Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

OBAVEŠTENJE

Obaveštavam sve svoje čitaoce i posetioce bloga da je roman "Sve crvenkape su iste" od danas u prodaji u svim boljim knjižarama u zemlji, kao i na Sajmu knjiga (24. 10. - 30. 10.) Potpisivanje novog romana biće održano u areni hale 1 Beogradskog sajma, na štandu Samizdata, u subotu, 28. oktobra, od 12 do 14 časova. Naslovna romana i odlomak su među dodacima na ovom blogu.


DodatakVeličina
CRVENKAPE ODLOMAK.pdf87.33 KB
crvenkape naslovna skica 2 copy.jpg208.66 KB

Na stranu sto volim da procitam tvoje knjige

Ali mi nikad nece biti jasni pacijenti koji stoje u redu da im se pisac potpise.Sta su dobili time. Nije mi jasno.

Sad ste kao prijatelji kad im se ti potpises,ili njihova knjiga postaje bolja za citanje ili im to sluzi za hvalisanje u komsiluku, jaooo potpisao mi se Marko, to im je verovatno najveci uspeh u zivotu.

Posto je lepo vreme prosetacu se do mamuta da je uzmem. I kad je procitam, potpisacu se ja tebi na njoj i saljem ti postom.


Potpisivanje

Brate, to je fora, obichaj, razumes? Zasto moras odmah da bacas hejt? Mojne mi saljes knjigu sa svojim potpisom, moli te Maka, ispasces potpuni idiot.


Nije hejt

Samo ne volim dokone mentole i glupe obicaje, bez brige ne mislim da ti je posaljem, ali mi nije nista gluplja ova moja ideja, od potpisivanja knjiga od strane autora. Jel ti mozda znas sta kupci knjiga dobijaju tvojim potpisom na koricama, osim cekanja u redu i guranja. Mozda im ostala navika iz 93ce.
Sad sto je obicaj da se igra kolo na svadbama, treba i na mojoj da se igra kolo i kite kola peshkirima. Oce paju. Ima da cepa rok&rol, a special guest star Beogradski sindikat.


Shkomi, brate...

...sta ti je bre od jutros? Evo, sad cu detaljno da ti objasnim: U pitanju je novi roman, red je da svaki novi roman ima promociju, pa sam se, umesto govorancije kriticara, citanja odlomaka i potpisivanja knjiga, odlucio samo za potpisivanje knjiga. Ne vidim kakve veze s tobom ima ako neko hoce moj potpis. Ja podjednako volim sve svoje citaoce, i one koji hoce potpis, i one koji misle da je uzimanje potpisa glupost, a valjda je najbitnije od svega kakva je knjiga. Molim te, nemoj da bacas hejt vise, zaista ne vidim razlog.


Ajde Mako nemoj da si na kraj srca : )

Super su ti knjige, a još bolja muzika.


Jeeeee :)

Konacno neko da ne hejtuje od ranog jutra! Hvala, hvala, prosto ni ja ne znam sta mi bolje ide od ta dva :))))))


pa sta te briga

pa sta te briga marko ako skomi salje hejt, ti znas da nije tako kako on kaze, zr ne?
maya


Shkomi jeste možda

u pravu, ali nije mislio ništa loše, baš naprotiv, čovek se plaši da naš Maka ne postane one of them. I to je potpuno ok, jer ne želi kao i ja, da Srbija sažvaće i ispljune nekog koga cenimo i volimo kao Maku. Pozdrav od Dace


Jao, Daco...

...CMOK CMOK CMOK, sto se svi tako brinete za mene :) Videcete da nema razloga za zabrinutost, naprotiv. I mnogo sladji od mene su preljut zalogaj za Srbiju :)))


Brinemo Maki

jer nam je stalo. Samo ti furaj svoj fazon i dokle god si ovakav kao što si sad, sve je ok.


HEJT

Marija, samo mi je glupo sto neko ponedeljkom ujutru baca hejt, i to ono bas bespotrebno, forumaski, hejt - hejta radi. Jebote, od svega se zakacio za potpisivanje knjiga! Umesto mozda da mi prisere sto koristim blog da bih reklamirao sopstvnu knjigu. Evo, prvi necu vise da bacam hejt komentatorima, sad kad sam video da lepa rec i Skomija otvara. Sto ne znaci da necu obrisati ili izmeniti neki komentar :)


za reklamu

pa ja sam ti zamerila (kenjala) za reklamu. pogledaj dole ....
u isto vreme smo poslali post (dobro ja sam bila 1 min brza :), smo sto izgleda kao da nismo.


pa shkomi da ti objasnim

pa dobili su vise stvari, kako ko...
Npr. nekima je bitan autogram pisca na njegovom delu. To je za neke value... znas ono cool, he is a celebrity i tako to.
Ampak, za neke koji gledaju malo dalje, dobili su kopiju knjige sa potpisom pisca koji ce jednoga dana mozda postati slavan i uci u istoriju lepe knjizevnosti. Njima zapravo i nije toliko bitan taj potpis, ali ce oni tu svoju knigu pokloniti svojoj deci ili unicima, pa ovi isto tako ce knjigu pokloniti dalje svojim potomcima... i tako moze da se desi da jednoga dana neko ima kopiju knjige Marka Vidojkovica cuvenog pisca iz 21. veka, sto moze biti pravi raritet i neprocenjiva vrednost. Capeesh?


marko brate

daj neki odlomak iz knjige na tvom sajtu, mnogo si se uobrazio od kako izdajes kod ovih stranih placenika...


