Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

sastav nove vlade*, treci nastavak ili GDE ZEKA PIJE VODICU***?

work in progress

*** treći nastavak zamorne sapunice pod nazivom "Pregovori za Vladu Srbije", sa pevanjem, pucanjem i zalupljivanjem vratima, danas donosi čak nekoliko obrta. Kao.
Predsednik, kaže, ne pristaje, premijer, kao, još manje. Evo večerašnje informacije o sastavu jedne drugačije vlade, koja nam, kažu, preti, ukoliko najveća Demokratska Stranka regiona ipak prihvati pritisak javnosti i ne pristane da nam Onaj bude ministar za Onoga. Da skratim dugačku priču, evo sastava vlade,ukoliko, kao, ovi pregovori propadnu.
KOALICIONI SPORAZUM ILI GDE ZEKA PIJE VODICU
Tomislav Nikolić, SRS, predsednik Narodne skupštine i zajednički kandidat na predsedničkim izborima
Vojislav Koštunica, DSS, predsednik Vlade
Aleksandar Vučić, SRS, ministar inostranih poslova
Dragan Jočić, DSS, ministar unutrašnjih poslova
Velimir Ilić, NS, ministar za kapitalne investicije
Jorgovanka Tabaković, SRS, ministar finansija
Lidija Vukićević, SRS, ministar kulture i informisanja
Sanda Rašković-Iviæ, DSS, ministar zdravlja
Radoš Ljušić, DSS, ministar prosvete

OSTALA VAŽNA MESTA
Rade Bulatović, DSS, direktor BIA
general Aco Tomić, DSS, načelnik VBA
Aleksandar Tijanić, DSS, direktor RTS

Pa šta kažete, drugari? Srbija, realno, i jeste tako glasala. Pa, je l se neko uplašio? Hoće li se Ljovisna udati za pokvarenog starca? Da li baš tu zeka pije vodu? Ili je možda tu pametna glavica?
______________________________
hronologija bloga
19. mart *onako kako se večeras večera premijer Koštunica potpredsednik Dušan Petrović ekonomija Dinkić finansije Djelić policija Šutanovac kultura Bradić energetika Milosavljević A najlepše vam poklanjam za kraj: ministar pravde tužne države Srbije, čukač trafika, poverenik atentatora, poslodavac prijatelja sa falsifikovanim diplomama pravnih fakulteta D R A G A N J O Č I Ć mazeltov!

20. mart** noćas je nepoznati haker neprestano napadao i obarao ovaj blog, što i nije neki zahtevan posao, jer sistem nije dobro zaštićen, ali ipak indirektno potvrdjuje i vaznost i istinitost ovih informacija. Zahvaljujem se nepoznatom na pridavanju značaja, keep up the good work. Još samo kada bi neke novine počele i da rade svoj posao, pa da gradjanima Srbije objave sledecu informaciju:

da ste glasajuci za
ovoga
u stvari glasali za
ovoga


Prosto. Jos samo da Zox i ja

Prosto. Jos samo da Zox i ja nabavimo Krlezine Dnevnike. Nasao sam i sabranog Orvela. Malroa je malo teze naci.

poz


To deja vu

Postovani v v,
Mislim da je Draceni mesto u GSS zato sto je fina. To je u ovoj zemlji najteze. Kad prelomi izmedju kohabitacije i progresa nece biti potrebno da je bilo ko ubedjuje.

Hvala za malopredjasnju pohvalu. Pozdrav, Dr M


Postovani Dr M,

sasvim se slazem sa Vama. Najteze je prelomiti, a ja se nadam da ce Dracena, buduci jedna fina dama, dobro razmisliti o svim losim stranama kohabitacije sa DSS i odluciti se da podrzi brze reforme.

Srdacno Vas,

vv


Da li je Kompromis = bice kako ti kazes???

Ako je Tadic resio da napravi "kompromis" (a, nazalost, ne znam kakvog drugog kompromisa bi moglo biti osim prihvatanja 17.6+tog principa ...), onda bi bilo dobro da ide do kraja i odluci se za mesto premijera (za sebe ili za Djelica) i tako pokaze Kostunici da UCENA nije dobar drug!!! Tako bismo na sledecim predsednickim izborima imali "presvetlog" VK (ako se kandiduje i pre toga ne izmisli 6a princip), Nikolica i Vesnu Pesic!!! Mozda to i ne bi bilo tako lose!!! Uostalom, ako Tadic pokloni Kostunici mesto predsednika RIV, mislim da ce tesko pobediti na predsednickim izborima!!!
Ipak, iako sam pesimista, nadam se da DS nece pokazati zavidan nivo politickog diletantizma koji ih krasi u poslednje vreme...


Neshe,

Pa u tome je stvar što je on po meni pozvao druge da naprave kompromis oko premijerskog mesta, a on je spreman da im zauzvrat ustupi npr. neka ministarska mesta koja su im važna.

U prvom čitanju one vesti i meni se učinilo da je Tadić dao do znanja da je spreman da se prihvati i premijerskog mesta. Ni to ne bi bilo loše. Bolje Koštunica kao predsednik, nego kao premijer. Mada ja za njega neću sigurno glasati, pa makar me pozvali i Tadić i Sv. Petar. (Vesna u tom slučaju može da računa na moj glas, ako vi aktivisti koalicije bidete dobri prema meni ovde na blogu.:) Šalim se, čak joj ni moja najgora iskustva sa bloga ne mogu oduzeti moj glas:). Toliko je mnogo cenim.)

Potpuno se slažem da je za DS najgora opcija dati Koštunici premijersko mesto. Sve drugo je za njih daleko povoljnije.


Dracena,

Hm...valjda ce Tadic uskoro precizirati sta je mislio. Kostunica ne moze biti predsednik (bar ja tako milsim)jer ne moze da pobedi Nikolica! Dakle, on je sve karte bacio na premijersku fotelju i na cinjenicu da se Tadic niposto nece odreci predsednicke kandidature. Mozda bi bilo zanimljivo izvrsiti kontraudar i (iako sam protiv 6.principa!!!!)predloziti "principijelistima" sledece: "Evo vama mesto kandidata za predsednika!Mi ostajemo kod premijera!!!" Pa da vidimo sta ce onda smisliti!
U svakom slucaju, mislim da Ds treba konacno da preuzme inicijativu i saopsti uslove i rokove za formiranje vlade, pa ako se to DSSu i kliki ne svidja da se ide na nove izbore!!!

PS - ja sam glasao za LDP&co, ali nisam nikakav i niciji aktivista, pa se nadam da ovo tvoje "ako vi aktivisti koalicije bidete dobri prema meni ovde na blogu" nije upuceno meni!!!


Možda bi bilo korisno

pristati na njihov 6. princip, ali ja sam protiv toga iz "principijelnih" razloga. Šta smo mi, glasači, njima, ako se posle izbora dogovaraju kako im se svidja? Šta ja kao gradjanka još treba da uradim pa da Koštunica ne bude premijer? Ja sam iscrpla sva sredstva, a on bi i dalje premijersku fotelju "jer mu se svidja". Iš, tamo, on!

Izvinjavam se zbog onog "aktivista". Toliko su aktivisti LDP i koalicije dominantni ovde, da više ne mogu da pratim.


Principi???

Eh...da mene pitaju princip svih principa bi glasio: "Kostunica ne moze da bude premijer! Jocic ne moze da ucestvuje u vladi!!! Ako vam se ne svidja idite kod radikala ili cemo na nove izbore!!!Ovaj princip vazice i posle tih izbora!!!"
Nazalost, mene niko ne pita


Uh, ala mi se svidjaju

tvoji principi.

Ni mene niko ništa ne pita, pa moram da lajem po blogu.

Zgodni su ti ovi emotikoni, osim što su svi nešto namršteni. Gde si ih našao?


Emotikoni

Emotikoni se mrste zbog moguceg (za vecinu vec "sasvim izvesnog") "kompromisa" koji je najavila Biljana, a i ja se nesto ne osecam najbolje
Kao nazadni korisnik compjutera, koristim emotikone sa foruma b92...kad otvoris opciju add reply tamo ih ima dosta...


E pa:

Živela Srbija!


E, pa..o)

..Zna Srbija.o)))


dracena, ne bih ja meni verovala.

ali i inace, hocu da se u jednom slozim:

Quote:
djelic nije laktaros i karijerista
ko sto ptice na grancici znaju, ja se s ovim apsolutno slazem.

a da se u jednom ne slozim:

Quote:
ali ne verujem krugovima iz kojih potice taj spisak ljudi

ja bih rekla da ti tim krugovima odakle potice ova informacije verujes vise nego bilo kojim drugim. pa ti sad misli koji su to krugovi.

aj da kazem i ovo. pazljivo procitaj jos jedared sve. pogledaj i slike. procitaj nadimke.
kasce ti se samo.


Draga moja,

u takvim stvarima sam ti ja jako loša. Ne umem da čitam izmedju redova, a nadimke slabo znam. Slike sam pogledala i osim Tadića na jednoj i Jočića na drugoj, nikog ne prepoznajem. Ova devojka sa Tadićem, ponavljam, nije ona iz trača sa Duletovog linka (da ne pominjemo imena). Nije i nije. Taj čovek iz DSS-a ima samo jednu ćerku i ja nju odlično poznajem. Ne može mi se desiti da je ne prepoznam. Jedino ako je izvršila 156 plastičnih operacija, a ne znam zašto bi.

Tvoj post i komentare ću pročitati sutra, da ti učinim. Sad sam već jako umorna, a i prezasićena ovom temom. Da malo o'ladim, pa ću sutra od zore, komentar po komentar.

Čak i ako su podaci iz najpouzdanijih krugova, ne mora da znači da će tako i biti. Jednostavno ne verujem da DS može da napravi takav kompromis. Ali to ćemo brzo saznati. Nema razloga da se unapred žderemo.


Očito je zavera..o)

...kod nas radi na bio - čip..o)))


ma ima vremena nista se ne

ma ima vremena nista se ne sekirajte, znate i sami kako je kada blog predje na drugu stranicu i ima vise od 400-500 komentara. ma bice blogova na ovu temu cini mi se da je ovo samo zagrevanje


ej a koji je trac

meni ovde samo pustaju novele....dok mi matica vrvi od traceva. Ko je koga i sta?
jutro t&d


Jutro Sonja :o)

Ma pojma nemam, ili je moj mamurluk ili to Drago nešto tripuje :o)))


cekam dugo pismo

otisla po drugu kafu.....a ti meni drago tripuje, kakva si, pravis se vazna zbog nove drugarice
8 > )
idem da pitam dracenu


Sonja..o)

...ma tek je u najavi.o)
Počelo je oko detalja levo. Onog ispod upozorenja da se u prostoriji ne puši.
I sad, ne znam gde ćemo stići u toku ovoga oblačnoga dana.


to sam tak' i skuzila drago

jeste da je jutro a komentara osam hiljada... meni inace tesko pada citanje pa samo slicice gledam. znaci da cekam?....a sad stvarno koliko njima treba da se dogovore i formatiraju?


Formatiraće se...

...ove nedelje. Jučer su uveli još jedan princip. Zove se "ili dža ili bu"...A to već bilo.
Objaviće to ove nedelje....spremaju se obrazloženja.


sjajno!

hvala sleepless


Dracena dušo,

ja ne mrzim nikog, ni tebe, ni Domazeta, ni Labuda ... nikog, pa ni Bokija. Meni ste svi vi baš zabavni :o)


Misija

Onda je naša životna misija ispunjena. A i ti si nama zabavna. Tako smo svi zabavni i veseli. Još kad malo popijemo, nigde kraja veselju.


.

.


.

.


Thrash i znoj

Jao, koji su thrash ove fotografije! Fuj! Podstilo me malo na snimak Dačića kako đipa pored one guzate ženturače uz narodnjake, snimak koji se vrteo pre nekog vremena. A ni onaj DSS pulen, mislim da je Zaharijev, nije daleko od ovoga!


Thrash i znoj

Joj, koji su thrash ove fotografije!Fuj! Malo me podsetilo na snimak Dačića koji se vrteo pre nekog vremena, koji ga prikazuje kako uz neke narodnjake đipa pored neke guzate ženturače. A ni DSS vedeta Zaharijev nije daleko od ovoga!


Garant ju je odvojio na znoj!

