Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Zašto treba pljuvati po naciji?

Čime je Paja navukao Srbe!?Čime je Paja navukao Srbe!?Srbi su glup narod!

ili

se prave-da-su-glupi! 

Posle referenduma ostaje moj lični referendum, da odlučim šta je od ove dve pomenute opcije tačno. Možda moja mala nacionalna svest još nije ustala sa noše, ali osećam da i to malo govno nacionalnog ponosa koji ponekad osetim neverovatno smrdi. Kako li je onima koji se kunu u zastavu i grb, koji plaču na himnu i kojima je Nikolaj Velimirović preči od sopstvenog zdravlja.

 OK, neću o referendumu. Ali hoću o nekim slikama posle referenduma.Naime, sa svadbarskom frizurom i osmehom od uva do uva, jedna od voditeljki jedne od nacionalnih televizija saopštila nam je u pola noći da budemo ponosni kakvi jesmo (vazda) bili jer sada imamo zastavu, grb i himnu! OK, a šta ja, šta da mi obični građani sada radimo sa zastavom !? Ili sa grbom...šta da radim da njim, gde to da držim? Ili sa himnom..gde da je slušam !? I na svu tu nedoumicu, voditeljka još jednom ponovi da ostanemo ponosni.U prevodu, to bi značilo: ako nemaju hleba dajte im kolača!Ako Vlast nema šta da da Narodu, neka im da zastavu, grb i himnu!Ako ne može da im obezbedi stanove i privatnost neka se vataju na zastavi, neka prave decu, neka sve pršti od seksa na sve strane, samo neka bude u ime nacije! Jedinu nežnu priču o ljubavi i zastavi  čuo sam od moje drugarice, lezbejske aktivistkinje, koja se silno zaljubila u neku službenicu Brazilske ambasade i vodile su ljubav na nekom stolu na kome je bila zastava, tako nešto... Sva ostala «vođenja ljubavi» na zastavama bila su krvava. Tucanje na zastavi je čin dekonstrukcije države a ne konstrukcije zločina!Ako Narod ne može da kupi jedan pošteni poster i stavi na zid, ako nema novca za porodični portret, ako keve ne mogu da drže slike mrtvih sinova vojnika – pa neka drže Grb!Ako Narod veruje da je rok satanistički, ako misli da je elektronska muzika delo demona a da je klasika dosadna – tu je Himna! Pa neka orgijaju! Neka igraju na svadbama, neka lumpuju na žurkama, neka se Himna nađe na kompilacijama sa četničkim pesmama, baš me više briga, mene se Himna ne tiče! 

Patrijarh Pavle  Superstar! 

Ja sam MTV generacija. Odrastao sam na MTV idolima i to je cool. I danas pratim sve te teenage starove, obožavam Sandi Thom i Justin Timberlike. Palim se na onog tipa iz grupe Blue, užasno je soft & sweet & sexy!!! I idem na njihove sajtove, posebno one koje drže fanovi. Obično se u galerijama nalaze one selekcije Special appearances ili posebna / posebno važna pojavljivanja tih istih zvezdica!I onda vidim domaćeg superstara – Patrijarha Pavla.Izvukli jadnog čoveka na glasanje, ko zna kakvo mu je zdravstveno stanje ovih dana, bio je to težak fizički napor za njega. Koliko pratim, a pratim razne Dnevnike i Vesti vidim da političari, ratni zločinci i bogougodne nacionalne službenice uglavnom idu Paji na noge.Hm, sada je On izašao van. Naciji na noge!Moje komšinice, nus produkti Miloševićeve RTS politike, odmah su se zabradile i potrčale u fiskulturnu salu da glasaju. Izašao gospodin P, moramo i mi, Bog sve vidi! Jedina razlika je što Pavle izlazi toliko retko da se još uvek krsti kad uđe u auto, a one jadnice, bazaju od pijace do pijace da bi nabavile što jeftiniju šargarepu. 

Sajamski magneti sa Karamelom

Desio se Sajam knjiga. Ništa veliko, ništa novo: kuvari, slikovnice i vladika Nikolaj. I to u 20 knjiga. Ako iskopaju još neko njegovo delo, sustiže on Isidoru Bjelicu i onda je mrtva trka. Dakle, ja sam nekako, taj Sajam, sve te knjige, doživljavao kao mesto na kome treba da doživljavam intelektualne orgazme, da to bude opšte mesto slobode, da se valjamo u rečima i krademo knjige.

Glavni hit među prisutnom omladinom organizovano pristiglom iz BGD škola i unutrašnjosti bile su narukvice i fancy bookmarkeri, a ostatak novca su potrošili na suvenire i plišane priveske na Kalemegdanu.

Kao, što kažu Srbi: Cvrc Milojka!

Priđem jednom štandu, odmah tu negde na početku, kad mi prodavac kaže: Pomaže Bog!Samo sam ga bledo pogledao i nastavio dalje sa svojim dečkom.Onda mi na još njih trista uputilo isti pozdrav, što rečima što ponudom literature. Jebote, pomislim, ova zemlja žestoko živi stihove neke Karameline parodije Zagušljivo, a svi bi da puše! – svako našao da pripali svoju i truje oko sebe.

Btw, čitao sam neku Karamelinu izjavu na pitanje da li je gej.

Kaže, nije on taj G:S:K sa nekog spiska koji je protutnjao Srbijom, i kaže da njemu u ličnoj karti ne stoji Karamela. Dobro, šta god da znači taj odgovor. Možda i nije!?

U prilog tome ide i činjenica da je skoro postao otac.

A ja i dalje imam dilemu da li su Srbi su glup narod ili se prave-da-su-glupi! 

Za Queeria State u bojama duge: Boban Stojanović 

 Marianne FaithfullMarianne FaithfullPS. Hvala puno Marianne Faithfull što je bila uz mene poslednjih nekoliko dana.

 

 


Apsolutno divno...

Možda je malo bezveze, ali nisam mogao da odolim...
Bobane, dragi kolego, obožavam te :)
Ovo je apsolutno divno...

Predrag M. Azdejković
www.queeria.com


"posebno važna

"posebno važna pojavljivanja tih istih zvezdica!I onda vidim domaćeg superstara – Patrijarha Pavla.Izvukli jadnog čoveka na glasanje, ko zna kakvo mu je zdravstveno stanje "

E bas je nesto jadan i bas me nesto briga za njegovo zdravstveno stanje.


Vesele se sela dva!

Udri kume i ne zali, nije ti ga majka rodila!


Bobane bas mi se dopalo ovo

malo suptilnije od naseg malog pedje al ja sam ipak nekako i dalje sentimentalno vezana za Pedjicu i njegov bezobrazluk...c c c...
a valjda je ocigledno da smo glupi jer da nismo valjda bi stigli do sad negde a ?


Apsolutno divno :)

Koliko dugo niste zajedno? Dva sata :)

http://urbanozeleno.blogspot.com


Nije da mi je namera

da izazivam zavist, ali bio sam pre nekoliko godina na koncertu Marianne Faithfull. Kakav dozivljaj! Ona sama na praznoj pozornici (pozoriste, pozornica crna, zavese i sedista crvena) Ona sedi na barskoj stolici - samo mlaz svetla - pusi, i peva onim raspuklim glasom. She moves through the fair je pavala bez pratnje. Veoma lepa uspomena. Bas me fino podseti, sad cu da pustim CD.

INACE na brazilskoj zastavi pise: RED I NAPREDAK
time je anegdota jos sadrzajnija.


Marianne Faithfull

sam videla prosle nedelje po stoti put u butiku moga druga Zokija u Parizu. Zoki ima samo musku modu, a Marianne se samo tu i oblaci.

Onda ja visim sa Zokijem, kao neka pomocnica, pakujem stvari u svileni papir, samo da je malo gledam izbliza.
Posle i ja sve kupim isto.


Srpski butik

u Parizu? Ako mozes i ako je to ovde u redu, napisi adresu, pa da svratim. Srbi da kupuju od srba (francuske proizvode) ...ovde neki nasmejani smajli...


Posle i ja sve kupim isto.

A kako vas razlikuju :)

http://urbanozeleno.blogspot.com


Princessen på ærten

Sreća pa te devojčice nisu bile u jednoj drugoj ambasadi malo ranije - moglo bi da im se desi da se poseku na srp.

Ovako su u najgorem slučaju postale fanovi fudbala (subliminalnim uticajem žutozelenocrne svetlosti u trenutku ekstaze).

Vučko


Ovo je doba...

... trgovinske liberalizacije - tako da sa drugim zemljama mozemo da razmenjujemo dobra i usluge - na primer usluge pljuvanja po naciji. Eto mi pljucnemo po hrvatskoj naciji, oni po nasoj i ulazimo u Svetku trgovinsku organizaciju. Pljuvati sam po sebi je cista autarhija.


Barter

Treba smisliti samo način da se održi neutralan spoljnotrgovinski bilans.

V.


Drugi put molim za odgovor

kada i da li sledi raskrinkavanje ostalih gay gradova - Subotice, Nisa, Novog Sada, Podgorice...
Bobane nemoj sada i ti da si centralista.


Retko citam vas blog, ovoga

Retko citam vas blog, ovoga puta paznju mi je skrenula fotografija koju ste postavili. Sramotno je to sto zloupotrebljavate Patrijarha ovakvim neprimerenim fotografijama. Borite se za vasa prava, to nije sporno, ali ne vredjajte pri tom ljude koji svojim delom i zivotom zavredjuju svako postovanje bez obzira bili vi vernik, nevernik, hetero, homo i sl. Sramotno i jadno. Govori o dosta o vama.


"Sramotno je to sto

"Sramotno je to sto zloupotrebljavate Patrijarha ovakvim neprimerenim fotografijama."

Upravo to! Zasto ste sakrili grudi? Zbog lazne cednosti i morala? Zar nije na tim grudima spavao Milosevic, Ratko Mladic, Seselj i ostali sveci kao nas stidljivi patrijarh?


Sveti Voja, Raša i Ratko

Ovo je baš prevršilo svaku meru. Nekanonski je žive beatifikovati... gde je tu istorijska distanca ;)

V.


Zaista.

Kad pretera, on pretera.
Slazem se sa Vama, Constela.

No comment, Queeria. Ccc.


Patrijarh Pavle uopšte nije

Patrijarh Pavle uopšte nije zloupotrebljen ni na koji način.

Na fotografiji se ne nalazi poglavar Srpske pravoslavne crkve. To na slici nije svešteno lice Pavle, nego je to političar Gojko Stojčević.

Na blogu je reč o njegovim političkim, a ne crkvenim istupima te on stoga kao i svaki drugi političar može i treba da bude podvrgnut kritici koja uključuje i karikature, fotomontaže itd.


Duhovito.

Duhovito. Priznajem.
Ali, zar ne mislite da je ipak maaaaalo preterano?
Neukusno, svakako.
Necu objasnjavati, suvisno je.


Mislim da je preterano i to

Mislim da je preterano i to ne "maaaalo" nego mnogo da se sveštenik pa uz to još patrijarh bavi politikom. Drago mi je da se i Vi slažete da je preterano. ;)

Dobro je da "ubode" svaki drugi put. 1991. je ono na česmi podržao S.M., pa 2000. V.K. pa sad Ustav (brojim krupne stvari, bilo je između svega i svačega).


Patrijarh i gradjanin

A da li je njegova svetost, pored sto je Patrijarh i gradjanin ove zemlje, pa u skladu sa time ima i neka prava kao i svi gradjani ove zemlje? Pa i pravo da glasa ili ne glasa.
Da li bi Vi njemu ta prava zato sto je Patrijarh SPC oduzeli?


"A da li je njegova svetost,

"A da li je njegova svetost, pored sto je Patrijarh i gradjanin ove zemlje, pa u skladu sa time ima i neka prava kao i svi gradjani ove zemlje? Pa i pravo da glasa ili ne glasa.
Da li bi Vi njemu ta prava zato sto je Patrijarh SPC oduzeli?"

Toj njegovoj svetosti patrijarhu (koji se inace pise sa malim 'p') ne bih oduzeo njegova gradjanska prava ni danas, ni ranih devedesetih, nego bih ga poslao, u skladu s njegovim gradjanskim politickim opredeljenjem i ondasnjim agitovanjem za Milosevica (a danasnjim za ustav), na front zajedno s nasilno mobilisanim regrutima da sem prava iskusi malo i vojnicke duznosti za koje se bogougodno hriscanski zalagao.


Slati druge na front

Patrijarh je ako se ne varam sluzio vojsku (JNA), i to mislim dve godine. Nije tada imao mogucnost izbora. Kako bi se opredelio da je imao mogucnost izbora to je njegova privatna stvar.
A to sto bi Vi, kao i oni koje pominjete, slali onoga koga Vi hocete na frontove, dakle druge a ne sebe, to govori o Vama. Ostalo ne vredi komentarisati. Protivi se zdravorazumskom rasudjivanju.


To sto se vama protivi

To sto se vama protivi zdravorazumskom rasudjivanju meni se uopste ne protivi: taj vas 'gradjanin' i 'svetac' patrijarh Pavle odgovoran je za hiljade smrti, za nasilna raseljavanja i genocid i kulturno unistavanje Bosne (izmedju ostalog) i nista vi tu meni nemate objasnjavati i prisivati oko tog metaforicnog fronta danas kad je sve vec zavrseno, nego se trebate zapitati sta je radio taj vas lazni svetac i lazni gradjanin (a zapravo krupan politicki cinilac) 90-tih isto kao i danas, kad se stavlja u sluzbu aktuelne politike.


