Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Zeleni ekran

Ljudi, mene jako nervira fudbal. Tačnije, nervira me to što svi gledaju fudbal. Deluje mi nekako strašno kada pomislim da će zauvek biti jako važno to trčanje za loptom i da tu nema spasa. Šta bi moglo da se dogodi da fudbal postane manje važan, da me ostave na miru? Evo moja drugarica Nataša i ja sinoć sedimo, a oni naravno gledaju fudbal. I otkud sada fudbal četvrtkom?! Natašu ne nervira toliko, ona malo voli da navija. Izdajnica ženskog roda :)

Ustvari sve sportove volim osim kolektivnih sa loptama, pa sam zaključila da samo drugačije (lošije) vidim. Ne mogu da ispratim loptu i onda kad se svi oduševe akcijom ja samo blenem. Potpuna mi je zbrka pred očima: Ko? Gde? Čija je to ruka? Čija je to noga? Otkud sad lopta? Zašto svi sad trče na desno? Čitam reklame, a zelenu pozadinu narušavaju neke šarene tačkice, sumanute.

Trudila sam se iz sve snage da pronađem lepotu u fudbalu, pa i u košarci i odbojci... nema spasa. Stvarno želim i ja da uživam u toj tako jako važnoj, najvažnijoj, najsporednijoj stvari na svetu. Sednem pred TV, svi navijaju, važna utakmica... Ne vredi. Posle samo pet sekundi misli lutaju. O svemu drugom mislim i sve drugo mi je pred očima osim zelene površine sa sumanutim tačkicama. I onda odjednom svi skoče, viču, a meni srce hoće da iskoči iz grudi.

Najviše od svega me nerviraju oooogroooomne svote novca koje fudbaleri, da se razumemo, ne zaslužuju. Šta će Bekamu sto osamdeset miliona eura? Pa nije baš toliko zaslužio. Mada, što kaže Nataša, treba Viktoriji. Maca mala, puno joj je da plati novu kuću 20 miliona nečegaveć. Jer treba platiti vitku liniju, savršen ten, spa centre, garderobu, garderobu, cipele, cipele, cipele..? Ipak, hvala im, baš su lepi, milina ih je videti. Isplati se.


Razgovaraju

dve prijateljice:
-Juce je bio derbi Zvezda-Partizan.
-Da, nigde nijednog muskarca, svi na utakmici ili uz TV.
-Jesi li sigurna? Eto, ja pouzdano znam da jedan pravi nije bio...

Originalno objavio Dusko Radovic jos na pochetku 80-tih.

PS.
Aha, u pitanju je znachi novac... ima ona stara izreka: ako je neko spreman da te plati toliko onda i vredis bas toliko.

PS.
Izgleda da se u NS fudbal bas gleda...


Derbi

Izvinjavam se, ali Duškov komentar je išao ovako (na dan derbija Zvezda - Partizan):

Danas ce 100.000 žena imati priliku da prevare svoje muževe.

Medjutim, neće imati sa kim. Svi pravi muškarci će biti na stadionu


Fudbal

sucks! Trgovina, prevare, sumanute zarade, što ti kažeš. Jedino što je dobro, a što će jednom prilikom primetiti moja kuma čiji muž prati sve, čak i u Sarajevo ide na sve tekme jer je navijač Želje (ima majicu NS suporters), to je činjenica da su danas fudbaleri zgodniji nego u vreme dobrog fudbala. Nekako su vižljastiji i nemaju više one krive, kvrgave fudbalerske noge. Milina nekad gledati. Dok ne počnu da se češkaju i pljuju. Ako baš moram da se uključim, ako igraju naši, ja navijam za naše, a ako ne, ja navijam za lepše.


Jelena,

ako imas strpljenja odgledaj ovo tu je odgovor! Kada dodjes u Bg. pozivam te kod nas, moja zena isto nije znala, zasto...A onda je spoznala:)


To Dule

E najezih se, stvarno. Prodjose me zmarci. Beautiful.
Iako sam ja navijac Partizana, a Bloody Scoucers are Red, i kao se vezuju za Zvezdu, od finala Lige sampiona pre dve godine sa Milanom, Liver je jedan od mojih omiljenih klubova.


:)

e ako oov ne ukapira e onda vala... :)
pozdrav


Dule

hvala na pozivu!
Doći ću sigurno jednom, ali nemoj posle da se žališ ako te supruga i ja preokrenemo u mrzitelja fudbala i ljubitelja ručnog rada :)


nikada nije bio bolji

Quote:
...to je činjenica da su danas fudbaleri zgodniji nego u vreme dobrog fudbala...

fudbal, onaj pravi kakav se igra u ligi sampiona, nikada nije bio bolji i kvalitetniji. Ako vec ne volite i ne znate bilo bi fer da ne komentarisete...a i nema ga bas toliko kako se to vama cini. A i ovi danasnji fudbaleri su daleko inteligentniji, igra je napredovala, od onih koji su se samo loptali. A na Bekamu su svi klubovi u kojima je igrao debelo zaradjivali pa je red da i on dobije parce, ovi u americi su na njemu vec napravili 10$M
a on jos nije ni otisao tamo...

Jel dovoljno?


Dovoljno je zarkov.

Možda ste u pravu da bi bilo fer da ako ne volimo i ne znamo ne treba da komentarišemo, ali na nekom drugom mestu.
Ovde su pozvani da komentarišu upravo oni koji ne vole i ne znaju, ali naravno i oni koji znaju i vole. Jedno opštenarodno diskutovanje o jednoj opštenarodnoj temi.
Može tako?


Jelena, mislim da znam u

Jelena, mislim da znam u čemu je problem - premalo je krupnih kadrova prilikom prenosa utakmica. Naime, u želji da što bolje prenese situaciju na terenu, režiser se odlučuje za širok kadar i onda se fudbaleri (košarkaši, odbojkaši) ne vide dovoljno detaljno. Mislim da će rešenje ovog problema biti u digitalnoj televiziji, gde će gledaoci (gledateljke) moći da biraju kameru i ugao pod kojim snima... pa ćeš moći da zumiraš najlepšeg fudbalera na terenu i da pratiš samo njega :) Problem je što će ti trebati zaseban TV za to, jer će muškarci insistirati na usporenim snimcima golova i spornih situacija... dakle, jedan TV za žene da mogu da šmekaju fudbalere i drugi za muškarce da dokazuju uz pomoć usporenog snimka kako linijski sudija nema pojma...


Jeste mrave

u pravu si. Primetila sam da engleski fudbal ipak nekako podnesem - 30 sekundi umesto 5, dok španski ne dolazi u obzir, preveliki tereni, preširoki kadrovi, šta li..?

Ali vidi, ako već imam svoj TV, a muškarac svoj, neću sigurno gledati fudbal. Čak ni ako su svi fudbaleri manekeni. Htedoh reći: čak ni ako igra Italija.

Radije bih gledala recimo kako neki KUD piči kolce.


Ah, samo sam komentarisao

Ah, samo sam komentarisao kako napredne tehnologije možda mogu da prevaziđu taj jaz između tebe i fudbala :)

Podsetilo me sve to na scenu iz "Nepristojnih ljudi" kada Doroti i Geri gledaju prenos fudvalske utakmice a Doroti pita "Zašto italijanski fudbaleri svi izgledaju kao da su sišli sa modne piste a naši kao da su izašli iz zatvora?" :) Mislim, ubeđen sam da fizioterapeuti u Italiji pored standardne opreme u onoj torbici nose i ulje za kosu ako se nekom fudbaleru, ne daj Bože, pokvari frizura... :)

Realno gledano, fudbal zna biti jaaaako dosadna igra. 22 igrača i samo jedna lopta, a teren od minimum 5000 kvadrata... odbojka i košarka su daleko dinamičniji sportovi. Voliš li individualne sportove?


Jelena

Ma kakvi tereni i kadrovi. Tereni se razlikuju za po nekoliko metara. Zato, kada tvoji ukucani gledaju fudbal, uzmes pivske flase, pa u prodavnicu. I to donosis samo po jednu, da ne bi puno vremena provodila u kuci i postavljala glupa pitanja.


