Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

SINDIKAT

Svi na YouTubePosvećeno svim televizijskim stanicama koje su htele da cenzurišu novi spot beogradskog sindikata


Pogledao sam spot. Ne vidim

Pogledao sam spot. Ne vidim razloga za toliku prasinu, osim sto je predizborna kampanja. Ali cinjenica je da je u Srbiji bilo kakav politcki sistem obesmisljen, a pesma samo to direktnije i neprijatnije kaze. Mene zanima sta u tekstu nije tacno, ko tu moze da se nadje pogodjen i uvredjen. Sto se tice repovanja na Srpskom, mozda nije najsavrsenije, ali je dobro onoliko koliko jezik to dopusta i naravno, kolika je umesnost onoga ko stihove pravi. A da je tesko, tesko je. Ko se iole razume u muzicku scenu u Srbiji zna da od toga nema `leba. Znaci, bez brige, nece da se naklopaju para.
Kad smo vec kod muzike, Marko kad ce neki cert?


ne razumem cemu buka

ti momci su samo "muzicari" i njihova "poema" je samo njihova kritika. i nije tu nista novo receno. to je kao da vam je neko tamo krajem septembra 2000 pred izbore rekao kako sloba i njegov rezim nisu dobri. a sada svi na svoja radna mesta. posle se zalite nezaposlenost trte mrte a usred cetvrtka visite na blogu.
e sta biste vi bez mene...


ode sat vremena..

..na citanje..I nisam ukapirao cemu frka. sve je manje vise tacno mislim u textu BS-a, mozda previse ostro za neciji ukus, ali ne moze se na ovu temu praviti romanticna pesmica, zar ne?


Smrt cenzuri!

Ovakva pesma moze samo da bude trn u oku onima koji se prepoznaju u njoj. Cenzuru treba zabraniti ama bas svake vrste, ako zelimo da budemo slobodno i otvoreno drustvo. Pogledajmo samo Nemacku gde razni neonacisti imaju prava na demontsracije i slobodno izrazavanje svojih ideja.
U Srbiji je doslo cudno vreme, toliko cudno da sam sebe uhvatio kako presluavam ovaj spot (prva cudna stvar je da ga nigde do sada nisam ni video ni cuo) a druga veoma cudna stvar je da sam utisavao zvucnike, razmisljajuci posle sekunde zasto to radim?
Potpuno mi je jasna reakcija raznih obozavatelja lika i dela Chede, "narodnjaka", "onih koji nam zele bolje", itd, ali mi nije jasno zasto je doslo tako vreme u Srbiji? Zasto smo ono ludo jednoumlje zamenili drugim, novim, upakovanim u slatke reci ljudi sumnjivih kvaliteta?
Momcima zelim da nastave u ovom tempu, znam da im je tesko, ali ako istarju upravo ovakvom cenzurom dobice vise publike koje mozda i ne bi imali kvalitetom muzike. Inace reci su im uvek na mestu, bez daljnjeg.


Viktore M.

Googluj i pronadji profesora dr Stelija Fisha, profesora ustavnog prava na Univerzitetu u Majamiju i edukuj se o demokratiji i slobodi govora.


ne razumem

u cemu je problem...momci su rekli sta misle,ako se nekom to ne svidja ne mora da slusa...inace,sve sto je u pesmi receno je tacno a ko to ne voli...sta mu radim...a sto se cenzure tice pa ne ocekujete valjda da ce ovaj spot biti pusten na rts-u ili pinku???


Šta ne razumeš?

Radi se o tome da su članovi tog sindikata rasisti što se odlično vidi i iz ove strofe ali i iz drugih njihovih, ne znam kako da ih nazovem, pesama ili šta je to već.

"A tolerises Hrvate, Borku,
gej parade,
ma jebes Levijeve
dokumentarce,
nije me sramota
sto poreklom sam odavde..."

Jasna B.


kao sta sam vec rekao

kome se ne svidja ne mora da slusa...


neki drugi BS

deo prošlosti

BS je geto-srbija
zvuk, pobuna ulice,
možda samo klinci,
možda će se promeniti kada porastu,
pređu tridesetu i puste stomake
- možda neće ni biti više potrebe za protest-zvukom
jer će nas dotle pustiti iz geta.
možda ni BS-a neće više biti,
jer će potonuti u anemiju
i izgubiti se u sirovom materijal.izmu - k'o i sve drugo kod nas.
možda, kažem, ko to zna?
a kome je i bitno.


uvek i svuda ce biti potrebe

uvek i svuda ce biti potrebe za protest zvukom - ovog puta BD umesto BS:

"Come gather 'round people
Wherever you roam
And admit that the waters
Around you have grown
And accept it that soon
You'll be drenched to the bone.
If your time to you
Is worth savin'
Then you better start swimmin'
Or you'll sink like a stone
For the times they are a-changin'

Itd.


''предлажем овој цењеној и слушаној станици''

да ми додели блог, а ја обећавам да ћу већ прекосутра имати 500 коментара. не могу сада да одајем тајну, али гарантујем успех и посећеност. ако не буде тако, враћам назад блог, па га дајте неком селебритију, воји недељковићу, на пример. ето, толико


ko si

brate ti?


марко из великог брата

а ко си, куме ти?


ja sam

brate MC ;)


е да, један велики поздрав за мишка

такав борац се ретко виђа. он је био сам , нас је било пуно, одолевао је цела 2 дана. понеко би му се придружио, али тек по неки коментар, па одустајање, али не и он. ухватио се чак и са биљаном де сербија у коштац, чини ми се да јој се у једном тренутку и набацивао, какав је то само мацан. ако се нови албим џс не буде звао шкоми, они су онда шупци. народни трибун, комесар, зовите га како хоћете, види се мисија. мора да је добар осећај кад си сам, а против је много њих, а ти сам, последњи на кули, бориш се, сав окупан крвљу непријатеља, хорде надолазе .... јел да шкоми, а?


