Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Car je go! (ionako se loše oblačio)

Piše Jelena Milić

 “ I don’t necessarily like the battle part  but you’ve got to make sure everybody knows you’re not going to run from a fight” 

Nancy Pelosi, Speaker of the US House, VOGUE, March 2007

 Nensi Pelosi, demokrata iz Kalifornije, postala je posle prošlogodišnjih izbora za Kongres i Senat –kada je zazuzela mesto predsednika parlamenta, najviše pozicionirana izabrana političarka u američkoj istoriji. U amričkoj istoriji  ostaće  poznata i po oštroj kritici Bušove intervecije u Iraku, i po tome što je prva otvoreno pričala o katastrofalnom ishodu iste rekavši javno:“Car je go.“ 

U martovskom broju VOGUE, koji se reklamira i kao „our biggest spring issue ever,“ negde pred kraj broja, na četiri ipo strane, od kojih su dve fotografija koju je uradila legendarna Annie Leibovitz ( i drugih nema) ide reportaža o razgovoru koji je VOGUE urednica imala sa Nensi Pelosi. 

 Howard Dean je Nenasi Pelosi  opisao kao  „the Democratric wing of the Democratic Party,“ jer Nenasi Pelosi ne samo da je glasala protiv rata u Iraku i Bušovih predloga o smanjenju poreza, već je jasno i glasno  za pravo na abortus i veruje u legalizaciju  istopolnih brakova.  

 „Neverovatno je šta sve čovek može da postigne samo ako je spreman da prepusti drugim ljudima da to predstavljaju kao njihovu zaslugu“, kaže gospođa Pelosi u tom razgovoru. Toplo vam ga preporučujem.   

A u  građanskoj Srbiji  in vogue je  jedan  drugi intervju, onaj  koji je Vladimir Popović Beba dao Statusu, čiji je samo prvi deo (!) imao negde oko 18 strana –ne računajući naravno naslovnu na kojoj je, takođe, VBP, i koji je opremljen sa dvanaestak slika dotičnog.  Negde sa strane sitnim slovima dopisano je da da je „Pressu, Kuriru i sličnim hibridima žutog novinarstva strogo zabranjeno prenošenje delova ovog teksta“.

Bilo bi interesantno znati šta redakcija Statusa misli o  rahmetli Opoziciji ali i o živahnoj radikalskoj Pravdi, kojoj neke od perjanica liberalne Srbije rado daju intervjue, a time i legitimitet, da poziva na linč žene iz civilnog sektora,  nezavisne novinare i druge, da širi govor mržnje i poziva na etničko i drugo nasilje. Vidim da se već jako krenulo i s aferom oko problema sa distribucijom ovog  broja Statusa, što je ako je tačno naravno nedopustivo.  No mi sve to priznajem miriše i na nastavak reklamiranja samog  intervjua i njegovog nastavka, u kome je  Status nadmašio sve što sam ja u svom životu videla. A tek posle desetog maja- ništa u Srbiji više neće biti isto!  

Reklamira se, između ostalog, i poglavlje u kome će VBP pričati o svom odnosu sa suprugom pokojnog premijera Ružicom Đinđić, u kome  se kaže:“ Bolesni ljudi su smislili da Ružica i ja nismo u kontaktu zato što je njoj nejasna Popovićeva uloga  u svim dešavanjima oko ubistva Đinđića. Ne čujem se sa Ružicom, ne viđamo se, ne idem u tu kuću, ali u tu kuću ne ulaze ni Zoranova majka ni sestra. Ne verujem da je to zbog sumnji da su bile umešane u ubistvo....“ 

 Još zimus mi je na blogu vrlo zasmetao post jednog od blogera u kome je on iznosio detalje tipa „Ružica ni majci Zoranovoj ne dopušta da viđa decu,“ no to je u blogosferi prošlo tek tako. Ružica Đinđić je tada bila aktivno uključena u izborni proces pa je samim tim legitimno bilo govoriti o njenom političkom angažmanu, ali privatni odnosi porodice koju je zadesila takva tragedija su zaista tema samo za Press, Kurir i „slične hibride žutog novinarstva.“ Možda bi redakcija Statusa, ako  ne već neko drugi, mogla još jednom da razmisli do D-eseti maj Day.

BTW, u ovom prvom delu, sam VBP na temu njegovih odnosa sa Tijanićem kaže:“ Nikavi drugi odnosi između nas nisu interesantni za javnost. I bez obzira na to šta je taj čovek sve rekao o meni, ja nisam  rekao ni reč od svega što sam  mogao da kažem o njemu, posebno o njegoovm privatnom životu. Niti imam nameru.“ A u jednom uokvirenom delu samo ovog intervjua piše :“ Aleksandar Tijanić  je bio na mom platnom spisku. Verujući da mu je stvarno teško i da mora da izdržava porodicu, dao sam  mu kancelariju, telefon, omogućio mu da ne ostaje kod kuće, kao domaćica ujutro, kad svi očevi idu na posao...“ 

Sam  prvi  deo  intervjua je, posle smeha koji je u meni izazvala pretencioznost istog, ostavio onaj isti  utisak gorčine koji sam imala i posle famoznog Insajdera. Pokojni premijer je bio naivan, VBP je ili odmah sve znao bolje ili je u zadnji čas pokušavao da vadi kestenje iz vatre, pa je sve zato  onda diletantski ispadalo. Kao  i onda, i sada se pitam, šta je i ovaj  VBP „state of the nation address“ rekao novo  ljudima koji se i samo letimično  bave dešavanjima u Srbiji. Tek mi nije jasna fascinacija VBP i svakim njegovim  istupom dela onih  koji su aktivni u antiratnom pokretu, borbi protiv etno nacionalizma još od početka devedesetih, onih koji su zaslužni za  razvoj istinskog  civilnog društva u Srbiji i skloni ozbiljnijim  analizama  pre i post petooktobarskih dešavanja.

O diskvalifikacijama na osnovu  fizičkih osobina i mestu rođenja ili porekla, kojima se VBP i u ovom intervju obilato koristi, sam već više puta govorila. Smatram to nedopustivim elementima diskriminacije, nepolitičkim diskvalifikacijama neprimerenim onom delu Srbije koji se za toleranciju, nominalno, zalaže. No,  kod VBP to ne da prolazi, nego se citiraju upravo ti  „simpatični“ delovi. 

 1 Mill $ Q: „Odnos „trpnog uvažavanja“ kako vi kažete, između nas počeo je onog trenutka kada je proradila njegova sujeta, a s obzirom na neobrazovanje, izgled i biografiju tog čoveka, lako je zaključiti o kojoj se količini sujete radi.“ 

Ovo je rekao:

A-Aleksandar Tijanić

B-VBP 

2 Mill$ Q: „Ali to ne treba puno da čudi, ako se zna da je to bila, pre svega, stranka lečenih ovisnika, najčešće alkoholičara, lečenih, zalečenih, nedolečenih, nije važno.“ Ovo je rekao:

  1. VBP
  2. Aleksandar Vučić

 Uz sve ograde da sam propustila, i uz unapred iskazanu zahvalnost za svaki očit  demant, ja sam VBP izjave o strahotama Srebrenice  počela da čujem tek negde 2004. a možda i 2005. A u ovom se intervju, bar se meni tako učinilo, pokušava ostaviti utisak da je VBP odavno u priči. Ono jest, opet kako se meni učinilo, više iz poslovnih interesa i u odnosu klijent –pr firma, nego iz ubeđenja, ali ipak...I iz takvog bi se odnosa i pozicije moglo mnogo, mnogo ranije provaliti da je Koštunica nacoš, da ni tadašnja DS nije imala problema sa prirodom i povodom sukoba u bivšoj Jugoslaviji, već samo sa Miloševićevom unutrašnjom politikom, da se prestolonaslednik lažno predstavlja i drugo.

 BTW da li je new born građanski aktivista VBP bio i član krunskog saveta ili samo glasnogovornik i ceremonijal majstor građanina Aleksandra Karađorđevića, koji se lažno pretstavlja? 

 „E sad,  Zoran je taj trenutak iskoristio da se približi toj „paljanskoj ekipi“, ali ne zato što ih je voleo ili što im se divio, već zbog onoga što je stalno tražio saradnike, odnosno koalicione ( ! JM) partnere sa kojima će lakše da ruši Miloševića. Ako je Milo, naravno da mu je bliži Milo od Miloševića, ako je to bio Karadžić, onda i Karadžić, pa sa Šešeljem se DS nekad nalazila i dogovarala dok definitvno nisu uvideli da je to, u stvari, rezervna Miloševićeva stranka. E, u tom obračunu sa njima on je počeo ( Tijanić) je počeo da vređa i Zorana, i to onako seljački....“ 

Hm, a kako se onda u tom lancu ishrane pozicionira Mladić, dugo najbliži saradnik Radovana Karadžića? Saradnik u borbi protiv Miloševića? Neka hvala. 

 I neke su mi druge stvari i posle ovog intervjua ostale nejasne,  VBP poslovno-politički odnosi i percepcija Karića, Peconija i Miškovića na primer.  „Pa nije bilo „bune“ ni protiv neuporedivo gorih od Miškovića. Ni najgorih zločinaca, ubica  i kriminalaca Miloševićevog režima. Mišković nije ubijao političke protivnike, ni premlaćivao građane, niti sa čarapom na glavi pljačkao bnake. Ali jeste podržavao režim koji je to radio i jeste učestvovao u pljačkanju Srbije. ( bold JM)“ 

Jaka optužba. Slažem se, eto bar u jednoj stvari, sa VBP. Ali, mi nije jasna osoba koja onda može, par pasusa kasnije,  da kaže sledeće:„Pokušao sam  jednom prilikom da napravim neki poslovni dogovor sa njim, ali se bezuspešno završilo.“ Šta bi bilo da se uspešno završilo? Da li bi i u tom slučaju VBP rekao:“ Ja se zgražavam što je postao apsolutni vlasnik Srbije. On je vlasnik političkih stranaka, on je vlasnik skupštinskih mandata, on se pita ko će biti ministar......Na sreću njegovih protivnika, za sada ne ubija. ali, i Milošević je počeo tako što je prvo hapsio. “ 

A tek Karić. Sećate se, to je onaj što je za vreme poslednjih izbora imao dnevne novine Opozicija, u kojima je, između ostalog, sarađivao-uređivao  i VBP.

  „Da, on je prešao na platni spisak Boguljuba Karića da po nalogu Mire Marković „upakuje“ novu televiziju kojom će se uništiti opozicija, a Slobi omogućiti da vlada Srbijom narednih trista godina. "

Pročitajte sami šta VBP kaže za Peconija i njegov „zemunski klan iza njega“ od koga je, sada već jadni Karić ( koalicioni partner, ko Karadžić?) kad mu je razrezan porez morao da se uzajmi.   

Ima toga još, naravno, al se smorih. Sudeći po količini podataka, ekskluzivnih informacija, i onih iz prve ruke, ovaj čovek je opsednutiji praćenjima, službama, dosijeima nego Koštunica iz njegove priče.   I ucenjivački kapacitet im je izgleda podjednako veliki. Pa kod koga prođe, prođe. ovde. Ono sad, što kaže da je Srbija omanula, zahvaljujući, Koštunici koji je sprečio da se „lustrira“  Mišković, govori i o njemu, ali i  o delu građanske  Srbije koja je njime fascinirana.  

 BTW, nemojte stepen moje, eventualne,  auto i/ili destruktivnosti povezati sa činjenicom da sam solo, bez lekara, sa prozaka prešla na zoloft, koji mi ne prija, ovo ja pri čistoj pameti. ( evo malo ekskluzive da pomrsim bar malo namere nekima;) 

 „Somebody told me that modesty is a private virtue and a public vice. It doesn’t go with the territory of being Speaker. Well, I’m ready to cross that bridge.“ 

Nancy Pelosi, VOGUE, March 2007  

3, 2, 1 kreni.........      


Posto

zadnje godine ne chitam nashu stampu interesuje me jel' u tom intervjuu spominjan i Milan Beko, bilo pozitivno bilo negativno... chisto da budem obavesten.


Monumenti

Nazivati MONUMENTE žute štampe HIBRIDIMA je u najmanju ruku neumesno.


Jelena, lična molba

Molim te da iz naslova izbaciš ovo (ionako se se loše oblačio). Čisto da NKVD šljamu, bagri i propalitetima izbaciš razloge za ad hominem argumente.


sto?

George Bus se ne oblaci lose?
a i hm, secam se nekad davno na blogu je jos poneko inosio licne opservacije nerelevantne za topoke skroz...nije ni VBP jedini u tome :)


Niti sam se nekad davno a

još manje sada slagao s tobom u bilo čemu. Ali ono što sam juče pročitao potpisano nikovima Berija i Nemanja Smigić a što je bilo upućeno tebi je primer pravog blogerskog silovanja u pokušaju. Ukoliko moderatori i Restak, ostali VIPovci ne nalaze hrabrosti (?) i potrebe da na to reaguju, ima ko nalazi. To nije pitanje političkog, kulturnog ili ne znam kakvog drugog (ne)slaganja, to je pitanje elementarne pristojnosti i kućnog vaspitanja.


ma cool

samo mi se ni kod tebe nekad nije svidjala artikulacija neslaganja...

pitaj mene na blogu sta sam bila u skoli etc, da li su me voleli ili ne, da li sam bila smotana ili ne ....zaista ne vidim kakve sve to veze ima sa mojim pisanjem ovde


ok, razumemo se

ni u ovom mom angazmanu nema niceg licnog.


deal -to sam tako i shvatila

anyhow, sto rece neko sa foruma, sam mi pokazao vanjagator, "Who the fuck is JM", posto je ta smigiceva pretnja izazvala "burne" reakcije i osude i blogerske i sire zajednice :))


Ma hteo sam i ja da reagujuem

Moram priznati da sam ostao zapanjen kad sam procitao ovaj post Nemanje Smigica:


Poruka Milicki
Nemanja Smigic (19 April, 2007 - 12:54)

Slusaj sestro, jos jednom li u nastupima krize i licnog besmisla, potegnes mene i moje ime, bicu prinudjen da administratoru prosledim tvoju otpusnu listu sa dijagnozom, kako bih se zastititio od takvih osoba.
Nemoj me terati da to radim!

Otkud nekom uposte ideja da zabranjuje neko drugom blogeru da ga pominje??? U kom tom blogovskom pravilniku stoji? E sad ako ga neko vredja onda naravno da moze da se zali administratoru ... ali koliko ja vidim on je taj koji vredja pa time krsi ta ista pravila i rizikuje da bude banovan!

Uostalom on je pre neki dan na vrlo ruzan nacin vredjao predsednika Tadica iduci cak dotle da nam "saopstava" toboznji sadrzaj njegovih SMS-ova!!! Za takve stvari bi svaka osoba pod stvarnim imenom i prezimenom mogla i zakonski da odgovara. A postovi sa takvim sadrzajem nas anonimnih blogera (u koje spada i g. Smigic nezavisno da li mu je to pravo ime i prezime) bi morali biti brisani ... a autor (eventualno) banovan ...

Inace Jelena, sto se tice ovog tvog teksta ne znam sta da kazem - suvise malo informacija za nas koji nismo imali priliku da procitamo intervju da bi mogli da imamo odredjeno misljenje (jedino je jasno da ti VBP bas nije drag;). Voleo sam da citam ranije sta on prica (makar se nisam slagao sa svim). Pretpostavljam da je sada jos vise na liniji LDP sa cijim mnogim stavovima se ne slazem ... Sudim po onome sto je Tamara ovde pre neki dan citirala ... Ali sam siguran da cu sa zanimanjem procitati taj intervju (ima li ga negde na netu?)

Pozdrav,
Vasilije

ps. Jedna od retkih stvari u kojima sam se slagao sa tobom je "opanjkavanje" Ruzice Djindjic. I po meni je to NEDOPUSTIVO od strane anonimnih blogera (a koliko se secam to su radili i g. Smigic i Kristina K.) posto je to onda obicno rekla-kazala, pa bi moralo da bude sankcionisano od strane administratora ... Ako nesto u tom smislu radi VBP to je vec njegova stvar posto to radi pod punim imenom i prezimenom pa prema tome moze da bude i tuzen (ali svakako ne bi bilo moralno) ... Ali ako je rekao samo da Djidnjiceva majka ne komunicira sa Ruzicom, mislim da i nije bas nesto strasno. Pa nisu ni prve ni zadnje svekrva i snaja koje su u takvom odnosu :-)

edit-pps. A moram priznati da sam ocekivao i da ce se g. Restak ograditi od izjave jednog anonimnog blogera kao sto je Smigiceva: bicu prinudjen da administratoru prosledim tvoju otpusnu listu ... Ili mi to ovde, pored zokstera, imamo jos jednog sa "posebnim stilom" (i posebnim polozajem) koji bi bio nesto kao "zastitni znak sajta" ... Ako je tako onda nije cudo sto ljudi napustaju blog ...


to vasilije

ne znam tacno zasto, ali mi se "javilo" da ce reakcije na tu pretnju biti "burne" kao sto su i bile :)

tnx anyhow, jer ne radi se uopste toliko o meni, stvar je ipak malo sira i ozbiljnija

PS evo skinuse taj post -tek sad iako nije izazvao nikakvu reakciju, ili zbog toga ne znam. Dobro je da si ga kopirao, proglasio bi me smigic za opsesivnu maniju gonjenja, ludost, a tek uros :))

edit-evo ga vratise :)


Doktore

cini mi se da ti je promaklo da je Berija izbrisan i banovan neposredno nakon sto je irekao te optuzbe licne prirode o kojima pricas.
Cudi me i da ti Jelena nije ukazala na to kad je vec tebi promaklo.


Restace

Promaklo to za banovanje. Ja drugih kanala komunikacije sa Jelenom osim ovog preko bloga B92 nemam, pa mozes i sam da se uveris u to sta je ko kome rekao.

A komentar o otpusnoj listi Dr N. Smigica da li jos uvek stoji tamo gde je bio u protekla dva dana?


Ne znam

.


Cini mi se da

koristis svaku priliku da popljunes po Bebi.
Ne znam zasto to radis.


heh

Zar nije na blogu b92 vec receno da ce Jelena da pljune po Bebi?


vanja

gde sam ja to i cime pljunula?

razbih se jebeno prekucavajuci txt ne bi li potkrepila navodima analizu dva intervjua nista drugo, ti meni tako!


Nije bio Blog, ipak forum b92

Cisto da se zna ja ne ucestvujem na b92 forumu, tako da je to neko drugi izvalio

te uredjuje opoziciju, te boldirano, te ovo, te ono...


ipak, ti si najavio pljuvacinu :)

a ja mirno i dostojanstveno, sa argumentima, otovrila samo par pitanja nista drugo:)

oni su samo konstastovali da sam intervju nazvala debilnim. sto jesam.

sto rece tamo neko uostalom "Who the fuck is JM?"


2 Jelena

Al malo je islo na pljuvanju na OVOM blogu.
Na jednom od blogova si rekla da je intervju DEBILAN.
A i ranije si pljuvala VBP na nlogu.
I, da, osudjujem ono sto ti je rekao Nemanja S.
U potpunosti.
S tobom se slazem glede politicke ideje, ali ne u nacinu na koji je iznosis, i ne u diskvalifikaciji onih koji ti se ne svidjaju kao po defaultu losih.
I nije vazno je li on progovorio o Srebrenici devedesetih ili pre 3 godine prvi put, vazno je da se uopste o zlocinima progovori.
Gledas mnogo usko, koliko znam liberalka si, a mi liberali i liberalke uvek gledamo shire na stvari.;)
I ja imam dosta zamerki glede Bebe, pre svega zbog pretnji upucenih Natasi Kandic pre nekoliko godina, ali on je jedini koji moze ovu zemlju da, novim vanrednim stanjem i Sabljom 2, oslobodi zlocinacke proslosti.
SFSP i nadam se da sam ti razjasnio svoj stav.


VBP spasilac

"ali on je jedini koji moze ovu zemlju da, novim vanrednim stanjem i Sabljom 2, oslobodi zlocinacke proslosti.".....

Na bazi cega je ova tvrdnja? Ko je taj Beba uopste...sta mu je zanimanje...gde je radio pre 5 oktobra i gde radi sad...Slusala sam ga u Insajderu, njegova prica je bila neozbiljna kao i nacin na koji je pricao...ako taj treba da nas spasava bolje da se svi iselimo..


Svidja mi se

text. Sa zoloftom ili bez. Svidja mi se i Nensi. A i Beba nije loš frajer ;)
Pitaj ipak čika doktora ove lekove ne smeš sama da menjaš (ovo ozbiljno).
A i ovo za text ozbiljno...


tnx

o ukusima ne vredi raspravljati, genralno. legitiman stav.


Beba je o.k.

Nisam citala taj text, pa ne mogu da ga komentarisem. Ali nacelno, sta Vi Jelena hocee da kazete? Beba nije savrsen? Nije ni blizu. S druge strane, tako je malo ljudi sa ove strane da mogu sebi dozvoliti taj luxuz da budu nesavrseni. Necu Bebu za muza, samo hocu da ima mogucnost da nam kaze ponesto, iznutra.
Evo nekih njegovih kvaliteta:

1. Ume i sme da kaze.(To je i Vas kvalitet)
2. Pored Cede i Vesica, svojevremeno, prozivan je od Tijanica.(Nije kvalitet, ali je preporuka)

To sto u poslu hoce da radi sa ovim i onim mi ponajmanje smeta. Jer, na kraju krajeva, ovde ako covek hoce bilo kakav posao sa tzv. poslovnim ljudima ispada da ne moze da omasi sljam. Tada mu preostaje samo da se prebaci na neku umetnicku delatnost.

Sve u svemu, imamo isuvise materijala za kritiku sa one strane. U stvari, nemam nista protiv kritike ali mi se ucinila skoro strast.


jagolika

jeli vam ovo prvo gostovanje na blogu, ne secam se da sam vas nik vidjala, bar ne na mim blogu do sada?

dobrodosli u svakom slucaju.

cujte, izmedju kupovine iu yari i imanja postperjd 063 broja i nekih drugih stvari, u tom delu se debelo ne slazemo.

nisam primetila da branim da VBP kaze sta hoce, ali zadrzavam svoje pravo da kazem sta ja o nekim delovima toga, i nacinu kako je to plasirano, takodje kazem sta mislim.

ukljucujuci i to da je za mene far from ok.


Hvala za

Hvala za dobrodoslicu.
Kritika nacina je u redu, samo mi se ucuinilo da idete na celokupan lik i delo.
Uzgred, upravo slusala pescanik. Nedostajete.


ne mogu da kritikujem celokupan lik i delo

i to me i muci:), jer imam mnogo praznina i nelogicnosti o kojima sam i ovde pokusala nesto da kazem, pa je meni zanimljivo na osnovu cega je nastlaa takva pomama za tim covekom u civilnom sektoru i gradjanskoj srbiji

iskreno, apsolutno mi se gadi nacin na koji taj covek diskvalifikuje ljude, ne na osnovu politickih argumenata ili dokazanih cinjanica-sa tim nemam problem, nego na osnovu daleko veceg raspolaganja nekim podatcima, ako su uopste tacni, koji uveliko prevazilaze ono sto vi smatrate
normalnom radoznaloscu za nekim insajd info


jelena,

Apsolutno je legitimno kritikovanje delova intervjua koji nisu ok.

Ono sto smeta jeste cinjenica da sve sto si napisala izgleda kao da imas jedan izgradjeni negativan stav prema VBP, i da si iz intervjua izvlacila delove koji bi potkrepili taj stav.

Ono sto ti se ne dopada, tj. ono sto te zanima jeste pitanje kako je "nastala takva pomama za tim covekom u civilnom sektoru i gradjanskoj srbiji", kao i nacin na koji diskvalifikuje ljude.

Drugim recima, ti njega posmatras kao Tijanica u nasim redovima, sto nije dovoljno da zasluzi tvoje postovanje. I nervira te zasto se gradjanska Srbija lozi na takve ljude.

Medjutim, cini mi se da bismo bez takvih ljudi (jakih i ludih), mnogo duze i teze podnosili teror onih koje on diskvalifikuje. Licno, za ono sto osecam prema DSS-u i okruzenju, VBP je suvise blag i kulturan. Takodje, u razmatranje ne uzimam delove u kojima preteruje, kao na primer kada u pricu uvodi teoriju zavere nekih tajnih udruzenja. Ali generalno, sve sto kaze je na mestu. I ispravi me ako gresim, ali ne vidim da je do sada izgubio niti jedan spor na sudjenjima.