Ronaldinho

dobro ti kažeš. Tako ću i raditi od sada.
Izvini što sam te uznemirila.


krupan kadar

To je to. Ja bas volim fudbal. Nista lepse nego gledati muskarce kako se nezno ljube, grle,skacu jedni po drugima...Samo da je vise golova.Bas ti se cudim Jelena.


mnogo mi je smesno, super post

Slazem se da su fudbaleri preplaceni, ali isto se moze reci i za glumce. Realno sta ce nekom 180.000 nedeljno, bilo cega, mislim stvarno. Ali fudbal je sada globalna zabava, kao i filmovi.
Ja ipak moram reci da stvarno volim fudbal i meni uopste ne smeta cela ta pompa oko polufinala Lige sampiona, svetskog prvenstva...Kod mene je to zbog nacina odrastanja. Kada imate starijeg brata koji je fudbalski fanatik i koji vas uvuce u sve to veoma rano u toku odrastanja, onda i vi postanete fanatik. Onda vam utakmica na TV-u nije zelena povrsina sa sumanutim tackicama, a onaj trenutak kada se su svi u ekstazi je zato sto je On izveo neverovatan potez, kako je samo prebacio loptu tako, kako ju je provukao...
Osim toga, uzivam i u fudbalerima, Real ne gledam kada ne igra Beckham, Joe Cole je na danasnjoj utakmici u startnoj postavi Chelsea-ja...:)
I eto tako...


Ne mogu

da se složim sa tim da, recimo, David Beckham ne zaslužuje novac kojim je plaćen(nije ga dobio, kako to ovde vole da kažu).Na stranu što ga muškarci ovde uglavnom preziru, negirajući mu (inače ogromno) fudbalsko znanje.Ono što se plaća jeste njegovo ime i ogroman profit koje ono sa sobom donosi.
A ko misli da je te pare lako zaraditi- molim lepo, na teren, pa trči do besvesti 90 minuta, pa jedan trening, pa drugi, pa treći, pa igraj na +35, igraj po kiši, na -10...Na poslednjem svetskom prvenstvu, baš taj Beckham se toliko izmučio tokom jedne utakmice, a ne hoteći da napusti svoju reprezentaciju, da je, kada ga je trener ipak zamenio, stajao sa strane 2 minuta hvatajući dah i povraćajući sve što je imao u sebi...Trpeo je kopačke u glavu, razapinjanja žute štampe, najgora omalovažavanja, priče da je uobraženi kreten...
OK, svi bismo to trpeli za silne milione,jelte, ali opet...
Nije slučajno što je on toliko plaćen.Nije slučajno što je Michael Schumacher imao platu veću nego svi ostali vozači zajedno i nije slučajno što sada Kimi Raikkonen ima veću platu od dvostrukog svetskog prvaka...Oni koji zavlače ruke u svoje duboke džepove najbolje znaju koliko neko zaista vredi.


Ma ne kažem

da ne zaslužuje. Kažem da ne zaslužuje BAŠ toliko.
"Dobar si u tome što radiš, super si, izvoli mnogo novca. Nemam ništa protiv. Ali, previše je? Ne?


Ne,

zato što iza toga stoji jasna računica.Ekipi za koju igra će doneti tri puta više novca.Prosto kao pasulj.
Real Madrid je samo od prodaje dresova sa njegovim imenom mogao da pokrije transfer.A to, što bi rekao Johnny, "nije mala zajebancija".


Oni koji mu daju toliki

Oni koji mu daju toliki novac računaju da će im on doneti još više novca, da će profitirati na njemu. A da je previše, naravno da je previše. On za mesec dana zaradi više nego vrhunski hirurg za godinu dana, na primer.


Vec tvrde

da su pokrili sve troskove u LA-u gde sad dolazi.
Bekam nije dobar primer. Od prodaje dresova, bedzeva, znacaka, majica, se zaradi mnogo vise.

Dzenifer Aniston je dobijala milion dolara po epizodi u poslednje dve sezone serije "Prijatelji".
Kako ti to nije zasmetalo?


Da, Lidiaz. I meni je sve to

Da, Lidiaz. I meni je sve to kretenski. Josh mi je kretenskije shto sve to pravdaju trzishtem...Ovaj svet je davno otisho u ....ti znash :)


Pa svet je otisao

gde je otisao :(.
Opet kad vidis histeriju koja proprati dolazak Bekama ili njegovog kluba, onda shvatis zasto je on toliko placen. Ono sto je nerazumno je sto su neki poluanonimni sportisti kod nas dobijaju par stotina hiljada, ili sto je Klemente placen par miliona.
Jel' znas nekog ko je kupio majicu sa likom Klementea? A tesko da ce nas i odvesti bilo gde iz ovog mraka.

Trziste je OK tamo gde funkcionise. Samo sto negde imas prilicno vestacko pravljenje "zvezda".


Pa to ti kazem..

Patotikazem..:)


Ne moze

vestacki da se napravi zvezda. Ili postanes zvezda ili ne. Nema para u nasem sportu, pogotovo ne u fudbalu, zato su nam i takvi rezultati. Nije tacno da Klemente uzima nekoliko miliona. Da je u bilo kom klubu, imao bi 5 puta vise nego sto zaradjuje kao nas selektor.


Pa radi za klikere

Nije nego.

Ili je tako dobra dusa da je resio da pomogne.


Bas ga briga da pomaze

Ima covek neke svoje interese i racunice. Dobija 700 hiljada za dve godine, sto naravno nisu milioni. Ali je i to ogromna suma, s obzirom da je Petko (Sestko) zaradjivao 3.000 mesecno. U klubovima je zaradjivao mnogo vise, ali mozda misli da ce napravi rezultat, pa da se posle toga proda za velike pare.


Kad smo kod dresova i majica:

(samo za Ronaldinha):

bojana dresovi
stos tice boe
ja naivolem dima svig boica kona televizor
madase mislu
kase ogrnemo sas crvene mesto plave dzoke
ima dai natakarimo sve sredom sto igrau lopte i duzmemo i svecko prvenstvo
ima oni brazilci duzute od muke


Lidiaz

ko kaže da mi to nije zasmetalo.

Eh šta meni sve smeta, opravdano i neopravdano, pa neću valjda sada ovde pisati spisak svih neopravdano velikih zarada koje mi smetaju?


Al' si krenula od Bekama?

On bi vise zaradio kad bi sam prodavao upaljace, majice i slicno. Za pare koje dobije, klub ima pravo ne samo na njegove fudbalske usluge, vec i na sve ostalo.

A jel' znas da je devedesetih prosecan kosarkas u nasoj ligi bio placen 100 hiljada dolara godisnje od nasih para. Znaci ne oni najbolji, vec i oni za koje vecina ljubitelja kosarke nije cula.
Ista je situacija i danas :(.
A na njihove utakmice, koje su cesto bile besplatne, dolazila je samo uza rodbina :(

Ako ne volis fudbal, niko te ne tera da ga gledas. Jel' su te vezali za stolicu?

Ja se stvarno divim svima koje nesto "ne intresuje", a onda se zalepe za stolicu kad se to desava.

Sto se tice toga da li su zaslizili ili ne tolike plate (mislim na ove gledane), ja sam jos davno na faxu shvatila da ja u najboljem slucaju mogu da imam stotinak zaintresovanih za neki produkt mog rada, dok ce dobrog fudbalera (Bekama, recimo) da gleda nekoliko desetina hiljada svakodnevno (i ja medju njima). Samim tim, on je to zasluzio, ma koliko se to meni svidjalo ili ne.


Lidiaz u čemu je problem?

Da krenula sam od Bekama. Šta sad, da se pravdam i zbog toga? Stvar je u afinitetima - Prijatelji su mi zanimljiviji od fudbala pa pre kritikujem veliku zaradu fudbalera nego glumice. To ne znači da mislim da sam samo ja u pravu, a da vi niste ili bilo šta slično. Ne znači da ne treba prvo kritikovati veliku zaradu glumice.

Quote:
Ja se stvarno divim svima koje nesto "ne intresuje", a onda se zalepe za stolicu kad se to desava.

Nigde nisam rekla da me ne interesuje. Rekla sam da imam želju da i ja uživam u fudbalu ali mi ne polazi za rukom.

I hajte molim vas manite se. Pa nećemo se valjda oko ovoga raspravljati. Napisala sam nešto onako lično, subjektivno, bez pomisli da bilo šta namećem, sa željom da shvatim nešto što ne shvatam i bez želje da bilo koga ubeđujem. Najviše pritom kritikujući samu sebe što želim i ja da uživam u nečemu u čemu svi uživaju, a nisam sposobna.

Ako možete kao ljubitelj fudbala da mi preporučite kako i ja da makar malo zavolim fudbal i prepoznam lepotu u jurenju lopte na zelenoj livadi, molim vas da to učinite. Ako ne možete, molim.

Ne mogu da se raspravljam. Sve ste u pravu. Ja sam shit.


"Ja sam shit. " kaze Jelena

pa sad Jelena meze i to. Nismo sitnichari. :)) Mozda nije mnogo, ali ja te gotivim


E pa hvala

Bebo i ja tebe gotivim.
Može malo da se bude i shit, zar ne?
Moram ovom prilikom da citiram onog, ako se sećate, političara, što je sad u Hagu, koji je na pitanje zašto ima 24 (recimo) fotografije u jednom izdanju biltena stranke odgovorio: Šta me bviga, ja sam vep čovek, bvže se vaspvoda."


