Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

ili BIA ili SRBIJA

Nakon poslednjih burnih dana Bagzijevog svedočenja, ozbiljnih indicija o falsifikovanju službene beleške o susretu ministra policije demokratske države sa jednim od najopasnijih kriminalaca u regionu, a prilikom njegove predaje vlasti "u koju ima poverenja", nakon informacije o prisustvu direktora javnog servisa u zgradi MUP-a, a u noći Legijine predaje, e da bi eventualno uzeo intervju od pomenutog, (za šta nije sa sobom poveo ni ekipu, niti poneo tehniku), nakon informacija o toj burnoj noći o kojoj je, sada je jasno, službeni dokument naknadno falsifikovan, nakon nemušte ali zato agresivne odbrane bivšeg vice-premijera Vlade Srbije Nebojše Čovića na tvrdnje svedoka saradnika da je znao za planirani atentat na premijera Djindjića, ono što srpski pravosudni sistem, ustavna država u vlasti legalista, nama, svojim gradjanima, poreskim obveznicima, referendumskoj stoci poručuje, je da jedina stvar koja izgleda sasvim izvesno je - da ništa nije izvesno. I da putevi gospodnji, osim što su čudni, vode preko Bezbednosno Informativne Agencije, gde se, istog časa i bez ikakvog traga i završavaju.Pa dobro, da li sam to ja luda, a svi drugi normalni ili ovde ima još neko ko smatra da ili ce Srbija konačno rasformirati tu crnu zlikovacku rupu ili će BIA rasformirati Srbiju.

Da li ovde ima još nekoga ko misli da, dok god BIA, DB, šta god da je ime te aždaje, bude bila netaknuta, iz Srbije treba bežati glavom bez obzira i bez osvrtanja, ne žaleci ništa, osim vremena potrošenog na vucaranja po ulicama, kevtanja na kordone i drugog sramnog glupiranja u maloumnoj iluziji da se tako postize sloboda.

Zemlja sa tako mračnom tajnom organizacijom, finansiranom od državnih i paradržavnih institucija, a u sluzbi državnih i paradržavnih pojedinaca, ne zaslužuje ništa više ni od jednog njenog gradjanina, osim da se svako od nas okrene i pljune, stid pretvori u bes, a bes u odluku da se na dolazećim izborima glasa isključivo prema jednom jedinom kriterijumu: samo za onu stranku ili koaliciju koja u svom izbornom programu bude ponudila odgovoran i ozbiljan plan o kompletnom rasformiravanju ove užasne organizacije, svih njenih frakcija i derivata, stavljanja pod apsolutnu i transparentnu civilnu kontrolu te sramne institucije koja udružuje i državnom platom nagradjuje opasne zlotvore, deli im činove, stanove, oružje, novac, informacije, benzin, penzije i počast, a da bi nas sve zajedno držali u strahu i neznanju, jer strah i neznanje je najjače oružje.

Čoveka se može ubiti samo jednom, a zastrašivati ga se može do kraja života, pa ga tako uplašenog, usranog, korumpiranog sopstvenim strahom i stuporom pred nespoznatljivom i velikom organizacijom, čovekom se može okoristiti svaki bednik, posebno onaj u uniformi, posebno onaj ko zna tajnu ili se barem pravi da je zna. Shvatate li da je u ovoj zemlji svaka istina postala nesaznatljiva, pa i ona najprostija - da li si video ubicu ili nisi i kada je to bilo, da li si sa njim razgovarao i zašto i šta?

Na pitanje o višesatnom čavrljanju ministra Jočića sa Ulemekom, državni funkcioner je odgovorio lapidarnom beleškom, koju je ubrzo zatim drugi državni funkcioner proglasio falsifikatom, a nadležni organi odlučili da ne treba da se bave ni jednim ni drugim, jer to su bijina posla od BIA poteklo, u BIA ce i završiti i ko smo tu mi, obični gradjani, da se suvišnim pitanjima mešamo u to? Da li shvatate da je bivsi vice-premijer, na jednostavno pitanje da li je vidjao Legiju nakon njegovog otpuštanja iz službe, nekoliko desetina puta u samo sat vremena dao potpuno kontradiktorne odgovore (ko je propustio ovaj Čovićev "Idem tetki da dam lek" intervju, nek pogleda prilog*), sve ukupno odajući utisak da je bolje ništa ni ne pitati i ne mešati se u bijina posla, jer to su ona opasna i mogu imati nesagledivih posledica. I istina je da je lakše ne mešati se. I da su posledice nesagledive: mešanje se u BIA plaća glavom, smrću se kažnjava svako protivljenje, a poverljivim razgovorom bez službene beleške, svaki, posebno najpodmukliji zločin.

Ali, zar nije to posao i odgovornost onih koji su izabrani da vrše vlast zemlje u svim, posebno u teškim tranzicionim okolnostima, baš to, da rizikuju i da se umešaju? Da zemlju privedu zakonu. Da dekriminalizuju policiju. Da povrate poverenje u pravosudni sistem.Da istražne sudije koji namiguju optuženima pohapse uprkos svemu, da proces za ubistvo premijera ne razvlače do tačke kada sve postaje relativno, pa i sama činjenica da je Djindjić uopšte mrtav, a i ako je mrtav, da li je ubijen, ili je sam naleteo glavom na treći metak? Vlast je teret i rizik, ona je i počast, zato što je rizik. Vlast obavezuje i vlast je odgovorna. Gradjani imaju pravo da pitaju i da traže, njihovo je da nam jasno i efikasno odgovaraju. Ja zato pitam: ko će i kako zaustaviti BIA? Pitam i pitam se, da li sam jedina?


DodatakVeličina
covic.doc325 KB

kristina,

informacije koje ti ovde postavljas, ne samo danas, (kod krstica, sjajno!), a u ciju ja ispravnost jednostavno verujem (niti ih je ko opovrgao, niti su nelogicne, niti ja imam bolja objasnjenja niti sam ih negde procitala), me ipak nakon prvog citanja/odusevljenja podsete na ribice iz filma Nemo, kada bucnu u okean u zavezanim kesama, a jedna pita: "I sta sada?"
Meni se od sve muke cini da dolazak radikala na vlast zajedno sa DSS uopste nije tako lose - to bi prvo pokazalo vladajucu nesposobnost radikala, raskrinkalo do kraja dss i najbitnije - to je mozda jednini nacin da se zaustavi totalna pometnja i rascepkanost u demokratskom bloku, odnosno da se isti reformise.


Narod koji posle Dafine ode kod Jezde !

Imali smo mi radikale na vlasti i videli nesposobnost njihove vladavine(od Vucicevog zakona do Seseljevih "otkrica" tipa "cia-zavere" zvane Internet!). Mislim da nam to nije potrebno i da se to nece desiti. Nazalost, cini mi se da zivimo u vremenu kad je na nasu nesrecu odluceno da nekako "prezivimo" proces asimilacije u normalno drustvo po najmanju cenu za to "normalno drustvo".Sta ce se desavati u toj zemlji i kako ce izgledati nasi zivoti to je beznacajno i sa strateskih i ekonomskih ,a jos manje "istorijsko-vremenskih" aspekata. Sto tih 20-30-ak godina cini srz nasih zivota to je bojim se nasa zla sudbina.Iz tih razloga i mislim da politika Tadicevog DS-S -a samo prolongira ovu agoniju dok za to vreme oni pojedinacno jako dobro zive.


kristina i to je tacno

i vodi u politicku apatiju iz koje se opet moze izroditi nesto jos gore od "radikala", ako to uopste postoji. prisustvo hiljadu i jedne stranke je relativno normalno za zemlje u tranziciji samo sto ta tranzicija kod nas traje godinama i trajace jos, slazem se, i nasa "zla sudbina", zahvaljujuci idimidodjimi politikom najace partije u demokratskom bloku.
zato i mislim da bi jedan politicki sok u smislu vladajuce koalicije radikala, dss i svih onih njihovih muzikanata mogao izazvati prestrojavanja i preispitivanja unutar demokratskog bloka. jaka opozicija vredi puno vise od sucmuraste vlade....bilo bi kada bi bilo i kada ne bi jako dobro ziveli....


Najžešći i najteži udarac..

.....razvoju demokratije u Srbiji je preuzimanje DS-a od strane B. Tadića i grupe stalnih posetilaca vaterpolo utakmica. Od tada, tamo postoje svi mogući izgovori da se tapka u mestu. I takva maštovitost u smišljanju tih izgovora da je to šokantno.
Eto, i Biljanu su zbunili, tako da ne može da veruje u veze Pressa i DS-a, odnosno Đilasa.
To je sada jedna kompaktna ekipa u političkom životu koja je podelila uloge. Svi su na vlasti i svi krckaju budžetske pare kojih ima, što silnim uzimanjem od građana, što od prodaje firmi, što od različitih reketa, što od raznih lobija kojima su podrška.
Ne treba se plašiti radikala. Oni su politička prošlost i oni to dobro znaju. I kad bi kojim slučajem, što je nemoguće, dobili neku većinu, oni bi je prodali drugima, jer znaju da bi sa vlasti bili počišćeni kao niko do sada. Oni samo naplaćuju svoju poziciju "strašila", tako potrebnu ovim sadašnjim pretendentima na vlast. Dobijaju iz budžeta najviše, naplate dnevnica i putnih troškova toliko da bi ekvator mogli obigrati jedno dvadeset puta, na putnim nalozima pišu da od Vranja do Beograda ima pet hiljada kilometara i to je njihov domet i njihove ambicije.
I kad je god ova Vlada napravila kakvu krupnu aferu, oni ili nisu bili tu, ili su bili uzdržani, ili bi ostavili koga da glasa laktom.Ali su dizali frku oko toga koje je nacionalsti Ivana Dulić, šta se događalo 1947. godine, jede li ili ne jede Šešelj.
Ustav su napravili zajedno, referendum proveli isto tako zajedno i sada se spremaju da nastave dalje igranku. Smeta im jedino LDP.
Nekako, ruši harmoniju i kvari sreću. I nemaju oni drugog protivnika, a pogotovo nisu međusobno protivnici.
Kad im se proletos nešto Bogoljb zamerio praveći svoj poslanički klub, za čas su se svi ujedinili da ga oteraju.
I to tako da ne diraju njegove poslove. Nego samo političku stranku koja im je nagrizla biračko telo, i TV koja mu je služila za te svrhe. Svi Karićevi poslovi su i sada tu, i profiti sa njima.
Ovakav DS-S je zgrušao tu situaciju i pravi samo maglu od koje mnogi ljudi ne vide šta se događa.
Naš politički prostor je tako zagađen, da nikakve pare ovde ne mogu pomoći dok se to ne dekontaminira.


Borisova sudba

"Ne treba se plašiti radikala... Oni samo naplaćuju svoju poziciju 'strašila', tako potrebnu ovim sadašnjim pretendentima na vlast... Naplate dnevnica i putnih troškova... njihov su domet i njihove ambicije", tačno primećuje Drago Kovačević.

Ne treba, takođe, zaboraviti da je Radikalnu stranku dalekovido, tamo početkom devedesetih, stvorila Loža (kako Vesna Pešić, u nedostatku boljeg termina, naziva taj konglomerat tajnih službi, akademika i tajkuna), i da nad njom ni jednog trenutka nije izgubila kontrolu; to je zapravo glavni izvor suštinske nemogućnosti Radikala da dospeju na vlast. Kome treba Toma Grobar kad ima Lepog Borisa?

"Eto, i Biljanu su zbunili, tako da ne može da veruje u veze Pressa i De-esa, odnosno Đilasa. To je sada jedna kompaktna ekipa u političkom životu koja je podelila uloge. Svi su na vlasti i svi krckaju budžetske pare kojih ima, što silnim uzimanjem od građana, što od prodaje firmi...".

Između ostalog, priča se među poslovnim ljudima u Beogradu da je u dometu Narodne kancelarije i konstruktivan uticaj na ishod aukcija za privatizaciju društvenih preduzeća. Kad sam to čuo, i sam sam bio zbunjen kao Biljana. Utoliko pre, jer sam tu, kako bih je nazvao, glasinu, čuo iz prve ruke, od besprekornog čoveka, koji i sam ispočetka nije mogao da poveruje.


Kristina,

čekaj malo, ne peni.

Ispada da 49% akcija Pressa pripada nekom Djordju Stefanovicu, a zapravo nije njegovo nego Djilasovo. Da li ti daš svoj novac drugarici da sebi kupi garderobu?
Misliš da je Djilas toliko glup da da svoj keš nekom prijatelju Djordju da kupi deonice Pressa na svoje (Djordjetovo) ime? Bio bi potpuno lud čovek da tako nešto uradi. Dakle 49% deonica Pressa je Djordjetovo vlasništvo. Kako onda Djilas da ih proda? Da li ti možeš da prodaš džemper svoje drugarice? Kažeš dalje: to svi, ali baš svi znaju. A samo na ovom blogu nas najmanje dvoje nikad čuli ovu priču. Osim toga, kakav ti je to argument, "to svi znaju". Svi su "znali" i da je Zemlja ravna ploča, pa nije bilo i neće nikad biti tačno.
I na kraju, iskustvo me uči kad svi o nečemu pričaju, obično tračare, a to je sport, društvena igra, koju ne treba uzimati ozbiljno.

