Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Slucajnost

Eto mene iz Pariza gde sam predstavljao onu svoju video igru. Ali necu o Parizu (moja prica iz Antwerpena o protestu izazva pravu polemiku o rasizmu u Srbiji, a i pariske demonstracije su gotove) nego o jednoj slucajnosti.

Ljudi obicno nalete na nekog poznatog na neocekivanom mestu i pomisle kako je svet mali. To se i meni desilo juce. Idem ja tako kroz Parc de la Vilette i ugledam poluloptu koja je bila ispred Skupstine Grada tokom Beogradske nedelje dizajna, a koju je postavio Hans Walter Miller. I eto nje opet u parku kroz koji sam sasvim slucajno prolazio. Nesto sam se odusevio kao da vidim nekog poznatog, bas mi bilo lepo.

Kad je kupola bila u Beogradu ja sam otisao da je overim, pa sam malo pricao sa obezbedjenjem iz Gradske skupstine koje se tu zadesilo. Kazu oni meni:

"Ovo bi bila super satra za svadbe, samo da je malo veca. Jedino je problem sto ne sme da se puca da se ne probusi."Kupola u Beogradu...Kupola u Beogradu......i u Parizu...i u Parizu

 

 

 

 

 

 

...

Doslo je do anihilacije komentara. Ko'ko se secam, Jasmina je napisala da bi mozda bilo suvise zagusljivo za svadbe, pa sam ja napisao sledece:

"...sto se svadbi tice sustina i jeste da bude zagusljivo. Zasto bi inace postavljali satre u julu i avgustu umesto da prave svadbu na otvorenom? Mada pojedinci misle da je to zbog eventualnog pljuska, etnolosko-socioloska istrazivanja pokazuju da se satra podize da bi se sprecila cirkulacija vazduha i povecala temperatura za dodatnih 10 stepeni. Ovim se postize efekat staklene baste koji odlicno ide u kombinaciji sa laganom 'ranom koja se na svadbama sluzi. Kao rezultat dolazi do kolektivnog izliva prasetine u mozak."

Onda se malko pricalo o Cow Parade, sto u Parizu sto u Hamburgu. Bio i neki link, al' to vec ne mogu da se setim.