Sedi, jedan

Poslednji koji izadje nek ugasi svetlo!!!!


упс, да умало да заборавим

ту је и невиђена количина ароганције. ако ово што радиш, радиш за џабе, ти дечко треба да седнеш и добро да размислиш. и, заиста ценим тај степен фанатизма, пред тим човек увек застане. поздрави


evo jedan

skromni muzicki prilog iz susjedne BiH.


tnx BiH

to je taj beat!
nadam se da gledamo edu mother na exit-u dogodine!
pozdrav i mir!


komentari SRBoo na 'oni su' sa jutjuba:

"I smesni su onim njihovim "dolazi sindikat" u svakoj pesmi i kao nekim pretnjama koje prde evo vec sestu godinu. Devojcice koje vire ispod suknje Beckovicke i Verana Matica.

"Zato sto su prodane pice, pogledajte taj salto mortale od "Govedine" u kojoj ne zele da "tolerisu Hrvate" do pesme "Vec vidjeno" u kojoj cmizdre sto Mladic nije uhapsen - a sve zbog par spotova koje im je isproducirao B92 i nesto love za pljuge koje su im gurnuli u dzep. Fuj.

"Sranje. Utopili su se u djindjicevsko/ldpovski talog."

...


Druga strana medalje

Svima koji vole Beogradski sindikat preporucujem da pogledaju ovaj spot:
http://youtube.com/watch?v=XTx7MTD3pho
Znam da pesma nije posvecena tome ali nekako mi se cini da dobija jedan puno bolji smisao u kombinaciji sa ovim videom.
Marko, Marko ala ces slatko da izbrises moj komentar kad vidis ovaj spot! Ako to i ne uradis ti tu je uvek neki moderator ne boj se!


jesus-frozen-christ

koji si ti zlonameran lik! to što ti interpretiraš i šta jso uzima za muzički bekgraund moš mačku o rep okačiti. mogli su da uzmu i eyesburn ili d-dub isto tako, i šta, je l' bi ih to učinilo manje urbanim bendovima (osim u tvom tripu kako ta stvar "dobija jedan puno bolji smisao")?

mi smo ta ekipa je stvar posvećena vaterpolistima srbije, evropskim šampionima, a ne muriji.

ps. paranoji u srbiji nema kraja, je li brate?


Ha ha jako si simpatican.

Ha ha jako si simpatican. Kako volim paljevine! Pa dobro jel ti mislis stvarno da ja ne znam kome je pesma posvecena?
Brate pokusaj da shvatis malo dublji kontekst a to je: ti momci iz tog zloglasnog JSO-a su dok si ti jurio sojke pravili sklekove i razbijali se od treninga da bi eventualno branili tvoje (ili necije) dupe.
I sad si ti najpametniji na svetu? Moraces da shvatis razliku izmedju politicara koji donose odluke i vojnika koji ih (kao i svigde u svetu) izvrsava.
Milosevic je kriv za to sto su ti momci dobijali pogresne zadatke a njima svaka cast na tome kako su ih izvrsavali.
I cela ova pesma moze da se prenese na te momke!
Inace just for the record ja nisam montirao ovaj spot na Youtube vec neki drugi genije!


naravno da sam simpatičan

brate,
nemam preča posla nego da tripujem smisao BS-a tekstova za srpsku elitnu muriju.
to zadovoljstvo prepuštam tebi kad već nemaš pametnija posla.

uzgredbudirečeno,
ko im je kriv što su pravili sklekove umesto da jure sojke-đevojke, kad su mentaći, brate.


U tome i jeste problem

Kazes: "ko im je kriv što su pravili sklekove umesto da jure sojke-đevojke, kad su mentaći, brate"

Ti "mentaći" su imali muda da postignu ono sto ti (a i ja nazalost) ne bi postigli nikad a ni tad.


Na žalost

Quote:
Ti "mentaći" su imali muda da postignu ono sto ti (a i ja nazalost) ne bi postigli nikad a ni tad.

Na žalost :((((

Pa im je onda ponestalo rata, pa su počeli da se bave velikoprodajom hemijskih proizvoda, poslovnim obezbeđenjem, zagrevanjem diskoteka, razoružavanjem zlih policajaca, a onda su na kraju patriotski počeli da oblikuju političku scenu po sistemu žive ograde. A neki su postali i tiražni pisci.

Baš imaju raznovrsna interesovanja i talente. Baš su me impresionirali.

Ja recimo oblikujem političku scenu izlaskom na izbore, a ne snajperskom puškom. Jes' da nisam postigao mnogo, ali sam nekako srećniji ovako.

Super su ti idoli. Pretpostavljam da su tu i Lee Harvey Oswald, Mark David Chapman i slični. I oni su uradili mnogo više nego što ću ja za života.

Vučko


KOnkretno

Meni kod BS-a jedino sto, slucajno ili namerno- ne znam, kasne sa tekstovima. Sto nisu krajem 2000. izbacili Govedinu? Sto nisu ove "nove" stvari izbacili pre 3 godine. Sad su nasli da potkace Jocica? Uh, bas su hrabri. Bas im se divim, i moja baba je sad neki dan skapirala da je Jocic govedo. Videli da Kostunica ljulja i 'ajde sad malo njega da nagazimo.
Inace muzika je OK. Na prethodnom albumu je izasla stvar "Samo za BGD" koja je super, ali nikad je niko nece pustiti na TV-u ili radiju jer nije politicka.


PRETORIJANSKA GARDA

Pretorijanska garda, nekad legija silna,
Sad gomila svinja, slušajte me dobro...

