Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Kamo ga upokojavanje?

Taman sam spremila Ranital i Brufen, ako treba i podršku...rešila trilemu da li gledati prenos Evrovizije ili skupštinu matice pametne pčelice...odlučila sam se za skupštinu, priznajem navukla sam se onu noć do pet...imala sam i kondicijske pripreme, gledala sam dnevnik javne...servisa, da...olupala sam pola tanjira, bacajući ih po lavabou...ne da sam im skresala, zaračunaće mi trostuku pretplatu...taman sam do'vatila peglu i odvrnula je na najjače, spremila glogov kolac i namontirala se da vidim kako se kusa udrobljeno...kad ono, mac malo i međutim...nema.

Nema prenosa! Evrovizija ima, satelitska skupština nema! Kad su se vampirili, to smo mogli da gledamo, a sad kada je upokojavanje, ma kakvo i ma čime izazvano, na dnevnom redu, e sad nema...a mogli su i da uvedu glasanje preko sms i da puknu brojeve poslanicima, pa da glasamo, naročito mi iz dijaspore, pare da zarade. Mislim, ako smo dobri za glasanje za Evroviziju, što ne valjamo za skupštinu? Što ne možemo da vidimo kome nije neprijatno i zašto? Principijelnost na delu...Ono, "...dođemo ovde, Danica spremi ručak, pozovemo i tvog strica, pomiriš se sa Đurom - on će ti oprostiti što te tuk'o, pa zapevamo i zaigramo ako treba..."

Šta sad da radim? Nema više ni serije sa Buffy, a baš bi mi legla... pegla na maksimumu - pamuk, gori...Ja bih samo lepo zamolila, ako gledate, daj recite šta se dešava, progoreću sve košulje, ako ne saznam...

 


IMA LI IKOGA

da prekine ovaj politički dilentatizam!? Radikalski miting koji traje satima!? Ima li ikoga da izvuče slike i pokaže vampirima kako su ljudi čekali u redu, kako su porodilje nosile konce u bolnice, da njima budu zašivene, kako su bolesnici nosili lekove i zavoje, kolone izbeglica, da ih pripita kako su patriote iz Srbije proterale više Srba, no Albanaca, kako su Albance betonirali pod puteve i u reke bacali kao otpad, za čijeg vakta je Kosovo izgubljeno, kako su po ulicama tukli i decu hapsili, kako su kao uboge životinjice u prljavštini i gadu živela zaostala deca u domovima, kako su zidali kućerine na tuđem jadu i bedi, nek pokažu spiskove svojih sinova koji su branili njihova pozivanja na ratovanja, nek pokažu slike tuđih mrtvih sinova, palih zarad njihovog mlataranja pištoljima...IMA LI IKOGA!?!


Jelica u panici

Ima, Jelice, ima. Ta institucija se zove Ustavni sud, i stavlja "politicke stranke" koje deluju kao zlocinacka udruzenja izvan zakona.


Jeste, popenila sam,

priznajem, ali ovo što vadikali i spsovci govore, pa to je uvreda za inteligenciju, pa je l' oni stvarno misle da smo mi ko zlatne ribice sa pamćenjem od 1 sec ?!?
Je l' ovo slika demokratske, evropski usmerene Srbije, je l' ovo napredak kome stremimo, civilizacijske i građanske vrednosti ?!!Je l' ovo bolje sutra koje bi nam prodali?!!

Ja odbijam da budem statista u lošem, krvavom filmu!


Nije, Jelice.

Na ovoj fotografiji je prikazan jedan profesor univerziteta. Odmah se vidi.


I

dr, da se ne zaboravi. Intelektualna elita, koja zastupa tkzv. kašikizam.


Pa on je doktorirao

ONO, ako se ne varam:) Nesto vezano za ratovanje.


Svi vi gresite.

Na slici koju je Jelica postirala prikazana je steona zaba koja drzi kalasnjikov.


Je l'

ove sorte?


Da. Otrovna krastaca. Sa

Da. Otrovna krastaca. Sa prepoznatljivim znakom.


Pakleni gmazovi utovljeni

nista drugo nisu...a onaj mladji debeloglavi s devedesetdevet jezika...taj je naj grozniji. Tog gtreba tuziti sto je upropastio generacije svojim prljavim i gnusnim lazima.


