Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Are you happy with the results?

Neko sareno drustvo se sinoc skupilo kod drugara na gajbi da gleda americki fudbal. Ameri su se dobro proveli, Englezi tvrdili da je za razliku od engleskog ragbija to igra za devojcice, a ja sam se uglavnom focusirala na sopstveni mobilni telefon i sms-ovala sa drugarima iz Beograda. Naravno, o rezultatima izbora. Sa njih desetak, politickih neisomisljenika, tek da cujem kako stvari izgledaju is razlicitih uglova.   U poluvrmenu utakmice prebacismo na BBC i eto ti 10 sekundi kratke vesti o tome kako su objavljeni izbori u Srbiji i ko je dobio koliko glasova po prvim preliminarnim rezultatima. Uz to jos pomenuse ne previse laskave reci: Hag, nacionalizam, udaljavanje, rat........  

Sada mislim da je bezazleno pitanje: “Oli, are you happy with the results?” bilo postavljeno iz kurtoazije. Ali sinoc to nisam ukapirala. Bas zelela da drugarima objasnim sta se i kako se desava na politickoj sceni Srbije. Lakomisleno se uvukoh u vlastiti  politicki 'scenario planning' na kome bi mi zavideli i politicki analiticirai sa BBC-a.

Pa ovako, zavisi da li moze da se napravi koalicija i koja, .... ako je na primer naprave ovi sa ovima i jos na primer i ovi, ali bez ovih, onda se moze ocekivati ovo..... ili u drugoj situaciju mogu ovi sa ovim drugima, pa jos i ovi pride, pa ce onda da se desi ono........ ali onda ovi i ovi ovde nece hteti ovako, pa ce onda....... ili na primer ako isti ti udju sa ovima, sto nije verovatno, to bi znacilo da ......... 

Pa posto me drugari, odrasli na prostorima gde je demokratija daleko starija od automobila koje voze, nisu bas najbolje razumeli, ja onda krenuh i u objasnjavanje lidera politickih partija i to je zvucalo ovako:  ..... znate ovaj sto je prozvan je u stvari na samom pocetku bio bas jak oponent ....... ali to je bilo dok je jos bio kum......pa ovaj sa onim sto je isto nekad bio jak, ali sad i nije bas, ... ali je tu tada u stvari bio i onaj sto je ubijen. E njega je nasledio ovaj, ... ali i ovaj ovde je bio vazan, pa je on bio prvi demokratski predsednik, ... ali ne bi bez studentskih demonstracija na kojima je ovaj bio heroj ... tada.

I niko nista nije ukapirao. Samo sam ja ukapirala veliku stvar. Odjednom. Tu, na pauzi americkog fudbala, sedeci na ofucanom kaucu u dnevnoj sobi svog druga, pocinjem na glas da se smejem. Po prvi put kapiram da sam se smrzavala, bivala polivana vodom, gutala suzavac, bezala, uzvikivala, plakala, demonstrirala, i najvaznije od svega verovala.......... u sve njih u nekom trenutku.


Meni licno najbolji komentar

Meni licno najbolji komentar u zadnja dva dana potice od Miguela Doslje:

" nova vlada bez Velje!?

Covjece ti si naivniji od mene."


i od mene

i od mene, i od mene, i od mene, i od mene, i od mene, i od mene, i od mene, i od mene, i od mene, i od mene, i od mene, i od mene, i od mene, i od mene, i od mene, i od mene, i od mene, i od mene, i od mene, i od mene, i od mene, i od mene, i od mene, i od mene, i od mene, i od mene, i od mene, i od mene, i od mene, i od mene,


Ima nas dosta naivnih.

Ima nas dosta naivnih.


Izgleda da ima

i to bas dosta


Kaj pa sad

No, bez obzira na to sto nas ima mnogo naivnih, oni bi da steknu stanarska prava po tim kabinetima.
Prevrne mi se stomak kad cujem skromnog premijera i shabansku koaliciju, kako merkaju mesto premijera i glavna ministarstva. Kako se to sad sabira?


omnia munda mundis

svih sam se svojih mana resila ili se sa njima pomirila, ali ova (u Srbiji) moze skupo da kosta!


Pa da

Sad se vracam s klope i imao sam isti problem sa objasnjavanjem. Kao, nisu to sve ekstremni desnicari glasali, to je odraz socijalnih tokova... Kao kad su crnci glasali za Le Pen-a. Ma jeste, svi imaju ekstremne desnicare i sl, ali ne 30%.
Pored svega, ostajem pri misljenju da je to samo odraz nedovoljnog uspeha reformi, broja nezaposlenih, nismo mi fasisti...


Ja sam imao potpuno isti

Ja sam imao potpuno isti problem pa sam pribegao drugoj metodi kao ovi su isti kao ovde ovi, a ovi drugi nesto slicno kao vasi ovi, a pobedit ce ovi kao sto je i kod vas zamalo ovaj da ga ne ubise...i pogodio sam.


radikali imaju 81 mesto

i to je potpuni fijasko .
proslo onoliko od izbora niko ni ne zna sta ce i kako ce i sa kim ce .

treba se radovati sto radikali ostaju i dalje u opoziciji . inace....

ostalo ...
ista g...vna , malo drugacije rasporedjena .

zanima nas kako ce se iskohabitirati ldp .
mora sa nekim da se ulinkuje .

njihovih 5,3% i to kako ce da se uvezu i sa kim je jedino josh ostalo za saznati i onda nadamo se da ce divni blog b92 da se procisti od politike .

kicersko-balavo-dosadno-lazljivi izbori sa sve glavama na bilbordima - basta .

zatvaramo , za ovu sezonu .
aman . i dosta je bilo .


I mi smo danas

u firmi na zvanicnom sastanku imali temu izbori u Srbiji. Firma velika, ozbiljna i strana. Glavno pitanje da li ce se nesto promeniti u Srbiji? Zakljucak: mozda ako DS uspe da se nametne DSS-u i G 17 Plus-u.


I mi smo nekada

ceo company plan napravili sa prvom predpostavkom da ce Milosevic da vlada jos deset godina. Iste godine on ode, a mi nastavili bez plana


Sastanak u firmi

"I mi smo danas u firmi na zvanicnom sastanku imali temu izbora u Srbiji. Firma velika, ozbiljna i strana. Glavno pitanje da li ce se nesto promeniti u Srbiji? Zakljucak: mozda ako DS uspe da se nametne DSS-u i G 17 Plus-u."

Verujem da je zadovoljstvo poslovati sa vašom firmom.


Tanka je linija

ali i ogromna provalija izmedju opozicije i vlasti na nasoj politickoj sceni, pa je takvo i ponasanje aktera kada iz jednog stanja predju u drugo. Sto se tice pitanja, zalim jedino zbog cinjenice da je Ceda svojim egocentrizmom i sebicnoschu oduzeo DS-u tacno toliko koliko im je trebalo da preteknu radikale kao najjaca pojedinacna stranka. To bi bio pocetak kraja radikala, kojima je Ceda svojom gluposcu stavio jos jedan, poslednji zeton u dzep. Toliko o njegovoj vizionarskoj pameti.
Po meni je jedina realna varijanta DS+DSS+G17 u vladi, jer drugu razumnu alternativu ne vidim. DSS ne sme da pristane na nove izbore jer ce na njima i definitivno da pukne, s tim sto ce Voja sada konacno morati da izabere stranu i prestane da sedi na dve stolice. Uh, komplikovano, kod Amera i Engleza je to mnogo jednostavnije: demokrata ili republikanac odnosno konzervativac ili laburista. Trebali ste da pustite neki dobar haus na poluvremenu i popijete po tekilu na x umesto da otvarate Pandorinu kutiju.


Red Devil

Stvarno bre crveni, ti ni sa matisem ne stojis najbolje.


Majstore Spiridone

DS 65 + DSS 47 + G 17 plus 19 = 131 poslanik u skupstini od 250 mesta. Prvi razred osnovne skole.


ma ne mislim na to nego na

"Sto se tice pitanja, zalim jedino zbog cinjenice da je Ceda svojim egocentrizmom i sebicnoschu oduzeo DS-u tacno toliko koliko im je trebalo da preteknu radikale kao najjaca pojedinacna stranka. To bi bio pocetak kraja radikala, kojima je Ceda svojom gluposcu stavio jos jedan, poslednji zeton u dzep. Toliko o njegovoj vizionarskoj pameti.

Kako si to izracunao??


da opet je

bre ceda kriv... dokle vise, krivi ste svi vi sto zbog svoje gluposti ste odrzali radikale
jel' stvarno mislis da bi ds i ceda zajedno dobili toliko, evo moj primer ne bih glasao za ds nikada dok je vodi tadic, a za cedu sam glasao, i vecina ljudi tako misle, 'glupost je neunistiva'


e moje covece

e moje covece, zar stvarno ceda kriv. pa ko je koga isterao iz partije ceda NJEGA, ili ON cedu...


On Cedu.

Zato sto Ceda nije hteo da pristane da bude broj dva. A bio bi idealan broj dva, kao sto je bio za Djindjiceva zivota.


red,

slazem se da je Ceda za broj 2, ali on mi je malo tanak za broj 1


???

"Sto se tice pitanja, zalim jedino zbog cinjenice da je Ceda svojim egocentrizmom i sebicnoschu oduzeo DS-u tacno toliko koliko im je trebalo da preteknu radikale kao najjaca pojedinacna stranka. To bi bio pocetak kraja radikala, kojima je Ceda svojom gluposcu stavio jos jedan, poslednji zeton u dzep. Toliko o njegovoj vizionarskoj pameti.
________________

Ne nego izgleda bi Čeda trebao da moli: Izvini Borise da li mogu da ti uzmem jedno 6% glasova?
A Boris bi odgovorio: Jeste Čedo, nema problema, samo izvoli.


OK

Tamara, Spiridon i Freak, imate istu reakciju na moju tezu, a koja se svodi na (valjda) Freakov-u izjavu:

"Nikada necu da glasam za DS dok je vodi Tadic."

Ko treba da je vodi?


Tamara,

ne moras da karikiras. Ako polazis od toga da je svako sam sebi najveci prijatelj onda OK, u krajnjoj liniji svi politicari su takvi pa se ne moze ni od Cede ocekivati da bude izuzetak i svoje glasove prepusti nekom zbog opsteg dobra, sto bi postajanje DS-a najjace pojedinacne stranke umesto radikala svakako bilo. Ili mislis da je bolje da radikali budu najjaca stranka? Ako mislis reci i nema problema.
Niti mrzim Cedu, niti idolizujem Borisa. Slazem se sa mnogo toga sto Ceda ima da kaze ali ne i sa arogancijom sa kojom se obracha svim "obicnom smrtnicima" koje prezire. Ta arogancija ga je i nagnala da se busa u prsa kako od njega zavisi, pa je sada sebi zatvorio jedna vrata umesto da ih je otvorio. I mislim da je pogresno sto sve ljude koji imaju primedbe na Cedu obelezavate kao "krivoverne" dok ste njega maltene proglasili za sveca. Mozemo da se ne slazemo ali necemo da se vredjamo, pozdrav i hvala na strpljenju.


Opšte dobro je ...

... da postoji LDP odn. ova koalicija. A što se Čedine arogancije tiče, arogantan je do kohabitacije, do ustava, ... da ne nabrajam, ako je to arogancija, onda se potpuno slažem s njim, onda sam i ja arogantna. A ako ti još nije došlo do malog mozga, na taj način nije si zatvorio vrata, nego ih je na veliko otvorio.


Da, jesi arogantna

Sto se vidi iz cinjenice da me vredjas ("ako ti jos nije doslo do malog mozga") bez obzira sto sam ja maksimalno pristojan kada se obracam tebi. Znas sta, evo vam vas thread za kolektivnu psiho-terapiju, posto ste dokazali koliko ste parlamentarni i liberalni.


Izvini ...

... ako je to za tebe bilo vređanje, stvarno si osetljiv. Meni npr. često stvari ne dođu do malog mozga, pa to ne znači da me bilo ko vređa, kamo li da samu sebe vređam. Jedna od tih stvari su mi i tvoji komentari.


Onda Tamara,

nauci da saslusas i nekoga s kim se ne slazes pa ce ti brze i lakse doci do malog mozga.


izv. na upadici,

ali ja np. da nije bilo Cedine koalicije ne bih glasala uopste, tako da Ceda nikom nije oduzeo moja dva glasa (mislim na sebe i svoju muskobanjastiju polovinu)


Ovaaaj...

jel ovo (moja dva glasa) seksizam? :)

V.


moj

glas (Marinin=zensko) i od mog supruga (njegov=musko)


Dragi, dragi Devile. Da li

Dragi, dragi Devile.

Da li je mozda DS dobila neke nove glasove koji vole sabornost, a ne ljube naglaseni nacionalizam? Ja mislim da jeste. Nije izbacen Ceda iz stranke, izbacen je i jedan deo politike ciji je glasnogovornik bio Ceda, ali koja je imala i druge sledbenike, jer Ceda ne bi mogao da tako brzo razvije stranku da njegova politika nije bila jasna ljudima koji su u startu prisli kao clanovi i kao simpatizeri. Te glasove je DS ovog puta izgubila, ali je Koalicija privukla i neke druge koji nisu bili za DS ranije.