Matori...

...sajt ce da bude redizajniran ovih dana, pa cemo na tu novu verziju da bacimo odlomak, mrzelo me da se jebem s time na ovom bednom pokusaju sajta, koji trenutno nosi moje ime.


Marko anarhisto,

Marko anarhisto, potpisivaces knjige. E moj ti, izkompromitovao si se :)

"Nije naivno kada dodje sloboda, onda ne mozes da radis sve sto ti se hoce"

BOJKOT BOJKOTU


Cvijuse...

...ja sam oduvek potpisivao svoje knjige. Prosto obozavam da ih potpisujem. I ne samo knjige. Potpisivao sam se i na ON THE RUN diskove i ribama na sise i na majice i na listove iz skolske sveske od 100 lista. Uopste nije losa fora kad se nekome potpises na nesto. Videces, kad se i sam nadjes u takvoj situaciji :)


E tooooo, to je moj omiljeni srBski pisac

Uvedi to na sajmu, potpisivanje na grudi citateljkama tvojih knjiga.

Samo ne bih voleo da moj omiljeni andergraund pisac, postane deo sistema, elite sa svim njihovim shabanskim obicajima i snobovskim forama koji su samo svrha marketinga i samopromocije. Mada ono "ja volim sve svoje citaoce" zvuci kao predizborni govor. Covece. Trgni se malo, postajes deo sistema, pocinjes da licis na nasu"ELITU".


Matori...

...Procitaj prvo knjigu, a onda mi se javno izvini na ovom istom mestu. Vazi?


Dogovoreno

Idem do mamuta da je kupim. Ako se budes potpisivao na grudi citateljkama imas moje izvinjenje.

Jos jedanput. Nije hejt, knjige su ti fenomenalne samo tako nastavi.

Marka za predsednika.


E...

...takvog te volim! Uzivaj u knjizi, i tebi cu na sise da se potpisem, ako budes u fazonu, nije mi problem :) p.s. moze da se desi da knjige jos nema u Mamutu, ali je svakako ima u neposrednoj blizini, u Papirusu


daj

neki sneak preview - o cemu se radi, daj bre nesto, ko ce da ceka sad kraj radnog vremena da bih isao do knjizare...


Okej

Evo, bacio sam u dodatke na ovom blogu odlomak koji ce ici na sajt i naslovnu romana.


TO CARU!!!

Procitao sam, bas je teaser... idem da pazarim danas...


HIHIHI

Hvala ti legendo, dodji u subotu, da ti bacim potpis :)


hvala

na pozivu, mrzim guzvu na sajmu, retko idem, knjige volim da biram u sto praznijoj knjizari... asoc sta ces...


e, ovo je stvarno

e, ovo je stvarno bljak. koja reklama i paljenje sa sebe...


paljenje SA sebe?

Marija - protivnice objavljivanja cinjenice da mi je izasla knjiga, ne bih preporucio roman da stvarno nije do jaja, kunem ti se!!! Molim te, oprosti mi ovu slobodu i zloupotrebu bloga!


ne znas taj izraz....

ne znas taj izraz "paljenje sa sebe" :)) (to prevazilazi paljenje na sebe, ides korak dalje). mene bi privuklo da recimo svi odbacuju tvoj roman...to bi mi bilo (do jaja) zanimljivo.
ok. procitacu kad zavrsim ovu knjigu sto sad citam.


mako v. je moj idol

prosto ga obozavam, njegove knjige su neverovatne, svaku sam procitao po tri puta, a poslednja ce me verovatno naterati da se ubijem, jer nisam dostojna da zivim pored ovakvog blistavog uma


Kazem ja sebi...

Quote:
Potpisivao sam se [...] i ribama na sise...

Kazem ja sebi, "WK, treba da postanes pisac...", ali ne, ne slusam ja pametnog coveka...


jedva cekam

da procitam knjigu...
sad vec nekako imam bigger picture u kom si pravcu ovaj put krenuo, s onim odlomkom koji si vec dao na blogu, i ovim sad... can't wait..

vidimo se na sajmu.


Vidimo se!

:)


E moj Marko, "Pesnico od meda"!

Sta ostade od onog naseg "pankera"...

Sada voli i pozdravlja, a do pre neku godinu je prezirao i pljuvao...

Postao si samo jos jedan proizvod, lepo upakovan sa buntovnom reklamom na nekada buntovnoj televiziji...

Jedan momak(Bogdanovic) je napisao knjigu...mozda ces je i naci na Sajmu...zove se "Pesnica od meda"...podseca na ono sto si ti nekada bio, u stvari, na ono sto si trebao da ostanes...