Beloglavi sup? Mislis na

Beloglavi sup? Mislis na lesinara, kloniranog iz gazdinog puskomitraljeza?
Da, taj bas ima visestruko racvastu jezicinu... prava endemska sorta.


Ma kad pogledas

svi su isti...samo sto ja ne bih rekla da su klonirani...ti su sesamouradili...sto s..u to i jedu...sto jedu to i s..u.


More Dano,

kad bi oni jeli šta s..., to bi super bilo, brzo bi ih prošla volja za s...nego oni drobe, a drugi kusaju, lasno je tuđim reproduktivnim organom mlatiti po koprivama.


U pravu si Jelice

nego ja to o njihovom sustinskom sastavu.....


U nacelu, slazem se. Sami

U nacelu, slazem se. Sami svoji majstori. Zatvoren krug ishrane.


Da nije

plavousti sup?


Kada jede mastilo za uzinu,

Kada jede mastilo za uzinu, da.


I to redovni profesor, ribolovche Sharanski

Idi be malo u lepi Kankun, dushu da odmorim.


Ma, dobro to.

(Idem prvo da stavljam neke lajsne ovde). Nego, jel ti stigla masina?


Stigla

Big H sevenfifty. Hvala na pitanju, Gringo. Obrno vec krug, nako, bez tablica. To je to.


Jelice i ja se to sve vreme

Jelice i ja se to sve vreme pitam, i svadjam ovde sama sa njima.
Da me neko vidi, rekao bi, luda zena vice na ekran :(


A ja

sređujem zimsko-letnje stvari (malo kasnim, al'...), usput i mašem onom peglom od juče, a svađam se k'o kočijaš, taman samo da mi neko navuče najnoviji model proleće-leto 007, sa mašnama na leđima. Žuti žutuju, crni putuju.

Buffy je moj idol.


odlicna ideja ! Sad ce da

odlicna ideja ! Sad ce da padne veliko spremanje kao fizicko praznjenje, da bar nesto pozitivno izvucem iz toga sto mi skupstina skace po pameti !


Pozivam sve

da se okupimo na drugom spratu i da vidimo u kom čuču grmi zec. Iz dosadašnjeg 259-nog hipnotičkog izlaganja je jasno da su Borgovi uspeli da zaključe da njihovo vreme dolazi, čemu se je blajhovana fiočica sila obradovala. Nosioci srca na levoj strani, na čelu sa bejbi gljivicom, su uvalili naizglednu kajlu radikalima, održavajući tako tradicionalnu kondiciju. Ostali su mahom statirali borgovskom predizbornom mitingu. Zaključak dosadašnjih izlaganja je i da kada inostranskim centrima moći ponestane zabave, a imaju previše para, oni se skupe i zaključe da te pare zveknu u destabilizaciju Srbije. Što su Borgovi odavno provalili. Kao i da treba i dalje raditi na projektu kolektivne lobotomije, u čemu se Borgovima ne može spočitati trud.


Evo ga The Undertaker, sad će da rasplače...

...sve radikale kolektivno, posebno onu što zloupotebljava hidrogen. Pazi sad...


Caricu

udvoričke proze? Gospodžicu! Kako Borgovi samo tapšu...na utikač, a imaju i frenetičnu varijantu...jedino ih fronclava minira tikom sklanjanja federa iz oka...samo čekam kada će da se zbuni u tapšanju, pa jednom rukom, kažiprstom u oko, a drugom sama sebi da zvekne šamar...mada mislim da imaju svakodnevne višesatne vežbe, tako da rade na šećer.


Evo ga,

Toma Grobar kaže da ga je sramota što je nekima bio predsednik.Oko 6 tona i pol poslanika ustalo i oduševljeno aplaudira.
Aligrudić se nešto nije javljao.Možda je i njega sramota?
U jednom danu da čak dvojica gnusnih bestidnika osećaju stid, malo li je na ovu sitovaciju?


custe li vi sta Toma obeca

custe li vi sta Toma obeca gradjanima ako se Kosovo otcepi ? I to ovako javno ? Zar to nije kaznjivo ?


snezana7plus

Molim vas samo u 2 reci sta je rekao - ne mogu da uhvatim na internetu prenos..thanks


Ja sam se

pred kraj opekla peglom, pa sam imala rad sapunicom, kanda mi promaklo...stigla sam na hepiend, kada je dao ostavku, kojim povodom ja samo imam da kažem - Idi bedo, aratos te bilo!