Dakle, ono sto on govori itekako ima smisla. Ne vidim razloga da zbog povremenih ispada ili preterivanja uzimas na zub citav njegov intervju, a da to ne stavis pod "osobenost njegovog karaktera" koja ne utice preterano na sustinu.


to buda -umesto opsirnijeg odgovora

Uz sve ograde da sam propustila, i uz unapred iskazanu zahvalnost za svaki očit demant, ja sam VBP izjave o strahotama Srebrenice počela da čujem tek negde 2004. a možda i 2005.

ti?


a i ovo

Poruka Milicki
Nemanja Smigic (19 April, 2007 - 12:54)

Slusaj sestro, jos jednom li u nastupima krize i licnog besmisla, potegnes mene i moje ime, bicu prinudjen da administratoru prosledim tvoju otpusnu listu sa dijagnozom, kako bih se zastititio od takvih osoba.
Nemoj me terati da to radim!

ja nisam uopste prva kojoj se tako obraca. smatram to asolutno nedopustivim. i stetnim, zato sto ljudi koji takvim nacinom diskvalifikuju neistomisljenike, pa cak i istomisljenike, DISKVALIFIKUJU I SISTEM VREDNOSTI ZA KOJI SE SATRO ZALAZU

ne mislim da je gradjanska srbija toliko jadna da je samo VBP ( i po cenu takvih stvari) moze spasiti. i to ukljucenjem 2005.

ako je tako, onda je ni VBP tek nece spasiti svojim govorom mrznje prema ljudima iz republike srpske i sl


pa dobro,

Da li stvarno mislis da je bitno ko je prvi poceo?

Neostrasceno pitanje je: Da li je VBP pre 2004. velicao ulogu srpske vojske u Srebrenici?

To sto o tome nije govorio, i to sto nije bio deo gradjanskih udruzenja i inicijativa za ljudska prava ne mozes da mu uzimas za zlo.
Recimo da se covek kasno upalio, ili da nije kapirao, ili sta god. Negirati to jeste negiranje mogucnosti evolucije.


ne nije

neostrasceno pitanje je i zasto je tek tada poceo! sta ga je sprecavalo da ima jasan stav o tako jasnoj stvari i ranije?

sorry ako ovde vidis ostrascenost. podvedi to pod elementarnu radozanlost.

smatram i to sam javno govorila ( al me za to niko nije optuzio za ostrascenost) da je nebojsa covic "tek" 97 otkrio posast slobodan milosevica, sto ga je u mojim ocima uvek kotiralo kao strano telo u dos, da ne kazem nista drugo.


Mozda je i imao jasan stav,

Mozda je i imao jasan stav, ali ga nije govorio jer nije bio angazovan/exponiran.

Sa Chovicem je skroz druga stvar jer on JESTE ucestvovao u vlasti Milosevica, te samim tim zasluzuje svaku kritiku. Prevesti Chovica u VBP, trebalo bi da pomislimo da je VBP pre 2004. bio na suprotnoj strani, kao sto je NCh bio do 1997.

Upravo to hocu da ti kazem. Ok je tvoja radoznalost, ali ne smaraj oko nebitnih detalja. Istrazi sama ako te zanima, bez aludiranja na mogucnost da je VBP bio ne znam sta pre 2004. Ili jednostavno jasno kazi sta mislis da je on bio pre 2004.


ne mogu

jer ne znam

vidis, svako ko je tada u tom ludilu imao stav, ako jeste, a nije govorio javno-a mogao je bar na skupovima opozicije vidi koliko slika sa protesta - je po meni odgovoran sto se nije ukljucio u zaustavljanje tog ludila.

sto se strana tice, mislim da sam otvaranjem pitanja njegovog odnosa i saradnje ili namere za saradnju sa bogoljubiom, karicem i peconijem bila vise nego jasna da mi nije jasno!

kao sto sam javno pitala gde spada mladic u spomenutom lancu logickom -svi milosevicevi neprijatelji su moji saveznici -kojim po meni btw, kao i na nekim drugim mestima, vbp solidno diskvalifikuje pokojnog premijera


jelena,

odgovorio sam negde dole na isto pitanje.


Šta je bio

Za nekoga ko je, kao VBP, bio blizak SPO-u 90tih, može se pretpostaviti da je bio nacionalista i to prilično radikalan. To istovremeno objašnjava njegovo koriščenje porekla, izgleda, inteligencije i tome slično u javnim obračunima sa svojim protivnicima, a sa čime se Jelena sa pravom ne slaže.


slazem se, Budo,

sa svim sto ste napisali. (izvinjavam se sto dolazim tek s veceri).
Koliko se ja secam, covek se retko ili nikako pojavljivao u javnosti do Insajdera i radio je potpuno druge stvari u okviru vlade. Osim toga, ako je tacna ona prica o veceri kod Ceptera, REKAO JE, i to ne na forumu ili blogu, ili u Pescaniku, medju svojima, vec u lice zveri.
Sto se tice jezika i recnika, pa ni J. ne vazi za slatkorecivu - zato mi se i svidja.


to jagolika-o slatkorecivost

postoji velika razlika i u 'nestandardnim" javnim nastupima.

sleng, psovke, su jedna stvar,

ali diskreditacija oponenata na javnoj sceni ( posto ne mogu za vbp reci da li su mu i politicki protivnici, jer u to i duboko sumnjam i a i ne znam da li je covek i formalno clan ldp) na osnovu fizickih karakteristika je nesto sasvim drugo.

kao sto je kult fasizam prozivati nekog sto slusa leontinu i na osnovu toga ga takodje javno diskreditovati. da ne pricam o tome d aje stavaljanje jos i leontine -ko cipiripi na kraju u pesmi djordja balasevica- u stvari diskreditacija ranijih tezih i osnovanijih optuzbi koje je, npr, vbp, izneo protiv miskovica!

pri tome je to sirenje negativnih stereotipa kada radi javna licnost, i nije isto kao kad se klinci u skolskom dvoristu popickaraju d ali je bolja ceca i britni spirs i ko ima vecu glavu. to se u svetu koji ima javne radnike malo odgovrnoje zove ne smao kultura vec i odgovornost javnog nastupa.

no, kada je u pitanju vbp, otvara se i pitanje kako mu na rec verovati i za neke cinjenice koje on iznosi o kostunici i drugima, kada je u stanju bezocno da laze o nekim drugim stvarima i da te lazi iznosi u javnost.

kao sto sam vec negde napisala, osoba koja je u stanju to da radi, po meni kompromituje ideju za koju se zalaze, i mislim da na duze staze samo steti zajednickom cilju nego sto mu doprinosi.

dakle, ni u ovom blogu ja nemam problem sa vbp-odavno mi je jasan pogotovu ne licni, ja imam problem da RAZUMEM ZASTO GRADJANSKA SRBIJA ne pokusa da te stvari, ako im je on vec guru, ne reducira, da mu na to skrenu paznju.

kao i na koketirnaje sa jednim tabloidima a kritiku drugih. kako ih delimo, na bebine i kariceve OK tabloide i na druge hibride tabloidnog novinarstva?

jer ovak, seselj ne sme da siri etnicku i drugu netrepeljivost, a beba sme, jer ima "legitiman povod" .

nije dobro.


to buda

bojim se da imas isuvise argumenata, kao i neki drugi ovde, pa da je sad u toku shoot the meassanger sto je jednostavnije nego mozda kriticki pristupiti temi i o tim argumentima validno raspravljati.

primecujem da mi nisi odogovrio sta mislis o napadu nemanje s.

cutnja je nekad recitija od bilo kojih reci.

dakle, za razliku od nekih koji koriste nikove ne da bi bili konstruktivni ucesnici debate, vec da bi kao nn lica pretili i denuncirali, ja sam dala sve kontakte da me odmah njegovi advokati i sudski pozivari kontaktiraju, toliko o patetici.

ne znam st amislis o toj vrsti blog junastva, jer ja mogu sudskim pozivarima samo da kazem pozovite nemanju s adresa-blog.

jajarski.


osobenost karaktera -za jednoclani sud javnosti

budo,
mislim da ni intervju ni moj blog u osnovi nisi dobro procitao.

ja nisam pod osebujnost karaktera niti pod "lingvisticke greske" kakoje to neko dole nazvao podvela ozbiljne ispade govora mrznje, koje se vbp vrlo cesto 'omaknu" u zaru borbe.

ne to sto I ON kao i mnogi drugi kritikuje Kostunicu nije nikavo opravdanje da cini druge stvare koje su drustveno neprihvatljive a cak i kaznjive.

Argument da je najbitnije da on razvaljuje Kostunicu i jos neke pa da ga zato ne treba analizirati je nevalidan. Kao i pitanje zasto me zanima kad je bas on poceo da prica o Srebrenici i drugo. On i sam pretenduje da pokaze da je nesto posebno, posebno ugrozeno, posebno vazan, posebno obavesten. Nastranu sto u svakom njegovom nastupu u javnosti mi slusamo sve od kulina bana naovamo, najcesece sa dokazima tipa ja znam bio sam tamo -to je dakle tako, on i sam ne krije da politicke ambicije, koje ne moraju nuzno biit artikulisna kroz partijski rad posto ga to smara. To i pokazuje nastupima i kolicinom prisutnosti u javnosti ( osim ako smatras da to sto je dao "samo" 10 int govori o njegovoj medijskoj "povucenosti"). U tome ocito marketinsko iskustvo dolazi do izrazaja, ali je sve tanji i slabi i zastupanju ideje, i politicko-ideoloskoj kritici oponenata. Za nekog ko ima takve ambicije i toliki kredibilitet u jendom delu javnosti u Srbiji, mislim da je solidno nepotkovan, i upravo u tom gap lezi razlog moje nanaliticarske zainteresovanosti. Dakle, secas se kad je Teofil jos rekao tipa - hej, pa sta je argument da je neko bio protiv milosevica, trebalo je oduzeti licnu kartu onom ko nije. E pa tako i oko Kostunice i Co. elementary my dear watson.

Ne znam cime se bavis, niti od kada si vatreni anti-Kostunica, ali leba ti sta ti on to sustinski novo kaze, ili u najboljem slucaju i po tebe i po tvoje postovanje vbp, sto do sada VEC nije rekao? Da li si se ikad pitao sta je tacno razlog sto se on medijski javlja samo u namontiranim intervjuima, sto uopste nije u stanju da udje u polemiku-ovde ne mislim na talk shows? Da mu mnogo toga ne opravdavas temperamentom? Hm. Mislim da to koristi solidno kao paravan da sakrije neke druge stvari i praznine.

Tebi mozda ne smeta, kao nekima govor mrznje-lingvistika dok kritikuje Kostunicu, meni jako smeta, jer je to elementarno nepoznavanje koncepta nediskriminacije-i kod vbp ali JOS MNOGo OPASNIJE kod sledbenika mu, smatram ozbiljnim problemom to sto pokazuje elementarno nepoznavanje pojma lustracije a o ideju kako se uspostavljaju, odrzavaju medjunarodni odnosi da ne pricam. To zaista trazi poseban blog.

Sto se tvoje konstatacije i argumenta da nije pukao ni jedan spor tice-necu te demantovati ja nego vbp-koji sam kaze koje je sporove pukao.

Ako ti je pateticno ono sto sam JA navela ( ili je pateticno to sto sam odmah prihvatila da me tuzi i dala podatke) kao PRIMER skepse u nase pravosudje ( cisto na osnovu toga sto na osnovu te teme ja sticem sliku o stanju u pravosudju, najblize mi je kao validan argument) kada sam rekla zasto necu nikakvim uspehom smatrati to sto cu ga eventulano dobiti na sudu evo ti jedan drugi 'manje patetican", nadam se, argument:

"Svi smo zaboravili da u nasim "nezavisnim" sudovima rade Milosevicevi" obozavaoci. Ili recimo 179 sudija koje su postavili vojislav Seselj i SRS, kad su sa Milosevicem napravili vladu. Takvi uz zastiti vide Skero vedre i oblace srpskim pravosudjem."

Jos jedna od stvari koju nisam razumela u tom pretenciozno dugackom intervju ( kao sto sam rekla ima toga jos samo sam se smoril, a posle imala preca posla ...) jeste kako to da Beba kao dokaz u javnosti, a i drugi njegovi fanovi, koristre upravo cinjenicu da su sve te dobili na sudu, a ovde i sam govori o jako losem stanju u pravosudju. Kad dobije presudu to je dobar sudija, kad pukne to nije, mislim koji je kriterijum?

Mozda sam previdela da su razozi i pozicije sa kojih ja posmatram ulogu i ovaj int vbp meni ocite, ali da drugima nisu. eto, pokusala sam da ti objasni, a sad kacim i ovde jos jedna deo prepiske sa restakom od sinoc, po meni vrlo bitna tema koje sma se, takodje, takla ovde, i koja prolazi potpuno nezapazeno, nema osvrta, smatram je vrlo bitnim i indikativnim-kao i pitanje oko medijske sudbine RUC, na sta dobijam odgovre tip" slava je a vi mene pitate o vladi"

pricali smo ti i ja o tome. mene je brinulo, kao sto me i sad brine, sto niko od blogera ciji su tekstovi sistemstski prenoseni nije bucnije reagovao i od toga se ogradio. takodje, ne vidim d ase vbp ikad igde ogradio od svih tih silnih navoda koje je Opozicija prenosila njegovih do sada ( a ni sada).

takodje, brinulo me je vec tada i to sam javno pitala, zasto ugledni ljdi sa liste "od nas zavisi" daju tom karic outeltu legitimitet intervjuima na po dve tri strane?

upravo sam to ponovila na ovom blogu, glede i svezno pravde? zasto canak i drugi i tu daju intervjue?

i da, pitala sam da li se i time obesmisljava sad i ova akcija podrske ugrozenim novinarima, kad smo skoro svi saucesnici u legitimizaciji tabloida takvim svojim postupcima, ili osdustvom reakcije. to jest, svi koji daju intervjue u tim glasilima daju legitimitet prozivkaam zena iz civilnog drustva, ovome sad sto rade oko sandzaka, svemu, pa i kulturi nasilja, koja se promovise umesto da se sankcionise! mislim da bi time zaista korisno pomogli i odgovornim novinarima i stvaranju ozbiljnije klime za javnu rec.

ne znam, takodje, da li se secas ja sam na ovom mestu pisala blog sedam dana koji su potresli svet o radio fokusu i to je, mislim da znam i zasto:) proslo solidno nezpazeno.


jelena,

ok mi je tvoj fajterski stav.
Ajde da ti kazem zemunski: postujem ga, brate;)

Ali u ovome se apsolutno ne slazemo. I to ne samo oko onoga sto si napisala, tj. ono sto dovodis u pitanje, vec i oko nacina na koji si polemisala.

Zokster je vrlo lepo u 2 navrata reagovao.
Najpre pozivom na smirivanje, a zatim i objasnjenjem da su svi argumenti na stolu i da je svaka dalja diskusija mlacenje prazne slame.

Ajde okaci novu temu, pa da se zamislimo ko ljudi.

Pozdrav


JM - Zasto tako ne reagujes prvo ovde

na blogu B92, gde se ljudi jos uvek "uce" kako da se izrazavaju ?

Nisam primetio tvoje reakcije na vredjanje, etiketiranje i omalovazavanje bilo recima bilo slicicama od strane onih koji su ti ocigledno ideoloski bliski. Naravno neamju istu tezinu kao jedan VBP ali "Who the fuck is VBP and what did he do to be the untouchable ?"
Zasto, receno recnikom NVO, ne pocistis prvo u svom dvoristu ?
Ili reagujes samo kad tebe potkace pa se uvredis kao seoska mlada ?

Inace svaka cast za tekst. A narocito mi se svidja poredjenje sa gospodjom Pelosi - ugladjeno ali jebitacno :-)) - prava formula za gedzovane sa obe strane okeana.


strogi ajde budi i pravedan

prvo, zaista fizicki ne mogu ( mada ovde ima pretendenata da razvale i zakone fizike :) niti zelim svaki put reagovati na sve. mislim da za to postoje urednici i sl.

gde sam ja potkacena pa sam kao seodska mlada reagovala?

btw, vise puta sam i na ovom blogu rekla da smatram da je lose i neispravno koristiti diskvalifikacije tipa K-Nin etc, vredjati ljiljanu smajlovic zbog velicine grudi pa na dalje.

u svojoj javnoj kritici javnog rada nekih sa cijim se delovanjem ne slazem ili ga nalazim stetnim trudim se da da dam validne argumente i kontraprimere.

ajde se i ti potrudi, pa nam navedi gde ja to u diskusijama na mom-nasem ( kad ga ne potpisujem eksplicitno ja) blogu dopustila.

mislim da sam bila jedna od redjih koja je brisala slike zoksterove i tamare c npr

btw ja sam se drznula da pokupim par papirica iz VBP dvorist apa vidi kroz sta prolazim :)


Ne ocekujem ja

da ti sad budes dezurni policajac, ne narocito za likove koji ovde opet dozivljavaju/prezivljavaju svoje tinejdzerske godine pa se igraju sa ljudima koji su zeleli da nesto i kazu kad im se vec pruzila prilika.

Izvinjavam se ako nisam primetio tvoje reakcije. Na zalost, broj losih postova - na politickim temama - prevazilazi broj dobrih.


hahahahaha

Moram da priznam da ne znam nista o VBP niti me zanima, ali Nensi Pelosi je na istom stupnju raspada kao i Borka Vucic, samo sto je kvalitetnije balsamovana.


a ne

66 godina, rodila petoro dece i izgleda kao prava svetsa dama


da je svetska

videlo se u poseti Siriji kada se odenula samijom. Kao i sve demokrate, lukava i prepredena.


Jelena ovo je zloupotreba!

Jelena, nekako je tuzno ovo sto pisete. Veoma je ocigledno o cemu se radi - ali Vasem licnom nezadovoljstvu ili povredjenosti nema mesta u javnoj komunikaciji. Vasa mrznja prema Vladimiru Popovicu je licna. Iako sam profesionalno kvalifikovana da i nesto vise kazem na temu odnosa koji vi ovde demonstrirate, ostavicu to misljenje za sebe. Mislim da je i laicima jasno u cemu je problem. Urednici ovog medija (VIP Bloga) bi trebalo da vode racuna ko i na kakav nacin koristi/zloupotrebljava poverenje koje su mu ukazali tako sto su mu dali priliku da javnosti prezentira svoje dnevnicke zabeleske. Po mom misljenju Vi spadate u one koji su zloupotrebili ovaj mediji za svoju licnu osvetu.


osvetu

ingrid, i vi ste novi ovde. dobrodosli. Da li vi to nesto znate sto ja ne znam, sto bi potkrepilo vasu konstataciju da se ja svetim.

da li sam ja iznela neke insajd info?

Kao sto sam rekla i vanji, solidno sam se potrudila, celo jutro sam stukla, ne bi li dala neke argumenta za svoje politicko i javno pravo, da imam suprotno misljenje i da postavim pitanje SAMO NA CEMU SE TO TACNO temelji beatifikacija VBP.


Jelena

iako se vecinom, kao sto si verovatno zapazila do sada, ne slazem sa nekim tvojim tumacenjima iz prethodnih blogova, primetno je da je VBP ovde jedan od omiljenijih likova, sve u nasem dobrom maniru kulta licnosti, glorifikovan i citiran kao Mao Ce. Pa cak i da se radi o licnoj vendeti, zasto da ne? Koja etika to ne dozvoljava?


nema licne vendete

jer nema licnog odnosa. sa covekom sam pricala jednaput u zivotu kad me je nicim iziavano pozvao telefonom da mi se majke naj....pre jedno par godina, na sta sam spustila slusalicu.

nije poenta ovog bloga bio ni vbp ni noj odnos prema njemu, vec pitanje sta tacno i zasto deo gradjanske srbije vidi u njemu


Šta građanska Srbija vidi u VBP?

Govoriću u svoje ime, to jest ponoviću ono što sam rekla pre neki dan, kad sam pročitala intervju za koji lično mislim da je odličan: Beba Popović vodi svoj lični rat, sam protiv svih. Ali, to što je bio insajder važnih događaja taj rat automatski čini relevantnim i nama koje zanima PRAVA istina o događajima iz tog vremena. Beba ima veliku ličnu hrabrost da stvari nazove pravim imenom, da imenuje svakog za koga misli da je počinio zločin. Mislim da toga kod nas i dalje nema dovoljno, ovde se i dalje priča ezopovskim jezikom o "nekim interesnim grupama", "izvesnim pojedincima", i sl. Tako rade političari, ali on ne mora jer to nije.

Kod njega potreba da se bori za istinu očito dolazi od osećaja ličnog gubitka i osujećenosti, kako zbog toga što je izgubio bliskog prijatelja, ali i premijera, pa zatim verovatno i zato što su mu svi poslovi u Srbiji uništeni i zatrti (skoro) državnim dekretom, ali, verovatno, i stoga što misli da još ima nade za građansku Srbiju od koje ne treba dići ruke.

U ostalom, ako ćemo da gledamo čak i iz vizure tema za koje se ti zalažeš i boriš, uzmimo recimo pogibiju vojnika u kasarnama - verujem da bi i tu beskompromisna borba VB Popovića za istinu dobrodošla. Hoću da kažem da nema razloga antagonizovati ove dragocene ljude koji se, verujem, iskreno zalažu za "građanizaciju", "sekularizaciju" i "demilitarizaciju" Srbije.

A to da će njegovo pominjanje Delte Miškovića i ostalog ološa u veoma negativnom kontekstu pokrenuti lavinu pljuvanja po medijima i beogadskim interesnim zonama, a možda i zabranu rasturanja sledećeg broja Statusa - to je bilo potpuno jasno i očekivano.

Ono što meni nije jasno jeste zašto se ti, Jelena, ovoj hajci na Bebu Popovića baš sad priključuješ? Zli jezici to mogu da protumače na razne načine. Zaista mislim da je to krajnje nekorisno za političku opciju, kojoj (ako sam dobro razumela tvoj angažman oko prošlih izbora) iskreno pripadaš?


to krasici

izvini, gde ti vidis hajku?

sorry, pocinje da mi se javlja da je ovde vise nemoguce imati svoj stav, ako iole odskace od nametnutog mainstreama cak i u mikrorazmerama

i dalje smatram da je intervju diskutabilna, da ima mnogo cudnih mesta, i da se uporno koriste diskvalifikacije po poreklu i izgedu koje su neprimerene pre svega onima koji se satro zalazu za toleraciju i gradjasku srbiju.

ti verujes da je iskreno, meni je malo diskutabilno, pa sam javno otvorila neka pitanja, zamolila za argumetovane kontra primere, etc, ne vidim gde je hajka.


Kažeš da je intervju diskutabilan, OK.

Da li hoćeš da kažeš da nije politički korektan, jel to?

Od "čudnih" stvari koje su ti zasmetale u intervjuu navodiš pominjanje Ružicinog imena (koju su, btw na toliko mnogo ružniji način zloupotrebili u ovoj DS kampanji, pa se ne podiže ni kuka ni motika, al ajde, nije sad to tema) i njihovog međusobnog odnosa koji su inače po tabloidima razvlačili neki drugi ljudi prilikom Popovićeve satanizacje.

A drugi primer koji daješ jeste Tijanić, o kome ... kako da ti to kažem a da budem politički korektna, pošto je to izgleda važno na ovom blogu... o kome me ne zadovoljavaju dovoljno nikakve vulgarnosti izrečene na njegov račun, mada ih pozdravjam do neba! Može da me zadovolji samo njegova brutalna smena i lustracija tog Slobinog ministra za informacije, Karićevog potrčka i Koštunicine podguzne muve!!! Ma, ja bih njega psovala i dan i noć, i sve u stilu Lukovića, samo da umem tako duhovito. Ali, ajde, da budem PC...


krasici -politicki korektno

sto se tijanica tice, evo mi ih u kancu ruc predastavnici, za koje BTW VBP zabole uvo, i bolje sto je tako, dosli da napisemo da im ni dva meseca od kako su se i putem ovog bloga obratili tijanicu sa molbom za prijem jos nije udostojio ni odgovoriti.


Vidis, lepo ti rekoh,

TIJANIĆA BI I GANDI UDARIO!!!!


nisam primetila

da sam ikada iznela neko ok misljenje o tijanicu. usudjujem se samo da primetim da smatram da u cilju postizanja nekih sustinskih rezultata treba da se fokusiramo na cinjenice i validne argumente na ne na licne dikvalifikacije i time im dajemo jos prostora da nas diskvalifikuju


diskvalifikacija

Kad kazes da je Tijanic shlihtara svakom rezimu i svetski sampion u nemoralu i neukusu, to jeste licna diskvalifikacija, ali i cinjenica. A validni argumenti su njegovo ministrovanje kod Milosevica, intervjui protiv reformatora i svi njegovi pisani tragovi.

Takodje, legitimno je kritikovati VBP, ali kritika zahteva pogled na sustinu, a ne samo formu. Jeste, u formi zna da pretera, ali sustinski on je svetla tacka svakodnevnice.

Preterano je cistunstvo zahtevati da u svakom momentu bude savrseno odmeren.


od kada je svetla tacka svakodnevnice

ja to pitam. sadasnje stavove koje propagira ( hag, srebrenicu i politicko delovanje kostunice i co) ne dovodim u pitanje.

dovodim sa druge strane u pitanje nacin kako pozicionira i od kada i zasto karica, miskovica, peconija i sl.

takodje, pitam ima li nekih njegovih davnijih izjava, da ih vidimo i procitamo.

btw znas kako u vogu kazu black is new gay npr...
e pa u politici za odrasle se odavno zna form is new essence


Quote:od kada je svetla

Quote:
od kada je svetla tacka svakodnevnice, ja to pitam

od ubistva djindjica, tj od insajdera.
a zasto ti je to bitno?

