Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Pismo Božić Bati

Stop Coca Cola plaćenikuStop Coca Cola plaćenikuDragi Božić Bato,

Svake godine u ovo vreme pišem pismo onom debelom, sve u nadi da će moje pismo stići pre ostalih i da ću tako imati veće šanse kada je reč o ispunjavanju mojih novogodišnjih želja. Ali debeli coca cola plaćenik izgleda da ignoriše moja pisma, iako sam cele godine bio ekstra dobar, vredan, pošten, fin i prao redovno zubiće i ujutru i uveče (i koristio konac, eeeej, konac). Zato od ove godine pisma pišem tebi, dragi moj Božić Bato. Ne znam gde mi je pamet do sad bila, da pored jednog Bate pisma pišem debelom Dedi iz tamo neke Laponije. Ja sam veoma skromno biće, tako da imam samo jednu želju. Jednu ali vrednu, kompleksnu i komplikovanu, ali ja znam da ti imaš moć da mi je ispuniš.

Moja želja je da kad porastem postanem akademik Matija Bećković.

Će(ka)raćemo se jošĆe(ka)raćemo se jošDok su mojim vršnjacima idoli bili New Kids On The Block, moj idol je bio, i još uvek jeste, Matija Bećković. I dok su moji vršnjaci imitirali Madonnu, Paulu Abdul, Kylie Minogue, ja sam imitirao Matiju Bećkovića. Onda možete zamisliti kako je moje školovanje bilo neprijatno, bolje bih se proveo da sam imitirao Aziza. Ali ja ne žalim.

Bio sam šesti razred kada je moj idol Matija, postao akademik. Davne 1991. godine poneo sam Kiki bombone u školu da bih častio drugove i drugarice, kao da mi je rođendan. Tada sam bio najsrećnije dete na ovoj planeti. Tog dana sam sebi zacrtao životni cilj da lično upoznam Matiju Bećkovića, navopečenog člana SANU. Bilo mi je potrebno 16 godina da u tome uspem. Ko bi rekao da je doći do jednog akademika tako teško.

Prvo sam počeo da mu šaljem svoje literarne i prozne radove, kasnije besede, pripovetke i romane, sve u nadi da će me jednog dana pozvati jer mu se moja spisanija mnogo dopadaju. Odgovor nikada nisam dobio, ali ja sam i dalje nastavio da mu pišem.

Kad sam postao punoletan, učlanio sam se u DSS, jer je i moj idol bio, i još uvek jeste član ove najbolje srpske stranke u Srbiji. Nadao sam se da će to povećati moje šanse da vidim i upoznam svog idola, ali avaj, nisam bio te sreće. Nekako smo se uvek mimoilazili na partijskim kongresima i partijskim mitinzima.

I onda se posle mnogo godina najzad desilo ono nezamislivo, kad sam se najmanje nadao. Svog idola sam video uživo, glavom bradom i šeširom na mestu na kome nikad ne bih mogao da zamislim jednog akademika; na novogodišnjem koncertu Svetlane Cece Ražnatović. Suze su mi krenule niz lice od sreće. Krenuo sam hipnotisano prema njemu i uspeo da ga uhvatim za ruku i pozdravim ga, ali me je obezbeđenje brzo odgurnulo. Dodirnuo sam našeg srpskog Šerlok Holmsa. Hvala ti bože, što si uslišio moje molitve.

Od tog dana imam novi životni cilj, pošto sam stari cilj da upoznam idola Matiju ostvario. Mislim tehnički nisam jer sam uspeo samo da ga dodirnem, ali se to može računati kao da smo se upoznali. Moj novi životni cilj jeste da kad porastem postanem akademik Matija Bećković i to je u isto vreme moja novogodišnja želja za 2008. godinu.

Dragi Božić Bato, mislim da ti jedini imaš moć da mi ispuniš ovu želju i zato ti pišem ovo pismo 10 meseci unapred. Molim te da uzmeš moj slučaj u razmatranje.

Vita jela, zelen bor, čekam brzi odgovor!

Predrag M. Azdejković

www.queeria.com

p.s. Ako nisi u stanju da mi ispuniš ovu želju, bio bih veoma zahvalan da mi, kao zamenu, ispuniš želju da dobijem Žičku hrisovulju za moja blogopisanija.


Hrisovulja

Priznajem....
Ne znam sta je Zicka Hrisovulja.
Kliknuh na wiki-link, ali mi i dalje nije jasno....
Ipak, cini mi se da je jako bitna pa ti evo i ja zelim da se sto pre uhrisovuljis i sve nas obradujes.

Pedja - carice!


Žička hrisovulja

Hvala hvala :)
Pa ja se mnogo palim na nagrade, pa rekoh da bi baš bilo lepo da dobijem Žičku hrisovulju za zasluge na ovom blogu :)
Zar je nisam zaslužio?!


Odavno Pedja....

Samo ne znam zasto te vec godinama nepravedno preskacu za tu nagradu!
Nego evo i ja se konacno naucih sta je to hrisovulja na veoma edukativnom vebsajtu!


Dragi Pedja,

sasvim Vas podrzavam:))


Samo da prijavim ...

... gledajte Timofejeva, Jelica i akcija "i ja sam Rom". A kasnije ću da pustim komentar :o)


Evo ja baš gledam... tj.

Evo ja baš gledam... tj. više slušam nego što gledam :) Mnogo nam je slatka naša Jelica :))


Ma nego šta ...

... bravo Jelica :o))


njam, njam

" Svečano uručenje nagrade je na praznik Preobraženja Gospodnjeg (19. avgust) u trpezariji manastira Žiče."

znaci, i da se covek posteno omrsi...

predraze, akademik moze biti samo ljubomoran na ovako inspirativno stivo.

your fan,
stevie


Idemo 19.8. da se

Idemo 19.8. da se preobrazimo :))
Kiss, kiss :)


Nagrada

Ja se zalazem da se dodela dotichne Hristovulje pomeri mesec za dana i da se dodeljuje 19. jula kada je slava Queerije, Prepodobni Sisoje Veliki.


pomoc prijatelja?

