Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Raca s one strane duge

It's true: Đavo nosi PraduIt's true: Đavo nosi PraduPopularni talijanski TV voditelj Fabio Kanino je u svojoj emisiji rekao da je papa Raca homoseksualac, jer nosi crvene Prada cipelice (kao Doroti s one strane duge) i sunčane naočale Serengeti Bushnell. Kanino je inače svoju emisiju na dan kada je papa Raca izabran za papu otvorio kadrom ružičastog dima koji se uzdiže iz vatikanskog dimnjaka.

Za razliku od nekih pravoslavnih kolega, koji vole nejake dečake, papa Raca je za svog dečka, kako kaže Kanino, odabrao pravu muškarčinu, svog ličnog sekretara monsinjora Georga Gänsweina. Kada je Raca došao na ovu poziciju zahtevao je da Georg bude njegov lični sekretar: „Il’ Georg, il’ ’ladna Morava!“

Ove nove informacije, koje je sa svetom podelio Fabio Kanino, samo dokazuju tvrdnju da nema većeg homofoba od skrivenog homoseksualca. Kako drugačije objasniti njegovu kampanju protiv homoseksulaca?

... a vetar nosi!!!... a vetar nosi!!!Trenutna opsesija Vatikana homoseksualcima, homoseksualnim odnosima i istopolnim brakom sugeriše da se iza zatvorenih vatikanskih vrata dešava nešto vrlo zanimljivo, da kako nešto vrlo perverzno.

Sveti tatko je lansirao svoju anti-gej kampanju čim se popeo na dužnost, tako što je osudio održavanje World Pride parade u Rimu i paradu opisao kao uvredu za hrišćanske vrednosti, a homoseksualnost kao poremećaj i protivprirodnu. Gej aktivisti naglašavaju da između 150 do 200 gej muškaraca i lezbejki godišnje biva ubijeno u Italiji, i da negativan stav Vatikana može samo povećati nasilje nad LGBT populacijom.

Gay aktivisti vole RacuGay aktivisti vole RacuAli gej parade kao gej parade, dođu i prođu, ali Raca je dobio mnogo većeg neprijatelja. Raca ima tu nesreću da ne živi u državi koja je Ustavom zabranila gej brakove i gej vanbračne zajednice, kao Srbija, pa mora protiv istih da se bori. Nekako bi Raca i preživeo što države u kojima nema veliku moć legalizuju te đavolske, protivprirodne, grešne, you name it zajednice, ali najveći udarac je dobio od Španije.

Nakon što je Španija legalizovala gej brakove, odnos Vatikana i Madrida postao je veoma napet. Katolička crkva je organizovala konferenciju u Valensiji za odbranu tradicionalnog braka. Ipak Španija je preterala, dozvolila je razvode, abortus, a sada i gej brakove. Što je mnogo, mnogo je, tako da je papa Raca lično došao u Španiju da spasi što se spasti može. Na njegovu žalost gej brakovi u Španiji su još uvek aktuelni, a mečka je zaigrala i na njegova vrata. (moram i ja malo kao Sava iz Velikog brata da se razbacujem narodnim umotvorinama)

Raca und Georg: Baš lep i golem mikrofonRaca und Georg: Baš lep i golem mikrofonLevičarska pošast koja je pobedila u Španiji i legalizovala gej brakove, sprema se da napravi slično sranje i u Italiji. Levičarska koalicija okupljena oko premijera Romana Prodija priprema zakon o istopolnim unijama. Nije baš istopolni brak, ali je dovoljno blizu da papa Raci skoči pritisak. Vatikan je odmah počeo sa pretnjama da će iskoristiti svu svoju moć da zaustavi zakonsko prepoznavanje istopolnih unija. Vremenska prognoza za Italiju: padaće žabe s neba!

I tako iznerviran, dok ceo svet propada i legalizuje tamo neke pederske i lezbejske brakove, utehu traži u zagrljaju zgodnog Georga i novac troši u šopingu.

Predrag M. Azdejković

www.queeria.com


Sluškinja sam paklene tame, potpisujem 

Queeriae braćo, dok vi gledate u crvene cipelice, u belo obučeni, bez nevinosti lik, nas je, sve djuture proglasio slugama paklene tame.

Na poslednjoj audijenciji, u punoj dvorani Pavla VI, pradista je oštro napao i osudio ateiste, rečima koje se već dugo nisu čule iz Vatikana: "Zlo i snaga tame se u naše vreme pokazuje u još podlijim i još opasnijim oblicima; od ateizma, koga neki smatraju za nauku, do shvatanja modernizovanog ili postmodernog Isusa".

Već dugo ni jedan papa nije povezao ateiste sa zlom i snagom tame,a nekadašnji načelnik inkvizitorskog sektora, ovaj put je krenuo djonom na ateiste...i na mene i na vas.

Da se razumemo, ja nemam ništa baš protiv verujućih, u šta god i u koga god verovali, sve dok me ne diraju, dok ne prelaze crtu moje slobode, a ovo smatram direktnom uvredom i najavom napada.

Prvo, jer me naziva pripadnikom nečega u šta on veruje, a ja ne...jer od mene proba da napravi ono što njemu treba, a ne ono što sam kao slobodno biće. Mogu li ja onda da odgovorim? Jer kad mi neko utrči djonom u vrata, onda i ja mogu da svratim kod njega...

Pa da pripitam, dokle će nam više, na vrat tovariti mržnju i bes? Dokle će vredjati druge, one koji nisu u njegovom stadu? Malo nam je svih ratova i nesreća, samo nam fale fanatični i retrogradni verski šefovi, da nam zakuvaju nove ratove, nove bombe i nove mrtve...Treba li svi da se bojimo, zato što je on uvredio muslimane, a nije imao obraza da se im direktno i u dve reči izvini? Islam širi svoju veru mačem? A čime su je krstaši širili? Kutlačama i pajalicama?

Ili bi možda papa na toj audijenciji, sigurno bi korisnije po budžet njegove firme bilo, mogao da pripreti svojoj administraciji da se mane seksualnog iskorišćavanja dece? Jer, ako ništa drugo, još će mnoge njegove šalter-crkve, morati da bankrotiraju, pod teretom sudskih kazni zbog pedofilije tih, koji za razliku od mene su...šta? Službenici svetla i svetlosti? Ako je tako, komotno onda pristajem da budem sluga opozicione tame, da vidim gde je taj pali andjeo, kome je propao puč...pa zavladao apsolutizam "božjih pravednika", koji nemaju obraza ni skrupula, kojima ništa nije sveto, sem članarine, koju bi da sakupljaju...za nove Pradine cipele i nove sudske procese, za odbranu manijaka i neiživljenih bolesnih perverznjaka u njihovim redovima.

Ako se ne varam, medju mnogim zapovestima koje su prekršili i krše svaki dan, Ješua Hanocri je im je zapovedio da ne uzimaju za službu svoju novac, ni zlatan, ni srebrn, ni bakren...siromašnom tesaru je promaklo uvodjenje amandmana o Pradinim cipelama...i o tome da ne smeju sluge božje da siluju decu.

Jelica Greganović



I zato - ZIPA

Poznato je da se od toga sushi kichma i da rastu dlake na dlanovima.


Pa ima u tome istine... mene

Pa ima u tome istine... mene u poslednje vreme baš boli kičma... a i maljavost mi se povećala...

Predrag M. Azdejković
www.queeria.com


Vidish, zna matori znanje,

Vidish, zna matori znanje, nema shta :)


Pa, kako god okreneš nešto

Pa, kako god okreneš nešto boli... Il' kičma il' guza... pa ti biraj manje zlo...

Predrag M. Azdejković
www.queeria.com


Pedjo,

pa kud baš danaske, ceo dan se spremam da opletem po simpatičnom nadasve papi...a je l' smem da tvom blogu dodam i ja svoj, pošto me je ožešće iznervirao nosač Prade?


Natürlich sestro

Natürlich sestro slatka...
Queeria blog je uvek otvoren for you :)
Jel hoćeš da ga ubacim u sam tekst kao nastavak ili kao komentar??

Predrag M. Azdejković
www.queeria.com


kako tebi

više svidja?


Pa da idemo zajedničkim

Pa da idemo zajedničkim snagama :))
Nadam se da će mi Boban oprostiti što ga "varam" :))
Ti napiši kao komentar, pa ću ja posle to da copy paste u tekst...

Predrag M. Azdejković
www.queeria.com


važi, a ja ću

Bobanu i mom mužu sve da priznam i da objasnim, razmeće nas, ljudi su :) ( a i volu nas)


Papa Prada I

Nikako da napišem da uživam u tvojim blogovima. Beskrajno duhovito! Samo se svemu tome treba smejati glasno i svuda!


Danke, danke, danke

Danke, danke, danke :))

Predrag M. Azdejković
www.queeria.com


Quote:Raca und Georg: Baš


Quote:
Raca und Georg: Baš lep i golem mikrofon

:))))) Divno! :)) Čekaj da obrišem suzice, da dođem do vazduha...


naša J.K.

Nečiste ti misli J.K. !!!

Predrag M. Azdejković
www.queeria.com


E samo da dodam

što se modnih trendova tiče: nekako mi ipak oku više godi Racin trend, tako sa tim jakim bojama, nego ovaj kod nas darkerski. Mislim bljak. Uaaa darkeri!


reakcija

Sada me interesuje da li ce katolici da podmecu automobile bombe pred tv studio doticnog novinara i da prete smrcu svima koji to objave kao sto su nepismeni u Pakistanu podivljali zbog dve karikature. Da li je papa uzeo kalasnjikov u ruke i stao u odbranu hrišćanstva.


Tregeru,

Mešaš frogs and grandmothers... Dotični novinar je Italijan sa katoličkim backgroundom. Drugačije bi bilo da su npr. Iranci natakli papu na hm hm i ismejavali ga da je peder jer nosi Prada cipelice i da ga treba spaliti...

Predrag M. Azdejković
www.queeria.com


Uz Prada cipelice ide i ...


PAPAK

pa to nije nista novo, sve dosadasnje pape su bili homoseksualci...


a sad radis za SPC?

Ovakvo bogohulnistvo se dozvoljava na ovakvom mestu? Tamo neko rekao da je Njegova Svetost homoseksualac i ti odmah prihvatas?! A ako 20 njih kazu da Fabio Kanino laze, onda to nije istina? Kako te nije vec jednom sramota, da tako siris lazi i neistine o sasvim finim ljudima? Samo zato sto ne mozes da podneses da je mozda sasvim asexualan, i da je covek bre u godinama, a uz to je na takvoj duznosti gde je tako nesto pre nemoguce nego sto coveka tako nesto ne interesuje! da ga licno poznajes pa da razumem da ti je covek rekao licno, a ova prazna naklapanja...mislim stvarno ga preterujes! Usni ti se da je neko homoseksualan kao ti, i odmah na Blog i ko maxim po diviziji, taj i taj jje peder. Pre svega protokol Katolicke crkve ima svoja pravila po kojem Papa nosi crvene cipele i to posebnog kroja. Nema tu nikakve misterije. Druga je stvar sto homoseksualaca ima na sve strane i u svim redovima svestkog drustva i raznim institucijama, ali da sadasnjeg Papu smatras takvim, to ne mogu da ti predjem tek tako.
Zacudio bi se da ga licno poznajes, kakav je to covek.


Evo i Djole the Faca kaže

Evo i Djole the Faca kaže da je Raca naš čovek!!!

Predrag M. Azdejković
www.queeria.com


Mirko Kontic: "Tamo neko

Mirko Kontic: "Tamo neko rekao da je Njegova Svetost homoseksualac i ti odmah prihvatas?"

Ne zna se da li je patrijarh homoseksualac, ali su njegove ovozemaljske simpatije vise nego jasne:


Enigma Kontić

Konte Kontić: "Zacudio bi se da ga licno poznajes, kakav je (papa) covek".

G. Kontiću, ja često igram šah sa papom Racom, i mogu vam reći da on u ličnom kontaktu i ne krije da je sve što je g. Azdejković izneo sušta i sveta istina (so help me God!).

Jednostavno, pod pritiskom svoje okoline i nezavisnih analitičara, on je pristao da se povinuje zapovesti trenutka, koja (kako sugerišu istraživanja javnog mnjenja) ukazuje da će anatema istopolnog braka podići rejting Crkve i njega lično.

Svi mi koji dobro poznajemo papu, makar i ne delili njegove seksualne sklonosti, znamo pravu istinu. Čudi me, dakle, vaša tvrdnja, koja toliko upadljivo odudara od tvrdnji ostalih papinih prijatelja i bliskih saradnika.

Stoga moram da vam postavim ovo pitanje: gde ste se i kada sreli sa papom? Da li je to bilo pri dnevnom svetlu? Ako ne, kako ste zaključili da je osoba s kojom ste opštili bila papa?


E

Quote:
Čudi me, dakle, vaša tvrdnja, koja toliko upadljivo odudara od tvrdnji ostalih papinih prijatelja i bliskih saradnika.

...bas su mu prijatelji i saradnici ako ste vi naisli na takve iskaze a oni ostali prijatelji i saradnici?! Sto tako lako volite da pojednostavljujete stvari, samo zato sto vam tako odgovara? Vidite, ja nisam katolik iako poznajem taj obred dobro. Nikad nisam imao i za sad nemam neki antagonizam prema katolickoj crkvi a posebno ne prema Vatikanu i bilo bi mi drago da Njegova Svetost poseti Beograd, dakako na poziv Njegove Svetosti Patrijarha Pavla. Ovakvim izjavama po Blogu i u stampi, of course, s jedne strane( vecina s kojom se i vi licno slazete ) dolazite u kontradiktornost, kada se suprostavljate mnogim nacelima SPC i njihovog ponasanja u crkveno-politickim stvarima ( ukljucujuci onu odvratnost sa Pahomijem ) i prebacujete zatvorenost i nazadnost SPC u odnosu na Katolicku crkvu u i Vatikan. Precesto puta sam cuo taj izraz kako je nasa Pravoslavna crkva u zaostatku za zapadnom,Katolickom, crkvom u pogledu nekih zabrana/dozvola.

sto se sledeceg tice:

Quote:
Ako ne, kako ste zaključili da je osoba s kojom ste opštili bila papa?

Mislim da je degutantno postavljeno pitanje i da se namerno i svesno aludirali na termin"opstiti" kroz aluziju na sekusalnost, sto nije u redu zaista. Kako nisam katolik to ne bih ni sa jednim katolickim svestenikom pa ni Njegovom Svetosti, opstio u smislu ispovesti ili komunikacije koja zahteva odredjenu intimu pri takvom cinu. Medjutim, ako vas zanima da li Njegovu Svetost Papu poznajem licno, na to vam pitanje necu dati odgovor, jer iz posta u post na ovom Blogu, i vas i jos neke iskljucivo zanima nesto"nesto" u vezi mog postojanja, tj. znanja, tj. saznanja, tj. tvrdnji i sl. Nemam obavezu da ostavljam svoje podatke o svom imovinskom stanju, o svojoj profesiji, o svojim hobijima, o sebi, te samim tim, najmanje sto zelim jeste da vas obavestavam o svojim LICNIM odnosima i podacima.


Bespolno opštenje

Konte Kontić: "Mislim da je degutantno postavljeno pitanje i da se namerno i svesno aludirali na termin 'opstiti' kroz aluziju na sekusalnost... Kako nisam katolik to ne bih ni sa jednim katolickim svestenikom pa ni Njegovom Svetosti, opstio u smislu ispovesti ili komunikacije koja zahteva odredjenu intimu pri takvom cinu."

Pojm "opštiti" upotrebio sam u najopštijem smislu koji, kako ste ovde pokazali, ipak može biti shvaćen i dvosmisleno, pa čak i kao nagoveštaj nekakve najintimnije sakrosanktne ispovesti; naravno da sam pri pisanju teksta bio lišen takve grešne primisli. Pojam "opštiti" upotrebio sam, dakle, umesto tuđice "komunicirati", i to -verovali ili ne - pre svega da bih izbegao eventualne asocijacije na "ekskomunikaciju" koje bi se mogle roditi u nečijoj nedostojnoj glavi u vezi s vašom cenjenom ličnošću i u vezi sa vašim mogućim - dopustićete mi tu indiskreciju - po svoj prilici plemenitim misijama ili poslovima širom velikog sveta, kakvi jedino i priliče kolenoviću i potomku vitezova sa dvora cara Dušana, a taj ste, po svom vlastitom tvrđenju, vi sami, pripadnik plavokrvne porodice stare barem 600 godina i rođak Miloševićevog premijera Radoja Kontića, štediše Dafiment banke.


stvarno preterujete

ja bacim udicu i svi se povatate....
od caddi- udica.


Udica

U takvim reakcijama se otkrivate.


da bi se bilo koja

igra igrala
neophodni su svi igraci, umesnost pokreta, kombinacije i strategije. ili se sve desava sponatno~slucajno? kad bih ja sebi dopustio taj luksuz da se ljutim ili me doticu razne polu-mahinalne / polu-ozbiljne namere svih sagovornika odnosno igraca i suigraca, niti bih se osecao sposobnim da nastavim niti bih imao inspiracije da egzistiram u ovoj realnosti gde se nalazim.
e sada, da bih se otkrio, potrebno je malo vise prostora za igru, a za tako nesto, potrebno je da vi konkretno stanete ili iza svog imena ili pokazete malo vise umesnosti, kojom bih kanda bio fasciniran tj. privucen ne bih li vam uzvratio zadovoljstvo koje ja imam u igri~plesu~shahovskoj partiji ili vec kojem obliku vestine.


G. Kontiću,

ako je ovo ozbiljno, onda...što je ovo bogohulništvo? Ništa nije rečeno protiv Boga, bilo kog, ovo je o njegovoj administraciji zemaljskoj. Kad bi Bog mogao sam da je bira ili da na to ikako utiče, sumnjam da bi ovi prošli na ta radna mesta.

