Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Blagoglagoljivi blog

kafe blog knjizarakafe blog knjizara

Dragi blogeri,

Obaveštavamo vas da smo, u odsustvu autora, u rano jutro, petkom, otvorili, a bez crvenog tepiha i šampanjca, “Blagoglagoljivi blog” – kafe blog knjižaru - otvorenu za razmenu uzbudljivih književih otkrića sa Sajma knjiga, meditiranje o večnim literarnim ljubavima, i hvatanje beleški o budućim nabavkama.

 

Moli se MZ – Blog (Mesna zajednica - proširena porodica)  sa prethodnih blogova da se razmesti po stolicama, foteljima, stolovima i podovima i da zauzme ugodne poze.

Isti se mole da se nipošto ne ćoškiraju, nego da naprotiv otvore vrata kafea novim posetiocima, pre nego što se na njih kuca.

Moli se Jasnaz, da preuzme ulogu književnog dirigenta. Fixer da literarno umereno džezira i briljira u filmskim update-ovima. Apeluje se na Aniram da čuva kafe blog knjižaru 24/7 otvorenu i da u slobodnim trenucima daje savete o životno važnim knjigama  i slikovnicama.

Knjižara kafe blog je razbarušeno nameštena.

Moli se Jasnica da je dekoriše i dovede Sonju.Modesti Blejz da se odlepi od Muža i povrati Monitoru, u vreme doručka, ručka i večere u društvu.Cica Mica i Shubily da dodaju specijalne tonove.

muzicki dzuboksmuzicki dzuboksU kafeu se očekuje uzbudljiva i ekstravagantna muzika za koju se zadužuju dr Wu, Pnbb, BebaOdLončara i Winter, kao i svi drugi muzički inspirisani posetioci bloga.U uglovima kafea knjžare je plesni prostor za slobodne varijacije.

Zadužuje se Joelle za solarnu energiju i baterije, ako nekom ponestane najbolji sjaj na lični pogon. JJ Bebi se daje licenca za diskretne profitne transakcije.

Od Eladana se očekuje da Lionu prepriča šta se dogodilo na blogu.Od Reanimatora vikonta se očekuje da se istakne u prvoj tituli, posle čega će biti razmotreno njegovo dvorsko unapređenje.Jesen je tu?Zoxili je autoru nepredvidiv (kao verovatno i samom sebi, te će ga paziti i maziti A&A)

Mimi!!!!!!

Od onih koje je mrzelo da idu na Sajam, očekuje se da se pozovu na probleme sa rekonstrukcijom Pančevačkog mosta i predahnu u nekoj od fotelja. osluskivanjeosluskivanjeAngie se imenuje u maestra fine orkestracije.-------Svi koji zgreše treba da odrecituju: Zdravo... Autor, koji će u kafe stići tek u ponedeljak, neće biti na naročitoj intelektualnoj visini, pa ga prvog dana treba pustiti da prostudira štivo. Izvesni poznavaoci nordijske književnosti, odsutni drugim povodom od autorkinog,  pojaviće se takođe u ponedeljak.  O najomiljenijoj Knjizi biće verovatno dovoljno recenzija. Ne dozvolite da nam s vidika nestanu dragocenosti u malim pakovanjima. Nema zavese da se spusti, nema ključeva da zaključamo. Sloboda je zanosna, zarazna i zbunjujuća. Pazite je, moderatori nemaju vremena za pogrešan rad štiklica.


nema nikoga

jel' to niko ne cita:-)


freak

vidite da nije bilo uopste razloga za prvobitne strahove...


Bravo Tanja,

Divna ideja je ova kafe blog knjižara.
U podeli uloga, preskočili ste dva 'baksuza staračka sa balkona-dva mapetovca', koje je napala insomnija, pa se prijavljujem za jedno mesto, a bilo bi mi drago da drugo zauzme Spadalo.
Po malo bi smo zvocali, ali samo na nepravilno i nesportsko ponašanje.
Ćutanje znači odobravanje pa vam se zahvaljujem i želim vam srećan put i lep provod u Pešti i Budimu.


He! Pa ko to zorom zori na

He! Pa ko to zorom zori na Netu? E, pa nećemo tako! Jesi l' pristavio kafu? Znaš li da još nisam bio na sajmu knjiga?! Bruka! Idem u subotu. Ti si bio, pretpostavljam? To ti je struka, koliko znam. Ova Tanjina ideja je fantastična, samo da se ne pretvori u visokoumne rasprave o teoriji književnosti! Neka to bude jednostavno ćaskanje, uz kaficu, o knjigama koje čitamo ili koje smo čitali, preporuku šta bi vredelo pročitati... i tako... Ma super je ovaj kafe blog! Sve čestitke Tanji!

http://www.labris.org.yu/
www.blogoye.org/spadalo


Alo Spadalo,

Pa dobromi došao Badi. Smesti se na ovom malom balkonu udobno, sa' će kafica. Jel' slađa beše?
Na sajmu jesam. Tačno Spadalo, to mi je struka. Ali ja sam od one srećne fele ljudi koji rade ono što vole.Kuc, kuc da ne ureknem. Tako sam na sajmu i iz ljubavi i zadovoljstva.


kad kazete kafica...

to samo za uze drustvo ili...


Samo napred joelle,

raskomotite se. Kak'u kafu pijete. I može li neki kolačić uz kaficu, ako vam ne smeta družba sa 'čikama baksuzima'.
Spadalo, pomeri se malo da sedne hm, dama. I nemoj da se smandrljaš sa balkona, čoveče.


o hvala, hvala

ja bez secera, ako moze... secer kroz te kolacice vrlo rado! ne mora mnogo da se pomera, spakujem se ja lako :)


A ovo 'hm' je

jer neznam da li je joelle gospođica ili gospođa. Obe varijante su mi drage, ali dama se kraće piše.


dama je odlicno

a za gospodja ili gospodjica, pa.. mr. L me oslovljava sa gospodjo pa recimo da sam se navikla na to... :) kad smo kod toga, a ja vid'te ne znam, ms i mrs, koje znaci sta? stalno zaokruzujem razlicito, neznanje...


bez coskarenja, pozivam sve na kaficu!


o, pa moram marini da mahnem

o, pa moram marini da mahnem :))))) ja pijem i ladnu, pa sacuvaj jednu za docnije...


takodjeR

'ladnu, zato sam i prestala da kuvam (sto kafu, sto rucak)!


even though I don't understand a word..

..of this blog-string, this was funny! Thank you, you made my day


not at all...

it's my job - you know, it's St. Fridaylady today, nobody's at work, except me, so someone HAS to make coffee!


a mi?

zasto ne mogu i drugi da navrate na kaficu?


24/7 otvoreni za posete

ljubitelja kafe, caja i caskanja, ako prezivite ovaj haiku dijalog:-)


Unosimo balkon

Jutarnji radovi dok jos nema nikoga za Muppet guys!


Hajde

bezi bre, zakasnices u tu Buda-pestu... nije ti valjda toliko vazan ovaj blog.


Svaki blog...

je važan, naročito ovaj :P

Blog je život - ostalo su sitnice :)))

...To stand against the Shadow so long as iron is hard and stone abides. To defend the weak while one drop of blood remains. To avenge what cannot be defended...


Evo i mene...

dežurnog statističara. Poslovne obaveze mi ne dadoše da planiram posetu sajmu, ali sam poslao vamiliju da mesto mene rmbači i kupuje. Ne sumnjam u njihov učinak, iskusni su to borci (i borkinje).
Inače, apelujem na ove naše koji odu tamo da mi jave ima li kakve nove interesantne knjige nekog latino-pisca

...To stand against the Shadow so long as iron is hard and stone abides. To defend the weak while one drop of blood remains. To avenge what cannot be defended...


drugari

posto od mog ovogodisnjeg obilaska sajma knjiga (a i proslogodisnjeg) nema nista, aj da cujemo sta ima novo? moze i staro, ako smo promasili nesto... :)


joelle

odlazak na sajam knjiga je samo tradicija, svi izdavaci su on-line, postoje i on-line knjizare (zamislite, cak i u Srbiji) i za 10-tak godina pretpostavljam da vise i nece biti sajmova knjiga... tako da neces mnogo izgubiti neodlaskom, mozes sve da vidis i na Netu.


Ispravno Lave,

jedino na netu ne može da se 'oseti atmosfera'. Kao i TV prenos utakmice i gledanje uživo.


napisah

vec tradicija, atmosfera u jedinici sajma ne moze da se oseti na webu ali to vreme polako prolazi...

Jedna moja drugarica koja sad zivi u gradu Jamesa Joyca i izucava ga na ulicama i u zgradama koje su hranile njegovo stvaralastvo je imala obicaj da kaze: "Atmosferu u knjizi i oko nje dozivljavam u samoj njoj a ne na sajmu"...

Knjigu skoro svako cita, fudbal poneko igra..


Tačno Lave,

lepa zapažanja.
Ne bih da zakeram, ali...
Knjigu bi mogao svako pismen da čita, ali u ovoj našoj lepoj Srbiji se jako malo čita. Svega 4 i nešto evra po glavi stanovnika se potroši u Srbiji na knjigu.
Ali da ne smaram blog-družinu mračnim temama na ovom lepom mestu, na početku vikenda. Biće bolje i ovde, siguran sam.
A prave se lepe knjige joelle. Ni malo tehnološki ne zaostaju naše knjige od svetskih standarda. A kako to vi pravite knjige joelle. Jel' u oblasti dizajna kad pominjete FPU?


Quote: Svega 4 i nešto evra

Quote:

Svega 4 i nešto evra po glavi stanovnika se potroši u Srbiji na knjigu.

A tu jednu knjigu od 4e procita nekoliko njih, tako da bi se tih 4e moglo pomnoziti sa prosecnim brojem citaca jedne knjige i dobiti realna vrednost... kod nas je tradicija da knjige kruze-mala platezna moc&skupe knjige.


kapiram razlike u standardu

kapiram razlike u standardu i sve, ali su kod nas knjige i dalje dosta jeftinije, npr nego ovde gde sam. ne zbog tezine citanja na engleskom (mozda zbog dizanja tog proseka kod nas ;) ) ja i dalje kupujem knjige u bg-u pa nosim... kod nas 400din, ovde 10e..


Pa

tesko da cete i u BGD naci vise nesto za 400din... uzgred tih 400din je prosecnom Srbinu mnogo vise nego nekom u zapad.Evropi 10e.


ne bilo mi mrsko pa ustadoh

ne bilo mi mrsko pa ustadoh da proverim ove sto sam donela sada... od 8 knjiga sve su od 400 do 500, jedna 680. + kada se na to doda popust to ispadne odlicna cena :) kazem ja, razumem razlike u standardu ali..


