Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Izgovori, izgovori...

Gdja Vesna P.Gdja Vesna P.Gospođa Petrović je lakim korakom zakoračila u restoran "Kod dobrog izgovora". Često su porodično večeravali u tom poznatom beogradskom lokalu.Vrata joj je otvorio Miša, domaćin lokala, iskreno obradovan. Vesna je ovde bila drag gost, voleli su je ne samo vlasnici, već i osoblje, čak i stalni gosti. „Gospođo Petrović, dobro veče!" obradovao se Miša. "Vesna, Mišo, Vesna! Molim vas da zaboravimo jednom na te formalnosti!" « Prijatno iznenađenje, Vesna", nastavio je naglašavajući ime gospodje Petrović, diskretno, ipak dovoljno glasno da i poneki gost postane svedok ovog prijateljskog gesta. Vesna pogleda oko sebe i odmah se namršti, pretpostavljajući šta će uslediti. « Moj muž je opet zaboravio da rezervise sto ? » pitala je i ne sačekavši odgovor nastavila « A večeras je, kao i obično, sve puno?". Miša je stidljivo klimnuo glavom, gotovo se izvinjavajući za promet u sopstvenom lokalu. "Subota je, znate... Ali ništa ne brinite, za vas mora da se stvori sto! Biće vas...?" nesigurno je postavio pitanje, znajući da se sa Petrovićima zapravo nikad ne zna.
"Izmedju pet i deset, ne mogu biti preciznija od toga" nasmejala se Vesna, a sa njom i ljubazni domaćin. "Bez brige. Snaćićemo se." rekao je, već diskretno dajući signale osoblju da premeste i spoje nekoliko stolova. "Vi ste stvarno čarobnjak" Vesna je rekla dovoljno glasno da je i ostali gosti čuju iskrene pohvale nekome ko ih i zaslužuje. "Kada bi svi muškarci u mom životu bili kao vi..." pomislila je i skoro na glas rekla, u poslednjem trenutku odustavši od komplimenta, koji je - iako iskren - mogao zvučati kao preterivanje, na samoj granici dobrog ukusa. A dobar ukus i pristojnost su za Vesnu bili kriterijume od presudne važnosti.  Miša se zadovoljno udaljio , pomislivši da je jedna od prvih stvari koje je naučio od ove beogradske dame u najboljem smislu te reči bila je da kod nje izgovori ne prolaze. Mozak ove lepotice u godinama radio je savršeno. Osim toga ona je imala i poseban dar da prepozna izgovore. A večeras će ih se naslušati kao nikada do sada.  Sela je za sto i pogledala na sat. Već je 15 minuta prošlo devet i čitava porodica je kasnila....

Dr. Maks P.Dr. Maks P.Nije želela da sedi sama i dala je ostalim članovima porodice da dovoljno vremena zakasne. A opet je bila prva. Diskretno je pozvala Maksa

 « Draga, jesi li stigla ? Neverovatna gužva na Brankovom mostu. Tu sam za dva minuta. » 

« Dobro, bar si rezervisao sto… »

« Jao, mislio sam da ćeš ti. Oprosti. » 

Ana buduca P.Ana buduca P.U taj čas ušla je Ana. Bile su zajedno u kupovini i gđa Vesna joj je dozvolila da ode kući, ostavi sve stvari koje su kupile i pridruži im se kasnije.  

“Oprostite Vesna, stigla bih i ranije ali sam htela da pročitam Aleksandrov blog.” 

“Nije pisao više od mesec dana, da možda nije imao neki dobar izgovor?”

 Bilo ja to više kritika i podsmeh nego pitanje. 

 „Da, kaže da je imao mnogo posla.” 

„Hm! Mogao bi da se malo uozbilji. Bilo bi to dobro za njega.“

 Aleksandar P.Aleksandar P.U taj čas uleteo je Aleksandar. Žurno skinuvši jaknu odmah je počeo da se pravda. 

 « Izvini mama, izvini ljubavi ali sam negde bio zaturio ključ od kola. Kada sam ga našao ispostavilo se da me je neko zagradio. Poludeo sam. » 

Ne gledaju ći ga gđa Vesna je upitala nije li mogao da se javi telefonom. 

« Ma time bih izgubio još više vremena. Nego šta ćemo jesti? Gladan sam kao medved kad izađe iz zimskog sna.“ 

 

Stefan P.Stefan P.Ni bezrazložno samouvereni Stefan nije smeo da se suprotstavi majci već je snishodljivo izjavo dok je prilazio . 

“E da se to meni desi, meni! Ej, meni! Da se zaglavim u liftu!” 

“Stefane, srce mamino, rekla je gotovo podrugljivo , živimo na drugom spratu.” 

“Ma znaš Petru sa 4-og, glumicu sa nogama kojima ne vidiš kraj. Ona u to doba ide na tae bo, onu borilačku veštinu…Sa kim li se samo tuče da mi je znati ? Mislio sam da ću je sresti. » 

« Aha, dobro. I Stefane, tae bo nije borilačka veština. »

 « Nije ?…Ma znam, šalio sam se. » 

« Polako se skupljamo. Naručićemo predjelo dok se ostali članovi ne skupe. Nemam nameru da ih čekam. Stefane, jesi li javio Petru kako da dođe ? »

 „Nisam, zaboravio sam telefon kod kuće.“

 „Čula sam se ja sa Petrom, gledao je utakmicu. Mada već bi trebalo da se završila. » 

Petar kao P.Petar kao P.Eto i Petra koji je čuo Aninu priču.  „Ma bili su produžeci.“ Aleksandra i Stefana je zanimalo kako je Duško Vujošević objasnio poraz Partizana. 

