Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Skupštinski dan zaljubljenih

Martti Ahstisaari: Bole mene, ja voziti bicikloMartti Ahstisaari: Bole mene, ja voziti bicikloNaši dragi skupštinski poslanici, osim tamo nekih izdajnika iz neke izdajničke koalicije, su u nedostatku toalet papira obrisali guze planom tamo nekog Ahtisarija, iz tamo nekih Ujedinjenih nacija. Šta ćeš, naviklo to na novine i štampani materijal, ne vole ove troslojne mekane mirišljave toalet papire. Neka, tako i treba, svaka čast junaci, Srbija se pred Ahtisarijem guziti neće. Ali srpsko sudbonosno ne, nije tema ovog bloga.

Radikali su danas pokazali svoju podršku inicijativi da se u škole uvedu uniforme i kecelje, pa su svojim primerom pokazali da i narodni poslanici treba da imaju svoje uniforme. Šta se to beli u skupštinskoj sali, jal je snijeg, jal su labudovi... Nit je snijeg, nit su labudovi, već su to srpski radikali... Ali novi radikalski modni trend, nije tema ovog bloga.

Tema ovog bloga je nešto mnogo bitnije, nešto što treba da zanima svakog Srbina i Srpkinju, kojima još uvek nije amputiran patriotizam. A to je: „Ko je najveća skupštinska zvezda? Lidija Vukićević – The Curly ili Borka Vučić – The Indestructible?

Kandidatkinja broj jedan: Lidija Vukićević – The Curly

Suparnice: Lilika & FifiSuparnice: Lilika & FifiPriča se po skupštinskim kuloarima, koji su osnovani uredbom Vlade Republike Srbije, da je Lidija Vukićević bila jako besna što će Skupštinom predsedavati najstariji poslanik, u ovom slučaju najstarija poslanica, a ne najlepša i najzgodnija. Eh jadnica, misli da je najlepša i najzgodnija, zlobno je prokomentarisala Nataša Mićić. Kao utešnu nagradu dozvolili su joj da sedi u prvom redu.

Lidija, poznatija kao Lilika, uspela je da napreduje od obične Herr Žikine kućne pomoćnice do narodne poslanice, ali je u isto vreme uspela da sa Mrkele, preko generala Pavkovića, spadne na srpske radikale. Ali i usponi i padovi su sastavni deo života svake zvezde.

Takođe se priča da je Boris Tadić opčinjen lepotom, zanosom i uvojcima naše Lidije, ozbiljno razmišljao da je posluša kada je od njega zatražila da podnese ostavku, jer je bez pitanja iskoristio naslov serije u kojoj je glumila za slogan DS kampanje.

Visoki čelnik SRS, koji je želeo da ostane anonimus, saznajem da je Lidija vrlo ozbiljno shvatila posao narodne poslanice i da je već pripremila nekoliko desetina predloga novih zakona, kao što su zakon o diskriminaciji osoba sa prirodnom kosom na javnim mestima, zakon o besplatnom zdravstvenom osiguranja osoba sa propalom glumačkom karijerom...

Kandidatkinja broj dva: Borka Vučić – The Indestructible

Suparnice: Jovanka & BorkaSuparnice: Jovanka & BorkaImao sam veliku dilemu: da li je Borka Vučić The Indestructible ili The Incredible?! Posle dužeg razmišljanja došao sam do da je Borkica ipak Neuništiva, za razliku od bankarskog sistema kojim je upravljala. Borkica je postala druga žena u istoriji koja predsedava Skupštinom Srbije, samo zato što je najstarija poslanica. Ja sam bila prva žena koja je predsedavala Skupštinom, zlobno je prokomentarisala Nataša Mićić.

Zli jezici govore da je Borka učinila sve što je bilo u njenoj moći da ukloni Jovanku Broz iz javnog života, jer je bila ljubomorna ne njenu punđu. Od kada je Jovanka sklonjena, Borkica ima najlepšu punđu u celoj Srbiji.

Radikali su poznati po granicama Karlobag – Karlovac – Virovitica, dok je Borkica poznata po trasi Beograd – Larnaka – Limasol – Nikozija – Liban – Moskva. Ah ti putevi Slobinog novca.

Priča se da su čelnici G17+ jako uplašeni jer u Borkici vide veliku konkurenciju. Možda nam Borkica bude nova guvernerka Narodne banke ili možda ministarka finansija. Nikad se ne zna, sve je moguće.

