Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Video-Chat

Thomas ReiterThomas ReiterChat sa svemircima? Može.
Večeras oko 21:00 biće omogućeno i to, ali samo za nemačko govorno područje, budući da je astronaut Evropske svemirske agencije nemac, Thomas Reiter.
Kompanija T-mobile, omogućila je ovu vezu i sve se može pratiti, a i aktivno učestvovati preko njihovog portala. Ima još vremena da se smisli neko pitanje. Na primer: "a vi, kako 'te?"


:)

A jel će tu da bude nekog skidanja preko kamerice?
Cyber seks i te fore?

Predrag M. Azdejković
www.queeria.com


To je uzbudljivo

i bez skidanja.
Predraže, malo mašte, ipak je to bezvazdušni prostor. :)
Just imagine...


Toma je sehr gut

Oh ja, ja, mein lieber Thomas, keine Gravitation.
Oh ja, ja, schneller schneller. Oh daß ist so gutt.
Ah ja, Thomas du bist so fantastisch.
Du bist der beste Man in Cosmos!!!

Predrag M. Azdejković
www.queeria.com


und Thomas..

Wie gehTeT dir?

(to da mu prevedem ovo "kako 'te?")


A pitanja

ništa? Eh kakvi smo perverzni.

Ali, evo pitanje:
Šta misli Tomas kada može da se očekuje ulazak Srbije u bezvezdušni prostor?


PA

Mi sno vec odavno u tom bezvezdušnom prostoru!!!
Zar ne?


Ne, mi smo u beztezinskom stanju,

a oko nas je globalni Veliki Brat.


cq . . .cq . . cq de

Evo ,prisecam se moje prve veze sa ‘svemircima’,Bilo je to spocetka devedesetih veka prohujalog kada je NASA dozvolila da se astronauti, a pritom radio amateri, javljaju te uspostavljaju kontakte sa zemaljskim r-amaterima.Veza se realizovala na frekvenciji od 2 m (ultra kratkim talasima). Oni (sa zemlje)koji su imali mogucnost usmeravanja antena bili su u prednosti nad ostalim.Satl je sa visine od cca. 250 km u preletu Evrope davao informaciju evropskim r-amaterima da ga pokusaju dozvati. I tada je nastajao haos u eteru jer podosta je njih zelelo da ga kontaktira.Kako mi r-amateri kazemo 'gazilo se jedni preko drugih' signalima.Ko je imao jace snage primopredajnika imao je i vece sanse da ga ,tada Amer, iz Satla evidentira . Nakon par dana/noci dezuranja/nespavanja uz radio stanicu uspeh da moj poziv cq . . . cq . . cq de YT7CC bude ’gore’evidentiran . . . na cega me zavazda potseca Nas-ina qsl karta.Nije na odmet napomenuti bio sam 1 od nekolicine iz ‘bivse YU’ kojem je to tada uspelo.A zainteresovanih za vezu bese . . .ohoho.
Dugo sam radioamater ali ovaj kontakt sa ‘svemircima’ ostade mi u (posebnom) prisecanju . Ovi danasnji kontakti posredstvom linka su . . .posve drugacija pripovetka.

73 de 9H5CC (cece)