Predpostavljam da je Tadic, ako je politicar od formata to analizirao pre nego je Ceda izbacen. Morao je racunati na gubitak tih glasova, ali ih je verovatno nadoknadio na drugoj strani.

Sustina je da se ta dva rezultata ne mogu prosto sabirati.


Ma po njegovom ...

... nije samo Čeda blesav, nego i svi ostali koji su mu se pridružili (GSS+SDU+LSV...)


zoricag: "Nije izbacen Ceda

zoricag: "Nije izbacen Ceda iz stranke, izbacen je i jedan deo politike ciji je glasnogovornik bio Ceda"

Jedan deo? Izbaceno je SVE cemu je tezio Djindjic.

zoricag: "Predpostavljam da je Tadic, ako je politicar od formata"

Tadic je obican mediokritet.


sa

za-ovdasnje-prilike-adekvatnim podrijetlom


To: zokster

A zoricag je fina :)


U redu ti mozes da napises

U redu ti mozes da napises sta god hoces, pa i da je sve cemu je Djindjic tezio izbaceno iz DS-a, ali ja ne vidim cemu to, jer je izborna kampanja prosla.


sta, sad ne moze

vise? pa sto me niste obavestili, a ja sedim do 1 nocu i mucim se!


vise ne postize svrhu A sta

vise ne postize svrhu
A sta se mucis? Da shvatis vezu izmedju Batica i Djindjica. Salim se


ma

da ne zaspim 8-[


Ipak moram na nešto

da podsetim a to je da je Djelić bio omiljeni Djindjićev saradnik, dakle ne sme se biti isključiv...Čeda može i mora u ime svih nas u ime Srbije da saradjuje sa Demokratskom strankom evo to ga ja koja sam mu veoma sklona pozivam. Od priče nemamo ništa, dajte malo aktivnu umesto pasivne politike.Dajte ako može udjite u vladu i uradite nešto, mene uopšte ne zanima to što ćete vi samo da pričate, kao što i na ovom blogu mi možemo da pričamo do mile volje...


Djelić

Pa juče je N. Prokić na RTS-u rekao da ako Djelić kao premijer bude zastupao konstruktivnu politiku Koalicija će ga podržati 110%. Dakle, nema isključivosti.


Ako nema isključivosti

onda se ne postavljaju uslovi unapred, onda se ne govori mi nećemo učestvovati u vladi, onda se prvo napravi sastanak i razgovara se, nadam se da Čeda pa i Prokić mogu da sednu sa Djelićem za isti sto i da se dogovore da li je moguće da LDP uđe u vladu. Ako uđe LDP možda se smanji uslovljavanje i ucenjivanje ovih sa druge strane.A sto se tiče
Djelićeve politike, sigurna sam da će on raditi da Srbija udje u EU, a mene to najviše zanima.Evo naprimer ja bih volela da vidim Vesnu Pešić kao ministarku spoljnih poslova.


OK, Zorice znaci:

tvrdis da su svi oni koji veruju u izvorne vrednosti jedne epohalne hrabrosti i obaveze koju nam je ostavio Zoran Djijndjic prisli Cedi a da su svi ostali, ukljucujuci i nas koji glasamo za DS krivovernici koji nece da prime novu mantru koja glasi "jedino Ceda"?
Onda tako i reci.
Ja licno nisam glasao za DS zbog Tadica. Glasam za DS zbog najveceg zivotnog dela Zorana Djindjica, zbog toga sto je Demokratsku Stranku uzdigao do najpouzdanijeg i najrespektabilbijeg partnera medjunarodne zajednice u Srbiji, do sinonima za ono sto treba svima da nam bude zajednicki cilj: Srbija u Evropi.
Jeste, u pravu si sto se jedne stvari tice: njegov izlazak iz DS-a je obostran gubitak ali na kraju je to ipak bila njegova odluka jer je smatrao da je Djindjic njemu stranku ostavio u amanet. A nije.
I ako se s tim ne slazes svaka dalja rasprava je bespredmetna jer onda potpuno drugacije vidimo stvari po tom pitanju.


Vidimo stvari slicno, ali su

Vidimo stvari slicno, ali su nam akcije razlicite - svako sledeci svoju logiku. I to je ok, po meni.

Napisacu ti sutra, bas zelim to. Sad nemam vremena. Laku noc.


Zorice

naravno da je potpuno OK. Hvala na raspravi i na strpljenju.


`A ako ti još nije došlo

`A ako ti još nije došlo do malog mozga, na taj način nije si zatvorio vrata, nego ih je na veliko otvorio.`

Bez obzira da li si u pravu ova recenica pokazuje da si nadmena i arogantna. Da li je to mozda zbog toga sto si se poistovetila sa vodjom?

Sto se tice reakcije na ustav, u pravu si, dakle morao je neko da ukaze na njegove nedostatke makar i na takav nacin na kakav je to Ceda uradio.


Red,

mislim da si se malo zaneo. Krivi su Jevreji i biciklisti.

JB.


Hag,

Ja ne pricam o krivici nego potrebi da se jedno nedefinisano stanje prevazidje. Nema potrebe za cinizmom.


Oduzela

sam se od sreće.


A Red Devilu se oduzela

A Red Devilu se oduzela pamet. Davno.


Zoxtere

ti zrno mozga u glavi nemas prema tome cuti i zasmejavaj nas tvojim duhovitim fotkama jer za bolje nisi.


...

Najvise razocaraju oni u koje verujes.
Nisi jedina


Borise,

vidi, nisu mene razočarali toliko oni u koje sam verovala, nego me razočarava stravična brojka onih, kojima ne mogu da verujem...1,400.000 ljudi je glasalo za vadikale!!! U Beogradu pobedili!!! EJ !!!


Ono sto sam ja govorio,

sada se potvrdjuje. Kada sam to izgovorio sto cu opet ponoviti svi su osuli drvlje i kamenje na mene, vidi ga sada ovaj,"pametnjakovic", "ma nije nego". Polovina Srba treba da izumre da bi druga polovina probala da zivi normlalno. Sada ce se javiti verovatno 'ujedinitelji' protiv mene, ali i razni NGO. Starijim od 60 godina treba oduzeti pravo glasa, a starije od 70 treba pobiti. Dok su putovali sa crvenim pasosem, uzimali kredite za stan gde im je rata bila na kraju u visini paklice cigara, bilo im je lepo, pa sto da menjaju sistem kada im odgovara. Sada cenu placamo mi mladi. Vracamo njihove/nase dugove, Srbiju u noramlu i u red evropskih zemalja. Iste mere treba primeniti i protiv moje generacije, ako ostavimo banana republiku, kupus takozvanu drzavu, anarhiju, treba kolektivno streljati i nas tada. Ovo je nezapamceno na zemaljskoj kugli, a mi mladi smo posledica ovog ludila, i sada mi treba da ispravljamo puteve, koji su oni toliko iskrivili da tu ispravke vise i nema. Mozda bi i bilo, ali sto da ih ispravljamo, kada njima bas takvi krivudavi odgovraju, pa nas jos sada i koce. Pobiti g..... i gotova stvar.


Majstore,

jesi li ti glasao za Radikale?

Ajde malo umij se, popij pivo, pa se vrati normalan. Tvoj razum je preplitak za reč "ubiti". Ako želiš da praktikuješ to na nekom, prvo probaj na sebi, dok ne uvežbaš.

V.


ponovicu

ako mojoj generaciji podje za rukom da ostavi jos goru Srbiju svojim potomcima od one kakvu smo je mi dobili od nasih, treba nas sve kolektivno streljati. Stojim iza toga, potpisujem, sta god...


Ovaj...

...govori u jednini :P

V.

P.S.: Je l' tebe često streljaju, pa si takav?


Gnevan, gnevan...

... na olos koji nas je umesto u EU uveo u kameno doba. Na olos koji je stvorio inflaciju, ratove, sukob sa celim svetom, doveo Srbiju do najgore pozicije u svojoj savremenoj istoriji, a narod cutao i tapsao, dok se nismo mi mladi pojavili, mi koji smo poceli da menjamo Srbiju. Ubise nam premijera, a Slobi umesto da presudimo kao Iracani Sadamu, mi ga optuzujemo zato sto je njegov bastovan sa pogresne strane kuce zasadio cvece, postavise nam sistem vrednosti sa g. Raznjatovic na vrhu piramide. To ni u jednoj drzavi na svetu nema. I zato ponovicu jos jednom, ako moja generacija uspe jos gore od toga da ostavi svojim potomcima treba nas kolektivno streljati, spaliti, potrovati...


Da,

izgledaš gnevan... podsećaš me na neke ljude iz vremena kad sam ja bio malko mlađi, početak devedesetih, kojima su isto tako neki drugi bili krivi, pa su tražili oružje, pa su dobili oružje... tužna priča.

Popij pivo, biće ti bolje. Ima puno posla, ali nema veze sa ubijanjem.

V.


...

Vucko: Popij pivo, biće ti bolje. Ima puno posla, ali nema veze sa ubijanjem.


Hehe Tamara,

da ne preterujemo... znaš ono: sve sa merom. :)

V.


A kažu i:

od viška glava ne boli.

Ili ponekad čak i boli, šta znam :o)


Kako uspije da ponese 12L

Kako uspije da ponese 12L piva, mora da bilduje celu godinu.


A kažu i :

od viška glave boli.


ne mogu da odolim...

bio u nemačkoj? pio nekad meter-bier?
jednom prilikom u nekoj kafani nas četvoro za stolom, kelner nagluv, muzika trešti, on tri puta došao da pita šta ćemo, mi tri puta rekli metar piva. pretpostavljaš, za pet minuta stigla tri metra.
sve sa merom... :)
evo ga metar:


SFRNjemačka

Bio uglavnom u F/M, a tamo se pije ono bljak jabukovo vino. A DE je malo širok pojam - ovo su, koliko (laički) vidim, Bavarci... Gore, oni severnjaci, koliko znam, toče u male čaše, po dva deci, da se ne greje.

U poslednje vreme (pre prelaska na vino zbog antioksidanasa :P) sam pio uglavnom belgijski Hoegaarden, takođe i Carlsberg Hvede (pšenično), kad ima... kad nema - daj šta ima... i retko sam prelazio pola metra (prema ovoj slici)... posle toga je možda uživanje, ali ko bi se setio ;)

Šta se pije u brdima kod vas? Biteri?

V.


brdima?

ako su ovo brda, kod tebe je ono ispod nivoa mora, kako se ono zvaše... - setila sam se, depresija! :)))
ma, ne razumem se mnogo u piva, svakako ne koliko ti. :) zavolela ona crna pre zilion godina u pragu, posle otkrila "kilkenny". ima ga i ovde, na ovim brežuljcima :) šta će mi više!
ima neki "feldschlösschen", i neko ciriško svetlo - valjda "züri hell" (reklama: "das bier für zürich"), nije loše leti. i zapravo i ne znam više.
a to metar-pivo, da, to je bilo u južnoj nemačkoj, ne u bavarskoj u mom slučaju (mada mislim da mu je tu prapostojbina), nego u genuinom švabolandu, tj. baden-virtembergu.
nego, odoh ja da spavam :)
poz, j.


'ku noć

poz


i tebi

:)


nespav

me neki drmn'o
opasan
sve sanjam, pa mislim da je stvarno,
pa se probudim - vidim, stvarno je

evo ti ga V tu negde, muva se, pokušava da objasni nekom nešto, uuuuh


ok...

... ja sam kriv zato sto ne mogu da putujem po svetu, nego mi treba viza za madjarsku i rumuniju, ja sam krvi za sve ratove, inflacije, poremecene sisteme vrednosti, bolesne umove, i za Ustav sam kriv, za kordone, batine koje smo dobijali, za nezaposlenost takodje, za sve su krivi ja i moji mladi sugradjani.


Nisi kriv,

nego si naslednik... a imanje oronulo. Puno posla.

Ja sam isto naslednik, ali i saučesnik u ćutanju i glasanju za manjinu. Pa se sad iskupljujem tako što pokušavam da ti kažem da ti kažem da su te reči koje koristiš jako skupe. To nije za z***banciju. Život je svet.

Ti nisi kriv za prošle ratove. Ali pazi na buduće. Laki je malo nervozan.

V.


Losmi, tvoja ogorčenost je

Losmi, tvoja ogorčenost je razumljiva, ali nije dobar način na koji reaguješ. Jedan drugi mladi čovek, Marčelo, lepo je formulisao pravi način: Ako hoćeš protiv njih, budi bolji od njih!