Znash shta Jelena, nekako

Znash shta Jelena, nekako uvek ispadne da takve shit ljude volim. Karma, shta li? Moj zeleni prijatel bi ti poruchio- Walk tall


Eeee

pa to je tvoj prijatelj? Uputio mi je jedan paraboličan pozdrav, pa te molim da mu javiš da i ja njega mnogo pozdravljam. Parabolično dakako!


Daaa

takva je on parabolichan I dijabolichan


pravi ženski...

... savet

gledajte fudbal sa onima koje volite...
i
volite one sa kojima gledate fudbal...

na kraju krajeva... ako ne ide ne ide...

pravi muškarci i onako gledaju hokej...

hahahahahaha...

pozz

PS: držim vam fige za finale lige šampiona...
... izdržite jelena, vi to možete


Ih, hokej

Gledaju Americki Fudbal. Ali ne onaj u kome ce igrati Bekam (mada bi ga u ovom zeleo da vidim >:] ***BLITZ***)

P.S. Pokusaj da odes nekad na piknik i onda sutirajte loptu. Mozda to pomogne da ti se svidi fudbal. Deluje zabavno.


Jeco

Nema potrebe da volis fudbal, ima toliko stvari koje se mogu voleti. Samo je potrebno da razumes one koji ga vole. I da brzim koracima prolazis ispred televizora, pod uslovom, da je to jedini put kojim se mora proci. I tih 90 minuta imas pravo da cutis, donosis pivo, i odgovaras na eventualno postavljeno pitanje. Svi ostali postupci se samo mogu upotrebiti protiv tebe. To su ti nepisana pravila, nas obozavalaca najbitnije sporedne stvari. Ima jedan dobar nacin da (mozda) zavolis fudbal, ali ti ga ne preporucujem. Odes do kladionice i uplatis tiket. Mozda ti to moze podici adrenalin. Postoji kladjenje na statisticke podatke sa neke utakmice. Recimo, koja ce ekipa vise puta da sutira na gol protivnika, ili ko ce duze imati loptu u svom posedu. Tad sednes i pocnes da brojis. Ceo komsiluk ima da te cuje, kada budes vikala: "Ma sutni, konju jedan", ili kada igrad posed lopte: "Vrati nazad, tooo". A i to ce ti biti dobar revans komsiji, koji te gusi muzikom. Citao sam neke tvoje prethodne tekstove.
Pozdrav i srecno...


e, vidis,

ja mislim da kladjenje nema veze sa ljubavlju, tj. da je cak malo i ponistava.
gde si, uostalom, video ljubav iz interesa, a da je iskrena i prava-pravcijata?


Naravno da nema veze,

ali to bi bio nacin da "nateras" sebe da sedis sat i po ispred televizora. Za koliko stvari u zivotu si mislio, da apsolutno nisu za tebe, a ne probavsi ih uopste. Ljubav se ne trosi na sportske dogadjaje, jer to jednostavno nije ljubav, nego na druge stvari. Fudbal je zadovoljstvo, adrenalin, strast...


Opet ja

Svako zasluzuje onoliko, koliko mu neko ponudi. To je trziste kao i svako drugo. Igracu se ne odredjuje cena, samo po onome sto pruza na terenu, nego i po tome kakva je medijska licnost. Veliki klubovi to mogu da priuste, jer imaju armije navijaca u svim delovima sveta. Koliko se tu dresova proda, koliko je sponzora u igri. Taj Real je prodao TV prava narednih 7 godina, za milijardu i sto miliona evra. A da bi Realu neko ponudio toliko para, mora da ima zvezde u ekipi. A zvezde kostaju, jer od njih sve zavisi. Menadzeri znaju sve te cifre sto su u igri, pa zato i izvlace tolike pare za svoje klijente. Sve su to spojeni sudovi. A i zamisli da Bekam kaze: Ne vredim ja tolike pare, smanjite mi platu. Bilo bi bas glupo. A uzgred, oni vece pare uzimaju od sponzora, nego od klubova. Tajger Vuds, najplaceniji sportista, zaradjuje 10 miliona od premija, a 90 miliona od sponzora, godisnje.


Apsolutno se slazem sa tim

Apsolutno se slazem sa tim da je Beckham najpotcenjeniji fudbaler. Njegov jedan potez dobija utakmicu, najbolje se pokazalo sada u Realu. Odvratni Kapelo. A to sto ga ne vole i potcenjuju, to je onaj muski deo publike kome smeta njegova medijska zastupljenost, to sto se eksponira. J..i ga kada je zgodan. To sto toliko zaradjuje je opet stvar globalizacije. I rudari rade u najgorim uslovima, pa opet...
Steta sto se povlaci iz evropskog fudbala :(


Jelena vidi

Tvoja drugarica Nataša je izgleda malo slabiji karakter.
Ako je muž ili ti dečko uspeo da je navuče na fudbal, šta reći.

Ajd čik da ga ona navuče na operu!


Odmaraj oci na zelenilu trave...

... i razmisljaj o tome da li je David B. napravio gresku kad je promenio boju laka za nokte:)) Time je izgubio bar milion koji je dobijao za reklamiranje.. Ali, bas je sladak, i ako se meni uopste ne svidjaju plavusani. Meni nisu jasni samo ljudi ( citaj- muskarci) koji gledaju trke automobila, posebno Formulu. Samo kruze, i kruze, i kruze..


E to je tek droga

Teško je to shvatiti,

Al kad jednom shvatiš ...


Isti osećaj

imam i ja kada pokušam na 5 minuta da gledam neki modni kanal na kome serijski štancovane manekenke po pisti samo kruže, i kruže, i kruže...:)

Formula 1 je posebna priča- iza tog naizgled dosadnog kruženja nalazi se rovovski rat trustova mozgova, najboljih inženjera na svetu, ljudi koji moraju da donose odluke u hiljaditom delu sekunde...Nemam nameru da bilo koga ubeđujem, zapravo pravdam svoju mnogima nerazumljivu strast ka dvema italijanskim rečima od kojih je jedna "Forza" a druga, jašta , "Ferrari":)


Ja " pratim" modne revije

Ja " pratim" modne revije samo kad zaglavim u nekom kaficu sa dosadnim drustvom ( npr. upoznam prijatelja sa poznanicom, pa oni pocnu da se muvaju, a ja sam osudjena da slusam pricu o njihovom detinjstvu i sl. koju sam cula pre sto godina) te se ja fino iskljucim i zagledam hipnozator:) Ali Formula mi nikako nije jasna. Tp je tek bacanje parica... Za pneumatike koje zamene za vreme trke mogli bi da izdrzavaju dva sirotista... Ma, u stvari, sve je to preplaceno. VRATIMO GLADIJATORE!!!!
P. S.Naravno da se salim, ali sve je to isti princip.
P. S. 2 Zivela odbojka( volim spotove u kom te niko nece raspaliti nogom ili rukom)


a propos odbojke...

Upravo je fora u tome da imaš MOGUĆNOST da protivnika raspališ po papcima (ili rukama, ne pravim pitanje) ali da budeš toliko DOBAR da ti to ne treba...

Primer - Majkl Džordan, na vrhuncu karijere, ne znam ni sam koliko je puta biran u prvu defanzivnu petorku (i sve ostale petorke, btw) u NBA, ne pamtim da je ikada dobio šest ličnih i morao napolje pre kraja... A šta je u napadu radio, sve to vreme, o tome je bolje ni ne počinjati... :o)


;)

ne radis danas pa blejis pred kompom ;)
e jordan je bio chudo i dok je on igrao jos sam i mogao da gledam basket ali ovo sada mi je mucno...
pozdrav


:))

Eto ti... Onaj ko ne zna, vidi samo krugove, iako tu postoji milion stvari koje uticu na trku. Kazi to Aci Englezu. Kad zene pricaju o sportu, to je gore nego kad bi ja pricao o Avon-u!!


Kaká

Utorak, Old Trafford, Manchester, UK

1. cudo
Postoji samo jedan jedini put, od beskrajno mnogo puteva, kojim ova lopta moze da udje u go. U punom trku njegova slabija noga bira nepogresivo bas taj put.

I ako je neko pomislio da je u pitanju sreca...

2. cudo...
For glavom, finta nogom, for glavom, four on the ground and the ball in the net...

Modesty je tri puta videla Ricarda :))))))))))))...i nema tih para na ovom svetu koje ne bi dala da ga ponovo vidi!

Fudbal je pun takvih cuda...samo treba otvoriti srce i pustiti ih da udju!


Pitao

sam se kad cesh se pojaviti na ovom blogu... :P

Btw. Tko je taj Kaka? Neki igrach soccera?


da,da

On je stvarno genijalan, onaj potez glavom, no comment.
Ali jedan je Wayne Roooooooooooney!
Sorry, veliki sam fan Engleza


Samo treba otvoriti srce...za sve.