Garant ju je odvojio na znoj!


eeeeeee biljana

a rece velja kostunici da kaze jocicu , cukaj cukaj ali ne po centru ' zar ja cacak da te ucim kako se krate'transkript razgovora:)))
biljana dal' bi proverila dal' se otvara konkurs, tako se prica, ma ministarska mesta uslov sto veci i opasniji kriminalni dosije, dobre veze sa mafijom ups biznismenima i sluzbenicima velike drzave tj. mladicevi jataci...
posteni, ne ksenofonopatrifobicni nemaju prava na konkurs:))))))))))


ako ovo bude konacan ishod

definitovno dajem savet svima koji se dvoume: pakujte kofere i idite u svet...

Ipak se nadam da DS nece popustiti, pa makar i novi izbori. Dosta je bilo da nas DSS ispaljuje svojom 'neobavescenoscu' i bezobrazlukom. Na izbore, pa i opet i opet ako treba, ali ako sad popustite, to znaci da ste i vi nesposobni i neprincipijelni... fuj!
(sad imate priliku da se bar koliko-toliko iskupite za kohabitaciju i netalasanje, ako je propustite, mozete slobodno da utopite stranku u DSS, razlika je sve manja i manja...)


DS ne moze da istovremeno

DS ne moze da istovremeno ima predsednika i premijera = Zvezda ne moze u isto vreme da osvoji prvenstvo i kup, vec mora da se dogovori sa Partizanom da podele. :)))
jbg, sta ima da se igra fudbal, odmah da se dogovore...


ma kad smo vec kod toga

bizarno je sto navijaci partizana i dalje bojkotuju sopstveni klub zbog uprave... Izgleda da upravu to mnogo i ne tangira, kao uostalom ni nase politicare... Ali, koji su to 'visi ciljevi' i 'preca posla' uprave partizana??

Nema vise zdravorazumskog razmisljanja u srbiji, cini se da nam preostaju samo militantne metode (ja bih sve sredio, ali nemam ~300 profesionalaca naoruzanih do zuba, steta)


primecujem

da se tadic cudno znoji.


Cudno?

Gabaritan covek, a mlada pored njega. Ne znojio se... :)

Doktor pacijentu: "Kako se osecate?"
Pacijent se mirise ispod pazuha... "osecamo se, doktore!"... :)


Ovo ...

... ubija :o)))))


vec vidjeno

cudno, mislim, i ispod sisa


kapi,

pa on je vaterpolista, razbacan tip. Svuda ga ima. Tako bar ja to vidim. A mozda se saginjao, radio sklekove... ko zna...


Zagonetka,

sa zakasnjenjem, usled "bolesti" Dr Upal-a & Co:

Ako je Komandant Mark - predsednik,
Zalosna Sova - novi/stari premijer,
ko je Blaf (i na kojoj poziciji ce biti)?

PS: Aga Njocic, PhD - otpada zbog ruse kose.


nego, da se mi polako

nego, da se mi polako pripremimo za savez sa rusijom i belorusijom, vodjeni cvrstom rukom drugova aca tomica i koje vostunice

________

obrisala bs zbog surovog tretiranja praseta.
a i razvuklo stranu.
a i svi znate sta je.
nema ljutis?


Može:

Foto-roman, hebote!

...


Foto-roman, hebote!

Al dobro je, prežive sepra na kraju!


Auuu,

igrani film, gledala sam i reprizu...lepa guda, leteća. Što ti je bre rusko prase, leti! A ne ova naša prasad...


Jel se ovo sepra zove Lajka?

Jel se ovo sepra zove Lajka?


Diskutante, odaklen ti ovo,

jedared je ovo Zox postavio.

Jasna


Interesantnih stvari ima...

...sto ne govore se svima....

http://drugacijasrbija.blog.hr/

Pozz


sa nekog ruskog neta, ne

sa nekog ruskog neta, ne mislis valjda da je iz licne arhive :D


Dobro je što na vinu piše NKVD.

E, da mi je to vino sad još bi mi lepše bilo da gladim Listu!


to nije vino, to je NKVD

to nije vino, to je NKVD samogon :))


Samagon, Beboooo, davaj! o)))

I nisam gore mislio da gladim listu već da je gledam ali sad nema menjanja. Počelo da mi se manta, pa ću i na počinak, sutra treba preživeti sve laže i paralaže ovih dramosera.

Kako li će nam samo ovu Listu predstaviti, da mi je znati? Moraće polagacko, bogami. Po jednog dnevno.


mislim da je remont

sajta bio politicki inspirisan.
cim smo se priblizili konacnom dogovoru o sastavu vlade - CAP!!!
prekid komunikacija!
opstrukcija dame i gospodo, drugarice i drugovi, braco i sestre...

i da ne zaboravim: cale i kevo!


Tandem snova

Đelić i Tadić su bili tandem samo u Đelićevim očima, za Tadića je in bio samo žrtveno jagnje. najnaivnije i njbezazlenije od svih, pa samim tim i najpogodnije za žrtvovanje. To je jasno od sekunde kada je Đelić "kandidovan" za premijera.

Izgleda da je Koštunica naša sudbina. Pobedi DSS on je premijer, pobedi DS on je premijer. U kome je tu onda problem? Njemu, DSu ili nama? U nama je problem druge vrste, ali to je već pitanje za ljude od struke. U njemu nije problem, on je vešt manipulant i to koristi. U DSu leži pravi problem jer DS više izgleda ni nije stranka već služba za podelu funkcija(ili možda funkcije).

Dobrodošli u Koštunicinu Srbiju. Juče nas je bilo 5% sutra može da nas bude 10%, a prekosutra ko zna...


nista nije neresivo

dajmo svesrdnu podrsku tomi nikolicu:
premijer nikolic
potpredsednik vlade dacic ivica
ministar policije vucic
sef diplomatije karadzic
ministar odbrane mladic
......
.....
....
...
..
.

a predsednik DRZAVE:
VOJVODA NA SLUZBENOM PUTU!!!


Šta nas čeka u Sledećem Nastavku?

Na Forumu B92 sam našao lepu rekapitulaciju priloga za hroniku beščašća DSS vladavine. Napravio Lun, ja pejstovao, da se ne zaboravi. Lune, ne zameri.

„Događaji po kojima će se pamtiti prethodna vlada Vonjislava Koštunice:

- Manjinska vlada izabrana (i trajala) uz podršku SPS-a
- Kohabitacija DS sa družinom secikesa
- Nezakonito postavljanje Tijanića na čelo RTS-a
- Izglasavanje Zakona o pomoći optuženima za ratne zločine
- 17. mart 2004. - nemiri na Kosovu
- Paljenje Bajrakli džamije, Jočićeva zabrana da se interveniše
- Ministar pravde se izjašnjava protiv postojanja Specijalnog suda
- Ministar Kojadinović se zalaže za versku diskriminaciju ("Hilandar gori!")
- NIN-ovo rušenje optužnice protiv Zoranovih ubica
- Ulemek se predaje ohrabren novim vlastima
- Asasinsko domunđavanje sa Ulemekom
- Jočićevo - nije bitno gde se krio ulemek
- Napadi na nacionalne manjine
- Sklanjanje Gorana Hadžića
- Darwin je suvišan
- Ubistva vojnika na Topčideru
- DSS najbogatija stranka u Srbiji
- Rast poslaničkih plata i privilegija
- U "Politici" - zdravstveni karton Danice Drašković
- Oslobođena Makina grupa
- Mladić primao penziju do oktobra 2004. u Srbiji
- Skandal sa privatizacijom "Knjaz Miloša"
- Novo povećanje poslaničkih plata - dvostruko
- VSS vratio vilu Miloševiću
- Kapitalni postao magistar pred stranačkim kolegama
- Miroljub–Ericsson-Labus
- Gospođa Ulemek otvorila agenciju za obezbedjivanje (koga, čega?)
- Jelašic kupio vilu na Dedinju - cijena prava sitnica
- Milan Obradović suspendovan
- Smenjen specijalni tužilac Jovan Prijić
- Promocija DSS - "Zoran Djindjic u mreži mafije"
- Mešetarenje u Železnici pod rukovodstvom Šarančića, bivšeg julovca
- Afera "Pancir"
- Afera "Nacinalna štedionica"
- Afera "Špijunski satelit"
- Afera „Kofer”
- Afera "Večernje novosti"
- Višemilionski poslanički putni troškovi
- Obračun sa PSS-om
- Ukidanje poternice za m. marković
- Balkanski kasapin kao muzejski eksponat u Bg.
- Pahomije oslobođen optužbi
- Pahomije u pregovaračkom timu
- Partijski UO javnog servisa RTSa
- Zakon o crkvama
- Oskrnavljen grob Zorana Đinđića
- Skandal sa dodelom frekvencija
- Prekid pregovora sa EU
- Likvidacija zaštićenih svedoka."
.
.
I, na kraju, ja dodajem, odličan slogan protiv bele kuge:
J*BI SE SRBIJO!

I laku noć...☺


Svaka čast Lunu,

što ih je sve pobrojao, a i Davidu koji je pejstovao.

Mogu samo da kažem da ova lista beščašća izgleda strašno. A kad shvatite u kolikoj je ona sprezi sa gornjom listom nove vlade...

Šta reći? Razumem sve koji su se noćas spakovali.


evo...

Hvala, Snežano,

ovako razloženo po mesecima i godinama još je strašnije. Lista tako izgleda još mnogo duža, a takve su i uši u maloga Boke!


Hej, Krasici,

vidim sada da je Biljana dopunila entry sa informacijom o hakeru. Ja mislio da se Dejan Restak salio sinoc, kad ono stvarno neki kreten obarao blog.
A lista je... bolna, prebolna.


...

Quote:
vidim sada da je Biljana dopunila entry sa informacijom o hakeru. Ja mislio da se Dejan Restak salio sinoc, kad ono stvarno neki kreten obarao blog.

uau. šta bi ovaj dezinformisani blog bez tvojih procena validnosti zvaničnih informacija? ili su aberi odgovornih podložni sumnji sve dok ih gospođa ne ištembilja?


...

ja se na tvom mestu ne bih zezala.
zar ne vidis da se ovaj entri opire gravitaciji - stalno je na vrhu gomile, iako je bilo produkcije nakon Obznane.


...

kakvo zezanje? ovde je valjda jedino maharadža bloga osuđen da nosa jaram "šaljivdžije", dočim se pitijine reči usvajaju kao da je u pitanju mojsijeva treća tabla.


hella und kamichak,

nemoj da si pridajete na znacaju :)


kamicak?

?

je i ovo samo uvreda ili stvarno znaci nesto? je l sad opet da kupim vagu, da bi mi se sve objasnilo?

ukratko, sta kaze buturovic?


au

kakav spisak

samo mi se cini da svasta tu fali

racimo blanko ostavke

oduzimanje mandata poslanicima koji misle drugacije

mihajlov na sudu

ponovo oduzimanje mandata poslnicima

domosenje novog ustava bez josovskih albanaca

ministarka koja ne voli darvina

minisatar koji ne voli novinare

ministri koje je birao snp u republickoj vladi

ponocno oduzimanje mandata poslanicima koji misle druacije

ponocno oduzimanje mandata poslanicima koji misle druacije

ponocno oduzimanje mandata poslanicima koji misle druacije

ustavni sud oji se ne oglasava ni opojednoj tuzbi

neimenovanje sudija ustavnog suda i pored kohabitacije

uvodjenje skaradne pretplate na javni servis

donosenje ustava bez ozbijne javne rasorave

donosenje ustava sa skaradnim i sramotnim odredbama koje oduzimaju svaku nezavisnoist poslanika

uh....

jebote

place mi se majke mi

ovo je strasno

pa un svakoj normalnoj zemlji ovo bi bilo dovoljno za revoluciju

pa nije mi jesano kako su uspeli da dodju u situaciju da ponovo prave vladu

e jadna si srbijo...

strasno...

ne znam sta da kazem

ni sta da mislim

srasno...


Igi, zla je ura, lepo neko reče.

A ovo bih malo preuredio, ako dopuštaš:

Quote:
pa un svakoj normalnoj zemlji ovo bi bilo dovoljno za revoluciju
u sledeći zaključak:

Quote:
pa, UN bi svakoj normalnoj zemlji za ovo ponudio protektorat, da ne dođe do revolucije.


utopia?!?

dajmo svesrdnu podrsku tomi nikolicu:
premijer nikolic
potpredsednik vlade dacic ivica
ministar policije vucic
sef diplomatije karadzic
ministar odbrane mladic
......
.....
....
...
..
.

a predsednik DRZAVE:
VOJVODA NA SLUZBENOM PUTU!!!


