Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Niko kao ja

surovisuroviNiko ne moze da te ukopa pred ekipom kao rodjena majka. Uvek se izvuce, iz fioke, neka posalica iz detinjstva. Jedan od poslednjih bisera je bio isecak iz novina u kome pise sledeci tekst. Napominjem da sam bio izlozen besomucnoj zajebanciji:

 

U decjem vrticu “Terazije” u ulici Marsala Tita broj 4 sinoc se polagala ozbiljna zakletva. Najmladji njih 156 devojcica I decaka, govorili su u glas: “Odricemo se cokolada I bombona u mesecu aprilu. Odricemo se svojih malih dzeparaca I sav ustedjeni novac poklonicemo za prugu Beograd-Bar”.

Svako dete poklonice za prugu najmanje po 10 dinara. I kad bi sva deca tako poklanjala, umnozili bi se milioni.

Kada je cuo tekst zakletve sestogodisnji Dusko Nedeljkovic shvatio je to na svoj nacin. Dosao je kuci, pokupio cokolade iz kucnog ormarica I poneo da ih baci govoreci: “Zakleli smo se da ne smemo jesti cokoladu I bombone u aprilu”.

Sinoc su clanovi vrtica pevali svoju novu pesmu u horu:

  “Aprilu, mesecu proleca,

Radosti rane,

Ostavljamo cokolade I bombone,

Da pokrenemo vagone…

P. Lukovic  

Malo sam se stideo dok nisam video ko je potpisnik te novinske vesti. Onda je sve u mojoj glavi dobilo drugaciji smisao. Zamisljam mladog novinara, kako uz ohladjeno belo vino, cupka u ritmu koracnice.

  “Ajmo, P. ruke gore”!  

ps. pojeo bih se ziv da nisam u pravu oko potpisnika vesti. Ali nece meni P. Lukovic zameriti narocito ako je to neki njegov prezimenjak Proka ili Pavle.

 

Ako je stvarno ON u pitanju, cekam ga na pivu, vinu I jos ponecemu, imam par, simpaticnih, pitanja:)

 

NIKO, NIKO, KAO JA!


Ahahaha

Vrhunski sinhronicitet. Ako je stvarno ONAJ P. u pitanju.

Snazno zelim da jeste. Gnnnnn!

A ako jeste, ovo je jos jedan znak, pokazatelj, sudbinski ukaz da bi ONAJ P bas mogao da ima svoj blog ovde. Mada moze Feral da se cita online, verujem da bi na pretpostavljenom blogu pisalo stosta isto.


dule,

hvala ti sto si se vratio. bez tebe je bilo previse sumorno.

pozdrav


pa saznade li da li je to

pa saznade li da li je to TAJ P.L. ?
Ajd malo kopanja arhive i sl. :)) pa nas obavesti !


nema arhive

to je Politika Ekspres (valjda) iz 1970!


P.Lukovic

copy/paste
"Petar Luković (1951.) rođen u Kraljevu. Poceo da radi u "Dugi" kao novinar, gde je docnije postao urednik; kao hronicar rock'n'rolla i politike, pisao za gotovo sve (tadašnje) jugoslovenske listove, medu kojima su: "Džuboks", "Polet", "Nedjelja", "Mladost", "Politika ekspres", "Nedjeljna Dalmacija". Bio glavni urednik magazina "Tajne" (koji se bavi onostranim pojavama) i "Sex Cluba" (prvog porno magazina u Srbiji)."

