Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Serbonovi sinovi

 Pre nekoliko dana mi je stiglo sledeće elektronsko pismo:  

Са нескривеним задовољством Вас обавештавам да је, на предлог Жирија, Управни одбор Удружења универзитетских професора и научника Србије, на седници одржаној 16. јануара 2007. године једногласно донео Одлуку да Вам се додели  

НАГРАДА «ПРОФ.ДР ВОЈИСЛАВ К. СТОЈАНОВИЋ»

за изузетне резултате постигнуте у уметничком раду. 

Свечана академија, на којој ће нам бити посебна част да Вам уручимо Награду, одржаће се у четвртак, 25. јануара 2007. године у 18 часова у Свечаној сали на Грађевинском факултету. 

Smatrao sam ovo velikom počašću, za tu priliku obukao odelo i po peti, šesti put u životu stavio kravatu. Došao sam na naznačeno mesto malo ranije. Bio sam stvarno uzbuđen, ovo je bilo moje prvo priznanje za 29 godina rada na Fakultetu Dramskih Umetnosti. U prvim redovima su sedeli laureati: stariji svet, sve sami akademici. Smatrao sam da mi je mesto iza njih pa sam seo u drugi red. Nisam pogrešio. Videće se zašto.

Počelo je pozdravnim govorima. Nije bilo strašno, predsednik SANU i rektor BU su bili uviđavni i nisu previše uživali u svojim besedama. Međutim, procedura dodele nagrada trajala je beskonačno. Voditeljka, takođe profesorka sa nekog od tehničkih fakulteta, čitala je detaljne biografije dobitnika nagrada, grešeći često u izgovaranju njihovih imena i komplikovanim nazivima njihovih dela, predsednik udruženja se sa svakim od njih fotografisao, poneko od nagrađenih je imao nešto i da kaže. Tako je, na primer, dobitnik nagrade za životno delo iz oblasti robotike desetak minuta objašnjavao nešto što niko živi u sali nije mogao da shvati. Ali, dobro, dedica je očigledno sjajan naučnik i ima prava da na kraju svoga naučničkog puta kaže ponešto što jedino on razume.

A onda je došao vrhunac večeri. Dobitnik nagrade za izuzetan doprinos u naučnoistraživačkom radu akademik Vasilije Krestić stao je za govornicu i pročitao svoju zahvalnicu. Ukratko, taj govor se odnosio na njegov mučenički životni put koji je bio posut trnjem zbog njegove neutažive želje da se otkrije prava dimenzija srpskog stradanja od strane Hrvata. Dabome da su sve nedaće dolazile baš od te opake nacije koja je svim sredstvima pokašavala da ga omete u njegovoj svetoj misiji. Zatim je usledilo nabrajanje hrvatski smicalica i trikova kojima je pokušano da Vasilijev rad nekako zaustavi a istina spreči da izađe na videlo.

Sve ovo mi je zvučalo poznato. Kao da se za trenutak na ekrane vratio te ve dnevnik s početka devedestih i poznati rečnik kojim su se koristile Mila Štula, Spomenka Jović i Milijana Baletić. Ili je odnekuda vaskrsao Vasilijev kolega dr Jovan Deretić, autor knjige o izvesnom Serbonu Makeridovu, osvajaču koji je živeo mnogo pre Aleksandra Makedonskog i osvojio mnogo više sveta od njega. Serbon, otac svih nacija, bio je, dakako, Srbin. To jest, svi koji su od njega potekli, znači svi poznati narodi, srpskog su porekla. Današnji Srbi su, u stvari, samo jedni od mnogih Srba koji su, tokom vremena, postali Grci, Kelti i slično. Srbi, po Deretićevom tumačenju, nisu narod, to je rasa. U stvari, što da to krijemo, svi indoevropski narodi su poreklom Srbi. Čak se i onaj od Serbona mnogo manji osvajač, Aleksandar, prezivao se Karanović i bio je srpskog porekla. On je osvojio svet sa vojskom koja je bila iz krajeva nastanjenih Srbima, toliko su bili hrabri naši preci. I najlepše devojke, koje se mogu primetiti na starogrčkim vazama, takođe su bile Srpkinje, za šta postoje neoborivi dokazi. I sva poznata imena imaju srpski koren, samo su ih podli Grci, Rimljani i ostali menjali. Kraljica Semiramida u korenu svoga imena nosi značenja “Srbi” i “majka”, što je neoboriv dokaz da su Srbi izgradili Vavilonsku kulu!          

Sada je čovek ispred mene ponavljao priču koja nas je dovela ovde gde smo. Razmišljao sam da li da ustanem, izgazim po prstima one akademike i odem bez nagrade ali sam se ipak nekako suzdržao. To je bila greška iz najmanje dva razloga. Prvo, popustio sam sopstvenoj sujeti i uzeo od onoga što voli da se slika neko bezvredno parče papira, a drugo, propustio sam priliku da pokažem šta mislim o nacizmu koji okupljenima, sudeći po aplauzu koji je Krestić dobio, i nije bio tako stran. (Moram da priznam da je predsednik SANU napustio salu pre njegovog govora a da je rektor BU sve vreme frivolnog izlaganja akademika Krestića glasno razgovarao sa jednim drugim akademikom koji je sedeo do njega). Na kraju, morao sam da saslušam i umetnički program koji se sastojao od operskih arija, što me je konačno dotuklo.         

Neko će reći da preterujem, da se samo radilo o svečanom skupu nekog udruženja, koji vode estradi nevični naučnici ili da svako u svoje ime može reći bilo šta. S druge strane, takođe se može tvrditi kako jedno takvo udruženje, koje postoji 82 godine i u svome članstvu pominje mnoga slavna imena nauke i umetnosti, predstavlja sliku duhovnog stanja nacije. Ipak je tamo bio, hteli mi to ili ne, intelektualni krem ove zemlje. Sačuvaj me bože... 