Pa onda Mesić, pa Globus, pa Tadiću Ružica Djindjić ne dopušta ovo ili ono?! Vi ste potpuno izgubili kompas. Kako R. DJindjić može da diktira poteze predsedniku države i predsedniku stranke u kojoj je ona samo član ne znam kog tela, da li predsedništva ili glavnog odbora? Akoje sirota žena nekad i izgovorila neku reč protiv Čede (mada lično ne verujem), sigurno to nije ona izmislila, nego dobila neku "informaciju" iz Kurirove i DB-ovske kuhinje.

E, moja Kristina, nema tu ni "a" od argumenata, samo lavine besa.
Umij se, devojko, hladnom vodom, priberi se i dobro razmisli pre nego što nešto izneseš na Internet, jer i pored naše anonimnosti, odgovorni smo za sve što ovde pišemo, pred sobom i pred Bogom. Rekla bih ti ovde još nešto, ali neka, neću ovaj put.

Pozdrav


Vazzi !

Vazzi !


dracena: " Kristina, čekaj

dracena: " Kristina, čekaj malo, ne peni...Osim toga, kakav ti je to argument, "to svi znaju". Svi su "znali" i da je Zemlja ravna ploča, pa nije bilo i neće nikad biti tačno."


Osudjujem kompromitaciju

Quote:
PS sad sam malo pretrazivala, ama nigde nisam nasla da je djilas vlasnik pressa. a i zvuci mi nemoguce.

i naravno, mislim da je ta vrsta insinuacije, cak i kada nema nikakve zadnje namere, uzasna. posle svi kazu, ne znam ja, ali prica se tako, to je trajna kompormitacija.

Ne znam kako da te uverim da ja ne zelim da ucestvujem ni u cijoj kompromitaciji, pa ni u kompromitaciji Dragana Djilasa. Mislim da je za osudu da neko ima bilo kakve (vlasnicke, suvlasnike i sl) odnose sa necim kao sto je Press, Kurir.... Ovi "pistolj - mediji" unistavaju zivote ljudima, kompromituju ih i trajno obelezavaju. Taj tijanicevski, siledzijski metod, da nekog pokusas da ucutkas, disciplinujes tako sto ga provuces kroz srpsku medijsku kanalizaciju mi je - ODVRATAN. I, uvek cu se boriti protiv onih koji se tako ponasaju. Jedan od vidova borbe je i da se imenom i prezimenom prozovu ljudi koji finansijski omogucavaju da tako nesto postoji. Jedan od tih ljudi je i Dragan Djilas.

Naravno, da u privrednom registru i slicnim dokumentima neces naci podatak o pravim vlasnicima. Kao sto sam u jednom od postova napisala, ni Bogoljub Karic nije u papirima bio vlasnik BK TV, pa sta? To nista ne znaci. Nije vlasnistvo u Pressu nesto cime normalan covek treba da se ponosi. Tako da ne verujem da ces negde na netu naci takav podatak.

Na saopstenje LDP-a od prosle nedelje (reakcija na laz da ova stranka "vrbuje" majku Z.Dj.), u kome se navodi da je Djilas suvlasnik Press-a, u najkracem mogucem roku je reagovano iz ovog tabloida uz povike: "ne , ne ,ne nema Djilasa u papirima...nije on nas vlasnik..."
Nisu se oni pravdali zbog lazi koje su objavili, nisu predocili dokaze,naveli izvore za "podatak" koji su izneli, nego im je najbitnije bilo da "operu" Djilasa, da slucajno ne izadje u javnost njegova uloga u projektu zvanom "Press".
(link na saopstenje)
http://www.danas.co.yu/20061121/dogadjajdana2.html#2

Necu te vise bedaciti svim ovim informacijama. Ne zelim da mislis da mi je cilj bilo cija kompromitacija. Suprotno, zelim da se stvari nazivaju pravim imenom i da svako snosi odgovornost za svoje postupke.


djilas i press, poslednji put

ja i ne mislim da imas nameru da namerno kompromitujes nekog, na protiv.

ali taj majkl murovski princip u kojem se, u sest koraka, apsolutno svako moze povezati sa svakim (a u sestom stepenu uvek i naravno sa BIA) za mene je veoma opasan metod.
jer, to onda uvek dodje na ono - bolje i ne otvarati bilo koju pricu, jer je prica uvek neispriciva, tajna uvek neprovaljiva, bia zauvek neprejebiva.

jos sam malo kopala, pa nasla da je taj Djordje Stefanovic izgleda radio i u BK, da je clan DSS-a i da je u Press dosao iz vaterpolo kluba Patrizan, a ne iz Djilasove firme, u kojoj je takodje u medjuvremenu radio.
znaci, stvari su ipak drugacije, bez obzira sto se slazemo da su
te novine su oruzje, ledeni metak, tu nema spora. ali tu nista nece pomoci cak i nenamerna kompromitacija nekog ko je imao neke veze sa covekom koji vodi tu borbenu jedinicu zvanu press.

uporno ponavljam i volela bih da se nekako na tome i zadrzimo, da me privatne misli, poznanstva, izjave izrecene u privatnosti bilo koje vrste - ne samo ne zanimaju, vec sam i vrlo direktno protiv.
kao gradjanku i glasaca, bas me briga sta ko od aktera na politickoj sceni prica sa drugovima uz pivo ili sa zenom za vecerom, ili sa drugaricom za vecerom ili sa ambasadorom za vecerom.
ljudi nisu obavezani privatnim izjavama, vec onim sto javno govore i rade.

ako djilas ne misli ono sto govori javno - a to cemo veoma brzo videti - on ce time izgubiti svaki politicki kredibilitet, a koji ima i zahvaljujuci prvom studentskom protestu, u vreme kada je to bilo vrlo opasno. uostalom, kao i ceda, jer je i tada to bilo vrlo opasno.

ali prica o tome da je on bio suvlasnik firme u kojoj je radio neko ko sad radi u nekom mediju koji vodi prljavi rat protiv svega liberalnog u ovoj zemlji jednostavno ne moze da bude tema.

naprotiv, mislim da je odgovornost ove vlade i posebno naravno ministarstva za medije to sto kuriri i presovi mogu apsoluto nekazenjno i cak negonjeno da kroz toplog zeca propustaju bas svakog ko im padne na pamet, a posebno kada su za to placeni, a posebno ako taj nema previse mogucnosti da se brani, a posebno ako dolazi iz ldp-a.

jer ko veruje u kurirov diskurs drvenenih kljesta za cupanje noseva kolegama kriminalcima, tome u zivotu nista nije jasno, osim da treba da glasa za vojvodu.
s druge straane, ko veruje da je intervju visokog funkcionera ds-a datog listu danas u kojoj manje vise kaze da taj ceda nije kriminalac i da su glasaci ldp-a vazni, jer su za evropsku srbiju, taj moze da pomisli da ova zemlja mozda stvarno ima demokratsku buducnost.


DSS & SRS

Ono Kristinino pod 1 - ko je čega vlasnik - ne znam pa ne mogu da sudim.

Ali ono pod 2 i 3 - slažem se sa svim. Kristina inače uvek iznese zapažanja i zaključke koje nalazim interesantnim, realnim i veoma smislenim.

Dodajem još jednu moguću računicu. Možda su u DS-S izračunali da je sasvim izgledna i varijanta da DSS formira manjinsku vladu koju bi podržavali radikali. Za uzvrat DSS na predsedničkim izborima ne bi podržala eksplicitno Tadića - i eto i radikalima sefte.

Koštunica bi onda, kao svojevremeno S.M. mogao da glumi pred svetom "umerenog nacionalistu" plašeći sve Zapad radikalskom pošasti.

U toj varijanti DS-S ostaje po strani. Pogrešno izračunali, podržali Koštuničin ustav i sve što uz to ide, a što je Kristina navela, a za uzvrat nisu dobili ništa. Možda takva varijanta dodatno objašnjava angažman Ružice Đinđić i najnovije izjave funkcionera DS-S, njihovo recimo "udaljavanje" od DSS.


Shta bi sa demontazhom NIN-a?

Secate li se NIN-a? "Ugledni" nedeljnik sa svega nekoliko hiljada chitalaca.
Svojevremeno podvirivali pod suknju tadashnje vd predsednice. Poslednjih godina pod uticajem "uglednog" novinara jednog bivsheg tajkuna (inicijali DB :) ) i uglavnom bivshih komunista "prve Srbije" . (Onih koji Titovu stazu brane borbom protiv "stranog imperijalizma, i njihovih domacih pomagacha". Za razliku od komunista "druge Srbije", koji Titovu stazu brane borbom protiv "veliko-srpskog nacionalizma, i rastuceg shovinizma". )

A shto se BIA-e tiche, nishta nije bila bolja ni dok je Popovic bio na njenom chelu, pa to opet nikome nije smetalo. Nisam bash neki ljubitelj druga Radeta, ali u poredjenju sa Bebom svakako je napredak. :)

I bez brige. Ako sumnjate u sposobnost ili poshtenje radnika BIA-e, znajte da ima neko ko zaista brine o Vashoj bezbednosti.

Srdachan pozdrav,

Vasha

Vojna Obaveshtajna Agencija


e ja ovde ni rec nisam razumela

ali ni rec od tvog komentara.


Bash ni rech?!

Uh. Ovaj zadatak ce biti tezhi nego shto sam mislio.

Chitamo se.


Nego da da Vas pitam josh neshto

kad' sam vec ovde.
Odakle to da ste CG porekla?
Koliko ja znam Srbljanovici su staro HERCEGOVACHKO bratstvo. I to jedno od vecih.

Poz.


Gde vi zivite?

Quote:
A shto se BIA-e tiche, nishta nije bila bolja ni dok je Popovic bio na njenom chelu, pa to opet nikome nije smetalo. Nisam bash neki ljubitelj druga Radeta, ali u poredjenju sa Bebom svakako je napredak.

Ej, gde vi zivite? U Srbiji Nacionala, Kurira, Press-a?
Verovatno ste u nekoj od tih medijskih kanalizacija procitali da je Beba "bio na celu" BIA? Ako se iko borio protiv ovih iz BIA, a i vama bliske Vojno obavestajne sluzbe (nekadasnji KOS) onda je to Beba Popovic.

Da sam na vasem mestu, momentalno bih od sramote pobegla sa bloga. A, ako ponovo dobijete inspiraciju da nam saopstite nesto, najbolje je da uzmete novi "nick", jer ste se pod ovim, Sioux, bas obrukali.


Ne mogu vam reci gde zhivim.

Siguran sam da razumete zbog chega.

A ko su sve bili rukovodioci BIA-e moguce je vrlo lako proveriti na njihovom sajtu:
http://www.bia.sr.gov.yu/

Politichko-medijsku kanalizaciju maksimalno izbegavam.

A dobio sam inspiraciju da vam josh neshto otkrijem pa vi kako hocete.

Iza naslovne strane "uglednog" nedeljnika NIN (od 24.11.2006) stoji DB.

Shto se tiche gospodina Bebe Popovica, predlazhem da poslushate pesmu "Komedija, tragedija, drama", Ramba Amadeusa. Ovo je inache preporuka svim nashim dramaturzima u politici.
(Samo nemojte da me pitate da li je Rambo Amadeus "nash chovek", jer i sami znate da takve informacije ne dajemo.)

Srdachan pozdrav,

odredjene strukture


Bia je tu da ostane.

Ne postoji nijedan način da se rasformira-lustrira. Jedino joj mogu menjati ime, ali ona će biti i dalje suštinski ista.
Mislite da sam pesimista? Službe državne bezbednosti su gradile svoju mrežu doušnika tokom perioda od šezdeset godina, spiskovi su nepostojeći (tj nema validnog centralnog registra). Ako pogledamo primer DDR-a vidimo da je ogroman procenat populacije u nekom periodu sarađivao sa službom. Na koji način možete utvrditi da se u nadzornom telu koje zadužite za pročišćenje (lustraciju) ne nalaze ljudi koji su pod uticajem tih službi?
Lično verujem da se problem može rešiti samo edukacijom, promocijom građanskih (humanih) vrednosti počev od škole pa do zatvora (Ovo nije šala, zatvori su jako važni za društvo kao celinu, broj ljudi koji tamo boravi je stvarno zapanjujuć, zamislite samo kolika bi dobit bila sa kvalitetnim programom resocijalizacije. Uostalom države sa najmanjom stopom kriminaliteta su upravo one koje imaju KVALITETNE zatvore.). A BIA, pa kao i svaka druga štetočina nestaće sa mrakom primitivizma u eri razumnog društva.
Ps dug je put pred nama, ali ako su mogli Nemci moći ćemo i mi.


Pitam se...

