Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Fashion police

Dupe uza zid, stigla je Queeria Fashion Police!!!Dupe uza zid, stigla je Queeria Fashion Police!!!Oblačiti se po najnovijim trendovima je najvažnija stvar na svetu. Neoprostiv je greh da iz kuće izađete u Prada cipelama od prošle godine, da nosite kopiju D&G naočara ili da se na pijaci pojavite u istoj odevnoj kombinaciji kao vaša komšinica. Takav prekršaj modnih pravila zaslužuje najoštriju kaznu! Smrtnu kaznu!

Kao što kaže naša boginja Madonna stil se ne stiče, sa stilom se rađa. Tako smo i mi pederi rođeni sa istančanim ukusom za lepo i sama činjenica da smo pederi daje nam za pravo da vam solimo pamet. Ako mi ne verujete, pogledajte samo tu plejadu gej modnih kreatora, od Tom Forda, Karl Lagerfelda, Jean Paul Gaultiera, Yves Saint Laurenta, Dolce i Gabbane, Calvin Kleina, Gianni Versacea... pa do domaćih S.V., A.K., D.K. (preuzeto iz magazina Standard). Da li vam treba još dokaza da su pederi rođeni sa istančanim modnim stilom?

Queeria Eye For A Trash Guy

Ove nedelje u našoj Fashion police rubrici analiziraćemo naše drage i nedrage političare. Predstavljamo vam analizu naših vrsnih modnih stručnjaka Predraga M. Azdejkovića i Bobana Stojanovića.

Bez Chanela ni mrtav!!!Bez Chanela ni mrtav!!!A.M.P: Gospodin Dinkić je kao i obično savršeno koloritno usklađen. Ostavlja utisak čoveka koji zna šta radi. Ovaj Gaultier šlem je odličan izbor. Osim što ga štiti od monetarnog udara, daje mu jednu macho crtu koju on svakako nema. Dlake na šlemu su savršeno usklađene sa bojom ovog pomalo demode (pretpostavljam second hand) sakoa. Da sam ja na njegovom mestu ja bih izbegavao ovako skrojene sakoe jer ga čine debelim. Klasična Chanel torba je odličan izbor za ovu laganu popodnevnu šetnju. Moram priznati da je veoma hrabro od gospodina Dinkića da se u javnosti pojavljuje bez šminke i svakako bih mu preporučio da ozbiljno porazmisli o promeni frizure da ubuduće više nema potrebe za šlemom kako bi je sakrio.

B.S. Strašno! Ne znam gde se Dinkić uputio, niti gde se nalazi, mislim da je negde na nekom dvoru kod ovih naših prinčeva gastrarbajtera. Tome u prilog ide činjenica da je sam Dinkić obučen jednako kao i princeza Katarina, dakle potpuno neukusno! Osim toga mene ovaj šlem, koji je dizajnirao Gotje, podseća na šlemove Rimskih legionara. Za torbu bih rekao da je Chanel, ne vidi se dobro, ali u svakom slučaju boja se slaže sa obrvama. Jedva 2!!!

Moja Dana ima ukusa!!!Moja Dana ima ukusa!!!A.M.P. Kao što možete primetiti gospodina Draškovića je opet, iako je dobila nekoliko pretećih poruka, oblačila gospođa Danica. Ovaj šal, koji je ručni rad gospođe Danice je apsolutno nepotreban i kvari čitavu odevnu kombinaciju. Ali cilj ovog šala je da pokaže da se gospodin Drašković zalaže za patrijarhalne i porodične vrednosti. Gospodin Drašković uvek pokušava da svojom garderobom dočara svoj politički stav. To je veoma hrabar pokušaj. Turban u bojama srpske zastave pokazuje da gospodin Drašković nacionalista ali da poštuje prava manjina. Neukusno isticanje porodičnog nakita, u vidu ovog broša s početka 20 veka i predimenzioniranog dijamantskog prstena pokazuje da je gospodin Drašković monarhista. Nažalost značenje ružičastog laka na noktima ipak ne mogu da dokučim.

B.S. Hm, mislim da je ovo broš Madlen Olbrajt, gotovo sam siguran da sam ga video kako visi na njoj. Mislim broš. Ali, ako uzmemo u obzir kuloarske priče, Drašković i Madlen se druže te je možda došlo do razmene broša. Nije Drašković tek tako neki da , npr, proda Kosovo za broš. Mada, nije broš mačiji kašalj. A nije ni mačiji kašalj ptičiji grip. U svakom slučaju: slaba dvojka !!!

Sanda, kako se uključuje ovo sokoćalo?!Sanda, kako se uključuje ovo sokoćalo?!A.M.P. Premijer Koštunica je opet u svom klasičnom izdanju. Ništa novo u zemlji Srbiji. Našeg premijera možemo slobodno proglasiti za simbol bezukusa. Modni dodatak u vidu Sande Rašković Ivić u safari izdanju je apsolutno nepotreban. Ja stvarno ne znam, ali stilistu gospodina Koštunice treba streljati bez ikakve civilizacijske štete. Ova predivna vitage Kenzo suknja je totalno upropašćena. Mislim da bi bolje stojala Gordani Pop Lazić nego premijeru. Zlatni šešir sa crnim perjem!? To je strašno, ali apsolutno strašno. Ja stvarno ne mogu više da gledam ovu fotografiju. Muka mi je. I čemu služi ovaj roze dildo koji drži naš premijer?!

