Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Medijski javni servis (anti)evropske Srbije

jel plaćate ?jel plaćate ?Kada počne rasprava o RTS-u, moj prijatelj u šali voli da kaže da „nacionalni servis mora prvenstveno servisira nacionalne interese“ i da za „300 dinara koje dajem ne mogu da očekujem čudo“. Zaista ne očekujem ta televizija počne da govori o kršenjima ljudskih prava nekog drugog sem Srba (na Kosovu/BiH/Hrvatskoj), ne očekujem da se rukovode principima istraživačkog novinarstva u slučajevima policijske torture, niti očekujem da puste neki prilog u kome će se objasniti zašto ono su govorili i govore radikali često jeste protizakonito (krivično delo) niti očekujem da pozovu porodice ubijenih vojnika. Davno sam prestao da očekujem velike stvari od RTS-a. Pristao sam na kukavički princip – „ako vam se ne sviđa – promenite kanal“.

Međutim u Sarajevu nemam izbora. Na umirućem BKTV-u imam priliku da vidim sve moguće folk zvezde iz regiona. Pomirenje je ovde na visokom nivou i SFRJ na pomenutom kanalu funkcioniše veoma dobro. Red Cece, pa Halid, pa Indira, pa Sejo boy itd. Kada poželim da vidim sliku & vesti iz rodne grude, moram se okrenuti RTS-u. Slika je bleda, ni prići onoj kakva je na HTV, NOVA, OBN, BHTV itd. RTS SAT (valjda se tako zvanično zove) je namenjen dijaspori, što je sasvim logično, ali je produkcija reklama koje se emituju lošija nego na bilo kojoj lokalnoj televiziji. A onda je počeo Dnevnik, a vesti me najviše zanimaju dok sam u Sarajevu ...

Dok kucam da ne bih propustio deadline pokušavam da čujem i taj & takav Dnevnik. Ono što čujem nema ama baš nikakve razlike u odnosu na vreme neposredno pred NATO intervenciju 1999. godine. Tačno je da nema direktnih uvreda upućenih predstavnicima grupe država koje zovemo Zapadom, ali sve ostalo je tu. Prošle godine, ovakva histerija je bila pred referendum u Crnoj Gori, a sada je tema nezavisnost Kosova. Dakle, nada u stav & veto Rusije je prisutna, citiraju se političari koji imaju malu ili osrednju važnost u „bitnim zemljama“, „principijelni stav Narodne Republike Kine“ je takođe i dalje živahan, a citiranje komentara iz nekih polu-bitnih štampanih medija nikada nije ni prestajalo. Milošević nas je na taj način ubeđivao da će raskol u NATOu doći par dana posle početka bombardovanja, a Tijanić i njegov šef (nije Mira M. nego Koštunica, mada je sve to veoma slično) nas ubeđuju da su svi saglasni da neće biti nezavisnosti Kosova, iako znaju da je upravo suprotno. Još kad sam čuo da se digla bratska slovačka OPOZICIJA (pazite, opozicija), došlo mi je da pozovem prijatelje iz Prištine i da im kažem da je nezavisnot dovedena u pitanje. Odlučio sam da sačekam još koji dan.

FerhadijaFerhadijaPosle čitavog bloka o Kosovu, koji me je zaboleo kao da me je u glavu udario blok (ali onaj betonski), na redu su bile tzv. vesti iz regiona. Prva je bila baš iz Sarajeva. Očekivao sam neki „ekspertski komentar“ u vezi tužbe BiH za genocid, u kome bi (a kako drugačije) bilo objašnjeno da Srbija sa tim nema veze i da nije bilo ni G od genocida. Međutim, dopisnik iz Sarajeva je počeo da izveštava o reformi policije u BiH, izveštavajući baš suprotno od realnosti. Realnost je da će reforme policije biti ovako ili onako, pre ili kasnije, a dopisnik je govorio o stavu g. Dodika. Poenta je bila da će Srbi tj. Republika Šumska (pardon Srpska) prihvatiti reformu policije, kada oni prihvate postojanje te iste Republike (podvajanje na NJIH i NAS je uvek bilo siguran indikator nacionalizma). Ima tu još mnogo stvari da se kaže, ali dopisnik valjda nije hteo/smeo ili se to ne uklapa u koncepciju „medijskog javnog servisa evropske Srbije“.