Pitam se, a ko je uopste pustio iz zatvora onu mafijasicu Cecu za vreme (ili posle) akcije Sablja? Ko je se usudio tako nesto da odluci u ime svih nas normalnih?

I nesto razmisljam, cini mi se da porodica Milosevic (kod koje je i dan danas, verovatno, veci deo novca pokraden iz Srbije) ima direktno 100% veze sa Djindjicevim ubistvom. Narocito je indikativno to sto je upravo Djindjic insistirao da se Milosevic privede pravdi u ma kom pogodnom obliku.

I kako su mogli da dozvole da Milosevici pobegnu glavom bez obzira odavde, gde treba da odgovaraju za svoja nedela, a sa njima i ostali, njihovi pobornici, pajtosi i slicni?!

Nisam optimista, na zalost.
Otisla bih odavde da mogu, jer mi je muka od svega sto se radi ovde, sto smo posramljeni, pokradeni, obrukani, skrajnuti, mi obicni normalni gradjani, sa sve mafijom na celu, u ime nekakve drzave, u ime svih nas.


Па та цвећка са цвећком у коси,

тај литерални геније, чије су теме да ли је месец био сребрнкаст кад се родио Марко или златкаст кад се родила Марија, свуда има корене.
Кад је већ Садам актуелан, пада ми на памет клик-клак метода за неке наше!


Ove price o raspustanj UDBE, BIA-e, ili kako se vec zove

ta struktura, mi lice na govore u srpskoj skupstini ranih devedesetih, tokom sankcija. Za govornicu izdje Raka, Bidza, ili neki slican lumen, i izjavi: "Dobro bre ljudi, da se ne zamajavamo, nego daj da se dogovorimo da ukinemo ove sankcije!".
Primera radi, u Italiji vec decenijama ozbiljno pokusavaju da razbiju Mafiju, i u tom procesu ginu sudije, svedoci, bosovi. I jos uvek nisu do kraja obavili posao.


Moze to i ekspresno

U Srbiji to ide preko noci, ekspresno, kao i sve ostalo. Samo glasas za neke koji nude takve ekspresne recepte. A kad oni osvoje 4,72% glasova, priupitas se gde si bio i sta si radio. Ili otvoris blog o kradji glasova. Naravno pre nego sto glasas moras da zaboravis na sve njihove politicke kompromitacije i da ih ne uporedjujes sa ostalim kandidatima, a posebno da zaboravis na cinjenicu da su (i) oni imali priliku da to vec ekspresno urade. Najbolje da ne razmisljas uopste pre nego ih nagradis svojim glasom.


Riblja corba

"Mozete od akvarijuma napraviti riblju corbu...ali od riblje corbe ne mozete akvarijum...skuvali ste ribe...gotovo je...to je istorija..."




Glupost

Znaci Ceda Jovanovic ce jednom Cumetu da objasnjava kako treba da postupi sa oruzjem da mu se ne moze uci u trag!? Cumetu koji je od rodjenja uspesno u kriminalu i ubistvima sa svim vezama DB-a! Mozda je i Zvezdanu objasnio kako ustvari nisani snajperom da ne moze da promasi...Ne kazem da Bagzi laze,vec da je taj lazov koji mu je to rekao hteo da se pokaze kako je on u kombinacijama sa ljudima iz vrha vlasti i da u ocima vojnika svojih poput Bagzija izgleda mocniji.


Bagzi i RTS

"Znaci Ceda Jovanovic ce jednom Cumetu da objasnjava kako treba da postupi sa oruzjem da mu se ne moze uci u trag!? Mozda je i Zvezdanu objasnio kako ustvari nisani snajperom da ne moze da promasi...". Dobra poenta, Vuče 79.

Takođe je zanimljivo da je RTS očito bila unapred pripremljena na Bagzijevo svedočenje, jer je spremno, s brzinom koja joj nije svojstvena, emitovala komentar o "levim i desnim ekstremistima" (Šešelj i Čeda) kao saučesnicima Đinđićevih ubica. Taj komentar, i to se videlo iz aviona, bio je napisan mirnim tonom, natenane, kao da ga je pisao Antonić.


Poštovana gospođo

Poštovana gospođo Srbljanović, ako smatrate da neka politička stranka/koalicija zaista ima konkretan program rasformiranja kriminalnih tajnih službi i razbijanje organizovanog kriminala, molim Vas da mi javite - da glasam za njih na sledećim izborima. Ovako se bojim da neću imati za koga da glasam, sve mi se čini da nijedna stranka ne želi da rasformira BIA-u i ostale tajne službe već da zagospodari njima, bilo postavljanjem svojih ljudi na njihovo čelo bilo sklapanjem nekakvog dila sa tim moćnicima.

**Take your place in history and pray you don't repeat it**


stranke prave program prema potrebama biraca

odnosno prema onome za sta ce dobiti najvise glasova.
ako su potrebe biraca ideoloske, oni nude ideoloski paket.

moje potrebe nisu ideoloske, ne treba mi ideja o idealnoj drzavi, vec konkretni potezi u konkretnim oblastima.

i ako cemo tako banalno - mislim da je to nastavak politike zorana djindjica, coveka koji sigurno nije nudio ideoloski pristup politici i stvarnosti, ako je uopste nekoj ideologiji i bio priklonjen.

ipak, razocaravajuce je sto nasi biraci mahom traze demagogiju - nacionalisticku od "narodnjaka", ekonomsku od radikala, ideolosku od demokratskih stranaka.

demokratskom biracu je vaznije reci - mi zelimo u Evropu, nego - mi cemo potpisati sporazum o readmisiji i time ukinuti vize za nase gradjane. ovde se i dalje samo trazi ideolosko paket.


Inspirisan tvojom pisanijom,

procitaj ovo madam BS,

u jesen 2004. godine prvi put u zivotu sam se zatekao u VRANJU,

moj drug politicar je tamo imao tribinu,nema covek vozacku dozvolu,a ne ume ni da vozi,te sam iz avanturistickih razloga otisao autom sa istim covekom da vidim to sto mnogi pricaju:

sto juznije,to tuznije,i vide sam bogami to u zivo,

tribina traje,prisutno oko 50.ljudi,tema ekonomija,

i na kraju tribine dosao red na gradjane da postavljaju pitanja,

prvi se javio mestanin iz okoline Vranja koji se ovako obratio ovom gostu politicaru iz Beograda:

na pocetku naravno je pozdravio visokog gosta iz Beograda,i po obicaju lidera svog u Beogradu,i ne caseci casa iz cista mira je zatrazio na opste iznenadjenje politicara gosta iz Beograda i nas prisutnih na toj tribini ,

da rukovodstvo iz Beograda poseti obavezno PUTINA i da mu prenesu velike pozdrave njega licno i celog VRANJSKOG okruga,

Verujte mi ljudi,dok smo se vracali za Beograd kasno to vece,celim putem smo se smejali tom ludaku iz Vranja ,kojeg vise interesuje PUTINOVO zdravlje,nego putevi,njegov standard kao i ostali zivotni problemi Vranskog okruga,

Mislim,da ova prica direktno korespondira sa gore pomenutim tekstom madam BS>,


da li bio ljubazan

da pocnes normalno da mi se obracas, madam biljana je - jasno ti je - nije u redu.
madam plus licno ime je u bordelu.
madam i prezime je na francuskom.
sve drugo je sterija popovic ili msje jovan, ako ti je lakse da razumes.
toliko.

nemam nikakvih drugih komentara na tvoj post.


U redu,

gospodjo,

prihvacena primedba i sugestija,


Kako to ide?

Quote:
demokratskom biracu je vaznije reci - mi zelimo u Evropu, nego - mi cemo potpisati sporazum o readmisiji i time ukinuti vize za nase gradjane.

Sporazum o readmisiji je s Francuskom potpisan još u aprilu, kad ćemo moći bez viza da putujemo u Francusku? Ne znam kako to ide, računam da ti to pratiš.


Upravo tako... i zalaganje

Upravo tako... i zalaganje za "rasformiranje tajnih službi", "suzbijanje kriminala i korupcije"... sve je to samo (jeftina) fraza, predizborni mamac. Nerado citiram Homera Simpsona na ovako ozbiljnom blogu, ali "We don't need a thinker, we need a doer". (kao kontrast think - do).

Pozdrav.

**Take your place in history and pray you don't repeat it**


Zamisli agenta 007 koji koka svoje britance

Najtuznija stvar u vezi sa BIA ili srpska DB-sluzba je to da se na spoljasnjem planu pokazala totalno nesposobna(u vezi sa kosovom, hrvatskom ...) ali su nam zato na unutrasnjem planu jebali kevu (Djindjic, Curuvija).

Njih zaista treba cistiti od samog dna. Oni su rak-rana ovoga drustva.


Nije poenta samo u BIA

Nije poenta samo u BIA, vec u svim tim institucijama moci koje su se nekako misteriozno provukle neostecene i mozda jos samo osnazene kroz celi ovaj post-petokotobarski period. Poenta je u tom nekom 6. oktobru koga nije bilo. Znam, znam, i ja mrzim tu popularnu terminologiju tipa "6. oktobar" (kao sto je nekad bilo "desavanje naroda" !?) ali ne znam koji drugi termin da upotrebim za to nesto sto smo se zeznuli i pustili da se nikad ne desi. RTS je za mene druga takva institucija. Mozda mi to i nije padalo na pamet sve do danas, dok nisam ovde, u Amsterdamu, jutros otisao da vidim Baljkov Vukovar final cut. I ne samo da me je cela stvar podsetila na tu uzasnu propagandu vrsenu tih godina i na to monstruozno saucesnistvo i neverovatno podstrekivanje na rat i uzas, na bukvalno slanje naroda u krv i smrt, direktno sa RTS-a... nije stvar da mi je dokumentarac probudio ta potisnuta secanja kada smo trovani i kada je rat bukvano pravljen u studijima RTS-a... Ono sto me vise sokiralo je da sam posle filma, iz kratkog kuloarskog caskanja s Baljkom saznao nesto neverovatno, sto moj naivni mozak ne moze da svari nikako. Ja sam, naime, ocekivao da je ovaj sadasnji RTS, dakle taj 'reformisani' RTS, taj famozni 'medijski javni servis', sve te snimke dnevnika i vesti i kojecega iz 91. koje ima u svojoj arhivi ponudio, naravno, besplatno i producerima B92 i da ce ponuditi bilo kome drugom, jer to ja valjda neko javno valsnistvo majku mu?! Ha, kako da ne! Gospoda iz RTS-a to prodaje i to po, izgleda, basnoslovnim cenama, kao valjda to je njihova produkcija ili sta znam!? Alo bre, koja crna produkcija, niste vi neka privatna TV i nije to vas vecernji film! Vi ste nacionalna TV koja je placana od svih i iz budzeta i pretplata i svega zivog, i ta vasa 'produkcija' nije dramski program nego je nesto najsramnije i najcrnje sto se desavalo u ovoj zemlji ! I da ima boga mnogi iz tog bivseg RTS-a, a izgleda i sadasnjeg, stvarno ne bi smeli da budu nigde sem u zatvoru. Ali ne. Oni sad ubiraju kintu na to! Pa ko ovde nije normalan!? I onda gledam vesti, slusam izjave vezane za Kosovo, ubacivane od radikala ali ne samo od njih, kao - sta ce sutra kad se proglasi nezavisnost... I kao da mi se prividja strashna vizija istog tog RTS-a sa istom tom propagandom kao u tim monstruoznim dnevnicima odgovorinim za tolike smrti (na kojima oni sad profitiraju!!) - kako opet radi iste stvari i istu propagandu i truje ljude na isti nacin i poziva se na usrani ustav i 'nasu obavezu da branimo Kosovo' i slicna sranja. I tad shvatim da su svi ti stubovi moci ostali netaknuti, smao nasminkani ali jezgro isto. I BIA i RTS, mozda i vojska, sudstvo, sve covece, sve!... Ili me to mozda samo film potresao pa ce nekako proci do sutra?