Kandidovacu te za tu Zicku hrisovulju (gde li je samo iskopa, a nisi Bili?), ako mi pomognes: pokusavam da posaljem Biljani Srbljanovic cestitku zato sto je dobitnik statuete "Joakim Vujic", koju dodeljuje kragujevacki teatar. Ovo je obrazlozenje zirija:

"Kroz modernu tragikomiku i antropološki pesimizam kakav nalazimo kod Kafke ili Dostojevskog, Srbljanovićeva nam otkriva sav tragizam usamljenog života, unutrašnje sivilo, beznadežnost i strah od komunikacije, a sve to u sred meteža megapolisa u postcivilizacijsko doba. Osnovna vrednost poetike Srbljanovićeve i dramskog proseda ogleda se u svojstvenoj sposobnosti da se kroz naizgled svakodnevne i obične situacije, sa otmenošću kakvu pruža samo lakoća i jednostavnost pisanja, otkrivaju sloj po sloj univerzalna pitanja ljudske egzistencije, smisla i besmisla čovekovog bitisanja u društvu koje mu je okrenulo leđa."

Medjutim, svi njeni blogovi su zakljucani... pa, sad, racunam, mozda mozes nesto da mi sredis? Prijateljski? Pre nego sto postanes Beckovic? Ako vec jesi, onda nista.


Draga Kato, Evo

Draga Kato,
Evo forvardovaću joj ovu poruku :)
Kiss, kiss, kiss :))


Dragi Božić Bato ...

... ja za sebe ne tražim ništa, ja imam sve: najpametnijeg predsednika, najobaveštenijeg premijera, najkapitalnijeg ministra, najefikasniju policiju, najneviniju pevaljku, najelegantniju žirafu, najegzotičniju palmu ... imam sve, meni ne treba ništa ... želim samo da Predragu ispuniš želju :o)


E Tamara, ja sam baš

E Tamara, ja sam baš ljubomoran na tebe. Prosto ti zavidim. Eeeeeeee lako je tebi da budeš humana kad imaš sve... Hvala na podršci :))


Nemoj Predraže ...

... da si ljubomoran, evo mogu npr. palmu da ti dam za koji krug :o)


Oh, zahvaljujem gospo od

Oh, zahvaljujem gospo od Ćetkovića, ali moram odbiti nažalost poklon vaš, jer takvu ne zaslužujem blagonaklonost ja.


Razumem ja tebe ...

... ma ne treba ni meni više, pokloniću je u dobrotvorne svrhe.


Odlična ideja, pokloni je

Odlična ideja, pokloni je SPC, pa nek oni vide šta će s njom...


Cudno

Ja sam se s Matijom Beckovicem, susreo vise puta, slucajno i u prolazu, - covek voli da seta Beogradom...

Cak smo se tako i upoznali, prosto receno slucajno.
Ti ga "postujes" iz jednog a ja ga postujem iz drugog razloga. Stvorio je mnogo novih reci koje svi koristimo i ne znajuci da su njegove.


Nove reči...

Joj molim te, koje su to nove reči.
Baš me zanima.
I baš sam neverni Toma...


Pa izgleda da akademik i ja

Pa izgleda da akademik i ja ne šetamo istom trasom... Ja sam više na relaciji Ušće - javni wc kod stanice - Park kod ekonomskog...


istina, gosn Konticu, ja ga

istina, gosn Konticu, ja ga redovno vidjam u mom ataru, u Knezu, ali najmanje se mota oko oko SANU, vecinom ispred, oko i u raznim tamoshnjim buticima. Onim skupim. Na njemu iljadu evra, keve mi. Sve oni skupoceni karirani tvid sakoi (zeleno) sa kozzom na laktovima, gilje od kozze - poslednja moda, necesh kod njega da vidish nista jeftino. I uvek sam se pitala, kako bre tako zabrinut chovek za Srbiju nadje toliko vremena da bulji u te izloge, proba cipele, da shopinguje? Ozbiljno, ja sam mislila da samo sedi i kukumavchi and tuguje sa Amfilohijem & Vojom. Kad stanu jedan pored drugog onaj Voja pravo izgleda ko pravo siroche spram Matije i Anfilohija -koji sav shljashti od zlata. Daj Bato, uchini da nam Voja opet bude premijer, pa da smogne kintu da kupi i on moderne gilje i Armani sakoe. Plizzzz?


Ma je li moguce?

Pa sta je to, izgleda pomama medju knjizevnicima za fancy obucom?


Fansy akademic

Moguce, dragi moj Domazet. I nije samo fensi obuca. Matija shljashti od fenseraja. Obratite paznju. I Boshko sa Pinka mu moze pozavideti na stajlingu. Matija je zreo, ne za Hristovulju (njemu je to dosadno vishe), vec za neshto vishe, recimo za nagradu Playboya za najbolje odevenog akademika.


Ene de,

dotle doslo? Ne znam za Boshka (ne znam coveka) ali ako je tacno to sto kazes (a nemam razloga da sumnjam) onde ce neke od vlasnica fancy cizmica a iz iste fele da pozelene od zavisti. Ako vec nisu. Mada, koliko se secam, one preferiraju Vogue...


Pinkomatija

Aj ne foliraj se, svi znaju Boshka sa Pinka :) Ochima ga guta kad ga vidi na nekoj konvenciji, a za govornicom kad je Matija, Boshko se sav uvija. Kad se spomene Matija on sav ustrepti. Mislim da bi mrtav pao kad bi akademik doshao da gostuje tamo na Pinku. Potuko' bi se sa Darkom Kosticem oko Matijin gilja. Mada mislim da bi se Sherlokove kape pre dohvatio Boshko. On je nekako sportskiji tip od Darka.


Ne poznajem coveka...

...kad ti kauzem. Nije lepo da ti meni ne verujes. Ja sam tebi odma poverovao kad si mi rekla da su knjizevnici slabi na fensi obucu.


Volim i Matiju I Armanija

ja imam armani i sako i kaput, licno poklon od kreatora, siveno po mojoj meri i ne vidim u tome nista RUZNO, ili jos pre nesto POSEBNO. Cinizam vam je suvisan ...


Sto vi Mirko...

...mislite da je u pitanju cinizam. Nemojte mi reci da JJB hoce da kaze da su knjizevnici/e u skupim cipelama neiskreni/e ili nesto, ne daj boze jos gore?


Via spiga ili kaljache?