Quote:taj vas 'gradjanin' i

Quote:
taj vas 'gradjanin' i 'svetac' patrijarh Pavle odgovoran je za hiljade smrti, za nasilna raseljavanja i genocid i kulturno unistavanje Bosne (izmedju ostalog)

Kakvo laprdanje bez ikakvog osnova.

*Ova berba je bogata, ali ima dosta plodova koje su pacovi uništili, a one koji nisu oglodali,
zagadili su svojom otrovnom pljuvačkom.
Koja je uloga sove?*


"Kakvo laprdanje bez ikakvog

"Kakvo laprdanje bez ikakvog osnova."

Osnov je u tuzbi Federacije BiH za genocid protiv Srbije.


Quote:Osnov je u tuzbi

Quote:
Osnov je u tuzbi Federacije BiH za genocid protiv Srbije.

Koja će, sve su prilike, biti povučena, jer je i sama bez osnova.

*Ova berba je bogata, ali ima dosta plodova koje su pacovi uništili, a one koji nisu oglodali,
zagadili su svojom otrovnom pljuvačkom.
Koja je uloga sove?*


"Koja će, sve su prilike,

"Koja će, sve su prilike, biti povučena, jer je i sama bez osnova."

Javlja meteoroloska sluzba RTS-a.


Prosvetlite me molim Vas pa

Prosvetlite me molim Vas pa recite na osnovu kojih argumenata to tvrdite.

Da makar jednom nedeljno pročitate dva članka iz bilo kojih bosanskih novina shvatili biste kakvu ste glupost izvalili.


Quote:Da makar jednom

Quote:
Da makar jednom nedeljno pročitate dva članka iz bilo kojih bosanskih novina

Ko o čemu baba o uštipcima.

*Ova berba je bogata, ali ima dosta plodova koje su pacovi uništili, a one koji nisu oglodali,
zagadili su svojom otrovnom pljuvačkom.
Koja je uloga sove?*


Samo jedan detalj: nije

Samo jedan detalj: nije tužba Federacije BiH tj jednog entiteta nego (čitave) države BiH.


Ne Bonneru,

grešite. Nije Zox taj koji je slao na frontove. Slala je ova država, čak šta više skupljala izbeglice, koje su po svim međunarodnim zakonima zaštićene i ne mogu se vratiti u sredinu iz koje su izbegle (oko 10.000).

A popovi blagosiljali.

Pa videli ste, ako niste ranije, popa kako blagosilja Škorpione koji idu u Bosnu da ubijaju. Čak ih je bodrio.

Videli ste Filareta sa mitraljezom i popa Rada sa Pala koji je ponosan što je pre podne borac a posle podne sveštenik...

I još - znate li bilo kojeg budžu da mu je sin bio u ratu? Takav nema. Sin Radovana Karadžića se sve vreme rata u Bosno ovde vozikao po Beogradu sa obezbeđenjem. Šta su radili sinovi Koljevića, Krajišnika, Miloševića, Stojiljkovića, Mandića, Sokolovića...
Oni su se bavili biznisom.

Biljana Plavšić je familiju prebacila u Švajcarsku.

Krajišnik je 75 puta zvao američkog ambasadora da i njegova deca furnu napolje, ali bilo bez uspeha.
Nabrajanju kraja nema.

Pavle je primio orden od Radovana Karadžića. Da umem, postavila bih onu sliku gde su patrijarh Pavle, Mladić i Karadžić ili onu gde su Arkanovci naoružani u crkvi ili Amfilohije i vernik koji mu puca pored uva...

Blagosiljali su popovi i "vojvode" na nekoj planini u Bosni (i Tomu N. među njima) i o tome postoje snimci u seriji "Zašto se u crkvi šapuće".

Ima podosta toga o mržnji i netoleranciji koju je širila SPC i u knjizi "Srpska crkva u ratu i ratovi u njoj" Milorada Tomanića.

Poštovani Bonneru, pogrešili ste ali ljudski (i hrišćanski) je grešiti ali i priznati, što je teži slučaj kad je u pitanju SPC.

Jasna Bogojević


O greskama i slanju drugih na front

“...nego bih ga poslao, u skladu s njegovim gradjanskim politickim opredeljenjem i ondasnjim agitovanjem za Milosevica (a danasnjim za ustav), na front zajedno s nasilno mobilisanim...”.

Covek jasno i glasno kaze da bi slao druge, u ovom slucaju Patrijarha Pavla na front.

O Vasem uopstavanju i generalizaciji kao i o „otkrivanju tople vode“ oktobra 2006, tj. ostatku teksta mislim da je suvislo bilo sta reci.


Madam Hag,trositi vreme i

Madam Hag,

trositi vreme i objasnjavati se sa glupanima koji ne znaju ni sta misle ni sta govore, a narocito sta pisu, suvisna je i uzaludna sasvim rabota... Pogledajte samo ovog Bonnera, sta za njega znaci 'suvislo':

"O Vasem uopstavanju i generalizaciji kao i o „otkrivanju tople vode“ oktobra 2006, tj. ostatku teksta mislim da je suvislo bilo sta reci."

Jeste, Bonneru, suvislo je reci da je suvislo sve sto tvrdi madam Hag, a sve sto vi pricate je nesuvislo - ali to smo znali i bez vas.


M O D E R A T O R U

"...objasnjavati se sa glupanima...

Molim moderatora da reaguje na ove primitivne uvrede.


Niti su primitivne, niti su

Niti su primitivne, niti su uvrede. Potkrepljeno primerom i dokazano... Cist posao - duga ljubav.

Umesto da se osvrcete za moderatorom, bolje potrazite kakav pristojan recnik srpskog jezika i proverite ubuduce znacenje reci koje upotrebljavate.
________
*
zox,bonneru,hag,dragi naši
ništa više ne intervenišemo
zinuli i gutamo ga
do rupe
ili do balčaka
s koje strane više želite(((:::
molimo nastavite konverzaciju

________________

kolko posto, moderatoru??? ja 46. BS
________________
*
za tebe: na lepe oke((-


O tankoj liniji vulgarnosti

Postovani g-dine Stojanovicu, objavljujem ovaj moj komentar namenjen g-dji B. Srbljanovic,
posto se ovde oglasila sa “kolko posto, moderatoru??? ja 46. BS”. A posto Vi necete nista da brisete.
Tema ovog mog komentara se donekle tice i Vaseg bloga i ostalih blogera, jer pisem o nacinu na koji medjusobno komuniciramo na ovom sajtu. Objavljujem ga kod Vas jer je jos aktuelan i jer bi mozda do ponovnog javljanja g-dje Srbljanovic bio bajat i irelevantan. Ukoliko smatrate da komentar ipak ne treba da bude objavljen na Vasem blogu slobodno ga uklonite iako ste rekli da nista vise necete da brisete. Hvala

Pisem u vezi Vase (B. Srbljanovic) prepiske sa g-dinom S. Trifunovicem i zatvaranja Vase teme o glasanju na referendumu.
Temu ste zatvorili nakon sto je g-din Trifunovic neprimereno pomenuo reci „kurvetina“ i „kurac“. Ja ovde hocu da ukazem na cinjenicu da su se na Vasem blogu i pre toga pojavljivale vulgarnosti i psovke kao npr. „zajeb“, „jebi to“, “frivolno zajebavas”, “govno”, “seronja”, “priserucnes”, “kenjaj”, “jebite se”, „drkadzije“ itd. U raznim varijacijama i varijantama. Stavise neke od ovih i sami ste koristili. Ja znam da je u Srbiji granica vulgarnosti u izrazavanju pomerena na jedan nivo koji vise nema gde da se spusti, ali bih zeleo da ukazem da su ovi primeri koje ovde pominjem jednako vulgarni kao i oni koje je napisao g-din Trifunovic.

Dakle voleo bih ako moze uopsteno da se razjasni kojim jezikom ovde mozemo da razgovaramo, da li cemo koristiti vulgarnosti ili ne, i da i njih, kao i stosta drugo, ne delimo na “podobne” i one koje “mogu da prodju” i one koje “ne mogu da prodju”, a posebno ne zavisno od toga ko ih u svojoj “diskusiji” koristi.

Ovo jeste i na neki nacin odbrana g-dina Trifunovica, ali ne odbrana njegovih stavova, nego odbrana njegovog prava da iznese svoje stavove i da se brani i od prostackih i vulgarnih napada. I jos apropo posta zbog kojeg ste zatvorili temu, strogo pravno gledano on nije decidno uvredio osobu koju je pitao za sta stoji “k.” “kurvetina” ili “kurac”, dakle nije nista tvrdio nego pitao. Naravno, gledano sa svih drugih aspekata, da je neprimereno i uvredljivo, ali isto toliko koliko i prostacke uvrede koje su upucene na njegov racun.
Ovo pisem ne iz razloga da bilo koga diskreditujem ili uvredim, ili se svrstam na bilo ciju ili bilo koju “stranu”, nego u cilju razjasnjavanja pitanja na koji nacin cemo na ovom blogu medjusobno da komuniciramo.

Uz svo duzno postovanje koje imam prema Vasem radu moram da napisem i ovo. Na pitanje g-dina freaka “zanima me da li bi biljana volela da joj sergej glumi u nekoj predstavi, koju je napisala. Dal' bi mogla licno i profesionalno da odvoji...?”, odgovorili ste sa
“freak, on je svoje prve velike nagrade u zivotu a mislim i jedine pozorisne nagrade uopste, dobio igrajuci u mojoj predstavi. I Sterijinu i "Zoran Radmilovic".” Nadam se da je g-din Trifunovic ove nagrade dobio za igranje, za njegovo glumacko umece, a ne zato sto je u pitanju bio Vas komad. Predstavu koliko znam pravi reditelj po piscevom, u ovom slucaju Vasem delu, i ona je pre svega rediteljeva, iako ona naravno velikim delom jeste i Vasa. Znam da ste zeleli da kazete otprilike isto ovo kada ste odgovorili na pitanje, ali je formulacija neprecizna i losa. Ali kada se radi o ovakvom pitanju mislim da je formulacija jako vazna da se odgovor ne razume pogresno. Stoga sam, posle dugog razmisljanja, a posebno sto g-din Trifunovic nije imao priliku da se izjasni, odlucio da objavim i ovaj tekst.
Hvala na razumevanju.


koliko posto gospodine bonner?

Provocirate, I nisam sigurna da li se sa Vama uopste treba upustati u diskusiju. Mazete oci, ako uopste, Vasom want-to-be kultura komuniciranja.

Preskocicu sve, da se tabloidi ne bi i dalje nasladjivali, ali zelim Vas upitam da li Vi znate uopste koga branite?
Da li ste culi, tamo gde ste, za recimo Karl Maria Brandauer. Da li mozete da zamislite K.M.B kako izgovara "Mein Kampf" je odlicna knjiga, sta fali?" (parafraziram).
To je rekao taj koga Vi branite. Rekao je i da ga je Ulemek spremao za film, pricao je o svojim Herojinima, pricao je i o LSD i kokainu..Rekao je jos stosta.
I onda je rekao "kurvetina" ili "od kuraca". Pitao je, tacno kako vi kazete...
"jel to K. stoji za kurvetina lil je od kurca", a to gospodine Bonneru, nigde na svetu nije nista drugo do tvrdnje. ili - ili, treceg po onome koga Vi branite, nema.

A to trece ipak postoji - To K. je moje prezime, moj Kirschbaum (jesovanski), moj Kalanjos (ciganski), moja Kastrioti (siptarski) i moj King (neggerski).

I to u zagradama tvrdi taj koga Vi branite.

Ja sam ta Sonja K. (od Kurca ili Kurvetina), a Vi ste isto kao i Sergej Trifunovic
neuspeli pobacaj pakla.


moderatoru, moderatoru...

Quote:
Ja sam ta Sonja K. (od Kurca ili Kurvetina), a Vi ste isto kao i Sergej Trifunovic
neuspeli pobacaj pakla.

Dvostruki standardi banovanja...

*Ova berba je bogata, ali ima dosta plodova koje su pacovi uništili, a one koji nisu oglodali,
zagadili su svojom otrovnom pljuvačkom.
Koja je uloga sove?*


Naravno da takvo pravo ne

Naravno da takvo pravo ne bih nikome oduzeo čak i kada bih mogao tj "bio vlastan". Ne znam na osnovu čega ste zaključili da bih ja nekome oduzimao biračko pravo.


A Vi ste 2000. podržali...?

A Vi ste 2000. podržali...? Koga, ako nije previše tajnovito? Ako niste podržali Koštunicu, podržali ste Miloševića, ja se ne sećam da je te godine postojala treća varijanta.

*Ova berba je bogata, ali ima dosta plodova koje su pacovi uništili, a one koji nisu oglodali,
zagadili su svojom otrovnom pljuvačkom.
Koja je uloga sove?*


"A Vi ste 2000.

"A Vi ste 2000. podržali...? Koga, ako nije previše tajnovito? Ako niste podržali Koštunicu, podržali ste Miloševića, ja se ne sećam da je te godine postojala treća varijanta."

Ima i treca varijanta, nema niceg tajnovitog u tome, podrzao sam moga.


Pitanje je bilo za gospodina Kusovca...

...ali kad se već petljate:

Quote:
podrzao sam moga.