 „Sudije su krive.“ Dr Maks Petrović je u ušao u restoran držeći za ruku Marka. Videlo se da je očekivao kritiku. Dolazeći ka stolu želeo je da skine krivicu sa sebe pa je glasno, da Vesna čuje, pitao najmlađeg sina zašto nije sišao na vreme.  

„Nisam znao gde mi je ključ.“

 „Pa zašto me nisi zvao na mobilni“ 

Marko P.Marko P.„Izbrisao sam slučajno tvoj broj.“

 „Mogao si da pozoveš mamu da je pitaš...“ 

„Ovaj...nisam imao impulsa.“ 

„Oh Marko, pa pogledaj mamin broj u svom telefonu pa pozovi sa fiksnog.“  

„Baš kada sam to hteo da uradim iscurela mi je baterija.“ 

Najstariji i najmlađi muškarac su znali šta je značio oštar pogled supruge odnosno majke. Mada je Vesni, osloncu porodice, bilo pomalo drago što je 12-ogodišnji dečko vispren.

 „Dobro, naručite. Mi smo već naručili, rekla je dama.  

„Mama, mama...ja bih onu ribu, brancin“ 

Miša koji se tu već tiho stvorio je rekao da nažalost toga dana nije stigla riba sa mora. 

 « Bila je magla na aerodromu. » 

« Još nisu uveli sistem koji omogućava sletanje i poletanje i u takvim vremenskim uslovima , čudio se Aleksandar. 

« Postoji spor između aerodroma i agencije koja daje dozvole. Optužuju jedni druge. » 

« Dobro, oslića za kojeg sigurno znam da ga imate u filetima. Videla sam danas šefa nabavke u megamarketu. Požalio mi se da se zaglavio kod Veterinarskog fakulteta jer su nameštali šine. » 

« Zar nije trebalo odavno da okončaju rekonstrukciju Autokomande pa i tramvajskih šina. Pa probili su termin gotovo tri od dva meseca… » 

« Gradski menadžer Bojan Stanojević je rekao da su pogrešili jer su radili rekonstrukciju po starim planovima ! » 

« Ma nemoguće da je to bio izgovor ! Pa ja bih ćutao o tome. "

„ Atmosfera se malo otkravila i počela je priča o svakodnevnim temama. Ana i Aleksandar i razmišljali da uzmu kredit za stan ali budžetom nije predviđena ta stavka.  

« Ministar u odlasku optužuje prethodnog ministra a ovaj njega.» 

« Da, da…uvek je neko drugi kriv. »

„Još jedna stvar, Marko jesi li uradio domaći?“ 

„Jesam ali mi ga je pojeo pas.“ 

„Pojeo ti ga je pas?“ 

« Čika Velja sa trećeg sprata je pozvonio i ja sam otvorio sa papirom u ruci u kojoj sam držao i parče čokolade…on je krenuo, ja se uplašio…i eto. » 

« Uradićeš domaći kada se vratimo kući Marko. » 

« Dobro mama, ali ti ćeš mi pomoći… » 

« Videćemo još ko će ti pomoći.. » 

„Nego Petre, zainteresovala se Ana, jesi li se čuo sa Teom? Je li te zvala, ili ti nju ? » 

« Da, zvao sam je ali mi je rekla da mora da prekine jer joj zvoni fiksi. » 

„I?“ 

 „Zvao sam opet pa mi je rekla da joj zvoni druga linija...“ 

„Pa jeste li pričali?“ 

„Ne rekla mi je da ćemo se čuti. I da ne zovem ja nju već će zvati ona mene. Mada mislim da će doći večeras u restoran.“ 

MmmarijaMmmarijaPetar je krenuo ka toaletu. Ispred susednih vrata, odmah do muškog stajala je Marija, sticajem okolnosti Teina „kao“ prijateljica. Rivalke u svakom pogledu koje su glumile veštačko drugarstvo. Započeli su priču i malo po malo krenuli da flertuju. Marija je dala Petru telefon, stavila dlanove svojih ruku na njegove obraze i rekla mu:

 „Želim da se čujemo još večeras...“

 Petar je oklevao, jer njemu je još srce jače kucalo na pomen Teinog imena. Marija je bila zanosna ali...Uvidevši njegovo oklevanje Marija je rekla: 

„Slušaj, ovo što radim je za tvoje dobro.“ 

TeaTeaSamo što se Petar osmehnuo uletela je Tea koja je shvativši situaciju za stolom Petrovićevih odmah krenula ka toaletu nadajući se da će tamo zateći hm, pa bivšeg ili sadašnjeg dečka, to se kod nje nikada ne zna.  Zalepila mu šamar od kojeg je su se zatresli zidovi restorana. 

 „Sram te bilo...još ni moj miris sa tebe nije iščilio a ti u zagrljaju moje kvazi prijateljice.“ 

„Ne, Tea, nije to što misliš. Sve si pogrešno razumela. Pa zar mi ne veruješ…” 

« A ti kučko, radiš mi iza leđa… »

“Pa i ti bi meni uradila isto.” 

“ Ma kako znaš?”

 “Ma sigurno, tupo su zvučala oba odgovora. 

“Slušaj Petre, okrenula se situacija, ipak sam prenaglila danas, ne znam šta mi je bilo, roditelji su me iznervirali, pukao mi je nokat, sa potpetice otpala flekica a jutros nisam ni kafu popila. Oprosti mi.”

