Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Branislav Kovačević Cole

E moj Božo !

Zasto Djelicu i dalje raste nos?Zasto Djelicu i dalje raste nos?

REKOH - PA DELIMIČNO POREKOH!

“Mogao bih nadugacko i nasiroko da obrazlazem svoj potez, ali nemam nameru da se time bavim, jer ne smatram to vaznim na danasnji istorijski dan (formirana Vlada Srbije)!!!Ne kazem da se mozda jednoga dana necu oglasiti, ako za to bude postojalo interesovanje, ili sam osetim potrebu, ali od danas vise nisam na Blogu! (11.maj 2007.god)”


Postovani Blogeri - Vlada je odabrana!

 B.Kovacevic COLEB.Kovacevic COLE

Mogao bih nadugacko i nasiroko da obrazlazem svoj potez, ali nemam nameru da se time bavim, jer ne smatram to vaznim na danasnji istorijski dan!!!Ne kazem da se mozda jednoga dana necu oglasiti, ako za to bude postojalo interesovanje, ili sam osetim potrebu, ali od danas vise nisam na Blogu!


Tri PALME na (Golom)Otoku sreće III deo

A Goli otok daleko!A Goli otok daleko!

 Evo za jedan dan smo zakasnili da  Dan Evrope, koji je u isto vreme i  dan pobede nad fašizmom obeležimo dolaskom Tome Nikolića, četničkog vojvode na čelo NARODNE Skupštine Srbije. Novoizabrani predsednik NARODNE Skupštine je na prvu sednicu novokonstituisanog saziva došao sa sve bedžom „Stop Haškom tribunalu“. Novoizabranog predsednika NARODNE Skupštine podržali su DSS i SPS!


Tri PALME na otoku sreće...II deo !


 A Goli otok daleko!A Goli otok daleko!

Rekoh ja pre neki dan da će Big Voja da napravi deal sa Radikalima i ostalom bratijom...Ko nije video tu sreću, na svadbi sina druga Palme, taj nije hteo da vidi  da je klopka spremna, a da se samo čeka trenutak da žrtva u nju uleti. Naravno, a ko bi drugi nego DS, pa i drugi, za njima! Ni po jada da su samo stranke u nju upale, već se klopka polako zatvara i za sve one gradjane koji su verovali da je vreme konačnih promena, 05.10.2000-te godine, stiglo i u Srbiju...


Konačno formirana Vlada - Tri Palme na otoku sreće !


A Goli otok daleko!A Goli otok daleko!Sve medijske kuće su ovih dana prenele informaciju da je Dragan Marković Palma oženio sina, a da se među svatovima okupio krem srpske estradne i političke scene. Kažu, očevici, da je svadba bila za pamćenje, te da je tom prilikom zaklano oko sto prasića i jagnjića, a da su viski i vino tekli u potocima... U svadbenom kolu, pored Palme i mladenaca, našli su se Aleksandar Aleksejev, ambasador Rusije, supruga lidera SRS Jadranka Šešelj, ministri Velimir Ilić i Aleksandar Popović, Dejan Mihajlov, Dragan Šormaz, Moma Trajković, Dubravka Filipovski, Milanko Šarančić, Ivica Dačić, Dobrivoje Budimirović Bidža, Raka Radović, Vuk Bojović, Big Lale.....a Vladika Jovan je lično venčao mladence. (Patrijarh je nešto bolešljiv...pa nije mogao !)

Šatra za preko 1000 zvanica bila je zastrta parketom i tepisima!


Povodom godišnjice Bloga !

Moji mezimci - Von ShamadMoji mezimci - Von Shamad

 

G-din Dejan Restak je svim (pretpostavljam) Blogerima poslao čestitku  povodom godišnjice Bloga u kojoj se kaže „Čestitam Vam godišnjicu mazohizma“.


Čekajući...Beketa !

 

 Konsultacija istomisljenikaKonsultacija istomisljenika

Vladimir:Protiv toga se ne može ništa.

Estragon: Uzaludno je bacati se!

Vladimir: Čovek ostaje ono što je.


Pustite profesore sa Pravnog fakulteta, nema smisla!!?

 

 Bratski zagrljaj !Bratski zagrljaj !

Pustite profesore sa Pravnog fakulteta, nema smisla!!!

Možda je neko zaboravio, ali Srbija ima i Vladu, doduše tehničku, ali Vladu koja bez podrške gradjana vlada već više meseci... Vlada Srbije, tehnička, ima odredjena Ustavna ovlašćenja, ali nema budžet, pa ipak troši naš novac, bez pitanja i kontrole... Srbija ima Vladu sastavljenu od 18 muškaraca, od kojih su čak desetorica pravnici (diplomirani, doktori nauka....) ali svi zajedno krše ustav i zakone...i nikom ništa! Srbija ima ustav, ali ne zna gde su joj granice, ipak  joj to ne smeta da interese Srbije i Crne Gore, još uvek, predstavlja ministar spoljnih poslova nepostojeće države, Vuk Drašković. Srbija ima i Parlament i poslanike, ali Parlament ne radi, ali poslanici primaju platu...Srbija ima Parlament, ali nema ni jedan formiran Odbor....Srbija ima Parlament, ali on ne usvaja zakone...Srbije ima Ustavni sud, ali nema dovoljno sudija, pa ni on ne radi...Srbija ima kriminalce  i organizovani kriminal, ali oni rade besprekorno...Srbija još uvek ima društvenu svojinu, mada je nema u Ustavu, ali zato Srbija ima tajkune......Gradjanima Srbije se još uvek izdaju lična dokumenta sa nazivom nepostojeće države...