Ako ste mislili da kažete ono što je prva asocijacija na reč "moga", onda je svaki komentar izlišan.

*Ova berba je bogata, ali ima dosta plodova koje su pacovi uništili, a one koji nisu oglodali,
zagadili su svojom otrovnom pljuvačkom.
Koja je uloga sove?*


"Ako ste mislili da kažete

"Ako ste mislili da kažete ono što je prva asocijacija na reč "moga", onda je svaki komentar izlišan."

Zasto onda uopste komentarisete?


Pa zato što sam (kakve li

Pa zato što sam (kakve li zablude) možda očekivao od Vas neki suvisli odgovor, kontam "možda je čovek hteo nešto da kaže, a ja nisam razumeo". Ipak, dobio sam odgovor- nije postojao niko treći 2000. Ubuduće, trudi se da izbegavaš ovu pozu, sužava ti percepciju:

Pozdrav, pasionirani ljubitelju fotografija!

*Ova berba je bogata, ali ima dosta plodova koje su pacovi uništili, a one koji nisu oglodali,
zagadili su svojom otrovnom pljuvačkom.
Koja je uloga sove?*


"Pozdrav, pasionirani

"Pozdrav, pasionirani ljubitelju fotografija!"


Sad tek videh po ovoj poruci

Sad tek videh po ovoj poruci ispod da mene pitate.

Valjda je jasno šta mislim ako kažem da je Gojko Stojčević 1991. podržao S.M, pa 2000. V.K., a da je svaki drugi put omanuo. Ili mislite da je 1991. trebalo da podrži S.M-a?

Inače, najmanje bitno za koga sam ja bio 2000. Ne glasam jer sam u inostranstvu. Smatram krajnje neprincipijelnim da svojim glasom iz zemlje X utičem na život u zemlji Y.


poštovani g Kusovče

Nisam ja Vas pitao ništa za 1991. nego za 2000. Pitanje je bilo retoričko. Ako zamerate patrijarhu, slobodno zamerite SVIM ljudima koji su te godine glasali za DOS i VK. Zaključak- trebalo je i 2000. da se glasa za SM???

*Ova berba je bogata, ali ima dosta plodova koje su pacovi uništili, a one koji nisu oglodali,
zagadili su svojom otrovnom pljuvačkom.
Koja je uloga sove?*


Nemojte izvrtati i stavljati

Nemojte izvrtati i stavljati meni u usta ono što nisam rekao. Jasno je iz konteksta šta mislim ko je 2000. bio onaj koga je trebalo podržati. Tu nema nikakve dileme.

A na pitanje koga je patrijarh trebalo da podrži odgovor je NIKOGA. Patrijarh treba da se bavi crkvom. A ako će da se bavi politikom neka osnuje stranku kako je još u prvoj polivini XX veka odgovorio jedan srpski premijer tašanjem patrijarhu.


koga je patrijarh trebalo da podrži?

Quote:
A na pitanje koga je patrijarh trebalo da podrži odgovor je NIKOGA. Patrijarh treba da se bavi crkvom

Slažem se u potpunosti. Ipak, pomislite koliki je broj ljudi glasao za VK SAMO zbog te podrške patrijarha. A da ga nije podržao, verovatno bi mu sad nabijali na nos kako je indirektno podržao SM. Nema veze, pljujmo patrijarha. Pljuvali smo i ubijali veće ljude nego što je nesrećni Gojko Stojčević.

*Ova berba je bogata, ali ima dosta plodova koje su pacovi uništili, a one koji nisu oglodali,
zagadili su svojom otrovnom pljuvačkom.
Koja je uloga sove?*


Pesmom na pjesmu

Citat 1:

Quote:
Slobo vrati se, sve ti je oprošteno
Srđan Kusovac (13 Oktobar, 2006 - 07:20)

Citat 2:
Srđan Kusovac (1 Novembar, 2006 - 19:56)

Quote:
...Smatram krajnje neprincipijelnim da svojim glasom iz zemlje X utičem na život u zemlji Y.


Ko cime da se bavi

"Patrijarh treba da se bavi crkvom. A ako će da se bavi politikom neka osnuje stranku..."

Patrijarh, kao javna licnost i kao gradjanin, kao i Crkva kao institucija, a kao clanovi drustvene zajednice, imaju apsolutno pravo da se odrede o svim drustvenim pojavama i desavanjima, pa tako i politickim desavanjima, iz razloga sto ta desavanja i pojave, kao i politicke odluke koje se donose, uvek direktno ili indirektno uticu i na njih i njihov zivot i rad, kao clanova drustvene zajednice. To je potpuno normalno i u demokratskim zemljama uobicajeno. Cak i u najsekularnijoj demokratskoj drzavi Francuskoj.
Svaki gradjanin, posebno javne licnosti imaju pravo da autoritetom svoga javnog rada podrze neku „stvar“ za koju smatraju da je ispravna, ili da budu protiv nje. G-dine Kusovac, izvinite, ali zabraniti im da se odrede i imaju misljenje o temama i desavanjima u drustvenoj zajednici ciji su clanovi, a koje se naravno ticu i njih samih, je nadam se da cete se sloziti, protivno i zdravom razumu, a kamoli osnovnim demokratskim principima.
Zaista ponekad, cini mi se brzopleto i nepromisljeno iznesete stav. I nacinite sebi ogromnu stetu.


sad ću ja da stanem u odbranu g Kusovca...

...mada verujem da mu to nije potrebno.
Zbog specifične situacije ("dva Srbina- tri partije") na srpskoj političkoj sceni, a i u drugim sferama života, patrijarh bi trebalo da se stavi iznad dnevnopolitičke prljavštine. Prljanje crkve sitnim političarenjem je neprihvatljivo. Crkva bi trebalo da bude zajednički imenitelj na kome se svi, uprkos (ili zbog) razlika u političkom i svakom drugom opredelenju, nalazimo i mirimo.

*Ova berba je bogata, ali ima dosta plodova koje su pacovi uništili, a one koji nisu oglodali,
zagadili su svojom otrovnom pljuvačkom.
Koja je uloga sove?*


Quote:Crkva bi trebalo da

Quote:
Crkva bi trebalo da bude zajednički imenitelj na kome se svi, uprkos (ili zbog) razlika u političkom i svakom drugom opredelenju, nalazimo i mirimo.

Taman posla! Rule me out iz tog dila.


Nekoliko pohvala Bobanu

OVAJ BLOG QUEERIE JE NAJBOLJI DO SADA!!!!!!!!!!!!!!!!!!1


Postovani Uroshe

posto sam procitala Vas komentar, ponovo sam procitala tekst, i nisam uspela da nadjem govor mrznje i nasilja. Nemam puno vremena da obrazlazem i da se natezem oko definicije govora nasilja i mrznje, pogotovo sto priznajem da sam kao "lingvisticka cepidlaka" u sferama seksizma, rasizma i etnicke netolerancije profesionalno deformisana i umem da smorim sa profesionalnim slengom. Ako ste zainteresovani mogu da odrzim crash course iz analize diskursa, u kojem ne bi izostala pljuvacina po Trutici Srpskoj i SANU(s) koji vec decenijama standardizuju jezik, smaraju oko tacki, dvotacki, tacki-zareza i ostalog sto spada pod preskriptivnu gramatiku i okamenjivanje neceg sto je divna komunikativna i kreativna aktivnost--lingvisticka produkcija. O tome na nekom drugom mestu.
Nisam videla ni generalizaciju. Po mojoj interpretaciji (priznajem subjektivnoj, jer objektivna i ne postoji) ovog teksta autor posmatra svakodnevne aktivnosti ljudi koji ga okruzuju i na osnovu toga pokusava da da dijagnozu na nekakvom svom fiktivnom referendumu na koju bih i izasla da glasam.
Sem slike koja mozda i moze da se protumaci kao uvredljiva, nisam pronasla nijednu metodu koju koriste RS, DSS i ostali. Nikakvu zloupotrebu statusa seksualne manjine ili ugrozene kategorije nisam uspela da pronadjem. Ako pazljivo procitate sta ste napisali shvaticete da to naprosto paradoksalno zvuci, cak ih i optuzuje za neku vrstu dirigovanog mazohizma; kao da je neciji cilj da ocuva staus quo u kojem ce biti i dalje ugrozavan, pa da moze taj svoj staus manjine da zloupotrebljava. Ma super mu.


Postovani Bobane

OVAJ BLOG QUEERIE JE NAJBOLJI DO SADA!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Časovi crtanja za nejakog Urosha

Jedan kolektivitet ne može biti glup/genocidan/zločinački/whatever sve dok svi/e članovi i članice tog kolektiviteta nisu glupi/e, ili učestovali/e u genocidu ili zločinu ili whatever. Uroshe nisi primeti znak pitanja (?), a pitanje ne može biti konstatacija... Tako da Boban ne konstatuje već se pita tj. u dilemi je.

Predrag M. Azdejković
www.queeria.com


vazi, dragi Uroshe

Kako sad ugrozava necija prava, a niste ni opovrgli moju tvrdnju da Bobanov tekst ne sadrzi govor mrznje i nasilja? Cime je onda nekoga ugrozio?
Ako moze da mi odgovorite navodeci citat i argumentujuci svoju tvrdnju. Ovo o kolektivitetu sam jedva razumela (N.B. sto komplikovanija materija, to jezik mora biti jednostavniji) pa ajde nekako i prihvatila, ali mi se cini da uopste ne razgovarate sa mnom. Sem kurtoaznog obracanja meni, uopste ne znam zasto je Vas post odgovor na moj. Kao borac za ljudska prava verovatno znate da treba da se prvenstveno bavite ljudima i da ih tretirate kao postovanja duzne sagovornike u svakom aspektu svog obracanja. Komplikovani filozofski i sociopoliticki koncepti su svakako vazni, ali tada postaju sekundarni, ili samo polazna baza za rad sa ljudima.
Ako nameravate da mi odgovorite, molim Vas, da to meni bude i upuceno i ima direktne veze sa onim o cemu razgovaramo, ili cu morati da posegnem za nekim smajlijem sa usnama okrenutim nadole (jos uvek ih ne znam) kao odgovor.
Pozdrav, Umbra


Stvarno super, Bobane,

OVAJ BLOG QUEERIE JE NAJBOLJI DO SADA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


au sta radi

pretnja sa smajlijem sa ustima nadole.
Ozbiljno,moj sagovornik se preobrazio, ne moz' coveka prepoznati.
Bobane, a da ti tako furas sa mnom svuda i izvodis ove tvoje divine interventions...Mada izborim se ja svejedno, ali ovako bi bilo manje smaranja.
Ajd, take care.


Sto je mnogo puno je

Ono sto je pisano na Queer blogu do sada je po meni bilo zanimljivo i osvezavajuce, ali negde postoji ta fina granica izmedju ukusa i neukusa, izmedju pametnog i baljezganja, a smatram da je ovaj post zaista vise nego neukusan.

Svako ima pravo na slobodu veroispovesti bas kao sto se vi borite za prava gej populacije. Nalazim da su neke od konstatacija kao i fotomontaza sa Patrijarhom vrhununac loseg ukusa i pljuvacina po svima koji nisu vasi istomisljenici. Naravno da karikature imaju svoj smisao i da ironija ima svoje mesto, ali ovde se radi o veoma lose koncipiranom tekstu, prepunom proizvoljnih, uopstenih zakljucaka, koji se po meni granice sa neinteligentnim.

Prvo sto mi iz aviona bode oci je pljuvacina pravoslavlja i gadjenje koje izbija iz svake recenice. Time ste anulirali sav svoj prethodan trud i pozvali na linc svih pravoslavnih vernika. Govor mrznje-a borite se protiv toga?

Drugo, volela bih da sam sem horskog pljuvanja referenduma i ustava imala priliku da procitam neku razumnu kontra-ponudu i zrelu i suvislu analizu ustava i celokupne situacije, a na blogu B92 jedini koji su napisali ista pametno u vezi sa tim su Dz. Lajon i Svilanovic, sve ostalo je horsko pevanje a capela, sto me zaista umara.


sada sam zbunjena

pa meni je ovo prvo pravo osvezavajuce Queer-tusiranje!
idem da citam jos jednom propustila sam linc pravoslavnih vernika.
A za svilanovica se slazem - for president


Sonja, Boban JE SJAJAN

OVAJ BLOG QUEERIE JE NAJBOLJI DO SADA!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Urose nisam ja rekla

da boban pise habilitaciju na temu kolektivizacija mrznje u mendjunarodnom prostoru moralne gluposti, vec da lepo tusira.


Može, može Uroše,

može biti i politički odgovoran. Politički odgovoran za činjenje i nečinjenje njene vlasti koju je izabrala većina na izborima. Što smo u manjini, ne oslobađa nas političke odgovornosti.

Jasna Bogojević


Ama znam to, bre, Jasna,

ALI OVAJ BLOG QUEERIE JE NAJBOLJI DO SADA!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Isto kao i malo pre

OVAJ BLOG QUEERIE JE NAJBOLJI DO SADA!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Fejtfulova?

N a koji način je Meri F. bila sa Tobom?
Slušao Si neki Njen nosač zvuka?