:)

bas tako! kako sam se izrazila kao da mesim pitu... "pravim knjige".. ali tako ja to dozivljavam :) neke i jesu napravljene", bibliofilijska izdanja. naravno da ne zaostaju, ima stvarno lepih!


mr. L

znam, obilazim to, ali nije to isto... volim da odem :) znate, jedan od poslova mi je i da pravim te knjige pa nije isto kada vidim knjigu live i na netu... pa vi to bar znate, fpu i to... :))


Ok

joelle, znam kakav je osecaj... u pravu ste, lepse je kad knjigu drzite u rukama. I sam sam za to ali to vreme polako prolazi... citah nedavno da su papirne novine izgubile trku sa internet verzijama, pretpostavljam da ce i knjige uskoro da budu potisnute CD izdanjima i on-line verzijama. Uostalom, najveca svetska knjizara je ionako Amazon.com


nisam ni sumnjala da cemo se

nisam ni sumnjala da cemo se razumeti ;)
internet je olaksica i licno bas zavisim od njega, (sto se da videti a i nisam u manjini) ali bih za sve sto mogu izbegla gledanje u monitor.. do gasenja svega i prebacivanja na online ne moze bas tako lako da dodje... krupni su tu ulozi :)))


U USA/Canadi

tacnije na njihovim univerzitetima imate mogucnost da po izboru udzbenike uzimate ili na CD-u ili u papiru a videh da i beletristiku stavljaju u elektrronski oblik... polako ali sigurno to vreme nadolazi. Klark i Asimov ce na kraju biti u pravu...


Izvinjavam se onima koji jedu vanilice,

ali neće to novo vreme tako brzo doći Lave. Kad su pitali jednog američkog novinskog magnata (zaboravio sam mu ime) da li se plaši za tiraže svojih novina od konkurencije elektronskih medija, on je odgovorio da se ne plaši, jer uvek će biti dovoljno onih koji vole da čitaju novine na WC šolji.


Jedan nas bivsi zaposleni,

Jedan nas bivsi zaposleni, Rus, Juri, dobar i jako pametan covek je non stop menajo posao i skakutao izmedju US i UK (uvek mu nekako nije bilo dobro) se javlja jednom prilikom negde iz Kalifornije i kaze da ima 7 !!! kompjutera u kuci.
Posto mu je kuca mala, kaze, web server je morao da smesti u WC.
Za one koji nisu znali, a nemaju novca za hard(er) copies, a hteli bi da citaju imaju ovde, na Project Gutenberg oko 19,000 knjiga kojima je istekao copyright, za besplatan download.


Pozdrav Milanu Novkoviću,

Vaš Juri je izuzetak koji potvrđuje pravilo.


Srdacan pozdrav svim

Srdacan pozdrav svim Dorcolcima.
Doskocice tehnologija i nama sto stivo nosimo u WC. Ja navodim jednu referencu na Flexible Displays iako ih sada ima sve vise.


hi-tech

sajam u malom (da ne kazem "na" malom, naravno prostoru)


Juri

je imao kucu i mrezu od 7 kompjutera a ja stan i network od 4 usera ... doduse u klonji nisam imao nista od tehnike.


Nece brzo doci

za nas koji smo navikli na papir u rukama ali nove generacije nece imati taj problem...

Dakle, taj podatak videh pre nedelju dana, da su elektonska izdanja novina/web portali prosle godine po prvi put pobedili papirna izdanja novina u USA... poneses palm ili laptop u WC, i citas na klonji. A sve vise i vise ce se zahuktavati kako budu rasle mogucnosti Interneta i hardwarea... recimo ja sam se pocetkom godine pretplatio na on-line izdanje Vremena (na 6 meseci, isteklo je) a na kiosku mi ne pada na pamet da uzmem papirno izdanje. U iseljenistvu sam citao i Blic(z) i Danas a od kad sam se vratio u Srbiju sem sto uzmem Politiku dad sednem u kafe sam nista od novina nisam uzeo u ruke... jednostavno stvar navike.

A knjigu za sad ni ja ne mogu da menjam sa ekranom, nekako mi ne ide...


sajam knjiga

sluzi da se pokaze godisnja produkcija, da se sa njom upoznaju kupci,(i knjizari & individualni), da se sretnu sadasnji i buduci poslovni partneri, da se omoguce masovnije promocije najnovijih bisera i poduhvata u izdavastvu, da se o svemu obaveste mediji- na jednom mestu brifing celokupnog izdavastva i time zapocne upumpavanje zivota novim izdanjima, do kasnijih pojedinacnih propagandnih kampanja-na knizevnim vecerima i sl.
Da se sretne konkurencija, kolege pisci, urednici, dizajneri,lektori,korektori, stampari.....i sa njima publika.Da se klasifikuju najbolji i podele nagrade- jer ovo i jeste festival knjige.
Tako da nema bojazni za isti.


Ne panichimo

U knizi "Profili buducnosti", Artur Klark predvedja da kompjuteri nikada nece ugroziti knjigu. Ako mogu da ih se setim, neki od argumenata su sledeci: knjiga je do sada najtrajniji i najsigurniji noslilac podataka(papirus), brza dostupnost podacima (dok kompjuter ukljicish, nadjesh gde je shta...knjigu samo otvorish), knjizi nije potrebna energija, a o psiholoshkim senzacijama, kojima je chovek sklon, da i ne govorimo - taktilnost, a ja dodajem i miris. Ajd da se zavalimo i verujemo chiki, pa toliko je toga pogodio, molicu lepo.


Da, miris,

posebno onih knjiga koje postoje u mom životu oduvek...
A g. Rastko Ćirić je lepo, pred početak Sajma, negde rekao da je „nova tehnologija” samo dodatak – da novo ne mora da poništava staro (u kulturi, bar), i prisetio nas npr. panike „film/TV ubi pozorište”...


kuc, kuc!

stigla... umesto palice donela kilo vanilica iz najsladje zemunske radnje... u kafeu već veoma prijatno, kao i uvek u Tanjinom prostoru... i, umesto saveta za čitanje, jedan haiku – dodatak dekoru:

Raste i sluša:
lišće, reči, vetrove.
U sebi. Drvo


Quote: kilo vanilica iz

Quote:

kilo vanilica iz najsladje zemunske radnje...

???

I komsija bi da zna gde je to...


mm vanilice...

u tome vec dugo nisam uzivala :) a i zemun nam nije stran pa ne bi bilo lose znati gde su lepe, pa kad se nadje usput da znamo...


Vidis

da se jasnaz stisla i nikome ne da lokaciju radnjice... cicija.


ma ne... nego se toliko

ma ne... nego se toliko skoncentrisala na njih da nas ni ne primecuje! da vicemo, da nas cuje?
ja stvarno ne znam ni za jednu poslasticarnicu u zamunu, osim onih u glavnoj...


ps od vanilica

jos sam u onom dead... pa zato ne gledam dovoljno dobro po kafeu! Da, zove se VANILICA – prave i prodaju samo par slanih i slatkih djakonija – domaće!


vanilice,

specijalno za joelle & g. L. - odma' pored pozorišta (gledajući na gl. ulaz – desno!), a radnja se i zove tako... joelle, PRAVE SU!


Z.Jovina znaci...

aha... a gde tamo ima poslasticarnica? Pre bi to bila neka pekara... ali 'ajde ako tako kazete.


to nije zora? e moracu da ih

to nije zora? e moracu da ih probam :))) ja sam totalni manijak za slatko... a bogme i slano, ali probrano..


Kažu..

..da školska deca u proseku pročitaju jednu godišnje. Jednu, jebote..jednu! Najbolji školarac možda pročita 5 knjiga i za one drugare koji ništa ne čitaju... Inače, ja sam 3 dana bio na Sajmu, poslovno, bilo je fino
Ne radi klimatizacija, kako je bilo obećano, tome se ne nadajte. Nema one nesnosne gužve, barem je nije bilo ovih dana, najbolje da odete pre 10h. Naslove novih izdanja znate odavno, a sajam posetite ako uživate u diskontnim cenama, mirisu pljeskavica i ostalog..
Pozdravljam gaf Politike koja je objavila da se na dan otvaranja NAPLAĆUJE ulaz. Paceri..


te pljeskavice.. to me

te pljeskavice.. to me toliko nervira..
1 knjiga godisnje jeste cudno... skolska deca, to se odnosi na osnovce? u tim godinama, secam se, krijes se da citas :))


dečja knjiga

Ovde će Aniram, nadam se, da uskoči. Izgleda da je tu statistika čitanosti najgora... tek danas „nije fora” čitati + gore-od g. L.-pomenuta prevlast komp., kod dece sve više... sinoć je bio prikaz jednog „dečjeg izdavača” – čarobne knjige, fantastično likovno i dizajnerski uradjene: moli se neko ko je bolje registrovao priču (promaklo mi ime izdavača), da javne!


jasnaz,

nisam gledao taj prikaz "dečijeg izdavača", ali ako vam se dopalo to što oni rade, to mora da je Kreativni centar. Oni su fantastična firma. Relativno mala, porodična izdavačka kuća, a prave najlepše knjige za decu, po meni, u Srbiji, a i šire.


Kreativni

centar je već kultni roditeljski „prostor”! Znam, hvala, nije... mislila sam na prikaz na TV (II), a radi se o izdavaču koji radi u koprodukciji sa nekoliko evropskih „kolega” – knjige su tipa slikovnica sa dodacima (teme: npr. dinosaurusi), mislim prilično skupe, jer je oprema fantastična, ali bih vrlo rado imala barem 1 + za poklanjanje...i sad sam već besna što nisam čula ime... saznaću...


nisam sigurna

ali predivni ilustrovani atlasi ZMAJ-a&ATLANTIS-a (izdavacke kuce iz NS) u saradnji sa LAROUSSE-om, fantastican poklon


volela bih da je

informacija o broju procitanih knjiga netacna, ali sta mi vredi kad znam da je tacna!

Da li se pitate gde je mesto nas u svemu tome - u njihovom necitanju?

Ja sam cerku u avgustu upisala u biblioteku i do sada je procitala 15 knjiga (sada je 4os)- nije hvaljenje vec rezultat razmisljanja na tu temu:

1. primetila sam da godinama kupovane slikovnice i knjizice stoje i dalje na istom mestu iako je naucila da cita - na pitanje zasto: odgovor: to sam citala jos kad sam bila beba (nije daleko od istine - kakva je detetu razlika izmedju "citati" i "slusati")
2. prilagodjene knjige za prvi i drugi osnovne su joj bile bljak!
3. ONDAK sam se setila i kupila joj prvu knjigu VICEVA Kreativnog centra (mislim da je "Da punknes od smeha")
4. posto smo redovno obilazile knjizare prestala sam da je nagovaram da kupimo kojekakve knjige i cekala...
5. posle pola godine je zatrazila 2. knigu viceva
6. posle par meseci 3. i onda se stvar zahuktala
7. drugi i pocetak treceg razreda su bili u znaku viceva kada je na scenu nastupica CICA, CACA, SARA SARIC pa preko HAJDUKA i PRIJATELJA dodjosmo do HARI POTERA - sve za godinu dana!

ps. bilo je i propusta naravno
a/ kad god sam htela da joj podvalim knjigu koja je MENI bila super kada sam bila njeno godiste
b/ izgubivsi kriterijum za knjige o vicevima, i procitavsi sve od Kreativnog centra letos sam joj kupila Viceve o plavusama - vice dete iz sobe: " mama, sta je to d.kanje?" "ma, reko', nesto su pogresno odstampali" - ajd sad drustvo, dajte savet za plisano objasnjenje!?!