I moja malenkost to chini:
Modesty Blaise, carice jedna! ;)


e moj lune,

ja zbog modesty otvorio srce i pocheo da navijam svim srcem za Kolubaru iz lazarevca, a ona tamo dala srce Kaki i berluskonijevom Milanu.. kako sad, ja tu neshto da razumijem.. mislim to navijanje i taj fudbal?..:o))))


Milan fuj, Kaka shapo, M.B. svaka chast

Otvorio srce, ali ne bash toliko. :)
Barem ne u smislu kako ti to chinish. ;)

Samo odajem duznu pochast zeni koja se razume u fucu. To je retko i kao takvo - dragoceno. :D


imam ti

ja ovde u komshiluku jednu bucmastu komshinicu koja je igrala beka u lokalnom zhenskom klubu... ja i ona znamo chesto da gledamo fudbal u kafeu koji ima simbolichan naziv Oranje (narandzasta boja na holandskom), mislim ona gleda i onda objashnjava meni shta se deshava na terenu, pritom me upucujuci na raznorazne kretene,koji stalno greshe u dodavanju, idiote koji neznaju da shutaju i koje glupi trener uporno stavlja u tim ili sudiju koji je u pravilu dvanaesti igrach protivnichke ekipe;-)
nekako se uvek dobro zabavim kad sam sa njom u drushtvu... Mary je super zabavna:):):)


Donalde, vidish da i mi zene

Donalde, vidish da i mi zene Modesti za fudbal imamo :) I kazem Modesti shapo :)


drugarice

crvenokosa, h v a l a.
Sta ocekivati od nekog kome je prva "recenica" bila: Edson Arantes do Nascimento Pelé ;)
No, sve ti je to shtreberaj, moja bebili. Ja ti se, u poverenju, razumem u fudbal ko Marica u tamburu...a i kako bih, kad ga nikad nisam igrala...Ova kazeova drugarica iz kafanu...to je vec druga prica!


:)

Lune, ja sam ti samo fudbalersko naopako deriste, to je sve.
Vatrice, jedan je George Best...ovaj mali ima jos da biva biven do te casti...
Lavjonusko, joooook. On igra Futebol, a soccer je igrao George a igrace i David izmedju dva odlaska na Rodeo Drive.
Kaze, srce,
you know me, my heart belongs to daddy


Modesty zmaju

Hvala za link!
I da, slazem se, mali ima jos da uci, nego ja to samo navijala za ManU


Best je bio the best...

... ali i ovaj bivshi Ajaksov igrach je dao fenomenalan GOOOL:):):)


David

mu sa lepshom, jachom i pametnijom polovinom (mada se hvali da nikada u zivotu nije prochitala knjigu - to je ionako gubljenje vremena, hehe...) pre par godina otisao u shopping na Rodeo Dr. Sve sa telohraniteljima upali ljudi u jedan od opremljenijih i skupljih butika i gospoja zatrazi od vlasnika da zatvori butigu da je ne bi uznemiravli obichni smrtnici dok shoppinguje... zgranuti vlasnik je upitao "A tko ste vi i zasto bih zbog vas zakljucavao vrata?". David i vrednija mu polovina su se naravno demonstrativno pokupili i izashli... eto shta znachi soccer u tim krajevima.


jao

kazezoze, dje me nadje za kolubaru iz lazarevca:-))
sta imas s njom ili protiv njojzi?


nishta...

... samo navijam onako od srca za nju;-)


Izuzetak

Ja sam jedan od retkih muskaraca koji ne gleda fudbala. Zamorno mi je, ,malo cak zaglupljujuci i za moj ukus bez dinamike. Mogu da odgledam celzi barselona eventualno mancester sa nekim, ali jako tesko.Celu utakmicu nisam odgledao pa jos od svetskog prvenstva, na kome sam gledao 3-4 cele utakmice.

Zato kosarku, evropsku, konzumiram u nenormalnim kolicinama.Pratim cak i mladje kategorije i nize lige.Rekord mi je 5(pet) uzivo odgledanih utakmica za jedan dan.


Hajde

da i ja kazem da sam takav, soccer bas nesto ne mirishem sem vrhunskih utakmica (jos tamo od raspada CZ generacije iz Barija) ali zato basket obozavam... dodushe ne na tom nivou da bih gledao juniore, ipak nisam toliki zaludjenik.


Američki fudbal je zakon!

Američki fudbal je zakon!


Begaj bre.

Hokej na ledu je zakon, ali ne na TV-u nego uzivo, u dvorani. Ja na americki fudbal i baseball nisam nikada uspeo da se primim i ako zivim u Americi vec podugo. A kazu mi drugari da je AF sve popularniji u Srbiji?

Kod mene na poslu se uvek brecnu kada ja nazovem fudbal 'americkim'. Kada im ispricam kako ostatak sveta obozava igru u kojoj se lopta sutira nogom, all game long, kazu, pa, jeste.


Jeste, NFL je sve

Jeste, NFL je sve popularniji u Srbiji, zaslugom (pokojnog) Trećeg kanala koji je počeo pre 6 godina sa prenosima utakmica i Predragu Juriševiću i Dejanu Golaliću (izvinjavam se ako sam omašio imena) koji su maestralno prenosili te utakmice. Takođe odlično prenose i utakmice NHL-a, hokej na ledu je stvarno ekstra - najbrža igra na svetu, ne treba ništa više reći. Zavidim ti što to gledaš uživo.


meni

neshto drazhi zhenski fudbal, mada je smeshan i mushki... onaj drugi gol kake, kad se ona dva igracha iz iste ekipe sudare, dok kaka daje gol je bash smeshan.
ja mislio da ih placaju da fauliraju protivnichke igrache, a ne svoje:):):)
a bekam je najbolji u odluchujucim trenutcima, ono kad izvodi odluchujuci penal, pa umalo da sam sebi slomije nogu prilikom shuta.. vrhunska komedija:):):)


redak zver

je bio moj tata koga ti kolektivni sportovi ama bas nisu interesovali. vrhunac je bio kad se jednom s posla vracao prevozom i neki ga tip u autobusu pitao koji je rezultat (derbi zveda i partizan!!!), a moj tata zgranut odgovori: "a, ko igra?"


ta nemojte tako. fudbal je

ta nemojte tako. fudbal je divna i korisna stvar. najbolji lek protiv insomnije ikad osmisljen. kako vidim onaj travnjak na strafte, tako mi se sklapaju oci. :)


Iako sam

Iako bivsi profesionalni sportista nikada nisam razumeo ljude koji su toliko napaljeni da gledaju sve moguce sportove.
Fudbal nikada nisam voleo(onolika livada, treba im pola sata da je pretrce, i dok jedni igraju napad odbrana stoji i gleda, i obrnuto). Dvoranske sportove volim ponekad da pogledam, ali daleko je to od nekog fanatizma, iako sam igrao kosarku, koju i danas volim da igram, ali gledanje me bas i ne privlaci.
Nije mi, i nikada mi nece biti jasno kako ljudi mogu da se ubijaju zbog navijanja za drugi klub(pre par dana je bilo ubistvo u Bgd).
Takodje nikada mi nece biti jasno kako zene mogu da gledaju "spanske serije", sa istim zarom kao sto i muski gledaju fudbal.


Fudbal ne podnosim jer

Fudbal ne podnosim (narocito domaci) jer predstavlja sve ono sto se kosi sa mojim ubedjenjima.
(i kad ce vec jednom da promene svoja imena tzv "Partizan" i tzv "Crvena Zvezda" ?)


U sta

U sta da promene Crvena zvezda i partizan,fk cetnik i fk kokarda,fk bask i fk sokol,fk starost i fk mladost,fk hajduk i fk uskok,fk graditelj i fk obnova,fk legalist i fk pravda


Ja ne mogu da gledam jer se

Ja ne mogu da gledam jer se previse nerviram.
Nekada sam bila sportista, ne fudbalerka :))), ali jeste sport sa loptom - odbojka. Ostalo mi u krvi da kud lopta tu i ja. To je jace od mene. Kad se desi da gledam utakmicu ukucani mi postavljaju "blokadu" do ekrana kako ne bih mahnito uletela do lopte.
Zato sam donela mudru odluku da se drzim podalje od bilo kakvih sportskih prenosa :)


krajšić...

...srećo moja, ima još gore:

više od dvadeset godina pokušavam da UKAPIRAM kako se igra "baseball" ili "cricket", zašto se ovi raduju, gde onaj trči, kako se obračunavaju bodovi, kad je kraj, što onaj baca kačket i rukavicu, što ovi svi skaču od sreće...
Ne razumem, a strašno bih volela da shvatim šta je to u tim igrama što je tako zamamno za ljude.