Dilema

Pre izvesnog vremena, gledajući Utisak nedelje, uhvatih sebe u neverici. Isprva sam pomislio da reči koje čujem ne razumem dobro. Nažalost, te reči su bile nedvosmislene. Ovu iluziju, tačnije halucinaciju upriličio mi je uiltimativni mislilac gradske kaldrme, diljem zemljinog šara poznati, kolumnista Teofil Pančić. Govorio je o Nikolaju Velimiroviću. Reče Teofil: "Nikolaj je trećerazredni palanački filozof". Reče Teofil, ja ne mogah verovati. Hajde da na trenutak zaboravimo ostale činjenice a fokus upravimo samo na dve: 1.- da je Teofil svršeni srednjoškolac a taj "palanački filozof" igrom slučaja doktor nauka (dva doktorata, kembridž i moskva), 2. - da je kao jedan od "duhom najjačih Srba", Nikolaj sve vreme rata proveo pritvoren i pod budnim okom nemačke straže (što u manastirima što u konc. logorima). Mislilac Teofil, nemajući dovoljan intelektualni kapacitet za stereoskopsko posmatranje socijalnih i duhovnih procesa, sveden isključivo na dvodimenzionalno poimanje i grubu distinkciju "naše i vaše" ideologije, nije u stanju da bilo kog i bilo šta zaštiti od vlastite analitičke površnosti. U želji da afirmiše ono što se afirmisati ne da, prosečnom pameću i problematičnom ličnošću "naoružani" gradski mislilac,posegao je za onim što nije mogao razumeti.
U narednoj emisiji Utisak nedelje, upitan da prokomentariše Teofilovu izjavu, Duško Kovačević jezgrovito reče: "Teofil..., ne znam da li je lepši ili pametniji". Videlo se da je Duško bio u ozbiljnoj dilemi, nije lako preseći. Kontekst u kom pominjete Patrijarha Pavla dovodi me u sličnu dilemu.... ali, nisam imao priliku da vas vidim.
Vidimo se, pozdrav.


da razresimo dilemu

najbolje ce biti da sam procitas neko od dela neumrlog filozofa, pa da procenis. Ta su dela nevelika i po obimu i po zahtevnosti, lako je stivo, lako se razume i s lakocom prezire.
Mozda ne bi bilo lose i da procitas neku ozbiljniju biografiju ovog novokomponovanog srpskog sveca, pa da vidis da nikada nije bio u koncentracionom logoru, vec mesec dana u zatvoru u Dahau. Takodje su dostupni i spisi nemacke policijske sluzbe o saradnji i posebnom tretmanu Velimirovica.

I da, to sto je Dusko Kovacevic rekao je ruzno. Mislim da bi se i Nikolaj slozio. Jer su ga citav zivot pratili komentari o njegovom fizickom izgledu i boji koze.


Biljana, vidis kako je lako razresiti dilemu

Palmer
Prosto, nepodnošljivo lako. To da je boravio u Dahau, činjenica je. Da je bio u zatvoru a ne u konc logoru, kako pre neki dan u svojoj knjizi ustvrdi jedan domaći policijski oficir, nije trenutno relevantna činjenica za ono što htedoh reći. Sve jedno, bio je pod stalnim nadzorom. A što se tiče lakoće čitanja Velimirovićevih knjiga i tu se slažem sa tobom. Verujem da ti je bilo isuviše lako. Ako nekada pokušaš ponovo biće teže. Sledeći put još teže ... U jednom trenutku, možda povlačenjem sa dnevnopolitičke i kvazi-intelektualističke linije, primetiš da ti je u tim knjigama nešto uporno izmicalo... to ti je kao sa onim 3D sličicama, moraš ih neko vreme netremice posmatrati. O sadržaju ovih knjiga moraš i razmišljati. Tu ti hor "bečkih" dečačića ne može dati podršku. Tu moraš biti sama...
Što se tiče pristojnosti Duškovih reči i tu se slažem.Ali šta drugo reći...


hor beckih decacica?

priznajem da ovo ne razumem.

i steta je sto mi sve nikolajeve knjige nisu ovde, nego u drugoj kuci, pa da citiram mnostvo pasaza nad kojima se stvarno vredi zamisliti. jer, istina je da se ne daju prepricati, posebno stilski i gramaticki. posebno ono o vodovodu i kanalizaciji, kao evropskom zlu koje nam židovi namecu, pa zatim i pasazi protiv jevrejske vere i rase, nebiranim i cesto vrlo prostim recima, a sve to pisano kroz tamnicki prozor luksuznog pritvora, sa pogledom na hiljade spaljenih jevrejskih neprijatelja.

a sto se tice komentara duska kovacevica, ako je to stvarno dilema, evo i to da razresimo Teofil je ipak pametniji nego lepsi. Ako je to vazno i tebi i Dusku.
Ipak, kao sto rekoh, i NIkolaja su cesto osporavali zbog fizickog izgleda i neprijatnog zadaha, cak i boje koze. Ne bih rekla da je to u redu.


Dragi, Palmeru...

Citam sta pises, pokusavam da razumem...
Lepo je sto "filozofiju" svog omiljenog pisca, pardon sveca uporedjujes sa 3D slicicama. To je vrllloooo duboka misao, nema sta!!! Svaka cast!
Drugo,
nadam se da si bar u srednjoj skoli imao filozofiju. Ako jesi, trazi profesoru da ti vrati pare, jer te nije naucio osnovnoj razlici izmedju filozofije i crkvene filozofije (prim. nemaju veze jedna s drugom).
I Toma Akvinski (znas ko je on, zar ne?) je zario i palio u srednjem veku. Na primeru njegovih dela se uci zasto se srednji vek jos zove i "mracni".
Prostom dedukcijom izvodis zakljucak da sve sto je vezano za instituciju crkve ima veze sa mrakom. Pa, tako i "filozofska naklapanja" tvog omiljenog "filozofa".
"O sadržaju ovih knjiga moraš i razmišljati." Normalno je da u toku citanja razmisljas, nevezano za temu.
Ako si razumno bice, shvatis (posle svih "molitvi na jezeru" i ostalog)da nisi procitao nista novo i da ti cenjeni vladika nije rekao nista sto vec ne znas.
Ukoliko si na nivou bukvara, posle, gore pomenutih dela, zaista dozivis prosvetljenje.
Ljubljeni Palmeru, nemoj se srditi, jer to nije hriscanski; nemoj se zalostiti, jer nisi jedini Srbin suzene svesti...
I zasto se ljutis kad te neko uci novim stvarima (kao sto je to uradila nasa Biljana)????
Nije sramota ne znati, sramota je ne uciti.
A sto se "hora beckih decacica" tice, pre bih se opredelila na celibat citavog zivota i zivot sa njima, nego sto bih za zivotnog saputnika izabrala nekog poput tebe...
Sta reci?
ZAISTA SI JADAN!!!!

Drink the red vine, the sweet taste of mine... Come, cover me with night...


Slobodno citaj moje pohvale Bobane, nemam nista protiv,

OVAJ BLOG QUEERIE JE NAJGORI DO SADA!!!!!!!!!!!!!!!!!!


All-inclusive Dahau

Ne znam samo da li je tokom boravka u five-star all-inclusive resortu zvanom Dahau imao ADSL 2+ ili wireless Internet? Takođe, da li mu je bilo omogućeno da igra mini-golf ili onaj pravi? Pomozite nam Biljana, vi to umete i možete.
Na žalost, ni na yotube nema video zapisa kako je Dušan Kovačević prokomentarisao Bogoljuba. Kontekst, način, intonacija... Nezaboravno.


Dilema II

Ako te privlacci sv Nikolaj 3razredni palanaccki filozof, najtoplije preporuccujem Mirka DJordjevicha, sociologa religije. Nakon gospodina DJordjevicha znachess "kamo dalje rodjacce".

"A ti, Srbijo, kuda si possla za Evropom? Ti nikad nisi issla njenim putem i nikad za njom. Ti si imala svoju misao, svoju veru, svoga Gospoda i svoj put. Nazad, na svoje, ako hochess da se spasess i zziviss. Sa tudje bljuvotine vrati se svome Hristu, i On che te osvetliti i spasiti. Amin."

vladika Nikolaj Velimirovich

http://urbanozeleno.blogspot.com


Quote:Nikolaj sve vreme rata

Quote:
Nikolaj sve vreme rata proveo pritvoren i pod budnim okom nemačke straže (što u manastirima što u konc. logorima)

Netačno, ali ne i naročito bitno budući da ima i ono bitnije. Nikolaj Velimirović je veličao fašizam, a pogotovo antisemitizam. I to kako. Ima masa toga, može se čak i po internetu naći.

O Hitleru je još 1935. pisao kao o nekome "ko je prvi razumeo ideje Svetog Save".

Ovo su neki od citata:
"Sva moderna evropska gesla sastavli su Židi koji su Hrista raspeli, i demokratiju i štrajkove i socijalizam i ateizam i toleranciju svih vera i pacifizam i sveopštu revoluciju i kapitalizam i komunizam. Sve su to izumi Židova, odnosno oca njihova, djavola". (Kroz tamnički prozor)

Spevao je himnu Dimitriju Ljotiću, govorio mu je na sahrani i zaveštao se da će mu podići spomenik.
Himna počinje ovako:

Dimitrije, mudri dobrovoljče
i božiji divni ugodniče,
što molitvom nebesa otvaraš
i zlotvore duhom pokoravaš...


Kolarac, 1935. godine

Čuveno predavanje na "Kolarcu" 1935. godine, gde upoređuje Hitlera sa Sv. Savom, ali gde kaže da Srbi treba da slede "nacionalizam Sv. Save".
Najpre, duboko netačna i neistinita konstatacija. Kakav "nacionalizam" u srednjem veku. Osim toga, Sv. Savo se bavio vrlo praktičnim stvarima, od prosvete, medicine do književnosti..mnogo više nego kaluđerskim i svešteničkim meditacijama..putovao, komunicirao, pregovarao, gradio i pogađao se...


Sve tacno Bobane

OVAJ BLOG QUEERIE JE NAJBOLJI DO SADA!!!!!!!!!!!!!!!!!!


a ti urose

soras na vetru


Gle ko to govori

A i Vi ste se Sonja opustili prilično pod tušem ;)

Vučko


koji si ti sad?

koji si ti sad? stani u red ;;;)


It's me, LeClerc

Onaj što je obećao da će preći na "ti" kad bude obostrano prihvatljivo, na blogu kod našeg zajedničkog predsedničkog kandidata (ako uplati tiket, što reče Bog Piroćancu).

Pozdrav,

Vučko


kada naucis da je

virenje u tus kabinu nepristojno, mozemo razgovarati o prelasku na Vi....
ali si ipak uspeo da izvuces osmeh.... for president


Ja prolazio...

a zavesa bila sklonjena, čarne oči da bi negledale...

"zla ruka", što bi rekao Alf.

V.


Pa ja napisao "Sve tacno, Bobane",

OVAJ BLOG QUEERIE JE NAJBOLJI DO SADA!!!!!!!!!!!!!!!!!!


onda se izvinjavam

nisam znala.....


Ocekivao bih da svi misle da

OVAJ BLOG QUEERIE JE NAJBOLJI DO SADA!!!!!!!!!!!!!!!!!!


uroshe, mislim da gresis

i da se ne poznajemo, medjutim to nije ni najmanje bitno. nisam za intervencije, a posebno ne za one koje nemaju objasnjenje. u ovom konkretnom slucaju, koliko se secam tvojih odgovora, smatram da je brisanje bilo potpuno nepotrebno.


OK, mislio sam da si jedna druga Sonja sa ovog bloga, sorry,

I OVAJ BLOG QUEERIE JE NAJBOLJI DO SADA!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Govor mrznje!!!

Da ovo je skolski primer govora mrznje!
To sto ste homo je vasa stvar, i licno nemam nista protiv, ali ovo sto je ovde "napisano" i "fotomontirano" je BOLESNO!!!
GDE SU SADA SVEVIDECI MODERATORI OVOG FORUMA, ILI IM JE MOZDA PROMAKLA FOTOGRAFIJA NA NASLOVNOJ STRANI?

SRAMOTA!!!

"...MI SMO LJUDI CIGANI SUDBINOM PROKLETI..."


Reče Teofil: "Nikolaj je

Reče Teofil: "Nikolaj je trećerazredni palanački filozof".

To nikako. Petorazredni smuseni teoloski pisac, kakav crni filozof, nemojmo se saliti tako ozbiljnim stvarima.


ok. jeste govor mrznje

onda verovatno Vas treba da uzmemo za skolski primer govora ljubavi i radosti. Vas potpis je citat jednog psalma svetog Dzonija, i volela bih da mi objasnite, ako ste raspolozeni, sta on znaci: metaforicno, bukvalno, u kontekstu pesme ili celog opusa gore navedenog. Ja bih stvarno to volela da pitam Dzonija, ali eto Vi ste njegov virtuelni izaslanik kad ga vec citirate, pa ako moze objasnite mi sta, po Vama, navedeni stih znaci.