Ako je nadjes, procitaj...nemoj da budes nabusit i ljut...mozda nam se vratis...u staro jato;)


Zeeev

Ljubi te Marko, prvo pročitaj knjigu koju sam napisao, pa onda sam obriši svoj post. Je l' to okej?


crvenkapica

Uzecu je na sajmu u nedelju, a mozda i cd ako budes tamo. :) Pozic! (cobain)


UH UH

Ne znam da li ce biti OTR CD-ova na Sajmu knjiga, mogao bih da zamolim Shkaba da donese neke, a Samizdat ce uzeti rabat od prodaje :) Zezam se, za diskove pishite Shkabu na , verujem da ce uciniti sve da proda neki


crvenkapa miriše na- dobro

blago tebi..dao bi ja i ovoj mojoj da mi vozi neona..kad bi nam se muzički ukusi poklapali..
p.s.nadam se da ti u nastavku priče,onaj njen nemanja ne radi kao glavni baja u chryisler-ovom servisu..joj,to bi bio hororrrr


CHRYSLER SERVIS

Horor je i ovako, a jos kad bi mi neki neprijatelj tamo radio, brrrrr :(


neviđeni lopovi

kako su uspeli samo najgori da se nađu na jednom mestu..takve lopine..šteta da tako dobri auti padnu na takve gmazove i lažove..izvini,ovo mi teže pade od ustava


sta bre dobar auto fix

, neon?

mare daj sibni par primeraka u severnoamericku dijasporu( o trosku izdavaca naravno) , promocija i te fore, marketing, podelim malo ovde, napalice se ovi sabani samo tako, morace drugo izdanje da se sprema...


e brate pnbb

sluuušaj,od 95.na ovamo,ponekad me bolje služi od mene..misimmm,mene bar po nekad treba pomaziti,itaj rad..ovome,skoro da ni benzin više ne sipam.ćuti i trpi srpska posla


Bratac...

...organizujte mi tamo neku promociju i doci cu vrlo rado, sa sve primercima romana :)


Organizacija

Stize Nesh (tvoj pokretni billboard) u prestonicu, ostace koji mesec. Nabodite se pre nego sto zapali na zlatiborsko opustanje (NESH - NAJOPUSTENIJI COVEK ZLATIBORA) te se dogovorite o promociji u gradu izgubljenih andjela.

TERASA REPUBLIKA

PS I mi sisa za potpisivanje imamo.


pazi,

mi vec mrzimo nemanju nevidjeno, navijamo za tebe..

uostalom, da je nemanja ok, ne bi mu se ribica druzila sa drugim decacima, kako si vec primetio u odlomku....

(eto, vec sam se uzivela u knjigu koju jos nisam procitala..)


i mi preziremo

i mi preziremo nemanju..misim baš je bezveze..samo da ne bude ono:dođem kući,ša ima..kad ono-ja nemanja


e fixer,

sad mozemo onako, na slepo, da smislimo sta ce da se desava:))
i kao koga ce caka izabrati etc....


klinka se klinkom izbija

a i sumnjiva mi je ona sa petlovog..zna se da te sa petlovog pokupiše najbolje baje sa banovog..


poz

Ej Marko, super sti je napokon izasla knjiga. Verujem da ce biti bolja od Kandzi ( napominjem da su Kandze jedna od mojih omiljenih knjiga)!
Pino pozdrava, zelim ti da bar krenes da zaradjujes neku kintu i vidimo se na sajmu.


OTR

Pozdrav Mare.Cuo sam na TVu tvoju mjuzu i svidja mi se.Gde bi mogo da dodjem da vas cujem LIVE.


Brate...

...posto ce Aref (gitara) morati uskoro na operaciju desne ruke (previse masturbacije u braku, montiranja losih spotova i sviranja u bendovima koji nisu OTR :)) tesko da cemo negde da sviramo uzivo pre Nove godine.


interesantno

aref gitara?? moram da cujem...
odlomak vrrrrlo primamljiv :)


Samo da se vimja

Sad sam se vratio iz grada, u mamutu sam je uzeo za oko 600 dindzi, idem odmah da se bacim na citanje.

Nesto mi je debela ova knjiga.


TO KRALJU!

Rispekt na brzini kupovine! Debela je, bilo je sta da se napise :)


Онај тизер делује занимљиво

Па ћу и ја да пазарим, сигурно. Ма свеједно бих пазарио.

Него, опет си оживео Шестића? У Канджама си гурао онај Клинт Иствуд фазон (Безимени), што је било ОК, мада на моменте усиљено (Ја сам...Знам ко си, ти си онај што је тукао камермана РТСа), али нема везе. Али занима ме одакле то, можда је сад и мало касно,тј. глупо, питати, две године после Канџи. Зашто је јунак Канџи безимен?

Бај д веј, мотивисао си ме својевремено да бацим поглед на Буковског (пошто си га спомињао...). Данкешен. Немој да ме разочараш овом књижицом. Даћу паре за њу, мислим, колико се ћевапа може купити за 600 динара?


cevapi

nijedni cevapi nece tako tesko da ti padnu na stomak kao tih 370 strana. ja sam se vec nekoliko puta ispovracao od muke pisuci je :)

Sestica koristim samo kad hocu da parodiram (i u fikciji obradjujem sopstveni zivot), a Bezimenog kad zelim da glavna tema bude malo opstija. Etooooo.