Fudbal znam. Fudbal je čudo. Adrenalin, umetnost i strast, fudbal ume da bude više od igre.


cricket

Vrlo jednostavno pravilo
1. Treba srusiti ona tri stapa na kome je nesto malo drveno "wicket" iza ledja igraca sa "batinom"..ako se srusi on je "out"..
2.Ili ako udari loptu i protivnicki igrac je uhvati pre nego sto padne na zemlju...
3.Ako lopta padne na zemlju...ona dvojca razmenjuju mesta(trce gore dole) i to se broji..a protivnicki tim onda pokusava da srusi wicket dok oni razmenjuju mesta..jednostavno zar ne-

nije :)

jedanaest igraca sa obe strane..test mec moze da traje tri dana..sad se preslo na "one day test"..jedan tim igra dok se igraci ne izbace(dakle dok se ne izredjaju svi koji "brane" wicket)..ili do odredjenog broja bacanja pa se menjaju mesta jedni brane drugi bacaju
tako mi objasnilo...

J

http://en.wikipedia.org/wiki/Cricket

baseball ne znam


:)

Najlepše od svega je što sam ja u svojoj familiji predmet opšte šale kad je u pitanju moja upornost da ukapiram ove dve igre koje zaluđuju milione ljudi!
Kažu:

- to će se desiti kad mama ukapira sve o bezbolu! :)

Što naravno znači "na sveto nikad"!:)


A ja mislila

da sam jedina. Huh (brisem znoj) i odoh da gledam snimak po kisi u Monaku i AIRTONA. I da kruzim i kruzim i kruzim...


Proshlog vikenda sam pila

Proshlog vikenda sam pila kafu na Adi, s one strane, ostruzznichke i reche mi prijatelj da se tamo negde, kod Sanseta, recimo, nalazi teren za policijski kriket klub!!Ja pretrnula. Zamislite nashi plicajci imaju kriket klub! Onako, sve obucheni u one bele dzemperice....ludilo


stvarno

..nisam cuo...ako neko nesto zna vise nek' javi..rad bi da igram..pa makar bili i policajci

J


nikad cuo..

ima par mesta za krkanje, i klinci imaju teren za klikere...

jel si sigurna da je on pio samo kafu?

koja li je to ostruznicka strana? savska, ka medjici i blokovima?


pbbb

dobro, shtojestjest to je tvoj atar. Ali i jasam beogradsko dete pa zanam da je ona druga strana jezera gde sam pila tu kafu ostruznichka. Tuda chak ide autobus 91 za Ostruznicu. Restoran Sunset se nalazi na toj strani kao i kafana Lovachka pricha (ili tako neshto) u chijoj se okolini nalazi to poljanche gde gde policijski tim igra kriket. Ne znam kako ne znash za drugu stranu jezera?


mozda

je tako zovu oni iz ostruznice

inace, uglavnom se zove makiska, ili cukaricka...

u lokalnom dijalektu, to je 'nasa' strana, prekoputa je 'ona' ili ostrvska, a ka reci je 'novobeogradska'


CO2

Pa eto, rekoh ti da znash, poznajesh svoj atar. Ja sam centrash, krug dvojke (CO2). Fuj


Ah, baseball

...sjajan i opustajuci sport za one koji ga igraju, a potencijalno dobra varijanta otici i gledati ga sa devojkom ako ocete da raskinete s njom. Osnovna pravila su vrlo prosta. Igraju dve ekipe, svaka po 9 igraca i zamene. Postoji odbrana i napad (znam da ovo na prvi pogled deluje smesno). Ekipa koja se brani baca i hvata lopticu. Ekipa koja napada udara tu lopticu palicom i pokusava da optrci krug po oznacenim tackama koje se zovu baze. Kada obe ekipe po jednom igraju u napadu i u obrani to se zove "Izmena". Utakmica se sastoji od devet "Izmena".
Poen moze da postigne samo ekipa koja napada i to ako jedan njen igrac optrci ceo krug. Posto to nije bas prosto igraci mogu da stanu na bazu i da cekaju da neki njihov saigrac ponovo udari lopticu pa da nastave da trce. Kada igraci koji su se branili izbace tri igraca iz ekipe koja je napadala, oni pocinju da igraju napad dok ekipa koja je bila u napadu prelazi u odbranu. Igraci u napadu mogu da budu izbaceni na vise nacina.
1. Ako igrac sa palicom tri puta promasi dobru loptu.
2. Ako lopta koju je igrac udatio palicom bude uhvacena u vazduhu.
3. Ako ih protivnicki igrac dotakne sa lopticom dok ne stoje na bazi.
To su osnovna pravila, ali na zalost svaki sport ima i ona sitna.


Lepo kaže Dule za svoju

Lepo kaže Dule za svoju ženu, prvo je nerviralo a onda je spoznala. Ja sam godinama gledala samo tenis, sve ostalo mi je bilo užasno dosadno. A onda sam se navukla na fudbal! I sad sam redovan gledalac, najviše Španska ligi i LŠ. I to najviše volim kad ne navijam ni za jedan tim posebno, nego onako, uživam u igri. Smiruje živce, 20 zgodnih dečaka i jedna lopta lete levo-desno po terenu, a on zelen da odmoriš oči, divota.


samouka

i pored tate i brata u kuci, dzaba - sama sam se u fudbal zaljubila, dok su oni ne znam sta radili. engleski narocito.
i kosarku obozavam.
a sve zbog savrsenstva driblinga, dodavanja, zakucavanja iz nemoguceg ugla, neumornog trcanja, makazica, mada sam uvek simpatisala i otkacene karaktere tipa paolo di canio ili david james. o legendama bi opisi potrajali.
skoro svake godine odvojim jedan od (doduse brojnih) odmora da odem u london, i onda se ide na razne strane da se vide bar dve-tri utakmice. a tamo nije samo najstrastveniji fudbal, vec i najbolji navijaci koji srce ispune svojim pesmama i komentarima. a najlepse je kad vidis tri generacije koje dodju da bodre svoj tim.
dule je vec pominjao liverpool, jos nisam na anfield-u bila, gledala sam ih protiv rome na giants stadium-u (owen-ov poslednji nastup u crvenom dresu), pa cak je i tamo navijanje bilo fenomenalno, iako je susret bio revijalan i pitom.
nba takodje apsolutno obozavam - nash-ove asistencije (covek sa fubalskim pregledom terena) i magiju suns-a, kidd & co., nowitzki & preporodjeni, neverovatni dallas, agent zero, ma koliki je to tek spektakl! a da je brzo, brzo je, tek to jelena treba da zaobidje sa svojom odsutnoscu.
ona double-overtime nets-suns utakmica mi je br. 1 uspomena (kako sam samo u nandzarastom dresu navijala medj' djerzijevcima! opcinjena!), nicks-e ne znam ni sama zasto ponekad idem da gledam, ali sve se valjda nadam dobrim danima.
kao i draga strip-junakinja, ne stedim para za takva secanja.
i izvinjavam se na preopsirnosti.


Iako se zalazem za atrofiju

Iako se zalazem za atrofiju misica,moram priznati da su Ronaldinjovi driblinzi savrsenstvo...da li je u to umesao prste Bog ili njegov nemezis Necastivi ostaje da se vidi


