Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Referendum

trafikanttrafikantSada sam sto posto siguran da nam je preko potreban referendum u julu. Mi ili oni. Boris Tadic mora da raspise nove izbore i spase nas ovog ludila. A onda, svi zajedno, da pocistimo ovaj polusvet sto se okupio u "narodnjackoj koaliciji". 

U ovoj zemlji covek definitivno ne moze da bude miran i stalozen ni jedan-jedini dan. Pa da li neko normalan moze da poveruje u ovo!

vest 1.

MUP preusmerio istragu o pokušaju ubistva u pravcu "isceniranog napada u režiji samog Dejana Anastasijevića".

Direktor policije Milorad Veljović javno je u danu napada izjavio da je reč o pokušaju ubistva Anastasijevića, sa elementima terorizma. Međutim, samo par sati kasnije, rukovodstvo MUP-a smislilo je ideju o isceniranom napadu u kome je Anastasijević sam sebi postavio bombu na prozor.

Po naređenju iz vrha policije, istraga slučaja poverena Petom odeljenju beogradske policije, zaduženom za požare i diverzije. Rezultata još naravno nema.

"Ako neko u policiji misli da sam ja skovao zaveru protiv sebe i svoje porodice, da sam je izrežirao da mi se soba napuni šrapnelima ručne bombe, neka izađe i to kaže javno. U tom slučaju, ja sam spreman da za to snosim krivičnu odgovornost", rekao je Anastasijević.

Policija, na dan napada, napravila izveštaj "bez klasifikovanog krivičnog dela", što pokazuje da napad nije kvalifikovala kao pokušaj ubistva.

vest 2.

Miloš Aligrudić izjavio da će DSS između kandidata DS-a i SRS-a za predsednika Skupštine glasati za - Tomislava Nikolića.

Aligrudić je rekao da će, od kandidata za predsednika Skupština iz DS-a i SRS-a, DSS glasati za one koji imaju većinu, dok je lider radikala Tomislav Nikolić izjavio da je danas formirana skupštinska većina za izbor predsednika Skupštine, ali da to još nije nova koalicija. Sednicu obeležava međusobno vređanje.

I STA SADA RECI A NE UVREDITI NEKOGA!?


Dule, izvini, ali molim te,

Dule, izvini, ali molim te, ako imas ikakvog uticaja u tv B92, zahtevaj da prekinu besplatno reklamiranje ubice Zorana Djindjica.


Molio bih te

da pojasnish malo ovo oko reklamiranja...?


Necu da pojasnjavam jer to

Necu da pojasnjavam jer to nije tema ovog bloga. Ko zna shvatice.


mora se

pustiti i zlikovac da prica u protivnom bismo bili pristrasni. E sad sto nervira sto se zeludac okrece...:(


Hajde da malo mantramo...

..Toma Nikolić će biti predsednik Skupštine. Znači, neće se kandidovati na predsedničkim izborima. Ko će se kandidovati...Vučić neće, on hoće da bude gradonačelnik.
Dakle, Boris Tadič skoro neće imati konkurencije na predsedničkim izborima.
Sve mi se čini, da ovo postaje strašna farsa. Naročito kad za tri dana čujemo da je dogovorena vlada između DS i DSS...
Je li ovo moguć scenario...i da nas politička klasa žešće ne loži...mmm


Maja Gojković

se već samokandidovala, a kako stoje stvari ima dobre šanse i da bude izabrana :((


nemam nikakvog uticaja

da imam ne bi gledali, za pocetak, VB-VIP na toj televiziji


:(

Quote:
I sta sada reci a ne uvrediti nekoga!?

Ne može tu bagru niko da uvredi osim govnjive motke!


a sta reci posle utiska nedelje?!

i tendeciozne Olje koja se svojski potrudila da sve relativizuje i zaveze nas nevidljivim koncima sluzbi. Kao da nije jasno za koga ona vise, a za koga manje rade i kome podmecu ( manje ili vise uspesno).

Po toj matrici "radi" i politicka scena. Narocito posle danasnjeg slusanja Dinkica :" mi bismo posredovali kad bi nas se slusalo."
" Sve je na psiholoskom nivou i u pitanju je velika mrznja izmedju njih dvojice".
"Kostunica je uvredjen zato sto mu se podmece da ima nesto sa ubistvom Djindjica, a Tadic ne moze da poveruje da je Kostunica tako tvrdoglav" Pa od kad je to isto?!

Srecom da se i voditeljka nesto pitala pa ga je potsetila za 6. princip, ali se preko toga s velikom lakocom prelazilo.
Ali ga je barem dokacila sa pitanjem da ako bi se Djelic ponovo postavio za premijera da li bi G17 pristao. Posle muka usledio je odgovor-da.
Zao mi je sto mu ne videh facu.
EDIT: citati su po smislu. Nije receno tim recima.


Neki ljudi

iz policije su, kanda, zaboravili kako su se osećali jednog oktobarskog dana pre skoro 7 godina.Nije ih bilo previse spokojnih toga dana.
Ovo nije pretnja, naravno, samo podsećanje na to da su "neki zaboravili kako Braco mariše".


Kakav referendum sad?

Jos juce se pevalo kako se Tadic i Kostunica vole, kako je sve dogovoreno jos pre izbora, da je ovo sve samo farsa i zabava za narod, a sad odjednom - referendum. Ucili ste nas da je to sve isto, pa kako sad odjednom hocete da date glas Kostunicinom pulenu, tatinom sinu i trojanskom konju UDBE u Demokratskoj stranci?


Anduril

Mislim da razvoj dogadjaja upravo potvrdjuje opravdanost kritika koje su na racun Tadica i rukovodstva DS-a izrecene. Ispostavlja se da smo tri godine ziveli "na leru" i kohabitirali sa kvazi-demokratskom strankom Srbije, koja je najzad i nevernim Tomama(!) pokazala pravo lice. Ovde se ne poziva Tadic vec DS da najzad formira taj stvarni demokratski front. U ispravne namerer clanstva i glasaca DS-a niko nikada nije ni sumnjao. Ako Tadic hoce da predvodi taj front bice mu to pslednja prilika da se izvuce iz svega. Ako nece, onda ce definitivno potvrditi sve sumnje.
Tadic je taj koji nas je ubedjivao da je DSS proevropska stranka, kako je kohabitacija neminovna i normalna.. Tadic je DSSu precutao sve afere i skandale, Tadic je pomogao DSSu da donese ustav...
Otkuda sada tebi taj odbrambeni stav prema Tadicu?


ti si u pravu

medjutim u ovom cajtnotu nema druge, nego i to da progutamo.
Ostavimo posle izbora DS-u da sama pocisti svoje dvoriste. Tadic za sada poseduje tu poziciju da moze da okupi pravi demokratski front. Ja sam cak razmisljao da bi i nesretni SPO u okviru neke koalicije mogao da privuce vise od 5%. Gotovo sam siguran da bi radikali i narodnjaci ostali ispod sto poslanika. SPS ce konacno nestati. Njihovi glasaci ce se razdeliti izmedju Tome i Voje, ipak to stado mora da ima nekog idola!


Izgleda nista od

Izgleda nista od "referenduma"...:(

Sa sajta B92:
"DSS će podržati Nikolića
7. maj 2007. | 07:16 -> 12:26 | Izvor: B92, Beta
Beograd -- Miloš Aligrudić izjavio da će DSS između kandidata DS-a i SRS-a za predsednika skupštine glasati za - Tomislava Nikolića."

Dakle, bratija je izgleda blizu dogovora (ili su vec zavrsili posao?) o "stabilnoj" seseljevsko-legijalisticko-podlipovskoj vladi!


Jadna nam majka

sta ce biti snama?!


sada su otvorili karte

neka ih na toj strani, tamo i pripadaju. Jedini nacin da se Srbija oslobodi muke je da se na izborima pojave dve opcije. Nasa i njihova. Pa da gradjani velikom izlaznoscu pociste ove bahate i nadobudne politicare. Da se jednom zauvek oslobodimo Voja, Velja, Jocica, Aligrudica, Vuksanovica i ostale bratije!


ti mu dodjes kao neki

trockista, nasi i njihovi ...


on mi je idol

iz detinjstva. Lav Trocki. Prepoznao si:)


pravi vizionar

ne razumem uopste toliku pricu i srcanost obaranja preko bloga nekih koalicija ili saveza. Ako se ne slazes sa politikom svoje drzave i sve ti se gadi, uvek si slobodan da odes i nadjes negde drugde srecu i uzivas. Drugo, koristi gradjansku neposlusnost, po Rolsu, to ti je dopusteno i garantovano, pa probaj...


a sta mi sada nije

dopusteno? Ko meni bilo sta brani. Ovde ako nekome smetas oni ne ulaze u dijalog sa tobom i kazu ti da se ne slazu sa tvojim stavom. Nego izdaju saopstenje da si sam sebi postavio bombu na prozor!


citava ta farsa je totalno apsurdna

Mozes, a i ne moras da slozis sa mnom, ali da je neko hteo da likvidira D.A. onda bi to uradio kako treba, i ne bi bilo idiotizma sa bombama, jer profesionalci to uradi jednim potezom. Strasno je uopste da se to desava i dalje u ovoj zemlji, ali to se desava i u Americi, Engleskoj, skoro svim zemljama, gde se ubijaju i zaplasljuju novinari, salju opomene itd. i gde se isto tako pisu izvestaji sa nenormalnim objasnjenima.
Tranzicija (ekonomska, kulturna, politicka) ce ovde trajati strasno dugo, makar do sledece generacije (citaj: bar 10 sledecih godina, pitanje je da li ce i to biti dovoljno vremena), i ovakvi neodgovorni i nelojalni politicari ce morati da se istrose na sledecim i sledecim izborima, i onda vise nece dobiti poverenje glasaca nego neki drugi. Po demokratskoj konsolidaciji (Linc&Stepan), na politickoj sceni mora da se nadju sve stranke, bilo radikalne ili tradicionalne, i one koje daju najbolje rezultate - ostace na vlasti, a ovi drugi u opoziciji.


...

Quote:
Mozes, a i ne moras da slozis sa mnom, ali da je neko hteo da likvidira D.A. onda bi to uradio kako treba, i ne bi bilo idiotizma sa bombama, jer profesionalci to uradi jednim potezom.

posto si ti james bond, ajd da ti verujemo kako to rade profesionalci i kako nikad ne grese.
Quote:
Strasno je uopste da se to desava i dalje u ovoj zemlji, ali to se desava i u Americi, Engleskoj, skoro svim zemljama, gde se ubijaju i zaplasljuju novinari, salju opomene itd. i gde se isto tako pisu izvestaji sa nenormalnim objasnjenima.

jel zbog toga treba da nam je lakse? Jel nam Drzava isto bogata a sastem funkcionise kao u nabrojanim zemljama?
I na kraju dok god tranzicija traje mi da ostanemo zavuceni u misje rupe?
A za psihicko zlostavljanje se nigde ne odgovara? Ni pred sudom ni pred istorijom? je li pametni?!


aha

sve si pogodila, glasam za tebe na sledecim izborima jer mi je dosta da me psihicki maltretiraju ovim temama...


ako si ugrozen ti im se pridruzi

evo formira se koalicija DSS-SRS pa im ponudi svoje usluge. sigurno ce znati da cene!


I ko zna...

mozda jednog dana postanes PRAVI profesionalac:-)


a mi onda da se zavucemo u misje rupe!

a mi onda da se zavucemo u misje rupe!


Policajac,

Quote:
jer mi je dosta da me psihicki maltretiraju ovim temama...

Znaci tebi nije smetalo sto je Legija ubio Zorana, nego ti smeta sto se o tome evo vec vise od 4 godine prica. A ti ne bi te teme. Stidi se.

A gore porucujes nekome ako mu se ne svidja da ide iz zemlje. To je nedopustivo. Je l' to tvoja poruka i Albancima na Kosovu? Ako im se ne svidja "srpsko Kosovo i Metohija" neka idu u Albaniju? To li je? Stidi se jos jednom.


.

.


o cemu ti pricas andrija?

Quote:
...da je neko hteo da likvidira D.A. onda bi to uradio kako treba, i ne bi bilo idiotizma sa bombama, jer profesionalci to uradi jednim potezom.

logicki sled misli: ako atentat na osobu x nije uspeo, izvrsioc atentata je osoba x


DULE, GDE SI

DA BANUJEŠ OVOG GADA?!
Mislim na Andrya, naravno.


Ako ga ne banuju...

...a zaslužio je, treba ga ignorisati. Kao da ga nema i kao da je paučina..


...

...a koga to? :)


Ovog..

..Andrya...pogledaj šta piše...i kako se odnosi prema drugim ljudima na blogu..


ignorisite

imamo mi pametnija posla.


...video,nevaspitano,prosto.

...video,nevaspitano,prosto.
Ignorisem,zato sam i pitao koga.


Profesionalci

Quote:
da je neko hteo da likvidira D.A. onda bi to uradio kako treba, i ne bi bilo idiotizma sa bombama, jer profesionalci to uradi jednim potezom.

Mislis kao sa Draskovicem i Djindjicem???


Policajac,

kazes

Quote:
Mozes, a i ne moras da slozis sa mnom, ali da je neko hteo da likvidira D.A. onda bi to uradio kako treba, i ne bi bilo idiotizma sa bombama, jer profesionalci to uradi jednim potezom.

Znaci ako onaj koji je smislio postavljanje bombi pod prozor nije imao nameru ovog puta da ubije, nego samo da ozledi Ananasa i njegovu poredicu, onda to nije nista strasno. Pa onda zakljucujes:
Quote:
ali to se desava i u Americi, Engleskoj, skoro svim zemljama, gde se ubijaju i zaplasljuju novinari, salju opomene itd. i gde se isto tako pisu izvestaji sa nenormalnim objasnjenima.

E sad, ili izlistaj ovde primere (nemoj da zaboravis da kazes na koje clanke se pozivas) ili prestani da relativizujes.

---------
semantička infiltracija gamadi
Submitted by gorrran on 6 May, 2007 - 11:58.
Očigledno nismo naše reči dobro čuvali i pravilno skladištili. U reč "socijalisti", u kojoj smo čuvali neke naše nade za budućnost, uvukla se gamad, odvratne ljigave štetočine koje su potpuno pojele njenu sadržinu, i sad u njoj nema ničeg osim odvratne gamadi. Još gori neki štetočinski soj, čupav i bradat, uvukao se u reč "antifašisti", u kojoj smo čuvali neko važno nasleđe iz prošlosti.