Krmace

su debele a knjige obimne


Procitala odlomak

A sta bi sa Lanom? Knjigu kupujem, zagarantovano, kao i sve do sada, ali koliko vidim opet seks i droge, samo bez nasilja. Al kazes da je knjiga debela, pa valjda nije samo ljubavna prica... Kolegi odozgo sto spominje Severnu Ameriku: stizu knjige u Sev. Am. samo je pitanje u kom si kraju.


seks i droge

Sa JANOM, bre! Svasta bi s njom :) i nisu samo droge i seks (boze sacuvaj!) i nije tacno da nema nasilja, ima ga malcice. Ali to je manje bitno. Bitnija je poenta :)


Jana Lana Caka Maka... gde

Jana Lana Caka Maka... gde nadjes inspiraciju za ovakva imena? :) Zasto niko nece da napise knjigu ili bar pesmu za neko lepo i inspirativno ime, na primer Bojana? A da, rimuje se sa Jana...


person_b

I ja glasam za Bojanu! :D


Evo jednostavnog odgovora

Ako bih stavio ime Bojana ili neko drugo realnije ime, sigurno bi se poklopilo s nekim imenima iz pravog zivota, a to ne zelimo, je l?


do yaya..

..shto izdajesh novu knjigu! Tek nedavno sam prochitala "Kandze" i jedva chekam da nabavim ovu novu! "Lajanje je uvek bilo jache".. -od tebe, ali gotivim tvoje priche, a i tebe.. :)) Sve u svemu- jkedva chekam da prochitam knjigu! :))


procitao

i zbunjen sam! ti Marko izgleda porices da postoje krugovi pakla, nego ti je sve jedna spirala koja vodi do tamo?
i uopste ne mogu da provalim kakvu si zamisao imao pre nego sto si poceo da pises.
ne znam sad koliko mi se dopada knjiga, ne treba je porediti sa kandzama. mene cak najvise podseca na pikavce, po tom nekom "the lesson is - never try" duhu. ili mozda bolje never hope?
eh!


Marko nije izdao..

...već je objavio knjigu za "Proleter".
Svinje su debele, a knjige obimne..Zipa kad se ova (za razliku od prethodnih istog autora)ne čita za jedan dan!
Ali i čita se kao Blek Stena, serijal od tri stripa, začas..op-op-gotovo...
Ja počeo popodne, u diskonuitetu sam pročitao prvo poglavlje, do trenutka...

EJ EJ EJ SRBINE!!! Ne prepricavaj roman! Ne bacaj spoilere u komentar! Bio sam prinudjen da obrisem. procitaj do kraja, pa onda bez prepricavanja lepo napisi sta mislis o knjizi. Ajde, ajde :)


Jesi, pošten si prema sebi...

..i to je najveća vrednost ovog romana.


Ne, bre, ne!!!

Pa, Kofeinu, i nije kao Kandze. Nista, opet da je procitas, da obratis paznju na neke kljucne detalje, pa da popricamo o onome sto je pisac hteo da kaze :) i rispekt za ekspeditivnost!


kljucni detalji

ako neko cvika da cu odati nesto iz knjige neka ne cita ovaj komentar.
e, u tome i jeste stvar!
deluje mi da ima previse kljucnih detalja, tj. glavnom junaku kao da je sve sto mu se dogadja podjednako vazno, tj. nevazno. znas ono kad kazes kap u prepunoj casi? e, ovaj ih ima 100 i nikako da mu prelije.
pokusava od svega da pobegne, a odmah se zalepi za nesto drugo.
nema sanse da cu da je citam ponovo u dogledno vreme. a i moram malo da pustim junaka da mi bude podstanar u glavi neko vreme.
mogao bi da mi skrenes paznju sad na neki detalj koji je tebi vazan, pa da porazmislim. a, ne znam na sta se odnosi ono tvoje "ne, bre, ne!!".

eh!


vazni detalji

UPOZORENJE! SADRZI DELOVE RADNJE ROMANA! Probacu sa sto manje otkrivanja o cemu se radi u knjizi... Kofeinu, najvise paznje treba da obratis na san na samom kraju knjige, posto se njime objasnjava zasto je Sestic dogurao tamo dokle je dogurao. Dakle, na samom kraju knjige desava mu se isto sto i Jani pre kraja prvog dela knjige, a da on to nije ni ukpairao. Njegov san, medjutim, jeste. Svaka smrt u romanu je metafora za pogresno vodjen zivot. ps. "Ne, bre, ne" je bila moja potvrda da je ovaj roman daleko od Kandzi i da ga treba dozivljavati u potpunosti drugacije. Ali, ko sam ja da govorim nekom kako da dozivljava bilo sta, racuna se ono sta covek istripuje tokom citanja. Etooooo.


...................