Gosn Mirko, meni imponuje da je akademik Beckovic ukusno i skupo obuchen. To mi govori o tome da ni akademici nisu vishe ono shto su nekada bili, da nisu vishe socijalistichki zarozani, to mi govori da su uspeshno zavrshili lichnu tranziciju drushtvenog sistema i da svojim (o)delom podupiru kapitalizam- potspeshuju potroshnju, daju primer drugim potroshachima. Ima se mozze se :) Usput se pitam kako postize da se lepo oblaka, s obzirom da je ponuda veeelika i da mora mnooogo da se bira. I kako sve to uskladjuje sa silnom brigom za svetom sprskom zemljom i ooogromnom brigom za Srbima koji tamo zive. I bash me zanima koji stajling odabere kad ide da poseti svetu zemlju i Srbe na njoj - da li se odluchi za Armani ili Boss odelo? Koje cipele obuce za Kosovo - Via spiga ili kaljache? Glupo je da bude u mismechu


Draga,

ti opet na netu!?Nemoj da te gazda Milutin ovde vidi, optuzice te da me zapostavljas...:)
A propos Matije Beckovica - cuh danas neproverenu vest: da je Matija Beckovic izrazio zelju da, kada se podmladi (u cuvenoj Klinici za genetski inzenjering Olivera Stojkovica u Leskovcu) postane Predrag M. Azdejkovic!
Hmmm....


Helou dragi, ne zapostavljam

Helou dragi, ne zapostavljam te, nikako, malo radim, evo ti kiss :) akademic Beckovic ce prvo silikone da ugradi gde god treba, zatim ce sve zglobove i kukove na generalnoj da zameni titanijumom, a tek onda ide da se klonira. Zatim ce, zapevavshi Love is in the air, da pomisli da je dostojan Predraga M. Azdejkovica i da mu krene u susret.


Hello, dusho, nisam ni

Hello, dusho, nisam ni mislio da me zapostavljas, kiss i tebi:)Nego, ja to samo da ne naljutimo gazda Milutina, znas kakav je kada ne uzme vecernju dozu....
A sto se Matije tice, u pravu si, cenim.Potrebna je tu izvesna tehnicka priprema...:)


Nek stane u red :P

Nek stane u red :P


Nemoj tako, Pedja:)

Pa on racuna na pravo prioriteta, obzirom na tvoju javno iskazanu zelju da kada odrastes, postanes on....:)


pedja,

ako se cujes sa Ivanom Konstantinovic, bas bi me interesovalo zasto je u odgovoru na moj post upucen jednom od zescih homofobicnih nacosa ovde onako reagovala, pominjuci udovicu narko bosa.Bas bi me interesovalo.


Da li je...

Quote:
Stvorio je mnogo novih reci koje svi koristimo i ne znajuci da su njegove.

Da li je on izmislio reč "vlastan"?


He he he

Sumnja se da je M.B. odgovoran za smišljanje ove reči :)))


Odrecicu

se svoje novogodisnje u korist tvoje, samo ti nastavi sa blogopisanijem, super ti je sve ovo Queerandjelje po Predragu:)


Blagodarim Jele. Pre će #

Blagodarim Jele. Pre će # mesto za neki dobar primer #, nego što će mene u blogopisaniju zaustaviti!!!


Najbolja srpska stranka u Srbiji.o)))

...hahaha,najbolja srpska stranka u Srbiji.
Pa zaslužio si dve hrisovolje.o))To nije uspelo ni tvom idolu. Ulaziš u istoriju lansiran kao skakač motkom.o)


Mmmmmmm Double Hrisovulja...

Mmmmmmm Double Hrisovulja... pa to je bolje čak i od Double Penetration... Odlično, odlično...


CM je za sve kriv

CM me je naveo da izbrišem gomilu komentara... Nisam hteo, on je kriv... Neću više nikad... :))


Ma nemoj da pričaš :o)

Činilo mi se da nisi ti :o)


Sram te bilo, Queeria,

Sram te bilo, Queeria, Veliki Cenzoru jedan:)Da ti se ne ponovi, molim:)
Salim se, CM je bio u pravu.Thread vezan za Savu Savanovica i njegov krvavi redengot je zaista trebalo obrisati....


Jao Pedja schwester

sve si na mene svalila :))))
Nego ko mi obrisa goblen? Znas li ti da je goblen Jelene Radic dobio nagradu 44. Oktobarskog salona.

Zamisli molim te, onaj Savanovic me okarakterisao na jednom drugom blogu da sam primitivan jer sam povezao taj goblen sa Matijinom setnjom. A onda bi neko mogao pomisliti da Savanovic primitivizam pripisuje dr Milanki Todic i ziriju Salona sto je goblenu dodelio nagradu.

Ma ja se nadam da onaj Savanovic samo nije nista razumeo. Iako vecni vampir, nije on vecni malogradjanin, nemoj da brines. Daj mu sansu da prihvati "primitivizam".

Predraze, ako ti mozes da (onako hollinghurstovski) pominjes Uscie und Schtaigu, onda sto ja ne bih okacio ovde goblen. Meni se taj goblen svidja. A ovde ne smem da pomenem kurati goblen, ne smem da pomenem ovo i ono. Ma ti najbolje znas kako se to kod nas radi: On kaze da je str8, On je ozenjen, glasa za Velju&Co ili krmka iz Haga, odlazi u SPC onako mrtvacki ozbiljan, On ne voli Rome (kaze prljavi su, imaju vaske), On ne da kosovo, On ima decu kako bi suzbio belu kugu, znaci sve onako da kazem - bas kako dolikuje, ali, schwester, on i onanise u javnom muskom WC @ Schtaiga. I da, naravno, blagonaklono gleda na navijace i popove dok prebijaju ucesnike gay parade. E to je po meni jedan uzorni srpski macho tip. A ne, kao sto bi zli jezici rekli, ovi crni leptirici sto prelecu od crkve do skolskih dvorista.

Eto, a da se ova nasa q/macho palanka ne bi slucajno uzrujala pa prestala da dolazi na blog B92, onda vajni moderatori brisu. Tako meni, davno bese, obrisase onog tipa is jednog Pasolinijevog filma sto go golcijat, telepatski komunicira sa Bogom na nekom poljancetu. I to onako pri bas punoj erekciji :))) A sta ako je bog Zena? Na to ne misle? A mozda je bog homoseksualac? Ko ce ga znati. Jedno je jasno, slika je bila nepodnosljiva za domuz-et srpcad-crnogorcad pa su je brze bolje sklonili i zapretili mi banovanjem.

