Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

SKUPŠTINSKI LET IZNAD KUKAVIČIJEG GNEZDA

SKUPŠTINSKI LET IZNAD KUKAVIČIJEG GNEZDA!

Let iznad kukavičijeg ustava !Let iznad kukavičijeg ustava !

Svojevremeno, dok sam i sam bio poslanik (DOS-a), VELIKI Voja nas je napadao da smo mi poslušnici Vlade Zorana Djindjića....da rušimo temelje demokratije.i parlamentarizma.....da ne nabrajam dalje....Svedok sam i učesnik mnogih skupštinskih dogadjanja...daleko od toga da je sve bilo bezgrešno, naravno da smo nekada glasali protiv sopstvenog mišljenja, (da ne idealizujem ni tu skupštinu.)..naravno da je bilo preletača, naravno da se glasalo iz Bodruma....ali SVE TO ZAJEDNO NE MOŽE NI DA SE POREDI SA ONIM ŠTO VLADA I VOJA KOŠTUNICA RADE SA BRODOM KOJI TONE I KAPETANOM U STAROM ODELU.

Dakle veliki Voja je rešio da donese Ustav, da poništi Miloševićev, a da se usvoji njegov! Probali smo tu varijantu sa Miloševićem...znamo rezultat! Nedavno Vučelić.to i potvrdjuje....ej onaj isti Vučelić,,..koji je bio direktor RTS-a u najgorim vremenima, a sada poslanik - da je Koštuničin ustav, u stvari SPS-ova zasluga, jer je Srbija ponovo jedinstvena...Kosovo, Republika Srpska i Srbija....!!! Što zvuči poznato.

A Koštunica u svom predlogu ustava kaže da je Kosovo , sastavni deo Srbije...pa to piše i u Miloševićevom ustavu..ili ja ne umem da čitam?

Šta će nam novi?

Milošević je bar imao, kakvu takvu javnu raspravu, Voja ni to ne dozvoljava, a veliki guru (profesor, koji podučava studente), Vladeta Janković reče i ne pocrvene:“..pa javna rasprava se vodi već više godina....“ Sramotno od profesora...znao on da se javna rasprava mora voditi o konkretnom predlogu, a ne o ustavu u načelu....ali šta će...rek-o VOJO!

Veliki akademik i takodje profesor sa istog fakulteta, (sva sreća u penziji) demokrata kakvog nema, sedi ponosno vasceli dan u prvoj skupštinskoj klupi čuvajući mesto Vojinim ministrima....Šta bi od etike profesore Miloševiću (nekad je pomenuti govorio da na sreću on ima i ime Nikola, pa se po tome razlikuje od Slobodana – gde se zagubi to ime ne znam, ali je ostalo prezime Milošević!)...

Moj Kragujevčanin, veliki novopečeni regionalista, zastupnik Šumadije i Kragujevca, Veroljub Stevanović-Verko, saže glavu...i zaboravi na sve... podrža Ustav...šta će čovek...izbacili ga narodnjaci...pa sad juri Borisa...ili Vuka, da se negde uvali, pa koga navata.....

Drug Vuk Drašković, čija se žena Danica bori protiv „Otpisanih“..kaže da ne zna šta piše u ustavu, ali će njegovi poslanici glasati ZA...pa time dopisa još jednu epizodu otpisanih...

G-17+---SPS...SRS....da ne nabrajam više...!!!

DOS-ov Parlament je ličio na engleski, spram ove sramne, kočijaško-siledžijske poslaničke bruke i aklamacije iz „starih dobrih vremena“.

Kada je nedavno bio referendum u C.Gori, V.Koštunica, veliki demokrata, se zalagao za pravo Crnogoraca iz Srbije da glasaju na referendumu u CG...sad on to pravo ne daje gradjanima sa teritorije...na koju se odnosi predlog ustava????

Kome to Koštunica & ostali, poturaju kukavičije jaje..ili je sve ovo zaista let iznad kukavičijeg gnezda!

Gde su sad OEBS, Solana, Venecijanska komisija i drugi ?

Branislav Kovačević-Cole

Kragujevac, 30.09.2006.god,