Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Lovac na najbolje - razgovorom

Moj posao je da tražim najbolje igrače. Ne idem na fudbalske utakmice i ako živim u Minhenu, novu ARENU videla sam samo iz kola kada idem ka aerodromu. Arhitektonsko čudo kažu i neke pare su stanovnici grada odvajali za gradnju ali mene ne fascinira preterano - jedino mi se dopada sto je od nekog materijala sto menja boje. Ni ostali sportovi mi nisu jača strana ali prave timske ljude uvek tražim.

Moj posao je da pronalazim ljude koji rade, stvaraju i učestvuju u timovima firmi - ja tražim najbolje za nekoliko klijenata sa kojima moja firma radi.

Skautski posao sastoji se u informacijama koje se slivaju u našu kancelariju. Pratimo proizvode koje se pojavljuju, pričamo sa klijentima, pratimo politiku njihove firme ali meni je pripao najbolji deo posla - ja pričam sa kandidatima, sa ljudima koji treba da ulože svoj rad, da možda promene grad ili zemlju u kojoj žive da se presele i nadju novi put.

Kada neka firma počinje da stvara i da radi zamislite koliko pozitivne energije puca medju zidovima. Svi zajedno prave nešto i nadaju se da će nova firma biti bolja od svih prethodnih, da će nove kolege biti uvidjavnije a da je novi grad sigurno njihova nova luka. Nekada je zaista tako. Ponekad imam čast da učestvujem u nekom novom ličnom početku i to mi je neverovatna radost i najbolji provod.

Stalno pratim nove metode regrutovanja ljudi. Kandidati rešavaju testove, posmatraju ih u zatvorenim prostorijama dok navodno opušteno ćaskaju medju sobom, pitaju ih trik pitanja pa ukrštaju odgovre. Firme se takmiče u pronalazenju novih načina kako da dodju do najboljeg kandidata. Ipak, svi se slažu u jednom, da je stari dobri razgovor i iskreno nastupanje prema ljudima najbolji mogući put.

Na žalost nemaju svi taj vremenski luksuz da pričaju sa budućim ili sadašnjim zaposlenima. U nekim firmama fluktuacija je ogromna i zaista nije moguće razgovarati sa svakim propuštenim kandidatom ili, je, ipak moguće?

Kada bi sa svakim čovekom moglo da se porazgovara, direktori personala bi saznali razne stvari koje bi ih vodile ka boljim budućim izborima.

Kandidati koji konkurišu kod nas su vrhunski stručnjaci u raznim oblastima. Ipak, njihovu odluku da se presele neće odlučiti samo dobar posao već informacija o mestu u obdaništu ili školi za dete.

I ako jurim najbolje u njihovm poslovima trudim se da shvatim i njihove životne trebnutke, probleme i da sa njima nadjem novo rešenje.

Da li da se preselim, koliko je posao siguran, da li je taj grad dobar za moje dete ili da li će moja supruga naći posao. Hiljadu pitanja čini slagalicu jednog zadovoljnog čoveka.

Probajte da pitate svoje zaposlene danas kako su, kako su proveli vikend...Da li ste išli u poslednje vreme sa nekim ko radi sa vama na piće - ali da zaista čujete kako je?

Razgovarajte sa ljudima - lovite najbolje u njima i sebi.

Biografiju Tatjane Momčilović možete pročitati ovde. 

 

 

 


Hm zanimljiv tekst

pomalo nestvaran za prilike u kojima se mi nalazimo vec decenijama. Kod nas su kriterijumi, poodavno i jedino politicka pripadnost i poslusnost...Ne znam kada ce "skauti" biti kod nas mera kojom ce se utvrdjivati necija kreativnost, sposobnost, talenat....Poucno, ali tesko i primenjivo..za jedno duzze vreme kada smo mi u pitanju.
poz
BKCole


Tatjana,

ponukana ovim tekstom potrazih Vas na googlu, pa naidjoh na jedan drugi blog kod jobpuzzle. I tako, u duhu posljednje recenice gornjeg teksta, mislim da bi mi bila jako zanimljiva jedna parametrom vremena neopterecena konverzacija s Vama. U mnogocemu mogu Vam "zustimmen", posebno me ugrijao tekst o jeziku, a s druge strane, veliki sam kriticar njemackog nacina odabira zaposlenih. Sklonija sam vjerovati da je anglo-saxonski nacin, koji je i skloniji vrednovanju ISKUSTVA i SOFT SKILLS, a ne samo certifikata, mnogo primjereniji. No, ja moram ici sada.

Mozda za pocetak pitanje vezano za jednu recenicu iz jobpuzzle: Sta ako Vam kazu da ste prekvalificirani? Sta se krije iza toga?

Srdacan pozdrav iz Berlina!


odliv mozgova

je jedan od najvecih problema Srbije danas.Na jednog coveka sa fakultetskom diplomom dolazi 10 zaposlenih sa srednjom strucnom spremom.Znaci sa odlaskom jednog njih deset prakticno ostaju bez posla.To je tuzno.Ja zavrsavam ekonomski fakultet i mogu reci da sam nezadovoljan znanjem koje mi je ponudjeno na ovom fakultetu.Mislim,kako nauciti od coveka koji je ceo zivot ucio kako je yu-socijalizam kao jedan specifican drustveno-politicko-ekonomski sistem najbolji?Kako on da mi prenese znanje?On koji je ceo svoj zivot sedeo po upravnim odborima gde njih 12 donosi odluku,pa ako pogrese,sta sad,12 ih je.Mislim da su drustveni fakulteti u najgorem stanju u drzavi,tu mislim i na pravni,i ekonomski,itd.Tu mora dosta toga da se menja.Mi npr. za razliku od nasih kolega iz inostranstva nemamo dan prakse,nemamo dan na berzi,dan na mestima gde se donose odluke,dan u krugu menadzera koji dobro rade,samo knjige(koje su uzgred budi receno preobimne,pa se tako desava da neke stvari ucis 10 puta zato sto je neki pametni odlucio da njegova knjiga ima 500 strana),dalje,nema specijalizacije.Sve je nasiroko.Nema npr. menadzmenta u zdravstvu,nema menadzerstva u sportu,nema menadzerastva u oblasti elektroprivrede,itd,da ne nabrajam,ima puno toga.

Posaljite nam menadzere iz Nemacke pod hitno!

shifra:gori pod nogama!


Gospođo Momčilović,

Gospođo Momčilović, zanima me kakav model zapošljavanja preovlađuje u Nemačkoj - ono što se kod nas zove "na neodređeno vreme" ili rad po ugovoru? Pogotovo s obzirom da se bavite regrutovanjem IT profesionalaca... znam da se često nude poslovi po ugovoru na određeni period (dok traje određeni projekat i slično).

Pozdrav!