Quote:
takodje, pitam ima li nekih njegovih davnijih izjava, da ih vidimo i procitamo.

recimo da ih nema, jer covek nije bio angazovan. hoces li tako prozivati svakog sledeceg coveka koji iznosi stavove koji se slazu sa tvojim? cudno zvuci zaista. mislim, cudno je da toliko ispitujes istoriju i prozivas coveka sa kojim se slazes. cudno je da ti je to toliko vazno, a da iza toga nema ostrascenosti ili licne netrpeljivosti, bez obzira sto ti se
"samo jednom ... majke".

sto se form is new essence tice, citiracu to cesto kao da je moje rodjeno;)


ma budo cool

provaljena sam licno sam se osvetila coveku, cekala sam 4 godine mislim :) i onda mi je naleteo na volej...

cekaj tek dok se drznem da se licno osvetim celom svetu pa da i ovde kazem sta mislim o efektima na nas medjunarodni polozaj koje je svojim angazmanom i uplitanjem u te stvari vbp nacinio srbiji 2003 godine.

joj, kako bi tek cobel prosao da je ista od ovga sto mu se sad natura u kostunicinoj srbiji uradio za vreme formalne vlasti vbp:))


ne ne bi ga gandi udario

gandi bi ga izludeo da se sam udari ili samoubije.

as for argument i drugi su tabloidi vec razvlacili odnos vbp-ruzica djindjic-pa tim pre ako kritikujemo tabloidizaciju, onda bi trebali i da se ogradimo i nacinom svojih nastupima a ne smao sitnim slovima, i izdignemo od iste i ne radimo iste stvari kao nasi oponenti

od milosevicih mera zloupotrebe obavestajnih podataka, satanizacije oponenata, do tabloidizacije javne scene!


Moram da se složim sa Krasići

činjenica je da niko nije imao muda da izadje i kaže ja mislim da je taj i taj ubio premijera jedne države , po imence . Sad da li je to i tačno to je druga stvar ali činjenica je da je imao hrabrosti za to iako je mogao da snosi posledice i to sa velikim P.
Jedino njega čujem da i danas postavlja to pitanje i proziva tako glasno. Volela bih da vidim ove ostale male miševe da li bi smeli i da pomisle da kažu tako nešto.


Krasići - stvarno u svoje ime

“Beba Popović vodi svoj lični rat, sam protiv svih.”
Ovde se slažemo, očigledno je da vodi rat. Pitanje je da li je sam … imam utisak da front pomera prema delu NVO
“Ali, to što je bio insajder važnih događaja taj rat automatski čini relevantnim i nama koje zanima PRAVA istina o događajima iz tog vremena.”
Zašto bi to rat činilo relevantnim, zašto mislite da govori PRAVU istinu – pretpostavimo da postoji neki interes (materijalni) – znate veoma dobro da nije bio gadljiv na moć (voleo je da postrojava, poziva, preti ...) a tek na novac, zapravo, počeo je sa novcem Milana Beka i švercom nafte …Pretpostavljam da niste čuli za njegov “angažman” u okviru marketing produkcije Studija B… Ne znate ni za kamenolome … Dosta toga ne želite da znate...
“Beba ima veliku ličnu hrabrost da stvari nazove pravim imenom, da imenuje svakog za koga misli da je počinio zločin.”
Zašto mislite da je to kada Beba naziva “pravim imenom” (svojie “interesne” suparnike) zaista nazivanje pravim imenom. Zašto mislite da je zločin baš to i baš tada kada ga Beba nazove zločinom. Možda Beba, marketinški mag, upravo koristi marketinške trikove…
“Kod njega potreba da se bori za istinu očito dolazi od osećaja ličnog gubitka i osujećenosti, kako zbog toga što je izgubio bliskog prijatelja, ali i premijera,..”
Otkuda vi znate o intenzitetu Bebinog prijateljstva sa Zoranom. Možda iz Bebinih priča … postoje i druge, poslušajte malo okolo ….
“ pa zatim verovatno i zato što su mu svi poslovi u Srbiji uništeni i zatrti (skoro) državnim dekretom, …”
Tu se slažemo, imao je dosta "poslova"...
“…ali, verovatno, i stoga što misli da još ima nade za građansku Srbiju od koje ne treba dići ruke.”
Veoma problematična izjava.
U celini, sve što ste izjavili o VBP je bazirano isključivo na vašem ličnom odnosu “simpatije” koji imate prema njemu. Nemam ništa protiv, jedino mi smeta glasnost kojom svoj stav namećete kao istinu - potpuno Bebin manir.


Palmeru,

A zasto ne kazes konkretno o cemu se radi nego sve nesto u fazonu: a mozda je ovo, a mozda je ono, a mozda su kamenolomi, a mozda ima drugih prica...

Pa sta se to prica okolo a sto bi trebalo da osluskujemo?


licna hrabrost je diskutabilna kategorija btw

Poruka Milicki
Nemanja Smigic (19 April, 2007 - 12:54)

Slusaj sestro, jos jednom li u nastupima krize i licnog besmisla, potegnes mene i moje ime, bicu prinudjen da administratoru prosledim tvoju otpusnu listu sa dijagnozom, kako bih se zastititio od takvih osoba.
Nemoj me terati da to radim!


U cemu je zloupotreba?

pa svi VIP-blogeri saopstavaju svoje licno misljenje ... ili partijsko.

I ja se ovde ne stavljam ni na jednu stranu (Milicke ili VBP-a). Ali ne vidim zasto ne bi mogla da ga kritikuje?


Ingrid

Stiče se utisak da ste i vi tendenciozno ovde prisutni. Mnogi postovi i komentari prelaze granicu lepog ukusa,pristojnosti, o objektivnosti i činjenicama da ne govorim. Mnogi VIP svoje postove i komentare koriste za spinovanje, za stvaranje potpuno bezrazložne euforije i neosnovane diskreditacije. Hoću reći, prepuni su ličnog, uvređenog, zlobnog, malicioznog, prvenstveno NEistinitog, NEčinjeničnog, NElogičnog ... Nisam primetio da se digli svoj glas. Osim ako ste potpuno nov bloger, moguće je zaključiti da su i vaši razlozi više lični nego opšti i istinoljubivi. Zapravo i sami pomenuste bliskost sa veličinama iz LDP. Lepo je to što ste psihijatar. Činjenica da to pominjete i da kako rekoste nećete sa tog stanovišta komentarisati LW je malo degutantna. Pitam se zašto ste izašli iz anonimnosti nicka i upoznali nas sa vašom profesijom. Možda bi to trebalo da nas uveri da ste nepristrasni i da znate da vidite dosta više nego li je u tekstu napisano. Veoma me zabavljate...


e

a ovaj je car...i cararica...naravski.

http://www.ifilm.com/video/2777109


Za sada bez dobrog naslova

Nedavno, u nekom drustvu, ono, laganica prica, i neko spomenu "jao sta rade ovi SRS, SPA, Velja Ilic, Tijanic..." (spisak produzite po zelji).
E sad, moje reakcija je i tada, kao i uvek, vrlo jednostavna: Mene ne brinu svi pomenuti likovi. Mene brinu oni koji pretenduju da im budu protiv tezha. Pri tome mislim na sve ono sto se (samo)smatra takvim. Pocevsi on samih novinara, preko medija celokupno, pa do politicke i ostale "elite".

Kakve to veze ima sa ovim tekstom MiM-a?
Velike.
Hajde da pocnemo od Status-a.
Zna se ko i kako vodi i uredjuje to tvorevinu. Zna se i ko je i sta je. Ali, umesto da se PRVO NOVINARI SAMI obracunaju sa tim (upisite sami), oni (verovatno) zarad nekakve esnafske solidarnosti cute. I ne samo to: pomenutim likovima se daje promocija u nekakvim emisijama koje pretenduju da razotkriju neke ozbiljne stvari.
Ma kakve ozbiljne stvari ako neko meni u emisiju dovede notornog alkoholicara i nevidjenog assuvlakaca da prica o necemu? Diskvalifikuje se i tema, i autor, i ideja svega toga ako takav covek treba da sluzi kao reper necemu.
Dakle, metlu u sake. Prvo (svako!) u svom dvoristu.

A kada se to ocisti, problema poput ovih iz teksta MiM-a nece ni biti.

Sorry ako je malo konfuzno, besan sam kao ris,
a i kucam u nadahnucu. :-)))


Garozzo,

Quote:
Hajde da pocnemo od Status-a.
Zna se ko i kako vodi i uredjuje to tvorevinu. Zna se i ko je i sta je.

Pretpostavljam da govoris o Slavisi Lekicu? Ili o nekom drugom? Pa zasto ne kazes ko i kako, i ko je i sta je taj covek ili ti ljudi?

Ovako si kao teoreticari zavere kad uvek govore o "nekim trecim ljudima" o kojima "svi znamo ko su i sta su".


to garozzo and buda

da slazem se sasvim i ja pokusavam -potpuno bezuspesno, ali hej nije mi prvi put :) da zamolim ljude da i na oovm postu daju primere, konkretne, i u prilog odbranama i za kritiku.

cak sam dala ( neshvaceni :) licni primer i "drznula se" da vbp kritikujem samo oko jednog intervja i da to potkrepim samim navodima iz intervja.


jelena,

Jos jednom, ok je kritika.
Razumem sta hoces da kazes i u pravu si za drskost.
Ali stavljanje te njegove karakteristike u prvi plan mi suvise lici na onu pricu o legalizmu. Sve mora po zakonu, sve po PSu, a nikog nema da oloshu kaze da je olosh.

Quote:
no, kada je u pitanju vbp, otvara se i pitanje kako mu na rec verovati i za neke cinjenice koje on iznosi o kostunici i drugima, kada je u stanju bezocno da laze o nekim drugim stvarima i da te lazi iznosi u javnost.

Ne znam da li sam propustio, ali opet nisam video gde si konkretno navela njegove "bezocne lazi"?


Evo naslova: Slavisa Lekic

Evo samo malog pojasnjenja zbog cega sam izostavio ime, mada sam mislio da ce biti jasno i bez dodatnog pojasnjenja s obzirom na ostalo napisano. Dakle, da ponovim: smatram da novinari treba sami da oznace one koji predstavljaju sramotu za struku, a ne neko drugi.
Mislim da "pikanterije" nisu potrebne, ali ako nekome znaci, evo: LICNO sam x puta video doticnog Slavisu Lekica kako se tetura od alkohola jos oko podneva. Da ne pricam o vecernjim satima. I posrtao i padao. Prava sramota za obicnog coveka, kamoli za javnu licnost koja pretenduje da bude elita. Da ne pominjem koriscenje koriscenja raznih (incl. materijalnih) pogodnosti zbog pozicije suprige u vreme pokretanja "novog" Statusa (prvih par brojeva sa duplericama oni sami tretiraju kao "stari" Status).
Mogu milion nevladinih organizacija da pisu neke protestne note, ali to coveka ne moze da prekvalifikuje u pozitivnu licnost. Umesto da se covek javno izlozi ruglu zbog svog ponasanja, on bude pozvan u "Insajder" da kao nesto pametno besedi i pisu mu se pisma podrske.

Da se razumemo, nije on jedini, ima takvih i slicnih koliko vam dusha ishte, ali on je u ovoj temi.

Sve je ovo vise-manje vec napisano u mojoj prethodnoj poruci, samo ju je trebalo procitati. :-)

Ako uopste i ovo neko procita, s obzirom na xxx novih komentara. :-)


Kada bi postovi i o drugim

Kada bi postovi i o drugim ucesnicima politicke scene bili ovako argumentovani i rasclanjeni bili biste moj apsolutni favorit na blogu (bez pretenzija da mislim da to ista znaci ili vredi).

Ipak da ne skrecem sa teme previse, VBP (svidja mi se ova skracenica) je upravo u navedeno vreme video prazninu, nepopunjenu nishu na trzistu i zajedno sa jos nekim ljudima resio da je popuni odgovarajucim proizvodom.

Problem sa plasmanom skoro svih prozvoda u Srbiji je sto je trziste malo pa je agresivan marketing neophodan. Problem sa marketingom ovde je sto se uglavnom misli da ga sacinjava samo advertajzing. To much talk and no essence.


Jedno pitanje, jel ste vi

Jedno pitanje, jel ste vi Jelena pisali tekst, ili Nenad?
Ovo je bitno jer koliko sam dosad bio u prilici da zakljucim, vas odnos kao i nivo poznavanja VBP je dosta razlicit.
EDIT: lose citam tekst, sad vidim da je u zenskom rodu, sto bi i bio odgovor na moje pitanje, u tom slucaju tumbs up.


to covek u belom

Piše Jelena Milić

“ I don’t necessarily like the battle part but you’ve got to make sure everybody knows you’re not going to run from a fight”

Nancy Pelosi, Speaker of the US House, VOGUE, March 2007


VBP bio voleo da je VIP

I tu je njegov problem. Opsesivan je i psiholoski nestabilan.

Ne smatram ga za intelektualca iako se sad nalazi na ( po meni) pravoj strani. Ne razmisljam o tome da li su interesi ili vera u pitanju, nije mi to vazno. Ali i sama sam uvidjala ove rupe i nedoslednosti kod njega na koje autor bloga baca svetlo.

Primetila sam kod blogeRKI tu maltene seksualnu faascinaciju i iskljucivost. Ne samo sto su nam dale delove njegovog intervjua ( hvala za to) nego su nas bombardovale i njegovim slikama?! AJd da je vise njih to radilo, nego samo jedna?!

Citala sam tekst i sa mnogim stvarima se slazem, ali uprkos svemu tome njegov nacin izrazavanja govori o njemu kao licnosti i tu nije lep utisak. Ne treba kriticarima njegovog lika i dela prozak, vec njemu samom ( nazalost).


Da li je Nensi Pelosi u razgovoru

za intelektualni magazin US Vogue spomenula i peticiju protiv administracije bloga koju ste vi i astronom iz Batajnice ID Novikov poslali ovoj "svetskoj dami".

I, ako mozete malo detaljnije - sta to cini "svetsku damu" i "dobro obucenog" coveka. To me bas zanima.

Kao i da li je vas bivsi muz obavesten o tome da ste pod njegovim imenom napisali ovaj tekst? Da li on uopste zna da postoji Blog B92? Ja sam licno sedeo u drustvu u kojem je rekao da nikada u zivotu nije otvorio ovaj sajt.
Zasto se potpisujete njegovim imenom i kada pisete o kupovini pecene piletine, o placanju alimentacije i konzumaciji prozaka, pa i kad kritikujete politicke licnosti? Zasto vam to treba?


to icke

pa pitajte njega direktno kad vec imate priliku


A ne, ja pitam vas

zasto svoje tekstove potpisujete i imenom vaseg bivseg muza? On je javna politicka licnost, drugi covek stranke koju ovde svi napadaju i zbog vasih istupanja u njegovo ime, a ciji vi uopste niste clan.
Zato vas pitam, zasto ne stavite svoje ime na svoje tekstove?


to icke -prvo procitaj pa provociraj

Piše Jelena Milić

“ I don’t necessarily like the battle part but you’ve got to make sure everybody knows you’re not going to run from a fight”


to icke -prvo procitaj pa provociraj

Piše Jelena Milić

“ I don’t necessarily like the battle part but you’ve got to make sure everybody knows you’re not going to run from a fight”


U cemu je provokacija?

Moje pitanje je sasvim jednostavno - zasto Jelena Milic, clanica GSS-a potpisuje svoje tekstove koja sama pise i imenom svog bivseg muza Nenada Milica, clana LDP-a?
Zasto ne potpisujete svoje tekstove sami? Zasto vas blog ima ime MILIC i Milic, KADA UVEK SAMO JEDAN MILIC PISE? Zasto gurate bivseg muza u arenu o kojoj ne zna nista i zasto time navodite da komentatori mesaju vase privatne stavove sa stavovima LDP-a ciji vi niste clan, a Nenad Milic je jedan od zvanicnika?


dakle procitaj prvo

pa nastavi da dramis u nedostaku argumenata


Sta da procitam?

Kako to dramim? Zato sto vas pitam zasto vam se blog zove MIlic i Milic, kada samo jedan Milic - onaj kome je to ime bivseg muza - pise? Zasto izbegavate odgovor na pitanje?
U cemu je drama? Ja bih pre rekao da je vodvilj. A uskoro ce poceti pevanje i pucanje.


Ponovo sam procitao vas tekst,

i dalje ne nalazim odgovore na moja jednostavna pitanja.

Sta Nensi cini svetskom damom?
Sta coveka cini dobro obucenim?
Da li vas bivsi muz zna da ste i ovaj tekst potpisali I njegovim imenom?
Da li je to stav i stranke u kojoj je on drugi covek?
Da li je Nensi odgovorila na peticiju protiv administracije bloga, koju ste ovde pokretali sa ID Novikovim?


samo na jedno pitanje koje zasluzuje odgovor cu vam odgovoriti

kao sto u naslovu lepo pise, ovo je moje PRIVATNO razmisljanje o dva intervjua i iza toga ne stoji niko osim mene licno.

za ostale stvari pitajte lovce na igore etc...


Ko su "lovci na Igore"?

I zasto ne zelite da elaborirate svoje "privatno" misljenje?
Ko je to "lose obucen", a ko "dobro"?
Zasto vas blog nosi ime coveka koji se tu nikada nije pojavio?
Sta cini "svetsku damu" - "svetskom damom"?

Sami ste to napisali, zato insistiram. Verovatno vidite da ja nisam Beba Popovic, niti njegov saradnik. Ja sam ovde redovni komentator.


prilicno ste povrsni za nekog ko se predstavlja kao redovan

http://blog.b92.net/node/1321

potrudite se sami za ostalo

a sad, sta mislite vi o intervju VBP?


Tekst koji ste dali u linku,

je tekst vaseg bivseg muza Nenada Milica koji je napisao za Blic, a ne za Blog, a vi ste ga kopirali na vasem blogu koji potpisujete i njegovim imenom.

Ipak sam redovan, na vasu zalost.

Nenad Milic javno govori da nikada nije ni citao ovaj blog, a pogotovo ne pisao na njemu. Ne znam zasto se krijete iza prezimena bivseg muza? Postenije bi bilo da se potpisujete sami, zasto vam treba tudji identitet?

Svojim licnim stavovima, koje potpisujete imenom nekoga ko je mnogo poznatiji od vas, nanostite stetu stranci ciji niste clan, a ciji je on funkcioner.


to david

Piše Jelena Milić

“ I don’t necessarily like the battle part but you’ve got to make sure everybody knows you’re not going to run from a fight”


Vi upravo bezite od postavljenih pitanja,

a kad vas se uhvati u lazi, citirate mislioca iz US Vogue.

To sto ste citirali u svom blogu, Nenad Milic je napisao za Blic, a vi kopirali.
Znaci, Nenad Milic nije autor vaseg bloga. Vi koristite njegovo ime i njegovu funkciju i cinite stetu partiji ciji niste clan, iako se ovde precutno predstavljate da ste siva eminencija.
Sad, ako zelite da prekinete ova za vas neprijatna pitanja, mozete i editorijal Ane Vintur da mi citirate. Sta ona kaze - sta cini svetsku damu? I dobro obucenog coveka, za ovu sezonu?


davide vi ste skroz pravu

sve se slazemo. ajd sad molim vas, da malo posvetimo paznju temi bloga.

POTPUNO STE ZA SVE U PRAVU.


U ovome se slažem sa Davidom:

Quote:
Svojim ličnim stavovima, koje potpisujete imenom nekoga ko je mnogo poznatiji od vas, nanostite štetu stranci čiji niste član, a čiji je on funkcioner.

Ovo se zapravo nadovezuje na ono što sam rekla gore.


to krasici

legitimo. sasvim.
osim optuzbe da se potpisujem u tudje ime. svaki post na blogu mim koji se odnosio samo na moj stav o necemu jasno je na pocetku teksta imao PISE LW.

no, kao i u diskusiji sa ingridom ( ili tako nekako) ne bi bilo na odmet da date par primere kojim sve ja to stavovima cinim stetu, imate dosta i ovde na blogu posotva, a i danas arhivu, blic new, dnevnik i drugo, od dostupnijih e baza podataka, pretpostavljam da je teze doci do tv snimaka nastupa.

hvala unapred.


Blic News

nema arhivu na netu. Vasih tekstova nema nigde. Izgleda da ih samo Nemanja Zmigic ima. Dobro, probudice se i taj komentator.


looking for

jm

ps u medjuvremnu se potrudite pa prebrojte sve moje komentare na blogu, to sigurno ima, pa onda to uporedite sa brojem isticanja mog cv etc, mozda vam sine.

to sto sam iskoristila i ovaj povod, kao i pojavu bdj da pitam za ruc, smatram sasvim normalnim. no, neobicno mi je da se na jednostavno pitanje koje sam juce postavila, nije do sada pojavio ni jedan odgovor.

i da, ova kolicnna trola, napad je najbolja odbrana, mi nesto govori da vi nemate mnogo kritike na samu sadrzinu ovog posta?

ili, kao i obicno, gresim?


ono sto ja ne razumem,

je kako neko moze od blogera zahtevati da mu se daju primeri o stavovima kojima se nanosi steta, a sam ne odgovoriti na pitanja postavljena vezano za identitet autora ovog bloga?!

Da li samo vi pisete ili ne? Mislim da mi kao blogeri imamo pravo da to znamo.
Ne zanima me cije prezime nosite ili zadrzavate, ne bavim se vasim privatnim zivotom, niti vasim profilom poslovnim (bilo je vec raznih podmetanja na tu temu), ali smatram da mi blogeri imamo pravo znati s kim razgovaramo i ko stoji iza tekstova i kome se obracamo.
Pobogu zasto stoji ime i biografija vaseg off/on muza ukoliko on nema nikakve veze sa ovim blogom.
Da li je vama jasno da vas optuzuju za plagijat?

Nadam se, da niste romanticni borac protiv svih pa kad vas neopravdano napadaju vi okrenete i drugi obraz i decije kazete :" sta mi mozes"


pufno

postoje dikvalifikacije i optuzbe koje su toliko besmislene da im nemam nameru davati legitimitet reakcijom. no mi je vrlo vec sada indikativan trend da komentari skrecu na moj lik i delo a ne na ono sto sam napisala i potpisala.

za vas, nisam ni vas vidjala mnog od ranije, savet-prodjite kroz postove pa vidite kako je svaki potpisan

negde u sred izborne kampanje smo cak eksplicitno objasnili koga brisemo, koga ostavljamo od komentatora, te i tu takodje objasnili ko se kad i kako na ovom blogu potpisuje.


ja sam pratila vase blogove

i videla sam razlicite potpise, ali i razlicito potpisane komentare i odgovore upucene drugim blogerima. Nema razloga da se setam po arhivi.
Ovde vas neko optuzuje da ste se to sami radili a to je strasno.
Molim vas, u nadi da ta optuzba je laz, brisite je.
Koja svrha od nje? To nije sloboda razlicitog misljenja!


pufno

zar zaista mislite da bi nenad milic to dopustio:) pa i sam david njega u stvari dikvalifikuje, ne mene :)

mnogo je malo selo beograd


ne radi se o tome

sta ja mislim i da li ja ispravno rasudjujem.

Ostavljati jeftina podmetanja i lazi na svom blogu nije demokratski vec mazohisticki, i onako :" sam protiv svih" . Potpuno nepotrebno!

Ne skrnavite sopstveni blog tudjim lazima, unedogled ponavljanim. Time odlazite od teme koja je interesantna, jer ni ja ne vidim zasto bi na VBP trebao biti Sunce na nebu. To naravno, ne znaci da cu ravnodusno docekati vest da se ne dozvoljava nastavak njegovih izjava (ma koliko agresivan on bio), sto ne vidim ni da je kod vas slucaj.


nazalost posle menjanja mim u jelena milic, se slazem

sa pitanjima jednog od blogera i odjavljujem sa vaseg bloga. Drugi blogeri kako zele

"Moje pitanje je sasvim jednostavno - zasto Jelena Milic, clanica GSS-a potpisuje svoje tekstove koja sama pise i imenom svog bivseg muza Nenada Milica, clana LDP-a?
Zasto ne potpisujete svoje tekstove sami? Zasto vas blog ima ime MILIC i Milic, KADA UVEK SAMO JEDAN MILIC PISE? Zasto gurate bivseg muza u arenu o kojoj ne zna nista i zasto time navodite da komentatori mesaju vase privatne stavove sa stavovima LDP-a ciji vi niste clan, a Nenad Milic je jedan od zvanicnika?"


steta koju nanosim-to krasici

jos jednom vas molim da mi konkretno kazete na koje to moje stavove i gde iznete mislite kada kazete da nanose stetu i tacno kome i zasto to mislite.

par primera.

unapred hvala.


Svedocenje supruznika..