godine (i) za nas

I mene je film protresao, i taj osećaj nemog posmatrača nečijeg bola trajao je dugo. Najviše me je dotakla sudbine devojčice, a zatim devojke, koja je iz Vukovara ponela u koferu samo rečnik engleskog.( Nadam se da nisam pobrkala filmove).
Sigurno je ipak da pamtim predstavu Paradoks Nebojše Romčevića, gde je taj trenutak preleta, iz jedne stranke u drugu odigran maestralno. U jednoj sceni i nekoliko rečenica čitava golgota naroda.I sve ono što je prethodilo.Iluzorna je priča da se mnogo može pomeriti u društvu, kada se članovi stranaka regrutuju iz društvenog aparata. Imam osećaj da članovi jedne grupacije, u dogovoru ustupaju mesto jednoj drugoj grupaciji.Samo članovi DB-a mogu da napreduju u bilo kojoj sferi, čast izuzetcima.Ulaznica za tu ložu je prestup, jer takva osoba je da se to ne bi otkrilo, podložna uticaju, to jest poslušna je. Šta je sa onima koji ne mogu da kradu i lažu? To su oni što nisu "poslušni". To su buntovnici duha, i zatočenici svojih ideja.Pojedini pesnici, književnici, glumci, reditelji, i njima je ponekad dato da malo lanu, eto zarad kontrolnog primerka savesti, i sindroma dvorske budale. Sve ostalo je pod budnom kontrolom, da se ne talasa.Na žalost ne postoji spremnost da se otvore dosijei, jer navodno mi smo osvetoljubivi...Hm.Ako bi se jednom sve otkrilo, postavilo bi se i pitanje javnog informisanja, i toga ko je koliko lagao. Nikada više niko ne bi ni verovao sredstvima informisanja, i narod bi se možda razočarao u svoje bogove preko tv-a. Zavladala bi depresija.Mi smo ustvari vezani za te servirane informacije, i ne želimo da prihvatimo drugu stranu medalje. DB ustvari brine da je naše mentalno zdravlje dobro.A oni što su klince inspirisali da idu u rat i ubijaju, tako što su oblikovali njihovu svest dezinformacijama i snimcima neprimerenim ljudskom poimanju, dakle ti, nose li na savesti i jedan život i da li mirno spavaju? Pa verovatno da, spavaju mirno, jer to su djonovi umesto obraza.Takvi poslušni, večito su in, i sluge svim strankama.Ono što najviše boli je da svet sve ovo posmatra ravnodušno, ili stvarno samo mi koji smo ovde sve razumemo.I podnosimo.I mirimo se sa tim, očigledno.Ovaj blog samo je kap u moru,već realizovanih ljudi, koji brusi najtananije nivoe svesti, virtuelne Srbije.Ona druga, zemaljska Srbija, još uvek je u opancima.Njoj informacije šalju dobošari, i ona im veruje u ritmu tam ta-ma.Katarza jeste samo suočenje sa samim sobom. A njeno prisustvo ogledalo je stepena slobode društva:))))))))))))


sve se vise

pitam da li je moj prijatelj u pravu kada kaze da treba da dodju Ameri i da nas kolonizuju?Ili da treba da se sagradi novi kineski zid izmedju Srbije i Kosova.
Stvari su ovde dovedene do apsurda.Lake zene i kriminalci govore o moralu, legalizmu i nacionalnim vrednostima.Kroje nam sudbinu oni koji nemaju ni dva razredna osnovne skole, ali zato imaju prilicno iskustvo u obijanju trafika, falsifikovanju dokumenata, psovanju i sutiranju novinara.A sve pod okriljem legalizma!Da ne zaboravim, za sve to vreme, oni su neobavesteni.Lebde u nekom bestezinskom stanju, manevrisu malo s jednima, malo s drugima, a ovaj blesavi narod to gleda i prelazi preko svega.Sloba nas je vozao, ali ovi ga vec prevazilaze.
U Srbiji moze kriminalac da bude ministar policije...najgori sudija ministar pravde...bezocni lazov sekretar vlade.A kriminalci se predaju jer imaju poverenja u vlast.Mislim da je ta izjava nesto sto do sada nigde nije vidjeno.ALi ovde je i nemoguce itekako moguce, od misa zacas napravis slona i obratno.
Pozdrav Biljana i ne vracaj se!

Bez kompromisa oko sustinskih pitanja!


Dragi AmoseMouse,

to je samo još jedan iz beskrajnog mora detalja na koje zdrav čovek mora da uzvikne "Pa ko ovde nije normalan?!". Život se u Srbiji odavno pozdravio sa svakom formom zdravog razuma, i sad teče po nekim pravilima izvan klasične logike i uzročno-posledičnog zaključivanja. Meni se taj uzvik otima na svakom koraku kad sam u Srbiji i najviše me nervira (a to je vidite možda jedno estetsko-formalno cepidlačenje) to kršenje logičkih pravila razmišljanja. Kao da su stanovnici Srbiji mentalno oštećeni i nerazvijeni, tako nas vlastodršci tretiraju. Primera imate koliko hoćete (usvojiti ustav = spasti Kosovo i sl.). Ahhhh.


BIA-srpska sUDBA

Gospodjo Srbljanovic,
zelim da Vam cestitam za hrabrost kojom ste otvorili pricu o najprljavijoj srpskoj augijevoj stali.
Pre mesec-dva desila su se dve jako "koincidirajuce" stvari za koje imam utisak da u srpskoj javnosti nisu izazvale veliko interesovanje-Parlament Republike Albanije doneo je zakon o otvaranju svih dosijea tajnih sluzbi te zemlje,jako pristojnom vecinom,a dan-dva ispred ili iza tog dogadjaja,srpska bia je proslavljala neki svoj sveti dan na kome su gosti bili,pored partijskih kamarila,i svi vidjeniji srpski tajkuni na celu sa najvidjenijim Deltom M.

Pa kad razmislate o tome gde su njene granice moci,prisetite se kako je Draskovic ostao bez,skoro pola svoje partije(secate se pokusaja da se skupstini plasira predlog zakona o otvaranju dosija?).

Meni je ipak najgrotesknije prisecanje na onog psihologa,bivseg podpredsednika vlade,sada prikacenog LDP-u,koji je tamo neke 2001-2 godine kada je nevladin sektor trazio otvaranje dosija,onako pateticno-paternalisticki upozoravao na moguce tragicne posledice takvog politickog cina,po principu "ne brljajte po svojim govnima,bice mnogo zamazanih",pa je isao,koliko se secam, cak i dotle da bi to bio sok i za mnoge srpske porodice u kojima je bilo mnogo drukanja na raznoraznim relacijama-muzevi i zene,zene i ljubavnici,ocevi i sinovi itd.

Mislim da je Srbiji danas najpotrebnija politicka akcija pod sloganom:NIKADA I NI NA KAKVE IZBORE DOK SE NE OTVORE SVI DOSIJEI SVIH TAJNIH SLUZBI.Glogov kolac u srpski duh Alekse Zunjica.


Pronadjite Bonda

ДОСАДАШЊИ РУКОВОДИОЦИ UDBE

1944 - 2002
1. Слободан Пенезић - Крцун
2. Милорад Милатовић
3. Срећко Милошевић
4. Саво Радојчић - Феђа (в.д.)
5. Драгослав Новаковић - Мута
6. Животије Савић - Срба
7. Рајко Ђоковић
8. Милорад Бисић
9. Срдан Андрејевић
10. Живомир Јовановић
11. Обрен Ђорђевић
12. Драгутин Митровић
13. Предраг Тодоровић (в.д.)
14. Зоран Јанаћковић
15. Јовица Станишић
16. Радомир Марковић
17. Горан Петровић

2002 -
1. Андреја Савић
2. Миша Милићевић
3. Раде Булатовић

Vise na njihovom sajtu:
http://www.bia.sr.gov.yu/index1.htm


sve srbi

u istoriji rukovodjnja udbom. ili je ovo neki manjkav spisak ili su se srbi bas jedini zapatili u ovoj instituciji.
ako je ovaj spisak kompletan, ne cudi me da su sve ostale republike imale ozbiljan animozitet prema udbinoj dedovini, srbiji.


meni se najvise svidja Muta!

meni se najvise svidja Muta! nekako mi oslikava situaciju. i srba. od krcuna preko mute, anticipacija legionara i slicnih nickova. ako ima nick - bezi!!!


mi cemo rasformirati njih-uskoro,nadam se

Sofija
Prija mi da cujem ili procitam nesto slicno ovom Biljaninom komentaru jer mi se ponekad cini da je u ovoj zemlji skoro sve izgubljeno, da su svi poludeli i posle dugogodisnjeg privikavanja poceli da uzivaju u zivotu u ovoj jednopartijskoj,zadrtoj drzavi, u kojoj su svi koji vrede zavrsili ili pod zemljom ili van nje,a ono malo normalnih i kvalitetnih nema dovoljno snage i bezobrazluka da nesto promeni...Ja sam optimista,mislim da nije sve izgubljeno sve dok nas jos ima koji slicno mislimo, ipak uslov je da menjamo sebe na bolje, da se pokrenemo, da dokazemo drugima gde ce se sve ovo zavrsiti ako nastavimo ovako. Brine me to sto ljudi nisu spremni da daju maksimum u borbi,sto zaziru, nesigurni su, beze od sopstvane odgovornosti, koja svakako postoji cak i kada samo posmatramo i ne preduzimamo nista. Do tada mi cemo sluziti drzavi i njenim obavestajnim sluzbama, a ne ona nama.
Za skori raspad BIA i ovog nesrecnog sistema, da pocnemo da zivimo i osecamo se kao ljudi-pokrenite se,glasajte,protestujte,pricajte,pisite,dokazite- da smo u pravu i da nas ima dovoljno.


Septička jama

Poštovana Biljana,

Problem vidim u tome što ovo nije samo maligno telo, ovo je metastaza koja se proširila u celo naše "društveno telo". Moj utisak nakon čitanja Čedine knjige je da "Đinđićeva vlada" de facto nije ni imala vlast, odnosno da su po komandi "k nozi" trčali u Kulu kod pomenutih drugova bez jasnih naznaka o konačnom ishodu. Zaista mi nije bilo jasno ko je tu iznad koga????
Činjenica je da gledujući sve to pripadnici "građanskog društva" jesu "uplašeni, usrani i korumpirani sopstvenim strahom" jer za njih ne postoji ni jedna institucija civilizovanog društva koja bi taj strah razbila i pružila im utočište. Vaš individualni "krik" se daleko čuje ali recite mi molim Vas ko od sadašnje političke elite to može institucionalizovati? Da li smatramo da "lepe duše, civilizovanog ponašanja" imaju instrumente da se nose sa pistoljerosima koji su u stanju da kompromituju, javno i poslovno unište a ako treba i fizički likvidiraju.
Ja sam pesimista po ovom pitanju jer primitivna politička elita skuplja poene na potpuno drugom polju i dela na principima "miroljibive aktivne koegzistencije"
Za ovaj problem ste zabrinuti Vi, blogeri i poneki građanski civil ili civilizovani građanin.


ne verujem Biljana ...

... u ono tvoje da "radikali mozda i mogu da naprave vladu" (a ni u ono da "ova sadasnja vlada, koja de facto vodi politiku onoga sto upravo skida dvesta kila sala sa trbuha, tamo u hagu.")

Posebno sada posle Bagzijevog svedocenja u kome se Seselj i Covic dovode u vezu sa zemunskim klanom. Vec sam rekao da bi oni bili odgovorni za to sto su znali da ce predsednik vlade biti ubijen a nisu reagovali ... sto bi samo po sebi bilo zlocin. Naravno AKO SE DOKAZE ... sto nije bas sigurno.

Ali politicke posledice bi morale da budu POGUBNE po takve politicare i to SADA (osim ako nemaju bas DEBELI alibi). Ok, Covic i njegova partija su vec nekako minorni i "bivsi". Ali Seselj nije (na zalost) bivsi. Za njega izgleda ima i vise dokaza za tu vezu - preko tog lista "Nacional" (ako sam dobro zapamtio ime). Zemunski klan kao svemocna kriminalna organizacija sa podrskom (svemocnih) i kriminalizovanih specijalnih jedinica je najzlocinackija i najubojitija kriminalna kombinacija koju covek moze da zamisli. Naravno da su mogli da uvezu i prodaju droge koliko su hteli i da imaju para koliko im treba. Da otmu bilo koga i da ubiju koga su hteli. Ukljujuci predsednika vlade koji im je ocigledno spremio "smrtnu" presudu. Pitanje je samo bilo koliko im pokusaja treba da to urade. Pa kad vec planiraju politicko ubistvo jasno je da su trazili i politicku podrsku. A koliko sam razumeo imali su i sami neke politicke planove. Sto je noramalno za ljude koji imaju pare i (sve)moc. Moguce je da su planirali i da podignu vile na Trgu Republike i Terazijama.

I koji normalan covek onda moze da glasa za partiju koja sa takvima suruje? Sa onima koji drogom ubijaju decu po Srbiji (onu koja im se nije prikljucila ili nije pobegla inostranstvo)? Politicki je takva saradnja mnogo pgubnija za radikalnu stranku nego sudjenje u Hagu (osim ako bi se mozda dokazalo da je Seselj direktno vrsio ili naredjivao ratne zlocine). Cak bi moglo da se razmislja i o zabrani te stranke (onda bi i ona bila zlocinacka organizacija, ako su sa tim pregovorima i saradnjom bili upoznati i drugi iz partije).

Ja sam ovde na jednom drugom blogu izrazio (relativno) pozitivno misljenje o vladi Vojislava Kostunice - kad se uzme u obzir da je bila manjinska. Ali ne mogu da zamislim da bi DSS mogla da bude u koaliciji sa SRS u nekoj buducoj valdi posle ovoga sto smo culi. Onda UNAPRED povlacim sve pozitivno sto sam rekao. I onda bi covek mogao da sumnja u svasta ...