BURG

(blogersko udruzenje raspisanih gradjana)

vidim da salon madam Verduren ponovo poprima njegov nekadashnji sjaj. zahvaljujuci direktnoj vezi sa VK (skracenica za Vrhovnu komandu)

"uostalom, shto se vishe povecavao broj sjajnog sveta koji je chinio prve korake da se zblizi sa gdjom. Verduren moglo se primetiti da je broj onih koje je ona zvala "gnjavatorima" opadao. Nekakvim carobnim preobrazajem, svaki "gnjavator" koji bi doshao da je poseti i zamolio da bude pozvan postao bi odjednom prijatan, inteligetntan. ukratko, za godinu dana broj "gnjavatora" smanjio se u tolikoj meri da su skoro sasvim iscezli onaj njen "strah od gnavatora i nepodnoshenje gnjavaze" shto je nekada zauzimalo tako krupno mesto u razgovoru i igralo tako veliku ulogu u zivotu gdje Verduren"

chitanje ovog bloga uchi nas da vishe cenimo vrednost zivota, nicht wahr ?


Opa, Surabaja!

Bacili smo se na Prusta, veterana svih jadâ? Sad kad ti se probudi Već Viđeno, pa kad vas dvojica opletete po Francuzima, biće milina čitati!

Nego, ko što nas Marsel vodi do kraja romana koji postaje novi početak, nudeći nam spiralnu viziju vremena, tako i mi, Surabaja, misleći da gledamo u leđa jednoj odlazećoj vladi u stvari gledamo njen novi početak!

I šta ti kažeš na to?

Ili bi ti radije o madam Verduren? ;)


Ko moze da ide

i ima gde da ode, treba to sto pre da ucini. Bojim se da je Holbruk u pravu kada kaze da "Ukoliko Rusija stavi veto na plan Martija Ahtisarija ili odloži pregovore o planu, izazvaće novi talas nasilja, a moguće čak i rat"


...

Quote:
Bojim se da je Holbruk u pravu kada kaze da "Ukoliko Rusija stavi veto na plan Martija Ahtisarija ili odloži pregovore o planu, izazvaće novi talas nasilja, a moguće čak i rat"

Da, da, kako da ne, Rusija!? ce izazvati novi talas nasilja, a ne Siptari i Amerikanci. Veoma zanimljivo.
A sto se teme tice, najbolje bi bilo da mandatar bude Biljana Srbljanovic, vidim dosta toga zna, barata cinjenicama, ima jasnu viziju, nudi resenja, strateski posmatra stvari. Ja ne znam ko drugi ako ne Biljana.


ja znam ko drugi.

ti, savo.


što to huči sutjeska...

novi blog-ministar za ksenofobiju i šiptarsko-američku konspiraciju:


...

Kada je kovceg sa Floberovim telom zapeo u preuskoj grobnici i kada se toliko nakrivio da su ga grobari sa velikim naporom morali vaditi i prosirivati raku, prisutni Emil Zola je uzdahnuo i rekao: "Nakrivo je dosao, nakrivo i odlazi."
Tako i nova (stara) vlada... nakrivo je dosla, nakrivo ce i otici...


a kad je sahrana?

a kad je sahrana?


Vidis, datum malo nejasan.

Vidis, datum malo nejasan. Nadam se da nece proci mnogo vremena do (ocekivanog) trenutka...


pa onda mi i to javi polovinom avgusta

tj. ako u međuvremenu opet ne odeš s bloga... :)
poz, sad ja privremeno bežim


Ma, tu sam ja. :) Bices

Ma, tu sam ja. :) Bices blagovremeno obavestena o svemu polovinom avgusta. :)

Pozdrav. :)


(Surubaja), pre cu biti Albertina,

dragi Meme.
Zatocenica carobne sredine. Promasio si lik.

I begunica i zatocenica.
Moras malo vise da se koncentrises.


... mlade devojke u seni vampirizma

surov sam baja, a? moze biti, i sada se skrusheno stidim zbog toga. jer ipak si Ti razlog zbog kojega mnogi ovde saobracaju, pa i ja. medjutim, chesto sam uzasnut razvojem dogadjaja ovde, tako da se plashim dana kada cu morati da presavijem tabak i srachunam na shta sam sve protracio Vreme.

i, za ime boga i sto mu bogova i gromova sa Olimpa, do kada cete vishe da jebete po tavanu, dok su dnevni boravci, trpezarije i chistilishta (toaleti) u takvom haosu da su gotovo neprolazni od djubreta i loma.
ochigledno je da su SVI ovde gotovo istomishljenici po pitanju ovih koji treba, koji moraju da se sklone; dakle, svi koji ovo chitaju isto misle o tome, osim par zalutalih ovaca koje sve frenkventnije i opshirnije, kao pred klanje mekecu jer i njima je jasno da ce uskoro neshto morati da se prelomi. i onda se sa tim ovacama do zore cera. evo sada chak imamo mlade i razumne ljude koji ce odmeniti ove u odlozenom odlasku, shto do sada, slozicete se, nije bio sluchaj.

krasici , madame Cotard (ahahahahahaha), imam da kazem sledece- grozna je ta kaljuga u koje gradjani Srbije neupitano tonu, ta neosetljivost chulnih svojstava i hronichnog odsustva utiska: pazi, u Srbiji chak ni ubistvo ne mozze da preuzme ulogu madlenice, a to bi za Choveka morala da bude neka vrsta obaveze koju savest namece, ili makar nuznost rada mishljenja, shto je eventualno isto; u srbiji su ljudi odvec zauzeti pukim prezivljavanjem, ali na drugoj strani primecujemo sizifsko uopshtavanje ljudi i dogadjaja- ono shto srbin uopshti, to ni Bud Spencer vishe nece razopshiti udarcem po tikvi.

pre neki dan me je u prepirci prijatelj naterao da mu ukazem na barem jedan empirijski dokaz vechitog vracanja istog, onog Nietzscheovog: iznerviran sklopio sam ochi i chik pogodi chik shta mi se kao prvi vrlo dobar primer ukazalo: Srbija, chasna indijanska rech. jbg, da chovek koji je pljachkao kioske (otkud znamo da se radi samo jednom) i krao pljuge, brashno i sapune sada bude ministar pravosudja, pa to je nechuveno: toga , bre, ni u bugarskoj nema. ato je samo jedan simptom opshteg kolapsa.

ps. a to shto Prousta, koji nam najpre opisuje chudesnu radost (postojanja) i sam u tome uzivajuci, olako proglashavash veteranom raznih jadâ, zaista zasluzuje jedno preslishavanje ;(


Quote:noćas je nepoznati

Quote:
noćas je nepoznati haker neprestano napadao i obarao ovaj blog, što i nije neki zahtevan posao, jer sistem nije dobro zaštićen...

heh, a ja mislio da mi comp zeza...


u slavu novog premijera: Dragi Aco...

Da se ne zabravi, otvoreno pismo VK u kome eksplicitno kaze Aci Tomicu da cuti i da izdrzi, dok ga uskoro ne izbave... (ovo nema ni kod FF Coppole)

Dragi Aco,

Radetu sam napisao da mi teško pada ovo pisanje. Tebi mi je još teže da pišem, jer mislim da se nas dvojica baš u ćutanju razumemo. Nismo slučajno zemljaci. Mene pre svega muči to što znam da si utamničen zbog mene. Neki misle da se njihovo beščašće ne vidi sada kada si sklonjen. Greše. Vidi se još više. Znam da znaš da činimo sve što možemo i da smo uporni. Molim te da izdržiš upravo zbog tebe samog, zbog imena koje nosiš i ugleda koji imaš. Prava reč bi bila slava, ali znam da ćeš se na nju namrštiti. Uzdam se u tvoju stamenost i upornost i u tvoj inat. I iskreno se nadam da neće proći mnogo vremena pre no što se ponovo vidimo.

U Beogradu, 4. juna 2003.
Tvoj Vojislav Koštunica.


Pazi ovo: "nismo slučajno zemljaci..."

Nego šta su, namerno zemljaci?!

Kako se postaje namerni zemljak, ljudi, molim vas? Evo ja hoću da budem namerni zemljak onog Prusta gore, ali mi već nekih 40 godina ne polazi za rukom...

Bože, šta taj čovek lupeta...


pa lepo covek kaze

za tu njihovu (zemljacku) druzinu zajednicko je cutanje (alias neobavestenost), upornost, stamenost i inat. Pritom su, naravno, slavni! I cesto se mrste!! (mada nije sasvim jasno da li je to kod njih normalna facijalna ekspresija, ili, ipak, voljna radnja, ali kakogod, cesto se mrste u svakom slucaju...)

"Boze sta taj covek lupeta"
Pa sad, ono sto deluje kao bezazleno lupetanje, bice da je poruka da drzi jezik za zubima zbog zna-on-cega. Mi jos ne znamo, ali cemo saznati, nadam se...

Ne bih iskljucio ni mogucnost da tekst eksplicitno sadrzi i neku sifrovanu poruku, evo, hvatam sebe kako sastavljam reci od pocetnih slova reci u recenici... Kao kod Nusica u Sumnjivom licu ono: plava riba, svastikin but, kljukana dinastija itd...


Obicno se trudim da ne

Obicno se trudim da ne komentarisem politicke teme. Ali, sto rece Cvele "sad mi je pun kufer". Da li je ovo pismo stvarno? Mislim, da li je zaista napisano? Gde mogu da proverim? Koferi ce biti spremni, dok iscekujem odgovor.


Da li se ti šališ, sun-to-rock?

Ovo je otvoreno (i objavljeno) pismo Doktora Vonje svom drugu Aci Tomiću koji je dopao istražnog zatvora tokom Sablje, dakle proleće 2003...

Čekaj, ne pakuj još, moraš da gledaš završnicu. Imaš se kad posle, natenane, pakovati.


Radi sopstvenog zdravlja,

Radi sopstvenog zdravlja, odbijam da poverujem da ce ovo da se ostvari.
Nada do poslednjeg daha...


Sneško, potpuno te razumem.

Tako je govorio i pokojni Drakče.


Krasici

hvala na razumevanju, a ko je Drakce ?
Da bar znam koga sam nehotice citirala :)


Ma, Sneška, nije važno ko je Drakče...

... problem je što se upokojio. A nije dočekao. ;))


Gospodja Nikolajevic ce

Gospodja Nikolajevic ce svakako znati ko je Drakce. :)


...

Uhhh... I od ovoga mi nije dobro, ali ja moram da postavim jedno pitanje. Prošao sam kroz komentare i ne videh nigde šta se dešava sa "kapitalnim" ministarstvom? Jel' to Velja zabetonirao ili će ga ipak podeliti?


Neki nisu znali šta je demokratija

Stvarno mi nije jasno u čemu je problem sa sastavljanjem vlade.Razumem da se žale ljudi kojma su autoritarni režimi pre petog oktobra bili dobri, ali da kukaju oni koji su podržavali demokratiju zbog najnormalnijih demokratskih procesa ( pregovori o formiranju vlade), nije logično.


E..sve sam Vam lepo napisao da ce tako biti

..ali ste me tada, vecina, napadala...te necce Bozza,,,te necce Kostunica...i sl.Ja slutio i poput onih prvih pevaca umalo nisam zavrsio u loncu!!!
Al ajd sad.,...samo neka je veselo!
BKC


Rekoh li ti ja Biljana sta ce biti???

Ali nije to jos kraj...bicce tu jos malkice iznenadjenja, raznih..
Nisam ja crna ptica zloslutnica...nego...al, ajd sad nije ni vazno!
BKC


Reci Cole reci...

...šalji, šalji..:-))


Ja sam govorio kad je trebalo

sad je kasno....dobili smo sto smo trazili!!! Sva je sreca nece dugo..jos par godina....pa cemo videti..ko je sledeci.
Evo, npr,ko sme da se kladi da ce Miccun da bude pred Skupstine?


E pa nećemo Cole tako...

...da se igramo:-)) Evo vam svima Pera o 6. principu:-)) http://www.odnaszavisi.org/index.php?&p=385&ni=4622&nd=1


Sta sam ja sad opet kriv???

...Nisam ja valjda kriv..sto njima ne smetaju Veljo, Jocicc & company
Nikad ugoditi!!!


Mi nismo andjeli lV

Njokic s nemoralnim monjahinjama? Nova vlada crnu vunu prede!


ooo,božeee

Kako istrpeti ove još,ako ne i doživotno?Što bi reko Pera Luković:"Ja mjke mi sam gore preživeo ove 3.godine,nego onih 15 pod Miloševićem!"
Biljana,primaš li me kod tebe u Francusku?
:)

++++++++

Quote:
primas li me kod tebe u francusku

francusku ulicu? jedino to je "kod mene".

moi


hm,

da li je jos neko uz bradica bio u opciji za ministra kulture?

mora biti neki glumac/glumica?!


teško

Možda Goran Paskaljević sa svojim kučićima?
Najbolji kandidati za ministra kulture je Vida Ognjenović,ili Đurđija Cvetić. Samo ne znam da li je Đurđija u nekoj stranci?


najbolji kandidat za min kul

je milena dragicevic sesic.
ali ona nije dovoljno eksponirana.
a zna najvise i moze najvise.