Zao mi

zbog fizicke povrede. i posle onakog nerviranja..

http://youtube.com/watch?v=TZ860P4iTaM&mode=related&search=
poklon


Nora je

umetnica :)
A ovo, proći će, odmah sam pod vodu i sapunica i biće, nije frka...


Jelice,

ima peglanje košulja u "Labodu", a ima i žena koje peglaju za 4 € na sat (to je, ako usput ne gledaš skupštinu, nego samo peglaš, bar 5 košulja). Ajd opekotina, manje više, ali greota da propuštate takve izjave.


Pipi, znam draga da ima

ovo u Labodu, samo dok se ja odvučem tamo sa košuljama, pa da idem opet po njih...daj kontakt ovih što peglaju za 4€, mooolim!


Jelice,

mi imamo jednu komšinicu koja je već prezauzeta, tako da ne mogu baš mnogo da pomognem. A i malo sam zeznula sa cenom, pitala sam muža, nije 4€ nego 5,4€ (tako je ispalo jer je pre NG bilo 1300 sit). Meni se valjda više sviđalo 4, pa sam tako i zapamtila:)

A komšinicu smo pronašli tako što smo na dva obližnja Merkatora, autobusku stanicu u kraju i sl. zalepili oglas "Mlada družina išče gospo...". Prvi put, prošle godine smo to polepili po ulazima svih zgrada u bližoj okolini (ćerki bilo jako zabavno), i to sa mojim brojem telefona. Mislila sam da se neće niko javiti, ali se javilo bar 5 žena već prvog dana (a zvali su i sledećih mesec dana, svakodnevno, preselo mi). Ovaj drugi put smo zalepili ukupno 5-6 oglasa , i odmah smo našli ovu komšinicu, pa onda oglase poskidali (što je bilo moguće, jer ih je bilo malo i zapamtili smo gde smo ih zalepili).


mojim recima: povesce narod

mojim recima: povesce narod u borbu


Da l' je

precizirao koji narod ili će da raspišu konkurs?


nije precizirao, on naravno

nije precizirao, on naravno uvek smatra da se to podrazumeva.
Bilo bi dobro da me dopuni jos neko ko je gledao i slusao, jer sam se u trenutku umno zablokirala od gomile gluposti...

p.s. koji narod - mene odmah asocirao na one Lazar garde i sl.


Pa, ako

ih povede u neku borbu za belu tehniku, u kojoj se ceni dreka i galama, oni će se sigurno dobro pokazati...


da, veliko iskustvo...i

da, veliko iskustvo...i obrazovanje


Iju!

Jadan čovek!


Iju!

Jadan čovek!


Jeliceeeee, pa to je MOJA

Jeliceeeee, pa to je MOJA maca :)


TVOJA, tvoja?

Ili onako? A ova?


za sve machkonosce..


Bebo,

Ja sam mackonosa i mackoljubac i najvise na svetu ih volim, uvek me sramota da to kazem, ali ipak kazem. Ovu sliku cu sada da stavim u fajl pod nazivom Carapanke.


Jelena,

e onda smo sestre po mačkama :) Ja ih prosto obožavam, a kad su ovako malečke, kao ove u čarapicama...pa, ja verujem da nema ničeg sladjeg na svetu...


Jelice

Citav vikend sam provela brinuci o mojoj "devojci" od deset godina koja je progutala travu koja joj se zaglavila
u grlu i koja je morala pincetom da bude izvadjena. Anestezija, kontra anestezija i sve sto sledi u okviru mackinog dvadeset-cetvorocasovnog oporavka. Hvala sto me razumes:)Svi smo po kuci bili kao ludi, sin, muz i ja dok macka mije pocela da jede i pije vodu. Sada je OK:) Macke su verne i privrzene, odane i po malo vole i da gazduju:)


E, Jelena

slatka prijo, znaš li kako je kad ti mačka ima alergiju na grinje...mačka alergična na prašinu!?! Čemu sledi višemesečna antisenzitivna kura inekcija (što problem baš nešto i ne rešava, za sada)...eeeee...