Zaboravili ste toleranciju ! ;)

Prvo, sto se tice "svetog DZonija". Ne znam da li je zlonamerno ili samo preterujete u obozavanju, ali DZoni je samo genijalan pesnik i to je to.Pokusali su da proguraju i ono "DZoni je Bog!" , al "Karaula" je ostala kratka za tu recenicu. Iseko ih moderator! :)
Sto se tice tumacenja proze ili poezije tu sam ti prilicno nezahvalan sagovornik jer sam alergican na kriticare koji seciraju dela na sitna crevca da bi nedvosmisleno utvrdili sta je pisac pre 500 godina hteo da kaze! I onda kada na "seciranju" lektire izneses svoje misljene, dobijes potaps po ramenu i opasku da bih ipak trebalo da procitas kritike.Sta su ti traume iz detinjstva. :)
Jeste bitno sta je DZoni nekim stihom hteo da kaze, ali je isto tako bitno i sta taj stih vama znaci.
Sta je DZoni hteo da kaze meni je ovde prilicno jasno, a posto predpostavljam na sta ciljate dacu vam svoje tumacenje:
Radi se o sudbini Romskog naroda kroz istoriji, a jedino sto eventualno moze doci pod znak pitanja jeste termin CIGANI. O tome zasto je ciganin isto sto i rom i zasto je samo rec ciganin dobila i pogrdno znacenje bih mogao nasiroko ali to vec mozete izguglati.

"...MI SMO LJUDI CIGANI SUDBINOM PROKLETI..."


apoteoza Dzonija

kao i svako drugo "obozenje" mi uvek bilo sumnjivo. Ali ajde, za Vas Bog za mene nije.
Hvala za objasnjenje, uvazavam ga, ali se ne slazem.
I ne mozemo Rome zvati Ciganima, koliko god tvrdili da je bas moje koriscenje reci "Cigan" ono koje nije pogrdno. Nekoliko vekova prekasno...
Umbra


Rekoh "samo genijalan pesnik..."

Scenario za "Karaulu" nisam pisao ja, tako da nemam nista sa tim. :)
Sto se tumacenja tice voleo bih da cujem vase, posto mi ovi stihovi deluju prilicno jasno i nedvosmisleno za razliku od mnogih drugih koje nam je DZoni ostavio.
Kao sto rekoh o romima i ciganima mozemo nadugacko i nasiroko i verovatno se nikada nebih nasli, ali eto ideje za poseban blog!
Pozdrav!

"...MI SMO LJUDI CIGANI SUDBINOM PROKLETI..."


jeste. hocu reci, nije bog.

prosli put sam odgovorila u trku, pa nisam pazljivo procitala sta ste napisali. Sorry. Posto sam opet u trku, odgovoricu drugi put, ili na drugom mestu kad opet naletimo jedno na drugo. A podsetice me Vas signature.
Hvala. Bye for now.


Citam ovo sve

Vi ste ljudi svi u pravu.
Svaki post ima smisla.
Sve ovo je istina.
Super ste!


Saljem vam puno pozdrava...

i poljubaca


Metafore

Uf, ako nam metafore ne dodju glave nece niko. Da li:
- Ste ovo vi baceni 75,000 svetlosnih godina daleko od kuce ?
- Da li je Srbija ?
- Da li zenu za predsednika Srbije ?
- Da li holograma za predsednika ?
- Da li Srbiju kao konfederaciju ne pokrajina, oblasti itd nego malih planeta na planeti Zemlji ?
- Da li su u Srbiji svi pametni i rade ka zajednickom cilju ?
- Da li Srbi imaju obraz ne od kore breze nego titanijum-legure ?
- Da li Srbe prebaciti na neku drugu m-class planetu ?
- Da li Srbija ide u buducnost brzinom od nekoliko brzina svetlosti ?
- Da li ...


Izvinite

ne znam za Srbe ali su mi Vulkanci neobicno simpaticni, sa tihim emocijama i besprekornom logikom.
Nekako su dobri i Klingonci, samo imaju cudan odnos prema casti i uopste zivotu i smrti. U svakom slucaju zasluzuju postovanje.
Cak se i Borg mora postovati. Nasi ga samo izbegavaju, ali ga nikada ne napadaju, i to ne samo zbog straha za sopstveno dupe. Nego i zbog toga sto ga postuju.
Ne znam ni za vas, ali bas mi je lepo ovde. I ne samo lepo nego i zabavno i poucno.


I meni je redovno zabavno i

I meni je redovno zabavno i cesto poucno.
Nismo se setili one latinske: "Per Ardua ad Astra"


Jao latinski!

Cekajte samo malo da Seven of Nine pretrazi bazu podataka...
Stize prevod...
"Preko trnja do zvezda."
(Potvrdite, molim, da li je dobar prevod.
Sada smo malo zbunjeni jer ucimo danski jezik sa Justinom.)
Ako je prevod dobar moram da kazem da ste se dobro setili. A znam i na sta ste mislili.


Da, to je to :)Za danski

Da, to je to :)
Za danski cemo lako, mota se po blogu i jedan danski meta-pesnik :)


A Justin

ahaha, kako i ne bi ucili danski?
Evo i Seven kaze da je dobar primerak.
Pa molim vas ko je doticni danski meta-pesnik?
Mozete li nas upoznati?
Samo ne znam sta kaze Boban?
Kako njemu ide danski?


Trik pitanje

Ova Ardua mora da je neki StarTrekonim, Mala Krsna ili tako nešto ;)

V.


Ti Andrica da prevedes na

Ti Andrica da prevedes na danski pa cemo ti onda reci :)


Ni pod razno

To mi Andrić nikad ne bi oprostio - da čuje kako zvuči :)

V.


Nazovimo Pavla pravim imenom:

Gojko!

Prijatelj oba barda i još jednog


Bolest?!

Veoma važno pitanje:
Zašto je fotomontaža Paje bolesno i govor mržnje, a fotomontaža neke druge osobe ne? Ne razumem!

Predrag M. Azdejković
www.queeria.com


Sto bi rekli PR majstori

Sto bi rekli PR majstori "Razne montaze imaju razni 'traction'". Kao sto znate i sami, inace nebiste koristili "Paju".


da, ali to sto paja ima

da, ali to sto paja ima traction ne odgovara na pitanje zasto je bolesno koristiti njega, za razliku od nekog drugog, koji npr. nema traction.

Btw. jel' taj jos ziv?


Zato sto je traction neka

Zato sto je traction neka abstraktna mera intelektualno-emotivne "gustine-umrezenosti" (network density) (u ovom slucaju) srpskog drustva.
Ta gustina ima vise "kriticnih" masa, pragova (Percolation thresholds) gde male promene u umrezenosti unose velike promene u kvalitetu "kolektiva".


sto objasnjava reakciju na

sto objasnjava reakciju na datu fotomontazu, ali ne dokazuje "bolesnost" iste.


Vidim da ne razumes.

Pa, ovako - ako ni zbog cega drugog, a onda zbog starosti, bolesti, postovanja prema tom i takvom coveku. Paji, Gojku ili Stojku - kome god. Hajde, da ne nabrajam. Neukusno je.


Stojko (dobar!)

Eeee ukus je nesto drugo.
Neukusno jeste... i to cak ne ni na smesan nacin... ali nije BOLESNO, TABU ili ni po cemu, kome LOSE.
I pravo na ne-ukus mora biti neosporivo.

A uostalon neznam Paju, ni kakav je on covek, ni koliko bas imam postovanja prema njemu. Iskreno vise sam ga postovao kada sam manje o njemu znao.
Zao mi je sto je bolestan, zelim da sto pre ozdravi.
A starost je precenjena i vise se postuje nego sto vredi.... Ipak, uz sve to... Treba se i smejati.


Prava cesto idu u paketu sa

Prava cesto idu u paketu sa obavezama.
Pogotovo pravo na "ne-ukus".
"Pre-cursor" mnogim obavezama je ne nanositi bol drugima osim ako niste bas sigurni da ste na "higher-purpose" misiji.


Bobane demokrato!

I OVAJ BLOG QUEERIE JE NAJBOLJI DO SADA!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Starost je podcenjena, bar u

Starost je podcenjena, bar u Srbiji.


Mišljenje eksperta

Age is not a particularly interesting subject. Anyone can get old. All you have to do is live long enough.

Groucho Marx


moj utisak je ipak da su

moj utisak je ipak da su neki zgrozeni zato sto je PP simbol necega a ne zato sto je star. Na primer, Barbara Walters je stara pa niko nije zgrozen nad mnogobrojnim salama na njen racun....


Sta god da je motorna snaga

Sta god da je motorna snaga tih jednostavnih ili kompleksnih uzrocno-posledicnih veza (ja neznam posto srpsku medijsku scenu nisam pratio od 1987-me pa do pre nekoliko nedelja) oko "PP" i srpskog drustva ja decu ucim, a i sam se trudim (dok mi neki od ruznijih alter-egoa ne podmetne nogu), da je ok pomerati granice liberalnosti sve dok to ne postane ne-kreativna i ne-uzbudljiva danguba, a pogotovo dok ne pocnemo da nanosimo bol ili neprijatnost durgima zarad svoj jeftinog i kratkorocnog zadovoljstva.


Pavle je primio i dve

Pavle je primio i dve značajne nagrade: od Radovana Karađiće i Bogoljuba Karića.

Pa sad vi vidite. Postavi onu fotku M&M sa Pavlom i Radovanom i Mladićem - ko ne voli Radovana, ne video đurđev dana - Nemanja Kusturica & orkestar

Jasna Bogojević


Bobane, Prosto me

Bobane,
Prosto me odusevljavas. Ovo je divno. Cak sam mogla da te zamislim kako si izgledao dok si ovo pisao.
Sto se sajma tice, ono je tragicno, crkvena muzika i Hilandar udara na sve strane, tek po neki prirucnik za samoisceljenje i ostale gluposti.Vec na standu SPCa htela sam da trazim Ustav :)
Od muke sam odlucila da ne kupujem vise knjige koje su napisane cirilicom. Od sad pa na dalje ne znam cirilicu. Kad nisu u stanju da ime jednog naroda napisu u ustavu nisam ni ja vise u stanju da citam pismo koje nije moje. Pa nek seru sa tolerancijom do besvesti!!!
I potpuno si u pravu, sajam vise lici na pijacu nego na bilo sta drugo.

veliki cmok
Deklil To


masa glupa ? ne verujem

Dobacuje drugar - Ne može masa da bude GLUPA

da bi masa bila glupa, mora se prvo dokazati da poseduje bilo kakvu inteligenciju. Masa NIJE GLUPA jednostavno, masa cak i ne poseduje inteligenciju potrebnu da bi bila glupa.


I meni je više...

... dosta priča o patrijarhu, živom svecu. E, svašta!
Ti sveštenici umesto da se bave svojim poslom - na svom radnom mestu, stalno burgijaju.
Šta god da je po sredi - eto njih da kažu zadnju.
A da ne pričam kako se ježim kad čujem (pa i od najbližih)
- valja se!
- crveno slovo
- posni kolači
A tek kad vidim oko ruke ono crno štrikano...


Ako je religija kako su

Ako je religija kako su govorili komunisti "opijum za narod" onda je ovo u Srbiji čist heroin, 100%-ni.


Gresis Srdjane

Ovo u Srbiji moze da bude samo Krek. Izaziva agresiju i unistava mozak. Heroin je suvise blaga metafora.


Slazem se. Ili je mozda ova

Slazem se. Ili je mozda ova nova zapadnjacka droga sto podstice rad pinalne zlezde. ko zna kako se zvase neka mi kaze, nema sanse da se setim... :)
btw. pinalna zlezda pomaze raspadanje tela posle smrti


Pinealna zlezda

je zlezda sa unutrasnjim lucenjem koja proizvodi hormon melatonin. Ona se smatra odgovornom za odrzavanje tzv. cicadian rhytm, ili unutrasnjeg "sata", koji regulise bioloske cikluse. Rad te zlezde je vezan za kolicinu svetlosti (otuda se ona pominje u vezi sa "trecim okom"). Nedovoljna kolicina svetlosti (kao, npr., u severnim zemljama zimi), moze da dovede do poremecenog rada ove zlezde i do seasonal depresije, koja je cesta medju stanovnicim, recimo, skandinavskih zemalja.
(Poremecaj u kolicini svetlosti koji se desava kad putujete preko okeana izaziva "jet-lag", tj., nesposobnost da se prilagodite novoj vremenskoj razlici. Stagod sat na zidu pokazivao, vas bioloski sat u to ne veruje. Jedan od lekova za jet-lag je da izadjete napolje i gledate u zalazak sunca.)
Lecenje ovih depresija se vrsi tako sto se pacijenti izlazu jakom svetlu na duze vremenske periode, ili im drzava Svedska plati put na Tajland (gde je stalno toplo i suncano) kao terapiju za utucenost, bezvoljnost i depresiju. Ozbiljni poremecaji rada pinealne zlezde dovode do manicno-depresivnog ponasanja.
Droge koje uticu na rad pinealne zlezde izazivaju manicno ponasanje, sa egzaltacijama u ponasanju, senzorskim percepcijama, i u spavanju.
Na suprotnoj stani je ponasanje depresivnih osoba koje padaju u katatonicno stanje, kada pocnu neobuzdano da se klate i periodicno ispustaju zvuke, ne bi li uspostavili pravi ritam koji je zakazao (takvo ponasanje kod nas namerno ispoljavaju placene narikace na sahranama koje imitiraju beskrajnu tugu -ljudi, kolikogod primitivni, "razumeju" ovakav body language). Kod ovakvih osoba je cirkadski ritam poremecen i njihov raspored spavanja se udvostruci na 48 sati, umesto na normalnih 24. Nastavljanjem ovog procesa dolazi do daljeg udvostrucavanja, i najzad, po poznatom scenariju bifurkacije, haosa.
Volite i cuvajte vasu pinealnu zlezdu.
P.S. Za sada ne postoji poznata veza izmedju rada pinealne zlezde i raspadanja tela posle smrti.


jel' stvarno postoje placene

jel' stvarno postoje placene narikace? ja sam mislila da je to mit, kao tooth fairy..

u kojim delovima zemlje ih ima? u kojim situacijama ih ljudi angazuju? zanimljivo.