Evo ovako Siemens na primer

Evo ovako Siemens na primer ne prima odavno ljude za stalno. Ne isplati se. Jedan zaposleni kosta firmu nameštaja, kompjutera materjala, bolovanja .... Siemens je kreirao listu firmi koji su tzv dobavljači u svim oblastima pa i u firmama koje za njih traže ljude. Ovaj način pokazao se vrlo efikasan. Ludi su fleksibilniji, uče dosta, rade na vremenski odredjenim projektima i idu dalje. Na žalost ili na sreću nema više zaposlenja za ceo život. U Nemačkoj naravno postoje mnoge vrste pomoći ukoliko želite da postanete konsultant ove vrste


Ne, nisam mislio na

Ne, nisam mislio na "zaposlenje za ceo život" - ta dogma se polako gubi i ovde u Srbiji. Čisto me interesovalo kakvo zaposlenje se može naći u Nemačkoj, to je sve. Dakle, rad po kratkoročnim ugovorima je tamo normalna stvar, ali me zanima šta kad taj ugovor istekne odnosno šta kad se projekat završi? Pod uslovom da je posao obavljen korektno, kakve su šanse za pronalaženje sledećeg posla? Pa posle njega sledećeg i tako dalje...


Atomski mrav, rad na ugovor u Njemackoj

mislim da je Tatjana djelomicno odgovorila upravo iznad na tvoje pitanje. Ja se odvazih da se upetljam u vas dijalog, nadam se da mi se nece zamjeriti.

Zaposlenje po ugovoru. Mogucnosti su dvije: ili se ugovor produzuje, najcesce opet na odredjeno vrijeme ili "mili moji, kuda koji". Ovo produzivanje vremenski ogranicenih ugovora moze ici do 2 godine kod istog poslodavca. Nakon toga se automatski racuna kao stalno zaposlenje, BEZ OBZIRA sta pise u ugovoru. Znaci, produzivanje ogranicenih ugovora ide do 2 godine, a nakon toga automatski stupa na snagu zakon koji kaze da posloprimac uziva sva prava kao da je zaposlen "za stalno".

U slucaju "mili moji, kuda koji" se nude mnogobrojne mogucnosti i one zavise uglavnom od snalazljivosti samog posloprimca. Evo nekoliko stvari o kojima treba voditi racuna:

reference, njem. Zeugnis - to je referenca koju posloprimac pise na kraju zavrsenog radnog odnosa, a moze i u toku ako je npr. zavrsena vazna etapa ili neki projekt. Zeugnis se u pravilu pise pohvalno, pa se tu pomalo gubi smisao njegovog postojanja. U medjuvremenu se razvio citav "tajni kod" kako se formuliraju ocjene/procjene u Zeugnisu, da samo poznavaoci "koda" mogu znati sta ocjene u stvari znaci. Npr. ako u Zeugnisu poslodavac napise da je radnik/ca sve zadatke uredno obavio, to znaci da nije kreativan, bez inicijative je, tip birokrate. Isto je znacenje i ako pise da je zadatke obavljao marljivo i precizno, npr. Itd, itd. Na tu temu postoji vrlo obimna literatura, kako se pisu Zeugnisi i sta znace razlicite formulacije, na prvi pogled pozitivne. To znaci, dobijes Zeugnis, referencu, u kojem je na prvi pogled sve pozitivno, a ono - veca steta nego korist. Treba biti oprezan i promucuran!

Carobna rijec ovih godina za free-lancere je "networking". Svima se preporucuje njegovanje kontakata koji potencijalno mogu biti od koristi, ali i stalno uspostavljanje novih. Postoje i otvorene mreze na internetu gdje se mogu pronaci kontakti za svaku situaciju i potrebu. Jedan od najpoznatijih takvih networka je Open BC = www.xing.com =, gdje se brzo i lako moze stupiti u kontakt s ljudima iz iste branse, poslodavcima, slobodnjacima i posloprimcima, ali i konzultantima.

Uz to je takodjer vazna dobra prezentacija vlastitih kompetencija ne samo u nekom obliku portfolio, nego i internet prisustvo. Znaci, dobra osobna web-stranica, koja privlaci potencijalne klijente, ali i poslodavce.

Staromodni nacin trazenje posla, preko Ureda za zaposljavanje postaje sve manje atraktivan. Zeitarbeit firme koje nude posao na odredjeno vrijeme imaju konjunkturu. One brinu za tebe da dobijes novi ugovor na odredjeno, ako se kod njih registriras. Naravno, rijetko su to dobro placeni poslovi. Uobicajeno je da te stalno prebacuju od jednog do drugog poslodavca, svakih par mjeseci na drugo mjesto, ovisno o potraznji i potrebama na trzistu.

Kao sto vidis, trziste radne snage u Njemackoj je sve turbulentnije, gotovo da nista ne nudi narocitu sigurnost. Mnogi se ljudi odlucuju na otvaranje vlastitih firmi, medju njima je mnogo tzv. Ich-A.G. (firme s jednim zaposlenim). Nekada je cak tako bolje, jer covjek postane "sam svoj gazda". Posebno je dobro za one fleksibilne, spremne da stalno uce nesto novo, specijaliziraju se i nude znanja i kompetencije kojih na trzistu jos nema dovoljno. Ljenjivci i manje sposobni propadnu i ovako i onako.

Kombinacija fleksibilnosti, stalnog usavrsavanja i dobre mreze (Netzwerk/Network) je najbolja garancija za uspjeh, pa makar skakutali iz jednog projekta u drugi. Ponekad su projekti izvrsno placeni ;-)


Hvala na iscrpnim

Hvala na iscrpnim informacijama. Tako nekako sam i ja zamišljao situaciju... pogotovo ovaj deo o "One man army" firmama - imaš svoju firmicu, preko nje uplaćuješ sebi osiguranje a radiš po ugovoru na raznim projektima "za keš" što bi se kod nas reklo...


Da, nije to lose, taj one-man/woman-show

prakticno je ako uz to imas negdje i neki stalni poslic na pola radog vremena ili manje, pa lova kaplje kontinuirano i u svojoj firmi mozes lezerno. Naravno, to je daleko od onog kako to znam "kod nas", da dobijas placu u nekoj firmi, a u stvari obavljas svoje poslove. Ovdje je to paralelno. A i omogucava fleksibilnost ako npr. imas porodicne obaveze ili volis puno da skitas ;-)


Dunjice

Hvala puno na odgovorima i objasnjenjima super je da ste na ovom blogu - a o banovanju nema ni govora.
Iskustva su zaista razlicita. Koliko brzo mozete da nadjete projekat kako ga trazite ko se brine o tome, na koji nacin dolazite do najboljih preporuka-sve to u nekom narednom blogu.


Postovana Tatjana

poslao sam Vam jedan mail, ali ne znam da li ste ga dobili, jer imam nekih problema sa provajderom..?
Hvala!
BKC


Tatjana,

drago mi je da je OK i hvala na gostoprimstvu. Ja bih jos voljela cuti Vase misljenje na moje pitanje iz gornjeg posta: sta se, naime, krije iza odbijenice "überqualifiziert"?

