Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Napokon!

Cetvrtak 16. novembar u 19h u Narodnoj Biblioteci Srbije

Prvi put u Beogradu!Prvi put u Beogradu!Predstavljam video igru A Force More Powerful (u daljem tekstu AFMP), igramo svi zajedno uz komentare filozofa Jovana Čekića. Ovom prilikom vas pozivam, ako ste u gradu, da svratite do Narodne Biblioteke da se pozabavimo digitalnom politikom u okviru ciklusa Tri paradigme: oralna, pisana i digitalna politika

AFMP je prva i za sada jedina igra koja detaljno simulira politicku borbu. U pitanju je single-player potezna strategija (TBS) u kojoj igrac vodi pokret u borbi protiv rezima koga igra kompjuter.

Ciljevi koji su postavljeni pred igraca variraju od scenarija do scenarija - od borbe za zenska prava, zastitu zivotne sredine pa do borbe protiv diktatora ili stranog okupatora.

Trik je da igrac ne moze da koristi nasilne metode. Na raspolaganju su mu strajkovi, ulicni protesti, bojkoti i ostale nenasilne taktike. Rezim (kompjuter) obilato koristi nasilje, tako da pripadnici pokreta cesto bivaju uhapseni, a u brutalnijim scenarijima muceni i ubijeni.

Igra sadrzi deset scenarija, koji su fiktivni, ali inspirisani realnim politickim borbama iz druge polovine XX veka. U igri se mogu naci slicnosti sa nasom borbom protiv Milosevica, ali i sa poljskom Solidarnoscu, sa filipinskim People Power, sa borbom Cileanaca protiv Pinocea (koji je oboren 5. oktobra 1988.) itd.

Ovo sam ja (da me prepoznate)Ovo sam ja (da me prepoznate)Uz igru dolazi i Scenario Editor koji omogucava igracima da prave svoje scenarije. Neki Francuzi su vec napravili scenario Cleenex Generation o nedavnim studentskim protestima u Parizu. Nadam se da ce neko napraviti i scenario o Srbiji.

Vise detalja o igri AFMP mozete naci na www.afmpgame.com

Vise detalja o prezentaciji mozete naci na sajtu Narodne Biblioteke Srbije.

Bilo bi mi veoma drago ako biste dosli (narocito ako se poznajemo, a ja zaboravio da Vas pozovem licno). Prezentacija ce biti interaktivna, zajedno cemo voditi studente grada Grbca u borbi protiv korumpiranog gradonacelnika, koji je jednog naseg drugara strpao u zatvor.

Ivan Marovic


ти

а ја л' ово стандардно бојлерче које сви стекнемо кад превалимо магичну 30у, ил' шта?

не бих те никако препознао јер те памтим из неке емисије на студију Б, од пре 10 година, сав упалих образа и жгољав као какав јунак достојевског...

штета што нисам у београду, али брејк а лег с презентацијом!


U medjuvremenu sam...

... nabacio 20 kila, pa onda skinuo 10. Sad nisam mrsav, al' nisam ni ovoliko debeo. Ova slika je proslogodisnja. Ja sam u Americi nabacio i kilograme i holesterol i trigliceride, pa sam se onda proletos bacio na dijetu. Sad sam malo pristojniji ;)

Nego kad smo kod upalih obraza ovako sam izgledao proletos:


Promenite temu

SMESTA! :-)


Trudnoća!?

Ja mislim da se vi u stvari borite protiv bele kuge u Srba.
Mada, meni je maleni stomačić kod frajera skroooooz seksi... Ne volim ti ja plastiku već prirodno :))

Predrag M. Azdejković
www.queeria.com


Hehehe --- koji si ti naivac !

Revolucionarne zasluge naplaćuješ kilažom !
Hm --- odoh malo da meznem dijetalnog kulena !


A da li...

...postoji mogucnost prezentacije i u Nišu?


Postoji mogucnost...

... al' nista nije planirano. Nemam pojma, ja ovo radim na svoju ruku, moj producent uopste nije zainteresovan za ovo trziste.


od LW-opravdani izostanak

Yo,
Pozdrav iz zgrade rumunskog parlamenta. Kazu da je druga po velicini zgrada na svetu, odmah posle Pentagona :)) I u svoj lepoti unutrasnjosti, da apsurd bude veci, setis se koliko je nenasilje more powerful mozda na prvu loptu arhitektonsko demonstriranje moci-pa nenasilnon, al vraga, bilo je zesce nasilno prema Rumunima. Sve najbolje sutra! Mozes ti to!
pozz


Ajd

Pa da bude...tamo gde zeka pije vodu...


Ajde nek se pojavis na

Ajde nek se pojavis na Dnevniku PTCa. Srecno!


Ima li u tvojoj igri... BLOG?

Ima li u tvojoj igri... BLOG?

Ako ima - možeš li da se izboriš protiv moderatora?

Imaš li tu čarobnu moć?


Ima Blog...

