Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Novogodišnji dnevnik u novogodišnjem blogu

Happy New YearHappy New YearPre sedamnaest godina Jelena se probudila 1. januara u 13 i 30 i odlučila da počne da piše dnevnik jer se prethodne noći zaljubila. Nije sa trinaest godina naravno ni sanjala da će pisati dnevnik i kad omatori. Još manje je sanjala da će neko komentarisati njene svakodnevne izveštaje, kako je rekla, svom najboljem drugu. Ne bi na to verovatno ni pristala ali sada više ona ne odlučuje.

 

 

 

 

 

..............................
1.1.1990.
Danas sam ustala u 1 i 30 a legla sam u 6. Onda smo išli kod Dragane i spremali ono što smo napravili na dočeku Nove godine. Kad smo spremili gledali smo Supermena 2. deo, a zatim smo išli kući i ponovo došli u 8 da bi proslavili reprizu Nove godine.
p.s. Pavi me je pitao noćas, ja mu još nisam odgovorila.
+ fotografija Kajli

2.1.1990.
Danas sam pogledala još koji film jer ih je bilo na prodaju.

3.1.1990.
Iz muzičkog sam dobila 5 iz urednosti. Iz engleskog sam dobila 4 iz pismenog. Kako je glupa ona Zuzana, da mi je ispravila sve greške dobila bi 2.
+ fotografija Bon Jovi

4.1.1990.
Imala sam plesnu danas i učili smo sambu osnovni korak. Sad sam kući i upravo se završila Kviskoteka, a ja ću sad da se spremam za spavanje.
+ fotografija Simple Red

5.1.1990.
Kad sam došla iz škole mama nije bila kući tako da nisam otišla napolje. Blago njima oni su sad u disku, zezaju se tamo, uživaju.
p.s. Nema šansi da sutra ne idem u disko.

6.1.1990.
Mama je radila danas iako je subota. Kad je došla kući svađale smo se jer nije htela da me pusti da idem kod tate da bi išla u disko i na kraju me je pustila. Sad sam se svađala sa tatom jer neće da me pusti u disko zbog toga što je Badnjak, a da sam kod mame sad bi lepo išla napolje.

7.1.1990.
Jutros kad sam ustala baka mi je pekla palačinke. Gledala sam TV, baka je ušla u sobu i počela da gleda neke popove a ja sam se bunila. Onda mi je baka rekla da mogu da zovem Draganu da dođe kod mene. Ona je došla i tada smo se malo zezale.

8.1.1990.
Malo sam razmislila i evo šta sam rešila: Zaklinjem se da ću u drugom polugodištu biti odlična. Jednom rečju tj jednim brojem 4,66. Matematiku sam samo tako od jednom shvatila.
Tijana je krenula sa Zoranom pa je on sad tako počeo da se folira da nije normalno.

9.1.1990.
Danas mi je iz tehničkog zaključila 4. Krava. Bila je užasno besna pa taj bes mora da iskali na meni. O krave!
Posle sam čitala lektiru a onda sam išla na plesnu, ali nisam imala. Onda sam se šetala sa drugaricom i vozale smo se liftovima.

13.1.1990.
Danas sam išla sa drugaricom da kupi farmerice. Posle sam gledala reprizu prve epizode Boljeg života. Uveče nismo ni išle u disko nego smo gledale Dom za vešanje na videu.

17.1.1990.
Danas smo se igrale advokata. Nataša je bila sudija, Dragana advokat a Jelena i ja lopovi. Posle je Dragana uzela neko polupano ogledalo i stavljala ispred face meni i Nataši a nas dve smo sujeverne. I onda smo se ja i Dragana posvađale. I potukle. Onda sam otišla kući i nisam izdržala pa sam odmah tako uplakana rekla baki da zove Draganu da se pomirimo. Baka je to i uradila i mi smo se pomirile. Kasnije smo izašle.

