Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

q-q, 3K se vraca

3k-trubadur3k-trubadurSlusao sam jutros "Kaziprst" i ne znam-ne znam, sta je-sta je, Cedi-Cedi-Cedi, kao i Olji-Olji Beckovic-Beckovic. Svaku-svaku rec-rec-rec ponavljaju-ponavljaju po-po-po-po pet-pet, sest-sest, puta-puta. To je-to-je, izgleda-izgleda u-u-u modi-modi.

Medjutim, to mi je u oba slucaja, simpaticno. Ceda stvarno pametno zbori. Ima viziju, ima politicku zrelost, svestan je situacije na globalnom nivou. LDP ce biti partija koja ce na sledecim izborima najvise profitirati od tudje gluposti i alavosti. U toj partiji je najmanje kompromitovanih ljudi. itd, itd.

Olja Beckovic je jednostavno Olja Beckovic. Tu nema mnogo da se doda ili oduzme. "Ona se budi", Sarlo Akrobata. To je ona, ustvari.

Medjutim nisu oni tema ovog Bloga. Uznemirujuca vest koju sam sinoc cuo a jutros procitao u nekim novinama, se tice preuzimanja javnog servisa tj. smena Tijanica. Mislio sam da je to potez "na jedan", posto gora osoba na tom mestu ne moze da bude. Ali ovo je Srbija i uvek postoji ludja varijanta, koja izaziva epilepticnu nevericu!

Igor Miklja. Covek koji te tera da zaspis kada ga vidis. Inicijator i idejni vodja projekta "Radovanje" kojim nas je grupa potencijalnih ukucana VIP Big Bradera (Zeljko Joksimovic, Katarina Radivojevic, onaj sto je glumio Bobu u Boljem Zivotu itd), smarala za zlatnu medalju, tijekom Olimpijade u Atini. Mentalni Guru, sprah-felericnog poznavanja svakog sporta, kreator najglupljih emisija svih vremena na teritoriji 3 Kanala. Covek cija je pojava sinonim, akronim, palatalizacija za DOSADU.

Nemojte, ljudi, ako Boga znate. Ne njega. Dajte vec ako mora da ode Tijanic, barem Krleta, Zoricu Tomic ili nekog drugog o kome carsija naklapa. Moze i Voja Nedeljkovic, recimo Zika Obretkovic ili Dakickin muz, onaj sto lici na E.T.-ja. Neka bude ako treba i Voja Zanetic ili Manda, Vuk Bojovic.

Da se razumemo, ja zaista nemam nista licno protiv Miklje, cak mi je i simpatican. Ali projekat "Radovanje" ga je zauvek udaljio na onu drugu stranu Meseca gde ja nogom ne zelim da krocim.

 


Quote:Dajte vec ako mora da

Quote:
Dajte vec ako mora da ode Tijanic, barem Krleta, Zoricu Tomic ili nekog drugog o kome carsija naklapa. Moze i Voja Nedeljkovic, recimo Zika Obretkovic ili Dakickin muz, onaj sto lici na E.T.-ja. Neka bude ako treba i Voja Zanetic ili Manda, Vuk Bojovic.

nemojte ni njih, milim vas, ne zna se ko je veci mentol...


stvarno strasno

nemoj ni oni, stvarno su plejada losih karaktera i neznalica! ... osim mozda zike o.


rts-u........lud sam bez tebe

Glas za Žiku Obretkovića. Kad je bal nek je maskembal.....AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHBUHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA................


što

šta fali žiCi? :)))


Ako ćemo pošteno...

...naš Milutin je od svih pobrojanih za 2 koplja bolji kandidat za direktora "javnog servisa".


Виолета кућо стара,

...Тијанића знам лично има неких три деценије сад ће, шта више са истим ГЛАВОЊОМ играо сам кошарку у првом Блоку на Новом Београду.

добар је новинар, писмен је новинар, речит и у компарацији је апсолутни светски шампион.

има гадан каракрер, препотентан на квадрат, а безобразан на куб, прочитао сам све, ама баш све шта је тај бахати човек написао.