Ja imam iskustvo trazenja, ali i nudjenja posla u Njemackoj, Velikoj Britaniji i USA. Kako ipak sada zivim u Njemackoj i tu planiram ostati do daljnjega, nezadovoljna sam njemackim konzervativnim pristupom trazenja i pridobijanja strucnjaka. To: CV, a u njemu minimalno 3 godine rada na zadnjem radnom mjestu, roter Faden u smislu slabe prilagodljivosti, previse oslanjanja na diplome i certifikate; je karakteristicno za Njemacku, i ja mislim da je to razlog sto se propustaju ljudi velikih potencijala, koji razmisljaju i djeluju interdisciplinarno. Bas to: podozrivost prema interdisciplinarnosti smatram za veliki manjak njemackog pristupa u "lovu" na dobre ljude.

U svjetlu toga je bilo moje pitanje sto mislite o odbijenici uz izliku (?) prekvalificiranosti?


Dunjice

juce sam pokusala nekoliko puta da napisem i kad god smislim neko uleti u kancelariju ili vec nesto zvoni...sve u svemu sa zakasnjenjem sta imam da kazem na tu temu:
kad god dobijete odbijenicu - glupo zvuci ali sutina je da ste odbijeni. Ako vam je lakse da kazete odbili su me jer sam previse obrazovana - ipak rezutat je bolno isti. Nemacki sistem jeste krut i traze sertifikate, preporuke, skole....ali sve je vise agenata koji menjaju ova pravila. U Minhenu radi oko veliki broj agencija koje nisu nemacke i oni svja pravila implementiraju polako u sistem. Za IT bransu skoro da ta pravila vise i ne postoje.
Kada neka firma da oglas i posalje vam odbijenicu te vrste moze biti:
1. posao u stvari uopste ne ppostoji - firma se reklamira ili je uplatila kontigent pa ga ispunjava - skoro polovina oglasa za poslove je nepostojeca
2. mozda i jeste previse kvalifikovani i vas buduci poslodavac ne zeli da uzme nekoga ko ce da ode cim nadje nesto bolje
3. mozda misle da treba da vas plate vise a imaju kandidata sa dovoljnom stucnom spremom (za taj posao)a bez fakulteta
4.i obrnuto - u kulturnim referatima postoje liste fakulteta i kako se isti vrednuju.
Neki fakuteti sa podrucija Srbije ne vode se kao fakuleti nego kao vise skole


Tatjana,

ovo prvo sto navedoste mi je bilo zanimljivo. Sama ideja da se konkurs raspisuje bez namjere da se netko zaposli ima logike. Ali da se ljudima posalje odbijenica pod motom "prekvalificiran/a" zvuci kao dobra dosjetka.

Meni se takodjer cini da se kriteriji na trzistu rada u Njemackoj fleksibiliziraju i priblizavaju anglo-saxonskim normama. Sto mene osobno veseli, iako nisam u IT branshi. Problem trenutnog brain-drain u Njemackoj (prosle godine zemlju je napustilo
180 000 mladih visoko-obrazovanih strucnjaka, sto ljudima u Srbiji moze zazvucati nevjerojatno), mislim da velikim dijelom lezi u tim rigidnim pravilima.

Radujem se da ste dobili prostor na ovom blogu, jer mislim da imate da ponudite vazne uvide u funkcioniranje trzista rada, od cega mnogi imaju sta da nauce i pripreme se za zivot i rad "preko grane" ako su se za to odlucili.

Srdacan pozdrav iz Berlina!


Dunjice,nisam previse upoznata,

ali sigurno znam da je jedna od anglo-saksonskih odrednica da se prekvalifikovani odbijaju. pa sto se onda radujete nemackom priblizavanju njima? Iskreno mi nije jasno.


Prekvalifikacije, slicnosti i razlicitosti

mozda sam propustila reci vazne odrednice njemackog sistema, onog nefleksibilnog dijela, kako ga zovem. To izgleda, ponesto karikirano ovako: zavrsis skolu (faks), odradis za vrijeme studija praksu u nekoj "zvucnoj" firmi (donosi bodove kasnije), par godina provedes u inostranstvu - ne bas bilo kojem (donosi JOS vise bodova), zaposlis se i uz male varijacije radis posao na istu temu cijeli zivot. Tako jos uvijek dovoljno ljudi razmislja, naravno, vise oni "etablirani" i stariji.

E, oni koji nemaju tu srecu da im se firma odrzi na trzistu ili jednostavno bivaju otpusteni iz razlicitih razloga (rijetko svojom krivnjom), kada odu na Ured za zaposljavanje, odmah im se nudi prekvalifikacija. Narocito onima sa SSS. Tada se cesto svima ili vecini prijavljenih na Birou nudi prekvalifikacija u zvanje koje je trenutno veoma trazeno. Npr. skoro svima odreda kazu: prekvalificiraj se u zavarivaca/programera/event managera/..., jer tako imas najbolje sanse da dobijes odmah posao. Ljudi pristanu. Na kraju imas previse zavarivaca/programera/... na trzistu; ne dobiju svi obecani posao, ili bar ne obecanom brzinom. Cesto se moze citati o tim promasenim procjenama i akcijama Ureda za zap. Desava se da neki tako zavrse i 2-3 prekvalifikacije, sve u nadi da ce to okoncati njihovu nezaposlenost. I sve Jovo-nanovo...

Ono cemu se ja radujem je da se, po mom iskustvu, u Sjev.Americi ili na Otoku vise cijene ljudi s interdisciplinarnim biografijama (svako se ceshe gdje ga svrbi, zar ne ;-))) ) nego sto je to do nedavno bio slucaj u Njemackoj. Meni se dogodilo da sam s istim CV-jem bila odbijena od jedne sasvim prosjecne firme u Njemackoj kao "nepouzdana, jer sam svasta razlicito radila", ali mi je ponudjen posao za World Bank "in the field" jer su rekli da moja patchwork biografija pokazuje fleksibilnost, brzo ucenje, interdisciplinarni pristup. Isti sam slucaj imala i kada sam upisivala post-diplomski; Nijemci me odbili iako, kako rekose, "imam trazeno iskustvo i izvrsne reference", ali studirala fah koji nije pasao u njihovu sliku svijeta. U Bristolu/UK me primise rasirenih ruku.

Pufna, nije mi doista namjera da se hvalim. Mislila sam da je vlastiti primjer najbolja ilustracija.


ma jok,

samo mije bilo interesanto da razjasnim, jer mi se cinilo poprilicno surovim i na kraju svega nelogicnim da se odbija neko sa visokom strucnom spremom kao prekfalifikovan sto je slucaj tamo preko bare.Jer,faks te nauci pre svega da prodjes kroz sistem znanja a i drugi ce znati da si za to sposoban kad dobijes diplomu. Pa ti "prekvalifikovani" lako mogu da se uklope. Ali, svatih da nam ista rec razlicite termine objasnjava. Ja, samo ne znam kako da te sa "over"- terminom prevedem drugacije.
Slazem se da je sopstveni primer najbolji. Cestitam!


Pufna, i ja mislim za prekvalificirane

te s vise skole nego je potrebno za neki posao. No, to sam nadopunila s onim primjerom patchwork biografija, kada znas vise stvari, jer me se licno dotice.