Drugo, ovo nije crkva, može da se piše slobodno i tako razmišlja. Ovo je blog, ovo nisu vesti ni izveštaji. Odakle Vi znate istine o tom finom čoveku? Iz prve ruke, rekao Vam lično? Ja sam skoro razgovarala u Lj sa bivšim učenikom Racingerovim, moram Vam reći da nije baš Vašeg mišljenja. Daleko od toga, za početak je Racingera ocenio kao vrlo nazadnjački raspoloženog, oduvek...što u poslednje vreme Racinger potvrdjuje iz izjave u izjavu.

Što se tiče njegovih godina, mnogi tih godina sveštenici su se vrlo živahno ponašali, nije ih omelo, eno sede po sudovima, doduše zbog pedofilije. "Na dužnosti je gde je tako nešto pre nemoguće..." kažete...mora da se zaista šalite.

A što se tiče protokola crkve i njenih pravila uopšte, pa izgleda da im poštovanje boje cipela i uskladjivanje zlatom vezene odeće najbolje ide...

Ja Racingera lično ne poznajem, ali me zaista čudi kakav je to čovek.


Jelice draga,

neki dan sam gledala South park na OBN TV. Kako su razvalili Mel Gipsona i Stradanje Isusovo ne mogu da ti opišem.
Samo ovde su i za filmađije i za pisce crkva i njeni uposlenici tabu tema.
U svetu, naravski, nije tako. Bar ne u Americi, Engleskoj...

Pa gledali smo "Žitije Rajanovo" od Pajtonovaca. Ja ne sumnjam da i tamo ima kontića raznih ali ima i pajtonovaca. A ovde samo kontića.

pozz

Jasna

P.S. Ovaj papa ima i neku naci prošlost. Ah da, bio je mlad i zaveden.


Ćao Jasna,

videla sam sve to, obaška onu sa Marijom i menstruacijom...a naci prošlost...pa zato ga mnogi zovu Nacinger.
:)


´Ajde ne pretjerujte...

... to s naci-proslost. Vec i engleski tabloidi koji su to smislili su priznali da je bila patka. Za Engleze je ionako sve sto je njemacko - naci. Valjda da se utjese sto im je aristokracija tridesetih bila totalno fascinirana gospodinom Adolfom.


Ma pravo da vam kažem Dunjice,

meni je do svake verske zajednice stalo k'o do lanjskog snega. Ateista sam i navijam da se i ovde kao u Zagrebu osnuje udruženje za zaštitu ateista od vernika - "Protagora". Što jes' jes', preterali su.

Mene crkva zanima samo kada ugrožava prava raznih grupa, da se bunim naravno. Evo u poslednjoj poslanici Pavle je roditelje koji neće decu nazvao NEDOSTOJNI RODITELJI JER ODBIJAJU BOŽIJI BLAGOSLOV. Pa je l' to posao crkve.

pozz

Jasna Bogojević

P.S. I milo mi je što papa nije naci. Za svakoga ko nije naci milo mi je.


Tesko onome koga moraju od

Tesko onome koga moraju od nekoga stititi: ateiste od vjernika, vjernike od ateista, muslimane od hriscana, hriscane od muslimana, budiste od hindusa,... da ne gnjavim vise. U svakom slucaju, tesko je kad si "donji" i vjerojatno bismo bili kao civilizacija daleko dalje dotjerali da nije tako.

Doduse, moj komentar je samo htio da ispravi nepravdu engleskih medija prema (jos) jednom Nijemcu (sto ne znaci da nema Nijemaca nacija - isuvise, na zalost; ali opet ne samo Nijemaca). To iz ljudskih, a ne religioznih ili ideoloskih razloga.


naravno da se slazem sa

Quote:
Drugo, ovo nije crkva, može da se piše slobodno i tako razmišlja. Ovo je blog, ovo nisu vesti ni izveštaji.

ali mi zaista smeta takvo vredjanje i sve te silne aluzije : reko mi ovaj reko onaj... Pa meni su mnogi rekli da ni jedna vlada na svetu nije sasvim "heteroseksualna" ali opet nista i niko da javno istupi kaze, znate...kako je to normalno, biti homoseksualan bez obzira na funkciju koju vrsis, treba ukinuti to licemerje i jednom z asvagda zavrsiti sa raznoraznim nemoralnostima odnosno sa lazima na sve strane, ko je sta i kakav je! Ali, to se ne desava. Neke stvari koje Queeria ovde iznosi su na mestu. OK, Homoseksualnost nije bolest, mada ima mnogo primera gde homosexualci zloupotrebljavaju novosteceni imunitet da nisu bolesnici, a onda oni koji medju njima jesu sasvim ok, ljudi, precesto nastradaju. Sto Queeria ne pise o tome, o GAY LOBIJU koji se nalazi u svemu i svuda pruza prste? Cak ni masonska organizacija nije tako jaka kao taj lobi. Zato sto Queerii ne odgovara da napada svoj sektor, iz kojeg i sama potice ili ka njemu tezi. Nema potrebe da mi zvanicno bilo kod dokazuje jeli taj i taj svestenik gay ili nije. To su licne stvari svakog coveka. Ali Queeria i oni koji je brane krenu onda da stite takvo ponasanje, pod obrazlozenjem: Kako moze da vrsi funkciju svestenika, lekara, ovoga i onoga, sa sigurnoscu da nece zloupotrebiti ni svoju naklonost ka svom polu niti na neki drugi nacin navesti klijente na "protivprirodni blud" kako se to cesto naziva? Dakle, Queeria treba da napada moral/nemoral, a ne da proziva Papu, jer eto ima polozaj na Blogu pa moze? A onda se naredjaju svi licemeri i laskaju jedni drugima, aminuju i potvrdjuju...i kojije smisao na kraju?
Papa nije automat a ni robot da za manje od godinu dana izadje u susret svakom ko ima neku "ideju" kako postici mir u svetu ili ne znam ukinuti abortus i sl. Ne stitim ja ni Papu ni Patrijarha, dapace, primecujemi sam da mnogo toga ne valja, ali Pretera ga Queeria. I sta ja sad da dodam...znaci ako je blog takvo mesto gde svako m oze da kaze sta god, ja mogu da kazem da su svi u Queerii oboleli od AIDS-a i ostatak zivota provode blateci koga stignu, samo zato sto im je ceo svet kriv sto su tako nesrecni?
Pa ne moze tako. Prvo, tako nesto nije istina. I ja sam sada to izmislio. Ali, svako onda to moze reci i nikom nista?
Nije u redu, samo to kazem, nije u redu, smeti napisati sto sta posebno ovako degutantno i praviti se da smo se salili.
I posle se neko pita, a sto nas Hrvati( katolici) ne vole i smatraju da smo zaostali? Meni su Madjari kazali, da Srbi ne postuju svoju crkvu ni primac kako katolici, koliko god da se ne slazu s njenim nacelima postuju svoju.

Imam prijatelje medju kartuzijancima i benediktancima, i znam da neki jesu gay orjentisani ali isto tako znam da neki nisu ni hetero i da su sasvim psoveceni monastvu tog tipa, i sad zatos to neko previse pati za tom vrstom perverzije, pretvara svakog svestenika u homosexualca, jer nije normalno nemati sexualni poriv? I meni je dugo vremena takva praksa bila bnormalna i skoro nemoguca. Ali kad sam se susreo sa Rishijima, sa Zen majstorima, sa Vracevima u Keniji, promenio sam misljenje i o tome i o mnogim drugim stvarima. I sad, da bi onaj Corn Mouth bio sasvim srecan: Ne necu ti dati ni jedan dokaz da jesam i u pravu i da je tako nesto moguce, jer me ni spekulacije ni senzacionalizam, ne interesuju i ne privlace.


Srodnost i predrasuda

Konte Kontić: "Sto Queeria ne pise o tome, o GAY LOBIJU koji se nalazi u svemu i svuda pruza prste?"

A zašto vas, plemeniti g. Kontiću, toliko žulja taj pruženi prst? Jer, Peđa je ovde ukazao da i gejevi nisu savršeni, štaviše da su spremni da osude ljude kakvi su i sami; on ne prebacuje papi što je gej (sačuvaj Bože!), nego što je licemeran, što je Bordžija (u prenosnom smislu te reči). Zar ne? Baš onako kao što vi to od njega zahtevate: "Queeria treba da napada moral/nemoral, a ne da proziva Papu". Vi se, dakle, slažete s g. Azdejkovićem, ali toga niste svesni! Kucate na otvorena vrata, g. Kontiću!


Nemojte vi meni "plemeniti"

A to vazi za sve ostale koje zanima: A jeste li se vi sreli licno s Papom, pa znate? Sta vredi i da jesam? Sta moje misljenje, moj stav, moj izvor, moj zapis ovde vredi, kad vi u startu iz svog ugla utvrdjujete istinu takvom cim imate aplauz 20-tak klimoglavaca? I to je onda pravosnazno, cinjenicno, utvrdivo, dokazivo...? Taj lazni moral je najveca i najopasnija bolestina celog drustva i gora je od svih drugih bolesti. Iz nje proistice zavist, licemerje, ljubomora, sujeta, tastina, a sve to skupa radja mrznju prema bliznjem svom, jer ima lepsi osmeh ili je visi rastom, ili elegantno hoda, ili ga drustvo bolje prihvata i tako redom...na kraju, sta po vama treba da uradi Papa...da kaze javno na trgu Svetog petra u Rimu: Dragi Moji, ja sam homoseksualac i sad mi oprostite ili birajte novog papu! Uh sto bi vam se to svidelo- ne biste odvajali oci od ekrana i rekla-kazala medija...Bas bi ste bili srecni i zadovoljni, postao bi vam idol...no dok je Papa, to ne moze da bude. Da kaze da je gay, sve bi ste mu oprostili, poricali biste sve ovo sto sada tvrdite, a to je po meni, dvostruki moral, i licemerje, i to mi zapravo smeta na ovom mestu.

Ne kucam ni na cija vrata. Odlazim samo kad sam pozvan a tada mi se vrata otvaraju.


Bless you

Konte Kontić: "Odlazim samo kad sam pozvan a tada mi se vrata otvaraju."

Zbogom


Bleeding edge

Mirko, Jaron je, po mom mišljenju, dopustio sebi "reality-warp" u duboko strukturalnom, i tako potpuno pogrešnom, smislu.

Web 2 je "bleeding edge" a Jaron pokusava da analizira web realnost kao da je ta stvarnost u nekom slow-moving ekvilibrijumu.

Reči kao "...way the Wikipedia has come to be regarded and used..." i uopšte njego koncept zlobe su postavljeni u kontekst nečega što je toliko tranzijentno da su i njegovi problemi, bar za mene, transient-artefacts.

U trgovini u investicionom bankarstvu ( koja paralela :) postoji osnovno pravilo koje kaže "you don't argue with the market". Slično, na granici utopije je pokušaj elaboriranja jednog konkretnog trenutka u socijalnom fenomenu ako je taj fenomen sve-prisutan i podleže izuzetno brzoj promeni.

Kompleksnost i umrežavanje su mnogo bogatiji od onoga što Jaron implicira.

Jaronov strah je kao strah nekoga ko ode na splavarenje a od kvašenja hladnom vodom. Tj, splavarenje je lepo i uzbudlivo, no to kvašenje nije.

Njegov "Digitalni Maoizam" je meni kao što je onomad mogao da bude Rock & Roll maoizam u odnosu na ono što su naši roditelji videli kao njihovu harmoničnu, blisku muzičku prošlost.

Meni bi interesantnija tema bila ona koja je "surfer-centric" gde ako si već na talasu kako da što duže ostaneš na dasci.


Aludirao sam

na Kulturu ponašanja putem interneta. Neki ljudi previše licno doživljavaju tudje mišljenje o nekoj temi, pa isprojektuju doživljaj do te mere, da stvore sasvim drugi utisak. Eto Jelica G. tvrdi već treći put da se ja ne slažem tj. da meni ne odgovara što se Queeria javno izjašnjava gay-em, tj. homoseksualcem, a to uopšte nije tačno. Takvo izjašnjavanje je njegova stvar i ja po tom pitanju čak i nemam stav. Medjutim, da se vratim na Jarona, to bi se moglo podvesti pod digitalni maoizam, način ponašanja prema sagovorniku. Pogotovu, jer se ne poznajemo. Digitalizujmo svoja ubedjenja do te mere da nam niko, ponavljam NIKO ne može brkati lončiće jer smo nepogrešivi. To je meni baš to. Ja tebe Milane ne poznajem lično, ti mene takodje ne poznaješ, no ja se ne sećam da smo se mi uopšte sukobljavali, iako ti imaš svoj stav a ja svoj. S drugima to nije slučaj. Oni, kad nemaju argument ili kad nisu u stanju da ga kreiraju, dohvate se "nacionalnosti", ovog ili onog podsmešljivog detalja, koje igrom reči ili filozofskom transmutacijom, možemo ( i moramo ) shvatiti kao oružje a ne kao orudje. Iz komentara u komentar nastojim nikoga ničim uvrediti, no oni se i dalje nalaze uvredjenim ili bar prozvanim u statusu koji bi se takvim mogao nazreti. A nigde niti sam koga proizvao niti sam kome nametao neko mišljenje. I otud, sam uputio par linkova odavde sa Bloga, svojim rodjacima od kojih mi je jedan prosledio link Jarona kao svoj komentar na KULTURU ponašanja, na netu, ako već imamo ovu mogućnost na ovom Blogu. I otud sam je ove postovao tražeći da se neko izjasni. Drago mi je da si ti, jer s tobom neću ući u raspravu s intezitetom opstrukcije. Znači, ako ja ne pljujem i ne blatim svog rodjaka Radoja Kontića, bivšeg premijera, onda sam i sam takav i bloger pod nickom Hag ne zaslužuje javni prekor niti osudu kolegijuma uredništva. Znači, digitalni maoizam, skriven iza nazovi demokratskih promena u duhu liberalizma. Znam da te ti primeri ne dotiču niti bi trebalo. Ali, s druge strane, ako Queeria konkretno u ovom blogu napada Papu kao dvoličnog, dok ne dokumentuje da je Papa gay, ili ostali napadi na razne institucije ne budu potkrepljeni evdientnim formama, sve to što Queeria konkretno radi, treba shvatiti šalom? Zezanjem? OK. Onda nek umesto Blog B92, mesto gde se ovi susreću s onim, piše, mesto gde možete da lažete koliko želite a ko treba pročitaće istinu... Onda svako neka tumači po svom nahodjenju šta god i nema zabune. Onda to nije digitalni maoizam već šarena laža i niko ne treba da uzima stvari zdravo za gotovo. Onda treba pozvati Sergeja Trifunovića nazad i kazati mu: Evo sad možeš da se vratiš, mi smo shvatili šalu! ( da se razumemo ja se ne salžem sa Sergejem u mnogo čemu i to sam mu na njegovom blogu i rekao ) A onda na sva usta prozivaju korupciju i mito a ovo nije korupcija i mito, kad nekome progledamo kroz prste a nekoga bi linčovali jer se preziva Kontić? Da sam hteo da se zezam i podvaljujem ljudima, uzeo bih nickname. Ovako, htijući da razmenjujem mišljenja s ljudima, hteo sam da pokušam da poverujem da Digitalni Maoizam može biti izbegnut, baš na B92, kako B92 na sva usta proklamuje sva ta naša prava, ali kultura izostaje i bez obzira se množi degutantnost kao "umereniji" oblik odgovora na tradicionalni Bahatni Balkanizam.
Zato ja negde mogu razumeti šta Jaron želi da kaže, iako ja nemam taj problem, već samo kao posmatrač primećujem gde se neki važeći zakoni, namerno zloupotrebljavaju, jer se na taj način pokušava učvrstiti bastion opstrukcije svakom pokušaju Promena u ovoj državi koje nisu u skladu sa svim načelima prozapadnih ideologija. Posebno liberal kapitalizma. I to ide po toj liniji" 'Ajmo mi samo da udjemo u Evropu, lako ćemo posle sredjivati stvari." Ali ja mislim upravo suprotno, da ako tako udjemo u Evropu, da smo ušli i kao robovi, i kao sluge i kao ništavilo, i da ćemo baš zato imati dugogodišnji epitet da smo Banda a ne narod. A imitacija kulture kod nas konkretno na medijima i na netu, jeste baš to, digitalni maoizam.


Zvezda vodilja

Dragi Mirko

Ja ne uspevam dovoljno da pročitam na blogu pa sam tvoj link video pomalo izvan konteksta, iako sam razumeo šta si hteo da kažes. A meni posebnu pažnju privlači evolucija te neke mrežne semantike u sve umreženijem svetu.

Po mom mišljenju, perfekcija je iskren prijatelj samo dok je zvezda vodilja. Koliko sjajna - najčešće ni sam nemam neko mišljenje. Onog trenutka kad bismo kročili na tako neku zvezdu završio bi se jedan topao san i došla neka druga, u stvari hladnija realnost.

Povući pravu liniju na Internetu je kontradikcija po definiciji. To je utopija i frustracija. Samim činom stavljanja toliko mnogo ljudi u direktan kontakt Internet nam, potencijalno, u jedan te isti koš stavlja i sva znanja tih ljudi, sve njihove strasti i mane. Ja u tome vidim samo bogatsvo, bez obzira što na momente i sam poželim da da su neki ljudi drugačiji. Kao što oni požele da sam ja drugačiji, a ja baš i ne bih tako rado da se menjam.