Milos je OK

i sasvim u pravu. energija je ekvivalentna godinama i tok razimisljanja je ok. elementi verbalne agresije ne znace da bi covek to i uradio - sta se svi strecate ko da ste se priblizili sezdesetoj?
znate koji su vam najopasniji? oni koji zaokruziuju ono sto im roditelji prstom pokazu, a svoje misli ne mogu ovako lepo da sroce, a jos manje otkucaju, ali kad im pukne film... nije bitno, tatica sa kajlom ce ionako da ih vadi iz corke.
respect


Hvala Aniram

Iako uvek kazem ono sto mislim i nije mi bitno da li mislim kao vecina, uvek govorim ono sto mislim (nekada doduse i ostrije, kao sto je slucaj sada bio) ipak mi znaci kada vidim da neko razume poruke koje pisem. Da razume energiju. I odlicno si primetila da ja svoj bes iskaljujem pisanjem. Papir sve trpi.


sta da ti pricam,

sve mi je jasno! Inace, svojevremeno sam isto razmisljala o tim matorcima. Vremenom, kada sam videla kako generacije koje su odrasle u izobilju i videle sveta, a koje su deca od tih od 60-70godina, uzgajaju svoju decu, shvatila sam da je ovde primitivizam rasiren po vertikali, kroz sve generacije. evo moj matori od 76 god. je glasao za Cedu. s druge strane, videla sam "decu" od 18-25 kako se sa roditeljima savetuju, nemaju svoj stav, ali zato imaju auto, letovanje kojekuda, i verovatno ce ih matorci sibnuti iz zemlje kad dodje vreme. zato su poslusni. mnogima i egzistencija zavisi od uspeha partije. imam jednu rodjaku na selu koja je razvedena i ima 2 dece. posle par godina bez posla je na konto partije dobila super posao i 3duplu fakultetsku platu, a nema ni srednju skolu. naravno da su svi iz njene porodice, i deca i babe i dede glasale kako im je ona rekla. tesko je tek tako presecati, a i kad se presece, najcesce pogresimo, jer oni najkrivlji za ono sto se svima desava su na relaciji Havaji-Dubaji-j.be-se-Baji (ovo poslednje cu da zastitim TM)


NIsam podlezan

generalizaciji stvari, ali psihologija je cudo. Kada se kaze matorci, a meni odmah acocijacija u glavi one procelave, prosede, komunisticke njuske, tipa Tomic, Marjanovic, Milosevic & co, koji su krivci za ovakvo stanje. Sa druge strane kada se kaze mladi asocijacija su mi "neki novi klinci" koji su se pojavili Ceda, Marovic(koji kompliment Ivane :) ), Pajtic i ta kompanija, ma koliko razliciti imaju jasnu viziju i isto breme, da menjaju sadasnjost optereceni prosloscu za koju nisu ni ponajmanje krivi.
I zato ja kazem metaforicki da bi se nova Srbija rodila potrebno je da stara izumre, jer neko je visak.


nisam

sigurna, opet ja o istom, u takvu horizontalnu podelu. vidju mlade radikale koji bi zubima kidali meso, a i srednje i starije antikomuniste, pametne, smirene ljude. u zivotu je uvek neko nekome visak, pa se prezivi, jos zna posle da bude i zabavno. tek ces u braku videti. a sad, mi matorci na spavanje.
ku noc.


Slazem se naravno,

samo govorim o psiholoskom uticaju posle drugog dvenika tokom devedesetih. Stare njuske, debeli, podbuli, celavi, sedi...
Za brak, jos sam mlad.. ali valjda hocu jednog dana.
Kazem da ne volim da generalizujem stvari naravno, najbolji protiv argument samom sebi Vucic i prof. Micunovic. Samo kazem kakav je opsti utisak u mojoj a mislim i glavama mojih vrsnjaka...
Laku i prijatnu noc Vam zelim.


Lošmi,

i komunističke i bivše komunističke i antikomunističke. Mnoge si zaboravio ali ćeš ih gledati u Parlamentu. Na primer Branu Crnčevića, pa Nikolu Miloševića, pa Matiju Bećkovića, pa Krestića, pa ove srednjih godina što savijaju ruho i jedu pitu podizaču poput Antonića, Vukašinovića, Vladete Jankovića i sličnih nacoša.

Neke u zatvor, neke u ludnicu, neke na prevaspitavanje...

Jasna B.


dakako

da te razumemo. nisi nista netacno rekao. sve stoji, samo treba naci modus vivendi!

edit: jos kad bi komentar "izasao" tamo gde ga napisah!


Marina,

ja sam isto mislio da ljudi to neće uraditi, kad sam slušao pre 15-20 godina. Sad imam malo "traume iz detinjstva". Duvam i na hladno.

Dečko koristi pogrešne reči. Kad zameni ovu nekrofiliju tradicionalnim seksualnim metaforama, znaću da mu je bolje. Vredi nekad i tradicija ;)

V.


Decko koristi prave reci

Cak i mlake u poredjenju sa zlom koje je pogodilo moju generaciju i moje vrsnjake a za koje niko od nas nije niti najmanje kriv. Kriv je samo sto je rodjen na ovim geografskim duzinama i sirinama.
Mlake reci su da ne bih bio banovan i u skladu sa elementarnom kulturom izrazavanja na javnom mestu.
Ali cu uvek biti beskompromisan, olos nazvati olos, one koje treba pobiti treba. Treba napraviti jedinstvenu Srbiju, ali ne na taj nacin kako to rade "ujedinitelji", pa uspeju da nagovore leve i desne, demokrate i nedemokrate, monarhiste i republikance da podrze ustav, vec treba podvuci crtu i reci ili mi ili oni. Neko je visak u ovoj Srbiji. Ili ja ili Ratko Mladic. Ne mozemo obojica hodati Beogradom, necu deliti kiseonik sa grandovskim, silikonskim heroinama nacije, moja zapadna granica nije Karlovac, Karlobag, Virovitica. Tesna je Srbija za nas tako razlicite. Ako sam ja problem, to je lako resiv kao i stotine hiljada mladih, kofer u ruke, pa ce radikali da skoce na 45, pa na 55%, a vi onda recite nedopustivim govorom omladina pise, prica i iskazuje emocije.
I naravno da govorim metaforicki da polovina Srbije treba da izumre, pa niste mislili da cu da uzmem pusku i da idem i pobijam ljude. E svasta.


metafora

je komplikovana stvar.treba to shvatiti. inace, sami se samotrebimo tim nezauzimanjem stava. tako da ne brines. bar obogacujemo genetski potencijal covecanstva po celom svetu... zato se kaze u rasejanju;o)


Marina, Miloše

vidim da se vi super provodite, pa vam ja ne bih dalje smetao. Imate neku signalizaciju kojom se međusobno razumete, a koja meni izgleda malo groteskna, izvinićete. Ali nije bitno - bitno je da se vi dobro osećate... ili šta je već prava reč.


empatija, Vucko,

pomalo nedostaje na ovim prostorima i to na svim stranama 8-(


Vidi, Marina,

ja imam problemče da osetim empatiju prema nekome ko priča o tome kako treba ubijati, pa makar i metaforično.

A i ne vidim da sam bio grub - samo skrećem pažnju da jake reči nisu šala.

V.


i tebe razumem,

ali posle 3.5 decenije bivstvovanja na ovim prostorima naucila sam da reci ne shvatam bukvalno. samo kad pomislim na slobinu morfolosko-sintaxicko lexicku zajebanciju. akko kaze Zivela Srbija, znala sam da cemo nadrljati. kada je rekao tako treba, zanala sam da ce sve biti kako ne treba. onda sam primetila da se to prenosi i na sitne ljude. gledaju te u oci i kazu "nema problema", ti vec znas bice problema. videla sam i cula mnoge koji su izlagali iste teorije kao Losmi, i svi su pobegli glavom bez obzira od puske. videla sam i slusala mutave i glupe koji su se vracali krvavih ruku i punih dzepova sa ratista. zato se uopste ne zgrazavam kad neko kaze da bi pola srbije pobio. taj sigurno ne bi. ali onaj koji to ni ne prica, ali sece sume, uvozi pokvarene proizvode, gura raznorazne otpade po nasim planinama, pusta studente da polozu ispite bez min. znanja, itd. itd. ti i takvi vec ubijaju sve u sesnest, i oni se najcesce zgrazavaju nad otvorenim verbalnim stavovima ovog tipa. (nemoj da se ocetis prozvan, ovo je bila samo metafora - mozda spadas u grupu koja se zgrazava iz cisto kvazi psiholoskih razloga, ali to je benigno)respect.


Pa onda ok,

"nema problema" :)

V.


....i radikali imaju skoro 30%

shta se uistinu promenilo ?

da ne prepricavamo Cnn i BBC - SPS i SRS , tu su , opet mogu da vuku konce !
ko god da napravi vladu mora sa njima i dacicem da se nagadja u glasovima .

gde smo bili , sta smo radili - nista .


he, mozda

vi i ja i ostali zgubidani ovde, ali silni su dzepove napunili i ocigledno ce nastaviti u tom pravcu...


Losmi

he built up his massive wrist strength through excessive jack of


Lošmi,

kako stojiš s roditeljima, bakom i dedom, stricem i srinom etc? Jesu li na životu ili si na njima izvežbao "konačno rešenje"?

Slabo analiziraš? Pogledaj koliko godina su imali ovi koji pobiše onolike ljude u Srebrenici i diljem rahmetli nam otadžbine. Svi oko 70? Ma nije valjda.

Nije nevažno da je rat jako skup. Da nisu krivi oni koji su putovali sa crvenim pasošima nego da su krivi oni koji su razbucali zemlju a ti su pre svega iz Srbije. Udruženi zločinački poduhvat! Jesi li zapamtio.

Btw. u radikalima mladih ima na stotine hiljada. Odakle im takva ideologija? Šta misliš? Pa čuo si testament Šešelja im dragog. Nikad u EU.

Tako da bi trebalo razmisliti, po tvom, ko bi uopšte trebalo da glasa. Ne bi trebalo niko. Diktatura brate. I to strana.

JB


Stoji odlicno hvala na pitanju

Malo srcrolujte gore pa cete vise shvatiti ono o cemu ja pisem. Zlocinci, olosi, oni koji su upropatisli zemlju, nemaju pol, nacionalnost, rodbinski odnosi su tu nebitni. Svako treba da odgovara za svoje postupke i eventualne pocinjene zlocine pa makar mi bio rodjeni otac. I tu sam jasan, principijalan(ne mogu da verujem da i ja upotrebih ovu rec) i posten.
Sada cu da okrenem stvari. Da li su za ovo stanje odgovorni ti "nasi" stari ili mi novi klinci koji smo se pojavili u ludnici?
Oni koji su razbucali zemlju, uveli je u rat kako Vi kazete, u 99% slucajeva imali su crveni pasos. Moji vrsnjaci i ja ga nikada nismo imali niti koristili. I oni su krivi. A krivi su i ostali iz te stare garde koji su ih pustili, precutkivali i tapsali po ramenu, dok su oni pravili haos u ime svih gradjana nase zemlje.
A sto se tice poslednjeg, ako smo toliko glup, neracionalan narod, bez politicke, vizionarske vizije, ako smo nesposobni sami da se organizujemo u cilju da nam bude bolji zivot, ako ja moram da biram strana diktatura ili stotine hiljada raseljenih vrsnjaka po plocnicima raznih svetskih metropola, onda cu ja upotrebiti jos jednu rec koju slabo koristim i izbegavam, onda sam ja patriota u punom smislu te reci i recicu strana diktatura, kako bi moji vrsnjaci i ja mogli da zivimo posteno i od svoga rada u maticnoj nam zemlji. A ako ne, pa nismo jos uvek popunili plocnike svih svetskih gradova...


Ti nisi normalan!

Losmi: Pobiti g..... i gotova stvar.


trubaci

mene je Boris poceo da razocarava, jos prve noci kada je postao predsednik... secam se...on pobedio, ljudi se nacrtali ispod prozora demokratske stranke na terazijama, pocelo skandiranje i slicno,kad odjednom trubaci...neki u soku, neko poskoci od srece...ja se setih kako je to nekada bilo dok su nam sa prozora mahali Zoran i Vesna... vec tada se prikazivalo ono sto ce kasnije postati jasno ko kristal - ko je boris a ko cdomir


skoro pola parlamenta su slobisticke snage

ne kapiram napaljene LDP likove .
ko' 'pioniri maleni' , 'od mene zavisi' pa tako 100x .

cenim da ima tu i te kako pametnih osoba .
valjda deca pisu na blogu .

kakve veze ima ko je Tadic !
i ko je Ceda - i kako je ovaj ovakakav jer se tebi vise svidja Ceda - jer je vise trendi, drskiji je i drcini , nema zent , ne cuti- svima moze sve da kaze - sto komenira buntovnim klincima .

uopste NIJE STVAR BITI HRABAR - TO JE SUVISAK U OVOM MOMENTU . TREBA BITI STRPLJIV, MUDAR , LUKAV , RACIONALAN .

ej. bre - skoro pola parlamenta su slobisticke falange !


1150000

Nije za utehu ali 250.000 manje. Jedna opstina u Beogradu.

Znas toliko propustenih prilika da se narodu objasni sta su radikali.

I propagiranje mrznje
i vredjanje
i proterivanje.....

a ima i zloupotrebe sluzbenog polozaja pa ....

Naslo bi svega i svacega.


I NIKO IM NISTA NE MOZE

i josh rastu .
to je opasnost .


...

Tuzno i opasno.
Nekada sam se plasio da ce nam deca u skoli uciti o njihovim godinama kao mi nesretni o 1948. Istorijska Ne i ostale stvari. Kada pono nikako da udju u istoriju. I rastu....Pri tome ne mislim na decu


happy

Pa prva utakmica izmedju New Orleans Saintsa i Chicago Bearsa i nije bila nesto. Losi vremenski uslovi, mek teren, klizava lopta. I mada je quoterback Bearsa Grossman bio ocajan, oni ipak pobedise.
Inidanapolis Colts su nevidjeno dobro igrali i razvalili Patriotse u drugoj utakmici, koja je bila jedna od boljih koje sam ikada gledao.