Odoh sad u jednu setnju. Mozda se sretnemo :)))
Mislim ja i neki Matthew.


He, he...

Srdacni moj CM,

Nesto si mi mnogo skroman veceras. Primitivizam pripisujem tebi, i samo tebi. I tvom komentaru koji si sam editovao. Ili je mozda Bog progovorila umesto tebe i napisala CM was here?

A sto se tice goblena, tu se slazemo, sjajna kombinacija sadrzaja i forme. Zasluzio je nagradu. He, he, felatio i goblen...Kakav juxtaposition, rekli bi oni malo slobodniji u baratanju recima.

Medjutim, dosta vise, udavih sa mediocrity i provokacijama istog. Vidim, imas bujnu mastu. A ni predrasuda ti ne fali. Nisi ti macji kasalj, primitivac sa mastom...


He,he...

Lepo meni kaze Krasicka:

Quote:
Nikada ti ne mozes biti toliko duhovit koliko mi mozemo da obrisemo!

A steta. Bas je bilo zanimljivo. Vec ste bili poceli da se sudarate u mraku.


Šta je Domazete ...

... nije ti bilo dovoljno?


Cega?

Majica za radnu nedelju ili brisanja?


Vlastitog ...

... mazohizma.


he, he...

izgleda da si se opet iznervirala pa sada umesto meni odgovaras Zarkowu?


Ne ...

... ovaj put sam se dobro skoncentrisala.


Cudno...

...spominjes mazohizam, pa ja rekoh...


E ...

... velika greška.


Opet ste počeli... C c c c

Opet ste počeli... C c c c c c


Pedja,

ostavi thread:)Jeste da ti zagadjuje blog, ali je sjajno kada nas mali sangvinicno - antipaticni D - zet pocne da raskosno prikazuje his own mediocrity:)
Sto bi se reklo, Hell breaks loose...


He, he...

Sta je, Alberich?Tesna ti pecinica?Brunhilde nigde na vidiku, Zigfrid je u lovu, a ti bas hoces da nastradas od neke divlje zverke...mazohisto jedan.....


a vidi...

da sačekaš možda još neki koncert Cece, možda se pojavi tamo...
mislim, jes da je dotična sad "cenzurisana" i tako to, ali pravi kvalitet se uvek prepozna, te se ne bojim da će ЦЕЦА ponovo da zasija u punom sjaju...


Vi to meni?

Vi to meni?
Ne razumem Vas komentar, Ivana.Medjutim, pretpostavljam o cemu se radi.Verovatno mislite da sam se u mom postu na koji ste odgovorili obratio Pedji.
Naravno, pogresili ste.Pedju Azdejkovica izuzetno postujem, i smatram ga jednom od moralnijih osoba na blogu.
Moj komentar je bio upucen sasvim drugom korisniku, koji ovde pise pod nikom Domazet, i svojim nacistickim izlivima terorise blog populaciju.


Zarkow, šta se bre trtiš,

Zarkow, šta se bre trtiš kad te niko nije dirao... Uopšte ne pratiš temu!!!


Pedja,

sta je tebi?Pa odgovorila je na moj post.I nemoj ti meni da se trtim:)))


Ja predpostavljam da se

Ja predpostavljam da se desilo sledeće... Da je Ivanica čitala, čitala, čitala, stigla do kraja i mrzelo je da se vrati gore i klikne na dodaj novi komentar, već klinula na odgovori na poslednji komentar i napisala nešto što nema veze s tvojim postom... To je moje mišljenje, policijska istraga će utvrditi istinu...


Pedja,

dobro pretpostavljas:)Nego me strecnulo, znas...rekoh, da Ivana ne pomisli da sam, ne daj Boze, homofob.


Dobro jutro Columbo,

to jest Queeria.

Vidiš i sam da se ne može živeti ovde od tog ljigavca i napadnog laskavca...

glumi ovde mirođiju, i misli da bez njega nijedna diskusija nema smisla ni opravdanja.


Draga Ivanice, Ceca je kao

Draga Ivanice, Ceca je kao mačka... uvek se dočeka na noge :))


Samo ne razumem

zasto je komentar upucen meni.Uvredljiv je, i histerican.


Jaooo

Nije tebi, nego Pedji:)

KisseZ Pedja:)


uvredljivo i histerično

niste još videli...


Sorry, Ivana....

a bas sam se pitao sta sam zgresio:)
A eto, zeznuo sam se...na TV-u izgledate bas pitomo...:)


Jel može za nas s

Jel može za nas s jeftinijim kartama jedna DEMONstracija histeričnog? :)


Evo, ako

treba neki stimulans za lansiranje... Recimo, npr., npr., jeste tesko smisliti, ali recimo... Ma sta ja znam, ta Ivana kako ona to vodi, nema dikcije, bre, mnoooogo je neozbiljna, pa gde ste videli da se tako vode vesti na malim ekranima kolor televizora nasih?
(A sada trk nazad u rov i slem na glavu jer sledi.......)
:-)?


Joj Vodzo Modzo što si ti

Joj Vodzo Modzo što si ti nevaljao vragolan mali... C c c c c
Udaraš tamo gde najviše bolucka...


Bezveze

A toga sam se i bojao, nije uspelo, pa se Ivana naljutila. :-( Nisam mislio ozbiljno, ja hipoteticki scenario za hister lansiranje pravio, neuspesno :((((. Izvin'te, neuspela shala u pitanju! :(


Ma ne vredi...

ode nam Ivana:(
Vodzo Modzo ciribu - ciriba nije uspelo...


I'm back

ali se ne dam provocirati:=)


Buhuhuuuu

Izvin'te... izvin'te... izvin'te... izvin'te...
...
...
...


Vodzo Modzo,

hajde, svi znamo da si dobrica:)))


Ja najozbiljnije

bio skroz neozbiljan, ne mislim ono gore sto pise ni najmanje. Vec kada mi se ne prihvata izvinjenje, da ne bude loseg tumacenja :-(


Izvinjenje i od mene..

uz slogan:sta ce nama Angelina, kad imamo Ivanu..:)

P.S.Brad, stay away:)


Zarkow..

WOW! ovo sa Angelinom, potpuno sam speachless.. i kako sad da budem otrovna i da bacam vatru???

