Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Blog dodatak za Word

Često je savet administratora da se tekstovi postova prvo pišu u Notepad ili Wordpad-u, pa tek onda odatle copy/paste u polje za unos postova.
Razlog tome je time session, koji je različit od alata do alata (na MojBlog-u je 20 minuta), a podešen je tako zbog sigurnosti korisnika koji često ostaju ulogovani i tako predstavljaju laku metu za hakere. Dešava se da zbog tog vremenskog ograničenja ono što je napisano, ne bude i objavljeno. Takav vid zaštite imaju bankomati kada platna kartica ostane duže od XX sec. (ako se zaboravi). Mnogi vole da svoje tekstove pišu u Wordu (igra fontovima i bojama), pa da ih odatle kopiraju u post i onda se dešava da kod "pobrljavi", a razlog su kodovi koje Word povlači za sobom.Sada je svemu tome došao kraj.
Blogger je, za svoje potrebe, napravio dodatak (add-in) za Microsoft Word, pa se sada postovi mogu normalno pisati u Wordu i odatle kopirati u postove svih alata koji su kompatibilni sa Bloggerom.
Nakon instalacije, on se integriše u Word i pojavljuju se četri nove alatke, ali one su u funkciji samo za nalog otvoren kod Bloggera, što ne smeta nama da svoje tekstove pišemo i snimamo.
U Bloggeru one imaju funkciju da se direktno iz Worda postovi objavljuju i uređuje poslednjih petnaest.
Ovaj add-in kompatibilan od verzije Word 2000 pa na dalje.

Dodatak je velik 1,95 MB i može se preuzeti ovde.