Svečano se obavezujem!!!

...da ću, bude li novih izbora jer idioti ne mogu da se dogovore oko podele kolača, glasati za RADIKALE!!!
Pa nek se srušimo dibidus.
Kao što smo rekorderi po mnogo čemu lošem bićemo i po vladi koja je vladala tehnički, najduže na svetu.
PS Izvinjenje Peri Lukoviću, Biljani Srbljanović, itd.


nista....

samo da kazem hvala Biljani i svim blogerima za ovako zanimljiv blog. Ja strasno puno naucim citajuci ovde sta se radi kod nas u Serbialand. To su urnebesne komedije made in serbia.


KOMPROMIS OKO VLADE NA POMOLU - potreban uslov

da se svako odrekne nekog svog važnog ministra

1. DSS se odriče ministra za finansije gospodina Aleksandra Tijanića.

2. SPO se odriče gradonačelnika beograda gospodina Spasoja Kruniča.
____________________________________________________

eto vlade.


"noćas je nepoznati haker

"noćas je nepoznati haker neprestano napadao i obarao ovaj blog, što i nije neki zahtevan posao, jer sistem nije dobro zaštićen, ali ipak indirektno potvrdjuje i vaznost i istinitost ovih informacija. Zahvaljujem se nepoznatom na pridavanju značaja, keep up the good work."

Biljana, nekakav haker kojeg pominjes, ukoliko takav i postoji, nije napadao samo tvoj blog, vec i neke druge. Nisu radili ni blogovi Gorana Miletica i Nevena Andjelica.

Cini mi se da ili nema diskriminacije u pridavanju znacaja, ili hakera nije ni bilo.


Biljana kazi

da si se salila.


johnny 011

nije ti dobro obrazlozenje. znash, ako je vlasti u interesu da ugasi svetlo u gradu, ona nece puno razmisljati sto ce nestankom struje biti pogodjeni i njihovi prijatelji


kapi,

sve je ok.

Nije mi samo jasno zašto bi bio hakerski napad zbog ovog Biljaninog bloga. Bilo je i "nezgodnijih" po sadrzaju i onih na kojima su Kostunica, Tadic etc. bili vise...podvrgnuti zestokoj kritici :)

Ovo sto Biljana govori, da je ovaj njen blog razlog za hak. napad, samo je nagadjanje.

A i Restakova reč nije neki garant. Softver je vec duze vemena pravio probleme i niko nije pominjao nikakve napade.


J011

Evo kako je kod mene bilo - nocas (kod mene) a izmedju 5 i 7 izjutra po Bgd. vremenu malo nije moglo da se udje na blog uopste (kao sto se ponekad dogadja - pojavljuje se ona maska pakosna itd, i mislila sam da je server preopterecen i sl.), onda posle nekog vremena je moglo da se udje ali kada se klikne ovaj blog (B.S.) iskoci mali prozorcic sa fajlom koji pita hocu li da ga sacuvam - extension nepoznat. Naravno nisam ga sejvovala nego ga cancelujem, sta ce mi virus. Kliknem na druge blogove, fino se otvaraju. Vratim se na B.S. blog, opet iskace onaj fajl i nudi se. Onda opet malo ona maska, pa ne moze da se otvori ceo sajt uopste itd. Onda, u nekoj pauzi opet moze da se udje i vidim Restak konverzira s "hakerom" na Biljaninom blogu i nudi mu zaposlenje (ne znam da li je ta konverzacija jos uvek tu). Neko se ulogovao sa nickom "haker' i hvalio se da ima jos 70 nickova na sajtu. Sve u svemu jako zabavno te ja ipak odoh na spavanje.


Sleepless, hvala ti na ovom

Sleepless, hvala ti na ovom postu.

Bilo bi bolje da je neko od moderatora napisao šta se desilo, nego da ovako pretpostavljamo šta je bilo, da li je Biljanin blog razlog ili neki drugi ili sve zajedno...

Nisam, jednostavno, video nijedan spektakularni razlog zašto bi baš ovaj blog bio razlog za napad. Kapiram da budalama verovatno smeta ceo VIP blog. Možda i grešim, ne kažem da sam siguran, ali posao je Uredništva da, ako smatra za shodno, kaže šta je bilo.

Meni se isto ovo o čemu pričaš dešavalo, ali kod G. Miletića.
Pa je ispalo da sam 5-6 puta poslao isti komentar, pa da Goran ne bi pomislio da mu trolujem blog (nešto smo se bili sporečkali, ali ništa preterano:), ja se polomio da sredim te komentare i tako je to trajalo i trajalo. A za sve to vreme sam i pisao neke izveštaje, nešto za posao. Pa zamisli koliko sam se iznervirao. A to je sve skupa trajalo i trajalo...

Video sam nick "haker" i deo Restakove prepiske s njim. da budem iskren, nisam to baš ozbiljno shvatio. Svako može da potpiše sebe sa "haker" i da se "hvali" obaranjem sajta. To je kod tih klinaca neko nadmetanje, hvaljenje, šta li.


nije bas samo hvaljenje u pitanju

Mac recimo nagradjuje sa $$$$$ hakere koji uspeju da im recimo zamrse konce, pa onda plate druge hakere da im odmrse... iako su nasi lokalni benigni, ko zna ko ih placa.


hmmm....

true :)


johnny)11

Iskustvo mi govori da ima neceg . Secam se da je tako jedno vreme bio problem da se otvori forum Pescanik . A onda procitam kako su neki vazni ljudi na B92 , bili nezadovoljni izborom gostiju Svetlane Lukic i Svetlane Vukovic ,pa je bilo pretnji ...Inace , to je pretpostavljam i razlog zbog cega taj forum vishe ne postoji. Ah , sve je moguce, pa setite se kako je Veran Matic odreagovao na pokusaj atentata na Cedomira Jovanovica. Objavio , pa povukao informaciju ,pa izbacio drugu. Jednostavno ,stigne naredjenje iz staba DS i/ili G17 + i to je to.


kapi,

jao, ne znam, nisam siguran da takve stvari, poput povlačenja informacija sa sajta i slično, ima veze direktno sa Veranom i štabovima stranaka. Meni to više liči da se dežurni urednik malo uplašio, ili neko od viših urednika, ali baš Veran, to nisam siguran.

Često je problem u tim "šrafovima", koji su preplašeni od moguće kritike ili, a ima i toga, bliski nekim strankama, nego baš sa ovim "velikim šefovima".

Koliko znam, već dugo vremena u b92 kod nekih ljudi postoji problem sa Cecama i Peščanikom. Zameraju im zbog rečnika, da su jednostrane i slično. Ne znam da li to ima veze sa stranačkim kuhinjama ili su to neke njihove lične procene. U sv. slučaju, gašenje foruma je moralo biti naredjeno s vrha. Opet, TV B92 u svojim emisijama dobro prati promocije knjige "Peščanik".

Video sam i 17. ili 18. marta, pre par dana znači, da su menjali jednu vest. Prvo su rekli da B92 saznaje da se na Kosovu pucalo zbog neke sportske utakmice, a onda su se, posle sat vremena, ogradili i naveli da to kaže taj i taj analitičar, inače k-Albanac. Bezveze je sve to. Btw, verujem da je zaista i tako bilo, da su pucali zbog utakmice, Albanac postao prvak sveta u boksu, tako nešto.

A ovo oko hakovanja bloga, kažem - ne znam, a sve dok oni-koji-o-tome-brinu ne kažu tačno šta je bilo, sve će ovo biti nagadjanja, i Biljanina i naša.


da potvrdim da je Huxley ziv.....

Posle presuda suda u Hagu, B92 je preneo u vestima srcekidajuci komentar izvesnog Popovica iz NVO Inicijativa mladih.

Coveku-mladicu, je pozlilo od "sramne presude".....U komentarima citalaca, veliki broj ljudi iznerviran tim "patosiranjem", "vadjenjem srca iz Dankovih grudi, da osvetli Srbiju" itd....

Uvece, dobijem ja svoj arhivski primerak vesti, preletim jos jednom, kad nema Popovica u izvornom clanku. Pogledam na sajtu, nema, pogledam komentare, ima. B92 se doveo u tragicnu situaciju da na komentarima ima 20-ak pisama, na "nepostojeci" text.

Napisem lepo emajl Veranu, gloduru i webmasteru, ali se niko uzbudio nije. Odgovor, nikakav i nikada....

Nije da Veran ne zna, ali nije to vise onaj B92 sa vodom u kablovima....


hakeri

Cini mi se da su napali ceo blog server. Problem je bio sa pristupom svim blogovima (barem meni). Cak i danas ima nekih problema, i dalje dosta sporo radi, ali radi!


ako Legiji ne ukinu brzi internet ima

da ishakuje ceo sajt i zapati viruse na Biljaninom kompjuteru


Što da mu ukidaju?!

"Moje ime je Legija i ja sam mnogi."

Virus je već odavno u sistemu. Državnom.


Dacho, jel prosho samogon

Dacho, jel prosho samogon il' josh udara :))


;) Sestro, ko nov sam.

Luksuz je danas imati mamurluk. Još će biti nešto malo raspleta.

Pozz. :)


Slažem se:

mamurluk je luksuz :o)


kad smo kod

tehnologije...a jel zna Naga dr Cicoj da tipka?


mislis putem kalauza?

mislis putem kalauza?


Zna, al mu smetaju prsti :)

Zna, al mu smetaju prsti :)


Ne kalauza...

...nego češlja.o)


Mislis

ono papirce na cesalj pa svira....


Svira ...

... ku*cu.


Svira...

..duvački orkestar..


Drago

Ti mi zgodno dodjes da te pitam kakva bi mogla biti veza izmedju "250 grama praskaste materije nalik eksplozivu" pronadjene u CZ par dana pred docek srpske nove godine i sastava gostiju ispod cecinih nogu? Da li je tu nedostajao gost iznenadjenja? Pozdrav.


Pa ja nisam siguran...

...da i on nije bio u Cecinoj publici..o)


Drago

ti si car. Ta mogucnost mi nije pala na pamet. Hvala.


Car ...

... bloga :o)


Dejvide, prefinjeno.

Citat iz Biblije.


mali contrib


a imaju i istog frizera

a imaju i istog frizera izgleda...


Frizura ih odaje!

Ali, ministar je, kao malko, zapušio nos, malo mu to smrducka. Ali tome pristupa pragmatično, više kao da je dobar francuski sir u pitanju - smrdi ali je ukusno!


Ma ne....

zamislio se zato sto nema pojma sta ce da izvuce odande....i koliko ce da se rastoleze.


Krasici

Ali, ministar je, kao malko, zapušio nos, malo mu to smrducka

Nemoj toliko da mu laskaš. On čačka nos. A mi ćemo da ga zapušimo ako već nismo.

Hag


schmee hvala

contribution otisao na naslovnu stranu

jos nesto, a za nekog gore, sad ne mogu da nadjem ko je to napisao - nije valjda da stvarno mislite da veran licno uredjuje vesti, jos gore, da ih cenzurise, da objavljuje pa povlaci informaicje. pa to nije radio ni onomad, stvarno je besmisleno da pricamo tako.

ubiste se ljudi da dokazete kako ovde vlada medijski mrak. pa gde mi to onda razgovaramo? na pomracenom sajtu pomracene devedesetdvojke?

sve ok, o ukusima, koncepciji, komercijalizaciji i politickoj ravnotezi na 92 moze da se razgovara, ali aman vise, nije veran matic narodni neprijatelj. ako me razumete.

jos i ovo, oni sto ovde govore o komercijalizaciji 92jke, glasaju, zajedno sa mnom, za stranku ciji je program liberalna ekonomija nakon tranzicije, znaci - zakon trzista.
pa kako tu moze, a na devedestdvojci ne moze?

za mene inace ne bi moglo nigde, ali to ce biti kad nadjemo naftu. onda mozemo po mom konceptu da uredimo drzavu.


malenkost

hvala tebi za sve što činiš


Biljana

Pre nekoliko minuta sam postavio odgovor na to ispod Johnny011, "da potvrdim da je Huxley jos uvek ziv"............

pozdrav


Biljana

Pre nekoliko minuta sam postavio odgovor na to ispod Johnny011, "da potvrdim da je Huxley jos uvek ziv"............

pozdrav


Zao mi je ali ja onda nisam

Zao mi je ali ja onda nisam gradjanin,drag gradjanin,
posto nisam glasao da "ovaj" cika sa prstima u nosu(ili da kazemo sto se ceska po mozgu),bude ministar za "ovog".


pidola

jel ti to hocesh da kazzesh da si mislio da je ovima shto valadaju vazzno kako su i za koga gradjani glasali? Da to neko smatra vazznim? Oooooo, :((


Ma znam da im nije

Ma znam da im nije vazno,naravno.
Meni je vazno.
Mi smo vlast,gradjani.
Lupetam,ali tako bi trebalo da bude.