Mislish pochece da komponuje

Mislish pochece da komponuje kola i narodne svte. Na cirilici :)))


pa ja mislim da neki raniji

pa ja mislim da neki raniji naslovi ukazuju na posledicu sa te slike :-)

Na Dunavu šajka, scena za sopran, klavir, udaraljke i gudački kvartet
Rukoveti, pet pesama za sopran i orkestar
Konji Svetog Marka, iluminacija za simfonijski orkestar
Skomraška igra, za kamerni orkestar
Duh iz tikve, bajalica za limeni duvački kvintet


a znas li onu:

Rasle tikve na bunjistu....


more bre(2x), ajd odatle

more bre(2x), ajd odatle bre...jel to?


pa da

al refren mora horski


pa to ti kazem, to ce odmah

pa to ti kazem, to ce odmah drugarica iz zivog zida da sredi aranzmanski. pardon, drug iz zivog zida.


samo da ne zaboravis

na pistaljke i drombulje.
A sto ti ne spavas?


evo me, idem sad. 'ku

evo me, idem sad.
'ku noc.
poz
c.
.


greskom

ponovio


Poshto su Gorana ubili

Poshto su Gorana ubili operskim resitalom, predlazem da mladjuhna chlanica iskomponuje nove na cirilici. Mozda ce iste vishe prijati Goranovom uhu:
Kamena s ramena, opera bufa
Udri me ubi, Srbiju ne dam, opera serija
Slepi soko, opetreta


ok trovanje Bebo

ali ne znam ima li smisla da trolujemo na ovako ozbiljnom skupu blogera;-)


A snimite onog sa

A snimite onog sa leptirnjachom. Shto se udidio :))


onaj sa leptirnjacom me

onaj sa leptirnjacom me podsjeca na Beckenbauera u zivom zidu, protiv Jugoslavije. Imao je dobar razlog da tako stane posto je slobodni udarac trebalo da izvede Katalinski:-)))


Cepaj Katalinskiiiii :))

Cepaj Katalinskiiiii :))


pa i jeste zid...mislim, ko

pa i jeste zid...mislim, ko ga je probio do danas?


to je draga

kljuchna rech-drugarice & drugovi.


Endemska pojava

Kaze se: "u realizaciju su ukljuceni ...". Ne gadjajte se padezima, niste valjda iz dela drage nam domovine koga necemo da damo cim ga povratimo. Tamo je "endemska pojava" da se ne razlikuju instrumental i lokativ. No posto ste "dosli u toj situaciji" vodite racuna ubuduce.
P.S. Ako je u pitanju stamparska greska, izvinjavam se, mnogo se izvinjavam


Slazem se...

Nisam imao namjeru da stavim slucajeve MB i GM jedan nasuprot drugog i da ih uporedjujem. MB je bio onako vise kao slagvort. Nema niceg s cim se ne bih saglasio u vasem odgovoru. Bilo bi lijepo i nama i Goranu, da se snasao. Pamtilo bi se.
Ja samo htjedoh napomenuti kako vjerujem da ce se Goranu, kao licnosti prisutnoj u javnom zivotu Srbije pruziti prilika da jednom stane iza rijeci koje smo procitali u ovom izdanju njegovog bloga.


s kim imamo cast

s mujom ili sa hasom?


oibibio

Kad reche mujo i haso, jel znash rech koja se na bosnaskom pishe sa dva n?


nneznam bebo

da cujem:-)


slan'na :)))))))))))

slan'na :)))))))))))


:-)))

ima jos jedna rijec sa duplim slovom, "napal'la" :-)


a 3 n Bebo?

slan`n`nica :))


to je mujo koji hasa. gladan

to je mujo koji hasa. gladan muja, kprs?


ja mislim da je haso, mujo

ja mislim da je haso, mujo nije dogurao ni do treceg osnovne.
haso je zavrsio 4 godine a najbolju ocjenu je imao iz fizickog;-)


nije da se hvalim

kao sto se moze primjetiti, ja sam zavrsio svih 8 razreda.


Proporcionalno, Hrvati su

Proporcionalno, Hrvati su verovatno najgenocidniji narod na svetu. Mislim da je u redu, kad god je to moguce i sto cesce, podsetiti na ono sto su Hrvati Srbima, Romima i Jevrejima tokom poslednih stotinak godina radili. Cak i na dodelama kojekakvih nagrada. E sad, sto se na dan Holokausta podseca samo na jevrejske zrtve, to je druga stvar.


question

a sta cemo s Katalinskim?


Proporcionalno je

sjajan kriterijum kada se odredjuje NAJgenocidniji narod. Onda oni narodi koji NISU NAJgenocidniji mogu mirne savesti da nastave sa genocidom. Ako je potreban. Zar ne ?


Proporcionalno,

Vaš komentar je jedno od najvećih skrnavljenja praznika holokausta na ovom blogu od juče, koliko sam uspeo da vidim.

Praznik se tiče toga da pamtimo, mi sami, i preispitujemo sebe, a ne da podsećamo druge, prljavih i krvavih ruku posle onoga što nam se desilo u bliskoj prošlosti.


Da li su sve krave crne ili je svanulo?

Kako biti tu, a ne učestvovati?

I šta i kada i koliko treba reći?
Gorane, za utehu - niste jedini koga muči ovo pitanje.
Evo šta T. Man piše K. Kerenjiju 1945. godine:

"Ali je još bestidnije držanje gospode kolega, koje, jer nisu otvarale usta, pa su 1937. godine bile u lagodnoj situaciji da ostanu kod kuće, sada nastupaju sa odlučnim stavom da su oni, eto, u herojskoj vernosti sve ovo vreme izrdžali u domovini, dok sam ja...
Magarci su to koji su ostali da sede, ljudi koji su sedeli u zapećku, ništa oni nisu naučili i ništa nisu zaboravili; i ja se sada borim sam sa sobom da li da im sve to otvoreno kažem."

Ne treba reći samo Krestiću - treba reći i sebi. I onima iz zapećka. I pitati se - čak i kada smo govorili, da li smo govorili dovoljno glasno.
Gospodsku uzdržanost treba nekad okačiti o klin. Inače će taj klin poslužiti nečem drugom.
Mi posle možemo da zbijamo šale, ali neke stvari su se već desile.
Sa desne strane ide natpis "Ubijeni su na straži u kasarni u Topčideru".

Sa fotografije, nešto niže, posmatra me simpatična životinja.
Zamislite, neko u Srbiji misli i o njima.


Greška

Izvinjavam se zbog tri puta postavljenog istog komentara. To je bila greška u koracima - a ne demonstracija kako treba govoriti glasno i ponavljati dok vas ne čuju.


Neko će reći da preterujem

Mozda preterujete ? (mada,ne verujem...)