Izbori...
Ma koga zapravo briga za to


Prilicno sam s etako i osecala

Tekma je bila malo dosadna


E sad ću ja "konačno" nešto ozbiljno da kažem

U vrh glave su mi "redevilovi", "vodfakovi" ... i ne znam koji još kretenasti nick-ovi i likovi. Najveći triumfator ovih izbora definitivno je Čedomir Jovanović. A posle svega što je proživeo i što proživljava, i zaslužio je, najviše od svih! Molim vas pogledajte galeriju (http://www.odnaszavisi.org/index.php?p=261) kakva energija, kako ga ljudi vole, kako ga grle, meni su suze išle (izvinite za patetiku). Samo hoću da kažem, ti svi koji ga toliko vole, neka ga čuvaju kao zenicu oka svog. A neki, ovih poslednjih dana imaju muda da se pitaju gde mu pare za džip! Bljak!


A stvarno, odakle mu pare za

A stvarno, odakle mu pare za dzip?


isto se slazem

da je to legitimno pitanje za javnu licnost, isto kao sto pitamo Tomu Nikolica, pa on kaze od drzave, ili Djilasa pa on kaze od privatnog biznisa, Marka pa on kaze od nosenja gajbica, Karica pa on kaze od svrianja harmonike itd. itd. Zbog cega bi g. Cedomir bio izuzetak? Nek izadje i da svoje objasnjenje pa ko hoces da veruje hoce, a ko nece nije obaveza...


Samo da ste vi složni ...

... a to da li ste normalni ni nije toliko bitno.


sada mi je jasno sto

LDP nije podrzao Ustav, jer nije dodat clan da svako ko pita Cedu za dzip mora na robiju. Svasta.


Ustav nije podržao ...

... jer to nije građanski ustav. Je l' jasno! A vi zbog mene možete ispod jastuka da ga si stavite dok spavate.


Ni ja ga nisam podrzao

... ali zbog svojih stavova, koji su drugaciji od Cedinih, jer razmisljam svojom glavom, za razliku od vecine prisutnih, koji slepo veruju vodji. Kada vodja kaze u zid, onda svi lupaju glavom u zid. I uopste ne vidim razlog da se toliko srdite, ja cu za razliku od Vas reci vrline i mane Cedomirovog politickog vaskrsnuca.


Smradu!

Pogledaj se u ogledalo sledeći put pre no što odeš od kuće!


Tamarice

Tamarice idi pevaj pesmu "Miš je seo u džip" zajedno sa ostatkom LDP umesto da pevate Spasi Srbiju i ubi se Koštunice! Možeš malo i da zaplačeš u naletu emocija a kada sve završite probaj da izračunaš koliko je Čeda dao para za kampanju.


A ti sviraj k****

i nemoj da zaplačem iznad tvoje sudbine!

P.S.: i nemoj sa Tamarice jer nismo poznanici, kamo li prijatelji!


gde je onaj mrav Tamara

da ga nasprejisem - nesto se cuje, kazu splicani


Evo ga!


ej ja ipak mislim da je bolje nesto jace, za pacove


Slažem se. Pazi, ima ih još!


ujeeee, sta cemo sad? ovi nekako deluju uverljivo


Bravo :o)

ja htela da predložim da ova (ili ovo, ne znam šta je to) sedne na njih.


ma kakve to veze ima

Mene vise muci sto se Canak onako ugojio. Bas je propao covek. Ili se popravio, ne znam kako se kaze?


Dragi packez

Kada bi ti hodao sa stapom za ispomoc, video bih tvoje kilograme. Ko se malo krece, za njega se kilogrami lepe. Nenad se ugojio jer od kada je povredjen ne moze da "potrosi" a covek je - mora da jede. Sem toga, mi Vojvodjani tipicno se ugojimo kasnije iako smo u startu poprilicno mrsavi... za razliku od onih juznije sto su u Vojvodini od miloste prozvani "gedzovani" ... zato sto i kad omatore nemaju meter :)


Možete li...

...drugi put da probate da nekoga branite ali bez vredjanja drugih ? :)


Nije meni bitno odakle mu pare za džip...

... nego zašto oseća potrebu da vozi džip. Meni je džip bljak kao prevozno sredstvo.


De gustibus

(et coloribus)non est disputandum. ;)
(ostalo mi sa Dejanovog bloga)


To važi i za moje gustibus...

... zar ne?


jašta

da važi.


O ukusima se ne raspravlja!

Quote:
... nego zašto oseća potrebu da vozi džip. Meni je džip bljak kao prevozno sredstvo.

O ukusima se ne raspravlja! (LDP nije uostalom neka zelena partija.) Što Čeda ne bi vozio traktor ako voli?


Ma ne ...

... njima je lakše raspravljati o ukusima, nego pitati se koliko je tom čoveku ugrožen život.


Kakve sad to veze ima?

Ko su oni?


Pa ne znam sad više ...

... samo sam malo ljuta, čoveku ugrožen život, a ovde se opet raspravlja o džipovima.


Tamara, mene ne zanima ni

Tamara, mene ne zanima ni cena džipa ni pobuda vizača. Ali me pre svega zanima onaj eksploziv ispod džipa od pre par noći? Ako je Koalicija završila slavlje, da li bi bili ljubazni da nam objasnite šta se na kraju desilo.
Da li je Jočić konačno primio Milića na razgovor (kao što je onomad primio gospodina Legiju)? I da li je tačno, što reče neko na blogu, da je Legija bio na vikendu, ovom što je upravo prošao, baš kad je podmetnut eksploziv. Hajde, Tamara, raspitaj nam se preko veze. I hvala unapred.


Nemam ja tolike veze ...

... koliko možda izgleda. A i ako bi imala, hoću da kažem, ne zanima me ni džip ni eksploziv, jer ne daj bože da jednom eksploziv pukne.


Ok. Ali stvarno bi bilo

Ok. Ali stvarno bi bilo dobro da to neko objasni.


To se slažem ...

... i to pre no što stvarno pukne.


Tamara, bojim se da si bas

Tamara, bojim se da si bas ostrascena. Nemam nista protiv Cede, naprotiv, ali mislim da je red da da neke odgovore. Ne da izbegava i bridguje vec da kaze stvarno, odakle dzip, odakle pare i odakle mnogo drugih stvari koje su se pomalo iznenada pojavile u njegovom zivotu. Da ne udem pogresno shvacen, mislim da svi politicari (i ne samo oni) treba da pokazu odakle im imovina koja se cudnom brzinom mnozi i stice. To je jednostavno fer. A ti mozes da pokazujes slike kucica koliko hoces, poredjenje mi ne smeta, to su dobra stvorenja.


Ma j**** vas džip!

izvinjavam se na izrazu, ali to stvarno više normalno nije. A čime bi se vi vozili da vam dnevno prete i da ste prva meta kriminalaca, verovatno ručnim kolicima?


Vozim se golfom 2 iz 1989,

Vozim se golfom 2 iz 1989, odlican auto, jeftin za odrzavanje a i malo trosi. I jedva sam ga kupio. Protiv kriminalaca sam proveo godine na ulici, demonstrirao, tukao se sa policijom, ali dzip nemam. Kriminalce ne poznajem osim jednog lika iz kraja sa kojim sam odrastao koji mi se javi u prolazu i ja njemu.
Zato ja gledam Saints VS Bears i Patriots VS Colts, a ne brinem za politicare. Svi su mi isti (tu mislim na ove nase demokratske, radikali su ipak mnooogo daleko od svega relativno normalnog)


Ma vozio se ti zbog mene i u fići ...

... to uopšte bitno nije čoveče! Nisu bitna kola, da li možeš to da uapiraš? a li tebi neko preti u životu? Ne preti. I šta, tvoj bi predlog bio da se Čeda vozi u fići ili barem golfom, pa da ide kao ti (po mogućnosti bez obezbeđenja) na ulicu i da demonstira protiv kriminalaca?


Pa ja nisam imao

Pa ja nisam imao obezbedjenje kad sam demonstrirao, a koliko se secam, mada prodjose neke godine (10 covece) ni on.
Malo se u medjuvremenu uobrazio, obukao skupa odela, nabavio skupa vozila, ima telohranitelje...
Ne kazem, ako je ugrozen, treba ga zastititi, ali brate, odakle sve to. Lepo neka kaze, a ne de prica uokolo kako mu dzip treba za put po selima (!??, a seljaci svi voze lade ili vartburge karavane) i slicne nesuvislosti.
Ali, Tamara i ostali, izvinite, nisam imao nameru da podsticem rasprave.
Tuzna je ovo zemlja i u njoj je najbolje gledati svoja posla, ziveti svoj zivot i ne pratiti politiku. Ne samo zbog Cede (mozda najmanje zbog njega). Zbog svih vlastoljubnika i prevaranata zajedno.


šta da kažem na ovo?

Quote:
Tuzna je ovo zemlja i u njoj je najbolje gledati svoja posla, ziveti svoj zivot i ne pratiti politiku. Ne samo zbog Cede (mozda najmanje zbog njega). Zbog svih vlastoljubnika i prevaranata zajedno.

bolje ništa
jer
ako vam je dobro - onda ništa!


Chordole,

Kako ne kapiraš da ti nisi isto što i Čeda. A ni ti seljaci koji voze lade i vartburge.
Ti nisi bio lider studentskih protesta. Ti nisi svoj život podredio promeni društva. Ti nisi hapsio Miloševića. Ti nisi išao u Kulu i cepao ostavku Dušanu Mihajloviću. Ti nisi ušao u najdirektniji sukob sa državnim kriminalom. Ti nisi ušao u krugove uspešnih ljudi gde jedan džip ne znači ništa. Mogao si i za Djindjića 2000. da kažeš: znam ga dok je studirao u Nemačkoj i švercovao robu u Srbiju, a sad je okružen telohraniteljima i vozi se u blindiranom automobilu.
Da li ti zaista misliš da je lepo uvek hodati okružen telohraniteljima, nikad ne biti sam i uvek razmišljati o mogućnosti da te iza ugla čeka metak?

Dakle, ti mozeš da voziš Golfa cvaj, jer ti ne prete ubistvom i ne prelaziš 13.000 za 2 meseca. A i kad bi hteo da imaš džip, teško bi ga priuštio jer onda ne bi imao vremena da gledaš američki fudbal. A toga je teško odreći se, zar ne.

E pa ima ljudi koji se svega toga odriču. I porodice i privatnosti i normalnog života, a kada to urade, onda ga ovi koji se komfora nisu odrekli pitaju: a odakle tebi druže džip? Odakle ti pare za kampanju?

Saznaj sam.
To pitanje je postavljeno hiljadu puta.
I na to pitanje je odgovoreno hiljadu puta.
Finansije LDP-a i Čede Jovanovića su vrlo jasne i javne.

U suprotnom, Koštunica i Dinkić bi već izdali naloge svojim inspekcijama.

Pozdrav.


Ma odakle ti znas kako ja

Ma odakle ti znas kako ja imam vremena da gledam americki fudbal? Mozda oduzimam od sna.
I odakle ti znas koliko ja kilometara prelazim mesecno?
Samo me jako nervira to idolopoklonstvo koje iskazujete prema vodji i totalni nedostatrak kriticnog razmisljanja.
On je pametan decko, verujem da bi i sam voleo da cuje malo vise kritike, a malo manje slihtanja.


smešan si

Quote:
Pa ja nisam imao obezbedjenje kad sam demonstrirao, a koliko se secam, mada prodjose neke godine (10 covece) ni on.
Malo se u medjuvremenu uobrazio, obukao skupa odela, nabavio skupa vozila, ima telohranitelje...
Ne kazem, ako je ugrozen, treba ga zastititi, ali brate, odakle sve to. Lepo neka kaze, a ne de prica uokolo kako mu dzip treba za put po selima (!??, a seljaci svi voze lade ili vartburge karavane) i slicne nesuvislosti.

Oprosti, ali pročitaj ponovo šta si napisao i shvati da si izneo niz besmislica.
Ja sam ti odgovorio da ni ti,a ni seljaci koji voze Vartburge, niste isto što i on, te da zbog toga šta on jeste, šta je radio i šta radi, on MORA da hoda sa telohraniteljima i da bude vožen u blindiranim automobilima. Ovo važi i za Marovića: Ne vozi Čeda, već ga u džipu voze. (sledi pitanje: A ko plaća vozača?)

Tvoj odgovor ima smisla samo u slučaju da zaista prelaziš bar 6.000km za 2 meseca i da u tu kilometražu uključuješ i puteve oko Valjeva, Ivanjice, Bora, Kraljeva, Kuršumlije, Brusa, uključujući i Mlanču i Orlju Glavu.

Ne postoji ni jedan jedini razlog da skrećeš temu na idolopoklonstvo i šlihtanje. Bar u ovom slučaju, to ispada smešno.

Pozdrav


Pusti ti Marovića na miru, Budo

buda milic wrote:
Ovo važi i za Marovića: Ne vozi Čeda, već ga u džipu voze.

Džip je bljak, bez obzira ko ga vozi. Može i hybrid da bude blindiran. Telohranitelji su OK, sve što povećava zaposlenost.