Zivot je negde drugde - apel je uspeo !!!

Apel Andreja PavlovicApel Andreja Pavlovic

Pocetkom februara ove godine zahvaljujuci informacijama koje sam dobio, kao i svesrdnog angazovanja moje sugradjanke Snezzane, pokrenut je apel za pomocc malom Andreji Pavlovicu, kome je neophodna hitna transplatacija jetre... Bilo je i sumnjIcavih, ali su prevagnuli ljudi dobre volje, te poslednja informacija, koju sam upravo dobio, glasi....ANDREJA CE BITI U ITALIJI DO KRAJA MESECA, gde ce biti uradjena operacija!


Samo će gus(l)ari preživeti !

Gus(l)ar iz ČačkaGus(l)ar iz Čačka

 

Nema dana a da nas neko ne podseti na našu sv(ij)etlu istoriju, na činjenicu da smo jeli zlatnim kašikama....kad su drugi bla, bla,bla...te da je svaka taraba kod nas starija bla, bla.... dok kod Amerikanaca i drugih bla, bla, bla....


I POSLE KOŠTUNICE - KOŠTUNICA, nastavlja se !

 

Srbija posle Kostunice !Srbija posle Kostunice !

Elem drug je Voja izdo naredjenje svi u borbu za oslobodjenje.Najvažnije je da srušimo Ahtisarija i to uz pomoc braće Rusa, a šta će se desiti još pride, nije ni važno.Malo ćemo da srušimo Ustav, i to baš onaJ koji nam je sam preporučio i izglasao, malo ćemo da rušimo zakone, malo nećemo da imamo Ustavni sud, malo ćemo da imamo poslanike, ali ne i Parlament, imaćemo tehničku Vladu, ali nećemo da imamo Vladu……Kakav haos od države, kakvo razbijanje institucija i to od koga: od najvećeg legaliste koga je mogla da iznedri majka Srbija. Dakle još bi se moglo dogoditi da nam Aco Tomić & Jočić & Rade Bulatović zavedu demokratiju pa da procvetamo, kako je i red u proleće.


I posle Slobodana, KOŠTUNICA !

 

Srbija posle Kostunice !Srbija posle Kostunice !

Sećam se jednog od ključnih sastanaka DOS-a na kome je trebalo i zvanično promovisati Vojislava Koštunicu za protiv kandidata Slobodanu Miloševiću. Naravno taj predlog se dugo krčkao, ne samo u DOS-u, tako da nije bilo ničeg neočekivanog, osim što se sam kandidat nije pojavio na sastanku.Umesto njega se pojavio Zoran Šami, koji nas je obavestio da je Big Voja otišao u svoje selo, da još jednom razmisli!!! Pokojni premijer Zoran Djindić je tog trenutka izgubio strpljenje rekavši Šamiju da ga odmah pozove, jer ćemo naći drugog kandidata.....Nas nekoliko koji smo bili protiv Koštunice kao našeg zajedničkog kandidata, ostali smo u manjini....jer se Big Voja , naravno, pojavio i rekao sudbonosno DA!


Svi ćemo živeti u Beogradu !

        

                                           Raspored mandata u SkupštiniRaspored mandata u Skupštini Nedavni podatak, objavljen u medijima, da čak 70, od 165 opština (bez Kosova i Metohije) posle najnovijih parlamentranih izbora nema svoje predstavnike u Narodnoj skupštini Srbije, upućuje nas i potvrdjuje da nešto korenito i duboko ne valja u našem Ustavu, političkom životu, izbornom zakonu, cenzusu, političkim partijama....Medju opštinama koje su se našle na tom spisku nalaze se, izmedju ostalih: Pirot, Prokuplje, Bor, Sjenica, Ćuprija, Vrnjačka Banja, Šid.....Očigledan prizvuk centralizacije odražava se i dalje kako na samu državu i sve nas u njoj, tako i na politički život u Srbiji, pa na kraju krajeva ili na početku, na neravnomerni regionalni razvoj...!!!


KORUPCIJA, MITO & SRBIJA

 

 Čiji je ovo prljav veš?Čiji je ovo prljav veš?

Svalilo se na Kragujevac poslednjih mesec dana, baš onako...teško, ružno, smorno! Iz dana u dan slušamo vesti u nastavcima,  kako se širi spisak optuženih profesora Pravnog fakulteta. Vreme i sudjenje će pokazati ko je od njih kriv, a ko ne!


ZORAN DJINDJIC - AKO SRBIJA STANE !

Ako Srbija stane...!Ako Srbija stane...!

 

Teško je biti sudija u svom vremenu, a još teže davati ocene o dogadjajima u kojima si bio učesnik. Čini mi se da je još teže govoriti o Zoranu Djindjiću, čoveku koga su mnogi poznavali, koji je imao mnoge saradnike i prijatelje, ali  i previše  opasnih neprijatelja. Govoriti o njemu iz ličnog ugla, nekako bi delovalo kao puka želja da se stane što bliže uz njega, uz njegovu harizmu….Za neku ozbiljniju analizu političkog angažovanja je prerano, a  filozofi i struka će već reći svoje o njegovom naučnom delu.


Syndicate content