Najgore od svega je slika (video uradak, a ne fotografija) koja je činila ovaj prilog. Naime,vuckovucko prvi kadar je bila Vijećnica (ali taman posla da se vidi da je oštećena), a drugi kadar stariji čovek sa kapom na glavi i žena koja je pokrivena. Treći kadar je izlog neke provadnice u kojoj se prodaju fildžani, a četvrti opet čovek sa kapicom (ne razumem se u vrste tih odevnih predmeta koji imaju veze sa religijom). U petom kadru je opet bila prodavnica iz trećeg kadra, u šestom opet pokrivena žena & tramvaj, a sve se završilo kadrom iz kog se vidi panorama Sarajeva (verovatno su krenuli putevima Ratka & Radovana). Kao da u Sarajevu nema ništa drugo da se „slika“.

U istom Dnevniku je bio prilog iz Beograda. Knez Mihajlova, sve ultra urbano, krupni plan na dve devojke sređene za ko-zna-šta i parove koji se ljube. Par novijih zgrada, kafići itd. Da je leto, verovatno bi pustili i one omijene scene na kojima neka devojka liže sladoled. To valjda treba da nas asocira na nešto iako je priliog o reformi penzionog sistema.

I šta sad moja mama/baba/tetka & ostala rodbina da pomisle o tom Sarajevu ? Naravno da o „teškim događajima iz bliske prošlosti“ ne mogu čuti na RTS-u, a još manje da su neke bitne čike osuđene za ratne zločine, opsadu i granatiranje Sarajeva.

One ne mogu da imaju nikakav racionalan stav o Kosovu, kada je sve što čuju na RTS-utako RTS vidi Pristinutako RTS vidi Pristinu svedeno na napade na Srbe i ono što misle „Srbi sa severa Kosmeta“. Ako neko slikom poželi da dočara Prištinu, tu obavezno mora da je stariji čovek sa kečetom, pokrivena žena u dimijama i posteri Klintonu i Haradinaju. Što se tiče realnosti, u Prištini veoma teško možete videti keče ili ženu koja je pokrivena, ali to gledalištu nije bitno. Narod najbolje zna, a RTS izveštava u skladu sa željama naroda & rukovodstva. Stvarnost je nebitna.

Sećam se obuke za montažere i kamermane u dopisništvu RTS u Čačku davne 1990. godine. Tada smo se vežbali na primeru prognoze vremena, pa su nas učili da se prilog montira tako da gledaoca slika asocira na tekst. Valjda to primenjuju i sada.

Na kraju pomenute večeri pored RTS-a, na ekranu su se pojavili neki eksperti. Em su pričali gluposti (ali naravno ono što narod & lider koji nije vlastan vole da čuju), em nikada nisam čuo za te ljude. Slegnuo sam ramenima, setivši se da čak i B92 zove uvek iste ljude koji ispadoše eksperti za sve. Lako je utvrditi koji su to ljudi. Moja baba koja ne voli B92, ipak zna sve te „eksperte“.

Nije mi bilo dobro, pa sam ugasio TV i otišao u stvarnost Sarajeva. Međutim, to neće biti na RTS-u.


podela

Quote:
podvajanje na NJIH i NAS je uvek bilo siguran indikator nacionalizma

Nadam se da ste svesni dubine izrecenog. Ili definicja ne vazi kad podvajanje vrse dokazani pripadnici "gradjanske Srbije"?


Podvajanje na NAS i NJIH se

Podvajanje na NAS i NJIH se odnosi na etničku pripadnost. Sto se tice podvajanja koje pominjete, za mene je to obicna podvala jer je oni koji podsticu na nasilje diskriminaciju i slicno ne mogu biti izjednaceni sa onima koji se tome suprostavljaju.

Ovi prvi su pocinioci prekrsaja i krivicnih dela, medjutim, ovde nam se potura teza da su to dva ekstrema.


