Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Car je go! (ionako se loše oblačio)

Piše Jelena Milić

 “ I don’t necessarily like the battle part  but you’ve got to make sure everybody knows you’re not going to run from a fight” 

Nancy Pelosi, Speaker of the US House, VOGUE, March 2007

 Nensi Pelosi, demokrata iz Kalifornije, postala je posle prošlogodišnjih izbora za Kongres i Senat –kada je zazuzela mesto predsednika parlamenta, najviše pozicionirana izabrana političarka u američkoj istoriji. U amričkoj istoriji  ostaće  poznata i po oštroj kritici Bušove intervecije u Iraku, i po tome što je prva otvoreno pričala o katastrofalnom ishodu iste rekavši javno:“Car je go.“ 

U martovskom broju VOGUE, koji se reklamira i kao „our biggest spring issue ever,“ negde pred kraj broja, na četiri ipo strane, od kojih su dve fotografija koju je uradila legendarna Annie Leibovitz ( i drugih nema) ide reportaža o razgovoru koji je VOGUE urednica imala sa Nensi Pelosi. 

 Howard Dean je Nenasi Pelosi  opisao kao  „the Democratric wing of the Democratic Party,“ jer Nenasi Pelosi ne samo da je glasala protiv rata u Iraku i Bušovih predloga o smanjenju poreza, već je jasno i glasno  za pravo na abortus i veruje u legalizaciju  istopolnih brakova.  

 „Neverovatno je šta sve čovek može da postigne samo ako je spreman da prepusti drugim ljudima da to predstavljaju kao njihovu zaslugu“, kaže gospođa Pelosi u tom razgovoru. Toplo vam ga preporučujem.   

A u  građanskoj Srbiji  in vogue je  jedan  drugi intervju, onaj  koji je Vladimir Popović Beba dao Statusu, čiji je samo prvi deo (!) imao negde oko 18 strana –ne računajući naravno naslovnu na kojoj je, takođe, VBP, i koji je opremljen sa dvanaestak slika dotičnog.  Negde sa strane sitnim slovima dopisano je da da je „Pressu, Kuriru i sličnim hibridima žutog novinarstva strogo zabranjeno prenošenje delova ovog teksta“.

Bilo bi interesantno znati šta redakcija Statusa misli o  rahmetli Opoziciji ali i o živahnoj radikalskoj Pravdi, kojoj neke od perjanica liberalne Srbije rado daju intervjue, a time i legitimitet, da poziva na linč žene iz civilnog sektora,  nezavisne novinare i druge, da širi govor mržnje i poziva na etničko i drugo nasilje. Vidim da se već jako krenulo i s aferom oko problema sa distribucijom ovog  broja Statusa, što je ako je tačno naravno nedopustivo.  No mi sve to priznajem miriše i na nastavak reklamiranja samog  intervjua i njegovog nastavka, u kome je  Status nadmašio sve što sam ja u svom životu videla. A tek posle desetog maja- ništa u Srbiji više neće biti isto!  

Reklamira se, između ostalog, i poglavlje u kome će VBP pričati o svom odnosu sa suprugom pokojnog premijera Ružicom Đinđić, u kome  se kaže:“ Bolesni ljudi su smislili da Ružica i ja nismo u kontaktu zato što je njoj nejasna Popovićeva uloga  u svim dešavanjima oko ubistva Đinđića. Ne čujem se sa Ružicom, ne viđamo se, ne idem u tu kuću, ali u tu kuću ne ulaze ni Zoranova majka ni sestra. Ne verujem da je to zbog sumnji da su bile umešane u ubistvo....“ 

 Još zimus mi je na blogu vrlo zasmetao post jednog od blogera u kome je on iznosio detalje tipa „Ružica ni majci Zoranovoj ne dopušta da viđa decu,“ no to je u blogosferi prošlo tek tako. Ružica Đinđić je tada bila aktivno uključena u izborni proces pa je samim tim legitimno bilo govoriti o njenom političkom angažmanu, ali privatni odnosi porodice koju je zadesila takva tragedija su zaista tema samo za Press, Kurir i „slične hibride žutog novinarstva.“ Možda bi redakcija Statusa, ako  ne već neko drugi, mogla još jednom da razmisli do D-eseti maj Day.