Naprotiv, ti si

Naprotiv, ti si smesan.
Mozda Ceda procita sta si napisao pa te pohvali na nekom skupu


Neverovatno je kako pristalice LDP-a

nisu spremne da bar malo kriticki misle o svojoj stranci i lideru. Kao nije vazno odakle pare. Sa takvim besmislenim izgovorima je i pocela prica o sinu koji je trkacke automobile zaradio noseci gajbice. Niko nije smeo da pita koliko je to u gajbicama.
Neverovatno je koliko onima koji se navodno zalazu za modernu Srbiju nije vazna kontrola rada politicara. Pa, svakog politicara bi trebalo pitati odakle mu pare.
Malo sam gadljiv na tu pricu o dvostrukim standardima koji bi trebalo da vaze samo za politicke protivnike. Ko pita za pare mog lidera automatski je ludak, saradnik DB-a i jos ko zna sta.

Vazno je odakle dzip. Vazno je ko je platio taj dzip. Vazno je i ko je platio kampanju. Vazno je i sta onaj koji je platio kampanju ocekuje zauzvrat. Nema besplatnog rucka.


Džip, iza i ispod

Bilo nekad: "Vazno je odakle dzip. Vazno je ko je platio taj dzip. Vazno je i ko je platio kampanju. Vazno je i sta onaj koji je platio kampanju ocekuje zauzvrat. Nema besplatnog rucka."

Logično je da svaku partiju na početku neko mora finansijski da podrži, jer su mesečni troškovi održavanje partijskog aparata strašno visoki, znatno veći od cene, recimo, jednog džipa; nije dakle potrebna naročita mudrost da se zaključi, takođe, kako su troškovi održavanja tog džipa, kad je već jednom kupljen, zanemarljivi u odnosu na sve ostale troškove koje ima jedna partija. U svetlu te očigledne činjenice, mislim da je potpuno jasno da besomučne govorancije i neprestana piotanja o jednoj (vidimo) finansijski bagatelnoj stavci verovatno imaju neki cilj. Ukoliko im izvorište nije zaista bezazleno.

Logično je, kažem, da svaku partiju na početku neko mora finansijski da podrži, jer je vreme velikih ideologija prošlo, pa se veliki partijski troškovi ne mogu pokriti iz članarina. Po definiciji, te tročkove mogu pokriti ili privatni, ili državni i paradržavni donatori. Svi znamo da je devedesetih godina u Srbiji aparat državotvornih partija izdržavan direktno iz državne kase i iz "vanrednih" (državno-kriminalnih izvora), dakle od krijumčarenja duvana i narkotika, pranja novca, pranja poreza, od hiperinflacionih štedionica, prisvajanja imovine preduzeća, itd.

Opoziciju je, pak, uglavnom izdržavao Zapad, što je, recimo, bio jedan od razloga rascepkanosti te iste opozicije (svaka partija dobijala je novac pojedinačno). Međutim, pojedine opozicione partije finansijski je podržavala i UDBA (KOS), pogotovu njihovo osnivanje. Jedna od misterioznih stvari, recimo, do danas je ostalo ko je finansirao osnivanje DSS-a. Troškovi su bili znatni, organizacioni kapacitet secesionista bio je mizeran, a sve je funkcionisalo kao u bajci.

LDP, dakle, mogu da finansiraju bilo bogati privatni donatori, bilo zato što dele ideje stranke, ili zato što računaju da će im se a podrška kasnije isplatiti, kad LDP dođe na vlast. Ovo je opšte mesto u svim demokratijama na svetu, deo imperfektnosti demokratskog poretka kao takvog. Drugi izvor finansiranja LDP po logici mogu da budu privatni i državni donatori sa zapada, koji su zainteresovani za širenje zapadnog poretka i zapadnih vrednosti u jugoistočnu Evropu. Naravno da u tim donacijama uvek ima mesta za kupovinu jednog pouzdanog džipa (prevoznog sredstva).

I kad neko sada traži odgovor na nešto što je jasno i očigledno, pa ako hoćete i banalno (ja se izvinjavam čitaocima što sam morao da napišem ovaj post), tražeći da mu svi detaljno objasne zašto je dva i dva četiri, i ko je taj koji je to propisao da dva i dva budu četiri, i zašto je on to učinio, s kojim namerama, da li je on stranac ili domaćin, onda ćete vi logično pomisliti da imate posla sa: a) dosadnom budalom b) nekim ko izigrava dosadnu budalu, ne dajući nikome da postavi neko drugo zaista važno pitanje.

Ko je podmetnuo eksploziv pod vozilo (džip! 'ej!) glavnog političkog protivnika "državotvornih" srpskih partija, dakle čoveka koji je otpravio Miloševića u Hag i koji je već preživeo jedan atentat miloševićevaca 2001? Zašto je policija objavila, nakon nekoliko sati ćutanja, da to nije eksploziv velike razorne moći, nego rakete od vatrometa?


Carlo Ponti o opoziciji

Carlo Ponti wrote:
Opoziciju je, pak, uglavnom izdržavao Zapad, što je, recimo, bio jedan od razloga rascepkanosti te iste opozicije (svaka partija dobijala je novac pojedinačno).

Nije tačno. Gde si to čuo? Na RTS-u?


Ivane,

a sta je tacno? Ne pitam zato sto sumnjam, nego zato sto pretpostavljam da vise znas od mene. Ja licno verujem da je odredjena kolicina para stizala i sa zapada (jer su nam se poklapali interesi). U tome ne vidim nista nelegitimno.


Vrlo je nelegitimno...

... zamisli kad bi NED, NDI ili IRI dali novac nekoj političkoj partiji. Pa rasturili bi ih u Kongresu. Novac ide nezavisnim medijima i nevladinim organizacijama, partije dobijaju neku obuku, analize i istraživanja, ali niko nije lud da finansira njihovo delovanje. To se jednostavno ne radi.


Izvini

ako sitnicarim, ali interesuje me (mozda resim da nadjem sponzora:-)). Znaci OK je dati novac za nezavisne medije i NGO ali ne direktno partijama? Pa ako smo u situaciji kao pre 10-tak godina da se neke NGO, nezavisni mediji i neke partije poklapaju u interesima, onda se zajednicki radi na ostvarivanju nekog cilja (na pr rusenje Slobe)? A da li moze neka strana NGO da finansira neku partiju ovde (ne sa aspekta nasih odnosa nego njihovih)?


Da, OK je dati novac...

... medijima, nevladinim organizacijama i, da ne zaboravim, samoj vladi. Ako se interesi poklapaju to je OK, ono što se mora izbeći je da novac završi u rukama neke političke stranke. Doduše postoje NVO koje su formirane od strane neke partije, koja na taj način pokušava da dođe do novca, ali to je sitno, jer takve NVO obično nisu relevantne. Dakle, finansiranje partija je nedopustivo po njihovim standardima.


Maroviću, dugujete odgovor

Maroviću, vi ste hladno negirali da je Zapad finansijski pomagao opozicione partije u eri Miloševića, a Antioksidant vas je pitao ako to nije tačno, šta jeste (to jest, kako su se te partije finansirale), ali vašu verziju još nismo čuli.


Gos'n Ponti...

... odgovor je možda ono što Vi navodite u svom komentaru (KOS i UDBA), ja nažalost to ne mogu da znam, jer za razliku od "Zapada" navedene organizacije ne vode knjige. Upravo zbog toga ja ne iznosim verzije, držim se podataka koji se mogu proveriti. Ne želim da mi profesor Peter Uvin zalepi F iz International Aid and Development.


Izvori

Marović: "Nije tačno (da je Zapad finansirao opoziciju u eri Miloševića). Gde si to čuo? Na RTS-u?"

Ne, rekli su mi vrapci.


Jednog dana, gos'n Ponti...

... shvatićete da vrapci nisu pouzdan izvor informacija, kao ni RTS. Do tada, želim Vam ugodnu zanimaciju.


Marović i otpor prema logici

Neverovatno je da me baš vi, kao bivši otporaš, dakle lider organizacije koja je primala obimnu zapadnu pomoć, gnjavite sa primedbama o izvorima pomoći srpskoj opoziciji. To je utoliko smešnije što očito ne možete da odgovorite ko je to, dakle, finansirao opoziciju, recimo Demokratsku stranku, ako znatan deo tog novca nije dolazio sa Zapada, svejedno da li iz nevladinog ili vladinog sektora.

I zašto je to uopšte važno (ja na tome nisam insistirao) da li su srpske opozicone partije podržavane kroz programe zaravoj demokratije, ili su finansirani njihovi "projekti", ili je nađena neka druga linija, i što uopšte znače takva pitanja?

Sem, naravno, ako u tim stvarima ne vidite nešto o čemu mi ostali smrtnici nemamo potrebe da razmišljamo.


Nemate suvisle argumente...

... da potkrepite tezu da je "Zapad" finansirao opozicione stranke. Bolje da prestanemo sa ovim. Jasno je i Vama o čemu se ovde radi, Vi ste ovo shvatili lično i zato nastavljate ovu diskusiju, što će se potvrditi i Vašim odgovorom na ovaj moj komentar ;)


Dužnik

Šta god vi pričali, ostali ste dužni odgovor.


Pa ne znam...

... lepo kažem da ne znam ko je, jedino znam ko nije. Vidite da ste shvatili lično. Postavite mi pitanje, ja kažem da ne znam, Vi mi ponovo postavljate pitanje... zato kažem da je ova diskusija bespredmetna. Vi se fokusirate na sagovornika, a ne na sadržaj diskusije.


Carlo

Mesecni troskovi jedne dobro razvijene partije u Srbiji idu i do 100 000 evra. To je cifra koja vazi za funkcionisanje stranke van kampanje. Nije potrebno da objasnjavas tako nesto. Verujem da o tome znam malo vise od tebe.
Nisam bas zainteresovan da mi neko prica price sta je bilo pre 10 godina. To je za mene vec davno proslo vreme bilo nekad, rekao bih). Zanima me sta se sada dogadja. Milosevica vise nema. Zanima me ko sada placa vrlo visoke troskove funkcionisanja stranaka. S tim u vezi jako je interesantno procitati ono sto na temu finansija u LDP-u ima da kaze Goran Petrovic. Cini mi se da ima neke primedbe na tu temu.


DZIPetc

Bilo nekad,

ma vrlo si ti jasno i lepo rekao u cemu je problem a i resenje kad je u pitanju finansiranje partija. I da se radi o tome KO, KAD i KOLIKO je dao nekoj partiji. Samo sto se svi ovde koji razumeju, "prave Englezi", a oni drugi ponavljaju price koje i "vrapci znaju".

U Nemackoj se za svaku donaciju koja je veca od 500 EUR mora dokumentovati i KO je darodavac, tako da se on moze identifikovati. Svaka donacija iznad 10.000 EUR se mora pojedinacno prikazati i OBJAVITI u godisnjem obracunu partije. A donacije iznad 50.000 se moraju ODMAH prijaviti predsedniku parlamenta i OBJAVITI. I tako je onda moguce da svaki gradjanin cak i na internetu vidi izvestaj sa kumulativnim IZNOSIMA za te VELIKE donatore. I ko ne zna nemacki moze videti na gornjem linku, na primer, koliko i kojim partijama je dao Mercedes a koliko BMW. I da su donacije BMW-a raznim partijama bile u vidu davanja automobila iz lizinga na besplatno koriscenje...

E sad, zasto se oni koji POSEBNO isticu da su za modernu i evropsku Srbiju NE ZALAZU sa ovo, nije bas isuvise tesko naslutiti ...

PS. Donacije iz inostranstva nisu dozvoljene u iznosu vecem od 1000 EUR. Osim ako se radi o nemackim gradjanima ... i u jos par precizno definisanih slucajeva.


Ih, traktor! Pa jos da neko

Ih, traktor! Pa jos da neko pomisli da je Ceda radikal.


haaaaa, haaa, haa, ha ...

:o)


Ili da je Losmi.

Ili da je Losmi.


haaaaa, haaa, haa, ha ...

:o)


a sta da je Losmi?

Radikal?


Traktor.

Traktor.


Super bi bilo ...

... da Čeda vozi Losmija :o)


Ja ...

... duvam samo na otvorenom. :)


?

... ne mogu da zamislim?


Ja mogu.

Ja mogu.


ja vozim tramvaj.

ništa mi džip ne može.


Radikali i traktor

E tu sam vas cekao ...

pa ko poznaje radikale - zemljoradnike ?

Evo naprojacu vam najcesce "profesije" radikala i njihovih glasaca:

- Diler
- Preprodavac
- Nakupac
- Diler (jos jedan a ima ih na svakom cosku jos po jedan)
- Preprodavac
- Radnik u drzavnom preduzecu gde ga rodjak radikal na vlasti u opstini postavio preko veze
- Najamni radnik (nadnicar)
- Vid leba ti jos jedan preprodavac
- Jos jedan Diler, ali ovaj valja petarde deci i to na 5 metara od osnovne skole.
- Ovaj drugi valja razni "junk" po pijacama a kupuje ga kod kineza (jer ima oko 30% ljudi koji iz principa ne ulaze u kineske radnje - ovaj pametan kupi pa preproda duplo skuplje na pijaci)

ovo nisam izmisljao, nego sam kroz glavu promesao lica koja sam u nedelju gledao na birackim mestima u komisijama... i posto ih poznajem i znam cime se bave eto nabrojao sam par interesantnih i najcescih profesija :)

pazi ... bez vredjanja ... i to je posao
od necega se deca moraju nahraniti. Nije mi samo jasno kako ne kontaju da te njihove "profesije" ugrobaruju Srpsku ekonomiju i da je pravi patriotizam prijaviti firmu i placati porez a ne "raditi na crno" ? Kada ce policija po prijavi vlasnika radnje / firme izlaziti na teren u roku od 15 minuta i privoditi ljude koji se bave neregistrovanim delatnostima ? Sve da ih prijavim ... Neka im decu hrani drzava od socijale i neka njih o drzavnom trosku posalje na doobrazovanje, ali kada to zavrse ima da rade "na belo" a ne na crno kao do sada.

ali NEMOJ slucajno da mi radikale spominjes u vezi sa traktorima.