Dragi zemljace u Sarajevu

nisi jedini koji nema izbora. Ista stvar je i sa rasejanjem tzv. dijasporom sirom ostalog (osim balkanskog)sveta. U nedostatku boljeg s vremena na vreme pogledam i ja RTS posebno satelitski program ''namenjen dijaspori'' (he, he tu se ona i ne spominje) i vrlo brzo mi proradi zep upravljac. Ne mogu, ljudi, da slusam bajke kad sam punoletna. A kome je do povratjanja neka svrati na forum RTS-a u rubrike Politika i Drustvo (ni ostale nisu mnogo bolje). Masnom Tijanicu je bitno da se barem malkice vide grudi zenkica koje citaju sarene laze publici dok lova pristize preko pretplate gledalaca koji nikada NE gledaju. Kada sam trazila da me izostave od pretplate jer nisam u zemlji, ne gledam TV niti tamo imam televizor, rekli su mi da to nije moguce bas zbog toga sto nisam u zemlji. Odoh ja kao osisana ovca nazad na ''truli zapad'' u dijasporu gde ima mnogo boljih televizija od maticne ''nacionalne'' a gde mi NE naplacuju sto gledam vise od 80 kanala.


eh

Sarajevo mu dodje Zapad u odnosu na BGD. Glede cinjenice da sam ovde privremeno, moram i dalje da placam pretplatu u Beogradu.

Porazavajuca cinjenica


stvarnost Sarajeva.

Je li jos dobro kuvano vino u 'Zvonu'.
Radi li 'cda', 'kuk', i bilijar klub blizu doma jna(zaboravio sam ime, ali su redovno na repertoaru bili Miladojkajunid) Pitam jer ne znam. Davno je bilo.


Nisam jos uvek video nista

Nisam jos uvek video nista od svega sto pomenuste...


pomenuo sam kafic i klubove,

verovatno vise ne rade. bili su poznati pre.


Tihi bes..

..da, baš to osećam kada dobijem račun od rts-a, na firmu u kojoj nemam tv. Zanima me, kako bi oni reagovali da im ispostavim račun za neisporučenu robu, i to pod pretnjom tužbe.
Ludilo!!


spomenar

TV pretplate secam se s pocetka devedestih godina, kad su bili neki vickasti marketinski potezi subotom popodne: kao nagradna igra, gde su mogli da ucestvuju samo uredne platise. Tad je PTC smislio kako da lovi ove sto ne placaju (svedska metoda, cini mi se) Posle nekoliko godina stvar je utihnula (valjda su ljudi jednostavno skapirali da "moze" da se ne placa). Uspomena broj dva: u skupstini Radikali 'oce da vaskrsnu ovaj lepi RTS obicaj uz ubiranje haraca na mobilne telefone. Ne znam kako (cudo!) ali stvar nije prosla. E onda posle oktobra nadje se Tijanic i sve pos starom. Jel srecete neke kosmonaute sa antenama i slusalicama kako "vataju" signal urednih neplatisa?? Odkako sam preko, samo sam jednom gledala satelitski PTC i to je bilo uzivo spaljivanje manastira onog krvavog marta 2004.