Evolucija Interneta je prirodan proces na jednoj ogromnoj bazi. I taj talas treba odživeti, po mom mišljenju. Inače rizikujemo da prespavamo nešto lepo. Ovo je u proseku. Mnogi od nas kao pojedinci umeju da nadju mnogo interesantniji život i bez Interneta. A ako smo već rešili da ga odživimo najbolje je, opet, vrlo lično mišljenje, to uraditi u svoj njegovoj romantičnosti. Toliko ima avenija na Internetu da ako se terminalno ne razumemo sa jednom grupom ljudi, čak i posle više pokušaja da im se primližimo, moj jedini savet je da malo skrenemo sa jednog i da probamo drugi put.

Što se tiče javnih ličnosti (a što nas je više oko neke teme na blogu utoliko smo i sami sve više "javni") tu nemamo previše izbora nego da od onog ko je pristao da bude javna ličnost, i tako iznosi svoja mišljenja i savete drugima, zahtevamo da bude spreman na reakcije javnosti.


I agree

Quote:
Povući pravu liniju na Internetu je kontradikcija po definiciji. To je utopija i frustracija. Samim činom stavljanja toliko mnogo ljudi u direktan kontakt Internet nam, potencijalno, u jedan te isti koš stavlja i sva znanja tih ljudi, sve njihove strasti i mane. Ja u tome vidim samo bogatsvo, bez obzira što na momente i sam poželim da da su neki ljudi drugačiji. Kao što oni požele da sam ja drugačiji, a ja baš i ne bih tako rado da se menjam.

potpuno se slazem. I vrlo zanimljiv ugao. S vremena na vreme mi je dolazilo do svesti pa bi odlazilo kako sam s ebavio nekim drugim stvarima. Meni je Internet i kompjuter iskljucivo sredstvo komunikacije i na neki nacin pult labaratorije oko mene. To sto sada imam vis evremena za surfovanja i ostale stvari putem neta je samo stvar situacije u kojoj se nalazim. Cekam prolece:)


a di su dokazi???

Quote:
ali mi zaista smeta takvo vredjanje

A zašto je nazvati papa homoseksualcem vređanje? Ja baš mislim da je to kompliment...

Quote:
Sto Queeria ne pise o tome, o GAY LOBIJU koji se nalazi u svemu i svuda pruza prste?

Maco, da li stvarno misliš da bih ja patio od hronične besparice da taj gej lobe postoji?

Quote:
Zato sto Queerii ne odgovara da napada svoj sektor, iz kojeg i sama potice ili ka njemu tezi.

Pa ti onda ne pratiš naš rad kako treba... Mi po najviše pljujemo po kukavičkoj gej populaciji...

Quote:
Dakle, Queeria treba da napada moral/nemoral, a ne da proziva Papu, jer eto ima polozaj na Blogu pa moze?

Queeria i napada nemoral. Papin nemoral...

Quote:
Meni su Madjari kazali, da Srbi ne postuju svoju crkvu ni primac kako katolici, koliko god da se ne slazu s njenim nacleim,a postuju svoju.

Opet si se družio sa zatucanim Mađarima.

Predrag M. Azdejković
www.queeria.com


Ovo nije u redu

Quote:
Opet si se družio sa zatucanim Mađarima


....

Prince wrote:
I sad, da bi onaj Corn Mouth bio sasvim srecan: Ne necu ti dati ni jedan dokaz da jesam i u pravu i da je tako nesto moguce, jer me ni spekulacije ni senzacionalizam, ne interesuju i ne privlace.

Ja bih radije status prijatelja nego neprijatelja. Sve zavisi kako vidite prijatelja, ili mozda bolje kako birate ono sto vam prija. Da li vam prija samo niz dlaku ili uz dlaku. I da li ono sto je danas uz dlaku sutra moze da prija.

Evo malo uz dlaku: razgovor sa N Vitasom po mom misljenju pokazuje sta vam je slaba tacka. Vama naucno znanje ne treba - tako kazete - ono je kalup, personifikacija mentalnog ropstva. A ja mislim da vam treba. Pa necete valjda provesti zivot negirajuci nesto samo zato sto niste imali priliku da ga savladate. Los pattern u ponasanju - lisica i grozdje. Ponajmanje aristokratski. Samo dakle mala promena. Otvaranje jednih vrata tvrdjave. Za one koji nisu dosli da ruse. Nikad nije kasno, a verujem da otvaranjem prema savremenoj nauci ne biste izgubili nista od onoga do cega vam je stalo. Ili se varam? Znam da mnoge pojedinosti ne znam i ne razumem, pa je moguce da ovo i nije tacno. Dakle samo naslucujem.

Pozdrav, CM.

P.S. Ako ne zelite da dalje razgovaramo samo jedno trazim - nemojte me molim vas pominjati u svojim postovima. To ce biti sasvim dovoljno :)


gresite

i za nauku i za druzenje a za dlake posebno.

prvo za dlake:
Imam bradu, prilicnu. Samimtim, dlake mi ne smetaju ali u ovom vasem znacenju, razumem, ja to nazivam licemerstvom, tako da licemerje ni u kom slucaju niti volim niti mu se prilagodjavam. Jer ako to uradim onda sam cinik. A to nema veze sa cinkom. :)
Onda cu vam biti direktan: Nemojte nikad pokusati da prodjete kroz iglene ushi u komentaru/komunikaciji sa mnom eto misleci da necu primetiti skrivenu nameru. To se ne moze dogoditi. Vise ne. Nekad je moglo.

tu cu dodati :

Quote:
P.S. Ako ne zelite da dalje razgovaramo samo jedno trazim - nemojte me molim vas pominjati u svojim postovima. To ce biti sasvim dovoljno :)

Vi ste citirali mene bez ikakvog obrazlozenja htijuci da izazovete neki efekat a ja sam vas bez P.S. pitao na koji smisao ste mislili. Samim tim, skrivajuci pravu nameru da nesto saznate od mene, i to naslovljavajuci nekim drugim akreditivima i naumima, od onog koji mi je sasvim jasan, nisam vam dao ono sto sam znao da trazite nego ono sto ste napisali na isti nacin. Samim tim, mozete se koristiti i ulicnim jezikom i traziti na taj nacin i ne mozete me uvrediti, ali ako pokusavate da kreirate jezik da bi mi se priblizili i nekom formom koja imitira blagost, zadobili moju naklonost, to ce izostati; jer to prezirem.
Taj se nije rodio koji bi bio u stanju da meni laska i to prezivi. Priznajem vam da vas trud, i logicki, mogu da razumem, ali mogu vas i ad personae uveriti da je ovo prethodno tacno tako.

sto se savremenih nauka tice, moje je misljenje da ih nema dovoljno. ni primac onoj cifri koliko bih ja to voleo da ih bude. Istini za volju, ne poznajem svih nauka njihov terminoloski recnik, ali kad ne razumem, sluzim se korespodencijom i knjigama. Vi to ne radite? A kad odgovaram u takvim oblastima koje nisu moj sektor niti moje polje interesovanja ali me necim doticu, onda se sluzim jezikom koji svako po analogiji moze da razume.

Quote:
Znam da mnoge pojedinosti ne znam i ne razumem, pa je moguce da ovo i nije tacno. Dakle samo naslucujem

Ovo ste rekli na vama svojstven nacin da zraci nevinoscu, detinje i tako nezhno, da prosto covek preleti preko reci...Ah, dirnut sam, sta ste sve uspeli da smestite u par redova. I sad je ovo cinizam i to svestan. Ne verujem vam nista od citiranog, jer ste to vec jednom uradili i ja sam svesno i tada presao preko toga, sto ne sad ne cinim, i izvrsavam svoju volju koju sam malopre naveo, da preko takvih pokusaja ne prelazim ni zivima ni mrtvima. A ako vas to vredja, zao mi je i to mozete uzeti kao neki razlog zasto bi prijateljstvo medju nama bilo nemoguce. Jer meni je prijatelj, kao sto ste negde sigurno culi da sam rekao, PRI, mom JA, samim tim mi mora PRIJATI i zvati se prijateljem. To je za mene svetinja. Prijatelj i kad me lazhe, to cini na nacin da ja razumem zasto mu je tesko da kazhe istinu, jer PAZI da me recima ne poremeti u datom casu. To je moje iskustvo. Ne morate ga prihvatiti.

Sto se tice raspre na Blogu g. Nikole Vitasa, tu nemam sta da dodajem o temi jer sam rekao svoje misljenje koje ocito ni on a ni vi niste razumeli ili niste zeleli da razumete. A koje nauke poznajem, kojima se bavim, da li neke znam vise a neke ne znam uopste, to vam takodje necu reci, jer to potpada pod poslednji vas citat. Tako ste postavili ovaj komentar da je sasvim normalno da ja navedem cime se sve bavim...prosto me izazivate da se opustim i normalno kazem kako bi svako to rekao..."opusteno, opusteno". Ali to se nece dogoditi i vi mozete da birate da li cete verovati da sam ja povrsan kao Koka Kola ili sam detaljan kao Parcuf. U svakom slucaju, prebacujem svakome ko insistira na bilo cemu pozivajuci se na neka Prava, koja ako ne postujemo, ni sami nismo kadri da ucestvujemo u drustvu koje ih je donelo. To je dogma spram demokratije. Ali ja priznajem i vama, da je meni izuzetno drago sto postoji dovoljno stvari koje jos mnoge nauke ne mogu dokazati, sve i da hoce. a hoce, i te kako hoce...Jer bez kontrole, ovaj ocajni ljudski um, ne moze da se smiri. A bas steta, zamislimo R2D2 kako recituje Majakovskog!

I ako vi ne budete mene iskoriscavali u samo vama znane svrhe citiranjem ili zloupotrebom van konteksta, onda vas se necu ni ja secati i odnos ce ostati 1:1 ili 0:0, ali da bude 3:1 za mene ili 3:1 za vas, je nemoguce, osim da me izbace sa Bloga, pa vam brojanje zapne na negde izmedju 2:1~3:1.
I naravno, Vase ime i prezime, ako zelite da budem aristokrata kao moji preci, iako ja ne smatram da sam to time sto mi je porodica starija od mnogh, mada u Srbiji ima bar jos deset porodica koje su dokumentovano, kao i nasa, starije. Jedna od njih je porodica Bakic Mrnjacevic isl.


G. Kontiću,

ako Vam toliko smeta, Vi zaista ne morate da čitate Q blogove. Drugo, Q ni jednog trenutka nije rekao "rekao mi ovaj, onaj", to ste Vi tražili od njega, da kaže ko mu je rekao, Q je samo preneo ono što je već rečeno, na svoj način, ovo je njegov dnevnik-blog, sloboda te vrste je dopuštena.
To što mnoge vlade nisu heteroseksualne (mada verovatno mislite na pojedince, a ne na kompletne vlade), isto ne vidim kao problem, jer te vlade sebi ne uzimaju za pravo da sole pamet celom svetu, niti da druge olako proglašavaju slugama paklene tame.
Q ne postavlja pitanje kako papa može da bude sveštenik, a da se bavi "protivprirodnim bludom"...to za Q, ni mnoge od nas, nema veze sa protivprirodnošću, već je pitanje kako može neko da za javnost ima jedan stav o homoseksualnosti, vrlo negativan i drastičan, a da sam živi na taj način, što se najblaže može nazvati dvoličnošću. Q zato napada nekog ko sopstvene sklonosti, kod drugih naziva nemoralom.
Šta to uopšte znači da papa nije robot i ne može, za godinu dana, da izadje u susret svakom ko bi hteo mir u svetu ili ukidanje abortusa? Koliko mu treba godina, možda decenija da shvati da je mir u svetu narušen i da ga ne treba još rušiti? Kao i da svoje opservacije o abortusu može da zadrži za svoje članove...drugo, on je na visokim crkvenim funkcijama decenijama, dakle nije početnik primljen na konkursu, pa ne zna šta radi i priča.
Šta to znači da Srbi ne poštuju svoju crkvu? Ja sam Srpkinja, pa ne vidim razloga da poštujem pogrešne i sramotne poteze bilo koga, pa i crkve.
Što se tiče "prirodnih i neprirodnih poriva", mnogo je bolje govoriti o prirodnim potrebama...a da ih mnogi sveštenici imaju, uprkos tome šta im njihovi kodeksi nalažu, sa tim se srećemo skoro svakodnevno u sve brojnijim skandalima, za to vezanim...vidite, za mene je to neprirodno i nenormalno ponašanje...pogledajte samo Irsku, gde još uvek posebna vladina komisija sakuplja, svakodnevno slučajeve pola veka stare, zlostavljanja dece i mladih i to u sirotinjskim domovima, bolnicama za siromašne, domovima za siročad...od strane sveštenika katoličkih, naravno "bez protivprirodnih sklonosti"...Evo ga i u Slo jedan...o Pahomiju bolje da ne govorimo...Za mene je protivprirodna pedofilija, a ne homoseksualnost, ako ćemo već o perverzijama, kako Vi to zovete.
Sami sebe su uvalili u blato, zlostavljali su i ponižavali, za ceo život uništavali najnezaštićenije, decu, stojeći iza svojih deklarativnih fraza i kodeksa o pravednosti, samilosti, poštenju...tako da ono što crkva ima da mi kaže, još dugo za mene neće imati nikakve teže (čak ako joj zaboravim i mnoga druga, kroz istoriju počinjena zlodela ili saušesništvo u njima) i biće čisto licemerstvo i bezobrazluk, sve dok sami sa sobom ne raščiste i pre no što druge osude, pogledaju se u ogledalu i pogledaju i kalendar...


Otkud Q. zna da je Papa gay?

Quote:
Što se tiče "prirodnih i neprirodnih poriva", mnogo je bolje govoriti o prirodnim potrebama...a da ih mnogi sveštenici imaju, uprkos tome šta im njihovi kodeksi nalažu, sa tim se srećemo skoro svakodnevno u sve brojnijim skandalima, za to vezanim...vidite, za mene je to neprirodno i nenormalno ponašanje...pogledajte samo Irsku, gde još uvek posebna vladina komisija sakuplja, svakodnevno slučajeve pola veka stare, zlostavljanja dece i mladih i to u sirotinjskim domovima, bolnicama za siromašne, domovima za siročad...od strane sveštenika katoličkih, naravno "bez protivprirodnih sklonosti"...Evo ga i u Slo jedan...o Pahomiju bolje da ne govorimo...Za mene je protivprirodna pedofilija, a ne homoseksualnost, ako ćemo već o perverzijama, kako Vi to zovete.
Sami sebe su uvalili u blato, zlostavljali su i ponižavali, za ceo život uništavali najnezaštićenije, decu, stojeći iza svojih deklarativnih fraza i kodeksa o pravednosti, samilosti, poštenju...tako da ono što crkva ima da mi kaže, još dugo za mene neće imati nikakve teže (čak ako joj zaboravim i mnoga druga, kroz istoriju počinjena zlodela ili saušesništvo u njima) i biće čisto licemerstvo i bezobrazluk, sve dok sami sa sobom ne raščiste i pre no što druge osude, pogledaju se u ogledalu i pogledaju i kalendar...

mogu se sloziti u potpunosti s ovim.
s prethodnim delimicno.

I sami ste kazali, da Q. na blogu iznosi sta zeli, svoje misljenje i sl. OK. Ako je Q. misljenje da je Papa gay, onda Queeria ima problem sama sa sobom, da projektuje svoju opsesiju i svoju pripadnost homosexualnosti na svakoga ko mu se ucini prikladnim za raznorazne manipulacije identitetom.
A takvim ponasanjem Q. verovatno zna da sebe i sve okos ebe koje poznaje i snjima se druzi, dovodi u vrlo neizvesnu i vro opasnu situaciju, u kojoj moze da nastrada i sad ja i vi i mi treba da pohvalimo Q. kakoje hrabar i odvazan i borac is ve sto ide uz to, a da predjemo preko prilicno neutvrdivih stvari koje Q. iznosi zaredom na svom Blogu. Samim tim, ja ako nisam vec postao homosexualan po Q. shvatanju, onda sam sigurno netolerantan, konzervativan ili homofobican, JER SMATRAM DA QUEERIA PRETERUJE SVESNO i NAMERNO IZAZIVAJUCI PROBLEM tamo gde ga i nema!? doziveo sam je vec da me pominju takvim, da me svrstavaju gde ni po kojoj osnovi ne mogu biti, samo zato sto nemajuci dokaz, neki ljudi jednostavno lupaju i lazu izmsiljaju i kazu sta im treba da bi postigli efekat da se osetim uvredjeno, ponizeno, oznaceno? A kako je izostalo to sto su zeleli i oni mislili da ja mogu biti, onda su se vracali nazad i tvrdili i tvrde dan danas da sam lud, ako ne mentalno bolestan, jer nemaju adut ni argument za to sto bi zeleli. Jednom je jedan covek priznao da mu nije jasno kako tako mislim i govorim i eto definisem stvari a nisam gay? PA eto rekoh mu a i vama cu: Mislim tacno onako kako treba a kad pogresim, javno se izvinjavam svakom, sa sve svedocima. Ako vam taj nacin ne odgovara, meni je zaista zao, ali ja drugi ne znam. I sve sto vecina vas koji imate svoj Blog ovde kazete, po vasem shvatanju, ne treba da citamo jer to je samo njihovo javno misljenje...dakle, ako se s nekim ne slazemo u misljenju a procitali smo, ne bi trebalo da komentarisemo jer dolazi do ovakvih sukoba kao sada sa mnom? Jel to poenta Bloga? Znaci , nekakomentarisu samo oni koji se slazu, koji laskaju, koji su nam dragi i mili, provereni 100% i po koja budala, eto da imamo kome da se smejemo i da ga setamo oko plota?
jel to ta poenta koju necete javno da kazete?