бранио сам га у Нин-у пре неку годину у смислу да треба да пише тамо, јер су биле жестоке реакције читалаца да он има тамо колумну, могу тај мој текст да пренесем овде ако га нађем на Гуглу.


e , ako

si ga branio i ako je na googleu, ne mogu da sachekam.


Ево тог текста из Нина,

Kolumnisti

(NIN br 2733)

Kada su jednom prilikom pitali Čarlsa Bukovskog šta čita, i kako nalazi teme za pisanje isti je odgovorio: Ništa ne čitam, niti pišem,a da to meni samom nije interesantno i zanimljivo. Oni koji su pročitali jedan tekst, ili knjigu pomenutog pisca znaju o čemu pričam! Elem, ovaj uvod mi je potreban da bi nas razumeli oni koji nam pridikuju što čitamo već dve decenije tekstove A. Tijanića, i to od osamdesetih godina kada je isti bio član stalne redakcije NIN-a, pa sve preko urednikovanja u “Intervjuu”, potom pisanja za “Slobodnu Dalmaciju”, zagrebački nedeljnik “Danas”, te pisanja čak za neke slovenačke novine... Dakle, novinarsko pero pomenutog gospodina bilo je takve oštrine, da je svoja pisanja i događaje u Srbiji morao da premešta sve SEVERNIJE i severnije u tadašnjoj zemlji zvanoj SFRJ. O novinaru Aleksandru Tijaniću može svašta da se kaže: da nije običan novinar, da ima veliku dozu drčnosti, da je bezobrazan kada to treba; da zna da često bude neprijatan za protivnike i oponente; da mu duhovitosti i komparacije njemu svojstvene u tekstovima, idu do granice, gde to svi vole da čitaju i citiraju u medijima, čak i oni koji su time “pogođeni” i prozvani... Zato me njegovi oponenti i kritičari podsećaju na one BABE, što gledaju porno-filmove do kasnih jutarnjih sati, a onda u toku dana zovu te iste televizije, i u pismima čitalaca pišu o tome što su gledali, kritikuju i izražavaju zgražavanje, kao da ih je neko zakonom naterao da to gledaju ili čitaju.
Iako za opciju koju zastupa A. Tijanić nemam nikavo razumevanje, a za opciju koju kritikuje imam još gore mišljenje (moja opcija ne stanuje u Srbiji), moram priznati da sam posle nekoliko godina ponovo počeo da kupujem redovno NIN. Da se vratim na ono šta je gore rekao Bukovski: Ništa ne volim da čitam i pišem, a da to nije interesantno i provokativno bar koliko sam to sam.

MILUTIN MLAĐENOVIĆ,
Beograd


Milutin Bajazit buduci direktor RTS/a

sto ne zakacis Mile tekst iz o meni koji si objavio u Ninu, ha?

Da vidimo kako si lepo opleo svoju spasiteljku, a ginekomast i ekipa se milovali svud po telu kad su ga dobili.

Pozdravljam sve prisutne, narocito Bajazita i izvinjavam se sto ne mogu da pratim kako treba, docice mi glave moj licni poso.


Их Биљана,

могао бих, али уз исти би ишли и твоји придеви на мој рачун, који су углавном из домена : ја неписмен, ја полуписме, ја гутам слова, не она из супе, него она са тастатуре и т. д.

дакле, што бре да кваримо тренутну хармонију постојања овде, нисам баш толико мазохиста, а богами и ти и ја то покадкад знамо да будемо добрано, зар не...


slazem se bajazite,

ruka ruku mije.
ili mirmir mir niko nije kriv.

aj idi sad na pisi pismo citalaca u ninu kako sam ja u stvari super. da vidis kad ce da ti objave.

pozdrav svima, narocito klosarima (sto se nerviraju dok ovo citaju=


Види ово Биљана,

иза мојих леђа стоји књига у полици која тешко компромитује Сашу Тијанића, дакле документ црно на бело, једном када сам се посвађао са њим пред Руским Царем, хтео сам да то активирам, али они чувени храбри новинари из Национала то нису смели да објаве, мислим мој текст о томе.

