Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Sada već daleke 2004. godine...

Ne tako davno, u proleće 2004. godine, na stranici www.b92.net/sport mogla je da se pročita ovakva vest...

"Nedelja, 9. maj, ostaće upamćena kao jedan od najznačajnijih dana u istoriji srpsko-crnogorskog tenisa. Pored pobeda Ane Ivanović u Fukuoki (drugi osvojen turnir u osam dana i serija 24-0 od početka sezone) i Janka Tipsarevića u Ostravi, dvoje mladih tenisera ostvarili su pobede na turnirima u Solnoku i Varšavi.

Šesnaestogodišnji Novak Đoković pobedio je na 'fjučersu' u Solnoku, u finalu, koje je trajalo nekoliko sati zbog lošeg vremena, Marka Tkaleca iz Slovenije sa 2:0, po setovima 6:4, 6:2. To je druga Đokovićeva pobeda na turnirima u karijeri.

Đoković će posle Solnoka igrati još jedan turnir slične jačine (u Solnoku je bio rangiran kao deveti prijavljeni igrač), pa 'čelindžer' u Budimpešti, a na 'Rolan Garosu' će nastupiti u juniorskoj konkurenciji.

Slavila je i Danica Krstajić. Petrovčanka, rođena 1987. godine pobednica je turnira u Varšavi (šljaka, 10.000 USD). Ona je u finalu, posle vođstva protivnice, Čehinje Veverkove, od 6:0, 4:1 uspela da napravi preokret i osvoji prvu titulu u karijeri pobedom od 2:1 (0:6, 7:5, 6:2)."

Jelena Janković probijala se ka 'najboljih 100', o sličnom plasmanu sanjao je Janko Tipsarević, a nejasan status Jelene Dokić omogućavao je da se pronađe i 'patriotski razlog' za gledanje gornjeg dela liste najboljih teniserki...

Davna prošlost, Ana više ne može da napreduje po nekoliko stotina mesta nedeljno, mesečno ili godišnje, Jelena je dosanjala san o 'prvih 100', sve je bliža ostvarenju sledećeg, 'Top 10', a onda sledi borba za sam vrh.

Novak Đoković je 14. nosilac na Otvorenom prvenstvu Australije, Nenad Zimonjić ide na trofeje u konkurenciji muških i mešovitih parova, a Troicki i Bozoljac bore se za glavni žreb u Melburnu.

Nešto se sa tenisom dogodilo, od zemlje u kojoj je poneko Dete ambicioznih ili doborstoječih roditelja ili neki Izuzetak igralo ozbiljan tenis do (manje) zemlje koja ima dve igračice u prvih 15 i jednog potencijalnog šampiona...

Dug put. Bez zaključka, samo da na trenutak pomislim(o) da bi tako moglo da nam krene i u drugim sportovima.


Mala ispravka

Jelena Jankovic se tada probijala ka najboljih 30. U sto se probila 2003.


Stoji. Izvinjavam se Jeleni,

Stoji.

Izvinjavam se Jeleni, Tebi i ostalima koje sam, nesvesno, obmanuo:)...


Vecito su nas...

...izdvajali kao naciju ekipnih sportova. Naravno, bili su tu i Jasna Sekaric, Topic, Cavic i jos neki uspesni takmicari u individualnim sportovima, ali ovo je Ogroman uspeh!
Pored velikog talenta, volje i sportskog srca ova genijalna deca imaju i trust mozgova iza sebe!
Kada bi nasha buducnost bila svetla kao njihova, ova
zemlja bi bila El Dorado...

I da, vrlo je bitno naglasiti TRUST MOZGOVA! Ne u odnosu na uspeh nashih tenisera, nego u odnosu na USPEH, jer su budale i kreteni(nema veze sa dijagnozom)u stanju i kamen da pokvare, a uspeh da sprece...
Njih srecom u Australiji sada nema, pa se tako zemlja i dijaspora raduju...

Takodje, vazno je spomenuti da ovi teniseri poseduju : MORAL!


To poneko dete... kako

To poneko dete... kako kazesh su bili "Boom Boom Boba" zbog kojeg je Mekinro lomio rekete i hteo da srushi sudiju i "Mala Mo" koju su nozem gadjali da ne iztreshira Shtefi Graf kao niko pre.

Pozdravljav i podrzavam nove generacije, ponosan sam da su nastavili put nashih slavnih tenisera.


Ajde razumljivo je to sto

Ajde razumljivo je to sto navijas za Partizan,
ali zasto za Chelsea, pa Barsa je zakon.
Nego, ili ja imam pogresan utisak ili Milan Boskovic portparol CZ navija za partizan. To me stvarno zanima.
Sto se tice tenisera, izgleda da je J.Jankovic stvarno na dobrom putu za top ten. Ja bih voleo da b92(moja omiljena TV), a ne neka AvAlA prenosi masters turnire.
Pozdrav!!!!!!!!!


Dakle, redom....

Ne navijam za Chelsky, baš ne navijam.

Barca jeste čudo.

Bošković ne navija za Partizan, utisak ti je opasno pogrešan.

Što se tiče tenisa, neće ga biti uskoro na B92, a za ono 'posle uskoro', ko zna...

Pozdrav i tebi.


Samo mala konstatacija....

Kako to od jednom niko vishe ne voli Anu Ivanovic...?????

p.s.Hvala Vam za one THe Smithse,josh od onog vasheg texta"Manchester je..." trazim neke njihove pesme,priznajem odushevili su me!!!Oasis,New Order,sam slushao ali njih nikad..

Josh jednom hvala i pozdrav do sledeceg bloga!!!


Kako niko je ne voli, evo ja

Kako niko je ne voli, evo ja je volim. Baš planiram večeras da je gledam protiv Radwanske. Ne znam kada igraju, ali ću sigurno naviti sat zbog nje. Podočnjaci i neispavanost će biti dokaz moje ljubavi.
A to ti je kod nas pravilo ako nešto ne može na brzinu i odmah, ooooonda mi i ne treba i bolje i da se ne desi ili- od euforije do pljuvanja. Ne kažem da je to slučaj sa Anom ali nije baš ni skroz netačno. Ali Ana je cool čini mi se.


...

Nema na čemu.
Dobro valja podeliti sa drugim ljudima.
Pozdrav.


Miloš Šaranović

Milose kralju pozdrav za tebe!Svi znaju koliki si Grobar i svi te cenimo zbog toga!Sve najbolje!