B.S. Jako mi se dopada upaljač za plin koji premijer drži u rukama. Neznam šta je hteo da zapali, ali OK, moda je ponekad luda. Mislim da je šešir nedopustiv, ja lično ne preferiram taj militari luk, vise volim beli, ali i to je OK. Duzina suknje je takođe problematična, jer Koštunica ima lepe listove i mogao bi da ih nekada i pokaže. Sa premijerom moram da budem ozbiljan pa mu dajem 1000 poena i poljubaca!!!!

Koristim samo MaxiTone farbe!!!Koristim samo MaxiTone farbe!!!A.M.P. Tomislav Nikolić je ovaga puta nadmašio sebe, ali u negativnom smislu. Gospodin Nikolić je uspeo da istakne svu svoju malograđanštinu. Cvet u kosi, pleteni šal, dijamantski prsten, skupocena narukvica, preterana šminka... Alooooooo! Užas... Jedino što mogu da pohvalim u ovom slučaju jeste da je gospodin Nikolić najzad odlučio da svoju kosu ofarba. To je veoma hrabar čin i ja to podržavam. Ostalo je apsolutni užas. Mislim da ga ovakva odevna kombinacija upravo koštala 10% glasača.

B.S. Ono što mi se ne dopada kod Tome je što krade! Ove je uticaj Ljiljane Habjanović Đurović više nego vidljiv. Možda Toma na tu foru i privlači publiku, na tzv.deja vu, ali mogao bi da bude malo originalniji. Čist kec i to minus!!!!

A koliki ima Koštunica?A koliki ima Koštunica?A.M.P. Pa šta je bre ovo?! Pa ovo je sve gore od goreg! Gospodin Velja na ovoj slici izgleda kao neispavana prodavačica sa zelene pijace koja je celu noć pretakala raso. Ovaj voćni šešir je apsolutni promašaj. Taj šešir je bio promašaj čak i u holivudskim komedijama kada je do maksimuma rabljen. A tek ta zlatna čipkana košulja! Čoveče pa s čim si uskladio taj zeleni lak za nokte? Šta ja sve u ovoj zemlji neću videti?! Ovo je stvarno sramota da se jedan magistar ovako oblači... Užas!

B.S. Divna fotografija! Ne znam sta je ministru za kapitalne investicije malo!? Možda pokazuje koliki je štos evrića morao da izdvoji za ovaj divan šešir? Lak odudara od cele te Havajsko rustične koncepcije, ali bolje i nokti u bojama kivija, nego neplaćena kirija. Ocena 4, da se potrudio pa da mu dam 5!

Joj što sam onomad video divne cipele u Milanu!!!Joj što sam onomad video divne cipele u Milanu!!!A.M.P. Najzad jedno modno osveženje za moje napaćene oči. Za svaku pohvalu je što je gospodin Tadić uskladio boju čarapa sa bojom kravate. To je istinski dokaz da je on čovek od stila. Ova Jimmy Choo tašna nije odgovarajuća kada su u pitanju poslovni sastanci, ali posle svih ovih modnih nakaza, gospodin Tadić je ipak osveženje. Jedino ne mogu da razumem šta tu traži ova pletena zimska kapa. Mislim da je u pitanju trikotaža Ivković. Možda je gospodin predsednik postao zaštitno lice ove firme, pa mora da nosi njihove proizvode i kada nije prilika! Ili je gospodin Tadić počeo da ćelavi ili mu je frizura katastrofa pa želi da je sakrije?! Možda bih mogao da mu zamerim i na izboru minđuša. U svakom slučaju ovo bi još moglo i da se preživi.

B.S. Tadić je zgodan mladić te mu sve stoji. Ove su boje apsolutno u trendu, video sam ih čak i na jednoj pevačici Granda. Elem, torbica se slaže uz banane u činiji pozadi što je samo dokaz da Tadić vodi računa o svakom detalju. Bezgranične simpatije. Čista 5-ica!!!

Ne pratim modu! Moda prati mene!Ne pratim modu! Moda prati mene!A.M.P. Evo i neizbežne crno-crvene kombinacije. Nažalost, ova kombinacija nikako ne odgovara gospodinu Pahomiju. U ovoj kombinaciji on više liči na prijateljicu noći nego na svešteno lice. Ova Diorova vintage suknja samo ističe njegov nezgrapan stas i u njoj izgleda još punije nego što jeste. Šešir sa perjem... no... no... to je već previše. Takođe izbor naočara je loš. U pitanju je Dolce & Gabbana prošlogodišnji model koji je suviše urban i mladalački za gospodina Pahomija. Izbor nakita je takođe loš i prenaglašen. Rukavi na ovoj crnoj bluzi su ipak predugački, možda zato što je bluza lošeg kvaliteta pa se raširila ili se gospodin Pahomije sprema za novog patrijarha pa nabacuje isposnički look.

B.S. Oca Pahomije očito uslikaše kada je dolazio k domu svome, svakoj svetoj crkvi na poklonjenje. Mada, da se greha ne bojim, pre bih rekao da je Pahomije krenuo putem pogrešnim, te koracima k anarhizmu hita. Ova kombinacija boja je večita, kao što je i sama bubamara večita i sve se slaže. Mislim da mu treba dati 10 po turu i 100 poena!!!!!!!!!!

For Queeria Fashion Police zajedničkim snagama

Boban Stojanović i Predrag M. Azdejković :)


ahahahahaahah.... ti si

ahahahahaahah....
ti si genije!