Draga jelena

Procitao sam tvoj tekst kao i uvek i dopao mi se kao i uvek :)
Dodao bih samo nekoliko stvari
Prvo utakmice izmedju Zvezde i Partizana nisu derbi vec odavno,to je sve izvikano od strane medija i drzave i ujedno prilika da navijaci jednog i drugog tima iskazu mrznju jedni prema drugima gadajnem raketama,sacekusama, gepekovanjem i medjusobnim tucama koje sve cesce imaju tragicni zvrsetak. Jednom recju seljana.
Tebi se naravno ne svidja fudbal sto je sasvim u redu i legitimno jer zaista sta je to sto tera gomilu debila da cuce ispred ekrana subotom i nedeljom( i ostalim danima) uz pivo i deru se na igrace i sudije kao da ih ovi mogu cuti? Posebno sto postoji mnogo bolji i zanimljiviji nacin da se ta energija utrosi:)
Prestao sam da gledam fudbal na tv-u jos 1990. kad je tadasnja reprezentacija SFRJ izgubla od Argentine na penale. Ne interesuje me sta radi Dejvid Bekam ili Dzerard ili Adriano.Problem je naravno iz kog razloga on ili bilo ko drugi zaradjuje 180 miliona evra koje ne zasluzuje pa tacno da umre na terenu.Taj problem zove se kapitalizam i jos uvek za njega nemamo adekvatno resenje,delom i zbog toga sto se brani spektaklima poput fudbalskih utakmica gde ljudi idu da istresu svoje frustracije pa su tako manje opasni za sistem. Jos manje me interesuje zasto je reprezentacija Srbije izgubila od Kazahstana,Azerbejdzana ili Tadzikistana. Najmanje me interesuju njihovi seljacki izlivi patriotizma i mahnitio krstenje kad pocinje utakmica. Cinjenica da sve to sto sam nabrojao znam jer sam video i cuo cini me uzasno nesretnim jer mene to ne interesuje isto koliko ni tebe,ali sam prinudjen da u ovoj zemlji dozivljavam nervni slom svaki put kad je neko prvenstvo negde a "navijaci" se okupe ispred plazme u nekoj basti kafica da podele zajednicki "patriotozam" i mrznju prema Hrvatskoj ,Azerbejdanu ili Madagaskaru nije bitno vazno je da se mrzi.
Sve ovo sto sam napisao ne znaci da ne pratim fudbal.O da pratim itekako ali uzivo. Uvek me mozes naci na severnoj tribini stadiona Vojvodine ili na istocnoj.Ono po cemu se razlikujem jeste sto ne idem tamo da mrzim pljujem ili lecim frustracije vec da radim. Fudbal privlaci mnoge mlade ljude koji imaju problema socijalnih prevashodno i to im je jedino mesto gde mogu biti i uglavnom budu prihvaceni od strane drustva.razgovor sa tom ljudima ti otvori oci.Ponekad zaboravljamo sa kakvim se sve problemima susrecu mladi ljudi koji nisu imali srecu da im je otac bio predratni funkcioner ili dobrovoljac u ratovima u kojim nismo ucestvovali pa zaista nemaju ni osnovne stvari za zivot.Iznenadila bi se koliko studenata ili vec akademskih gradjana posecuje utakmice. Zajednicko im je to da su svi bez posla i bez mogucnosti da ga u skorije vreme dobiju. Upravo zbog njih ova se navijacka grupa razlikuje od ostalih barem u jednom segmentu. Princip se zove Ultras no politica i mogu reci da funkcionise. Firma je jedina navijacka grupa u zemlji koja se ne lozi na kvazipatriotske motive( srpske zastave cirilicu,ili onanisanje na ratka i radovana i ostale "heroje").
Npr kod navijaca zvezde pravoslavni patriotizam i cirilaja su obavezni cak i u medjusobnoj komunikaciji o navijacima rada necu ni da pricam...
Firma je jedina navijacka grupa u zemlji koja nije desnicarska i to smatram velikim uspehom. Ne kazem da tu nema jos mnoogo posla ali ovaj pravac je dobar i tu ima jos mnogo potencijala.Kao sto vidis fudbal ne dozivljavam samo kao sport jer uglavnom i ne gledam utakmicu to mi nije prioritet,fenomenoloski me fascinira kako grupa ljudi koja radi uporno moze da postigne fantasticne rezultate i da se uprkos dominantnom nacionalisticko/pravoslavnom obrascu koji i jeste napravljen da se lakse kontrolisu mase izdigne iznad situacije.


Red snova, red piva, red...


fudbal,

kao i ostale slične aktivnosti uopšte ne razumem! ne razumem odakle tolika pomama za njim. razumem decu koja ga igraju, pa i gledaju, pa maštaju da postanu fusbaleri itede. ali ovi sa stomačinama i okoštalom kičmom!!?!?!! ne razumem!!!
i još daju neke pare za to!
pa neverovatno!

dok je ovaca, biće i šišanja :)


od futbala

sam oduvek najvise volela ovog portugalca....uh srce malo!!!!

mada ni ovi novi "manekeni" nisu losi. al najlepsi su kad ih vidim onako skockane u odelima....ma greota da to igra futbal, trebalo bi samo da se skidaju i slikaju za neke spcijalizovane zenske futbalske casopise (Pedjice-Queeria za sta vi ono bese trosite pare od donacija wink wink blink blink :))

kad je pre neki dan bila utakmica chelsea-liverpool odmah sam se odlucila da navijam za chelsea..ipak jedino tu ima tabla "royal borrough of kensigton & chelsea" :)))

a za odbojku jelena izdajice jedna!!! pa bas samo sto si iz NS moras po defaultu da volis odbojku (ako ni zbog ceg drugog!!!) a koliko je samo razlooogaaaaa

i oni nekada a tek ovi sadaaaaa


Eh kada bi se odbojka,

Eh kada bi se odbojka, košarka, fudbal, hokej na ledu i travi igrali u kupaćim gaćicama kao vaterpolo... gde bi nam bio kraj... pa ja bih non stop samo gledao utakmice :)

Predrag M. Azdejković
www.queeria.com


Pedja stosti zatucan, ts, ts, ts, cudo jedno!!!!

sta bre u gacicama???

a sto ne BEZ (i opet [/]!) GACA, huh???!!!! pa tu da vidimo...cija majka...crna vuna...s njim ili na njemu i sl....


Pa ja sam konzervativan i ne

Pa ja sam konzervativan i ne volim ja to sve na izvolte... Tada nije zanimljivo... Ovako možemo uz kaficu da špekulišemo da li je Novak Đoković stavio tenisku lopticu u gaće ili je sve to od prirode :)

Predrag M. Azdejković
www.queeria.com


eeeh duso moja...

...sad shvatam da to sve ima veze jedino s godinama....ti imas vremena i strpljenja, pa bi sve polaaako da gustiras :)

ja stvarno nemam vremena za ta zamisljanja - daj majstore oma da vidimo s kim/cim imamo posla....da ne bude posle tehnicar ovo ono!

ja sam najvolela da gledam samprasa i njegovu lopticu hihihi


Ah taj Sampras :)

Volimo dlakavo?

Predrag M. Azdejković
www.queeria.com


O DA!!!!

doduse mora da izgleda bar kao sampras hihihihi :))

stacu prava balkanka ;-)))


Ja volim fudbal

Moram priznati da ja volim fudbal. Ima mnogo razloga.
- Svako ima potrebu da pripada necemu, e pa najjednostavnije je pripadati navijackoj grupi.
- Fudbal je u osnovi jedna postena igra. Ako jedan skrlja drugoga to je onda, i zna se da je zato, zato sto je taj drugi bio bolji ili brzi od njega. U kojoj drugoj oblasti ce vam to priznati.
Neka neko pronadje ono "Spasi Srbiju i ubi se" i one batine koje su navijaci potom dobili. Mislim da nigde nije zvucalo tako dobro kao na Marakani. I to je fudbal... sto da ne. Fudbalsko druzenje je veliki odmor od svega. Mozes da vices do mile volje i sve je to normalno.
A kako je izgledalo to finale Milan - Liverpul to znaju samo pravi "vernici".
Pokusajte da odete na neku veliku utakmicu, verujte mi ima to svojih drazi.


Victoria Beckham

izgleda super


Victoria Beckham

je engleska Ceca.


dottore

Pa nije bash. Viktorijin muz ipak nije ubica, mafijash, ratni profiter, ratni zlochinac....I chini mi se da ima vishe shkole od


ceca!!!

i tačka!!!
:)

samo malo pismenija i bolje stilizovana


Pa dobro puki, mozda ti

Pa dobro puki, mozda ti znash neshto shto ja ne znam. Ali dok ne saznam, za mene Bekam nije mafijash, ubica, ratni zlochinac & ratni profiter....


on ima family business :)


sa burazerom


mozda mu je to

mozda mu je to partner-bizMismen, ali ovaj je medju navijacima poznat kao rodni:


lici

likom, nema sta, ali po pismenosti tesko da viki ima konkurenciju. onomad izjavila da nije procitala ni jednu knjigu u zivotu, a zatim izjavila da ce da pise knjigu...


E Ceca je tu bila pametnija

Na pitanje sta cita, ona je odgovorila:
"Pa citam (pauza od par minuta) knjige."


Ja o stilu,

izgledu, glasu, stasu, izjavama (izuzetno glupim), public imageu, etc, ne o politici, školstvu (uzgred, ne bih se kladio za školu, mada moram priznati da slabo pratim OK), bankovnim računima, criminal recordima...

Nego, ovo: 'A njen muž,...', malo bapski, a?


Doctor Wu

skroz si u pravu


pljunutiiiii, slichnost

pljunutiiiii, slichnost neverovatna:):):)


Kazezoze,

jsoh kad im pogledash biografije, nema razlike


aha,

biografije mafijasha;-)


samo sto

ceca ima bolje sise, sto da se lazemo


jest,

ali zato bekam ima bolji friz:))))


Šta da kažem a da ne uvredim

Victoria Beckham
kapi (27 April, 2007 - 16:05)

izgleda super


Doctor Wu

ja sam samo rekla da izgleda super , a to je vec stvar ukusa. Ti si je uporedio sa Cecom ,a ja mislim da se njih dve ne mogu porediti ni po oblacenju , ni po izgledu ,a ni po uspehu.