Jelice

Pomogla bi masina za prociscavanje vazduha. Mi imamo nesto sto se zove PROZONE i vrlo je efikasno. Naravno da su macke osetljive na sve ono na sta smo i mi. Vidi ovo, sada izdvojih macke od nas. A mi i one smo mi, posebna grupa:))


Jelena,

jesi ti bila na mom već starom blogu o životinjama? Ne sećam se da sam videla tamo Dobrivojevu sliku...ako nisi, vrati se na blog "Kuća gori, Jelica se češlja" i pogledaj kako vrvi razumevanjem i ljubavlju prema životinjkama uopšte.


Jelice

Ja bih i Dobrivoja usvojila da mogu i da ova moja macka,Shara nije ljubomorna. Sada cu da pogledam , odnosno potrazim taj tvoj blog. Secam se da sam ga citala, ali se ne secam komentara. Ako smo "MI" tamo, onda cu biti "kod kuce":)


Jelena,

mi smo imali tu situaciju...za božić nam furnula ćerkina crna maca Marica...i deca se zarozala strašno od plakanja...i ja podivljam i kupim ragdolla (kasnije imenovanog Budimir, umesto fensi neizgovorivog imena koje je imao)...za dva dana, kako smo imali novog mačka, komšinica ugleda na ulici Maricu, savatamo je i vratimo kući...do tada se je stalno mazila kod mene, prela, sedela mi u krilu...od tada ni da me vidi...samo kad je gladna...sa Budimirom se je brzo složila i baš su prijatelji, a meni je tek nedavno počela da oprašta...mada i dalje obožava da me ćapi za ruku kad probam da je pomazim...


vise lici na onu prvu.

vise lici na onu prvu. Probala sam da ubacim sliku ali je prevelika, a photoshop mi puko pa ne mogu da smanjim :((


Vidim ja

da opet treba organizovati životinjsku blog banju.


treba, treba da sacuvamo

treba, treba da sacuvamo zivce
evo je, jedva uspeh
zar ne lici ?


Ma

ista ti :)


snezana7plus

Gde si uspela da snimish mog Dobrivoja "Docu" Brkica, a? Samo mi nemoj reci da je to neko drugi. To nece da prodje. Pozdrav, Snezana.


Ja mislila

da je Dobrivoje devojcica...hocu da kazem lep je ko devojka :)


Jelice

vidim da je bilo naporno danas popodne. Optimizam, ima li ga?


Izgiboh načisto,

em sednica, em peglala, em se troje dece ludo raspakivalo jer su bili nedelju dana po nekim ekskurzijama, pa veša imamo za Igre bez granica, em piši vesti, em vuci u podrum džempere, dakle...kao feministička noćna mora. Samo da su legli vampiri, sve ostalo ćemo nekako. Do idućeg cirkusa...


Do iduceg skupstinskog

Do iduceg skupstinskog ciklusa, pardon cirkusa. Ali dodjemu na isto.
Laaku noc.


UN

Ovaj domaci cirkus je dobrodosao u vreme podnosenja americke rezolucije o nezavisnom Kosovu. Oni predsedavaju u maju pa ce pokusati zavrsiti sa formalnostima. A onda ce trebati puno Molitva...

Jelice, domaci KG stos o Mariji - ne znamo da li smo dobili pobednika ili pobednicu :-) Gorana Bregovica sam propustio...

LP MMM, LJ


Draga Jelice,

izvini zbog onoga što sledi, ali činim to iz najbolje namere.
Ne tako davno usvojila sam dve mace, devojčicu i dečaka. Ubrzo nakon useljenja oboje su se opustili i prepustili strasti u mraku našeg tavana, te je pre mesec dana na svet stiglo pet mačića. Dva sam udelila, a ovo troje nikako. Nisu firmirani. Trenutno nemam slike, ali cu popodne okačiti ako treba. Dakle, molim vas, ako neko želi divno mače, a živi u NS ili okolini, neka se prijavi ovde na blog. Jel može Jelice? Znam da nije tema...

PS. Sada su u periodu kada se svađaju sa cvećem i travom, šamaraju grane od jorgovana i ne shvataju da su ove previše male da ih drže pa otpadaju kao kruške i vraćaju se po još...


Vlasto, draga

samo izvoli, nemam problem, jedino ne znam hoće li imati efekta, pošto je ovaj post mahom zavrsen, ali ako pomogne - super!