Ne lupetash, pidola, tako

Ne lupetash, pidola, tako treba da bude, ali je najvno ochekivati od ovih da ce tako biti. Ako se pobunish. ako zatrazish da bude kako treba biti, reci ce da smo nepatriote, da nam Kosovo nije u srcu, da prodajemo svetu srBsku zemlju, da smo strani placenici, da smo ostrashceni....repertoar znash :)


Ali primeti...

...da Tadić spušta pantalone zbog toga što nam vlada treba oko Kosova, a onaj kome je Kosovo... šta ono sve beše i gde sve ono beše, ne j. živu silu i tvrdoglavo traži svoje, baš ga briga što nam, dakle, treba vlada zbog Kosova.

Interesantan fenomen.


Vučko to nije fenomen...

...to je deal.


isto k'o i za Ustav, pa

isto k'o i za Ustav, pa koliko cemo jos puta tako?


Dok ne spoznamo...

...da je to politička klasa sa istim interesima. I dok ne bude dovoljno ljudi da podrže alternativu.
Tadić nam već tri godine prodaje "ciglu"..


Drago,

u mom rečniku "deal" znači da nešto daš, a nešto dobiješ - šta ovde DS dobija, osim svojih okova, da se izrazim starovremenskim rečnikom ;)

V.


Vučko...

...ne znam na koji DS misliš. To više ne postoji u onom smislu u kome smo mi podržavali DS. To je sada deo plitičke klase koji igra sasvim određenu ulogu na političkoj sceni i čiji se interesi ne razlikuju od tzv. suparničkog interesa. Oni gledaju kako će to kvanitativno podeliti. U ovom dilu učestvuju i radikali. I oni imaju svoju ulogu.


da ovo je odlicno opazanje

da ovo je odlicno opazanje Vucko


da, da, to je uspesan

da, da, to je uspesan scenario za zaludjivanje naroda i ovde u USA (bio neko vreme sada ne toliko), ako kritikujes Bushovce - nisi patriota, navijas za teroriste itd. Uvek se dobro prodaje. Karakteristicno je da desnicari izgleda svuda imaju tapiju na patriotizam.


Da ce ovaj biti

Da ce ovaj biti ministar,vise je nego sigurno.To je danas izmedju redova potvrdio i B.Tadic.


Stavio ih je u dzep

Živković: A što se vi javljate u ime stranke o kojoj ja govorim?

Vukadinović: Javljam se zato što sam sagovornik, a vi svi držite monolog, ja pokušavam da vodim razgovor, vi zalepite etiketu što meni, što nekom ko nije prisutan i onda idete dalje.

Živković: Vi hoćete stvarno da preuzmete vođenje emisije, to se dogovorite sa autorom...

Bećković: Dobro, ovo je sad bezveze, niti je vodio, nego je normalno da prosto....

Živković: Pa, šta?

Bećković: Pa, usmeravam razgovor, prosto, ubacuje vam podpitanje.

Živković. Mislim, 135 afera, mogu da ih navedem...

Bećković: Ne, nije pitanje...

Živković: Ne treba, znate ih, u redu je. Znači ja se vraćam na... šta je problem, problem je u nedoslednosti. Moj problem sa mojom strankom Demokratskom je u tome što je ona propustila da u te tri godine podseća DSS pre svega i Koštunicu i njegove saradnike - šta to radite. Priča o kohabitaciji je lepa priča, ali to nema veze sa tim da vi propuštate kriminal vlasti, znači to nije kohabitacija.

Bećković: A šta hoćete sad da kažete? Da li bi onda iz toga što govorite sada bilo principijelno i dosledno da se kaže - nemamo šta da razgovaramo, ako nećete ovu najnormalniju stvar, mandatar je naš, doviđenja, hvala.

Živković: Tako je, mandatar je naš, vi ste dobro prošli, tako je, vi ste dobro prošli time što smo vas pustili da radite šta god hoćete tri godine, što nećete imati nikakve posledice, inače bi trebalo da imate posledice zato što ste radili...

Bećković: Inače znamo da ne možemo Vladu bez vas, ali to u ovom času nije važno...

Živković: Sad vi pristanite na to da tako propušteni, onako bez nekih velikih sankcija, budete deo nove Vlade i nove politike, nove politike koja je potrebna Srbiji. Vaša politika, tri godine vaše politike su bile nepotrebne Srbiji, mogao je svako tako da vodi politiku tri godine, Milošević je mogao da vodi takvu politiku tri godine, Toma Nikolić je mogao da vodi politiku...

Bećković: OK, oni kažu ne...

Živković: I sad ćutite malo, izgubili ste izbore, dobićete deo kolača zato što postoji neka podela u Srbiji na demokratski blok i ove druge, a definicija demokratskog bloka je zato što to nisu ovi drugi, odnosno ove dve druge stranke.

Bećković: A oni kažu - nećemo da ćutimo zato što vi ako saberete koliko ste vi dobili, to se zove 23, ako mi saberemo ovo šta smo mi dobili zajedno sa G17 i SPO i tarara...

Živković: Ako saberemo mi i babe i žabe, onda što je rekao Vuk Drašković, možemo svašta da dobijemo. I drugo, ovde se sad stvara atmosfera opet velikog patriotizma, a to je da su izbori opasni za Srbiju. Izvinite, od kad su izbori opasni bilo gde? Znači, izbori su vrh jedne demokratske tradicije, ne mogu da budu opasni. Ja ne pozivam na izbore nove...

Bećković: Ali kažete - pa šta ako pobede radikali, to sam pročitala.

Živković: Da, to da, to se neće desiti. Drugo, izvinite...

Bećković: Kako se neće desiti?

Živković: Pa, ne mogu da pobede zato što su srpski birači pametniji od srpskih političara i neće nikad to da dozvole.


Veran Matic

Ko je redovno odlazio na sajt "Od nas zavisi" znace o cemu govorim, ako se seti apela Biljane Kovacevic -Vuco neposredno posle pokusaja atentata na Cedomira Jovanovica


Po Tadićevoj izjavi

Mi već imamo Premijera...
Biljana,ne znam možda nisam pametna,al me interesuje ko je ovde luđi? Mi ili oni...


Razbojnici

postavise Jocica i Sutanovca tamo gde su hteli.


eh

verovali ili ne ali ova 2 meseca su uticala toliko na ljude da se sad vec brinem. prvo ja mislim da coraxa treba da proglasimo za nacionalnog heroja. kako gospodin crta frikove ova dva meseca pa to je nesto neponovljivo. meni do to radi ja bih podvila rep i izvukla se iz cele price ali ajde politika je to a bogami i lovaaa.pazite ovo. novosadski odbor ldp-a planira ovih dana da pocne da prikuplja poptipse za opoziv gradonacelnika grada novog sada (mislim da ne treba da pisem ime)(u ns su na vlasti srs dss sps)a radio 021 prenosi ''Iz DS-a nisu hteli da se izjasne povodom opoziva, odbor LSV-a smatra da je potrebno sačekati da se reši situacija sa republičkim parlamentom, a G17 plus će se pridružiti akciji, ako bude dobio zvaničan poziv.'' mislim sta reci onda o vladi sem CORAXA za premijera. eh a neko je i pre 2 meseca nazvao nasu buducu vladu i adams family i cak stavio likove nasih kandidata na iste.


HAKERA

za premijera. Ko ste vi? Ko stoji iza vas?

Ko vas finansira?


neobavesteni

muljavi neobavesteni premijer sigurno nije posto on verovatno nije obavesten da postoje te neke sprave kompijuteri i ta cuda. jes da su mu objasnili kako da koristi onaj 3G telefon ali to nije isto .zdraaavko je stajao pored njega pa mu je suflirao.


ceco

Kako znas da mutavi premijer nema neka cuda u stancicu svom. Mozda covek voli on-line igrice. Posto su macke i sova postale dosadne za istog. Mozda je Jocke klepio negde laptop, ili je Velja kupio kod onih njegovih momaka sto mu odela nabavljaju.
Ko zna, mozda je on haker! Sumnjam cak da je Angelina Jolie.


Lara Kroft? Pa što ne kažeš.

Umesto slepih miševa, staviš sove, i to je to!


A ovde sa čežnjom

... iščekuje dragog Acu.


Eh, premijerka Angelina...

Nikako da odgonetnem ko ovde našoj premijerki čuva čast i ugled...


Shta vam je ljudi

u pianju je Dr UDO Brinkmann, alias DrAgan Jochic :))


Da, frizura, lascivni pogled - sve!

Gde samo iskopa uda, majketi? ;)


Dacho

vish' da je isti Dr Udo. Samo ovde kod nas radi ander kavr. Malo se ofarbo'.. i volia :))


Pljunuti.

Onda su znači i trafike bile samo deo anderkaver dimne zavese...


: o ))))) JJ

kako si se samo setila!!!! : ))))


sonjo

kako gde? Iz mozga :)))


MATRIX

Jocke pokusava da napravi program koji nosi sve iz kioska, a da ne udje fizicki. Mislim kopa ispod kioska.

Udjes, izadjes i gotovo!


:-)


Neko spomenu Kosovo i šta je to Kosovo.

1. Kosovo je sveta srpska zemlja.

2. Kosovo je srce Srbije.

3. Kosovo je naša majka i postojbina.
-------------------------------------------------------

Jesam li lepo ovo rekao?

++++++++++++++++
divno si to rekao.
pitaj kevu da li se slaze s tackom tri. moja se, dosta agresivno, ne slaze. kaze, nije se kosovo ugojilo cetrdeset kila, noseci te devet meseci, kobilo.


Ko je ovo meni odgovorio a ostao anoniman?

Kako se vikaš?


Rekao bih da ti je odgovorio neko

... ko je bio dosta velika beba.;)


Formira se vlada!


A zelenooki Dr Aganjčić

... drži stražu. Lepo.


Evo ga opet Antonic

Evo ga opet Antonic (Zoksteru za inspiraciju):

"Код челника ЛДП, када говоре о радикалима, осећа се и једно искрено дивљење или бар узбуђење због величине будућег радикалског изазова."

U sutrasnjoj "Politici":
http://www.politika.co.yu/detaljno.php?nid=23073

I po Antonicu je nova vlada svrsena stvar.


узбуђење због

узбуђење због величине будућег радикалског изазова."


Raseta i Bracika

u istoj celiji?


:)

dobra ti keva

:)


Zivela Srbija:) Proslost, sadasnjost... Banda k'o banda.

Nama je vrhovni komandant patrijarh Pavle.
Željko Ražnatović Arkan, komandant srpske dobrovoljačke garde, Borba,
30. oktobar 1991.

Uskoro će Srbi biti gospodari sveta. Oni već sada raspolažu tajnim oružjem iz takozvanog Teslinog paketa. Ako samo jedna bomba padne na Beograd, Vatikan, Beč, Bon i Zagreb biće sravnjeni sa zemljom...
Milić od Mačve, Duga, 23. novembar - 7. decembar 1991.

Vukovar je danas razrušen, ali oslobođen grad.
Miodrag Popov, voditelj Dnevnikovog dodatka, TV Beograd, 13. decembar 1991.

Hrvati u svojoj istoriji imaju vrlo malo dokaza da uopšte postoje!? I sami se muče, pošto im je teško da dokažu ko su, šta su i odakle su.
Duška Jovanić, u intervjuu sa Vasom Kazimirovićem, Duga, 4-18. januar 1992.

Čovečanstvo je dovedeno pred ambis katastrofe, ali će se ona završiti ipak svetskom harmonijom u kojoj je posebno mesto namenjeno srpskom narodu. U tom budućem božanskom carstvu i svetu nevinom, srpski narod
igra sudbonosnu, vodeću ulogu.
Enriko Josif, na promociji knjige "Genocid sa blagoslovom Vatikana", Politika, 3. maj 1992.

A ovde, majko, je li bilo klanja?
Krste Bijelić, RTS, 15. oktobar 1992.