Da, postoje,

uglavnom na jugu i Crnoj Gori, ali ih ima, znam pouzdano.
Sta bi, Brooklyn, ne da ti pinealna zlezda da spavas?


spavam, it's 9 o'clock,

spavam? it's 9 o'clock, dude!

Besides, jos uvek sam fascinirana sa narikacama. Mislim, ako je neko profesionalna narikaca onda celo selo zna da ova to narice za novac a ne zato sto ne moze da zamisli svoj zivot bez pokojnika, pa what's the point? da pokojnikov naslednik pokaze kako ima para za narikace? mislim....


Ne, uopste nije stvar u tome.

Kao sto otac mlade ne peva na svadbi nego plati pevaljku, tako i ozalosceni plati narikacu da place i kuka. (Uzgred, nije "dostojno" da muskarac da narice i pokazuje osecanja - ej, musko je to!).


a-ha, pa valjda se treba

a-ha, pa valjda se treba biti iz tih krajeva da bi se razumela takva logika, ali dobro....outsourcing..ok


Pa, ja nisam iz tih krajeva:)))

Ja sam, sestro, sa Cubure - ceo zivot rastao kod Hrama. A ovo znam prosto zato sto znam.


jedno je znati drugo

jedno je znati drugo razumeti. ja naprimer sada znam, ali i dalje ne razumem :)


Iracionalne strukture

skoro nikad nemaju racionalna objasnjenja ("znam" vs. "razumem").


i kako se neko odluci da

i kako se neko odluci da postane narikaca. od malena su znali da je imala talenat za naricanje, jel je naricala bolje od sve dece iz komsiluka.....jel narikace same naricu na sahranama svojih muzeva ili je to "bad taste", pa iznajme nekog. kao sto je bad taste da mladina mama kuva za svadbu, pa iznajmni nekog, da pozajmim tvoju paralelu....

i usput, ta pinealna zlezda bi morala da bude neka strava zlezda da nastavi da radi posle smrti i pomaze bilo sta...


C'mon,

stvar je mnogo jednostavnija. U selima (kao i medju zivotinjama) se stvari uce metodom imitacije. Kazes: "Na sahranama svojih muzeva"? Pa, taj dogadjaj se desi samo jednom u zivotu. Vise muzeva nema, kad jednom prvi umre. Toliko sigurno znas - nisi valjda rasla k'o muskatla u Srbobranskoj saksiji?

Za razliku od tebe, ja odo' da spavam. Maskirana deca su prosla (par pirata, nekoliko kostura, desetak princeza, i jedan dvogodisnji Mickey Mouse - You know why the skeleton is afraid to cross the street? He has no guts! - to mi je rekao jedan manji kostur), podelio sam im slatkise, valja spavati. Sutra od zore me ceka zesci rad. Good night.


narikace - mnozina, muzevi -

narikace - mnozina, muzevi - mnozina, znaci, vise narikaca, svaka po jednog muza = vise muzeva, mnozina. za metod imitacije mi jasno. medjutim postoji i evolucija. well, i can't wrap my brain around the fact that they didn't evolve past narikace.

ahm, prvi put cujem izraz "rasti ko muskatla u saksiji", ali mi neprijatno da pitam.....


Pa, znas,

to je kao sto po selima ima zena koje su babice (midwives) i pomazu drugim zenama pri porodjaju. Nemaju one nikakvu posebnu kvalifikaciju za to, prosto veste su u tome. Tako i narikace, to je nesto sto one umeju da rade, i eto. Mislim, te zene imaju svoj normalan seoski zivot, ali kad zatreba, pozovu ih da naricu (isto kao sto babice pozovu da poradjaju). Onda, kad se procuje da su one "dobre", zovu ih u druga sela, itd.

Za nekoga ko ne zna mnogo o svetu se kaze "kao da je rastao u saksiji" (didn't get around much). Ovo za muskatlu i Srbobran sam ja dodao zato sto mi se svidja, a znacenje je manje-vise isto :)


Quote:I'll try just about

Quote:
I'll try just about anything, but I'd never in hell touch a pineal gland. ...

*Ova berba je bogata, ali ima dosta plodova koje su pacovi uništili, a one koji nisu oglodali,
zagadili su svojom otrovnom pljuvačkom.
Koja je uloga sove?*


Sta bih ja bez tebe?

Sto su onda u emisiji o svemu tome vezivali pinealnu zlezdu i proces raspadanja?
Molim te objasni nam kad vec toliko znas.


Ti su komunisti

zaboravili da dodaju da je nasilje nad narodom, kojim su se oni obilato bavili, "opijum za revolucionare".


Kad sveci razmišljaju, pardon, marširaju

Razmišljao sam onomad,
Srđan Kusovac (29 Oktobar, 2006 - 00:06)

Razmišljao sam onomad, početkom devedesetih, zašto ti, takvi nas, tada na B92 i u nekoliko nevladinih organizacija nazivaju i valjda smatraju narkomanima. Prvo što čovek pomisli je da im je prevashodni cilj da uvrede - kao narkoman to je nešto najgore. Već činjenica da oni nešto što je bolest upotrebljavaju kao uvredu govori o njima pošto takva percepcija bolesnih nije daleko od primitivne percepcije i tretmana hendikepiranih. Ali nije njima samo cilj uvreda. Jednostavno bi bilo da je samo to.

Najverovatnijim mi se čini da ti ljudi ne mogu ili ne žele da shvate da neko može imati stav toliko drugačiji od njihovog - misle, a neki i veruju "opšteg stava" tim pre što su u pitanju navodno esencijalne teme tipa "opstanka nacije", "budućnosti države" itd. Najlakše bi im bilo da nas jednostavno proglase izdajnicima, kolaboracionistima i sl. i da nas tretiraju u skladu sa tim. Pošto to baš ne mogu (ne zbog nekakvog sopstvenog morala nego zbog okruženja), onda je jedino što uspeju da izmozgaju da smo mi zapravo narkomani. Halucinogene supstance pod čijim smo mi navodnim dejstvom njihov su Deux ex machina.


"Halucinogene supstance pod

"Halucinogene supstance pod čijim smo mi navodnim dejstvom njihov su Deux ex machina."

I da je neko 'lud' ili 'psihijatrijski slucaj'.


Od Doktora za kuma i starojka

Nekad se na njivu išlo
s' konji lično
nije bilo trabanti i slično


E pa prijo

ti lepo reče juče:

Ljuljaj zabavljaj
cega nema nabavljaj

A za ovog nagrađenog ćemo lako.


Doktore, sta ima novo, treba

Doktore, sta ima novo, treba li neka muizka?


Hvala Đole

ili Djole, ne znam ni za ono kako da ti se odužim.


Ja nisam za to da se pljuje

Ja nisam za to da se pljuje nacija,
ali mrzim narod i rado bih ga pljuvala.

I drugo, ko kaze da su Boban i Predrag manjina?
Na Diskaveriju sam gledala,
nema sanse da se sad setim koji dokumentarac i koje istrazivanje,
grafikon heteroseksualaci horizontalno, heteroseksualke vertikalno
(ili obrnuto, zavisi koju pozu volite)
i kazu da je 95 procenata svetske populacije negde izmedju.
A onih preostalih pet procenata,
sto stoje uz stranice, horizontalne i vertikalne,
e oni su problem i vecinom manjina, hvala bo(r)gu.
Stvar je samo u tome sto Boban i Predrag kazu otvoreno.


Kinsijeva skala

Predrag M. Azdejković
www.queeria.com


Ima li neki test, da se

Ima li neki test, da se ljudi istestitiraju gde su?
Ja sam hetero (plavuse, jednostavno obozzavam), bio sam startovan ko klinac od homo nekoliko puta, ali nemam nista protiv njih, naprotiv (hetero bi mogli dosta toga da pokupe, pa me zanima da li postoji neki test da se ljudi jednostavno istestiraju, da znaju na cemu su?
Uzgred, pljuvanje po naciji pomaze EVOLUCIJI nacije, ali zavisi kada i gde. Ovde na blogu svakako, napolju na ulici svakako, ali negde van Srbije, tesko - samo steta.
Pozdrav svima


probaj djole

kasce ti se samo


Test

Hvala Queeria!!!!

sonja k. = 56%!


Rezultat testa

63%
Vi ste pretežno homoseksualno opredeljeni, iako će vas sve devojke voleti i okretati se za vama!

Predrag M. Azdejković
www.queeria.com


to se ne zove rezultat

vec testovna kradja pitanja, dragi Queeria, inace bih pobedila - glat. ccc


36%. Toliko je ispalo.

36%. Toliko je ispalo. Pretpostaljam da je to potvrdjuje moja zapazanje o samom sebi
Pozdrav


10%

10%
Vi ste sramezljiva, veoma pametna iskrena i inteligentna osoba, kojoj je seks non stop na pameti, inace punokrvni heteroseksualac!

Što jes - jes. :) (osim za sramežjivost)


Dobra fora!

43%, zlatna sredina al' ipak malko ulevo, cisto da mi se zena ne zabrine :)


Queeria

30% - jebi ga, izvini!

www.beotel.yu/~kepica/


36%

"Jelenica je heteroseksualno opredeljena devojka. Koja se ponekad oblaci kao prava muskarcina."


46 posto

malo li je?


Rezultati testa

Kiklop je 26% gay

Vi ste heteroseksualno opredeljeni, i to je sasvim ok. Ne tugujte.

http://urbanozeleno.blogspot.com


Kiklope,

Srbendo, samo 26%:)))))


Kiklop :(

I ja sam se zabrinuo, 26% :(

http://urbanozeleno.blogspot.com


pseudonim je...

... 23 % gay.
'' vi ste heterosexualno opredeljeni i to je sasvim ok. ne tugujte. ''

odlicna fora! forwardujem dalje :)


Gayometer

43% Sto bi rekao Vitez, malo levo od centra.
A ja: Zha dlaku shinko :)


modesti, pa ja ti vec rekoh! hehe

tri posto nas deli, samo malo vise nego sto je potrebno da se izglasa referendum.


Spin Doctor

Pa ti resila po svaku cenu da nas stavis na naslovnu stranu NIN-a? Ako, draga, kad grmi nek lomi...
Ja vec spavala sa lezbejkom u istom krevetu. Valjda cu i virtuelno da se snadjem.
Sto se majke tice, ona je i prvi put rekla: To samo tebi moze da se desi :) Valjda ce i ovo da prezivi.
Nego sta cemo sa ovom dvojicom? Moj se smeje, a tvoj?


pa da ih upoznamo, ko zna sta ce da se izrodi!!!

to bi tek bilo za cover page.

samo, sad bez zezanja, deco:

ovde vec nedeljama traje debata izmedju tri potencijalna kandidata socijalisticke (najsuperskije) partije za predsednicke izbore. I svadjaju se vec nedeljama, apsolutno na sve teme.
Osim na jednu, na koju su sve troje odgovoorili na isti nacin.

Na pitanje Da li ste za legalizaciju homoseksualnih brakova i usvajanja dece od strane homoseksualnih parova, sve troje kao iz topa, ama kao iz topa odgovorili

Pa normalno da jesmo.

Ima i elaboracija - da je single roditeljima i onako dozvoljeno usvajanje, a da ih se ne pita za seksualnu opredeljenost, pa cemu onda licemerje, kad vec sve jedno gej ljudi precutnim pravilom mogu da usvajaju decu.

A zatim da je brak potpuno evoluirana forma, kao i porodica, uostalom, da postoje razni oblici porodica - od tradicionalnih, do prosirenih (zivot sa roditeljima, rodjacima), nevencanih, porodica sa decom iz razlicitih brakova, porodica sa usvojenom decom, podrodica sa pomesanom usvojenom i "rodjenom" decom, konzervativne, patrijarhalne muslimanske porodice, gej porodice and so on.

Dominik Stros Kan govori ono sto ja govorim od terora Bridzit Dzons literaturom - brak je stvar ismedju ljudi koji bi da si deklarisu ljubav, a treba ukinuti diskriminaciju izmedju vencanih i single ljudi. Kod nas je, secate se, neko imao genijalnu ideju da se uvede porez na becara, znaci da neudati/neozenjeni placaju vece dazbine, sto u sustini i jeste slucaj na zapadu, kad onaj ko vise zaradjuje u braku, moze da se oslobodi dela poreza na ime bracne i manje platezne polovine.

Hocu reci, parovi neka se vencavaju, jer se vole, a svi da su jednaki pred fiskalnim zakonom.

A i ja budala, kome pricam. Pa kod nas, kad setas kuce, svaka druga babuskera ti saslusava "sto bolje ne rodis neko dete, nego vucaras tu dzukelu".

Malo baba kapira da bi najlepse bilo i dete i dzukelu. Kad bi moglo.


O porezu i babama

U Nemackoj npr. gde vec postoji zakon o istopolnom partnerstvu, kako se ovde zove, gay ljudi koji stupe u tu „instituciju“, su po malo cemu izjednaceni sa bracnom zajednicom. Npr. kad je u pitanju nasledstvo, ili da mogu da se posecuju u bolnici ili na samrti, sto do ovog zakona nije bilo moguce, sada imaju pravo na to. A sto se tice poreza i dalje se tretiraju kao da su singl, dakle placaju pun porez kao i neko ko nije ni u braku niti u istopolnom partnerstvu. A oni koji su u braku bez dece, placaju vec manje poreze, dok oni koji imaju decu imaju jos vece subvencije na porez.