Međutim, Petar je naučio igru… 

“Ma ti si Tea divna devojka ali nisam ja za tebe. Suviše si ti dobra za mene, zatezao je Petar do krajnjih granica.

 “Daj mi još jednu priliku, pa svi greše.”

 Marija je znala ovakav repertoar jer je i sama učestvovala u sličnim pogodbama. 

 „Dobro ljubavi i ja sam malo prenaglio, ali sve što radim ja radim zato što te volim. Svaka moja greška proizlazi iz želje da te zaštitim.“ 

Petar se vratio do stola i zamolio da mu oporoste što će odmah posle večere otići do grada ali vratiće se pre pre ponoći, dok svi budu sedeli u dnevnoj sobi razgovarajući o događajima od prethodnog dana. Bio je to omiljeni deo dana svih članova porodice, uključujući i privremenog člana Petra.  

„Imam neka neodložna posla.“ 

Dame za stolom su znale o čemu se radi a muškarci su se nadali da znaju. Kada su posle ugodne večere stigli pred kuću Petar je hteo da parkira na travnjaku. Takav primitivizam Vesna nije želela da trpi. Bacanje smeća na ulicu, sviranje sirenom u gradu, prolazak na crveno, divlja vožnja, parkiranje na ulici ili travi...sve je to prezirala. I mnogo više od toga. A bila je u strahu da bi Stefan mogao da sklizne na loš kolosek. 

„Ali mama svi to rade!“

 „Pa šta?! To je najlošiji od svih izgovora koji sam večeras čula. Stidi se...Lako je biti loš Stefane.“  

Kada su stigli kući, svi zajedno sa Anom, Petar i Tea su već bili tu. I Tea je volela Petrovićeve. Ostajali su budni do kasno a za razliku od ostalih domova tu se porodična atmosfera osećala i kasnim večernjim časovima. Dom je bio topao i zabavan. Dvoje mladih je sedeći u nežnom zagrljaju gledalo teniski meč Novaka Đokovića na Ju Es Openu. 

 „Ne znam tačno koji je sad rezultat. Nema slike već minut vremena.“ 

„Šta je problem, da nije naša plazma?“

 „Ne, kažu tehničke smetnje.

“Vesna je primetila da je ostalo svetlo uključeno u kupatilu. 

 „Tea, jesi li ti bila u kupatilu? Zašto nisi isključila svetlo. Ne samo zbog uštede. Znaš li da isključivanjem sijalica koje se ne koriste jedna porodica godišnje može da uštedi više stotina kilograma emitovanja ugljen dioksida?“ 

Maks se nadovezao nadajući se da će kupiti koji poen kod supruge. 

„Emitovanje ugljen dioksida utiče na globalno zagrevanje. Zato nije bilo snega na Kran Montani kada si htela da ideš. Uostalom, isključivanje stand by dugmeta na TV prijemnicima pred spavanje štedi 150 kilograma ugljen dioksida godišnje.“ 

„Pomaže i kada se iz utikača izvuče punjač za mobilni...dobacio je Marko.

Mali je bio talentovan da se uvuče pod kožu. Tea je bila uplašena ovim napadima i u odbranu je rekla: 

„Ali ne mogu ja sama da promenim sve...Eh da samo od mene zavisi.“ 

„Da, i od tebe zavisi, uglas su rekli Maks i Marko.  

Mali Marko je prvi pitao mamu za pomoć. I tada je usledio revanš kojim je gospođa Petrović oborila sve članove svoje porodice, stalne i dopisne. 

„Mama, domaći, da mi pomogneš...“ 

„Tata će sine. Moram da pripremim nešto za posao.“ 

Aleksandar je pomislio da neće odbiti i njega.

„Mama, mogu li sutra da uzmem kola popodne.“

 „Žao mi je dušo, kozmetičarka mi je pomerila termin.“ 

Stefan je tražio nešto novca da sutra pre podne kupi poklon za rođendan drugu iz razreda. 

„Jao srećo, zaboravila sam novčanik na poslu. Imam samo karticu a to ti ne vredi.“ 

„Teta Vesna, možemo li da razgovaramo na trenutak..., želeo je Petar da se posavetuje sa damom čije je mišljenje cenio. 

„Petre, nije sada pravi trenutak.“ 

Tea i Ana su se pozdravljale sa Vesnom nadajući se da će sutra predveče ići na kafu.  

Vesna P.: Vesna P.Vesna P.: Vesna P.„Ne znam devojke, čini mi se da me hvata temperatura, ako vam se ne javim do 6 moraćemo da pomerimo za neki drugi dan.“ 

Čim je Maks uradio domaći sa malim Markom, nadajući se da će biti nagrađen za dobar trud ušao je u spavaću sobu gde se Vesna spremala za odlazak u krevet. Prišao joj je sa leđa, zagrlio i rekao: 

„Draga, divno izgledaš...“ 

„Dragi, oprosti, boli me glava...“   


:)

nemam vremena da sada procitam ceo text ali sam procitala pocetak i vrlo mi je zanimljiv...dajem svoj komentar kada procitam...ps.citala sam vas clanak o ligi sampiona u jednom muskom casopisu...sva cast odlican je bio...pozz


Aleksandre,

mogu li da opravim malo stil i gramatiku, malo da dotaknem pravopis? Mrvicu jednu?
Inace bolujem od toga da volim da popravljam tudje tekstove.


Biljana,

Bila bi mi čast...

A i važno je učiti non-stop.


ne zezaj,

samo cu malo.


Хоће ли та лектура више учитељице Биљана?

ти бре Аса третираш ко да је написао састав за Вежбанку.