Ne,

ja samo pokušavam da Vam kažem, da to što Vama smeta seksualno opredeljenje Q, to opredeljenje neće promeniti. Najmanje ih zbog toga treba vredjati.
Ne mislim da treba da komentarišu samo oni, kojima se svidja neki od blogova ili neka od tema i načina razmišljanja u njemu, uostalom, nas dvoje se ne slažemo, pa evo, razgovaramo. Ali mislim da to treba činiti bez vredjanja.
p.s. Odakle Vam reč "primac", nisam je nikada čula, ni pročitala do sada. Šta zapravo znači, gde se koristi?


kako tvrdite tako nesto?

Ne, evo vam opet, NE SMETA MI NICIJE JAVNO NI TAJNO OPREDELJENJE! To bi stvarno bilo sumanuto ako bi tako bilo ko mislio.

a rec nije sa "c" ve sa "ć". Primać'... Niste ni Primać tome i tome ili to i to nije ni primać' nečemu, u shvatanju, "ni blizu ", ne može se ni primaći, ni približiti.


G.Kontiću,

meni je zaista naporno da razgovaram sa Vama, ja ne TVRDIM, ja vam pišem kako to meni izgleda, na osnovu onoga što pišete, a pre svega zbog načina na koji to pišete. Jer ako Vi napišete da "ljubakanje" poslanika (kao pozdravljanje ili čestitanje) liči na "Pederastiju", ja zaista ne mogu da mislim da Vama ne smeta homoseksualno opredeljenje. Možda Vi zaista jedno mislite, a drugo ili drugačije pišete, ali ja o tome mogu da zaključujem samo na osnovu napisanog.
Hvala za objašnjenje oko reči, nije se dalo zaključiti iz "primac" bez "ć" ili apostrofa da se radi o reči "primaći".


.


O gleda O

zar niste sami rekli ako vas zamara sto citate? I sto uopste komentarisete.


ne,

rekla sam ako vam smeta. Čitam, jer se mi obraćate, jer pokušavam da razgovaram sa Vama. Očigledno mi ne uspeva. Zato prestajem.


prvo sam

ostavio post pa ste vi odgvorili pa sam ja krenuo da objasnim i tako redom. Ako neka tema koju zapocinjete ima nesto u sebi sto me privlaci da je citam citacu i komentarisacu ako smatram da trebam, naravno ako to ne obrisete pod opaskom da vam smeta ili vec kako. Dakle, hajde budite ljubazni pa prestanite LICNO da shvatate komentare na tekstove? Nemojte pokusavati da razgovarate sa mnom na nacin da ja moram da se saginjem pred vama samo zato sto ste vi zensko ili ste stariji, ili vas podrzavaju ovi ostali ovde okupljeni oko iste fantazme. Ja ne dolazim sa hordom ni sa armadom. Ja sam sam ovde. Potpuno. Ne trazim niciju podrsku za ono sto mislim.
Ja nisam ni jednom uvredio nikoga ad personae, a ako, ponavljam, homosexualcima smeta sto smatram degutantnim ljubakanje na javnom mestu s ciljem IZNUDJIVANJA PAZNJE JAVNOSTI radi pravnog i drustvenog priznavanja sexualne slobode, onda mi vi morate kazati po kom osnovu je Papa Peder a Pederi nisu Licemerni kao sto to Politicari jesu?


jos malo uz dlaku

Submitted by Mirko Kontic on 27 December, 2006 - 14:41.

[...]Mozda bi vam se lice orosilo da znate da bih ja mogao da doprem do originalnih spisa Aristotela ili Sofokla, da bas onih za koje se smatra da su izgubljeni, i za koje postoji toliko miliona hint-linkova ali samo na zalost do naslova koje su drugi sacuvali a istorija prenela kao mogucnost?[...]

» reply
A u kom znacenju
Submitted by Mirko Kontic on 4 January, 2007 - 12:57.
i smislu me ovde citirate, jer ih ja mogu naci vise od jednog?

Pa evo u kom znacenju. To vam dodje kao vasa nalepnica ili bolje receno zastitni znak. Znate, sta bi na primer Coca Cola bila bez svog znaka i malo lazne fabule koju citamo iz reklama. Pa samo karamelisana vodica. E tako i vi. Smatrajte da bi bez svog zastitnog znaka bili samo "egzorcist na nivou opstine Stari grad".

Pozdrav.
CM.

Inace, samo da vam ne promakne, ovo je upravo 66. komentar na ovom blogu :)


CM

evo i mene, 67 - Neighbour of the Beast.


A stizem i ja, cisto da

A stizem i ja, cisto da Jelica bude in the middle.


Zox tvoj post je 69

:))))



U Richardu III

Ima detalj kada Kralj kaze: Dajem Kraljevstvo za Konja. E sad, da ja imam kraljevstvo dao bih ga za Konciznost umesto za citav ovaj serijal "domundjavanja" kako se izraziti, kako mi sta reci, kako mi doskociti, kako mi ukazati, kako me zavarati, kako me provocirati...da izbacim ostatak reci i da egoisticno ostavim ME, ME, ME...da predjem u onomatopeju meketanja.

Sto mi sasvim otvoreno i bez dvoumljenja ne kazes, CM, sta ti to smeta, sta te to nervira, sta te to provocira, sta to ocigledno u mojoj pojavi ovde na Blogu tebe dovodi u takvu poziciju da me poredis sa Koka Kolom, ili mi stavljas etiketu "egzorciste" sto ja nisam niti bih zeleo biti, ili me uopste svrstavas( i ne samo ti ) u sve nesto ruzno, sve nesto on the edge of society, jer te mracno~crno~neveste misli ne umes sam sa sobom da razvrstas i odbacis, upotrebis da pocistis svoj stan, nego preko dana skupljas utiske i uvrede, a nocu biras kome ces ih sasuti?!

Queeria je nesto ostavio i kazao, ja sam ovde dosao i odgovorio i rekao s tim i tim se ne slazem...ali evo dolazis i ti, cm, i citiras mene iz jednog drugog posta, pretvarajuci moje misljenje u izvesni algoritam kojim hoces da obezvredis moj nacin misljenja, moj nacin zivljenja, moj nacin shvatanja...?!

Da, reci cu ti: Posedujem i stvari, i vrednosti, u materijalnom obliku, na bezbednom mestu, kao i mogucnost da doprem do slicnih stvari, informacija i dokaza, za oblasti mojih licnih interesovanja, koju bi vecina smestila u polje drustvenih i prirodnih nauka. Istina, mene ni Cern ni Seti ne zanimaju pa te podatke ne mogu da "dobavim". Sto ne znaci da ne bih mogao da me zanima. A sad, da podelim svoja saznanja i svoje izvore sa TAKVIM TOBOM, i TEBI SLICNIM TAKVIM, ljudima, evo priznajem, javno, ne pada mi na pamet. Moje znanje i moja saznanja nikad nece biti ogranicena jednim politickim ili jednim drustvenim, temporalnim, promenljivim, shvatanjem, vec se sire na mnogo veci optimum i dijapazon sagledavanja, i samim tim, na opaske koje sam vec imao prilike cuti tipa: Zar ne bih trebao da podelis svoja saznanja sa drugima, zar to nije odlika humanosti i sl, odgovaram: I ja sam tako nekoc mislio i verovao pa sam iskustvom naucio, da je odgovor: NE. Nije ni humano i ne nije, za sve ljude. A medju njima ja stavljam tebe jer ti si trazio od mene. U drustvu u kojem se na prvo mesta stavlja Privatnost Licne Svojine kao i pravo na privatan posed, imam dakle pravo da ti i saopstim i ucinim, da te lisim pristupa onim stvarima i koja su u mom posedu ili mi po pravu vise pripadaju, ili mogu doci do njih,

Sto bi rekla jedna moja bivsa devojka ( sada sudija ):" Meni pamet ne smeta da ti kazem na svaki moguci nacin da ne zavredjujes moju paznju. A ti sam biras nacin svojim ponasanjem." E a sad i ovo citiraj u nekom sledecem komentaru, kako bi bio siguran da uspesno pamtis ono sto je neko drugi srocio a ne ti. A kad budes isto iskoristio kao svoje, setices se sam, koliko lazes samog sebe. Zavist je bolest koja kad nekog uzme pod svoje, pamet mu sagori, a za takve ljude se u mnogim narodima kaze da ce dugo dugo dugo ziveti i moliti Boga da umru. Pa ti razmisli.


No Queeria

ajde stvarno o Politckom GAY lobiju...


Mirko prosvetli me... na

Mirko prosvetli me... na šta konkretno misliš...

Predrag M. Azdejković
www.queeria.com


Mirkove misli

Misli na irvasa.


Kako na sta

O Papi sve znas a o ovim nasim druzeljubivim poslanicima, nista...Kako nikome nije palo na pamet da u ustavu napomene: Zabranjeno ljubakanje prilikom susretanja u Skupstini, na dodelama nagrada i sl. Sve to tebe ne asocira na Pederastiju?
A posebni nacini stiskanja ruke kad se rukuju, to nisi cuo? Ne znas ta bi to moglo da znaci? Sistemi prepoznavanja is l...ili je to nesto drugo i ja pobrkao?;)


Velja je sve upropastio...

Postojala je inicijativa da se zabrani ljubakanje prilikom susretanja u Skupštini, ali je Velja Ilić zapretio da će da štrajkira glađu...

Predrag M. Azdejković
www.queeria.com


Čitajući Kontiću

ove vaše bezobrazne i glupe postove i ne znam da li sam ikad nepotrebno izgubila toliko vremena. Ali nije bilo uzalud, jer nešto ovako odvratno još nisam pročitala što mi upotpunjuje sliku o vama i vaših 600 godina bitisanja na ovom prostoru:

"A posebni nacini stiskanja ruke kad se rukuju, to nisi cuo? Ne znas ta bi to moglo da znaci? Sistemi prepoznavanja is l...ili je to nesto drugo i ja pobrkao?" Fuj. Grozno. Nisko. Liči na vas.

Pozivanje na bilo kog zemaljskog službenika ovde ili bilo gde je više nego rizično. Ovaj vaš Pavle (nisam vernik) prvo da vrati orden koji je dobio od Karadžića pa da onda pričamo o njemu i raznim blagosiljanjima ratnih zločinaca i "vojvoda" po bosanskim planinama.

Ovaj drugi ima neki problem sa naci prošlošću što mi veoma smeta, jer i to ima i te kako veze s moralom. Jer da čovek valja rekao bi - sorry, bio sam u SS pa se nekako ne slaže sa moralom vernika etc.

Ali velikodostojnici verskih zajednica pate od iste boljke kao i političari - vlast i samo vlast i lova koja ide uz to i sve ostale beneficije.

A zasluge? Ma ko te pita.

JB.


Umesto sto se uopste trudite

da me vredjate, u buduce me samo vredjajte sa svim socnim izrazima koje izgleda koristite i kad perete zube, da ne trosite ni svoje a ni moje vreme.


Ne, nije tačno Kontiću, ne

Ne, nije tačno Kontiću, ne vređam ja vas nego vi vređate homoseksulace i ponovo ću vam citirati gde to eksplicitno piše:

"A posebni nacini stiskanja ruke kad se rukuju, to nisi cuo? Ne znas ta bi to moglo da znaci? Sistemi prepoznavanja is l...ili je to nesto drugo i ja pobrkao?"

Na šta sam ja rekla: fuj, grozno, nisko...

I sad mislim tako. I nisam ja vas uvredila nego vi Bobana i Peđu i ostale moje prijatelje i prijateljice. Mada se toplo nadam da oni ne drže do vašeg mišljenje. Ali me čudi kako vi dobro ne vidite šta ste napisali i ko koga tu vređa.

Ja mislim da sam već jednom rekla da izvrćete stvari. Ili da ne odgovarate na pitanja ili i jedno i drugo.

Kao dokaz ovog pasosa iznad, vi tvrdite da ja vas vređam s(a) svim sočnim izrazima. Kojim? Navedite? Ovo da je grozno, fuj, nisko, je l' to? To nije vređanje nego reakcija na vaše uvrede mojih prijatelja.

Ali ništa oko Pavla ne odgovarate, ništa što je primio orden od Karadžića. To vam ne smeta? Primio je on i od Karića? Ali to je manje grozno nego od jednog ratnog zločinca i to još u bekstvu desetogodišnjem. Razumem, nema kome da vrati. A možda da vrati nekom od njegovih (psihijatrovih) senatora. Šta mislite o tome? Ima ih onoliko, da ne kažem k'o kusih pasa ali mi žao pse da pominjem u svezi sa Karadžićevim senatorima (na primer Čavoški, Crnčević, Kapor...). Nisu krivi, mislim psi.

A vi lepo još jednom pažljivo pročitajte pa vdite još jednom ko koga vređa gospodine Kontiću.

Jasna B.


Sad cu vam odgovoriti poslednji put

Nisam nikoga uvredio time sto sam aludirao na homoseksualizam načine ponašanjaa na javnim mestima. Niti sam imao tu nameru, ali u skladu sa Blogom o Papi, dakle čitajte šta pišem, u skladu, sa blogom, o Papi, i nivoom egzekucije koji tu provejava, shodno utemeljenom načinu razmišljanja da su svi sveštenici, homoseksualci, a samim tim i svi oni koji su na neki način ili posebni ili imaju poseban status, naveo sam primer koji mi i te kako sm eta kada se dodeljuju nagrade, pa se svi redom ljubakaju, jer nam je to divan higijenski običaj, kao mnogo validniji primer na kojem se može izvoditi dokaz da li je ili ne neko tako , homoseksualno, orjentisan, pa i dalje drži svoju funkciju i njih Queeria ne proziva, tek u par navrata kao da bi zapretila šta bi sve moglo da ih snadje ako on progovori. Bio je jedan takav blog jednom, pa sam se setio.
A ako homosexualce vredja to što sam ja naznačio a vi tako Hagovski primetili, imate ovde redakciju u kojoj ste rado vidjeni gosti pa na sledećoj žurki u čast Bloga, sazovite sednicu i izglasajte ko vam smeta i ko vam je višak i demokratskim glasanjem me uklonite s Bloga jer sam po vašem shvatanju počinio delikt uvrede, što ni za koga više ne važi, kao ni za vas, ni mnogobrojne i znane i neznane blogere na ovom mestu.
I verujem da će te onda biti srećni dok ne naidje još neka BUDALA kao ja, jel tako?
Jeste li sad zadovoljni.

A da vam navodim šta ste i kako ste se vi ponašali, neću, jer se držim svog principa po kojem, jednostavno - ovo nije moj Blog pa da uzimam to pravo da vam na kilometre definišem nivo uvreda i smisao zajedljivosti, što je pre ono što vi radite. Svakako, ponavljam sebe, i pišem predugo, mada bih mogao to i kraće reći, ali onda bi ste se baš uvredili, na znakove interpunkcije gde im ne bi bilo mesto.


Ne meni, odgovorite sebi gospodine Kontiću,

"Ali ništa oko Pavla ne odgovarate, ništa što je primio orden od Karadžića. To vam ne smeta? Primio je on i od Karića? Ali to je manje grozno nego od jednog ratnog zločinca i to još u bekstvu desetogodišnjem. Razumem, nema kome da vrati. A možda da vrati nekom od njegovih (psihijatrovih) senatora. Šta mislite o tome? Ima ih onoliko, da ne kažem k'o kusih pasa ali mi žao pse da pominjem u svezi sa Karadžićevim senatorima (na primer Čavoški, Crnčević, Kapor...). Nisu krivi, mislim psi.????????????????????????????????????????????????"

Jasna Bogojević, sr


Jel vi to mene prozivate

da biste i meni sudili, jer se ni pod razno s vama necu sloziti, a mozda i namerno ne zelim? Jel sam obavezan da odgovaram na vase upite ili ako ne odgovorim kako vi pitanja postavljate, onda ce te vi izvesti zakljucak koji vama odgovara, da bi nastavili da me blatite i izvrcete kako vi zelite? jer nemate nista pametnije da radite nego da izmisljate i insinuirate, olajavate levo desno i tracarite, i to sve na moj racun jer SE NE SLAZEM S VAMA U VECINI STVARI?!
Da necu morati i ja u Hag zato sto se ne odazivam na vase pozive ili svi koji se ne slazemo s vama treba sami da napustimo drzavu, a i ovaj blog, jer vam smeta drukcije misljenje? SVe mise vise cini da samo skupljate podatke koje ce te pravovremeno proslediti kome vec trebaju, da bi ste povecali spisak nepodobnih gradjana Evrope. Nemorate se truditi - imam i drzavljanstvo Indije.


Pa ovo je indijski grof

nije to mala stvar. Pretpostavljam da vam je porodica po majci 600 godina stara indijska porodica koja vodi poreklo od nekog maharadže!


pazi kako se izrazavas

kad govoris o ma cijem roditelju.


Nije valjda da ste se uvredili...

grofe? Baš mi je žao, nije mi bila namera da vas uvredim. Sa vama se čovek može samo šaliti, davno ste izgubili privilegiju da vam se ljudi ozbiljno obraćaju. Šteta, ali vaš izbor!


privilegiju?

Nisam je ni trazio.


Jasna,

batali...izmedju nas i MK je na svu sreću provalija.


Dzabe govorite

dragi Haze,
grof Kontic Blog shvata (i koristi jos kako)
kao sredstvo za licnu prezentaciju
hajde da kazem ima pravo na to
ali zrtve ratnih zlocina - pa to mu je XX rupa na svirali. Osim ako nisu dokazano srpske.
Zvuci poznato? Srbija danas.
A 600 godina bitisanja - to je najvaznije, nikako to da precute. To se mora naglasiti sto kaze grof "i zivima i mrtvima".

Srdacan pozdrav. CM


Najbolje bi...

...bilo da se umesto ljubakanja uvede šamaranje, na dodeli nagrada, susreta u skupštini i šire...da se prekine sa tom pederastijom...mada to šamaranje vuče na sado-mazo, ni to ne valja...al' bolje je od ljubakanja, da se stavi u ustav, odmah!


