Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

TACKA. MASLINSKA.

Zna se kada pocinje pocetak a ne zna se kad pocinje kraj kraj je na kraju a pocetak je malo napred kraj je nazad a pocetak je pre nazad pocetak je kad pocnes a kraj je kad si gotov ima kad je neki pocetak odmah kraj a ima kad je neki kraj pocetak... (iz knjige "Olovka pise srcem" ) Zasto pisem citate decijih misli iz knjige koju nakon bar deset godina ponovo citam sa svojom decom? Zato sto je Dusko Radovic koji je pisao predgovor za ovu divnu knjigu bio u pravu kada je rekao da ovo nisu 'cake' i 'stosovi', te da je to knjiga za razmisljanje i otkrica. Decija pitanja (narocito sopstvene dece) nas navode na razna razmisljanja, za koja obicno nemamo vremena... I tako sam se ja prvo samo iznenadila koliko puta sam bila uverena da je necemu dosao kraj, a ono bio novi pocetak. I mislila sam da je tu kraj - sa tom malom retrospektivom mojih raznih 'pocetaka i krajeva'.... Medjutim, ove decije reci vracale su se danima i otvarale nova i nova pitanja... I odgovore. Jer, koliko cesto zaista razmisljamo cemu bismo voleli da je kraj u nasem zivotu, a da to nisu fraze? Kada zaista zelimo da na nesto stavimo tacku? I koliko cesto od zelje da se nesto u nasem zivotu zavrsi i izborom nacina na koji 'stavljamo tacku' ne vidimo i moguc pocetak nakon toga? Ili koliko cesto, razmisljajuci o nekom 'novom pocetku', a u nedostatku mogucnosti ili pravog nacina za isti - ne stavljamo tacku na ono sto bismo voleli da zavrsimo? Moj sin je od malena voleo da kaze nesto sto ne znam odakle mu: "TACKA. MASLINSKA". To je znacilo da je on, kao, definitivno na nesto 'stavio tacku'. Da li i kada zaista stavljamo 'maslinsku tacku'? (uzgred, ako neko ima objasnjenje sta znaci 'maslinska tacka' neka mi obavezno napise. Otkud taj izraz? Jel od onoga kad deca crtaju-pisu tacku pa je velika i 'debela' kao maslina ili sta?)


soft-core-gay-porn Free Midi



Види, види...

Види, види...


ŠTA JE BRE OVO??????

I ZAŠTO "NISAM OVLAŠĆENA DA PRISTUPIM STRANI" sa imenom autora ovakvih idiotarija? Molim moderatora za objašnjenje.


spavaju nam moderatori bojana,

vec smo ih/ga/je terali jutros, ne vredi.

jesam li ja dobila opkladu ili si ti?


Sonja K,

:))
mislim da smo izvisile obe. :)
Jer se uopšte nije dogodila ta situacija da Koštunica poove u vladu Čedu, te da ovaj odbije. Obojica viču da ne bi ušao/ne bi ga ni pozvao.
Šta ti misliš? Ili je još rano? :)
A možda budu i novi izbori....:)))


Bojana,

nenenen izvisile
nereseno, znaci ti meni ja tebi (ne znam u sta smo se kladile, sto se mene tice ja pijem kafu)
a sta oni....iskreno, nemam blage veze.


Sonja K,

pijem kafu takodje....
Mozemo da se častimo, pa makar Čeda na kraju završio u vladi ili makar ga Koštunica ipak pozvao a ovaj ga odbio. U Srbiji je kao što znamo sve moguće.
B.


Bojana...

..da te Koštunica pozove u Vladu, reci mi bi li prihvatila?


Drago,

da sam na Čedinom mestu (verujem da je to pitanje pošto se lično ne bavim politikom) ne bih prihvatila da me sada bilo ko pozove u vladu. Ali ne zbog toga što ja (Čeda) ne volim vlast, niti zbog toga što je Koštunica ovakav ili onakav - već zbog proste računice da ću ja (Čeda) kao opozicija najviše uvećati svoje glasove do sledećih izbora.

A lično mislim da će se Koštunica i Čeda, pre ili kasnije, naći u istoj vladi. Ne iz razloga ličnog navijanja za takvu opciju, već i proste logike političkih trendova i istraživanja.