BTW, u ovom prvom delu, sam VBP na temu njegovih odnosa sa Tijanićem kaže:“ Nikavi drugi odnosi između nas nisu interesantni za javnost. I bez obzira na to šta je taj čovek sve rekao o meni, ja nisam  rekao ni reč od svega što sam  mogao da kažem o njemu, posebno o njegoovm privatnom životu. Niti imam nameru.“ A u jednom uokvirenom delu samo ovog intervjua piše :“ Aleksandar Tijanić  je bio na mom platnom spisku. Verujući da mu je stvarno teško i da mora da izdržava porodicu, dao sam  mu kancelariju, telefon, omogućio mu da ne ostaje kod kuće, kao domaćica ujutro, kad svi očevi idu na posao...“ 

Sam  prvi  deo  intervjua je, posle smeha koji je u meni izazvala pretencioznost istog, ostavio onaj isti  utisak gorčine koji sam imala i posle famoznog Insajdera. Pokojni premijer je bio naivan, VBP je ili odmah sve znao bolje ili je u zadnji čas pokušavao da vadi kestenje iz vatre, pa je sve zato  onda diletantski ispadalo. Kao  i onda, i sada se pitam, šta je i ovaj  VBP „state of the nation address“ rekao novo  ljudima koji se i samo letimično  bave dešavanjima u Srbiji. Tek mi nije jasna fascinacija VBP i svakim njegovim  istupom dela onih  koji su aktivni u antiratnom pokretu, borbi protiv etno nacionalizma još od početka devedesetih, onih koji su zaslužni za  razvoj istinskog  civilnog društva u Srbiji i skloni ozbiljnijim  analizama  pre i post petooktobarskih dešavanja.

O diskvalifikacijama na osnovu  fizičkih osobina i mestu rođenja ili porekla, kojima se VBP i u ovom intervju obilato koristi, sam već više puta govorila. Smatram to nedopustivim elementima diskriminacije, nepolitičkim diskvalifikacijama neprimerenim onom delu Srbije koji se za toleranciju, nominalno, zalaže. No,  kod VBP to ne da prolazi, nego se citiraju upravo ti  „simpatični“ delovi. 

 1 Mill $ Q: „Odnos „trpnog uvažavanja“ kako vi kažete, između nas počeo je onog trenutka kada je proradila njegova sujeta, a s obzirom na neobrazovanje, izgled i biografiju tog čoveka, lako je zaključiti o kojoj se količini sujete radi.“ 

Ovo je rekao:

A-Aleksandar Tijanić

B-VBP 

2 Mill$ Q: „Ali to ne treba puno da čudi, ako se zna da je to bila, pre svega, stranka lečenih ovisnika, najčešće alkoholičara, lečenih, zalečenih, nedolečenih, nije važno.“ Ovo je rekao:

  1. VBP
  2. Aleksandar Vučić

 Uz sve ograde da sam propustila, i uz unapred iskazanu zahvalnost za svaki očit  demant, ja sam VBP izjave o strahotama Srebrenice  počela da čujem tek negde 2004. a možda i 2005. A u ovom se intervju, bar se meni tako učinilo, pokušava ostaviti utisak da je VBP odavno u priči. Ono jest, opet kako se meni učinilo, više iz poslovnih interesa i u odnosu klijent –pr firma, nego iz ubeđenja, ali ipak...I iz takvog bi se odnosa i pozicije moglo mnogo, mnogo ranije provaliti da je Koštunica nacoš, da ni tadašnja DS nije imala problema sa prirodom i povodom sukoba u bivšoj Jugoslaviji, već samo sa Miloševićevom unutrašnjom politikom, da se prestolonaslednik lažno predstavlja i drugo.

 BTW da li je new born građanski aktivista VBP bio i član krunskog saveta ili samo glasnogovornik i ceremonijal majstor građanina Aleksandra Karađorđevića, koji se lažno pretstavlja? 

 „E sad,  Zoran je taj trenutak iskoristio da se približi toj „paljanskoj ekipi“, ali ne zato što ih je voleo ili što im se divio, već zbog onoga što je stalno tražio saradnike, odnosno koalicione ( ! JM) partnere sa kojima će lakše da ruši Miloševića. Ako je Milo, naravno da mu je bliži Milo od Miloševića, ako je to bio Karadžić, onda i Karadžić, pa sa Šešeljem se DS nekad nalazila i dogovarala dok definitvno nisu uvideli da je to, u stvari, rezervna Miloševićeva stranka. E, u tom obračunu sa njima on je počeo ( Tijanić) je počeo da vređa i Zorana, i to onako seljački....“ 

Hm, a kako se onda u tom lancu ishrane pozicionira Mladić, dugo najbliži saradnik Radovana Karadžića? Saradnik u borbi protiv Miloševića? Neka hvala. 