Aniram

Ja sam za to da se detetu pruzi ne-plišano objasnjenje. To je vec uzrast kada su neka pitanja na tu temu vec postavljena, zar ne? :)
Ili ce vrlo skoro biti.
Deca i onako uvek pronadju odgovore na svoja pitanja- ako ne od roditelja, od starije braće/sestara, raznih tetaka, komšinica, a ako ne od njih, od vršnjaka sigurno.
Da ne zaboravim i TV, filmove, časopise i sl.
Protiv sam bilo kakvih mistifikacija i stvaranja nepotrebnih tabua, jer mašta radi svašta :)
Istina je pravi put, po meni.
Imate na tu temu neke knjige Kreativnog centra- zaboravila sam in naziv, a za malo stariji uzrast: Sex za početnike, Mikro knjiga, Bg.


Sex za pocetnike

je super knjizica(btw. od Jasminke Petrovic, Kreativni c) i davno smo joj kupili, pa nek citucka, u to se (kao) ne mesam, medjutim, kako bi vi ne-plisano opisali izraz "d.kati" desteogodisnjem detetu, konkretno, kojim recima?


Kako ste joj objasnili izraz

Kako ste joj objasnili izraz "menstruacija"? - ako je to došlo na dnevni red. Ako nije, bice, vrlo brzo.
Kako bi Vi to objasnili detetu koje nije vaše?
Kako ja ne znam stepen vaše bliskosti i mogućnosti otvorenog komuniciranja, ja nemam prava da Vam dajem konkretan odgovor.
Ako je pitanje bilo uzgred postavljeno, onda ono jos nije postalo centralno.
Ja sam odgovore na takva pitanja dobijala od drugih osoba, ne od roditelja. Roditeljima to nisam zamerila.


u svakom

slucaju hvala ... mislila sam da ce biti dovitljivih odgovora... Ja sam se prilicno dobro snasla, jer je bila jedna situacija pa smo iskoristili, ali ne znam kako bi' bez toga.
ps. meca bila na dnevnom redu davne 2004!


Molim, i drugi put :) Malo

Molim, i drugi put :)

Malo je triki mešati se u odgajanje dece:)
Ali, u svakom slučaju, biće uskoro tu još puno pitanja. Danasnja deca ranije sazrevaju.
Pripremite se :)

p.s. možda će stići još neki predlog


definicija d.kanja

prolog:dva,originalno rođena britanca,muja i hasa,imali neku kintu za vikend..a čuli da sad po londonu a i šire ima nova zabava:odeš tamo,oni ugase svetlost,ti se skineš i uđeš u kadu s nekom tekućnom..legneš unutra..i odeš u p.zduuuuu m..e,kinta beše ograničena,ali puste ti njih zajedno u istu kadu..apsolutni mrak..čuje se samo buć,buć,buć..mujo bolan..a..jel drkašš..drkam..pa,drkaj sebi bre p ti m..
dakle deco i ostali..šta god da je-drkanje je lična stvar..ono,kad se nadrkaš na nekog..to je već promašena investicija..kad je nekom lepo dok drka,čini mi se da se to onda nikako ne zove drkanjem..tu je već neka ljubav,makar u tragovima..


Ja sam

uvek za to da se stvari zovu svojim imenom, konkretno i bez uvijanja..tako sam vaspitana..
A u tom nekom dobu (otprilike sa deset godina), tata mi je vrlo konkretno i opisno odgovorio na moje pitanje: "Ma ko je bre ta Desanka Shakic? Svi je neshto pominju a ja neznam ni ko je ni shta je.."


Shubi, hvala

sa zakašnjenjem :)
...Mirko...pazi...
...hvala... Slavko...:)


Svaka cast tati. Ja u takvim

Svaka cast tati.
Ja u takvim situacijama pravim deal-ove sa mamom (mojom zenom, to jest) a sam se drzim one da je to "Too much reality for my taste" (tako nekako, po secanju na jednog od sporednih junaka u "As good as it gets".


Aniram

Setila sam se jos nečega, samo to je lekcija za odrasle decake.
Jedan moj prijatelj, pedesetogodišnjak, obožavatelj žena, samac, sjajna osoba izabrao je dobrovoljnu apstinenciju poslednjih godina.
Kada krenemo da mu provodažošemo, da mu ispiramo mozak i ubeđujemo: Da je ona prava za njega bas tu, iza ćoška i da čeka samo na njega- on nas nonšalantno o.j.b., i zapuši nam usta rečenicom:
"D.kanje je zakon! Radje to, nego da mi ta Vaša neka idealna d.ka srce i mozak i mene celog".

I takva će lekcija doći.
Nakon lekcije o sebi, stići će i lekcije o drugima. Jednog dana.


Crnjanski je prevodio haiku

Ovaj, cuveni, je napisala jedna zena kad joj je sin malisan umro:

Trazeci leptirove
Otisao si.
Daleko.
Daleko.

P.S. Pisem po secanju.


haiku

Prastari ribnjak...
jedna žaba uskoči:
- zvuk vode.

Basho Matsuo (1644 - 1694)

najpoznatiji haiku ever, i najcenjeniji pesnik...

ps: ovaj iz vašeg sećanja je divan i veoma haiku...

ps2: mislim da će biti još na haiku temu... pisanja... probaću malo kasnije da ponudim nešto, za sve koji ga vole, ali i za one koji I put čuju za isti...


I ovaj,

(opet Crnjanski),

Sablja u travi
Ratnika strasnog
Zagledanog u cvece.


Prava stvar


Kad je prava, onda mora da cuva :)
Evo me drustvo, opet u radno vreme...
A kad cete da pocnete o knjigama?
Evo ja odmah da kazem:
Ja sam usvojila taktiku-red ozbiljna literatura, red chicklit ;)
Trenutno citam jednu diiiiivnu knjigu:
Zadie Smith: On Beauty
Od NewYork Times -a izabrana za jednu od 10 najboljih knjiga u 2005.
Neverovatno kako ta devojcica pise - knjiga je kao listopadno drvo u ranu jesen, na suncu. Svaki list je drugaciji, ima svoju boju,svoj miris. Scene su toliko pune detalja sa malo reci...Koristi engleski jezik kao kaleidoskop...Jedva cekam da kjnigu uzmem u ruke.
Ako je moguce, citati u originalu.

Za opustanje: Peter Mayle - A Good Year
O Francuskoj zaljubljeno do usiju. To je to.Ne cekajte film.Kazu da je los.


modesty

lepo te videti! ja imam zadatak (autorka mi ga dodelila gore) da brinem o energiji i to pa idem sad malo da napunim baterije pa se vidimo kasnije, i nastavljamo o knjigama ;)
ja trenutno citam igraj, igraj, igraj - haruki murakami i jako mi se cini!!!
a sve sto je o francuskoj, vrlo rado...


Kad već...

pominjemo filmske verzije knjiga, da li neko može da kaže da li mu se neka od tih ekranizacija baš dopala (i koja, ako želi da to otkrije)?

...To stand against the Shadow so long as iron is hard and stone abides. To defend the weak while one drop of blood remains. To avenge what cannot be defended...


Jedino sto mene nije

Jedino sto mene nije razocaralo bila je ekranizacija romana "Homo Faber" Maksa Frisha. Knjiga je vise nego odlicna, a film mi je delovao kao lepa vizuelna dopuna. Davno je snimljen ('92, cini mi se), i mislim da se zove "Putnik" (Sem Separd, Barbara Sukova).


Sećam se...

tog filma. Šepard briljira. Nisam znao da je snimljen prema knjizi (Frišovoj). Ovo mi deluje koa odlična preporuka za pročitati :))

...To stand against the Shadow so long as iron is hard and stone abides. To defend the weak while one drop of blood remains. To avenge what cannot be defended...


O-b-a-v-e-z-n-o! :)))

O-b-a-v-e-z-n-o! :)))


Ja svačiju...

preporuku shvatam vrlo ozbiljno, naročito kad je s takvom strašću potkrepljena :)) . Hvala unapred i za sve preporuke u budućnosti koje ćete mi, nadam se, uputiti ;) :)))

...To stand against the Shadow so long as iron is hard and stone abides. To defend the weak while one drop of blood remains. To avenge what cannot be defended...


Sviceri su u roku od 4 meseca

izgubili svoja dva najznacajnija pisca: F. Direnmata (Dec. 1990), i M.Frischa (April, 1991). Mene je to zaista bilo pogodilo (posebno FD).


Kako je to dobra knjiga :)

a prvi put cujem da je po njoj snimljen film.
Odlicna preporuka. 10x!


Iznenadjuje zapravo da je i

Iznenadjuje zapravo da je i film dobar, obicno sve uniste ekranizacijom :)


Maks Frish

....pa film nije hrdjav, samo sam ja sve drugacuje zamisljala, dok sam citala, narocito atmosferu.

Ko voli Frisha, a nije citao-Da mi je ime Gantenbajn-preporucujem


štiler je tata

to mora da se pročita..propitujem od nedelje..kad se tj uzvrati


ko kad se uzvrati F?

kad neko vrati knjigu koju je uzeo..nego ovako shhhh kad niko ne gleda...pa gde je taj covek Liony koga ste samo vi videli..on uopste ne pije kafu na ovim blogovima iako je bas lepo vreme...ne znamo sta ga je oteralo izuzev sto se zaneo u sergej prekookeanske i svilanovic teme..sto nije na odmet...ali kad se i ovde svraca,...


Ostaci dana

Kazuro Ishiguro:
The Remains of the Day

James Ivory:
The Remains of the Day

Dva remek-dela


Bingo...

još jednom. Ovo i ja mogu da potvrdim iskustveno :))

...To stand against the Shadow so long as iron is hard and stone abides. To defend the weak while one drop of blood remains. To avenge what cannot be defended...


uglavnom mi se ne svidjaju

uglavnom mi se ne svidjaju filmovi posle knjige.. kazuo i remains je dobar (kazuo jedan od voljenih...) ali meni mozda l' amant (ljubavnik).. secam se da nisam bila razocarana. bilo davno...


Noc iguane

Tennessee Williams: The night of the iguana
John Huston: The night of the Iguana

John Fowles (II):The French Lieutenant's Woman
Karel Reisz:The French Lieutenant's Woman


Miss Modesty...

opravdavate svoj nickname 100%-no. Žena od ukusa :))

...To stand against the Shadow so long as iron is hard and stone abides. To defend the weak while one drop of blood remains. To avenge what cannot be defended...


Cinimo sto mozemo

Da opravdamo izabrano a i da zalivamo ukus.
Hvala Eladan.
Sad ste Vi na potezu.
Setite se necega sto smo svi zaboravili.


Pa jos:

Tennessee Williams (TW): Streetcar Named Desire/Kazan
TW: Sweet Bird of Youth/Brooks
TW: Fugitive Kind/Lumet
TW: Cat on a hot tin Roof/Brooks
TW: Suddenly Last Summer/Mankiewicz
Man: Death in Venice/Visconti

itd...

filmovi/knjige remek-dela za sebe.