Mislim, doduse da je Tatjana jako dobro obrazlozila zasto se ljudi odbijaju kada su prekvalificirani (pitanje place, da ces ih brzo napustiti cim nadjes nesto bolje, i sl.).

Ja sam jednom u telefonskom razgovoru, nakon sto su mi rekli da sam prekvalificirana (to sam i sama pomenula, kao, da li im je problem, ali ja hocu bas kod njih raditi), pocela relativizirati. Te, kao, nije to bas sve tako super sta sam radila i sl. Na srecu, moja sugovornica je bila jedna postena zena, majstor svog zanata (personell and corporate development consulting), pa mi rece da se manem coravog posla (umanjivanja svoje vrijednosti), jer ce me to dovesti u gabulu kasnije, posto ce kad tad izaci na vidjelo.

To je jos jednom bilo potvrdilo moju teoriju da treba cijeniti sebe i svoja znanja i sposobnosti, ne umanjivati ih i ne odbacivati kao minorna. Jednako je lose kao i obrnuto.

Zato: zasto ne "pucati" na visoko? Isplati se. Mozda jedino duze traje.

Sretno!


hvala na objasnjenju,

moja profesija nema takvih kvalifikacija ( muzicar) pa nisam upucena


arena

ne menja materijal boje vec je to poluprovidna plasticna folija (naduvane kese otprilike) koja se obasjava trobojnim lampama iznutra (crveno plavo belo)


Posmatranje u zatvorenim prostorijama?!

Zar je moguće da je nekim maloumnicima iz neke velike firme palo napamet da u cilju procene kandidata za posao krišom posmatraju kandidate kako međusobno ćaskaju? I šta se onda dešava? Pretpostavljam da tim šupljikavih psihologa procenjuje da oni koji ne pričaju mnogo i koji nisu u fazonu glupih ćaskanja tokom čekanja na razgovor tipa: iju sestro slatka, bla bla!, nisu podobni jer nisu komunikativni. Ima li kraja ljudskoj gluposti i bezobrazluku. Posebno je opsana (glupost, mislim) kada je skrivena iza floskularnih naziva radnih mesta: Acount menager,Implementation officer, Assistance bla bla...


Vlado

pre nekoliko nedelja bila sam na jednom predavanju gde su ljudi pričali svoja iskustva sa intervjua. Jedan od najorginalnijih bio je da su sve kadnidate koji su usli u uži izbor odveli na izlet. Celodnevni provod. Hrana, piće ali i veranje po nekim veštačkim stenama. Svi su smatrali da je to sjajno a meni je bilo teško kad pomislim šta sve danas čovek mora da radi da bi dobio posao. Bilo je i primera kada sučeljavaju dva kandidata sa budućim poslodavcem - gde ljudi moraju da se izbore za dominantniji položaj na razgovoru. Intervju sa svim budućim kolegama....ja ipak ostajem za razgovor dva čoveka - CV i napomene sa strane.


Prije nekoliko godina

iznesen je u strucnoj stampi (radna psihologija) primjer poslodavca koji je kandidate koji su usli u uzi izbor vodio na zajednicku veceru. Posao je na kraju dobio onaj koji je bio prvi gotov s jelom. Logika toga poslodavca je bila po onoj zagorskoj narodnoj: "kak´ na jelu, tak´ na delu", sto ce reci, uzimao je kandidata koji najbrze jede, jer, "logicno", i najbrze radi. Sigurna sam da bi danas taj isti poslodavac bio zreo za tuzbu na osnovu prosle godine donesenog zakona protiv diskriminacije, koji je takodjer donio promjene u proceduri prijavljivanja i izbora za radna mjesta.


Brzojedac

Kada bi to bila standardna procedura, od mene niko nebi dosao do posla.


Oni

koji ne jedu imaju najvece shanse za posao:-)))


Kazezoze,

pazi samo da ne bude po principu "tko ne radi ne treba ni da jede" ;-)


Neeee

princip je, da ovaj toliko mnogo radi da nema vremena ni da jede...jesti se mozhe i u slobodno vreme (ako ga imash), ili vikendom, ukoliko tad ne radish na izrichitu molbu gazde:-)))


Tatjana

I ja sam pristalica tih "staromodnih metoda"- najpre CV pa testovi ličnosti, inteligencije i engleskog jezika i na kraju razgovor. To je maksimum, više od toga stvarno ne razumem. Nisi mi rekla koji je tvoj stav prema tim "perverzijama", prisluškivanjima, pujdanjem kandidata jednog na drugog i slično?


Vama teba zavideti

jer radite sa raznim i zanimljivim ljudima Tatjana, a takodje Vas lično treba i ceniti jer je rad sa ljudima dosta naporan, i isti iziskuje mentalnu koncentraciju u kontiniitetu.

Tu svakako se treba *uvući* u razne psihologije ljudi, koji često znaju da odglume i na kratko budu ono što nisu.

Po meni kvalitetne ljude nije moguće naći i oceniti ih na kratak period, samo jedan poduži kontinuitet praćenja ponašanja ljudi može dati pravu sliku o nekome, ko je, kakav je i šta stvarno može.

Uravnoteženu apmlitudu ponašanja koja ne varira od dana do dana, ili iz sata u sat, nije moguće naći kod većine ljudi, to je privilegija samo malog broja stamenih i psihički jakih pojedinaca.

Ako ste sve ovo gore pročitali gospodjo MOMČILOVIĆ, mene lično zanima sledeće: koji je vaš procenat uspešnosti i dobre procene ljudi, koje ste vi lično odabrali, trejdovali sportskim rečnikom rečeno, i koji su se pokazali kao dobra procena da oni mogu da budu baš to zašta ste ih Vi lično izdvojili sa svojim posebnostima i kvalitetima!?

Drugim rečima rečeno, koliko ste, i da li ste grešili u proceni ljudi.


Ne samo za novi, vec i za vec psotojeci posao

Ja sam pre dve nedelje, nakon deset godina u mojoj firmi provela cetiri dana na assessment centru. Nas osmoro. Da vide ko ima potencija da se i dalje penje po hijerarhiji, a ko ostaje gde je.

Mislila sam, pa zar to ne vide na radnom mstu posle ovih deset godina. Ali nema izbora. Srecom, nisam lose prosla :-)


hmmm

Ja sam uverenja da u vecini evropskih zemalja gledaju prvo ime i prezime zatim adresu onda tek CV i onda odlucuju koga ce na razgovor a tek posle toga koji test eventualno i tu je kraj.


Metastaza,

vjeruj mi, veoma je razlicito od zemlje do zemlje.

Sto se tice imena i prezimena, pretpostavljas da mislis na utvrdjivanje pripadnosti vecinskoj grupi? Vjeruj mi, i to je razlicito od zemlje do zemlje. U Njemackoj npr. najprije gledaju da zaposle "svoje", pa ako se nista ne nudi, onda treze medju gradjanima EU, a na kraju ostali. Iako mi se cini da "svoji" sve cesce znace oni koji imaju njemacko drzavljanstvo ili barem stalni boravak, ne neophodno pripadnici njemacke nacije od rodjenja.