мада то сада чувам ако ми буде саговорник у некој емисији, има бре да га сахраним живога.


Ma šta te briga da se svadjaš s Tijanićem

Nije ti to tvoj nivo. Ti ga lepo samo smeni gotov poso.


Овај Блог решио,

да се ја и Тијанић закрвимо до јаја од Ноја, или препелице, не знам, али знам да нека јаја морају да страдају гарант...

још кад бих кадровској служби доставио дипломе које имам, па они виде да имам више школе од Саше, па то би избио шести српски(ТАКОВСКИ) устанак у ТАКОВ-ској бре.

мада, не знам шта да радим, ако бих био директор РТС-а, не бих могао овде да пишем, не бих постизавао, па сад ви видите ко би више добио/изгубио, да ли РТС, или овај Блог!?

питање је то велико господо, готово као оно 15-то у МИЛИОНЕРУ за 5. милиона динара, зар не.


Quote:ја неписмен,

Quote:
ја неписмен, ја полуписме, ја гутам слова, не она из супе, него она са тастатуре и т. д.

polupismeN...


shta reci,

Mladjen Bukovski!


Milutine,

danas se nismo slozili na onoj "crnogorskoj" temi ... a sada se slazem sa ovim sto si o Tijanicu napisao u NIN-u.

I BAS mi se svidja kako si napisao :-)

pozz


Milutine, da li ste ga Vi u kraju prozvali

"Bajs U Bulju".
Tako su ga zvali na basketu na Novom Beogradu. Dolazio je na teren na bajsu na kome se od njegovom gabarita nije videlo sediste:)


Где ме нађе Дуле,

те 83, 84, 85 и т.д.

ја возио нов сиви мотор на гас ТОМОС, а Саши се исти допао, тражио ми га је да га провоза по крају, док на ред дође његова екипа за кошарку, кад не лези враже,,,

сат и по нема човека, нема мотора, ја рекох украде ми мотор и дигох фрку, ови његови ми кажу не бој се вратиће ти га, додуше вратио га кажем скоро два сата касније.

а чак сам са њим и једним професором са саобраћајног факултета победио ПАСПАЉА и још неке типове, тада је ПАСПАЉ пушио по терену док је играо кошарку, у једну руку држао је цигару, у другу лопту, лудак на куб.


na Novom Beogradu na terenima K.K. Usce

se pored Kalisa igrao najbolji basket u gradu, Evropi a i sire.
Ja sam jednom u Njujorku gledao na terenima u Central Parku kako momci iz kraja igraju basket. Ipak su oni cudo!


to mislis

jer nisi dolazio na teren kk Banjice


ja nisam dolazio kod Vas

ali nesto Vas sa Banjice nisam vidjao u nasem skolskom:)


nije bilo potrebe

dolazili su na banjicu.basket je pocinjao vikendom u 10 i zavrsavao se oko pola osam.naravno uz pauzu za rucak.ko izgubi susi se ceo dan.surov basket


a el si gledao

one klince (a, boga mi, ne samo klince) na 4. ulici, tj u onom kavezu na uglu West 4. i 6. avenije? Mislim da imaju i neku ligu. To je, verovatno, najjaci basket na svetu.


najjaci basket na svetu ???

ovo gore je u usa? i zato je to najbolji basket? znasta? nek mi ovi brisu ovo, ael mislis da postoji iko, ukljucujuci, dijasporu sa sve mexickom varijantama (chicanos, pendecos, pajeros i meskaleros) ko bi uopste SMEO u toj konglomeraciji "drzava" da kaze nesto suprotno, a? A?


obade zeleni, pajvamo

ne sme ni ovde niko nista da kae. osem tebe. najbolji basket, de? pa ukraljevo, naravno... a? A?


fizikalije.

njihova jedina prednost su fizikalije, koje su stvarno sjajne! Ali, kada im se suprotstavis dobrim kretnjama u napadu, ostrom (na ivici faula i vishe od toga :)igrom, sa puno blokova i udvajanja, a pritom znas da igras (to se podrazumeva)i volis da pobedis, sve je moguce.

ps moj prvi susret sa Bronksom: mali crncici piche basket sa korpom sa djubre okachenom na zidu zgrade, a pet metara dalje malecno crnce visi na semaforu i radi zgibove :)


Tijanić znači odlazi,

ajde Dule da se malo RADUJEMO u medjuvremenu :oD


...