Tezak skandal taj nas cuveni

Tezak skandal taj nas cuveni Javni servis.Milosevicevu TV Bastilju bar nismo placali!Od novca gradjana finansira se program koji lici na sve samo ne na "medijski javni servis evropske Srbije"Sta god to znacilo!?Dnevno se repriziraju cetiri bajate serije,u udarnim terminima se prikazuju komercijalne gluposti kupljene od raznih produkcijskih kuca,drugim recima ne prave sopstveni program.A za to ih gradjani placaju.Da prave kvalitetan program dostojan Javnog servisa.Ali vestom manipulacijom, i uz spregu vlasti i krupnog kapitala,dobili smo jos jednu komercijalnu televiziju ali uvijenu u odoru Javnog servisa.Pa se taj Javni servis ne nadmece za frekvencije ali se nadmece u udelu u gledanosti.I onda novcem gradjana Srbije placa oglase u dnevnim novinama u kojima se hvali procentima.A procente je osvojio emitovanjem serija od pre 20 godina.Pa na osnovu tih procenata dobija svoj deo kolaca od novca koji se trosi na reklamiranje.Sve ovo omogucava drzava - citaj Vlada i Predsednik - koja zauzvrat dobija kontrolisan informativni i sveukupni program.Ovo oko programa nekako vise zanima Vladu dok se pragmaticna ekipa okupljena oko Predsednika zadovoljava procentima od reklama posto svo reklamiranje ide preko njihovih firmi.Vazan sraf u celoj prici je direktor RTS koji vodi ceo projekat ovog laznog Javnog servisa i vestom manipulacijom stvara privid da je to toboze nekakva nova i super kvalitetna nacionalna TV.Malo se promeni scenografija, dovede se poneko poznato novinarsko ime i malo olabavi atmosfera iz doba Milosevica.I smisli se neki fancy slogan tipa "medijski javni servis evropske Srbije".A posto i mi idemo u Evropu prepisacemo evropske zakone pa cemo tom nasem dicnom servisu da omogucimo direktno finansiranje od gradjana,i to bez pitanja i objasnjenja.Molim Vas pa tako rade u Evropi,pa pogledajte BBC - reci ce nam vrli direktor RTS.Isti onaj koji licno ide da ovekoveci hapsenje optuzenog za ubistvo predsednika Vlade.Valjda je nosio kameru i razvlacio kablove.Voli covek da pomogne svojim zaposlenima.Kao sto pomaze u napredovanju u karijeri svim koleginicama koje su spremne da zauzvrat pruze odredjene usluge,jasno vam je kakve.Cela ova prica bi bila podnosljivija da RTS bar pravi nekakav pristojan program ali sta tamo moze da se vidi: -Bolji zivot u neprestanoj reprizi,jos bajatih serija u neprestanim reprizama,razne gluposti u formi nekih reality shows,tunjav informativni program bez istrazivanja i provociranja,uglavnom drugorazredni sportski program,americke filmove i serije bez ikakvog kriterijuma i selekcije...Kao sto rekoh mnogima odgovara da gradjane Srbije drze u ovom stanju mentalne hibernacije.A poruka glasi: gledajte Bolji zivot i Zikinu sarenicu i ne razmisljajte o realnom svetu i realnim problemima.Ziveo Javni servis!


ne placam pretplatu

Kada sam sklopio ugovor sa mojim kablovskim distributerom(SBB),na tom parcetu papira je stajalo da mi moj kablovski distributer obezbedjuje 80-tak kanala medju kojima je i RTS1,RTS2,a ja sam duzan po tom ugovoru da im placam mesecnu pretplatu sto redovno cinim.Dakle,nek se oni dogovore,to nije moj problem.


Takodje.

Takodje.


Ne gledam TV

vec godinu i po dana i osjecam se mnogo zdravije. To svima preporucujem! Izadjite u grad, prirodu... Osjetite pravi zivot!


Tako

je Likice! Ja sam svoj bacio i reshio se tezhe droge.
Sada dishem punim plucima i mozak mi se razbistrio bez nezdravih informacija koje dolaze sa TV-a. Pridruzhujem se savetu - reshite se svog TV-a i reshili ste se svih TV problema!!!


ravjoSa

Kako je sada u sarajevu, nekad je bilo da se prica


Idealno...

Sinoc sam sa dvoje ljudi sa "trulog Zapada" komentarisao razlike izmedju Beograda i Sarajeva. Zakljucili smo da je ovde mnogo prisnija atmosfera, da su ljudi otvoreniji i da je mnogo lakse ziveti...


Gorane Mileticu,

gde to ''ovde''. U Beogradu ili Sarajevu?


U Sarajevu trenutno

U Sarajevu trenutno


Mene licno odusevljava

kolicina bezobrazluka kojim Tijanicev JSO(Javni servis obmane) brani svoje bitisanje.Nedavno na Avalskom tornju-fund raiseru za zaduzbinu VK,imali su i temu o tome kako narod najvise gleda i veruje JSO-u .Elem jedan od gostiju je bio predsednik UO Niksa Stipcevic!Povrh svega oni jos ustvrdise kako je ova people metrima dokazana tendencija ,suprotnost tablodizaciji stampe (i to na televiziji ciji je glodur Tijanic aka Rubi). I kada su ostali gosti Panov iz Danasa i tv kriticarka Politike Dzunov poceli da kritikuju voditeljka krece u baraznu vatru.Ali ljudi zaboga vole da gledaju Bolji zivot po osmi put , ali mi smo napredovali ,ali mi imamo 28 miliona evra dugova ,eto mnogi bi hdeli da ne budemo gledani ali i BBC je gledan...I sve u svemu dobro je sto je Panov izvukao glavu, a nije cak ni kritikovao informativni program ! Dakle poenta je da je RTS nacionalna vrednost uz SPC i SANU i kao takva je aksiom o kome je svaka diskusija tabu(kao sto je i Oznojani nedavno VK proglasio za aksiom).I kada pomislim da i ja finansiram JSO sa 350 din. mesecno , vomitra mi se.