 I neke su mi druge stvari i posle ovog intervjua ostale nejasne,  VBP poslovno-politički odnosi i percepcija Karića, Peconija i Miškovića na primer.  „Pa nije bilo „bune“ ni protiv neuporedivo gorih od Miškovića. Ni najgorih zločinaca, ubica  i kriminalaca Miloševićevog režima. Mišković nije ubijao političke protivnike, ni premlaćivao građane, niti sa čarapom na glavi pljačkao bnake. Ali jeste podržavao režim koji je to radio i jeste učestvovao u pljačkanju Srbije. ( bold JM)“ 

Jaka optužba. Slažem se, eto bar u jednoj stvari, sa VBP. Ali, mi nije jasna osoba koja onda može, par pasusa kasnije,  da kaže sledeće:„Pokušao sam  jednom prilikom da napravim neki poslovni dogovor sa njim, ali se bezuspešno završilo.“ Šta bi bilo da se uspešno završilo? Da li bi i u tom slučaju VBP rekao:“ Ja se zgražavam što je postao apsolutni vlasnik Srbije. On je vlasnik političkih stranaka, on je vlasnik skupštinskih mandata, on se pita ko će biti ministar......Na sreću njegovih protivnika, za sada ne ubija. ali, i Milošević je počeo tako što je prvo hapsio. “ 

A tek Karić. Sećate se, to je onaj što je za vreme poslednjih izbora imao dnevne novine Opozicija, u kojima je, između ostalog, sarađivao-uređivao  i VBP.

  „Da, on je prešao na platni spisak Boguljuba Karića da po nalogu Mire Marković „upakuje“ novu televiziju kojom će se uništiti opozicija, a Slobi omogućiti da vlada Srbijom narednih trista godina. "

Pročitajte sami šta VBP kaže za Peconija i njegov „zemunski klan iza njega“ od koga je, sada već jadni Karić ( koalicioni partner, ko Karadžić?) kad mu je razrezan porez morao da se uzajmi.   

Ima toga još, naravno, al se smorih. Sudeći po količini podataka, ekskluzivnih informacija, i onih iz prve ruke, ovaj čovek je opsednutiji praćenjima, službama, dosijeima nego Koštunica iz njegove priče.   I ucenjivački kapacitet im je izgleda podjednako veliki. Pa kod koga prođe, prođe. ovde. Ono sad, što kaže da je Srbija omanula, zahvaljujući, Koštunici koji je sprečio da se „lustrira“  Mišković, govori i o njemu, ali i  o delu građanske  Srbije koja je njime fascinirana.  

 BTW, nemojte stepen moje, eventualne,  auto i/ili destruktivnosti povezati sa činjenicom da sam solo, bez lekara, sa prozaka prešla na zoloft, koji mi ne prija, ovo ja pri čistoj pameti. ( evo malo ekskluzive da pomrsim bar malo namere nekima;) 

 „Somebody told me that modesty is a private virtue and a public vice. It doesn’t go with the territory of being Speaker. Well, I’m ready to cross that bridge.“ 

Nancy Pelosi, VOGUE, March 2007  

3, 2, 1 kreni.........      


blog izjava za blog -jelena milic

"telefonskoj izjavi za Blog B92 "

da olaksam i ubrzam

jelena milic

lk L163896

djure djakovica 13

11 000 beograd

adresa za poziv
tadeusa koscuska 60/IV/13

cak i da uspem da dobijem bebu na sudu necu to smatrati nikakvom satisfakcijom ili pobedom pravde i pravosudja, jer u zemlji u kojoj se ne zna gde su predmeti o pobijenim vojnicima, zaista ne mislim da je pravosudje iole ozbiljno, nepristrasno i nepodlozno uticajima.

no ima drugih sudova. sud javnost npr. bez obzira na sve potencijalne spinove.


Slazem se,

Upravo sud javnosti trazi da umesto patetike odgovoris na vrlo jasna pitanja javnosti + da reagujes na izjavu VBP.

Dakle, je li on saradjivao sa Peconijem i je li uredjivao Opoziciju ili nije?

Nekako si se povukla u momentu kada su pitanja dobijala smisao.


to buda milic

"povukla sam se" na rucak kod mojih.

upisuj u optuznicu.

da. da.

BTW secas li se mozda ko je sve davao intervje u toj Opoziciji...vrlo indikativno kako ju je ks kvalifikovala s obzirom da su u istoj intervjue davali vesna pesic, lecic, vladan batic, canak, etc,....imao je i jedna bebin od pre par godina, nije tuzio Opoziciju za to ako mu se nije svidelo, mogao je.

btw u tome sto je ks nazvala kako je nazvala je redovno isao bar po jedna blog odavde dnevno-cesto bez infoa o osnovnom izvoru-i nikom od citiranih blogera nikad nije smetalo to.