Ali ima i

(krajnje) neočekivanih flopova:

M Kundera (prilično ravnodušan): The Unbearable Lightness of Being/ P Kaufman (obožavam, s druge strane, osim ovog filma). Just for the record.

Kao i filmova koji su bili MNOGO bolji od književnih predložaka Hitchcock:Rebecca/Daphne Du Maurier...


Se

slazem!


Ili još remek dela

s obe strane: Naked Lunch (Burroughs odnosno Cronenberg).


Ma,

Insustentavel Leveza do Ser je remek-delo posebne kategorije (obavezu da ime ove knjige uvek pisem na portugalskom dugujem jednoj osobi iz Brazila, ljubiteljki Itala Zveva) . Ne znam kako se neko uopste usudio da napravi film (mada je scena sa Sabrinom OK :))

To je kao kad bi neko hteo da napravi film Cien Anos de la Soledad. No way.


Ah, da, pa

kako smo mogli za zaboravimo: O Beijo da Mulher Aranha (Kiss of the Spider Woman) dueta Babenko/Puig. Jedna od dve životne uloge William Hurta (druge dve Body Heat i Broadcast News).


Dr Wu,

ima toga mnogo. Meni se Hurt svidja i u Children of the lesser God (mozda zato sto sam ja preveo na srpski :)).
Ali: Lowry - Under the Vulcano/Huston, takodje maestralno.

Zna li neko sta se desilo sa starim Kusturicinim projektom da snimi "Drinu". I sta bi sa "Seobama", najzad?


'Children...'

To je snimio sa svojom suprugom, Marlee Maitlin, ili tako nekako? Kopam iz malog mozga, ono gore mi ostalo u sećanju, mada se sada kopa i Altered States (Russell/Chayefsky).

Ne znam za 'Drinu'/'Seobe'. Nije li Saša Petrović skoro priveo kraju Seobe (i to u onom prvom naletu 'antibirokratske' revolucije dok je SM uživao punu podršku ljudi kao što su J. Ćirilov, M. Trailović). Help us somebody?


Da,

ja za "Seobe" nesto vise znam. Taj film je negde u bunkeru u Francuskoj jer se finansijski jos nisu "isprebijali", i tu ima umesanih raznih prevaranata, finansijera ... Ali, tuzno je da jedan takav film, mada nezavrsen, cami u mmraku negde.


'Children...'

je super, a Marlee mu nije supruga, ona mu je tada bila devojka.

Seobe su zbrzno zavrsene, uz gomilu komplikacija, ja ih gledala i uz sve fantasticne glumce i verujem veliki trud, veoma su konfuzni smor.


Angie, hvala na

razjašnjenjima.


..i da

posto je ona gluvo-nema, Hart je narucio neku specijalnu aparaturu, kako bi mogli da se sporazumevaju, kada rade na razlicitim lokacijama,(umesto telefona).


Hart

je sjajan i u Dimu... a tu se otvara i ono pisac / pisac scenarija (Oster)...


Auuu, Dim, da

sjajno... ali sam ga ipak zapamtio više po keitelu nego po hurtu (ili sam u krivu?). da auster, čudo....


Kajtel,

naravno! Ali, ipak... svaki na svoj način! Isto kao što mu je u Poljupcu žene pauka sjajan „negativ”, auuu, pomagajte B....!?


Raul

Julia, revolucionar? Pojavljuje se i Sonia Braga (mmmmm) u onim božanstvenim scenama prepričavanja....


Brakolomica

ta je Robertu Redfordu rasturila brak a onda ga ispljunula ...Oooooo,nepravde


bas me

rastuzi....


Raul Hulija

TAJ! Hvala!!! A i za SB se slažem da je sjajna... i onda sve zatvori (ili otvori...) gosn Tom Waits (Innocent When You Dream) i dalje nema teksta... a i ja koristim ovaj lepi razgovor sa Vama da se lagano povučem ka vratima kafea i odmaglim u noć... koju vam želim prijatnu...


Da, i vama takođe,

a upravo se setih možda i najboljeg hurtovog filma: the big chill.


Doctore

Odakle Vama te strele kojima me gadjate, sa sedefnim vrhom?Svaka pogadja.
Carobnjak ste Vi jedan, nema sta.
Ocevidac je odlican film, kao i Body Heat.


"Modesty Blaise (28 Oktobar,

"Modesty Blaise (28 Oktobar, 2006 - 11:30) *novo

Doctore
Odakle Vama te strele kojima me gadjate, sa sedefnim vrhom?"

Iz tajnog tobolca.


Gde si ti Zoks?

Sad sigurno spavas...
E vi muski, samo vam je jedno na pameti...Ja kad sam pisala, samo sam Kupidona u glavi imala...
A gde je vizuelizacija?


A William Hurt

kao placeni ubica u filmu 'Volim te do smrti"?:))Neodoljivo


Nisam to gledao...

Vidim da je Kasdan režirao. Kako mi je to promaklo?! Mada moram da priznam da sam se dosta 'o'ladio' posle Accidental Tourists (čini mi se da je to neka 1988. ili tako nešto).


Dotore,

obacezno pogledaj, crna komedija, glumci fenomenalni a vreme ugodno provedeno


OK,

jjbb. Fala na preporuki...


cekaj, nije valjda

ona s klajnom?

u bre, bas nista narocito... cak dosadno
mada su stvarno ubice bile kul.

mada to niej nista prema ubicama iz farga...


klajn mu, izgleda

dođe kao neki kasdanov kućni glumac. a fargo je ludilo.

mada je meni film filmova blame it on rio. donen in hiz prajm.


Dim

10+


10+

Jasna, za Dim.
Cera od ovog Austera objavila neki album...junosa, tek punoletna, ali kazu da je sa tatom pisala pesme. Da nije neko cuo?


Oster mlađa,

muzički? Nisam čula... baš zanimljivo... i ako neko jeste, da saznamo...


Hart

...da li ste gledali neki od poslednjih koje je snimio, The Blue Butterfly, i Rare Birdes,

a Jane Eyre za kategoriju knjiga/film


History of Violence

Cula sam da je u tom filmu fenomenalan kao mafijaski bos. Ne mogu da potvrdim, nikako da sednem da ga pogledam. Uvek biram nesto veselije


History of Violence

malo isforsirana uloga, za 4-5 min koliko se pojavljuje u kadru nije ni mogao nesto da pokaze. Ed Harris u tom filmu ima mnogo zapazeniju i odradjeniju rolu...


history of.....

... , gledala sinoc, i Hart i ED su odlicni.


history of violence, but

against innocent audience...

film je jedan od gorih, ikada vidjenih... sto se kaze, svih vremena...

jeste hart faca, i sve je to ok, i haris... ali ono dvoje - ubise boga...

mislim da smo vec negde o tome pricali, angie..


pnbb

samo sam se izjasnila o Hartovoj i Edovoj
kreaciji-posto je o tome bilo reci.
A film ni mene nije dojmio.


Mulen Ruz,

knjiga o zivotu Anri de Tuluz-Lotreka, Pjer la Mir-a, i istoimani film John Huston-a iz 1952.(Moulin Rouge)

Zudnja za Zivotom, knjiga o zivotu Vinsenta Van Goga, Irving Stoun-a i film Lust for Life, Vincenta Minnellija iz 1956-sa Kirkom Daglasom, koga ja bas ne volim, al' sta sad.


S. Trejsi

Starac i more..........

A adaptacije? K. Brana & Šekspir, npr.


kako vam drago

-cakano!


razum i osecajnost,

takodje!


cakano,

baš! Ne preferiram taj način „približavanja klasike”, ali (po)nekad može da se dopadne...


John Steinbeck

2 puta:
1. Istocno od raja, Elia Kazan
2. Plodovi gneva,John Ford


Heimweh

E drugari, nemojte to sa vanilicama...
Modesty najvise voli svinjsku kolenicu, kuvane purenjake i vanilice. A ovde nemaaaaaaaaa vanilica.A nema ni mame da ih za Modesty napravi i svaku poljubi
Schmrz.Schmrz


Quote:1 knjiga godisnje

Quote:
1 knjiga godisnje jeste cudno... skolska deca, to se odnosi na osnovce? u tim godinama, secam se, krijes se da citas :))

Odnosi se na sve školarce, starija maloletna lica koja pohađaju školu.
Ja sam baš voleo da se qrčim pred devojčicama da čitam knjige. A i fudbal sam igrao, da se razumemo. I komp sam imao, čak! :) E, da, što se tiče opreme knjiga, uopšte nismo loši, može tu jedna pohvalna lepa generalizacija da stoji.


da ne

generalizujemo - citaci (sto opticki, sto humani) uvek bili u manjini, u svim vremenima i prostorima, ... verovatno da bi se lakse nasli i pronasli (o tome na blogu Muskarci forever*)
ps. moj BITAN odgovor Vama na SITAN broj procitanih knjiga ost'o jedno 20-50cm navise!


vanilice delivery

u duplo dno, i šaljemo...! (+ ren za kolenicu – sa strane):)


Blagodarim

Ne zaboravite Poljupce. Oni od vanilica prave bliss in heaven.


SLIKOVNICE

* knjige slagalice (puzle)np. Pinokio, Petar Pan, od KNJIGA KOMERCa
* trouglaste slikovnice (pise: autor kreativna grupa PIKOMA)
* KreaTivNi CeNtar - sve sto vam pa'ne u ruke a novcanik moze da podrzi
* Moje prve... zivotinje (np.) od ITP ZMAJ
* Moj prvi atlas... kojecega - PROMETEJ

TJ, zadatak obavljen, sad mogu na spavanjac


Na sajmu sam nekad bio redovan...

...ali ne zbog pljeski u lepinji :D!

Inace citam knjige, naravno, u poslednjih par nedelja sledece:

E. Kishon: Nije fer, Davide (u hr. tankocutnoj verziji)

G. Gurdjieff: Views From the Real World

A za muzicku inspiraciju evo nesto da vam pustim sta sam slusao juce-playlist radni naziv ORIENTAL MELTDOWN(sve sa jutjub, ako neko hoce da slusa nek trazi):

Prvo ono Sinan of a Down a onda

M. Serbezovski-Zasto su ti kose pobelele druze

Nusrat Fateh Ali Khan-Allah Hoo (iz dva dela, traje 18 minuta)

...posle malo Rahat NFAK i na kraju Ferus Mustafov-Romski Chochek!

Prijatno :)


Kishon

- bas ste me super potsetili! "Nije fer, Davide" mi ostala u super uspomeni, doduse, od pre dvadesetak godina ali moz biti poseban filing citati tankocutnu verziju!


kishon hrvatski prevod

je bio moja tinejdzerska lektira. kishona i alana forda ne zelim ni da vidim u srpskoj verziji. zao mi je, al to jednostavno ne ide...