??? za mene, odlazim bez pozdrava,
Garda pretorijanska proganja me noćima,
Čujem topot kopita od borbenih kočija,
Priča jednog pesnika na pločniku počiva.

Policija po pravilu nedužne maltretira,
Dok bogati se bogate van zakonskih okvira,
Ko to tamo lobira, scene k’o iz horora,
Kad radila je palica, telo poput olova,
U službi gospodara pretorijanska garda,
Da odrešene ruke budu krvave do lakta,
A gde je tu pravda za grešnika bez garda,
Jauka brigada svira pajserska brigada,
Hematome, modrice, brojimo k’o ordenje,
Posledice povratne s’ godinama dolaze,
Jer ko ima monopol njemu svašta može se,
Dileri policijski na ulicama množe se,
Šta krije ta arhiva biće večita enigma,
Zakopani, laži, dil i nameštena igra,
Podmetnuti dokazi na uviđaju prosuti,
Revizija zločina na nemogućoj postavci,
Klinci šmrču hors, pun je nos, pun je budžet,
Idol im je Tesla naš’o struju kojom muče,
Pancir ti navuče da nema tragova tuče,
Zaboravi na tužbe sve u granicama službe,
Tužbe krvave, nužne, mere krojene za tebe,
Prava građana se cene po sistemu „ko te jebe“,
Bilo DB jebe BIA il’ samo prostarija,
Isto ti se lomi, isto boli tvoja šija,
Samo koverat ti prija, jer slovom uvek štima,
Upala ti laži, časti, sudija je prima,
Advokat sve ugovori da te murija ne odlomi,
Pa odeš k’o gospodin sud da te oslobodi,
Ti gadiš se novca, al’ on ponekad govori,
Štedite mogućnosti, da te timaju(?) trolovi,
Uniformisani volovi, s’ brda sišli čobani,
Još su gori ’spektori, četvrtaci, 'komani,
U ubilačkoj pomami, rade prozori, krovovi,
Pa ko neće da cinkari u grob će tajnu odneti,
Testis za poneti u fijoci će ti otpasti,
Pa ti reci svojoj deci, što ih muče bolesti,
Il’ jezik za zube, tako ćeš opstati,
U šemi se podmaži svinja da se omasti...

??? za mene, odlazim bez pozdrava,
Garda pretorijanska proganja me noćima,
Čujem topot kopita od borbenih kočija,
Priča jednog pesnika na pločniku počiva. (2X)

Pretorijanska garda zakulisno vlada,
Kroz pacovske kanale ispod večitog grada,
I dalje niko ne zna pod čiju šapu spada,
Za mnoga pokoljenja to će biti stroga tajna,
Oni ubili su Cezara, jer htede da ih sputa,
Ko nije njihov sluga brzo nestane sa puta,
Jer njihove su uhode svuda gde su muda(?)
Za prljave radnje uvek nađu nekog Bruta,
I sve je „Panta rei“, samo uvek tu je služba,
Da ubija i muči kroz sve oblike društva,
Nije važan njihov naziv, ni šta to kaže Ustav,
Kad čuješ korak tupav, budi svestan da si mrtav...

??? za mene, odlazim bez pozdrava,
Garda pretorijanska proganja me noćima,
Čujem topot kopita od borbenih kočija,
Priča jednog pesnika na pločniku počiva.(2X)

(otvaranje dosijea prvenstveno ima taj cilj, kao najviši, da se građanima koji su bili žrtve omogući da vide šta su sve, dakle, propustili u životu, zato što su samo mislili drugačije, bili slobodni da vršeći ljudsko pravo na slobodu izražavanja, kažu nešto što nije bilo po volji ovoj ili onoj vlasti)

(bezbednost građana ove zemlje je danas presudno ugrožena iznutra, ekonomski, socijalno, politički)

(oni su ostvarili ono što su želeli, oni su pobedili, mi smo poraženi)

(partije kontrolišu tajne službe)

(ključne stvari su nekad u šiframa)

??? za mene, odlazim bez pozdrava,
Garda pretorijanska proganja me noćima,
Čujem topot kopita od borbenih kočija,
Priča jednog pesnika na pločniku počiva.(2X)

A.C.A.B.


nije los ovaj SINDIKAT

evo ja saznadoh juce za ovaj BS, procitah na ove dve teme (i na ovih par linkova) sta pevaju/pisu i sta drugi misle o njima. Pa je moj licni zakljucak je da su momci POZITIVNA POJAVA - sto ne znaci da nema sta da se kritikuje.

Najpozitivnija je ta njihova kriticka angazovanost i sto koliko vidim, kritikuju SVE partije (posebno one na vlasti). Steta je samo sto su usamljeni - meni NEDOSTAJU i ugledni i respektabilni UMETNICI I INTELEKTUALCI, nezavisni i nepotkupljivi od bilo koje politicke opcije koji ce kritikovati svaku od tih opcija - naravo PREMA ZASLUGAMA. A kod svih ima sta da se kritikuje. Trebaju nam takvi ljudi koji bi bili SAVEST DRUSTVA. Posto se pokazuje da partije nisu bas uvek u stanju da kontrolisu jedna drugu. Nego se "ljuti protivnici" i lopovi vrlo lako dogovore da sebi daju astronomske poslanicke plate i dnevnice. I vrlo lako podele "plen" u obliku da svako dobije neku svoju firmu, institituciju i slicno, postave svog direktora a ovaj izvrsi "lustraciju" i dovede svoje ljude, partijski podobne. I to se uradi bas "dubinski", maltene do cistacice.