Nova godina...

...nije mogla da mi pocne bolje(bar sto se bloga92 tice)
moja dva najomiljenija blogera se ujedinili!
Sada mogu mirno na spavanje-ima nade!
Queerija i Jelice - zelim vam svu srecu ovoga sveta i samo tako nastavite!


Nebojšo,

hvala :)))


istina

mi muskarci smo ustvari svi pederi samo sto se vecina nas jos uvek skriva po ormarima. jedino ste vi hrabri, sa velikim mudima, izasli iz svojih ormara na vreme.

jel tako kvirijo?


Irvasi su pametne živuljke!!!

Eto najzad neko pamet da to i kaže...
Mada ja više verujem u onu teoriju da kada str8 muškarac popije 5 piva postaje gej :P

Predrag M. Azdejković
www.queeria.com


Darling

a sta ti ocekujes od (gej) muskarca koji ne SME i ne MOZE da se zeni?
Ko ga sisa.
Uvek ima nacina da se izigraju pravila.

Olga


ah kakva budalastina

sad cemo s Pape da predjemo na muskarce?
Nit Papa nit patrijarh nisu muskarci u ovom obicnom opsteprihvacenom znacenju i ne mogu se za tu funkciju birati ljudi koji SEXUALNO razmisljaju.


Raca i Paja nemaju piše?!

Markić, mi izgleda imamo različite definicije muškarca.
Muškarci su vlasnici piše, ali ako ti tvrdiš da su njima to odsekli, ja ću da ti verujem!!!

Predrag M. Azdejković
www.queeria.com


Pa XX i XY

to je bar prosto. (1)
(2) Seksualnost je bioloska kategorija, razmisljanje je nadogradnja.
I na kraju (3), kako covek moze da zna kako neko razmoslja (u sferi seksualnosti)?

Olga


Mr Konticu

U tom slucaju, s obzirom na vase obrazovanje, kako bi ste okarakterisali Papinu seksualnost?


Oh, to mi se pricinjava

aseksualan potpuno. zaljubljen u istinsku lepotu i dostojanstvenost. opasan do te mere da će vas sravniti sa postojanjem ako pokušate da ga prevarite i izdate. izuzetno naklonjen komformizmu ali takodje vanredno zlopamtilo. ima razvijeno čulo mirisa iznad svakog drugog i važno mu je da sve miriše oko njega. pronicljiv je i blag u skladu sa pravdom ali nikada neće udariti na temelj crkve koju predstavlja zato što ima nameru da za svog mandata od crkve načini insttituciju koja će biti konsultovana za mnoge stvari koje nam tek predstoje. te ako bi neko da ga uporedjuje sa djavolom, prevario se. i nad popom ima pop. iluminata je i zbog toga što šta što mu ovde prebacuju uopšte nije istina, ali treba pročitati priču o Henriku IV Bavarskom;) i jednom papi i razumeti alegoriju. na kraju, uverenja sam da će svi koji su protiv njega okrenuti priču naopako, kad se stvari budu razjašnjavale. a do tada da pustimo mi Petra da radi svoj posao.


Mr. Konticu,

Sta je to istinska lepota?


mnogi se nece sloziti

istinska lepota je Pleroma.


A da li bi ste se vi slozili?

Kako ste u stanju da identifikujete uzviseno ako sami to nikada niste bili? Kako prepoznajete nesto sto je te vrste?
P.S. Nemojte mi samo reci ...poznaje se po crvenim cipelicama!!!
:)

Da li Papa kao neseksualno bice ...ili bice koje ne razmislja seksualno ima pravo da sudi o onima koji jesmo seksulana bica i misle seksualno.
Bog koga papa zastupa je veoma seksualno razmisljao kada nam je podario cari razmnozavanja.
Crkva podrzava razmnozavanje a naspram toga u mnogim slucajevima insistira na celibatu....koji osim sto podrazumeva odsustvo fizickog zadovoljstva eliminise i razmnozavanje.Pri svemu tome celibat bi trebalo da obezbedi maksimum mentalnog zadovoljstva.
Gej ljudi imaju seks koji eliminise razmnozavanje uz maksimum fizickog...tj mentalnog zadovoljstva....posto te dve kategorije uvek idu zajedno.
Ko je u ova dva slucaja blizi bogu il njegovom pravilu...
Da li bi se istinska lepota mogla spoznati na vise nacina....a sto ne bi mogla...???


gnoti te seauton

Quote:
Kako ste u stanju da identifikujete uzviseno ako sami to nikada niste bili? Kako prepoznajete nesto sto je te vrste?

UH tesko pitanje. Zaista tesko, premda bih znao da odgovorim, i daleko od toga da se slazem sa nacelima bilo Katolicke bilo Crkve uopste, posebno o pitanju celibata i slicnih stvari.
Drugo, sumnjam da je Bog uopste razmisljao o stvaranju ljudi i sexualnosti iste. Imam drukcija saznanja o toj stvari i nauka ih vec postepeno i sa zakasnjenjem polako otkriva, no ne verujem da cemo pre 3200 godine imati jedno jedinstveno opsteprihvaceno saznanje.
Naravno da se istinska lepota moze dostici i spoznati na vise nacina. To nisam ni poricao. Pitanje se odnosilo na Papu, a sadasnji Papa je drukciji od prethodnika, sem mozda Aleksandra XII, no nadam se da ce poziveti dovoljno dugo, da se svi u to uverimo.

da se vratim na citat.

Ako kazem da sam osetio uzviseno, trebam pruziti dokaze. Jel tako? Moja rec nije dovoljna i itd itd. Medjutim, ne smatram da bi bilo koji dozivljavalac uzvisenog stanja imao duznost da obavestava ostale o takvom postignucu. Upravo zbog toga su stvarani i osnivani monaski redovi u okrilju crkve, pre da se neke stvari po pitanju vere i tzv. misterije Hristovog rodjenja ( Hristos se rodi! ) i njegovog vaskrsenja ne bi istrazivale na nacin koji crkvi ne odgovara. A potom da se odredjene tehnike i forme poimanja psihe i samospoznaje, dodatno istraze i razdvoje od sujeverja i prividjenja. Osetio sam uzviseno nekoliko puta, pre nego sam uspeo da svrstam odredjena stanja u prave nazive i razumem i smisao razlike i posledice istih, kao i naravno , otkrijem uzroke. Uverenja sam da svaki covek dozivljava uzviseno svaki trenutak, no zbog naseg loseg sluge, ega, mnogi nikada ne saznaju da je sve tu. Na dohvat ruke.
Sto se tice seksualnog odnosa izmedju dva muskarca, to mi se ne dopada u jednom delu: To dozivljavam kao potrebu jednog muskraca da u odnosu ili vezi apsolutno dominira i nadvlada drugog, sto mi je samo po sebi suvisno. To je sta vise neka vrsta kompleksa ili svesnog neznanja, na stetu psihe. Zar ne bi potpuno sjedinjavanje dvaju principa, ne bitno sto su istog pola, bilo zapravo ono cemu svako od nas tezi? Jedan moj dobar, zaista fenomenalan i covek i prijatelj, inace gay, 100%, me je kroz jednu dugu raspravu upravo o ovoj temi, doveo u situaciju da sam pristao da legnem bukvalno pored njega golog golcijatog "da vidimo da li ce se nesto dogoditi". Kako eksperimente cenim, pristao sam, ali dogodilo se nesto sto ni on, premda fantastican psihijatar, nije uspeo da rastumaci. Ja sam posle par minuta vrlo posvecen takvom stanju~situaciji~odnosu, zaspao kao jagnje. Onda smo dobili dokaz da nisam homofob ili da nisam u strahu od ili ka tom stanju, jer nije mi se spavalo niti sam bio umoran. dan danas me zavitlavaju kad se toga setimo. Znaci nerseno. Nisam protiv toga u drustvenom smislu, ali jesam protiv svakog oblika nasilnosti, a posebno mentalne i navalentne insinuacije odnosno bodrenja, a posebno, da podvucem, navodjenja ili neiskusnih ljudi, ili neupucenih, odnosno onih profila koji ni sami ne znaju sta bi zaista. Smatram da svaki covek MORA sam da shvati sve oko sebe i da mu pomoc moze biti pruzena samo ako je zatrazi na tacan, ispravan, iskren nacin. Nikako da mu se nudi ili njome mami. Takodje, verujem samo u ljubaff, na prvi pogled. I protiv sam brakova koji se sklapaju zbog dece, zbog komsija, zbog rodjaka ili tradicije. A na isti nacin sam "frigidan" pored onih zena koje sebe smatraju neosvojivim ili neodoljivim. I protiv sam usvajanja dece u gay brakovima, ali nisam protiv gay brakova. Usvajanje dece u gay braku, smatram plemenitim cinom u sferi samog cina: pruzanja doma i ostalog detetu, ali nisam siguran da smo kao rasa sposobni jos uvek da budemo toliko sigurni i savesni da decu, koja su sasvim treci pol, dok ne odrastu, blagonaklono vaspitavamo da od najranije mladosti i detinjstva razumeju ono sto smo kao drustvo eto morali da usvojimo, kao ipak prirodno pravilo, iako je u sukobu sa nasom logikom. ( mislim na homsoexualnost kao oblik izrazavanja sexualnosti, emocije, pripadnosti i sl. ).Po tom pitanju sam vrlo strog i ok, kazite i konzervativan, ali primetivsi neke ljude nesposobnim da ovladaju svojim culima i sklonostima, a posebno svojim nagonima, nisam siguran da bi taj i takav nivo bio dobar. Pre sam uverenja da bi doslo do katastrofe posle nekog vremena, i naravno ne kod svih ali, ima tu dosta genetike. To je po mom misljenju, vrlo vrlo osetljivo. Cak me podeseca na doba Starog Rima i pijacu robova, i zato mi smeta.

nadam se da sam vam bar donekle odgovorio.
ako nisam, onda neki drugi put...plasim se infekcije na ovom blogu;)


Dobro jutro, Mirko

Rekoste: "To dozivljavam kao potrebu jednog muskraca da u odnosu ili vezi apsolutno dominira i nadvlada drugog, sto mi je samo po sebi suvisno"

Zar ne mislite da tu istu potrebu imaju i muskarac i zena?

Vi jeste, ipak, homofobik.
Konzervativni niste...ali konzervativno i uvrezeno vam je utociste u svakom slucaju.
Strah od letenja...ili od infekcije?

Meni je gej...100% OK, tako da nemam potrebu da razmisljam o tome koliko je uvrezeni , stari nacin vaspitanja dece bolji od novog , iskrenijeg , pravednijeg.

Vic koji brutalno podkrepljuje potrebu za dominacijom izmedju suprotnih polova:
Vic je sa Kosova...... Zenu zabolela snaga od silnih poslova pa se presalamitila....muz je gleda dok zavrsava veceru pa kaze...idem ja onda da spavam....a zena mu odgovara...a sta ti je....kad nisam mogla da legnem na ledja?

P.S. Koliko ja razumem versku doktrinu....papa a jos manje neko drugi, ne sme da sa oseca uzviseno ...bar ne u razmerama bozje uzvisenosti...taj deo je ostavljen za pocetak posle kraja....:)


Quote:Rekoste: "To

Quote:
Rekoste: "To dozivljavam kao potrebu jednog muskraca da u odnosu ili vezi apsolutno dominira i nadvlada drugog, sto mi je samo po sebi suvisno"

Zar ne mislite da tu istu potrebu imaju i muskarac i zena?

Ne. Ne mislim. Ali tako se shvata. "Suprotnosti se privlace". Ja se s tim ne slazem.
Slicnosti se privlace, a Suprotnosti nadopunjuju. Tako da, onako ne.


dobronamerna pitanja

pročitah dosta Vaših komentara u prepiskama sa raznim blogerima, gde insistirate na individualnosti, pravu na mišljenje iako je različito i sl. - potpuno se sa Vama slažem. Individualnost je možda preduslov za potencijal prepoznavanja i doživljaja uzvišenog.

Ja recimo priču Q doživljavam na drugačiji način od Vas.

Quote:
Trenutna opsesija Vatikana homoseksualcima, homoseksualnim odnosima i istopolnim brakom sugeriše da se iza zatvorenih vatikanskih vrata dešava nešto vrlo zanimljivo, da kako nešto vrlo perverzno.

Ne verujem da je Q bitno da se čelnik vatikanske organizacije deklariše na način koji bi promovisao stavove s'druge strane samo da bi ga kao takvog prigrlio svojim pohotnim ručicama. Ovo vidim kao priču o samoj poziciji koju crkva (sasvim svejedno da'l je katolička ili pravoslavna) održava, sasvim uspešno, a da su joj načela, (opet vidjenje mene kao pojedinca) sasvim pogrešna, da ne kažem nakazna.
Ako pričamo o seksualnosti i izboru strana - ne verujem da će ugledni primeri imati presudnu ulogu na nas. Da preciziram, i sami navodite kako poznajete predstavnike gay populacije, pa dajete i intiman primer - rezultat: ništa.
Meni je tu recimo zanimljivo kad gay populacija proističe is hetero brakova, dakle, odrastali su na zdravim i sasvim uglednim primerima, al' se nekako, misteriozno preobratili. Sad, mi koji smo hetero gajimo bojazan da će se buduće generacije pogrešno identifikovati, zalutati, da će to sve dovesti do propasti našeg divnog mankind, ali zar ta propast davno nije počela u sasvim drugim vodama? Zar se paralelno sa njom ne odigravaju i neki drugi procesi koji brane upravo tu individualnost koju često pominjete? Zar crkva ne teži da stvori onaj grouptalk u kojoj će ta individualnost nestati u vidu lastinog repa dok bespogovorno prihvatamo da je žena prilikom ciklusa nečista?
S'obzirom da sam hetero, homo mi je kategorija strana, ali je ne vidim kao pretnju mom hetero signalu niti bilo čijem. Ukoliko uporedjujemo odredjena dešavanja u društvu, moram priznati i da mi homo struktura ponajmanje smeta - tj. ne smeta mi u opšte. Više mi recimo smeta što se sluge svetlosti ne zalažu za prosvetljenje u porodičnim odnosima, gde deca ne bi odrastala u atmosferi sistematskog zlostavljanja od strane svojih hetero roditelja, ali im nekako bode oči to što bi mi u svom seksualnom biću da uživamo bez namere da se umnožavamo, kako oni to lepo poručuju na samom činu venčanja, uz potporu "ženo, plaši se svoga muža" i "mužu, poštuj svoju ženu"!
U društvu u kome su stvari nakrivo nasadjene, Vi imate ljude koji zaista duboko veruju da je moj suprug latentni homo - zaboga, ne tuče me, njegova žena ima šta da kaže, još zadržala svoje prezime, pa imovina se vodi na nju, pa vodi samostalno neki posao, pa to što se ne busa na pijankama i uvažava druge, to je tek za razmišljanje. Iz te perspektive, ja bih vrlo rado da ćaskam sa tim istim, čisto da proverimo (dokažemo) njihov libido, njihovu slobodu tela u činu hetero podobnih.

Vraćam se na individualnost, i vašu težnju da ostanete takvi. No, složićete se da razmena mišljenja i ne postoji ukoliko nema ni želje da se menjate. Umrežavanje, u ovom smislu je upravo ono što Vam je Milan Novković napisao u svom postu i suzio ga na "surfer centric". Ako se ja pronadjem u Vašem pominjanju Zawinula, da li to znači da sam podlegla zakonu imitacije? Da li Vaša komunikacija sa Milanom ne govori baš o istoj potrebi - uvrežavanje oko jedne ideje? Možda bi Vaši komentari bili sasvim drugačije shvaćeni (prihvaćeni) da se u samom startu niste ogradili sa sve zahtevanjem da Vas se shvati?

Kako naslovih ovaj komentar - dobronamerna pitanja, tako ih i shvatite, jer perspektiva iz koje neki (neutralan) posmatrač dobija podatke o Vašoj porodici upakovanih kroz prepucavanja na blogu o Mladiću može samo da provocira.
Ja ipak mislim da čovek koji voli Zawinula

(Zawinul's curiosity and openness to all kinds of sounds made him one of the driving forces behind the electronic jazz-rock revolution of the late '60s and '70s -- and later, he would be almost alone in exploring fusions between jazz-rock and ethnic music from all over the globe. He is one of a bare handful of synthesizer players who actually learned how to play the instrument, to make it an expressive, swinging part of his arsenal.)

ima šta da kaže...

Quote:
Mastam o jednoj fenomenalnoj sceni...sa obe strane Dunava postaviti u duzini od 4 km, na svakih 400 m, po jedan veliki zvucnik, a onda rekom se krece ladja sa gospodinom Zawinulom, koji bi tako dosao na svoj koncert u Beogradu...

ili se varam?


hm hm hm

zaista ste me odusevili.to vam je drugi put. jos jednom, i priznajem da cu se povuci u skladu sa sentencom: Liceat mihi arbire, sto bi znacilo, Dopustite mi da se povucem ( prestanem da prisustvujem, jer sam suvisan ).