A to nisu usamljeni slučajevi - pogledajte samo šta se uvkulo u reč "muzika", "princip", "informacija"... Valjda bi trebalo da počnemo da obraćamo malo više pažnje na dezinfekciju, dezinsekciju, deratizaciju. Inače će nam, kad zaustimo, umesti reči izlaziti sve same žabe i zmije iz usta. Bez sve šale, viđao sam već takve slučajeve...
-------------

Evo imamo ovde jedan: Andrya


Naravno gospodine Nedeljkoviću,

eto to je JEDINO dobro rešenje. Sve drugo vodi u propast.
Budu li izbori daću sve od sebe da animiram (probudim, za uši vučem, urlam u lice itd...) ljude za koje znam da SIGURNO glasaju za pravu stranu. Ali većina je zapala u takvu apatiju da je to neverovatno. Treba da shvate (shvatimo) da apatija može biti (bukvalno) smrtonosna u ovom slučaju.
Ljudi, pritisnite rođake, komšije, prijatelje!


mnogo bi rekli da je to smesan predlog

ali NE, to jos jedino kao gradjani najefikasnije mozemo da uradimo.
To me podseca na one ekonmske analize o bogatstvu jednog a siromastvu drugog sveta, i sve se svode na najprostiju racunicu : " neka da svako po dolar i problem je resen"
sta bi bilo kad svako od blogera aktivirao 10 glasaca?!


Svaka Vam je na mestu!

Mislim da je pravo vreme da plagiramo Turke!


djurdjevdan..part two

al se
unakaziiiiiiiii h


a ti nasi,

njih treba tek da izmislimo ili su to neki od ovih koji se vuku tu vec godinama i koji nisu zeleli "revansizam" kad je bilo vrme za to?


Emigracija

Stvarno nemam vise ni snage ni zivaca. Posto bi trebalo u sredu da vodim dete na more u Grcku od sada na dalje insistiram kod zene da ostanemo tamo (ako pre srede ne zatvore granicu).

Odoh muka mi je


Pogledajmo istinu u oci

vecina u Srbiji je glasala za naciste i kleerofasiste. Srbija i treba da oseti sve sto sledi, i iskreno se nadam da ce ovaj narod skupo platiti svoj izbor jer nista bolje i ne zasluzuje.


Nema mesta depresiji...

Treba se pripremiti za nove izbore... LDP treba da koriguje svoje stavove u vezi Kosova u skladu sa stavovima DS-a, kako bi bilo moguce stvoriti koaliciju... Izaci na izbore i osvojiti veliku vecinu... Ove fasiste treba ukinuti jednom, za svagda...


Bojim se da ce se vec

Bojim se da ce se vec pomenuta seseljevsko-legijalisticko-podlipovska koalicija, koja se nazire, postarati da parlamentarnih izbora ne bude tako brzo!!! Voleo bih da gresim!!!


Bolje se pripremite za teror i masovna hapšenja i ubistva

Jer ne postoji ništa drugo što će koalicija SRS-DSS moći da radi sem da hapsi i ubija. Niti bilo šta drugo umeju da rade.

A ni B92 neće još dugo - oni su radikalima prvi na listi za odstrel. Zato se pozdravljajte polako i sa ovim blogom.


Naravno da slede ,

pa Jocic je vec stavio PTJ (bivsi JSO) pod svoju direktnu kontrolu. Slede Noc dugih nozeva i Kristalnacht. Jednom su pali sa vlasti, ne zele da ponove gresku.


Bilo bi dobro i da

aboliramo G17 pa da zajedno pocistimo ovo smece iz nasih zivota


Prenos Koshtunichine bede

Rechitije od opisa svakojakih gadarija u reziji Vonjislava Koshtunice - prenos Konstitutivne sednice skupshtine Srbije.
Moralni kriplovi, ubice i lopovi vaspostavljaju novu miloshevicevu Srbiju sa starim saradnicima.


Gledam onog nesrecnog

Gledam onog nesrecnog Vucica, sa bine kako, nekim bolesnim osmehom porucuje gradjanima "mozete svi da mi pusite"...

Onda izlazi onaj cinik Aligrudic, i kaze "da, da, mozete svi da mu pusite"...

Muka mi je... treba sve stranke da izaberu stranu... Manje vise to su vec svi i uradili, sem onog nesrecnog Dinkica, koji se bukvalno ukenjo u svojoj stolici... Pogledajte mu facu...

I sta je bre sa tim forumom... Sto su bas sad nasli da ga sredjuju....?????


Druže moj..

pusti g..na neka se smeškaju, to su cinici bez pokrića..

Oni su svoju stranu izabrali i hvala im na tome. Iskreno, meni su ulepšali dan time što su se konačno svrstali tamo gde odavno pripadaju..


Dve Srbije

giger,
Treba sve stranke da izaberu stranu, kazesh, i sa time se slazem.
No to je mnogo bolje formulisao Dule Nedeljkovic:

Jedini nacin da se Srbija oslobodi muke je da se na izborima pojave dve opcije. Nasa i njihova.

I da potpuno demistifikujemo te dve strane:

- Jedna je ona koja se politikanstki odrzava, ovaj put tlapnjom o Kosovu (nekada je to bila SCG, Crna Gora, Ustav...) koji Srbiju vodi direktno u izolaciju i konachnu propast. Ona ista koja krije serijske i masovne ubice. Napokon, ona koja je ubila Zorana Djindjica.

- Druga bi trebalo da bude ona koja uvazava politichku realnost na Kosovu, koja bi trebalo da pruzi ruku pomirenja i saradnje sa gradjanima Kosova. Strana koja bi trebalo da predochi jasnu i efikasnu evropsku perspektivu Srbije i to ne zato da bi se ufunjalo u EU, vec da bi se u Srbiji uspostavila neka osnovna prava - pravo na zivot i pravo na imovinu. A sve to filovano, za promenu, moralom i istinom.


Ova situacija ima dva lica...

Pazi, ja mozda ne delim tvoje misljenje po pitanju Kosova. Ali, jedno je izgubiti Kosovo, drugo je izvrsiti kolektivno samoubistvo zbog Kosova...

DSS je napravio nesto skandalozno, sramotno. Naterao je gradjane da zaborave Kosovo, kako bi se okrenuli spasavanju viseg interesa, a to je puko prezivljavanje ove i ovakve drzave.

Izvini, ja to tako vidim... Sada svi treba da zaboravimo na Kosovo, da bi spasavali Srbiju od njihovih svinjarija, a kad jednog dana pocistimo i njih i ove fasiste koji se kriju iza dvoglavog orla na plavoj pozadini, za Kosovo ce vec biti kasno, a ko zna sta ce se jos ispostaviti kao cena... Kosovo ce tada izgledati kao baksis pri placanju racuna.


...

giger,
Dok god vodimo raspravu na ovakav nachin, nema potrebe da se izvinjavash zbog bilo chega a pogotovo ne zbog tvog stava u vezi sa Kosovom.

Ali s tim u vezi, voleo bih da mi ti, ali i svi koji misle slichno tebi, odgovore - kako vidite reshenje kosovskog pitanja?

Zauzvrat, ja cu vam preneti insajderske informacije (koje dolaze od 2 lika od 5 najvaznijih u DSS) po tom pitanju.


Ja nisam, hvala Bogu niti u

Ja nisam, hvala Bogu niti u jednoj stranci... i stoga mogu drugacije da posmatram problem...

Svako resenje je dobro, ako ne pogorsava postojece stanje. Prvi princip, za koji ja smatram da ne sme da se pogazi, jeste da Srbija ne sme dobrovoljno da dopusti otcepljenje teritorije. Bilo koje teritorije, pa i Kosova. Jedna stvar je ako se pokrajina odvoji, pa cak i uz potpuno priznanje UN-a, mada sumnjam u takav scenario, zbog stava Rusije, koja bi ga vec promenila, da se samo igrala, ali izgleda da nije. Nisam od onih koji veruju ili ne veruju u stav ove ili one sile, ali stvari tako izgledaju. Druga stvar, je naravno, ako sami pristanemo na to. To mi se nimalo ne svidja.

U svakom slucaju, nisam ni za jedno resenje koje bi pokvarilo stanje u Srbiji... a kako vidimo, ovde je sve gore i gore.

Drugi princip bi bio da treba uraditi apsolutno _sve_ da Kosovo ostane u Srbiji. Ova nakaradna vlada, nazalost nema kapacitet za tako nesto, a radikalska bi samo mogla da kaze "Zbogom", kao sto rekoh ne samo Kosovu vec i Srbiji. Koliko sam citao u "svetu" se razmatra da se Srbima daju neka dodatna prava, a toga ne bi bilo da nije bilo ipak nekakvog zatezanja sa nase strane.

Ali, sve je to sada manje bitno. Ako treba da ugasimo drzavu, zbog Kosova, ja nisam za to i u tom slucaju ne zasluzujemo ni drzavu ni kosovo. Naravno, svi treba da se bore protiv ovog stava koji nam nazlost namecu stranke u Srbiji...


giger,

Meni se chini da si ti u sopstvenom sukobu stavova.
S jedne strane niposhto nisi za to da se "pokvari stanje u Srbiji", a s druge, "da Kosovo ostane u Srbiji".

Ne znam kako da ti kazem osim - ne moze jare i pare.

Ali hajde da obrnemo curak totalno. Zamisli da Solana et al. sutra ujutro kazu - "mnogo smo se zeznuli, greshili smo i ogreshili se, neka Kosovo zauvek bude srpsko."

Shta bi crna Srbija radila u takvoj situaciji?

Btw, ja jesam chlan jedne stranke ali me to ni na koji nachin ne sprechava da stvari sagledavam iz svih mogucih perspektiva. Tako da ne vidim otkud uvodna napomena koja implicira da je tvoj pogled na stvari objektivniji.


Ok... pitas me sta bi Srbija

Ok... pitas me sta bi Srbija radila, a ne sta bi Kostunjavi radio u tom slucaju... Evo ti odgovor, sta bih ja uradio.

Pa, eto... Ne bih nista albancima oduzimao od onoga sto sada imaju... Dao bih im apsolutno sve, cak ne bih insistirao ni na povratku granicne policije. Aman, nista. Napravio bih dogovor o fiksnom broju mesta u Skupstini Srbije koja bi pripala Albancima, i o fiksnom broju mesta u parlamentu Kosova gde bi se cuo glas Srbije... Problem u ovom nasem govnetu od regiona jeste licemerstvo. Svima su usta puna nekih prava, a iza ledja podmecu klipove suprotnim stranama. To bi valjalo izmeniti. Saradnja bi trebala da postane glavni motiv postojanja ove drzave.

Naravno ovo je sve hipoteticki, posto se takva situacija nece desiti...

Mislim da je bitnije pitanje, koje mi nisi postavio, sta bih uradio ako bi Kosovo postalo nezavisno... Vec sam ovde pisao da bi Srbija bila osudjena na totalnu propast ako bi se to desilo. Pri tom pod nezavisnoscu mislim onu overenu u SB-u.

U tom slucaju bi trebalo priznati Kosovo, jel ne bismo imali drugog izbora. Ali to se nece desiti. Dugo nece doci na vlast garnitura koja ce moci da prizna Kosovo... a za to vreme mozemo samo da se oprostimo od EU i slicnih integracija... To je propast.

Dalje, u slucaju da Kosovo ne bude priznato od SB, nama se otvaraju kakve takve sanse, jer tada uslov za ulazak u EU nece biti priznavanje drzave Kosova. Pa cak i da ne udjemo skoro, ipak cemo biti na tom putu, a to je mnogo vaznije.


Quote:Problem u ovom nasem

Quote:
Problem u ovom nasem govnetu od regiona jeste licemerstvo.

Licemerstvo je, prijatelju moj, kada Kosovo ima takav status kakav ima, a neko uporno tvrdi da je ono sastavni deo Srbije! Mozda se ti zadovoljavas recima na papiru. Napisi u Ustavu i nase je, ruski veto i nase je... E nije nase! I? Jel je propast? 8 godina i nista, pa kad ce? Kad se izbrise sa papira?


....

da, pitanje je iz kojih razloga Srbija ne bi trebalo, ili "ne sme" da se odrekne Kosova. >Srbi vec 30. godina mic po mic napushtaju Kosovo, dok ga drzava na silu drzi u sklopu Srbije. sada kada Srbija vec 7 godina nema ikakve ingerencije nad Kosovom, srpska nepostojeca vlada je najglasnija povodom njegovog ochuvanja- to bi se moglo uporediti sa dijabitacharem kojeg su doktori odavno josh upozorili da ce ako ne povede rachuna, prestane da pije i pushi izgubiti nogu. on o zdravlju nije vodio ich rachuna, pushio je, opijao se i na kraju mu je noga amputirana. sada se on ljuti na lekare i buni se naknadno protiv amputacije, kao da se ona i nije dogodila. to je ludachka situacija. gadno je samo shto je tom bolesmiku ostalo josh pregrsht organa koje lakomisleno i drkadzijski moze unishtiti.

a shto se tiche "nas" i "njih": mislim da bi chak i u tom sluchaju sile mraka i neopisive gluposti odnele pobedu na izborima- nazalost.


mudro zboris brate dzoni,

Osim ovog poslednjeg.
Tu si malo zajahao bedak.


horor

gledam horor i osecam se loshe. Nemam rechi, ovo je dno!
Zao mi je, ali Srbija sigurnim i uzarbanim koracima hita ka ludilu iz 90-tih.

ps Lune, cini mi se da je Aligrudic cirke?


Aligrudic je na tabletama.

Aligrudic je na tabletama.


Kakav isprdak od onakvog oca.

Kakav isprdak od onakvog oca.


Fratello,

Ne, taj je prirodno kreten.

Nazalost nije jedini. Evo primera.
Naime, to malo govno ceo dan optuzuje DS kako je za monopol nad institucijama sile, a nijedan od ovih glupaka iz DS, na chelu sa D.Petrovicem, nije u stanju da se seti i da ga priupita - a shta je ovo shto smo imali 4 godine, gde DSS ima i MUP i BIA i Pravosudje?

Ali nemoj ochajavati. Ovo je dan kada je Sheshelj u fraku napokon skinuo svoju odoru. To je dobro iz razloga shto DS, htela ne htela, vishe nece moci da bestidno kohabitira u korupciji, nesaradnji, kosovskom zamlacivanju i ostalim glupostima u koje ju je uveo budalasti Tadic.


Lune...

potpuno delim tvoje stavove. Srecom, nisam u Srbiji, pa mi je koliko-toliko lakse. Ali, opet se nerviram...
Celo jutro pricam sa prijateljima koji su ovde u USA i svi zesce pizde zbog Srbije i svinjca u kojem se nalazi.
A juce po slavama (ljudi moji, pa to je ceo jedan mikro Beograd), da vidis samo koliko dece iz Beograda je stiglo u poslednjih godinu dana. I uprkos teskom zivotu i maltretu kroz koji trenutno prolaze, svi su u fazonu - nikada vise zivot u Srbiji. Tuzno.


dopuna...