Na vama je da se odlučite i da glasate ko je najveća skupštinska zvezda? Meni je bilo teško da se odlučim, ali ipak glasam za neuništivu Borku Vučić. Long Live The Indestructible Borka

Predrag M. Azdejković

www.queeria.com


Indestructible

Indestructible, definitivno.
BTW, u trasi ti nedostaje Kairo.


Trasa se talasa

Kairo kažeš... A neki sumnjaju na Kuvajt...


pitaj G17. Oni tajnu znaju

pitaj G17. Oni tajnu znaju


Baka Borka!

Car Careva Caruje Carevinama!
Ko kaze da je Sloba mrtav?!Upravo se pisa u gace od smeha.
Uvek moze gore i jos gore...u nedogled.Covece, Borka predsedava skupstinom. Pa ne da nas prave majmunima...ostao sam bez teksta.Nema kraja agoniji,ne znam ni sto saljemo nekog u Bec. Bolje da za tu lovu ugrade Borki silikone i malo zategnu lice pa nek nam predsedava jos trista godina! A moroni u belim majicama su slag na tortu...let iznad kukavicjeg gnezda.
Da smo mi zivi i zdravi!


A u granici Ogulin. JB.

A u granici Ogulin.

JB.


Ah taj Ogulin

Kako sam samo mogao da zaboravim taj Ogulin...


Ogulin

Stvarno, kako si mogao da zaboravish na Ogulin. Tamo proizvode najbolji kiso' kupus na prostorima bivshe Yu. Otud se radikali postavljaju imperijalistichki spram Ogulinu


Predstavi nikad kraja

Cudi me da u moru superlikova niko nije primetio parlamentarni styling Svetlane Kitic,a zena se bas potrudila da doprinese grand show-u.


Miss parketa Ceca Kitić


Ne bih da ispadnem glup (neobavesten)...

...Who the fu*k is Svetlana Kitic??
P.S. Btw, Moj favorit je The Curly


glasam za sve likove

Da mi dovedemo nekog iskusnog spansko-meksickog rezisera da malo prisustvuje skupstinskim dogadjajima - dobice idealan materijal za jos jednu neverending seriju.

p.s. znam da su u modi reality show programi, ali bilo bi previse Velike Brace


Ja glasam za Borku.Izgleda

Ja glasam za Borku.Izgleda tako lepo kao da je ziva.


dopuna

Uz ime Svetlane Kitic idu napomene "nekad najlepsa i najbolja rukometasica sa prostora bivse SFRJ", "Miss parketa" i tome slicno. Bila je i skandal-majstorica, na veliku radost tabloida. Danas je politicka radnica koja obecava...


Oskar za najbolji comeback godine

I Oskar za najbolji comeback godine dobija:
Indestructible, Irreplaceable, Incredible Borka V for Vendetta


Dragi, ja se potpuno slazem

Dragi, ja se potpuno slazem sa tobom. Vidi se da je radila na sebi i sad je potpuno jasno zashto je teglila onoliku kintu u dzakovima po belom svetu. Trebalo je platiti to drevno egipatsko znanje.


Tandem

Ceca Kitic je ta rasta u skupstini! Gledam juce i nikako da desifrujem: Tko je? E, a Milutin uz nju pa bas lepo!


Ej Dirty

i ja sam juche dobila slom mozga. Cahak sam se i kod Jasne (Hag), koja zna who is who u Srbiji, raspitivala. Kaze Jasna - ono je general Delac a ta plavojka%^%$##. Znachi SPS ide na momenat atraktivan fizichki izgled?


Teorija zavere

Mislim da je Vas tekst plod zavere koju je inicirala poslanicka grupa koja nije glasala za Rezoluciju, a bila je podstaknuta time sto Predsedavajuca, samo njima, nije saopstila vreme dozvoljeno za raspravu. Kako u toj omalenoj grupaciji ima dosta dramaturga nije im tesko da od svega naprave predstavu(mora da imaju veze medju kamermanima)-Lilikina kosa u gro planu-navodjenje kako je to najbolje sto ima-svenk preko belih kostima(asocijacija na "Sabirni centar")-kostimi su vec korisceni u ranijim prikazivanjima ovog "film-noir"-zatim rez, kamera 2 na Predsedavajucu, cisto da se vidi kako cemo da izgledamo kad pojedemo dovoljnu kolicinu hleba od tri dinara, zatim zoom na pundju pa pretapanje na lokne, tako razlicito a tako isto-uvrnuto.