Pa zar ne dilaju i traktore

Pa zar ne dilaju i traktore (mislim onako na crno)


ima i

... Likova koji bi da "naprave kombinaciju" kakvu god. Onih koji psuju zbog poreza. Ne zbog visine vec zbog postojanja istog.


Ivane,

Quote:
Nije meni bitno odakle mu pare za džip...

Quote:
nego zašto oseća potrebu da vozi džip.

nisam znao da ti je bitno zasto Ceda oseca potrebu da vozi dzip!Jel cesto razmisljas o tome?
:)


Da li često razmišljam o tome?

Pa obično kad glasam, otprilike jednom u tri-četiri godine. A ti?


Pa ja uopste ne razmisljam o tome

"zasto Ceda oseca potrebu da vozi dzip"!Iako sam kao mladji zeleo da studiram psihologiju...:(...
A kad glasam, razmisljam o drugim stvarima...:)...


Nije u pitanju psihologija...

... nego ekologija, koja očigledno ne spada u te druge stvari o kojima razmišljaš.


ma da, biciklo sa korpom za cedu

da ima mesta i za istrosene patrone.


To sa biciklom nije losa

To sa biciklom nije losa ideja, eto u Holandiji jedan ministar vec godinama na posao dolazi na biciklu, a popularnost mu iz godine u godinu raste. Ljudi vole skromnost..sta li?


Holandija?

Holandija? Mozemo samo da sanjamo...!


volim i ja skromnost, ali u holandiji

ali ne verujem da bih volela u srbiji.....(da sam recimo neki liberalno demokratski lider)


Pa dobro, ako ne skromnost...

onda bar umerenost - u ekonomskom smislu, mislim ;)

V.


dzip ili blindirana mecka

ne bih znala koji je umereniji.


Sta je to za Island.

Sta je to za Island.


:)

:)..Sonja,nisam video tvoj post dok sam pisao svoj...sad nesto razmisljam...
:)...Mozda bi pobednicki slogan trebalo da glasi: GLASAJTE ZA MENE! JA VOZIM BICIKLO!!!


pa da...bilo bi dobro tako nesto

ali cemo nas dvoje da se vozamo u invalidskim kolicima kada srpski politicari pocnu da vozaju biciklo.


:(

:(


Nesh i Sonja, ne bih da

Nesh i Sonja, ne bih da cepidlacim, ali kaze se jedino ispravno 'bicikl'... Bez 'o' na kraju.


to je O za osmeh na kraju

hvala dragi, nisam znala da li je bicikli ili bicikl, pa rekoh Ooooo


jarac jarcu

to se tako kaze u preku, to sa o,
"evo teram biciklo na pijace"(paorska verzija)
umesto:idem biciklom na pijacu


jos jedna divokoza : )

znala sam da imam nesto zajednicko sa biciklo
xxx


to sam samo

sestro, htela da ti obNJasnim:))


zokster, ne bih da cepidlacim, ali

Quote:
A sto se ekologije tice, ja vozim samo bicikl,te ekologiji "dajem zamah" licnim primerom... okrecuci pedale...:)

zbog tebe sam morao da citiram sebe (u stvari to sam potajno oduvek i zeleo)!!!Znam ja kako se kaze pravilno, ali sam procenio (ne pitaj me ko su mi savetnici) da je za potrebe buduce kampanje i ciljne grupe kojoj se obracam, mnogo efektnije upotrebiti izraz BICIKLO! Dakle,
GLASAJTE ZA MENE! JA VOZIM BICIKLO!!!


Za sada je traktor pobedio,

Za sada je traktor pobedio, a u buduce..ko zna mozda je i bicikl u igri.


E ako je ekologija

trebalo je odmah da kazes...:)...A ja mislio ti analiziras Cedino "osecanje potrebe" jer ti je to, kako si napisao, bitno! Onda se nismo razumeli...:)
A sto se ekologije tice, ja vozim samo bicikl,te ekologiji "dajem zamah" licnim primerom... okrecuci pedale...:).A ti?
:)


I ja Nesh, i ja...

... samo bajs, vrtim pedale dok ne pozelenim ;) I glasaću za tebe, jer voziš biciklo!


:)

:)


sto se tice ekologije,

gore je voziti Golfa 2 iz '89-te (ili Yuga iz '89 kao ja). Voleo bih i ja hibrida ali ... (za pocetak vodim racuna da se sto manje vozim sam u kolima (delim greh trovanja atmosfere na saputnike))


Marovicu, samo te posmatram

I mogu da ti kažem da ono što vidim, ni malo mi se ne sviđa!


E pa deco, da vidimo šta smo večeras naučili...

... jedna od osnovnih lekcija je ono što mi zovemo "Pull, don't push", što znači da političke protivnike treba privući sebi, a ne odbijati od sebe. Recimo u ovoj diskusiji je bilo nekoliko ljudi koji su se pitali odakle Čedi pare za džip i bio sam ja koji sam rekao da to nije bitno, ali sam pritom rekao da je džip bljak.

E sad, vi ste, dragi moji, mogli pridobiti mene kao saveznika u ovoj raspravi, da ste uvažili to što ja ne volim džipove i što kritikujem Čedinu nisku ekološku svest. Ali vi to niste uradili nego ste me poistovetili sa onima koji sumnjaju u Čedino poštenje, iako ja to nisam dovodio u pitanje. Dakle, vi ste mene odgurnuli, umesto da me privučete.

Da ste mi na primer predočili neke argumente zašto Čeda mora da vozi džip, da ste se potrudili, mogli ste da iskoristite moj stav da nije bitno odakle mu džip, da kažete "tako je, nije bitno odakle mu" pa da se ja napalim da branim taj stav protiv onih koji su to pitanje potegli. To bi bilo ono što mi zovemo "Push, don't pull". Nesh je izgleda skapirao, ostali moraju još da rade na sebi ;)


Nesh ti sedi dobio si peticu sa zvezdicom

Nase drago poznato dete Milulit, moze takodje da sedne - on je izjavio da bi glasao za Marovica.
A mi deco u cosak....Dzip je bljak, a Vi sad nemojte da razmisljate u pitanju je ekologija

Ko je to Mi, ko to kaze "Pull, don't push". Pitam da znam da li se tako Pullisala i staronova vlada?.

Ako ti ne znas ni jedan argument zasto se Ceda i drugi politicari voze blindiranim kolima onda ne treba ni da pocnes da radis na sebi.

Ili kako je JJ beba rekla, prerano si ostario.


Ne znaš ko smo mi?

Daj nemoj da zezaš!


ne razumem

Ja razumem zasto se nasi politicari voze dzipovima ali ne razumem zasto se vi ozbiljno palite na takve politicare?


bitno je da razumete prvo

o ozbiljnosti neki drugi put


Zahvaljujemo na lekciji.

Ivan Marović: ...Da ste mi na primer predočili neke argumente zašto Čeda mora da vozi džip...

Više nego nekoliko argumenata izneseno gore, ako se samo malo potrudite naći ćete ih.


Uh, sad smo na Vi?

Molim Vas, linkujte, nisam uspeo da nađem. Unapred hvala.


Pod vas ...

... je mišljeno na sve "vas", a samo zbog "vas" sigurno da neću da linkujem, ne pada mi na pamet.


Sta reci? Ivan Marovic u

Sta reci? Ivan Marovic u zenskom 'toplom zecu' na blogu.


Zokstere ...

... nosi ga kući, molim te :o)


Ne znam, moguce da uziva u

Ne znam, moguce da uziva u tome.


Eee ...

... onda smo ga stvarno naje****


Zokster: jedan neopravdani...

... nisi bio na času. Za kaznu...


I sad će ...

Zoxter da padne u plač.



Bas si cute kad places

ALi nemoj da places zbog dzipa. On ionako nece preziveti evropske integracije Balkana, posto je ekoloski nepodoban.


Ja placem zato sto je Losmi

Ja placem zato sto je Losmi traktor.


Pa ni onda nemoj da places

posto ce traktori sigurno preziveti


Bas zato i placem.

Bas zato i placem.


:o))))))

Da li na ovom svetu postoji nešto protiv traktora?


Eh, Ivane

trebalo je samo da kazes "Dzip je BLJAK"! A ti si zalutao u psiholoske (kasnije saznajemo, ekoloske) motive vozaca dzipa (jos si nespretno napisao kako ti je to bitno)! Ja kao stara (ovo "deco" posto sam koju godinicu...:(.. stariji od tebe shvatam kao kompliment)cepidlaka nisam izdrzao da ne ubacim zajedljivi (ali, veruj, dobronamerni) komentar i to je sve! A tebe ne zelim ni da pull ni da push...:)...!Ja sam stari pacifista!!
Pozdrav!!!
:)


Ja sam stariji od svih vas...

... lepo kaže JJ Beba, prerano sam ostario :P


Opet psihologija?...:)...

Prerano ostario!Nema to kod mene!Priznajem samo sud nadlezne maticne sluzbe! Hoces na dvoboj licnim kartama?...:)


Ja imam kontra "problem" -

Ja imam kontra "problem" - svi moji vrsnjaci stariji su od mene. Vreme je ipak energija.


zoricag: "svi moji vrsnjaci

zoricag: "svi moji vrsnjaci stariji su od mene."

U Srbiji inace je na delu zanimljiva pojava prerane osatrelosti; 'penzosi' koje vidjate po Kalisu pocinju da se regrutuju vec iz populacije koja je navrsila 25-30 godina.


E pa Ivane,

ti onda trolom. Samo pazi da ti ne stave petarde pa da i nedužni građani stradaju:)))

Jasna


Rugby Vs American Football

Da, Izbori... vec me deprimirali rezultati... nego...Stvarno mi je muka vise kad Englezi pocnu da lupaju o grubosti ragbija naspram NFL-a.... :
"These protective pads were introduced decades ago and have improved ever since to help minimize lasting injury to players. An unintended consequence of all the safety equipment has resulted in increasing levels of violence in the game. Players may now hurl themselves at one another at high speeds without a significant chance of injury. Unfortunately, the injuries that do result tend to be severe and often season or career-ending and sometimes fatal. In previous years with less padding, tackling more closely resembled tackles in Rugby, with less severe impacts and less injuries. Better helmets have allowed players to use their helmets as weapons. All this has caused the various leagues, especially the NFL, to implement a complicated series of penalties. Despite protective equipment and rule changes to emphasize safety, injuries remain very common in football. It is increasingly rare, for example, for NFL quarterbacks or running backs (who take the most direct hits) to make it through an entire season without missing some time to injury. Additionally, twenty-eight football players, mostly high schoolers, died from injuries directly related to football from 2000-05."


Nesto drugo da vam kazem

Htela sam vec da odustanem kad sam videla da se ponovo zvace sto puta, na sto blogova izvakana prica. Stalno imam zelju da vas pitam, gde vam pobegose konji ove zime?
No, nije to bitno. Laganica. Ima nesto interesantno sto sam cula danas preko radija Pancevo.

Pita voditelj lidere manjinskih stranaka koje su usle u Parlament sta ocekuju. Tu se pricalo kome bi koji resor najvise odgovarao, bilo ministarstvo ili visoko mesto u ministarstvu, a jedan rece da racunaju na bar jedno ministarstvo i dva ambasadorska mesta!!! Malo li je na ovu skupocu, rekao bi neko, ali o tome uglavnom pregovaraju i lideri velikih stranaka i nije to poenta price.

Poentirao je predstavnik Roma. Reko je da on od ulaska u Parlament ocekuje da se njegov glas cuje, da doprinese da Romi zive makar malo bolje.

Predstavnik partije Roma jedan je od retkih koji je razumeo sustinu stvari. Tri Dzipa bi mu dala da u jednom sedi on, u drugom cilindar da mu se vozi, a u trecem moze i cemane da smesti ako hoce, samo kad bi mogao da nauci ostale onome sto je on shvatio.

edit: pod "ostale" mislim na lidere svih stranaka, a ne na lidere manjinskih, jer ako bi se shvatilo da mislim na manjinske, moj tekst bi dobio sasvim drugi smisao.


Oni su svakako jedini

Oni su svakako jedini ispravni u citavoj politickoj sceni Srbije. Ja bih volio i da se njegova zelja ostvari. Treba podrzati postene ljude.


nije bio potreban edit

sve je jasno
ko noć
:-)


Noć? Laku noć

deco, odoh ja u krpe...sutra sabajle moram da vodim mačka na desenzibilizaciju kod veterinara...


Laku noc, a sutra ces mi

Laku noc, a sutra ces mi objasniti sta je to desenzibilizacija macaka.


Kazezoze,

može...


Ne zovi đavola

taman se malo smirilo, sad će neko a pita: a odakle vam pare za džip :o)


Stvarno,

Tamara, a odakle?


Pa od poreza

Evo da ja odgovorim, ipak je moj blog - pare za Dzip za coveka, sesir i sotalo skupiti od poreza.