Dajte vec ako mora da ode Tijanic, barem Krleta, Zoricu Tomic ili nekog drugog o kome carsija naklapa. Moze i Voja Nedeljkovic, recimo Zika Obretkovic ili Dakickin muz, onaj sto lici na E.T.-ja. Neka bude ako treba i Voja Zanetic ili Manda, Vuk Bojovic.
==============================
Kako si se samo setio svih ovih likova??? Ako bude oneko od njih samo da zapevamo "Sve je isto samo muve nema..."
Ne znam da li Manda može, da li je to "sukob interesa"??? :o)


Na zvuku moraš biti razgovetan...

'Ajd da komentarišem ovde (kod nabrojanih).
DakleM, dotični 3K Miklja se pojavio kada sam ja već polako počeo da zaRobavljam članke Miklje Starijeg u "Politiki".
Kada sam ga (mlađeg) ugledao, a potom čuo, bio sam zgranut!
Za razliku od starijeg, koji nas je, sasvim dopadljivo, vodio (u tada teško dostupan, daleki) svet i kojeg sam daaaavno čuo i uživo u Klubu 24 na Bulevaru (iza Mrce, ka mostu) - odjedared jedan, ne šprahfeler, nego govornik - "sa posebnim potrebama". Užas!
De, dobro, i novinar koji frflja može na TV - ali na kratko. I samo onda ako ima nešto važno da saopšti. Ali takav da bude voditelj, pa još dosadnih emisija, mislio sam - to je nemoguće!
Moguće, moguće, jer je Miklja stariji, očito, imao "težinu". ;)


Licno bih,

od pomenutih voleo da vidim Vuka Bojovica na celu, pa da neko nadmasi i Tijanica i Komrakova i Dragoljuba Milovanovica i Dusana Mitevica...


bas me briga

niti gledam niti placam rts ;)
Meni uopste ovaj narod nije jasan, kad bi svi prestali da placaju pretplatu bila bi to velika usteda.
Nego, tako vrtim ja kanale na kablovskoj (RTS je naravno negde pri kraju) i ponekad imam prilike da vidim i cujem voditelje na rts-u za koje se prica da su basnoslovno placeni a meni se povraca od svih.
Evo meni je ubedljivo najodvratnije ona gospodjica (ili gospodja) Miljkovic sto vodi kljuc.


Zar nije

antipaticnija Olivera Jovicevic (mislim da nisam pogresila ime), sto vodi Upitnik utorkom.
A Miklja... Dule me je bacio u nesvest. Treba nam neko ko je radio u stranim medijima (J. Scekic, Dj.Vlajic...).


RTS voditeljke

izvini, ali ona krestava Olivera Kovacevic- kojoj masni i znojavi ubica muva ispravlja pitanja, je bez konkurencije
a sto se tice plata- ona dovbija 800,000 din za ugovor od 3 meseca, kaze mi insajder


Strasno

Ima toliko mladih i obrazovanih ljudi u Srbiji koji bi radili za mnogo manje pare a vodili bi emisije daleko profesionalnije.
Da, ta Kovacevic je u istom rangu sa Miljkovic po kreveljenju i prevrtanju ocima.


greska

dupli post, opet server malo zeza :)


Verica Bradić

Meni je najodvratnija Verica Bradić iz onog tužnog Avalskog tornja. Žena je glavni uterivač vrednosnog sistema tzv. treće Srbije, one koštunjave. Pogledajte je jednom i skoncentrišite se na to kako pristupa gostima i šta se krije među njenim redovima.