Za

bivseg sugradjanina pocivse TJ Alana Forda se slazem, za Kishona hmmm...


slazem se,

za alana forda je jasno, tu nema nikakve diskusije. kishon je samo moj subjektivan dozivljaj.


hrvatski prevod

A ja bih dodala i Harmsove "Slucajeve" u prevodu Dubravke Ugreshic. Do dzadze


Tajni život Adrijana Mola i

Tajni život Adrijana Mola i nastavci.
Obavezno!
Za neku godinu.:)


procitano

...nadoknadjujem propusteno (prilikom urucenja ove knjige - poklona receno mi je da sacekam dok ne napuni 13, 14), medjutim, dete se dokopalo, a posle i ja (tema bila polucija)


Ferus

Quote:
Ferus Mustafov-Romski Chochek!

! (mislim da je svaki drugi comm. izlishan...)


Winter,

Da li se igde moze naci Gurdjieffova knjiga "All and Everything"?

(Izvini, nasao - ima Amazon).


zbog nacionalne ravnoteze...

setio sam se i jedne super knjige za decu u srpskoj verziji...
Najlepse bajke sveta, (Narodna knjiga), ilustrovao Milic od Macve.
Ludilo, balvani lete svuda, neke nenormalne boje...

Posebno se secam ove brazilske bajke:

Žoao Barandao

Živeo nekad neki siromašak po imenu Žoao Barandao, pa imao ženu i mnogo dece. Nije mu bilo lako da prehrani toliku porodicu, te ce jednom kazati svojoj ženi:
- Ženo, s ovolikim coporom dece ovde nam više nema života. Hajde da podemo u šumu, pa da tamo podignemo kucu i ostanemo da živimo.
Elem, skupiše oni svoje prnje i krenuše. Kad su došli u šumu, siromašak izabra lepo mesto za kucu i stade sekirom da obara drvece. Najednom, zacu glas iz dubine šume:
- Ko je to, javi se!
- Ja sam - odvrati siromašak.
- Ko to-ja? - ponovi glas.
- Žoao Barandao.
- Šta tu radiš?
- Obaram drvece da sagradim kucu.
- Ej, vi! - naredi glas. - Pomozite Žoau Barandau da poobara drvece i sagradi kucu.
Za tili cas iz šume izade citava vojska ljudi - pravi pravcati mravinjak - i nije dugo potrajalo, a šuma je bila potpuno raskrcena. Onda ljudi nestadoše kako su se i pojavili.
Veoma zadovoljan, Žoao Barandao sagradi kucicu i stade da živi u njoj sa ženom i decom. Sledeceg jutra uze srp, stavi šešir i rece ženi da ide u šumu kako bi raskrcio oranicu. Nije stigao ni da se prihvati posla, kad ponovo cu glas iz dubine šume:
- Ko je to, javi se!
- Ja sam.
- Ko to-ja?
- Žoao Barandao. - Šta tu radiš? - Eto, krcim mesto za oranicu.
- Ej, vi! Pomozite Žoau Barandau da raskrci mesto za oranicu.
Iz šume izade citava vojska ljudi: bilo ih je gotovo koliko zrnevlja na kukuruznom polju. Stadoše mahati srpovima i za tili cas raskrciše citav proplanak. Siromašak pode kuci, da saceka da se zemlja sasuši. Posle izvesnog vremena dode ponovo da pokupi suvu travu i suvo granje i spali ih. Samo što suvo lišce i granje zapucketaše na vatri, onaj isti glas pozva Žoaa Barandaa i upita ga ko je i zašto je došao. Žoao Barandao odgovori da je to on, i da je došao da spali suvo granje. Glas izdade naredenje, iz šume istog casa izade citava vojska ljudi i za tren oka skupi na gomilu sve granje i spali ga.
Sve se to ponavljalo i kad je Žoao Barandao kosio travu, kopao brazde, sejao kukuruz, bob i manioku: dovoljno je bilo da dode na njivu i samo zakoraci, i vec je odjekivao onaj glas, a zatim su iz šume izlazili ljudi i pomagali mu u radu.
I kod kuce se ponavljalo to isto. Prosto im se više nije mililo živeti. Plašili su se da ce, ako se necega prihvate i nešto zapocnu da rade, onaj glas iz šume cuti i poceti da im dosaduje zapitkivanjem. Jednom siromašak odluci da zakolje svinju. Samo što je ona stala da skici, glas je vec pitao šta se dogada. I pošto je doznao, naredi:
- Ej vi, pomozite Žoau Barandau da zakolje svinju.
Ostalo je poznato, svinja je za tren oka bila zaklana i priredena.
Kada se kukuruz pojavio u klipu, ali je još bio zelen, Žoao Barandao je mora da ode nekuda od kuce. Spremi se on za put, pa naredi ženi da bez njega ne odlazi na njivu. Ali je žena bila tvrdoglava: samo što je muž prekoracio prag, otrca ona na njivu. Nastojeci da je niko ne cuje, tiho obide celu njivu. Kad je vec nameravala da pode kuci, spopade je želja da proba kukuruz, te otkide jedan klip - deci za veceru. Stabljika krcnu, i glas se odmah stade raspitivati ko je to i zašto je došao. Žena odgovori: - Ja sam, žena Žoaa Barandaa. Odlomila sam klip kukuruza.
Uto se pojaviše oni ljudi i polrmiše sav kukuruz, iako je bio još zelen. Polomiše ga i nestadoše. A žena je stajala i gledala pogažene stabljike, i srce joj se cepalo od tuge. Setila se šta joj je muž rekao odlazeci na put, ali se nije imalo kud: naricuci, poce da odvlaci zeleni kukuruz kuci. I ponovo glas upita ko je i šta radi, a zatim se cu:
- Ej vi, pomozite ženi Žoaa Barandaa da odnese kukuruz kuci.
Nije stigla ni okom da trepne, a svi klipovi se, brižljivo složeni, nadoše u dvorištu.
Kada se Žoao Barandao vratio i ugledao tužnu sliku, i kad mu je žena sve ispripoved kraja. Otkinuo je lijanu i stao da tuce ženu. Žena stade da vrišti iz sve snage:
- U pomoc! Spasite me! Glas se istog casa odazva:
- Šta se to dogada?
- Ja, Žoao Barandao, ucim pameti svoju ženu.
- Ej vi, pomozite Žoau Barandau da nauci pameti svoju ženu.
Istrcaše iz šume momci sa debelim lijanama u rukama i stadoše da tuku jadnicu. Nije dugo potrajalo, a ona izdahnu od silnih udaraca.
Vide Žoao Barandao da tu više za njega nema života, skupi svoje prnje, uhvati decu za ruke, pa napusti zauvek svoju kucu u šumi.


kakav, bre...

...Sex za početnike, to je isto kao kad bi domaćicama prodali uputstvo za sušenje je veša na terasi..ne potcenjujte sopstvenu decu..izm. ostalog, to nema veze sa literaturom, čitanjem, kniževnošću.. u stvari, kako želite :)

Bajke bi trebalo da čitaju deca
"Čarobna knjiga" antologija svetskih bajki, Dereta
..i oprema je lepa
Kupite im i stripove, ali ne one Fujimu Manga sex-rad, to su već skinuli sa neta..


ali samo prelistajte

knjigu - stvarno je super!
ps. bajke pod muss


Vidim

da me Tanja zaduzhila da dodam specijalne tonove..evo onda..

"Shoo bee doo bee..."


Pomagaj Shubi, MC Happiness

Vidis li ti ovo...
Umrla deca, pretucene i mrtve zene...
Daj neku veselu notu.Ne mogu da programiram u ovoj minus fazi


Ja još uvek...

imam te narečene bajke (stvarno sam fasciniran idejnim rešenjem i ilustracijama (Desa Kerečki-Mustur je briljirala, Milić Stanković standardno u svom tripu (ali da se podneti, mada je bilo par baš jezovitih, ni najmanje da ih deca gledaju)). Zbog tih njiga (Bajke naroda sveta u 3 knjige i Bajke naroda Jugoslavije (takođe u 3 knjige)) sam i krenuo da skupljam bajke. Sad imam zavidnu kolekciju bajki u raznoraznim edicijama (ali, po meni, vrhunac u svakom pogledu (grafičkom, sadržajnom i svakom trećem) su Afanasevljeve ruske Bajke

...To stand against the Shadow so long as iron is hard and stone abides. To defend the weak while one drop of blood remains. To avenge what cannot be defended...


Davno bese

I ne znam da li toga jos ima, ali mi smo nekad na sajmu obozavali standove raznih weird zemalja i pisaca (ili "virdov"-a, kako ih zovu ovdasnji Bosanci): S. Koreja, Libija, Kina...Oni su besplatno delili brosure koje smo mi sakupljali.
Ja i danas imam negde kolekciju (znana kao zbirka idiotizama) radova Kim Il Sunga i traktat o ideji Dzuce (zvanicna ideologija tada), pa "Zelenu Knjigu" Gadafija, pa brosure kao: "Radnici i seljaci kritikuju Konfucija i Lin Piao-a", "Anti-kineski film 'Kina'" Bertolucija, koji su naravno, oni nesrecnici imali priliku da masovno vide u vreme kulturne revolucije, itd., da ne gnjavim. Ima li danas neceg slicnog?


Ima..

... meni je super Iranski štand. Gde bi, inače, mogao da vidiš one krupnooke Iranke? Ima svašta tamo da se nađe..monografije na srpskom etc.


I meni je "super" Iranski

I meni je "super" Iranski štand.
Kada sam išla na kurs persijskog jezika, prvo su nam podelili "religioznu" literaturu, udzbenike nikad- ne.
I danas redovno dobijam pozivnice za raznorazna dešavanja. Ignorišem ih.
Persijski je divan jezik. Tezak i zanimljiv.


Cica maco

vi imate mnogo skrivenih talenata :)


Dug je ovaj život. Treba ga

Dug je ovaj život.
Treba ga i nečim ispuniti :)


To

ste opet vi rekli :)


Vi se ne slažete? :)

Vi se ne slažete? :)


Sa

vama se potpuno slazem :)


Eto nama veselja! :)

Eto nama veselja! :)


Aha !

da ponovim vec poznatu pricu, lep sunacan jesenji dan, miholj, steta da se sedi za racunarom... jos pride i petak. A Beograd je pun basta koje samo cekaju na svoje goste, jedna ceka samo na mene...

(Nagradno pitanje bi bilo a gde idem...)


Moment, Skica...riblja

Moment, Skica...riblja čorba...rutina već poznata...
Ja čistim dvorište... moram... al' me sve nešto mrzi... pa pravim produžene pauze...za računarom još samo kratko...

(Šta je nagrada?)