Monthy Python Flying Circus

olinjale,ofucane drtine,sto ponekad izmile iz prasnjavog ANUS/SANU... cekajuci nekog svog Godoa,Novog Serbona, Svesrpskog Oslobodioca

... u medjuvremenu bauljajuci aulama univerzitetskih zdanja... u Tom Medjuvremenu oni se - podgrevajuci sopstvenu sujetu tastinu praznine pocaste tu-i-tamo nekim diplomama/svedocanstvima/ nagradama/plaketama, a uz svevaseljenske epitete/superlative, sto ih tako toplo i prisno razdele izmedju sebe,onako pausalno... tapsuci se po ramenu,ukrug,jedan drugoga...ovo sto si doziveo je-sva sreca!-ipak samo vrlo crna komedija...a ovaj skandal zasluzio je jedino i samo zlurado podsmevanje... ludaci sa ozbiljnim namerama,mozda ta institucija ima jos ponekog ko bi bio malo svetlija tacka,a ne neki Krestic Vasilije? mozda i sada ima nekoliko normalnih, verovatno... ali oni tog dana nisu sedeli do tebe...?
dragi gorane,nije trebalo da primis tu nagradu.
trebalo je da ustanes i odes.
a pokazao si i previse pristojnosti i obzira u datim okolnostima
((-*


samo deo posledica nasih ludila od devedesetih do danas

Izvinjavam se verovatno nije najbolje mesto(niti je odgovor na gornji post),ali sam pet puta citao ceo text i jednostavno nisam mogao da shvatim da se tako nesto dogodilo...samo mali stravican primer sveopsteg ludila i gubitka svakog kriterija normalnog zivljenja..

Stravičan zločin u mestu Boljevci kod Surčina
Četvorica maloletnika mučili Branka Nikolića (17), a potom ga ubili i bacili u kanal. Od njega uzeli mobilni i novac....zatim slede jezivi detalji


Dobro je mesto g. Šćekiću...

...i čitajući tu vest imao sam istu asocijaciju.
Ne znam jeste li primetili da je ubijeni mladić Rom, a jedan iz grupe ubica učenik bogoslovije?
Iz načina na koji je vest sročena može se zaključiti da je žrtva mučena,da u tome ubistvu ima nešto ritualno, a da motiv svakako nije pljačka..
Zaista strašno, da strašnije ne može biti...


to je samo jos jedan dokaz

to je samo jos jedan dokaz da mozemo izjednaciti spc sa talibanima. sta je sledece? odsecanje ruke na daily base.u?


BoL

...i suviše je malo podataka da bi mogli izvlačiti takav zaključak. Međutim, netolerancija, kultura nasilja i nesposobnost suočavanja sa istinom su epicentar svakoga rizika.
Međutim, vest je sastavljena vrlo indikativno i prosto tera na zlosutne zaključke...voleo bih da nije ono što pretpostavljam..


znam drago ali sam besna pa

znam drago ali sam besna pa me sve tera u tom pravcu razmisljanja. zanima me kako ce reagovati na tu vest 'profesori' tog kretena...netolerancija spc.a je sve veca. samo se seti ko im je nov svetac, pa sva zalaganja proziv abortusa, pa onoliki blagoslov shkorpionima i ko zna kojim sve formacijama i koliko puta kad 'heroji' nisu imali kameru pri ruci! onoliko mesanje u politiku zemlje (talibani su vladali u jednoj, zar ne?)! a da nece da se kandituju na sledecim izborima? ne bih bila iznenadjena da neko od njih vec nije na spisku extremne stranke i one koja sad jos koji dan ima premijera drzave u svojim redovima. pitaj JJ Bebu kako je prosla kad je htela da se pricesti za bese uskrs ili bozic. ej, zena je bila vernik, mnogo veci od mnogih ciju ruku sinod mije (i obratno) a dobila je najvece ponizenje zbog mindjuse u nosu! stoka talibanska!!!! samo se nerviram dzabe jer ovo sto pisemo ovde nema nikakvog smisla. tapsemo jedni druge po ramenu i sta?! ovo sve ne dolazi Nikada do usiju i glava onih koji rade takve zlocine. i to je glavni problem.
besmisleno je sve ovo ovde...pricamo po milion puta jedni drugima istu pricu ali se vrtimo u krug i to me najvise i ljuti. nema smisla, drago - besmisleno je! svaki natzi koji se pojavi na blogu lako poludi i biva banovan, iako je vec lud od mrznje prema svemu sto hoda a ne nosi njegovo ime&lik, ali i zato sto ga svi docekamo na noz, jer smo i mi sami otupeli od pricanja jednog te istog sadrzaja umesto da naucimo kako da komuniciramo sa tim Njima. ako i jednog natzosa preobratimo, vec imamo uspeha. oni su Bolesni od mrznje, od teorija zavere, od gubitaka teritorije, od siromastva - bolesni, i treba im lek. treba im edukacija. da li mi to dajemo ovde a umemo samo da se zalimo? nisam sigurna. umesto da se fokusiramo na to mi se pljujemo medjusobno vec mesecima! imamo zajednickog neprijatelja koji je dobio Toliko Jebeno Mnogo Glasova i u samom Beogradu a ne pitamo se zasto?!
doesn't ring a bell?!?!?!?!?

a ti kao aktivista/simpatizer/clan ldp.a razimisli sta sam ti rekla i nemoj impulsivno da mi odgovaras, jer ako to radimo nas dvoje ovde, onda nismo nista bolji o Njih. od impulsivnosti do agresije je samo mali korak a znamo dokle nas je agresivnost dovela.


Ma ok BoL...

...ja te potpuno razumem i sam se često tako osećam.
Baš tako kako si opisala. No, o ovome treba neprekidno pričati, nema veze što nam se po nekada čini da pričamo sami sebi. Zlo ne treba ostavljati na miru jer tek onda je gadno. Zlo se trudi da pokaže da ne postoji i ako mu to uspe onda caruje. Naše je da upiremo prstom u njega, da mu stajemo na rep i ne može biti pobednikom.


slazem se da treba ali

slazem se da treba ali mislim da je potrebno napraviti ozbiljnu strategiju detoksikacije Njih, jer bez toga, ni nama nece biti mnogo bolje.
u tome je moja poenta.


Ti utehu

čekaš, ne utehe nema ... u stvari, možda i ima. Sećaš se Germanikinog komentara kod Mjehura?:

Quote:

...ima jos jedna sitnica koja je meni u nemackoj fascinantna: to ti je jedno strogo podeljeno kastinsko drustvo! i to zbog njihovog obrazovnog sistema. ovde se deca od 4 osnovne dele u skole koje imaju ili nemaju prohodnost za fakultet, tako da ti od 10. godine nemas vise kontakta sa drugim slojevima drustva. nije da oni nece da se mesaju, nego su prosto objektivne okolnosti takve da nemas prilike da sreces one "druge."