Verica je "stara kuka"

ja je se secam (ak' se dobro secam)jos sa ONE, julovske PINK teleSHizije...


samo jedno ime:

Sale Mirkovič.


to bi bio dokaz

da smo uspeli u zivotu. Samo to je nemoguce, suvise je kulturan, vredan i obrazovan covek.


ma, da, koji ce mu

to qr. samo da navuce sebi bedu na vrat.


Дуле ''де си ,

ма ова вербална несинхронизација и речи од стране ЧЕДЕ И ОЉЕ које боду уши, су заправо лук и вода према неким гостима по разним телевизијама, који разне поштапалице користе више од прања руку и зуба...

читај сад ово Дуле, ја на родитељском састанку, први разред, учитељица дала реч једној жени која држи банак и говори у својству председника савета родитеља, ништа интересантно зар не, док иста не поче да прича...

ево да препричам по сећању како се она обраћа свим родитељима, то јест свима нама тамо, први минут је изгледао овако, а исто и осталих десет, али да не удавим да напишем шта је иста говорима у првом минуту:

знате, ја сам ОВАЈ, како да вам кажем ОВАЈ, била на тој седници, ОВАЈ ,и неко је тамо, ОВАЈ, причао о проблемима, ОВАЈ, учњеника који ОВАЈ, имају ОВАЈ, у настави, ОВАЈ, ја сам се јавила, ОВАЈ како да вам кажем за реч и тако све то трајало људи моји док је ја нисам прекинуо са чувеним мојим питањем:госпођо а КОЈИ, е ту се збунила и изгубила се!!!

молио сам је ко бога да престане да прича, јер њена поштапалица пара уши ко нико, и наравно питао је, да ли јој је још неко ту примедбу дао!?

када ми је одговарала на то питање шест пута за минут је опет рекла реч ОВАЈ,

мислим ОВАЈ, страшно.

да комедија буде већа иста госпођа нам се похвалила да има два ФАКУЛТЕТА, врло могуће, што да не, ја лично да сам професор све бих јој опростио и дао седмицу само да је не слушам и не урнише ми УШИ својим поштапалицама.

да скратим, пошто ово није мој ПОСТ и БЛОГ, али кажем најстрашније сам се провео на том родитељском састанку због ове госпође ОВАЈ.


Iskustvo

Kad sam god u životu pomislila da ne može gore, isti tren je postalo gore. Zato više nikad ni ne pomišljam da ne može gore.


Po meni odličan izbor

Neki ljudi brzo zaboravljaju, ali mislim da je do pre par godina treći kanal bio jedina televizijska stanica koja je nešto vredela, a Miklja je bio sigurno jedan od najzaslužnijih za to.

Odlične muzičke emisije, i odlična muzika. Sjajne autorske emisije koje sada dižu gledanost drugima...

Što se radovanja tiče, odlična ideja, loš koncept i realizacija.
A veliki plus mu je i što je bio protiv "velikog brata" na 3k, kao i to što svoje političke stavove zadržava za sebe i ne eksponira se u tom pogledu.


Dule zaboravljas

Miklja je dobio otkaz sa 3K zbog pojavljivanja na demonstracijama protiv tadasnjeg rezima i Slobodana Milosevica.
Bio sam na tim demonstracijama kada se on pojavio na bini (posle toga je otpusten).


i on i njegov kum Savo Milosevic

to niko ne spori. Ali zaboravljas da je u isto to vreme bilo jos 100.ooo ljudi svakodnevno na ulici. On je meni jednostavno dosadan covek, koncepcija 3K u njegovo vreme je bila smesna i to je to. Moje licno misljenje.


.

To što je dosadan kao pojava je još jedan razlog više da ga stavimo u fotelju i da se više ne pojavljuje na malim ekranima. :)

Što se koncepcije 3k tiče nikako se ne bih složio, za onakve uslove rada 3k je bio sjajan. Moje lično mišljenje.

Da bio je na demonstracijama, kao i svi mi, ali to nije bio politički stav već borba za goli život. Borba protiv mraka, ali ne za ovakvo svetlo.