"To đubre od novina, uredjivao je isti onaj čovek koji je bio glavni urednika "Nacionala" (ugašenog) za vreme vanrednog stanja, a trenutno se nalazi na mestu glavnog i odgovornog urednika radikalske "Pravde". Ista ta radikalska "Pravda", u sklopu kampanje koja prati izlazak intervjua u "Statusu", objavljuje nebulozne vesti tipa da su se Vladimir Popović, Bogoljub Karić i Veran Matić udružili i da kuju neke zajedničke planove. Sudeći prema nekim "činjenicama" koje ste izneli u vašem tekstu može se zaključiti, nažalost, da ste i vi česti konziment "Pravde".


Sto se tice Opozicije

ne dozivljam ovo kao nesto na moj racun, naprotiv, ali me je pominjanje Opozicije podstaklo.
Verovatno se i ti secas da sam odmah nakon broja 2 poslao svim autorima pominjanim i montiranim u tim novinama obavijest o tome kakva se novina pojavila.
Secam se cak da ekipa na blog zurci u B92 nije imala pojma da novina postoji niti da im se kradu tekstovi (Zivkov, Cincarevicka i dr.)
Nije ni slucajno pravljena slicnost sa onim sto se desava recimo u LDP-u konkretno tada na novoformiranom blogu LDP-a.
Daca je u Kaziprstu imala nakon toga Opoziciju za temu a mislim da su Kusovac Lekic i Spaja naglas pricali o tome u Utisku nedelje.
Opozicija a sada Pravda je nesto sto ne dobacuje cak ni do mogucnosti da ih pravno gonis niti bilo sta da imas direktno sa njima.
Opozicija je odraz sistematskog ubijanja novinarstva u Srbiji, kako neko rece pre neki dan u Replici.
To je stara metoda koja u Srbiji ne gubi tradiciju.
Meni je samo zalosno da se mi medjusobno prebrojavamo kada su u pitanju ovakve pojave umesto da formiramo front koji bi te posasti isterao iz Srbije jednom za svagda
Naivni optimista.


naravno da se secam

pricali smo ti i ja o tome. mene je brinulo, kao sto me i sad brine, sto niko od blogera ciji su tekstovi sistemstski prenoseni nije bucnije reagovao i od toga se ogradio. takodje, ne vidim d ase vbp ikad igde ogradio od svih tih silnih navoda koje je Opozicija prenosila njegovih do sada ( a ni sada).

takodje, brinulo me je vec tada i to sam javno pitala, zasto ugledni ljdi sa liste "od nas zavisi" daju tom karic outeltu legitimitet intervjuima na po dve tri strane?

upravo sam to ponovila na ovom blogu, glede i svezno pravde? zasto canak i drugi i tu daju intervjue?

i da, pitala sam da li se i time obesmisljava sad i ova akcija podrske ugrozenim novinarima, kad smo skoro svi saucesnici u legitimizaciji tabloida takvim svojim postupcima, ili osdustvom reakcije. to jest, svi koji daju intervjue u tim glasilima daju legitimitet prozivkaam zena iz civilnog drustva, ovome sad sto rade oko sandzaka, svemu, pa i kulturi nasilja, koja se promovise umesto da se sankcionise! mislim da bi time zaista korisno pomogli i odgovornim novinarima i stvaranju ozbiljnije klime za javnu rec.

ne znam, takodje, da li se secas ja sam na ovom mestu pisala blog sedam dana koji su potresli svet o radio fokusu i to je, mislim da znam i zasto:) proslo solidno nezpazeno.


Хммм, опозиција,

недао вам бог, ја сам био виђен за писање у том листу и то позивом директно од финансијера истог листа...

наравно да сам одбио, јер сам треба да будем ангажован тек када је БРОД звани ПСС пао на дно океана.

али да сам знао да ће ме овај НАИВНИ ОПТИМИСТА и екипа му верна, више цензурисати овде но ЂИЛАСА И РАНКОВИЋА оне давне 66. године, ко зна можда бих и пристао, и бар се не бих вадио из судских ходника и соба после сваког текста.


nego budo

jesi to ti sav sud javnosti i sta je pateticno:)


Da, smatram sebe delom

Da, smatram sebe delom javnosti koja prosudjuje.

Pateticno je ostavljanje podataka u fazonu: evo, ja sam zrtva, ovde zivim, sad znate sve o meni.

Sta time postizes?