Ubi me Zarkow, prejaka rec:)))

Pedja, zar se nije Zarkow kandidovao za najlaskaviji komentar???:))))


Pa jeste, baš je ulizica,

Pa jeste, baš je ulizica, da ne kažem č**rulja.
Ali ja nagrade za najlaskaviji komentar ne priznajem... ja volem samo ove opake komentare :))


Uh, Pedja,

sto si ti neki opak tip:)))
Ajd' sad iskreno - zar Ivana nije sladja od Angeline?:))I sta ce nama tomb raider kada imamo domaci brand?:)
Al' ne hajes ti za to...posla Ivana tebi ovde kisseZ koje ti uopste nisi solidarno podelio sa ostalima....ti si zacrtao da hoces da budes Matija, i to ti je....:))
I ti si nekakav socijaldemokrata...pih....:))))


Nemoj da okačim sada

Nemoj da okačim sada Ivaninu i moju zajedničku sliku pa da crkneš od zavisti :P
I have a photo with Ivana, who wants to touch me?!


Nije fer plej:)

Hajde, okaci...:)
A sta to, kao, ti imas sliku na kojoj si sa Boginjom, pa ko te dirne...bre, kakvim se sve sredstvima sluzis:))


Ima se može se :P

Ima se može se :P


E, Brajo, da ti kaže Krasićka,

idi prošetaj, vidi da nisam u Vinči. A kad si već tamo, svrati do biblioteke, uzmi knjigu Špire Kulišića pa uporedi sa tim Erdeljanovićem što ga naizust znaš, ono o plemenima srpskim iz CG. Dragi Milo, Dragi Momire - moš misliti!

I ostavi više ove ljude na miru. Tebi ovde nije mesto jer ti nemaš ama baš ništa da kažeš. Za tebe je i Gazda Milutin kandidat za Pulicera.

Šta ti mogu, sam si kriv. Pokazao si da mnogo češće potežeš reč nego misao i da u tebi, pre svega, čuči jedan šibicarski gen.

P.S. Mala napomena: citat koji je Domazet meni pripisao - lažan je, i ja ga nikada nisam napisala.


Gospodjo Krasic,

bas me iznenadjujete.Pa Vi znate da je nas Gollum, koji se ovde zove Domazet, zapravo jedna sleazy creature, ciji je direktni predak lovio ribu u tamnim pecinama Mordora, i usput radosno uzvikivao:"Dajte je samo nama, tako zivu, vlaznu i mrduljavu...":)
Moderni Gollum se nastanio u Chikagu, cujem, mada nista nije izgubio od svoje vlaznosti...jedina razlika u odnosu na njegovog pretka je ta sto moderni Gollum drzi Hitlerovu sliku na zidu, i sapuce joj:"Oh, My Precious..."


'De si bre Krasicka,

ti kao kisa oko Kragujevca? Gde si ti juce, trebas mi kao 'leba. Daj, budi drugar, posalji mi sta sam radio u periodu jesen 2002 - prolece 2004, teba mi za neke reference. Ako moze do sutra?

Kulisic, Erdeljanovic, lazni citat, Vinca?
____________________________________

evo znam ja: u periodu od 2002. do 2004. jeo si brate govna.


E, vala Brajo...

... ne jebe lep već uporan.


Ja samo mogu da se

Ja samo mogu da konstatujem da nas je Bog upravo obavestio sta je D - zet radio u periodu jesen 2002 - prolece 2004.


hahaha :))))

vidim sad i ja gore!

Bravo, kogod da je. :0))))


He, he...

...i sta sad? Sad bih ja trebao da odgovorim nekom 'duhovitoscu' tipa:

Quote:
To sto je neko od vasih u to vreme bio pojeden u Chicagu ne znaci nuzno da sam ja imao tu neprijatnu cast...

Kazem, da nema Bloga trebalo b i ga izmisliti. Kakvo sjajno ogledalo duse...


Vampir:"To sto je neko od

Vampir:"To sto je neko od vasih u to vreme bio pojeden u Chicagu ne znaci nuzno da sam ja imao tu neprijatnu cast..."

I kanibal istovremeno.

Vampir:"Kazem, da nema Bloga trebalo b i ga izmisliti. Kakvo sjajno ogledalo duse..."

Naravno.Da se undead nacisti konacno otkriju.Problem je samo u tome sto se kod nacista koji su se povampirili, u ogledalu dusa ne vidi, kao ni bilo sta drugo...


Carefull Macorcicu...

...sa ovom tvrdnjom o mojoj kanibalnosti. Jer kod mene se ipak radilo samo o navodjenu primera 'duhovitosti'. A ti kao da bacas jedno sasvim drugo svetlo. Kako su ovdasnji blogeri vec navikli na tvoje substantiated tvrdnje o meni poput onih o nacisti i homofobu mogli bi da ti poveruju i da sam ja kanibal. Sto je OK osim u jednom malom detalju, s obzirom na to da se Bozja ne porice (bar se do sada nije stekao utisak da ti imas zelju da je porices), ispada da ti mislis da su neki od vasih - govna. To, priznaces, nije lepo. Da li si bas to hteo?


"Da li si bas to

"Da li si bas to hteo?"
Naravno da nisam.Problem je samo u tome sto si ti nepismen, pa umesto da napises :"neko od vasih bilo pojedeno", ti si napisao "neko od vasih bio pojeden".
Umoran si, ocnjaci ti se smanjili.Van Helsing nije vise ni potreban.
I, jos nesto:nemoj vise da mi pretis.Od Beograda do Cikaga nije dugacak put, a oduvek sam zeleo da vidim Cikago.


He, he...

...da li dolazis sam ili sa Kusovcem?

Boze nasta vi licite...


"Boze nasta vi licite..." Na

"Boze nasta vi licite..."

Na ono na sta ti ne licis.Na ljudsko bice.


Domuz-et,

ja predložio da te ignorišemo, ali kad imam šta da vidim: ti pozivaš kod sebe u goste! Vrlo ljubazno od tebe. Mislio sam, ako nije problem i ja da se priključim?

Vidim da su te letos ovi iz Argonne-a pohvalili, i da ti je grupa bila "... recognized for its exceptional effort in the design and procurement of the components of the canted undulator front end for the Advanced Photon Source." Čestitke.

Ako dodjemo, ‘oće li pasti čašćavanje, iako sa zakašnjenjem?