Quote:
ps Lune, cini mi se da je Aligrudic cirke?

Ne, on je "analniticar"


Drugi princip

Quote:
Drugi princip bi bio da treba uraditi apsolutno _sve_ da Kosovo ostane u Srbiji.

To "ostane" bi valjda trebalo da znaci da je Kosovo u Srbiji. Ako je tako, onda ne vidim na koji to nacin Kosovo moze biti van Srbije, osim mozda da se izbaci iz Ustava.
Medjutim, ako se vratimo u realnost i "ostane" zamenimo sa "vratimo", onda to _sve_ ne zvuci vise tako pateticno.


...

Kosovo je kao u utrobi macehe.


ili kao gangrena

gde moras da seces stopalo da bi spasio nogu. Ipak, zao ti je zbog stopala.
EDIT: sve smo probali sem ljubav! ( srbi i albanci)


Vreme je za DOS 2.0

I naravno, novi 5. oktobar!


pa ne 5. oktobar, to smo

pa ne 5. oktobar, to smo imali i vidimo dokle su/(smo?) nas doveli. treba nam 6ti oktobar.


Mi k'o mi

Sta jos treba da se desi pa da se podvuce crta?!


poslednja vest

sad dobih informaciju da se dss dogovorio sa radikalima da formira vladu!
izvor novi sad


Ako DS ne izađe iz

Ako DS ne izađe iz Skupštine, može i on u koaliciju. Šta drugo?

Svaka čast svima koji su glasali za DS. Divno ste odabrali.

H.


ZAR U OVOM TRENUTKU???

ZAR U OVOM TRENUTKU???


DS je puk`o odavno,

kao i televizija B92.

DSS- mozda

DS- odlucno mozda!


Koliko je validna

Koliko je validna informacija? I kako to da dolazi iz NS-a?

DSS, ako izadje na izbore nece osvojiti ni 60% glasova sa januarskih izbora, tako da mi je ovo sasvim normalna vest, ali ipak...

...ostaje mi nada.


videcemo

pa moja je potvrda stigla iz novog sada.
svi su me vec napali. da se nisu dogovorili oko predsednika skupstine. reko moja informacija kaze vlada.
ja sto sam cula prenela sam odmah vama blogerima.


MISLIM DA JE VUCIC UPRAVO

MISLIM DA JE VUCIC UPRAVO POTVRDIO TO STO TVRDI TVOJ IZVOR.


ja gledam skupstinu

i ne mogu da verujem. Sta je, bre, ovo!? Vucic je poceo da divlja! Agresivan je do koske. Konacno su se docepali Vlasti. Najebali smo ga!


i ja gledam...

i cudim se sebi sto ne mogu da verujem... a sve ih znamo... i SAMO ih gledamo!!! treba ih se dochepati, bre...
odlepicu!!!


DULE,

Sada odmah ispred zgrade vlade,SVI. Jao, sto nisam u Beogradu? Imam vec kartu pa nemogu da je menjam, ukoliko ne zatvore granice, sto neko rece malopre. Jao, ljudi, sta cekate koji andrak vise? Muka mi je kada se setim baljezganja na temu kako su "radikali pukli, kako su gotovi, kako je Seselj odsvirao." Jedino dobro u svemu je sto se sada zna ko su odgovorni za ubistva, podmetanje bombi, atentate, masovne grobnice i za GENOCID."


"Ajde svi pred Skupstinu ! Sta cekate, koji andrak vise ?!

Ja, doduse, ne mogu. Nisam tu. "

Eto, to je taj poklik zbog koga se u Srbiji vec decenijama spoticemo i padamo u nesvest. Od gluposti i bezobrazluka.


Ninoslave

Da li je poklik glupost i bezobrazluk, odnosno izazivac spoplitanja nacije koja se gusi od nemorala svojih politicara koji sede u foteljama drzeci se cvrsto za onaj deo za ruke, kako ih niko i nista ne bi oterali? Ja mislim da se u Srbiji decenijama spoplice jer se resenja teskoj situaciji namerno obstruisu. I mislim da, na srecu svih koji se "spoplicu" na ovu "glupost i bezobrazluk," na zelje za promenom, vecina naroda ce otici na letovanje, vratice se u svoja zavicajna mesta i nikoga pred zgradom vlade nece biti. Ne brinite, budite spokojni. Sve ce ostati isto:(


Poklik za stvarne promene u Srbiji

svakako nije glupost i bezobrazluk.
Kada onaj ko klikce NIJE u Srbiji, a klikce - to je glupost i bezobrazluk.
Stoga, budite spokojni. Kliktacete i dalje.


Ninoslave

Dragi moj gospodine, sada sikcem, a kada dodjem, za neki dan, pored toga sto cu da sikcem, ja cu i da klikcem, a ako treba i da grakcem. A u zemlji nisam zbog gluposti, a pre svega bezobrazluka drugih. Nije moja krivica, majke mi.


Jelena,

nema potrebe da opravdavate to sto niste ovde. Kada god stignete, dobrodosli ste. Ako Vam zatreba drustvo da menjate Srbiju, rado cu Vam se pridruziti. Malo sam, doduse, promukao i omatorio, ali imam volje da i dalje klikcem i grakcem.
Pozdrav !


sta cekate, koji vam je andrak

nije bas najuspelija formulacija....srcana formulacija
Ali nije bezobrazluk, ni glupost ako neko "klice" a NIJE u Srbiji


OK ! Naravno da svako moze da klikce i klice

gde god da je. Ipak, da se ljudi u Srbiji pozivaju na nekakvu borbu (ili kritikuju zbog toga sto se ne bore), a da onog ko ih "proziva" u toj borbi LICNO nema, mislim da je glupo i bezobrazno.


Ninoslave

Ja umem da budem vrlo bezobrazna i steta je sto nisam bila kada je bilo vreme. Uvek sam mislila da lepim treba razgovarati sa ljudima, ne svadjati se, skloniti se, izbeci borbu, tucu. Ima razlicitih vidova borbe. Cak i bez naoruzanja. Kako vi znate, Ninoslave, da sam ja sedela u nekoj Tunguziji, sto neko rece, a da nista radila za ovo vreme nisam, bar sto se nase situacije tice? Ja nikog ne pozivam sa namerom da mu se ne pridruzim. LICNO!

I ja vas pozdravljam sa zeljom da se u ovoj vrlo teskoj situaciji po Srbiju, obuzdamo od kritikovanja i konstatovanja i uhvatimo ZAJEDNO u kostac sa AZDAJOM. Nije vazno ko je i gde. Verujte mi.


Jelena,

siguran sam da je tako kao sto kazete. Nisam ni pomislio da ste Vi negde samo sedeli i da nista niste radili. Niti sam tako nesto tvrdio. Jednostavno, mislim da borba za bolju Srbiju zahteva LICNOSTI, konkretne i voljne da u toj borbi stave i sopstvenu (konkretnu) glavu na panj. I da ne pitaju za cenu.


Sonja K.

Hvala Sonja:))


nvgb,m

i ko ne skace taj je radiiikalllll


dkjy

e pa to smo sanjaliiiii


naprotiv

sa ovakvim kreiranjem atmosfere, gde se zaboravlja ko je i sta poceo, gde se sve relativizuje, Srbija ce postati PALMIN sator sa laminatom umesto parketa.


DSS-SRS - konachno i formalno

To se danas doima kao prilichno izvesno.
Shto je najludje, ja se tome radujem.
Osecanje je slichno onom kada odete kod zubara, trpite odvratan bol ali znate da ce posle toga sve biti u redu.


a da li ce biti posle toga u redu?!

ili ce steta biti tolika da ni tad neka nova koalicija nece moci sve da sanira. Kao sto ni DJindjic nije mogao posle Slobe.
Mi smo se sve vreme vadili na SLobu i galeruju Sanu, ali evo nas samih sa nasim nacionalizmom i fasizmom spremni da novu jos divljackiju vlast prihvatimo.
EDIT: Sebe i skoro sve blogere smatram izrazitom manjinom!


dss-srs-sps-konacno i formalno

i ja se radujem, da se konacno vidi kako Srbija dise!


Sto se tice....

....disanja, ako se i zvanicno oformi pomenuta koalicija mogli bi svi da pocnemo sa vezbama "pravilnog disanja"...

http://www.youtube.com/watch?v=UuhGYFXGJU4

Zvonko Drazevic


Ima jedan problem

Tadic nije obavezan da da mandat ni Nikolicu ni Kostunici. Po ustavu, on bira kome ce dati mandat. Moze da ga da meni, Peri, Miki ili Lazi, pa makar mi nikada ne formirali vladu. Ako Tadic zeli, on moze da spreci formiranje ovakve vlade.

I ja ga podrzavam u tome da to i uradi.


Mislim da to nije tacno,

koliko sam ja shvatila Tadic bi trebalo da da mandat onoj grupaciji koja ga obavesti da je formirala skupstinsku vecinu i time obezbedila podrsku za izbor Vlade.


Evo sta kaze ustav

Ustav je prilicno stur po tom pitanju:

Quote:
Član 127.
Kandidata za predsednika Vlade Narodnoj skupštini predlaže predsednik Republike, pošto sasluša mišljenje predstavnika izabranih izbornih lista.
Kandidat za predsednika Vlade Narodnoj skupštini iznosi program Vlade i predlaže njen sastav.
Narodna skupština istovremeno glasa o programu Vlade i izboru predsednika i članova Vlade.
Vlada je izabrana ako je za njen izbor glasala većina od ukupnog broja narodnih poslanika.

Ne uspevam da pronadjem clan koji kaze sta biva ako se vlada ne izabere u roku od 90 dana.

Ne bi me cudilo da su taj clan preskocili.


Clan 109

Narodna skupština se raspušta ako u roku od 90 dana od dana konstituisanja ne izabere Vladu.


To bi pre mogla da bude "buva",

ne bi li "zbrzali" Tadica da malo omeksa, te da konacno formiraju trojnu koaliciju, oko koje trguju vec 3 meseca. Isto je i sa "pretnjom" Nikolicem kao predsednikom Skupstine (ukoliko, ipak, dodje do trojne koalicije, logicno je da ce ponovo birati predsednika Skupstine, naravno, u okviru koalicije, odn. potonje (DS-DSS-G17) skupstinske vecine).

Meni ovaj danasnji direktan prenos tuznog pozorista mnogo vise lici na probu nove predizborne predstave. Ima odlicnih glumaca, samo su im role bedne, a scena-potpuni promasaj!


Ljudi, dobili smo novu većinu. Nazdravlje!

Nikolić: Formirana nova većina
7. maj 2007. | 07:16 -> 13:57 | Izvor: B92, Beta
Beograd -- Miloš Aligrudić izjavio da će DSS između kandidata DS-a i SRS-a za predsednika Skupštine glasati za - Tomislava Nikolića.

Novi predsednik Skupštine Srbije? Tomislav Nikolić (FoNet, arhiva)
Miloš Aligrudić je pre nastavka konstitutivne sednice Skupštine rekao da je na konsultacijama šefova poslaničkih klubova utvrđeno da postoje dva kandidata za predsednika parlamenta - Milena Milošević (DS) i Tomislav Nikolić (SRS). Aligrudić je rekao da će DSS, u tom slučaju, podržati "kandidata stranke koja ima više poslanika u parlamentu". Tomislav Nikolić: Danas formirana skupštinska većina.

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić je za govornicom izjavio da je danas formirana skupštinska većina za izbor predsednika Skupštine, ali da to još nije nova koalicija.

Dalje ima ovde kao i komentari.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2007&mm=05&dd=07&nav_category=418&nav_id=245261


ZNACI PALMINA SVADBA URODILA PLODOM

ZNACI PALMINA SVADBA URODILA PLODOM! ispeglao malene nesuglasice i evo nama nove koalicije...


Ma treba raspisati izbore

pa da pukne taj DSS. Samo, opet je pitanje koje stranke mogu da formiraju Vladu, a da to bude bez DSS-a. A i kolika ce biti izlaznost... Sve ce to biti tesko.

Potrebno je jos neko vreme da se izmene politicki odnosi u Srbiji.


NE DOS 2.0

Vreme je za WINDOWS... pa da ih izbacimo sve naglavacke...


Je l hoces da razjasnis komentar,

ne znam da li sam ga dobro shvatio...


Defenestracija?

Covek zeli da izvrsimo defenestraciju?


He, he,

lepo izgleda...

Mozda je to tako bilo u istoriji, mozda se jos ponegde i desava, ali ja nisam za defenstraciju- nisam za nasilje. Letece oni mirnim putem...


Upravo to.

Upravo to.


wk

respektabilna reakcija. Bravo!


DOS

je isao do verzije 7... malo bi previse bilo da se dotle gura. Zato i ja mislim da je bolje odmah preci na Windows...

Otvorenog prozora, da ne bude preterano srche...


dno srbije

atentatori su iz mup-a
iz samog vrha
ili se to kaže sa dna?


...

'ajde sad i jedno pitanje- AKO dodje do novih izbora (kažem ako jer me ne bi čudilo da oni naprave i vladu) šta mislite da li je bolje da budu što pre ili što kasnije?
Koliko znam, Tadić treba da ih raspiše u roku od 60 dana, ali ja mislim da to treba da bude što pre. Npr. za 4 nedelje. Znam da je to premalo za neku kampanju, ali prerano je i njima. Verujem da DS, LDP i sve manjinske stranke (na koje ja računam) mogu brže da se organizuju od DSS-a.
Sve ovo pod uslovom da Tadiću dodje najzad iz dupeta u glavu šta mu je činiti.


Ali, nece imati vecinu

DS, LDP, G17 i manjine... Opet neko fali.


ne fali niko

ima i viska :)
par procenata uvek se dobije i na ime koalicije (DEPOS, Zajedno, DOS)
Izbor se svodi na 2 opcije i ljudi koji inace ne glasaju ni za jednu od navedenih partija ce se oprodeliti za koaliciju.
Pa ako i ne dobijemo vecinu, nismo se predali!!!
Slicno je bilo iz cenzus za LDP, i da nisu prosli cenzus bio bih ponoson sto sam glasao za njih.
Samo pozitivno razmisljanje i uspecemo.


Slažem se,

slazem se.


dok

mi ovde razvijamo teorije, drzava nam je na ivici ambisa.
Kako mobilisati omladinu i studente na neki protest ili sl? Ima li snage za to ili su svi u shoppingu.


Ma ne moze da se mobilise,

bas, bas- tesko...