Od ovoga ne može originalnije

OVAJ BLOG QUEERIE JE NAJBOLJI DO SADA!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Ne pominji im danas Kurir

sutra su tamo zvezde.
pokusavaju da nam ih preotmu.

-----e jbg----
sad sam van konteksta :) urose nisam ja oni su :)


Dejane, molim te, reaguj,od ovoga ne može originalnije

OVAJ BLOG QUEERIE JE NAJBOLJI DO SADA!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Pravoslavni Indijanac :)

E ne mogu da nađem taj post :((
Gde je, gde je, gde je?

Predrag M. Azdejković
www.queeria.com


ali Predraze, ovaj Velja

ali Predraze, ovaj Velja Ilic je toliko smesan da mogu 5 minuta da gledam i da ne prestajem da proucavam. ne znam kako si izveo da ispadne tako skladna slika da se bas toliko uklopi maska i istakne sustina njegovog karaktera ;)


Reci cu ti ali

OVAJ BLOG QUEERIE JE NAJBOLJI DO SADA!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Indijanci marksisti

Maaaaaaaaaa, to sam pročitao još odavno... A ja sam mislio da je nešto drugo u pitanju :)

Predrag M. Azdejković
www.queeria.com


Ja sam definitivno pokostunjavio (jaaao)

OVAJ BLOG QUEERIE JE NAJBOLJI DO SADA!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Hvala Dejane, da niste rekli

Hvala Dejane, da niste rekli ne bih video :)))
Pozdrav.CM.


:))))))))))))))))))))

Zenzejšnl! :o)

Napokon nešto da razvedri ovaj smor od dana :o)

Najljubaznije molim da se ova rubrika nastavi! Pretty please, with sugar on top...


Hahahah....

Ovo mi je malo razvedrilo dan...
Toma grobar je najubedljiviji, liči na kamenjarku...


....haaaaaa

Malo lici na Svet i Skandal akcije al ovo je mnogo duhovitije i sa stilom , a kako i ne bi kad su gospoda gejOvi od stila sazdati !

pozdrav...


Super blog. Treba da im

Super blog. Treba da im pošalješ onaj test. A Sanda je i sama talentovaba za oblačenje. I nju prati moda. Treba joj samo test.

Jasna Bogojević



A o frizuri

sa zacementiranim sarmicama da i ne govorimo...


svaka ti cast

odlican izbor, i vrhunski obradjen stajling report, nadam se da tvoj paparazzo nije zavrsio kod stiliste radeta bulatovica. mislim da je gosp. ilicu ne dostaje samo cackalica ala puff daddy da upotpuni imidz sve ostao si potrefio, nadam se da ti nece ponestati inspiracije mada ima i na pretek!


fantasticno!!

fashion police je moja omiljena organizacija!


Starno me fasciniraš.

Starno me fasciniraš. Možda ću i ja postati buljodavac, kada je svako od onih u koje sam potpuno verovao postao peder 'Pristalica Elitnog Dupedavačkog Emisarskog Reda'. Svoju misiju privlačenja (navlačenja) novih pristalica radiš vrlo predano, ali nauči da koristiš malo bolje alate za editovanje fotografija. Nije dovoljno malo brljanja, pa tras na web. Pošto si gejolik sigurno znaš engleski, pogledaj malo help u photoshopu i biće nešto od tebe...


jamesbond007: "i biće

jamesbond007: "i biće nešto od tebe..."

Za razliku od tebe, koji si beznadezan slucaj.


Iš bre konkurencijo...

Ej bre!!! Da se nisi usudio da postaneš buljodavac!!! Jel to jasno!!! Dosta mi je i ova konkurencija, koju jedva podnosim (uskoro ću morati i radnju da zatvorim) još mi samo fali James Bond i odmah da propadnem!!! E neće moći...

Predrag M. Azdejković
www.queeria.com


evo jedne lepe...

...pesmice u čast pojavljivanja najpoznatijeg tajnog agenta na kvirijinom blogu:

James Bondage

James Bondage is a man i know
I picked him up pumping gas up on Castro
I knew he was the one for me
Grey temples and a little paunch
Looks like he jumped out of the pages of Honcho
I knew he had his eyes on me
Back to his bedroom
For a little role play
You know by now
I know that it won´t be a dull day
chorus1:James Bondage, James Bondage
He´s get me tied up and held as a hostage
Gonna nibble, gonna bite
Gonna turn out the light, James Bondage
James Bondage with the handcuffs tight
I swear to god I´m gonna get it tonight
Oh I know that he´s got plans for me
On the kitchen table, on the bed
Strapped to a four-poster giving him head
Oh yeah! This is the life for me
Down to his dungeon
For a little session
With his whip in hand
He´s gonna teach me a lesson
chorus2: James Bondage, James Bondage
He´s got me tied up and held as a hostage
Gonna lick, gonna suck
Gonna tell me to... James Bondage
007 inches
A Goldfinger up my ass
I wonder how much longer
Is he gonna last
(repeat chorus2)
Gonna lick, gonna suck
Gonna tell me to fuck, James Bondage
Yes sir!


latentni

su najgori...

kicosh


grešiš...

...latentni su najbolji, pitaj peđu ; )


Ah ti latentni...

Današnji latentni se satiru od ...
Ma samo s takvima i nema glava da te boli!!!

Predrag M. Azdejković
www.queeria.com


Za svaki slucaj - ako neko pita

"If there's a right to make cartoons, there has to be a right to insult, and if there's no right to make cartoons, well, I'm in big trouble...."