Uterivačica Verica

Adame, drago mi je da ste pomenuli Avalski toranj jer ta emisija je ogledalo RTS-a. Počev od frulaške teme na špici preko izmešanosti gostiju tako da se na jednoj strani nalaze i neistomišljenici do kopiranja Utiska nedelje sa predlozima. Ta emisija je jedna papazjanija i ja gledajući je vidim Tijanića. Naročito je zanimljiva voditeljka Verica Bradić koja ne dozvoljava da se kaže ništa što ne ide u prilog tati Koštunici i RTS-u. Pre neku nedelju je napadala onu našu glumicu što je glumila u Lisicama (izvinjavam se što nisam zapamtio ime)samo zato što ne podržava koncert Cece Nacionale ispred skupštine, onda je na red došla Biljana Cincarević u nekoj od narednih emisija, da bi se sve završilo sa slučajem Panova koji ste pomenuli. Tamo se ne sme reći nijedna reč koja ne odgovara "uvaženoj" voditeljki koju pred svaku emisiju verovatno instruira gazda Tijanić. Ona se od voditeljke pretvorila u uterivača stavova "treće i nebeske Srbije". Strašno je što mi moramo da plaćamo za emisije tipa Avalski toranj, 48 sati svadba i osmu reprizu Boljeg života.


Ja redovno plaćam !

Nije mi teško !
Kao i u bilo kojoj drugoj zemlji !


U bilo kojoj drugoj

zemlji(ako isključimo Kirgistan i Belorusiju) za svoje pare ne dobijaš ovo.


Ima jos jedan nivo - ovo sto

Ima jos jedan nivo - ovo sto dobijemo je sramota, bez obzira da li placas ili ne. Sramota je da to bilo ko vidi i da takav program predstavlja Srbiju. Nije tacno da ne moze bolje.


Druge zemlje

E pa na ''trulom zapadu'' se NE placa cak ni na stotinu kanala koje mozes da gledas. Ali neko ovde i Belorusiju i Kirgistan racuna kao ''zemlje''.


Nevena,

Ja ovde u UK plaćam 120 funti godišnje TV pretplate za državnu televiziju, plus oko 30 funti mesečno za ntl kablovsku (od pre mesec dana se zove "Virgin media").

U Danskoj sam takođe plaćao pretplatu za državnu televiziju. I isto su kidisali raznim forama i fazonama na švercere :)

Mislim - ništa nije krađa ako te ne uhvate, ako tako računamo, ali ja nisam u tom fazonu, račune plaćam.

Pozdrav,

Vučko


Vučko

Ovde gde se ja nalazim (NL) ne placa se pretplata uopste iako kada bih imala vremena i strpljenja da gledam imala sta i da vidim. U Srbiji moram da placam iako sam tamo samo 1 x godisnje nekoliko dana koliko mogu da izdrzim niti imam televizor ali me za to niko ne pita nego mi preko racuna za struju automatski naplacuju i ono sto NE koristim. Mislim... nije samo RTS taj koji ne bih gledala, u principu mislim da je vecina televizija, ako ne i sve, katastrofa koja samo zaludjuje masu kojoj ja ne pripadam ni fizicki.

Uzvracam pozdrav,
Nevena


Quid pro quo

Aha znači tamo se treba seliti (u stvari hm... globalno zagrevanje, podizanje nivoa mora... baš nas naplašio Ivan Marović).

Ja mogu da kažem da trošimo pretplatu, pošto malcu često puštamo Cbeebies (a to je BBC, znači državna televizija, znači ipak nešto i koristimo).

Za RTS nisam u tako nezavidnom položaju - i moji roditelji i tašta su penzioneri, pa računam da oni dobiju doživljaj za svoje pare.