A sta im se ovde na blogu prebacuje? Recimo to sto su kritikovali Djindjica za vreme njegove vlade. Ne vidim u cemu je tu problem? Ako ja npr sad mislim da ima mnogo kriminalaca koji nisu u zatvoru onda cu NARAVNO da kritikujem vladu, necu valjda kriminalce (mnogo bi se "potresli")? E sad ako, ne daj boze, ti krimanalci ubiju predsednika vlade koji pokusava da se bori protiv njih, NE MOZE AUTOMATSKI znaciti da sam ja kriv sto sam ga kritikovao i da sam time pripremao politicku pozadinu za njegovo ubistvo. Samo da dodam: Djinjic je za mene jedini politicar sa ovih prostora koji se pojavio u zadnjim decenijama a kome uz rec politicar pristaje atribut VELIKI.

Drugi primer: pozvali u Novom Sadu Madjare u publici da dignu tri prsta. Sto se mene tice, to je bilo ISMEJAVANJE tog (veliko)srpskog simobla. I, vec prema tome kako su shvatili to, publika je mogla da ignorise ali i svi da podignu tri prsta ...

Treci primer:
"Da se foliras ko Englez
kad dodju neki strendzeri
da se odreknes Guce
kajmaka i radze

A tolerises Hrvate, Borku
gej parade
ma, jebes Levijeve
dokumentarce
nije me sramota
sto poreklom sam odavde"

Ove stihove ja tumacim kao kritiku nekih nasih "salonskih boraca za ljudska/gradjanska prava" (ima ih ovde prilicno na blogu) koji se zalazu samo za ona prava koja su im diktirana sa zapada(napr ona pomenuta u stihovima). Ali zatvaraju oci i cute KUKAVICKI pred NAJTEZIM oblicima krsenja ljudskih prava prema Srbima na Kosovu. Zato sto su brigu o tim ljudima preuzeli ovi gorepomenuti zapadnjaci. I ne samo da zatvaraju oci, nego jos UBEDJUJU te jadnike dole (a i nas ostale) da treba da se stidimo i da nas je SRAMOTA sto smo to sto jesmo. I da smo mi jedini krivci za sve dok se ostali krivci slobodno setaju po Kosovu i i dalje vrse zlocine.

E sad naravno, ovo su bila moja tumacenja. Neko drugi vide to drugacije. I mnogi to sve citaju "po Vuku". I razumem ja da su se neki Madjari nasli povredjeni u NS-u. Kao i da se neki Hrvat oseti lose kad cuje ovo. Ili neki homoseksualac.

I ako podjem od toga da su moja tumacenja ok, JA NE BIH TAKO REKAO kao sto je uradio BS. Ali ja sebe smatram ozbiljnim porodicnim covekom koji se zalaze za RAZUM I UMERENOST a NE MLADIM BUNTOVNIKOM. Da li sad ja treba da budem protiv njih i da ih zabranjujem? I da se pravim da nisam i ja mozda bio mladi buntovnik? Pa eto ja mislim da su i ti mladi buntovnici korisni za ovo drustvo koje TREBA neko da razdrma i da KRITIKUJE. Pa moram onda i da prihvatim rizik da ce oni ponekad da se zalete i da preteraju ... sto je svojstveno mladosti.

Uosatalom evo kritikujem i ja njih za ova dva zadnja primera i kazem da bih ja izabrao malo takticniji i "nedvosmisleniji" nacin da iskazem ono sto mislim.


Sta sad...

...hoce li ova "ilegala" nesto da promeni, ja nista nisam osetio dok sam gledao ovaj spot i pazljivo citao tekst. Bas me zanima da li cu nesto osetiti kad vidim da jeste ili nije LDP usao u parlament.


edo mother

Edo Maajka

on je mlađi

On je mladji, rodio se kasno
i nije mu jasno zasto otac govori
da bi trebalo sve srbe na vrbe
kako da objasni da voli bas nju
bas srpkinju, bas Milanovu kcer

Kako objasnit' ocu u kojem je bio geler
kojem su cijeli odred pobili srbi
kako objasnit' tigru
koji je uvijek is'o prvi
da je rodjena u Zagrebu '85
isto k'o i on
i da sada nosi bas njegovo dijete

Trebace starom xanaxa
k'o i njoj piva
onda kad je sve pocelo
kad je sa njim na maturancu bila

Oni su urbana djeca
briju na exove i na partye
ne zanimaju ih hvidre
ni komunisticke partije

Oni vole samo Dinamo
i Eddyja i Dusa
pacifisti bojkotiraju
sve sto je Made in USA

Oni su metropola
akvarius oni su radio 101
da ih pitas ko je predsjednik
oni ce ti reci, ne znam

Kasno je za pobacaj
iskreno oni pobacaj ne zele
vole se ludi maturanti
svoje dijete zele

Imam plan, rece im
tata i mama, ovo je Ana
tako je svejedno svi zovu
presutice da joj je puno ime Milana

Al' ne, ne, saznali bi oni to kad tad
stari voli kad sam iskren
zato im idem to reci sad, sad, sad
travno, zgrada, liftom do cetvrtog kata
prezime Marusic, njegova mama im otvori vrata

Dobro vece, bok mama
fino mirise ti sarma
ovo je moja djevojka
drago mi je, gospodjo, ja sam Milana
ja sam Marija, vi udjite
sad ce vecera, vi se posluzite

Tak' si zgodna,
idite za stol, ja cu doci odma
za stolom stari sa zujom
pusi Kolumbo cigarete
na zidu Franjo spomenica
iz rata bajonete

Koga to moje oci vide, faljen Isus, sine
muski stisak ruku koje se znoje
i pitanje koje je ime tvoje
Milana, ona rece blago
i stvarno mi je drago
prezime nije bitno
ma bitno je, mala, bitno

Dovodis mi cetnike u kucu
mali, imas muda
to nije sve, stari
Milana je sa mnom i trudna
vec treci mjesec, dosli smo reci vama
pa onda idemo do njenog oca Milana
i njezine mame Jele