Pozdrav,
Vasilije

PS. Citao sam pre par godina neki intervju Nenada Canka u kome on ne samo prica o pomoci nekog kriminalca nego tvrdi da dalje STOJI uz svog prijatelja koji je tada bio zatvoru. Mogu ja da zamislim i da se neko sticajem okolnosti bavio kriminalom a da ipak ima pozitivne ljudske osobine. Kao sto ima mnogo i obrnutih slucajeva. I ljudi koji su ugledni u javnosti a u stvari kriminalci. Mogao bih da razumem stoga (bar malkice) i coveka Nenada Canka. Ali ne razumem sta onda on trazi u politici??? I ne mogu da zamislim neku zemlju u kojoj je to moguce a koja je zaista DEMOKRATKSKA!!!


I love yuo Biljana Srbljanovic

Predrag Obradovic


hm. slabo ide ovaj spelling?

a i smisao.


Би ја, ако њега елиминишете

Не знам чему толики гнев? Прецизније, гнев треба да буде уперен у другом правцу. БИА постоји и постојаће, као и у свакој другој земљи. Неко чак помиње и Даницу Драшковић као вођу исте, као да није познато о каквој се особи ради. Проблем је у томе што већина доконих блогера од дрвета не види шуму. Као што сам већ напоменуо, свако ће изабрати оног ко му одговара из Багзијевог сведочења. Моје питање је јасно: зашто би било ко из бивших и садашњих структура власти, звао се он Чеда, Беба, Шешељ или Човић, био изопштен од правосудног гоњења због свега што се десило после 2000. године? Како је могуће да Човић зна, да Шешељ зна, а остали који имају полуге власти, не знају за припрему убиства? Ти људи и дан-данас седе заједно по разним кафанама. Најпростије, не делује ми да би размонтиравање БИЕ било решење које је потребно. Потребно је размонтирати све дилове који су горепоменути правили између себе.
П. С. Да ли је Чеда Ј. и даље на службеном путу? Живо ме занима. Морао је Ненад Милић, мој најомиљенији пандур и блогер, да га брани за конференцији за новинаре.


Апендикс

Биљана, ако Вам није јасно одакле толико Срба на списку шефова БИА, прочитајте УДРИ БАНДУ од Мирослава Поповића и ва дела Михаиловића посвећена Голом Отоку. У тим делима крије се корен српске трагедије. Колико су Срби најјачи у мржњи између себе. Непријатељу је најлакше ако си ти сам против себе.


e , pa ovako

znam jednog (mog) bivseg momka koji je birajuci poslovnu ponudu izmedju pariza i njujorka izabrao prvi zato sto pariz ima neuporedivo vise pozorista..
Ja opet, nisam odusevljena ovdasnjom ponudom, smatram da su predstave i tekstovi i povrsni i neatraktivni , a u pozoriste idem makar jedanput mesecno sto je i za ovdasnje pojmove solidno...
Dakle , ja obozavam i nase pozoriste i smatram da je neuporedivo kvalitetnije , kako s a tekstom tako i sa glumackom ponudom!
Nevezano sta i koliko pratm gdju Srbljanovic htela bih da SVE obavestim da je njen dramski tekst , SKAKAVCI, preveden i dramatizovvan i odigran u prvom turnusu ovog novembra u Parizu.
E pa narode, predstava je odlicna, ali odlicna sve od dalmatizacije, preko scenografije i do glumacke podele ! Pretpostavljam da svako ima svoje , mezimce , od uspeha pa i gdj BS ali ovaj bi trebao da bude najdrazi!
Dakle ja gledala predstavu sad u petak i izasla jako jako zadovoljna ali i francuska okoolina , bliza i dalja.
Jako dobro kapiranje nasih dubina i nijansi> bravo za reditelja i glumce, jako zanimljivi paralelizmi prica u kojima su veoma dobro izvajani svi nasi generacijsko- socio-klasni mentalni looseri sa neocekivanim raspletom.
Drago mi je da je u potpisu nada .
Hvala za dobru predstavu...veliki uspeh!!!


pobegulje

zacudjen

Dragoceno je iskustvo citati osnovne tekstove i komentare na ovim stranicama. Dragoceno, jer se na jednom mestu moze dobiti koncentrovan uvid u stanje duha jednog, srecom malenog dela srpske javnosti, koja zarobljena u okove sopstvenih frustracija nije u stanju da zadrzi ni minimum zdravog razuma i volje da racionalno razmatra aktuelne teme, argumentovano se spori i postuje tudja misljenja, nepodudarna njenim.
I u ovoj diskusiji evidentan je nedostatak elementarne logike autora B. Srbljanovic i autora vecine komentara njenog teksta, pa se sve svodi na izlivanje mrznje prema onoj politickoj opciji koju je (ne zaboravimo!) narod izabrao na prethodnim izborima da vrse poslove (a koju ce ponovo, ili nece,vec neku drugu, stvar je opet volje biraca, birati na izborima u januaru).
Mnogo je toga sto zasluzuje da bude navedeno kao primer ociglednom mrznjom iskrivljene logike, koja ne retko, objektivnog, dobronamernog citaoca najpre nasmeje, zatim, ipak, zabrine.Navescu samo dva.
1. To sto Bagzi sve pominje samo ne one iz sadasnje vlasti i ne bilo koga iz DSS-a za ucesnike rasprave je dokaz da je u dogovoru sa aktuelnom vlascu i u funkciji izborne kampanje.
Zaboga!A da nije pomenut C.J. (taj divni mladic koji se javno ponosi svojim prljavim rukama), da li bi to bio dokaz da je taj zasticeni svedok, ordinarni kriminalac, u dogovoru sa C.J.? Uostalom, nisu pomenuti ni Z.K., ni V.B., ni stotine drugih...pa? Kakva je to logika, koja je to pamet...?
2. DSS-ovci, R.B. sef BIA-e, D.J. ministar policije...su u dogovoru sa Legijom. To se moze citati i cuti od dana njegove predaje, koja kao da je rastuzila veliki broj mrzitelja aktuelne vlasti. Sta na ove somnabulne tvrdnje reci drugo sem : hej,dame i gospodo, da li vi zaista ne znate da je doticni Legija osudjen na 40 godina zatvora? Znate, naravno. I...?
I dalje govorite o dilovima i slicnim glupostima. Neverovatno
Mrznja nikada nikome nije bila dobar savetnik. Posebno ne onima koji se navodno zalazu za demokratiju i pravnu drzavu. Komuniste je, pak, "krasila"


Ja nisam začuđen što si

Ja nisam začuđen što si se iznervirao i ulogovao pre dva sata da bi rekao to sto si rekao. Ti si se upecao.


Nick je nov ali je stil

Nick je nov ali je stil odnekud poznat... Jesi li ti to Zokster? Ili kako ono bese?


citajuci ovaj blog, setila

citajuci ovaj blog, setila sam se reci bivseg bogradskog nadbiskupa perka od pre desetak godina. covek je rekao da je beograd balkanska ludnica.
mislim da su se granice ludnice prosirile i da je citava srbija postala balkanska ludnica.
kako drugacije objasniti ovo sto se desava?
stvar je dodatno zakomplikovana cinjenicom da ludaci jos uvek drze kontrolu nad ludnicom. nismoni toliko uspeli posle 5. X, da preuzmemo kontrolu, mi normalni. zato je jedini izlaz bekstvo odavde.
svako razmisljanje o aktuelnim temama u srbiji u poslednje vreme zavrsavam recima ovo je tragedija naroda.
konacnoje pao mrak na srbiju.
amen.


Biljana,

Imaš li neku informaciju šta je sa ovim ljudima na tvom blogu večeras? Još juče se moglo razgovarati manje-više normalno. Nije voda iz vodovoda. Ja je ceo dan pijem i ne smeta mi. Možda bi B92 trbalo malo da istraži.

Pozdrav


"dragocena" Kristina K.

Procitah nekoliko postova Kristine K. gore iznad pa sam morao da se javim jos jednom.

Nivo Kurira jeste izuzetno nizak i zna da bude jako uvredljiv (bacim pogled i tamo obicno kad pogledam i na Danas, Politiku, Blic ... pa onda formiram moju sliku). Ali racunam da ipak ne smeju da objavljuju teske klevete i lazi posto ljudi mogu da ih tuze ... kao sto mnogi i rade.

Sa internetom i ovim blogom je vec druga stvar. Ja se ovde ne pojavljujem pod svojim imenom i vec sam unapred odlucio da necu nista reci sto bi moglo biti neka informacija o nekoj licnosti(koja se zasniva na mojoj reci), glasina, rekla-kazala etc. vec samo misljenje iza kojeg stoji neka logika, argumenti ili pak informacija koja je svima dostupna(najbolje sa linkom). Pa cak i da sam objavio svoje ime ne bi trebalo to da radim zato sto nisam VIP pa znaci ostaje samo da ovaj sat garantuje da sam ja taj Petar Petrovic kojim sam se predstavio. Sto ljudi ovde ne verujem da rade a bilo bi tesko i izvodljivo. Jedinu verodostojnost mogu da imaju osobe koje su ovde "domacini" blog-a posto je njihov identitet garantovan od strane sajta (a i tako su poznate licnosti). Mada i kad bi takva licnost objavila neku osetljivu inofrmaciju (kao ova Kristina K.) o nekoj drugoj javnoj licnosti pokusao bih da procitam/cujem i onu drugu stranu pre nego sto formiram/promenim misljenje.

Citajuci sad ovde sta je napisala Kristina trebalo bi da promenim moje dobro misljenje o Tadicu i Ruzici Djindjic a valjda da bolje mislim i o Cedi. Mada sam sa raznih strana cuo jos mnogo gora rekla-kazala i o njemu(koje nikad nisam prihvatao "zdravo za gotovo"). Mozda je Biljana i licno poznaje pa joj vise veruje ... inace ne znam kako bih drugacije objasnio ovo da je "dragocena".

Meni ostaje da radim i dalje sto sam i dosad radio: da cenim neku javnu licnost po onome sto LICNO kaze u nekom intervjuu ili izjavi. Po onome sto negde napise i sta uradi. Pa onda dolaze sredstva javnog informisanja i ono sto napisu drugi o njoj. Tu sam vec jako obazriv i pokusavam da proverim na vise mesta i raznih izvora (posebno ako su ovako osetljive (dez)informacije). I u svemu sto ona radi pokusavam da nadjem i neku logiku i razloge/motive. Naravno da i ovakva rekla-kazala uticu na coveka ali tu sam vrlo skeptican i vrlo obazriv pre nego sto ih svrstam u neke od kategorija: "za dobrim se konjem prasina dize", "gde ima dima ima i vatre" ili kao prljavu diskvalifikacija neke licnosti iz odredjenog (u ovom slucaju politiskog) razloga. Kristinini postovi mi spadaju u ovu trecu kategoriju.

Kad sve gore opisano primenim ipak ostajem pri dobrom misljenju o Borisu i Ruzici. A Ceda me nije ubedio ni licno a ako ima ovako "moralne" aktiviste ... imam jos losije misljenje o njemu.

Ne znam sta da kazem, nisam za brisanje ali ne znam ni da li je dobro ostaviti ovako prljave diskvalifikacije. Jedno je kad se ljudi "samo" pljuju i vredjaju (to ne bih dirao iako je ruzno) ali ovakve "poverljive informacije" ... ne znam. Ali taj tezak zadatak prepustam domacici bloga. Sto se mene tice, ovih par Kristininih postova su "dragoceni" samo za srozavanje bloga na nivo ispod Kurirovog.

A ostajem i pri mom losem misljenju o nasim sadasnjim politicarima uopste ... ne iskljucujem tu ni one iz DS iako bih se ipak za nju najpre odlucio kad bih glasao.


Virtuelni Vasilije: "Meni

Virtuelni Vasilije: "Meni ostaje da radim i dalje sto sam i dosad radio: da cenim neku javnu licnost po onome sto LICNO kaze u nekom intervjuu ili izjavi."

Npr. Slobodan Milosevic.


naravno i Slobodan Milosevic

Odlican primer si naveo zokster. Ne vidim zasto bih i o Milosevicu sudio drugacije? Jedino sto si izostavio i sledecu recenicu koja glasi: "Po onome sto negde napise i sta uradi". Sa njom onda to sto sam rekao dobija PUNI smisao. Jer ona govori o razlici izmedju RECI I DELA. Jednom od najvaznijih kriterijuma kad je u pitanju procenjivanje neke licnosti. I posebno politicara.

I pre svega se uzdam u svoj RAZUM. Pa onda saslusam i druge ljude. I to OBAVEZNO vise njih i to one koje imaju SUPROTNA misljenja. I onda procenjujem njihove ARGUMENTE, trazim LOGIKU a pokusam da procenim da li postoje jos neki dodatni MOTIVI/INTERESI iza toga sto pricaju.


To be, or not to be: that is the question

Pravo pitanje!

Cak i kada naglas procitate Hamletovu dilemu zvuci isto kao Biljanino "BIA ili Srbija".