него мене интересује, познаје ли Ацо особно неку ружну девојку, јер се од ових лепих дефинитивно неможе живети, а богами ни доћи до речи. Ко не верује, нека пита Марчела Липија.


Milutine, ne pazis na casu.

Samo dobacujes iz zadnej klupe, pa se cudis kad te razredni otera u cosak.


Нисам ја одликаш ко Ти,

па да седим у првој клупи, и то тик поред дневника и професора.

да сам пазио на часу, данас би ја био бар заменик разредног старешине, а не донатор истог.


milutine, leba ti,

cega si ti donator? i sto si toliko ljut na mene, ja te svaki put vratim u ring, a moderatori te banuju dok spavam.
i kad si tako ljut, sto stalno dolazis ovde? zar ti nije lepse sa istomisljenicima iz zadnje klupe na blogu pressa? vidis kako i autsajder, ako se druzi sa pravim momcima, jednom moze postati skoro-pa-glava-drzave. idi pa pojuri zdravica, na primer, udruzite se, osnujte partiju, otmite vlast, pa nas sve lepo dovedite u red. ovako uludo pred nas bacas svoj talenat, misli i gramaticke kerefeke.


Лепо си питала,

ред је да ти одговорим, у једној основној школи иде мој син, ја био на родитељском нећеш веровати, кад тамо млада учитељица, управо учи прву генерацију првака...

било приче о свему, кад нам се госпођа на крају пожали да у учионици немају касете, то јест полице, где би сваки ученик ту држао своје ствари, опрему за физичко, блокове за цртаље и слично...

и она онако храбро замоли неког од нас родитеља да то направи, или плати, или финанситра како ти драго и мило.

можеш данас да одеш у ту школу и видиш те касете у три реда по седам комада, које су офарбане у све бенетове боје.

није тачно да те не волим, то јест да сам љут на тебе , питај ТЕОФИЛА ПАНЧИЋА шта сам о теби причао и причам.Мене ако ишта нервира овде је то, када те хвале неки твоји фанови, небили се додворили као теби лично тако и руководству Блога, е ја никада никоме нисам у животу рекао да га волим, чак ни детету, а не камоли неком другом.

опасни су фолирнти они који воле неког и обожавају речима, а у пракси их нема нигде, или су одлетели у виду ластиног репа кад вам требају.

моје искуство говори, да женска створења су ко луда управо за таквима, који их обасипају ничим изазваним комлиментима и похвалама.Нажалост ја нисам вичан тим фолиранцијама, зато сам у сукобу са истима сваки дан.


...

Quote:
е ја никада никоме нисам у животу рекао да га волим, чак ни детету, а не камоли неком другом.

Šteta.


o(

Stvarno šteta..o(


Тамара,

пишеш ШТЕТА, а мислиш СРЕЋА, толико се бар знамо, како ко мисли, а како ко НАпише.


O sreći:

"Ima muškaraca i muškaraca.
Neki su u stanju da usreće mnogo žena a neki jedva uspeju da unesreće samo jednu." - Dušan Radović

P.S.: Milutine, pa danas je tvoj praznik, čisto ako si zaboravio.


Зна се ко је овде експерт ,

за ДУШКА РАДОВИЋА, исти је пре три деценије рекао ово:

ДЕВОЈКЕ КОЈЕ МНОГО ПРИЧАЈУ НИТИ СЕ МОГУ СЛУШАТИ, НИТИ ЗА НЕШТО ДРУГО УПОТРЕБИТИ.

свака сличност и контекст са Тамаром је намеран.


Ma dobro to Milutine...o)

...nego ima li Duško šta o ljubavi i nežnosti, kad si već ekspert.


Ima:

"Svima nam je potreban neko ko će nas voleti mnogo, galantno, bez ostatka.
Zatim nam je potreban još neko, kome ćemo svu tu ljubav vratiti." - Dušan Radović


Дуњице, Драго,

ко није прочитао све шта је написао Душко Радовић, тај никада неће знати шта су мушкарци, то јест шта су жене...

ја прочитао све шта је исти написао, чак га упознао лично, а његовог сина Милоша сам упознао и дому омладине, и могу рећи да није било Д.Радовића, ја никада небих написао три књиге сатире, и небих ушао у српску АНТОЛОГИЈУ сатире за период 1950-2000.године!

ово пишем да бих нервирао своје опоненте, а не да бих се хвалио, јер поуздано знам када би сутра добио нобелову награду за било шта, трећина Блога би овде носило црни флор.


Mozda cu te razocarati, MLabude,

ali sta su muskarci, a sta zene, predlazem da ucimo na nekom drugom mjestu. Ne znam sta ti je poanta?


...

Svaka sličnost sa Milutinom je namerna.


Vidi..o)

...čak je i odeća jednobojna...o))))


...

Svaka sličnost sa Milutinovom ženom (koju toliko voli) je namerna.


Тамара,

ја немам жену, већ мајку моје деце.


Milutine,

zaustavi se!!!

Ne moras nas vise ubjedjivati, shvatili smo da nema pojedinca - bilo zena, bilo dijete, bilo prijatelj, bilo roditelj, ... - koga volis. Samo sebe i neke fiktivne grupe, cini se.


Samo za Dunju,

Duško je i ovo napisao:

Neki ljudi imaju dobra kola a lošu decu.
Sve što je dobro,
napravili su im drugi.

Teško svima kojima nema ko da protivreči.
Oni imaju najveće zablude o sebi.

OVA DRUGA REČENICA JE KO PORUČENA ZA MNOGE BLOGERE OVDE, A SA AKSENTOM NA UPRAVNI ODBOR BLOGA NAM.