Sta ocekujes od ove knjige? Koga ce da pogodi, koga da privuce, koga da odbije? Jel baratas tirazom koji bi voleo da dosegnes?

Jel mislis da ces ikada napisati tirazniju knjigu od Kandzi?


ODGOVORI

Evo redom: 1) od ove knjige sam ocekivao da mi pomogne da prevazidjem neke licne nedoumice i da malo dotucem tinejdzera u sebi, sto se na kraju i desilo, tako da su Crvenkape vec odradile posao. 2) Vec sa Plesom sitnih demona sam se uverio da sam vrlo los prognozer kada je ciljna grupa u pitanju; neki od kojih sam ocekivao da popizde bili su odusevljeni, neki za koje nikad ne bih pomislio da ce citati tu knjigu masovno su je drugima poklanjali; isto je bilo i sa narednim knjigama, pa kapiram da ce i sa novim romanom da bude tako 3) kad je tiraz u pitanju, vazi isto kao i za citaoce. Tema Kandzi bila je mozda "komercijalnija", ali nema razloga da Crvenkape ne prodju isto, ako ne i bolje. Pre svega zato sto je knjiga pet puta bolja od Kandzi.


verna chitateljka

Quote:
1) ... i da malo dotucem tinejdzera u sebi ...

I Vi zaista verujete u to da cete ikada nekada uspeti da dotuchete tinejdzera u sebi?! To bi bilo ravno samoubistvu. Odnosno, to bi bilo ravno ubistvu mladog Gospodina Shestic, koji je neunishtiv poput machke sa sto zivota.
A da izmislite nekog novog junaka? Novi roman?
Da odete na neko pusto ostrvo i da ga spichite za mesec dana?? U fazonu ljubav mir cvece leptirici dugine boje i te fore. Ono kao na zahtev publike :))
Glasam za neki S.F.
;)

ps. Bezobrazno razmishljam kako da dodjem do jednog primerka novog romana, sa potpisom naravno ...


Mirna, najjednostavniji

Mirna, najjednostavniji nacin je pouzecem (videti na Markovom sajtu). Vrlo je ekspeditivan i brz do bola. Kada sam procitala Kandze, pozelela sam i druge, pre toga objavljene knjige. Posto ih u knjizarama nije bilo, ja posaljem Marku mail i sutra dobijem knjige pouzecem.
Sa potpisom, naravno (sad mogu da se hvalim po komsiluku, ha, ha) pozzzz


verujem

da je to jedna prilichno kvalitetna metoda. Ali ja prosto ne zelim da je kupim. Ne znam kako bih ti to objansnila :) Zelim da je dobijem na poklon, ili eventualno da je ukradem. Kapirash.
Skup je roman.
:)
Oh da! Poshtar!!
U kom su fazonu ti dostavljachi smejuljko-a? Koliko se naplacuje poshtarina? Da li se bakshish podrazumeva? Da li ce dostavljach reshiti problem??!.. pitam se
:)


e, Mirna, Marko je car.

e, Mirna, Marko je car. Pisi, mozda dobijes i za dz.


106

Kupila juce "Crvenkape" u povratku kuci sa posla, otvorila, procitala do 106-te strane, odspavala 4 sata, a onda morala da krenem na posao. :)
Uzgred, primetila sam da za sms prepisku uvek kazes, tj. napises "porukice" umesto onako kako to ljudi obicno nazivaju ("poruke") pa me zanima da li postoji neki poseban razglog? Izvini ako je glupo pitanje, ali bas me zanima.
Pozdrav.


ah...

...pa ja to zovem porukicama, cak i kad su ogromne :) to je verovatno misljenje moje podsvesti o istima


Slatko zvuci. (Uf, sad sam

Slatko zvuci. (Uf, sad sam k`o ona Jelencica, udaram odgovor na odgovor. Necu vise)


"Sve crvenkape su iste,izvini...

crvenkapo i ti si žena...a možda i majka.."
((-
PP Njegoš za tinejdžere-početnike

vidimo se u hali,pozz


Hejter

Privodim kraju citanje crvenkape.I onako, jos uvek mi se nije iskristalisao stav o knjizi pa cu ga zadrzati za sebe. NEgo ljudi, sta Vi radite u zivotu kad ste po ceo dan na forumu i procitate knjigu za jedan dan. Za sebe znam.


Navijam za Sestica,

mada, nije mi logicno da zavrsi u zagrljaju Cake, jer bi ubio svog junaka, a bio je decko koji obecava...
posle bi bilo dosadno, nestao bi pank, samo idila, sitna deca, i ziveli su srecno... tako zavrsava Pepeljugina prica, Crvenkape mogu da imaju "i sta je bilo posle"...
Nego, iz onog Kragujevca, odlicno opisanog u "Kandzama", delegacija stize u cetvrtak. Necemo peske :) Jel' to tvoje druzenje sa citaocima ograniceno samo na subotu, ili ces se, mozda, pojaviti na Sajmu neocekivano i nicim izazvano i u neko drugo vreme? Kljucni problem koji imam je sto sam obecala momku "Crvenkapice" (posteno, on me je navukao na tvoje knjige i poklonio mi sabrana dela), a gorim od zelje da ja prva citam... ne, necu da kupim dve. :)


U pravu si...