Da li da ponesemo malo ajvara, kiselog kupusa, prasetine, i taj rad? Ili samo štampu, Nin, NSPM? Slobodno izvoljevaj.


Pa to se kod Domazeta

neka grupna poseta organizuje?

Ma, kako ste bez mene mislili?!


Ih sta vas je sto bi hteli kod mene...

...u goste. E pa znate sta, jes' da beg nije cicije ali ipak moramo da rascistimo sa programom posete. Da li vi dolazite da se bijete ili da volite? Ako bi svi da se bijete k'o Kusovac i Zarkow onda ne znam sta da vam kazem. Mada, nadam se da necete bas svi da se bijete. Mislim, ipak treba bas biti surov pa em brisati pod sa mojom malenkoscu kao sa (nacistickom)) krpom em dolaziti zarad tuce. Nije moguce da ste svi toliko surovi i nasilni kao Kusovac i Zarkov.

Uzgred, je l' dolazi i Biljana the Tall? Ili joj mozda smeta vremenska razlika?


dosta si se Brajomire...

... grebao po bgd zurkama, na račun our vinča, red je i da primis neke ljude, kao pravi domaćin, kakav ti sigurno jesi. Ako padne i neka danga, pa šta, ne bi ti bilo prvi put. Samo ti lepo obuci brodovlasnički dres, uzmi slobodene dane, naspremaj klopicu i pićence i ... ekipa stiže.

mada kapiram da je na poslu totalna ladovina kad ovoliko sediš za blogom - Čikago je srpski - ili pak sve to radiš kod kuće dok žena zarađuje a deca rastu ko ameri i ne znaju srpski, right?


Vidi sad!?

Dange!!?? I ti hoces da se bijes??? A ja sve do danas mislio da si ti neka gospodja, intelektualka tako reci. E bre, sto ne umem da procenim coveka...

Nego, pusti to, ne rece mi da li dolazi Biljana the Tall? Nece valjda i ona da lupa dange, ako dodje?


Ajd probaj jos jednom...

... nekad si bio duhovitiji, Brajo.


Šta duhovitiji,

meni se čak činilo da je nekada bio čovek.


kozmetiks :)

Ma Ma Matija je lik :) Ako saznam da jos koristi "Shiseido" kozmetiks automatski cu da ga unapredim u vishi evolutivni stupanj, metrosexualacademic, gay ikonu slesh ikonu stila :D:D:D


Sarume

Mislim da si na dobrom tragu. Matija je prvi metroseksuaalac SANU :)) Kao takav je i prvi kandidat za gej ikonu A:)))))


Da ga metnemo na ikonostas

Da ga metnemo na ikonostas između Cece i Isidore Bjelice... Mmmmmmm divno...


Da ga metnemo:))))

Da ga metnemo:))))


ma ne, Pedja

metnes ga posred Cece sa prednje strane, medj' Cece Leve i Cece Desne pa imas 3 pametne akademske glave sa sve istaknutim venama glupacama :D:D


:D

hahaha
ovo je opako :)))


Vrlo opako :) Evo nominujem

Vrlo opako :)
Evo nominujem te za najopakiji komentar na blogu b92.


and this year's award for

and this year's award for the category 'najopakiji komentar na blogu b92' goes to...
spremajte odelca i haljinice (nglasak na drugo 'i') za crveni tepih!


uh sorry,

a ovo mi je prvo vece na blogu ;)


Svaka čast... Kažeš ovo

Svaka čast... Kažeš ovo ti je prvi put... Divno, divno. Samo nastavi tako :))


ma

ma omaklo mi se, inace sam fini :)

E da Pedja a neshto te htedoh pitati: zasto na nasim listama gay ikona nikad nema Josipe Lisac? pa njen koncert u Bgdu je bio nesto najblize gay prideu (po broju gay ljudi na jednom mestu) sto se ikada u Srbiji skupi??


Josipa gej ikona

Josipa gej ikona

Hrvatska homoseksualna populacija izabrala najomiljeniju licnost

ZAGREB - Najomiljenija licnost medu hrvatskom gej populacijom je poznata pevacica Josipa Lisac, a u vrhu te liste nalaze se jos tri njene koleginice Severina, Radojka Sverko i Ida Prester iz grupe Lolobridida, prenosi Fonet.

U saopstenju se navodi da su one nezavisne, emancipovane i sposobne, kao i da se bore protiv patrijarhalnog drustva, zbog cega homoseksualcima bude nadu u bolje sutra. - To je lepo priznanje i lepe reci za sav moj trud i ono sto jesam. Imam sirok krug gej prijatelja, ali ja ih cenim po dobroti, talentu, karakteru, a ne prema seksualnom opredeljenju - rekla je Josipa Lisac.

- Drago mi je sto sam izabrana za gej ikonu. Druzim se s tim ljudima i dajem im podrsku u svakoj prilici.
Nastupali smo zajedno i na gej paradi, pa mislim da im se dopadamo jer smo drugaciji od drugih, kao i oni. Podrzavam sve oblike razlicitosti - prokomentarisala je Ida Prester.
Severina, koju je udruzenje homoseksualaca "Iskorak" podrzalo u vreme afere s njenim porno filmom, titulu gej nije komentarisala, jer je trenutno zauzeta probama za predstavu "Gospoda Glembajevi"

Glas Javnosti


Pedja

si primetio da su hrvatske gej ikone osobe zrele dobi :)(Shverko i Josipa). To je supeer. Ide uz geslo zivot pochinje u pedesetoj


Boleste, mogu samo da kažem

Boleste, mogu samo da kažem BOLEST... :P
Ja glasam za piletinu...


Eto, pre sam bio ljubomoran

Eto,
pre sam bio ljubomoran na Hrvate zbog mora a sad i zbog Josephine Fox :) Cuo sam da je ona za sebe i Karla Metikosa uzimala uvek dvokrevetnu sobu, cak i kad je on bio davno mrtav...now how wonderfully insane is that?!
Obozavam je....