U UK, nasuprot, smatraju strance obogacenjem, jer donose nove pristupe i uglavnom veliku motivaciju. Takodjer i zato vjerojatno sto UK ima duzu tradiciju multikulturalizma nego Njemacka. Mada i oni, mislim, prvo gledaju da zaposle ljude s "papirima".

Za Skandinaviju npr. sam cula da su spremni da ti daju 2 godine fore da naucis jezik, a za to vrijeme mozes na engleskom (osim tamo gdje je neophodno znanje domaceg jezika odmah). Dok su tu Nijemci prilicno osjetljivi i zele da znas njemacki od pocetka. Sto ja osobno smatram ispravnim, barem kao gestu dobre volje pokazati da ucis jezik.


da,da

na to sam i mislio, samo sto bih Skandinaviju (mozda ne Norvesku) svrstao u grupu sa Nemackom. Fora od 2 god. sa jezikom moze i mozda da bude tacna ali samo ako se radi o suficitarnim zanimanjima. I to iz uvoza, npr. poljske medicinske sestre ili iranski zubari. Ove "domace strance" slabo nesto cene...


Mislis: deficitarnim zanimalnjima.

Ja mislim da ponuda i potraznja stoje u uzrocno-posljedicnoj vezi U OBA SMJERA. Cini mi se da su izgledi za dobivanje posla ako ste stranac najbolji ako radite u medicinskim strukama, posebno srednja strucna sprema. Cujem svuda da se medicinske sestre i njegovatelji(ce) traze sakom i kapom.

Moje iskustvo je da ako imas dobru mrezu kontakata i CV s "tezinom", onda slabo ima veze jesi li stranac ili ne.


ne

mislio sam bas na suficitarna ali ih nisam stavio pod navodnike. Ima takvih i dovoljno ali je efikasnost na nuli pa se umesto poboljsanja iste cesto samo raspravlja koliko jos novih radnika treba primiti.


Slazem se, sasvim.

To me podsjeca na nase vrijeme samoupravnog socijalizma ;-)))


tajanstveni toša

Od udaraće ovaj sastav od dosada pročitanih.naime neuočih ikog da Vam je odgovorio na upit
-Da li ste išli u poslednje vreme sa nekim ko radi sa vama na piće ,ali da zaista čujete kako je?
Pa davam odgovorim , ja . . . .vaspitan.
Da,kako da ne ,čak štaviše, svaki dan nakon posla smo čoporativno ,tokom 3 decenie odlazili ubircuz za ćoškom I tamo se umeli tako našljemati vinjaka da ,mošte zamisliti kako su nam se kod kuće umeli obradovati kad dobauljamo ,usvirati.
E tako 1 toša, malko tunjav bijo ,onako kazalobi se zatvoren tip ,radismo zajedno ,crtaća tabla u birou prekoputa ,jednog dana ,dobauljao uredno gasiran do stana. Kad tamo nikog, njegovi se razišli obavezama predani, jebeš kuću praznu, ko da ga čujem, pa pravac u špajz ne bi li uočio neku mučenicu skrivenu medju kompotima i pekmezima da malko grlo tek progrgla. I učini mu se, uz sijalicu jaku 25 sveća, da pod stelažom ugleda baš to, žena kučka sakrila, mrmlja mi u ušima, pa odvrnu zaklopac i poteže, onako muški...
Umro je 6meseci kasnije zlopateći se jednjaka sagorelog hemijskim sredstvom za klozete, više u bolnici nego kod kuće boraveći, te zviždeći na rupu u grlu, duboko razočaran u sve, a skorašnji rat u YU se baš raspirivao mržnjom...
Posle smo se,mi kolege, kolektivno jeli ,što ga neupitasmo blagovremeno
- todore,jelti nešto nije potaman uživotu .
ili slično.a bilo prilika,niedanie.


Черевићанine,

ovog čoveka i ovu priču znam, samo nije bilo sredstvo za klozete, nego mašinsko ulje i čovek je i dan-danas živ i zdrav, hvala Bogu.

Ili možda imaju dve jako slične priče koje vetar vitla istom dunavskom obalom?


Svako

je mesto kod nas imalo svog Toshu:-)))


I nikad se ne osećate kao

I nikad se ne osećate kao dotični profa:

?


Kolega ;-)

eto, bas trenutno drzim u ruci hrpu CV-eva kroz koje sam prosao u potrazi za novom zrtvom, pa rekoh da bacim komentar iz mog ugla. Nisam tako visoko rangiran, t.j. ne pucam na neke zesce igrace, uglavnom one koji su tek diplomirali. Takodje, ovo mi nije profesija, vec samo posledica rada u maloj konsultantskoj firmi, shodno cemu i ne regrutujem uopste u svojoj struci.
Elem, interesantno mi je bas to sto, iako ne znam gotovo nista o strucnosti kandidata iz njihovih CV-eva uspevam da odaberem najbolje kandidate (bar za sada). Jednostavno, sam CV je uvek vrlo informativan u otkrivanju osobe koja ga pise i UVEK otkriva one sa najboljim zbirom licnosti i strucnosti (oba su neophodna!). Intervju obicno samo potvrdjuje ono sto je u CV-u.
Mislim da su izleti, vecere, dueli, i.t.d. malo izlisni, i da je deo toga (perverzna) zelja poslodavca da uziva u moci koju uziva nad tim ljudima. Sa druge strane, poslovi za koje se rade takvi intervjui su sami po sebi za kidanje nerava za dosta jaku kintu, pa su i aplikanti oni kojima je to fer - kome to odgovara neka izvoli. To je nesto kao "Idol".... ;-)


tko rano rani...

ceo dan zeva.. :D


Mene bas zanima

koji to set of skills treba da ima neki HR manager da bi ukapirao ko je dobar a ko ne za neku firmu. Mis'im, sta isti, HR manager/officer, dakle, zna o potrebama neke (finansijske, inzenjerske, consulting, manufacturing) firme. Ko je kreativan, ko profitabilan, ko slow burner...

Koliko HR ljudi uopste poznaju tehnologiju odredjenog biznisa i koliko umeju da procene sta je potrebno da bi on bio uspesan-ako umeju, zasto ne vode sopstvene biznise. A i ko je blesav da sudbinu svoje firme 'ladno preda nekom drugom (to mi zvuci kao kad neko usred voznje izvadi volan i preda ga suvozacu)?


tebi niko

izgleda nije oBNJasnio vaznost uloge suvozacha:)))


Pa oBNJasni mi

brANGelInE!


Doctor Wu

nadam se da me domacica nece banovati sto joj se stalno petljam u posao, ali, rek´o, imam neka iskustva, pa da podijelim.

Kod interviewa za posao je obicaj da ne razgovara samo HR manager, nego obicno sjedi 2-3 ljudi iz firme. Sastav je obicno: HR expert, direktni nadredjeni - njegov "posao" u razgovoru je da provjeri strucno znanje kandidata, te jos netko iz upravnog odbora ili od vaznijih sefova.

