Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Glupost je večita.

GOGA: Nema šta da se kaže!GOGA: Nema šta da se kaže!Nemam strah od letenja, nemam strah od loših buseva u Sićevačkoj klisuri. Nemam problem ni sa teroristima, ne plašim se otmice. Nemam frku ni od tzv. drumskih razbojnika o kojima se priča u Bugarskoj ili Rumuniji... Ne živim ni u ideji da je svuda-bolje-nego-ovde. Jedino čega se plašim kada se vratim u Srbiju je povratak korenima gluposti i besmisla. I to je dovoljno da bi se ponovo bežalo!

PS: Autor bloga apeluje na vas da, nakon čitanja teksta, dopišete vaše omiljene srpske gluposti. I to je deo našeg kulturnog nasleđa!

Hvala!

Rasprava o novom Ustavu je izostala i to je činjenica. So what, sve bi se to pretvorilo u još jedno blebetanje političara, koji bi se nadmetali u količini prostote i besmislenom takmičenju čija je poslednja. Ako i poželiš da reaguješ – cvrc - Ivana Dulić Marković pozvala je na bojkot Ustava, a istog trenutka čitava muška nomenklatura u ovdašnjoj politici njenu odluku proglasila je nevažnom! Velja Ilić je rekao da je ona samo potpredsednica u ostavci i da je zato to nevažno.Iako je Ivana još uvek jednaka politička rivalka kolege je apsolutno diskredituju. Dragan Palma ili kako se već preziva pre nekoliko dana u Dnevniku TV Pinka, poručio je naciji da čita izveštaj SO Jagodina i vidi šta je on uradio za dve domaćinske godine, a upozorio nas da se čitav angažman Vesne Pešić ogleda samo u garderobi koju nosi. Možda sam utopista, ali želim da živim u uverenju da je diskreditacija zasnovana na rodnoj osnovi. No, kada sam već kod Ustava, ne mogu a da ne prokomentarišem da je predlog Ustava jedan fini spisak konzervativnih pravila, koji Koštunica i drugari pokušavaju da proture uz parolu Kosovo-je-Srbija. O najčešće ponavljanoj frazi Ustava: demokratski moral, ne želim ni da komentarišem. Sudeći po svemu ponuđenom jedino će Crkva moći da paradira ulicama, jer to valjda ne šteti tom demokratskom moralu, pa sam svoje šareno perje, zastavice i konfete odložio u fijoke dok Pavle ne ode Bogu na istinu, Koštunica u penziju, a Kosovo postane nezavisno. U Srbiji, vladari se menjaju a kao legat nam ostavljaju glupost! To što je Milošević zagovnio, niko ne može da očisti, ali bar ne mora da dodaje još i još i još. Sve što se posle njega pojavilo bilo je samo još veće govno. Ne zabrinjava me toliko pad vrednosti koliko osećanje komfora u besmislenosti. Tako je primera radi, u emisiji Piramida, gostovala Goga Sekulić. Našli su da ova, u najboljoj varijanti, starleta raspravlja o Hagu, Ustavu i sličnim stvarima. Koliko je poznavala materiju i koliko je inteligentna potvrđivala je komentarom na svaku temu: Ljudi, to je smešno, zašto o tome pričamo kada se sve zna! Šta to Goga zna što Srbija nezna – neznam, ali mogu da zaključim da je dotična mnogo glupa.

I jednako je strašno što Goga, koja je zvezda samo sebi samoj, majci i strini, pali narod na Karadžića i Mladića. Stojim iza toga da je Seka Aleksić zakon u odnosu na čitavu estradu!!!

Nataša Miljković: Javna serviserkaNataša Miljković: Javna serviserkaDa glupošću skrene pažnju javnosti, nije se libila ni Nataša Miljković. Nekako mi je do sada bila simpatična i OK, ali sada se definitivno srozala. Pozvala je srpsku siročad da svedoči, dovela ih do suza i kada su deca ridala postavljala im pitanja o sreći. Degutantno. Iskreno verujem da će sve organizacije za zaštitu prava deteta reagovati. Naravno, ne bi bilo problema da gore pomenute stvari nemaju odjeka u javnosti. Ono što me je inspirisalo da napišem nešto na temu gluposti bio je komentar jedne klinke čiji je autfit bio u fazonu: Imam 20 al’ ko da imam 40, koja je svojoj drugarici saopštila kako je Goga prethodne večeri bila super u Piramidi. Ako je to super, ja sam Brad Pitt. Možda se popularnost ispraznog i bla-bla-truć-truć sadržaja kao dominantnog obrasca može pripisati Miloševićevoj eri, kapitalizmu, nihilističkom pristupu svetu u kome je sve dostupno, ali....sve ima i svoje posledice, to je ono što me plaši.Nedavno sam se vratio sa divnog odmora u Turskoj, gde sam bazajući po bazarima primetio divne majice sa natpisom: Who is the fucking D&G. U svetu prepunom besmislenog brendiranja ovo je prava revolucija! Žao mi je što nisam kupio majicu, bio bi to politički čin, ali…avaj, sada je kasno da se kajem.. Sećam se neke audio kasete koju je svojevremeno snimio Ljuba Moljac. Bio je to neki njegov splet šala i pošalica, koje smo slušali za svaki 29.novembar i 1.maj.

No, imao je on neku tezu da je mladost prolazna, lepota relativna, a samo je glupost večita.

I bojim se da nije bio daleko od istine.

Za pametnu Queeria Srbiju: Boban Stojanović