... to je najtezi scenario, nema sanse da pobedis, rezim te nista ne hapsi, ne privodi, nema streljanja i torture, samo te banuju i GAME OVER ;)


...majku im... +odlična klasifikacija karaktera zaraćenih strana

...božju... jeste frustrirajuće.

ili, što bi rekli: bravar/bankar je bio bolji. :)

(prefarba zid/blog, a ti opet!)

nevezano za ovaj komentar, ali da ne uzimam više mesta na blogu: odličan opis koji bi bilo interesantno imati kao opciju biranja karaktera u tvojoj igrici možeš videti ovde. zamisli da pored svega što si uprogramirao možeš da imaš i opciju biranja da budeš šešeljevac, slobista, kilavko, potuljenko, tolerantni, ovaj ili onaj... pa da te policija ne lema na isti način, a ni saradnici ti nisu isti.


Ima Blog...

Quote:
to je najtezi scenario, nema sanse da pobedis

Da li je ovo odgovor na moje pitanje, od tamo samo malo, gore?


E izvini...

... nekako mi promakao tvoj komentar. Eno odgovorio sam ti.


Hvala

Hvala
Nadam se da si imao puno uspeha na prezentaciji.


Obaška, šta ako...

Obaška, šta ako vremenom (skoro) svi (koji imaju moć odlučivanja) prestanu da ti deluju kao pozitivci?

Znaš ono, kao boriš se protiv Slobe, onda dođe nova vlast, a u njoj Dušan Mihajlović. Ili u njoj Kradoman Božović na slobodi. Ili Mirko Marjanović siva eminencija. Ili Vučelić sere sa televizije. Ili Tijanić, kameleon, direktor RTS-a. Ili radikali pobede u Novom Sadu. Ili Ivica Dačić deli lekcije i lupa recke. Ili vlada ima podršku proverenih lopova i bitangi (posledica čega je možda bila i krvava bajka - rmx devedesetih). Ili "tolerancija" počne da znači da smo svi isti, jednaki, da ništa nije bilo, da sve puj pike ne važi...

Šta se dešava u igrici ako stvari krenu naopako?

Ustvari, da li je moguće da u igrici postoji scenario da jednostavno tu partiju mora da izgubiš jer te naopako krenulo i jer si dobio loše karte, tri pešaka, topa i damu manje, plus grubi previd da tvoj sopstveni lovac i konj igraju protiv tebe i jedu sopstvene figure?

Šta ako tvoji gube 10:0, i ti onda u 85. minutu ulaziš na teren i nadaš se da ćeš da pobediš?

Ja nekako kao da sam deo tog scenarija koji neprekidno gubi, šta god da se desi...


AFMP je sjajna stvar

Neznam je iz prvog lica, nisam imao priliku da je igram, ali ono shto sam video je dobro i lepo preneseno iz realnih situacija.
Nadam se da ce se u skorije vreme pojaviti i to da i mi iz prvog lica, iz Srbije, mozemo da je kupimo karticom kao i sav normalan svet.
Ivane, ako postoji neki drugi nacin, a mislim da ne po onome sto sam cuo, javi.
Pozdrav iz Kraljeva i nadam se da ce postojati mogucnost da se to prezentuje i kod nas, mislim u Kraljevu.

Srecno na prezenatciji


Dakle sve moze...

... i prezentacija u Kraljevu, ali nije nista planirano. A sto se same igre tice, svako ko je zainteresovan, neka mi posalje mejl, ako ne bude mnogo porudzbina, mogu da dopremim neke diskove pocetkom decembra.


Živ se pojedoh...

...što nisam mogao da dođem u NBS. Kako je bilo? Pričaj nam.

A što se tiče diskova... Imam ovde mrežu od jedno 500 ljudi, mlad svet, zamisli da tu igru igraju (a ne CS i slične budalaštine svako veče)...

Zvaću te da se dogovorimo. Možda neki banner da udenemo...

Nego, vidim da si pisao već negde iza ponoći. Mislio sam: prezentacija igre, srž borbe, ulica se pretočila u softver i večeras ulila u biblioteku... Mislio sam posle ću te sresti u "Žagubici"... Avaj.

A za par dana - okupljanje?... Danas su bili izbori! Danas smo POBEDILI u Beogradu!!!

Kao da je bilo juče... 10 godina... klikni da vidiš :)

Izvukao sam pulover... Ogroman znak "PRAVO!", "Beograd je svet" preko celih leđa, + manja verzija na srcu, ...plus (za zlu ne trebalo) na vrh leđa natpis PRESS (to je kao ono kad švercuješ rakete u kombiju C.Krsta, da te ne provale). Odem do radnjice malo da provociram stare nemire, mislim se ja, a prodavačica pogledom umrle inteligencije i informisanosti pita: "A komšija, radiš u novinama, je l'?"

Jes, radim u novinama... ovim ovde (registruj se na brzinu i smej se)


Znam da nema

Baš nikakve veze sa celom ovo pričom (tj. nema dovoljno veze) ali šta šta ću kad me bocka.... Šta će biti sa obeležavanjem 10 godina od početka studentskog protesta? Nemoj sad da se vadiš...izložio si nas još pre dva meseca...