Samo za Milutina:

"Prođite jednom kolima crveno svetlo, proverite da li imate sreće.
Pa ako se pokaže da nemate sreće, nemojte više." - Dušan Radović


... samo

drugo pakovanje.


Da, i ne vodite ljubav...

...vec se razmnozavate. Ili obavljate bracnu duznost? :).


Postavljam isto pitanje,

a ti me, Tamara, opet podsjeti (hvala!):

IMA LI ITKO NAMJERU IKADA NAPISATI JEDAN TEKST O DUSANU RADOVICU, ONAKAV KAKAV JE OVAJ VELIKAN DUHA ZASLUZIO??


Дуњице,

видиш ли да се овде не може зивети од пола милиона темаи ПОСТОВА о КОШТУНИЦИ, о Сребрници и осталих жена у шареном.


Moj je utisak

da je ovdje previse postova o genitalijama, nedolicnim usporedbama, mentalnim i intelektualnim nedostacima, a prije svega, denunciranju (politickih?!) protivnika.

A koje su to zene u SARENOM, objasni, molim te?

I jos jednom: Hoce li biti uskoro nekog smislenog teksta u sjecanje na Dusana Radovica?


Ljudi, zona sumraka!

Quote:
Jа никада никоме нисам у животу рекао да га волим, чак ни детету, а не камоли неком другом...

Ovo ko da govori moj ćale!

Milutine, prosvetli me. Zašto srpski muškarac nikome, čak ni svojoj rođenoj deci, neće reći da ih voli?


Ha, zašto..o)

...onda bi ostalo manje za busanje i otadžbinu..o)))


:) Moguće, ali bojim se da

...ima i nešto dublje, u toj slovenskoj duši.o))) Mislim, dublji problem.;)


Ima, naravno...

...ima tu kombinacija svačega što vodi lošem rezultatu.
Zato žene moraju učestovati više da bi ispravile taj debalans.
A, ovaj sindrom Milutin, svodi se na priču kako se voli čovečanstvo i to se lakoćom kaže, ali kako se voli pojedinačan čovek, žena, dete, jok majci..o)


A plus dolaze i novi muškarci Drago

evo na primer DJOKOVIĆ !!!!!!!!!!

B R A V O !!!


Da...

...nije baš sve zatvoreno.
Bravo!!!


Nova zvezda je RODJENA.

Nadajmo se da danas, u Majamiju, neće opet biti nekih skandala sa našim tenis-navijačima, kao onomad. o)))

BRAVO, NOVAČE!


Strasno, taj sindrom,

da se najezim od uzasa. Moja baka govorila: cega se pametan stidi, lud se ponosi.


ja sam, labude, tvoj fan

reci mi samo molim te, sta si po zanimanju? sta ti je struka, zivo me zanima?


ja sam, labude, tvoj fan,

odmah iza Biljane. Ali stvarno, šta ti je struka? Zna se šta ti nije.


Е па ако је већ толико интересовање,

за моју струку, ево шта ја радим: моја великост се бави везењем гоблена, а под два хеклањем, а под три ткањем ћилима...

ужа специјалност ми је плетење џепмера, прслука и чарапа од фине вунице ангоре.


Peđiceee,

evo kandidata.


Labuda da izvicemo za kralja, odluku da objavimo kod Nebitnog

na blogu.

Da javi u stab, kod Acovica i besmrtne ekipe krunskih savetnika. (Nekad se pitam sta je gore, predsednicki ili krunski savetnici.)
Sta kazes, sis? Labud i Ceda Nebitni, kombinacija koja uvek dobija.

PS: Nebitni nije pisao u nedelju, jer ga je, kao sto rekoh, cika Voja vodio na Vrbicu, pa ga izgubio u parku. Dva dana je trebalo da nadje izlaz sa Tasa, fala bogu da je imao zvonce, da ga ljudi cuju kako se sunja po zbunju. Zato je blog kasnio.


А јел'

Биљана, што си се окомила на Антића Чеду, па он бре никада није био на власти, разликује се по моралу и скрупулу од твог Ј.ЧЕДЕ ко небо и земља, а ипак си гласала за њега, мислим за овог другог!?

Разлика је велика, Антић Чеда је напустио ДС самоинцијативно, а твог Ј.Чеду су најурили ...

Видео сам јуче да је Антић због тебе одустао од традиције да пише БЛОГ само недељом у пола једанаест, па добро бре женска што промени човеку биоритам!?

Ђаво си велики бре, а имаш и способност мађија изгледа.


jos samo tebe da omadjijam i na konju sam.

if you get me.


bez naslova


ostanite kod foliranata , sto bezite

taman sam pomislio da ce diskusija da se zaustavi na iscrpnom opisu pojave poznate kao :
verbalno \uvalcenje', slihtanje , laskanje , nepotrebno divljenje Biljani Srbljanovic , od koga mi se okrece stomak .
Ne zbog nje . Vec zbog uvlakaca .

Taj stil ...to crvkutanje ...ah. dragocena. ah ..javi se ..
reci , gugni ... ah, kako si divna ...;

ponekad se zacudim sto Biljana , kao ostouman lik trpi takvo izlivanje dvolicnosti i laskanja .

Pokvaricete je .
A i za uvlakace je nezdravo ; mentalno je porazno .
Tako su stvoreni slobisti i slobini . Niko nije imao danfa da mu/im kaze - ajd, bre , nije tako .
On je imao citavu decniju, pa i 15 god. da skroz odlepi .

Smeta mi to uvlacenje .
Jeli ?
nisam znao da to ima veze sa uvlacenjem b92 stafu .

