Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Коштуничина клетва

 

Да је коме послушати било
Како љуто Коштуница проклињаше:
"Ко не изађе на референдум,
Од руке му ништа не родило:
Ни у пољу бјелица пшеница,
Ни у брду винова лозица!"

Одломак из песмице „Коштуничина клетва“

Б О Ј К О ТБ О Ј К О ТОвих дана сви се баве предлогом новог Устава, коментаришу, пљују, позивају на бојкот... Ускоро ће и естрадне уметнице да се укључе у целу расправу. Немојте се изненадити ако разноразне лепотице почну декламовати поједине чланове на изборима за мис. Устав се мора знати, усред ноћи, усред дана. Устав је најважнији.

Као што кажу наши преци Куд Турци, туд и мали Мујо или Видела жаба да се коњ поткива па и она дигла ногу, одлучио сам и ја да се мало укључим у читаву расправу, а и волим да дижем ноге.

Устав је диван, најбољи икада на свету написан, апсолутно фантастичан, право ремек дело српске виртуозности и законодавног талента, нај, нај, нај... Толико добар да већ сада можемо сматрати да је подржан од стране народа на референдуму. Зато ја и овај блог пишем на српском језику, ћирилицом. Ово је мој покушај да дискредитујем овај законски документ, јер ако га ја овако блудан и неморалан подржавам, онда... Изгледа да ова врста манипулације баш и не помаже јер народ тражи аргументе.

Као филантроп бринем више за друге него за себе и не смета ми што је брак заједница мушкарца и жене, што се сексуалне мањине нигде не спомињу, што се цивилна служба не сматра принудним радом, највише ми смета:

Члан 63. Република Србија подстиче родитеље да се одлуче на рађање деце и помаже им у томе.

На први поглед овај члан одлично звучи али... Како ће то Република Србија да помаже да се одлуче на рађање деце?

Узевши у обзир да су наши политичари велики перверзњаци и сексуални манијаци, мислим да је у питању поновно увођење принципа младу прво кара ага. Не знам тачно ко је могао да смисли овај члан, али негде сумњам на Вељу Илића. Погледајте га само: прави расплодни трут, који има петоро деце, доказани перверзњак који је још ономад нудио разноразне сексуалне услуге Ољи Бећковић и новинарима са Студија Б. У сваком случају можемо очекивати оснивање новог Министарства за капиталну оплодњу, које ће имати за циљ да оплођује или да младенцима помаже у оплодњи на разноразне начине. Борба против беле куге захтева своје жртве!

Веома ми је драго да је Српска православна црква консултована у вези са новим Уставом, чак мислим да се господин Пахомије лично ангажовао на писању појединих чланова.

Члан 64. Деца су заштићена од психичког, физичког, економског и сваког другог искоришћавања или злоупотребљавања.

Питање за размишљање: Да ли је чика Паки својим моћима и политичким утицајем успео да из овог члана избаци да су деца заштићена и од сексуалног искоришћавања, или су то писци самоиницијативно одлучили да Пакију и њему сличнима олакшају посао.

Предраг М. Аздејковић

www.queeria.com

 

Zbog velikog broja zahteva korisnika i korisnica bloga B92 kojima ćirilica ne ide od ruke publikujemo ovaj prevod na latinicu:

Koštuničina kletva

Da je kome poslušati bilo
Kako ljuto Koštunica proklinjaše:
"Ko ne izađe na referendum,
Od ruke mu ništa ne rodilo:
Ni u polju bjelica pšenica,
Ni u brdu vinova lozica!"

Odlomak iz pesmice „Koštuničina kletva“

Ovih dana svi se bave predlogom novog Ustava, komentarišu, pljuju, pozivaju na bojkot... Uskoro će i estradne umetnice da se uključe u celu raspravu. Nemojte se iznenaditi ako raznorazne lepotice počnu deklamovati pojedine članove na izborima za mis. Ustav se mora znati, usred noći, usred dana. Ustav je najvažniji.

Kao što kažu naši preci Kud Turci, tud i mali Mujo ili Videla žaba da se konj potkiva pa i ona digla nogu, odlučio sam i ja da se malo uključim u čitavu raspravu, a i volim da dižem noge.

Ustav je divan, najbolji ikada na svetu napisan, apsolutno fantastičan, pravo remek delo srpske virtuoznosti i zakonodavnog talenta, naj, naj, naj... Toliko dobar da već sada možemo smatrati da je podržan od strane naroda na referendumu. Zato ja i ovaj blog pišem na srpskom jeziku, ćirilicom. Ovo je moj pokušaj da diskreditujem ovaj zakonski dokument, jer ako ga ja ovako bludan i nemoralan podržavam, onda... Izgleda da ova vrsta manipulacije baš i ne pomaže jer narod traži argumente.

Kao filantrop brinem više za druge nego za sebe i ne smeta mi što je brak zajednica muškarca i žene, što se seksualne manjine nigde ne spominju, što se civilna služba ne smatra prinudnim radom, najviše mi smeta:

Član 63. Republika Srbija podstiče roditelje da se odluče na rađanje dece i pomaže im u tome.

Na prvi pogled ovaj član odlično zvuči ali... Kako će to Republika Srbija da pomaže da se odluče na rađanje dece?

Uzevši u obzir da su naši političari veliki perverznjaci i seksualni manijaci, mislim da je u pitanju ponovno uvođenje principa mladu prvo kara aga. Ne znam tačno ko je mogao da smisli ovaj član, ali negde sumnjam na Velju Ilića. Pogledajte ga samo: pravi rasplodni trut, koji ima petoro dece, dokazani perverznjak koji je još onomad nudio raznorazne seksualne usluge Olji Bećković i novinarima sa Studija B. U svakom slučaju možemo očekivati osnivanje novog Ministarstva za kapitalnu oplodnju.

Veoma mi je drago da je Srpska pravoslavna crkva konsultovana u vezi sa novim Ustavom, čak mislim da se gospodin Pahomije lično angažovao na pisanju pojedinih članova.

Član 64. Deca su zaštićena od psihičkog, fizičkog, ekonomskog i svakog drugog iskorišćavanja ili zloupotrebljavanja.

Pitanje za razmišljanje: Da li je čika Paki svojim moćima i političkim uticajem uspeo da iz ovog člana izbaci da su deca zaštićena i od seksualnog iskorišćavanja, ili su to pisci samoinicijativno odlučili da Pakiju i njemu sličnima olakšaju posao.

Predrag M. Azdejković

www.queeria.com