...jebes Caku. Bicu naravno na sajmu i pre subote, vidimo se!


Napravio si od Marka

Napravio si od Marka Vidojkovica brend.
A najsmesnije od svega je sto svi misle da te znaju :)

Koks ili ljubav?
A sta kad je i jedno i drugo?


nije

koks je ponekad jaci od ljubavi, zato je i skup :)


A kad spojis koks i ljubav

A kad spojis koks i ljubav sta dobijes?
ja znam sta ja dobijem :)


hihihi

uglavnom dobijes impotenciju :))


steta..kod mene je

steta..kod mene je kontraefekat :)


dacordo..

dacordo..


?

?


greska..

greska..


:)

hvala na potpisu

i ja sam za potpisivanje knjige

cmok


kbo!

Jutros se na radiju b92 javila jedna devojka iz KG-a (delili su knjige Samizdata) i trazila (i dobila) Crvenkape. Tako da...ima dosta fanova iz KG-a...ona, ti (kata), ja... :)

Kragujevac, oooo, Kragujevac


eee

bas sam se obradovao...


Dobio sam Mileta na poklon

Uzeh tri knjige na samizdatovom standu, izmedju ostalog i novog Vidojkovica, pa dobih Mileta na poklon. Dok sam se ja upisivao za mejling-listu, ubacise ga u kesu. Nisam ni stigao da prokomentarisem kako ga vec imam.

Pa tako ja Mileta poklanjam Marku, samo zato sto mi se nije potpisao na knjigu.

Fala ti Marko!


MILE

E, daj Mileta nekom drugom, i meni su ga poklonili :)


an-pasan

More Marko, Mile mu dodje ovde kao "za sve prilike".

Jos ce Mile da postane promiskuitetan.
Zamisli, uz kupljenih 3 kg kajmaka na Bajlonijevoj pijaci, dobijes Mileta na poklon, naravno pod usovom da je stand na pijaci izdavacke kuce "Proleter"


mare care

kupio sam knjigu (tj. kupila mi devojka). svidja mi se, jedna je od onih koje mi je zao da citam, jer ce mi biti krivo sto nema vise kad procitam do kraja.
two thumbs up!


congrats

Kolko si ti nemušt lik, proza ti je vrhunska. Sve najbolje!
*****
Kako da ne mislim na sive eminencije
nevidljive ubojice efikasnih ruku
kako da ne čujem njihove usne
dok mi šapuću
ti si moj, ti si moj, ti si moj
(zajebi film, budalo jedna)


odlomak

Sjajan odlomak.. sjajna ilustracija ..


Najzad

Na žalost, mislim da neću stići na Sajam, ali bih baš volela da mi potpišeš knjigu. Ipak, potrudiću se da dođem.


pescanik

M&M

svaka cast


Eto, pazario sam knjgu,

Eto, pazario sam knjgu, valjam se od smeha celo veče, rasturio si ga, čoveče. E sad, normalno bi bilo zapitati se zašto u petak uveče čitam Vidojkovićevu knjigu i pišem mu fan poruke na blog. To samo pokazuje koliko ima pacijenata među tvojim vernim čitaocima.


Povodom referenduma, Marko

Povodom referenduma, Marko ubedio si me !
Nema veze s temom, znam


450

očekivao sam da je skuplja knjiga 450 dindzi bagatela
al ti je potpis


potpis

:))))


kupila prvi dan sajma,

kupila prvi dan sajma, sutradan prochitala, htedoh odmah da napishem svojhe misljenje ali kad sam sela za komp skontala sam da nemam pojma sta da kazem... sto je dobro, jer da je knjiga njesra odmah bi to skontala... za razliku od ostale cetiri, moram da je procitam ponovo kako bi mi se slozile kockice... e sad pitanje - zasto shestic nije glavni junak i u pikavcima i u kandzama? i sto se sada vraca? i da, cemu napomena da je sve fikcija? zar se to ne podrazumeva? mislim, ja sam u srednjoj uchila da je jedno od zlatnih pravila knjizevnosti - makar pisac u detalje opisao neki realan dogadjaj opet se to smatra fikcijom... ili su te mozda toliko poistovecivali sa shesticem i bezimenim da si odlucio da se ogradish... toliko


Bezimeni

Sto se tice junaka Kandzi i Pikavaca na plazi, nije bilo bitno kako ce se zvati pa sam zbog opsteg mesta bio u fazonu da ti likovi ni nemaju ime. A Sestic je moj alter ego, kad god hocu da potkacim neke delove stvarnosti koristim njega. A napomena da je u pitanju samo roman je tu da bi se ljudi fokusirali na roman a ne na to da pokusavaju da u njemu pronadju nekog koga znaju.


Zasto si odlucio da ga

Zasto si odlucio da ga ubijes?


I opet...

