Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

digitalcraft.org @ Novom Sadu

I love UI love U"I love you [rev.eng]"
Svet kompjuterskih virusa
Autor izlozbe: digitalcraft.org, Frankfurt, Nemacka

Novi Sad, 22.06. - 04.07.2006.
Muzej savremene umetnosti Novi Sad, Dunavska 37

Producent izlozbe za Srbiju:
Centar za nove medije_kuda.org, Novi Sad (www.kuda.org)

Koproducenti izlozbe za Srbiju:
BELEF 06 (www.belef.org)
Muzej savremene umetnosti Novi Sad (www.msuns.org.yu)
Muzej savremene umetnosti Beograd (www.msub.org.yu)

Otvaranje izlozbe:
22.06.2006. Novi Sad
Muzej savremene umetnosti Novi Sad, Dunavska 37 u 20:00 casova

Izložba "I love you [rev.eng = reverse engeneering - obrnuti inzenjering]" je prva izlozba na svetskom nivou posvecena fenomenu kompjuterskih virusa. U umrezenom drustvu, bavljenje kompjuterskim virusima ili takozvanim "prikrivenim napadima" je postalo deo svakodnevnog zivota. Izlozba "I love you [rev.eng]"  je eksperiment koji izaziva savremenu kulturu i ide dalje od danasnjih debata o hakerisanju. Jedinstveno obelezje izlozbe je ideja o sirokom spektru znacenja kompjuterskih virusa - od cisto kompjuterskih entiteta do inspiracije i sredstva umetnickog stvaralastva.I love UI love U

Istrazivanja u okviru izlozbe "I love you [rev.eng]" su podeljena na istorijsku, politicku, kulturnu i tehnicku oblast. Tematske orijentacije izlozbe su protivrecni odnosi izmedju strucnjaka za bezbednost i hakera, net umetnika i programera, knjizevnih eksperata i pesnika kôda.
STA JE zapravo kompjuterski virus? KO ih pravi i ZASTO? KAKAV svet se krije iza ovih svakodnevnih pojava? Ova izlozba nam pruza informacije vezane za datu tematiku, predstavlja umetnicka dela i otktriva ulogu kompjuterskih virusa kao destruktivne sile i ekonomske opasnosti ali i kao inspiracije za umetnicko stvaralastvo.
Posetiocima ce, u sklopu izlozbe, biti omogucen slobodan pristup terminalima i prakticno isprobavanje rada sa virusima; bice prikazana animacija koja daje istorijski prikaz i posledice razorne moci virusa; unutar specijalno kreiranog interaktivnog okruzenja posetioci ce upotrebom dzojstika moci da vide inace nevidljive procese o posledicama virusnih infekcija na globalnom planu; jedan od terminala ce omoguciti prikaz oko 40 intervjua sa autorima virusa. Posetioci intervjue mogu da citaju ili da ih u obliku audio fajlova slusaju posredstvom slusalica; bice prikazana brojna umetnicka dela koja se bave konceptom autoreproduktivnih digitalih entiteta...

"I love you [rev.eng]" je revidirana i prosirena verzija izlozbe koja je uspesno prezentovana u junu 2002. u Muzeju primenjenih umetnosti u Frankfurtu, zatim u februaru 2003. na festivalu "transmediale 03" u Berlinu, u avgustu 2004. u Muzeju za komunikacije u Kopenhagenu, Danska.

digitalcraft.org je osnovan 2003. kao digitalni deo Muzeja primenjene umetnosti u Frankfurtu na Majni. Misija digitalcraft.org je da istrazuje i dokumentuje trendove digitalne kulture i da ih predstavlja strucnoj i siroj javnosti. Njegovim radom upravlja Franciska Nori, koja ce se novosadskoj javnosti predstaviti tokom trajanja izlozbe.

www.kuda.org/iloveyou
www.digitalcraft.org/iloveyou

Glavni pokrovitelj izlozbe "I love you [rev.eng]" za Srbiju je Izvrsno vece AP Vojvodine.

Za vise informacija, kontakt osoba: Daniela Halda, PR izlozbe
kontakt telefon: 063 8935217
Centar za nove medije_kuda.org, Novi Sad