Sarume

potpuno te razumem. Oni su zaista bili skladan par. Romantichan, lep, ugladjen, talentovani oboje. Bash kako treba. Imponovali su svima. :)


a kazu da je prvi put

a kazu da je prvi put bezveze :)))


Govori u svoje ime... Meni

Govori u svoje ime... Meni je prvi put bio divan...
Jel pričamo o blogovima i komentarima ili ?!?!?


mmmm, pa, ovaj... da, da o

mmmm, pa, ovaj... da, da o blogovima i komentarima :)))


A:))))) U))))))))tri

A:))))) U))))))))tri glave..)))))))vene glupache:)))))sarume, tebra:)))di ce ti dusha


Ma to ova današnja

Ma to ova današnja omladina, satire se od komentarisanja :))


Satiru se, i treba :)))

Satiru se, i treba :)))


marina, klinci se danas...

jel se i ovde prica o blogovima i komentarima ili?! ;)))


Kafa....

djavole jedan...pa naravno da se pricha o ili


JJ

znao sam da nije moj mozak perverzan! fijuuuu


;))

malko sam pre-cerao, priznajem :)
no naleteh ovako naivan na ove zastitnike zivota i ostale pete elemente na blogu Ivane Konstantinovic pa su me malko ispi...li ;)


ko je gledao timofejeva i

ko je gledao timofejeva i jelicu nek' javi kako je bilo. hvala


Coco

Jelica je bila slatka i bela majca chamac izreza sa sloganom "I ja sam Rom" joj je lepo stajala.:)) Za takvu temu treba vishe vremena i duzi termini


a, i dragan ristic i profa

a, i dragan ristic i profa su isto super bili!
ako niste isli na koncert kal-a, trk... super im je svirka!


Da, da sve je bilo kako

Da, da sve je bilo kako treba.


bebo

hvala u svakom slucaju.. nadam se da cemo imati vremena da pricamo malo vise o tome.


Ne brini, ove neće niko da

Ne brini, ove neće niko da te dira :)) Ovde ti prolajferski elementi retko kad svraćaju, plaše se kontaminacije :))


Evo, da se vratim na temu,

meni je smešno da i staro & mlado, i pametno & glupo proglašava Matiju B. najvećim, najgenijalnijim srpskim pesnikom, kome će jedinom pesme & reči preživeti, kada svima drugima istrule.

Pošto ne volim tu vrstu poetike, i držim ga za Oca srpskog praznoslovlja, predlažem da čujemo koje to divne reči i floskule pamtimo od ovog Barda.

Evo ja ću da počnem, po sećanju:

1) "nebeski narod"
2) "Kosovo je najskuplja srpska reč" (ma zar skuplja i od Boga & Života?!)
3) "Kosovo je polutar srpske planete"
4) "neverendum"

Ako se setite još nečega čime nas je Matija zadužio, dodajte.


Krasici

"držim ga za Oca srpskog praznoslavlja". Krasicu za dobro ga drzish :))


Iju Bebo,

...kako je nezgodno ispalo. :o))))

EDIT: Sad će Queeria da pomisli nešto nepristojno.


Da prostish, ispade :))

Da prostish, ispade :))


hajde da se držimo

Iju, pa za koga me ti DRŽIŠ, nisam ja taki nepristojan :)


Samo jedna stvar. Matija

Samo jedna stvar. Matija Beckovic je covek koji zna ceo Gorski vijenac da izrecituje. Znate li jos nekog?


Realno - ne.

Ali, znam neke koji su jadni morali da uče ceo Kosovski ciklus.

I, šta nam to govori? Da je on dobar reproduktivac?


Ja znam, ali čovek nije

Ja znam, ali čovek nije poznat tako da neću ime i prezime... Bio nekad profesor marksizma i rodom je iz Crne Gore...


znam i ja jednog- onaj

znam i ja jednog- onaj kreten od Vladimira Bozovica.


Ma zar je to, prijatelju...

... njegova najveća vrednost?

Pa, evo, znam i ja skoro ceo, ali me SANU nešto ne zove.

Neka, neka, ima leka...


Gorski vijenac

Ja znam. Moj drug iz gimnazije, B. Drljevic. Kad god je trebalo da eskiviramo odgovaranje iz knjizevnosti, njega nagovorimo da pochne da deklamuje. Profesor bio takodje crnogorac pa se, da prostish, topio od miline. Mozda i Matija za to sluzi? Zamajava one u SANU? Kad god treba neshto pametno da se kaze, akademici nateraju Matiju da deklamuje, i vreme ochas proleti. "Ajd, nema veze, sutra cemo" - kazu. I tako decenijama :))


izgleda onda da sam ja

izgleda onda da sam ja jedini koji ne znam...:(


Čekaj, Bebo,

ovo je jako! :0)))

"Kad god treba neshto pametno da se kaze, akademici nateraju Matiju da deklamuje, i vreme ochas proleti. "Ajd, nema veze, sutra cemo" - kazu. I tako decenijama :))"

Sirotan, on ni ne zna da je kvisko za ove što već decenijama ništa pametno nisu rekli.


Pa ne zna kad stalno bulji u

Pa ne zna kad stalno bulji u gilje :))


zica i okolo

Ama ljudi sta vam je? Bas je sjajna prica s pocetka, a onda ste se poceli da drzite i hvatate?! Sic! Uzivam daleko nocima u skoro svakom od nadmudrivanja (bas ste sjajni u preskakalicama). Dobro ne bas svi, ali uvek ima poneko ko pokvari.
Nego, da se vratimo na temu. U tom manastiru gde krunisase 7, ej SEDAM srskih glava, cini se da nekakvi drugi vetrovi duvaju. Pa ne bi me iznenadilo da sa Matijom besede vode razni djakoni i njihovi''ljubitelji skutova". Da li samo skutova? Pitam se, pitam se? I dobro se pazite sta i kako pisete o tati da vas Olja ne dohvati svojim, ,ej tim cuvenim SVOJIM novinarstvom?!
Heh!


Da li samo skutova?

Evo Virgo intelecta je postavio-la odlično pitanje, da li samo skutova? Mislim da je skutocelivanje samo predigra... da posle prelaze na guzolizanije... itd. itd. itd. Ko zna gde se to završi i koje se tu sve perverzije odigraju?! Ne želim čak ni da znam.
Oduvek sam ja govorio da Ceca i ja imamo slične sudbine... Ubiše nam muževe... dobro moj bivši muž je tehnički živ, ali je za mene kao mrtav... njoj su zabranili ulaz na Pink, meni zbog ovog teksta doživotno zabranjen ulaz na b92... Eh, Ceco sestro... takva nam sudbina...


Eh, Ceco sestro, brate...

Eh, Ceco sestro, brate...