Pusti kapi neka tim tim

Pusti kapi neka tim tim macho likovima Ceca bude kul riba. To ne govori nishta o njoj nego o njima. E, zamislli frajera kome je Ceca kul!! Ok, mogu da fantaziraju o njoj, mozda bi im i dala ako bi malo vishe insistirali, mozda bi se ujutro sa njom i probudili, ali shta bi za doruchkom sa njom prichali? Na kom jeziku?


JJ Beba,

ne mogu ni da zamislim


pa meni je malo cudno i posh

pa meni je malo cudno i posh spice smatrati cool ribom.
meni ona, onako - jadnica - bez stila, ukusa i mere.
za ostalo bogatstvo u zivotu - svaka joj cast.
ja mogu da vidim kako je ona kao ceca - raskalasnost, neumerenost, artificijalnost (ceca se naduvava, ova druga se susi), popularnost na slabasan talenat i praznjikavu glavu, poznati muz, povezanost sa fudbalom...


Dorucak

Bebo, kad se jede ne prica se. :)


doktor je samo hteo da kaze da Ceca izgleda super

Znaci Ceca izgleda SUPER! Nista vise. Samo to. Ceca je Super! Ceca je Kriptonica, srpska.


Zena sa stilom....


a i volela fuzbal...onoliko :)


bez reci


pljunute, nego pise u scandalu

da su joj krpili haljinu...bas mi je zao.


Pa što je ne obuče,

slepica, kad su joj već kupili?


draga moja draco!

krpili su aljinu, zakrpili. puko sav, svacas : )


A kad će da gu zašiju?

Aljinu. Da si ne ide ovako u veš, bez veš, izmedju ljudi.


aljinu zasili na brzaka u bugarskoj

vis tamo ispod pazuha pa na dole - e tu je puklo. sramota!


Dracena

Pa naravski da je pukla kad na silu oce da udje u S broj aljine kashikom za ciplele. Da bi bila seksija, izazovnija. A aljinu zashili na ruke, vidi se. Ne znam dal je sama il' joj neko pomago?


Kapi Sonjo, ael ste primetile kako

ael ste primetile ( gornja fotka sa muzem - malo babski) kao je umetnica procvetala odma kako joj je muz (malo babski) ubijen? Znalo se ko je gazda! Gle na ovoj fotki -svtetica...nigde grudi, podochnjaci...


ne znam ja sis sta je procvetalo

mozda joj doctor uplati u onoh WO klinici hormonsku terapiju protiv cvetanja - ne pomazu vise nozevi. e opet mi je bas zao


sonja

Ma shto da se troshi WO za WO. Ne se vidi u mraku, iz aviJona, uzazid....


dobro JJ, nema ljutis

pomislih WO bas voli, bas super, pa rekoh sto da ne odvoji malo za WO, neki WO-WO zajam...


Ma Sonja

znash ti mene, negujem tu etichku potroshnju, ko velim da uplati pare od tog WO-WO zajma za spas delfina, Jelicu da obraduje za rodjendan.


Wo

"'A njen muž,...', malo bapski, a?" Pita Wo verovatno mene. Pa dobro, stvari treba nazivati pravim imenima. Oni su se dichili svojim poshtovanjem srBske tradicije -on je nju na svadbi kupio, ona je od tada bila njegovo vlasnishtvo- njegova zena. Svi videli vlastitim ochinjim vidom. I ja kazem babski, ali je tako. Dodushe, ja bash i nisam tako moderna da bih se setila necheg nekonvencijalnijeg. Bizarno, ali fakat :)


Da, Wo je

skraćenica od women of a certain age. Nisi znala? I nije bizarno, opusti se, to je sasvim normalno...


Wo :)))

Jel ti to meni preporuchujesh ovu instituciju? :)) Kako si pogodio? Da mi je da odem malo tamo na te hormone, da odmorim svoju napacenu dushu... Mada priznajem da si me razocharao. Mislila sam da si duhovitiji


Mada priznajem da si me

Mada priznajem da si me razocharao.
Prema svecu i tropar.

Mislila sam da si duhovitiji
ditto.


"Mada priznajem da si me

"Mada priznajem da si me razocharao.
Prema svecu i tropar.
Mislila sam da si duhovitiji"
ditto.
Ovo ne kapiram, dottore. Ako se merish samnom, to je nemoguce - tvoj je veci. Garant :)


alo mir bre

sa'cu uzmem loptu i nista od igre

svadzate se ovde ko cigani... ciji je veci...

jel ima jos neko da mu nije jasno zasto smo di smo, kad ni za di smo nismo:
dvoje mladih?, obrazovanih?, inteligentnih?, reklo bi se evropski orijentisanih citaca bloga se preganjaju ko je bolja riba, viktorija ili ceca, i zasto??????


pnbb,

pa dobro, hajde da pricamo o frajerima. ko ima veci k...., ronaldinjo ili bekam? hebiga ,ja se u fudbal ne razumem.


sad da sam

ja prost, ja bih te, izazvan , je li, ronaldinjom, pitao a u to drugo se razumes, jel tako

al nisam


pnbb

razumem se, nego shta


sad da ja

hocu da sae kacim, mogao bih da kazem da ne sumnjam, ( ili da sumnjam, svejedno)...

al necu da se kacim


nemoj

nemoj


nemoj

nemoj


ok

nema problema , vazi

dogovorite se vas dve marice


pnbb

je velikodusni ivica


kako ko...

od svih najveći

Velja Ox


pnbb

Pa BB Hill, morashpitash doktora. I posto ga poznajesh, ajd sreceti, lobiraj da mi uplati tu hormonsku banju. Tu koju mi je tako duhovito, obrazovano i inteligentno preporuchio. Doktor je to, zna. Ko shto zna da je Ceca dobra riba. :)


ljiljo

sve sto si gore napisala se apsolutno moze odnositi i na kosarkaske utakmice. s tim sto mi je ceo mentalno-emotivni sklop koji prati kosarku mnogo blizi i civilizovaniji i nekako...nikad tako destruktivan kao onaj koji ide uz fudbal. nekako, "navijaci rada" su se profilisali uz/iz football games a ne uz rukomet recimo

a sto se tice batina, check this out

http://www.youtube.com/watch?v=es42l73eacs


Tacno!

Interesantno je da medju navijacima Rada ima veliki procenat ljudi sa fakultetom (nisam napisala intelektualaca). Preferiram fudbal iako sam ja igrala kosarku, zbog boravka napolju.
Inace jedan od razloga sto se jos uvek ne razgovarao nekoj fudbalskoj Jadranskoj ligi je taj sto na fudbalskim utakmicama je predjena kriticna masa sto se broja navijaca tice koji se mogu kontrolisati.
Mene je kao malu tata nedeljom vodio na utakmice. I njegova devojcica je pratila fudbal a sinovi tatinih drugara su kukali da im je dosadno. I od tada ostalo, volim fudbal. Posebno volim posten odnos koji prema igri imaju u Engleskoj. Tu se brate trci koliko mozes cak i kada gubis.
Nasilje navijaca mi je strano, ali i to je, bar kod nas, posledica necega drugoga a ne samo fudbala.


...

Voleti fudbal se uci vremenom a potrebna je i zelja, jer ako pocnes da gledas uz premisu da je glup - nikada ga neces ni zavoleti jer ce tvoj mozak odbijati da registruje sve lepo u toj igri... Sto se preplacenosti igraca tice, nesto sam imao utisak da cifre koje se pojavljuju u javnosti diktira trziste? Ili gresim? Naravno da je Bekam vredan $180 miliona. Zasto? Zato sto ce za tih $180 miliona da LA Galaksiju napravi 5 puta vece pare kroz publicitet. Koliko ce vise ljudi poceti da dolazi na njihove utakmice, da gleda njihove utakmice, da kupuje njihovu navijacku opremu? Trziste zna cenu proizvoda bolje nego bilo koji spoljni posmatrac... I to vazi za bilo koju drugu industriju, jedino sto je ljudskom umu teze da shvati industrije u kojima trendove diktira ljudksi ukus a ne prakticna korist... Ekonomija, bato...


...

.


...

neukusniji prizor od mushkog navijacha, jedino je zenski (navijachica)- a posebno ustreptalo posadjene zene ispred malih ekrana. valjda ih kara neizvesnost "kakvim ce se muz veceras pokazati", "da li je bolja pobeda ili poraz" ?

mene nervira nechovechnost svega shto ima veze sa profesionalnim fudbalom. shta se sve ochekuje od tih ljudi shto trche za loptom svakako je vrhunac nehumanosti.

smrt takvom svetu !


Evo

sacemo da se samospalimo. Samo da tebi svet bude ukusan :

Negdašnja

čelnica FK Obilić, lepo je, za sve one koji se ne razumeju previše u loptanje, objasnila u čemu je tajna uspeha:

-Potrebno je samo dati gol više suprotničkim ekipama.


Levitane

neshto mi se vrzma u vugla da nije negdashnja chelnica FK Obilic rekla da je potrebno samo ZABITI gol vishe suprotnichkim ekipama, a? Jel' mozno?