Konacno,

zasluzio je. Pozdrav


I neskonačno se nadam

da je taj odgovor zadovoljio vaše pitanje.


Da, naravno

odgovor je tacan. Malo smo se igrali dobacivke':)


Aleluja!

Aleluja!


...

krpenjačom? :-)

poče' da koristim ove znake
opasan medij - može i pogrešno da se shvati kad nema mimike, a kad bolje razmislim, meni ni mimika nekad ne pomaže


Ne bih odgovorila. Ne

Ne bih odgovorila. Ne komuniciram sa njima zato sto sed borim za zastitu zivotinja. Ubili su konje. Nigde ne spominju Cedine konje ove zime.

Cedi cu da kupim avion. Zasto? Zato.


Sviđa mi se odgovor

sad mogu mirno da spavam :o)


Ne mozes:) sad zelim ja da

Ne mozes:)
sad zelim ja da znam odakle Tijanicu dzip i nagon da ga "tera":)?


E vidiš

da stvarno nisam mogla :o)))

Možda samo nisam prava adresa za to pitanje, ali ću da se raspitam :o)))


a i od kojeg novinarskog

a i od kojeg novinarskog honorara je to zaradio:)


Sve ću da se raspitam

i broj cipela i ko mu ih kupio :o)


Kuku lele, Zoriceg! Kakav crni avion!

Pa znaš li ti koliko avion upumpava CO2 u atmosferu? Ja sam sad upumpao 30708 kg CO2 dok sam stigao iz Amerike. Znaš koliko sam jelki morao da zasadim da bih bio carbon neutral?


Uh, užas

a hoće li pomoći ako se uzdržavamo od disanja? :)

V.


I ako

zadržimo prdež?


Ehm...

to je valjda metan? Da li se i to računa? :)

V.


Svakako se racuna u uskom,

Svakako se racuna u uskom, zatvorenom prostoru.


Hvala na dobačenoj lopti,

ali ovo je fini jedan blog, nema smisla ;)

V.


A ja baš počela da uživam :o)))

već dugo niko nije pitao za džip :o)


Metan

I ne samo to, nego i u međuplanetarnim razmerama: kad naučnici traže život na dalekim planetama, i utvrde prisustvo metana, onda objave: na toj i toj planeti ima života, u formama Vučko i Zox.


Vise Vucko nego Zox.

Vise Vucko nego Zox.


E to već ne može da se utvrdi

bez spektrografije ;)

V.


Zeleni

Znam koliko ispumpava i slazemo se u potpunosti sto se zagadjenja tice. Novi izvori energije postizu se znanjem, Znanje se stice slobodom, sloboda se stice reformom. Ne zalazes se valjda da ostanemo bez energije, bez mogucnosti da brzo komuniciramo i krecemo se?

Oslobadjanje od energija koje zagadjuju i prostor i dusu je ispravno samo kad se zameni onima koje oplemenjuju i prostor i dusu. Drugim recima nije dovoljno biti samo protiv, nego stalno traziti i gde je ZA, I od raznih ZA birati najboljie.

Ako kao zeleni mislis da tvoje vreme nije doslo, razmisli malo kako ce brze doci. Ali, mozda ja gresim. Mozda si ti Amish (naravno nemam nista protiv njihove odluke da zive kako zive, da me neko pogresno ne shvati, jedino ne bih volela da meni neko namece da zivim kao Amish)


To Zoricag

zoricag wrote:
Ne zalazes se valjda da ostanemo bez energije, bez mogucnosti da brzo komuniciramo i krecemo se?

Ne zalažem se ja, to će se desiti, jer je ovakvo stanje neodrživo. Naš izbor je da li ćemo se lagano prizemljiti ili tresnuti.

zoricag wrote:
Oslobadjanje od energija koje zagadjuju i prostor i dusu je ispravno samo kad se zameni onima koje oplemenjuju i prostor i dusu.

Duša ne postoji (toliko o meni kao Amišu).


Da stvarno, ubili su konja...

...a ni pas se dobro ne oseća.:)))
Nešto mislim, šta bi bilo da Čeda ima čamac..mislim kakvu bi konstrukciju smislili.


Pa da je camac na

Pa da je camac na naduvavanje:)


Ma gde si Drago :o)

ma da l' ti vidiš to? ovde muku mučim, a ovi će do sutra isto :o) ja bih da čamac ide na unutrašnji glas :o)


Lako ti je kad si maštovita...

..Tamara.
I taj tvoj čamac može kud je tebe volja.
P.S. Probudih se na trenutak i nisam mogao odoleti da ne pogledam blog.
I šta vidim.....Prva ženska ekipa bloga klejovski deli ćuške Ivanu Maraviću..Došlo mi skoro da ga branim.o)))


Eee, šta da kažem ...

... da je lako, nije :o) već mi bilo dosta, kao nemam pametnijeg posla nego da se budališem ovde, i stvarno nisam uradila puno toga danas, a Srbiji se žuri :o)


Ivan je pozoksterisao!

Drago Kovacevic wrote:
Nešto mislim, šta bi bilo da Čeda ima čamac..mislim kakvu bi konstrukciju smislili.


Obožavaš olupine...

....ili ti je želja imati jednoga dana rezalište:)))


Zdravo Drago!

ovi konji što se pominju, to moram sutra da se raspitam malo, da mi objasnite, uopšte ne znam o čemu se radi...
Nego odoh ja da spavam (na bis), laku noć!


Laku noć Jelice...

Stigao sam pročitati da imaš problema sa psićem:)))...ma sledi široko objašnjenje. Matrica je kao za džip.
Konj je bio u fazonu dok se nisu prisetili džipa. Naime, "trust mozgova" je razmišljajući kako da kompromituje Čedu najpre iskoristio konja kao simbol, verujući da je konj statusni znak "mafijaša". Gledali ljudi KUM 1. Nije se baš primalo i dosete se džipa jer na Balkanu deluje ubedljivije. I tako je džip istisnuo konja.
Odnosno konja su tako ubili. A konj je kao dete. Grehota.


matrica radi

Evo npr. danas gledam CNN (locirana sam u USA). Kako funkcionise matrica u tzv zrelim demokratijama:

Pustilo glas da je Barak Obama (kandidat Dem. partije za predstojece izbore preds.) zapravo musliman jer je kao dete isao u medresu, a medrese, zna se glavne skole za teroriste.
U isto vreme pustilo glas da je ovo gore o Obami zapravo potice iz staba Hilari Klinton (takodje kandidat Dem. partije za preds.).
Dakle, iako je CNN odmah otisao do te Obamine osnovne skole u Indneziji gde je utvrdjeno da je to obicna drzavna osnovna skola a ne medresa, nista to nece pomoci - prosecni USA glasac (kao i prosecan srpski glasac)ce da pomisli da 'ima tu nesto'.
S druge strane prosecan Amer ce da pomisli kako nije lepo sto Hilari siri takav trac (iako ga verovatno nije sirila). Sama cinjenica da MOZDA jeste, opet ce glasace navesti na sumnju.
Dakle mislim da su i Obama i Hilari "over and out" a da glasine poticu iz same njihove partije od strane drugih ozbiljnih t.j. 'muzevnijih' ili 'beljih' kandidata.
O tome kako ce Republikanci krenu da prosipaju glasine u 2008 necu ni da mislim sada.
Dakle sve je to isto kao Ceda, zebra, dzipovi i druge glasine, podmetacine.
Ono sto je zanimljivo je da su izbori prosli a prica o Cedi i dzipovima i dalje traje. Da li je to signal da ce se izbori mozda ipak ponoviti, pa daj da opljujemo koga god mozemo jos malo.
Jedini odgovor na sve to: sloboda stampe i informacija, pa mozda neko stavi prst na celo i razmisli. Ne znam za bolje.


Eto, šta ti pričam Drago

... evo ga, nije dugo trebalo :o)


a sad ozbiljno, u pomoc okko dzipa!

evo ja sam glasala za Cedu, i jedva roditelje ubedila, ali mi stvarno brat mast vadi sa tim dzipom itd. itd. Ajde sada bez zezanja koji je najbolji, mislim najzreliji odgovor?


Da mu se kupi još najmanje

3 džipa :o)


i da sva tri budu crvene boje...

...kao onaj prah pronađen pre neki dan.


Aniram je lepo rekla bez zezanja...

... ali tebi ne vredi govoriti. Ova šala ti je skroz bez veze, s obzirom da može da se pokaže da je taj crveni prah mogao nekog da ubije.


Ajdeee..

...pa ne čuh da si se na to osvrnuo pre neki dan. Zbog tišine, šta li...


Lepo kažeš da je...

... to sa džipom potpuno bezveze. Onda kreneš da navodiš Čedine prednosti. Ako se sagovornik vrati na džip, kažeš: "Pa rekla sam da je to bez veze, ajd da pričamo o ovom drugom."


mene tu

nervira sama cinjenica sto mi takva glupost oslabljuje citavu pricu. ja jednostavno kazem da ce vreme sve pokazati - da li dzip ima ili nema veze, ali trenutno je irelevantno posto ne znam ni sta sve drugi politicari imaju u garazi/ kojekuda.


Pročitaj odgovor Jelici...Aniram..

nekoliko postova iznad...


Drago,

tek mi sad nije jasno. konj?


Pa evo...

Prvu Čedinu satanizaciju njegovi protivnici su radili tako što su ga snimili na hipodromu i onda počeli širiti priču kako ima konja, kako mu je toga konja poklonio taj, i taj,pa šta će mu konj, pa ko plaća štalu..
I kad se priča o konju nije najbolje primila jer nije baš palila maštu ciljne grupe, onda je smišljena priča o "zebri" "narkomanu" i "džipu"..
U međuvremenu su "papkari", konj i zebra zaboravljeni, odnosno, zato kažemo "ubili su konja" a ostale su žive i prisutne druge dve stvari koje pale maštu plebsa.Nema ti primitivca koji na pomen Čedinoga imena odmah ne pomisli na te dve stvari.


Drago,

thanx. Uzmite u obzir da sam ja na prolece iskljucila TV i zaboravila sta je politika... pa imam dosta maglovitih mesta. ku noc!


Najteže je braniti nekoga...

... fora je da tvoj sagovornik shvati da je to irelevantno. Ako kreneš da pričaš kakvi su drugi, nećeš mnogo postići. Evo na primer uzmi mene. Ja sam kao klinac podržavao Antu Markovića, glasao prvi put 1992. za GSS, nikad nisam glasao za Koštunicu (Otpor čak nije podržao Koštunicu 2000.), znači ja sam potencijalni glasač LDP-a. Sad se ja dvoumim, da li da glasam ili ne. Onda pitam: Šta će koji andrak Čedi džip? I dobijem odgovor tipa: To samo mogu nacoši da pitaju (ili recimo neki odgovor koji bi siroma' Drago dao). Ja nacoš? Pa dobro, odoh ja kod Tadića.


Pa probaj sa

kako mi kazemo (mada ne znam ko smo to mi, ali tako zgodno zvuci) "ask, don't run". Ako si zaista zainteresovan da nesto saznas i ne svidja ti se neciji odgovor pitaj na drugi nacin, nemoj odmah da bezis ;) Tako ispada da si jedva cekao izgovor da glasas za Tadica :)


Očigledno nisi dobro pročitao...

... I have asked, but the answer made me wanna run. Ovo prvi put čujem da potencijalni glasač treba da bude strpljiv, a da partija treba da ga aka. Ili tražiš izgovor što me ne privole na svoju stranu: "Pa nek ide, on je ionako nacoš."


hahaha..Maroviću..

..ja te motivisao da ideš kod Tadića.
Ovo ti je žešći fazon. Nego, mnogo bre ličiš na Sonju Liht. Da nemaš ti kakve veze sa onim njenim fondom za političku izuzetnost?
A, ja ti sigurno nisam rekao da si nacoš..i glupo je da banalizuješ svoje političke frustracije. Polako, imaš vremena, mlad si još.


Hvala što si moju tezu...

... potkrepio živopisnim primerom. Upravo o tome pričam.


Laku noć Ivane...

.....i polako. Ne valja mnogo žuriti. Pa nije propast sveta što 2003. nije uspelo. Drugi će put.


ja polazim uvek od sebe

akko bi kojim slucajem ja bila Ceda uzela bih u obzir konotacije koje u danasnjoj Srbiji ima dzip i kupila mozda Xputa skuplji auto, ali da nije dzip. Interesantno je da sam kad sam bila mala stalno mislila da cu imati dzip kad porastem, ali kada je to postalo simbol necega, smucilo mi se (zato vozim Yugo, haha). Slicna prica - mastala sam da cu se udati u crkvi kad sam bila mala. Od kako sam videla Arkana na TVju kako sa Cecom ulazi u crkvu, za mene se crkva ugasila. Setila sam se da sam ucila da katolicka crkva nije dozvolila da se Scott Fitzgerald sahrani na groblju zbog diskutabilnog ponasanja za zivota. Rasirih temu, ali mislim da DOSLEDNOST donosi rezultate na duzi rok, i treba se toga ponovo drzati u Srbiji. ne mogu vise. ku noc!


Znaš šta Ivane,

ako te jedan odgovor pokoleba da promeniš stranu, nisi nikad ni bio ozbiljno, već kao što sam kažeš, potencijalno glasač Koalicije.

Ja sam glasala za Koaliciju zato što delim te vrednosti, ma kako to tebi zvučalo.