šifra: štedi i vreme i energiju


o tome i pričamo..

Teoretičari i snevači tla i krvi sa teorijama odbrane zemlje, nacije, slobode i prava ne vide još uvek (ili neće videti nikada) magbetovske pečate po svojim šakama, na stranicama svojih spisa, u ehu svojih čuvenih telefonskih razgovora i svojim neznanjem ne daju da se već jednom razdužimo od zločina, njegovog zagovaranja ili odbrane...Haoma je na ovom blogu napisao/la:

Quote:
...Gospodsku uzdržanost treba nekad okačiti o klin. Inače će taj klin poslužiti nečem drugom.
Mi sada možemo da zbijamo šale, ali neke stvari su se već desile.

Sa desne strane ide natpis "Ubijeni su na straži u kasarni u Topčideru".
Sa fotografije, nešto niže, posmatra me simpatična životinja.
Zamislite, neko u Srbiji misli i o njima...

Masakrirani mladić o kojem pišete, tkz. "kultura nasilja" koju živimo kao poratno i post-konfliktno društvo neizbežne su posledice tog nerazduživanja od zločina "reči i dela". Pravo na poslednji apel, pravo na odbranu, zloupotrebljeno je, a "istočnim pitanjem" bave se neznalice, mediokriteti i uticajne neformalne grupe. Mi ostali osećamo kako ponekad dišemo truo vazduh mržnje prema svemu što makar i zaliči na život, istinu, razduživanje sa nasiljem. I češće nego što je to zdravo, bivamo ućutkani pričom "da će to sve proći". Neće. Mržnja i nasilje ne prolaze same od sebe, one se ćutanjem hrane. To znaju ljudi koji su neki dan u Rezolucije (a kasnije će i u zakone) uvrstili: "poricanje Holokasta je krivično delo". Ne poredim užase, ne brojim žrtve, samo spominjem kako to izgleda kad ljudi, svesni da spremnosti na poricanje ima, reaguju pravom. I s pravom. A mi beležimo strahote, mnogo godina posle i pravimo se da, kobajagi, nisu povezane sa mnogo godina pre. Iščitavamo realnost svi, neki o njoj ćute, a neki najbestidnije lažu....


Počast ili pošast

Da, oni se, ugađajući svojoj sujeti, aili i demonstrirajući svoju moć, malo počaste, ali nije dovoljno da to bude među sobom. Potreban im je i Goran Marković, potrebni su im i akademici kao što je bio Marić (čija je smrt u SANU, izuzev umrlice istaknute na ne baš vidnom mestu, prošla prilično nezapaženo) da bi izjednačili ono što sami rade sa onim što ima nespornu vrednost. Ako podležete pristojnosti ili sujeti - Vi im pomažete. I tako se onaj davni slogan - "svi smo mi pomalo socijalisti" pokazuje kao tačan.

Neka se onda akademici koji tu titulu nose zahvaljujući svom časnom naučnom i umetničkom radu ograde od delovanja onih koji su im kolege samo po nezasluženom zvanju i ni po čemu više.
To je ispit savesti i ispit istine.
I to je najdelotvorniji način - javno govoriti istinu, jer im time oduzimate najmoćnije oružje - njihova igra se uvek odvijala po kuloarima.
Ali ne javno - tako da Vas samo mi čujemo, nego javno tako da Vas čuju i oni koji su podlegli čarima lažnog autoriteta, pa misle da seljačka patetika i paranoidna zatvorenost, koje proklamuju Bećković i Ćosić i Krestić i njima slični, zaista predstavljaju jedini mogući vid patriotizama.

I još jedna stvar - biti u koaliciji sa onima čiji su prometeri Bećković, Velja Ilić i Ceca (prvopomenuti gospodin se sam svrstao u ovo slavno društvo i on im suštinski i pripada) jeste izdaja birača i ne može se pravdati pomirenjem dve Srbije ili višim ciljevima.
Postoji i treća Srbija o kojoj se najmanje govori - a najbrojnija je - Srbija sklona zaboravljanju, popuštanju, konformizmu i sleganju ramenima.
I ovoj Srbiji ne treba podilaziti lažnim pomirenjima, jer to pomirenje zahteva njihova prećutkivana nemirna savest.

Još jednom pogled nadesno "Ubijeni su na straži u kasarni". A onda pogled u ogledalo.
Ne zaboravite - to se desilo nakon pada Miloševićevog režima.
Naravoučenije - Miloševićev režim zapravo nije pao, a neko nas uči da se treba pomiriti i oprostiti, jer su oni sada blaži, civilizovaniji. Varka, oni su potuljeno zlo, koje sada isprobava koliko visoko može da podigne glavu.


Postujte mrtve

Gospodine Markovicu, Ustase su u toku Drugog svjetskog rata, po najskromnijim procjenama, ubile barem pola miliona Srba. To sto nisu uspjele da ubijaju po Beogradu i Srbiji vam ne daje pravo da se sa tima zrtvama zapadno od Drine sprdate. Vec odavno je jasno da je u prirodi srbijanskog poganog mentaliteta trgovanje svim i svacim pa tako i sopstvenom istorijom i sopstvenom tragedijom.


Poštujte žive

Nisam primetila da se neko ovde "sprda" sa žrtvama ustaških zločina.
Jedna je stvar poštovanje mrtvih, a druga je stvar stvaranje mržnje prema onima koji su živi. Po Beogradu i Srbiji, nažalost, Srbe su (i ne samo Srbe) ubijali Srbi.
A onda su neki od tih Srba i potomci nekih od tih Srba počeli da šire mržnju prema Hrvatima, izjednačavajući ih sa ustašama. Možda baš zato da se njihovi zločini u sopstvenoj zemlji i nad sopstvenim narodom zaborave. A onda su počeli da šire mržnju i prema onima koji su se protivili širenju te mržnje.
To nije poštovanje mrtvih, to je uništavanje života.

Kako preobratiti ljude zatrovane nacizmom?
Suočiti ih sa posledicama njihove ideologije. Svaki put ih podsećati na to kakva su dela proizvele njihove reči.
Pokazati im snimke ubijene dece i pitati - hoćete li to?