Nije bas tako,

Dule,bilo je na 3k i dobrih emisija.Tanja Peternek je imala zanimljivu emisiju,a nedeljom je bio praznik uz americki fudbal i ona dva voditelja koji su bili pravo otkrovenje i primer kako se na moderan nacin rade sportski prenosi.Nije Miklja uopste toliko los,videces ako naravno bude izabran na tu funkciju.


ti si vidim

na misice izvukao, cak dve?! Kakve veze americki fudbal i ona dvojica imaju sa 3K, jedino sto je tamo slucajno emitovano. Ne mislis valjda da je to bila urednicka vizija. Priznaj da si statirao u "Radovanju" pa ih sad branis:) Najbolja emisija 3K svih vremena je Polarotor!


IZVUKAO SAM DVE

koje sam gledao.Ostalih ne mogu da se setim.Toj dvojici je Miklja dao sansu,drugi nisu.Sto se tice Radovanja bilo je tuzno,ali kakve to veze ima sa funkcijom dir javnog servisa.Ako mislis da imas bolje kvalifikacije,konkurisi.


sto ja?

ima pametnijih, obrazovanijih, iskusnijih. Nije to (RTS) ubrano na grani. Mada se tako ponasaju svi koji ga se u raspodeli docepaju.


zato

sto je vreme da preuzmes odgovornost a ne da gubis vreme na blogu.Kako ide projekat sa debeljucom?


3k forever

najbolje i prve spotove sam skinuo (snimio na VHS)sa 3k.
Emisija se zvala "love you live " ili tako nesto.

a prvu (i poslednju) svirku na TV-u smo izveli u emisiji "u srcu moje skole" =]

u to vreme 3k je imao najlepse voditeljke =]


Polarotor??!!

"Najbolja emisija 3K svih vremena je Polarotor!" :))))
Šalite se, Nedeljkoviću?
Nekolicina drugara (i moja malenkost) smo emisiju zvali "Prolupator"! :) Može biti da smo bili strogi jer nam je većini informatika (i onda i sada) - hleb.
Tako površno i netačno pričanje o komPJUKtorima nikada (ni pre ni kasnije) nije objavljivano na našim TV stanicama.
Nažalost, ni ovaj nakon njega, "prof. dr. Dragan Ćosić", (takođe) ne poznaje "materiju" ali je malo lukaviji - dovodi druge da pripovedaju. ;)


Americki fudbal jeste bio

Americki fudbal jeste bio praznik za oci posto je na svim ostalim televizijama isao Engleski, Francuski, Nemacki, Spanski... Mada o voditeljima ne treba previse pricati. Bilo je tu razlicitih komentara.
Nego, jel Miklja odgovoran i za onaj telefonski kviz koji je trajao 3 sata, a posle su ga i ostale TV stanice preuzele. (o visegodisnjem mucenju spanskim serijama necu da pricam)


Dule, da nas ne ložiš

Dule, da nas ne ložiš opet, a? Ako nas ne ložiš, onda ne znam šta da ti kažem... ako bi zaista sve te likove koje si nabrojao radije video na čelu RTS-a od Miklje. Zbog tog "Radovanja", da toliko zamrziš čoveka? Nisam ga nikad video uživo, možda je niži od 160cm?


Naravno da lozi :)

Tijanic se nece menjati skoro :(


ne lozim

pise u novinama (Blic)


Dule,

skloni onu sliku, pls, tek je poceo dan a vec me proganja !


vidim po komentarima da je

baby-loženje baš bilo interesantno samo što ne mogu nigde da nađem šta je to Dule prvobitno napisao. izgorelo, šta li?