To bi bilo vec po malo preterano .
Ako ima istine - onda su stvarno i oni neki red u skolici , pa bi da se priblize razrednoj .


eto.

samo pocetak do tri tacke. meni bolje "tece" ovako.


bolje da

si malo izmenila pocetak, od

"izgovori, izgovori..."

do

„Dragi, oprosti, boli me glava...“


e, pa, tea i ana, kafa sa

e, pa, tea i ana, kafa sa vesnom treba da se zasluzi. :)


bez naslova

Veliki pozdrav za Tebe iz, aprilskim Suncem okupanog Beograda:)
Poprilicno interesantnih sportskih dogadjaja u poslednje vreme, a od Tebe za nas ni komentara. Sigurna sam da imas par dooobrih izgovora:))). Nema veze.
I ova prica je totalno OK.


Hvala na poruci. Pozdrav

Hvala na poruci.

Pozdrav


Prvo čitanje

Licemerstvo,šta je to?
Tekst je teško držao moju pažnju, znači li to da starim ili da je loš, tek ću odlučiti.


podseca na hrvatske serije sa pinka

po atmosferi .
ne znam zasto mene ova prica neodoljivo podseca na aferu index.
tako zamisljam tu vesnu petrovic ; plava , nezasita , srebroljubac , na visokoj nozi zivi ;

ljude verovatno percipira kao asistente ili studenete .
ima problem sa grandioznim egom .

kao da si je 'skinuo' sa foto tapeta .

afera index je za TV seriju .
fakulteti su mali zabrani , feudi u kojima se radi manje -vise sta ko hoce ; odnosno sta odluci UO , vladajuca klika .


Hvala na poruci. Pozdrav

Hvala na poruci.

Pozdrav


mislim

da sam ovo vec videla na blogu....mozda na istom blogu, slicno? ili...? aaaaa!!!! pa vidim ja da mi je poznata tematika :-)

ps. sutra cu da citam, malo sam zguzvana danas...mislim, u guzvi.


Možda zbog 1. aprila..

..moju izjavu niko neće uzeti ozbiljno, ali, ne starim.


Hvala na poruci. Pozdrav

Hvala na poruci.

Pozdrav


dobar izgovor para vredi - devalvacija na pomolu :)

Zaista je neverovatno, koliko je postalo "normalno" cak "in" imati dobar izgovor.
To se vec smatra kulturom, sta li ?
Bilo bi nekulturno reci "nije mi bas toliko vazno da stignem na vreme".
Veoma zanimljivo ukazivanje na modu izgovora i (ne)svesnog vredjanja osobe kojoj se izgovor upucuje.


Snezana,

Hvala Vam na poruci.

Pozdrav


Aco, super je prica!

Stvarno Te nije dugo bilo!
Nemoj samo na posao da se "vadis" :))
Doduse, moramo Ti dati oduska, jer znam i po sebi da nije bilo lako ustajati dva dana zaredom pre 04.00 zbog F1 :)
Kad si vec spominjao kola, reci mi, sta voze clanovi porodice Petrovic?! :) Bar jedan Mercedes imaju :))


Ivana,

Hvala Vam na poruci.

Pozdrav


....

Alexandre,vrlo zanimljiv text kao i uvek...:)
hvala Novaku Djokovicu...zavolela sam tenis uz njega...svaka cast...
pozdrav


Bokac,

Hvala Vam na poruci.

Pozdravljam Vas


glavobol

u hotmenim restaurantima sam se redje zaticao , pa stoga i ugodjaji lični nisu tog nivoa kao u posve životnoj pripovetki g.stojanovića. no ceo vek sam po kafanama pa je i doživljeno prizemnije. doskora počesto sam bivao u društvu konobarica i pevaljki sa kojima se i družih baš onako, nevaljalo.nije bilo tu posebnosti u prilaženjima .nemuštim jezikom sve se razumevalo:
-bo bi Te
-bo bi me?
-bo bi
-ajd !
i u momentu eto talasaju se ženske guze u šakama mojim nava- lentnim.nesećam se ,doduše već izvećko, da je ijednu glava cepala. . .
jedne Ferize se posebno prisećam evo nakon. . ju, sramota me i kazati.
pevala je ko slavuj i taman kada smo se telesno uhodali otero je gazda birtaš Cveja jer mu nije dala, a nama drugima ju i nudila čak .
to ga najedilo ,baš, sujetnoga.
i pesmu joj tintavom olovkom na kockastom papiru sročih ;

uzburkana paluba ( Ferizi )
iza oka tamnog
čulnost joj nazirem
predaka nomada & veseljaka
dok u kafani sedim
jer ona mi lek mojoj teskobi pouzdan

kao da se pravda glasno razmišlja
dok glodje teleću glavu u škembetu
ladnu
"uvek je tamo bolje gde nisam".
najzad tema koja um izoštrava.

unuka kirajdžije što sunce je greje
moja ludost i moja zavisnost
oganj neugašen , ponor bez zabrana
nazdravlja mi musavom kriglom
ona sita . . . a ja . . . je piljim.

te joj jednom prigodom dadoh.obradovala se detinje ,prvi joj je to put bilo da je neko upesmi piše , reče te prizna;
-al ja neumem da čitam
prisetih se;
-pa ova inije za čitanje nego zauspomenu
-aaaa, dobro onda
i tutnu je medjdojke kruškolike.

jooooj što pesma nisam , pomislih tada , prisećam se sada.


Greh

Greh je da mi ostali išta ilustriramo, ali mora da je blog tu i da ga pomalo zloupotrebljavamo.