Ok, ja cu sada da se iskljucim iz komunikacije zato sto ne vidim poentu ovoga. Zacementirala si se u svom stavu i ni na jedan argument nisi reagovala. Umesto reakcije, samo si sirila pricu i izbegavala odgovore.

Pozdrav


Jelena, konkretan odgovor na konkretna pitanja

Jelena, hocete li posle dva dana plasiranja neistina, parola i floskula, posle svih ovde izrecenih engleskih citata, sifri, pateticnih recenica i kojecega da odgovorite na veoma konkretna pitanja:

- Da li je Beba Popovic bio u poslovnim odnosima sa Peconijem?
- Da li je sa Bogoljubom Karicem pokrenuo novine "Opoziciju"?

Pitanja su jednostavna. Nisam jedina koja bi zelela da cuje odgovor. Jednostavno je: da ili ne. Recite...


ingrid prvo vi

mislim da svojim denuncijacijama i NKVD metodama niste zasluzili ni da postujete bilo sta vise ovde, a kamo li da insistirate na odgovorima.

a imate i kamaru pitanja koja su vama postavljena prvo.


DA ili NE

Nisam bila pri kompjuteru i tek sam sad videla da ste me nesto pitali. Odgovorila sam vam pre 10 min.

Dakle, da ili ne?

1) VBP radio sa Peconijem ili nije?
2) Osnivao novine sa Karicem ili nije ?

Ne znam kakve NKVD metode spominjete. I nisam vas samo ja pitala da odgovorite na 1) i 2). Videla sam da vas i drugi tim povodom prozivaju, a vi nista...


...

2 Vinska musica-potpisujem-od reci do reci.
2 Jelena-a sta koga briga gde ti zivis i koji ti je broj licne karte?
Ili je to mozda jedini deo tvog CV-a koji nisi javno okacila na blog?
A glede sudstva, RUC-a i pobijenih vojnika-da li mislis da su ubijeni vojnici izolovan slucaj ili su vazni samo zato sto su se njihovi roditelji tebi obratili ili su, pak, vazni,zato sto su aktuelni, i,bogme, platezni?
Kao sto je to antiterorizam u USA.
Previse sebi pridajes vaznosti, mi na blogu nismo ni tvoji roditelji niti tvoja deca, a ni RW (bezrazlozno potpisan kao VIP bloger, kad to nije).
P.S. iako sam za dekriminalizaciju klevete, u potpunosti podrzavam Vladimira Popovica glede tuzbe, jer tvoj blog nije kritika, koja bi bila legitimna, nego izraz patoloske mrznje.
I pre nego sto nekog optuzis za debilno ponasanje, kulturfasizam i slicne stvari, pogledaj prvo sebe.
Nemoj da te podsecam na tribinu ATC-a i Gay-Straight Alijanse, kada se ljudima zamalo ogadila Koalicija zbog tvoje agresivnosti i nedemokratskog ponasanja.
Za razliku od Bebe, koji ima argumente za svaku svoju tvrdnju, tebi je jedini argument tvoj CV i to sto si NGO trener, sto, u sustini, moze da bude svako.


Svasta

Jelena, uz postovanje za mnogo toga sto ste ovde napisali ranije, ovaj Vas blog me jako iznenadio.
Moj prvi utisak nakon citanja je bio kao da ste imali nekakav deadline za blog, a da ste bili malo kratki sa idejama. Pogledali ste na sto nakome se tada nalazio poslednji broj Statusa i - eto ideje.
Od 18 stranica intevjua, Vi ste se uhvatili za budalastine tipa "zasto je cutao o Srebrenici do 2004", a vrlo dobro znate da covek do tada nije imao njedan javni nastup. Ili diskvalifikacije na osnovu porekla, fizickog izgleda.... Beba Popovic je samo (po meni) razumljivo isfrustriran aktuelnom drustveno politickom situacijom i zesce potkovan informacijama koje mi, obicni smrtnici nemamo. Prica iskreno ono sto zna i ono sto misli i ne meri reci na kantar, pa mu se tako omakne i koja politicka nekorektnost. I njegov intervju Insajderu se s pocetka smatrao senzacionalistickim, ali kako vreme odmice ispostavlja se tacnim gotovo sve sto je rekao.
E sad Vi, pored mnogo uzasno teskih, ozbiljnoh i porazavajucih stvari koje je rekao, pokusavate da ga diskreditujete zbog pominjanja Belanovice i slicnoh trivijalnosti? Jako licemerno po meni.
U ostalom, da ne duzim, Buda Milic je rekao vecinu stvari koje bi i ja. Meni se samo mota po glavi pitanje "sta vam je ovo trebalo"?


belanovicu

nisam spomenula.

k-nin je druga stvar. nije se ovde spominjala u int. jeste mesto rodjenja miskovica vise puta u pezorativnom smislu.