FashionPolice

Ja i dalje tvrdim da treba uvesti Fashion Police... ali nezavisnu!
Ne mogu da vam opišem koliko me je sramota kad shvatim da će se ona scena iz "narodne" skupštine naći na stranim medijima :( Sa sve poslanicima u majicama... na stranu to šta je na majicama... Ipak mora da postoji neko poštovanje prema parlamentu.
Užas :(


Šta se beli u skupštinskoj sali?

Šta se to beli u skupštinskoj sali
jal je snijeg
jal su labudovi
Nit je snijeg
nit su labudovi
već su to srpski radikali


Fashion Police! Now!

Quote:
Užas

Quote:
Užas

Quote:
Užas


Fashion Police nego šta





Hahaha!

Jel to na Nikolićevom prstenu logo MTV-ja? :)


jok... nikolić ne reklamira

jok... nikolić ne reklamira makedonsku televiziju


Evo Delića đenerala pored

Evo Delića đenerala pored Vukičevićke a s druge strane Vučić, da se ne zbuni neko.

Jasna B.


Ne bih da trolujem ali moram

Ne bih da trolujem ali moram da primetim da nije naročito zapažen Miloševićev general Delić, inače vrlo aktivan na Kosovu ali i u Bosni, jer je živeo na Kosovu a poreklom je iz Hercegovine) kako je svedočio u Hagu kao gazdin svedok odbrane.

U Bosni je bio dobrovoljac iako mu se vojevanje računa duplo u staž.

U svedočenju je ostalo upamćeno da mu je omiljena reč kindapovanje (nije lapsus, jer je istu ponovio bar 20 puta).

A lepo mu stoji majica, isto k'o uniforma, naravski, đeneralska.

Jasna B.


a ne samo sto su

a ne samo sto su kindapovali, vec i idu kod flizera, dobijaju infrakt, ukljucuju lernu i kosu suse femom :-) a povremeno jedu i greipfurt. jel o tome pricamo? ;-)


Da BoL,

i o tome pričamo. Ali taj Delić je čova s fakultet i s magistarski i predaje na Akademiju i od njega uču budući đenerali.

Valjda će ukinuti vojsku do tada, dok Delićevi ne stasaju.

JB.


Jos jedno un-

Borka The Undead

Tacno sam se prepao kad sam je ugledao tako 'uskrslu' , da ne kazem resurrected.

Ta ce nas sve nadziveti.

:-(


Borka Vučić

Naime, prema tvrdnjama poslovnih prijatelja, kad je jedan viđeniji bankar skrenuo pažnju da će je verovatno on naslediti u fotelji predsednika Beogradske banke, odgovorila mu je :"Moraćeš dobro da se načekaš jer je moja sestra u 102-oj čuvala ovce". Tako je g-đa Vučić nenamerno "otkrila"šta je izabrala iz one čuvene da u životu svakog čoveka postoje dve etape - rana mladost i dostojanstvena starost, a na njemu je da izabere po čemu će ostati upamćen".

Glas javnosti 04. Mart 2000.


Borka i Peđa

Beogradom kruže i druge glasine. Priča se, naime, da je Borku za svog naslednika instalirao niko drugi nego Predrag M. Marković, koji sa njom godinama živi u vezi pažljivo skrivanoj od očiju javnosti. U prilog ove glasine govori i neobična fizička sličnost dvoje šefova parlamenta, koja je mogla da bude plod upravo njihove dugogodišnje tajne veze.


Pa Carlo brate, shto ne

Pa Carlo brate, shto ne govorish! Zanachi zbog Borke je Predrag ostavio Kseniju Milivojevic? Pa sad mi je sve jasno. E znala sam da je neka druga cupi u pitanju.


Peđa je vrlo dugo i

Peđa je vrlo dugo i uspešno obmanjivao Xeniu o prirodi svoje veze sa Borkom, kao i o motivima svog bavljenja politikom.

Xenia ništa nije znala o tajnim društvima, zavetu piramida i čudesnoj pomadi.


Otud ,znachi, vuche Pedjino

Otud ,znachi, vuche Pedjino izdavachko interesovanje za romanisiranu istoriju. Narochito period vezan za istoriju Ptolomeja. Opchinila ga je, nevaljalka mala :)


Opet nekrofilija...