...Svaka smrt u romanu je metafora za pogresno vodjen zivot. I to sam se bas trudio da metafora bude sto ociglednija. I ko kaze da sam ga ubio :))


Hoces da kazes da je sa

Hoces da kazes da je sa starim Markom gotovo?


staro za novo

Naravno. Pred vama je novi, umiljati, nepsujuci i iznad svega fini Marko. Gistro.


Nisi me ubedio. Valjda te

Nisi me ubedio. Valjda te previse dobro znam :)


prochitala juche...

od maximalnih :)))))))
ja romanu dajem :)))))
(ostavljam prostor za manevrisanje prilikom ocenjivanja sledece knjige)

na mom primerku ti si upisao samo :)))
od koliko, zanima me?
tek onako...


uh...

za ovaj sajam :))) je bas dosta

:)))


hm...

...u tom slucaju se bas dosta radujem!!!
vidi koliko...

\o/


svraticemo...

Ok, Marko,svratićemo u neku bolju knjižaru da se počešljamo i možda kupimo tvoju knjigu, nego...što crni Marko obrisa mali milijun komentara sa svojih tema?


komentari

kad celokupna kolicina komentara kvalitetom i aktuelnoscu izgubi svaki smisao, bolje ih je obrisati


Nobelova nagrada

Cao Marko,

Upravo sam procitao i tvoju (za mene) drugu knjigu Ples sitnih demona. Trenutno pokusavam da prevalim 4o-u stranicu knjige "Moje ime je crveno" Orhana Pamuka. Sve vreme mi se mota jedna misao po glavi:"Zasto on, a ne Marko"?.

Poz


A ja baš rešio da

A ja baš rešio da pročitam tog Turčina. Odoh posle posla da kupim. U zadnjih mesec dana je baš neki čudan raspored: Bukovski, Oster, Vidojković, Pamuk...


Jao...

...sav cu se istopiti od vasih komentara. neka pamuku nobelova nagrada, a meni ovakvi citaoci. sliht sliht :)))


Ma moramo da se šlihtamo,

Ma mi moramo da se šlihtamo, čoveče, inače ćeš jedno veče da nas sačekaš sa bejzbolkom :-))
A ti se šlihtaj da ti i dalje kupujemo knjige.


Pa kad si sve ostale

Pa kad si sve ostale razjurio :)
sad smeju da se jave samo oni sto te vole :)


pa dobro...

...ja sam u fazonu da na blog primam u goste koga ja hocu :))


Vidojkovicu....

...care. :)


Way to go!

Pohvale i od mene!
Procitano za tri veceri, koliko danas se prosledjuje dalje...

Jedine zamerke koje imam su da mi je knjiga na trenutke bila predvidiva i da je poslednja prica malo napornija za citanje.

Metafore koje si pomenuo su mi i dalje malo nejasne, ali meni je najveci dobitak to sto knjiga cesto kaci delove zivota nekog prosecnog beogradskog omladinca (cak sam ziveo jedno vreme na uglu Vladetine i Svetozara Corovica) :), tako da je jako zabavno citati i smejati se na delove kroz koje si mozda i sam prosao...

Pozdrav!


Uh!!!

Ej,Kid,knjiga je ili odlicna ili ima(s) zamerke.Ne moze i jedno i drugo,procitaj jos jednom, nesto mi se cini kao da je nisi bas najbolje razumeo :).


Uh!!!

Ej,Kid,knjiga je ili odlicna ili ima(s) zamerke.Ne moze i jedno i drugo,procitaj jos jednom, nesto mi se cini kao da je nisi bas najbolje razumeo :).


zona sumraka

ne znam kako ti je poslo za rukom da nas sve ukljucis u svoju zonu sumraka, ali osecaj je neverovatno jak ...svi nasi horori su artikulisani na pravi nacin i u glavama se polako uvecavaju, iz knjige u knjigu...
odlicne su crvenkape...svaka tvoja knjiga znaci paralelan zivot i kada se citanje zavrsi pitas se kako dalje...
ma, da ne gnjavim, puno pozdrava sa severa backe (a nije zvonko bogdan)


hm?

ja cu vala jos jednom da procitam crvenkape. mislim da ti je to dovoljan kompliment. nego zanima me nesto; ja sam se poslednji put ovoliko meskoljila po krevetu dok sam citala de sadovu filozofiju u budoaru, ko je citao zna o cemu pricam. dakle, pitanje za muskarce, se palite vi na ovakvo stivo, konkretnije ima li tu erekcije ili su samo zene u fazonu da im pisana rec izazove lucenje?


Procitala sam knjigu (cim je

Procitala sam knjigu (cim je izasla) a zatim i komentare na blogu, i jedna stvar BAS bode oci- ima mnooogo riba koje su utripovale da te poznaju i da i ti, kao sestic, kreses verne ti citateljke posredstvom bloga/foruma pa sve ovo izgleda malo smesno...


e da

komentar je skroz ok, stvarno se zapitas da li zenski rod kapira markovu pricu ili se folira


folira se

Sve crvenkapa do crvenkape:)


:)))

....I bas sve su iste.


Opasnost!