BIA i KOS (i ostalih par manje znanih sluzbica) samo su servis kamarile koja vlada time sto zovemo Srbija negde od Drugog Srpskog Ustanka, ili nesto malo ranije. Ja nisam istoricar, ali to je moje duboko uverenje. Da li je ta kamarila samo istureno (jugozapadno) odelenje kamarile koja vlada velikim bratskim narodom od vremena Borisa Godunova (ili jos ranije), to ne mogu sa sigurnoscu da tvrdim, ali je vrlo moguce.

Ovo tek da bi smo se slozili da je rec o necemu sto vec vekovima upravlja zivotima miliona ljudi. Dakle, nije rec o bandi koju cine par reketasa i narko-dilera. Rec je o organizaciji koja bukvalno vedri i oblaci.

Da se ne zadrzavamo na pitanjima ko je i zasto ubio Mihajla ili Aleksandra Obrenovica. Ja ne zivim u Srbiji vec dvanaest godina, ali sam samo uz pomoc informacija dostupnih na Internetu stekao cvrsto uverenje da je kamarila koja zaista vlada Srbijom (i ko zna jos cime) pravi narucilac ubistva dr.Djindjica.

Sta sam do sada pomenuo sto nije opste mesto? Hajde da probam: da li Vam je ikada pala na pamet mogucnost da je i cuvena Petooktobarska Revolucija u koju ste se toliko razocarali takodje predstava u reziji kamarile i njenih servisa?

Bojim se da je rec o sledecem: do pada Berlinksog Zida i raspada SSSR-a, Jugoslavija je bila neka vrsta vacuuma. Posle toga, onaj sporazum sa Jalte (kojim su nas toliko plasili) je stvarno postao pravosnazan i nas deo vacuuma (istocno od Drine) je ispunjen dimom i sutom sa severoistoka.

Dakle, Srbija se sada nalazi tamo gde su bile Poljska i Ceska u periodu od Drugog Svetskog Rata do 1989. Diktatura nije tako otvorena kao tamo u to vreme, ali je tu. Primer dr.Djindjica je samo najvidljiviji.

Pitanje: da li je dr.Djindjic ikada imao bilo kakvu sansu? Da li im je, u stvari, posluzio kao odlican primer svima koji samo pokusaju da dirnu u prave temelje vlasti?

Prema tome, postoji li stranka, ili koalicija, ili bilo kakva politicka snaga u Srbiji danas koja moze, makar i kozmeticki, da promeni nesto u vezi KOS-a ili BIA-e? Da li je ikada postojala?

Kako bih voleo da me demantuju...


naravno da ne postoji

Nisam sigurna kako uspevaju da zadrze sve ljude, ukljucujuci tu i nas u blogu, u neverovatnom stanju zaborava bliske nam proslosti.
Nije mi daleko od logike to sto kazes o Rusima, pa izmedju ostalog tamo su Mira , Marko i jos mnogi....( da li moslite da ONA nije znala sta se sprema, i da joj BIA nije bas lepo objasnila da je pravi momenat da poseti sinčića?).
Šešelj se izgleda malo preračunao, pa je kupio kartu za Hag, ali biće zanimljivo videti i taj rasplet!

Djindjic nije imao bas nikakvu sansu, i mislim da je povrsno shvatao koliko su sluzbe razgranate, možda to sad liči na paranoju,ali šta misliš koliko je njih koji sad šalju komentare u ovom ili nekom drugom blogu?

Zamisli sebe u ulozi političara na vlasti, koji tek dolaskom na vlast( da ne udjemo u stanje da je bas sve namesteno od strane BIE, pa i dolazak odredjenih , od njih izabranih likova) shvatio kakva je to grdosija, da ne moze da veruje najblizim saradnicima, da BIA zna o njemu vise od njega samog......
I da pri tom nije spreman na politička ubistva.....

Bice potrebne decenije da se takav sistem razgradi, ukoliko je to uopste moguce.
Najveći problem je što su oni neverovatno zatvoreni, i savršeno obučeni da ne dozvole nikome pristup u sistem.
Jedini način je ubaciti svoje ljude danas tamo, i za možda 10 godina, ako se ne prodaju, nešto promeniti.

To na žalost važi i za obične zaposlene,kao i za rukovodstvo BIE.

I da ih sad sve raspustiš, što je Djindjić imao kao ideju, oni ostaju bogata organizacija koju je ne moguće demontirati, i koja će odmah preći u paralelni svet i dalje kontrolisati sve.

To naravno ne ugrožava svakodnevni život običnih ljudi, ali ugrožava njihove percepcije, obrazovanje i moć zaključivanja, pa time ostaju dobri za manipulisanje.

Treba poći po Srbiji pa videti tragediju koja glasa za radikale! Nije Beograd Srbija.

Sve je crno ili bar tako izgleda!

Ako nas ta nekakva Evropa ne uvuče u svoje Čeljusti, pa da nas sve ovo prestane zanimati, proći će nam život u BLOGU!


Ovo je prava dilema

i pravo pitanje. Svi koji razmisljamo svojom glavom i kojima je bitno da Srbijom vladaju najbolji ljudi, jer odavno imamo problem da je srpski narod bolji od ljudi koji njime vladaju od tzv. elite (sto je svojevrsni fenomen).Nama se sada toliko spustio kriterijum da pokusavamo da ako je moguce Srbijom makar ne vladaju ubice. E , sada je pitanje kako da ih odvojimo . Zato je Bagzijevo svedeocenje jako vazno. Slusala sam potparola specijalnog suda Maju Kovacevic (radije bi da sam prociatala sta je rekla tako sporo sklapa recenice da to strasno smara), no sve u svemu sud ce nece baviti onim sto nije u optuznici i to je potpuno razumljivo. No pitam se, da li mozda red da se neko drugi pozabavi i ko bi to mogao da bude ? Pitam zato sto u sadasnjem sastavu sudstvo sigurno nece. Podseticu sve citaoce na izjave ljudi koji su sada na najvisim funkcijama u pravosudju kada je Bagzi zadrzan u pritvoru kako su nam ne objasnjavali nego bili spremni i sa nama da se obracunaju izjavama tipa: to je po zakonu, odbranili smo nezavisno sudstvo time sto smo pustili Bagzija na slobodu...e kad je postalo jasno da je to bio najklasiciniji pokusaj atentata..niko od ljudi iz pravosudja da nam da obajasnjenje sta bi..a i zasto bi..oni su svoje zavrsili..mislim svoju misiju..potopno sam svesna da su ovo teske reci..no sta drugo mogu da mislim..ministar pravosudja (namerno ne kazem pravde..jer on je uvreda za pravdu ) se javnosti na svako pitanje postavljeno od strane novinara obraca sa takvom osionoscu, arogancijom, pozicije sile i batine ..da to uvek zvuci , sta god da kaze , tipa: "sta je bilo, ajde mrsh tamo, sad cu ja vama da dajem objasnjena..nije ono sto vidite golim okom nego je to "legalisticki"..u kontekstu toga , i za vreme nacista je bilo dozvoljeno da ubijete Jevreja bez ikakve posledice i kazne i bilo znaci u skladu sa zakonom, ali ne i sa zdravim razumom.
Zbog toga Bagzi nikog iz sadasnje stukture bilo koje vlasti, izvrsne , zakonodavne ne pominje nikako. Dao nam je mrvice za sada,Seselj , Covic..dobro nisu bili mrvice kada su znali i bilo im je iz raznih razloga u interesu da prvi demokratski premijer ove jadne i napacene zemlje i isto takvog naroda nestane sa lica zemlje.No kako doci do ostalih , mislim doci tako da im se sudi i da ih neko pita , gde si bio, sta si izjavljivao tad i tad...prica nije tako komplikovana , samo treba videti ko je sve profitirao iz Djindjiceve smrti..broj nije mali, jedno je sigurno narod je izgubio. Samo se pitam ko ce da ih pita, ne sigurno neko iz sadasnjeg pravosjudja koje je prcija DSS, koje je potpuno degradirano dovodjenjem sudija po partijskoj pripadnosti, gradjeno najnizom selekcijom , ljudi na najvisim funkcijma direktno profitirali Djindjicevom smrcu i nose beli luk u dzepu u slucaju da se pokojnik i njegov duh slucajno, slucajno ne povampiri. Mozemo im prikaciti , razne epitete , samo ne "nezavisni"
Zato najuzasnija stampa, tipa "Kurir", "Press", "Tabloid" je u stvari prava stampa , tj. to nije stampa to su glasila pojedinih frakcija u BIA. Ovo sam odavno verovala, no ova u pocetku suluda ideja mi je potvrdjena time sto vidim da direktor drzavne tv se poziva kad uhapse coveka koji je optuzen za ubistvo premijera. Cime ih je to zaduzio da ga licno pizivaju? I sta ce on uopste tamo? On je samo jedan lik iz sarenolikog mozaika:policija, BIA, pravosudje,stampa pa verujem i pojedini "biznismeni", jer je to zemlja gde se se jos uvek obavlja prvobitna akumulacija. Svi su pomalo doprineli , malo ali znacajno da Djindic nestane sa lica zemlje i da oni nastave da vladaju . Ovo je jedna u stvari "nekrofilska vlada", vlada dosla na krilima smrti jedinog demokratski izabranog premijera, cijom je smrcu pucano ne samo u mladost Srije nego i u zdrav razum.


Vlada

Veliki problem srpskog društva je da ljudi od države ili vlade očekuju da one vladaju njima (verovatno reč "vlada" ima nešto sa tim). Državni aparat bi trebalo da bude servis građanima, a ne da njima vlada. U državnom aparatu treba da budu ljudi koji rade svoj posao profesionalno, u okviru svojih nadležnosti i zakona. Oni koji to nisu u stanju, trebalo bi da izgube posao. Za zakone i za kontrolisanje državnog aparata (ne građana) trebali bi da budu odgovorni vlada i skupština, a posredno i oni koji ih biraju.


raoul duke

Quote:
Da li ovde ima još nekoga ko misli da, dok god BIA, DB, šta god da je ime te aždaje, bude bila netaknuta, iz Srbije treba bežati...

Da, da... koren svih naših problema. Tužno je što većina ljudi ne kapira da se Srbija od svog rođenja (da kažemo kraja 19.veka) policijska država, da nikada nije bila ništa drugo a veliko je pitanje da li će ikada biti. Prema tome, ko ne želi da uvodu "rođen u policijskoj državi" doda i zaključak "umro u istoj"- bežati, nego šta.

Quote:
...samo za onu stranku ili koaliciju koja u svom izbornom programu bude ponudila odgovoran i ozbiljan plan o kompletnom rasformiravanju ove užasne organizacije...

...i da kažu "dabogda mi umrla majka ako ne rasformiram BIA" ali obavezno da pokažu obe ruke, da ne bi iza leđa prekrstili prste. U tom slučaju, možemo imaginarnoj stranci ili koaliciji verovati bez rezerve.

The bottom line- ko će da izađe na ulicu i otme vlast od tajne policije? Niko. Izbori? Demokratija? Kakva sprdnja...

*There he goes. One of God's own prototypes. Some kind of high powered mutant never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.*


Draga Biljana,

Evo mene sa sirovim informacijama o Bilderberg konferenciji. Zbog velike tajnosti u kojoj ova grupa radi ne mogu garantovati da je sve što sam navela 100% tačno, ali nas ovde i ne zanimaju fakti kao takvi, već put kako mi možemo da primenimo njihov obrazac za organizovanje naših pametnih ljudi na korist naše zemlje i regiona. Za one koji žele da dalje istražuju trudila sam se da navedem dosta imena i naziva u originalu, a na kraju je i literatura. Na internetu ima svašta, ali su podaci dosta kontroverzni i nepouzdani.

Hvala i pozdrav

Izvolite:

Konferencija Bilderberg

Konferencije Bilderberg (ovde skraćeno KB) su neformalna okupljanja elite iz oblasti politike, privrede, vojske, medija, nauke i evropskog visokog plemstva. Većina učesnika dolazi iz država NATO-a, a od 1989. učestvuju i lica iz drugih zemalja.
Konferencija je prvi put održana 29. maja 1954 u hotelu Bilderberg u Oosterbeek (Holandija). Grupa Bilderberg nije formalna organizacija, ne postoji ni članstvo niti ugovor o osnivanju niti izabrano predsedništvo, niti je na bilo koji način institucionalizovana. Institucionalizovane su samo velike godišnje konferencije.

Motivi

Prvi privatni susret visoko pozicioniranih ličnosti održan je u hotelu Bilderberg iz straha da Zapadna Evropa i Severna Amerika neće uspeti da održe dovoljno tesnu saradnju koja je bila potrebna za rešavanje onih problema koji su stajali pred ovim državama.

