Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

USTAV VELIKOG BRATA !

 
USTAV VELIKOG BRATA !

Ko sme da ga pogleda u oči ?Ko sme da ga pogleda u oči ?

Ne spadam medju one koji puno znaju o kući Velikog brata...ipak tek toliko da ne budem, baš, na repu dogadjaja! Koliko sam razumeo celu stvar, jedna grupa ljudi se dobrovoljno izdvojila, izolovala....i sada tu zive pred očima javnosti, a sve sa ciljem da pobednik (poslednji koji o-p-stane) dobija nagradu od 100.ooo EU. Nemaju komunikaciju sa svetom, bave se sobom i gledaju kako da jedni drugima smeste, kako bi osvojili, preko potrebnu nagradu..Na kraju krajeva to je njihova stvar i odluka...pa nemam ni želju, a ni potrebu da se time bavim.

Ipak, nekako mi se nameće poredjenje sa hiperaktivnim potezima „brzog“ Voje Koštunice, na donošenju novog Ustava...Sve mi se čini da smo mi, gradjani Srbije, već decenijama izolovani u kući Velikog brata, koji je rešio da nam priredi još jedan „patriotski natječaj“, ovoga puta, za glavnu nagradu - Ustav.

Prošli Veliki brat se preselio u Večna lovišta, ali je odmah nakon njega stigao njegov alter-ego, njegova reinkarnacija, u vidu čoveka, koji će nas izvući iz nevolja, kako Kremanci kažu, ako mu je prezime identično sa nazivom mesta(sela) u kome je rođen...

On zna kako, on zna šta i s kim..on zna sve!

Nešto je o tom Velikom bratu, napisao u „Vođi“, nesrećni, a nikad moderniji, Radoje Domanović.

Dakle mi, građani Srbije, smo zatvoreni u kuću, smeštamo jedni drugima, kako bi nekako o-p-stali do kraja....Do USTAVA!

Za to vreme Veliki brat poziva u ispovedaonicu jednog po jednog, sve zabrinut – do zabrinutog, koji iz nje, izlaze pročišćeni, ushićeni jer su:

  1. videli lično Velikog brata
  2. prošli kroz ustavnu katarzu
  3. sačuvali vlast

Jedini problem je što kuća Velikog brata postaje sve tesnija i tesnija...ali Veliki brat i za to ima rešenje: humano preseljenje domicilnog stanovništva (mladjeg uzrasta ) na teritorije ukletih neprijatelja (USA, Novi Zeland, Kanada, EU...), čime se oslobađa prostor za kontinuirani dolazak naše braće iz pravca Karlobag-Virovitica-Ogulin...ili Zubin potok - K.Mitrovica – Podujevo....

Ima li razlike između Velikog brata i našeg Velikog brata...Naravno da ima. Veliki brat na B92 je oročen na 100 dana, a naš Veliki brat ima neograničen rok trajanja.

Običaj je, kažu stariji, da se nešto što ima neograničen rok trajanja, pre upotrebe pro-mućka.

Ko sme da Vas pogleda u oči – VELIKI BRAT !

Branislav Cole Kovačević,

Kragujevac, 28.09.2006.god.