Nije isključeno,

pokušao sam da parafraziram, jer ne znam tačan citat.
A nije nemoguće i da velika serbska, ma šta serbska, slavjanoserbska diva zapravo koristi mrske rvatske termine poput "zabiti" gol.Ili je taj glagol pokupila među svojim prijateljima, koji ga ne koriste baš u fudbalsko-rvatskom kontekstu.


Da mislim da je taj glagol

Da mislim da je taj glagol posledica druzenja sa neshto podzemnijim svetom - gnomi itajrad


Jašta,

JJ:)

Ionako u pojavi dive postoji nešto htonično, od čega se čestit svet smrzne.Kao da svojim pevanjem *rani Kerbere,božemeoprosti.


levitan :))da, u toj njenoj

levitan :))da, u toj njenoj pojavi ima neshto drevno, takorekuc eurinomski, bozemeprosti. Sonom aljinom gore shto vijori oko nje, noshena severnim vetrom, ko boginja lichno da se okrece oko sebe. Ta pohotna zestina izazvana severcem je kriva za sve, dizvinesh.


JJ,

da se na fotki negde ne vidi mahovina, ako znaš da je severac u pitanju?Mis*im, vetar što njojzinu haljinu vijori.Odlično ste, kanda, obaveštena:)


levitane

Oh, pa za to je kriva ona slika gore, na kojoj umetnica izgleda tako drevno, tako bozanski, ko sama Eurinoma, bogtemazo. Ona, boginja, se okrece oko sebe i pomocu severnog vetra oplodjava. Zato kobile cheto okrecu svoja dupeta vetru i zdrebe se bez pastuva. Eto zashto sam dobro obaveshtena i znam da je vetar severac. Borej :))


Viktorija i Dejvid Bekam

Sto se tice Viktorije i Dejvida... kaze nas drugar engleski novinar da poteze vezane za finansije i marketing u njihovoj porodici vuce - VIKTORIJINA MAMA, ma da, budimo iskreni, prvi dobar potez povukao je Dejvid sam jer se ozenio Vikotirijom koja je tada bila mnogo poznatija i popularnija od njega.
A Galaksi moze sto se love tice samo da zaradi. Sigurno nece biti u minusu zbog dolaska Bekamovih, pardon Dejvida.
Cecaa je kazu uvek umela dobro da motivise "svoje" fudbalere. Obilic je bio klub za jednokratnu upotrebu kao i neki drugi - Bezanija, Vozdovac, Radnicki Obrenovac.. mozda cak i Borac iz Cacka, videcemo...


Legendarni menadzer Bil

Legendarni menadzer Bil Senkli ponzat je i po izjavi da fudbal nije samo pitanje zivota i smrti, vec nesto mnogo vise. Za one koji fudbal ne vole bice ovo jos jedno preterivanje ili besmislica, dok ce oni strastveni govoriti da je potpuno u pravu. Fudbal je oduvek bio sport koji je u senci ostavljao sve ostale, izazivao razne polemike pa cak je i jedan rat izbio zbog fudbala. Iako je prosla 41 godina bilo kod Nemca tesko cete da ubedite da je ona lopta u finalu 66. presla gol liniju. Ali fudbal nije samo to, tu su smekerski potezi na terenu, cuda koja prosto deluju nestvarno kad ih izvode pravi majstori i naravno atmosfera na tribinama bez koje ova igra ne bi bila to sto jeste. Da ne bih prepricavao te majstorije, danas ih je bar lako pronaci na netu. U svakom slucaju, ukoliko gledanje jedne fudbalske utakmice predstavlja ogroman problem, mozda dokumentarac o fudbalu na ovim prostorima posle Lige Sampiona, moze da bude bezbolniji pocetak.
P.S. U cetvrtak je bio Kup UEFA.


Hleba Igara i Nerona

Quote:
Najviše od svega me nerviraju oooogroooomne svote novca koje fudbaleri, da se razumemo, ne zaslužuju. Šta će Bekamu sto osamdeset miliona eura? Pa nije baš toliko zaslužio.

Slazem se....i mene to nervira.

Ili kada neki glumac naplati snimanje jednog filma u Holivudu 20 i vishe miliona $$

A toliko sveta grca u bedi na ovoj planeti.

Mislim da sport kao i Holivud produkcija koristi neku vrstu masovne "hipnoze".

Svi prihvatamo razno djubre bez reci i to je kao "normalno".
Zato su ovakve teme ustvari i bitne.
Da pokazu kako su vrednosti drustva u kojem zivimo ustvari "precenjene".


Da fudbal izaziva razlicite

Da fudbal izaziva razlicite reakcije pokazali su navijaci Milana. Nezadovoljni kako je njihov golman branio postavilu su njegovu prodaju na e-bay. Nije dostigao neku cenu, 71 evro.


Zaslužio je više,

časni sude.Inter-Milan, pre neku godinu.Siniša Mihajlović se "zaletio i šutnio loptu", pravo u rašlje.Njegove slobodne udarce , kada pogodi, niko ne zaustavlja.Ovaj je pogodio.Dida se izvija, vrhovima magičnih prstiju izbija loptu u korner.Da sam navijač Milana, setio bih se te scene pre no što bih krenuo da prodajem golmana.


Zaboravili su oni njemu i

Zaboravili su oni njemu i odbrane koje su im donele poslednju Ligu Sampiona, osvojenu na Old Trafordu. Na zalost, golmani su jedini cije se bravure vrlo brzo zaboravljaju, a greske pamte godinama. Tesko da ce se tu nesto promeniti.
Da dodam nesto i o zaradama fudbalera. Oni su uvek zaradjivali vise od "obicnog" sveta. Bilo da je nekad fudbal na ovim prostrima pocinjao da se igra zbog dorucka posle treninga, preko Sekijevog placanja bioskopa celom razredu, do uzimanja ozbiljne love koja nekima izgleda potpuno neopravdana. Iako se oko prodaje dresova, salova i svega ostalog vrti marketing, igrac i zvezda se jedino postaje na terenu. To je oduvek bilo a i ostace jedino merilo. Ne postoji vrhunski fudbaler, koji je obelezio jednu epohu, a da je slucajno tu zalutao. Oni koji vrede odmah se izdvajaju od proseka, kao sto je to i u drugim oblastima, i cisto sumnjam da im navijaci zameraju zbog tolike kinte, ali nemaju ni razumevanja kada ovi pocnu lose da igraju. S druge strane, neki od tih fudbalera, Ronaldo, Ronaldinjo, Batistuta kao i mnogi drugi, znaju da su zaradili mnogo, pa su otvorili Akademije za fudbal, skole, koje siromasna deca mogu besplatno da pohadjaju. Toti je izdao knjigu punu vicecva na sopstveni racun, a prihod od njene prodaje takodje je namenjen u humanitarne svrhe. Znaci, em sto zaradjuju, znaju i da daju, jer ne zaboravljaju odakle su dosli. Ovo narocito vazi za fudbalere iz Juzne Amerike.
U svakom slucaju ko misli da poseduje kavlitet kao Bekam i moze da posalje pedeset metara dugacak i precizan pas, ko misli da kao on moze da izvodi kornere i slobodne udarce, neka uzme kopacke izadje na teren i to demonstrira. Inace, Bekam je imao samo jedan promasaj u karijeri, a to je Viktorija.


men' kad neko kaze "zeleni

men' kad neko kaze "zeleni ekran", ja imam samo jednu jedinu asocijaciju, skroz sentis, moj prvi PC, samo moj, Amstrad 1512, uvezen iz Londona 1986 godine:)
:)
lele, kakav je zeleni ekran imao, mis'im, uf!


I ovo:

na stranu to koliki i kakav majstor je Bekam sa loptom, To ko imalo voli i poznaje fudbal ne moze da ospori.
Bekam je, pre svega, vrlo inteligentan momak. To je - loptajuci se kao junior - svima postalo jasno. Kad je postao neko ko obecava, zaigrao je i drugi (istovremeno) mec. Naime, u Mancesteru je postojalo pravilo da fudbaleri ne smeju nicim drugim da se bave, osim treningom i utakmicom. Bekam je izborio za sebe i drugove iz ekipe da klub nema pravo da se mesa u njihov privatni i drugi zivot (poslovni). Sad se svi u Mancesteru bave i tim drugim poslom.
Ovde u Kandi kukaju kako hokejasi neopravdano mnogo zaradjuju. Razmislja li neko koliki porez uzima drzava zahvaljujuci njihovom radu (transferima i sl.); koliko sou-biznis itd., itd....
Sami inteligentni opstaju i ostaju. Zahvaljujuci Bekamu, Ronaldinju i inim, menja se i opste misljenje o fudbalerima. Nisu to vise nepismeni i glupi momci.