Vukovarski astrolog Soka oglasila se i ovih dana. Kaže da će se Republika Srpska Krajina ugasiti kao samostalna država, odnosno utopiće se u savezu srpskih država, čiji će glavni grad biti u - Ohridu! Ta velika država biće monarhija, a monarh će biti iz loze Nemanjića po majčinoj liniji. U budućnosti svet će ovaj rat proglasiti
svetskim, a Hrvati će biti pravoslavne vere i slaviće, kao i Srbi,krsnu slavu.
Politika, 22. novembar 1992

Rat je čist kao suza.
Dr Radmila Milentijević, eks-ministarka, TV Politika, 16. decembar 1992.

Samo malo ljudi danas može da shvati naš trenutak življenja. Svi znamo našu prošlost, ja vidim budućnost. Naši naslednici će se ponositi nama. Budite srećni što pripadate ovoj zemlji. Što imate Miloševića,Arkana, Džajića. Vi ste večni.
Vladimir Cvetković, direktor "Crvene zvezde" i ministar u Vladi Srbije, na proslavi Kluba, Večernje novosti, 17. maj 1993.

Osnovni uzrok bede u Srbiji je ogromna količina novca kojim građani raspolažu.
Dr Borisav Jović, potpredsednik SPS, govor u Topoli, 3. septembar 1993.

Mi smo vojska mira. Željko Ražnatović Arkan, na smotri "tigrova",
Politika, 12. oktobar 1994.

Dobro je što u ovom trenu imamo našu borbenu vojsku u Republici Srpskoj. Nju već vidim sa Mladićem pod zidinama Carigrada.
Milić od Mačve, Pravda, 12

Prvi put u ovom veku srbofobija je jača od antisemitizma.
Akademik Milorad Pavić, RTS, 10. maj 1995.

Šta je društvo, šta ste se tako nagurali, jel' to igra mečka?
Milan Milutinović, savezni ministar za spoljne poslove, novinarima koji su čekali dolazak hrvatskog ministra spoljnih poslova, M.Granića, Naša borba, 11. januar 1996.

Mislim da je situacija dosta teška kad jednog vanpartijca i siromašnog novinara zovu da bude ministar.
Aleksandar Tijanić, direktor BK TV i novopostavljeni ministar za informacije, Telegraf, 29. maj 1996.

Slobodane, Slobodane, ti si komunista,
Volimo te, volimo te k'o Isusa Hrista!
Hor poslanika SPS, predvođen Bidžom i Rakom proslavlja izbor Miloševića, snimak BK TV u sali za sednice Narodne skupštine Srbije, 15. jul 1997.

Kad se pronađe prava Lazareva glava i spoji sa telom, tada će i Srbija biti srećna zemlja, onaj Izgubljeni raj ponovo pronađeni.
Slikar Milić od Mačve, NIN, 26. februar 1998.

Ma, udarila bih Holbruka štiklom po glavi, pa da zapamti Srbiju za ceo život.
Jelena Karleuša, srpska seks bomba, NEDELJNI TELEGRAF, 14. oktobar 1998.

Super je biti kao Ćenta, Dugi ili Arkan. Ne valja samo što te na kraju ubiju!
Izjave "mladih lavova" iz zatvora u Sremskoj Mitrovici, NEDELJNI TELEGRAF, 10. maj 2000.

Ja se gadim svih onih koji sada gospodinu Koštunici pokušavaju da nađu bilo kakvu manu ili grešku.
Miodrag Vujović, vlasnik TV Palma, GLAS JAVNOSTI, 5. novembar 2000.

Marks je njegov učitelj.
"Greh" Z. Đinđića, prema glasilu SPS-a, 24 ČASA, 22.januar 2001.

Uvoz genetičke soje veće je zlo od nedavnih ratova.
Emir Kusturica, filmski režiser, TV Studio B, 6. oktobar 2002.

Ponosan sam na prijatelje iz "crvenih beretki".
Milorad Vučelić, bivši funkcioner SPS-a, NACIONAL, 21. februar 2003.

Franko Simatović je fantastičan policajac, odličan kuvar, perfektan pilot, divan čovek.
Kapetan Dragan, NACIONAL, 1-2. mart 2003.

Srbija je osuđivala granatiranje Sarajeva.
Slobodan Milošević, pred Haškim tribunalom, DANAS, 17. septembar 2003

Radovan Karadžić se krije u mojim molitvama.
Mitropolit Amfilohije Radović, TV BK, 31. decembar 2003.

Rekao sam narodu da nema više ni Arkana, ni Legije, ni Miloševića, ali da sam ja, ako treba, spreman da predvodim narod.
Kristijan Golubović, junak iz podzemlja, BALKAN, 24. mart 2004.


Fratello

Baš si se potrudio.
Kroz glavu mi prošao film ludila.


i meni je zlo,

od Srbije: juce, danas, sutra.

pozdrav.


@fratello

kada citiras, onda navedi izvore.
ceo post je skinut sa
www.agitpopkultura.blogspot.com


Vidovita Zorka

Sad ce ovo "zakleti borci" protiv radikalizma svojom gluposcu da Tomu grobara dovedu na mesto predsednika Srbije jer za njih nece vise glasati ni 3% od 23%. Ali ni to nije toliko tuzno i strasno koliko ovaj usrani osecaj bespomocnosti. Sve coveku mozes da das osim muda!!!Jebem ti zemlju ovakvu...


Da li se to meni cini, ili ...

Da li se to meni cini, ili ... kako kod nas dodje nova vlada, u njoj se nalaze sve veci i veci lopovi ...
Samo kad pomislim kakvo nam je zdravstvo bilo pre, a kakvo je sad smucimi se zivot. Dobro pre nije bilo nikakvo, ali sad je jos vise nikakvo. Ljudi nemogu da overe zdravstvene knjizice.
Sto se tice izvesnog ministra policije svaki komentar je suvisan, pa iole normalan covek moze da primeti da su hapsenja naglo porasla pred izbore.
Mladja se hvalio kako zna gde su Slobine pare, a od tih para ni traga ni glasa.
I opet nemogu da se dogovore oko vlade...


Servia

here to serve you...

http://www.1911encyclopedia.org/Servia

Nista se ovde nikada nece promeniti.

I ne, nije Predrag Markovic - Brada.


Pedja, hvala za entry iz

Pedja, hvala za entry iz 1911 - ne mogu a da ne kopiram ovaj deo o nacionalnim osobinama:
"The people, less thrifty and industrious than the Bulgars, less martial than the Montenegrins, less versatile and intellectual than the Rumans, value comfort far more highly than progress" (moja prim: ova i sad vazi za nasu politicku i ostalu elitu). "A moderate amount of work enables them to live well enough, and to pass their evenings at the village wine-shop; although, being a sober race, they meet there rather to discuss politics than to drink. Of politics they never tire; and still greater is their devotion to music, poetry and dancing. (....) All classes delight in hearing or intoning the endless romances which celebrate the feats of their national heroes; for every true Serb lives as much in the past as in the present, and medieval wars still constantly furnish themes of new legends and ballads. It is largely this enthusiasm for the past which keeps alive the desire for a reunion of the whole race, in another Servian Empire, like that overthrown by the Turks in 1389."


3L

Tuga,kad vidim ko ce da "vodi" ovu Milu mi Srbiju. Jos su samo Toma, Vucic, Dacic i Ceda Jovanovic falili da tim strucnjaka u laganju, ljigavstvu i lopovluku bude kompletan


bhadzirkovic

e, obrazlozi zbog cega si cedu stavio u isti kosh?


lista razloga je dugacka,

oportunista, uradio bi sve da dodje do vlast(ne shvataj bukvalno, bez sumlje ima dobar i smisljen nastup), smislio je dobru foru i navukao cenzus, mutan u vezi sa zemunskim klanom(jako), od starta sumljiv sa svojim prihodima(studentskim), da izvines usrao se ko grlica nakon ubistva premijera, narednih mesec dana je trcao kad god je na otvorenom prostoru(to nije bilo lepo za videti od coveka koji odlucuje o nasim sudbilama u tom strasnom trenutku), a najvise me ocvrsne u uverenju da je Ceda los to sto ga ljudi tako fanaticno vole,
Nikada ljubav prema politicarima nije donela nista dobro, a ja sam za se ove jebene godine pogresnih vlasti naucio da se pomerim dva tri koraka od slike koju posmatram
Verujte ljudi zajebacete se!


bhadzir....

zaboravio si da spomenesh dzip, konja, drogu i odakle mu pare?


bezveze ti je komentar!

ali o tome ja i govorim, zivimo u zeznutoj zemlji i svo vase nezadovoljstvo ima protivtezu u ljubavi prema Cedi Ja to razumem i ne osudjujem nikoga ali na zalost jedni su se u svom nezaadovoljstvu okrenuli ka radikalima, a drugi obrazovaniji ka ldpu, Nazalost nemamo bas nikakav izbor


Pa znaš kako bhadzirkovicu,

oni što si ih stavio u isti koš sa Čedom su odgovorni za rat, zločine, huškanje, bedu u regionu, etnička čišćenja, bedu u Srbiji. Nije baš isto... nije ni slično. Nr može nikako.

Onaj ko je bio na vlasti do 2000. taj je i kriv za sve i spomenuto i nespomenuto. Pročitaj Fratelov post. Samo radi podsećanja.

Tebe Čeda privatno nervira. A to je druga tema. Ima džip i zebru.

JB.


nisi pazljivo citala,

ja sam ga stavio u kos sa Kostunicom, Tadicem, Dinkicem i kolegama im, kao i sa odgovornima sto nisu izbegli rat i sto se nisu trudili da Srbiju izvuku iz rata
A protiv Cede nisam imao nista sve do nesrecnog Marta


bhadzirkovic,

jel vama dobro?


a

zbog cega me Vi vredjate?
Zato sto ne mislim kao vi?
pardon!!!


ne vredjam vas

samo mi se cini da vam nije dobro.
pardon takodje.


Izvini,

koji rat su mogli da izbegnu? Budi ozbiljan.
Rat je mogao da izbegne jedino Milošević. Ali on je rat video kao svoju pobedu i večni ostanak na vlasti.
Ovi su svi bili mali, minorni, mislim politički, u to vreme.

A Čeda je imao 14 godina kada je Milošević došao na vlast. Da nije bio malo premlad, šta misliš?


ne slazem se,

Rahmetil Slobo je vec bio na vlasti. I bez rata bi on vec nasao nacina da se tu i zadrzi. Tudjman i Izetbegovic nisu ni malo bolji od Sloksija sem sto su bolji politicaari(posebno Tudjman). Jak uticaj sa Zapada, a Milosevic nije umeo da oseti situciju i tu je nastala katastrofa
Govoriti da je Milosevic kriv za sve je isto kao i govoriti Srbi da nisu nacinili nijedan zlocin u ovim ratovima.
Iskljucivos i uopstavanje!
a sto se Cede tice to sto je on imao samo 14 godina ne znaci da je drugaciji od svih gore pomenutih politicara.
To sto kazes da su oni toliko losi ne znaci da je on dobar.


bhadzirkovic

cekaj , stani malo , mislim potkrepi cinjenicama. to sve sto si rekao je u fazonu - javlja mi se. koja je to dobra fora koju je smislio ceda da navuce cenzus? ja mislim da je fora sa djelicem, tadicu pomogla da odvuce glasove LDP-koaliciji.
kazesh , ljudi ga fanaticno vole. Pa kako da ti kazem ,ne radi se tu o nikakvom fanatizmu , nego, zuri nam se covece, dosta smo godina izgubili na nishta.ko po tebi moze ovu zemlju izvuci iz beznadja? po meni, jedino ljudi koje je ceda okupio oko sebe.


u cemu je Cedina fora?

Pa kako da ti kazem ,ne radi se tu o nikakvom fanatizmu , nego, zuri nam se covece, dosta smo godina izgubili na nishta.ko po tebi moze ovu zemlju izvuci iz beznadja?

E U TOME! Sto nam se zuri i sto ne razmisljamo dovoljno,


bhadzirkovic

sada si me , priznajem, zbunio. po tebi, trebalo je da sacekamo sledece izbore? mislish ono , da strpljivo cekamo da se rodi "buda", pa ako se ne rodi , onda nishta , dobar je i kostunica?


kapi

kako da ne i kada ceda bude premijer onda cemo za pet minuta biti u EU. na tu foru je LDP odvukao DS-u deo glasova. kapi vi ili ste naivni ili vodite kampanju.


niksone

tako je, evo crna gora je propala bez nas , a pogledajte samo sloveniju! ah , nije mogla bez nasheg voca da pravi sokove ( malo morgen).zato, tadic kohabitacijom sa dss nam je shirom ovorio vrata evrope.ja videla svojim ocima, seselja mi!


kapi

o cemu vi to? kakva crna gora? kakvi sokovi? kakva kohabitacija?


