Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Ustav - Tamni vilajet !

 

 TO BE ...OR NOT TO BE !TO BE ...OR NOT TO BE !

 

Ustav–Tamni vilajet !

 

Mesto na kome se svako od nas povremeno oglašava, javlja, komentariše, prilika je da se raspravlja o mnogo čemu. Svako od nas ima svoju sliku sveta, pa i Srbije (baš je deo sveta !), pa prema tome se i opredeljuje za teme koje ga dnevno ili kako god zanimaju....Ja se i ovoga puta opredeljujem za Ustav, koji nam se sprema. Smatram to najznačajnijim pitanjem, pitanjem svih pitanja, danas u Srbiji...

Zašto?

-         Bio sam, izmedju ostalog, član DOS-ove Ustavne komisije, pa sam tek tada shvatio (priznajem, javno) koliko nam je Ustav prepreka da počnemo da ličimo, na državu. Koncept moderne države Srbije je ipak za većinu onih, koji o tome sada odlučuju, na žalost, neprihvatljiv, jer su Oni ostali na nivou sredjevekovnog poimanja drzave, odnosa crkve i države..... pa je svaki debalans u tom smislu za njih i njihov politički opstanak, neprihvatljiv.

-         Kosovo kao kost u grlu, jeste pretnja njihovom političkom opstanku, te su se oni, poput svojevremeno Milosevica odlucili na Ustav i referendum..Secate se Miloševicevog referenduma.....liči li to na ISTO!!! Kao kukavičije jaje podmeću gradjanima odgvornost, preko Ustava, za sve što će se dogoditi u narednim mesecima.Ako ne izadjete na referendum, onda ste izdajnici, protiv Kosova i Srbije, a ako izadjete pa opet Kosovo ne bude u Srbiji, onda će biti kriva Medjunarodna zajdnica, UN, NATO...U oba slučaja oni nevini i NA VLASTI! Mudro i podlo, ne samo prema onima koji ne zastupaju njihovo mišljenje, nego i prema sopstvenim političkim podanicima. Tako je i Milošević igrao, pa je potrajalo i zavrsilo se kako se zavrsilo.

-         Na drugoj strani imamo neophodnost novog ustava, jer zivimo pod laznim imenom, sa sve drustvenom svojinom i drugim reliktima ideoloskog –socijalistickog ustava....da ne nabrajam.

Izaci ili ne izaci, glasati ili ne?

To be, or not to be!

Kakav je Vas stav o tome?

Ja sam vec doneo odluku - svakako izaci (zbog moguće manipulacije sa neiskorišćenim listićima i kontrole koja će ličiti na „kozu koja čuva kupus“) i glasati protiv !!!

Zašto?

Pogledaj moj prethodni tekst „ Srbija u EU – prilog novim predlozima Ustava...“

 

Branislav Kovacevic Cole,

Kragujevac, 22.09.2006.god.