Poslati protest SPC zbog javnih nastupa sveštenika koji podstiču nacionalizam i pitati Sinod - Da li je Bog srpsko nacionalno dobro? Kakvu nam to novu teologiju proklamuju? Zatražiti od njih da javno iznesu svoj stav prema Obrazu i sličnim organizacijama. Zatražiti od njih da u svoje nedeljne propovedi uključe propoved o opasnosti od nacionalizma i pogrešno shvaćenog "srpskog pravoslavlja". Oni su prvi dužni da skrenu pažnju na ovu opasnost, jer se zločinci kriju iza njihovog autoriteta.
U suprotnom, treba im reći da više nisu sveštenici i da nemaju pravo da govore o hrišćanstvu.

Vršiti stalan pritisak na medije. Svaki put kada se da reč onima koji šire istu tu mržnju - buniti se.
Ustati i otići sa svakog skupa i iz svake emisije u kojoj se pojave "Krestići". Otvoreno im reći - "sram vas bilo".
Pitati ih javno gde su im bili sinovi dok su tudju decu trovali i slali ih u rat.
Naterati ih da makar zaćute.

Da li mi zaista moramo da plaćamo pretplatu dok je glavni urednik RTS-a Tijanić? Da li smo zaboravili ko je on?
Da li su javne ličnosti koje se izjašnjavaju kao naši istomišljenici zaboravile šta je bila i ostala Pink televizija?

Nema razloga za očajanje, jer se ništa ne može preko noći promeniti, ali pogrešno je misliti i da je posao završen. "Krestići" nisu neki tamo izlapeli starci kojima je dovoljno smejati se u potaji i koji nemaju nikakvu moć. I nemojte zaboraviti da oni imaju naslednike. I nemojte zaboraviti da vaša deca gledaju programe koje oni kreiraju.
Gorane, Vi i oni čija imena gledam sa leve strane (Aleksandar Đoršević, Ana Sofrenović, Biljana Srbljanović... i da ne nabrajam dalje) imate priliku da javno progovorite.
Hoćemo li čekati da ponovo ubiju nekog kao što je bio Dragan Makismović, ili da napadnu nekog kao što je Rundek, da bismo reagovali. Da li je život onog ubijenog dečaka manje vredan od njihovih života?
Da li ste javno reagovali povodom ovog ubistva? Ako niste, uzalud ste tražili postavljanje spomen ploče Maksimoviću. Tadić je otišao na kafu sa Rundekom posle napada. Da li je reagovao posle ubistva nepoznatog dečaka?

Ili smo postali elitisti i kada su žrtve nacizma u pitanju? Sve su žrtve jednake, ali su neke žrtve "jednakije" od drugih?

Intelektualci i umetnici ne smeju da zaborave da imaju važnu ulogu i da su dužni - istine, razuma, ljudskosti i umetnosti radi - da uvek prvi i uvek najglasnije progovore.
Ako to ne učinte - izdali ste sebe.


Ja bih vas zamolio da uzmete

Ja bih vas zamolio da uzmete neku od Kresticevih knjiga pa nam kazete sta je to netacno u njima. Sto se Hrvata tice, nije li nesporna cinjenica da oni svakih dvadesetak godina dobijaju spontane "napade" ustastva u sta smo se mogli uvjeriti 1989 godine. Njihova valuta kuna je blistavi primjer neugasene nostalgije za NDH.


Sa vama nema

Sa vama nema svrhe diskutovati. Prvo naucite matematiku, obican racun za prvi osnovne. Od 1945 do 1989. ima malo vise od 20 godina za "napade ustastva". Da li znate sta je "nesporna istina"? Recnik vam je ispod svake kritike.

Da citam Kresticeve knjige, mi ne pada na pamet, ne bih da ugrozim zdrav razum i zdravlje citajuci takve stvari. Dovoljno je sto ga vi citirate, pa da se normalnom coveku smuci.

Over and out, sa vama vise ne polemisem. Nepopravljivi ste nacionalista, a po ijekavici je jasno i odakle ste.


Za R

Ne postoje genocidni narodi već samo genocidni pojedinci unutar nekog naroda. Pa tako, da bukvaliziramo stvari, unutar hrvatskog naroda pouzdano genocidni su Ante Pavelić i Maks Luburić ali to sasvim sigurno nisu Miroslav Krleža i Darko Rundek, unutar srpskog naroda svakako su genocidni Dimitrije Ljotić i Radovan Karadžić ali to nisu Nikola Tesla i Biljana Srbljanović, unutar njemačkog naroda neosporno su genocidni Adolf Hitler i Heinrich Himmler ali to svakako nisu Tomas Mann i Reiner Werner Fassbinder itd.


nije to zaboravnost

Quote:
Da li mi zaista moramo da plaćamo pretplatu dok je glavni urednik RTS-a Tijanić? Da li smo zaboravili ko je on?
Da li su javne ličnosti koje se izjašnjavaju kao naši istomišljenici zaboravile šta je bila i ostala Pink televizija?

Ljudi se sistematski truju medijima, i stampanim i elektronskim. Manipulacija medijima je ovde tabu isto kao i poreklo imovine, o tome se ne prica ni u jednoj politickoj opciji ovde. Uvek postoji neko pitanje od nacionalne vaznosti, pa kad to resimo...
Proslo je 7 godina od bombardovanja ovde niko nikada nije pitao sta je trazila vojska po skolama u to vreme? Sta se time postize?
Da li je neko cuo to pitanje?


Haoma svaka cast

Vec dugo nisam procitao ovako dobar tekst.


Ostavite se prebrojavanja

Ostavite se prebrojavanja: Ko je koga vise ubijao. Kao, oni su nas ubijali u II svetskom ratu, pa da im vratimo malo, to je bila filozofija SVIH ratova devedesetih. Ko god nema argumente za to, poteze "sta su oni nama radili u II ratu".
Gospodine, kao idemo u svet, mi se ne stidimo toga sta su (i kada) nama drugi radili, vec onoga sto su neki nazovi "nasi" radili, na zalost i u nase ime.
Prekinite stalno sa tim zalopojkama, pogledajte (pogledajmo)se u ogledalo. Nismo ni mi tako lepi i nevinasca, kao sto mislimo ili zelimo da smo.

Inace, za malo poboljsanje vaseg znanja iz istorije, jedan zanimljiv podatak (kad ste vec navalili da brojite zrtve): Komunisti su POSLE rata, od 1945. do 1948. u Srbiji pobili vise od 600 000 SRBA. Znaci, nisu samo ustase ubijale Srbe (Ne pada mina pamet da ih branim, da se slucajno ne "zakacite" za ovu opasku.Zlocin je zlocin, nema opravdanja ni za jednog ubijenog. Zato Vas molim, okanite se prebrojavanja zrtava.