U tome i jeste problem. Stalno treba neko da se skida sa vlasti, a kad se skinu, opet slicno kao i pre...


pa

u tome i jeste fora, treba ih skidati i skidati sve dok se nepojave oni koji zasluzuju da nas predstavljaju. Bez blama, mars napolje i da vidimo ko je sledeci?


peticija

Inicijative: pismo Evropskoj Uniji

Nadzirana nezavisnost za Srbiju

Poštovani,
Mi dole potpisani odlučili smo se na ovaj, dramatični, korak vođeni željom da se stanje u Srbiji promeni na bolje i da se spreči dalje propadanje naše države u nestajanju. Imajući u vidu vrednosti na kojima je nastala vaša zajednica, u prošlosti osakaćena stalnim trzavicama i ratovima, a danas složno polje različitih kultura, obraćamo vam se u nadi da ćete naći vremena da razmislite o predlozima koji stoje u ovom našem nastojanju.
Pre nego se pozabavimo samom molbom iliti predlogom, želimo da podsetimo na neke činjenice koje doprinose boljem razumevanju našeg trenutnog stanja u kontekstu globalnih procesa. Čini nam se da za trenutnu krizu u kojoj se Srbija našla odgovornost leži u tome što nije dugo postojala spremnost onih koji su je vodili da sagledaju širu situaciju i procese koji su se odvijali na većoj mapi od one koja je pokrivala Srbiju.
Da bismo te procese precizirali i postavili u odgovarajući kontekst potrebno je objasniti neke istorijske prilike koje su radikalno uticale na stvaranje atmosfere o kojoj žellimo u nastavku da govorimo. Te i takve prilike bile su izazavane nizom događaja u kojima je Srbija igrala sporednu a ponekad i glavnu ulogu i čiji smo svedoci svi bili u prošlosti. Međutim, nemoguće je objasniti događaje iz nedavne prošlosti a bez da se ne osvrnemo malo dalje u istoriju u vreme u kome su koreni onoga što će se docnije ostvariti.
Problem sa ovakvim polazištem je što nismo u mogućnosti da tačno odredimo polaznu tačku iz koje bi bilo moguće formirati valjani referentni sistem koji bi nam omogućio da u jednom, jasnom sledu posmatramo događaje i postavimo ih u raven koja bi nam omogućila donošenje ispravnih zaključaka. U tom smislu, čini se, trebalo bi poći od prvih međuetničkih sukoba na ovom području, ali i tu postoje sporenja koja se odnose na datiranje prvog plemena, odnosno, tačno pozicioniranje onih koji su prvi zauzeli određenu teritoriju.
Ako bismo metodološku nedorečenost ostavili po strani i vratili se na ono što se događa danas, a upravo nas je to nagnalo da vam se obratimo, videćemo da se Srbija našla u problemima koje nije u stanju da samostalno prevaziđe.

Zbog čega se to dogodilo?
Naše je mišljenje da je upravo ona gore pomenuta metodološka neodređenost direktno proizvela sveopštu blokadu srpskog društva i onih institucija za koje su Srbi i svi građani koji žive u Srbiji mislili da objektivno postoje. Nemogućnost da se odredi polazna tačka iz koje će se posmatrati sopstvena pozicija izazvala je toliku zbrku da ni Ajnštajnova formula E jednako em puta ce na kvadrat ne može da donese rezultat i postavi stvari u iole stabilni referentni okvir. Pokušaji da se takva neodređenost prevaziđe insistiranjem na univerzalnim ljudskim pravilima i demokratskom, liberalno – kapitalističkom, tržišno – kompetitivnom sistemu nije donela nikakav rezultat I dileme nisu razrešene.
Srbija je entitet koji se neprestano razara i pokušava da konstituiše, ali sada više izgleda nema unutrašnju snagu da sam dobaci do nekog konsolidovanog oblika. Zbog toga što se ne zna kolika je, gde je, koliko ima ljudi, gde ide i odakle dolazi, Srbija je zemlja koju davi njena sopstvena mapa, što je svakako lepa figura za neko književno delce, ali u stvarnosti se ide ka potpunom poništenju svakog “realiteta”.
Zato vam se obraćamo i želimo da vas zamolimo da učinite sve što je u vašoj moći da Srbija u bućnosti dobije status “nadzirane nezavisnosti” koji bi podrazumevao veću involviranost evropske edministracije u sve delove srpskog društva. Potreban je period od nekoliko mandata punog nadzora i implementacije procesa koji bi pomogli da se srpsko društvo izgradi na vrednostima koje ne bi bile u suprotnosti sa principima na kojim je izgrađeno moderno evropsko društvo. U tom periodu predstavnici Srba I građana koji žive u Srbiji ne bi imali izvršnu vlast, već bi prolazili kroz specifične treninge, obuke, u cilju sticanja veština izgradnje normalnog društva. Vremenom bi EU prepuštala određene izvšne projekte lokalnim administracijama I na tim pilotima bi mogao da se meri uspešnost započetog ozdravljenja.
Molimo vas da uzmete u obzir vremenski tesnac u kome se Srbija našla I da reagujete na najbrži mogući način. Da odmah bude bolje, jer Srbija ne može da čeka. Živela Srbija! Živela Evropska unija! Znamo se


Pitam se zasto sam potrosio

Pitam se zasto sam potrosio 5 minuta na ovaj tekst. Sta je ovo? Nekakva neuspela parodija?
Izvini Zagore, ali ovo je ko domaci zadatak u skoli Mirka Kontica.
Jedino sto ja vidim u tvom tekstu je relativizacija ratnih zlocina.


PETICIJA

Potpisujem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Koji je danas dan??

Čini mi se da je 1994.godina.
Imam internet,platne kartice,veliki broj raznih tv kanala,dnevnih i nedeljnih listova....Ali i dalje se delimo na izdajnike i patriote.Ako sam ja (1975.godište)morao da rastem u vreme mržnje,ubijanja i da stasavam na raznim demonstracijama,zašto danas moj sin koji ima 6,5 godina mora da raste u ustim uslovima ???
Da se ne lažemo pukli smo ,ako dopustimo da Vučić i komp. nastave da se šire kao što su počeli danas u onom sramu od skupštine...Srbija ponovo tone u fašizam.


predsedniku Tadicu

Retko se javljam na blog ali je sad situacija veoma kriticna. Glasac sam LDP koalicije kao i vecina blogera ovde. Hteo bih da predlozim predsedniku da uradi ono sto je trebalo jos u februaru da uradi: RASPUSTITE SKUPSTINU pre ovog sramnog zasedanja. Otkrivene su sad sve karte i samo totalni slepci ne vide ono sto smo mi ovde pricali zadnjih meseci i godina!
Kostunica se sad otvorio, Dinkicu su izmaknute obe stolice, sad je trenutak za MI ILI ONI!!!!
Ako smo g. predsednice mi jos uvek MI znate sta Vam je ciniti. Ako ipak "popustite" i formirate koaliciju sa zlotvorima smatracu vas saradnikom DB-a i vise NIKAD necu glasati za Vas na predsednickim izborima kao i velika vecina ljudi.


Ma kakav Tadić. On je

Ma kakav Tadić.
On je zamalo napravio dogovor sa DSS-om.Nema razlike između SRS i DSS.Jočić-Toma,Vučić-Toona.
Bahato,pijano raspojasano ponašanje.Optužbe,pretnje ,nazivanje izdajnicima sve one koji drugačije misle....Ma daj ,nismo deca.
DSS je najveće zlo koje je spopalo Srbiju.
Ko bi normalan i pametan sa njima pravio koaliciju.I to u ime EVROPSKE SRBIJE.Pa oni podržavaju RADIKALA za predsednika skupštine.Ovo je zadnji čin tragedije koja je započeta 12.-tog marta.Neka se zapita Boris Tadić šta se dogodilo sa DS-om od kad je on vodi.Kakav DSS.Oni su najgori.
Danas su poništili period od 5.oktobra 2000. do 12.marta 2003.
I ponose se time.Pa oni ne vole Srbiju.
Gori su i od Miloševića.Gori.Ko sluša Vučića danas a ne okreće mu se želudac i nije ga sramota svog naroda,ima ozbiljan problem.
Dali su im vetar u leđa.A sve zbog vlasti.Da Voja vlada,Velja gradi a Jočić 'apsi.
Đinđić je mafijaš po Tomi Nikoliću,budućem predsedniku skupštine srbije koga će izglasati DSS.
Sve je jasno.


5re...

Đinđić je mafijaš po Tomi Nikoliću,budućem predsedniku skupštine srbije koga će izglasati DSS.

evo Vuchic sad i potvrdio...
aaaaaaaaaaaaaaa, mrzim kad sam nemocna!!!


Ovo je put u bezdan.

Ovo je uvreda za Srbiju.
Loše mi je od prenosa skupštine.Pa zar neko ima dilemu da klizimo u bezdan-po drugi put u poslednjih 20 godina.Bojim se bez povratka ovog puta.
Pa zar opet ???
Samo da se setimo ko je posle promene vlasti štitio Miloševićeve generale,policajce,DB-ovce,finansijere i ostale činioce te vlasti.Pa među njima su i Đinđićeve ubice !!!!
Ko je štitio taj ''stalež'' ??
DSS.
Oni su prebegli iz DOS-a u tabor miloševićevskih stranaka.
Kao kancer uništavaju sve normalno stvoreno od 2000. do danas.
Valjda je to sad svima jasno.


5.oktobra

uvek sam govorio, da je tada polovina bila za iskrene promene a pola je bilo protiv Milosevica sto nije uspeo da materalizuje svoje, (iako ja mislim da mu je jedini cilj bila vlast), navodne nacionalisticke ciljeve


slazem se 100%

samo je sad trenutak da se malo primirimo u kritici Tadica ako zelimo da napravimo zajednicki blok. Ako Tadic ipak ne bude deo NAS vec ode s NJIMA prvi cu se okomiti na njega (verbalno naravno :))


Quote:"I sta sada reci a ne

Quote:
"I sta sada reci a ne uvrediti nekoga!?"

A zasto ne uvrediti?


samo još da uhapse Anastasijevića

za izazivanje opšte opasnosti i narušavanje javnog reda i mira .... i sve to po zakonu ......

kako ukloniti novinara a ne ubiti ga


Toma Grobar -predsednik skupštine !!!!!!!

07.maja 2007. godine. U sred Beograda.
Uz glasove Koštunice i Velje sa debelom palmom iz Jagodine.
Eto ga !
Pa je l' sad bolje ?Da li ste sada slobodni i srećni ??
Recite : Bećkovići,Tijaniću,Čorbasti Boro,NIN-ovci,SPC..i ostali borci za slobodu od ''strašnog režima'' Đinđića i Živkovića.
Na vama je odgovornost za sve što nastupa sa Radikalima na vlasti.


LJudi!

Jel vi pratite TV bastilju? Vucic je blazeno srecan! DSS i SRS su sklopili dil.


Dil je sklopljen jos davnih

Dil je sklopljen jos davnih dana kada je onaj Rus dosao da ustolici tunjavog.


Tragicno...

ali i ochekivano! :(

Ako sada BT neraspishe izbore, onda cu da budem iznenadjen...

Boji se Ovna boji se Govna, a kada cesh da ZIVISH?!


u pivu lezi spas!

Jel' zna neko u koju pivnicu odlazi Kostunjavi?
Ja cu da nashtelujem satni mehanizam...
Tako su barem probali da skinu jednog fashistu!


za pivo ne znam...

...ali znam gde nabavlja pesak za machke!
imamo dogovor?


svi da mu se useru u pesak

svi da mu se useru u pesak za macke, to ima da ga pogodi


Ljudi,

pa je li to moguće???

Neka me neko hitno probudi!


kratko i jasno : (

Eto, jos jednom smo propustili priliku a sigurno i poslednju sansu da slusamo Rolling Stones u Srbiji.
(Pedja, 7. maj 2007 14:25)


zato Rezidenci ima da se

zato Rezidenci ima da se presele u srce Shumadije, mozda naprave i etno rezidentsko selo


Sonja k.

Ова ти је добра, алал вера!


nije moja, al je dobra : ))

napisao "pedja" - komentar na site-u B92


shta reci?

Da smo samo pukim sluchajem varljive geografije van Afrike. Sve ostalo je ista formula.
smrdljiva vashljiva stoka. the lot of them!
BTW. je l smrad, vashke i stoka mogu da stoje u jednoj rechenici i imaju uvredljivo znachenje? mogu? ODLICHNO!


Moj drugar iz vojske

je sjajan čovek, samo ima veoma piskav glas i neubedljiv nastup.Kada su ga jednom iznervirali, veselnik pokušao da se prodere.Bio je to najpotresniji pokušaj kojem sam u svom životu prisustvovao.
Sve do malopre.Čuo sam Aligrudića kako pokušava da povisi glas.


Pijan

Ja mislim da je Aligrudić pijan.Onako ne govori trezan čovek.
Pa i Dinkiću je muka od DSS...A on sve može da istrpi zarad vlasti.
A i neka više proradi forum,vreme je !


da

samo je ipak bilo strasno, posmatrati kako on prenosi neuspele pregovore sa DS za skupstinsku govornicu. Kakav autizam. Pa treba im primitivna publika srs da im duva u ledja i pojaca nikakave argumente za ono sto traze od DS-a!
bolest je uzela maha!!!


Nenad Čanak

je tražio ukidanje SRS,SPS,JUL,SSJ...''Legalisti'' su blokirali tu odluku.E pa sad uživaju plodove te i sličnih poteza koje su povlačili u zadnjih 7 godina.Zato ispada da je Atanasijević sam sebi i svojoj porodici podmetnuo bombu!
Za par sati mi smo se vratili u 1990.
Ovde pomaže samo koalicija naprednih stranaka.Obijaju im se o glavu sva prepucavanja i sve podmetačine.Da se u ime budučnosti podvuče crta ,da se pređe preko svih animoziteta i da se u ime normalnog života dostojnog čoveka u 21.veku,stvori koalicija koja će nas približiti Evropi.Ili da svi palimo na New Zeland
Ovo je buđenje FAŠIZMA.
Krajnje je vreme da se svi uozbilje.


...

ovo je dakle jedan od dana kada se chovek definitivno mora stideti svog srpskog porekla- biti ochajan i nemocan nad tom chinjenicom ! uh !


evo ga i Dacic

je dao konstruktivan predlog. Vlada radikala, SPS, I DSS. Nema potrebe za izborima.


Azdaja...

je konachno cjapila princezu, zbog uspavanog i naivnog princa!!!

Tuzno je ovo sto nam se deshava!!!

Nemam TV na poslu, jel ima nekih reakcija DS, LDP?!


QQ

Pa šta nam je činiti ? U red za iseljeničku ili....


evo sta kaze druga strana

http://www.nezavisne.com/dnevne/feljton/fe07262004-01.php

DANI: Zbog čega je, po Vama, srpski prijedlog za Kosovo u potpunosti neprihvatljiv?