Quote:
Vraćam se na individualnost, i vašu težnju da ostanete takvi. No, složićete se da razmena mišljenja i ne postoji ukoliko nema ni želje da se menjate. Umrežavanje, u ovom smislu je upravo ono što Vam je Milan Novković napisao u svom postu i suzio ga na "surfer centric". Ako se ja pronadjem u Vašem pominjanju Zawinula, da li to znači da sam podlegla zakonu imitacije? Da li Vaša komunikacija sa Milanom ne govori baš o istoj potrebi - uvrežavanje oko jedne ideje? Možda bi Vaši komentari bili sasvim drugačije shvaćeni (prihvaćeni) da se u samom startu niste ogradili sa sve zahtevanjem da Vas se shvati?

upravo slusam na repeat, "Act I Mésíčku na nebi hlubokém - Dvořák: Rusalka".
uvek nesto slusam dok pisem. citanje vaseg komentara me je zateklo dok sam slusao meni vrlo dragog Dvorzaka. Imitacija ili ne, ta muzika deluje kroz sto sta sto ste rekli. Na mene, da. Menjam se skoro svaki dan. Ponekad i nekoliko puta tijekom dana. Ne mogu sam protiv svih iako se na bas ovom blogu i ovoj temi, tako nesto moze pretpostaviti. Mozda sam trebao da naglasim upravo to, da nemam nista protiv Queeriae, ako bi se on menjao u svojim obrazlozenjima i nastojao da prevazidje svoj ustaljeni nacin, koji se ne razlikuje od mnogih drugih autora. No, da tako nesto i predlozim, naisao bih na vece neodobravanje, jer bi se obrusila jedna nasumicna gomila kontradiktornih nerazumevanja, a da li bi neko shvatio na sta sam ciljao, to je veliko pitanje. Moja komuniakcija s Milanom, po mom shvatanju ne govori o tome sto vi kazete, iako u nacinu obracanja to moze da se zakljuci. Meni samo vise prija njegova neutralnost u ma kojoj temi, cak i u onoj u kojoj je on svoj na svome. Aludiram direktno, na nacin komunikacije. Onaj koji od mene ne potrazuje niti zahteva Algoritamski koncenzus spram adekvatnih formi kod sagovornika. Ostala dobra vecina svih blogera koji su se nadovezali konkretno ovde, zaostaje za tom perfekcijom, ili tacnije ispusta teznju da sa svakim komentarom, usavrsi svoj nacin komunikacije i dovede ga do "istinske lepote" gde nece biti mesta za insinuacije ma koje vrste.
Sujeta mnogim ljudima ne dozvoljava da shvate vaznost razlicitosti a posebno prisutnost iste. Kad ne mogu da uzvrate onom merom kako njima to izgleda normalno ili potrebno, odnosno opste prihvaceno u kriterijumima vazenja, onda posezuci za nekim drugim nacinom, modifikacijom ili kroz opskurnost izraza, moraju na zalost, posegnuti za nacinom za koji znam unapred i kad ce se pojaviti i zasto i zbog kojeg razloga, ali svejedno ja to moram uraditi sto je do mene, jer moj cilj je jasan iako ga nikad nisam napisao. Prevazilazenje svih oblika sukobljavanja kako misljenja tako i nesporazuma. Ko nije kadar ili voljan da se s tim nosi, zamrzece me ili u najmanju ruku, sasvim dovoljnim racvastim jezikom, oblizivati svoj nos.

Primera radi, cesto sam mnogim ljudima ukazivao, da ne postoji spoljasnja lepota, tela, pojave ili stava, ako izraz doticne osobe nije u skladu sa svim tim i sa onim iznutra, sto coveka cini nezamenjivim simbolom savrsenstva ka cijoj perfekciji, covek besomucno tezhi, iako to niko ne navodi kao premisu. Na isti nacin, premda smo svi ovde virtuelni jedni drugima, kroz tekst i reci, smisao i formu, moze se nazreti nevidljiva susitina ili izraz svakog od nas. te ako za necim tragam ili na necemu insistiram iz svog ugla to je upravo to - Izraz.
Zoxter, na primer, apsolutno ne mora ni sa cim sto kazem da se slozi, ali njegov izraz, raspoznatljiv po fotografijama, me je vise obradovao nego mnogi drugi, jer sam uspevao da pojmim njegovo stanje svesti u kojem je postovao sta vec i kad vec, te da naslutim domete njegove nepopustljivosti spram vecine kao i njegove sposobnosti da se uzdigne u svakoj situaciji, premda je nepatvoreno Samotan, cak i kada nekim detaljem iziskuje da bude uvazen i negde prihvacen, samo zato jer tu potrebu ima kao svaki covek i ne krije je. Zato me on ne moze uvrediti, sta god, ali bas tako sta god da pokusa.

Znam da bi moji komentari svakako bili i prihvaceni i shvaceni da jesam uradio ono sto ste gore naveli, ali nisam. Zasto nisam? Dacu vam odgovor, jer me vas nacin privlaci ka tome. U stvari, tacnije, taj oblik jasne iskrenosti, bez emocije. Nisam uradio zato sto je isuvise jednostavno i lako, a opet i zato sto ja nisam ta vrsta coveka kojem je potrebno da me bilo ko uvazi, prihvati ili mi "izda" verifikaciju ili neki oblik privilegije kako se "koferansije Popovic" izrazio negde povise. Zadnji put kad sam imao tu potrebu, bijase to u sedmom osnovne. Sasvim drugu stvar ja potrebujem, ili sasvim drugi nivo opste kreativnosti, moju paznju privlaci na taj nacin da se moje sudelovanje u datoj perspektivi i opservaciji, dopusta ili potrazuje. A tice se promene nacina ponasanja, kako u komunikaciji na virtuelni nacin tako i u fizickom odnosu, smislu. Tu sam nasao razlog jedne velike nesrecnosti vascelog ljudskog roda, otkrivsi tri vrlo nepotkupljive reci, termina za svu nemastinu od koje bolujemo kao vrsta i rasa. Ali nije poenta da ih kazem ili naslovim, jer ce neko drugi permutovati dato u njemu osetljive sinonime, no opet ce to biti ista stvar. U svim drevnim azbukama sveta, to se nazire u tri izgubljena slova ili tri posebna slova, no to nisu samo slova. I nisu samo reci. Cak ni pojam simbol, nije dovoljan. Nekako smo za ta tri termina, kao rasa, ojadjeni samo tako, a u svakom razgovoru i susretu s ljudima, te tri boljke se odmah uoce, manje vise zastupljene, bas kao sto Hindu sistem to poznaje kao Doshe, u ayurvedi ili Triglav kod Slovena ili Pravuil Vratil i Raduerijel u gnosticizmu i sl. Ima mnogo analogija sirom sveta. Te umesto da svi , svako na svoj nacin i sa svoje pozicije vidjenja tezimo ka sredjivanju svih problema koje uocavamo, upravo suprotno se dogadja i problemi se mnoze i mnoze, a resenja se tako providno i povrsno ocekuju te od drzavnih te od crkvenih organa te od ove institucije te od one, kao da ne znamo da sve to takodje cine ljudi?! Nacin komunikacije i nacini ponasanja su taj kljucni problem, i mene samo taj i jedino taj nivo zanima te sam i na ovom mestu, blogu, prisutan, vise da se uverim da sam i tu probao da vidim ima li nekog sagovornika kojeg cu zadrzati u secanju i Zovom Diviyana pozvati, jednog dana, kada za to budem voljan da odvojim deo sebe, kako ja dozivljavam smisao funkcije zrtve od sebe ka drugima. Jer ako to ne uradimo na civilizovane nacine, posegnucemo za varvarskim, jer to je vec sasma prirodno i niko nikom nece odgovarati. A ako i krenemo na taj jedini "prirodni" nacin, da skacemo jedni drugima za vrat, necemo imati vise ni jedan obzir, niti bi bilo ko smeo da kaze, "Mladica u Hag" a da sam ne krene prvi. To je isto ono sto je Hristos kazao kada su krenuli da kamenuju Mariju Magdalenu. Jednostavnije, ne sme da bude, sada kada imamo taj luksuz zvani kompjuter i digitalnna tehnologija, ne sme da bude vredjanja, ne sme da bude ponizavanja, ne sme da bude spustanja jer to su samo niski oblici premeravanja snaga i skupljanje uzitaka nalik Bumbarima kad ukradu med od pcela. Ne sme toga da bude. Jednostavno, ne sme. Jer ako sme, sta cenam onda slobodna Volja, bilo da nam je od Boga data bilo da smo rodjeni s njom? Ako ne znamo da savladamo u sebi egoizme i povredjene sujete? ne treba nam nista...i onda je sve dozvoljeno. Ali, onda je i meni sve dozvoljeno, te ako ja tako shvatim situaciju, necu shvatiti samo za uski okvir jednog ili vise tekstova, niti samo za reci, ili javnu pojavu...mogu se usuditi da odem puno dalje i dublje, i ako bi se to komentarisalo kao da onda nisam fer, OK, nisam, ali zasto bih se ja povukao ili odbio da delam, kad i mogu i znam i smem, kad drugi jednostavno nit znaju nit mogu a jos manje stvarno smeju? Hocu reci, ako ista prava vaze za sve ili bi trebalo da vaze, u odsutnom trenutku, kad je ono sto kazemo Zuta Minuta, prisebniji sam od vecine i tacno znam zasto bih i smeo ono sto drugi ne smeju ni da zamisle.

Jeste li me razumeli?

Ili i ja treba da izmisljam neki autoritet koji bih trebao da konsultujem, da mi kaze sta treba da uradim da bih se osecao manje kriv ako pogresim ili manje vredan ako sam jedini u pravu?


Liceat mihi arbire

hm hm hm
ja bih rekla da je suvišno ono nesuvislo

Čitam komentare mnogih koji se medjusobno ne slažu, ali u suštini imaju isti predznak, (jako zanimljiva a bogme i potencijalno opasna situacija) ali opšte iz različitih (možda samo na izgled različitih) uglova.
Mislim da je važnije to kako probiti pravu informaciju do primaoca, nego li sama činjenica da je informacija prava. Zato ponekad razgovori (meni su i u ovom svetu gde se ne vidimo - razgovori) završavaju kao na nekom squash terenu, sa mnogo energije a premalo smisla.
Ako uzmemo kao tačnu činjenicu da je za raspravu potrebno dvoje (troje, četvoro...) onda mi sami na nju delujemo, svako iz svoje perspektive.
Zato i izbacih onaj dobronameran komentar - kao pokušaj neutralnog posmatrača da deluje, bez namere da menja nečiji fokus, bez namere da morališe ili brani, pametuje i bla, bla, bla...
Meni ovo mesto pruža perspektivu virtuelno-nevirtuelnih susreta, čak i kad ništa ne kažem jer je to neko drugi uradio za mene - i to mnogo bolje, tu se Doors of perception (sad videh nsarskog) otvaraju a pred tobom puca horizont mogućnosti.
eto, toliko - za izraz i prepoznavanje istog...


"..sa mnogo energije a premalo smisla..."

Moram da napravim paralelu, iako možda nije mesto.

Primat smisla nad energijom u nekom ograničenom vremenskom kontekstu je poprilično intelektualni koncept.

U prirodi, a i ljudskom radu tamo gde smo na granicama saznanja, važi obrnut primat (na kraju je ionako sve energija).

"Doors of perception" se uglavnom otvaraju energijom - u eksperimentalnoj teorijskoj fizici se čestice ubrzavaju sto više da bi se iz što veće energije prilikom sudara što više otvorila "Doors of perception", u Monte Carlo simulacijama generisemo stotine hiljada pseudo-random scenarija koje onda evaluiramo i analiziramo, u biološkoj evoluciji iz energije raznih mutagena (zračenja, hemikalije) dobijamo mutacije iz kojih se onda nekim fitness filterom propušta novi smisao, a u našoj svesti izuzetno često energijom naših emocija i strasti.

Ono što je fascinanto je kako su se energija i smisao kao intelektualna kategorija polarisali oko našeg morala i etike, a često u formi kontradikcija.


doors

naravno i ideja je generisana energijom
i naravno da je mesto - uvek volim da pročitam tvoje komentare, na mnoge ne odgovaram, ne baratam tvojim rečnikom, mnoge iščitavam po više puta, a kad ih shvatim, ne umem nikom da ih ispričam - ostanu u mom mozgu u vidu ideje - opet energija. (znači i da neimanje pravog rečnika ne treba i ne mora po default-u da bude prepreka u razumevanju, a kamo li u komunikaciji)

no, ono moje ...premalo smisla...je trebalo u stvari, radi preciznosti stopiti sa rečima rasipanje energije...
mada mi je, sad nakon ovog tvog i smisao nedeljiv od energije...tj. ono što ulažemo da bi do njega došli.

a razrada tvog poslednjeg pasusa možda zahteva malo veću pažnju - prevazilaženje kontradikcija radi nastavka energetskog lanca - the world would appear as it is, infinite...


....

da, infinite in all directions, od eksperimentisanja nad životinjama, pre-trial lekova na siromasnim studentima ili ostalim siromašnim svetom, razni politički i ekonomski eksperimenti itd. Iza svih postoji smisao s jedne strane, energija s druge, i moralno-etički konflikt u "sredini". Tj ova "sredina" je često previše opasno pomerena u neku stranu.


Portir

Milane, ako me pamćenje dobro služi, gosn. Haksliju je portir bio meskalin, zar ne? :)

V.


...

...tebi single malt, meni roštilj, a žene su nam svima u tom poslu project manager-i :)


da ne odemo predaleko, ja cu ovde zavrsiti...

Quote:
Mislim da je važnije to kako probiti pravu informaciju do primaoca, nego li sama činjenica da je informacija prava.

Cinjenica je da vecini to jeste primat iako ne bi smelo da bude tako. Ja pak sledim iskljucivo osecaj, cak i ne mislim dok pisem, dopustam viziji da me vodi jer ona mi uvek nepogresivo oformi "sliku" onoga sto slusam, citam, pratim, definisem i naposletku odgovaram~doradjujem~ucestvujem vizijom. To podrazumeva i termine i analogije i alegorije i metafore i metonimije i rebuse i dosetke i igre reci, i sta sve ne, te za posledicu imam problem:)): um mi pise brze od prstiju, i otud greske u slogovima. Oh kako to ne volim kod sebe!

4 romana me cekaju da ih autorizujem pod 4 razlicita pseudonima i objavim u 4 razlicita vremena od danas. To zato, bas zato sto ne bih ni pod razno da ono sto sam vas citirao ima ikakve dodirne tacke sa onim sto objavljujem. dva sam vec tako objavio;) to su moje igre i sale. jedan je pod tudjim i imenom i prezimenom, ali bas pred stampu sam naglo odlucio da to usporim. ne dopada mi se tonalitet glasovnih artikulacija oko nas, kao ni boja zvuka koji se filtrira izmedju ljudi. sacekacu recimo jachi gis sa povisilicom:)
medjutim, upravo zbog svega sto sam gore naveo i jos kojecega sto nisam, poeziju mi se ne da da objavljujem, jer mi kosa nije dovoljno porasla i sad je negde do ispod polovine ledja. A bas mi je do poezije stalo vise, nego do proze. ne da bih usao u hronike i letopise kao pesnik, jer sebe uopste tako ne dozivljavam, vec zato sto patim od jezivog nedostatka zelje da bilo kako isticem sebe. ovaj blog s mojim imenom i prezimenom, jeste neki oblik zrtve, ali nadam se da me bez lazne skromnosti, nece niko hvatati za rech.:)) Ipak verujem da ce u tom slucaju, oblik sujete vecine, preci na moju stranu i meni sluziti za tacno onaj Izraz koji sam svojevremeno kreirao bas na taj nacin.

ima toga jos...i nekih pisanih formi koje ni sam ne znam gde da smestim. nit je filozofija nit je metafizika. nije samo ni psihologija a nije ni geodezija:) msitika, mozda u par pasusa kad dopustim sebi pesnicku slobodu, ali misticizam vise cenim u muzici nego u recima. dakle, koji bih izraz primenio , jos ne znam, pa i za to cekam insipraciju, jer kao Jarac asc Jarac Mc Skorpija, pravilna klasifikacija u temporalnom kontekstu spram sadashnjenja, mi je vaznija nego da bilo sta bilo kada predstavim javnosti.
A kako sam totalni esteta, to i svaki primerak mora da sadrzi odredjenu ornamentiku, simboliku, skrivenu i dopustenu...jer konkretno, knjiga za mene, nije samo papir i korice, slova i smisao...vec i nacin izrade, prezentacije, sa dosta ukusa i dosta nevidljivog na prva tri pogleda;)

Ako me sujeta i zavist gomile ne unerede i toliko da izvrsim svecano odrubljivanje svoje glave nalik mom legendarnom pretku Jovanu Krstitelju u simbolickom smislu, ( pa mi je to i krsna slava ) mislim da cu umreti dok budem vajao neku skulpturu ili zidao neku sliku, posto me samo slikanje vise ne inspirise. Po mojim smelim proracunima to bi moglo da padne izmedju 2064 i 2080. A 2081 vec sada nemam nameru da dozivim. Do tada bih trebao da posetim tada vec bivseg predsednika USA u Georgtownu, sredinom avgusta 2033, pa da ucestvujem u par projekata od svetskog znacaja, sto mi sada uopste ne odgovara, no kako znam da cu se ipak promeniti toliko puta da znam da cu biti i drukciji nego bi me iko sada mogao zamisliti, to se ne sekiram previse oko smisla takvog projekta. Iako me moj sopstveni izraz u toj godini uopste ne privlaci. Cak me odbija. Ali mi vec sada prija sto cu moci da kupim privatni posed u Eureki. Pacifik iz tog grada izgleda kao Arhimedu Sredozemno more.
Sama sustina individualnosti, po meni, ogleda se u : Non turbare aurelos meos" sto je po predanju kazu kazao doticni Arhimed, pre nego ga je rimski vojnik ubio, presecajuci mu lice, "gladisom". Mozda mi necete verovati, ali kad sam to saznavao, ( a ne samo citao ) ja sam se zaista rasplakao. Mozda pteticno, ali tako je bilo. I od tada vucem taj jezivi osecaj, da pre misli prepoznam pocetke misli drugih, no kako drustveni milje ne dopusta da i pokazemo da to smemo znati, to i ja kao vecina ili svi, prepustim kontinuitet dogadjanja sledu stvari i predjem prekomnogih nebuloza, ocajanjem iznurene gomile. Ne vredi. Zaista ne vredi ni pokusati, em objasniti em individualno, licnim izrazom, pokazati neki novi pravac, jer, sta se dogodi? Uvek se dogodi isto, toliko isto, da se i Istina odselila sa planete. Zbunjeni mogucnoscu da upravo prisustvuju otkrivanju ( zajednickim i trudom i samo prisustvom ) novog horizonta, apsolutno vecnog time istog a spram dotrajalosti postojeceg( i zaboravom Nade ), novog, koncepta, ljudi po nekom unutrasnjem algoritam~konstanti, odbijaju da nastave, da se usresrede, da uhvate ritam, da dotaknu srzh, da preuzmu vodjstvo, da predaju isto kad osete Lepotu drugih ili strast raznezheno podele medju sebi slicnima...na zalost, vrlo retko sam to imao i cast i priliku i da widim i da wedim, s ljudima. Nego se desi upravo prepoznatljivo: dekadentnost se umnozava demagogijom, skaradi egoizmom i karikira kapricioznoscu, imitacijom elitizma i luksuza. I samo pitam: A cemu?
Imam sve odgovore vec ali svejedno pitam: A cemu?