Pozdrav,

Vučko


u sta se racuna belorusija i kirgistan?!

u sta se racuna belorusija i kirgistan?!


ovo ce dunjica bolje znati od mene, ali da probam

ako se ne varam u nemackoj je pretplata za tv 15, a za radio 5 evra. cak mislim da postoji predlog da ko nema tv ili radio, a ima kompjuter, mora da placa pretplatu, jer je kompjuter multimedialna masina. a kablovska, naravno, dodatno kosta, cena zvaisi od provajdera, broja programa i sl.


Greška

Tijanićev šef nije Koštunica već A. Nikitović, siva eminencija koji hara Srbijom, smenjuje, postavlja, mudruje, voli svoga šefa do nebesa, uredjuje program RTS, pravi balkanski multidisciplinarac.Kakav šef takav mu i šef kabineta....mračni tipovi sa mrkim pogledima iz kojih izbija briga za gradjane ove zemlje.Nekada je drugi dnevnik uredjivala Mira, sada to radi Aca....dokle bre!!!
Ne dam 300 kinti ni po cenu da mi zaplene ono malo antikviteta koji su mi preostali posle 15 godina prodavanja " na parče"...


uporedite sami:

sa rts-ovog sajta, iz danasnje vesti o PRETNJAMA sudiji Mesarevic:
"Mesarević je dodala da je dobijala SMS poruke na službeni mobilni telefon i da je o tome obavestila policiju." Cela vest http://www.rts.co.yu/jedna_vest.asp?IDNews=177616.

vest sa sajta b92 http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2007&mm=02&dd=19&nav_id=233143

Dakle dok je za b92 vest da neko preti sudiji Mesarevic, rts servisira javnost informacijom da sudiji Mesarovic radi sluzbeni mobilni telefon, tj. bar jedna njegova funkcija - primanje kratkih poruka ali ostaje nejasno zasto zbog toga obavestava policiju obzirom da u rts-ovoj vesti nigde ne pise da su poruke koje sudija prima PRETECE.


...

Za sve koji su van granica Srbije- ako bas zelite da gledate i slusate program iz Srbije a da to nije RTS Sat postoji opcija. Kupite Total TV risiver kod SBB-a, donesete ga tamo gde zivite, kupite antenu i gledate skoro sve nase kanale. Mada ne znam koliki je to plus. Pred izbore sam pozeleo da nemam to čudo :o)

Ps. izvinjavam se ako je ovo reklama, mada nisam imao nameru da to bude, samo zelim da eventualno pomognem nekome. Ako autor smatra da jeste, neka obrise moj komentar.

Pozdrav


Ma, jel stvarno...

...neko plaća pretplatu za rts?
Jel taj lud?


Ma, jel stvarno...

...neko plaća pretplatu za rts?
Jel taj lud?


Ma, jel stvarno...

...neko plaća pretplatu za rts?
Jel taj lud?


Gle 3 puta jebote...

Uredništvu bloga b92:
uz sve poštovanje
serem vam se na server
imam internet vezu na 512
i ni na jednom sajtu osim vašem mi se ne dešava
ovakvo sranje
da li je moguće da ne možete da odvojite
kintu od, recimo velikog brata ili od reklama
ili od smsova ili od plate nekog od vaših uvaženih
radnika kada zaseru nešto, pa da sredite ovo sa
serverom
ili je ovaj blog 9. rupa na svirali!
Izvini Gorane, molim te!


ja dopustam, ali pravila B92

ja dopustam, ali pravila B92 kazu da se ne sme upotrebljavati rec "sranje" niti bilo koja izvedena iz te reci.


Svi placamo Nebojsa.

Svi placamo Nebojsa. Nazalost sistem naplate je takav da ne mozes da izbegnes placanje. Tih 300 dinara je deo racuna za struju


Gorane...

...to nije tačno! Račun za struju je razdvojen od računa za pretplatu.


Formalno i fakticki

Formalno jeste razdvojen jer je posebno iskazano, ali fakticki ako ne platis tebi na iducem racunu stize kao da nisi platio struju i tako na svakom narednom, tako da ga vec na sledecem tretiraju kao EE a ne kao TV pretplatu.


Gorane...

...veruj mi, evo moja supruga upravo gleda zadnji račun, imamo još uvek popust na plaćanje računa za struju iako nam je dug za pretplatu na rts preko četiri hiljade, što znači da su računi i formalno i faktički razdvojeni.