Ovo je "for fair use only", za "vizuelce", što kažu, one što ne umeju da zatvore oči, a i trajalo je samo 500-stotinku sekunde pa mnogi neće ni primetiti :)

Quote:
...taman kada smo se telesno uhodali...


samo fale madjarski cigani i violina

koji je ovo sevdah ...
alal' vera !

pesma razbija !
slika kompletna .


Hvala na poruci. Pozdrav

Hvala na poruci.

Pozdrav


A koji je TVOJ izgovor??? :)

Pa, Aco, stvarno nema smisla! Pustas nas da cekamo TOLIKO dugo...mislim, ne kazem da nije vredno cekanja ali se nadam da sledeci blog necemo cekati vise od mesec dana :) Inace, bas me je zabavio tekst :)
Pozdrav!
Eva


Eva,

Hvala Vam na poruci. Lepo od Vas.

Pozdrav


...

Dobila sam nekoliko odlicnih ideica za izgovore,najsimpaticniji je onaj kad kuca porucka domaci....
Ali mi se ipak najvise svideo onaj deo kad Aleksandar i Ana kupuju stan :-)


Ana,

Hvala Vam na poruci. Jos nista od direktne avio linije od mesta gde zivite do Beograda?

Pozdravljam Vas


.....

na zalost samo dva puta nedeljno...sto je premaloo


.....

na zalost samo dva puta nedeljno...sto je premaloo


a mene nema

Aco čitajući tvoj tekst prepoznala sam likove iz stvarnog života, pa te molim da mi odgovoriš da li je to slučaj i sa Anom? Čisto zbog toga da smirim gospođu Vesnu Petrović.
Inače blog ti je super, samo piši malo više o sportski dešavanjima vidiš da ljudi vole da čuju tvoj stav o istom.


Zao mi je,

gospodin Aca nema stav.


Dragi van_milo

nije tacno da nemam stav.Bas ga imam.


Dragi Aco,

da znas da ga nemas. Ajd sta ti mislis o situaciji na Kosovu?


Dragi van_milo,

mislim da je to malo uopsteno pitanje i zahteva dosta vremena. Ja sam zauzet covek i ne bavim se sitnim dusama kao sto ste vi. Ali imam stav. Sigurno. Samo treba da ga nadjem.


Dragi Aco,

a za koga navijas?


Dragi van_milo,

nemam omiljeni klub, navijam za boljeg.


Dragi Aco,

omiljeno pice?


Dragi van_milo,

pijem sve, ali uglavnom vodu. To jest samo vodu. Na koju naletim. Nemam istancan ukus za vodu. Svaka mi odgovora. Ako me bas pitas koja, ne znam. I tako.


Dragi moji,

toliko o Aci.


Dragi van_milo,

je l' sve u redu?


Sve je u savrsenom.

Sve je u savrsenom.


Onda ništa.

Vidim da ovaj blog pravi čuda, ljudi počeli sa sobom da pričaju :o) Savršeno uživaj i dalje :o)


Vama nije potreban nikakav

Vama nije potreban nikakav izgovor...

Hvala na porukama.

Pozdrav


Aco kralju,

napravi nam listu od jedno 100 tvojih omiljenih klubova!

Obozavalac


Ili 100 nacina

kako resiti pitanje Kosova. Ali ne moras svojih stavova. Nego skini sa neta.

Obozavalac 2


Seko,

Svaka slicnost sa stvarnim likovima i dogadjajim je slucajna.

Hvala na poruci

Pozdrav


dragi Aco

da ti ne pises pod pseudonimom kao ona Ljiljana ili tako nesto Habjanovic? Mislim zapleti su tako.......a i recenice...pokrecu coveka da ode u kupatilo i place satima...

Sve si slabiji na TV-u, komentari su ti ocekivani i predvidljivi, ali kao sto vidim nasao si profesiju. Pisac. Sta ocekivati drugo?


dobar tekst o Dusanu Radovicu

Neko je ovde trazio dobar tekst o Dusanu Radovicu.
Napisao ga je sam o sebi.
Uzivajte!

EPITAF

Rođen sam u Nišu 1922. godine.
Šest godina živeo sam u svom rodnom mestu, zatim još deset godina u Subotici. Od 1938. godine živim u Beogradu.
Završio sam srednju školu i, kao većina beogradskih pisaca, "studirao sam na Beogradskom univerzitetu". Ja samo jedan semestar, a drugi mnogo više.
Pisati sam počeo u samoodbrani. Branio sam se od svih koji su me ugrožavali zdravljem, snagom, lepotom, boljim uspehom u školi. Vadio sam se, dokazivao i sebi i drugima da sam samo drukčiji a ne gori od njih.
Ima i izuzetaka, ali ja mislim da je umetnost posao za one koji imaju problema sa sobom. Oni razvijaju čula i osobine koji nisu potrebni zdravim i uspešnim ljudima.
Niko bolje ne poznaje ljude od umetnika. A to dragoceno znanje stiče se dramatičnim poznanstvom sa samim sobom.
Smislio sam i epitaf za moj slučaj:
MNOGO JE VIŠE RAZUMEO NEGO ŠTO JE ZNAO.


Ево црно на бело доказ,

да се умни људи рађају, а не постају школовањем од глупљих и духом сиромашнијим од себе самога...

мислим, да је умност, дух који је имао Душко, готово немерљив, савременици Радовића то одлично знају, о томе су писали Михиз, Витезовић Милован, Бећковић Матија и Брана Црнчевић, који је од 90. године, тотално заблудео и пролупао, а то тада је био велики козер и један од најдуховитијих Срба икад рођен.