Spiegelman

Nadam se da nema potrebe objasnjavati razliku izmedju karikature i fotomontaze. Ima ljudi koji ne znaju da crtaju ko Art ili Corax.


Katastrofalan PR za gay pokret

Ovu fotomontazu smatram primerom katastrofalnog PR-a grupe gay aktivista i generalno stetnom za pokret za gay prava.

U multikulturnom drustvu za koje se ovdasnja vecina zalaze i deklarativno podrzava, postoje stvari koje su off limits. Ovde ne govorim o nekoj rigidnoj politickoj korektnosti, vec o elementarnom osecanju za pristojnost i postovanje drugih/drukcijih ljudi i onoga u sta drugi/drukciji ljudi veruju.

U principu to znaci da se ne radi nista sto ma koja grupa moze da smatra uvredljivim: ne stavlja se svinjetina ispred muslimana i Jevreja, gay osobama se ne govori "faggot" ili "pederu", ne vredjaju se poglavari crkava i drugih verskih zajednica, manjine se ne nazivaju uvredljivim imenima itd.

Patrijarh Pavle, kao i svaki drugi gradjanin, a i kao duhovni pastir velikog dela Srba, ima pravo na svoje misljenje o Ustavu i na javno izrazavanje toga misljenja.

Ako se ne varam, queeria izgleda veruje da nema pravoslavnih koji su gay (ili gay koji su pravoslavni).

Posebno, ono sto su aktivisti queeria-e smetnuli s uma je opstevazeci princip da oni koji vredjaju druge i ono u sta drugi veruju, ne samo da ce tesko osvojiti icije simpatije, vec samim cinom vredjanja drugih su prihvatili da sami budu vredjani.


"Patrijarh Pavle, kao i

"Patrijarh Pavle, kao i svaki drugi gradjanin, a i kao duhovni pastir velikog dela Srba, ima pravo na svoje misljenje o Ustavu i na javno izrazavanje toga misljenja."

I Kvirija, kao organizacija homoseksualno orijentisanih gradjana, ima isto tako svoje misljenje o duhovnom pastiru i njegovom pravu da izrazi svoje misljenje o Ustavu, i to svoje misljeje Kvirija ovde javno izrazava, bas kao i duhovni pastir velikog dela Srba.


Neosporno je da svako ima pravo na misljenje,

ali Queeria (nesretnog li imena!) ne razume nekoliko stvari.

Prvo, da se u zrelom multikulturnom drustvu misljenje izrazava na nacin koji nije uvredljiv za druge/drukcije ljude i grupe, odnosno grupe ljudi drugih/drukcijih uverenja. Posto Queeria izgleda da je u velikoj meri vodjena adolescentnom potrebom da sokira, jasno mi je da je zahtev za civilizovanom komunikacijom u ovom slucaju nerealan.

Drugo, nigde gay aktivisti tako lakomisleno ne alijeniraju milione ljudi, kao sto je Queeria u ovom slucaju uradila sa pravoslavnim vernicima koji postuju patrijarha Pavla. U tom smislu je ovo primer PR disaster-a. Gay aktivizam, sprovodjen na ovaj, ne preterano inteligentan nacin je sasvim kontraproduktivan. Queeriji bi mozda bile potrebne usluge PR profesionalaca da im objasne nekoliko pojmova.

Trece sto Queeria ne razume je da se imati gay tendencije i biti pravoslavni vernik nisu dve stvari koje se obavezno iskljucuju, naprotiv, izgleda da uopste nisu uzeli u obzir da takvi ljudi postoje i da se Crkva ne odnosi diskriminatorno prema osobama sa gay tendencijama.

Konacno, ko uvodi vredjanje u komunikaciju, pristaje da bude vredjan. Da li bi clanovi Queerie prihvatili da neko za njih koristi uvredljive nazive kao sto su napr. "peder", "sodomista", "faggot" ili recimo "queer"?


krenimo redom:

Koje je to "zrelo multikulturno društvo u kom se mišljenje izražava na način koji nije uvredljiv za druge/drukčije ljude i grupe..."? I ko određuje šta je uvredljivo?
Ako si pod "Drugo, nigde gay aktivisti tako lakomisleno ne alijeniraju milione ljudi.." mislio da nigde u svetu gay aktivisti ne koriste grubu satiru, izrugivanje establišmentu i sprdnju sa crkvom kao oružje u svojoj borbi, onda si naprosto neupućen u ono o čemu pričaš.
Treće, pitaj ti nekog sveštenika da li se "imati gay tendencije i biti pravoslavni vernik" međusobno isključuje. Izvesni mladic, posveceni vernik odlucio je da prizna svoju homoseksualnost svom svesteniku. Svestenik, inace mlad i obrazovan, mu je nabio takvu grizu savesti da se ovaj umalo nije ubio. uzalud je nesrecnik pokusao da objasni da je to deo njega, da to nije birao i da se pozove na neka naucna saznanja...vladika atanasije je krvavo rasturanje gej parade u BG prokomentarisao nešto kao "sva sreća skupila se naša deca, pa rasterala te nakaze". crkva u velikoj meri podržava većinu ekstremističkih pokreta koji pozivaju na nasilje nad gejevima, pa i na njihovao istrebljenje.
konačno, u ovoj zemlji skoro SVAKO koristi reč "peder". i to javno. i skoro se svako trudi da pokaže da su mu gejevi odvratni. ne znam gde ti živiš, al biće da nisi u Srbiji.
mala ilustracija iz moje kancelarije:
koleginica: "ja mislim da sve njih treba zatvoriti u neki logor"
ja:"zašto?!"
koleginica:"zato što utiču na tu decu i ako za koju godinu svi postanu pederi, šta će ostati i od sveta i od nas?"
ja:"a ako ti kažem da je naučno utvrđeno da se homoseksulanost ne prenosi učenjem, da li misliš da ih i onda treba zatvoriti u logor?"
koleginica:"....da"
ja:"zašto?"
koleginica:(slegne ramenima)"ne znam"
ja:"znači ne znaš zašto, ali bi ih zatvorila?"
koleginica:"da"

ps a ako kviriji usfali pomoć profesionalnog pr-a, eto me.