Odgovor meni...

... je u istom maniru kao i kometar intervjua. Bice da je vas stil da se uhvatite manje bitnih stvari o kojima imate nesto da kazete, a da osnovni smisao ignorisete. Cudno je to - nije da vi ne vidite sumu od drveta, vec kao da se sami svesno priljubite uz trulo drvo, skrivajuci pogled od sume.
Najveci problem je sto verujem da ima dosta ljudi koji nisu i nece procitati intervju. Oni bi na osnovu vaseg bloga mogli da zakljuce samo da je VBP ispao nevidjena seljacina koja ljude diskredituje na osnovu fizickog izgleda i mesta rodjenja, bez da ima nesto konkretno da im zameri, ponudi dokaze... Oni koji su intervju procitali videli su da je VBP ponovo podsetio u kakvom kvazi-demokratskom drustvu zivimo, koliko smo samo figurice u rukama tajkuna, tajnih sluzbi, mafije... Nakon citanja toga, logicna reakcija je bes, strah, revolt, bunt... A Vi - udarili po glasniku jer je "politicki nekorektan". Svasta!


Bebin intervju

za sve one koji ga jos nisu procitali.

download u pdf formatu:

http://www.rogepost.com/n/3550274755


j milic-kako se pravi blog hit :)

oibibio hvala:))

eto meni blogbastera:))

a sto se tice e verzije, koja bi mi itekeko pomogla ranije da ne moram da ukuckavam -sta reci, kasno oibibio na blog dodje


oibibio,

ovo nije taj intervju Statusu, koliko sam mogao da vidim. Nego Bebino svedocenje u vezi atenta na Djindjica - sto je isto interesatan, ali vrlo obiman dokument (preko 300 strana).

Da li je to samo pogresan link, ili ovog spornog intervjua nema na netu?

pozz


aha

i ja daunlodovala sudnji dan do podne


to boban joksimovic

kopiram odgovor budi milicu, mozda ce pomoci da se "razumemo"
budo,
mislim da ni intervju ni moj blog u osnovi nisi dobro procitao.

ja nisam pod osebujnost karaktera niti pod "lingvisticke greske" kakoje to neko dole nazvao podvela ozbiljne ispade govora mrznje, koje se vbp vrlo cesto 'omaknu" u zaru borbe.

ne to sto I ON kao i mnogi drugi kritikuje Kostunicu nije nikavo opravdanje da cini druge stvare koje su drustveno neprihvatljive a cak i kaznjive.

Argument da je najbitnije da on razvaljuje Kostunicu i jos neke pa da ga zato ne treba analizirati je nevalidan. Kao i pitanje zasto me zanima kad je bas on poceo da prica o Srebrenici i drugo. On i sam pretenduje da pokaze da je nesto posebno, posebno ugrozeno, posebno vazan, posebno obavesten. Nastranu sto u svakom njegovom nastupu u javnosti mi slusamo sve od kulina bana naovamo, najcesece sa dokazima tipa ja znam bio sam tamo -to je dakle tako, on i sam ne krije da politicke ambicije, koje ne moraju nuzno biit artikulisna kroz partijski rad posto ga to smara. To i pokazuje nastupima i kolicinom prisutnosti u javnosti ( osim ako smatras da to sto je dao "samo" 10 int govori o njegovoj medijskoj "povucenosti"). U tome ocito marketinsko iskustvo dolazi do izrazaja, ali je sve tanji i slabi i zastupanju ideje, i politicko-ideoloskoj kritici oponenata. Za nekog ko ima takve ambicije i toliki kredibilitet u jendom delu javnosti u Srbiji, mislim da je solidno nepotkovan, i upravo u tom gap lezi razlog moje nanaliticarske zainteresovanosti. Dakle, secas se kad je Teofil jos rekao tipa - hej, pa sta je argument da je neko bio protiv milosevica, trebalo je oduzeti licnu kartu onom ko nije. E pa tako i oko Kostunice i Co. elementary my dear watson.

Ne znam cime se bavis, niti od kada si vatreni anti-Kostunica, ali leba ti sta ti on to sustinski novo kaze, ili u najboljem slucaju i po tebe i po tvoje postovanje vbp, sto do sada VEC nije rekao? Da li si se ikad pitao sta je tacno razlog sto se on medijski javlja samo u namontiranim intervjuima, sto uopste nije u stanju da udje u polemiku-ovde ne mislim na talk shows? Da mu mnogo toga ne opravdavas temperamentom? Hm. Mislim da to koristi solidno kao paravan da sakrije neke druge stvari i praznine.