Велики људи се познају по томе, што они о себи увек мисле горе, него њихови највећи опоненти и критичари, то је Радовић показао на делу и на папиру.

Ове године у јулу ће бити 23. године од када је Душко умро, тај дан бих лакше преболео да сам чуо да је пола Србије умрло, ето толико је мени његов живот био важан и битан.


sjajno - uvek ga je dobro iznova cuti

Ima i izuzetaka, ali ja mislim da je umetnost posao za one koji imaju problema sa sobom. Oni razvijaju čula i osobine koji nisu potrebni zdravim i uspešnim ljudima

Tacno do bola .
tema koja se vekovima proucava .

citav 19. vek u kome se umetnost stvarala kao odbrana od bolesti .
Smrt u Veneciji, Carobni Breg , Tomasa Mana ,
Nice , 'Faust ,
sve su to knjige o bolesti ili kako bolest transformisati u umetnost , bilo da hrlish ka njoj ili bezis od nje .


Tico nasa, labudicu nas

nedavno mi se pozalio Ceda A. da bi zeleo neki unikatan dzemper kakav nema niko na svetu cak ni u Srba a da on bude prvi Srbin,da to bude od materijala prirodnog uzgajenog u Srbiji,od Srpske zivuljke i Srpkog semena.Da njime reprezentuje Srbiju u svetu i Jevropi a sebe pozlati i postavi da ga celivamo ujutru i uvece.
Dajem ti ideju da krenes u poslovanje i istrikas mu jedan takav a mogao bi i za sebe i zenu crno-beli spram one slicice.
Aco eto ublogovao sam se zbog tebe,moje postovanje,mada ne volim mnogo da kucam u ovaj komp i ne verujem da cu cesto ucestvovati u raspravama ali ocekujem od tebe vise komentara.
Pozdravljam te Biljana,samo udri bicem i ostrim macem seci.


Vladice,

Hvala Vam na poruci.

Pozdrav


Nije valjda da svi cekate Acu da odgovori? :)

Aca nam je dao temu za razgovor i na nama je da je iskoristimo :D

Hajde, recite mi, da li vi izgovore smisljate iz straha ili zato sto vas mrzi (neki put) da nesto uradite?? Naravno, zavisno od situacije :)
Cemu cesce pribegavate? ;)
Verujem da su i razliciti razlozi zbog kojih bi devojka, odnosno, momak, smislila/o izgovor :))


konačno dočekasmo nastavak

Samo tako nastavi,zaista s uživanjem čitam tekst...samo nemoj opet praviti baš toliku pauzu...ne zaboravi da si i dalje zaslužan za jedan mali ali vredan osmeh u Dubrovniku...srdačan pozdrav


Bebana,

Hvala Vam na poruci. Jako mi je drago ako sam Vam nekoliko minuta ucinio zanimljivim.

Pozdravljam Vas


pozdrav

Baravo Aco,zadovoljstvo je citati tvoje tekstove. Malo privatnosti, pozdravi Lutku i Jelenu.
Mira iz Nisa


Miro,

Hvala Vam na poruci.

Pozdravljam Vas


Pozdrav

Dragi Aco, svetska faco, pa o tebi se raspravlja i na ostalim blogovima...nema šta
pogledaj blog na www.pressonline.co.yu
interesantana tema u kojoj se spominješ...
srdačan pozdrav


Novosadska novinarska skola

Aco,

moje skromno misljenje je da Biljana S. nema razloga da brine... Za sada jos nema konkurenciju u vidu tvog lika i dela :o)

A sada jedna pohvala, buduci da posle kise (uvek) dolazi sunce...
Tvoje, mora se priznati, ne bas sjajno poznavanje F1, "prikrio" si neverovatno duhovitim komentarima. Uzivanje je slusati te...

"Stvarna obozavateljka"


Marina,

Hvala Vam na poruci.

Pozdravljam Vas


Dragi Aco

piši o nečem zanimljivijem. Po broju komentara ti je valjda jasno da ova dva poslednja i nisu pogodili u metu.
Sličice su dobre ali malo pretenciozne.


ALO ACO...

Alo Aco imas moj jos uvek respect ali zasto se onoliko videlo da si navijao za glupi liverpool, mislim ja ne volim seljhacke timove, i odakle ti to ako stvarno poznajes tu temu , da su oni najbolji navijaci u evropi .... a nisu ni blizu, necu sada elaborirati, jel ides u atinu pozzdrav....


:-)

Ja ne navijam za Liverpool, naprotiv potpuno suprotno! Ali svaki put se naježim kad čujem "You'll never walk alone" i navijače pomenutog tima! Aca, je veliki profesionalac i ja ne primećujem da favorizuje bilo koji tim ikada!
Aco, bilo je lepo slušati te u NNŠ! I opet imaš veliki pozdrav i od mene ali i od mog dečka!
P.S. Znam da sam se kasno setila ali, da li, možda, znaš kako se i da li se može nekako doći do karte za finale u Atini, a po nekoj razumnoj ceni? Ako iko od ovde prisutnih može da mi pomogne u vezi karata neka to učini što pre! Možda neki razočarani navijač Mančestera ili Čelsija? :-)
Unapred zahvalna! Pozdrav!


pozdrav 2

Aco, kad ugrabiš malo slobodnog vremena pogledaj www.rado.com.mk
Pozdrav,
Mira iz Niša


Spam Bot

Alo moderatori! Jel neko prati sta se ovde dogadja?


Duhovito

Vrlo duhovito!

NBAsketnews


Involviran?!

Au...