Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Folk i Rezolucija

P showP showPredstavnicima vlasti stalno postavljamo pitanje šta su uradili povodom ovog ili onog pitanja, ovog ili onog slučaja. Povodom dana zaljubljenih, iako od njih nismo tražili poklonili su nam još jednu šećerlemu – Rezoluciju. Sada narod može da spava, jer ima Rezoluciju. Sutra je Sretenje, što je nova šećerlema, jer narod pored rezolucija voli i da praznuje, pa mu je vlada i to omogućila. Najviše će, naravno, da slave oni koji nisu vlasni.

Mene raduje nova Rezolucija. Kao što volim da vidim nove projekte-materijale-hitove naših tzv. estradnih zvezda (naročito onih najvećih), jako volim da vidim & pročitam nove rezolucije-deklaracije-proglase naših političkih partija (naročito vladajućih). Obe materije me iznova zabave & nasmeju, ali posle njih ostaje čuveno pitanje – „Zar je moguće još gore od ovoga ?“ Moguće je.G showG show

Obe tvorevine su opijum za mase. Kada se neka pevaljka WITH novi projekat pojavi u Grand show, a ja počnem da zanovetam, moja baba obično kaže „Pusti me da čujem, što moraš samo da zanovetaš“. Onda ona otvori oči i upija sve što dolazi sa TV ekrana. Kada se naše političke zvezde pojave u emisiji Parlament show, moja baba potpuno istim rečima proprati moje gunđanje. Kada ućutim, ona upija svaku reč koju oni izgovore kada izađu na podijum koji tada nazivaju govornicom. Vidim da se oseća potpuno isto kao da gleda Grand show.

Međutim, ono što govore je uglavnom gomila fraza koje ponavljaju kao papagaji. Možete ih gledati godinama i nećete videti neke velike razlike. Pevačice uglavnom imaju „novi stajling“, „novi projekat“, „saradnike koje neće menjati jer su se pokazali dobrim“, „osećaj da če ova ploča biti hit“, dok je kod političkih zvezda to uglavnom „nova rezolucija koja će odbraniti Kosovo“, „savetnike koji rade u interesu srpskog naroda“ i „jedinstven stav oko ključnih nacionalnih interesa“. U oba slučaja proizvodi koje nude su lepo upakovani za široke narodne mase. Zato što narod najbolje zna.

A šta radi narod ? Grand show je uveo praksu da je publika u studiju svaki put, pa imate prilike da vidite predstavnike/ce nebeskog naroda kako usred pesme („sa novog albuma“) ustanu i tapšu/aplaudiraju. U Skupštini koja ima prefiks NARODNA, nema publike. Međutim, na ulici se publika spontano ili organizovano okuplja i onda možete videti da se ponašaju potpuno identično, sa dodatkom parola „Bogo-ljub Srbi-ja“, „Vo-jo Srbi-ne Srbi-ja je uz tebe“ i „Slobo-Slobodo“.

Teme projekata/materijala su uglavnom iste. Kod naših „renomiranih estradnih zvezda“ to je uglavnom LJUBAV u svim oblicima, ali najviše ona nesrećna & neuzvraćena. Kod političkih zvezda to je KOSOVO u svim modalitetima, ali najviše sa METOHIJOM & „kao sastavni & neotuđivi deo Srbije“. U oba slučaja o ovim temama slušate godinama, a oni od kojih to slušate misle da je to super jer kupujete ploče & glasate za njih.

Inače, kad slušate tzv. pesme & tzv. rezolucije, uvek imate utisak da ste to sve već čuli, iako vas ubeđuju da je novi album OR nova rezolucija nešto potpuno novo & neponovljivo. Tako su nas i juče ubeđivali, samo je razlika bila u tome koji ste TV kanal gledali. Ako ste imali prilike da gledate PINK, onda su to bile Seka, Mira, Jana, Viki itd (uglavnom umetnice sa 4 slova), dok su na RTSu u Parlament show gostovali neki novi/stari ljudi, koji su vama prezentovali svoj „novi materijal“. Štagod da ste slušali, svakako neće promeniti stvarnost.

U oba slučaja, materijal nema ama baš nikakve vrednosti niti će pomoći bilo kome u bilo čemu što je vezano za LJUBAV & KOSOVO, ali to nije bitno. Bitno je da narod to voli, da narod to traži i da narod to želi. U oba slučaja mi „pokazujemo svetu da imamo čime da se ponosimo“. Nema veze što nam svet govori da to nije vredno, jer ćemo mi nastaviti da dokazujemo da je to ono pravo.

Obe sorte imaju svoje tzv. medije koji dokazuju da je to što vam nude „ono pravo“. Dok čitate SS novine (Svet-Scandal) možete videti pevačice u mnogim pozama & prilikom mnogih događaja, ali je poenta da ih prikažu kao jako pametne i važne ličnosti, a da ocrne one koji pokušaju da kažu da njihovi proizvodi ne valjaju. Slično je i u politici. Tamo imaju KKK novine (Kurir-(K)NIN-KPress) koji služi istoj svrsi. Da pokaže da su Vojislav, Legija & Tomislav jedino dobro za Srbiju i da maksimalno ocrne svakog ko misli drugačije.