Moras priznati, cupava situacija za onoga koga propituju. Jer svatko pita ono sto je njemu vazno, odn. sto spada pod njegovo/njeno podrucje odgovornosti.


Dunjice, seceru

znam, i sam sam bio u ulozi i propitivaca i propitivanog. U obe situacije sam kupovao macku u dzaku. Ja jednostavno mislim da nijedan razgovor ne moze da pokaze kako ce covek da reaguje u odredjenoj situaciji. Ne mozes cak ni da odredis da li je covek decision maker ili analiticar. Mora da prodje kroz situacije. Stvarne, ne zamisljene.


A shto me poshecheri?

Eto, nitko nije savrsen, ali firme tako sklepaju komisiju za propitivanje kandidata i nesto bolje jos nisu izmislili. Ili ti imas bolji prijedlog?

Ja sam kao propitivacica, priznajem, bila sretna kada je pored mene u komisiji bio netko iz meni ne narocito poznatog "resora". Znas kako se kaze jos: 4 oka bolje vide, a i vise usiju nije na odmet ;-))

Ali, reci ti meni, je li ti ovdje pitas ili ti dosadno, pa ...


Zato sto volim slatko

Nemoj se ljutis, ja ovde sam upoznao dosta tih HR ljudi i meni su svi oni, onako, potpuno detached from reality. Puni nekih leadership koncepata, managementa- kao da je ceo svet McKinsey. Kao da ne treba neko i da radi posao.


Samo sam postavio

pitanje (ili par njih). Naglas. Onako.


Dobro je da je netko attached to reality

zato imaju nas amatere ;-))) (nemoj sad da kazes: robove!)


Ok,

you win (mada me nisi ubedila, :)).


ja sam uvijek za win - win

ja sam uvijek za win - win opciju ;-)))


K'o

Hot Chocolate. Ne pitaj, sweet tooth.


Hot Chocolate

đe me nađe, doktore?! Hvala, hvala, imam i ja slatki zub itekako.


kad sve saberes i oduzmes,

"privatni poduzetnik" je najbolja opcija;-)


"Privatni poduzetnik"

ah zvuci na neka prosla vremena. Da li se to kod nas/vas jos uvijek tako zove?


Eh, blago Vama

Evo ja prodjoh 3 razgovora, 3 osobe me ispitivahu, i dobih posao... A tek ce me upoznati, i oni sumnjaju u svoj sud, jer postoji 3 meseca probnog rada, pa tek onda evaluacija. So much about komisije, ja i dalje mislim da bez probnog rada od svega nema nista, sto ce reci da su clanovi komisije uvek malko detached. ;-)


ne bas,

u stvari jeste 2-3 ali retko odjednom, cak i u malim firmama problem je sklopiti 3 coveka da zajedno imaju 15 min slobodnog vremena... nego odvojeno... a u velikim se to protegne i na mesecak dana... zato se i koriste usluge agencija, da odrade te poslove za klijenata, i covek dodje da radi a da nekad ne vidi poslodavca...

inace, stovani kolega wu je u pravu, ponasanje na intervjuu, kao i svaka druga vestina, da se nauciti...
prolazi onaj ko se najbolje spremi... zna li da radi ono za sta je primljen, vidi se za par nedelja


Zavisi od firme,

firme od 2-3 zaposlena, naravno, nemaju komisiju od 3 clana.

Ponasanje se da nauciti, ali iskusno HR strucnjaci to "provale" vec u toku razgovora. Ta ne bi radili taj posao da su bas tako naivni ;-)

Ja imam u struci kojoj se bavim jedno trik-pitanje, zvuci sasvim bezazleno i velika vecina misli da zna sta na to reci. U stvari, iskreni odgovor u tom slucaju je najprofitabilniji, ma koliko to nevjerojatno zvucalo. (ne mogu tvrditi da je u svim branshama tako, ali u nekima bogme jest)

Ali da ne budem sasvim tajnovita, otkriti cu tajnu (moguce da i nije tajna) - pitanje koje postavljam na kraju. "Zasto mislite da bismo bas Vas trebali uzeti?", zvuci mozda bez-veze, ali tu se oni nadopingovani samouvjerenoscu najcesce pokolebaju, pa cak i uzmucaju. Rekla bih da i tu iskreni odgovori najdalje dovedu, ... kada je ekipa koja se tu skupila mudra.

Sretno!


sta provale,

da ne govoris iskreno, sa razumevanjem, nego da si noucio napamet?

ili ona fora, kad izvlacis podatke iz svog pamcenja gledas gore levo, a kad izmisljas gore desno?

nije sve , na srecu tako crno, u 90 % slucajeva... ako bas traze vaznu kariku u lancu onda posvete vremena, ali za sitnu boraniju , samo malo proresetaju...

nije, kao sto cujem, kod nas, gde za pomocnika asistenta drugog referenta u nekoj stranoj firmi moras da prodjes slozene visesatne testove inteligencije, izdrzljivosti, dna analizu...


Ovo prvo.

"Provale" ako nisi autentican. To oni koji su ucili zanat za rad s ljudima, plus iskustvo u istome, odmah znaju, kada netko govori ono sto misli da bi ovi htjeli cuti, a kada je internalizirano znanje. Nauceno, kako kazes, nije tesko provaliti ni laiku, ako zna gledati i slusati.

Naravno, vaznost funkcije na koju se netko zaposljava odredjuje koliko se izboru i kandidatima posveti vremena. Takodjer i velike firme rado u tu svrhu uposljavaju agencije koje cijeli izbor provedu za njih, znas ono - asesment centri i tako to. Ako vec sami nemaju iste.


Čoveče, Dunjica stvarno

neprehebiva. Kad pnbb ne može (a on je dokazan tough cookie) ja stvarno ne znam ko može.


Dottore Wu,

hocu li dobiti za to jos jednu toplu cokoladu? Ili (jos) nisam zasluzila ;-))


znaci, po tvome,

najbolje prolaze oni, koji se uopste ne spremaju za intervjue, jel' tako? Njih nema sta da provale, sve iz srca, improvizacija?


Istinit dogadjaj: Moj brat

Istinit dogadjaj:

Moj brat se prijavio na oglas izvesne super firme (USA) u njegovoj struci tek da proba. Kad ono primili ga u uzi izbor i zvali na intervju. On racunao - bas fino sad cu da upoznam tog i tog i uspostavim saradnju zbog sopstvenog projekta ( u vec postojecoj drugoj firmi) jer me, kaze, nece izabrati posto se nisam dobro spremio za intervju. Ode on na intervju, kad ono ponudili mu posao posle par dana. Zasto, on je bio relaksiran (dakle nije bio u frci da mu od toga nesto zavisi) i ostavio izvanredan utisak (pricali o njegovim projektima itd.).


Sleepless

Mislim da si izostavila najvazniji detalj - primili su ga zbog strucnosti (sigurna sam!), a ne relaksiranosti. Relaksiranost ide uz tu pozitivnu samosvijest.