Opet nekrofilija na blogu b92... c c c c c c c
Ajde svi kod Duleta Nedeljkovića
http://blog.b92.net/node/4349


Predlog

Predlažem da ovo bude prvi polufinalni duel, a da se u drugom suoče, recimo, Kitićeva i Jorgovanka Tabaković, pa da ih na kraju rangiramo od prvog ka četvrtom mestu, uz fanfare i velike počasti. Kladim se da će Mićićeva imati štošta da zameri i drugim dvema.

(Šalu na stranu, mogu one sve Mićićevoj da grebu blato s đonova.)


Odlicna je Coraxova

Odlicna je Coraxova karikatura: Vestica Borka na metli ulece u Skupstinu!


Corax


:)

Ljulja i Borka...je..li smo cvorka!


Glasam za Borku

Nadalje bez komentara,glasam za Borku,zbog pundje i svega ostalog......Ima mala da se naceka dok stekne takvu pundjicu :)


Borka,

bez premca, za tri duzine!!!

Apoteoza srpskog matrijarha, cvornovata i zilava, svuda bi opstala, k'o dzivdzan...
Kad vidim ovu slikicu gore, namece mi se sledeca scena: otvara usta i sikce: "Ooobbbeeeeyyy thhheeee Vooooiiiicceeeee!!!"

(Svaka slicnost sa Linch-ovom "Dinom" je namerna ;))


Sarume

i sve to zbog spice-a? :))


Bebo,

sto je najgore, cini mi se da vise nije ni zbog Spice-a, jer after all, Spice is the life ;))

Ovo je sve prokleta inercija...

haha Spice Girls :D:D


Sarume

mora da je Spice kao sam life. Jer kako drugachije objasniti tu ospesivnu potrebu za (zivotom) i pojavljivanjem u javnosti? Onako balsamovana, dok joj sufliraju pri "vodjenju" sednice, jedino logichno objashnjenje je Spice. I stoga da, ona je nasa Spice girl :)))


Sve u svemu,

Borka je masovno cool. meni skroz krivo sto nemam babu od 96 godina koja je umesana u finansijske afere. That's second only to imati babu od 96 godina koja je sexualno aktivna. Da je moja, bio bih ponosan iz 2 razloga: prvo sto je masovno cool, a drugo jer bih se mogao nadati istom i za sebe u njenoj dobi. Da budem bitan dok se ne preturim ;))


Sarum

my man :)) Definitivno :)))

PS Zipa kad je Borka i jedno i drugo - I mafijashica (Slobin knjigovodja) i sexualno aktivna. Sledeci po godinama u ovom sazivu je Micun.


Šteta što više nema

Šteta što više nema Ksenije Milivojević, ona mi je bila totalno cool, za nju bih glasala i to bez zafrkancije.
A ove naše 2 "zvezde"...jooooj majko, težak izbor. Ipak mi je više antipatična Lidija, tako da je pobednik Borka Vučić. Majke mi, dođe mi da je zovem baka Borka. Pa bako, majku mu, zar nije posle svega došlo vreme za penziju? (ako čita ovaj blog, da je podsetim)


Sviđa mi se tekst,

jako je duhovit. Možda nastane sukob između dve kandidatkinje, jer obe preferiraju lepu frizuru. Doduše, Lilika je koju godinicu mlađa, pa će to presudi.
I stvarno ne znam šta će Lidija Vukićević da zbori u skupštini. Slušao sam je par puta kad je davala neke izjave, pa ona, jednostavno, veze s vezom nema (da se izrazim žargonski), lupeta neviđeno. Lupetaju svi radikali, ali ona ih je po gluposti prevazišla. Tu je negde na liniji Nataša Jovanović-Vjerica Radeta- tesna borba, ali ipak, Nataša je najopasnija- ume nekad da te polije vodom.


Nek pricha ko shta hocem ali

Nek pricha ko shta hoce ali Borka je bolja cupi od nje. Obrni okreni :)


poganstvo i pašaluk

Ja glasam za Lidiju. Poseduje neku uzvišenu tupost svojstvenu radikalima. Glupost i bezobrazluk i prepotencija u jednoj osobi. Pa kad se sve to začini frćkavom šubarom na glavi, izbor postaje lak! Ne volim da citiram starce sa sela, ali ovde ću napraviti izuzetak. Deda jednog mog druga (za neku zlu ženu, ja koristim za Lidiju): Podigla joj se obrva od poganstva i pašaluka!