Bez da dopustim da iznesete svoje misljenje na ovo, uveren sam da ste me razumeli tachno Tachno.
A ako se neko usudi da kazhe da nije razumeo, nacekace se da primeti ma koga da mu saopsti sta je trebao odmah da prizna samom sebi, a ne da se pretvara da ne razume zato sto je tako lako oznaciti me, nejasnim, kad sam saswim iskren.
To tako ide, na zalost uvek. Svi se kriju iza sopstvene senke, varajuci svoj odraz u ogledalu, imaginacijom svoje zudnje, pohote ili imaginarnim likom ka kojem tezhe, uzalud se nadajuci da ce ih vera jednog dana posetiti iz njihove nutrine, i obratiti im se kao uzviseno bice, od Boga poslato da ih udostoji velicanstvenog prezira, da ipak nisu bili sami kad smo sami neprestano.

A Milan se nasmejao iz vektorske perpsektive Milanovog coska...:)


A shto se, gospodine

A shto se, gospodine Konticu, obrisali onu istinsku lepotu kad se ljubite sa zenom?


Postideo se :)

Postideo se :)
Mirko ima ženu, Mirko ima ženu, Mirko ima ženu...

Predrag M. Azdejković
www.queeria.com


:)

na Hilandaru...hvala bogu nema zena...:)

Pa...i sta ima veze sto Mirko ima zenu...nemojte da ga dirate....jedan moj prijatelj ima muza a drugi pak ima zenu...to mu dodje na isto....:)


Muz i zenaaa, machka

Muz i zenaaa, machka pechenaaa! :)


zamalo da imam

i dve zhene...


ja se setih

kako smo se sreli jednom Pedja.
Ipak cu to sacuvati za sebe:)
A gde te sretnem opet,podseticu te:))


Nisi fer, kaži mi

Nisi fer, kaži mi kaži...
Neki park? Ušće? Javni toalet?

Predrag M. Azdejković
www.queeria.com


pa nesto sam pogresio u pravopisu

pa sam se vratio na uredjivanje pa sam promenio a nisam video da nije ceo tekst pa kad sam opet otvorio, vec je bilo kasno...i da ne bih stalno otvarao i zatvarao, ostavio sam onako kako sam odmah pomislio kad sam hteo da odgovorim na Taska Danino pitanje.


e, neka si

vala!


A je l' ovo neko citanje

A je l' ovo neko citanje natalne karte?


Raca i Georg to su srca dva...

Eh slatka,
Ja sam užasno ljubomoran...
Ovaj Georg je mLogo sladak frajer...
Ima Raca ukusa, pa to ti je!!!

Predrag M. Azdejković
www.queeria.com


Q ne samo

da papa ima stila, nego je sirotinja uboga, pa se lepotan sažalio...


A Gay

a gay kad popije kafu postaje Tetka?


pa nisam ja eksperat

E ne znam... ti se u to bolje razumeš... ti objasni...

Predrag M. Azdejković
www.queeria.com


O Papi

http://www.va/holy_father/benedict_xvi/
biography/documents/hf_ben-xvi_bio_20050419_short-biography_en.html

a sto se tice expertizma, ne bih znao...to sam cuo na nekoj zurki Tamo Daleko jednog leta na jednom majom grckom ostlvu...ja na plazi prilazi mi neki decko seda pored mene i pocne tako da pric aprica...i onda ce: A, pa ti si onaj frajer sa onim sjajnim drustvom...jel neko kao ja medju vama?
A ja mu kazem: Ne nije...bar da ja znam...
a on ce: Sutra kad se probudite, spremi kafu, pozovi me i odma' cu ti kazem.
A to pitam ga ja?
A On ce: Kad muskarac popije pet piva postaje gay a kad popije kafu, ustane ko tetka.

eto samo prenosim iz prve ruke sta mi rekao taj momak.
Ne znam za vas, ali nikad me muskarac nije privukao na taj sexualni nacin...iako mi to nije nimalo neprirodno kao vecini tzv. heteroseksualaca...
Na isti nacin ne volim jabuke. Ali se davim u narandzama.
Privlace me takodje samo Vilonoge devojke, iskljucivo ridje kose s kojima nikad nije zamorno cutati, blejati, i sve ostalo...ono normalno...van kreveta i slicnih opsesija.Oficirke ne podnosim...nemaju stila.


Dugoprsti Peđice i Bobane,

ne mogu da se setim kome sve nisam čestitala što su preživeli 2006. godinu, pa to ovom prilikom činim (bolje dva puta nego ni jednom:)))s nadom da ćete preživeti i 2007. bez obzira na razne kontiće, koji je potpuno sporedan. A i ja s vama:)))

love

Jasna B.


Hvala hvala hvala... I vama

Hvala hvala hvala...
I vama sve naj naj naj naj naj :)
Kiss kiss kiss

Predrag M. Azdejković
www.queeria.com


5 L vodke samo da sam P!!!

uh, sto bi ja to voleo da otkrijem da sam gej:P. bio bi najsrecniji covek na svetu! Nema zena da te nerviraju, samo mi drugari veseli...

mozak mi popise o kvirijo!


ma dosta ti je i benzin

samo casicu:)


Irvase,

da ti ne otpadnu rogovi od te votke...otpustiće te Deda Mraz :)


E pa neće moći!!! Moraš

E pa neće moći!!!
Moraš da se spremiš za jedan veoma težak prijemni ispit!!!
Ja bih ti vrlo rado dao privatne časove ali sam nažalost prebukiran...
Tek kada položiš prijemni i mi ti damo diplomu možeš da budeš gej, ali će te tada žene mnogo više opsedati, naročito kad treba da idu u šoping :P

Predrag M. Azdejković
www.queeria.com


Pa to je divno!

Šire Ljubav među ljudima!


(Poštovana) Jelice,

Kakav je to rezon? "Ako vam se ne sviđa, ne morate da čitate" (doduše, ja 3/4 stvari ovde nisam pročitao, a možda bi mi se neke i dopale, kao što nisu neke koje jesam :) ). Što Vi (i ne samo Vi), npr., slušate šta je rek'o onaj što se naziva papom, ili bilo ko drugi, a što vam se ne sviđa? Što (principijelno gledano!) nije neki pripadnik crkve pre desetak godina imao prava da upadne na izložbu, mislim negde u CG, i da poobara (ili šta je već radio) tamo izložene "umetnine" - ikone premazane fecesom? Ako se radi o umetničkoj slobodi umetnika, što ovaj ne bi imao umetničku slobodu da napravi performans kao odgovor na tu "umetnost"? Prvog vređa crkva (iz nekog razloga), crkvu vređa on, itd. itd.

Dobro, razlika postoji - papa je moćniji, njegov uticaj je potencijalno opasniji s obzirom na oruđe njegove manipulacije; s druge strane, svako ima svoja sredstva "borbe", pa i papa i Q.
Q kaže da je ovaj to, a onaj ono, a ono ovo - pa to mora da bude zakon! Svako ko je protiv nas, on je naš, samo to ne zna. Isti rezon, npr. astrologa - ako ne verujete u astrologiju - pa to je zato što vam je takav horoskop! :D Verujete (ne, vi ne možete da znate, znaju samo oni) da postoji njihov lobi? Pa, vi biste samo želeli da im se približite! A kad vam Q kaže da ga nema - nema ga. Q ne laže.

Homoseksualac ste? Pa, vi ste latentni hetero!

Protiv rata ste? Pa vi ste skriveni apologeta rata!

Protiv crkve ste (fanatično), protiv religije, ne verujete u Boga? Pa, u vama sigurno čuči (fanatični) vernik!

;)


Hansel

moj odgovor je bio takav, jer je g.Kontić insistirao na tome da "kakvo je to bogohuljenje ovde", kao i da mu je dosta takvog pisanja, e u tom kontekstu sam mu odgovorila da ne mora da čita...a očigledno ga iz posta u post ljuti pre svega to što su Q homoseksualci, zbog čega ih vredja.
Što se tiče upadanja, crkva je dovoljno zabranjivala i upadala, a bogami i ubijala, zbog onog što nije odgovaralo njenoj viziji sloboda, ne samo umetničkih, tako da više ne može, na svu sreću.
A kada mene papa uvredi, ja bih da odgovorim, jer proglašavati me zlom, samo zato što nisam u njihovom krdu, je ipak malo previše. Nek veruje u šta voli, ali neka ne vredja one koji ne veruju.
Ovo ostalo...provalili ste me...ja zapravo imam sakrivenu mantiju, koju obučem svaki put kada krenem na pro-ratne demonstracije...sve to čuči u meni ;)


A onaj prosli

A onaj prosli papa-Poljak,pre 10-tak godina,dosao prvi(i poslednji)put u Holandiju gde su ga gradjani Nijmegena bukvalno kamenovali!Kazu da su skoro celu ulicu raskopali trazeci cigle da ga gadjaju...a jest i dosao gde treba!
Dokaz da je glupost starija i od religije!


Ovo mi vise govori o

Ovo mi vise govori o holandskoj toleranciji (skolski primjer urban myth), nego o Vojtili.


Protiv sam gay parada u BGD

Quote:
a očigledno ga iz posta u post ljuti pre svega to što su Q homoseksualci, zbog čega ih vredja.

To uopste nije istina. Ili treba da se dodjem negde na neko mesto gde ste vi svi zajedno, Blogeri, sa svojim prijateljima koji su gay, pa da vi kazete: Oh oprostite, nismo znali!? Nemojte da govorite ono sto nije istina. Nemojte da lazete.
Ja se ljutim na PONASANJE i homoseksualaca i heteroseksualaca i ovih i onih, koji sebi daju zapravo da ma koju javnu licnost determinisu Homoseksualno ili sovinisticki samo zato sto ONI tako misle i imaju BLOG mesto da to kazu. Ja sam protiv takvih stvari. Jer u suprotnom, ako bih bio kao Vi, kao Queeria po tom misljenju-cinjenju-shvatanju s recima, misljenjem, dokazima i sl. bojim se da bi se malo ko usudio da proba da misli drukcije od mene. Upravo zato vam i kazem, lako je napadati bez dokaza. To moze svako. Pas koji laje ne ujeda. Ali u ovom nasem opstem metezu svega i svacega, koristiti Blog za svadjanje po osnovi suprostavljenog misljenja, nije u redu.
Nije u redu da na javnom mestu covek koji me ne poznaje, Queeria, malo gore, kaze: da su Madjari zatucani. To nije u redu. Znaci, Sergej Trifunovic je uvredio Srdjana Fuchsa, po nacionalnoj osnovi a Queeria nije mog prijatelja Istvana? I njemu cemo oprostiti a Sergeju necemo, jer se nivo uvrede razlikuje od nacije do nacije? Pa kako sad to? Meni smetaju homoseksualci kad insistiraju do ludila na stvarima koje uopste nisu em tacne me ne drze vodu em stvarno preteruju. Isto kako Queeria misli to i to o Papi i pridruzuje se svojim istomisljenicima iz gay asocijacija sirom sveta, tako i ja mislim da Queeria preteruje i fantazira i javno iznosi na neki polumetnicki polu ulicni nacin, svoje fantazije. I sad, to je po vama vredjanje homoseksualaca? Ne, to nije to uopste.
Znaci ja sam homofobican ako zabranim homosexualcu da se u mom drustvu mom prisustvu mojoj kuci mom posedu ponasa na nacin koji po sirem shvatanju ne odgovara situaciji, drugim ljudima? Ja sam agresivan, opasan, ako zabranim svojim prijateljima da provociraju bilo koga po ma kojoj osnovi, jer to ukljucuje i homosexualce da ne PRETERUJU u svojim navikama provokacije drugih ljudi koji nisu homoseksualni ili nemaju tako razvijen nivo tolerancije? Zar je tolerancija vredjati Papu na ovako odvratan nacin a nije tolerancija kada se jednostavno ne slazem sa odredjenim stavovima? To je onda homofobija jel?
Vecina homosexualaca feministickog tipa me zna i te kako iznervirati, nepresusnim insistiranjem na tako trivijalnim stavrima, samo zato sto im dodje ta dzangrizavost periodicno, pa uopste ne gledaju kako ce to nekog dovesti u nezgodnu situaciju. Mene ne moze, jer kad mi nesto smeta ja to prekinem ili izadjem iz situacije. Ali video sam i takve situacije da neki ljudi ne znaju kako ispravno da reaguju, pa dodje do onog sto zovemo Balkanski varvrizam.
Da li sam uvredio homoseksualce tako sto se nisam drzao po strani kada su jednog takvog profila zamalo sastavili sa zemljom, jednom prilicno davno od danas, u CG, nego sam stao u odbranu COVEKA a ne homoseksualca? Mogao sam i sam da zaginem, ali tako sam tada odlucio. Nisam razmisljao. Taj jedan klinac je bio sam a njih je bilo 15. Niti sam jak i snazan toliko da izadjem na kraj sa dvojicom a ne sa 15-oricom, ali unutrasnje bilo mi je reklo da cu tako uraditi i uradio sam. Po Carlu Pontiju, Queeriji i ostalima ja nisam heroj ili ne znam sta vec kucam na otvorena vrata sto ce reci da negde u sebi potiskujem svoju homoseksualnost ili sta vec, a da se nisam umesao i da su decka prebili, onda bih bio kukavica, netolerantan, sovinista, homofob? Ja i Vas pitam Jelice, DOKLE CETE TAKO da tumacite stvari kako vam zavisno od situacije odgovara? Mene samo to zanima i samo sa te tacke gledista posmatram sve ostalo.
Znaci po toj vasoj logici, ako ulazimo u neki komentar na temu homoseksualaca a sami nismo homoseksualni, onda ih vredjamo time sto nismo homoseksualni i nedovoljno iskustveno dajemo misljenja? Dakle, ako nemamo nikakvo iskustvo po tom homoseksualnom pitanju, nemamo cak ni onaj platonski osecaj privlacnosti prema sopstevnom polu, mi smo u nekoj vrsti mentalnog defekta, i nismo u stanju da donesemo ispravan sud, i samim tim, svako suprostavljeno misljenje, postaje uvreda?
Tesko cete me uveriti u to. Nemojte me samo ubedjivati, jer u bedu me niko uvoditi nece ni po kakvom opstem ljudskom pravu.
I nemojte sad dodati: nismo se razumeli.

I da komentarisem naslov: Protiv sam gay parada...u Beogradu, dok god ne postoji cenzus oko svih aktuelnih pitanja vezanih za gay aktivizam. Jer, neko ce da nastrada, kolateralno, a Queeria ce to da iskoristi u propagadne svrhe, sa vecitom tugom u srcu, nije nego, i takve stvari ce samo da zatupljuju ovaj narod i skrecu mu paznju od bitnijih stvari, od parada i uguravanja u Evropski Indentitet nasilno. Imate umetnost, imate politicke nacine, imate mnogo drugih metoda da se oglase i ta ljudska gay prava, pa kad ste toliko inteligentni da znate o Papi i ono sto on o sebi ne zna, sto ne ostvarite svoja prava nego se nadate da ce neko dojaviti Papi kako ste ga zamisli uvredili u Srbiji?! Silna ce huka da se digne i?
I sta onda? sami sebe ce uvrediti sami gayevi a posle ce biti uvredio ih ovaj ili onaj jer se ne slaze s njima! I to je po vama ispravno?


DRaga Jelice ne tuguj,

evo malo iz poslanice ovdašnjeg glavnog popa što bi rek'o Pera L.

Naziva roditelje nedostojnim jer odbijaju božiji blagoslov uskraćivanje na život novoj ličnosti. pa dodaje da se zna da će sada neki samozvani zaštitnici ljudskih prava i sloboda reći kako SPC uskraćuje ljudska prava (jok i ne uskraćuje). Ali glavni pop kaže neka njima bog oprosti grehe i neka ih prizove u zagrljaj ljubavi. Razume se, ovo se sve odnosi na abortus.

Jasna B.


Ne samo to,

nego covek ima dve cerke Juliju i Gretu, mama je u Nemackoj a svalerka Marija u Rimu, Monika mu je draga prijateljica i pravi mu strudle svake prve nedelje u mesecu. Za dalje informacije cemo da vidimo sa Monikom!! Pa sad ti vidi!


mene malo sad mrzi da citam

mene malo sad mrzi da citam post ali kad su moje homo.drugarice najodanije u pitanju, sve se slazem i glasam za njih!
:-***
beba, najpederska drugarica


Ajoj, jel to blanko

Ajoj, jel to blanko poverenje?
Kiss kiss kiss :)

Predrag M. Azdejković
www.queeria.com


Gioroggio negrro Crni Djordije odnosno

KARA GEORGIJE Bonus penis pactus anus ako vas svrbi Djuza odnosno osecate potrebu za (b)anal games 2007 zvolite savladati (m)oralne dileme.
Salu na stranu sve to sto se dogadja u Vatikanu cini muzeloznistvo jos egzoticnijim za bratiju. Ne samo sto se o njemu govori javno na sastancima Vec zato sto se o homoseksualnosti muskom telu i vrlinama istog razmislja iza zidina samostana i iza oltara u celjama sa bratijom koja su na isto skoncentrisana Tako mala varnica treba da se kresne bratija i teorija bonus penis pactus camera(dobar njeznik mir u sobi) postaje dokazana kao ispravna.