18.1.1990.
Danas mi je slava pa sam ceo dan rintačila. Kasnije smo izašle.

20.1.1990.
Danas sam išla kod tetka Marije na slavu a posle smo izašle.

22.1.1990.
Danas smo kupile slikovnicu i bojice a uveče smo pravile super žur.
..............................

Jelena i dalje sluša Simple Red i Kajli i Cure i Lenija. Nije više tako jako sujeverna. Ne sluša više Pilote i Plavi orkestar. Ne želi više da se zove Džodžoka. Nema više najdivnije starice na svetu, istog imena i prezimena, da joj peče palačinke i rešava svađe sa drugaricama i sve ostale svetske i belosvetske probleme. Karta se i dalje po nekad, ali ne više tablića na krađu. I dalje sluša EKV i obožava dobrog momka Momčila Bajagića Bajagu. Ne voli više Bon Jovi. I dalje gleda MTV i igra sambu (koju je, btw, učila u paru sa Andrijom Gerićem, pa sad možete samo da je mrzite). Mnogo manje uči, ali dobija bolje ocene. Iako joj se u jednom trenutku učinilo da je shvatila matematiku i dalje ne zna da računa. Dom za vešanje i Bolji život gledaće opet kada joj neko debelo plati. Badnje veče, Božić, slave, Nove godine i sve ostale praznike i dalje doživljava kao odličan povod za žurke i buni se kada neko na TV-u gleda popove. I dalje 18. januara rinta. I dalje je bezobrazna i ironična i kako majka kaže dok gleda fotografiju na kojoj je imala 7 godina – Kako si bila dobra, a onda si postala veštica. Iste drugarice i dalje su uvek tu za nju, samo se sada više ne tuku. Sudija je i dalje sudija a po odluci vrhovnog suda praviće Jeleni društvo u nedelju uveče. Advokat se i dalje igra ali najviše sa sitnom dečicom, a lopov pere veš i kuva ručak pravom pravcatom advokatu. Tadašnji najbolji prijatelj i danas je najveća ljubav.
Jelena i dalje uživa dok piše dnevnik...

Poklanjam vam zapis o nekom vremenu koje ne bi ni postojalo da nije zabeleženo i želim vam za svaki predstojeći praznik po jednu slikovnicu i po jedan super žur. Uz fenomenalne glasove Džordž Majkla i Lise Stensfild spojene u pesmi These Are The Days Of Our Lives.

Želim vam u 2007oj - mnooooogo, mnooogo, mnoogo pameti!

E da, da ne zaboravim, klinka Jelena želi drugarima klincima da im u 2007oj najveći problemi budu baš takvi kao njeni.

Happy KidsHappy Kids Happy ChildrenHappy Children


Hvalal vam...

... zaista ste mi ulepsali dan :) Sve najbolje i lud provod sa sudijama i advokatima..

PS. Jel Kajli na slici bila sa minivalom?


Hvala i vama

ulepšavamo jedni drugima ove praznične dane. Sve mi sijalice kineske udarile u glavu.
DAAaaa! Kajli sa minivalom!
Nekad...

I sad...

A tek posle praznika kakva nas žurka očekuje...


"Those were the days my friend...

we thought they never end..."

nije bas samba, al mogu da se vrte

kad malo bolje razmislim, u ovo doba godine lekari toplo preporucuju sto cesci koordinisani rad kukova+kolena...


....

"...lekari toplo preporucuju sto cesci koordinisani rad kukova+kolena..." - ko ume - svaka čast, a ko ne ume ok je i nekoordinisani rad :) (oni u godinama treba prvo da odgledaju "Meet the Fockers")


Preslatko

I, da, samba ili salsa je dobra ideja za nedelju. I inace


ma samo dok se vrti, lomi, njise, pokrece, skakuce, pocupkuje...

da, odlicna je i kapoera ("Fockers II")


Nekoordinisani rad kukova+kolena

je potpuno u redu. Plus može i rukama + glavom da se maše u nedostatku koordinacije. Ili još bolje - da se zamahuje/zamahiva...


Mimi

što ti idu te sličicee! A kaži molim te ko te naučio.. Hvala, hvala!
Posle mogu i sambu da te naučim, ili pitaj Gerića. Samo malo je postao kabast u međuvremenu.


Uciteljica Jeca

oni koje je Jelena ucila da igraju sambu (posle 1. casa!!!)


Ne bih da cepidlacim, ali

Ne bih da cepidlacim, ali moram da primetim da je Bajaga propao od kada je prestao da se drogira.


Ana

a ko je vama rekao da se Bajaga drogirao? Miislim nemojte sad molim vas te paušalne optužbe :) Ju, što me ovo podeča na jedan blogič, ju, ju, ju :) A baš hoču da sačuvam dobro raspoloženje bar do tetka Marijine slave. Jer ko zna šta nas posle toga čeka.


Eto, rizikujem svoju

Eto, rizikujem svoju reputaciju pokusavajuci da kazem da je droga (mnogo bolje i dvosmislenije zvuci na engleskom) nekom majka, a nekom maceha.


Степеницама ка земљи

Несањам пределе неке далеке
Бременит их је овај дивни свет
Ено га лево меадер реке
А вид’ уз обалу водени цвет

У мени нема бивше горчине
Живот ми пружио нова открића
Поглед не тежи да стигне даљине
Смирићу немире крај драгог бића.

Маштања нестварног полако губе
Дражи што маме ко пејзаж оголео
Из потаје гледам двоје што се љубе
Ко зна . . можда сам и ја некад волео.

(Из дневниками Но. 03122004 - на дан Унуковог рођења)

(ц)


Dobra si Jelena, Dobra !

Super chlanak.
Zelim ti sve najlepse u novoj godini.

P.S. - Ides li u disko za novu ?