Franjo, to je njihov zivot
nek' nasa djeca rade sto god zele
dosli smo reci, mama
prvo vama da cemo se vjencat'
ako ces se s njom vjencat'
onda, mali, mozes komotno
odjebat' iz stana
a obojica znamo da nemas kamo

On se samo dize sa stola
pogleda Milanu i rece
Milana, hajmo,
hajmo u picku materinu odavde
Ivane, stani
Ivan stade, otac na koljena pade
otac pade u plac
u desnoj ruci mu osigurac

Otac jeca, u lijevoj ruci
bomba mu iz Kragujevca
srce ga skljeca i kaze
e nej moja djeca
isto mi je, da mi ovaj
srpski geler puce
ili srpsko unuce da imam
isto bi me bolilo, isto bi me ubilo

Slusaj me, tata
pun mi kurac vise i tebe i rata
i ustasa i cetnika
i partizana i domobrana
ja volim nju vise nego ti domovinu
Tudjmana i generale, ja volim nju
i boli me kurac za ostale

Ona je moj bljesak
ona je moja oluja
moja crkva i papa
ona je moja spomenica rata
unprofor prevlaka
ona je moja haska klupa
ona i dijete su mi bitniji
nego ti i mati i sve to skupa

Otac se skameni
otac se ne mice, otac zanijemi
Marija mu, zena, smirujuce
stisce sakama ramena
u sobi muk, jedini zvuk dolazi sa linije
svira linija Mate Bulic
i pjesma gori borovina

Gori, gori, mater joj jebem
on gori dok gleda sina
kako ga ne jebe ni pet posto
on je naprosto sretan sa cetnikusom
gleda svog Ivana, svoje dijete
kako je hrabar i odvazen
k'o on devedesete

Ali nije on za dom spreman
on ga napusta spremno
i nije mu svejedno
zivjece bez pomoci mame i oca

Ponosan, ali u strahu
s Milanom napusta na ulicu
Bozidara Magovca Travnog
drzi Milaninu saku cvrsto
volim te, kaze klinac klinki
bice sve uredu, vjeruj mi
no sikiriki

Ivan se poce derat'
ne, ne, ne, ne
culi su eksploziju kragujevke
na ulasku u Utrine

Malo prije HG-spota
Ivan se jecajuci smota
na zagrebacki asfalt sad
k'o da zna sta je rat

fala svima za free-ad za novi БС :)


Jedan je Edo

Edine pjesme afirmiraju univerzalne vrijednosti, kao sto su sloboda, demokracija i ljudska prava. Nacija je Edi zadnja rupa na svirali.
Zato je razlika izmedju Edinih tekstova i tekstova BS-a, drasticna.


Edo

Valjda zato ne mogu da se odlepim od ovog bloga - svakog dana dobijem nešto što opet nalepi čvrsto na njega.

Ili što bi u svoje vreme rekao Rambo Amadeus:

"Ja sam se njemu obradovao jako i viknuo: Majko, 'ocu l' ja ovako?"

Pozdrav,

Vučko


maćido

pa, da, znam, oibibio, zato sam i postavio tekst, kao domaći, da može scena da nam se uči širini i duševnosti.

moraš ipak priznati da nema raje kao što je sarajevska. šijete bgd scenu u tome bez daljnjeg.


hipokrizija

ovi sindikalci su cista hipokrizija i obican olos. oni nisu u stanju ni mami da se suprotstave , a ovde prosipaju pricu o nekakvoj revoluciji. pricaju/pevaju o odbrani kosova ("ako treba krv ce pricati"..ili kako vec) i slicna proseravanja, a onda tet-a-tet sa kostunicom pitaju: "cika predsednice, a jel da da cete da ukinete odlsuzenje vojnog roka". ovo sto sindikat propagira je muzicki ekvivalent politickom konceptu radikala. znaci, maksimalno se lozimo, busamo se u prsa, jaki smo, zajebani, patriote, nece oni nama tako, a ako zagusti ici ce neko drugi da svoje dupe poturi gde treba. posebno je interesantna njihova fascinacija kriminalcima (satro ih kritikuju u pesmama, a ustvari im se potajno dive jer su oni personifikacija svega sto su sindikalci hteli da budu, ali nisu imali muda). o kakvoj oni revoluciji pevaju bre? gomila miseva sa dorcola. mars u rupe!


lizu mi se markiceva jaja

toliko mi se lizu da o tome moram da vas obavestim na svakih 20 minuta


Sultans of swing

thank you goodnight now its time to go home
And he makes it fast with one more thing

Zoks, molim Vas, milost, moraću ABH komplet da počnem da oblačim kad otvaram ovu temu.

Poz,

Vučko


SindyCat

Napokon pravi turbo folk. Napokon jedan bend koji koristi chisti arapski melos u svom muzickom i chist ruski urbani izraz u svom video stvaralastvu. To je ono sto ce drmati splavove. Ako je ovo nasa alternativna muzika onda je to kraj.
Marko Vidojkovic je odlichan prilog toj ekipi.


Asterix: "Marko Vidojkovic

Asterix: "Marko Vidojkovic je odlichan prilog toj ekipi."

Kakva ekipa, takav i prilog.


šta je negativno s arapskim melosom?

ili sa urbanom rusijom? kako vam je samo promakao ovaj kulturni rasizam, čistunci, da mi je živo znati?

zokster, hague, anybody?

Quote:
Napokon jedan bend koji koristi chisti arapski melos u svom muzickom i chist ruski urbani izraz u svom video stvaralastvu.


kako ti nije jasno?