L,

Chekaj MOMENT da razmislim gde ti to sad idesh..;)


Sad

cemo Cica i ja da se pobijemo za nagradu..;))


Shubi

nećemo:)
Valjda je nagrada dovoljno velika :)


ma

i da je velika..nece njemu biti lako..treba tu nagraditi i cicu i micu i shubi i dubi..ma, idi bre..:))


Nije, nije mu lako,zaista

Nije, nije mu lako,zaista :)
Valjda ima neko alternativno rešenje...tajni plan...:)


The sharing song

It's always more fun
To share with everyone
It's always more fun
To share with everyone
If you have two
Give one to your friend
If you have three
Give one to your friend and me
It's always more fun
To share with everyone
It's always more fun
To share with everyone
If you've got one
Here is something you can learn
You can still share
Just by taking turns
If you've got a ball
Bounce it to the gang
If there is a new kid
Invite him out to hang
If you've got one sandwich
Cut that thing in half
If you know a secret joke
Tell it and share a laugh
If you've got two drumsticks
Give one to your friend
Make one beautiful rhythm
Share a beat that never ends
And if you're feeling lonely
Share time with your mom
Share some milk and cookies
And sing the sharing song
It's always more fun
To share with everyone
It's always more fun
To share with everyone


citati

Malo pre popodnevne odjave (do večeras), pitanjce, a potaknuli oni koji počinju da se sećaju svojih omiljenih pisaca:

citati!

voleli/beležili/volite/beležite/koristite?

ps: fixer je već odavno trebalo da pusti neki vinil ili nas obori s nogu podatkom da svira saksofon, ali....


na kuhinjski će sto položiti vas,a mene-na pisaći,kad kucne čas.

..cvetajeva..kao odu svim najlepšim,pravim ženama,jedino moguće na sajmu knjiga..sretnuvšim..ukljućujući one koje vredno rade..a i one koje spretno mažnjavaju samo ono što im se posebno dopadne..
što se tiče šećera bez kafe:
guess i'll hang my tears out to dry- dexter gordon!!
ike quebek-favela
avril-that horse must be starving
jorge ben-por causa de voce
henri salvador-chambre avec vue
susana baca-cardo o ceniza!!
..danas ću pojesti dve jabuke sa posebnim suzama..za dve izuzetne osobe koje su tako čarobno umele da mi neke stvari i knjige približe,bez straha..veoma žalim što ne mogu danas samnom da se guškaju u ovoj dimenziji..hale 1


Fixer, srce

sada je magija kompletna! :)
Oteraj me, bašta zove :)
Samo nežno, molim te :)


bat if ju stej..

ja napraviću..da zvezde,po nekad slete,i promene svetlost..u tvom pogledu..za tu prigodnu priliku


...Should I Stay or Should I

...Should I Stay or Should I Go...now? :)
...if I stay, it would be trouble... :)
...if I go... :)


već krenule su lađeee

u neki novi svijeeeeeet


Tako brzo? :) Pih, a nisam

Tako brzo? :)
Pih, a nisam im čak ni mahnula :)
Srećnoooo...u novom svijeteeeetu...:)


izvinte,a vi ne držite lađe?

ccc


izvinte, a odaklen vam to?

ccc


razdvojeni kečevi

a dvojke ih prate na klaviruuu


Loše ste bacali :)Na ji

Loše ste bacali :)
Na ji đing lepo da pređete...pa onda... a ne ovako... poker :)


ma

kakav novi svijeeeet...ima da uplove opet u Rovinj, sto-posto..:)


rovinj,ah

kako divan grad za pravljenje dece..


da..

..poradish na tome pa se porodish na GAK-u...shto imam pamcenje..fixno..:))


kapa plače u mračnom ormanu..dal da je prošetam pored reke

svaka čast majstorice..kapa plače u mračnom ormanu..dal da je prošetam pored reke


fix,

nemoj kapa da plache..
navuci i te oranzh hlache..
ostavi se apateke..
i sidji do reke..

:)


shubi

kakav talenat:)
pa dobro gde si ti?


hey joe...

a u kom si ti gradu dijaspora?

PS. zamisli propusticemo sve ovo u vezi Ustava..;)


shubili

ja sam ti dubai.. istok mila, uskoro na 3h razdaljine (malopre cujem da vam se menja vreme, ovi moji lencuge nece..) propusticemo ;) al se uskoro vidimo, taman kad se sve okonca... pa da zaplesemo :)))


nista ne brini..

..propustamo i mi koji smo ovde ;)


..u luci zvona zvone,

ko barka ljeto tone,
pusto je nebo i kisni grad....


tiiiii,nećeš znati drugu

tiiiii,nećeš znati drugu ljubavvv,osim one što ti dammmm


i ko i ja

jednog dana
bit ces sretan,
to znam.


jazz

Hvala za ovaj haiku sa jabukama... i za ike-a! Cvetajeva... je Cvetajeva - i u kuhinji.


ja palim sveće tako što zagrizem po neku jabuku

ali samo onima koji su tako nesebično grejaliiiii


Rajska pticica

Si ti Fix.
Ne zaboravi Pillow-case, moli te Modesty.


ludi od ljubavi

imam plakat tog filma..takodje za tebe..+jednu pesmu koju bjork peva na jastuku..da ti šaljem il da čekam te..


Heaven sent

Ma salji rajska ptico. Samo gde? I kako?


ne brini za gde i kako

nek samo bude veselo.. i toplo


it's all I have to bring today

It's all I have to bring today –
This, and my heart beside –
This, and my heart, and all the fields –
And all the meadows wide –
Be sure you count – should I forget
Some one the sum could tell –
This, and my heart, and all the Bees
Which in the Clover dwell.


ako je emili..čuvaj se

čoveče..jel to beše emili dikinson..ili ja tripujem..đe me nađe..ček da pustim nešto...taako..eva casidy-zlatna polja


Guilty as charged

Wild Nights – Wild Nights!

Wild Nights – Wild Nights!
Were I with thee
Wild Nights should be
Our luxury!

Futile – the winds –
To a heart in port –
Done with the compass –
Done with the chart!

Rowing in Eden –
Ah, the sea!
Might I moor – Tonight –
In thee!


ipak je emili..modesty

pa posle kažu samo fix udara po eroticiii..a tako mi se svašta radi od kako sam u ovom,drugom stanjuuu


Eva Cassidy

Songbird

...zaboravila sam koliko je dobra...!


prvo

sam za knjigu i sajam bila vezana godinama kao ljubiteljka, onda opet godinama i profesionalno, a sada evo vec skoro cetiri puta nisam usla u moj omileni hram, jer sam daleko.A svaki put treperim kada procitam da su dveri otvorene i da pretstoji ta famozna uzurbana i guzvovita nedelja.
Kakvo fantasticno ne savrseno mesto,(znate ono- plieskavice, hladno, WC daleko, malo pristojnih kafea, standovi svake godine skoro isti, prodavci gluposti....),u kome posle visesatnog bazanja ne osecate umor, nego jedva cekate da se vratite sutra , a i pretstoji vam da pregledate sta ste sve divno kupili.A dok preturate po standovima, sretnete toliko poznatih ljudi i samo ljubitelje i one u ovom divnom poslu i kao da ste na produzenoj zurci.
Prolazeci kroz razna nepogodna vremena, zajedno sa nama, sajam knjiga je opstao i krece se prema boljoj buducnosti, nikad ne izneveren i ostavljen od svih onih, koji ga cine tako izuzetnim desavanjem.


za neku od keva..

..koja je negde gore pitala sta da kupi cerki od 13...da joj obavezno kupi "Harijeta uhoda", autorke Louis Fitzhugh. Knjiga je prelepa.


Ma jel' to shubidubi završila

posliće pa se našla na blogu. Radujem se što te čitam ćero. Negde sam ti napisao da smo se krstili u istoj crkvi, ali ne znam na kom postu, a nije ni važno. Šaljem ti pregršt poljubaca.

fix
nemoj pogrešno da me razumeš, ali jel' ima negde da se kupi fixer u teglici, pa da se namaže na ranu kad zatreba. Znaš ono:jutro posle bekrijanja, mamurluk i gastritis ubijaju, a otvoriš želudac na rajfešlus, ispereš isti kamilicom pa ga namažeš fixer pomadom i budeš ko nov. A nešto te ubi melanholija druže, ili se to meni samo čini?

I gde je taj reanim. Kasni već ceo dan.


maestro,dragi,čitaš me ko knjigu

danas je dan kada se gušim od uspomena..za mamom..toliko ljubavi,vere,strpljenja..onako ,nenametljivo..nežno..UH!


Lakše je fix, druže dragi,

da te 'guše' uspomene nego da te ubija zaborav. Ili je barem bogatije. Ali ne daj se drugaru. Prepisujem ti da popiješ jednu pilulu reanima za dobro raspoloženje od 1oo miligrama, ili da prošetaš do Rovinja, ali ne sam.


Samo za Fixera

Samo za Fixera, jedna muzička tableta:

Simply red: Something got mi started
Nije po tvom ukusu...znam... ali...otvori usta i... progutaj.

Akcenat je na refrenu.
U njemu je tajna...leka :)


s obzirom na temu i situaciju: (ti utehu trazis, ne utehe nema)

voleti, voleti, voleti,
od ljubavi se razboleti
voleti, voleti, voleti...
to ce me uvek boleti.
Voleti.Voleti.Voleti...
A kako tome odoleti?
Odboleti. Preboleti.
Sta dalje? Pa ponovo voleti.
M.A.


Dorcolac,

evo nase crkvice..najlepsa je..a danas je ionako Sv.Petka..


Bravo shubi,

lepa je, možda najlepša... ali ja nekako volim više da verujem u Tvorca, a u zgrade i zaposlene u njima... malo im ne verujem, ali čast izuzetcima.
Ali to je za onaj prethodni blog, ali hvala ti ćero za slikicu i đe čula i đe ne čula, jer tu na Kališu sam svo detinjstvo i svu mladost proveo. Jel' ti znaš gde je bila OŠ "Djorđe Jovanović"? A u njoj sam završio od II-V razreda. A I razred u "Braća Ribar".

Evo fix. I mene uspomene drmaju. Pokrenula ih čudesna shubidubi, zlato moje. Shubili, pošalji fixu neku sličicu za raspolož.


evo..za fixa..

Dolijao moler..molersku li mu njegovu..


E shubili

srce si mi nasmejala.

evo fix za popravku raspoloža... vidi šta je ovaj čudesni genije pronašao i kako dobro pamti. Još malo pa će i zoxa da dostigne.


a taj moleraj je bio moje

a taj moleraj je bio moje upoznavanje sa fixom! fantasticno! samo sto delim iskustvo... bolno :)


pa joelle,

nema ljubavi bez bola i patnje.

znači bolno je bilo?... iskustvo mislim...
ko bi rek'o da je fix takav...ma nije to bio naš fix. on je za da se na ranu privije!


mr. dortjolac

da nema ljubavi bez bola i patnje, i to slatke, ste u pravu, ali moja bol je bila druge vrste, nazalost molerske :) a fix, melem, mi je zalecio rane, cak i buduce! fix fixira world, vidite kako je bizi, nestao..


Auuu, šta je sad ovo? :)

I moje iskustvo sa Fixerom je bilo bolno po oboje, samo što se tu umešala "viša sila"- Zokster! :)

Shuibi, kada se vrati Zokster, da mu daš taj gentle touch? :)
Treba mu, onako, baš. :)

p.s. samo da me zbog ovog ne sustigne (zaslužena) kazna? :)


"samo da me zbog ovog ne

"samo da me zbog ovog ne sustigne (zaslužena) kazna? :)"


Zoks,

pa zasluzena kazna je 15 x Zdravo Zokstere.....(to je ustanovljena blogovska molitva za najvece gresnike-pogledaj prosli blog:))))))


Hello Angie, vratio sam se

Hello Angie,

vratio sam se kao debeljuskasti japanski Kupidon u cast Modesti Blejz, Cica Mice i Tanje Jakobi.