Погрешно си мислио

У сваком друштву постоји неки консензус о томе шта је неприхватљиво, а у мултикултурном друштву је то све оно што је увредљиво за било коју групу. То шта је конкретно увредљиво зависи од перцепције саме групе о којој се ради. Ако је назив "Циганин" неприхватљив за Роме, ти, који напр. ниси Ром ниси неко чије је мишљење у томе меродавно. (Можеш да прочиташ шта сам претходно о овоме писала.)

У свом најпримитивнијем виду, активизам се конфронтира. То је онај активизам који воде адолесценти који жуде да шокирају, а не да постигну некакав циљ, у овом случају ширу друштвену прихватљивост и прихваћеност геј особа. Када се ради о геј активизму, ти си погрешно информисан ако мислиш да се он "изругује естаблишменту и спрда са Црквом". Где ти живиш и где си то видео?

Имати геј тенденције и бити православни верник се међусобно не искључује. Геј тенденције су нешто са чиме се један број људи рађа. Ми се сви рађамо са различитим предиспозицијама, а неке од тих предиспозиција представљају изазов на нашем духовном путу, били православни или не. Црква је недвосмислена у вези са активним сексуалним животом који санкционише, али не одбације a priori некога ко је рођен са геј тендецијама.

Не мислим да геј параде треба растурати, мада их не сматрам скуповима доброг укуса. Оне су резултат једног агресивног активизма, који опет, више штети него што користи геј покрету и геј индивидуама. (Знам доста геј особа које су отворено геј, али не би никада узели учешћа у геј паради.)

Коначно, шта треба да закључим из наведеног разговора који си имао са колегиницом у канцеларији? Да свако има мишљење, а да често не уме да га образложи, да радиш са ограниченом особом и да су јадне српске PR агенције, ако запошљавају такве као што је твоја колегиница?


tačno, "konsenzus".

tačno, "konsenzus". konsenzus postoji i oko toga šta je uvredljivo za neku društvenu grupu i on se razlikuje od društva do društva. šta je uvredljivo ne zavisi samo od percepcije same grupe. na primer, svi koštunicini sledbenici (ili čedini) mogu da misle da je karikaturisanje njihovog lidera uvredljivo i neprihvatljivo, ali to ne znači da su u pravu. neprihvatljivim se, u smislu o kom ti govoriš, u savremenim evropskim društvima smatra vređanje na osnovu vere, etničke pripadnosti, pola, seksualne orijentacije...na primer kad vladika atanasije kaže "poznato je da muslimani smrde" ili kad neko kaže da mu se "gadi SPC" što sam jednom prilikom pročitao ovde, ali sad ne mogu da pronađem. karikaturisanje verskih prvaka se ne smatra neprihvatljivim. patrijarh nije Prorok (a i oko karikaturisanja Proroka u multikulturnim društvima ne postoji konsenzus) niti je u tradiciji srpske crkve da žive patrijarhe smatra svecima. u srpskom društvu postoji tradicija satiričnog prikazivanja crkvenih velikodostojnika, recimo kod Domanovića. ja sam ovu karikaturu shvatio kao kritiku patrijarhove političke transvestije.

aktivizam se konfrontira kad je to neophodno. u društvu u kom se javno pojavljuju pozivi na linč gejeva, čini mi se da je neophodno. postoje različiti vidovi gej aktivizma, ukucaj na bilo kom pretraživaču "radical queer activism" pa ćeš videti da li u UK, holandiji, americi, italiji...postoje gej aktivisti koji se "izruguju establišmentu i sprdaju s crkvom".

uzgred budi rečeno, šta su to "gej tendencije"? i kakvo je to prihvatanje koje isključuje ispunjavanje sopstvenih seksualnih i emotivnih potreba?

vidiš, i tvoja rečenica "ne mislim da gej parade treba rasturati" govori mnogo o položaju gejeva u ovom društvu. to je, na primer, kao kad bi rekla "ne mislim da ljude treba tući šipkom po glavi". smatra se da je u redu da imaju mišljenje o nečemu što je krivično delo zato što se radi o gejevima, a ne o normalnim ljudima. naravno da to nisu "skupovi dobrog ukusa" to su skupovi
na kojima se traži pravo na minimum ljudskog dostojanstva. možda se ni meni ne dopadaju, ali smatram pitanjem dobrog ukusa da ne pridikujem sa visine ljudima koji su platili visoku cenu svoje građanske hrabrosti.

možeš da zaključiš šta hoćeš, ali ono što sam ja hteo da kažem je da su otvorena i javna mržnja prema gejevima u srbiji vrrrrlo rasprostranjeni i da se ljudi uopšte ne libe da kažu "kako ih treba proterati", "streljati", "uštrojiti"...a s vremena na vreme i premlate nekog na ulici.

ne radim u pr agenciji. živim u srbiji. znam šta pričam. i ne želim da se svađam s tobom. želim samo da razumeš da te ovde to što si gej može mnogo koštati iako se ne baviš nikakvim aktivizmom, iako ne upražnjavaš "aktivan seksualni život" i iako se ceo život trudiš da se sakriješ.