Davide,
Svedocenje supruznika moze da bude i sumnjivo i ono se drugacije procenjuje. Ono o obucenosti covjeka i nije tako lose obzirom da je prvo proglasen za cara. Car je ipak car. Mozda neko hoce da kaze da je to lazni car ili ako ga skine golog da vise nece biti car. Ja bas nijesam siguran da je on car ali ipak ne bih ucestvovao ni u njegovom svlacenju ni oblacenju.
Milickino misljenje o licnosti Bebe Popovica me ne zanima. Ona je znala da velika vecina nas koji ovo pratimo nije procitala taj Popovicev intervju ali zeli da joj vjerujemo.
V.B.Popovica bih prozvao da vec jednom unovci onaj ccek (spisak novinara saradnika DB - iliti BIA) pa da idemo dalje.
Prema mojem zapazanju on je ipak veoma dobro obucen jer sva dosadasnja bicevanja preko odijela mu nijesu nanijela povrede.
Poz.


to sentinel 26

ja sam doslovce ukucavala delove intervja koje sam pominjala i komentarisala, upravo u nameri da izbegnem nepotrebne diskvalifikacije i nesporazume.


Za Milic i Milic

Ja vama vjerujem da ste "doslovce ukucali delove.." Ja sam samo rekao da vecina nas nije procitala ono sto je B.Popovic licno ukucao.


NVO brane "Status"

NVO brane Status
20. april 2007. | 12:17 | Izvor: Beta
Beograd -- Grupa nevladinih organizacija traži odgovornost svih koji su sprečili distribuciju i reklamiranje izdanja magazina Status.

"Time je nezakonito ograničena sloboda izražavanja i javnog informisanja. Zahtevamo od tužioca da reaguje povodom tog slučaja i time pokaže da niko u Srbiji ne može da zloupotrebljava monopol svoje moći na račun vladavine prava i pravne države", navodi se u saopštenju osam nevladinih organizacija.

Saopštenje su potpisali čelnici Jukoma, Helsinškog odbora za ljudska prava, Fonda za humanitarno pravo, Inicijative mladih za ljudska prava, Građanskih inicijativa, Žena u crnom, Beogradskog kruga, Beogradskog centra za ljudska prava i Centra za kulturnu dekontaminaciju.

Glavni i odgovorni urednik Statusa Slaviša Lekić optužio je 18. aprila kompanije Delta i Večernje novosti da sprečavaju distribuciju i reklamiranje najnovijeg broja tog lista.

Osam nevladinih organizacija upozorilo je da se "tu radi o ozbiljnoj povredi Evropske konvencije o ljudskim pravima, zbog sprečavanja širenja ideja, informacija i mišljenja", i o povredi Zakona o javnom informisanju i Zakona o oglašavanju"

"Izričite odredbe Zakona o javnom informisanju zabranjuju licima koja se bave distribucijom javnih glasila da odbiju da distribuiraju javno glasilo bez opravdanih komercijalnih razloga", piše u saopštenju.

Dodaje se da je Zakonom o oglašavanju zabranjena diskriminacija prilikom objavljivanja oglasnih poruka, "pa eventualna politička pozadina motiva koji su doprineli opstruiranju distribucije i zabrani reklamiranja Statusa ukazuju na očigledno protivzakonito postupanje".


ingrid-dugo vam je trebalo da odgovorite

"Vidim da se već jako krenulo i s aferom oko problema sa distribucijom ovog broja Statusa, što je ako je tačno naravno nedopustivo."


Jelena, nije odgovor

Jelena, ovo nije moj odgovor nego sam ovo saopstenje nasla na sajtu B92 i okacila ga na Vas blog. Sto se tice mog odgovora na Vasu tvrdnju da niste licni, besmisleno je da Vam objasnjavam nesto sto je svakome ocigledno (uzgred, na poslu sam i evo u pauzi se "kacim" na sajt B92). Vi imate problem sa Bebom Popovicem, kao sto ste ga imali i sa Biljanom Srbljanovic, sa moderatorima ovog bloga i sa svakim za koga Vi mislite da Vas u bilo kom smislu ugrozava. Svako ko je dobronameran ce Vam preporuciti da spustite loptu i razmislite zasto radite to sto radite. Motivi su prilicno vidljivi.


koji su to motivi tacno?

videla sam ja saopstenje pre vas, milo mi je da ste azurni na poslu.

da, imala sam problem sa restakovim postupcima prema blogu mim za vreme kampanje. mislim da sam argumentima pokazala koliko nije u pravu, pa su blogovi nastavili da se postuju i dalje.

sa biljanom srbljanovic nemam problema, zadrzavam svoje pravo, da reagujem ( argumentima) na nesto za sta mislim da je neosnovana tvrdnja.

u svakom slucaju, imponuje vase poznavanje mog opusa:) jer se ekipa sa foruma pitala who the fuck JM!

“ I don’t necessarily like the battle part but you’ve got to make sure everybody knows you’re not going to run from a fight”

Nancy Pelosi, Speaker of the US House, VOGUE, March 2007


Kada neko kaze WTF is Jelena Milic,

ne znaci da ne poznaju vase radno mesto i delove vaseg CV-a. Tim pre jer ih uporno ponavljate na ovom blogu, u svakom sukobu sa ljudima koji ne dele vase stavove. WTF are you vise govori da ste umislili da ste vazni i velicina. A bas uvidom u vas CV ljudi sa foruma dolaze do toga da se hvalite necim sto i nije tako izuzetno.

Samo da razjasnim.


e sad mi je sinulo!

hvala

nego za to "u svakom sukobu sa ljudima koji ne dele neke stavove" jel ima neka copy paste opcija, neki primer, nabacite malo mesa na tvrdnje


Ne razumem sasvim vas recnik.

A ja govorim vrlo jednostavno - da uporno isticete svoju vaznost u nevaladinom sektoru, da smatrate da je pitanje kojim se vi bavite vaznije od drugih pitanja, cesto maltretirate blogere koji se ovde pojavljuju, tako sto trolujete temu uvek i samo na ono cime se bavite u nevladinoj organizaciji - za sta inace i primate ozbiljnu platu.

To ste poslednji put uradili juce, na temi Terorizam, 6. dan, kada ste se inace prvi put pojavili u vezi sa temom i omah prozvali svojim biranim recima Dinka Gruhonjica pitanjem sto se ne bavi onim cime se vi bavite, a zatim, kada vas je onaj dosadni Uros pitao zasto to radite, po ko zna koji put isticali svoju radnu biografuju. Koja, Jelena - i nije bas tako fascinantna. Da se ne lazemo.
Zato, valjda, ovaj blog i nosi ime i vaseg muza, da bi imali neku malo vecu tezinu.


ajde dejvide

prvo se detaljnije raspitajte o mom liku i delu, pa onda nastavite da se ofirate.


Nema potrebe da se raspitujem,

uporno sami ponavljate sve iz svoje biografije, ukljucujuci i najsitnije detalje - tv emisiju u kojoj se - glete cuda - nadgovorili Kapetana Dragana.
Mozda sam propustio neki period koji ste potpisivali svojim devojackim imenom, ali jelena Milic nije bas najpoznatiji bastion srpskog gradjanskog drustva. Ipak je Nenad Milic mnogo, mnogo poznatiji od vas i po svojim funkcijama i po ucinku.
Ali ovo nije takmicenje u poznatosti. Insistiram na ovome, samo zato sto uporno potpisujete svoje tekstove i njegovim imenom, a nije mi jasno zasto.


potpisujem

Ipak je Nenad Milic mnogo, mnogo poznatiji od vas i po svojim funkcijama i po ucinku.
Ali ovo nije takmicenje u poznatosti.

kraj. ok.


kao pijac'

to ko je kome BIVSI je tako STRASNO vazno, i svrha svega ovoga je cini mi se da se onako u stilu zute stampe blogeri obaveste o bracnom, vanbracnom i postbracniom stanju VIP blogera.
ps Nemam pojma ko so NM i JM osim onoga napisanog u ovom blogu i komentarima, nikad ih srela niti cu jer ne zivim u S., ali mislim da je odvratno da se ovako ceprka po njihovom privatnom zivotu.


Po cemu je poznat..

...tj poznatiji od Jelene...? Ja sam, na primer, prvo za nju cula pa za njega....Znam da je bio u Djindjicevoj vladi ali coveka sam prvi put videla sinoc na Pinku...Zasto pominjete da JM nije clan LDP kada je ceo GSS usao u tu stranku a i da nije, na istoj je strani?...Pored toga, svako valjda ima pravo i na neko licno misljenje koje ne mora da bude i stranacko...U tome i jeste nas problem.. "vlasnici" stranaka forsiraju jednoumlje...


Davide, majstore

pročitali smo i za Jeleninog ex supruga (uzgred, a ko je Nenad Milić?) i za CV a postovi počinju opasno da ti liče na čestitog Ukija. Samo fali SFSP (ili sloboda palestinskom narodu- smrt izraelskom agresoru ili šta već sad stavlja). Ovo sve dobronamerno.

Osim ako se ne javljaš za platu. Onako, po zadatku...


ja se slazem

s davidom (osim u delu gde nemam pojma ko joj je bivsi muz)


brooklyn

a da li ste primetili sta je bila tema ovog posta?


sorry

sorry


Nenad Milic

je covek pod cijim imenom je Jelena Milic napisala i ovaj tekst, a inace je potpredsednik LDP-a. Pa kada visoki funkcioner LDP-a na ovakav nacin kritikuje Bebu Popovica - to je onda jedna stvar, a kad to pod njegovim imenom radi njegova bivsa zena, koja i nije clan stranke, to je onda druga stvar.
Nenad Milic je i zamenik ministra unutrasnjih poslova u vladi Zorana Djindjica, u vreme kada je Beba Popovic sef Biroa za komunikaciju i u vreme o kojem i govori u svom intervjuu.
Zato je vazno da se zna - da li je ovo ponovo pisala Jelena Milic, koja nema veze sa LDP-om ili je ovo pisao visoki funkcioner stranke i bivsi kolega iz vlade, Bebe Popovica.
Nadam se da je sada jasnije zasto insistiram na istini.


ma potpuno ste jasni

Piše Jelena Milić

“ I don’t necessarily like the battle part but you’ve got to make sure everybody knows you’re not going to run from a fight”

Nancy Pelosi, Speaker of the US House, VOGUE, March 2007

nego, da li vi slucajno znate, da li je i VBP clan LDP?

i da jeste, gde to pise da se ne moze iznosti kriticki stav sa argumentima?


Malo ste se uplasili, ipak.

Vidim da insistiram na necemu sto vam je neuralgicna tacka, a vi mi detinjasto uporno odgovarate istim citatom iz zenskog zurnala, koji je inace i simbol najvulgarnijeg konzumerizma te iste Amerike, koju Nancy Pelosi zeli da prevaspita.

Necu insistirati, ipak sam dzentlmen.


ma jok, poenta je bila u ovome

Piše Jelena Milić


dzentlmenu

mozete li mi u ovome mozda pomoci

Uz sve ograde da sam propustila, i uz unapred iskazanu zahvalnost za svaki očit demant, ja sam VBP izjave o strahotama Srebrenice počela da čujem tek negde 2004. a možda i 2005.

mozda nemanja smigic ima neku stariju izjavu vbp o tome, (covek ima nevidjenu arhivu i raspolaze nevidjenim podatcima )a o drugim temama iz gradjnskog i antiratnog korpusa da i ne govorimo.

blog je slobodan za postiranje.

hvala unapred.


Davide ,zasto to uporno radite?

ovaj tekst je potpisan sa JELENA MILIC. Za svaki drugi za koji tvrdite da je lazno potpisan drugi supruznik ste vise puta urgirali. Sad bi vec mogli ili da odete iz bloga ili da pricate o VBP.
Ne smatram da ja treba da branim niti jednog blogera, ali ono sto mi ide na nerve je razgovor zaglupljivanjem- tj. ukoliko se nema argumenata onda se ide na diskvalifikaciju protivnika u misljenju. (tvoje misli su lose, zato sto si ti to i to). Opasan je taj vas pristup.
U ime svih nas koji bi rado o ovoj temi, pridruzite nam se na drugi nacin ili odustanite.


U ime vas koji bi ste rado o ovoj temi,

a na nacin bloga Milic and Milic, ja ne bih da vam se pridruzim i zato odustajem.
Izvinite na zadrzavanju, siguran sam da ce Milic i Milic obrisati tragove mog jeretickog prisustva.

Uzivajte u zabavi.


ne necu davide

na vasu zalost ili srecu, zavisno od ugla posmatranja

kao sto ni zimusnje dikvalifikacije nemanje s nisam dirala

niti sam trazila da se skinu one jucerasnje na postovima o terorizmu


Zamenik

onog udbaškog rotarijanca Mihailovića? Meni se čini da si ti već dao odgovore na sva pitanja koja si postavio, i samo sam ti rekao da nema potrebe da se ponavljaš.

Nego, kaži ti meni šta ti misliš o onim jučerašnjim bljuvotinama koje su postovali oni NKVD dripci Berija und Nemanja Smigić? Je l' ti to odobravaš? Mislim, vidim, ovde se javljaju neke Ingrid, Kras/šićke i ko još ne a ne videh da je iko od njih odreagovao na te bljuvotine. Jedino sam Dragu video da je imao petlju da kaže kako to nije u redu.

Iskreno, nije me mnogo briga ni za DS ni za LDP ni za DSS ni za NVO (NGO) ili kako ih već zovete ni za celu govnjivu srpsku političku scenu a još manje za unutarstranačke borbe. Ali postoje neke stvari preko kojih se ne bi trebalo prelaziti, a ja vidim da si ti uzeo da gnjaviš ovu nesrećnu Jelenu a nisam video da si stopirao narečeni dvojac (ukoliko je uopšte dvojac u pitanju).

Još iskrenije, ne vidim neke mnogo velike razlike između kašikare bačene na Anastasijevićev prozor i jučerašnje provale mržnje upućene Jeleni. A to ti kažem kao neko ko ima jako nisko mišljenje o Jeleninom političkom angažmanu.


davide ,

meni je jako bilo cudno shto je jelena milic potpisala peticiju tek poshto je vishe puta bila prozvana na blogu , ali sada me vishe ne cudi. pa ovo je strasno ! ja sam imala sve vreme utisak da ona ima podrsku svoga muza za ovo shto pishe. ona je zloupotrebila njegovo ime.


kapi

a sta kazete na to da je nenad milic potpisao peticiju i posle mene:)

btw, ako sam tako zla i naopaka, cemu uopste sest dana prozivki da potpisem peticiju! :)

i sta ce biti sa svih ostalih -870 ili 10 000 svededno gradjana ove zemlje koji ne potpisu peticiju

da ne pitam sta uopste mislite da peticija per se moze da postigne.


Ovo je zaista previse...

...mislila sam da je ova "blogerska zajednica" ipak na intelektualnom nivou koji je iznad proseka...a ono...gomile postova o muzu i nemuzu...pa sad jos i vi pricate o nekoj podrsci bez koje ona ne bi trebalo da pise..Koliko je meni poznato, blog je "zakupljen prostor" i na njemu moze vise njih da pise..Queeria, na primer.JM se uvek potpise imenom ili sa LW...e sad, bas steta sto vas nije obavestila da li ima neciju podrsku ili ne...Tema njenog posta je intervju VBP a ne njeni porodicni odnosi.....


to david icke-mozete li navesti ime i cifru

"samo na ono cime se bavite u nevladinoj organizaciji - za sta inace i primate ozbiljnu platu"

inace, pocinjete da koristite najgore denuncirajuce metode kojima je jos milosevicevska srbija diskvalifikovala angazman ljudi na reformskom delu politicke, medijske i ngo scene.


Ho, ho, ho, ovo je sad

Ho, ho, ho, ovo je sad zloban smeh. Dal to naslucujem "kolegijalnu" netrpeljivost. Mislim Icke da malo preterujete sa ad hominem napadima, ajd malo za promenu branite Bebu :).


davide

vi kanda niste culi za emotikone, ok :)

btw, ajde malo potrazite uroseve postove pa primetite ko je jedini ikad moj cv ovde ikad kacio, dok je bio u fazi ideopoklonstva :).

delove svog angazmana povremno spomenem kao argument da imam neki uvidu u temu o kojoj diskutujem, nista vise. no, primecujem da ovde nikog solidno argumenti ne znamimaju, da je druga igranka u pitanju. sto mi daje materijala za nove blogove.

no, vrlo je i neodmereno, i opsno, to sto vi radite, da mene prozivate da svoj cv bio gde ovde kacim, znaci mogli ste da ga vidite i procitate, a onda iznosite elementarne netacnosti o tome gde i sta radim.

nelogicno i povrsno ili namerno?


Etika

Ako bih bilo sta konkretno rekla o Vasim motivima ponasala bih se isto kao dr Sanda Raskovic - Ivic. Nije mi to cilj. Mogu samo kao gradjanka da konstatujem da zloupotrebljavate blog B92. I to ne samo danas.


ingrid

ostajete nedoreceni, kao i vbp u nizu svojih optuzbi.

ako vec otvarate pitanja mojih motiva, onda dajte javno argumente u prilog vasoj tezi.

ja sam ovde javno iznela neslaganje ili pokazala nerazumevanja za delove javnog nastupa vbp.

takodje sam se javno pitala, a na osnovu nekih primera koje sam se potrudila da navedem, kako to da delu gradjanske srbije to u iyjavama vbp ne bode oci ili ne smeta?

nisam primetila da sam ulazila u bilo kakve licne kvalifikacije istog.


VBP je vasa pogresna fiksacija

Jelena, kaze mi prijatelj iz LDP (visoki funkcioner ove partije) da je ovaj Vas spontani blog zapravo posledica cinjenice da ste pokusavali (cak i preko bivseg muza, sto je on ignorisao) da se ubacite u Predsednistvo ove partije (posle ujedinjenja GSS sa LDP) ali da Vam to nije uspelo; da ste besni i nezadovoljni izasli i iz GSS-a i ufiksirali da cinjenica da Vas ne zele u predsednistvu, nije posledica nekih racionalnih razloga koji se ticu Vaseg lika i dela, vec da je to uradjeno zato sto je Beba Popovic uticao da vi ne postanete visoki funkcioner stranke. Kaze mi prijatelj da Beba Popovic nema nikakve veze sa kadrovskim odlukama u LDP-u i da je Vasa fiksacija iracionalna.

Kao sto sam i na pocetku konstatovala vasi motivi su licni i nimalo racionalni.

Btw. Mislim da je smislenije da vam se blog zove "Jelena Milic" posto kazu da se Vas bivsi suprug, cije prezime koristite bu nicku, danas stideo celog dana i da Vam je dao do znanja da zloupotrebljavate njegovo ime.


A meni upravo javila Nancy

A meni upravo javila Nancy Pelosi iz dobro obavestenih izvora CIA-e, da je Ingrid ni manje ni vise nego frizerka postovanog VBP, pa bih se Jelena ja na vasem mestu zabrinuo, jer izleda da je opasno kad je VBP cak i frizerku ukljucio u akciju :D.


Covece u belom, treba Vam pomoc?

Mogla bih samo da budem Vas psihijatar ( posto mi je to profesija). O frizeraju nista ne znam.


Profesionalna deformacija

Vaša profesija objašnjava vaše komentare na blogu. Vi pokušavate da dođete do motiva zašto je Jelena napisala to što je napisala ne mareći puno da diskutujete o samom sadržaju.


Ingrid,

saberite se. Ovo je "Reče mi jedan čovek".

Recite ime visokog funkcionera LDP-a ili ne pišite ovakve postove.

U stvari, to što ste napisali je prilično odvratno. Svaki dan čitamo u raznim novinama iz "dobro obaveštenih ali anonimnih izvora". Setite se feljtona o Latinki Perović. Svi pouzdani ali nijednog imena.

Ingrid, kod vas nema polemike oko teksta, nego je reč o glasinama koje širite, jer su to samo glasine dok ih ne konkretizujete.

Zašto bih ja vama verovala? Ko ste vi?

Hag

EDIT: Ne uključujem se u diskusiju, samo mi je malo dosta "proverenih ali anononimnih".


Hipokrizija

Jasna,

Izvinite sta je odvratno u tome sto sam iznela cinjenice koje nisu izmisljene nego su posledica dogadjaja koji su se desili? Evo, zbog Vas sam proverila na jos dva mesta (da ne bi bilo da sirim dezinformacije) i dobila potvrdu da je to tacno. Ako trazite od mene da vam kazem imena, ne zelim da ofiram ljude i da ih ispostaljam kao buduce mete Jelene Milic. Pitajte koga hocete, a znam da poznajete licno mnoge ljude iz rukovodstva GSS-a, LDP-a, SDU-a, da li je tacno da je Jelena Milic pokusavala na sve nacine da udje u Predsednistvo, da nije u tome uspela i da su mnogi njeni postupci posledica njenog licnog nezadovoljstva i pokusaj osvete. Pitajte Jelenu da li je i dalje clan GSS-a (LDP) ili se demonstrativno isclanila iz stranke.

Ruzno je kada se licno svodi na stvar opsteg i pokusava nametnuti kao neki princip.

I, molim Vas nemojte me porediti sa Zoranom Cirjakovicem i dovoditi u vezu sa njegovim stilom pisanja. Svi sa NGO scene su znali da je Sonja Liht jedan od Cirjakovicevih anonimnih izvora, ali su zbog opste hipokrizije u ovom drustvu cutali. Tek sada se sramezljivo,ponegde (uglavnom na ovom mediju) ime S.L. dovede u vezu sa tim sramnim feljtonom. Mnogo bismo bili zdravije drustvo kada bismo stvari nazivali pravim imenom. Nadam se de se i vi za to zalazete.


A da vi niste Beba licno???

A da vi niste Beba licno??? :)
Joj sto volim ove teorije zavere. Doduse to sto pricate mozda je istina, a mozda je kompletna laz. S obzirom da ste pod psudonimom, ne postoji ni jedan realan razlog da vam se veruje. S druge strane optuzbe su previse krupne da se ne bi demantovale.

@JM, ako su ovo potpune gluposti i ako vi necete da ih demantujete, uvek moze neko treci da to uradi. A jedna preporuka. S obzirom na to koja je svrha nick-a Ingrid na ovom blogu, i da je on registrovan nekih 8h sati pre objavljivanja ovog bloga, ocigledno je da imate insider-a.


Da vi niste Jelena?

U pravu ste, nick "Ingrid" jeste registrovan nedavno ali ja blog citam odavno. Koincidencija je da je Jelena okacila svoj tekst bas danas a da sam se ja registrovala nekih dvanaest sati pre. Kako vidim i vi ste pod pseudonimom i ne vidim nista sporno u tome jer blog jeste forma koja dozvoljava anonimnost. A, sto se tice naslova vaseg komentara, pa mogu i ja vas, vodeci se vasom logikom, da pitam da niste vi Jelena licno.

EDIT: Naravno da ne mislim da ste vi Jelena, to je tako ocigledno da niste :) Pre podsecate na onog nekog Milutina koji se seta po raznim blogovima, forumima, pismima citalaca. Nekako ste mi njegov format.


Nije Jelena...o)

...to je "čovek u belom"..
Inače, na ovoj temi Jelena je dobila najneverovatniju podršku - Čovek u belom, Virtuelni Vasilije i društvo..o)
Dovoljno za brigu...
Lepo, menjaju se i vremena i običaji...


A ljudi?

A ljudi?


a vuk?

a vuk?


Jel onaj sto mu je VBP davao

Jel onaj sto mu je VBP davao podrsku tokom 1991. ?
Pa i on se promenio...


ja nisam bas neso ptimetio,

ja nisam bas nesto ptimetio, sem da se osisao - opet aluzija na poslovicu


Istina, i jos jedan dokaz da

Istina, i jos jedan dokaz da su narodne mudrosti vanvremenske :).
Al ako se nije vuk promenio onda mora da jeste VBP...


drago

To samo pokazuje da su neki ljudi kritički nastrojeni prema temama i fenomenima a ne prema grupama. Naravno da sa promenom teme sledi i kritička evaluacija stava. Nisi valjda mislio da smo do sada LW "napadali" stoga što imamo nešto protiv nje. Ne, nismo se slagali u pogledima. Hajde sada jedan domaći: ČIK DRAGO, OPONIRAJ SRBLJANOVIĆKI, KUSOVCU, HAG-u, ZOKSTER-u... Nažalost, kod nekih se ništa ne menja.... Često mi vas je bivalo žao kada Biljana krene da zavodi red. Pogledaj šta se dogodi sa floskulavim Urošem malopre - samo je rekao "RAZUMEM".


zar ne rece da se oponiramo

zar ne rece da se oponiramo stavovima a ne licnostima?


Pa imate lepo navodnike kod

Pa imate lepo navodnike kod "napadati". A i bez toga je generalno tacno za blog b92, mnogo vise je ad hominem, nego napada na stavove.


c. u b.

ja sam rekao zbog 'domaceg zadataka', jer je receno: cik probaj, pa navodi imena, a ne stavove (konkretne). znaci on bi trebalo da se suprotstavi samo imenima, a ne stavovima.
a sto se tice ad hominem-a - vecina je ovde potpuno virtuelna, pa to 'ad hominem' bas nije logicno. a, 'napad' usledi tek posto nesto napise neko a.k.a izrekne stav.