:)))))))))))))))))))))))))

a u pozadini ide mjuz iz Fantazije,(Diznijeve), onaj deo, kada plesu balerine-hiposi.


"onaj deo, kada plesu

"onaj deo, kada plesu balerine-hiposi."


Zokster

baš si lep :)
Moj tip :)
Čista egzotika :)


"baš si lep :) Moj tip

"baš si lep :)
Moj tip :)
Čista egzotika :)"


Čist adrenalin! To se

Čist adrenalin!
To se traži! :)


cica mico

samo da notiras, kako sam se diskretno povukla:))))))))


"Cica Mico, samo da notiras,

"Cica Mico, samo da notiras, kako sam se diskretno povukla:))))))))"

Kasno, Angie, evo nas sve troje zajedno kako se izlezavamo kod Tanje na blogu...


:))))))))....

....:)))))))))))))


Angie

Kod Zokstera je diskretno provlačenje zagarantovano :)

Blogerska molitva:

1. Zdravo Zokster!
2. Zdravo Zokster!
3. Zdravo Zokster!
4. Zdravo Zokster!
5. Zdravo Zokster!
6. Zdravo Zokster!
7. Zdravo Zokster!
9. Zdravo Zokster!
10. Zdravo Zokster!
11. Zdravo Zokster!
12. Zdravo Zokster!
13. Zdravo Zokster!
14. Zdravo Zokster!
15. Zdravo Zokster!

i 16. Zdravo Zokster

(ako je danas nešto možda loše volje :))


O, Zokster

vratio si se!:)
Dobro došao! :)
JJ Beba predlaže knjige u glavu i bičeve.
I da joj platimo, uredno, bez poreza.
Šta ti misliš? :)


Dezinformacija

Ko je reko bez poreza?


Nema ljubavi bez bola i patnje

Jel' to neko SM drushtvance? Imam dozvolu od vlasnice bloga za diskretno preduzetnishtvo - jel ste vi za knjigu u vugla ili za neshto konzervativnije, bich, recimo?


JJ Bebo

Vi licencu za diskretne profitne transakcije, a mi za specijalne efekte.
Da ne mešamo resore :)


Profit

U diskretnom preduzetnishtvu nishta nije sveto i nema resora, sa svime trgujemo. Ali kad cica mica tako divno frkce, skonicemo stopalo sa vrata i necemo tom ljupkom SM drushtvu nuditi nishta iz nahe shiroke lepeze ponuda.
Kiss maco


Ljubav je neprofitna kategorija

Nema dodirnih tacaka.
Različite dimenzije Univerzuma.
Ponudite drugima.
Ja uvek, kao i zauvek, samo u svoje ime.
Ko je čuo frktanje?
Ja ne.
Samo režanje.

Ups, kiss mi je promakao.
Ne drži me mesto.


Pis maco

Ciculjko, miculjko
ovamo se vuci,
pomisli, pogodi,
shta imam u ruci...
Nemoj se srditi i rezati ,cico, sve ovo je samo shala -ovaj blog, ovaj kafe, ovaj zivot. Nema gore stvari koja moze da se desi u njemu ( u zivotu) do shvatiti ga preozbiljno.

PS. Nisam znala da je ljubav neprofitna kategorija.
Learning all the time


Lesson 2

Sprdnja sa sopstvenim životom je verovatno dobar(?!?) izbor.
Sprdnja sa tuđim životom je definitivno loš izbor.
Život to posle naplati.

p.s. JJ Bebo...oprosti...pa ja tek sada kapiram...tolika ljubav...pa stihovi...pa poljupci...a tek SM...knjige u glavu i bičevi...sve samo za mene!!!
Ja sam te povredila, oprosti mi.
Totalno sam nesposobna da uzvratim toliku ljubav.
p.p.s. JJ Bebo, ja nisam messenger. Obrati se tome koga želiš direktno. Ne preko mene.
Ja takvu poštu ne primam.


:)))

Ozbiljna si ko da si na noshi.
Primila poruku, razumem, salutiram


:)))

Pozdrav sa noše.


jjb, autorka tj je zaduzena

za bdsm, a cicamica za drugi resor...

tja, ljubav mozda jeste neprofitana, ali to na kratak rok... grejs period...
racuni dospevaju kasnije...
profit / loss je tesko merljiv i vidljiv...

sve u svemu neozbiljnost s merom nije nikomu skodila...

prema tome, ulazite i dalje u ppb(b), vratice vam se...
mozda


pnbb

Šta je to: bdsm?
Šta je to: ppb(b)?

Ljubav je definitivno neprofitna kategorija.
Ničija ljubav se ne može kupiti ili prodati.
Ta ljubav na koju Vi mislite, zove se ljubav prema novcu, zar ne?
Materijalna a ne duhovna kategorija.


ah cicosmicos

ne govorim o kupoprodaji.. to je druga patologija...

kad trgujes emocijama, koristeci kao monetu materijana dobra...

mislio sam vise na gubitak dobitak energije, emocija, snage, raspolozenja... i time se moze trgovati...
nazalost

ppb(b) , naravno je prva pank banka (baba).
a bdsm, e to pitaj autorku, nesto se pravi kao da ne zna... znam ja te iz ny, narocito sa ist sajda...


broker pnbb

Pa nije mene pitala za PPB. Ali cica ne voli transakcije. Izgleda da joj je skupo. Mada ..cijena - prava sitnica. Kad malo bolje razmislim nishta nije skup kad choveka veseli.


pnbb, sad mi je lakshe

Gde si, choveche do sad? Kvote su dobre, a oko mene amateri.Mozda neki stand by aranzman?


evo nakratko

instalirao miska pa isprobavam, a sad zurim ipak na afrika bambaataa

pazi na lov margin shares


Afrika zamlaataa

Investicije su pod kontrolom, tijelom ih shtitim , a ti se skoncentrishi na instaliranje


A jok, los citat

"Nema rokenrola bez patnje i bola" :). To ne znam ko je rekao.

A za ljubav:

"ko ne zna da pati, taj ne zna da voli"-M. Serbezovski :D


Prosvetljenje

E sad mi je lakshe, choveche. Vidish da je doslo do mis mecha.:)) Jedan je M. Serbezovski

BTW zbog teme bloga - jel znash da se dotichni MS bavi prevodjenjem i da je preveo bibliju na romski jezik.


saso mange bibliju

i stari zavet?


Ava kari

ne znam da li je postigo oba za tako kratko vreme. Glomazna knjiga. Raspitacu se pa ti javljam.


Kudos to Muharem...

...znaci nije mu poslednja ambicija bela mechka i kuca u Shapcu :) Nisam znao za njegove prevodilacke aktivnosti, medjutim 100% podrzavam sve napore za standardizaciju i unapredjenje romskog jezika. Ovo ozbiljno.


Ovo ozbiljno

Ma najozbiljnije. Chovek prevodi.Podrzavamo, naravski


Shubi

samo da znaš da nas Lion upadljivo eskivira :)
Šara po drugim blogovima, na našu nagradu je potpuno zaboravio :)

Možda i nismo pogodili nagradno pitanje? :)


ma,

polako cico..mic po mic..eto njega..Bilo bi dobro da je nagrada neka knjiga, na primer, pa u dva toma, da ima i za tebe i za mene..(ovo tek da spomenem temu bloga ;)


Knjiga!? Može (i ja ovo tek

Knjiga!? Može (i ja ovo tek da spomenem temu bloga) :)


čini mi se šubi

da je ovo Sv.Petka donja crkva, a naša je gornja- Ružica...ali nisam siguran


Right on

:)


dorcolac,

pa to je bio POGLED iz nashe crkvice..a OVO je nasha, bre, shta ti je?!..;))


Bravo shubily, genije

jedan. Sad sam stigao na mrežu i ovo je prvo što sam video. Tačno. Ovo je Ružica. A slika je božija.


svaka cast!

ja bila po onu moju energiju, palim komp, 100 komentara!!!! divni ste!


Naj

A jel ima(mo) ono 1 KNJIGA ZA PUSTO OSTRVO, ili ona koja prva pada na pamet na reč Knjiga!? (... može i prvih 5-10, ali ipak, kad bi moralo, baš 1)


jasna citas mi misli. mada

jasna citas mi misli. mada sam svoje vec nabrojala na onom, znas..
ps. ti i ja na smenu :) kako se ukljucis ja se spremam da idem :))))


joelle

vatrica da tinja! Moja je Prokleta avlija – onako kao da imaš osećaj da je nemoguće da ta knjiga ne postoji... Uživanjciju da spovedeš tamo gde si naumila, i doneseš naramak za kamin (malo sam preterala: ovde je danas bilo skoro 30 C!):))


30C?!

kako sam se naostrila, ako mi ne bude uzivancija ima da preuzmem i da vrtim sama! ploce, naravno :)
meni je, odkad smo je pomenuli, knjiga telo u glavi i bas bih ponovo da je procitam. nekako sam uvek mozgala o tome. a svila zauvek... ma ja da se odlucim za jednu...


Ma jok,

neka ih obe - cm je, dole, ponela „ceo” PC...:) ... a i baš je teško odlučiti... to od 2 obično najteže...


ma nemam samo 2... to mi

ma nemam samo 2... to mi sada u glavi a kad se zapricamo ima da iskoci jos... sad stvarno ideee


I ja sam svoje naj već spomenula

1. Ji- đing, priručnik za proricanje
2. Vodič u razuman život
3. Šta da se radi kada njega boli glava
4. Formule ljubavi
5. Marfijev zakon

Napomena: ovo je sve pod uslovom da je boravak na pustom ostrvu PRIVREMEN :)
U suprotnom, ponela bih pc :)


cico,

izvini, ne bih htela da te uznemiravam, ali rada bih znati, shta ce ti "Vodich u razuman zivot"?