JJ Bebo

stigao odgovor od ghane - da li prihvatas svoje blogovno ime AKOSUA? ;)


Kafo -zaboravila sam tvoje gansko ime

Prihvatam. Ja sam JJ Akosua Beba :)))
PS sad cu da odem da vidim tvoje. Nism zapamtila, sori :(


Akosua

nije frka, ja sam kweku :)
imam imena za sve, tako da, ako te interesuje jos neko, reci... ;))


Kweku

Pa naravno, poshalji za sve dane, nije mnogo :))


akosua

ako ne trolujem post...
here goes:

DAY MALE FEMALE
Monday Kojo Adwoa

Tuesday Kwabena Abena

Wednesday Kwaku Akua

Thursday Yaw Yaa

Friday Kofi Efua

Saturday Kwame Ama

Sunday Kwasi Akosua


E bash lepo. Sad zanamo kako

E bash lepo. Sad zanamo kako se zovemo po ganski. Inache nije trol, vec shirenje multikulturizma. A gde nego na Queeria blogu :))Pedjica moze da ubaci gansko ime, chisto da mu se nadje. Zlu netrebalo :))


Bebo

em isti datum, em isti dan:)) akosua i ja.


Coco

26. akosua, hello sis :))


Moras prvo da mi objasniš o

Moras prvo da mi objasniš o čemu ti pričaš?! Ništa ja ne razumem... Ganski?!


Ma, Pedja,

ovo bre neka vudu magija, da mi bezimo dok je vreme:)))


Zarkow

ovo je mudu magija :)))


Pedjo

Nisi u toku. To su reslovi trolovanja od nocas po raznim blogovima.:) KafaJeGotova nam je poslao spisak imena iz Gane (drzave)po danima - ponedeljek... i po polu (ti izaberi). Svaki dan ima svoje ime. Ja i Coco smo rodjene u nedelju i gansko ime nam je Akosua :)Ko je reodjen u petak i musko je ime mu je Kofi (ko Kofi Anana) Eto, izaberi gansko ime :)))


Ja sam rođen u subotu i kao

Ja sam rođen u subotu i kao muško sam... Kako se zovem???


Pedjo

Kwame :)


Gde si Kwame,

brate rodjeni:)))


Kwame

Baš pederski zvuči :))


kwame nkrumah

njihov najznacajniji vodja bese kwame nkrumah, stvarno super lik - oslobodio ih od ropstva, inace titov pajtas iz nesvrstanih (gay?) :)


Nego Pedjice, da saznamo

Nego Pedjice, da saznamo nekako kog dana je rodjen Matija, pa da prevedemo na ganski. Da bude :)


29. novembra 1939. godine a

29. novembra 1939. godine
a to je bila sreda


Matija Kwaku. Bash odgovara

Matija Kwaku. Bash odgovara :)


Čim Matija za Kwaku...

... a mi kroz prozor.

Odgovara.


kafica zna kako se koji dan

kafica zna kako se koji dan u nedelji kaze na ganskom, tacnije na nekom od plemenskih jezika..akan je valjda glavni jezik posle engleskog...


dani na gannjanskom

njima je zvanicni jezik engleski (posledica kolonizacije) a oni imaju oko 50 jezika. najbrojniji su gha, twie, ewe - to su takodje i nazivi plemena


kafica (akka bajaga)

ja procitah da su najbrojniji akan(44%), mole dagbani, ewe i gha..


coco rosia aka akosua

vidis, ja za to nemam pojma. moguce. ja sve koje sam upoznao, su gha, ewe, twie. oni mi rekose.
mani se bajage :)))


kafica aka vuk roksandic

a ti si bio u gani?


ok, vrati se na bajagu

ok, vrati se na bajagu :)))
da, bejah tamo letos! na razmeni studenata.


nemoj da pricas! bas super.

nemoj da pricas! bas super.


ewe jezik - je li znas sta je

moulaou?


huh, ne znam - znam neke

huh, ne znam - znam neke stvari od gha kao npr. pazi udarice te kola!, da li si besposlen? tako neke stvari. ja se tripovao da necu da ucim reci kao turista - dobar dan, hvala itd... mada i njih znam


a kako se kaze kafa je

a kako se kaze kafa je gotova? i licis mi na bajagu:))))))


pa, ne znam. jbg, tad nisam

pa, ne znam. jbg, tad nisam bio bloger.
e, a sto je najgore licim! AAAAAAAAA :))))


:)

izvini, ali meni je to jako smesno:)


pa, smesno kad ne licis ti.

pa, smesno kad ne licis ti. :)
salim se, i meni je ;)


@ dunjica

e, ja ne pitah - sta znaci moulaou?


Priznajem, uzdrmano je moje...

...skromno, laicko, misljenje o pesniku Matiji Beckovicu. Sa jedne strane neki Predrag Palavestra u nekakvom 'Nekropolju' pise:

Quote:
Jedne godine, kada je Matija Beckovic jos bio sasvim mlad pesnik, bili smo zajedno u Valjevu. Matija je tu prvi put javno govorio svoju pesmu 'Vera Pavladoljska'. Milo i zbunjeno devojce, Vera Pavladoljska je te veceri sedela pored Desanke i treperila od uzbudjenja kao tanka ruska breza na povetarcu. Desanka ju je cutke milovala po ruci dok je Matija recitovao. Bila je ozarena i srecna sto prisustvuje pravom pesnickom cudu - kao mladi hrast, pred svima nama rastao je jedan novi pesnik, a nad gradom su se, kao na Bogojavljanje, zvucno otvarala vratanebesa njegove ushicene i strasne ljubavi.

Krasicka i JJ Baby ga medjutim smatraju za oca srpskog praznoslovlja.

I sta covek sada da radi? Sa jedne strane nekakav Predrag Palavestra o okme se nista ne zna a sa druge strane Krasicka, intelektualka sa nesto tvrdjim dlanovima, i JJ Baby, intelektualka sa posebnim osecajem za socijalne aspekte garderobe poznatih. Mada je autoritet svakako na stranmi dve pomenute intelektualke ja se ipak i dalje (neopravdano, svakako) dvoumim. Steta sto na blogu (Pedje Q, da ne bude zabune)nema pripadnika knjizevne branse da moju dilemu preseku.


anal-free-porn-video Free



hahahai ne mrzi te da sve

hahaha
i ne mrzi te da sve to namestas?!