Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Kad porastem biću pametan

I'm always with stupidI'm always with stupidDosta je bilo! Odlučio sam da budem najpametniji u svom selu. Ali kako to postići? Posle nekoliko meseci razmišljanja došao sam do zaključka da najbolji način da vas ljudi smatraju pametnim i obrazovanim je da koristite što više reči koje niko ne razume. Organizovao sam predavanje u mesnoj zajednici na temu „Slavenofobični diskurs u homoerotskoj poeziji s kraja XX veka u Srbiji“. Na plakatima za ovo predavanje, koje sam lepio po selu, ispred svog imena dodao sam nekoliko Dr Mr Fr, što se ispostavilo kao odličan marketinški potez jer je došlo celo selo. Mirno su sedeli i čekali da čuju moje predavanje. Za ovu priliku sam pozajmio i naočare za vid. To je obavezan predmet koji nose pametni ljudi, jer im je oslabio vid od čitanja raznoraznih knjiga štampanih sitnom latinicom (naučno je dokazano da ćirilica ne utiče pogubno na vid, ma koliko sitna bila).

Bog vam pomogao braćo i sestre i dobrodošli na moje predavanje. Radujem se što ste odlučili da participirate na ovom egalitarističkom predavanju. Moje predavanje evociraće oligofrenološku distancu prema slavenofobičnom diskursu u homoerotskoj poeziji s kraja XX veka u Srbiji. Ovim predavanjem želim da inkomodiriram neopozitivistički pristup prema sagledanju homoertostkog diskursa što je takođe fenogenetička preambula militarizacije svesti neprocenjive histerektomije. Evo jednog odličnog primera. Drastičnim iluminiranjem kontradikcije u srbijanskoj poeziji, homoerotski diskurs se infiltrirao kao peripatetički vajsmanizam, najizraženiji kod enklitika koje možemo prepoznati po kontrakcijama. Oportunističkim sagledavanjem makijavelističke diskusije sa početka XX veka je opozit logističke konstrukcije plebiscitarnog kvazi-intelektualizma, što je osnovna platforma iz koje se rađa onostrano sagledavanje slavenofobije. Kserografičkim pristupom ovoj temi dolazimo do zaključka da injuktiv koji se koristi u ovim delima ima za cilj da pospeši etiološki momenat pri dupliciranju duumviratne kalorimetrije. Što bi rekli naši preci Citta e sancta ma il populo corruto, tako i naši savremenici konsonantno tvrde da inicijacija groteskonog u homoerotski diskurs dovodi do etnolingvističke multikulturalnosti. Oligopedagogijskim pristupom došao sam do zaključka da moji savremenici nisu imali dovoljno deifikacije te su svoje zaključke uglavnom bazirali na muktaševini majoriteta. Smatram da je to pogrešno i ovoj temi treba posvetiti kontinuiranu pažnju bez intersubjektivnog nepotizma. Želeo bih ovo predavanje da završim sa rečima Je reste pour enterrer mon siecle. Da li ima nekih pitanja?

Umesto pitanja začuo se gromoglasan aplauz i proglasiše me za najpametnijeg čoveka u selu i dodelili mi titulu počasnog člana mesne zajednice.

Predrag M. Azdejković

www.queeria.com