PR usluge

Quote:
ps a ako kviriji usfali pomoć profesionalnog pr-a, eto me.

Hvala, hvala, hvala.
Eeeeeeeee kukavna mi sudbina. Tamo nude besplatnu pravnu pomoć, ovde PR usluge, a niko neće da me ženi :((

Predrag M. Azdejković
www.queeria.com


Niko neche da me zzeni!

Naravno da neche kad je nezakonito :)

http://urbanozeleno.blogspot.com


Ma ja pucam na inozemstvo :)

A dijaspora?

Predrag M. Azdejković
www.queeria.com


inozemstvo?!

diskriminacija domaćih đuvegija,a?! i to još na ovom blogu, tc, tc, tc....


stop diskriminaciji

Pa možda zažmurim na jedno oko ako je tip zanimljiv :)

Predrag M. Azdejković
www.queeria.com


još je zanimljiviji...

...ako zažmuriš na oba!


E, nechess majci!

Ostani ovde i bori se :)

http://urbanozeleno.blogspot.com


pa nek ti bude...

Pa dobro, kad kiklop nandor tako kaže...
Ostajem ovdi i boriću se, tako mi Kajli Minog pomogla!

Predrag M. Azdejković
www.queeria.com


pa...

...moraš da daš neki znak da si za udaju ; )


Znaci u noći




Evo nekoliko znakova pa biraj :P

Predrag M. Azdejković
www.queeria.com


najme se...

...dojmi ovaj poslednji, he he...


Priča sa srećnim krajem

Ma bre zanimljivi, nisi ništa razumeo...
Prvo bude venčanje...
pa svadba i ludnica...
pa prva bračna noć...
pa ja trošim njegovu platu po buticima :)
i tako živimo srećno do kraja života

Predrag M. Azdejković
www.queeria.com


a medeni...

...mesec? kažu da curacao nije loš ; )



Gospodo!

Dolazi novo vreme, nova etika & estetika. Radja se novi Srbin, nova Srpkinja! Srbija nova, pa sve iznova! Srpska kultura je u odnosu na "civilizovan" svet toliko spora (zaostala) da je i volovska zaprega prestizze. Istina, u prvom delu devedesetih je demonstrirana "umetnost" genocida & urbocida, a u drugom albanocida & suicida. "Zadivljeni svet" nagradio nas je (i kolektivno i pojedinaccno) izolacijom, demilitarizacijom i evo, pokussava i denacifikacijom.

Gospodo (gospodje se pojavljuju kao histericcna OZ vesstica povremeno) ili usvajajte nove vrednosti ili chete ozbiljno narussiti "kardio-vaskularni sustav i mozzdanu aktivnost".

SSta da je na prilozzenoj fotografiji umesto Ujka Sema Nikolaj Velimirovich, a umesto Angele Merkel (prva zzena-kancelar u Nemacckoj) patrijarh Pavle?

Ili:

1. Sv Sava najumnija glava, a Matija Bechkovich umno iz anusa mu viri?
2. Sv Zoran telo iz kog proviruje nekoliko glava (Kosstuniccina, Vukova, Dinkicheva, Nikolicheva, Daccicheva, Tadicheva). SSesselj je u varijanti zatvora, on ne mozze ni da proviri?
3. Klecci Evropa, a Srbija, u porodjajnim mukama, izlazi (odnosno, radja se)?

Do skora se uz "ukusnije" sadrzzaje (oblikovala ih srpska elita) ubijalo, russilo, palilo, muccilo, silovalo. Kolazz Pavle & Kili Minok za posledicu mozze imati ili suze smejaccice ili bore mrsstaccice :)

Uostalom, Gojko i Kili - gili-gili-gili!

http://urbanozeleno.blogspot.com


Queeria

Moram priznati da sam se zabrinula za tebe...Dobro je, jos si na slobodi...
Cestitam na, pretpostavljam, prvoj naslovnoj strani...u nizu

Pozdrav


B92 BEDNICI

Draga plavušo,
Boban i ja smo veoma uvređeni. Ovo je druga po redu naslovna strana u Kuriru za Kviriju od ukupno XY (odavno smo prestali da brojimo)...

BEDNICI 92
Lezbijska i gej grupa Kvirija na sajtu B92 objavila bestidnu foto-montažu Njegove svetosti patrijarha Pavla

BEOGRAD - Njegova svetost patrijarh srpski Pavle, ali i većina građana Srbije koji su glasali na nedavnom referendumu o novom ustavu, najbestidnije su izvređani na internet sajtu www.b92.net. Naime, na blogu B92 (mestu gde uglavnom poznate ličnosti vode internet dnevnike) pre nekoliko dana pojavila se i skaredna montaža, čiji je autor grupa za gej i lezbijska prava Kvirija!