Vratite se temi bloga,a to je SRAMOTA Srbije koja se zove SANU. Casnim pojedincima se duboko izvinjavam. Mada treba da se raspitaju na Masinskom fakultetu BU kako je profesor Ljubomir Grujic odbio da ga fakultet predlozi za akademiju: "U to drustvo lazova i lopova necu".rece i spasedusu svoju. Mozda su i drugi mogli tako da postupe, pa da sada imamo "cistu" akademiju punu Krestica i slicnih kreatura. Posteni i vredni naucnici i umetnici bi mogli da imaju drugu akademiju, na koju bi smo s pravom bili ponosni. Zar ste toliko kratke pameti da ste zabotravili ko je pisao Memorandum? Goran Markovic?


Mozete li tu besmislenu

Mozete li tu besmislenu brojku od 600.000 ubijenih da potkrijepite nekim dokumentom? Koliko je uopste ljudi u to vrijeme zivjelo u Srbiji? Necete valjda reci da je ubijeno 15% stanovnistva? Sto se memoranduma tice, ja sam siguran da ga niste procitali, a ako jeste, molim vas da mi citirate sta je u njemu problematicno.


Ostajem

Ostajem pri tome da se ne upustam u polemike sa neznalicama istorije svog naroda. Rekoh da vas ijekavica izdaje da NISTE iz Srbije,ne bi ste trazili dokaze za zrtve komunizma. Over and out ali stvarno samo za vas i vama slicne.


Broj upotreba

Nije reč o "nespornim istinama" i brojkama, nego na koji se način one mogu (zlo)upotrebiti.
Ako iznesete nespornu istinu o ustaškim žrtvama da biste osudili zločin genocida (bez obzira na ko ga je počinio i nad kojim je narodom izvršen) - to je u redu.
Ali ako iznosite broj žrtava i nespornu istinu ustaškog zločina da biste rasprivali mržnju prema Hrvatima i skretali pažnju sa ključne teme - a ključna tema u Srbiji posle pada komunizma (koji je bio neminovan) trebalo je da bude - zločini koji su komunisti počinili, onda se to zove zloupotreba činjenice.
A srpski "komunisti" su jednostavno zamenili tezu i podmetnuli nam Hrvate kao neprijatelje, a potom i čitav svet, da bi se oni sami prerušili u "patriote" i tako sakrili sopstvene zločine.
Vraćaju nas u prošlost da bi prikrili sadašnjost.

Zaista, zašto se u Srbiji beži od otvaranja dosijea? Možda zato da se ne bi otkrilo pravo lice onih koji su na svom "nacionalizmu" napravili lepu karijeru.
Već tada je pripremljeno tle da se zamene lutke - ali da lutkari ostanu isti.

Da li zaista verujete u Šešeljevo disidenstvo, i 80-tih, a i u vreme Miloševića? Da li verujete i u Koštuničino disidenstvo? Pogledajte njihove aktivnosti i sve će vam biti jasno.

Nedavno sam u novinama pročitala članak o srednjoškolskom profesoru koji je jedno pet godina proveo u zatvoru zbog neoprezne izjave o komunističkom režimu pred "prijateljem" . Njegova porodica je uništena, ali zbog njegovog zatvaranja srpski intelektualci nisu pisali peticije, i njemu kazna nije smanjena niti je on ranije pušten iz zatvora kao Šešelj. To je, kao i mnogi drugi zločini, prošlo neprimećeno.

Ustaški zločin je zvanično osuđen, ali da li se sudilo komunističkim zločincima? Podsetite me, nisam primetila. Svejedno da li je broj tih žrtava bio 5, 10 ili 15 posto od ukupnog broja stanovnika.

I ko te zločince još uvek štiti?
Zašto ne možemo, osim u privatnim razgovorima, da saznamo detalje iz biografije nekih "uglednih" ljudi u komunističkom periodu?

Stvari su veoma jednostavne ako želite da ih vidite i ako ste spremni da progutate najveću žabu - što rekao Đinđić, a na šta nas je podsetio Milenković.

Da li smo spremni da prstom pokažemo na zločince i da priznamo da smo sami bili tihi saučesnici, jer smo pokušavali da okrenemo glavu, baš kao oni Nemci koji su pristojno gledali svoja posla dok im je vetar donosio miris spaljenih tela iz Aušvica, to je pitanje za "treću Srbiju" koja i dalje autistično ćuti i odbija da se suoči sa sobom.


Licitacije koje ne vode nigde...

Mislim da smo jako skloni licitiranju, preterivanju i precenjivanju ili podcenjivanju kad su žrtve u pitanju. U suštini takve radnje nisu poštovanje žrtava.
Nema spora da je NDH bila zločinačka država, a ustaše krvava, nacistička formacija te države. Nema spora da je ta tvorevina imala rasne zakone i da su u njoj Srbi, Jevreji i Romi bili van zakona te ubijani masovno na najsvirepije načine.
No, nikada nije popisan broj žrtava niti je baš pokazan interes da se on tačno utvrdi.
Ima statistička analiza koju se nezavisno jedan od drugoga napravili Kočović srpski statističar i Žerjavić hrvatski statističar. Njihovi podaci govore o broju poginulih u 2. svetskom ratu na prostoru bivše Jugoslavije i po meni su ti podaci najrelevantniji. Oni su daleko od brojki koje se često mogu čuti od strane nacionalista kad od ovome razgovaraju.
Ista zloupotreba podataka se može čuti kad su u pitanju komunisti i ubistva posle rata. Ovde se iznosi neverovatan podata da su komunisti ubili 600.000 ljudi u Srbiji posle rata. To ne samo da je neistina nego je najveća glupost i najveće podmetanje koje sam u životu čuo. Pa Beograd posle rata nije ima ni 300.000 stanovnika. To znači jedno tri Beograda.
Opasna je svaka zaslepljenost,kako nacionalistička, tako i ona ideološka.


Prosetajte malo

Prosetajte malo po gradovima Srbije, pa da vam ljudi ispricaju o pasjim grobljima, nastalim posle pobede "oslobodilaca".
Nije u pitanju ideoloska ostrascenost, NISAM "pro-cetnicke" orijentacije. (Jel' se to tako kaze cim neko pomene zrtve komunizma). Primeri: most u Sapcu (oktobra 1944) izmedju 200 i 300 (nikad se nece znati tacan broj), "Kapislana" u Kragujevcu (deo vojne fabrike) od 1944 do 1946 - izmedju 3 i 4000, Oplenac - par stotina, Nis - predgradja neodredjen broj grobalja i zrtava ...
Mogli bi da pokrenemo ceo blog o tome, bilo bi verovatno vise primera, ali ja sam protiv SVAKOG prebrojavanja.

