Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Wikia Search projekat

Wikia SearchWikia SearchPrema onome što je najavio Jimmy Wales, osnivač Wikipedia online enciklopedije, imaćemo još jedan web pretraživač.
Amazon.com je uložio sredstva u ovaj projekat i nadaju se da će postati rival Google-u i Yahoo-u. Pokušaće da prevaziđu "loše" rezultate pretrage ovih pretraživača bazirajući se na pronalaženju sajtova sa dobrom posetom.
Više o tome, Times Online.

Update:  Oglasio se Search Wikia i demantuju sve ovo: Reporters and bloggers note: Amazon has nothing to do with this project. They are a valued investor in Wikia, but people are really speculating beyond the facts. This has nothing to do with A9, Amazon, etc.


bez komentara

To bi bas bilo dobro, mada ne vidim svrhu. Kad god nesto trazim, ja nadjem na google.com


Amazon.com

Koliko ti je web pretrazivacha potrebno danas?dva,tri,pet?
Iskreno meni je dosta i Google.
Neznam za Vas ali je sigurno vecina navikla na njega,pa je teshko verovati da ce bilo ko ikad stici,pa cak i prestici Google.


naravno da jedan nije dosta,

naravno da jedan nije dosta, pa neka je i google. to su ograničena razmišljanja. uvek treba imati izbor, pa onda lepo biraj taj jedan ako već hoćeš.
šteta što je najčešće to motiv za napredovanje, ali konkurencija je itekako važna za kvalitet. to važi za pretraživač, čips, prodavnicu brze hrane, mobilnog operatera.
kad će više taj mobilkom?!


naravno da jedan nije dosta,

Nije dosta,slazem se s vama,ali kad trazite neshto na netu gde idete na Google ili Yahoo?Meni se chini da ce te pre ici na Google!
Neznam za kvalitet ali i ovo mi je dovoljno za sada,a shto se tiche kvaliteta, Google iz godine u godinu napreduje.Druga stvar je mobilni operater...

P.S. Testiracu ja taj amazon.com,al google je GOOGLE!!!


gugl rulz

uvek prvo krenem od google-a i najčešće nađem šta hoću. neki put i ne, pa pogledam i www.ask.com i www.altavista.com (ali retko). velike su razlike u algoritmima pretrage (kriterijuma ima dosta: karakteristike linkova, učestalost ključnih reči, spoljni linkovi ka datom sajtu, sličnost sadržaja sa sadržajem drugih sajtova, itd.). google, recimo, mnogo polaže na starost sajta kao važan kriterijum. što je nekad dobro, a nekad nije. a često ne pokaže neke sajtove baš zbog sličnosti sadržaja.
google je realno verovatno najbolji pretraživač. ali su ljudi radom morali da biju konkurenciju. šta da su dvojica likova koji su ga "izmislili" pre 10 godina rekli: "ma šta će nekom još jedan pretraživač kad to već postoji".
"šta će nam demokratija kad imamo doživotnog predsednika."


xaxa

Eto vidite prvo google,pa onda svi ostali!!!


Wikia nije Wikipedia

Wikipedia je slobodna enciklopedija koju podrzava Wikimedia Foundation, dok je Wikia kompanija koju su osnovali osnivac Vikipedije Jimmy Wales i Angela Beesley.

U tom smislu, upotreba loga Vikipedije nije ispravna i u pogresnom je kontekstu.