Na slici nazvanoj "Paja Kajli", prikazan je srpski patrijarh gospodin Pavle sa telom australijske pevačice Kajli Minog (?!), dok potpis ispod slike glasi: "Čime je Paja navukao Srbe". Inače, montaža patrijarha Pavla poslužila je kao ilustracija za tekst "Zašto treba pljuvati po naciji?", u kome se pljuju svi oni koji su prošlog vikenda izašli da na referendumu potvrde novi ustav:

- Koliko pratim, a pratim razne dnevnike i vesti, vidim da političari, ratni zločinci i bogougodne nacionalne službenice uglavnom idu Paji na noge. Hm, sada je on izašao van. Naciji na noge! Moje komšinice, nusprodukt Miloševićeve RTS politike, odmah su se zabradile i potrčale u fiskulturnu salu da glasaju. Izašao gospodin P., moramo i mi, Bog sve vidi! Jedina razlika je što Pavle izlazi toliko retko da se još uvek krsti kad uđe u auto, a one jadnice bazaju od pijace do pijace da bi nabavile što jeftiniju šargarepu - osuo je autor.

Međutim, direktor veb-sajta B92 Dejan Restak objašnjava za Kurir da je sporna foto-montaža "potpuno legitimna"!
- U ovoj situaciji nisam video ništa sporno zbog čega bih Kviriju kritikovao. Jednostavno, patrijarh je predstavljen kao bilo koji glasač koji je izašao na referendum i umesto njegove, mogla je da stoji bilo čija slika.

- Uostalom, Kvirija je objavila foto-montažu u duhu karikature i to je sasvim legitiman vid kritike. Radi se o građaninu koji je glasao na referendumu i on je podložan kritici kao bilo koji drugi naš građanin - smatra Restak i ocenjuje da "to nekome može da bude po ukusu, a nekome ne".

Na naše pitanje šta bi konkretno neki bloger trebalo da napiše da bi bilo procenjeno da takav sadržaj nije za objavljivanje i da bi ga trebalo cenzurisati, Restak ističe da "cenzure nema" i objašnjava da reaguju "jedino u slučajevima kada osete da će dijalog eskalirati u drastičniji sukob".

- Kviriju sam nekoliko puta opominjao, ali u ovom slučaju smatram da i ovako provokativan način mišljenja treba da bude prezentovan - priča Restak i ističe da je "ipak reč o uređivačkoj politici, na koju jedan privatan veb-sajt ima potpuno pravo".

Na pitanje zašto je sa bloga oteran glumac Sergej Trifunović, koji se svojim tekstovima nije uklapao u jednoumlje koje vlada na sajtu B92, Restak tvrdi da za Trifunovića nije bilo cenzure i da njegov odlazak nema nikakve veze sa paljbom koju je osuo po lideru LDP Čedi Jovanoviću.

- Sergej nije skinut sa blog strana, već je sam odlučio da se povuče. On je drastično uvredio jednu od sagovornica, a onda i sam priznao da "nije mogao da se iskulira". Priznao mi je da bi i ubuduće sigurno imao isti problem i da je zato najbolje da više ne učestvuje - tvrdi Restak i dodaje da je "Sergej nakon toga sam uklonio svoje tekstove".

Inače, nedavno je sa ovog sajta skinut i blog Nebojše Krstića, savetnika predsednika Srbije, koji je u svojim tekstovima kritikovao Vladimira Bebu Popovića.

Predrag M. Azdejković
www.queeria.com


SIDNEJ - Australijska

SIDNEJ - Australijska pevacica Kjali Minog najavila je tuzbu protiv SPC i Njegove svetosti patrijarha srpskog Pavla zato sto je na internet sajtu www.b92.net objavljena skaredna montaža, gde je na zanosno telo Kajli Minog nalepljena bradata glava srpskog Sveca-Koji-Laze-I-Jedva-Hoda.

Sumnja se da su zbog ove fotomontaze gradjani Srbije u onolikom broju pohrlili na referendum da tamo potvrde novi australijski ustav.


Kurir je pao!

Sad na NIN i "Politiku"!

http://urbanozeleno.blogspot.com


NIN und Politika

Pa to je već malo teža misija... Nije nemoguća, ali teška...
Naša drugarica BS bi mogla da nam pomogne da se uvučemo u NIN ali za Politiku nemamo vezu :(

Predrag M. Azdejković
www.queeria.com


Mozda povjesnicar Rados LJ

usic

Link


kažu...

...da je on blizak s onom gej udrugom OBREZ.


To kako je BS prosla u NIN-u

To kako je BS prosla u NIN-u nam pokazuje da je izmedju NIN-a i Kurira razlika samo u stilu (donekle) i dizajnu...


a pa nemoj tako!

nin ima vise strana i bolji im je web site, mislim na design :-)))))) mnoooogooo velika razlika :-p

BebaOdLonchara


Nesto kao

razlika izmedju fancy prostitutke za VIP klijente i one sa stajge :)


Molio bih ucesnike i ucesnice bloga da shvate da je

OVAJ BLOG QUEERIE JE NAJBOLJI DO SADA!!!!!!!!!!!!!!!!!!


E, pa nemoj ni ti tako!

Kurir je bolji! S NIN-om ne možeš obrisati Muskulus gluteus, gladak papir pa se samo razmazuje. Doduše, od Kurira ostaje crno od štamparske boje ali niko nije savršen, jel' da?

www.beotel.yu/~kepica/
www.blogoye.org/spadalo


Brišem, brišem, brisaću...

Ja koristim Veliku Srbiju ili Srpsku reč... Mnogo se bolje briše...

Predrag M. Azdejković
www.queeria.com


e pa Pedja ja placem

E pa Pedja ja polacem teske suze ronim ,ali naravno od smjeha kakav blog ,kakav dan!!!!!!!!!! sta da ti kazem !!!!!!!!!