Predistorija i nastanak

Impuls za osnivanje Bilderberg Konferencije potekao je od Josepha Retingera. Još u toku Drugog svetskog rata Retinger je kao savetnik poljske vlade u egzilu u Londonu organizovao sednice izmedju predstavnika vlada u egzilu i ministara spoljnih poslova evropskih zemalja. Na ovim konferencijama koje su se održavale u periodu oktobar 1942.-august 1944. nastao je izmedju ostalog i Carinski sporazum izmedju zemalja Beneluksa koji predstavlja prvi dokument na putu ka ujedinjenju Evrope nakon rata.

Za vreme dok je Retinger bio generalni sekretar nastala je tzv. „Economic League for European Cooperation (ELEC)” iz koje se kasnije nastao Evropski pokret, kom je on bio na čelu. Kasnije je Retinger napustio dužnost generalnog sekretara Evropskog pokreta i počeo da organizuje nezvanične i poverljive susrete izmedju američkih i evropskih političara i privrednika. Ovi razgovori su imali prevashodni cilj da otklone tinjajuće napetosti izmedju evropskih država i USA.

U dogovoru sa bivšim belgijskim premijerom Paulom von Zeelandom ( koji je u tom trenutku bio predsednik OEEC-a) i Paulom Rykensom (tadašnjim predsedavajućim Unilevera i ranijim savetnikom holandske vlade u egzilu u Londonu) izradio je planove za stalnu konferenciju. Nakon toga Retinger je ubedio holandskog princa Bernharda da postane prvi predsedavajući i simbolična figura ovog transatlanskog dijaloga.

Ideja za ovu novu platformu za razgovore sastojala se u tome da se pronadju po dva čoveka iz značajnijih evropskih zemalja koji će izložiti svoja konzervativna odn. liberalna gledišta. Bernhardova funkcija i Retingove veze su pomogle da se vrlo brzo pronadje deset takvih ljudi, i to:

Antoine Pinay (premijer/ F)
Panayotis Pipinelis (raniji ministar spoljnih poslova Grčke)
Alcide de Gasperi (Premijer Irske)
Sir Colin Gubbins (Generalmajor/ Velika Britanija)
Hugh Gaitskell (Član parlamenta Velike britanije)
Pietro Quaroni (Italijanski ambasador u Francuskoj)
Ole Bjorn Kraft (Ministar spoljnih poslova Danske)
Guy Mollet (Član parlamenta Francuske)
Max Brauer (Gradonačelnik Hamburga SR Nemačka)
Rudolf Mueller (Predsednik privredno-političkog društva (WIPOG), SR Nemačka)

Na prvoj konferenciji evropskog jezgra grupe je utvrdjeno po kojim pitanjima evropske države imaju neke “rezerve” prema USA. Rezime je trebalo da se pošalje Amerikancima. Ovaj papir je poverljivim putevima poslat u SAD, gde je upravo trajala predizborna kampanja 1952. U tako nepovoljnoj situaciji zalaganje princa Bernharda nije naišlo na razumevanje, pa je usledio novi pokušaj nakon izbora. Ali je ova ideja ponovo odbačena. Nakon toga se princ Bernhard obratio Bedelu Smithu, tadašnjem direktoru CIA-e, koji se pobrinuo da vrh američke administracije formuliše svoj odgovor na ovaj papir. Osim političara, na američkoj strani su odmah uključene i druge institucije, kao npr. Karnegi fondacija, Rokfeler Fondacija i ljudi, Dejvid Rokfeler lično. Dogovor je tekao sporo. Najveći kamen spoticanja su bila organizaciona pitanja i ona su rešena tek 1954. U popodnevnim satima 28. maja sastali su se članovi grupe u rezidenciji holandskog princa Bernharda Soestdijsk Palace radi poslednjeg dogovora pred konferenciju.

Sledećeg jutra u 10 sati princ Bernhard je otvorio prvu konferenciju u hotelu Bilderberg (Holandija).
Na dnevnom redu su bile teme:
„Komunizam i Sovjetski savez“,
„Kolonije i njihovo stanovništvo“,
„Privredna politika i njeni problemi” i
“Evropska integracija i zajednička evropska bezbednost”.

Učesnici nisu pokušavali da reše probleme, nego da razmene stavove.

U svojoj istoriji KB je promenila nekoliko predsedavajućih. Najduže je to bio holandski princ Bernhard, čak 22 godine (1954.-1972.). Zatim slede:

Lord Alec Douglas-Home
Walter Scheel raniji predsednik SR Nemačke
Lord Roll of Ipsden , bivši predsednik bankarske kuće S.G. Warburg
Lord Peter Carington (onaj naš) raniji generalni sekretar NATO-a
Victor Halberstadt prof. ekonomije na Univerzitetu Leiden (Holandija)
Etienne Davignon, raniji član Evropske komisije
(Nisam uspela da utvrdim ko je trenutno predsedavajući)

Od 1960. dotadašnji naziv „Bilderberg Grupa“ je promenjen u „Bilderberg Konferencija“.

Način funkcionisanja

KB su trodnevni neformalni razgovori (think-thanks). Na njima se raspravlja o problemima svetske privrede i medjunarodnih odnosa. Njihov rezultat nisu rezolucije, deklaracije itd. i u javnost se ne iznosi tekst zaključaka. Nakon svake koferencije svakom učesniku kao i svakom ko joj je prisustvovao šalje se primerak zapisnika sa susreta. Ovo nisu stenografski zapisnici, već rezimei razgovora u kojim se izjave pojedinih govornika preradjuju tako da nisu upućene sagovorniku, već zemlji iz koje on dolazi. Od 1961. učesnici dobijaju i jednan informator koji im pomaže da upotpune sliku o održanoj konferenciji. Ovi papiri se tretiraju kao strogo poverljivi. Bilderberg je priznat, fleksibilan, poverljivi i neformalni forum za vodeće ličnosti na kom se iznose različita stanovišta i pospešuje medjusobno razumevanje. Bilderberg susreti se održavaju u zabačenim hotelima radi lakšeg obezbedjivanja priminentnih učesnika i osigurala poverljivost. Strogo čuvanje u tajnosti tema o kojim je razgovarano na konferenciji dalo je mnogo materijala za različite teorije zavere. Kod nas je najpoznatija ona o zaveri protiv Srbije. I zaista, pouzdano se zna da su planovi za bombardovanje Srbije skovani na jednoj od Bilderberg konferencija. I pored toga KB treba posmatrati pre kao izuzetno uticajan lobi koji ima prevashodni cilj da sa pozvanim političarima postigne bazični konsenzus o odredjenim vrednostima koje političari zatim sprovode u praksi.

Bilderberg konferenciji se mogu pripisati neke izuzetno značajne strateške ideje kao npr. ideja o jedinstvenoj Evropi, globalizaciji itd.

Ne može se reći je Bilderberg grupa apsilutno uspešna. Neki od njih su doživeli neuspeh već na samom početku. Medjutim, dimenzije ciljeva koji su ostvareni govore o potencijalu ove grupe da pronalazi strateške pravce razvoja na planetarnom nivou.

Učesnici

Grupa Bilderberg (odnosno njeno članstvo) nije institucionalizovana. Institucionalizovane su samo godišnje koferencije. Konferenciju sazivaju predsedavajući i dva (neplaćena) generalna sekretara na savet i preporuku upravnog odbora. Lista učesnika se utvdjuje svake godine i ona je svake godine drugačija. Biraju se oni učesnici koji će obezbediti visoko informativnu i izbalansiranu diskusiju o pojedinim tačkama dnevnog reda. Obično učestvuje tačno 115 lica, od kojih dve trećine dolaze iz Zapadne Evrope, a jedna trećina iz Severne Amerike. Otprilike jedna trećina pozvanih učesnika dolazi iz vlada ili političkih institucija, a dve trećine iz finansijskog sektora, industrije, medija i sa fakulteta. Svi učesnici se pojavljuju isključivo kao privatna lica, a ne u svom zvaničnom svojstvu, mada se podrazumeva da njihova pozicija u javnom životu igra presudnu ulogu sastavljanju liste učesnika. KB je od 1954. posetilo otprilike 2.000 ljudi iz 28 država i petnaestak medjunarodnih organizacija. Na listama učesnika konferencija 2004. i 2005. nalaze se mnoga poznata imena: Džordž Buš, Toni Bler, Gerhard Šreder, Vladimir Putin itd. Medjutim, medju pozvanima.se po pravilu retko nalaze imena aktuelnih političara. Češće su to ljudi kojim je istekao mandat na visokim funkcijama ili perspektivni političari nižeg ranga, kojim je ova Konferencija odskočna daska za dalju karijeru (Bil Klinton-pozvan kao guverner Arkanzasa, Toni Bler-kao šef Laburističke partije, Romano Prodi-pre nego što je postao šef Evropske komisije itd.)

Po Retingeru, učesnici na godišnjim Bilderberg Konferencijama moraju biti uticajni i opšte priznati i poštovani, a istovremeno raspolagati specijalnim znanjima ili bogatim iskustvom da bi svoje lične kontakte i uticaj u nacionalnim i internacionalnim krugovima mogli da upotrebe za sprovodjenje ciljeva koje Bilderberg konferencija postavi. Učesnici moraju imati veliku otvorenost, ne smeju zastupati nacionalnističke stavove ni biti opterećeni predrasudama, moraju deliti zapadne kulturne i etičke vrednosti, pošto se okuplja veliki broj ljudi iz različitih zemalja i krugova. Organizatori paze da se održi partijska, tj. politička ravnoteža, jer, kako kažu, korisno je da se kontroverze otvoreno iznesu. Cilj je uspostavljanje ravnoteže mišljenja o zadatoj temi izmedju preovladavajućih stavova svake od zastupljenih zemalja.

Godišnje konferencije

Do sredine 70.-tih godina Bilderberg grupa je uspevala da radi u potpunoj tajnosti. Liste učesnika i usvojeni dnevni red daju se medijima na raspolaganje, ali nije dozvoljeno izveštavanje sa zasedanja. O neformalnim razgovorima i dogovorima nema informacija u javnosti. Svaka četvrta konferencija se održava u Severnoj Americi da bi se izašlo u susret američkim i kanadskim učesnicima.
Spisak učesnika ovih konferencija se objavljuje i na Internetu.

Finansiranje

Troškovi održavanja godišnjih konferencija u celosti se pokrivaju iz donacija, mada je prvu, onu iz 1954. indirektno finansirala CIA. Troškovi kao što su izdataci za rad sekretarijata, štampanje nejavnih zapisnika i sl. snosi zemlja domaćin, troškove puta i boravka snosi svaki učesnik svoje. Privatne donacije koje grupa dobija značajno olakšava funkcionisanje. Naravno, vlade česno snose troškove učešća svojih političara preko troškova parlamenta, a u nekim slučajevima i preko nekih neuobičajenih mehanizama kao što su studijska putovanja ili čak umanjenja poreza.

Organizacija

Sedište sekretarijata je u Njujorku i Leidenu (Holandija) Predsedavajući konferencije se u svom radu oslanja na počasnog generalnog sekretara Evrope/Kanade i počasnog generalnog sekretara Amerike.

Na vrhu organizacije stoji osmočlani Unutrašnji krug (Inner Circle ili Advisory Group) Ova mala grupa se redovno sastaje izmedju dve konferencije i sastavlja listu učesnika za sledeću konferenciju. Njegovi članovi su trenutno David Rockefeller, britanac Eric Roll of Ipsden, član gornjeg doma i bivši šef Warburg Banke i nemački industrijalac Otto Wolff von Amerongen. Članovi su stalni i do smene dolazi samo smrću nekog od njih. Unutrašnji krug se sastaje kako kažu “po potrebi” više puta godišnje, ranije najčešće u Soestdijk Palace, rezidenciji holandskog princa Bernharda.

Sledeći u piramidi je:
Streering Commitee koji se takodje ne ne bira na konferenciji. Sastoji se od predsedavajućeg konferencije, američkog generalnog sekretara, evropskog sekretara i generalnog sekretara nadležnog za Kanadu, evropskog i američkog sekretarijata i finansijskog direktora. Zemlje članice ove grupe u ovo telo delegiraju svoje nacionalne predstavnike i ono ima ukupno 31 člana. Spoljašnji krug se sastaje samo jednom godišnje.

Literatura:
1. Krysmanski, Hans Jürgen: HIRTEN & WÖLFE, 2004
2. Mills, C. Wright: The Power Elite, Oxford University Press, 1956
3. Who's who of the elite: Members of the Bilderbergs, Council on Foreign Relations, Trilateral Commission, and Skull & Bones Society / » Robert Gaylon Ross. - 3nd revision. - San Marcos, Tex : RIE, 2002
4. Bernt Engelmann: Hotel Bilderberg, Tatsachenroman, Göttingen, Steidl, 1991 ISBN 3-88243-316-7
5. Hatch, Alden: Prins Bernhard af Holland. Blade af et moderne monarkis historie. Illustreret med fotos i s/h. Lohses Forlag, Kopenhagen 1962, 320 Seiten
6. Pomian, John: Joseph Retinger - Memoirs of an Eminence Grise, [Brighton] London Sussex University Press. Distributed by Chatto & Windus Ltd. 1972 Commissioning organisation: edited by John Pomian; with a foreword by Prince Bernhard of the Netherlands. xiii, 265, [4] p.