U Nemackoj vas nece samo baba na ulici upitati sto ne vodate dete umesto kuceta. Ovde vas to pitaju sa TV ekrana. Trenutno je aktuelna debata u vezi knjige koju je objavila spikerka vesti prvog programa nemackog javnog servisa, a knjiga se zove “Das Eva Prinzip – für eine neue Weiblichkeit” “Princip Eva – za jednu novu zenstvenost”.

Evo sta izdavac pise o knjizi ukratko. “Eva Herman (autorka) pledira za povratak tradicionalnom poimanju polova, kako bi porodicu i time citavo drustvo sacuvali od izumiranja. Povratak u kameno doba? Samo na prvi pogled. U potrazi za dokazivanjem zene su dozvolile da se gurnu u musku ulogu, napadacki, agresivno, delimicno „samovladajuce“, i konacno su nacinile i poslednji korak: One nece vise da radjaju. Kljuc za promenu dramaticne drustvene situacije su zene, objasnjava ubedljivo E. Herman. Zato je centralna namera knjige, zenama dozvoliti da otkriju svoju zenstvenost nanovo. Na primeru njenog sopstvenog zivota ona postavlja odlucujuca pitanja: Sta me cini srecnom? Da li je princip „zabavi se“ (eng. bolje „have fun“) sve u zivotu? Sta ostaje, sta mom zivotu daje podlogu i smisao? Jedna hrabra, ubedljiva knjiga, koja ce promeniti zivot svake zene – i mozda zivote nekih muskaraca“.
Prevod je moj i nije savrsen, ali mislim de moze da se razume.

Knjiga nije neko ozbiljno stivo, ali je ovde pokrenula ozbiljnu diskusiju i uzburkala javnost, a ona se naravno podelila u one za i one protiv. Ona izmedju ostalog u knjizi i govoreci o knjizi otvoreno kaze da zene treba vratiti u kuce, za sporet, a svaku majku koja radi i ima i poslovnu karijeru, dok joj deca ne odrastu naziva “Rabenmutter” “nemajka”. Knjigu nisam citao i ne nameravam, a o mogucim uzrocima zasto je ovakva knjiga 2006 u Nemackoj napisana i zasto se o njoj vodi i ozbiljna debata cu pisati kasnije. Posebno ako ste zainteresovani za diskusiju.


" 50%. Častitamo, vaš skor

" 50%. Častitamo, vaš skor je taćno sredina. Vi ste veoma otvorenog uma i u seksu vas privlače osobe oba pola."

Ima pitanja na koja nisam baš znala kako bih da odgovorim. Ne vadim se, možda bi rezultat bio i 64%. Samo kažem.

JB.


joj, samo 30% :))

joj, samo 30%

:))


Sve sam 100% tacno rekao

osim ono izmedju sapuna i kremica - posto sam rekao da lice perem sapunom, a to nije istina, lice perem vodom bez nista a sapunom bas kad mora. Sapunom prem ruke, ali to nije bilo pitanje.

rezultat 33%


"Ja nisam za to da se pljuje

"Ja nisam za to da se pljuje nacija"

Nisam ni ja. Ja sam za to da se pljuje 'otac nacije'.


Na stranu pljuvacina

gde su ti rezultati Zokster?
Vidis da se propitujemo?
Jao, ne smem to da pitam.
Sta cu kad sam radoznala.
Samo nesto sumnjam da smo i mi radoznali manjina.


2 Boban

OVAJ BLOG QUEERIE JE NAJBOLJI DO SADA!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Uroše,

je l' se tebi komp. uključuje sam na svakih pola sata ili na svakih šest, sedam postova:))))


pa sta bi sad?

najbolji ili najjadniji?


2 Boban

OVAJ BLOG QUEERIE JE NAJBOLJI DO SADA!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Koliko vas moze da kaze: Ja

Koliko vas moze da kaze:
Ja sam vecina, obozavam jedino sex sa svojom/im
(trik pitanje: da li sam dala prednost muskom i ili zenskom rodu?)
suprugom,
u spavacoj sobi u bracnom krevetu
ispod okacenog krsta.
Molim izgovorite naglas...
Ili ja nisam dobro shvatila ko pripada vecini.


Mala dopuna scenografije

A da zamenimo ovaj krst jednom saksijom sa cvećem na miljeu iznad televizora?

Inače sam našao Džastina, horor je, Steva Šumadinac je sa svojim Lućetom za njega Šerbedžija (to samo izgovor, a to što lupa, to je možda scenario).

A što se tiče jednakosti lifestyle-ova (i uspomena iz Danske), jel slučajno uvezen u Srbiju danski film "En kort, en lang" ("Shake it" ili kako je već prevedeno na engleski, the not-so-straight story, što reče reviewer na IMDB, detalji ovde: http://www.imdb.com/title/tt0273719/ )? Sudeći po ustavu za koji sam glasao, sumnjam... simpatičan je svakako, ko ga se dokopa.

Pozdrav,

Vučko


Biljana, pokušaću da objasnim

Palmer
Hor "bečkih" dečačića je pojam koji obuhvata dve homo sapiensu naizgled slične kategorije: 1. feminizirane, duhom ništavne, kokodakave muškarce i 2. brkate i do muževnosti agresivne i nesuptilne žene. Zajednička karakteristika im je odsustvo mere, bilo da je u pitanju domaće vaspitanje, bilo emanacija ništavnosti kojom se, nećeš verovati, ponose. Fenomenalna je količina mulja, taloga, živog blata kojom tako beslovesni truju sve oko sebe (valjda u dubini svojih tek naznačenih duša osećaju da nikom nisu odgovorni, poput životinjica). Meni lično nikada neće biti jasni. Biljana, iza tebe ipak nešto po/stoji , rad, uspeh...molim te nemoj prašinu koju dižeš pretvoriti u morsku penu, ne daj da nestane. U ovakvom društvu to ti je zagarantovano.
Pročitaj komentare koji su usledili nakon "koske" koju sam bacio gladnim psima. Uoči kako je divlje razvlače, likuju. "Bečki dečačići" su se sami javili. Pretpostavljam da jasno vidiš na koga sam mislio. Ja ih gotovo i čujem.
Posebno mi je zanimljiva ova pametnica Constrictorija. Prosto ne mogu da verujem da me je odbila, kaže ne bi me izabrala za saputnika. Moja tuga će biti jedna od onih "lirskih", neutešnih, vazdatrajućih. Constrictorija, nisam hvalio filozofičnost pomenutog "novo-kanonizovanog sveca". On je čovek teolog (za razliku od Teofila koji je filozof - pretpostavljam tvog kalibra). Uzgred budi rečeno, profesorici filozofije nisam davao novac - školovanje je bilo besplatno. Ne znam koja su tvoja iskustva, ispite nikada nisam kupovao. I da rešimo problem. Tvoja moć rasuđivanja i poznavanje filozofije su zaista fenomen koji fascinira. Mislim da bi glatko prošla na skraćenoj verziji "Teofil-filozof" testa za prijem u klub značajnih mislilaca. Izvornu, punu verziju, čak ni ti ne bi - poznato je da je Teofil vazda mnogo zahtevan. Ipak će večita dilema biti da li je pametniji ili zahtevniji. Za britkoumog Zokstera nisam siguran, veliki je igrač, dasa, vrcav, lukreativan. Lepa moja Constrictorija, pozdavljam te, od srca. Uveselila si me. Nemoj se brinuti, neću ti se nametati kao saputnik. Mada, nikada se ne zna...
I da ne zaboravim, uradi sexy test, onaj ponuđen na blogu. Tipujem da će ti savetovati da potražiš životnu saputnicu. Saputnik je ipak za autora bloga.
Baš ste slatki, svi od reda.
Baš ste kemp.
I samo još jedno pitanjce. Kako se osećaš kada izgovaraš "naša Biljana". Pretpostavljam da se ne stidiš, ja bih, da sam na tvom mestu. Ne zbog ideje da si u društvu sa Biljanom već radi nedostaka bilo kakvog integriteta. Da li se osećaš pametnijom, jačom, muževnijom dok svojataš Biljanu.
E moja Biljana, rekoh ti... beži od gnjida što dalje.


Palmer,

verovatno razumes da ovo sto si napisao otkriva da imas jedan malecni problem. Da puno razmisljas o homoseksualnosti, da je vizuelizujes, da imas zvucnu podlogu, cak i pet-name - becki decaci.
Inace, ovaj naziv od miloste meni nije razumljiv, jer becki decaci su ipak samo decaci, nisu cak ni adolescenti, tako da ako govorimo o seksualnosti, odosmo, posle homofobije, u jos jednu zakonom kaznjivu sferu - u pedofiliju.

Ipak, ti nase gej blogere zamisljas bas tako, kao male, lepe decake, andjeoskih glasova, one koje pesmom mogu da nateraju suze na oci.

Hm, Palmer. Nece biti da mi je sve jasno.

Iskustva sa proucavanjem homofobije govore da su razlozi i motivi cesto veoma duboko skriveni, a jednino posvesti poznati. Kod homofoba koji govore o svojoj netpeljivosti sa toliko detaljnih opisa, cesto je motiv u stvari licna zelja i zudnja, na koje se homofobi strasno ljute, pa onda taj svoj bes usmeravaju prema predmetu svojih zelja. Tako decaci postaju gnjide - opet interesantno izabrana rec, jer gnjide su becki decaci od vasaka, a i njih je najteze istrebiti kad ti jednom udu u sistem, one su tu, nista ne rade, samo te svrbe i svrbe i svrbe. A ti se Palmer onda, normalno i ceses. Tamo gde te svrbi.

Hajde da zato Hadzija, zajedno uradimo onda ovaj test. Pa kom obojci, kom, pardon, opanci.


Iskreno, mislim da Queeria

Iskreno, mislim da Queeria (tj. oni što pišu pod tim nickom) namerno prave ovako provokativne postove kako bi se javili oni kojima nešto tu smeta a onda Queeria može na sav glas da kuka o homofobiji u Srbiji. Kad nemaš neprijatelja, moraš ga stvoriti. Ali OK, nije Queeria jedina koja tako radi, takav nam je opšti milje u Srbiji. Ljudi pokušavaju da skrenu pažnju na sebe i to je sve.

Pozdrav.

**Take your place in history and prey you don't repeat it**


To je moj stav, a postoje i druga mišljenja

Mislim da se Queeria ludo zabavlja ovde (ponekad su postovi manje ili više oštri ili ukusni, ali uglavnom ne promašuje puno), a verujem da je uživao/la i u Vašem komentaru :)

Pozdrav,

Vučko


Isplati se!!!

HOMOFOBIJA, HOMOFOBIJA, HOMOFOBIJA!!!


Sad će čika Soroš da da bonu!!!

Predrag M. Azdejković
www.queeria.com


Biljana, ne znam iz kog razloga ...

Palmer
Biljana, ne znam iz kog razloga ne možemo naći minimum saglasja oko izvesnih, ne baš sasvim apstraktnih i difuznih tema. Možda i znam. Čini mi se da hitnja kojoj podležete u lepljenju etiketa i stereotipno gledanje na sve "njihovog/suprotnog stava" stvara izvesnu meru opijenosti i nekritičkog analitičkog žara koji relativizuje svaki vid granice, bilo one kulturne bilo granice intelektualne ili stručne kompetencije.
Opet ću pokušati da se držim činjenica, kažu da je to dobar osnov za postizanje minimuma razumevanja: pomenuvši "bečke" dečačiće ni u jednom trenutku nisam pomislio na gay seksualnu orijentaciju. Ciljna grupa su mi bili isključivo "horisti", psihološki i moralno nediferencirani, patuljci predadolescentnog mentalnog statusa daleko ispod njihovog kalendarskog uzrasta. Ako sam na bilo koji način uvredio nekoga od prisutnih po osnovu polne i seksualne orjentacije, izvinjavam se. Napominjem da su tek naknadnim tumačenjem mojih reči, ostrašćeni tumači, ove (moje reči) pogrešno usmerili ka gay osobama. Bavljenje pitanjima tuđe seksualne orjentacije oduvek sam smatrao prvenstveno neuljudnim, potom i potpuno besmislenim.
Istina je, smetnuo sam sa uma na kom sam blogu, prevideo sam da će većina neutralnih komentara biti tumačena kroz homo diskurs. Malo me je iznenadilo da si baš ti krenula u tako detaljnu analizu mog karaktera i simboličkih implikacija metafora za kojima sam posegao. Valjda ti je namera da dokažeš da sam gay. Imam utisak da tom, "zasada nedokazanom" činjenicom želiš malo da me nasekiraš, osramotiš, šta li već, u svakom slučaju implicitan je duh pretnje. Pa i da jesam, ne vidim šta sa tim. Za tvoju informaciju, više puta sam na nekim društveno angažovanim projektima sarađivao sa gay-momcima (uglavnom su bili iz kruga gay ideologa, siva eminencija domaće gay scene), i ni u jednom trenutku nisam bio označen/prokažen kao neko kod koga se mogla dijagnostikovati homofobija ili bilo kakva ina vrsta diskriminativnog stava.
Što se tiče dubinsko anlitičkih psiholoških tehnika koje ovde neskromno demonstriraš moram ti reći da odišu utiskom bahatog i u krajnjoj instanci nekulturnog diletantizma.
U većini komentara koje kačiš imam utisak da se primarno obraćaš ne onom kome je komentar namenjen već ostalima, osobama koje će to čitati. Jedino na taj način mogu razumeti jeftina "predavanja" i lake i površne zaključke koje izvlačiš simulirajući dubokouman analitički proces. Ti u stvari držiš časove, za one neupućene. OK. Proces obrazovanja u savremenom svetu definisan je kao permanentan, sveprisutan i multiforman. Vidim pačića (bečkih dečačića)ti ne ne dostaje.
I još samo jedna opaskica. Nadam se da ono "E moja Biljana" iz mog prethodnog komentara nisi shvatila kao svojatanje. Nekako mi je bilo prikladnije tako nego da sam kao sinonimne "konstrukcije" upotrebio "E crna (jadna, ...) Biljana" - smisao je isti.