Tebi mozda ne smeta, kao nekima govor mrznje-lingvistika dok kritikuje Kostunicu, meni jako smeta, jer je to elementarno nepoznavanje koncepta nediskriminacije-i kod vbp ali JOS MNOGo OPASNIJE kod sledbenika mu, smatram ozbiljnim problemom to sto pokazuje elementarno nepoznavanje pojma lustracije a o ideju kako se uspostavljaju, odrzavaju medjunarodni odnosi da ne pricam. To zaista trazi poseban blog.

Sto se tvoje konstatacije i argumenta da nije pukao ni jedan spor tice-necu te demantovati ja nego vbp-koji sam kaze koje je sporove pukao.

Ako ti je pateticno ono sto sam JA navela ( ili je pateticno to sto sam odmah prihvatila da me tuzi i dala podatke) kao PRIMER skepse u nase pravosudje ( cisto na osnovu toga sto na osnovu te teme ja sticem sliku o stanju u pravosudju, najblize mi je kao validan argument) kada sam rekla zasto necu nikakvim uspehom smatrati to sto cu ga eventulano dobiti na sudu evo ti jedan drugi 'manje patetican", nadam se, argument:

"Svi smo zaboravili da u nasim "nezavisnim" sudovima rade Milosevicevi" obozavaoci. Ili recimo 179 sudija koje su postavili vojislav Seselj i SRS, kad su sa Milosevicem napravili vladu. Takvi uz zastiti vide Skero vedre i oblace srpskim pravosudjem."

Jos jedna od stvari koju nisam razumela u tom pretenciozno dugackom intervju ( kao sto sam rekla ima toga jos samo sam se smoril, a posle imala preca posla ...) jeste kako to da Beba kao dokaz u javnosti, a i drugi njegovi fanovi, koristre upravo cinjenicu da su sve te dobili na sudu, a ovde i sam govori o jako losem stanju u pravosudju. Kad dobije presudu to je dobar sudija, kad pukne to nije, mislim koji je kriterijum?

Mozda sam previdela da su razozi i pozicije sa kojih ja posmatram ulogu i ovaj int vbp meni ocite, ali da drugima nisu. eto, pokusala sam da ti objasni, a sad kacim i ovde jos jedna deo prepiske sa restakom od sinoc, po meni vrlo bitna tema koje sma se, takodje, takla ovde, i koja prolazi potpuno nezapazeno, nema osvrta, smatram je vrlo bitnim i indikativnim-kao i pitanje oko medijske sudbine RUC, na sta dobijam odgovre tip" slava je a vi mene pitate o vladi"

pricali smo ti i ja o tome. mene je brinulo, kao sto me i sad brine, sto niko od blogera ciji su tekstovi sistemstski prenoseni nije bucnije reagovao i od toga se ogradio. takodje, ne vidim d ase vbp ikad igde ogradio od svih tih silnih navoda koje je Opozicija prenosila njegovih do sada ( a ni sada).

takodje, brinulo me je vec tada i to sam javno pitala, zasto ugledni ljdi sa liste "od nas zavisi" daju tom karic outeltu legitimitet intervjuima na po dve tri strane?

upravo sam to ponovila na ovom blogu, glede i svezno pravde? zasto canak i drugi i tu daju intervjue?

i da, pitala sam da li se i time obesmisljava sad i ova akcija podrske ugrozenim novinarima, kad smo skoro svi saucesnici u legitimizaciji tabloida takvim svojim postupcima, ili osdustvom reakcije. to jest, svi koji daju intervjue u tim glasilima daju legitimitet prozivkaam zena iz civilnog drustva, ovome sad sto rade oko sandzaka, svemu, pa i kulturi nasilja, koja se promovise umesto da se sankcionise! mislim da bi time zaista korisno pomogli i odgovornim novinarima i stvaranju ozbiljnije klime za javnu rec.

ne znam, takodje, da li se secas ja sam na ovom mestu pisala blog sedam dana koji su potresli svet o radio fokusu i to je, mislim da znam i zasto:) proslo solidno nezpazeno.


Javi se Bebo!

Umesto da preti, bolje bi mu bilo da se JAVI preko bloga i objasni neke stvari oko kojih je prozvan, ako je stvarno takva FACA i bez dlake na jeziku ili to radi krijuci se iza raznih nickova?

npr. onaj sa 5XPA STA bas lici na njegov stil...


već

je čini mi se bio info da beba ne učestvuje na blogu niti uopšte u raspravama na internetu...ne verujem da ako kažeš da ćeš nekoga da tužiš zbog toga što smatraš da je taj neko napisao laži o tebi neka pretnja...