KJG

Principijelno sam mislio na stavove koje iznose navedeni. Zašto bi neko napadao Biljanu, Kusovca ...? Sećaš li se kada je bilo "povike" na Cvetkovića. Razigrali se ljudi. Dodje Biljana, očita im lekciju i nasta muk. Niko da joj se suprotstavi a do malopre su bili pametni i hrabri, imali svoje mišljenje. Dodje Biljana i dade im novo.


palmer

ali si rekao kao da si mislio 'fore radi' napadni stav njihov. ako mozes da odbranis stav, onda je sve ok...
naravno da znam da nisi mislio ni na koji drugi 'napad'
edit: nisam pratio to sa cvetkovicem...


KJG

Nažalost, prisustvovao sam takvim šlihtanjima, ovde na blogu, da mi je bilo neprijatno što sam prisutan, crveneo sam, onako za sebe. Ljudi su izgovarali takve ljigavstine, puni neke euforije. Jednom prilikom, sećam se, jedan bloger je upozoren od strane drugog na činjenicu da osobi (kojoj je ulizivanje bilo upućeno) mora biti neprijatno.
Jedna viđenija blogerka se obraća Biljani: "Biljana, ja obožavam baš sve što napišeš..." "Zbog tebe ponovo idem u pzorište, predstave gledam po dva puta...borim se za kartu..." Naravno, svi mi znamo ko je Biljana, nismo rasli u bojleru. Ali ovo ....
Meni je to nedostojno osobe koja ima bar malo ličnog integriteta. A bar ovde, svi se kunu u integritet.


palmer

ok, ali kakva je veza biljane i tog/te sto se slihta (u uzimanju u razmatranje stavova)? svakako, sad ne mogu da se bacim u dublju diskusiju, jer ne znam za te konkretne slucajeve, ali realno - iskaze divljenje nekoj osobi na svoj nacin, pa sta sad?


KJG

Problem je upravo u tom grmu. Često iskazivanje divljena ide u kontekstu vrlo ozbiljnih tema. Zbog tog divljenja, mnogi koji su imali šta da kažu, otišli su sa bloga. Neki više ne komentarišu. Bivali su napadani, vređani ... bez razloga, bez ikakve razumne osnove (ako takva osnova može postojati za vređanje). Jedini "razlog" bila je "još jedna prilika" da se demonstrira količina divljenja, lojalnost...šta li već. U mnogim trenucima nije postojao ni minimum dobrog vaspitanja...a pretenduje se na visoki intelektualizam...Meni lično to smeta.


Sabljar je...

sve to lepo ubacio u stih: "ljudi su stoka i vodju traze".


"a, 'napad' usledi tek posto

"a, 'napad' usledi tek posto nesto napise neko a.k.a izrekne stav"

Ne uvek, cesto imate napade na nekog, a da se taj nije ni pojavao na toj temi uopste, tipa "eto bas nam nedostaje lupetanje tog i tog", BS je npr. ta koja to narocito voli da radi, a Ceda Antic je npr. taj koga vole narocito da napadaju.
A sto se tice "ad hominem", to uopste nema veze sa virtuelnoscu. Pretpostavka je da svaki nick ima i fizicko ovaplocenje. Do sada nisam cuo za slucaj da se iza nekog nick-a u stvari krije bot, mada nikad se ne zna.


c. u b.

nije u toj temi, ali je vec izrekao/la stav. malo prozivke nikom nije skodilo.
ali kad kazes da se ne napada stav neko osoba, onda mislim na privu o virtuelnom.


KJG

Naravno, ovo je bila samo vinjetica blog hijerarhije. Kaleideoskop ideološko/partijskog ustrojstva. In vivo.


Ne Drago

ne menjaju se ljudi.
Neki je podrzavaju zato sto ne vole VPB, neki drugi je podrzavaju zato sto je na veoma ruzan nacin opisana - lazljivica, plagijator (by DI), osvetoljubiva vestica (by I) ili jednostavno psihijatrijski slucaj (by NS).

Mnogo je cudnije Drago da se upravo Vi svrstavate uz ine koji je napadaju na potpuno podmukao nacin.
Ili mozda i nije cudno.


Lidija

Bio je i jedan mnogo gori, divljacki, vulgaran potpisan od strane nekoga sa nikom Berija (siguran sam da LDP ekipa zna o kome se radi) a koji je na volseban nacin nestao sa bloga Terorizam 6. U njemu se Jelena pominjala u kontekstu PMS, hormonalnih poremecaja i slicno (post je zaista bio ogavan). Blogerka sa nikom Sue, Drago i moja malenkost su odmah reagovali (doduse, Drago prilicno mlako, u smislu: Pa nemojte ljudi tako, ipak je Jelena nasa) ali su svi ti postovi izbrisani, najverovatnije zaslugom Restaka ili nekoga iz Terorizam ekipe (Biljana, Kusovac ili Nedeljkovic, nisam primetio da Jasmina brise postove).

Terorizam se, u malo blazoj varijanti, nastavio cak i na Jeleninom blogu sa ovim Davidom koji je nasao za shodno da jedno 10-ak puta ponovi kako je Jelena razvedena, kako se kiti tudjim perjem (onim svog ex-muza) i slicno. O divljacima, ni reci (cak ni onako mlitavo kao Drago).

Gledam nastavak ove akcije Terorizam gde se govori o verbalnom terorizmu spram Milosa Vasica (s pravom), ali se o verbalnom terorizmu spram Jelene Milic cuti. Samo primecujem da niko od narecenih blogera nije nasao za shodno da osudi ili opomene one NKVD prostacine i teroriste ili da makar pruzi Jeleni kakvu takvu podrsku (o zastiti je smesno i govoriti), bez obzira sta mislio o njoj ili njenom angazmanu.

Lidija, u pravu si. U Srbiji, jos dugo, dugo pametan covek nema sta da trazi.


Dr Wu,

ćao, stari morski vuče. ajde, dok se Likoš ne razbudi,
mene zanima jedno...

Quote:
Samo primecujem da niko od narecenih blogera nije nasao za shodno da osudi ili opomene one NKVD prostacine i teroriste ili da makar pruzi Jeleni kakvu takvu podrsku (o zastiti je smesno i govoriti), bez obzira sta mislio o njoj ili njenom angazmanu.

koja je ta ekipa NKVD? iz kakvog su oni mulja izrasli? mislim, meni je nespojivo s mozgom da neko može da predstavlja ne znam kako naprednu ideju, dok je sa druge strane spreman da te proda, rastrgne i likuje nad tvojim posmrtnim ostacima bez da trepne! koja jeziva ekipa!


srdž, samo jedna reč za njih

smradine.


Dr Wu,

ček aut zis trm:

- čkeps!


srdž, hau

apropriet, :).


to drago-ima jos stvari za brigu:)

Poruka Milicki
Nemanja Smigic (19 April, 2007 - 12:54)

Slusaj sestro, jos jednom li u nastupima krize i licnog besmisla, potegnes mene i moje ime, bicu prinudjen da administratoru prosledim tvoju otpusnu listu sa dijagnozom, kako bih se zastititio od takvih osoba.
Nemoj me terati da to radim!

i za ovo sam dobila "najneverovatniju podrsku:)" nekih drugih :))

navikla, nije uposte stvar tome.

da li zato sto sam se drznula ( mada samo po jedanput) da pitam dinka i dejana kad su se pojavili i na blogu zasto se bolji deo medijske elite ne uhvati u kostac ozbiljnije sa uzasima kroz koje prolaze RUC? da li sam i time sjebala kampanju kao sto am sjebala i bozu djelica da nam se redovno javlja iz davosa i dalje?

ili zato sto sam rekla da je vbp intervju debilan?

ili zato sto sam spomenula jos momenata o kojima se na blogu cuti, mimo moje historijske sutnje da ne potpisem peticiju iz vise razloga

ili sto sam skepticna u domete takvih akcija
ili sto sam cekala da se i sam dejan anastasijevic izjasni


to Jelena...

..odlučio sam principijelno da u ovom ne učestvujem, ali evo, iz poštovanja ću ti odgovoriti..
Nije od značaja, ali prvi sam reagovao na neke poruke tebi za koje sam smatrao da nisu u redu. Toga više nema na blogu, a moguće je da to nisi videla jer si išla na put. Istovremeno sam reagovao i na forumu, ali pod nikom, na pitanje ko je ta ....JM. No, nebitno.
Nesporno je da imaš pravo kritikovati šta god hoćeš, nesporno je da imaš pravo imati rezerve prema čemu hoćeš.
Legitimno, što bi ti rekla.
Ali, dozvoli da i ja imam rezerve prema kontekstu u koji si ti sve ovo stavila. Nema intervjua na svetu koga čovek ne bi mogao istranžirati i potruditi se da u njemu nađe dva do tri "problematična momenta". Pa taman to bio intervju sa Sartrom, Habermansom i Hanom Arent u jednoj osobi. Jer ne postoji ljudski stvor koji barata čistom, suvom "suštinom". I sad, ti izlaziš na crtu sa neke dve stvari, i kažeš..ahaha...a sama znaš da je to što si izdvojila u intevjuu potpuno marginalna stvar.
I to kad..U vreme dok se prikuplja neka energija oko suprostavljanja zlu, teroru,političkom nasilju, bezdržavlju.
Imaš pravo i na sumnju oko efekata akcije. Legitimno je.
Ali dozvoli, ako ti u sred toga otvoriš potpuno stotu temu, onda je to malo iritirajuće...i moram ti priznati da je i meni samom koji sam ti sklon to bilo iritirajuće.
Ovo oko podrške onih koji su te na sve druge teme psovali na pasija kola, i govorili da smrt vojnika koristiš u običnu političku promociju - ništa - ako ti ništa ne govori.


to drago-ima jos stvari za brigu:) part two

kao dragom sagovorniku, vraticu se na ovoja tvoj dragoceni post i pokusati da ti detaljnije odgovorim, pre svega sto si mi potvrdio da je novi momenta moje moralno politicko blogerske nepodobnosti sto sma iskoristila priliku da i dejana i dinka pitam za nesto sto mislim da je visestruko povezano i sa ovim sto se njima desava! dakle, nije stota tema. taman i da jeste, nisma shvatila da je to neprihvatljivo, nedopustivo, etc....

da se razumemo,ja uopste ne ocekujem neku podrsku, reakciju, ne ucenjujem time, necu se ispisivati pa vracati.

takodje, necu skidati blogove po tudjem nagovoru zato sto u njima krenu neke blogoneprihvatljive teme ili se dirnu svete krave. aint my style.

ono sto mene brine je sto neko cije misljenje cenim i pratim smatra da su teme u vbp intervju koje sam ja otovrila nebitne i da se mogu naci svugde. e to je vec velika tema za razgovor medju nama drago.

hvala za intervencije, no na forumu su se pre toga, oko ujedinjenja isto pitali neki i who the hell is nenad milic :)

moj kontekst kritike povezivanja i stavljanja jednakosti izmedju vbp i cele gradanske opcije je jasan i nije ni od juce, ni od izbora u ldp ni od ovih izbora vec od ranije.

ima jos jedna kontekst koji cu otovriti negde-o stetnosti vbp koju je izazvao u vanjskopolitickom pozicioniranju srbije u jednom vrlo specificnom trenutku i posledicam dalekoseznim koje to ima

ne zato sto je nekog sjebao da taj neko ssad ne dobija pozive za 4 juli ( kako kurirski :) izgubljeni momentum on je tja koji je kreirao dugorocne posledice.


Nije pitanje Dejanu i Dinku..

..uvek sam za ta pitanja Jelena. Tu leže odgovori. Ako bi razjasnili to, mi, verujem ne bi imali ni ove probleme u kojima se davimo.
Mislio sam na otvaranje neke dve druge teme. Jedna je bila masakr studenata u Virdžiniji, a druge se ovaj čas i ne sećam. Ne kažem da su to nerelevantne teme. Moj sin je recimo, govorio o tome u nekoj emisiji RTS-a, kao student jednoga američkoga koledža, pa tu imam i lični interes.
Ali,fokus je bio na političkom nasilju u Srbiji. Ti, koja si uvek spremna na aktivizam, odjednom potpuno kuliraš na tu temu. To je meni lično bilo veoma upitno..Zašto...
A zašto neću da učestvujem..prnicipijelno...pa zato što smatram da je Vladimir Popović dragocen čovek za borbu protiv ovoga zla u Srbiji, ma šta ti njemu zamerala. I nije džaba targetiran kao neprijatelj broj 1, od strane svih mračnjaka u Srbiji.
A stobom ne želim da se svađam oko neproduktivnih stvari.
Prosto, draga si mi, ako baš hoćeš da znaš, eto...
P.S. Hajde otvori ovo o vehabijama. To je zloćudna tema koja zaslužuje da se razmatra i tu ću dati doprinos. Miriši mi na veoma gadnu manipaluciju.


to Drago

Quote:
Inače, na ovoj temi Jelena je dobila najneverovatniju podršku - Čovek u belom, Virtuelni Vasilije i društvo..o)
Dovoljno za brigu...

Quote:
Ovo oko podrške onih koji su te na sve druge teme psovali na pasija kola, i govorili da smrt vojnika koristiš u običnu političku promociju - ništa - ako ti ništa ne govori.

... mislim da prevod stvarno nije potreban :o)

Quote:
A zašto neću da učestvujem..prnicipijelno...pa zato što smatram da je Vladimir Popović dragocen čovek za borbu protiv ovoga zla u Srbiji, ma šta ti njemu zamerala. I nije džaba targetiran kao neprijatelj broj 1, od strane svih mračnjaka u Srbiji.

Evo otvaram DK fan club :o)


Clansku kartu, molicu lepo.

Clansku kartu, molicu lepo. ;)


q za dragu

cuj, koji je tacno princip koji koristis da se da u ovome -i sta je to ovo tacno- principijelno ne izjasnajvas, zivo me zanima?


Drago Kovacevic: Inače, na

Drago Kovacevic: Inače, na ovoj temi Jelena je dobila najneverovatniju podršku - Čovek u belom, Virtuelni Vasilije i društvo..o)
Dovoljno za brigu...

Uobicajeni nacin Drago&co - pokusaj diskreditacije diskutanata. I nije bitno sta je receno nego KO je rekao. Pa ako taj nije "politicki podoban" onda ne vazi ni ono sto je rekao. I obrnuto ...

A ja nisam ovde ni branio Jelenu Milic. Nego branim pravo ljudi da na ovom blogu IZNESU SVOJE MISLJENJE. I da ne budu pljuvani i vredjani za to ... I borim se da se ne dozvoli pojedinim blogerima da budu "zasticeni" i da im se ne dozvole drasticna krsenja pravila bloga (i uobicajene komunikacije na netu) tako sto im se dozvoljava da nekaznjeno PRETE, pljuju i vredjaju ...

A od ove gospodje Ingrid saznadosmo da Jelena Milic isto nije vise "politicki podobna" pa onda neko moze iz toga da zakljuci da je to razlog sto joj gospodin Smigic preti da ce "...administratoru proslediti njenu otpusnu listu..".

I sta sad covek da misli i kome da veruje? I da li je "politicka podobnost" bitna za "otpustanje" VIP-blogera ili nije? I ko je(su) osoba(e) koja "otpusta(ju)" VIP blogere? Jel postoje takvi ili ne?


Ma umete vi i bolje od toga,

Ma umete vi i bolje od toga, vidite onaj smajli na kraju. (ne moraju da vam na to skrecu paznju, pa da morate da dodajete edit) :)
A ovo za Milutina, nemojte molim vas opet glasno, da mi ne cuje sef, znate za milutina se zna da nije iz sluzbe. ;)

Ma kakvo misljenje imao o VBP ipak je on veoma inteligentan. A vrhunac ovog VIP bloga je BS, ostalo sto moze da se nadje iz politike su kojekakvi savetnici, nikad nesto vise. Jednostavno odnos potencijalne state i koristi je previse na strani onog prvog, te niko nece da se petlja, verujem cak ni pod nick-om.
Ispod toga dodju razni partijski omladinci i NGO entuzijasti.
A ima i poneko iz sluzbe. A koji ste vi tu, pa to nije bas tesko pogoditi. Eno dole se Palmer potrudio da vam razlozno objasni nekonzistentnost vaseg dugog pracenja bloga i neposrednog registrovanja da biste odgovorili JM, ali posto je toliko ocigledno, nije covek morao ni da se trudi.
Inace, znam da ovo sad smeta, provaljivanje na blogu, znaci niste uradili posao kako treba, a ideja sa prijavljivanjem nekoliko sati pre bloga, ne samo sto ne otklanja sumnjivost, nego ce i JM znati gde "curi".
Al dobro, covek se uci dok je ziv.

P.S. Nemojte molim vas sad Novikovljve fraze, unistice vam i ono malo kredibiliteta sto ga imaste do sada


Oh gospođo Ingrid,

nisam znala da se poznajemo. Možda i o meni znate neke ljupke detalje.

Hag

EDIT:

Ja vas ne poredim, poredim metod.
Vas ne poznajem, ili sam imala čast?

EDIT 2:

Da ponovim, ne učestvujem u diskusijama na ovom blogu niti o temi.


Gospodjo Jasna,

Ne znam nikakve ljupke detalje o vama. Ono sto znam je pozitivno.


Quote:Ne znam nikakve ljupke

Quote:
Ne znam nikakve ljupke detalje o vama. Ono sto znam je pozitivno.

E, onda niste Sonja Light.

Baš mi je drago.

Možda ste vi ok. ali vam je nastup odvratan. Denuncirajući. To mi ide na živce generalno.
Ništa lično.

Hag


Evo sad da se slozim i sa Jasnom :-)

i to se valjda prvi put desava - da se slozim sa svim sto je Jasna ovde napisala :)))

Hm, mada Jasna, nisam bas siguran da je korisno za tvoju politicku karijeru ako te hvali neko kao ja;) Jedino ostaje da se nadas da te nece pohvaliti Covek u belom i Wu. Ako se to desi - izbacice te iz partije :))))))))

Pozz
Vasilije


to ingrid and co

"Jelena Milic pokusavala na sve nacine da udje u Predsednistvo"

dakle, koji SU TACNO TO SVE NACINI? ocito ste doboro bavesteni ( od mene o tome sigurno bolje :) pa nam ih saopstite.

takodje, ostali ste duzni i odgovor na to zasto ja imam licni sukob sa vbp i fiksaciju, sorry. sta je to toliko ocito, kao sto ste rekli? ovo sto ste naveli ( na stranu zasto i koliko tacno, to cu vam posebno odgovoriti) navodi na pomisao da je vbp funkcioner ldp ili gss, pa sam nekako i tamo stala na zulj njemu oko toga, jer zaista ne razumem kave veze ima "moja fiksacija vbp" sa unutarstranckim izborima, pogotovu ne u gss, u kojem, koliko ja znam, vbp nikad nije bio clan.

takodje, jos niste dali ni jedan kriticki odgovor, argumentovano neslaganje sa ocenam o kontradiktornostima u intervju vbp, niste rekli nista ni o selktivnom stavu i kohabitiranju i kolaboriranju sa pojedinim tabloidima a kritici rada( opravadnoj) drugih.

niste, naravno, jos nista rekli ni argumentima potkrepili, kad je to tako dobro obavestenom i humanistickim ciljevima tako visoko posvecenom vbp sinuo bingo o strahotama rata, srebrenici, potrebi da se zlikovci kazen a sa prosloscu suoci.

niste nista rekli ni o, u najmanju ruku cudnom, izboru partnera vbp na tom " vbp na pravom putu" kursu koji je zauseo poslednjeg jer je sve druge oprobao, sto ni sam ne krije.


to lekarski konzilijum ingrid, nemanja, vbp i co

1. vbp nije moja pogresna ili tacna fiksacija, nije uposte moja fiksacija. nacinom na koji se reaguje na svaki komentar njegovog javnog nastupa, angazmana i dela, pre govori da je on fiksacija jednog dela politickog i ngo i medijskog sektora ovde. on je, zahvaljujci rekacijama poput vase, nemanje s, ali i odsustvu reakcija nekih drugih, uspeo da stvori atmosferu totalitarizma i neslobode javne reci koja je potpuno u neskladu sa onim za sta se zalaze i sto spocitava vojislavu kostunici i sl.

2. moje fiksacije nisu ni pavkovic, lukic, lazarevic, tomic, guri, mladic, drugi lukic, ni gomila drugih ciji sam-ratnozlocinacki druge tragove pratila tokom svoje profesionalne karijere ali i kao publicista, i o kojima sam pisla i govorila neuporedivo vise puta nego o nebtnom liku vbp.

3. moje fiksacije nisu ni jocic, dinkic, ilic, kostunica, simic, kojen ni drugi iako i o njihovom radu imam javni stav. skoro redovan.

4. moji komentari o stetnom delovanju vbp, o kontradiktornim potezima vbp, datiraju mnogo pre izbora u gss. sad kad vidim kako se ponasa, mislim da ih je u stvari bilo malo. ovaj intervju bi bio tretiran isto i da je izasao i pre izbora. dakle, ovde bi ste morali uskladiti stavove sa urosem, koji opet tvrdi da ja koristim svaku priliku da napadnem lik i delo vbp. jedno iskljucuje drugo, mislim da sam tek sad krenula u neku osvetu vbp:)

5. shodno misljenju koje imam o njegovim stavovima, razlozima za njegovo zalaganje i komicnu poziciju koja mu se ionako vec pridaje -i negativne i kultlicnosti fiksacije- i koju i sam zeli da nametne (na moje neprijatno iznenadjenje po danasnju Srbiju to mu i uspeva) koliko se secam spomenula sam ga na blogovima eventualno nekoliko puta u najgorem slucaju, a secam se samo jednog- tipa nisam pala u trans na konveciji kad ga je vbspomenuo. i par puta odgovorila urosu da me ne stavlja u istu vladu sa vbp, dok je uros bio u fazi obozavanja i mene. dakle, kao sto sam vas zamolila da mi postujte neke prve javne izjave vbp o srebrenici i slicno, takodje vas molim da, ne samo mene radi, vec i blogera ovde, ako slucajno imate slobodno postujete sve sto sam ja ikada rekla i napisala vbp. mozda bi to moglo posluziti kao mera moje fiksacije, kako ste mi dijagnozirali stanje?

6. insajd info koje iznosite-potpuno nebitno da li su tacne ili ne-mnogo vise govore o vama nego o meni. vi iznosenjem takvih stvari u javnost samo diskreditujete opciju sa kojom ste kao bliski. da imate imalo politicke zrelosti to ne bi radili, jer time rusite javni ugled ljudi koji vas filuju info, i dajete meso kuriru i presu. time ste vrlo slicni u nastupu nemanji smigicu.

7. ja ni jedno od tih sredstava, a mnogo mi ih je na raspolaganju, pa ni blog nisam iskoristila-zloupotrebila ni ukakve moje eventulane osvetnicke namere koje mi spocitavate, niti kao posledicu oovga sto vi netacno navodite "ali da Vam to nije uspelo; da ste besni i nezadovoljni izasli i iz GSS-a"

8. tu se sustinski razlikujem i od vas i od nemanje s, i od vbp, jer sam mnogo duze, temeljnije i iskrenije posvecena ideji modernizaciji srbije, i sustinskog uspostavljanja vladavine prava i kulture toleracije, ciji subjekti MORAJU biti svi, i moji politicki istomisljenici i neistomisljenici, za sts se i gss uvek zalagao.

9. primecujem da je vas nik registrovan nekako istovremeno posle pretnje koje mi je uputio nemanja s, na blogu kod dejana anastasijevica, mislim. ne insinuiram, ali posto vidim da na ovaj ili onaj nacin oboje baratate psihijatriskim kartonima i sl, da vam kazem da mi licite na diletante gore od onih koji su pustili slike sisa natase bekvalac u story.
10. nemam feedback da li me se nenad milic stideo ili ne, ali ja se stidim ljudi kao sto ste vi, nemanja s i vbp koji svojim diletantizmom daju povoda da nam se podsmeva ideoloski protivnik.
takodje, svojim nacinom diskvalifikacije oponenata, ne samo da dikvalifikujete ideju koju satro zagovrata, ili koju zagovaraju vasi bliski insajderi, vec i njih same. no, o tome ce oni morati da donesu svoj sud. ja sam svoj javno iznela.


Niste zrtva, vec suprotno...

Jelena, sami ste sebe razotkrili. Pogledajte naslov vaseg bloga. Vi u samom naslovu iznosite stav o tome da li vam se ili ne svidja kako se VBP oblaci. Znaci, Vi ste i tu estetsku analizu odradili i niste se samo zadrzali na analizi sadrzaja intervjua. Pa, Vi se Bebom Popovicem bavite vise nego clanovi njegove porodice. Vi znate sta on jeste a sta nije rekao. Vi znate kako se on oblaci, sta je radio i sa kim. Na stranu sto je ispalo da sve ovo sto ste rekli nije tacno. Da ste slagali za Peconija i tu nekakvu novinu Opoziciju. Kada ste uhvaceni u lazi Vi se ne izvinjavate, Vi niste posramljeni nego pokusavate nekom patetikom da sebe proglasite zrtvom.