VLLASI: Srpski zvaničnici se javno deklarišu da su protiv svakog oblika nezavisnosti Kosova, a to je ono što se apsolutno ne može prihvatiti. Što se suštinske autonomije Kosova tiče, mi smo to imali po Ustavu od 1974. godine i to u povoljnijim okolnostima, okolnostima postojanja Jugoslavije, kada je Kosovo bilo federalna jedinica i participirala direktno u saveznoj vlasti, a ne preko Srbije. Dakle, sada nema Jugoslavije, a Kosovo - iako po nazivu autonomna pokrajina - nikada nije bilo autonomija unutar Srbije: Srbija nije bila državni okvir za autonomiju Kosova nego je državni okvir bila Jugoslavija. Treće, u Srbiji se stalno ponavlja ideja o suštinskoj autonomiji, ali niko nije vidio napisana ni dva slova kako bi izgledala ta suštinska autonomija, a kako bi zapravo izgledala mi vidimo po Ustavu Srbije koji je usvojen prije nekoliko mjeseci: tamo ima posebno poglavlje o autonomnim pokrajinama, kako oni kažu - Kosovo i Metohija i Vojvodina. To je direktno prepisano iz Miloševićevog Ustava iz 1990. godine. I, konačno, pozivanje Srbije na to da je Kosovo dio teritorije Srbije i pozivanje Srbije na povelju UN-a o nepovredivosti tih granica, u ovom slučaju je potpuno neosnovano, jer kada je nastala kosovska kriza, kada je Rezolucijom 1244 Savjeta bezbjednosti 1999. na neki način internacionalizirano kosovsko pitanje i suspendovan svaki oblik vlasti Srbije, Srbija nije bila ni suverena ni međunarodno priznata država niti je imala međunarodno priznate granice. Već je, kao što znamo, do 2006. godine - kada je bio crnogorski referendum - sve od prvog decembra 1918. godine bila dio i u sastavu neke druge međunarodno priznate države sa međunarodno priznatim granicama. Dakle, moglo bi se puno tih argumenata nabrojati zbog čega jedino varijanta da Kosovo bude unutar Srbije, u sastavu Srbije, makar i samo formalno pod njenim suverenitetom, ne dolazi u obzir.

DANI: Nedavno sam boravio na Kosovu i stekao sam utisak da nije samo teško naći nego da ne postoji Albanac koji je spreman uopće razgovarati o bilo kakvim odnosima sa Beogradom u sklopu jedne države. Je li tačan taj utisak?

VLLASI: Taj utisak je potpuno tačan i to se generacijski prostire među Albancima. Generacija starija od moje i moja generacija, koji smo živjeli i participirali u politici u ono vrijeme kad je postojala Jugoslavija, imali smo neke ustavne odnose sa Srbijom, ali je za nas u prvom redu bila Jugoslavija i Kosovo sa svojim kapacitetom u vlasti unutar Jugoslavije. Srbija je prva ponizila nas, mene hapšenjem, moju generaciju političara svakojakim represijama, stariju generaciju od nas je ponižavala na druge načine. Ljudi su sada umorni i poslije svega bi radije u smrt nego sa Srbijom. Mlađe generacije, generacija moje djece, generacija koja je tamo negdje 1989., 1990. godine imala po osam ili deset godina, vidjeli su te strahote na svoj način i kao djeca ih doživljavali, ali oni su 1999. imali po 20 godina, uzeli su puške u ruke i borili se protiv takvog srpskog režima. Od 1999. godine do sada imamo novo stanje: ljudi svih generacija samo slušaju te priče iz Beograda, tu propagandu kako su Srbi ugroženi na Kosovu i ne dopire do našeg uha nijedna riječ pokajanja, izvinjenja, spremnosti na pomirenje i konačno nema iz Srbije nikakvih signala da se oni ograđuju od Miloševićeve politike, od Miloševića koji je sve to započeo prema Kosovu. Zapravo, svi mi vidimo u sadašnjim srpskim vlastodršcima nastavak Miloševićeve politike, bar što se Kosova tiče, kao što svi vidimo kako se u Srbiji bore za teritoriju Kosova, kukaju pred svijetom kako im se oduzima 15 posto teritorije: dakle, mi njih ne zanimamo, a govoriti o nekoj teritoriji bez stanovništva, bez građana, jasna je poruka. Iz Srbije se želi formalno sačuvati suverenitet nad Kosovom do slijedeće prilike, ne bi li im se ukazala opet prilika da se ponovi 1912. godina, pa da upadnu silom, ili da im se ukaže prilika kao 1989. da upadnu silom: oni nemaju druge ideje nego kako silom srbizirati Kosovo.

DANI: Kakav je položaj srpske manjine na Kosovu danas?

VLLASI: U institucionalnom smislu, dakle, u pogledu mogućnosti uživanja prava, bolji je nego svih nacionalnih manjina na prostorima nastalim od bivše Jugoslavije. U faktičkom smislu, što se tiče bezbjednosti i slobode kretanja, s obzirom na sve ono što su radili do 1999. godine, s obzirom na činjenicu da je veliki broj kosovskih Srba vrlo voljno, a ne prisilno, bio uključen u mehanizam Miloševićeve vlasti, mehanizam represije protiv Albanaca - normalno žive. Naravno, odmah poslije juna 1999. godine, poslije onog velikog izgona, kad su se Albanci vratili, za Srbe je stvarno bilo teško u bezbjednosnom smislu, pa 2000., pa 2001. godine, ali sada se situacija čak bitno izmijenila i danas nije nikakva senzacija da posred Prištine vidite Srbe da šetaju, govore srpski. Ja sam, po profesiji, stalno u kontaktu sa institucijama sudstva: kao advokat imam predmete gdje branim Srbe, jer me traže. U nekom socijalnom smislu ima onih koji po zabačenim selima žive dosta loše ali u prosjeku broj zaposlenih Srba, sa primanjima u vidu plate, veći je u odnosu na procenat stanovništva nego Albanaca, jer mnogi Srbi su zaposleni u institucijama međunarodne administracije. Mnogi imaju posao u sredinama gdje je veća koncentracija Srba i dobijaju duple plate, jer im iz Srbije daju kao ljudima na ugroženom području, tako ih tretiraju, pa su to kao neke beneficije, a mi im inače dajemo plate - onima koji rade u obrazovanju, zdravstvu, dakle, u javnim službama - jer je to naša dužnost i obaveza.

DANI: Bio sam u Dečanima u manastiru i moram Vas pitati slijedeće - je li sramota za albanski narod na Kosovu da manastir Dečani, koji je jedan kulturni spomenik svjetskog značaja, moraju čuvati snage KFOR-a sa bodljikavom žicom, sa tri reda oklopnih vozila?

VLLASI: Jeste, dobro razumijem vaše pitanje. Ta slika šalje u svijet ružnu poruku o nama, ali moram da kažem da je sve to što ste vidjeli potpuno nepotrebno. Srbi se stalno žale kod međunarodnih predstavnika kako se oni boje, kako moraju da imaju takvo obezbjeđenje, ovi im to pružaju i onda istovremeno šalju poruke u svijet kako su oni veoma ugroženi, a dokaz tome je - evo, vidite tenkove KFOR-a ispred ulaza u manastir, vidite bodljikavu žicu. To je stara taktika i strategija srpska, da se što više izoluju da bi se prikazali ugroženim i izolovanim. Kažu, ne mogu kroz institucije Kosova nikakvo pravo da ostvare, a imaju deset mjesta rezervisanih u Skupštini Kosova, bez obzira na broj glasova na izborima, ali oni to bojkotuju. Iz Beograda im stalno dolaze poruke da sve na Kosovu bojkotuju: Srbija je prihvatila Rezoluciju 1244 i ona je primjenjuje selektivno, tamo gdje misle da imaju neko pravo. Naprimjer, stalno govore: Rezolucija garantuje suverenitet Srbije nad Kosovom iako se u Rezoluciji 1244 uopće ne spominje Srbija nego SR Jugoslavija. Rezolucija ima odredbe koje predviđaju da se UMNIK-ova vlast i vlast privremenih institucija prostire na cijelom prostoru Kosova, a oni jednostavno bojkotuju i ne dozvoljavaju u općinama na Kosovu da profunkcionišu privremene institucije Kosova, makar bi tamo u sastavu tih institucija većinom bili zastupljeni Srbi. Prema tome, ta slika koju ste vidjeli u Dečanima je potpuno vještačka, potpuno nepotrebna i uvjeravam vas i svakoga da od Albanaca nema potrebe na taj način braniti manastir Dečane ili Pećku patrijarhiju ili manastir u Gračanici, koje su Albanci kroz stoljeća i u turska vremena štitili i na neki način smatrali svojima. U Dečanima drugoga maja ima svetkovina: pamtim vremena kada su joj prisustvovali i Albanci, i ja sam išao. Sad je odnos prema tim crkvenim objektima jedan interesantan segment, koji treba analizirati. Otkad je Srpska pravoslavna crkva počela prema Kosovu i Albancima da se bavi jednom prljavom politikom i propagandom, otkad je vlast u Srbiji, još iz vremena Miloševića, istrumentalizirala crkvu i religiju protiv Albanaca, naravno da je reakcija kod Albanaca takva da nema više onakvog načina poštovanja prema religiji, prema crkvama, ali ne bi se nasrnulo na te monumente.

DANI: Rekli ste da se u Rezoluciji 1244 spominje SR Jugoslavija i to je tačno. Međutim, Srbija je pravni sljedbenik?

VLLASI: Pravni sljedbenik čega? Crne Gore?

DANI: Ne, Srbije.

VLLASI: Ne, čekajte. Zadnji pad SR Jugoslavija je završila sa nazivom Državna zajednica Srbije i Crne Gore. Znači, ako jedna od njih ode, njih dvije su predvidjele da pravni nasljednik bude Srbija, ali ne može Crna Gora, niti je imala pravo, da se složi da ukoliko ona ode iz te zajednice Srbija nasljeđuje Kosovo, jer je Kosovo - po Rezoluciji 1244 - de facto i de jure stavljeno pod međunarodni protektorat. I drugo, takva logika nasljeđivanja značila bi produžavanje Miloševićeve politike kad je Kosovo stavljeno pod jurisdikciju Srbije ne pitajući nijednog jedinog građanina Albanca, a nas ima 90 posto, ili drugih nesrpskih etničkih zajednica koje čine oko pet posto.

DANI: Savjetnik ste premijera Kosova. Zašto niste politički direktno aktivni?

VLLASI: Ne znam šta znači direktno - da se guram, da izađem na izbore, da dobijem neko mjesto u parlamentu... Prvo, mene to naročito ne zanima, a drugo, ne smatram da bih time bio nešto više politički koristan za Kosovo nego što jesam. Ja sam nekako u kontaktu sa svima i često javno kažem svoje mišljenje i znam da i oni koji me ne bi htjeli politički imati u svojoj blizini ili koji se boje mog imena u politici - to vam je tako, niko ne voli da ima konkurenciju pored sebe - ipak uvažavaju ono što kažem. Mislim da sam našao način da budem prisutan i politički angažovan toliko koliko je u ovom trenutku potrebno Kosovu i političkoj sceni.

DANI: Za mnoge građane nekadašnje Jugoslavije Vi ste simbol Titovog omladinca. Je li se nešto promijenilo u Vašem odnosu prema Titu nakon svih godina?

VLLASI: U osnovi, u mom odnosu prema Titu se ništa nije promijenilo niti ja pokušavam da prečišćavam moju političku biografiju jer je ona dobro poznata. Što se tiče nas Albanaca, Titu smo zahvalni jer nas je, ipak, do te mjere zaštitio i pomogao nam da postignemo onaj politički status Kosova koji smo dobili po Ustavu iz 1974. godine. Bez Titove podrške mi to ne bismo mogli ostvariti, a znate mi i dalje grickamo taj kapital. Ja ne propustim nijednu šansu, niti u javnim nastupima ni u kontaktima sa međunarodnim faktorima, da naglasim da je Kosovo u toj Jugoslaviji imalo status federalne jedinice, da je ono silom pogaženo, a međunarodno pravo ne priznaje rezultate sile, doduše, osim za neke u BiH, ali ja govorim o principima. Ali, moram da kažem i neke Titove greške, koje sam znao ali se tada nisam usudio govoriti: najznačajnija Titova greška je stvaranje globalne, oružane sile JNA, koja je bila potpuno nepotrebna pri jednoj veoma dobroj, međunarodnoj politici koju je Tito vodio, jednake distanca između ineče podijeljenog svijeta, između dva bloka. Tito je morao da razmisli kome će jednog dana ostati ta ogromna, opasna igračka u rukama, a pogotovo mu je velika greška bila što je dugo držao Nikolu Ljubičića za operativnog komandira te vojske, sa dominacijom u kadrovskoj i komandnoj strukturi JNA. Pokazalo se da smo svi mi drugi - žrtve.

DANI: Može li se Kosovo nositi sa kriminalom i korupcijom? Ovo ne pitam sa nekih arogantnih, švedskih visina, jer je i u BiH to ogroman problem.

VLLASI: Involviranje ljudi iz struktura vlasti u kriminal i korupciju jeste veliki problem za Kosovo. Čak i kad Kosovo bude nezavisno to će biti krupan problem, ali u suštini nije mnogo izraženiji nego u zemljama u našem okruženju, ovim malim državicama nastalim na području bivše Jugoslavije. U kosovskoj javnosti postoji saznanje da je to veliki problem i spoznaja da može ugroziti same temelje naše državnosti predstavljat će motornu snagu da se efikasnije borimo protiv toga. Drugo, ja imam povjerenje i nade u misiju EU, u prisustvo EU na Kosovu, koja vrlo dobro zna te probleme i mnogo će nam više pomoći u toj borbi nego sadašnja administracija u kojoj ima kadrova koji su u institucijama borbe protiv kriminala, a došli su iz zemalja gdje ima više kriminala nego na Kosovu. Jeste, to je veliki problem, ali ima spremnosti da se protiv toga bori.


Negde na webu nadjoh ovakav

Negde na webu nadjoh ovakav komentar:
"Kosovo treba zamotati u 100 maraka i baciti na drum da ga pokupi ko hoce"


a pa to si zeleeeeela

uzaaaaaaassssssssssss


Neću reći ništa novo ako

Neću reći ništa novo ako kažem da je ovo dno dna.
Treba paliti odavde, apsolutno.
A ko god misli da se vrati, neka zaboravi na kojoj geografskoj dužini i širini se ista nalazi.

Hag


moram doci po tebe

kako da te ostavim tamo, eh hag....


Ukoliko

se DSS i SRS dogovore oko nove vlade Boris Tadic ne moze da raspise nove izbore. To je cinjenica, jer po ustavu na to nema pravo.