Bas suprotno,

prica se da je veoma aktivan...

Po meni, to sto "razmislja da podnese tuzbu" vise zvuci kao pretnja, jer ako imas razloga, onda se ne razmisljas vec podneses tuzbu!


pa

dobro,sad može da se spekuliše zašto razmišlja,a možda je moguće zbog toga što suštinski on i jelena imaju manje-više isti stav i istu ideju šta treba uraditi u srbiji...


Dragi Hobite,

(slučajni prolaznik)

Javljam Vam se. Šta da se objašnjava? Vi ste tako pronicljivi, već sve znate. B.


Hobite!

Laze ovaj prolaznik. To mi je muz.
Ali hvala.


2 stvari:

- Kako se obogatiti za vreme Milosevica?
- Sta je naucio od Milana Beka (mozda bas to)?


uh gospodjo jelena

kakav divan gest! ni manje zemlje ni vece zene! da krenemo na jedno putovanje: zamisljam vas u sidnejskoj operi. sopran? moze. libreto? sama pisala. publika? samo ono sto je odraslo na idejama jednakosti, slobode i bratstva. da se ne lazemo - zensko pismo je zensko pismo. zenski pecat je zenski pecat. zene u publici. na kraju se publikom razleze buran aplauz. u prvom redu kendis. priznajte da ste vi zapravo ona! priznajte da samo vi znate kako se zove mr. big! nije ona vas idol- nego ste vi ona! priznajte da ste vi urednica americkog izdanja voga! priznajte da ste vi nensi! skrhkani aplauzom i cvecem, vi placete. jedini trenutak slabosti u vasem zivotu. i otkrivate tajnu- naravno na savrsenom engleskom- da ste vi siva eminencija svih sivih eminencija na svetu! da ste alhemicarka. u prvom redu je i simon. ona je zadivljena. njena antroploska studija o drugom polu je samo pesmica. vi ste primer kako i koliko zene zaista mogu! tamo sam i ja. ne volim prve redove. ja sam vas kostur iz ormara, ali ne vidite me. ali, ja znam sve o evi. jednom je eva imala ime ruby, porno star, pa se ispostavilo da je to jedan kvazimodo zapravo. marx je imao engelsa, simon je imala sartra, abelar je imao eloizu, je l znate onu- dajte mi tacku oslonca i pomericu zemlju? doci cu do vas jelena, nevidljiva i tiho cu vas pitati- koja je vasa tacka oslonca jelena? ko je vas fantom iz opere, vas alter ego? kako mislite da pomerite zemlju, a rupe na saksijama su odavno izmisljene? jer ko proba da pomeri zemlju, a samo se zatetura, i pri tome izazove zemljotres, on ide- u zatvor jelena.
zanka nikolic


oh gospodjo zanka

kakvo nevidjeno sranje od spisateljskog pokusaja!

"doci cu do vas jelena, nevidljiva i tiho cu vas pitati- koja je vasa tacka oslonca jelena?"

you are pathetic.


spisateljski

pokusaj na ovom blogu? ma to se vama ucinilo


ako nije spisateljski pokusaj onda prestanite

da pretite zatvorima, saputanjima i ostalim budalastinama....


jao

sonja, zasto je na primer saputanje budalastina? molim vas objasnite mi! vi to ne volite? a zatvor? zatvor nije budalastina. tamo drzava cuva one koji nisu dobri, lazu ili kradu, ili rade oba.


ne, ne volim

da mi se neko nepoznat i "nevidljiv", mozda oznojan i neprijatnog mirisa, okaci na vrat i sapuce - "tiho pita", koja je moja tacka oslonca.

Zatvor?

Evo Vaseg Zatvora:

"jer ko proba da pomeri zemlju, a samo se zatetura, i pri tome izazove zemljotres, on ide- u zatvor jelena."

zvucite udbaski


vi

ste osetljiva priroda sonja, izbegavajte citanje blogova. inace, nisam se obratila vama vec jeleni milic. hvala. zanka


zahvaljujem

mojoj prijateljici bladerunner koja mi je pozajmila svoj nick, jer ja vec 2 dana ne uspevam da se registrujem. zato sam na kraju svakog komentara stavljala i svoj potpis da ne bude zabune. ne razumem, da li je moguce da je sajt b92 bio toliko prebukiran zahtevima za registrovanje, pa ja ni iz 15og puta nisam uspela? zanka