Bravo Dracena...

Cuburac iz Kalifornije

Odlican rad i korisna informacija... sada bi trebalo kako osmisliti nekakvu NASU organizaciju...


naivno je misliti da je

tim mi tesko pada da razumem stepen naivnosti koji ispoljava osoba koja , pored toga sto je dramski pisac,bracne dane druguje , ipak, sa nekim ko je profesionalni politicar.
...
_______________
i ovde se autor komentara sam diskvalifikovao, pa je ostatak teksta obrisan.
molim komentatore da ne lazu bas otvoreno, ako vec ne mogu da izbegnu vredjanje.
BS


Tacno utihnuli

Cuburac iz Kalifornije
... ali rekao si jednu bitnu razliku (i mislim da se Biljana upravo za tu razliku bori) a to je CIVILNA kontrola... sve su sluzbe prljave... setite se samo koliko je afera imala CIA... ali na kraju dana, glava bude smenjena, neki ljudi budu cak i na sud poslati, nacin rada promenjen, pojedine grupaciju unutar agencije rasformirane... CIA cak oslabljena generalno i deo te slabosti se odrazio na ne predvidjanje i pronalzenje napada 9/11... ali najvaznije od svega CIA i slicne organizacije u "civilizovanim" zemljama se ne bave UNUTRASNJOM politikom... nisu oruzje vladajucih partija... imam utisak da su kod nas slicne agencije ISKLJUCIVO, jos od 1944. alat u rukama ljudi na vlasti da bi se na njoj odrzale... znaci nase tajne sluzbe su takozvane POLITICKE POLICIJE... i Biljanin (izvini B. sto advokatisem za tebe) poziv ili BIA ili SRBIA je upravo poziv da se sa tim prestane... da se ukine tajna POLITICKA policija...

Odoh da spavam, treba ustati u Ponedeljak...


kenedi o djindjicu

CIA je , ubedjen sam, poput DB , jedan od glavnih aktera ubista Kenedija.
gresim li ako kazem da je od tog trenutka SAD na putu koji vidimo kakav je i koji jos uvek traje?
bus je posledica tog ubistva. rezultat te posledice su nasilje i bahatost SAD u svetu , ali i kod kuce.setite se demonstracija , zida prema meksiku itd,itd.
zamislite da mi sada gradimo zid prema kosovu?bombe bi nam odma na glave poslali.
ljudi budimo realni.hipi pokret je krepao jos '68.samo kod nas se muda prodaju za bubrege i za velike pare.
DB = CIA
bus=kostunica
kenedi=djindjic
i samo jedno pitanje za razmisljanje.da li zaista verujete da danasnji DB moze biti ovakav kakav je bez saglasnosti i CIA ?
ko to misli taj je zaista vise nego naivan.


Utihnuli: "naivno je misliti

Utihnuli: "naivno je misliti da je francuski ili britanski DB mnogo razlicit od domaceg."

Nije nego. I oni valjaju heroin kao srpski DB i ucestvuju u likvidaciji nepozeljnih novinara, sudija i premijera?

Utihnuli: "budalastine koje srecem od sudeonika ovog bloga u kojima se poziva strana intervencija, protektorat i okupacija, smatram retardiranim.rec je o osobama kojima ocigledno treba strucna lekarska pomoc jer je stepen njihovog ocajanja i besa , opravdanog ili neopravdanog, zemljom u kojoj zive postao stvar klinickog stepena."

Nije nego. A ne pada ti na pamet da se zapitas otkud tiliko besa i ocajanja.

Utihnuli: "moram reci da je nacin na koji je jugoslav vodio emisiju bio sve samo ne profesionalan.ja da sam bio na covicevom mestu mislim da bih ga isamarao."

Nije nego. Pazi da ti neko ne poveruje na verbalno iskazanoj hrabrosti ispred kompjutera u tvojoj sobi.

Utihnuli: "izgleda svi oko djindjica znali da ce biti ubijen osim njega samoga.kao sto su svi slobini saradnici znali da pada sa vlasti osim njega, ocigledno.sve se cesce pitam da nisu i jedan i drugi zrtve iste grupe ljudi"

Nije nego. A 'Sablja' je izvedena valjda zato da se niko ne bi dosetio takve mudre relativizujuce paralele osim tebe.

Utihnuli: "LDP ocigledno nema muda.posebno posle poteza sa baticem ja da sam clan LDP ne bih vise ni nalepnicu nalepio za njih a kamo li ucestvovao u kampanji."

Nije nego. Koga nesto briga sta ti mislis o LDP i ko si ti da lepis ili ne lepis nalepnice? (a koliko se da primetiti, ti nista drugo i ne radis nego upravo to, lepis nekakve politicke nalepnice).

Utihnuli: "ljudi izginu trceci u kampanji , a onda "svete krave" se niodkuda pojave i zauzmu polozaje je nesto sto nikako ne moze korespondirati sa porukom LDP"

Ajde, bezi odavde, agituj na nekom drugom mestu. Sad se opet pojavljuju "svete krave", ali u mnozini, a ti si vidovit i projektujes se u buducnost i znas unapred kako ce LDP obmanuti svoje glasace. Nije nego.


lavovi i hijene

stvarno bih zeleo da svi koji su prekrsili zakon,zavrse u zatvoru bez obzira kojoj stranci pripadaju.Ovo navodim zato sto komentar ne pisem u okviru predizborne kampanje ili da nekog branim, vec samo zato da i drugi budu malo oprezniji kada pisu svoje komentare,narocito mislim na autora.Podjimo od sluzbene beleske, sve pocinje Od gospodina Bozovica, generalnog inspektora MUP-a koji kaze da su oni trazili na uvid belesku i NEKO im je iz tuzilastva rekao da ta beleska ne postoji. Pazite NEKO??! Sta znaci NEKO?Zvao sam Ziku i Zika mi je rekao to i to.Ne moze NEKO da kaze da ne postoji i tacka. I gde smo mi sad?Nigde.Da li znamo vise nego pre njegove izjave?Ne.Jednostavno, Bozovic mora da kaze KO mu je rekao da ne postoji beleska i da se lepo ta stvar proveri i da zna ko nas laze Jocic ili Bozovic.Razloga za to imaju obojica.Sta nam je rasvetlio Bagzi?Meni jako malo.Njegovi komentari za Covica tipa:"rekao mi je Siptar,da mu je rekao Legija da mu je rekao Covic.." nisu mi previse uverljivi.Isto vazi i za komentare za Cedu Jovanovica (koje ovde autor bloga nije naveo,bas cudno,zar ne) ,rekao mu Cume itd.Sve u svemu, nema materijalnih dokaza, nema suocavanja sa optuzenim...
Kao kad bi hijenama bacili lesinu oko koje ce se otimati i ujedati.E bas me Bagzijevo svedocenje podseca na tu lesinu oko koje je mi sada preganjamo, dok lavovi sede u hladu, netaknuti i bezbrizni....


Rumunija

je prošla kroz pravu revolouciju, krvavu, i to 89te a tek su pre možda godinu dana, otvorili i raskopusali sve sradike i jatake. Kažu da je bilo za neverovati ko se sve nalazio na spisku. Zamisli da se na spisku našeg BD-a nalaze Lepa Brena, Džaja, Branko kockica, Patrijarh, skoro svi vlasnici kafana(u ovo sam skoro siguran), Rokeri sMoravu, ali i Pavić, Siniša Kovačević sa gospodjom (ne bih rekao da je Dušan u ekipi, jer on baš ima pik na službu... možda baš zbog brata:).... Meni je ovo lako zamilislivo. Plaši me ono što ne mogu da zamislim, jer ogromna i zla je naša služba.
Kako je rasformirati? Pa izborima. Jakom i stabilnom vladom koja ne zavisi od Tijanića, Manja vukotića, Smajlovićke, Ace Tomića, Bulatovića i sl. A tu Vladu bi trebalo da podržimo, onako, kako nismo umeli Đinđićevu.
Poltitičari su poznati da se ne zameraju nikome ako baš ne moraju, pogotovu ne tako nekom moćnom, što znači da će službu rasformirati samo ako budu bili ucenjeni od strane Evrope ili , što je manje erovatno, da naš pritisak bude toliki, da će onda morati taj neprijatan im posao da rade.
Al mene baš briga za Lepu Brenu i kompaniju. Bitno je da mastermind-ovi budu sklojneni. Oni, koji su smišljali i organizovali zločine, ratove i razarali nam društvo, moraju biti, koliko u janurau ili februaru, skrajnuti sa pozicije moćnika. Zato su ovi izbori dobra prilika. Uzmi tog Čovića kao primer. Kako brzo menja strane. Prvo je bio sluga Slobe, pa Djindjića, pa Koštunice, pa Karića. A svo vreme koketirao sa službom. ma neka ga. On je sluga, i tako će i ostati. Proći će vreme dok naše društvo i naše institucije, ne budu bile toliko jake da se sa takvim gnjidama nose. Do tada, mi bi trebalo o najmoćnijima da brinemo, o onima koji postavljaju uslove po kojima čovići igraju. Prvo najveću žabu!

http://gradjanin_djordje.mojblog.co.yu


za koga glasati??

ZA rasformiravanje tajnih sluzbi u srbiji, koliko je meni poznato, najglasnije se zalaze SPO. No, to je verovatno zato sto nisu a ni nece imati prilike da se time zaista i pozabave. Gresim li?


Knjizzevnost / Deca

Knjizzevnost / Deca pissu
Datum: 2006-11-25
Autor: pionir37 - VIII razred
Izvor: Pionirov glasnik
http://www.pionirovglasnik.com

Zašto volim posao tajnog agenta

U životu ima mnogo zanimanja koja mi se, na neki način, sviđaju. Ali od svih bi izdvojio posao tajnog agenta.

Najčešće gledamo filmove u kojima je tajni agent Dzejms Bond 007. Posao tajnog agenta je drugači od posla policajca. Njegov posao je teži, obavlja teže operacije, u civilu jei zadatke izvršava sam, a ne u grupi kao policajci. Iako u filmu pobeđuje glavni lik, on zapada i u teške probleme zbog naoružanih terorista. Međutim, on uz pomoć svoje veštine i hrabrosti uspeva da bandite stavi iza rešetaka gde im je i mesto. Ali ako biste pomislili da mi se posao tajnog agenta sviđa samo zbog filmova, grešite. Sviđa mi se zbog jednog pojma, jedne reči – pravde! Ako me razumete.

Danas u našoj državi pravda ne postoji. Danas ne možete da verujete ni svom stricu, ni ujaku, brat vas rođeni prevari. A zašto? Pitate se! Zato što je malo ljudi od poverenja, u koje možete da se uzdate. Bi kao moj nastavnik, sigurno vam se desilo da vozite automobil, a policajac vas zaustavi i tvrdi da ste prekršili pravilo. E, zbog takvih zemlja propada! Mali sam da bih to komentarisao, ali i sam sam svestan te činjenice. Danas organi reda ne sprovode na najbolji način pravdu. Lopovi svakoga potplate. Niko od njih ne kaže – ne. Svi pređu preko toga. Danas lopov izađe iz zatvora kao ja iz svoje sobe. A zašto? Jer potplati čuvara i izađe, a to ne bi smelo.

Zato ako mi se ostvari životna želja i postanem agent, boriću se da pravdu sprovodim na najbolji način. Da li ću moći? Pitam se!

Zadatak deluje konfuzno! Ne držiš se teme i ne pišeš samo o tvom zanimanju nego kritikuješ društvo, sistem… U tvom zadatku ima dosta pravopisnih grešaka!
Vr. Dobar (4-)

http://urbanozeleno.blogspot.com


I skotovi imaju vek trajanja (al' traju...)

Biljana, svaka čast, tukli ste u centar
a niste promašili sve ostalo.
Pozdrav,
Bane


vrlo dobar, cetiri minus

..."Zato ako mi se ostvari životna želja i postanem agent, boriću se da pravdu sprovodim na najbolji način. Da li ću moći? Pitam se!

Zadatak deluje konfuzno! Ne držiš se teme i ne pišeš samo o tvom zanimanju nego kritikuješ društvo, sistem… U tvom zadatku ima dosta pravopisnih grešaka!
Vr. Dobar (4-)
"...

mislim da je ovo pravi komentar i na moj post, a i na sve komentare i odlican zavrsetak teme.
vidimo se brzo, drugari.
nemoj da mi se neko opustio.
peace and love and happiness
bs


da,da , tako su bili

da,da , tako su bili kritovani djindjic i njegova vlada od strane gradjana , pa su kostunica legalista i dss to umeli da iskoriste u svoju korist. mislim , ne trazite dlaku u jajetu!cekajte da prvo udjemo u EU i u NATO, pa onda izvoljevajte. a sada, ako mozemo , pomozimo LDP-GSS-SDU-LSV nashim glasovima da makar udju u parlament. dokle god smo mimo sveta , ova BIA ce da postoji!