Kasno je da to obrazlažem. Ako si još u Bg i ako nemaš drugog posla, može kafa i priča?

Jasna


a to je znaci pull dont push, eeeee

sad sam i ja nesto naucila
p
s


Ne, to je

Ne, to je navodjenje "zrtve" na unosenje kofeina u organizam...:).


ekolozi ne piju, ne puse i ne unose kofein

i ostale stetne materije. - bice to tesko navodjenje :)


:)

:)


To Ivan:O etiketama

Quote:
Pa dobro, odoh ja kod Tadića.

I onda te oni koji smatraju da se na parlamentarnim izborima glasa za stranke i koalicije, a ne za licnosti ladno u jednoj recenici proglase za idolopoklonika Tadica, zaljubljenika u Tadica, tadicevca, borisevca, ljubotadicevca (tata,a ne veliki glumac!)..sutanovcevca..:)....pa to stalno ponavljaju!!!I ne odbrani se Ivan ni doveka...
E vidis tako isto neki ovde u sekundi (samo zato sto kriticki razmatraju neciji komentar ili se nasale..:)...) postaju cedisti, skojevci itd...dopuni sam!
Preporucujem, kad vec drzis casove, da i drugu stranu malo obucis...jer, na primer, potencijalnim glasacima Tadica (na predsednickim izborima) lepe etikete...i, SUDECI PO TVOJOJ TEORIJI, mozda ih salju u apstinenciju....
U stvari, ja u tvoju teoriju da ce par komentara sa bloga odvratiti nekoga od namere da glasa za xy jednostavno NE VERUJEM. Ali, ne uzimaj me ozbiljno... ja sam stari nevernik...:)...
Eh, mogao sam prethodnu recenicu (ovu sto pocinje sa "U stvari"..:)...) da napisem na pocetku i da postedim narod davljenja!!!Ali, nazalost...
:)


To Ivan

Nisi potencijalni glasac LDP. Nisi potencijalni glasac na izboriuma uopste. Izvini, morala sam to da ti kazem zato sto sam mislila da nesto znam o tebi (naravno kao licnosti poznatoj u javnosti). Odusevljena sam bila time sto je jedan od "pameti" otpora deo te pameti pretocio u igricu, jer se odusevljavam svim dobrim strategijama koje iskljucuju nasilje.

Sad kad vidim ta si napisao, konacno i definitivno sam razocarana. Ne time za koga i kad si glasao nego zasto.

- Glasati za Antu Markovica bilo je pitanje glasanja za reformu drustva, glasanje da se olovkom pobedi partijska burzoazija i njena birokratija, glasanje da se u tom smislu narod opredeli za obracun sa klasom koja ga koci u napredku zarad licnih interesa. Ante, odnosno reformisticka politika (poenta), prosao je kako je prosao. U yu je nacionalno nadjacalo klasno i narod je krenuo u nacionalnu borbu umesto da je na jednim jedinim izborima pobedio klasu koja ga drzi u ropstvu.

U nekim delovima bivse nam drzave uspeli su da se odmaknu od toga i nastavili da grade reformisano gradjansko drustvo, u nekima su na pocetku tih reformi drustva jer ih nacionalno usporava, a u nekima jos uvek vode nacionalne bitke. Ne sumnjam da mozes raspoznati u kojoj drzavi je kakvo stanje, pa potom poredjati te drzave po tom kljucu i u porediti kvalitet zivota i GDP u tim drustvima i videti u kakvoj je vezi jedno sa drugim.

Ko je to shvatio, ko je tada shvatio zasto Ante Markovic a ne neko drugi, shvata i danas zasto Boris, a ne Kostunica i zasto Ceda u krajnjoj liniji. Za Borisa kazu da voli ogledalo. Ceda mu pomaze da ne zmuri pred ogledalom da mu se ne bi desilo da kad otvori oci u odrazu svog ogledala vidi Kostunicu. Tako ja vidim stvari kada gledam kako ko deluje na sceni, kada pratim medije i one zute i one ruzicaste, citajuci sta pise izmedju redova,a ne u boldovanim naslovima.

Ako ljudi kao ti, posle svega, jos uvek izlaze na izbore na osnovu afiniteta prema licnosti koja je lider odredjene politike i to ne prema tome koliko je on stvarno nosilac te politike i kakav je izvodjac radova da ta politika nadjaca neke druge, onda je jasno zasto nas birac toliko luta.

GSS, je na primer, moja opcija u svemu, ali ja podrzavam LDP zato sto ono sto je sustina reforme drustva kod GSS i LDP je slicna, jako blizu, s tim sto LDP ima malo nadogradnje u tome da nesto mora i bez anestezije. Tako ja gledam na stvari i zahvalna sam i Vesni i Natasi sto je napravljena koalicija.

Mozda je moje razmisljanje pogresno. Ja nisam politicar po struci, nisam ni lider ni funkcioner neke politicke stranke, ekonomista sam koja voli svoju struku i trudi se da znanjem i sposobnoscu zaradi, za sve bolji i bolji zivot i da zivi u bogatom drustvu gde se oseca mirno i spokojno i ravnopravno.

Nacin mog razmisljanja, sa gnusanjem odbacuje svaku diskvalifikaciju licnosti. Ako ste pazljivo pratili, javnu scenu videli ste da LDP nikad ne diskvalifikuje DS i Borisa na nacin koji sam ja pomenula napred,(da voli ogledalo), pa sam ja namerno to stavila da bih napravila razliku. LDP nikad ne diskvalifikuje DSS i Kostunicu trazeci klinicke uzroke u tikovima i zmirkanju. LDP se bavi njihovom politikom i delovanjem, a cesto i nedelovanjem u odredjenim stvarima, sto mu dodje na isto.

I na kraju, da, ja glasam za LDP jer vidim, kroz njegovo javno delovanje, da je na celu stranke covek za koga verujem da razume stvarnost i koji uz to ima znanja, energije, volje, hrabrosti i izdrzljivosti za pokretanje stvari. Covek za koga "kupovina vremena" najveca budalastina koja se sprovodi ovde, ne postoji ni u njegovom programu ni u dosadasnjem delovanju.

Zato je meni bljak prica o dzipu, zebri, promaji. Nama trebaju reforme i o reformama je rec. Ako neko smatra da je bolje nacrtati zebru, nego gubiti vreme pricajuci danima u parlamentu ko kuda prelazi na putu do parlamenta, onda ja takvog politicara postujem, jer on postuje vreme koristeci ga da zurno nadoknadimo izgubljeno, umesto da nekom glupom kupovinom vremena koju drugi sprovode non-stop cenu placam ja kroz svoje izgubljeno i nenadoknadivo vreme.

Mozda medju glasacima i clanovima LDP ima onih koji su tu zbog "Cedo, ozeni me", ali kad vredjate imajte na umu da ima i onih koji su putem hard thinking stali uz tu stranku. Takvi se najvise iznerviraju kad budu izazvani da zvacu o dzipovima, zebrama, i crtama, pa stvarno izgledaju i ostrasceno, sto i jeste cilj izazivaca.

Ivan koga ja znam kao javnu licnost, trebalo bi da je iznad toga, ako misli da sacuva svoj kredibilitet kod ozbiljnih ljudi za neko buduce politicko delovanje.


To Zoricag

zoricag wrote:
Nisi potencijalni glasac LDP.

Pull, don't push!

zoricag wrote:
Sad kad vidim ta si napisao, konacno i definitivno sam razocarana. Ne time za koga i kad si glasao nego zasto.

Zanimljivo, ja uopšte nisam napisao zašto.

zoricag wrote:
Ako ljudi kao ti, posle svega, jos uvek izlaze na izbore na osnovu afiniteta prema licnosti koja je lider odredjene politike...

Sad vidim, ti znaš zašto.

zoricag wrote:
Mozda medju glasacima i clanovima LDP ima onih koji su tu zbog "Cedo, ozeni me", ali kad vredjate imajte na umu da ima i onih koji su putem hard thinking stali uz tu stranku. Takvi se najvise iznerviraju kad budu izazvani da zvacu o dzipovima, zebrama, i crtama, pa stvarno izgledaju i ostrasceno, sto i jeste cilj izazivaca.

Pusti izazivače, ti juriš glasače. Ja nisam ni na jedan način uvredio Čedu, samo sam izrazio svoj vrednosni stav (ne zanima me odakle mu džip, samo ne kapiram zašto oseća potrebu da vozi džip, jer su meni džipovi bljak). Ti ne smeš da se nerviraš zbog tuđih stavova. Ako je to slučaj, batali politiku. Evo, ja sam je batalio i ništa mi ne fali.


TGo Ivan

Vadjenjem recenica iz konteksta postizete mozda efekat, ako vam je to vazno. Polazite od premise da sam tekst napisala aktivisticki da bih vrbovala nekoga kome sam u startu napisala da ga cenim i koga sam u startu okarakterisala kao javnu licnost. Uz predrasudu prema meni, da kao neko ko se ovde na blogovima deklarisao kao glasac LDP-a nista drugo i ne radim nego agitujem, dobili smo odgovor od tebe onakav kakav je.

Dragi gospodine Marovicu, nije mi namera niti da vas "pull" niti da vas "push". Ako tu predrasudu iskazanu vadjenjem prve recenice,koja je bila samo veza sa vasim prethodnim komentarom, iz konteksta izbacite i pocitate pazljivo sta sam vam napisala videcete da i druge dve recenice imaju sasvim drugi smisao. Jeste napravili nesto, po meni vrlo vredno u zivotu, kao mlad i pametan covek, ali ako upadnete u zamku sopstvene velicine, da se svako ko vam se obrati u stvari trudi da vas za nesto ili za nekog vrbuje, onda cete sa tim vi imati problem i niko vise.

Niste napisali zasto se za nekog glasali, ali ste napisali zasto za nekog niste, i sve se svodilo na lik, a ne na politiku. Niste polemisali oko politike neke stranke nego uvek i samo o licnostima. To je rezultiralo mojim cudjenjem, a ne namerom da vas vrbujem za nesto ili da vas menjam. Moje je pravo da promenim misljenje o vama, dozvolicete. I to se dogodilo. Nista vise i nista manje. I to sam vam svojim tekstom rekla, pokusavajuci da vam objasnim i zasto. Htela sam da vam kazem "zasto" izmedju ostalog i zato sto ste negde napisali da cekate svoje vreme da bi ste partijski promovisali ideju zelenih uz koju ja zdusno stojim. U medjuvremenu, dok se ta partija ne napravi ja se na neki svoj nacin borim protiv svih zagadjenja u koje ubrajam i manipulcije i lazi. Isto smrde kao izduvni gasovi. Mogla bih vam sad napisati da ste ovde da "pull", a da ste uradili "push" potencijalnog glasaca vase buduce partije, ali necu jer bi se to kosilo sa svime sto sam ikada na ovom blogu i u svom privatnom zivotu rekla (nisam javna licnost).

Ako sam napisala da me komentari izazivaju kao glasaca, pri tom veoma opsirno objasnila zbog cega i zasto me to iznervira svaki put, odakle vama pravo da me ovde etiketirate sa: "Ti juris glasace". Znaci, svako moje misljenje je bespredmetno uopste citati jer sve sto ja pisem je u funkciji jurnjave za glasacima.

Raspisala sam se, a ukucani cekaju rucak. Ukucani gladni, Ivana nisam uspela da vrbujem. Totalni fijasko! (salim se naravno, moram da dodam, jer neko moze citirati ovu recenisu kad me bude etiketirao kao "jurilicu glasova" sledeci put)


Pa dobro, kuvajte ručak...

... sad kad smo počeli da persiramo. Vi ste se nadovezali na moj komentar (tačnije seriju komentara) u kojima sam objašnjavao tehnike vrbovanja potencijalnih glasača, a sve kao odgovor na pitanj ekoje je postavila Aniram:

"evo ja sam glasala za Cedu, i jedva roditelje ubedila, ali mi stvarno brat mast vadi sa tim dzipom itd. itd. Ajde sada bez zezanja koji je najbolji, mislim najzreliji odgovor?"

Dakle, Vi ste se uključili u diskusiju o vrbovanju. Sve što sam rekao o sebi bilo je u cilju davanja primera. Dakle u pitanju je nesporazum. Ja sam se bavio edukacijom, a Vi mojom malenkošću. Znači nesporazum. Ono moje "Ti juris glasace" je značilo "Pri vrbovanju, fokus treba da bude na glasačima, ne na izazivačima." Dakle, ako ste zainteresovani za politički jiu jitsu (Pull don't push), moji komentari će Vam biti interesantni. Ako niste, žao mi je, nisam imao nameru da se bavim Vašim aktivnostima.

P.S. Ne pravim partiju zelenih, batalio sam politiku.


ivane

Diskusija nije bila o vrbovanju.
To si ti nametnuo posle nekoliko komentara.

Dakle, ti si u jednom momentu izneo tu priču o pull don"t push, podrazumevajući da je osnovni razlog našeg boravka ovde ideja o pridobijanju novih glasača.

Oprosti, ali to jednostavno nije tako.
Možda postoje neki ljudi koji su ovde samo da bi agitovali, ali definitivno ti ne možeš da budeš predmet agitacije. Bar ne na blogu.

Čini mi se da je ogromna većina ljudi ovde već politički određena i da provode vreme na blogu da bi sučeljavala stavove.

Pozdrav.