JJ Bebo

Ništa me ne uznemiravaš, pa izvinjenje nije ni potrebno :)

Te sve knjige idu u paketu- obavezna literatura

Dr Albert Ellis, Dr Robert A. Harper:
Vodic u razuman život ili Živeti razumno u nerazumnom svetu

U knjizi se nalazi 10 iracionalnih ideja, koje ljudima zagorčavaju život:
1. Ideja da morate- da, baš morate- biti voljeni i prihvaćeni od svih ljudi koji su vam značajni
2. Ideja da morate da postanete i budete apsolutno kompetentni, adekvatni ili uspešni
3. Ideja da kada se ljudi prema vama ponašaju nepristojno i nepravedno, treba da ih okrivljujete i smatrate zlim, pokvarenim ili lošim osobama
4. Ideja da stvari moramo smatrati groznim, užasnim, strašnim i katastrofalnim kada doživimo frustraciju, nepravedan tretman ili odbacivanje.
5. Ideja da emocionalne muke nastaju zbog spoljnih pritisaka i da smo gotovo nemoćni da kontrolišemo ili izmenimo svoja osećanja
6. Ideja da se zbog stvari koje deluju opasno ili zastrašujuće moramo sekirati i učiniti anksioznima
7. Ideja da je mnogo lakše izbeći suočavanje sa nizom životnih teškoća i odgovornosti, nego preduzeti korisnije oblike samodiscipline
8. Ideja da je prošlo iskustvo sveuticajno i da ono što je jednom uticalo na vas život, mora i dalje da određuje vaše sadašnje emocije i ponašanje
9. Ideja da ljudi i stvari treba da budu bolji nego što jesu i da morate smatrati strašnim i užasnim ako se ne nađe dobro rešenje za sumornu životnu realnost
10. Ideja da se maksimum ljudske sreće može postići inertnošću i neaktivnošću ili pasivnim i neobaveznim uživanjem

Ako si zainteresovana, mogu da ti je iskopiram?
Možda su i drugi imali isto pitanje, ali samo si se ti javila.
Ja se sve vreme pitam što se ti tako isključivo motaš oko mene, pa sam na kraju ukapirala: Ti želiš da postanemo prijateljice!!!
Važi JJ Bebo, samo ne znam kako će to ispasti- totalno smo različite.


Chuvaj mijo rep

Mislim, ko bre da te voli na pustom ostrvu? I kako da vodim razuman zivot na pustom ostrvu? Da se kupam, jedem kokos, plava laguna i te fore to da, ali shta ako nemam Petka pa da budem kompetitivna (ili kompatibilna, mozda?)
Ja sam uvek mislila da je bash dobro da me ne vole svi. Mislim, nekako nije normalo da te svi vole, i da sve volish.
A ako ti se chini da se motam oko tebe to je sluchajnost, a i tvoj je zadatak da se motash -ide maca oko tebe...

Shto se tiche knjige koja me uchi kako da vodim razuman zivot nemoj da je kopirash, kad malo bolje razmislim -kad bih volela da chitam chitala bih je po ceo ceo dan :))


Eto nama sreće! :)

Konačna harmonija i totalno razumevanje!
Idila jedna!
Ako ne ispunim zadatak...hoće li da padne jedno banovanje?
Na to mi liči.

p.s. JJ Bebo, osvrni se malo; muški su u drugom pravcu


Mushki i zenski blogeri

Gospodjice/djo, ja vas ne razumem. Mislila sam da je i za vas sve ovo samo shala, i pogreshila. Zao mi je. Sem shto se ste neprijatni vi ste i rodno diskriminativni. Uopste ne razumem o chemu prichate i ne razumem zashto mi pretite banovanjem. Inache, ja ne pravim razliku izmedju mushkih i zenskih blogera. Ako ste aludirali na moje rodno ili sexualno opredeljenje -to je tako staromodno i uvredljivo. Upravo ste pokazali kako chovek ne treba svakog da voli.
I ako su vashi postovi meni licno bili inspirativni, vishe vam se necu obratiti. Nikada. Igrajte se sa vama slicnim.


JJ Bebo

Ti nisi moderator?
Tako sam to osetila.
Intuicija.
Greška, znači?
Da li je stvarno?
Ali, kada ti kažeš, da ti (po)verujem.


našem drugaru fixeru i svim melanholičnim blogerima,

koji su večeras malo usamljeni i tužni, ovo je tekst kojim se fikser predstavio (ali ne k'o tašta) u svoj svojoj spisateljskoj veličanstvenosti. tekst je za intravenozno popravljanje raspoloženja.

napisao fixer na blogu GMarkovića, a ja copy/paste bez pitanja i bez odobrenja. konsekvence stoički podnosim...

hmmmm..najstraj,ali po meni,moleri su mi nekako više tip za samoubice.tu,pre neki dan,ne budem zadovoljan sobom i..
krenem da menjam tapete.po preporuci drugara s basketa,nekog režisera!,dođe mi ekipa,onako profi,tašnamašna..gde je pacijent..a ha,nije to mali posao,ali brzo ćemo mi to..
pola para u napred.vidim ja fini ljudi,sve će sami da iznesu,izgrebu,izravnaju,unesu,netreba da im se kuva..bacim brzi pogled na moju draganu,ona pokaže vegetu 80,
evo,rekoh,da ne sitnimo..sve pare.dooooobro..zagrebaše oni po mom životu,skinuše staru boju,negde oko pola tri odu po cigarete..
oko 21h,taman mi je mila i draga lepo po 21 put objašnjavala,da sam somina,što je tačno,da jedino ja,praveći veštačku,frendli
atmosferu po svaku,eto cenu,dajem pare unapred,što je tačno..kao,zna ona po sebi,to sa davanjem unapred,što je takođe tačno..a,što si mi dušo pokazala vegetu 80?ja?nisam,samo me je zasvrbeo vrh palca
a ja sam ga samo protrljala vrhom kažiprsta..negde oko 22h,nigde ni jedne vesti da je neki džip pokosio grupu molera ispred trafike..u meni polako
krene neka sumnja,šta li,da se rađa,kad zazvoni mi mobilni telefon..đe si..tu sam..viđu,jadan,da ti nemaš nekog problema sa nekim molerima..neznam,možda imam,a otkud vi to znate..(bacih brz pogled da vidim identifikaciju,da ne zovu slučajno sa 94)..
ih,mali je ovo grad,nego,ja ti to mogu oćas sredit..axa,a kako..ma imam ti ja sistem,a donosim i fotke sa terena i obavezno 50%..ok,nazvaću vas..maco!tušira se..macccccoooo..ne čujem,vidiš da se tuširam..da nisi možda ti već zvala tvoga tatu oko mojih para..
nisam još,a štoo..ništa samo pitam..učinilo mi se da me zove neko ko priča kao da je iz njegovog kraja..
moleri,moleri,kad ste prvi put rešili da dignete ruku na sebe?


hvala, da se razume koju bol

hvala, da se razume koju bol delimo :)
joj.. ja treba da krenem a nikako da se odlepim!! koja zavisnost.. sad stvarno do skorijeg vidjenja...


MT- dorćalac 51.

Vi ste divni!
Pravi melem.
Duša jedna.


hvala cica mica devojčica

ali sve pohvale i čestitke... našem fixu... naravno


a jeste procitali sopena na

a jeste procitali sopena na usnama? to je...
posto smo na ovom knjiznom blogu, skupimo sve, ja napravim elektro verziju, vi stampate/izdate (ne znam koja vam je tacno delatnost)...
?
mislim, cisto nesto i da radimo, da me ne grize savest...


TJ izdanje,

neko je TJ već predlagao, pa ako fixer da autorstvo za bravure na drugim blogovima, biće to HIT!


joelle,

psssst.tiho da nečuje niko.slažem se, a ja sam samostalni izdavač... ono... kupim autorsko pravo, napravim proizvod pa na tržište...ali nikom ne pričajte.zabranjena je reklama.ali javite mi se mail-om.primam ih. zanima me to što radite bibliofilska izdanja.ovo sad ozbiljno.


Rekapitulacija

Od mene, privremene Dorcolke (8 predivnih godina) veliko hvala za molersku pricu.Sad konacno mogu da cenim Rajsku Pticicu Fixa u celini celosti...
A Dorcol... Kad sanjam Srbiju, onda sanjam Beograd, onda sanjam Dorcol, idem (uvek nanize :)) i placem ...
EEEEEJJJJJ, teska li je ova tudjina ponekad ...
Laku noc drugari.
Over and out


auuu Modesty,

pa vi ste em Dorćolka em Šumadinka, a u tuđini nostalgi radi. Kolko je tu emocija na malom prostoru. Ali nedate se vi. Zrači optimizam iz vas.


Ljubav

je to, 51. Sto je vreme sivlje, to sam ja sarenija :)
Sto vise ima da se radi, to sam ja ornija :)))
Subota na poslu. Kafa se krcka,Ljubav u susednoj kancelariji...
Milina.


I subotom vas exploatišu Mo

pa gde vi to radite i za kolike novce?
Doduše "Ljubav u susednoj kanc..." možda je porodični biznis? Ako sam pogodio, onda se exploatacija lako podnosi.
Ako nije tajna, gde se nalazite?


Docsploatation, Mecsploatation

Mi smo,dragi MT, mehanicari, moj dragi i ja

Gastarbeiteri u divnoj pokrajini Nordrhein Westfalen u Nemackoj
Ljubimo se umazani uljem, medj metalom, u prasini ...Romantika


Train - Drops of Jupiter

Evo za dobro jutro, uz toplu kafu, u kisnom danu

Now that she’s back in the atmosphere
With drops of jupiter in her hair, hey, hey
She acts like summer and walks like rain
Reminds me that there’s time to change, hey, hey
Since the return from her stay on the moon
She listens like spring and she talks like june, hey, hey

Tell me did you sail across the sun
Did you make it to the milky way to see the lights all faded
And that heaven is overrated

Tell me, did you fall for a shooting star
One without a permanent scar
And did you miss me while you were looking at yourself out there

Now that she’s back from that soul vacation
Tracing her way through the constellation, hey, hey
She checks out mozart while she does tae-bo
Reminds me that there’s time to grow, hey, hey

Now that she’s back in the atmosphere
I’m afraid that she might think of me as plain ol’ jane
Told a story about a man who is too afraid to fly so he never did land

Tell me did the wind sweep you off your feet
Did you finally get the chance to dance along the light of day
And head back to the milky way
And tell me, did venus blow your mind
Was it everything you wanted to find
And did you miss me while you were looking for yourself out there

Can you imagine no love, pride, deep-fried chicken
Your best friend always sticking up for you even when I know you’re wrong
Can you imagine no first dance, freeze dried romance five-hour phone
Conversation
The best soy latte that you ever had . . . and me

Tell me did the wind sweep you off your feet
Did you finally get the chance to dance along the light of day
And head back toward the milky way


Ist es ein Scherz?

Ma ne nije sala.
Razlika izmedju mehanicara i mehanicara doktora nauka (jos malko ) u najvecem broju slucajeva nije okom vidljiva.
Cross my heart and hope to ...


'Razlika izmedju mehanicara

'Razlika izmedju mehanicara i mehanicara doktora nauka (jos malko ) u najvecem broju slucajeva nije okom vidljiva.'

Tako tačno


War of words

Doctore,
mislila sam,
Jos malko pa doktor nauka.


Pa, zato je

i precrtano. Mislim, zbog ovog Doctore, :)....


fixu,

koji nas je ostavio... da brinemo... pevao, pevao, i otišao... a kod Đurička upravo pevaju „o jabukama i vinu”!


Izvinjavam se

za nedodeljenu nagradu zasluznim blogerkama :)

Malo sam veceras syeban, malo?, totalno bre, cuh danas jedan instrumental od v.stefanovskog&m.tadica, dosao sam kuci i kretenski odvrnuo njihov live koncert iz beograda iz 2000 ili 2001. ne znam, i odvalilo me, jedna noc pre 5 meseci, njihov koncert u jevrejskom kulturnom centru, iste stvari i lom u noci posle toga...okrenuo sam jedan broj 9 sati daleko i to me je...slusa li ko od vas mmetallicu ? idem dole da kupim upaljac...