Razmazana šminka...

Pa draga, šta da ti kažem... Drago mi je da sam ti ulepšao dan :) Nego podsetila si me na film "Šećerna vodica" : plači, plači, manje ćeš da piškiš :D
Kiss, kiss, kiss

Predrag M. Azdejković
www.queeria.com


Vaistinu!

Na to nisam ni pomislila! Ja sam na Kleenex-u. Ali ako nestane... :o)


Ili ili

Troslojni ili dvoslojni?!

Predrag M. Azdejković
www.queeria.com


Kleenex ili Kurir...

Odlucite sami...


hahaaaa

Podestilo me na jednog klinca iz gimnazije, Krajisnik mu je bio techa, mali pun ko sedam brodova, drugi srednje i dolazi svaki dan u drugom odelu u skolu. I kaze mu psiholog nesto u fazonu decko kako se to oblacis a on njoj:"Gospodjo, za doktora se uci, a gospodin se radja"


:))

E,pa, gospodine Predraze, najzad-DOBRA FORA!


Čekam ponudu od Fazona i fola


Dobla fola

Predrag M. Azdejković
www.queeria.com



Pedja, pa nemoj tako,

OVAJ BLOG QUEERIE JE NAJBOLJI DO SADA!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Dakle, što se mode tiče

komentare dajem retko, koliko i Lagerfild, ali sada me je Peđica toliko isprovocirao da nemam reči. Dakle, moram da se oglasim i dam svoj trash prilog svemu.
Dakle:
***

Boban Stojanovic
www.queeria.com
________________________
Zbog svoje originalnosti, komentar sam ubacio u sam tekst :)


hmmm

Ove slicice nisu lose. Bas su me nasmejale.
Ali ona predhodna sa patrijarhom je zaista grozna.
Nije zabranjeno, patrijarh i zasluzuje da bude politicki kritikovan, ali je totalno neosetljivo postaviti onu slicicu. El vama treba pozitivna ili negativna slika?


Najbolja slika je realna slika

I meni je bilo malčice grozno kada se čovek u tim godinama i na tom položaju, pojavio kao aktivista u predizbornoj kampanji Vojislava Koštunice.


Pedjice i Bobane

posle ovoga ako ne zavrsite vas dvojica s dupencetom uza zid od un-faishon policije bice dobro (mada ne znam ko od vas dvojice voli da daje ...).Vec ste prozivani vise puta.
elem ovo u kostunicinim rukama se ne vidi bas dobro a bas je u tome poenta , on duva u to sve vreme, tako da daj popravite velicinu , oblik...
i naravno nasmejali ste me, zamalo da se upiskim.
poljubac


No no

Quote:
(mada ne znam ko od vas dvojice voli da daje ...)

Ne dajemo se mi tako lako :)

Predrag M. Azdejković
www.queeria.com


"Ne dajemo se mi tako lako

"Ne dajemo se mi tako lako :)"

Ali zato lako dajete.


Pederi i radikali

Predrag M. Azdejković
www.queeria.com


mislim da je ovo iz knjige "graffiti international":

JOE JE PEDER!
nije!!!
JESAM!


Od Naste neće boleti guza

A ko je taj Nasta?

www.blogoye.org/spadalo
...Trava upotrebljena za ljubavnu igru!
Najbolje upotrebljena trava!...


Ja bih htela da chujem tvoje

Ja bih htela da chujem tvoje mishljenje o narkomaniji i ovisnosti..?? Pa, ako si raspolozen..? Eto teme za next post.. Uzgrede, vrlo me zanima tvoje mishljenje i ozbiljna sam-vrlo.. Tnx..


Mefista

Quote:
Ja bih htela da chujem tvoje mishljenje...

Čije? Izvini, nisi navela kome se konkretno obraćaš...

www.blogoye.org/spadalo
***Trava upotrebljena za ljubavnu igru!
Najbolje upotrebljena trava!***


Mishljenje vlasnika bloga,

Mishljenje vlasnika bloga, naravno..


Od kog tacno?

Od Bobana ili od Pedje?


ne pederisi !!!

Koliko ste vi pederi u dosluhu sa komunistickom internacionalom? To je tema za sledeci blog.


Bravo eyeswithoutaface!

Jebo te! Provalio vas je (ne mislim bukvalno)! Ma, oduvek ste mi bili sumnjivi! E, pa onda, drugovi i drugarice, zdravo!

Tito, Partija, sve krevete razbija!!!
Smrt fašizmu, sloboda u čizmu!!!

www.blogoye.org/spadalo
***Trava upotrebljena za ljubavnu igru!
Najbolje upotrebljena trava!***


"duhovito"

Kako to da nisi pomenuo nekog ko ti je srcu drag, recimo Zarka Koraca ili Cedu Jovanovica? Zasto Zarku ne bi stavio neku periku ili suknjicu. Sto je on losiji ili bolji od Nikolica, Tadica, Draskovica ili Kostunice. Izbaci politiku iz svojih blogova i bice mnogo zanimljivije.


Zvanicno objasnjenje

Vrlo rado, ali postoji tehnicki problem koji se zove "nisam uspeo da nadjem njihove slike na google koje su dovoljno velike". Ako ih nadjes, ja bih bio vrlo srecan da mi ih prosledis, s njima bih se zdusno igrao :)

Predrag M. Azdejković
www.queeria.com