Pazi da ne upadnes u zacarani krug :))))))


sliht

pa da pocnem sa slihtanjem,to ce ti sigurno skrenuti paznju...
svi romani su ti zaista odlicni, medjutim prva tri romana su me vratila u proslost pa sam uspela da vratim malo bunta iz tadasnjih dana, koji je nestao i pretvorio me u ono sto sam mrzela. sve u svemu hvala, inace sam iz tvog kraja, pa mi je sve u knigama jako poznato, samo tako nastavi,zelim ti svu inspiraciju sveta.


Zagonetka

Ako su Sve+crvenkape+iste to je = beskonacan broj.
A sta je onda
Marko+Vidojkovic = ???
ps.Ja znam odgovor :)))))


kao mozgalice u politikiniom

kao mozgalice u politikiniom zabavniku... ako pocetna jednacina predstavlja broj prodatih knjiga onda je marko+vidojkovic = veoma bogat... iskreno, ovo mi najvishe vuche na Shajzerbergovu logaritamkso implicitno heksadecimalnu trigonometriju (skr. SHLIHT) pomocu koje pokushavash da dokazes da postoji beskonachno mnogo crvenkapa a samo je jedan marko vidojkovic... ili je mozda u pitanju neka druga nauka? :)


nauka

Moze se to postaviti i ovako: Crvenkapa voli vuka. Vuk je zivotinja. Crvenkapa voli zivotinju.
Nauka je stvarno samo otkucati onoliko strana (na tome pre svega svaka cast mladom gospodinu MV) a pitanje je da li je crvenkapa napustila vuka kad je ukapirala da je lovac popularniji? Pozdrav svim devojcicama koje setaju same sumom, obucene u crveno


I lovac i vuk

Naravno da nije napustila Vuka.Sada ima i Vuka i jos popularnijeg lovca.
Ps.To je prava crvenkapa, zna ona kakva je kurva popularnost:))))


Pa......

Njanja, ti si potpuno u pravu...Ali u pitanju je ipak neka druga nauka :)).


jedva se ulogovah

Marko....htela sam da te nekako nadjem da te preklinjem za objashnjenje u vezi Kandzi. Usput mi je doshlo da te zadavim shto si onako zavrshio roman-DA TE ZA DA VIM, ali sam na kraju odluchila da shvatim kako mi odgovara, mis'im da davim choveka-ne ide:). Sad ako mi se poigrash sa mozgom i u Plesu sitnih demona... e, to nije u redu stvarno:)....Sve crvenkape su iste??! (Ja se plashim da to prochitam, majke mi.) Svidjash mi se, dobar si.


Nemoj molim te...

....da zadavis Marka,jer sta cemo mi dalje da citamo, koji nemamo ubilackih namera.
Kad budes procitala jos neke romane mladog nam pisca, videces da se on igra sa svojim mozgom i to iskljucivo.
A posledica toga je pretvaranje olova u zlato(mislim na mozak,ja bih rekla svest, u ovom slucaju tvoja)i ta vestina je poznata kao alhemija :)))).
E, da...Kada procitas crvenkapice tek tada ces da budes na smrt pleplasena pa se mozda tvoje namere pretope u (samo)ubilacke.(salim se sanjice :))))samo sam dobro raspolozena.)
I da ne zaboravim...Kazes da ti se svidja, naravno da ti se svidja, ali ako je on samo dobar ko je onda odlican.Ovde je tacka jer nije ni bilo pitanja.


Hey N

Ti si neka, vidim, opaka ljubiteljka dragog Make?!
Pa lepo je to, ali pusti da kazem sta mislim. Zato i sluzi valjda ovaj blogchic-shlogchic. Uostalom, zar nije poenta da: izrazavanje jednog choveka, nekog drugog choveka pomera, dotiche, zapita,(u najefikasnijem smislu-menja zivot)? Hm, zar ne?! A to davljenje, to ja iz miloshte:), nekako kad se pojavi neko cool na ovim prostorima-malo je zbunjujuce, pa ne znash shta cesh s' njim @#*&
Evo i ja sam bila malo raspolozena, kiss za N., samo napred fighteru!


marketing?

je l' si bas morao da se reklamiras ovde? kapiram da je blog za neke druge price, ne znam, mozda gresim.. ali ovo mi se ne dopada.. od tebe sam ocekivala neku zanimljivu temu, verujem da si inventivniji.. nije hejt! samo sugestija.. pozz


Jao...

...bas sam morao :)


why?

zasto mi nije stigla ni jedna knjiga koju sam narucio jos pre dva meseca na tvom sajtu? u medjuvremenu sam se za pojedine vec nekako snasao i procitao ih.
mada, hteo sam da ih imam, a ovde je tesko doci do njih. voleo bih da narucim "on the run" ali predpostavljam da ce se isto desiti.


knjige

mora da je neko ukro. posalji mi mejl, da vidimo o cemu je rec


Please

Ajde mi posalji deo (pocetak) Crvenkapice u pdf-u ili sl., da citam na poslu, nije mi legla plata...Molim teee. kupujem je 100% iako mislim da je malo skuplja....mada generalno su knjige skupe, nisi ti kriv!