Mirtcho

nije mene to uopšte uvredilo, samo mi je bilo glupavo i razočaravajuće da se serž povodi za takvim bezveznim populizmima. najapsurdnije je što se mnogo više osećam kao srbin - kod nas je jewishness više kao neki romantični, možda prolazni, osećajni zanos. sergej je insistirao na tome da je to bila odlična šala, za mene je bio poražavajući spust. pre toga ne bih verovao da serž može da ide u kafanu sa osobama tipa legije, nakon toga mi takvo saznanje nije više bilo čudno.

oko vaše intrige sa uvaženim g. velečasnim ratzingerom, rekao bih da idealizujete i preterujete. ne postoje svetitelji više, u našim vremenima. posebno, naprimer, jozefovi specifični podočnjaci ne govore u prilog tome da je on celog života očuvao podvig devstvenosti i pre bih rekao da je to znamen masturbacije pa možda čak i homoseksulizma, što navodi na pomisao da je Peđa u pravu kada se podsmeva Jozefovom moralu. Jozef kao teolog je neosporni autoritet, a kao etičar nije po mom ukusu.

nisam pratio u kakvom kontekstu ste pominjali onaj stisak ruke? malo sam se iznenadio jer sam za to znao u kontekstu iluminata i njihovih tajanstvenih družina.

pozdrav,
a ako proslavljate božić tada:
mir božiji- hristos se rodi.

Quote:
Znaci, Sergej Trifunovic je uvredio Srdjana Fuchsa, po nacionalnoj osnovi a Queeria nije mog prijatelja Istvana? I njemu cemo oprostiti a Sergeju necemo, jer se nivo uvrede razlikuje od nacije do nacije?


Shalom Lisice:)

Ne bih mogao reci da vam zavidim, jer tu rec prezirem kao osobenost naroda i pojedinaca, ali u neku ruku mi je i drago i zhao, sto sticajem nekih drugih okolnosti, nisam zavrsio teologiju kako sam hteo, a vi jeste, i cela vasa biografija me je ostavila bez teksta. zatekao sam sebe zatecenim. Vas portfolio me na neki nacin, iskreno, fascinira.
sukobio sam se sa nacelima crkve vrlo rano i to je presudilo da ne odem na tu stranu. moj duhovni otac je dan danas ljut na mene sto sam tako odlucio i kad se sretnemo, jos postoji kineski zid izmejdu nas zbog toga. jer ja nisam promenio misljenje o crkvi kao org., sta vise sam ga uvecao i prosirio.
Ja vas nisam prozvao povodom tog sukoba sa Sergejem niti sam imao nameru da vas uopste mesam u sve ovo, vec sam to kao primer naveo. I na Sergejevom blogu, sam mu par puta kazao javno da me on kao glumac nimalo ne privlaci a kao coveka ga ne poznajem, tako da bih da me razuveri bar na blogu, medjutim, taman tada je otisao. Smeta mi svakovrsna bahatost ma od koga poticala, posebno ona koja je nicim izazvana ili je oblik ponasanja. Verujem iako stvarno nisam upucen u to sta se tada dogodilo, da ste imali pravo ali opet smatram da ste mogli da ga "pustite" jer bi docnije pokazao mnogo jasnije mnogim ljudima, kakav je zaista. Ovako ste javnost "ostetili" za istinu, bar za neko vreme. Ionako je bas mracno u Srbiji.
Queeria je u jednom kontekstu navela tu "zatucanost Madjara" a mene to nervira. Svako pozivanje na nacionalnu pripadnost i koristenje stereotipa o nekom narodu me nervira. Jer konkretno s Madjarima nisam bas imao prilike da uvidim tu "zatucanost". To je novi momenat za mene. Madjari su u proslom veku imali sentencu:"Horvat nem ember" kojom su ponizavali Hrvate kada su ovi u zajednici Austro-Ugarske zahtevali veca prava Hrvatima. Ja sam to nadam se ispravno citirao, jer je to samo citat drugih, ali da sam to naveo kao svoj stav, svrstao bih se u one koje prozivam po istom pitanju. No kako Jelica G. utvrdjuje da je blog zapravo mesto iskazivanja svojih misljenja, i nije merodavno kao informacija, samim tim, svaki tekstopisac ovde koji napise sta god o ma kom narodu kao svoj stav, to zapravo ne misli i to mu dodje kao shala!? E, meni takve sitnice zapadnu za oko, jer ne razumem cemu to sluzi. Znaci nisam vas optuzio ili prozivao, nego asocirao na taj slucaj. Moguce je da ih je bilo vise, ali ne pratim sve teme.
Sto se Pape tice, ponavljam nisam katolik i ne stitim svog poglavara, ali imam drukcije informacije sa vise strana o njemu, jos pre nego je biran za Papu,

Quote:
jozefovi specifični podočnjaci ne govore u prilog tome da je on celog života očuvao podvig devstvenosti i pre bih rekao da je to znamen masturbacije pa možda čak i homoseksulizma

meni je pak poznato da takvi i slicni podocnjaci ukazuju na dugogodisnje probleme sa bubrezima, i prostatom, sto je vec poznata stvar za starije ljude, posebno tog tipa, monaha, svestenika. ja nisam rekao da tvrdim da on nije ili jeste homosexualan, vec da je to njegova licna stvar taman kao i svakog coveka, i da je prozivka po tom pitanju vrlo neumesna, ne zato sto je to Papa, vec uopsteno spram svih ljudi. ko zeli da se deklarise homoseksualnim, sam o tome treba da odlucuje a ne da neko, kad nema dovoljno argumenata ili ne zna kako da doskoci svom protivniku, ga proziva i blati da je ovakav ili onakav. to je opste poznata stvar, da ljudi to vekovima rade kad vode svoje privatne ratove sa drustvenim zabludama ili vec kojom vrstom diskriminacije, ali upravo to nam u Srbiji ne treba. Mene su na primer, neki moji konkurenti i takvim oznacavali u nedostatku nacina da postignu odredjene ciljeve ili sebe nametnu tamo gde sam imao prednost. u pocetku mi je stvarno smetalo, jer sam se cudio sta ce sve ljudima pasti na pamet, da bi ostvarili svoj cilj, a onda sam uspeo da nadjem mnoga resenja i da ih ostavim bez novih metoda. ali, u biti, ne smatram to dobrim. to je sve samo stvar zavisti i sujete. nista drugo. i to je bedno.

Quote:
nisam pratio u kakvom kontekstu ste pominjali onaj stisak ruke? malo sam se iznenadio jer sam za to znao u kontekstu iluminata i njihovih tajanstvenih družina.

a za ovo ste prespojili Papu kao "iluminatu" u smislu onog ko je dosao na celo Katolicke crkve sa novim idejama, i nacina susretanja nasih politicara prilikom ljubakanja i dodeli nagrada, sto ja nisam niti povezujem, ali shvatam na sta ste ciljali.
Meni su neki gay ljudi kazali da medju gay politicarima kruzi vec duze vreme to neko pravilo nalik masonima i iluminatima, da se medjusobno prepoznaju kao gay-evi odredjenim stiscima ruku pri rukovanju, pa sam ja to eto Queerii koja je o svemu obavestena kako treba da izgleda, predlozio u zamenu za neku temu na tu stranu umesto na ovu o Papi. Jer, evo o cemu je zaista rec: Kad bi Papa opet izrazio zelju da poseti Beograd, i Queeria i svi ostali kojije podrzavaju kao i oni koji su za sto pre uvodjenje svega prozapadnog u Srbiju, bi ustali da brane Papinu nameru i zelju ( protiv cega, ja kao stanovnik ove zemlje nemam ni misljenje - sto se mene tice neka dodje, kao sto sam vec predlozio nekim ljudima da bi mogao i Dalaj Lama da dodje u istom kontekstu ) i onda ni Queerii ni vecini blogera koji su se ovde naredjali po pogrdama i tumacenjima, ne bi Papa smetao ni kao gay ni kao anti-gay, samo zato jer bi radikali i levo orjentisani u Srbiji zajedno sa zagrizenim pravoslavcima, bili javno i glasno protiv. Jer ako ne bi tako bilo, neko je definitivno licemeran. Prema tome, Queeria bi trebalo da se opredeli: Da li joj vise odgovara da Papa poseti Srbiju u svojstvu Poglavara Katolicke Crkve i samim tim u politickom smislu, priblizavanja Zapadu ili da ovim i ovakvim stavovima o Papi i Crkvi uopste sebe svrsta, silom prilika na stranu SPC, sto ne verujem da bi zeleo/-la. Treca opcija je da Queeria bude protiv SPC i protiv Pape u Srbiji, dok se ne deklarise kako Queeria nalaze. Sto se naravno nece desiti. Ovakav tekst o Papi smatram cak ulagivanjem SPC-u i Radikalima, koje svi zivi od reda napadaju kao nesnosne i opasne i tako redom, jer nije tajna sta Radikali javno iznose o Vatikanu. Prema tome, samo to meni nije jasno - ima li Queeria predstavu o politickoj pozadini svog teksta? tesko da ce Papu neko obavestiti o tome sta pise na Blogu B92 o njemu. Iako je Kurija obavestena po pravilo o svemu.

Hvala na cestitki. Slavim Bozic naravno, mada slavim i katolicki, jer se poklapa s mojim rodjendanom, tako da sam bas univerzalan:) A vi bi ste mogli neki novi Blog...o ma cemu... cak i kada me tema ( kao o sportu ) ne zanima, volim da procitam vas nacin.

Moje neumanjeno postovanje
sa dostojanstvom
Mirko.I.L.Kontic


Ali Mirko

Da li vi licno poznajete i jednog jedinog coveka koji radi za Vatikan?

Olga


da

da i vise od jednog ali ne "za" vec u Vatikanu.:)


Pitanje za Milana Novkovića

Da li je moguće da se među nas spustio duh počivšeg grofa Dragoša Kalajića, ali pod drugim (virtuelnim) imenom?


Teško :)

Ja se nisam nešto mnogo promenio od kad je grof umro, a ne koristim alternativno ime (možda mi probija neki alterantivni ego na trenutke).

Ne znam na šta mislite pošto sam ja od grofa pročitao samo desetinu ili dve članaka u Dugi i to davno. Ipak, dobre su šanse da mi odatle "vuku" inspiraciju tikovi tipa "pogled na svet" i slično :). Čini mi se da je on koristio jezičke konstrukcije koje su uobičajene u engleskom jeziku, a ja sam u UK 20 godina, pa je možda tu nastala zabuna.

Ono što se kod mene "spušta" je jednostavno - šira ali plitka, uglavnom Internet, sitna znanja u pauzama dok čekam na razne softverske programe da završe sa radom. Slobodno ispravljajte, ja nemam iluzija o svom znanju ili manama.

Da nema bloga ja bih ovo shvatio kao kompliment, ali se sećam neke žustre diskusije onomad, iako se ne sećam konkretnih argumenata niti učesnika.

Možda je nesporazum nastao oko mog komentara na Edge link? Ako je tako onda se verovatno radi samo o nesporazumu. Osnova mog mišljenja je da je Web 2 dobar, da ga treba odživeti, i ako sebi dajem pravo da ovako javno iznosim mišljenja onda je red da kao deo kvaliteta vidim i pravo grupe ljudi da mi sistematski skreću pažnju na greške, ako iskreno misle da grešim.


Misunderstanding

Dragi Milane, nisam mislio na vas, nego sam - čitajući vaše postove o virtuelnim ličnostima na Jasmininom blogu -pomislio da se to o čemu ste pisali da bi se moglo ostvariti 2013. već ostvarilo u "našem malom mistu", gde je dakle, pod virtuelnim pseudonimom grofa Mirka Kontića oživeo niko drugi do naš veleposlanik pri Svetoj stolici, koji je - po vlastitom tvrđenju dakako - godinama uspešno mutio krem evropskog društva, dakle plemeniti Dragoš Kalajić, koji se na našu veliku žalost prestavio u Gospodu pre dve-tri godine.

Ton, dikcija, ničeansko-heseseovska poza, izmišljotine, stil ispraznog glumatanja, zloćudni komentari, razbacivanje vezama u visokom društvu, mazanje u svim pravcima, sve to toliko je karakteritično za Kalajića, da je njegova metempsihoza u pl. MK očigledno dopuštena, barem kao hipoteza, zar ne?


Btw

Btw, ima onaj splitski vic:

P: Šta je to Sveta stolica?
O: Govno od pape.


....

Izvinjavam se. Na moju veliku sramotu ja nisam pročitao ceo Queerijin blog pre nego što sam krenuo u komentarisanje :)

Ovako isplivavaju i mane mog "odživljavanja" Web 2 - u redu mi je da ne čitam ali mi nije u redu da ne komentarišem :)


Kritična tačka

Pokušavam i dalje da odgonetnem kojim sam to koracima prešao kritičnu granicu lošeg utiska.

Sećam se da sam u jednom konteksu upotrebio reč "ciganin/ciganka". To je mali defekt iz detinjstva. I meni, a mojoj ženi pogotovo, su Romi uvek bili posebno dragi, pa tako i ova reč ima drage konotocije kod nas.

Ja sam, nažalost, tek na blogu naučio da je reč "cigani" pogrdna i svaki put kad se setim ja ću prestati da je koristim.

Problem je potpuno banalan, a uvezan u našu svest od detinjstva. U UK, npr, imam problem, iako pazim kad pričam, sa "nigger" zato što mene zvučna slika podseća na Negro Bombone (davno bilo, ko se seća) koje sam ja posebno voleo.

Romi su meni sada asocijacija za slobodu koja druge ne ugrožava. Bez obzira na, možda, neku uobičajeno manju težinu ovako neke asocijacije (video sam da se priča o ugroženim slobodama Roma u Sloveniji) meni je asocijacija jednostavno i dalje vrlo jaka.

Meni je sloboda koja ne ugrožava tuđe slobode na prvom mestu na listi vrednosti, i to uključuje slobodu opredeljenja bilo koje vrste. Meni seksualno, versko i slična opredeljenja ni malo ne ugrožavaju slobode drugih.


Izvinjenje

Dragi Milane, dugujem vam izvinjenje, prebrzo sam napisao post, pod utiskom vaših tekstova sa Jasmininog bloga, ne videći da biste mogli pomisliti kako nešto vama lično prebacujem.


...

Nema problema :) Veću sam zabunu ja uneo nego vi.

Prebacivanje je sasvim ok, bez obzira što to ovde nije bio slučaj. Meni se ni u jednom trenutku nije učinilo da u Vašim komentarima, na bilo kom blogu, ima i trunka loše namere. Ja se uvek zaustavim da pročitam komentare vas nekoliko, čak i ako ne razumem temu najbolje, zbog naglašeno kvalitetnog korišćenja jezika i preciznosti u izražavanju. Tj, ako već nemam vremena za neki agresivniji rad na svojoj pismenosti, a onda da bar heuristici dam neku šansu. Sitan trik koji ponekad radi a ponekad ne :)

Ovde gore je više požurila neka moja sujeta nego Vaša nepreciznost.


Milane,

ako je to tvoja sujeta u punoj snazi, sad si mi još draži!


...

Nije u punoj snazi iako što sam stariji to je ovu manu sve lakše držati pod kontrolom. A imam ja još nekoliko što sitnijih što manje sitnih mana koje za sada spavaju :) Ono što je "uzbudljivo" je što nikad ne znam kada će se probuditi :)


Neko je nekad rekao da

Neko je nekad rekao da potpunu slobodu dobijes u onom trenutku kad se oslobodis svoga ega...e pa kad tako posmatras na to, izvlaci se zakljucak da Romima(Ciganima)uopste nije vazno da li ih zoves ovako ili onako, nego je vazno da li(i koliko)ih postujes.


deco, sad ga preteraste,

mislim, sve je to lepo i krasno, ali

ZAR NISAM JA PAPA PRADA?

molim da se tu vise ne gresi.

PS: Ovaj Kontic zakrcio komunikaciju, zamrzucnulo da sve citam. Kao i Beba, stavljam blanko potpis. Al da mi se prizna - da sam ja Papesa Prada


Evo,

ja priznajme da jesi!


Zbunjen sam!!!Draga,


Zbunjen sam!!!
Draga, koliko ja znam ti si PAPA MANOLO BLAHNIK XVI :)

_________________________

duso, nije sve u cipelama, ima nesto i u vencanici!!!!!!!

Predrag M. Azdejković
www.queeria.com


da znash,

da je to mnogo razumnije i prihvatljivije:)))


Obrisi me

Evo B92-ovci ne moze čovek da dopre do vas na drugi način. Zatvorili ste se u svoje caure i necete da čujete ničije mišljenje. Evo vam intervju čoveka muslimana koji je veći srbin od svih vas a ujedno je i kosmopolita, dakle Emir Kusturica. Ako ste i od njega pametniji e pa onda ne znam šta da vam kažem!
[evo malo cenzure, pa zar ćeš na queeria blogu da stavljaš link ka spc sajtu, e pa neće moći]
Otvarajte brzo jer je ovo hermetički zatvoren sajt za svako drugačije mišljenje i neko ce caskom da izbriše moj post. Što je najgore i ja sam demokrata kao i vi i glasam za Tadica ali ne vredi vama pričati. Sad su demokrate samo čedićevci!