Na drugoj strani(iako to jereticki zvuci), mozda i nije lose da SRS, DSS i SPS formiraju vladu. Taman ce oni koji su sve i zamesili sami i zvanicno izgubiti Kosovo i Metohiju. Ovako bi se Kostunica izvlacio kako je on hteo da "odbrani" Kosovo ali je tadic izdajnik pa to nije bilo moguce. Neka lepo "patriote" izgube Kosovo, pa da onda svi koji zive u Srbiji znaju na cemu smo.


Quote:Ukoliko se DSS i SRS

Quote:
Ukoliko se DSS i SRS dogovore oko nove vlade Boris Tadic ne moze da raspise nove izbore. To je cinjenica, jer po ustavu na to nema pravo.

Može opstrukcija. Da nema kvoruma do ponedeljka. Opstrukcija je korisna u ovom slučaju.

Hag

Ovde je Čeda jedini normalan. Proziva DS. Što je nužno i dobro.


Jasna

A Canak,Cedi uvek skidam kapu ali Canak je bio THE BEST TODAY!Nema cudjenja , kukanja, sada je rasplet, ili dza ili bu!Nema vise foliranja, opstrukcija, sibicarenja nego da se vidi u celini, najzad, gde idemo, ali stvarno! Posle ovih izbora je PRAVA ISTINA!


bircaninu,

Da, Čanak je bio veličanstven. Tada kada sam pisala još nije govorio Čanak, ni Vesna, ni Batić.

Eno dole sam stavila tesament koji je čitao Čanak. Pa Sonja dodala ceo.

Eto.

Samo da dodam, samo su se ovi nabrojani i Čeda J. ponašali kao političari. Svi su ovi bagra prostačka.

Hag


ako poslanici DS

ostanu i na glasanju, znači da je sve to samo predstava za naivne, a da je postignuto neko "jedinstvo višeg nivoa".


Gorrane,

jedini spas je, ako ga uopšte ima, opstrukcija kvoruma do isteka zakonskog roka za formiranje vlade. Inače je sve gotovo.

Samo me zanimaju oni "zagorli" glasači Demokratske stranke, misle li da su se malo za**** u proceni svoje voljene.

Nešto ih ne čujem.

Što se mene tiče, ja sam stranu odabrala odavno, a ogranizovano u Beogradskom krugu, ŽUC-u, Fondu etc. a naravno partijski u SDU-u. Ko bude delio te vrednosti, ima moj glas. I moju podršku.

I sebi čestitam što nikada nije moj izbor bila DS, čak ni iz najboljih joj dana. Ne moram da se kajem ili da nalazim izgovore.

Skoro ne mogu da povrujem da NIKO od demokrata nije reagovao na uvrede upućene pokojnom premijeru. Bedno su se poneli. A sede tamo i neki koji su ronili krokodilske suze.

Samo Čeda, ali to je bilo sasvim očekivano.

Hag


treba razmisljati o prakticnim koracima

ovo sad je znatno izmenjena situacija


Proziva ih,slusaju ga i po

Proziva ih,slusaju ga i po izrazu im se vidi "lepo kaze",stide se.I treba,mozda ih i razbudi malo.


A gde smo tu mi ?

Gde je šansa za normalne ljude da žive i rade sa svojim porodicama i da unapređuju svoju zemlju.
Moramo se odupreti fašizmu i primitivizmu DSS/SRS/SPS....A ne da ih ponovo pustimo da vladaju i da nas konačno unište.


rekao sam juce

koliko sutra LDP, DS,G17,manjine da krenu u animiranje onih 40posto koji ne izlaze na izbore! Tu je kljuc uspeha, ili BITANGE I PRINCEZE, BUDIMO REALNI, pukli smo!


...

E nešto oko "TE" vlade- šta se bre socijalisti trpaju tu? Pa iako bude "TA" vlada SRS i DSS imaju većinu bez njih i koji će im? Stvarno su nenormalni.


Odvojiti

socijaliste od DSS-SRS kombinacije je kao odvojiti jin i jang.
Boru i Ramiza.Mirka i Slavka
Tuštu i tma.
Grip i ebolu.

To, jednostavno, ne biva.


Operacija Metla!

Novi izbori a onda, svi zajedno, da pocistimo ovaj polusvet sto se okupio u "narodnjackoj koaliciji". Tako je! Izbori su trebali ranije da se raspisu da se ne gubi vreme jer je u startu bilo jasno da Zalosna Sova NECE da sidje sa mesta Premijera i da mu je cilj da samo rakonstruise postojecu Vladu ministraima iz DS. Dobar Milosevicev ucenik!!

A mali Vucic se previse izbezobrazio, osetio vlast pa poceo da divlja. Bas trazi batine a i laze kao pas! (izvinjavam se zivotinjama). Ne tako davno cuo sam/video kada je u jednoj emisiji izjavio da skromno zivi u malom stanu u Zemunu. Kako da ne! Ima stan od 120m' u "Crvenkapicama", siguran sam da svi znamo koliko su tu skromni stanovi.

Zvonko Drazevic


da li neko zna?

Jel´ su zavrsili u zatvoru svi oni sto su nekoc osudjeni, a da nisu vec tamo bili, povodom ubistva Stambolica i dugacko itd.? Secam se da smo se svi poradovali tada, u stilu, eto ipak nam ima nade, pocelo je da se kotrlja na pravu stranu, a vec duze vreme nista o tome ne znam, pa ako je neko obavesteniji... Cisto, zelim da verujem, da bas nije SVE sto je iole bilo prihvatljivo, FARSA ... Jer ako u nekoj doglednoj buducnosti uspemo da spustimo trafikanta na pravo mesto, rame uz rame sa trafikom, kao i ostale koji se isticu nepodobnoscu, da ne upotrebim neki uvredljiviji termin, zelim da budem sigurna da im nece biti nezasluzeno lepo. A kako da poverujem da je to moguce ako ne postoji opipljiv primer(ak) za to??????


E, ovako

Smatram da SVE STRANKE koje sebe vide u demokratskom bloku treba da se udruze protiv DSS-a,SPS-a i SRS-a.
Dakle, Borise, Cedo, Dinkicu, Vuce, i ostali, UVUCITE ROGOVE, spustite noseve i zakopajte ratne sekire, jer mislim da i vi znate da ste manje zlo jedni drugima, nego sto su vam to radikali, i pocnite nesto da radite u interesu gradjana i gradjanki ove zemlje.
Dakle, CEO demokratski blok-DS-koalicija oko LDP-a-G17+-SPO-nacionalne manjine i ostale (sem LSV-a i Koalicije Shumadija, koje su sa LDP-om u koaliciji) regionalne stranke, uz podrsku NVO sektora, sindikata (Nezavisnost i ASNS) i javnih licnosti iz SVIH sfera (zbog ovoga mogu da progutam i Miroslava Ilica, Snezanu Babic, Sabana Saulica, Eminu Jahovic i Vlada Divca) da izadje ZAJEDNO na izbore i pokazu vecinsko pro-evropsko opredeljenje gradjana Srbije.
Ovi novi izbori bice referendum izmedju pro-evropskog opredeljenja, s jedne strane, i fasistickog, koje nas vraca u devedesete.
Nemojmo dozvoliti da za vreme predsedavanja Komitetom ministara Saveta Evrope nasa zemlja postane i zvanicno fasisticka.
Buducnost gradjana i gradjanki je evropska, i ona nema alternativu.
Boris Tadic, kao predsednik ove zemlje, MORA da ubedi EU da sa Srbijom, makar i pro forma, nastavi pregovore o stabilizaciji i asocijaciji Srbije sa EU, to ce demokratskom bloku dati povoljan zalet na pocetku kampanje.


pa zar ovo

nismo mogli ocekivati? da je tadic svoju funkciju predsednika srbije koristio da ukazuje svakodnevno na pogubnu politiku naseg premijera legaliste , umesto sto je kohabitirao sa njim ,i isterivao ljude iz ds , ne bi narod glasao kako je glasao. kako ono bi : ko sa djavolom tikve sadi...


...u Srbiji zivi i politiku "radi"....

Eto, tako ide ta izreka.


Slažem se Uroshe,samo ...

to mora brzo da se dogodi.Nema više vremena za gubljenje i ''mrsomuđenje''.....Stvar je veoma ozbiljna.Ako kojim slučajem propustimo priliku da se sad svi zajedno suprostavimo nadolazećem fašizmu DSS/SRS,nema nam spasa-nikada više.
Kada se DSS konačno odvoji od naprednih stranaka i smesti se na stranu ubica,ratnih zločinaca i profitera,
homofoba,mafijaša,atentatora,lopova...i ostalih njima bliskih grupacija,kada svi konačno shvate da bez njih mogu brže i bolje da ostvare svoje programe - krenućemo napred.
DSS je kancer DOS-a i uporni kočničar napretka Srbije.
Uz podršku G17,Mićunovića,Čovića,Dušana Mihajlovića,pa zatim i :
NIN-a,Matije i Olje ,Tijanića,Tirnanića,Duleta Savića i drugih on se ''prodavao '' za proevropskog lidera desnice.
Sada treba priznati grešku,javno i nadoknaditi izgubljeno vreme.
I istina je da je Čedomir Jovanović jedini pametno govorio do sada, uz Dinkića i Šutanovca.
Dosta podela - vreme je za pobedu !!!


Naravno,

slazem se!
Ne volim ni G17+ ni SPO (mada bih Danicu Draskovic voleo da vidim na mestu sefa BIA-e), ali oni su mi daleko manje zlo nego zlocinacka banda iz DSS-a, SRS-a i SPS-a.


Politički testament Šešeljev

pročitao Čanak u Skupštini.

POLITICKI TESTAMENT

(1) Nikada odustati od čvrste nacionalne politike i koncepta Velike Srbije.

(2) Oštro se suprotstaviti ulasku Srbije u NATO i Evropsku uniju, jer su tamo koncentrisani svi tradicionalni srpski neprijatelji.

(3) Biti uporan u rusofilstvu i zalaganju za što veću integraciju Srbije sa Rusijom i ostalim istočnim slovenskim i pravoslavnim zemljama.

(4) Voditi politiku iskrenog prijateljstva sa Kinom, Indijom, arapskim, afričkim i latinoameričkim državama koje se suprotstavljaju američkoj hegemoniji i dominaciji.

(5) Nikada ne ulaziti u bilo kakvu koaliciju sa Tadićem, Koštunicom i sličnim srpskim izdajnicima.

(6) Nikada ne prihvatiti otcepljenje Kosova i Metohije od Srbije. Ako zapadne zemlje ipak na silu otmu Kosovo i Metohiju, insistirati da se automatski, za sva vremena prekinu diplomatski odnosi sa svim državama koje priznaju nezavisnost Kosova i Metohije

(7) Uporno se boriti za oslobođenje Republike Srpske i Republike Srpske Krajine i za ujedinjenje svih srpskih zemalja.


jasna ,

hvala seselju na ovom testamentu. naime, srs jeste tu da okupi oko sebe kretene ,mislim one najzeshce, tu nema zbora. i broj onih koji glasaju za srs je pravi pokazatelj stanja u srbiji , sto itekako sluzi zapadu da proceni dokle se stiglo sa demokratizacijom nashe zemlje. no, ono sto mene raduje jeste tacka 5. zbog toga je dobro raspisati nove izbore.


bravo Canak

da se vidi ,, jedino logicko resenje, TaLICNOG TOMA{ Aligrudic}


Testament / Seselj

Politički testament dr Vojislava Šešelja

Prvo, od svih članova srpske radikalne stranke i poseb-
no od rukovodstva zahtevam da nikad ne odustanete od čvr-
ste nacionalne ideologije i koncepta Velike Srbije. Da se
uporno borite za oslobađanje Republike Srpske Krajine i
Republike Srpske i ujedinjenje svih srpskih zemalja.
Drugo, da nastavite sa energičnim suprotstavljanjem
globalizmu i svim njegovim pojavnim oblicima. Da se
oštro suprotstavite svim pokušajima da se Srbija uključi
u Severnoatlantski pakt i u Evropsku uniju, jer su tamo
koncentrisani svi tradicionalni srpski neprijatelji.

Treće, da budete uporni u rusofilstvu i zalaganju za
što veću integraciju Srbije sa Rusijom i ostalim istoč-
nim, slovenskim i pravoslavnim zemljama.

Četvrto, da vodite politiku iskrenog prijateljstva sa
Kinom, Indijom, arapskim, afričkim i latinoameričkim
državama koje se suprotstavqaju američkoj hegemoniji i
dominaciji.

Peto, da nikada ne ulazite u bilo kakvu koaliciju sa Ta-
dićem, Koštunicom i sličnim srpskim izdajnicima.
Često, da nikada ne prihvatite otcepljenje Kosova i
Metohije od Srbije. Ako nam zapadne zemlje ipak na silu
otmu Kosovo i Metohiju, da insistirate da se automatski za
sva vremena prekinu diplomatski odnosi sa svim državama
koje priznaju nezavisnost Kosova i Metohije. Kada dodjete
na vlast, da sistematski jačate vojsku i policiju i da se
spremite da svim sredstvima, kad-tad, povratite Kosovo i
Metohiju.

Sedmo, da potpomažete srpske političke partije u Cr-
noj Gori, okupljene oko Srpske liste, kako bi uspela da
prevlada srpska opcija u Crnoj Gori i dase Crna Gora u do-
gledno vreme vrati Srpstvu.

I jedna opšta poruka da najviše na svetu čuvate stra-
načko jedinstvo i da ne dozvolite da vas iko spolja pocepa
i podeli.


Lični testament dr Vojislava Seselja

Lični testament dr Vojislava Šešelja

Moja celokupna lična biblioteka treba da pripadne
jednom od mojih sinova koji pokaže interesovanje za dru-
štvene nauke.

Moja sahrana treba da bude u Batajnici. Treba da budem
sahranjen u porodičnoj grobnici, tamo gde je i moj otac sa-
hranjen. Na položenoj ploči ispod njegovog imena, treba da
piše moje ime i prezime, godina moga rođenja i godina smrti.

Lokalni sveštenici iz Batajnice treba da obave opelo,
a voleo bih da i vladika mileševski, gospodin Filaret
učestvuje u opelu. Ako mogne da dođe.

I na kraju sahrane da mi se otpevaju tri pesme. “Niz po-
lje idu babo sejmeni”, “Ima jedan kućerak u Sremu” i
“Sprem’te se sprem’te”.


Jasna & Sonja....


jos malo JJ, pa cemo i mi


Sonja...

chekamo te. Nema ko. Ono par zena i neshto mushkih.....


Hajde Sonja..

Požuri...


evo cekam u redu

hvala kostunjavi!


2 sonja k

Kasno je za nas, Sonja, trebalo je odavno da izađemo na ulice.


nije nije urose

rade za nas i i velja i toma i ono prase dacic, i mister the hague gladni, i kostunjavi. Meni je drago da ih vidim na gomili - bilo bi mi drago, da i tadica vidim na istoj sa bedzom kad se vec toliko dogovarao, jadnik..... nije kasno....