PONAVLJAM vratimo se na pocetnu temu bloga sramote zvane SANU i UUNPS.


Ali čoveče...

...napisali ste veliku neistinu koja se ne može potkrepiti nikavim činjenicama. Znate li šta je šesto hiljada ljudi. To je dupke punih 12 stadiona veličine Zvezdine Marakane. Bilo je "crvenog terora", to ne sporim, bilo je možda hiljadu - dve hiljade žrtava (što nije malo), bilo je otimanja tuđe imovine,bilo je revolucionarnog nasilja i primitivizma, ali manite se takvog preterivanja...


Samo u KG

Samo u Kragujevcu je bilo oko 4000, jel' vam to malo? Svojevremeno se Mijalko Todorovic, "Drug Plavi" (bio predsednik Skupstine SFRJ do "anarholiberalizma" sedamdesetih) hvalio da su samo u Beogradu od 20. do 22. 10. 1944. pobili 6000 Nemaca i domacih izdajnika. Potrazite brojeve "Politike" iz oktobra i novembra 1944. sa spiskovima streljanih (BEZ SUDA !!!) neprijatelja naroda.
Necu vise da polemisem, saberite ovo, pa ako vam je malo, nema svrhe polemisati. Ocigledno da ne zelite ili ne mozete da prihvatite istinu. I meni su brojke bile neverovatne, ali NA ZALOST nema preterivanja.
Ponavljam, to je proslost, od nas skrivana 50 godina, samo navodim primere. Sto pomenu neko, zasto se SAMO u Srbiji ne otvaraju dosijea? A jos nesto, koliko je bilo zrtava ljubljenog nam Tita na Golom Otoku?

Over and out po ovoj digresiji o prebrojavanju zrtava. PLEASE !!!

Vratite se temi bloga, SANU i UUNPS.


I jedan je mnogo...

...samo jedan nevino stradao čovek je mnogo i mislim da se oko toga ne treba sporiti. No potpuno je pogrešno baratati neutvrđenim brojkama i oslanjati se na usmenu predaju i manipulisanje žrtvama. Pomenuste "Politiku".
Da, objavila je, mislim u novembru 1944. godine spisak od 155 ljudi koje su streljale nove vlasti.Izgleda da su pobijeni bez suđenja i to je svakako zločin. Potomci nekih od njih upravo sada vode sudske postupke za rehabilitaciju prema zakonu od prošle godine.Ti postupci se vode u svim sudovima u Srbiji. Videćemo koliko je postupaka pokrenuto.To je javno dostupan podatak.
Podatak o tome da su partizani streljali u Kragujevcu 4.000 ljudi je na svaki način neodrživ. Pa to ispada da je zločin ravan nemačkom. Kragujevac je bio varoš i da je to tačno, praktično bi ostao bez muškaraca. Razmislite malo, govorim vam zbog vas, a ne da bih branio partizane.
Goli otok. Kroz njega je ukupno prošlo između 10 do 15 hiljada ljudi. Tamo je bilo i dvoje ljudi iz moje familije, tako da sam slušao autentične priče.Na Golom otoku su bili ljudi iz cele ondašnje Jugoslavije, a proporcionalno najviše iz Crne Gore. Bilo ih je da su tamo umirali, izvršavali samoubistva, podvrgavani velikom nasilju. neki su bili i ubijeni, kao Rade Žigić partijski prvak iz Like. Goli otok je poznat kao mesto velike torture,kršenje svih ljudskih prava, neviđenog ponižavanja, a ne kao veliko gubilište.
Evo, neću više o tome, ali prosto, izrekli ste podatak preko koga nije moguće ćutke preći.
Pozdrav,


Vrlo je posteno sto ste

Vrlo je posteno sto ste priznali da Kresticeve knjige niste citali. Nije samo jasno kako onda znate sta u njima pise.
Sto se mene tice, tacno je da nisam iz Srbije, ne znam koliko je to uopste znacajno. Mozda je moja najveca mana sto ne poticem iz "stare beogradske porodice". Ijekavica me ne "odaje", jer se ja ne skrivam, rodjen sam u Bosni koju sam naopustio za vrijeme rata. Zivim u Kaliforniji.
Govorim i pisem maternjim jezikom i ne "postapam" se engleskim jezikom kao jedan dobar dio primitivaca koji ovdje razmjenjuju nebuloze.


nije ti najveca mana sto ne potices..

iz "stare beogradske porodice" niti sto se ne postapas engleskim jezikom.Najveca mana ti je sto ne umes da razmisljas, i tu ne pomaze ni da si iz Beograda, niti sto zivis u Kaliforniji.

Drugo:
Sto se tice prethodnih postova o poreklu Carlija Caplina,hteo bih kao strucnjak da ispravim prethodne greske:On je bio Srbin iz Capljine, kao sto se lepo vidi iz prezimena.Neznam kako vam je to promaklo.
A naziv Capljina potice od srpske reci caplja.To je sveta srpska ptica poznata sa svih standova koji prodaju srpske turisticke suvenire.Pojavljuje se na trenutak i u onom cuvenom reklamnom spotu koji se prikazuje na CNN-u.negde pri kraju vidi se caplja kako leti u izmaglicu.

A najveci srbin je Buda.Buda je, pre nego sto je postao duhovni vodja najbrojnije pastve na svetu, zvao se Budimir (neki su pisali: Budi-mir, a bogami i Budi:Mir.Inace je bio rodom iz Vojvodine, iz Budisave (Bodisatva na sanskritu).Posto je na istok putovao pesice, usput se zaustavio da odmori kod jednog izvora lekovite vode na Dunavu, i tu je osnovan grad Buda, kasnije pripojen Pesti, danas se zove Buda-pest iliti Budimpesta.Neki od njegovih sledbenika se skrasili malo nizvodno u Sentandreji.Jos su tamo.Nedavno su otvorili hram u jednom selu u blizini, sada tamo meditiraju,sve u sesnajst.Ko neveruje neka pogleda ovde:
http://www.buddha-tar.hu/ (kliknite na englesku zastavicu osim ako znate madjarski)
Obratite paznju da je i osnivac i duhovni vodja centra Srbin:zove se Djordje Lopon Lama Ngawang Rinpoche.
Ono sve u nastavku posle prezimena Lopon mu je titula.