Radi se o bendu iz Beograda koji se predstavlja kao alternativna struja a u svom opusu koristi ustaljene elemente arapskog folka koje pomesane sa ostatkom hip-hop izraza proizvode totalni kich i shund a da pritom imaju za nameru da se svide jednoj shirokoj populaciji koju nazivamo turbo folk. Sto se tiche ruskog urbanog vizuelnog dela vishe je nego ochigledno da sam spoj pronashao u brutalnosti i njihovom specifichnom smislu da koketiraju sa nasiljem a sve u izobilju beznadja.
I nema tu nikakvog kulturnog fashizma sa moje strane. Samo mi je dosta folka i uticaja ruske mafije na nasu scenu pa nam samo josh treba i alternativna scena koja je ista.

Izvinjavam se sto sam te razocarao. Delovao si srecan sto si ulovio fashistu. Chitaj ceo tekst a ne samo delove koje ti odaberesh.


edo i mayer

cela ekipa sa sarajevske scene koristi arapske melose (tačniji izraz je 'orijentalne melose', pošto nas ima i ne-arapa ovde: turaka, jevreja, persijanaca, druza, maronita, beduina, aramejaca). еда мајкара, ustvari, nije ni sa sarajevske, nego sa zg.

evo, pitajte марчела. though, марчи nije nešto in pošto je nastupio na ds-ovoj konvenciji, al' se razume u te stvari, a i sarađivao je sa едом мајкаром.

na koji način БС potpada pod sferu uticaja ruske mafije? objasni.
(uzgred, ruska mafija je jedna od najuticajnijih čak i u do bola urbanom njujorku, a mi možemo samo da se slikamo i mašemo rukicama s tom činjenicom.)


lov na fašiste?

stvarno nisam opterećen lovom na fašiste: ne živim u mučenoj srbijci pa da mi to bude fetiš.
nisam rekao da je to što si nepromišljeno napisao fašizam, već sam upotrebio drugačiji termin da napisano okategorišem(na šta, čudom, zokster blogerski čistunica nije reagovao, ali zato proganja marka da se kresnu, šta li?)

Quote:
Izvinjavam se sto sam te razocarao. Delovao si srecan sto si ulovio fashistu. Chitaj ceo tekst a ne samo delove koje ti odaberesh.


ok Srdjane

bice negde opet shanse da uhvatish Zokstera verovatno sad spava.


ok asterix

mo nou, nemam živaca da se preganjam sa sajber-badžama.

ubr,
БС je jedan od retkih bendova uz kojeg, ovde na Orijentu, đuskaju i Arapi i Jevreji, zajedno, sa dignutim rukama... ne razumeju mnogo svi reči, al' znaju svi šta znači АЛАЛ ВЕРА,
pošto su i sami živeli kao deo Turske Immperije.

re-think it, БС, izvan okvira ГЕТА.

поздрав из Јере,
овер н аут с ове теме.


Srdjane

Srdjane stvarno mi je drago da si ponosan na njih. Ja zivim u sredini gde mogu biti ponosan da pustim ljudima "e-play" ili "horeshkart" od mladjih a "kandu kodzu i nebojshu" ili "darkwood dub" od poznatih. To je nesto sto ja smatram nashom alternativnom scenom.
Ne znam chime sam ti dao povoda da me nazivash sajber-badzom? Voleo bih da se upoznamo pa verujem da bi brzo promenio to misljenje o meni..


"a "kandu kodzu i nebojshu"

"a "kandu kodzu i nebojshu" ili "darkwood dub" od poznatih. To je nesto sto ja smatram nashom alternativnom scenom."

Ja sam Ramboov fan, just for the record.


Asterix: "bice negde opet

Asterix: "bice negde opet shanse da uhvatish Zokstera verovatno sad spava."

Evo, sad sam budna, pa mogu da ga uhvatim jezikom za testise -- Marika Vidojkovic


Srdjan Fuchs: "na šta,

Srdjan Fuchs: "na šta, čudom, zokster blogerski čistunica nije reagovao, ali zato proganja marka da se kresnu, šta li?)"

Taj tvoj Marko, "koga zokster juri da ga kresne", menja vec nekoliko puta zoksterov post u kome ja, pod svojim nickom, jasno i glasno kazem sta mislim o toj kresnici sto svetli svojom zadnjicom u mraku nase knjizevnosti tako snazno, da ga je cak i Srdjan Fuchs iz dalekog Izreala primetio i zabrinut nad sudbinom tog malog knjizevnickog svica, njemu (Fuchsu) se pricinjava da je meni stalo do Vidojkovicu ugasim taj mali fenjercic (ne)talenta na zadnjici. Neka se ne Fuchs ne brine, to sto svetli pozadi kod Vidojkovica nikad nije ni bilo, niti ce po svoj prilici biti talenat.

A sad onaj moj omiljeni post o Vidojkovicu:

Marko Vidojkovic je pre svega vlasnik fantasticnog para jaja, koja bih uzasno voleo da polizem. njam njam


A sad onaj moj omiljeni post o Zoksteru:

Quote:
Evo I prepoznatljivih poruka dopisnog clana intergalakticke organizacije PDL Zokstera. On se obicno pojavljuje na okrugle brojeve komentara, zablista i vrati se u hibernaciju....prica se da ga u pauzama drze vezanog pod lekovima


Spiridone, traze te Radojka

Spiridone, traze te Radojka i Tine.


Bravo Zokster!

