Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Google Blog hakovan

Google hackerGoogle hackerPrethodne noći službeni blog Google-a, pao je u neovlašćene ruke nekoga ko je tražio i pronašao bag u sistemu.
Ne razmišljajući mnogo šta če napisati, on (ili ona) je napisao(la) da "je Google odustao od saradnje sa eBay-om i da se povlači iz prijekta click-to-call..." Ekipa bloga je brzo reagovala, lažni post uklonila i brže/bolje objavila demanti.
Ovo je drugi put ove godine da se to dešava službenom Google Blog-u. U martu je ekipa slučajno(!) obrisala sadržaj i slobodna web adresa je brzo našla svog otmičara. Interesantno je to kako se uvek nađe neko ko će tako brzo reagovati, a uz to taj neko odlično zna kako će ga zloupotrebiti. Google je svoj ugled gradio na stabilnosti i poverenju koje mu nesvesno svi pružaju, dajući mu sve moguće podatke, počev od pojmova koji se pretražuju (ko, kada, odakle...) pa do Gmaila gde uporno insistiraju da se ništa od pošte ne briše, konstantno povećavajući prostor Inboxa. Čak i kada ih brišemo, u kojim folderima završavaju i kome je sve to namenjeno?  
Mene iskreno to ne zanima. Koristim ga za skladištenje malih fajlova, jer je prektičnije od ubadanja memo-kartice. Slike koje su na mojim nalozima, i nisu nekog kvaliteta, a i koga bi to zanimalo? Problem imam samo sa par .avi fajlova koje ne znam gde ću, a možda će se neko obogatiti kada postanem slavan.
Googlao ne googlao, Google ti se piše.