Gospodine

Gospodine Markovicu,
kritikovala sam vas onomad zbog nacina na koji ste pisali u blogu o patriotima. Kritikovali Vas i jos neki, pa ste bili govorili nesto o povlacenju, pauzi ili tako nesto, sto me bilo potpuno prepalo. Mislila sam: sta ucini, crna dunjice!
To sam tada napisala, tu kritiku, jer Vas visoko cijenim, a to pisanje tada mi se ucinilo spustanje na nivo koji je daleko ispod. Pa sam si bila uzela slobodu da popujem.
Ono sto zelim reci je da sam impresionirana iskrenoscu s kojom dijelite Vase misli i osjecaje s nama. To vas cini veoma ranjivim, vidi se, ali jos vise velikim. Hvala Vam za tu iskrenost i razgolicavanje, kojim u stvari, razgolicujete nase misli i namjere!
Sto se tice govora uvazenog senilca Vasilija Krestica, ah, puno sam slicnih prica cula bas nesto u zednje vrijeme. Nedavno mi je jedan "cika Miloje" na b92 blogu bistrio o porijeklu Nijemaca, koji, jelte, zapravo potjecu od Srba. Dokaz za to je da njemacka rijec za Nijemca je Deutsch (dojč), sto dolazi od srpske rijeci "dojka". Nijemci su kao dijete odbijeno od majcine (srpske) dojke, rece taj "mudrac". I jos svasta nadrobi, ali da ne duljim. Ljudska glupost nema granica, jednostavno.


Aferim

A ja znam jednu Dujku (Dusanku), Srpkinju iz Hrvatske.
Vidite da je cika Miloje u pravu: deutsch - dojka - Dujka - Srpkinja. Iz Hrvatske, istina, ali niko nije savrsen.


Kakva nam je SANU takva nam je drzava

Dragi g-dine Markovicu,

Dobro je da ste bili tamo, sto neko pre mene rece, da niste bili mi nista ne bi ni saznali. Kakva nam je SANU i akademici takva nam je i drzava. Bolju mozemo napraviti samo mi...

Vas tekst sam povezao sa onim sto se desavalo pre par dana na beogradskom Univerzitetu a to je izbor redovnim profesora, strasno. Degradacija je opsta i sveobuhvatna, i profesori su poceli da se biraju po partijskoj pripadnosti i rodjackim vezama, ako imas dobar prolaz mozes biti i redovni profesor. Problem je sto se u takvim situacijama oni normalni povlace, sto je cenim bio i kod Vas slucaj (a posle je coveku zao).

Bez obzira na sve, lepo je cuti da jos ima normalnih ljudi...


Izolacija u drustvenim

Izolacija u tehnickim naukama (koja se upravo i ogleda u govorima koje malo ko, ukljucijuci i ljude iz struke tesko moze da razume) nije nista manje porazavajuca od izolacije u drustvenim naukama. Na kraju krajeva, ogroman je broj ljudi tehnicke struke koji su otisli iz zemlje, bezeci ne samo od politicara vec i od izolacije u svojoj struci.


Nimrod nash rod:))))))

Ja volim onaj izraz- Nashe gore list. Kojim se mi ponosimo i ko je uspeo u svetu taj je hvaljen kao nashe gore list, sto u prim-prev. treba da znachi: isti kao i mi, nishta bolji od nas ili sve je nas jedna majka rodila tj. gora. Vodjen tom idejom majke i gore zakljuchujem da ako je Nimrod tj. Serbon prvi kralj posle potopa, inache paunuk Nojeov koji je sagradio barku, bio nashe gore list onda i nije preterano reci "Srbija do Tokija".

Vi po ovoj teoriji sigurno G.Markovicu Vi niste srbin ili ste diskutabilna meshavina. To malo srpskog u vama zasluzuje nagrade i hvale a to drugo ne sme da se pobuni a htelo bi. Tako ipak sedite u SANU i borite se unutrashnjim govorom, deleci se na dve lichnosti, onu srpsku koja prima nagrade (nashe gore list) i onu drugu pobunjenichku koja cuti a htela bi da kaze.
Zasto mislim da ta strana nije srpska? Da jeste vi bi ste pogazili po prstima akademike, pocepali nagradu ko Shina Papinu sliku i rekli shta vam je na dushi a pravo u lice svim tim osushenim glavama sa puno koze, malo kose a kratkih pameti, koji vuku svoju kost od Nojea i pred vama je glacaju.
Ali dobro onda vas to sve jede kad dodjete kuci pa se poverite Blogu, i to je neshto, bice od vas Srbin da se i Noje ponosi vama:)))))))


Gorane sad si me razocarao

Mnogi veliki ljudi odbijali su nagrade iz principijelnih razloga . Tvoj pristanak da se tvoje ime nadje na istom mjestu sa Vasilijem Kresticem nesto je sto je meni totalno nerazumljivo. Iskreno jako mi je zao sto nisi izisao van.


Pitanje

Nemam neki poseban komentar na ovo okupljanje vampira iz SANU. Jos manje me zanimaju ljubitelji Beogradske "opere". I jedna informacija za prethodno pomenute: u Srbiji posle Biserke Cvejić nije bilo dobrog glasa (bar ne toliko dobrog) oni koji išta vrede otišli su u inostranstvo i ne pevaju po skupovima ovakve prirode. Tako da vas potpuno razumem gospodine Markoviću.
E sad pitanje: kako ste vi došli na ideju da postanete reditelj?


Iz čistog snobizma

Međutim, kasnije sam imao prilike da sam sa sobom obavim nekoliko ozbiljnih razgovora pa sam rešio da nastavim tim putem. Naravno, još uvek nisam siguran da li su ti razgovori bili dovoljno iskreni i duboki...


razlozi...

Quote:
..još uvek nisam siguran da li su ti razgovori bili dovoljno iskreni i duboki...

Jesu.Čak i kad zaliči da nisu.
Gledateljka.Od filmova.


Вера Павладољска

Вера Павладољска nezanimljiva pesma .. trucanje, bar mojoj generaciji X.
Cecin i Borin koncert.. dno dna.

Vreme ce pokazati .. ko se kupuje a ko ne?
Kosovo najskuplja srpska reč, O Njegošu ... izlizao se Matijin jezik.