Ne zasluzuje vas tekst temeljnu analizu jer tu nema sta da se analizira vec samo da se konstatuje da ste se denuncirali ko ste i sta ste.

Sto se tice ovih nekih insajdera iz Vase stranke (koje pominjete) a koji su mi navodno dali podatke o vasim stranackim ambicijima, verujte to i nisu bas neke "inside" informacije, zapravo su veoma "outside". Kada ih pitate sta to Milicka pise po blogu, oni odmah pocnu da Vam objasnjavaju da ona nema veze ni sa LDP-om , ni sa GSS-om, da je nesto htela, da nije uspela... Ne krije to niko iz Simine. Uostalom proverite.

I ovo oko nicka i registracije: moja cerka je jedna od redovnih blogerki i kada sam je zamolila da nesto napise povodom vasih ispada (od pre neki dan) ona mi je rekla da nece i da Vas uglavnom VIP blogeri ( i oni drugi) ignorisu i ne zele da polemisu na vasem blogu. E, zato sam bila prinudjena da se sama registrujem, jer ne zelim da ignorisem zloupotrebu prava da se bude VIP bloger (koju ste nam vi ovde demonstrirali).

Jelena, cini mi se da biste Vi zeleli da budete ili "Biljana Srbljanovic" ili "Vesna Pesic" gradjanske Srbije. Nemojte uzalud pokusavati. Ni jednu ni drugu nikada necete dostici.

ps. Ja svoju profesiju ne zloupotrebljavam. Ne baratam nikakvim zdravstvenim kartonima. Ne pada mi napamet da se Vama bavim na taj nacin.


Ingrid: "Jelena, cini mi se

Ingrid: "Jelena, cini mi se da biste Vi zeleli da budete ili "Biljana Srbljanovic" ili "Vesna Pesic" gradjanske Srbije. Nemojte uzalud pokusavati. Ni jednu ni drugu nikada necete dostici."

Nikad nisam bio pristalica 'political corectnessa', ali zbilja mislim da bi se ovde trebalo zaustaviti - ovo jednostavno nikud ne vodi. Jelena je rekla, tacnije ispljunula ono sto je tisti oko Bebe Popovica, izneto je sasvim dovoljno kontraargumenata kao odgovor, nema tu niceg novog sto bi se moglo reci.

Hajde da stavimo tacku.


OK

OK


a tacka

do jaja


my boy : )


ne zokster

nemoj i ti pozivati na blogosabornost. ne treba to progresivnoj i liberalnoj srbiji ni na koji nacin. to moze samo da bude kratkorocni interes neki koji bi da sa tih pozcija ostvare neke druge ciljeve.

nemoj me molim te, takodje, pravdati i tumaciti sta sam ja htela da kazem. sigurno nisam ispljunula ono sto me tisti. ne, otovrila sam par tema i pitanja i nista drugo.

ne znam sta mislis pod politickom korektnoscu, ni pod kulturom i obavezema koji javni -pa i pod nikom-nastup nalaze, ovo sto rade ingrid, nemanja i jos neki nije stvar politcke korektnosti. brkas pojmove.

btw, sta mislis o ovome? i zasto je ostalo bez reakcije?

Poruka Milicki
Nemanja Smigic (19 April, 2007 - 12:54)

Slusaj sestro, jos jednom li u nastupima krize i licnog besmisla, potegnes mene i moje ime, bicu prinudjen da administratoru prosledim tvoju otpusnu listu sa dijagnozom, kako bih se zastititio od takvih osoba.
Nemoj me terati da to radim


"nemoj i ti pozivati na

"nemoj i ti pozivati na blogosabornost.'

Kakva blogosabornost? Uvek sam za polarizaciju do poslednjih ekstrema i picvajz - znas valjda to i sama

"nemoj me molim te, takodje, pravdati i tumaciti sta sam ja htela da kazem. sigurno nisam ispljunula ono sto me tisti. ne, otovrila sam par tema i pitanja i nista drugo."

Ne pravdam i ne tumacim, izneo sam svoje misljenje da su svi argumenti vec na stolu i da nema svrhe ponavljati i varirati ono sto je vec receno.

"ne znam sta mislis pod politickom korektnoscu, ni pod kulturom i obavezema koji javni -pa i pod nikom-nastup nalaze, ovo sto rade ingrid, nemanja i jos neki nije stvar politcke korektnosti. brkas pojmove."

Politicku korektnost sam naveo zbog slicice koju sam poslao, ta slicia je ilustracija 'politicke korektnosti'. Citat Ingrid koji sam u svom postu izdvojio nije stvar 'politicke pristojnosti' vec obicne nepristojnosti, kao i poruka tebi upucena od Nemanje Smigica, koja je poslata ocito u nekoj vrsti afekta.


Bravo Zokster!

procitah jos jednom ovo sto si napisao ... pa sam morao da napisem jos jedan ekstra posto pohvale - nemam ni jednu rec zamerke! A i to se valjda prvi put desava na blogu :-)

ps. valjda nece Drago procitati ovo? :)))))))))


hehe Jelena,

ne vredi ti da pitas, SVI oni kukavicki cute kad nesto nije u skladu sa partijskim interesom :-)

Ti znas da sam ti ja bio jedan od glavnih kriticara (a moguce je da cu to biti i dalje) i da sam ponekad znao da ti "tepam" da si "staljinista":-) Ali boze moj, ako smo DEMOKRATE onda moramo da prihvatimo da imamo pravo i mozemo da MISLIMO DRUGACIJE.

Ali jedno sam morao uvek da ti priznam: imala si hrabrosti i ljudskog integriteta da, recimo, branis Ruzicu Djindjic u jeku izborne kampanje kad su je neki sa strane tvoje politicke opcije na ruzna i prljav nacin napadali. I imala si hrabrosti da priznas da Cankova zastita prijatelja kriminalca (i u opste veza sa njim) kao i njegovo protivljenje izrucenja Hagu drugog prijatelja, NISU U REDU i da su to za vas neprijatne stvari ... Dok je ogromna vecina pristalica i aktivista kukavicki cutala. Ili cak pokusavala da opravda nesto sto se ni u jednoj normalnoj demokratiji ne moze opravdati ...

pozz

edit-ps. Kad sam poslao post vidim da je zokster osudio i nastup od ove Ingird kao i Smigica(ako sam ga dobro razumeo). Iako ovog drugog pokusava da razume ("afekat") ... ipak je to pomak u pozitivnom smeru :-)


Promenjeno ime?

Vidim da sam ipak bio u pravu. Od jutros, tiho i bez nekog objasnjenja, svi blogovi koje ste do sada potpisivali imenom i druge osobe, sada nose samo vase ime. Ta promena je, vidim, retroaktivna, ne radi se dakle samo o ovom tekstu o automedikaciji i posledicama, vec i o svim tekstovima koje ste do sada napisali. To ipak znaci da Nenad Milic nikada nije bio autor na ovom blogu.

Toliko.


To ne mora da znaci to vec

To ne mora da znaci to vec da je to priroda personalizacije sajta. Kad promenis ime uvek se to odrazava retroaktivno. Jedini nacin da postoje i "Milic i Milic" i "Jelena Milic" je otvaranje novog accounta a ne menjanje imena.

Ovde je doslo do menjanja pa tako i do retroakcije. Ali sta ima veze, jos jedna mogucnost za napad, pa ko ne zna poveruje.


to ingrid

ja samo pokusavam da ostanem jelena milic. ovom ostrascenim napadom na mene, vi meni dajete vaznost koju ja sama sebi nisam pripisala. i dalje denuncirate ljude, outsajedere, insajdere, sta god imate, prenoseci traceve. vasa stvar. mene u tu igranku niko ni ranije nije uspeo da uvuce pa nece ni sada.

vasi izvori i teoreticari osvete a i vi bi mozda mogli da azmislite zasto toliku svoju navodnu kolicinu fiksacije ( btw prebrojte sve druge teme o kojima sam samo ovde pisala pa onda sami sebi bar priznajte na sta sam ja to fiksirana, nebitan lik poput vbp to nije, jedan ili dva bloga, shodno momentu i intervju u statusu) i zelje za osvetom nisam upotrebila tokom izborne kampanje, antiustavne kampanje ili ldp stranackih izbora.

ja nisam ni ovde ni jednim slovom o internim odnosima pisala, za razliku od musica vinskih i drugih, pa su onda u najboljem duhu sloobde govora nestajli celi blogovi.

sta gss i ldp misle o mom pisanju, imaju priliku i javno da kazu. i ovde na blogu. nisam primetila neke probleme ni prilikom ustavne ni izborne kampanje.

vama se u svakom slucaju izvinjavati necu. jer ne vidim gde sam ja vas uvredila.

sta sam rekla oko peconija i opozicije, niti sam pobrisala niti demantovala. ostavila kontakte za sudskog pozivara.

vasa definicija i pojam zrtve, posto na onaj napad nemanje smigica ne smatrate problematicnim, i o vama dosta govori.

analiza vbp intervja i jeste delimicno bila usmerena na to zasto i njemu i njegovim new born sledbenicima ne smeta metod denuncijacija, dikvalifikacija, govora mrznje pa i odsustvo politicke korektnosti sto bi, izmedju ostalog, trebalo biti slika gradjnske srbije. ako je beskompromisna, njoj takve metode netrebaju. ima dovoljno legitimnih.

i na kraju, ko je ovde opsednut i cime i kime?
zasto mislite da ja smatram da je vbp bilo kakav car. a jeste se upecali. mnogi ovde. pogledajte samo koliko ste, po prvi put na blogu, upravo vi ostavili komentara!

i ko onda crta gole zene?


Tacka na Vas

Zoksteru sam obecala da sa Vama Jelena necu vise polemisati. I eto stavljam tacku. Jer svima je sve jasno! A i ja postepeno dolazim u fazu kada pocinjem da vas sazljevam: ne toliko zbog tog Smigica ili onog nekog Berije ili bilo koga za koga tvrdite da vas napada, nego pre svega zbog vas same. Vi ste sebi najveci neprijatelj.

Ovo je moj poslednji komentar na temu Vaseg bloga "Car je go".


to ingrid -o etici i jos ponecemu

Uz sve ograde da sam propustila, i uz unapred iskazanu zahvalnost za svaki očit demant, ja sam VBP izjave o strahotama Srebrenice počela da čujem tek negde 2004. a možda i 2005.

mozete li mi u ovome pomoci? ima li ranijih izjava. ima li uopste ranijih izjava VBP o nekim bitnijim temam o kojima sad prica?


Da li je

Da li je VBP delom bio izvor, ili je bio zrtva nesporazuma u demokratskom bloku?


Biti zrtva podrazumeva da

Biti zrtva podrazumeva da trpis posledice nekog cina. Koje to posledice i cega VBP trpi?
Ukoliko je vase pitanje iskljucivo (veznik je XOR), onda je odgovor potpuno ocigledan.


xor

xor


Jellenice Millić, znam u čemu je keč...

...kao gradjanski aktivista u vreme Đinđićeve vlade, a kao saradnik Međunarodne krizne grupe bili ste kritički suprotstavljeni toj vladi. Tada niste kao mnogi onda iz NVO i drugih organizacija da naslutite i shvatite koliko je Đinđić bio fizički ugrožen od strane službi bivšeg režima i koliko mu je "glava bila u torbi". Beba je bio uz njega kad je bilo najteže...


"Beba je bio uz njega kad je

"Beba je bio uz njega kad je bilo najteže..."
I zato je jadan mnogo propatio, evo prosto se osusio od brige...:)


Pa naravno da je bio...

...Đinđić je ubijen s leđa, posle nekoliko neuspelih pokušaja. Stvarno ne mogu da razumem tu vrstu sarkazma...Kako bi se vi osećali da vam neko na taj način ubije nekoga koga znate čitav život,pravog prijatelja?


"Kako bi se vi osećali da

"Kako bi se vi osećali da vam neko na taj način ubije nekoga koga znate čitav život,pravog prijatelja?"

Vladimir Popović:
Ja sam se sa Zoranom Ðinđićem upoznao 1992. godine, odnosno pre toga sam se video jednom sa njim u stanu zajedničkog prijatelja, neposredno posle 9. marta 1991. Ja sam početkom tih devedesetih godina obavljao funkciju direktora jedne velike i važne, značajne markentinške agencije, a moji politički stavovi su bili bliski tadašnjoj opoziciji, s tim što sam tada bio blizak Srpskom pokretu obnove i onom delu monarhističkom koji je bio uz prestolonaslednika Aleksandra, pa sam tako i bio deo tog tima povodom njegovog dolaska. Bio sam učesnik 9. marta i bio sam na suprotnoj strani od politike tadašnje Demokratske stranke koju su vodili Dragoljub Mićunović i Zoran Ðinđić, smatrajući da su oni suviše mlaki. Ja sam pripadao ovom radikalnijem krilu i upoznali smo se neposredno posle tog 9. marta u stanu jednog zajedničkog prijatelja i posvađali se oko toga kako je trebalo da izgleda 9. mart, a nije izgledao.

U vasem komentaru su diskutabilne sintagme "pravog prijatelja" i pogotovu "nekog koga znate ceo zivot".


Nije diskutabilno...

...jer tih 10-ak godina je bilo vrlo intenzivno, a "pravi prijatelj" i "ceo život" shvatite kao figuru, ali suština je to...


umetnice

bilo kakva bol( koju mu i ne sporim jer ne znam i nije uopste bitna u ovom blogu) neke stvari -mnoge stvari ne opravdava.


Nisam shvatio...

...koje stvari ne opravdava?


pa ja pobrojala neke u blogu

recimo dikvalifikaciju ideje diskvalifikacijom protivnika neutemeljenim argumentima tipa glavat i sl.

kao ni napade na one koji se usude da bilo sta od onoga sto on izjavi dovedu u pitanje.


Beba je uvek bio poznat...

...po takvim svojim nastupima, koji su dosta emotivni, što ne opravdavam, ali suština je da ima hrabrosti da upre prstom i kaže, naravno ne jedini...


dobro

a sta mislite o donosu prema peconiju, karicu, miskovicu...


Nemam lepo mišljenje o njima...

...ali to je nužno zlo, trebalo im je skresati krila, sprovesti zakon o ekstraprofitu i uvesti u legalne tokove sa smanjenim političkim uticajem koliko je moguće...Mislim da su Đinđić i ta vlada bili preblagi prema njima...


Sta tacno to sa Karicem,

Sta tacno to sa Karicem, Peconijem, Miskovicem nije ok?

To sto je u jednom momentu trebalo da uradi posao sa Miskovicem?
U redu Jelena, ali svet ne funkcionise na nacin na koji bi ti to radila. Nisam siguran ni da si ti toliko cista, iako nemam niti jednu informaciju o tvom zivotu u tom smislu.

Na ovaj nacin bi mnogim ljudima imala sta da prebacis. Od Djindjica, preko Petra Lukovica pa do Nenada Milica.

Dakle, dodirivanja su neophodna. "Politika za odrasle" bi to trebalo da podrazumeva.

Ako si ikada detetu kupila nike patike, znaj da si time pomogla Miskovicu, koji je bio glavni uvoznik.
Ako si ikada kupovala benzin, znaj da si pomagala zlocinackom udruzenju Marka Milosevica. A mogla si regularno da kupujes gvozdjarke (koliko dugo nisam cuo ovu rec) i da se trudis da proizvedes biodiesel i da samim tim budes nezavisna od Milosevicevih tajkuna.

90tih godina si morao da saradjujes bar ne nekom nivou sa Milosevicevim ljudima. Alternativa bi bila rad u NVOs, a tamo nije bilo mesta za sve.

Diskreditacija VBP zbog njegove (neostvarene ili ostvarene) saradnje u jednom momentu sa nekim likovima koji su zaradili novac malverzacijama, je besmislena.


"Ako si ikada detetu kupila

"Ako si ikada detetu kupila nike patike, znaj da si time pomogla Miskovicu, koji je bio glavni uvoznik."
Za ovo vam pripada orden za banalizaciju. Ovo je vec groteskno. Pa valjda je prvo ugnjetavala indonezansku decu, pa zatim podrzavala USofA kapitaliste, pa tek na posletku pomagala Miskovicu, mora da se zna neki red.

"Ako si ikada kupovala benzin, znaj da si pomagala zlocinackom udruzenju Marka Milosevica."
A ako je kupovala benzin od preprodavaca iz Rumunije, onda je slabila rezim, jel tako?

"90tih godina si morao da saradjujes bar ne nekom nivou sa Milosevicevim ljudima. Alternativa bi bila rad u NVOs, a tamo nije bilo mesta za sve."
A gde su NVO kupovale benzin? :)

"Diskreditacija VBP zbog njegove (neostvarene ili ostvarene) saradnje u jednom momentu sa nekim likovima koji su zaradili novac malverzacijama, je besmislena."

Ako se neko ne libi da prica o neostvarenoj saradnji (i to samo zato sto je neostvarena), kolika je realna sansa da je bilo ostvarene saradnje (i velike materijalne dobiti) sa slicnim likovima o kojoj ne prica? Ajde probajte makar na trenutak da sagledate stvarni racionalno, a ne da banalizujete predskolskom logikom.


Da vas upoznam

Quote:
"Ako si ikada detetu kupila nike patike, znaj da si time pomogla Miskovicu, koji je bio glavni uvoznik."

Da vas upoznam: Choveche u belom, ovo je ironija. Ironijo, ovo je Covek u belom.

Ajde sad Choveche sve iz pocetka, ali bez konsultovanja starijih.


Vama bas ta logika ne ide.

Vama bas ta logika ne ide. Ako naucicete.
Data recenica jeste ironicna, mada se na osnovu vaseg (namerno ili ne) infantilnog razmisljanja to ne moze bas zakljuciti, ali joj je glavna svrha banalizacija, ako hocete i relativizacija. Vi pokusavate da kazete da je VBP kontaktima sa tajkunima pomagao Milosevicev rezim i te tajkune isto koliko i JM kupovinom patika za decu.
Ne znam koliko JM deca imaju godina, ali sam prilicno siguran da ne bi poverovali u tu vasu "stilsku figuru".

Mozete za pocetak probati da ubedite decu u komsiluku, a za posle, kako se ono kaze, "vise srece drugi put".


Ala si se navrz'o :)

Ne moze covek ni vikend da zapocne kako treba.

Hajdemo sad jos jednom, ali zajedno:

JM postavlja pitanje: Sta cemo sa Miskovicem, Karicem i ekipom.
Moj odgovor je glasio: Na sta tacno misli? Da li misli na recenicu VBP u kojoj kaze da je imao nesklopljeni poslovni deal sa Miskovicem u jednom momentu? Ako misli na to, onda nije u redu.

Pre svega to nije u redu zato sto postavlja pitanje sa podrazumevajucim odgovorom da iza toga stoji nesto lose i da ona (JM) ima neke informacije koje sa nama ne deli.

Zatim, to nije u redu zbog toga sto JM zna da je jedna od posledica Miloseviceve vladavine upravo kriminalizacija svakog pojedinca i svakog dela drustva, od prosvete do trgovine. Svako je morao na bar nekom nivou saradjivati sa Milosevicevim ljudima. Ako si zeleo da se bavis trgovinom, morao si da kupujes od Milosevicevih uvoznika, ako si zeleo da uvozis, morao si da nadjes shemu za kontigente. Ako si zeleo da se zamonashish, morao si sa Filaretom da svetish vodicu. To nije stvar koju ces prebacivati bilo kome.

To je predshkolski jasno, jel tako?

E sad dolazimo do pitanja: Do koje granice je prihvatljiva saradnja sa loshima?

1mil $ answer: Sve dok nema kompromisa sa sushtinom. Dakle, velika je razlika izmedju kampanje za Nike patike i rada na izbornoj kampanji SPSa i JULa.

Ako je zlocin kampanja za Nike patike, onda je zlocin i kupovina istih. Jer ako ne zelis da radis na taj nacin, ili palis iz zemlje ili si osudjen na propas'.

Dakle, nije ok postavljati pitanja tipa: Sta cemo sa Karicem i Miskovicem, jer to vodi ka onim konstatacijama: Zna Srbija ko je VBP, Cheda i Vesic. Da ovaj put izostavimo ZDj.

I nije ova logika banalna, vec je banalan um koji je banalnom vidi.

Ako ti nesto i dalje nije jasno, predskolski cu da zakljucim da si:

a/ se navrz'o iz nekog razloga koji prevazilazi ovu prepisku
b/ dao 2 banke da u kolo udjes, a sada bi 5 da iz njega izadjes

Dakle, izadji slobodno, i povedi Dr. Wua sa sobom. I ovako stalno ispada iz ritma.


Buvi Miliću od Dracene

"Sve je prolazno, samo je radost večna".

M. Pavić


pomaze bog dracena,

El ti to iz sveske u koju si zapisivala Paviceve "najbolje" recenice, ili onako, iz RAMa?

Aj daj neku od Vladike Velimorovica.


Žalim

nemam Vladike Velimirovića nijednu. A i rano ti je još za Vladiku. Moraš prvo ovo da ponavljaš sve dok dobro ne shvatiš.


pomaze bod dracena,

Slazem se da je rano. Do Nikolaja se dolazi postupno: Prvo Filaret, pa Amfilohije, pa ultimativni Pahomije, pa tek onda Nikolaj.

Jesi ti stigla do Pahomija, ili jos cekas u redu?


Budo, Buvo,

Ta sam, kako si me samo pročitala.
A u kom redu ti čekaš?


pomaze bog dracena,

Samo cekaj, ima cika Filaret mnogo lepe bombone.


Budo, Buvo,

izgubila si se.


Budo Miliću

ja se iskreno nadam da je (makar) tebi jasno o čemu pišeš.

Uzgred, šta je ovih Milića! Buda, Nenad, Jelena... Je l' ima još neki?


Jasno, nego kako?! :)

Ako nije njemu/njoj, meni jeste. :)


pomaze bog dracena,

Ajde objasni Dr Wu-u. Svojim recima. Bez gledanja u svesku sa Pavicevim mislima.


Eee!

Nije teško, setiće se sam.


pomaze bog dracena,

Hoces da kazes da je Dr Wu malo spor?

To je uvreda i za konja, a kamoli coveka.


Budo, Buvo,

Kakve Wu ima veze sa ovom pričom? Deus ex machina?


Buda logicar :))

Samo citati i po koji komentar:
"Dakle, nije ok postavljati pitanja tipa: Sta cemo sa Karicem i Miskovicem, jer to vodi ka onim konstatacijama: Zna Srbija ko je VBP, Cheda i Vesic."

Ili u prevodu ako iz A sledi B, onda iz Đ sledi Č, logicno zar ne?

"Ako je zlocin kampanja za Nike patike, onda je zlocin i kupovina istih. Jer ako ne zelis da radis na taj nacin, ili palis iz zemlje ili si osudjen na propas'."

Jest brate zlocin, uvek mozes da kupujes Adidas. :)


Vazi Covece,

Subota je vece, sta radis kod kuce?
Jel ima nekog da zovne na pivo?


Budo, smisao za humor ti je onako

malo pandurski. Da nisi i ti bio zamenik nekome?


to wu

cuj, seti se i rasprave i kurslusa oko dikvalifikacija civilnog sektora.

ako imas energije za aergumentovanu raspravu ok.

'smardovi" kao generalizacija bilo koga su, bar na blogu na kome ja odgovarm, neprihvatljivi.

takodje, u cemu je problem sto je neko poliicajac ili zamenik ministra? jel to neka odvratna srpska izmisljotina ili regularna stvar u svakoj drzavi?


brisi, jelena,

procitao je ko je trebao.

ne rekoh li gore, u mom angazmanu nema niceg licnog. principi su u pitanju.


upravo to-nema licnog principi su u pitanju

nema ni smradovi, bolesnice, whatever.

javni nastup, argumentovana kritika javnih nastupa. ocene licne. imena-ne smaradovi. ne generalizacije. ne privatne stvari.


izraz

smradina se, u ovom kontekstu, odnosio na karakter, nikako na higijenske navike. doduse, ti neke od njih znas i licno, pa dozvoljavam da si bolje upucena.

jos jednom, brisi sve sto ti ne odgovara. ne zelim da ti stvaram vise neugodnosti nego sto ih vec imas.


smrad i steta

ne. ne izazivas mi nikave neugodnosti.

poenta je da je smrad u kritici javnog nastupa i angazmana neprihvatljiva i stetna kvalifikacija i kada se koristi i kao opis karaktera i kao uvlacenje u pricu necijih licnih higijenskih navika.

takvim se metodama upravo vbp i nemanja smigic u nedostatku argumenta cesto koriste.


dr. wu,

pali baku da ti shtrika nike.

stvarno ste (se) navr-zli. buda samo pokushava da vam objasni neke elementarne stvari- sada, da ste se se zadovoljili prvim njegovim raskrinkavanjem udba/ozna manira kojim operiraju milici, sve bi bilo mnogo jasnije. ali, kako ste iz nekih razloga, rekao bih, kivni na njega - odluchili ste da ga malo pritisnete uza zid: ali, on vas je veshto eskivirao podbacivanjem (struchan izraz), tako da ste polupali tinte o taj isti zid.

next time- take care, be ware.

ostape, ja te razumem- potpuno te razumem, i budi siguran da "nikad necu zaboravim"

pusti ove- izede ih zavis'.