Uroshe nikada nije kasno da

Uroshe nikada nije kasno da chovek ispred svojih vrata pochisti govno koje smrdi


2 JJ Beba

Samo sto to govno mnogo dugo smrdi, a mi ga ne pocistismo!


Sonjecka

Quote:
Meni je drago da ih vidim na gomili - bilo bi mi drago, da i tadica vidim na istoj sa bedzom kad se vec toliko dogovarao, jadnik.....

Sve na gomilu pa ovde:


: o )))))))))))))) to CORN!!!!

: o )))))))))))))) to CORN!!!!


Kontejner revolucija!

hahahaha, odlicno corn!


Dragi gradjani,

Skupstina je puna djubreta.

KONTEJNERE PRED SKUPSTINU!

Pocistimo nase djubre: SRS, DSS, NS, SPS, DS i G17+!


Da nije da je samo Istanbul

Manisa, 5.5.2007.


Dakle, ako izaberu Tomislava

Dakle, ako izaberu Tomislava Nikolića za predsednika Narodne skupštine, on postaje i potencijalni v.d. predsednika Republike... mislite o tome.


Šta ti to znači...

..Atomski...pa ima Srbija predsednika. Nije neki, ali ga ima...


Ma, što bi rek'o Džoni

Ma, što bi rek'o Džoni Štulić, šutim i mudro razmišljam. Neko ovde (na blogu) napisa pre neki dan kako bi Tadić trebalo da da ostavku, pa sam se setio onih predsedničkih izbora onomad koji su propali usled bojkota... pa je Dragana Mićić bila v.d. predsednika Republike. U slučaju nekog sličnog scenarija, to bi sada bio Tomislav Nikolić.


Tacno, Mrave!

Ravno do dna!:)

Mungos, The ______ljubac

"Onaj potpis koji su vec svi videli mi je drag, Krasicka draza, a Bojana - najdraza!" (Ja(dan))


"Sličan scenario"

može i da se inscenira.

Zato Boris Tadić mora od jutros pa nadalje da se jako jako jako čuva.

Paranoja? Moguće je.

Ali kamo sreće da smo i ranije slušali svoju urodjenu paranoju!


i ja, evo, mislim o tome.

i ja, evo, mislim o tome. Moze da se oklizne na koru od banane


dakle ostale su samo dve opcije

ili cemo ostati u Srbiji trpeti sledeci kvartal post milosevicke Antisrbije i slusati ( bez prava zalbe ) sta god nam serviraju ili da javno proglasimo Novu Seobu Srba...

Ja zaista ne vidim resenje osim revolucije.


prvo izbori

nema letovanja, ove godine letujemo u BGD-u, ako mislimo da ikad vise letujemo


Slazem se,

nema letovanja, zbog celoletnjeg spremanja ispita iz demokratske i gradjanske zrelosti i spremnosti za Evropu i civilizovani svet, ne samo ako mislimo da ikad vise letujemo, nego ako mislimo da ikada vise zivimo.
Ovog puta, taj ispit moramo da polozimo, tako sto cemo fasistickoj, zlocinackoj bagri pokazati da smo vecina i da se Srbija voli zastitom ljudskih prava, demokratije, evropskih vrednosti i delima, a ne srBovanjem!


slazem se

jednom, ZAUVEK


2 Bircanin

Da, jednom zauvek!


Pevala ptičica

(на слави неки дан, можда будући голуб прелетач),која сада тврди да је неомиљени члан ДСС због свога става да је Косово ипак непотребно Србији, како је састанак у петак у ствари пропао услед сасвим јасне друге теме: тачно знају место скривања одбеглог хероја, али га не дају.
Крај приче


Borka Vuchic et al. vs. Komercijalizacija

U kontekstu novonastale situacije gde, danas, DSS promovishe Tomu Grobara a sutra, po svojoj prilici, sprema i Vladu sa istim - neke pogreshne procene, preuranjeni zakljuchci postaju vidljiviji.

Jedna takva situacija je i nadaleko chuvena "komercijalizacija" B92 tj. teznja da se zanemari chvrsto jezgro poshtovaoca zarad pridobijanja dela publike koji preferira roze nijansu.

E sad, mozete zamisliti kojom bi brzinom reagovala crno-crna koalicija na uredjivachku politiku informativne redakcije RTV B92?

I shta bi valjalo chiniti u takvoj situaciji?
Izlaziti (kao onomad) i fasovati eventualne batine za nashe pravo da gledamo Velikog brata, Olju Beckovic, Milionera, Mandu i ostalu kultur-bandu?
Ili, hladnokrvo konstatovati da svaka komercijalizacija nosi uobichajene poslovne rizike?


hladnokrvno bih to gledao

kao Dok Holidej. Dodao bih jos na taj spiskic, meni "omiljeni" kviz "Pitanja Za (solju) Sampiona.


...da,da,pitanja za solju.

...da,da,pitanja za solju. :)

Jos da je ona druga solja,bilo bi neke vajde,a u finalu se dobije i kotlic.


Ljudi...

..gledao sam "Poligraf". Bio Dušan Petrović. Pita ga Ćosić može li se deseiti da DS i DSS naprave vladu i ako Tomislav Nikolić bude izabran. I znate šta kaže. Kaže, ovo, ono,teorijski može, ali teško - bogami ne reče da se to ne može desiti. Kaže još da se ništa ne zna do ponoći 14. 05.
Dakle, šta još treba tom rukovodstvu DS-a da prestane sa ovim mazohizmom, nisam pametan...


Drago...

...govnjiva motka im treba. Govnjiva


Bebo...

...čeka nas velika zajebancija. Mi ćemo pobediti jer su oni rođeni gubitnici, ali trebaće tu...uhhhh..svašta će trebati...
Kaže onaj magarac Dinkić, kaže nisam noćas dugo zaspao i mislio sam kako je moguće da se nakon 5. oktobra i tralalala...jebote, a sve je uradio da se ovo desi i sad hoće opet da se švercuje...kao zabrinut, ejj..


Drago

One jeste zabrinut......za svoju fotelju. Ako bi se koalicija DSS-SRS i oformila Velja bi ostao na svom mestu kao najbolji ministar Z.Sove ali za Dinkica ne bi bilo mesta...

Zvonko Drazevic


Ma znam...

..ali ako dođe do izbora, on će opet da se prišljamči u koaliciju sa DS-om i preživeće. A to je zlo...


Naravno

Dinkic je iskusan "prezivar" snaci ce se tj. prisljamcice se, na zalost...

Zvonko Drazevic


2 Drago

Mož' Dinkić biti magarac koliko god hoće, al ćemo s njim biti u koaliciji za parlamentarne izbore.
Pazi šta ti kažem-Boris Tadić će ovih dana raspustiti parlament, raspisati izbore za sredinu jula, kada je i krajnji rok, na izbore zajedno izlaze DS-G17 plus-Koalicija oko LDP-a-SPO-stranke nacionalnih manjina (ja ne bih bacio ni Liberale Srbije ni SDP Čovićev, neće se baci), uz podršku NVO sektora, sindikata (UGSN,ASNS) i javnih ličnosti od Silvane do Nirvane, tačnije od Miroslava Ilića, Snežane Babić Sneki,Lepe Brene, Šabana Šaulića, Emine Jahović i Vlade Divca, s jedne strane,pa do Aleksandre Kovač, Vlada Divljana, Kristala i Biljane Srbljanović.
Uz nezaobilaznu podršku EU i USA.
Videćeš.
A ja se usuđujem da kažem da će Karić da se vrati i 2 meseca izigrava žrtvu kako bi radikalima i DSS-u oduzeo glasove!


Ne tako Uroše..

LDP treba na izbore sa ovom grupacijom sa kojom je i bio i sa manjinama. Ako neko hoće sa G17 neka ide, ali ja bi prvi apstinirao da oni budu sa ldp u koaliciji.
ldp treba oglasiti da će sa DS-om praviti postizbornu koaliciju. Kakav SPO, kakav G17...šta ti je. Ono što je propalo ne treba podizati.
Najpre istraživanja, pa se onda sve vidi...
Pazi..DS i ldp ne treba da budu jedna lista. Puno ljudi koji sada glasaju za DS su nacionalisti i oni neće sa ldp.Oni kažu Kosovo je Srbija, i tačka. Evo Nikson. On bi glasao rađe za radikale, nego za listu na kojoj je ldp. Ali za DS glasa. DS treba da otkine pola glasača Koštunici i da uzme Vukove glasače..kapito.
A Vuka precenjuješ. Pa vidiš li da se lažno predstavlja po svetu kao ministar. što se nije povukao iz ove vlade. Sa kojim je on moralnim ili bilo kojim drugim pravopm u njoj.


Da, tako, Drago

Ne podnosim G17 plus, SPO mi nije uopšte blizak, ali mi je manje zlo da LDP i Koalicija izađu na izbore sa tim strankama, nego da mi radikali dođu na vlast.
Dosta više tog elitizma glede politike, sad za to prosto nije vreme.
I ja bih voleo da samo LDP Koalicija i DS izadju u koaliciji, SAMO ONE, ali za to, prosto, nije vreme.
Ovo stanje preti da se pretvori u otvoreni fašizam, a ti bi birao s kim ćeš na izbore, osvesti se, čoveče!


sve potpisujem sto si rekao

sve potpisujem sto si rekao samo ne bih stavljao divca u kos sa lepom brenom. ipak...


Ni ja sebe

ne bih u isti koš s nixonom, pa vidi šta me snađe, qq mene do boga!


Quote:javnih ličnosti od

Quote:
javnih ličnosti od Silvane do Nirvane, tačnije od Miroslava Ilića, Snežane Babić Sneki,Lepe Brene, Šabana Šaulića, Emine Jahović i Vlade Divca, s jedne strane,pa do Aleksandre Kovač, Vlada Divljana, Kristala i Biljane Srbljanović.
Uz nezaobilaznu podršku EU i USA.

bogami, mnogo ste jaki! onda sve zavisi od toga kome se privole Sedmorica Mladih i Snezana i 7 patuljaka.


nisu to magarci, Drago, to

nisu to magarci, Drago, to su MAGARCHINEEE. Oni su najopasniji. Mufljuzi, dronjci od ljudi, olosh. Zabrinuti! Jel i onaj iz Shabca zabrinut? Jer i Shtanovac zabrinut? Motka, Drago, motka, govna da poteramo, nikad vishe da im ne padne na pamet sa narodom da se za...sprdaju


Bebo

Bolje bezbol palica, efektnija je.....a i bolje lezi u ruci...;)

Zvonko Drazevic


Zvonce

s palicama numem, ali ima shtiklauvugla da radi. Po****la sam


E to bi bio kraj DS-a.

Reče Čanak : Ko priđe radikalima,taj se više ne vraća.
Ako danas nisu prešli tu granicu,ne znam ,mora da sam glup.
Ako pređu preko ovoga ubiće DS.
Kao što je DSS-ova podrška Tomi grobaru,kraj DSS-a.
Pošto više nema razlike između DSS i SRS ,ljudi koji glasaju za radikale,glasaće za njih a ne za DSS !
Jasno k'o dan.
A mi ostali bi trebali da imamo jednu koaliciju/listu proevropsku ,naprednu i demokratsku.Da se suprostavi ovom podivljlom nacional-socijalizmu.
U rukama DS-a je sudbina DSS-a. Nek' ih puste više ,kao što ih je i Evropa pustila i neka se okrenu proevropskim strankama.Nikako DSS-u.


nego , ldp

treba da postavi uslov ds-u, da izbaci tadica iz stranke, a zna se i zasto.razumece tadic tu vrstu demokratije koju je i sam primenjivao kada mu je trebalo.


Sačekaj Kapi...

..ne žuri..sačekaj..piano, piano belissima..o)))


drago,

pa necemo valjda sa onima kojima je savest prljava?


Nećemo...

...ali da vidimo da i ovo nije neka zajebancija..


i meni se cini da jeste

zastrasivanje naroda , kako bismo imali razumevanje kada tadic bude formirao vladu sa kostunicom.


tacno kapi!!!

ako se sada provuku, a sve ce uciniti da dokazu da "eto nismo mi taki vec smo onaki"....e onda mrak jos jednom


kapi

Quote:
treba da postavi uslov ds-u, da izbaci tadica iz stranke

:o)


kupio sam jesenas martinke

dva puta sam ih obuo. One bole vise od stikli i bezbolki zajedno!


zavisi gde zabijes stiklu

zavisi gde zabijes stiklu


2 Dule

Great, nadam se da cemo uskoro pokrenuti neke proteste, pa da ces, ako bude potrebno, imati prilike da ih iskoristis na pravi nacin.
Bejzbolke i martinke, idealna kombinacija za borbu protiv gamadi!


Odlicno!

Ja jos uvek imam vojne cizme.....i one su odlicne veruj mi.

Ako bi doslo do upotrebe palica (s obzirom kome su namenjene), na istim bi trebalo da stoji uputstvo: Pre upotrebe umociti u septicku jamu!

Zvonko Drazevic


Bar mi znamo na demonstracijama da se ponašamo !!!!

Nismo valjda zaboravili.Ja sam malo matoriji i deblji ali stvari koje sam naučio tokom odrastanja ne zaboravljam.
Nema frke.
Posle celog dana ovog cirkusa,nema razlike između 90-tih i danas.
A zna se kako smo se borili tokom devedesetih.......


Govori Prokić...

..počinje ovako..Skandal je ono čime ću početi.
Sve je skandal. DS koji muči tri godine svoje biračko telo..DSS koji je skandal po sebi...vođenje sednice je skandal..itd...


LDP medju varvarima (PDL et les Barbares)

Ja sam veoma zadovoljan nastupom onih koji me predstavljaju.
Ne znam za nixona.


Neko rece da su, izmedju

Neko rece da su, izmedju ostalog, tu da vrate dostojanstvo i kulturu u srpski parlament i odlicno su se pokazali. Jedino mi nije jasno sta radi Batic tamo. Sto kaze Teofil - upao je kao Marsovac.


Lune, još jedna zadovoljna ovde.

Ali samo kad naši govore, Čeda, Nenad, Vesna. Od ovog ostalog ološa mi se diže želudac. Ceo dan mi je muka.

Nego, šta je Šutanovac hteo da kaže kad je rekao Aligrudiću da prvo skine hulahopke pa da onda dođe na binu da mu iščupa uši.

Mislim za uši razumem, ali mi te hulahopke nekako promakle?


Info o hulahopkama - zna li netko neshto?

I mene je zaintrigiralo to sa hulahopkama.

Mislim, za nas obichne smrtnike taj momenat je delovao prilichno chudno.
Bice da Shule Pendrek zna neshto shto mi ne znamo.

