Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Tatjana Momčilović

Moj beli Yugo

yugic - uvek istiyugic - uvek istiDanas mi je prijatelj poslao link o tome kako se Yugo više neće proizvoditi. Javilo mi se nekako pomešano osećanje sreće, tuge i nostalgije pa reših da podelim sa svima dve istinite priče o mom belom yugu. Prva je kada je iz mog yugica ( sa oznakom A - izvoz Amerika) ispao ceo motor na beton Pariske ulice 31. decembra 1998. godina a druga priča je o tome kada je uprkos podignutoj ručnoj kočnici yugo krenuo da klizi nizbrdo ka Gazeli.

E pa danas omaž yugićima - dajte sve najsmešnije priče na jedno mesto. Ja sam svoj sama pazarila 1997. godine i vozila ga ponosno do 2001. uživajući komfor bezbednih, sigurnih i pouzdanih kola.


Jedna on line nedelja

lap toplap topProbudim se rano svako jutro i prvo pogledam na net-u koliko je stepeni. Nepouzdano mi je izbacivanje ruke kroz prozor ili izlazak na terasu. Vreme je ovde nestabilo i za čas krene neka oluja iz jasno plavog neba u podnožu Alpa. Drugi sajt koji pregledam su gužve, i radari u gradu koje će me sačekati uz put da bih izbegla nepotrebno zadržavanje i još nepotrebnija plaćanja. Ponekad pregledam i sajt obdaništa moje devojčice jer ljudi uredno ažuriraju novo pristigle roditelje, njihove adrese i telefone ali jos važnije dogadjaje i planove za nedelju unapred. Posto je obadaniste koncipirano da roditelji u njemu rade 3 sata mesečno pregledam svoj nalog pa vidi koliko mi skupljnanja lišća, grabuljanja ili sadjenja predstoji za vikend. Ulazim u kola i krećem ....


Bildujte svoj tim

jedrenje po amersee-ujedrenje po amersee-uObožavam kompanijske zabave, skupove a ponajvise skupove gde vežbamo kako da se bolje razumemo, radimo i stremimo ka zajedničkom cilju. Nije da ne znam šta mi je činiti i šta treba da radim na poslu ali mi prija da me neko dodatno upućuje kako da komuniciram sa otudjenim kolegama, kako je dobro da ponekad pričamo duže nego sto jutranji sastanak to zapoveda i kako da komuniciramo zdravije i produktivnije u cilju postizanja većeg profita naše firme. Neki zaista i ne znaju da komuniciraju ili to rade zaista, zaista pogrešno. Neki su previše otvoreni, neki zatvoreni neki uvek - pa, isuviše veseli.

Najviše mi se ipak dopada, što firma ne štedi novac kad nas gosti nekoliko dana i što su se oko nas razjurile gomile eksperata(!) iz raznih oblasti komunikacije medju ljudima, što se hoteli trude oko jednog jedinog kijenta koji odseda u hotelu. Nije loše da se oko vas neko trudi, da se osećate dobro sto je baš neko sagledao vaš problem i trudi se da ga prevazidje i što je krajnje neprimereno da firma kojoj je stalo do svojih zaposlenih cepidlači na provodu i uživanciji svojih zaposlenih.

Sad, ja sam sklona da pojednostavljujem stvari ali svašta sam naučila na tim zajedničkim timskim provodima. Nije da nisam...

Prethodnih godina na našim kompanijskim zabavama i timskim radionicama smo:

1. jedrili

2. planinarili

3. učili madjioničarke trikove

4. učestvovali u nagradnim igrama gde svako nesto dobije - pa sam čak i ja uspela da dobijem nagradu

5. takmičili se u pevanju i u igranju - pa opet i šefovi su se blamirali pa je ljudima bilo lakše

6.vezbali smo veštine prodaje, simulirali igranje dece u vrtiću i dogovarali se ko će biti glavni u društvu

7. jeli i pili sa stilom

8. jeli i pili bez stila


Joint-Venture Nokia Siemens Networks (NSN)

U oktobru 2006. iz korporacije SIEMENS AG izdvajaju se dve firme:

1. PN Gmbh (Private Networks)

2. SN Gmbh (Siemens Networks)

U ovaj drugi deo spada fiksna i mobilna mreža. Ovaj odvojeni drugi deo, znači SN Gmbh, spaja se ili će se spojiti sa Nokia Networks u novu firmu NSN Nokia Siemens Networks. Prva najava ovog dogovora bila je kao sto rekoh u oktobru. Posle toga Siemens su u Nemačkoj potresale korupcione afere... Portfolio sa proizvodima koji idu i ostaju bio je objavljen u februaru. Od Siemens proizvoda prema planu ostaje - ne baš zavidna količina proizvoda koji se dalje razvijaju.


Lovac na najbolje - razgovorom

Moj posao je da tražim najbolje igrače. Ne idem na fudbalske utakmice i ako živim u Minhenu, novu ARENU videla sam samo iz kola kada idem ka aerodromu. Arhitektonsko čudo kažu i neke pare su stanovnici grada odvajali za gradnju ali mene ne fascinira preterano - jedino mi se dopada sto je od nekog materijala sto menja boje. Ni ostali sportovi mi nisu jača strana ali prave timske ljude uvek tražim.

Moj posao je da pronalazim ljude koji rade, stvaraju i učestvuju u timovima firmi - ja tražim najbolje za nekoliko klijenata sa kojima moja firma radi.


Syndicate content