Izgleda da na ovom blogu

jedino udbasa/oznasa/nkvdeovaca ima vise nego Milica. Palim ja, nije se kaciti sa ovakvim manglupima kao sto je, kako bese, surabya johnny.


Wu,

kud ćeš sad, kad je najlepše? :)
Posle ćemo da pevamo! :)


pomaze bog Dracena,

Jesmo se prekrstili i levom i desnom.

Ajde sad da zapevate, pa u kolo da zaigrate.
Pozovite i Zdravica, on dobro svira u tamburu. Zna sve od Shaka Polumente.


Budo, Budo,

za moju organizaciju ne brigaj! Svoju muku gledaj! I čuvaj se smrtnih greha, naročito zavisti! Pavić te puno pozdravlja i želi ti sreću.


pomaze bod dracena,

Nego, imas li ti sta o temi da kazes, ili si tu samo da pridrzis Dr. Wu-u?

Sta kaze Pavic o VBP intervjuu? El osetio vasionu izmedju redova?


Budo, Budo,

ponavljaš li ti ono što sam ti ostavila ili samo postavljaš pitanja?

To su vaše interne stranačke stvari. Pavić i ja se u njih nećemo mešati.


cini mi se da je u srbiji besmisleno i argum. kritkovati vbp

opasno jeste sigurno! toliko o srbiji danas.

budo,
mislim da banlizujes i to zestoko.

na samom pocetku ove rasprave, koja se izrodila u sve i svasta, osim u eventulano pobijanje logickih sledova koje sam ja iznela na osnovu jednog intervjua, ali nema veze, ili je zabavno i indikativno i ko ucestvuje a jos vise ko ne :), rekla sam da ne mislim da je isto kupovati u zari i imati 063 post pejd i bas praviti open poslove sa fastom a u intervju pljunuti karica i peconija i sve druge koji sa njima saradjuju:)!

sorry, sta je poenta, vbp ima neku tajnu misiju zbog koje je njemu dopusteno da saradjuje poslovno sa njima, a nekim drugima nije?! dumb blondie, pomozi? ja ne vidim sta ce reklamiranje peconijevih proizvoda i lova koja je maknuta pomoci genralno srbiji

sta je opravdanje da neko ko je izjavio da je bk tv formirana zato sto je formirana da unisti opoziciju u srbiji po mandatu mire markovic, onda 2007 samostalno reciklira ( lustrira :) sorry ovo mi je ipak highlight intrvjua, smejem se danima, ) bogoljuba karica i napravi Opoziciju?

ko odredjuje granicu. cuj, pricalo se o makjavelizmu i u srpskoj i u politici geralno u nas onoliko.

meni su ovakvi bebini i vasi argumenti zasto neko sme i treba a neko ne da radi sa nekima, potpuna pirova pobeda i opasan brod na koji se deo gradjaske srbije nepotrebno ukrcava.
sto je manje problematicno od toga sto monopolzuju scenu i nuzno njenu sudbinu direktno stavljaju u istu kosaru sa vbp, praveci potpuno nepotrebnu homogenizaciju -sabornost-oko spoljnog neprijatelja.

mislim da je tema ovog bloga bila i vbp amoralna kultura secanja i to sto mu ona PROLAZI kod onih koji sa pravom kritikuju tu amoralnost secanja nekim drugima.

meni je ona podjednako neprihvatljiva i stetna, bez obzira da li dolazi od ljusica ili vbp.


Proleće

Quote:
A tek Karić. Sećate se, to je onaj što je za vreme poslednjih izbora imao dnevne novine Opozicija, u kojima je, između ostalog, sarađivao-uređivao i VBP.

Quote:
sta je opravdanje da neko ko je izjavio da je bk tv formirana zato sto je formirana da unisti opoziciju u srbiji po mandatu mire markovic, onda 2007 samostalno reciklira ( lustrira :) sorry ovo mi je ipak highlight intrvjua, smejem se danima, ) bogoljuba karica i napravi Opoziciju?

Da li vi znate da je iznošenje laži (pa i na blogu) kažnjivo i da osoba koja to radi moze da odgovara za klevetu?

1) Laž je da je Vladimir Popović imao ikakve veze sa tim đubretom od novina koje je izazilo u predizbornoj kampanji i zvalo se "Opozicija"! ( Sada vidim da ste u mnostvu neistina i ovo spomenuli).Te novine uređivao je isti onaj čovek koji je bio glavni urednik "Nacionala" (ugašenog za vreme vanrednog stanja), a trenutno se nalazi na mestu glavnog i odgovornog urednika radikalske "Pravde". Zloupotrebljavajući činjenicu da se u Srbiji sve može, uredništvo "Opozicije" je prenosilo intervjue raznih javnih ličnosti koje su ovi dali nekim drugim medijima. Tako su prepisivali kolumnu Pere Lukovića iz "Ferala" ali i intervju koji je Vladimir Popović dao sarajevskim "Danima", oktobra 2004. kao i delove knjige "Svedočenje" (svedočenje Popovića pred Specijalnim sudom u izdanju Helsinškog odbora), naravno bez ičije dozvole ili odobrenja. To đubre od novina, uredjivao je isti onaj čovek koji je bio glavni urednika "Nacionala" (ugašenog) za vreme vanrednog stanja, a trenutno se nalazi na mestu glavnog i odgovornog urednika radikalske "Pravde". Ista ta radikalska "Pravda", u sklopu kampanje koja prati izlazak intervjua u "Statusu", objavljuje nebulozne vesti tipa da su se Vladimir Popović, Bogoljub Karić i Veran Matić udružili i da kuju neke zajedničke planove. Sudeći prema nekim "činjenicama" koje ste izneli u vašem tekstu može se zaključiti, nažalost, da ste i vi česti konziment "Pravde".

Quote:
rekla sam da ne mislim da je isto kupovati u zari i imati 063 post pejd i bas praviti open poslove sa fastom a u intervju pljunuti karica i peconija i sve druge koji sa njima saradjuju:)!

2) Laž je da je Vladimir Popović ikada imao bilo kakve poslovne sa Predragom Rankovićem - Peconijem. Tog čoveka nikad nije ni video.

Ovo su samo dve očigledne neistine koje ste izneli. Pre nego što ste ih napisali mogli ste bar kod ljudi iz vašeg okruženja da se raspitate o činjenicama i ne verujem da postoji ijedna osoba koja bi mogla da kaže da Vladimir Popović ima bilo kakve veze sa bivšim urednikom "Nacionala" ili pak sa Predragom Rankovićem Peconijem. Uostalom, mogli ste, te vaše tvrdnje, pre nego što ste ih izneli javno, da proverite kod Nenada Milića. A, mogli ste i kod mene. Niko nikad ne bi mogao da Vam, ni uz najveći trud i maštu, poveže urednika "Nacionala" ("Opozicije","Pravde"...) ili vlasnika "Fasta" sa Vladimirom Popovićem.

PS U vezi sa vašim pitanjem da li je Popović nekada rekao nešto o Srebrenici. Podsetiću vas da je na godišnjicu genocida u Srebrenici, u leto 2001. godine na RTS-u prikazan film "Krik iz groba". Pretpostavljam da se sećate kakve je reakcije prikazivanje tog filma izazvalo u javnosti, da je SRS ovaj potez RTS-a nazvala "hajkom protiv srpskog naroda" i da je DSS tražio da se osnuje Anketni odbor kako bi se utvrdila odgovornost onih koji su dozvolili prikazivanje ovog filma. Da ste hteli, mogli ste da saznate da je upravo Vladimir Popović "vrsio pritisak" na direktora RTS-a Crkvenjakova i tražio od njega da se taj film prikaže; mogli ste da saznate i da je Čedomir Jovanović posredstvom Saše Mirkovića, iz B92 dobio kasetu "Krik iz groba" i da je potom Popović insistirao kod Crkvenjakova da se film pusti na RTS-u. Pretpostavljam, da se secate da se Čedomir Jovanović borio sam protiv svih (DSS, SRS,SPS) na sednici Skupštine koja je u potpunosti, van dnevnog reda, bila posvecena prikazivanju dokumentarnog filma o Srebrenici u udarnom terminu RTS-a.


katarina s

kasnite :)
ocekivala sam vas ranije.

kao i mnogo puta do sada ocekujete da se vasa rec uzme zdravo za gotovo. kod mene to odavno ne prolazi. no, se bar ne sluzite licnim diskreditacijama, potpisujete se imenom i prezimenom, te cu se potruditi da vam i detaljnije odgovorim.

hvala za info o zalaganju za krik iz groba, i to, ako je tacno, pozdravljam donekle. onda se pitanje menja, zasto tek 2001, i zasto pritiskom na druge novinare i urednike, a ne javnim izjavama.

Takodje, zanima me sta mislite o ovakvoj vrsti odogovra :

Poruka Milicki
Nemanja Smigic (19 April, 2007 - 12:54)

Slusaj sestro, jos jednom li u nastupima krize i licnog besmisla, potegnes mene i moje ime, bicu prinudjen da administratoru prosledim tvoju otpusnu listu sa dijagnozom, kako bih se zastititio od takvih osoba.
Nemoj me terati da to radim!


Proleće 2

Prethodni komentar sam napisala da bih demantovala klevete da je Vladimir Popović uređivao sa Predragom Popovićem i Karićem novine kao i da je ikada bio u poslovnim odnosima sa Predragom Rankovićem - Peconijem.
Smatram nemoralnim i nepristojnim da neko iznosi javno činjenice koje nisu tačne (nadam se da ste ih napisali u zabludi i neznanju a ne sa tendencijom da napišete neistine). Minimum je da proverite te vaše tvrdnje pre nego što ih napišete. Pogotovu kada to radite na mediju koji prati nekoliko hiljada ljudi.

Ovo o Srebrenici sam vam usput odgovorila. A kada pitate da li je Popović ikada išta rekao Srebrenici pre 2001. (ili 2004) i zašto tek tada, to je isto kao kada bih ja vas pitala da li ste ikada išta rekli protiv Miloševića pre 2000. Bila sam novinar opozicionih medija od 1991. godine i ne sećem se niti vas niti vaših izjava. A,naravno da verujem da ste bili protiv Miloševića i tu činjenicu nikada ne bih dovodila u pitanje.

p.s. Ovoliko ovoj temi. Ne želim da učestvujem u diskusiji nego samo da demantujem klevete.


ok, vi demantujte

vraticu se na te navode.

slobodno pitajte i da li sam bila javno aktivna i pre 2000, ne samo u smislu obicnog gradjanina setaca. jesam, ikao nisam u tom periodu imala nikavu zastitu javnosti imena ili bilo sta drugo, niti bliskost visih opozicionih krugova, koji svakako imaju veci uticaj na javnost pa time i odgovornost da je obaveste o nekim stvarima i neke teme otovre u javnosti.

kao neko ko kaze da je pratio, pogledajte neke nase borbe, neke danase neke helsinske povelje iz tog perioda, pretpostavljam da je to lakse naci nego izjave na rfe i sl.

no, ne odgovriste mi sta mislite da li je u redu tj da li je stetno obracunavati se na naci na koji to ovde npr radi nemanja s. pogotovu u svetlu ove vase konstatacije sa kojom se potpuno slazem:

Minimum je da proverite te vaše tvrdnje pre nego što ih napišete. Pogotovu kada to radite na mediju koji prati nekoliko hiljada ljudi.


jelena,

Mozes li da odgovoris konkretno da li je VBP uredjivao ili sta vec Opoziciju, i da li je saradjivao sa Peconijem.

Ni jednog momenta nisam dovodio u pitanje tvoje informacije, jer kapiram da si odgovorna osoba. Ako ti neko najotvorenije moguce kaze da to nije istina, i ako te pozove da das dokaze za takve tvrdnje, najmanje sto mozes da uradis je da odgovoris.

Umesto toga, ti aludiras da je to licno VBP i postavljas pitanje: A sta mislite o ovome sto mi je Nemanja S rekao + razvodnjavas pricom o angazmanu pre 2000.

Poenta je bila vrlo jasna: To sto ne postoji pisana izjava VBP o Srebrenici, ne znaci da on nije imao stav. Mislim, ne znam nikog iz svog bliskog okruzenja ko bi mogao da izvadi svoju pisanu izjavu o Srebrenici pre 2004., ali znam kakav je bio njihov stav.

edit: Pogresno sam procitao i razumeo da si aludirala da je Katarina Spasic licno VBP. Izvinjavam se.


"pravi prijatelj" i "za ceo

"pravi prijatelj" i "za ceo zivot" su reci iskljucivo VBP i njegovih obozavatelja(ki). Pronadjite mi jedan jedini intervju, citat, novinski clanak, bilo sta, potpisano od strane ZDj u kome se to tvrdi.

VBP mnogo sto sta, ali pre svega vest spin doktor...


Nisam obožavatelj VPB-a...

...ali činjenica je da se u jednom jako delikatnom vremenu i trenutku našao pored ubijenog premijera kome je bila potrebna pomoć većeg dela društva i države, a čega zapravo nije bilo, da se stanje u Srbiji promeni i pokrene. To je ono što cenim kod VPB-a najviše, jer mnogi su stajali sa strane, gledali, pljuckali, ne valja ovo, ne valja ono...Treba sagledati u čemu smo živeli i u čemu živimo...Đinđić i njegova ekipa su pozivali ljude da pomognu, da rade, ali avaj, niko ne bi da se uprlja, iskalja, a svi hoće bolju Srbiju, u EU, sa visokim standardom...Đinđić je bio sam, samcijat, to je suština Bebinog intervjua...


"Đinđić je bio sam,

"Đinđić je bio sam, samcijat, to je suština Bebinog intervjua..." i malo malo pa je pravio neke propuste i previde, ali na svu srecu tu je u svakom trenutku bio Beba i cuvao ga od svakog zla. Jedino ga od samog sebe nije mogao sacuvati. To je i sustina Bebine price. On je mirodjija u svakoj corbi, a pritom kao "veliki zastitnik" i "pomagac" u kljucnim trenucima, iako mu je po sopstvenim recima bio najblizi, nije nista uradio da ga zastiti.


Nije mogao Đinđić...

... da bude zaštićen, kada oni koji su trebali da ga čuvaju i sačuvaju - MUP i DB to nisu uspeli i hteli...To je bilo trulo, a Bebin posao nije bio taj, i nije ni mogao...To je bila zavera, kao ubistvo J.F. Kenedija...


A sta je bio posao VBP, osim

A sta je bio posao VBP, osim tog famoznog "sekretara biroa za komunikacije", posto se po prici iz njegovih intervjua moze zakljuciti da se 90% vremena bavio poslom koji potpuno izlazi iz nadleznosti "sekretara biroa za komunikacije"?


da u pravu ste

neverovatna je kolicina nemanja solidarnosti u srbiji ili kulture javnog nastupa

cak je nebitno ni da li su prijatelji ili ne, pa toliko ljudi je na sahrani pokazalo st amisli, nisu svi nuzno bili licni prijatelji pokojnog premijera.


covek u belom,

no ruzica je jako patila , odmah se slizala sa borisem tadicem koji pak, kohabitira sa ubicama njenog supruga


to kapi

mene na ovom blogu pljujte koliko hocete.

slobodni ste kritikovati i kometarisati politicki angazman ruzice djindjic.

svaki iduci komentar o njenim osecanjima i stvarima iz privatnog zivota bice brisani a i vasi daljnji posotvi bez obzira na sadrzaj.


umetnice

ako slucajno procitate neki od tih izvestaj ICG iz tog perioda, videli bi ste da niste savim u pravu.

no ste potpuno u pravu za kriticki pristup. smatram ga, pogotovu ako se potkrepi argumentima, mnogo korektnijim nego neargumentovanim betifikacijama ili diskvalifikacijama, svejedno.

takodje, ne znam da li sam i jednom svojom izjavom negirala da je premijeru u tom periodu bilo tesko?

dopustite mi da ne navedem eksplicitno svo privatno iskustvo iz perioda koji je prethodio atentatu ali da se i na njega pozovem kao dokaz da sam imala dovoljno inidicija i kao privatno lice da primetim razmere problema.

nadalje, kao neko ko se i pre petooktobarskih promena bavio legijom, skorpionima i ekipom, znam koliko mogu biit opasni


Naravno, poštujem korektan...

...kritički stav prema Đinđiću, ali mislim da su svi pre atentata previše navalili na tog čoveka, mnogi su se "upecali" iz najboljih namera, posle je bilo kasno. Zato razumem Bebu o čemu priča...


medjiska klima koja je prethodila

ubistvu je nesporna. za to stvarno nije trebalo biti spektakularno obavesten.

ja sam navela neke druge stvare koje me zanimaju ili mi nisu jasne u ovom postu -blogu.

sta vi mislite o njima?
to je bila, btw, tema bloga?


Tačno je da...

...se mnogi iz tadašnje opozicije, pa i Beba, pre 5. oktobra, nisu mnogo bavili ratnim zločinima počinjenim od strane naše države, a nisu ni posle kada su bili vlast...To je očigledno bio i ostao suviše krupan zalogaj za njih, bolna stvar za celo naše društvo, tzv. političku i inteelektualnu elitu, koji bi mnoge, mnoge stvari otvorio. To nam se ovih dana vraća kao bumerang...


Meni se cini

Meni se cini da se celokupna srpska "politicka elita" plasi te teme i izbegava je. Niko, cak ni DS u vreme Djindjica, se nikad nije potpuno odrekao nacionalisticke orijentacije. Jedini ljudi koji su to ucinili su GSS & co. Ali cak i njih, ako mi dozvolite malo cinizma, nisam siguran koilko je to iskreno a koliko "luksuz opozicije" jer znaju da nikad nece doci na vlast.

Budimo brutalno iskreni - niko u Srbiji nije spreman da se odrekne nacionalizma, jer je duboko usadjeno verovanje kod "elite" da bi to znacilo njihovu politicku smrt. O tome se prica iskljucivo iz opozicije, i to debele opozicije.

Evo jednog primera, posto sumnjam da cete se sloziti sa ovom tezom. Vesna Pesic - ne bih rekao da smo se ikad bas upoznali, ali bio sam vise puta u istom drustvu s njom kada se vodila diskusija. Posledji put pocetkom 2000-te, na nekakvoj tribini opozicije, pre pada Milosevica. Kada se postavilo pitanje Kosova, Vesna me je iznenadila izrazito "patriotskim" stavom. KLA, albanski teroristi, itd. Upadala u rec, padala u vatru, ma kao da gledam Seselja u ogledalu! Cak bih rekao da se u tom drustvu ona pokazalo kao najradikalnija. I kome onda verovati??


luksuz opozicije koja nece doci na vlast

je bio izbor neodustajanja od uverenja zarad vlasti.

cinizam vam je potpuno promasen.

sto se uck tice, i tada sam govorila, i sad smatram da su bili ilegalna organziacija.

dalje, u svom ovom haosu srpske medijske scene, prolazi da je upravo karla del ponte ta koja je uporno pokusavala da haradinaja ipak privede na sudjenje


A sta mislite...

A sta mislite o mojoj tezi da ni jedna partija ili znacajnija organizacija nije spremna da se odrekne nacionalne opcije jer se plase posledica?

Mislim da ste me pogresno razumeli glede UCK. Ne radi se o tome da su legalna ili ilegalna organizacija. Vec da je na temu ljudski prava siptara na Kosovu odgovarala u stilu "A sto vi mucite crnce?!" (ako znate taj vic...)


znam taj vic

cesto ga koristim. komuniste i milosevicevci su to zvali "zamena teza."

potpuno se ne slazem sa vasim stavom d as eni jedna partija ili organizacija nije odrekla nacionalne opcije.

ima ih koje je nikad nisu ni prihvatile, od tog aoa na dalje.

ali smatram da je ds u opasnom problemu sto ne moze da razvoji svoje nacionalno od agresivnog i militantnog etno nacionalnog sa jedne, te da ima problem da svoje reformsko usaglasi sa svojim nacionalnim jer je to u 21 veku nemoguce.

da citiram misu vasica, biti patriota/u srpskoj javnosti/imati jasnu nacionalnu poziciju je ko nemati triper. star higijene. busati se time je indikativno.


Politika u Srbiji...

...nažalost nije racionalna delatnost kao u zapadnim demokratijama, mnogo je strasti, mržnje, netrpeljivosti, netolerancije, nepoštovanja drugog...Fali nam kritičko preispitivanje i moralna katarza


Ne slazem se

To je mozda tako medju "masom" i nama koji smo posmatraci. Mislim da su stranke sve vise i vise profesionalne i racionalne i da se vode savetima "konsultanata", "PiAr-ova" (a, sta kazes na rec? ;) ispitivanjima javnog mnjenja, itd. Setite se samo koliko je "civilizovana" bila debata izmedju Tadica i Grobara pred poslednje predsednicke izbore. Niko to nije ocekivao. Svi idu na usrednjavanje i ziherasku varijantu.

A serviraju i dalje te "strasti" itd jer znaju da je to ono sto narod hoce i ocekuje... Ali to se radi na vrlo promisljen nacin (po meni).

I nije tacno da je zapadna politika civilizovanija. Mozda u nekim zemljama, ali u SAD (koja je jedina koju dovoljno pratim i za koju bih mogao reci da stvarno poznajem) ni blizu. Ekstremista i levih i desnih koji baljezgaju po medijima ima na pretek. Stavise ti "Kuriri" i sl su americki izum koji je samo prepevan na maternji jezik.


To je možda bilo tako pre godinu...

...dve, tri, sada se stvari ekstremizuju, opasno je...Bombe na Dejana Anastasijevića, pretnje Gruhonjiću, porast nasilja u društvu, Sandžak...Stvari izmiču kontroli...


umetnice, od kad se stvari ekstremizuju

bilo je vise talasa od 5 oktobra naovamo.

naravno da je opasno sve ovo sto se dogadja oko nove ture napada na novinare.

a sta mislite zasto se nije reagovalo sistematicnije i glasnije i doslednije na talas ekstremizacije i pre ubistva u topcideru, od ubistava u leskovcu u prolece 2004 pa naovamo oko 60 momaka! ili i vi milite da je to nesto drugo?

zasto se na skandale oko toga ne homogenizuje reformska srbija kao sto se homogenizuje oko zabrane distribucije statusa?

sta bi bilo da su ti momci i neko iz njihovih nesretnih porodica imali javno ime? pitam vas ovo potpuno svesna da cu na sebe navuci novi talas blogogneva, ali mislim da je tema vaznija od necijih sitnih problema.


ne vraca nam se to ko bumerang

samo ovih dana, vec odavno.


Ako si sa nama onda nisi sa njima?

Svaki neprijatelj mog neprijatelja nije nužno moj prijatelj. Ili mislite da nam treba "sabornost", koja je toliko prezrena kada je pominju neki drugi?


glodur

sto rece vesna pesic glede i svezno pisama ngo, hello mi ne gajimo sabornost :))

steta sto je uros i co ne slusaju pomnije


obrisano

pogresno stavljeno. Sleepless


Who the fuck is VBP?

Pravo i po meni odlicno pitanje je, ima li Beba legitimitet da opici po svima, tj. Who the fuck is VBP? Koliko cinjenica o njemu znaju njegovi veliki postovaoci i branioci?

Ne znam cemu toliko jednoumlje i napad na drugaciji stav.

Demokratija, frakcije, pravo na drugacije misljenje unutar jedne opcije, to su osnovne stvari za koje se zalaze LDP; pretpostavio bi da su i simpatizeri za isto, ali pogresi covek... :)
Ako NM ne ucestvuje na ovom blogu, kao odgovoran politicar, morao bi jasno i glasno da se od istog ogradi!

Beba Popovic, moze nekom biti simpatican ili ne, ali cinjenica je da se covek silno obogatio za vreme Milosevica, sto ga svrstava u red sa Miskovicem, Karicem, Kertesom,... Nazalost, lista je poduza i puna likova iz kanalizacije, a da bi bio “CIST” mora itekako javno da opravda nacin svog bogacenja! Prijateljstvo sa Djindjicem jeste prednost, ali ne i opravdanje.