Nadam se samo da nisi slomio Srdjanovo malo srce bash sada kad je chekao da prochita nastavak i shta se desilo sa Shesticem koji izgleda teshko ubashkan na kraju poslednje sveske. Kapiram da se takve stvari najbolje pishu uz muziku sindikata i pesmu -Ajmo sad svi da lajemo! Av! Av! Av!


sajber-badžovanluk

еј, ало, баџованлуци, рекао сам да немам тренутно стрпљења да се бавим вашим "паметним примедбама".
зокстеру,
видео сам ја тај твој пост у првобитном облику, и баш је био увредљив - а нисам приметио да те је маркиша испровоцирао негде. онда си ти повиленео, и све се нешто врзмаш око човека, у фазону, "е, како сам ја јак лик". критика ти је, убр, слаба. нисам читао маркове књиге, и не знам какав је као писац (ја обично јако куђену или слављену уметност оверавам тек када се слегне прашина узрокована појавом таквог, контроверзног стваралаштва; посебно што се ради о делу и аутору који долазе из србије, која је већ, сама по себи, једна нечувена контроверза), али на блогу оставља позитиван утисак. а напротив, "ававава" утисак, овако са стране неутрално речено, под марковим сајбер-пенџером остављате ти и твоји "опасни" пајташи.
видео сам пост и у измењеном облику, и то је било океј, и изгледало је као цивилизована и културна критика. дакле, неко ти је помогао обликовањем твоје критичке идеје у нешто на критику налик. ти и даље не можеш да одолиш својим бурним негативним осећањима спрам писца видојковића, и просипаш некакве вулгарштине и изгледаш до бола патетикс (ако изузмем твоје "опасне" пајташе, којима си симпа и који користе сваку прилику да ти аплаудирају - што опет изгледа патетикс, бљутавикс и дегутантикс), а све то због пар измењених коментара? сујета, мој прика, сујета. и то сујета на нивоу од којег толико зазиреш - барем вербално - на нивоу паланке у пламену.


Srdjane

Svidja mi se kako rezonujesh. Ne secam se da sam ti igde dao do znanja da sam fizichki nadmocniji i da mi je potrebna sila protiv tvojih providnih argumenata i provokacija kojima skrecesh sa teme. Vidim da si se povukao i podvio rep u vezi sa Markovim pisanjem. Oprao si ruke.

Quote:
не знам какав је као писац (ја обично јако куђену или слављену уметност оверавам тек када се слегне прашина узрокована појавом таквог, контроверзног стваралаштва; посебно што се ради о делу и аутору који долазе из србије, која је већ, сама по себи, једна нечувена контроверза),

Vidim da poznajesh Srbe i cenish Srbiju. Vidim da imash specijalan poseban tretman za srpske autore od kojih posebno zaziresh. Ko si ti?

Quote:
еј, ало, баџованлуци, рекао сам да немам тренутно стрпљења да се бавим вашим "паметним примедбама".

ovo je tvoj primer kako postujesh mishljenje drugih?

Quote:
видео сам ја тај твој пост у првобитном обликом, и баш је био увредљив - а нисам приметио да те је маркиша испровоцирао негде.

sam si sebe postavio u poziciju policajca a da pritom ti prvi ne sluzish za primer svojim ponashanjem. Tolerancija misli o tome.
Jurish fashiste pljujesh po Srbiji i nazivash imenima ljude koji imaju drugacije mishljenje o necemu o chemu onda priznash da nishta ne znash jer je kontraverzno. A kontraverzno je zato sto je Srbija kontraverzna sama po sebi. Voleo bih da te razumem pa bi mi bilo lakse da ti pomognem.


asterix

bio sam maxi-ljubazan, iako si mi zgazio na srce ("srđanovo malo srce").

ovo što pričaš o mom odnosu prema Srbiji i Srbima je podmetanje, nešto kao klizeći s leđa (da upotrebim nogometni termin), pošto očigledno nemaš šta da mi prebaciš a da bude u barem kakvoj faktualnoj vezi sa realnošću.

pikanterije radi,
markove knjige sam dobio na poklon od nekih ljudi koji su bili ovde u poseti, a u praksi si bliski saradnici Bebe Popovića. i, šta sad?

edit: uzgred, nisam ih još pročitao pošto nemam stvarno vremena, a imam i neku dubravku ugrešić i pol ostera koje mi je devojka poklonila kao must-read, pre nego što mi se pridruži u srpskom izbeglištvu ovde u izraelu.


Fuchs: "критика ти

Fuchs: "критика ти је, убр, слаба. нисам читао маркове књиге, и не знам какав је као писац "

Za razliku od tebe, ja sam ih citao i uzasno sam ljubomoran na njega pa moram ovde da se praznim.

Ni ti nisi odoleo da ne udjes u moj post u uredjujes ga onakokako ti se svidja. Pa eto, i ja sam to isto uradio sa tvojim recima, cisto da vidis kako to izgleda.


Zochs - kritika

dakle, vidiš kakav si ti paranoid-android.

nisam ja ulazio u tvoj post, jer je traženo od nas da to ne radimo.

znači, ti ulaziš u moje (i tuđe?) komentare i činiš ih nepismenima ili polu-pismenima?


Srdjane, nisam ja

Srdjane, nisam ja paranoican, to je bio lazni pisac Vidojkovic koji je usao u moj post i promenio ga. Kao i mnoge druge moje postove, uostalom.

Ne cinim ja nikog polupismenim ili nepismenim, to se bar lako vidi. Od svega toga je ipak najbitnije da je Vidojkovic seks simbol od koga mi preskace moje malo jadno iskompleksirano anonimno srculence.


Zoke,

nemoj sad da se vadiš, ušao si mi u koment u afektu i promenio jednu reč. dakle, ti u afektu možeš da menjaš tuđe komentare kako ti je volja, i da tako izazivaš kosmičku kataklizmu!

šalim se,
ali kontroliši se malo sa tim ostrastima. u viteškom duhu sve, a ne kao boka džuniors, čiji ključni igrač u histeriji uleti pogibeljno u igrača estudijantesa, dobije crveni, i tako svojim nedostajanjem na ključnoj poziciji u timu poremeti balans, nakon čega boka izgubi i tekmu i titulu od estudijantesa!


zokter

To je pogresna adresa Fuchs cheka da se slegne prashina oko Vidojkovica pa ce onda da formira svoje mishljenje o njemu. Verovatno ce cekati da se slegne prasina i oko Srbije pre nego sto formira svoje mishljenje o njoj. Dotle ce da brani Marka od nekih "opasnih momaka" koje je sam umislio u svojoj glavi. Te je i sam zauzeo stav kao da se nekom radi o glavi.