Dodushe, ono shto sam sam spoznao na poslednje dve tri Slave gde smo se sreli - uvek je bio sam.
Shto me navodi na asocijaciju "Retko te vidjam sa devojkama".
Shto opet ne znachi da to ima bilo kakve veze sa umetnoshcu. ;)


hahaha, znaš kako to ide...

kohabitacija + penetracija.

Ko dve sestre rođene.

I sad bi da čupaju uši jedni drugima. I prozivaju za huliške, tztztztztzt. o)))


I ja Lun,

zadovoljna, jašta. Već sam gore negde pitla gde su oni "zagoreli" glasači DS?

Nigde ih da nas saleću k'o pred izbore, sećaš se?
Those were the days my friend! Those were their best days...


Znamo da se ponasamo

Ali moramo da znamo a imamo i obavezu da se branimo. Kada ta banda krene svako civilizovano ponasanje prestaje. Ni 90_ih nisam dozvoljavao nikome da digne ruku na mene, sigurno necu ni sada.

Zvonko Drazevic


Ma jednostavno je......

Pesnaja u vugla i noga u dupe !
Dosta više da puštamo šabanima da se šire.....Samo malo mozga .Muda imamo na pretek.Muka mi je kada vidim Dačića,Obradovića,Aligrudića ( čini mi se da su svi pripiti !)i ostale kako spominju Srbiju i kao brinu za nju.Ne bi smeli ime da spomenu zemlji koju su upropastili i unazadili !
Dakle,pesnaja u vugla i noga u dupe !


Moraju da piju

Potrebno je mnooogo "tecne hrabrosti" da bi mogli posle svega sto su ucinili da se pojave i dalje pricaju.

Zvonko Drazevic


biraj...

kad ti kazem....daj daaaa uvaljamo kviz i palimo kod core!!!


Bicu slobodan da odgovorim

Bicu slobodan da odgovorim na pitanje koje postavlja Drago - shta josh treba rukovodstvu DS da prestane sa ovim mazohizmom?

Ostavka Borisa Tadica.


ne mogu da verujem

da se slazem sa tobom! Pretvaram se u razumnog gradjanina:(


Ovo je čudo...

..Ovi DS ljigavci, nariču i mole DSS da se vrati u konkubinat. Sprema se neka velika zajebancija. Šule, M. Marković, svi redom mole i samo što ne plaču..


"Solana: U Srbiji nije dobro"

Vid ti Solanu : o ))))

Sve u Kontejner Drago.

Viva Kontejner!


"Kohabitanti"

Ovi sliku je Krasici okacila kod Kusovca na blogu ali ovu cetvoricu, ovako zajedno, treba svaki dan da gledamo kako bi se podsecali zasto smo i kako do ovde dosli.
Malopre je Milan Markovic iz DS-a govorio kako su se oni trudili da budu "drugacija opozicija", da konstruktivno kritikuju...Oni(DS), njihova "kohabitacija" sa "saucesnicima", njihovi pregovori, dogovori, kompromisi, taljenje, zajednicki biznisi su nas doveli u ovu jadnu poziciju.


Kristina, ključna reč:

P E N E T R A C I J A


Protiv zaborava

YUCOM je prosle godine izdao knjigu "Vojislav Kostunica- jedna karijera" (edicija:"Javni dosije - protiv zaborava"). Dva istoricara, dr Kosta Nikolic i dr Nebojsa Popovic su obradili lik i delo V. Kostunice iskljucivo kroz njegove izjave i politicke poteze. Svako ko je procitao knjigu, pa makar do tada nista ne znao o Kostunici, mogao je da se uveri o kakvoj patoloskoj politickoj licnosti se radi. Klan oko Kostunice ali i mediji su se trudili da ignorisu postojanje knjige. Ljusic je bio zaduzen za prikaz u NIN-u i pljuvanje po autorima. Nazalost i istoricarka Branka Prpa je dala svoj doprinos zataskavanju sustine ove knjige i svodjenju javne diskusije ne na lik i delo Vojislava Kostunice vec na neke njihove klanovske (istoricari) podele.

Evo,nekih izjava VK iz pomenute knjige

„ SPS je moderna fabrika“.
(o partiji Slobodana Miloševića; „Politika“, 30. decembar 1992)

„Radi se o kontraofanzivi i odrambenoj akciji Vojske Republike Srpske“.
(o genocidu u Srebrnici; „Politika“, 13. jul 1995)

„Oteti vojnici mirovnih snaga UN, koje su zarobile snage bosanskih Srba nisu taoci, već ratni zarobljenici ”.
(o vojnicima mirovnih snaga koje su oteli bosanski Srbi predvođeni Karadžićem i Mladićem; „Naša borba“, 1. jun 1995)

„Glavni krivci za stradanje srpskog naroda u Hrvatskoj su tri protivnika srpskog naroda - Hrvatska, međunarodna zajednica (SAD, Nemačka) i Savet bezbednosti OUN“.
(„Naša borba“, 8. avgust 1995)

„Taj deo našeg naroda (...) predstavlja, ako smem da se bavim tom vrstom procena, zdravu nacionalnu supstancu“.
(o „nacionalnoj supstanci“ Srba u BiH; „Naša borba“, 9. novembar 1996)

„Stav DSS-a je da je za sada reč o saobraćajnoj nesreći, dok zvanična istraga ne pokaže šta se stvarno desilo“.
(o zločinu na Ibarskoj magistrali u organizaciji Miloševićeve Državne bezbednosti – ubistvu četvorice funkcionera SPO-a i pokušaju ubistva lidera opozicije Vuka Draškovića; „Vreme“, 9. oktobar 1999)

«Hag je deveta rupa na svirali za mene“.
(o Međunarodnom tribunalu za ratne zločine; «NIN», 21. septembar 2000)

"Verujem da će referendum u Crnoj Gori propasti”

(Dan / BETA, 6. mart 2006)

“Stav EU se ne razlikuje od stava jednog čoveka koji svojim odbijanjem da pristupi Haškom tribunalu celu zemlju pretvara u svoga taoca”

(o “sličnosti” između EU i haškog optuženika Ratka Mladića; B -92, 2.jun 2006)


Kristina, hvala za citate. Strašno.

Prilozi za istoriju beščašća! A slika na naslovnoj mu je ko upisana. (može i sa š).

Moj favorit od ovih tvojih:

"Radi se o kontraofanzivi i odrambenoj akciji Vojske Republike Srpske." (o genocidu u Srebrnici)

i

"Stav DSS-a je da je za sada reč o saobraćajnoj nesreći, dok zvanična istraga ne pokaže šta se desilo." (o zločinu na Ibarskoj magistrali)

Da li ima neki citat od 12. marta 2003. kada je, istog dana kada je Đinđić ubijen, već zagovarao vladu nacionalnog spasa?


"Tehnicki":

"Desilo se krajem godine, nesto sto je daleko bilo dramaticnije i opasnije od necega sto je u stampi nazvano pokusajem atentata na premijera Djindjica..."
(V.K. o atentatu kod hale "Limes" B92, 24.01.2003)

"Moramo pogledati istini u oci i videti koliko je kriminal prozeo sve drustvene pore.Kriminal se ne moze deliti na dobar i los na nas i njihov..."
(V.K.odmah nakon atentata na Z.Djindjica, B 92, 12.03.2003)

"Koncentraciona vlada bi trebalo da bude antipod vanrednom stanju"
(V.K. o koncentracionoj vladi, "Vecernje novosti", 14.03.2003)

"Ja polazim od toga da ih je narod birao i mi ne mozemo preci preko te cinjenice"
(V.K. na pitanje cime su se SPS, SRS, SSJ kvalifikovali da dele vlast koja bi trebalo da se razracuna sa ostacima Milosevicevog rezima, B 92, 17.03.2003)


D E P O N I J A !!!!

Ovo bi trebalo stavljati svaki dan, na svaki blog, jer narod u Srbiji ima mnogo kratko pamćenje. Hvala ti, Kristina.


Prpa

Mislim da nije nikakvo cudo sto je ta gospodja to uradila. Ona je jedna od kolovodja "ciscenja" DS i pravljenja otklona prema Djindjicevim saradnicima.Preuzela je u svoje ruke pravo da stiti DS, da prica o Djindjicu iako nikada pre njegovog ubistva niti je bila clan DS-a niti prijateljica Djindjica.
Njeno "koketiranje" sa Kostunicom i svima koji su na vlasti takodje nije novo, prema tome ne znam zasto se cudite sto je ona prva stala u odbranu lika i dela Kostunice, ali da se "Vlasi ne dosete" pisala o lobijima u okviru struke.
Malo bolje pogledajte njen zivotni put i biografiju, sve ce vam biti jasno.


Motoristo sa Harlijem, hvala na dodatku!

Sretala sam gospođu poslovno u Arhivu, i moram da priznam da mi je ostavila loš utisak. Ali, to je na nivou utisaka. Ovo što ti pričaš je već nešto drugo, govori o njenoj nameri da se infiltrira u DS. A kažu da se stranci približila preko Ružice Đinđić...

Još će ispasti da je trebalo da o ovome pričamo tamo kod Kusovca, gde je i mesto djelatnicima Elektrodistribucije! :))


Prpa 2

I sa Ruzicom je postala bliska tek 2004 godine, godinu dana posle ubistva Zorana.
A kontakt je napravila Gorica Mojovic. Pocelo je preko "elitistickih" zajednickih poseta Bitefu, Bemusu,....
pa preko "nobles" vecera i prijema,...
pa preko Chablis-a, Bordeaux-a i Bourgogne-a
do "ciscenja" stranke i "mudrovanja" na javnoj sceni.


Motoristo, kažem ti ja,

...ovome je mesto kod Kusovca ublog, što bi rekao jedan drugi motorista, gosn Zelenović alijas Green. ;)

Ili Bia ili Srbija - što bi rekla B. Srbljanović.


Kristina

slika na koricama knjige je bez premca, ali ja ovoj nisam mogla da odolim...

zbog ove zene iza para :)))


sjajno :))

jel ovo odushevljenje i zblaznjavanje !?


D.T

zena je raspamecena, prosto ne moz' da veruje da ih vidi live. "Jaooo, pa to je ON....


pa nije joj lako

pogotovo sto se vidi u ovoj kompoziciji da voja nekako sija drugacije od drugih - pomalo nerealno - bogovski ;)


Aha, a ona bi da dodirne tu

Aha, a ona bi da dodirne tu svteost, al je blam. Zato samo zabezek :))


zabezek :))

zabezek neizdrz :))


bljak!

bljak!
e, ovo palo dole, pa ce beba opet da pita : "jel` ti to meni?" bebo ovo je komentar na babu sa slike i njeno ushicenje


Zena

Ta zena izgleda kao da je u predinfarktnom stanju. Od uzbudjenja sto je videla ovo dvoje.


Iskreno, i ja bih bio.

Iskreno, i ja bih bio.


Zox & Kristina

ja bih se shlogirala zbog nje. One do njega. Brrrrr


Kristina

Može li knjiga "Vojislav Koštunica- jedna karijera" odnekud da se downloaduje? Možda daš link kao onaj http://www.zamislisrbiju.org/docs/Publikacije/Slucaj%20sluzbenika%20Aleksandra%20Tijanica.pdf
Bio bih zahvalan...


YoKey

snezana

Thanx!!


YoKey

Nazalost, koliko ja znam, nema jos pdf verzije na internetu.


Thanx, Kristina!

Keep up the good work!


Dule, Donald razuman?!?!

Dule, Lun je ekstremni građanista a ne razuman građanin. Bar ga ja tako doživljavam. I zbog toga ga poštujem! o))))

"Razum" je još jedna reč koju treba staviti na onaj Zoksov spisak, kojoj smo isisali smisao.

PS. Evo, sad govori razumni Boža Đelić.


Evo, ga Đelić...

...još jedna molba DSS-u..


Da, moli ih da glasaju za Milenu

I ove gejevce 17 posto, i njih je isto molio.

To su te reči razuma... o)))

Nego Drago, znaš li ti nešto o tim Aligrudićevim hulahopkama?


Ne znam...

...ali mislim da bi Kvirije mogle nešto znati...o)


2 Krasici i Drago

Nisam znao za Aligrudiceve hulahopke, ali znam ko ih u DSS-u ima, i to sigurno.
Ko hoce detalje, nek mi posalje mail.


Uki,

Ti si duzan da te podatke iznesesh javno.
Mis'im, ovo je objava rata u kojoj nashe skrupule mogu biti samo slabost.


2 Donald

Poslacu tebi i ostalima na mail, kako da ti kazem, jos nisam polozio pravosudni, pa ne bih da vec u startu budem kandidat za padanje zbog toga sto cu da iznesem javno taj podatak.
2 Jasna-razmisli, samo ti se kaze.


Ja nisam glupa,

nego si se ti malo zaboravio.
Pazi malo života ti.

Hag


Nisam se ja zaboravio,

nego je u Srbiji imati hulahopke kompromitirajuce.
Pa da iskoristimo to protiv DSS-a, treba, ovog puta, protiv stoke ici njihovim metodama.;)
Iako smo potpuno hulahopke friendly.;)


Izvini Uroše,

nisam razumela ovo o hulahopkama. Objasni šta si mislio?

Hag


ma to je u pocetku bilo

ma to je u pocetku bilo "carapa na glavi" ( tj. oni sa carapom na glavi) pa zavrsilo sa hulahiopkama


Uki, slobodno nam se ovde ispovedi...

... svima će nam biti lakše.

Odno đavo šalu, sad treba da se puca iz svih oružja! :)))

PS. Čekaj, ne mogu da verujem, Boža Đelić plače, on sad viče, on navija za sebe, opet aplauz, on za samog sebe sad kaže: To Božo, ti si car, ti si Vojvoda od Finansija!


KATARZA!

Ludilo. A Vucic je novi Gering!


Drago, je l to sad pranje

Drago, je l to sad pranje biografije pred sopstvenim birackim telom?
Da smanje sanse da budu optuzeni kao odgovorni za dolazak radikala na vlast?
Ili mozda na insistiranje X Solane. Vidim, i on je pozvao telefonom Kostunjavog....


Ja sve mislim

...da je ovo nastavak Ustavne koalicije...
Kad su mogli sa njima praviti i donositi Ustav, što oni ne bi mogli deliti vlast, uz ovaj dramolet...
Radikali u Skupštinu, a Tadić i Koštunica u izvršnu vlast...
P.S. Ovaj pajac Đelić kaže - ovome će se najviše radovati Tači...grrrr...


I dobi za to aplauz na otvorenoj sceni

Evo ga sad opet o Albancima sa Kosova koji će se jedini radovati grobaru na čelu skuštine... kakav spin, a?


Evo sad Vucic kaze Borki

Gospodjo Vucic, vase i nase vreme tek dolazi (!!!)

Spooky...


buducnost