Niksone ,

pa o "javlja mi se"


kapi

jel ste uspeli da otkrijete kako se voce ne proizvodi samo kod nas? svaka cast ako vas milosevic nije ubedio u suprotno, eto svi u to poverovali, ali vi, e da smo svi kao vi... tako pronicljivi i pametni


Niksone,

Srbi misle ne da nema voca , nego da nigde nema tako dobrog voca kao kod nas. Kod nas je sve najbolje, nego cudo jedno kako niko drugi do Srba , to nije primetio.


kapi

evo ja cu argumentovano da vam odgovorim, jer mi se ne lupaju gluposti. eto bas za voce

nasa prednost je u zemlji koju imamo a koja nije djubrena vestackim djubrivom. to su uvideli i u drugim zemljama pa se vracaju na prirodno, medjutim meni smeta sto se kod nas koristi dosta vestackog a vidimo da za tim nema potrebe...

pogledajte moju poruku malo nize pa cete videti koliko ga ima


niksone

a shta je sa radioaktivnom kontaminacijom , mislim na osiromasheni uranijum.


Verujte ljudi...

Ne verujem ništa nekom ko napiše "bez sumlje", pa u istoj rečenici "sumljiv".


Meni ništa nije "sumljivo"

Verujem, jer mi je potrebno da verujem.
Ne idealiziram Čedu.
On, jednostavno, nije skupio dovoljan broj negativnih poena, da saseče veru.
Ako trpamo baš sve u isti koš, onda je problem u nama, a ne u njima.
..."Sumljive" su mi reči ublažavanja Miloševićeve odgovornosti.
Kriv je za sve.
Za svaki metak, suzu, plamen.
Za sve.
Kriv je što su ga toliko voleli.
Čak i za to.


Stvarno mi je muka

Listu g*vnjarija koje se dešavaju u poslednje 3 godine svako jutro treba da čitaju svi građani Srbije nad kojima još uvek nije obavljena lobotomija i kojima život i dalje izgleda dovoljno dugačak da se provede u borbi za OVO što se naziva državom (kandidatom za EU!!!??!!?!?!). Da ostanu besni. Da ne postanu imuni na zlo i glupost. Osim, naravno, ako nisu došli do stadijuma kada spoznaju da je ova zemlja bolesnik sa fatalnom dijagnozom, da je zlo isuviše veliko i da je pustilo preduboke korene, a da su ljudi previše glupi.

Lista deluje beskonačno, izaziva mučninu i svako može da se seti ponekog priloga:
- Afera "Autoput"
- Velja Ilić, Dragan Jočić, Zoran Stojković...
- TV pretplata i poštanski namet za crkvu
- Farsa od sudstva
...
i tri tačke i tri tačke i...

Novi izbori! Jeste gadno, ali nije gadnije od Jočiča. Nije ni mučnije od one prezrive, samozadovoljne amebe bi trebalo da bude premijer; nekog ko veruje da svet nestane kada on zatvori oči; amorfnog entiteta koji je uspeo da privoli sebi 673 000 radikala koji kapiraju da ne bi baš bilo zgodno da nam glava države bude najzabavniji haški optuženik. To je poslednja šansa da se DS trgne iz transa koji je, polako ali sigurno, vodi ka "tamnoj strani" (analogija sa "Ratovima zvezda", iako karikirana, jezivo je odgovarajuća). Ako Vonjislav ostane premijer, the dark side wins, DS mogu da se izbrišu sa spiska "dobrih momaka". Ne znam još koliko bi moj organizam i razum mogli da podnesu život u zemlji na čiju sudbinu utiče Jočić, ali ako postane ministar pravde - vreme je za izlazak na ulice! Loše je što nemamo vladu, pitanje je koliko bi drugačiji bili rezultati ponovljenih izbora ali, na duže staze, čak je i pakao radikalsko-DSS vlade bolji od produžetka agonije koji nam se sprema ako DS pristane da bude bitch DSS-a.

Tek posle 4-5 promena vlasti u svesti političara (i glasača) formiraće se saznanje da niko ne vlada večno i da vlastodržci moraju da odgovaraju za svoje postupke. Pošto kod nas niko još uvek ne odgovara za svoje postupke (najgore je prošao Milanović koji, eto, mora ponekad da prespava u nazovi zatvoru), a vladajuća politika (demagozi se smenjuju, princip je isti) nepromenjena je već 18 godina, svaki (demokratski) izbori su dobra stvar. Đinđić je probao da promeni sistem, sistem ga je pojeo. Pored ostalih, jedan od razloga za taj kataklizmični poraz bili su i ljudi sa dobrim namerama kojima je sistem zamaglio vid i razum (još uvek ne mogu da oprostim BS-u za "Govedinu" - time što su sve strpali u isti koš pomogli su državni udar kojim je Vonjislav došao na vlast). Hoću da kažem da treba razlikovati ljude i sistem, ljude i principe: glasam za LDP zbog njihovog programa, ne zbog Čede (za Amfilohija je antihrist, za mene je sposoban političar na opasnom ego tripu). Srbi su infantilan narod - ceo život vezani su za roditelje i Velikog Vođu. Nisam voleo Đinđića zbog urnebesnih metafora, već zbog onog što je radio. Nisam glasao za Tadića da bi imali lepog predsednika, nego zato što je zastupao politiku koja mi je najbliža. Nažalost, politika DS-a sve mi je dalja, odnosno sve je bliža Voštunica-style oportunizmu.

Zbog onih koji bi svakome da lupe label, moram da kažem da nisam aktivista, čak ni simpatizer LDP-a (ništa mi u politici nije simpatično): samo mislim da su najmanje loši - ergo, glasam za njih. Nu, pošto verujem da je ovaj narod toliko (za)glup(ljen) da mora da prođe još desetak godina kako bi se u ovoj zemlji stvorila kritična masa ljudi koji žive u 21. veku, mogu samo da ponovim David Icke pozdrav:
J*BI SE SRBIJO!
I, naravno, laku noć..


bash tako,

jebi se srbijo kada pristajesh da ti ovaj bude premijer


kapi

to bi isto i ja rekao da je Ceda Jovanovic premijer. sta je on bolji od kostunice? nista, ali apsolutno nista


Nikson, glupost

Šta je Čeda bolji od Koštunice!? Ajaoj, meni je zlo! Niksone, zreo si za Watergate!


niksone

zao mi je sto si izgubio moc rasudjivanja.nije mogao svako da se odupre milosevicevom rezimu , neko je morao i da mu podlegne.naravno ,uslov je bio dekortikacija koja je kod tebe, vidim ,uspela.


Kako budalama najbolje

Kako budalama najbolje uspeva da privuku paznju? Tako sto uvek i na svakom mestu demonstriraju da su budale.

Odnosi se na Dicksona, da ne bude zabune.


Niksone, oprostite, ne

Niksone, oprostite, ne postavlja se uopste pitanje ko je bolji od Kostunice. Kostunica je, jednostavno (da upotrebim njegovu omiljenu jezicku postapalicu), los. Strasno los za Srbiju, steze nam garotu oko vrata vec cetiri godine i hteo bi da nastavi. A predsednik Tadic je izgleda resio da mu u tome pomogne.


vec vidjeno

Počeo sam sa svojom kritika-terapijom i jako mi je žao što će se moj bes obrušiti na tebe. Da li je vidjeno ili nije, ne znam, ali neoprostivo je tako blage reči koristiti, kad je u pitanju, dragi nam, Vojo. Loše su neke devojke, loša su vremena, loša je večera.Ali nije dragi Vojo devojka i zato te molim, da ubuduće upotrebljvaš reči koje su po snazi u skladu sa njegovom funkcijom.
Npr.
imbecil
debil
smrdljivac

S poštovanjem
Grof


Vasa Milosti,

mada ste potpuno u pravu, trudim se da se uzdrzavam koliko je to u duhovnoj moci mene slabasnoga, i to ne radi dragog nam VK, vec zbog sopstvenog dusevnog mira i ukusa "Lindt" cokolade u ustima.


Niksone,

Da li je potrebno nabrajati enormno velike razlike izmedju Cede Jovanovica i Vojislava Kostunice?


Sabi, mislim da nije. Ne

Sabi, mislim da nije. Ne zato sto je spisak tih razlika poduzi, vec zato sto Nikson odbija da poslusa glas zdravog razuma.


Ne, on je poslusao glas

Ne, on je poslusao glas zdravog razuma, ali je, kao sto kaze Mirko Kontic u postu nize, "napravio spiralni zaokret".


Pa se to, mislite,

Pa se to, mislite, invertovalo? Ccccc...


Nekim ljudima ne pomaze ni

Nekim ljudima ne pomaze ni da im sve nacrtate, kada su slepi kod ociju.


Izgleda. Predsednik vlade

Izgleda. Predsednik vlade nosi "sirogojno" carape kao pravi srpski brend, voli Gucu i kajmak, ljubi ruke popovima sve u sesnaest. Kao i predsednik Republike.


Nije bitno kakve carape

Nije bitno kakve carape Kostunica nosi, voli li kajmak ili ne, ovo je jedino vazno:


Zoks, resajzuj malo, da se sve vidi.

Zbog ovih što će ih mrzeti da skroluju, pliz.


Zokster,

odlicno da si stavio ovu sliku. Da se ljudi podsete sta je sve sadasnji premijer Srbije radio u vreme genocida u Bosni, najkrvavijih ratnih zlocina.
Moja opaska o carapama se vise odnosila na taj frivolni osmeh koji mu stoji na licu dok ih drzi u rukama. Naravno, pazljivom oku nece promaci cinjenica da gotovo identican osmeh mozemo videti na njegovom licu na ovoj slici sa ratnim zlocincem Karadzicem.


Premijerov osmeh

Postovani v v,
Vase pominjanje premijerovog osmeha me je podsetilo na slican osmeh koji je pomenut u mom postu koji je, u vreme izbora, otisao na neciji blog, ne secam se ciji.

Kako se radilo o opisu sna, i kako se sve lepo uklapa u sadasnju situaciju, pocinjem da se bojim da me neko ne spali kao vesticu.

Evo teksta:
Ne verujem u snove a i kad nesto sanjam odmah zaboravim. Ipak, ovaj koji sam malopre sanjao je toliko ziv i upecatljiv da moram da ga zapisem.
Izlazim iz dnevne sobe i vidim kako u trpezariji, za stolom sede , jedan drugom nasuprot, VK i BT. Izmedju njih prazan tanjir, sa tragovima corbe ili kacamaka sa mlekom, ne znam sta je. Na rub tanjira naslonjene kasicice kojima su , valjda, jeli. Ledjima mi je okrenut mali, dezmekasti covek ali ne znam koji. Prilazim, zaprepascen, stolu a VK ustaje i odlazi u kupatilo sa nekim pobednickim osmehom na licu. Ja prilazim Borisu koji od mene okrece glavu ali mu u ocima vidim suze. Stavljam mu ruku na rame pokusavam da kazem:”Borise..” ali on odguruje moju ruku i pocinje, sav crven, da otvoreno place. “Ne mogu da razgovaram, ne mogu…” rece i ja odustajem. Jos uvek ne znam ko je treci covek. Omanji, dezmekast, u tamnom sakou i nosi rolku. VK je i dalje u kupatilu a ja se budim i zapisujem .


Postovani Dr M,

veoma interesantan san.
Znate, jedan ugledni beogradski medicus, Dr Ivan Nastovic, procuo se po tumacenju snova (inace, doktorirao je kod Alberta Sondija). Poznat je njegov (licni) san o jednorogu, koji je opisan i u njegovoj obimnoj knjizi posvecenoj tumacenju snova.
Dakle, Dr Nastovic voli da svaki san stavi u kontekst aktuelne situacije; kaze da se tako snovi najbolje tumace. Ja bih rekao, cenjeni doktore, da je Vas san odslikao nas kolektivni strah.

Srdacno Vas,

vv


pazljivo sa slikama........

Ova fotka ne mirise na original, jako je los raspored svetla na jaranima............a i jos neki detalji se ne uklapaju......

pozdrav


Kraja: "Ova fotka ne mirise

Kraja: "Ova fotka ne mirise na original, jako je los raspored svetla na jaranima............a i jos neki detalji se ne uklapaju......"

Raspored i broj leseva.


Krajo,

jel ti hoćeš da kažeš da se oni nisu sastajali? Samo napred!
Seti se na B92, ako pratiš, VK na Plama i njegove izjave da je to sve jedna zemlja i to koje godine Krajo? 1994. Pa ne misliš valjda da se nije javio svom drugu po ideji.