Nema više diska :(

zato sada sami sebi organizujemo đuskanje.
Disco is not dead!!!


17.1.1990. Danas smo se

17.1.1990.
Danas smo se igrale advokata. Nataša je bila sudija, Dragana advokat a Jelena i ja lopovi.

....................

Moze neki deo gde ste se igrali doktora?


Zbog...?

Zbog...?


... pikantnih detalja.

... pikantnih detalja.


Zokster

znam šta se vama desilo. Ukucali ste "girls" na google images i izašlo vam milion sexy girls pics da vam se pomutio um. Samo pazite da ne pređete granicu... Savet prijateljski...


Nista od toga. Ukucao "sasa

Nista od toga. Ukucao "sasa radulovic" (malim slovima). Probaj ako ne verujes.


Disco ?

Vise verovatno da je u pitanju bio Technotronic ili Snap ili... mozda Lambada ?


4 godine mlađi

I ja sam pisao dnevnik, samo da ga pronađem... A za novu godinu 1990. je stvarno bio Supermen 2, toga se sećam!!!


Bio je

stvarno i dom za vešanje i bolji život
Jeste li pronašli dnevnik? Da se malo smejemo i vama :)


Zdravo draga,

lep ti blogić...svidja mi, baš je sladak i beba je slatka...
Odmah da znaš, ja moj dnevnik imam, ali njime raspolaže Narodni muzej, jer spada u mladji neolit...mi smo tada teže pisali dnevnike, izvini crtali, kliza kamen, kremen se kruši...užas, a tek da ga sakriješ, mučna posla...


Želim

da sačuvam dobro raspoloženje. Nešto mislim da ovako doprinesem u formiranju kritične mase pozitivne energije. A i nekako mi se podrazumeva ovo ozbiljno šta treba i kako treba. Vidiš ti "crtala" ja "pisala" a umorila se. Već.
I sad čitam tvoj blog a pahuljice po ko zna koji put u toku dana blebnu na pod. Onda pustim muziku pa se opet razlete. Posle piskaram ovde a iza leđa me natkrila senka još jedne osobe koja kaže "I u životinjskom svetu ne nazivaju prijateljima one koji im otimaju teritoriju." Pustim muziku i idemo ispočetka, što kaže Jelena "Love Is In The Air"...


memories

Ovo mi je pokrenulo lavinu secanja iz detinjstva.Setio sam se nekih ljudi kojih vise nema i nekih koje sam nepravedno zapostavio,sta ces life is a bitch....
Hvala ti i srecna ti nova godina!!!


pisao sam i ja dnevnik..

Pisao sam i ja dnevnik kada sam bio mali, ali s tom razlikom sto je kod mene bilo "malo vise" crnila.

Nisam imao lepo i srecno detinjstsvo.
Drago mi je da je bar neko iz generacije ziveo lepo u tom periodu zivota.

Sve najbolje, svima, zaista

ps
ako ja patim ( i dan danas ) to ne znaci da i drugima zelim zlo


dnevnik jedne siparice ...

eh sta bih dao da sam u tim nekim (slicnim) godinama mogao da procitam ovakav jedan dnevnik ... pa da imam bar pojma sta se desava u zenskoj glavi ...

Hm, mada nesto nisam siguran bas ni da mi je i sada mnogo jasnije:D I necu nikom da kazem, ali mi nesto prolazi kroz glavu: al' bi bilo lepo da nas od 01.01.2007 ovde saceka aktuelni dnevnik jedne 30-godisnje siparice Jelene :)))

Hvala ti Jelena na cestitkama ...
I tebi sve najbolje - i da ti se sve zelje ispune :-)
I naravno: i svim ostalim blogerkama i blogerima :-)

PS. Ovo se ja naravno gore samo salim, nemoj ti zbilja da pocnes da pises javni dnevnik (imamo mi i druga posla, a ne samo da visimo na ovom blogu :D) . A ako ne budes htela da me poslusas pa ipak budes pisala - preskoci bar politiku, onda ce samo da izbije svadja :-)


E ali ako preskočim

politiku upašću u rupu.

Kao što sam već rekla želim nam svima samo mnooogo pameti i da se oslobodimo predrasuda i da ne ponavljam


cao jelena

Tek sad vidim blog od juce, ali nikad nije kasno za komentar! Danas mi je dan na poslu prilicno lose krenuo tako da mi je tvoj dnevnik iz detinjstva popravio raspolozenje! Super podsetila si me da nadjem svoj dnevnik iz denjistva i da sednem sa drugaricom i da se posteno ismejemo, nismo odavno!