Verovatno ce mu Marko pokloniti neku knjigu do tada sa posvetom. Svom neumornom pulenu.


je li, drugari zoke&asterike,

a od koga ste pokupili taj vajb diskreditacije ličnosti, kada nemate šta pametnije reć?

Quote:
Verovatno ce cekati da se slegne prasina i oko Srbije pre nego sto formira svoje mishljenje o njoj.

asteriksu,
đe bradr ne lupetaj, ká boga te molim.
otkad je, molim te, markova knj. srbija, pa da [trenutačnim] neizgrađivanjem stava o toj knj. ja ugrožavam političko bitije reformske srbije?
prolupali ste skroz, ili je nekakav virus političkog gripa, ili prosto predizborno bunilo.

поздрав,


Uzgred

ne lobiramo mi ođe za Markišu neg za БС.
koncentrišite se malo, drugari! :)


Gosn Fuchs

Ja sam vec izneo svoje mishljenje o tom bendu. Kada si ti skochio na mene i onda smo se zaneli u jarak.


jarak jumparound

Quote:
Kada si ti skochio na mene i onda smo se zaneli u jarak.

zar to nije nekako skroz srpski od nas? :)

uzgred, ja sam se samo ponó mišlju da nešto što navede arape i jevreje da đuskaju zajedno u kafani (АЛАЛ ВЕРА, da great hit here amongst da jerusalemites) mora bit kool.
stvarno nemam predstave kakav je БС pol. diskurs u dragoj nam domovini, ali im je beat baš nekako маћадó, ođe kod nas na Orijentu.

ps. šta kažete, recimo, za Edinu stvar 'prži mi se'? (mogao bi Oibibio da ostavi spot pošto ga ima na netu)

Balkans/Mideast Peace Future Org.


Uzgred...

...da li to lobiranje za БС dolazi usled reakcije na "prvu loptu" i nepoznavanja svih cinjenica u vezi(ne znam vise ni kako da ih nazovem) grupe koja pokusava da se bavi muzickim pravcem za koji misle da je "angazovan" ili usled duboke upucenosti u njihovo "delo"?


to je pravo pitanje

Ja bih hteo da dodam u vezi njihovog koketiranja sa kichom i korishcenjem arapskog melosa da bi provocirali lokalnu folk scenu a da u stvari im i samima prija feedback koji dobijaju od shire populacije koja inache i slusha folk scenu. Samim tim dolazi do negiranja vrednosti. Istu tu paralelu prave i sa kriminalom.


Gos'n Nebo M

kažite, ako možete neki blaži dajdžest svih činjenica u vezi sa spornom grupom. onu raspravu na prvoj stranici nisam pratio jer mi je potpuno mučna.

da li ste upoznati, recimo, sa radom zagrebačkog hiphop benda 'bolesna braća'? veoma sličan stil, iako su oni 'rvatski' a ovi 'srpski'. a popularni su. dakle, sličan vajb iako se radi o "različitim" narodima. balkan.

dajte mi, ipak, dajdžest БС-"зло&наопако" činjenicama.
(pokušajte profy da navedete izvore, fakte... da ne ispadne mučno kao ona rasprava sa g. Spaićem na prethodnoj stranici)
golema hvala.


Gos'n Fuchs

Quote:
kažite, ako možete neki blaži dajdžest svih činjenica u vezi sa spornom grupom. onu raspravu na prvoj stranici nisam pratio jer mi je potpuno mučna.

da li ste upoznati, recimo, sa radom zagrebačkog hiphop benda 'bolesna braća'? veoma sličan stil, iako su oni 'rvatski' a ovi 'srpski'. a popularni su. dakle, sličan vajb iako se radi o "različitim" narodima. balkan.

dajte mi, ipak, dajdžest БС-"зло&наопако" činjenicama.
(pokušajte profy da navedete izvore, fakte... da ne ispadne mučno kao ona rasprava sa g. Spaićem na prethodnoj stranici)
golema hvala.


s' posebnim uvazavanjem, ovo nije odgovor na moje pitanje.


Srdjane

Ti si stvoren da budesh politichar. Na efektno sazeto pitanje Nebojshe M koje je usmereno u sam nukleus celog ovog bloga, ti oogovarash pitanjem. Nekolicinom pitanja koje skrecu temu na neki balkanski okvir a sve to obrazlazesh svojim povrsnim prilazom prvoj stranici bloga i pozivajuci se na g. Spaica.

Ovo je bilo pitanje g. Nebojshe M:

Quote:
...da li to lobiranje za БС dolazi usled reakcije na "prvu loptu" i nepoznavanja svih cinjenica u vezi(ne znam vise ni kako da ih nazovem) grupe koja pokusava da se bavi muzickim pravcem za koji misle da je "angazovan" ili usled duboke upucenosti u njihovo "delo"?


i jedno i drugo

odgovorio sam ali ste nepažljivi.
s jedne strane sam upućen u delo (ideologiju, ako stvarno želite), ali sa druge nisam upoznat za njihovim, kako im je prebačeno, nacionalističkim nastupom (nepoznavanje, kako vi kažete, činjenica vezanih za rad benda). takođe ima i od reakcije "na prvu loptu".

hvala na komplimentu za sposobnost za bavljenje politikom. no, to samo pod uslovom da nam Ivy Marovikú bude premijer, pa možda kod njega u nekom fensi resoru.

pozdrav.