Ovo je izvrstan primjer autenticnosti+strucnosti. Pozdravi za pnbb!


Ma da strucan je svakako -

Ma da strucan je svakako - ali u uzem izboru su bili samo njih troje od nekih 70-80 kandidata. Dakle tih troje odabranih su svi bili veoma strucni (ni u nijansama razliciti sto se toga tice, i onda je odlucila, kao sto rekoste, "autenticnost" a ona to nije mogla biti uz nervozu (npr. ako bi mu bilo STRASNO vazno da dobije taj posao).


pnbb

interpretacije cesto nemaju vezu s namjerom govornika. posebno ako su zlonamjerne ili, barem, provokativne.

Znas i sam da to nisam zeljela reci. Govorila sam o autenticnosti. Autenticnost nije egzotika, a jos manje glupost (pa ni ona kojom se ponose).


Autenticnost je

autenticnost a zene su zenstvene. Muskarci su, naravno, pravi muskarci.

Duki, nije vruca cokolada, al' trnu zubi.


ah, ti

muskarci, koji naravno, nisu zlonamerni. osim kad jesu.

sve je, naravno , u iskustvu regrutera, kome cak moze biti i plus, sto se kandidat pripremio i recituje spremne odgovore... autenticnost se dokazuje detaljima, i citava prica se uklapa vezbanjem... naravno da to regruteri znaju

sto se strucne strane posla tice, tu hr prepusta stvar onim aiz faha gde s eposao trazi.

medjutim , cesto se tu krece sva sila hr srucnjaka , koji se drze njihove liste pitanja , ko pijan plota, boga mu poljubim, a nisu sigurni ni zasto ih postavljaju ni sta ce posle s njima...


pnbb,

a evo malo secera i za nase stare kosti.


Dottore Wu,

jesi li vec razmisljao da dobro unovcis svoj izrazeni talenat medijatora? Ako jos nisi, i ako bas razmisljas sta bi, ja onako predlozih, da se nadje.

I svidja mi se tvoj muzicki ukus!


dukili,

medijator iz maj midl nejm.

Još kad bih mogao da bockam fee od £500/hour, sad bih verovatno postovao sa neke jahte u Karibima posle (još jedne) neprospavane noći.


He,he

s tom satnicom je ona ober-liga. Inace, ako imas srece i izgradis ime, platiti ce te oko 200 Evra/sat.

Znas li da "Fee" na njemackom znaci vila (ona tanana stvorenja iz mashte)? Bilo bi zanimljivo istraziti kako je njem. Fee nasla put do engl. fee ;-)


Pa to je

malo manje od £130/sat- to ovde bockaju malo bolji konsultanti. Barristere za velike dispute ne možeš da nađeš ispod 450£/sat. Jel' moguće da je toliko velika razlika između UK i Nemačke?


Mislim da nema razlike

Zavisi u kojoj ligi igras. Pristojni konzultanti uzimaju 200 Evra. Ne znam kakva je cijena kada savjetuju mega igrace, za to je cjenovnik drugaciji. Jedino, nisu to poslovi od svaki dan - ti turbo placeni. A ja ne bih rekla ni da je 200 Evra/sat peanut. Ja zadovoljna :-)


Ko je rekao da je

peanut? Eto, a sad znaš i za mega igrače, :).


...

Date: 1300-1400
Language: Old French
origin fé, fief, from Medieval Latin feudum; FEUDAL


Hvala Snezana,

nesto sam opet naucila :-)

Nego, zanima me ta veza izmedju njemacke "Fee" (vile) i ovog feudalnog nameta, pardon, tarife?


vila

moguće da je za fairy tj fee vilu:
Date: 1300-1400 Language: Old French Origin: faerie 'fairyland', from fae 'fairy', from Latin fatum 'fate'

a za fee od feudal, feudalism
Date: 1600-1700 Language: Medieval Latin Origin: feudalis, from feudum 'land given in return for service'

dakle, nema veze


a sad si me zaludela

da malo pročeprkam, pa mi beše zanimljivo sledeće: (nema veze sa vilama, već su mi one bile polaz od onog fae -fate)

Fate:
Date: 1300-1400 Language: French Origin: Latin fatum 'what has been spoken (by the gods)', from fari 'to speak'

Destiny:
Date: 1300-1400 Language: Old French Origin: destinee, from Latin destinare 'to fasten, fix'

Chance:
Date: 1200-1300 Language: Old French Origin: Vulgar Latin cadentia 'fall', from Latin cadere 'to fall'

A još jedan od naziva u eng. za fairy je Fay koji mi liči na ovu nem. varijantu


Snezana, ovo je vise nego iscrpno

Jako mi je to zanimljivo sto pises. A je li tajna iz kojeg izvora uzimas to sve blago? Mislim, pisanog izvora?

Mislim da sam sad povezala veze. Thx!


vile no secret

longman contemporary dictionary verzija sa cd-om, koja obiluje raznim zanimljivim podacima (barem meni) koji se tiču jezika, upotrebe reči itd.
sad pročitah neki tvoj post o komunikaciji, pa pošto sam u kancelariji, pogledah i to - paz sad

communicate
Date: 1500-1600 Language: Latin Origin: , past participle of communicare 'to give information, take part', from communis; COMMON1

ovo take part mi je jako zanimljivo


Take part - BINGO!

To je srz komunikacije! Zato i smatram onu shemu s 4 uha/jezika korisnom, jer pokazuje slikovito o cemu se radi.

Komunikacija s tobom je za mene pravo zadovoljstvo, Snežana.


kad shvatimo razliku

izmedju
I say what I mean
i
I mean what I say
taking part će biti mnogo lakši

želim da kažem, da često samo čitam komentare i ne odgovaram, a imam utisak da učestvujem

plezir ol majn


Eto, moram dodati

SLUŠANJE dolazi prvo, po mom mišljenju. Baš kao što reče da samo čitaš ponekad, ali kao da učestvuješ. Ja sam tu, na žalost, laokomislenija, pa upadnem u zamku drž - ne daj.


Kad

vec chitate, a ponekad i komentarishete, kako je moguce da josh niko nije zapazio ovaj ispod fixerov post, i prokomentarisao, naprimer, ono fantastichno kratko obrazlozhenje pri kraju:-)))


fixerov post

kaze, ne sme niko bre ni da pisne. Stigo veliki dzo :))


To je to!

Niko nishta nesme da pomisli da ukapira:-)
Obozhavam velikog Dzoa:-)))


драцена ,камо среће по тодора. . .

е ,да је мој колега ,Тодор инг Марковић био те среће да сркне уља ,био би добро подмазан & моглисмо наставити
угодност нашег дружења.
међутим . . .ние.еному на черевићком гробљу под крошњом јоргована споменик.
- мојт' ошино , умели смо да се сањим нашалимо


Pa onda izvini,

Ja znam jednog istotakog, koije potego malo mašinskog ulja pa pljucko i psovo celi dan. Almu ništa nie bilo.

Šta kažeš, kakav sam djak? Oće li biti nešto od mene kad porastem?