Pozdrav


Čitanje

dnevnika sa drugaricama izaziva uvek smeh, u najmanju ruku, do suza. Kod moje drugarice u dnevniku koji je pisala u 6om razredu piše recimo: U poslednje vreme mnogo kradem. Pa ispod "Ukradene stvari" pa dve tačke i spisak. A na sledećoj stranici "Naručene stvari", pa spisak :) Da ne bude zabune sada više ne krade :)))) ali da je bila takva faza, bila je...
Drago mi je da nekome popravim raspoloženje :)


pa daj sad te SPISKOVE???!!!!

Jeco, postavljas presedane na ovom blogu, a pogotovo u drustvu. Postaces ozbiljan fenowoman, pocece sociolozi da te proucavaju, a z. tomic ces da posluzis kao ilustracija za iducu knjigu!

dakle, ti si ladno popisivala stvari koje si ukrala???!!! i naurcila? (btw - sta bi tacno trebalo da znaci to "narucene"?)

ajmo onda lagano, prstice na tipkice, pa nisi valjda bracika kertes, majkamustara, pa da se plasis svojih spiskova :))


Vidi

maco: baš me bviga, ja sam vep čovek, bvže se vaspvoda :) (ko razume, razume)

Nisam bre ja popisivala, nego jedna moja dilejica. A naručene stvari su što je ekipa iz razreda naručivala da se ukrade :)))) Keve mi moje! Ili još bolje - Da mi keva gricka pesak (ovo čitati onako baš beogradski, tačnije crvenozvezdaškonavijački, sa kratkim akcentima na keva i pesak).
A još je dilejica(koja jeste fenowoman!) lepila svoje fotografije u dnevnik i pisala ispod - Rođena da budem mis sveta.


bez naslova

Kao i obicno, bas me oraspolozis. Hvala!

A mom tati (koji je inace rodjen 1933), pre neki dan stigne pismo iz Negotina od skolske mu drugarice. Svi se iznenadimo, jer nisu bili u kontaktu dugo vremena.
Mmmm, da ne duzim. U pismu mu je poslala fotokopirane stranice spomenara iz pedesetih...
Da li mozete da zamislite kako mi je to bilo slatko:))).
I moj tata se upisivao u spomenar:o.

Pozdrav i
SRECNA TI NOVA 2007.


bravar

pa da vam ne pričam da imam mamina ljubavna pisma iz srednje škole :))) mada su malo i tužna :( Ipak ja sam sretna što postoji tužan kraj u tim pismima jer da nije bilo tako ko zna gde bi ja bila i da li bi bila... :)

Sretna i vama, i da ne zaboravim i pametna, nova godinica.
I samo da znate javlja mi se da će biti BAŠ dobra godina!


Samo da vam kažem

Lopov će imati bebu!!! :)
Sada sam ovu informaciju dobila i to je najlepši novogodišnji poklon koji sam mogla dobiti.
Postaću tetka u 2007oj!!! :)))
Lepo je krenulo, rekla sam ja da mi se javlja.


Jelena

pozdravi lopova i čestitaj njemu i njegovom mužu.
Inače, ljubomorna sam što imaš dnevnik. Ja sam se jedno vreme zaluđivala, a onda zrelo pomislila: "Zašto bi moja mama morala da zna baš sve?".
A mogla sam, iovako sam mesečarila i sve trabunjala u snu.


Zdravo

draga Vlasto. Ti uvek stigneš kad ja žurim na sastanak sa Xindima i Arčerom...
Pozajmiću ti moj dnevnik sa sve Milanom Mladenovićem i Tom Kruzom na naslovnoj strani.
I da, mi smo mamama i pisali to sve, znale mame, znale komšinice, znali mi. Uvek sam se pitala što se njih dve kikoću. A podsvesno sam znala odgovor, pa sve i pisala umereno. Da mama ne padne u nesvest.


Stigli

stranci? Okitila jelku? Lena konačno izabrala poklon?


Dear Jelena

yes, of course, the guests have arrived! it is me here! it's been a few months since i saw you so where are you now? anyway, it is i, todd g, always happy to be in novi sad. hope that we see you before the year expires. :-) of course, there will be another time but why not this time? :-)


hey!

hi todd,
glad that you arrived.
you’ll see me… weeeeeell... this year maybe.
i just have to ask general manager.. :)))
I’ll let you know as soon as... :)


Jelenče

novogodišnje pripreme su u toku: Tod i Anita džonjaju, sve im supica klizi niz bradu, a ja pišem nešto. Dead line. Srećna mi. Naravno da smo zaglavili sinoć. Insistirala sam da izađemo, napijemo se i smorimo kako ne bi kome kojim slučajem večeras palo na pamet da izlazi. Ovako su se zasitili, pa sada lepo možemo da slavimo NG u minićima, čipkanim čarapama i štiklama, u zagrejanom, sa pićem i hranom na dohvat ruke. Kako Deda Mraz zapoveda.


Draga

prozvao te Srđan.
Možda se i vidimo večeras... Ne znam jer direktor još nije odlučio :)