Jesu, razdvojeni su jer ni

Jesu, razdvojeni su jer ni ovi iz EPS-a nisu sisali vesla; ne pada im na pamet da zbog nametnute im TV pretplate ljudi ne plaćaju struju... i ovako kukaju na dužnike...


...

Najvise volim na HRT-u emisiju vremeplov gde svaku istorijsku pojavu ce dovesti u vezu sa velikosrpskim nacionalizmom, pocevsi of Ilijade, pa do Galileja, itd. Ruku na srce, kadtad Hrvati pustaju dobre filmove.
Sto se RTS-a tice, koliko god da je njesra, to sto ne pricaju ono sto ti apsolutno zelis Mileticu, ne znaci da su opet milosevicevski medij. Iskreno, daleki su bolji nego onomad, ali ne kazem da su idealni. Zato ne s...


Ja ne plaćam i nemam nameru

Ja ne plaćam i nemam nameru da plaćam !Neka me tuže ako hoće i opet im neću platiti !Ništa mi ne mogu !


Urednik tog Vremeplova je

Urednik tog Vremeplova je Tuđmanov Dušan Mitević, Dragoljub Milanović i Milorad Komrakov. Tamo je to sve jedan lik, tj. Generalisimus nije kao Zlikovac menjao te na svojoj bastilji nego je imao jednog lika od početka do kraja. "To" je izvesni Obrad Kosovac, sa O, dakle nemamo nikakve veze. Što je najbolje taj je Srbin, siroče sa Kozare.


TV pretplatu ne plaćam ni

TV pretplatu ne plaćam ni ja... taman posla. Pa nek' me tuže ako hoće. RTS je bruka, bruka je i RTV (Radio-televizija Vojvodine) - dva kanala koja većinu vremena puštaju isti program! I to je uračunato u TV pretplatu, bar nama iz Vojvodine. Nažalost, skoro smo videli da se i na B92 dešavaju vrlo negativne stvari... a s obzirom na to da su nacionalne frekvencije podeljene, nema šanse da se pojavi neka nova TV stanica koja bi mogla nešto eventualno da promeni na medijskom nebu u Srbiji. Internet je svakako tu, ali u Srbiji to nije medij koji može parirati svemoćnoj televiziji. Pa još kad čovek čeka nekoliko minuta da mu se otvori recimo sajt B92 bloga pa kad dobije onu grešku "unable to select database" ili nešto slično... koju bre bazu koristite, MySQL?! Elem, od "nacionalnog" medijskog servisa se i ne može očekivati više, to će uvek da bude Vladin medijski servis... I da, što se eksperata tiče, danas se svako može nazvati ekspertom, nikad više eksperata u Srbiji a u gov**** smo do guše... kad uveče prošetaš po kanalima sve sami eksperti i raznorazni vidovnjaci. Otkako se završila sezona NFL-a, nema se šta gledati na TV... :(


Ni ja im ne placam, placam

Ni ja im ne placam, placam kablovsku i mislim da je to dovoljno..Na nasim kanalima i onako nema sta pametno da se pogleda, na RTS-u posebno. Da ne pricamo o novootvorenim televizijama..to je sramota. Umiruca gore pomenuta BKTV je jedina imala ozbiljan program i za svaciji ukus po malo. I pored toga sto su smarali sa pss-om i previse. Njihov SAT ne treba ni uvazavati sada, s' obzirom da vise ne rade i da je to jedino sto je ostalo za pustanje u etar i prkosenje ko zna kome..


aaaaaaaaaaa...ovi su na nekim drogama:(

FINESA - Na sednici Upravnog odbora Radio-Televizije Srbije odlučeno je da pretplata za javni servis ne poskupi na zakonski dozvoljenih 386 dinara mesečno, već da se, uz razumevanje ekonomske situaciju građana, pretplata u dogovoru s Javnim servisom Vojvodine ograniči na 350 dinara. Dosad je pretplata bila 300 dinara.

Upravni odbor je, kako je saopšteno, zaključio i da je značajno poboljšan program, organizacija i profesionalizam zaposlenih na Radiju i Televiziji i da je vraćeno poverenje srpskog javnog mnjenja, pa smatra da je pređen najveći deo puta na pretvaranju RTS-a u Javni servis Srbije.


upravni odbor rts

na teškim drogama
izlečenje nemoguće