Moja Biljana!

„1. feminizirane, duhom ništavne, kokodakave muškarce i 2. brkate i do muževnosti agresivne i nesuptilne žene“
Verujte g-dine Palmer niti su svi gayevi „feminizirani, duhom nistavni ni kokodakavi“, niti su sve lezbijke „brkate i do muzevnosti agresivne i nesuptilne zene“. Ima ih i takvih i to nije greh, nego "majcica priroda" ili Svevisnji. Imate i muzevnih, produhovljenih i tihih gayeva za kojima uzdisu mnoge zene, i zenstvenih, suptilnih i neznih lezbijki koje me cesto ne ostavljaju ravnodusnim. Al sta cete one vole zene. Zivi i pusti druge da zive! Nije mi ovde bila namera da se javno deklarisem kao hetero, tekst je bio spontan, a nisam hteo da obrisem. Ali zato cu dodati, ko zna? Never say never. Mozda cete i Vi doziveti “prosvetlenje”.

Cilj kampanje protiv homofobije nije popularizacija homoseksualnosti. Cilj je da se tim ljudima i njihovim porodicama olaksa i omoguci da zive normalan zivot neoptereceni bilo cijom seksualnoscu. I nije to samo u Srbiji tako, svi homoseksualci svuda u svetu prolaze kroz iste teskoce tzv. “coming outa”, preispituju sami sebe, kriju svoju seksualnost, ako ne privatno ono na poslu itd. To oni koji kroz to prolaze najbolje znaju, i ja ne bih o tome dalje ovde pisao. Ne znam da li su autori ovog bloga o tome pisali, ako nisu mislim da bi bilo korisno. Oni to najbolje poznaju.

A ““nasa” Biljana” i svojatanje bilo koga jeste zaista smesno, ali i Vama se na kraju ote “E moja Biljana...”.

P.S. Za g-dju B. Srbljanovic: Imam jos jedan post na Vasu temu „Ko je glasao ...“ i zeleo bi da ga sa Vama prodiskutujem. Radi se o nacinu na koji ovde na sajtu medjusobno komuniciramo. Gde mogu da ga objavim, pa ako ste zainteresovani i prodiskutujemo? Hvala


Vaginini monolzi na balkanski nacin, ili okus "krvi i meda"

Sto se tice brkatosti kod zena ako se Palmere udubis u portrete dicnih srpkinja iz XIX veka (od kneginje Ljubice do kraljice Natalije) videces da im maljavost nije mana vec vrlina, asto se depilacije tice dlakave noge su 60 tih godina XX veka u Srbiji bile vrlina, a ne mana. Tek pojavom "Silueta" na beogradskim letnjim terasama srpkinje su pocele da koriste secernu vodicu za depilaciju i najlon carape. Sto se tice zena koje su bile depilirane do pojavave "Silueta", obicno su bile kako bih ti nazavao/la "inovernim" odnosno zene koje su bile pod orjentalnom kulturom. Tako da i dan danas sapucu o depiliranim vaginama zena orjentalne kulture dok se srpkinje i dan danas dice dlakama koje ostavljaju na mestima koje su prekrivene tangama u "Grand" spektaklima srpske pornografije zvane Pink, Skandal i ostalo.


Ana Karenjina imala je nagaravljenu nausnicu

vec sam to negde objasnjavala. I to je simbol seksualnosti i lepote.
Nagaravljenu maljama. Ako ne kapirate.


Palmere, Jedan prosecan

Palmere,

Jedan prosecan psiholog bi na tvoje komentare odgovorio jednostavno : "Ti si sve sto mrzis".


CCime je Paja navukao Srbe!?

Svechom, krstom, prstom,
bogom, glasom, sobom,
zvonom, djonom, RTS-om,
nacijom i verskom okupacijom.

http://urbanozeleno.blogspot.com


Na čijoj slici je fotomontaža

Na čijoj slici je fotomontaža na koju je nalepljen lik Paje? Molim demistifikujte :-) (ja bih voleo da je lik Paje "nakarikan" na sliku JK ili Srpske Majke, ali u nekom od hard-core izdanja (lakše je naći takve slike nego one gde su obučene do grla).


Rezultat testa

60%


Zašto moderatori bloga

Zašto moderatori bloga konačno ne objave univerzalna pravila o tome šta je uvredljivo a šta ne? Pa da se primenjuju na sve. Na sekciji "Vesti" sajta B92 svi komentari prolaze rigoroznu cenzuru... očigledno nisu isti moderatori kao ovde.

**Take your place in history and prey you don't repeat it**


Pomaze Bog! Grüß Gott!

Pa pozdrav "Pomaze Bog!" valjda nije nista novo u Srbiji. Tako je npr. g-din Ceda Jovanovic, pred svaku setnju pozdravljao studente 96/97. Ko je bio taj se seca, i valjda je na to u medjuvremenu navikao. Inace evo i ja bas volim da pozdravim i sa "Pomaze Bog!".


Dobar dan

Dobro jutro
Dobro vece,
a meni najlepse "zdravo".

A sta se odgovara na "Pomaze Bog"? Ozbiljno pitam. Ne znam taj teolosko-crkveni bonton.


A sta se odgovara na "Pomaze Bog"?

a to neki sistem reciprociteta?

a ne dodajemo "junace", kao znak postovanja...
sve to meni smor, a "zdravo" je bas lepo.
Hvala.


Tony

13% (Vi ste sramezljiva, veoma pametna iskrena i inteligentna osoba, kojoj je seks non stop na pameti, inace punokrvi heteroseksualac!)

Odstampacu ovo i poslati Queeriji na potpis, nije lose i ovaj serifikat imati pride...


Ni kod Kvirije nema džabe!!!

Queeria potpis i administrativna queer taksa košta 100 eura

Predrag M. Azdejković
www.queeria.com


?!?!?

Ne znam šta si hteo od nas ovde? Besplatnu dijagnozu ili terapiju? Ili da ti neko začepi digestivni trakt i sa prednje strane.


?!?!?

Gde nestade pesmica koju je, pretpostavljam, patrijarh Pavle napisao, a ti je postavio!?

http://urbanozeleno.blogspot.com


Natrti se da ti...

kažem.


Polako. Prvo vezzbaj.

Recimo, prvo natrti autora pesme. To si ti, pretpostavljam :) Kad to uspess, javi se :)

http://urbanozeleno.blogspot.com


Ne m'rem

Pa, dobroćudni dive, ostaje mi samo da Vam zavidim. Ja, na žalost, nisam biće, samo aplikacija. Tako je i pesmica nastala, a vi ste jedini izabrani koji je stigao da je pročita. Spremite se za čuda, možda Vam ubuduće monokl bude nedovoljan.


Dragi prijatelju,

Ne postoji ni jedan razlog da i dalje budemo prosti, bozze me prosti. Vratio sam Vam "lopticu", ne da bih bio nessto visse ili manje, nego da bi "ruzznocha" zasijala svojim punim sjajem - da pogled u stranu sklonimo.

Proccitao sam Vassu pesmu trenutak pre nego ssto ste je obrisali. Rekoh, nije u redu da u toj prostoti samo ja "uzzivam".

Svi se mi jako dobro razumemo, bez obzira koji jezik koristimo. Mozzemo da sikchemo, muccemo, lajemo, mjauccemo, kokodaccemo, njaccemo...

Molim Vas, priccajmo ljudski :)

http://urbanozeleno.blogspot.com


i ja sam...

...procitao pesmicu. tesko da bi tu neka terapija pomogla.

normal people scares me


... i ja pročitao...

... cenjeni kolega, ali se ne slažem sa Vašom ocenom u vezi terapije.

Optimista sam - tip je zaista talentovan, i ako nema neki ekonomski interes da nas z****ava, naš klub "Virdžinija Satir" će svakako blagotvorno delovati na njega. I ja, sa ovako tvrdim ušima, već osećam blagotvorno dejstvo.

"Normalno" je inače prilično nenormalna reč. Izbegavati. Greške u glagolskoj množini takođe :)

Pozdrav,

Vučko


znao sam...

...da ću negde zabrljati. videh to na majici jednog dečka u njujorku. pa mi se dopalo. mnogo. biće da nisam dobro zapamtio. samouk.


Izvinjenje

Poštovani Kilope,
u međuvremenu, preko vašeg linka, saznadoh da ste stariji od mene, i da ste otac ženskog deteta. Dakle, imamo nešto zajedničko. Stoga Vam se izvinjavam zbog prvog odgovora. Pesmica, je bila, da prostite zajebancija. Za razliku od ovog bloga.
Prijatan dan.


Izvinjenje.

Hvala. Iduchi put se ja izvinjavam :) Obechavam :)

http://urbanozeleno.blogspot.com


????!!!!

53% - "Čestitamo! Vi ste veoma otvorenog uma i u seksu Vas privlače osobe oba pola!"
Azdejkoviću, ovo ti se nešto pokvarilo...

normal people scares me


sto se tice zastave

Ja bih samo, prijateljski da skrenem Bobanu paznju da ti famozni tracevi o "prijateljici" koju pominje da je vodila ljubav na brazilskoj u nekim varjantama cileanskoj zastavi su vec deo mita i legendi LGBTQ populacije, nesto poput urbanog mita o poznatim licnostima, ili kako bi jedan prosecan kemp gay protumacio deo gay folklora. Ipak treba biti obazriv i navoditi proverenije informacije...


Zastava!

“Uhvati ritam” je kompilacija tekstova o roku i knjizzevnosti (priredili David Albahari i Mihajlo Pantich, 1990). Jedan od 36 autora sa prostora SFRJ je i Petar Popovich. U tekstu “Knjige mojih promena” P.Popovich se pita “zassto pred spavanje, ccak i u ovim odmaklim godinama, ccesto pomazim neku gramofonsku ploccu”. Nakon pitanja Petar P. vracha se u mladost u potrazi za odgovorom: “Bilo je to suludo otkrivanje: u staroj Desetoj nenadmassni Massanovich bi prelepo priccao o Njegossu, Danteu, Dostojevskom a ja sam istovremeno vukao paralele sa Andrianom, Henrijem, Zapom, Morisonom ili Dzzegerom... On o ccojstvu, iskussenjima i ccasti a ja o Istoku, ssumu grada, preludinu i filozofiji cvecha.” Tu je i Dzzoan Bejz koja je praktikovala “da se posle kupanja i klozeta brisse americckom zastavom”, a taj joj ccin “stegonosse nikad neche oprostiti” (“Da li je stvarno americckom zastavom brisala onu svoju stvar”, pita se Petar u “Profilu”). Popovich je, pomalo, razume i secha se “dana kada su i nama majke od nekih drugih zastava pravile prve kupache gache”. Savremene majke propusstaju divnu priliku, kakve tek gache mogu da se naprave od danassnjih zastava: partijskih, drzzavnih, crkvenih...

"Od Velike Srbije do SAO Riblje CCorbe"
(Ogled o glavnom muzicckom junaku GODINA RASPLETA)
Nandor Ljubanovich & Drago Borich
Kulturbunt (Pokret za mir Panccevo),
septembar 1999.godine

http://urbanozeleno.blogspot.com


2 Boban-

OVO NE SAMO STO JE DOBAR BLOG, NEGO JE BLOGCINA CEO DAN SAMO ZOVEM LJUDE I PRICAM O NJEMU, STAMPAM GA I DELIM NA TRGU, PROSTO OBOZAVAM OVAJ BLOG.
BOBANE ZIVI JOS STO GODINA I PISI SVE BOLJE BLOGOVE, AKO JE MOGUCE POSLE OVOG!!!!!!!!!!!!!

BOBAN JE ZAKON!

QUEERIA BLOG JE ZAKON!!!

QUEERIA RULES!!!


Uroshe,

ti si uradio test :)

I?

Ajde, reci, koliko % ?

http://urbanozeleno.blogspot.com


you lost me

nis ne razumem


Pu-pu! Daleko bilo.

Urosh je toliko odussevljen blogom, da se nameche zakljuccak da je uradio test i da je rezultat... pogadjass - 100%!

Uroshe, nije zlonamerno :)

QUEERIA BLOG JE ZAKON!!!

http://urbanozeleno.blogspot.com


36%

Sranje!
Ovaj test nista ne valja!


"Kakvo laprdanje bez ikakvog

"Kakvo laprdanje bez ikakvog osnova."


Test:

32% Ne,ne,ne, nisam chiko ja, zvezdin delija, p.c.