Hag


Jasna

Gde jedna falsifikovana fotografija ilustruje to o cemu vi pricate, tu ce neuki citalac da se zamisli i nad vasim textom.
Bio na palama, ima za to originala........
Ako ja postavim vas lik iza njih dvojice, umesto onog nesretnika na vratima, kakav text ide ispod takve slike.
Jednostavno ne razumem potrebu za "radjenom" slikom, pored toliko autenticnih.....that's all.

pozdrav


Ali ko kaže Krajo

da je falsifikovana. Ti si napisao da tebi tako izgleda. Ja lično sam tu fotku videla u novinama. I niko, ali n i k o nije demantovao ili osporio njenu originalnost.

Da li se ti sećaš fotke Arkana, Badže, Limonova i Predraga Markovića ispred table na kojoj piše Erdut? Mesecima se valjala priča da je fotomontaža i onda iznenada, u napadu iskrenosti, Marković priznade da je bio tamo i da je s a m o bio prevodilac Limonovu. Čuj samo. Pa zar moraš i da se slikaš s onolikim osmehom pored tih zlikovaca.

BEOGRAD (Srna) - Potpredsednik G17 plus Predrag Marković odbacio je juče navode da je bio povezan sa Željkom Ražnatovićem Arkanom i Radovanom Stojičićem Badžom, prenose beogradski mediji.

Marković je potvrdio da je fotografija, koja je preksinoć u sklopu letka ubacivana u poštanske sandučiće u centru Beograda, autentična i da potiče iz decembra 1991. i da je napravljena pred konferenciju za novinare na kojoj je bio prevodilac ruskom piscu Eduardu Limonovu.

pozz


Jasna

Navika da na drugi nacin posmatram fotografije. Senke ispod njihovih noseva cudno su "divergentne", svaka vuce na svoju stranu. To je prvo sto smeta. Lik levog (gledano sa nase strane) objekta je prilicno osvetljen u odnosu na pesnika.
Svakako, nije iskljuceno da je ovo original nad kojim je neko izvrsio intervenciju da bi neko poput mene uzviknuo "ha, video sam te....", ali to je vec X-file.........

Da skratim muke i vama i sebi, nisu oni vredni tolikih reci......

prijatno


Zoks

Tvoj doprinos u rasvetljavanju lika i dela coveka groteskno iskrivljenog lica je sjajan.Samo napred, ljudima treba pokazati njegovo pravo lice.


biraci

zreo si za Watergate!
izgubio moc rasudjivanja
nije mogao svako da se odupre milosevicevom rezimu , neko je morao i da mu podlegne
Kako budalama najbolje uspeva da privuku paznju? Tako sto uvek i na svakom mestu demonstriraju da su budale.
odbija da poslusa glas zdravog razuma.
"napravio spiralni zaokret"
slepi kod ociju.

nadam se da ce vasa borba za tolerantniju, lepsu, pametniju srbiju dobiti svoj smisao


Naglavci

Nikada nisam videla VK da se ovako slatko, tako rekuc od srca smeje, kao kad se dovatio ovih naglavaka! Pa ih josh privio na srBsku grud, jaooo kakav etno prizor


JJ Bebo

Jako mi je žao, što moram oštro reagovati na vaše pisanje i pored toga što ste mi simpatični.
Ja volim smeh i strašno me pogadja, kad jedan njegov oblik, kao što je smejanje od srca, vidite u grču debelih usana, dragog nam VK.
Molim vas da ubuduće smeh ni u kakvom kontekstu ne stavljate u blizinu VK.

Sa poštovanjem
vaš Grof


Grofe :)

nismo se razumeli - ja prvi put vidim na licu VK neshto shto lichi na pravi, iskreni osmeh. Da to jeste osmeh sudim po tome shto mu se vide zubi. Obichno je to neki tik i otud moje zaprepashcenenje. Zaprepashcenje je josh vece kad sam uvidela da razlog ovom iskrenom smehu nije recimo igra u mushkom oru ili igranje klisa ili bacanje kamena s' ramena, nego par obichnih, vunenih, rukom pletenih naglavaka. I zato se pitam raduju li nasheg vecnog premijera male stvari?


Bebo, neobavestena si..

Nasmejao se sa 47%usana, posle ogorčene i uspešne (naravno uspešne) borbe za spas Kosova.
Na svojim jadnim, malim ledjima, iznio je referendumsku bitku i u tu čast priuštio nam 47% -tni osmeh.


Grofe, hmmmm

beshe li to osmeh? Ovakav, od srca, sa zubima? Obrni, okreni ja se svaki put kad pomislim da se nasmijao, prepadnem


A da se Vi

Biljana, kandidujete na sledecim izborima za NESTO...recimo bas za Ministarstvo Policije?! Bas bih voleo da vidim jedan spiralni zaokret svih ovih ujdurma! Pa da vam se obracamo sa: Gospodja Ministarka:)))

nemam drugi komentar sem ovog predloga.


Walla...

... i ovaj ti je bio suvišan.


Licemerje, politikanstvo i odgovornost

Licemerje = Kad je predsednik vlade bio g. Koštunica onda nije smetalo da iz iste stranke bude i predsednik Srbije - danas jeste. (Setite se ko je bio kandidat vladajućih stranaka na predhodnim izborima za predsednika Srbije.)

Politikanstvo = Kad nam g. Tadić kaže da će snositi odgovornost ukoliko pristane da Koštunica bude premijer, a ne kaže kako će to uraditi.


E

Kamo lepe srece da je, ko sto neko rece na ovom blogu, kandidat za predsednika Vesna Pesic!


Samo jedno pitanje, Biljani,

Samo jedno pitanje, Biljani, licnosti koju najvise cenim u ovom, inace, izopacenom drustvu...
Da li si sigurna, Biljana, da ce se sastaviti ovakva vlada? Mislim, sta ako ipak imamo pogresnu sliku o Tadicu i DS? Onako, otvoreno razmisljam, mozda mi blogovci i b92ovci malo preterujemo, mozda DSu treba malo podrske... Sta mislis?


odgovor friend,

naravno da nisam sigurna, kao sto sam i napisala, niko nije siguran vise u taj proces koji preti da se oduzi koliko i sudjenje za atentat na premijera, to je samo work in progress.

zato i radim ovo, kao pritisak i podsecanje na obecanje biracima, to je moj vid podrske demokratskoj stranci da izdrzi u onome sto im je bilo obecanje i namera.

inace, tesko drustu gde bas mene najvise cenis. ima valjda neko pametniji i bolji?


Biljana,

Ovaj blog ce dostici rekord ...blizi se hiljadarki.
Moj doprinos borbi da se istraje u borbi za bolje sutra je to sto verujem da ima jos mnogo ljudi koji su pametni i kvalitetni kao sto si to ti i sto se nadam da ce njihov uticaj pokrenuti procese ka ovom dostignucu. I sto vise ima nas koji u to veruju bice sigurno bolje.
Ne pravi se pita od g....a....to svi dobro znamo. Izvinjavam se na izrazu...ali nisam ga ja izmislila samo sam ga usvojila kao tacan.


nema biljana

nema biljana, ti si najpametnija i najbolja


Biljana se sada sali.

Biljana se sada sali. :)
Tebi zanimljivo da citas komentare gde svi size.
salim se naravno.
Ovo vec necu ni da komentarisem,iako mislim da bi nam to i trebalo,jer jedino jedan jak udarac moze da nas promeni i da onda krenemo da zivimo.


odgovor Biljani

ja sam novi bloger, veruj mi Biljana, svesnijeg bica u zadnjih 17 godina na javnoj sceni od tebe NEMA!


Uhvacen haker koji je nocas dejstvovao


Ima sasvim dovoljno razloga

Ima sasvim dovoljno razloga za to...
Nego, prica se da je Kostunica dogovorio vladu sa SPS i SRS... Jel zna neko nesto o tome?


Biljana,

da li su slike na kraju tog bloga mozda na zamenjenim mestima? Sada stoji: "da ste glasajuci za ovoga (VK kalasnjikov) ustvari glasal za ovoga (Boza - knjige)". Treba obrnuto, jel da?

UUPS! Ispravljeno u trenutku kada sam poslao komentar! WOW!!


DS & PiaR

www.b92.net/info
"DS spreman za manjinsku vladu"

U saopštenju DS-a se upozorava "da se u ovom trenutku pred građane Srbije postavlja i sve izvesnija alternativa u vidu formiranja većinske vlade SRS/DSS/NS ili pak manjinske podrške DSS/NS radikalskoj vladi" što bi prema mišljenju stranke "bilo izneveravanje izborne volje birača tih stranaka i siguran put u izolaciju i zaustavljanje razvoja Srbije za dugi niz godina".


BILJANA SRBLJANOVIC PREMIJER

naslovom samo hocu da privucem paznju na poruku, zato sto predlazem Bilani da otvori novi blog na ovu temu. pa ovde vise niko ziv ne moze da se snadje


slazem se nixone

samo biljana moze srbiju da izvuce na pravi put


slazem se, Krabbybetty

Biljana premijer, pod uslovom da drzi ministarstvo pravde i kulture! Natasa
Micic predsednik, Ceda ministar IP, Djelic finansija, Canak policije, Korac zdravlja, Pesic obrazovanja... Ovo je NN princip svih principa i razlog ev. ostajanja u ovoj vec dugo, dugo NESRECNOJ zemlji i istinskom KAZAMATU, gde je zivot zaista PRAZNO PROLAZNA pojava!


sta kazu kladionice?

Jel ima neko tu informaciju? Koliko ja kapiram, kladionice jos nisu pogresile u proceni, eto i za otcetpljenje CG su bili u pravu, a bilo je jako tesno? :o)


Strašno zvuči ta najnovija

Strašno zvuči ta najnovija varijanta sa SRS i DSS, deprimirajuće. Ako posle svega DSS ne želi da prihvati DS kao vodeću stranku u novoj vladi možda treba da nam se desi i ova katastrofa, neće nam biti prva.
DSS se još jednom dokazuju kao majstori destrukcije!


a gde li ce biti ovaj?

jel opet letimo do neba, a? Ili cemo samo leteti do raznih predela lepe nam zemljice? Drugi mandat cuda radi.

http://www.youtube.com/watch?v=PU48HAROlUQ


ali je kasno?

Setajući Parozom ponekada zaustavim pogled na mracnom zdanju pored Sene u kojiem jeMarija Antoaneta provela svoje poslednje sate dok je napolju gomila, vođena revolucionarnim zanosom, uzvikivala...odesite joj glavu...Često se vraćam u 5 oktobar , pa i sada dok traje Srbijanska postizborna sapunica,pitajući se okraju ove bajke koja, inkorporirajući sve elemente kiča, preti da prekrije sve druge pojavne oblike stvarnosti.Pitanja su i ako suriva, makijavelistički jednostavna, čak više nego onda-dali je 5 oktobra trebalo odseći nekoliko glava, dali su neki akteri plitičke scene trebali da završe u prtljažniku nekoliko automobila, kako to simbolično kaže Nikola Samardžić u jednom od peščanika.Dali bi se tako zatvorila knjiga mitologizirajuće srbijanske stvarnosti, u kojoj su nekvalifikovanipolitičari i inpotentni crkveni velikodostojnici imali neugasivu ideju o širenju nekrofilne mitologije, o nebeskom narodu i potezanju noža iz potaje.Dali bi se i danas sarkastično osmehivali Veliki Misionar(onaj koji svoje delo vidi kao Misiju u ime srpstva)uslokan sa snajperom negde iznad Sarajeva, ili ulemek sa svojom idolopoklonickom svitom...Dali bi ovom zemljom upravljali neki drugi politički likovi koji, koji politiku tretiraju kao sredstvo a ne cilj, koji bi poštovali , zard onih koji su ih glasali, makar i minimum političkog i medijskog bontona. Dali bi umesto likova koji su nalik onima iz Alan Forda, bili oni kojima je laptop ubojitiji nego snajper, a svetski jezici i pristojni maniri pitanje stila i ličnog digniteta.Mnogo veći i značajniji narodi od Srba nestali su sa lica zemlje a da se planeta nie zatresla.Dali će mo uskoro početi da se prebrojavamo ako u naše ime i dalje budu odlučivali oni koji su i do sada...


Sve je to isto...

Po ponašanju i jednih i drugih, ispada da su Kurta i Murta u stvari jedan lik!

Ne bih se ja pregovarao sa njima uopšte... nego pasoš dok još uvek važi, u ranac, pa sa nekom bezveze vizom pravac---> GDE GOD!

Sad sam glasao, i nikad više!