Ako je suditi po biografiji P.Lukovica koja se nalazi ovde,imao je neke veze sa Politikom ekspres.


daleko bilo da ja kopam

po P.L. biografiji i da mu uzimam za zlo ovaj clanak. Meni je uzasno smesna koincidencija da to moze da bude on. Kao sto si ti naveo, sve blizi smo tome da sam u pravu:)


ma dobro, p.l. tamo il amo,

ma dobro, p.l. tamo il amo, nego - baci li ti stvarno sve one slatkiše onomad? ili, drugačije pitano, jesu te ono gore slikali pre ili posle čokoladne havarije? :)

znaš šta je još smešna koincidencija? ne znam jesi li video na koji blog je zoxter bio postirao istu tu fotku (mislim da je banovana ubrzo posle postavljanja)? :))))


prica je potpuno autenticna

jbg-a, niko nije savrsen. Kome je Zoxter postirao sliku? Drugom Cedi pretpostavljam:) ili D.S.-u


da, tom prvom. mislim,

da, tom prvom.
mislim, drugom, da. :)


Proverila stvar kod Pere

Pricica iz vrtica je preslatka. Do nebesa mi je zao sto potpisnik, ipak, nije Pera.

On jeste pisao jedno vreme u Express Politici, ali kasnije, osamdesetih, i to na muzicke teme.


Vinska,

kapiram da nije. Pera je covek koji je vrlo bitno uticao na moj muzicki ukus i odrastanje. Meni je samo, potpuno genijalna, koincidencija. Pozdrav


:))

Pa slusaj, posalica i nije tako losa ;) Nezgodno je kada se iz fioke izvuce neka "kompromitujuca" fotka iz tog doba pa se pokaze devojci ili drustvu......posle toga nastane nemilosrdna zajebancija :))

Zvonko Drazevic


Ура ура ,ти ија

Иако томе није да нема,присећамсе када смо за 1 Први мај, док смо са школом били на излету у Фрушкој, а ми се играли партизана, из заседе ,спазисмо нашу учитељицу како са секретаром школе ради неке за описивање непристојне стилске вежбе док јој је муж, наш хоровођа, на оближњој ливади певушио са раздраганим хором дечјим пролетњу песмицу, уху баш пријатног рефрена;
Ми учимо да радимо
Домовину да градимо
(утом само девојчица 'улећу' са својим сопранчићима )
Ими ими ими ими
а неки издајица отрчао па му казао, но не бих детаљисао след догађаја непријатних нашим празнично расположеним наивним дечјим окицама ту на цветној ливади мириса препуној и од зуке бубица летећих бучној.

Е сад штанам отог изграђеног остаде . . .сведоцисте.


Maxim Gordi

И младић - приправник у градској хроници Гордан Михић је монотонију разбијао текстовима типа ''...синоћ је дошло до лакше саобраћајне незгоде у улици великог совјетског, пролетерског и светског писца Максима Горког, у којој није било повређених, али је...''


Dobro

dosao ti nama ponovo. Je l' bi mogao preko nekih veza da nam Lukovica ''otrovno pero'' nagovoris da se oglasi katkada ovde? Uh, bas bi bilo zabavno, a i dobro bi nam doslo malo otrova, malko se ustajala ova virtuelna bara. Cast izuzecima, bez uvrede ostali, ali Dejan Stankovic za koplje ispred. Danima sam se vracala na batine i komentare i umirala od smeha. I dobila par sjajnih ideja, i objasnjavala mom cedu kako je i zasto sve to smesno. Dolazio je zaprepascen iz svoje sobe da vidi sta mi je
Pozz


mozda i mogu

spreman sam da kleknem ako treba:)


hehe

Dobro dosao ....na blog zena u roze,i profesionalnih mrzitelja svega na slovo S.Kad pijemo kafu sa debelim?


kada god hoces

nesto mu je ponestalo snage. Ubi ga sank:)


Sank

institucija svake ozbiljne kafane.Molim te posveti i tome odredjenu paznju,to ce fakat biti zanimljivije od ostalih naricanja na blogu.Znas da je naser oric bio sef obezbedjenja u Zvezdi krajem 80 god proslog veka?Zovemo te od nedelje na radni dorucak....


vratio se shimeee

hvala ti veliki sto uslisi moju zalju da ,tipkam,do besomucnosti.eto mene opet za sankom a bicu najlepsi na blogu ako to smem i mogu....