..kooo Drukkčije kaže, kleveće i lažžžee:.

dogodine, u isto vrijeme, na jednu plažu u budvu, 2 crnogorska bizmismena izveli na intrevju 4000 plavuša za poso u butiku
"shana-nana".. das nebi deranžirali mnogoćom, pozajmili oni od pubova dva usmerena mikrofona i sve što uz to ide, te im dva
renomirana beogradska režisera-profesora pod naponom, na mig prstom, a oni usmerenjem: dede sad onije dvije, ene onee: a kad tamo
vreme je "predivno" još u ovi mjesec, kad trče dve plavuše u belim mokrim mini kostimima bez korpi i sličnog sr.. i kao,
trčeći pričaju, onako ovlaššš: a ćuj ba, onomastićka egzegeza je cilj hermeneutićkog poništenja.. druga odgovara: misiim, ali pazi kad
ne treba upasti nikako u ontološku paranomaziju!.
allo majstore, daj nam, jadan nebijo, sad one dvije štoseonoka surferaju u ona
pličak..ela..e a tamo dvije pocrnjele odrođenja plavuše sumnjivog pola ko raspravljaju: znaeš li be, mori donke, da e još fridrih niće u
"ecce hommo" napiso, be, hedonistićku pohvalu plivanja?!. a, druga ti, kao besno odgovara: e, to nije točno, on ti je samo branio koncepat
"velikog zdravlja" kao alegorijski solipsizam,kužiš, ne!!.
uh, uh, ovve ga baš ulipaše s taj niće, usmjeri na onija dvije s pijeska..
a kad tamo, a onije dvije nešto kao prave bradavice i ispisuju matematičke formule po pesku koji kao da pjeva - tvoj sam prvi ćovjek bio jaaa, kada na pijesku, pali smo miii.. kad li će prva hipotezu: ako kubni koren od x varira u skladu sa beskrajnim..
da, kaže druga, treba samo da podeliš zbir koji teži, bre, asimptoti..
potom se kao slucajno u nisku od frekvencija umiješa pubovska motorola i tekst sa najnovijeg
albuma EKV:..visokostručni kadrovi penju se ka svome gubilištu, niklovanim liftovima.. vidim sekretarice kako promiču i popravljaju maskaru od jučeee..
onoj, dvojici bizmismena prilazi najplavuša, iz avijona transvestit, i nervozno se ćeše po jajima.. a ti jadna, što ćeš: oš nam pjevat il pušit ođe? xa xa?.
jaaaa da vi pjevam?!. i, tako dobi posoo..
sutradan u budvansku neku novinu tipa budvanski glas pobjede itajrad:
naše raskrinkane sudbine su lepo predstavljene, te oglašavamo radno mjesto
pomoćnika držanja svijeće prilikom pakovanja kupljenje robe u butiku "šana-nana" a u vreme strujnih i inih restrikcija, što su nas napale u ovaj čas, popunjenim..
kratko obrazloženje: kako bi se čovečanstvo svelo na robovanje, "mi" polaaako izabiramo diskretnost, prilagodljivost, uverljivost.. živimo u prvom sistemu ljudske
dominacije nad čovjekom, pred kojim je čak i sloboda nemoćna.. nasuprot tome, taj sistem se kladi na slobodu, u tome je njegov veeliki izum..
svaka kritika mu daje dobru ulogu, svaki pamflet pojačava iluziju o njegovoj sladunjavoj toleranciji.. elegantno vas potčinjava. sve je dozvoljeno, niko vas neće grditi
ako napravite haos.. sistem je postigao svoj cilj: čak je i nepokoravanje postalo neka vrsta poslušnosti..


aj

kad ne sme niko - ja cu.

"..lepe li su shano budvanke devojke.."


A

ostale prpa, a, shubi..trta da razmishljaju;
Dobra ti ta shto kazhe:"My kompjuterer sed nouuuu!"


Hm...

sama rec "jurim" me zasmejava:)
cak me je rec"trazim" dugo vremena zasmejavala.
mozda rec "ocekujem"?
mozda rec "nailazim"?

zbog potrebe da iz svakoga izvuku one informacije koje ce im trebati da nekoga ISKORISTE ljudi ce da,
" Probajte da pitate svoje zaposlene danas kako su, kako su proveli vikend...Da li ste išli u poslednje vreme sa nekim ko radi sa vama na piće - ali da zaista čujete kako je? "...razgovarati. I ovi i Oni, i poslodavci i trazioci posla. I zaposleni i Sluge, i Sefovi i Gospodari. To je tako lepa ideja, ali sumnjam da moze imati pozitivne konotacije. Probao sam. Video sam. Svasta sam video.

Onda sam prestao. Vodim sto sta ali me niko ne zna u tome. Bolje. Mrkli mrak mi pada na oci kad vidim kako se zloupotrebljavaju problemi ljudi. Svaka informacija se transmutira kako kome odgovara, odnosno kako je ko "Obuchen" da je iskoristi. Kao na Berzama akcija, sve zivo znaju izokrenuti ( koja paranoja ! ) i izvuci korist, i kako je tamo dopusteno cak se i ocekuje, toliko je uopsteno u tom "vasem poslu" svako poznavanje coveka na nacin koji vi zelite, trazite, cinite, ocekujete, cesto kontraproduktivno. Da nisam probao, ne bih znao. Ne bih pisao.

Jednog dana cete se umoriti. Ne zelim Vam to. Moja deviza je da se sa svakim covekom treba probati, razgovarati, pokusati na razne nacine, i kompromis i dogovor i svaka mogucnost, analizirati...ali kad bi nas bilo vise koji to znamo, hocemo, mozemo raditi, MOZDA tek tada sve to bude imalo koristi. Do tada ce preterano nahodjenje da se izadje svakom u susret transverzirati u aluziju koja asocira na psihologe, psihijatre, "njihovim" recnikom kazano - dusebriznike. A dusebriznistvo vecina ugrozenih zloupotrebljava. Oni koji to pogresno rastumace i mene i vas dovode u neugodne situacije. Pogresna tumacenja odredjenih reci, mogu skupo da nas kostaju.

Lepo je sto tako mislite i radite, a ovo sto sam napisao tice se onoga IZA sto se desava. Kod nas, skoro stalno. I pogledao sam onaj sajt koji sam ja procitao POSADASADA ;), sto mi dodje dovitljivije nego POSAO...ali ajde... i pitao bih nesto:

Sta podrazumeva nalazenje posla? Prodavanje duse djavolu ili se to u ugovoru zatomi, sakrije, svede pod Razgovor? Mocan sajt ce to biti, samo da opstane...a ne predje u buvlju pijacu, tipa - daj sta das, samo da se osecam uposlenim...;), da se osecam da ima nade...pa ako je i ne bude...eto samo da se krecem od ponude do potraznje...mozda se dogodi da od neupotrebljene licnosti postanem upotrebljiva roba?

Realnost je "krotkije unapredjena uokvireno svakodnevnim aluzijama vecinskog interesa".

sretan i vama ovaj praznik postovanja zena

http://www.box.net/public/h9c6v6nrfh