Ima samo jedna razlika – od pevačica retko zavise životi, a od „konsenzus“ političara često i svakodnevno.


E sad se vidi koji blogeri

E sad se vidi koji blogeri rade treću smenu :))


i koji ne spavaju. Insomnija

i koji ne spavaju. Insomnija


i koji spavaju

ali na jedno oko;-)


A još smo potrefili sličnu

A još smo potrefili sličnu temu. Sad će opet da mi kažu "ti, Queeria i ona Milićka stalno pljujete po istim stvarima"


Gorane ba;-)

sh'a mai novo u sheheru;-)


Mashala... Svasta ima...

Mashala... Svasta ima... Dodji ba provjeri


ima ti i ta mjesta;-)

nazalost necu dolaziti prije ljeta:-(
inace, ako ti mogu pomoci kao neko ko je tamo rodjen i ima veliku familiju i mnogo prijatelja, samo javi:-)


zahvalnost

Za sada nije potrebna pomoc, sve je kako treba ... I vise od toga


ok

zelim ti svako dobro:-)


ali na razlicit nacin :-)

ali na razlicit nacin :-)


Vazno je da se "nasoj vernoj

Vazno je da se "nasoj vernoj publici" svidja "nas novi materijal"


evo ti i hit

bela maja joj nano,
(bela maja)
bela maja joj nanice,
bela maja u dzibera moga, jooooj nano nanice


ja pljujem? :)

mislim stvarno! ko to kaze?

PS a i pocela sam da saram

PPS a ocu na dupe da lanem za gurija


Nova vlada bez Kostunice!


crno bela koalicija

crno bela koalicija !?


Ili crveno-bela

OD NJIH NE ZAVISI


akrotomofilija

skupshitnski fantomski ud - fashion doesn´t change
surabya johnny (15 Februar, 2007 - 02:47)

"Ahtisari je prekršio mandat, da bi se na teritoriji Srbije stvorila još jedna albanska država. Za to ne stoji nikakav pravi argument osim argumenta sile i prava jačeg", rekao je Koštunica

Kojoj to "teritoriji Srbije" ? zar vec postoji jedna "albanska drzava" na srpskoj teritoriji.
vidi bogati - sada se pozivaju na medjunarodno pravo , a kada treba izruchiti optuzene za ratne zlochine etc. brishu njime zadnjicu.

ovo shto se unutar srpske politichke scene zbiva gore je od jalovog SM-rodoljublja; vidim koshtunicu i tadica montirane u domine - u dzelate i zrtve- i muka mi je.

poznato je da ljude kojima je, recimo, amputirana noga josh mesecima nakon hir. zahvata svrbi ta "noga"- fantomski ud.
ok, to je ljudski - ali biti akrotomofil- to je vec perverzija. zato, srpski lashci na javnim polozajima, ochikujajte medju sobom i ne flertujte sa ovim i tako ponizzenim narodom; izmedju ostalog i vama zahvaljujci.
igrajte se zavodnika i budala medju sobom- poshtedite nas, prosim !


Lakrdija

Ne mogu da verujem (iako sam vec dovoljno istrenirana da verujem)- u ono sto pricaju u skupstini, ma i van nje - vezano za Kosovo.
Jos jesenas sam saznala kako su se neke svetske kompanije pripremile za poslovanje (tj. nastavak poslovanja) na ovim nasim prostorima. Iz njihove poslovne strategije mi je potpuno jasno da oni ZNAJU kako ce izgledati finale vezano za Kosovo.
Kosovo ce biti podeljeno na albanski deo - kao posebnu drzavu i na srpski deo.
E sad, ja nisam strucnjak za politiku - daleko od toga, ali mi je vec muka od cele politicke farse. Ako znaju privrednici - znaju i politicari, zna i ceo svet, kao sto su znali da ce se Jugoslavija raspasti mnogo pre nego sto smo mi ovde uopste pomislili na to.
I koliko dugo cemo mi na silu biti drzani u ovom folk pozoristu kao publika - najgoroj ikad vidjenoj pozorisnoj pretstavi ?


Kuda ide ovaj svet!?

Goran Miletic wrote:
Kada se neka pevaljka WITH novi projekat pojavi u Grand show, a ja počnem da zanovetam, moja baba obično kaže „Pusti me da čujem, što moraš samo da zanovetaš“.
Nekada su babe bile te koje su zanovetale, ali danas se sve preokrenulo.


Katastrofa...

Ivane,

U poslednje vreme si opsednut katastroficnim idejama. Oni nastavci o nafti me uvek isprepadaju.

Nego, nece se nista promeniti zbog moje babe. Ume ona da kaze "E sto si dosadan, nista ne mogu da cujem od tebe", ali kad se pojavi Ceda onda kaze "E jes djavola, daleko cemo dogurati ako od tebe bude zavisilo".

Ja pokusam da objasnim, ali ne vredi.