Super, sto ima *uda i sto javno govori, sto drugi ne smeju (ili ne zele), ali lakse mu je kada ima kesha, a zna se, da su kod nas svi potkupljivi, od opstinskih cata do samog premijera, samo “prvo plati pa klati!”. To sto “igra” za nase, je trenutno OK, ali kada se ova drzava noramlizuje, morala bi da ga poseti poreska sluzba!!!

iz “Vremena” : Najčuveniji srpski mešetar Milan Beko
http://www.vreme.com/cms/view.php?id=492184

„Kada su posle 5. oktobra 2000. godine neki od naših vodećih akademskih ekonomista pokušali da formiraju "ekspertske vlade", pa su uspeli samo da stvore "ekspertske timove" u vladi, oni su razmišljali da iz samog sastava zatečene Savezne skupštine, valjda kao "eksperta za miloševićevsko vreme", preuzmu i Milana Beka u svoju ekipu – ali su izazvali sablazan kod svojih saboraca opšte političke orijentacije, tada prilično osetljivih i na moralnu dimenziju svoje političke pobede nad Miloševićem. U stvari, neki protivnici DOS-a su tvrdili da je ideju promocije Beka posle 5. oktobra, kao "našeg čoveka u Miloševićevim redovima", gurao Vladimir Popović Beba, koji je, po toj priči, preuzeo vlasništvo nad gore spomenutom Spektrom od Milana Beka, od koga je i inače mnogo toga naučio.


milici,

nismo li se mi jednom dogovorili o susretu talibana i raf? pozdrav za rw i lw, mi cekamo.


sonja k

samo da napomenem u ovom blogu jm odgovara i na pitanja, da ne bude zabune:)

vrlo rado.


milic,

nema zabune, nego onomad sam se dogovarala malo sa rw malo lw.

zatvaraj draga


Drage blogerke i blogeri,

(piše slučajni i privremeno zainteresovani prolaznik)

poštovaoci čudnovatih skraćenica i drugih englesko-srpskih jezičkih karabudževina!
Beba je bio aktivan u biznisu (sa raznima) - PA ŠTA?
Jeca ima fiksaciju na Bebu - PA ŠTA?
Beba ima oštar jezik - PA ŠTA?
Jeca diskredituje Nešin politički položaj - PA ŠTA?
I tako dalje...
Čuvajte energiju za čas kada ponovo izađemo na ulicu. (Valjda ćemo biti na istoj strani). Tada će biti jedino bitno ko će smeti na čelo, a ko će smeti samo da ne ode iz bitke.

HAG


dragi slucajni prolaznice

dopusti da neko smatra da postoje stvari i od javnog, i sasvim licnog i drugima mozd a nebitnog znacaja, na koje neko ne moze da kaze PA STA.

ja recimo mislim da ovde ljudi imaju fiksaciju na mene sto povremno kazem i neku kritiku vbp pretezno sa nekim tezama,.

dumb blondie " izvinite nisam znala da je nevidljiv" za kritiku i da smatram da je nedopustivo da se u srbiji 2007 kritika bilo koga svodi na "fiksaciju". to mnogo vise govori o svima koji to prihvataju nego i o meni i o vbp.

nisam bila nikad optuzena od tih istih koji me sa d fiksiraju za vbp, da imam fiksaciju na kostunicu, jocica, pavkovica, lazarevica, bulatovica, lukica, drugog lukica, gurija, milosevica, acu tomica, ...ili jesam :) samo pre 2003

takodje, molim da mi se jasno kaze, zamolila sam i neke druge, kako ja to tacno i od kada dikreditujem politicki polozaj nenada milica i cime sve, to jest ne zelim to da svedem pod PA STA.

Sto se ponovnog izlaska na ulicu tice, i tu se sa vama ne slazem, mislim da posle sedam godina, bez obzira na sav uzas koji nas je zadesio ubistvom premijera, pardon koji nam je haska srbija priredila, mi moramo da se osnazujemo i za druge nacine ostvarivanja svojh politickih ciljeva.


Poštovana Jelena,

(slučajni prolaznik ponovo prolazi)

Malo sam razočaran što dajete za pravo mojim neizrečenim sumnjama:
- ne samo da se ne biste usudili da prvi izađete na ulicu, nego biste sa balkona (gledajući kroz monokl) pitali: ''A gde ste vi bili kad sam ja pisala?''
- stali biste na čelo samo kada bismo Vas doneli na rukama (kao truta)
- sasvim javno i savim lično su Vam toliko pomešani da ne možete uvideti ni sasvim očigledne (i dobronamerne) kontraargumente mnogih blogera;
- vi ste survival iz onog intelektualnog (nezavisnog) sloja koji je Đinđića napadao s leđa kad se bila odlučujuća bitka, a posle govorio: ''Nismo znali...''
Što se osnažavanja za druge načine tiče, to radite već deceniju i kusur. I... Dokle? Od tog napornog treninga više vredi jedan jedini intervju. Znate već koji.
Iskreno mi je žao što će Vam samo sujeta smetati da budete sa nama.


to jaglika

ne smeta mi sujeta vec strahovlada, slepilo i jednoumlje da budem "sa vama"


Ko bi gori

sad je doli.


to oibibio

"degol nije ni na levici ni na desnici ni u centru. on je iznad toga."

degol


Jeleni.. na sitna crevca

>>Bilo bi interesantno znati šta redakcija Statusa misli o rahmetli Opoziciji ali i o živahnoj radikalskoj Pravdi,

Aha, i o ubijanju malih foka i vukova i vesanju kucica etc., ali posto ti nisi glodur lista, moraces da se zadovoljis „debilnim“ intervjuom s VBP, koji je, ocigledno, tako „nevazan“ da si nasla za shodno da ga postavis kao blog-temu, zasipajuci nas gomilama konfuznih komentara, preporuka, prozivki, u prepotentnom maniru trenera koji drzi kurs provincijskim

NGO pocetnicima.


>>No mi sve to priznajem miriše i na nastavak reklamiranja samog intervjua i njegovog nastavka

Glede ovoga te valjda, napokon, demantovao sinocnji nastup S.Lekica na STB. Mada, sumnjam da vec nisi, privatnim kanalima, mogla da saznas sta se desava sa plasmanom

novog broja Statusa.


>>Još zimus mi je na blogu vrlo zasmetao post jednog od blogera u kome je on iznosio detalje tipa „Ružica ni majci Zoranovoj ne dopušta da viđa decu,“

U cemu je problem? Taj detalj porodicne intime nije nevazan u kontekstu visegodisnjih, orkestriranih napada na VBP i druge Zoranove bliske prijatelje, u kojima se potencira

navodna sumnja premijerove supruge u iskrenost njihovih odnosa sa Zoranom. Da

Sluzba ne plasira uporno tu pricu, ne bi bilo ni razloga da Beba pominje nesuglasice u porodicnim odnosima, koji se, u datom slucaju, ne mogu olako svoditi na odnos

svekrva-snaha.


>>Možda bi redakcija Statusa, ako ne već neko drugi, mogla još jednom da razmisli do D-eseti maj Day.

A sto ti tako zdusno brines tudju brigu? Ruzica je javna licnost, mnogo vece tezine od tebe, a ima i nacina da se oglasi tim povodom, ako nadje za shodno.


>>Sam prvi deo intervjua je, posle smeha koji je u meni izazvala pretencioznost istog..

A ti si, intimnije od Bebe, poznavala Zorana, pa mozes da sudis kako je izgledala njihova privatna komunikacija?


>>Tek mi nije jasna fascinacija VBP i svakim njegovim istupom dela onih koji su aktivni u antiratnom pokretu,

Pa, ako nisi uspela da to shvatis ni posle 10 Bebinih intervjua, onda da te obavestim da je znacaj njegovih svedocenja u tome sto pokazuje retko vidjenu hrabrost da udari u osinje gnezdo „posednika drzave“, onih ciji smo svi taoci vec dve decenije, sto svaki njegov

nastup izaziva zemljotres na politickoj sceni, sto ga protivnici pljuju i olajavaju preko

kupljenih novinara i medija, a malo ko se usudjuje da s njim izadje pred „slavni sud“,

poucen iskustvima onih koji su to ucinili. Treba jos?


>>O diskvalifikacijama na osnovu fizičkih osobina i mestu rođenja ili porekla, kojima se VBP i u ovom intervju obilato koristi, sam već više puta govorila.

Uz rizik da popijem „pacjeskolsku“ lekciju o politickoj korektnosti, takve prestupe smatram krajnje benignim, u odnosu na ogromno stetocinstvo osoba o kojima je rec.


>>ja sam VBP izjave o strahotama Srebrenice počela da čujem tek negde 2004. a možda i 2005.

I sta? To ima neku posebnu vaznost? Beba nije kolumnista, pa da bira teme, a u intervjuima odgovara na ono sto intervjuer pita, sto je aktuelno u datom momentu za kontekst emisije ili profil lista. Zasto bi se Beba morao oglasavati na svaku vaznu temu, cak i ako ona nema

dodira s funkcijom koju je obavljao, usavsi „transparentno“ u politicki zivot zemlje tek u vreme Zoranovog premijerskog mandata.


Takvu prozivku, vise puta opetovanu, mogu da smatram samo podmuklim pokusajem

insinuiranja da je imao neke posebne razloge sto nije „na dobos“ rekao sta misli o Srebrenici.


>>A u ovom se intervju, bar se meni tako učinilo, pokušava ostaviti utisak da je VBP odavno u priči.

Nemoj da ti se cini, pa od toga pravis svakojake konstrukcije. Iz njegovih 10 intervjua i one knjige sa stenogramom svedocenja pred Specijalnim sudom mozes saznati detaljnu hronologiju njegove politicke biografije. Uzmi, procitaj, nema potrebe da nagadjas i brukas

se svojim neznanjem, kad si vec nasla za shodno da pokrenes ovu temu, trazeci valjda podrsku za opljuvavanje VBP „na nevidjeno“, buduci da vecina blogera nema uvida ni u integralni sadrzaj intervjua u Statusu.


>> BTW da li je new born građanski aktivista VBP bio i član krunskog saveta ili samo glasnogovornik i ceremonijal majstor građanina Aleksandra Karađorđevića, koji se lažno pretstavlja?
Sta i da jeste? nesto ne primetih da se „istakinjo“ u tom svojstvu. Jos uvek se secam tog vremena kada nam je i crni djavo bio prihvatljiviji na celu drzave od onog Ispod Lipe, a kamoli jedan, „s Marsa pavsi“, Aca Gica.

>>>A tek Karić. Sećate se, to je onaj što je za vreme poslednjih izbora imao dnevne novine Opozicija, u kojima je, između ostalog, sarađivao-uređivao i VBP.
Da, citala sam ih redovno. Prenosile su blogove s B92 sajta, Perine „stenograme“ i textove iz Ferala, uglavnom tudje intervjue, reklamirale dinastiju Karic i slicno. Mozda se nasao i neki Bebin intervju, dat ko zna kome, nebitno. Kakve veze Beba ima s uredjivanjem istog? Jesi li to sanjala ili pokusavas da nas ozbiljno uveris?

>>>Sudeći po količini podataka, ekskluzivnih informacija, i onih iz prve ruke, ovaj čovek je opsednutiji praćenjima, službama, dosijeima nego Koštunica iz njegove priče.
Opsednutost nema nikakve logicke veze sa iznosenjem detalja o stvarima ciji je bio svedok ili ucesnik.

>>> BTW, nemojte stepen moje, eventualne, auto i/ili destruktivnosti povezati sa činjenicom da sam solo, bez lekara, sa prozaka prešla na zoloft, koji mi ne prija, ovo ja pri čistoj pameti.
Nisi me bas uverila. Ili je zoloft, ipak, kriv.

>>>ne znam tacno zasto, ali mi se "javilo" da ce reakcije na tu pretnju biti "burne" kao sto su i bile :)
Nista cudno; posledica tvog minulog rada na blogu.

>>>razbih se jebeno prekucavajuci txt ne bi li potkrepila navodima analizu dva intervjua
A gde je tu analiza? Dzaba si trosila tastaturu. Kazes prekucavala? Ih, bre, kakva si ti vazna NGO faca, Svilina desna ruka, kad dosad nisi uspela da „ispod zita“ nabavis Word verziju intervjua?! Podmeces svoja nejaka pleca da odbranis onog sto se baskari u Cavtatu od Bebe, a ne mozes ni da dodjes do e-verzije intervjua. Bas si me razocarala.

>>>oni su samo konstastovali da sam intervju nazvala debilnim. sto jesam.
Nema frke. I ja isti, „politicki“ korektan epitet, dodeljujem tvojim „argumentima“.

>>>iskreno, apsolutno mi se gadi nacin na koji taj covek diskvalifikuje ljude, ne na osnovu politickih argumenata ili dokazanih cinjanica-sa tim nemam problem, nego na osnovu daleko veceg raspolaganja nekim podatcima, ako su uopste tacni,...
Ajd malo sredi misli, pa pokusaj ponovo.. Gadi ti se sto covek diskvalifikuje tamo neke uz raspolaganje daleko vecim spektrom podataka /btw, ne kaze se podaTci, nego podaci/. Izgleda da si propustila vazan podatak iz njegove biografije o organizovanju „udarne pesnice“ protiv organizovanog kriminala. A koliko su mu podaci tacni, govori cinjenica da ih jos niko, ni sudski, nije uspeo demantovati. Ne svidja ti se Bebin „umetnicki dojam“?. Tvoj problem.

>>>uz unapred iskazanu zahvalnost za svaki očit demant,
Ispravno je „demanti“.

>>>a i ne znam da li je covek i formalno clan ldp)
Da covek ne poveruje. A tako si bliska centrali LDP, da si u izbornoj veceri otrcala na njihovu slavljenicku zurku /sama si nas o tome obavestila/, prethodno nas detaljno informisala o postavljanju eksploziva pod Cedin dzip itd. Ne znam od kakvog je znacaja da li je Beba formalo clan LDP, ali ako si bila na zavrsnoj konvenciji stranke u Sava Centru, mogla si cuti da je pominjanje njegovog imena izazvalo prave ovacije odusevljenja u sali.

>>>kao sto je kult fasizam prozivati nekog sto slusa leontinu i na osnovu toga ga takodje javno diskreditovati.
Pet para ne dajem na takvo etiketiranje, izrazavajuci najvece gadjenje prema licnostima iz javnog zivota koji su, ako ne iz ubedjenja, onda iz najvulgarnijeg koristoljublja, pomogli svojim angazmanom odrzanju privida blagostanja i normanosti bivseg rezima. Kao licnosti ih duboko prezirem, a njihova buduca umetnicka ostvarenja ma zanimaju koliko metabolizam kisnih glista.

>>>no, kada je u pitanju vbp, otvara se i pitanje kako mu na rec verovati i za neke cinjenice koje on iznosi o kostunici i drugima, kada je u stanju bezocno da laze o nekim drugim stvarima i da te lazi iznosi u javnost.
Prvo da kazes sta se ispostavilo kao netacno od njegovih dosadasnjih tvrdnji. Tvoji licni utisci, procene, nagadjanja me ne interesuju. A sto se tice Kostunice, sto ga ne tuzi? Bas bi bilo sjajno gledati taj spektakl.

>>>dakle, ni u ovom blogu ja nemam problem sa vbp-odavno mi je jasan pogotovu ne licni, ja imam problem da RAZUMEM ZASTO GRADJANSKA SRBIJA ne pokusa da te stvari, ako im je on vec guru, ne reducira, da mu na to skrenu paznju.
Ti k’o Mujo u onom vicu, kada ide jednosmernom ulicom, pa se cudom cudi koliko „ludaka“ mu ide u susret.

>>>btw, vise puta sam i na ovom blogu rekla da smatram da je lose i neispravno koristiti diskvalifikacije tipa K-Nin etc, vredjati ljiljanu smajlovic zbog velicine grudi pa na dalje.
Rekoh vec da me bas briga za takve „lingvisticke“ prestupe. Oni podmecu bombe, bacaju ljude u krecanu, cute o hladnjacama s lesevima, a ja da se sekiram sto se neko nasalio sa Ljiljinim sisama. /Btw, ne pise se na dalje, vec nadalje/.

>>>mislim da sam bila jedna od redjih koja je brisala slike zoksterove i tamare
Pa se time jos hvalis?! Zokster je nas blogovski Corax, a i Tamara pokazuje odlican zoksterski talenat.

>>>btw ja sam se drznula da pokupim par papirica iz VBP dvorist apa vidi kroz sta prolazim :)
Ne pridaji sebi preveliku vaznost. Nista se ti nisi drznula, niti prolazis kroz nesto sto nisi zasluzila. Drugi puta smisli kakva je svrha bloga koji postavljas, jasno naznaci temu, pa da znamo o cemu se diskutuje – da li o tvojim licnim, povrsnim opservacijama o necijem liku i delu ili onome sto je isti javno izjavio i sto je spreman da brani i na sudu.

>>>da postavim pitanje SAMO NA CEMU SE TO TACNO temelji beatifikacija VBP.
Evo, posto si ovo nekoliko puta ponovila, da uzmemo da je to sustinu tvog blog-bilbordovanja Bebe. Rado bih ti uzvratila kontrapitanjem – zasto ti to tako, gotovo patoloski, smeta? Zar, kao agilni aktivista gradjanske provinijencije, ne podrzavas borbu nenasilnim sredstvima protiv onih koji... /da ne redjam opsta mesta/? Znas li nekoga od koga smo saznali vise detalja o zbivanjima „iznutra“ u onim opasnim i nepredvidivim oktobarskim desavanjima? Ne smatras li da je trebalo imati zesca mooda, pa sve to istresti pred javnost? Zasto se ne pitas zasto ne pljuste tuzbe protiv njega, s obzirom koga je sve i za sta prozvao? Znaci li ti nesto sprecavanje distribucije Statusa ili je od veceg znacaja da li je Miskovica okrpio politicki korektnim recnikom? Verovatno se pitas i sta se Beba uopste petlja u nas politicki zivot, kada moze da mirno coolira u svom Becu i da ga ne boli glava nizasta. Pa se sada jos jedanput „naivno“ zapitaj cime je zasluzio svoj ugled medju onima koje si do juce smatrala svojim najblizim saborcima za gradjanske vrednosti.

>>>nema licnog odnosa. sa covekom sam pricala jednaput u zivotu kad me je nicim iziavano pozvao telefonom da mi se majke naj....pre jedno par godina,
Znaci, to je razlog ove besmislene fiksacije? Tto totalno devalvira tvoj pokusaj da ozbiljno shvatimo argumentaciju koju nam nudis, nemustu i krajnje konfuznu. Rado bih cula i drugu stranu price o tom telefonskom pozivu. Ovako „podmetnuto“, za mene nema nikakvu vrednost.

>>>izvini, gde ti vidis hajku?
U samoj ideji da postavis blog o Intervjuu i trazis diskusiju na osnovu dva-tri citata, iako znas da vecina diskutanata nije imala priliku da ga procita u celini.

>>>dovodim sa druge strane u pitanje nacin kako pozicionira i od kada i zasto karica, miskovica, peconija i sl.
A koji bi nacin po tebi bio primeren, pa da mu preporucimo, posto se verovatno iz hobija preganja s najvecim i najopasnijim domacim tajkunima, a neuk je glede medijskog marketinga, advertajzinga i tih modernih megatrendovskih nauka, pa da mu se nadjemo.. Valjda je jos uvek „nas covek“, uprkos tome sto se, shmeker jedan, oblaci kod nekog zabarskog „fensi“ krojaca.

>>>takodje, pitam ima li nekih njegovih davnijih izjava, da ih vidimo i procitamo.
Pa, sto nisi prvo procitala, pa onda otvorila blog?! Da ti pomognem glede literature.. Kompletno gradivo cini; 7 elektronski dostupnih intervjua, 1 zasad nedostupan, ali ga imas u „originalu“ i 2 tv-nastupa /RTS i TV CG/, koji nisu publikovani na netu. Eto, to je sve.

>>>pa da i ovde kazem sta mislim o efektima na nas medjunarodni polozaj koje je svojim angazmanom i uplitanjem u te stvari vbp nacinio srbiji 2003 godine.
Pa, podeli s nama te katastroficne „istine“ o Bebinom stetocinskom radu na podrivanju naseg puta u evropsku buducnost. Eto, u njih si, kao, upucena, ali ne i u to da li ima Bebinih „davnijih“ izjava na neke teme.

>>>od milosevicih mera zloupotrebe obavestajnih podataka,
Kakva zloupotreba?! Sta te tu zasvrbelo? Ja mu zahvalna do neba sto prvi puta mozemo da imamo blizi uvid kako funkcionisu sluzbe koje debelo placamo kao poreski obveznici.

>>>ne bi bilo na odmet
naodmet!

>>>negde u sred izborne kampanje
pravilno je – usred

>>>a sta kazete na to da je nenad milic potpisao peticiju i posle mene:)
Recimo da to potvrdjuje navod nekog od diskutanata da Nenad ne cita ovaj blogako vec otvarate pitanja mojih motiva, onda dajte javno argumente u prilog vasoj tezi.

>>> i da je o Peticiji obavesten u stranci, pa se „kolektivno“ potpisao, s jos 4-5 partijskih kolega.
Od svih mogucih motiva, meni je najblizi pameti da trazis novu tezgu, posle isteka Svilanovicevog mandata u Paktu za stabilnost, pa te uhvatila paklena nervoza.

>>>ovde bi ste morali
biste, Jelena

>>>kasnite :) ocekivala sam vas ranije.
Kakva komicna uobrazenost!


Vinska Musice, mozda potpuno

Vinska Musice, mozda potpuno nevazno za temu, ali meni osobno vazno. "Provincijski NGO pocetnici". Nadam se da to nije bilo podcjenjivacki/podsprdno prema svim onim angaziranim, hrabrim ljudima koji ili nisu imali "srecu" ili su dobrovoljno izabrali da djeluju izvan Prestonica i Capitals?


to dunjica

Naravno da nije napisano u kontekstu potcenjivanja.
I sama zivim u "hard core" provinciji.


u vrlo sitna crevca

bi ste google ... 2.790.000...
svjetlana, tako bi?

donedavno niste znali ni ko je nenad milic :)) ok, napredujete. ali pominije "istrazujte"


Zar je to sve sto imas da mi otpises?

Nenad Milic nije predmet ove diskusije, niti je pokretac bloga, pa ne vidim od kakvog je znacaja sta ja znam ili ne znam o njemu.


vinska musice

vidim da smo na ti.

ok, dakle, to je bio samo jedan primer tvoje povrsnosti i zaslepljenosti i elementarnog nepoznavanja scene, koji te solidno diskvalifikuje za ovakvo razvlacenje u sitna crevca.

nije stvar sta ti mislis o nekome, vec sta i koliko znas o necermu o cemu tako "detaljno" diskutujes i iznosis toliko dikvalifikacija.


vinska musice

vidim da smo na ti.

ok, dakle, to je bio samo jedan primer tvoje povrsnosti i zaslepljenosti i elementarnog nepoznavanja scene, koji te solidno diskvalifikuje za ovakvo razvlacenje u sitna crevca.

nije stvar sta ti mislis o nekome, vec sta i koliko znas o necemu o cemu tako "detaljno" diskutujes i iznosis toliko diskvalifikacija.


Demanti Vladimira Bebe Popovića

Vladimir Beba Popović danas je u telefonskoj izjavi za Blog B92 demantovao sve optužbe na njegov račun koje je na Blogu B92 iznela Jelena Milić. V. Popović je rekao da se radi o "apsolutnim lažima" i da razmišlja o tome da podnese tužbu za klevetu.

B92 ponavlja da su svi izneseni stavovi na Blogu B92 isključivo stavovi autora i komentatora. B92 nije u mogucnosti da proverava istinitost iskaza iznetih na blogu.

Po vazecem Zakonu o javnom informisanju B92 bi bio duzan da proveri i istinitost svih iskaza na Blogu B92.

Ostaje na ostecenim stranama da procene da li je ovo realan zakonski okvir za medije ovoga tipa.

Mi smatramo da bi u toj situaciji Blog morali da zatvorimo.

B92 ce uvek intervenisati nakon sto ostecena strana ukaze na problem i to spada u domen fer odnosa kada je u pitanju ovaj vid komunikacije.

Hvala na razumevanju
Dejan Restak
Direktor www.B92.net

- update -------------------------------
s obzirom na neke reakcije vidim da je potrebno dodati jos nesto. Dakle niko nije pretio zatvaranjem Bloga niti bilo sta slicno.
Medjutim u ovakvim situacijama pozeljno je razumeti prirodu medija koji ovde koristimo za komunikaciju u kontekstu mogucih pravnih konsekvenci. Ovo se ne odnosi samo na ovaj slucaj, vec i na sve ostale.
Zao mi je ako ovo izgleda kao losa sala, ali tretiranje interneta u Srbiji meni takodje izgleda kao losa sala.
Da zakljucim, Blog nije ugrozen niti ima indicija za tako nesto.


uf

na pomolu je izgleda žešći sukob,i verovatno naslovna strana pressa,kurira,politike,možda i nina u narednim danima...


????

Jel ovo neka zajebancija ili sta? Ozbiljno pitam.......


Bravo

za Bebu.
2 Dejan Restak-ne treba zatvarati blog, nego sankcionisati onoga ko je klevetu izrekao.
Zasto bismo svi na blogu ispashtali zbog necije patoloske mrznje i lazi izrecenih zbog iste?