Miklja

secam se i ja tog Radovanja, a u stvari smaranja
ali ne znam bas da ga TO diskvalifikuje
mada ne znam ni sta ga drugo kvalifikuje za mesto direktora RTS-a
kad bi mene neko pitao, to bi trebalo da bude osoba koja ima veliki autoritet i licni i profesionalni integritet i kojom niko nece moci da manipulise, ne bi li se taj nesrecni RTS konacno pretvorio u nesto smisleno
ne znam stvarno gde se Miklje setise, posto je on totalni anonimus u ozbiljnom novinarstvu


istaknuti je clan DS-a

to je dovoljna kvalifikacija. Opet ja bih zeleo da naglasim, da je on za mene sinonim za dosadu i kvazi elitizam u novinarstvu i zato sam ja blago receno, revoltiran da ce "takva" osoba da nam zameni "onakvu".


drug clan

a, pa da... mogla sam da pretpostavim
taman kad pomislim da nema dalje od shockova kad su u pitanju DS kadrovska resenja- oni izvuku novog zeca iz sesira
sjajno!


Jbt, pa ne znam zašto vas

Jbt, pa ne znam zašto vas to toliko šokira? Da li ste ZAISTA očekivali da će na mesto direktora RTS-a postaviti neku stručnu, nestranačku, itd. ličnost? Pa očekivano je da postave nekog aparatčika. Za mene bi šok bio da je obrnuto.


ael ja to tripujem

ili sve sto vredi u DS-u bezi glavom bez obzira od svake javne funkcije ovih dana,pa ovi iz vrha moraju da bunare neke likove iz petnaestog esalona,ne bi li nekako ispunili te kvote oko kojih su se sibali onoliko?


Hm, meni to liči na

Hm, meni to liči na povlačenje poteza iz senke... dakle, Miklja bi tu bio samo paravan. Nije loše kao teorija, zar ne?


Ma da,

ali oni su bili velika i ozbiljna stranka,ima sigurno u samom RTS-u ili van,ljudi koji svoj posao znaju.RTS je mesto gde bi stvarno ozbiljan covek mogao da pokaze sta zna,to bi bilo i u njihovom (stranackom) interesu,zar ne?


Očigledno su njihovi

Očigledno su njihovi stranački interesi drugačiji... nemoj da polaziš od toga šta bi ti uradila da si na čelu neke stranke. Političari su to, eeeeeej....


Manda?

voditelj kviza ili sam ja to nesto pobrkala?


taj Manda

voditelj kviza, dobro je dok nije onaj iz "Selo gori a baba se ceslja"


da, taj manda

sto nas je gazio kolima


Novi generalni direktor RTS

Predlažem gospodina MIlutina Mlađenović, poznatijeg kao Bajazit Labud etc, za novog generalnog direktora javnog servisa Radio-televizije Srbije.

Ukoliko A. Tijanić ipak ostane na toj funkciji, inisistiram da g. Mlađenović dobije funkciju njegovog zamenika za programska pitanja i kadrovske i finansijske poslove.


Мој скромни предлог


direktori-prolece

"Dođi na svetlo, prilika je prava,
Tu je ekipa, sunce, pivo, trava,
Ovde je život, zabava badava,
Sunce te greje, luftira se glava".

Morace oni da reizdaju "Cisticete ulice", sve mi na to mirise


Ја само хоћу рећи

да је на РТС-у потребна једна добра шутка:)


Kad vec spomenu Direktore

malo idem u offtopic ali mi Dule nece zameriti ;)
Secam se njihovog koncerta u NS-u pre zilion godina (mislim da je '93 u pitanju), odem ja sa jos par drugara kad na koncertu 200 skinheads-a i nas par od kojih smo nas dvojica imali jos i duge kose u to vreme :)
Malo su nas cudno gledali ali smo dobro prosli (citaj: nismo popili batine to vece)


Pre zilion godina, Duck

to je jedino i bilo moguce, da prodjete bez tabanja - sad, brrrrate, ne sme pramen u publiKi da se zavijori...

Ili ste upotrebili neki omamljujuci witch-craft :-))

Kad smo kod skinsa (jopet!), valjalo bi ih malo pustiti u UO RTS (mada tamo ne manjka slicnih zivotinjskih vrsta as it is)...


U pravu si

sada su nekako ohrabreni da rade to sto rade :(
Mada ni tad nije bilo bas prijatno proci pored njih, imali smo mi i bliske susrete s njima ;)
Koliko se secam glavno okupljanje im je bilo kod Matice Srpske.


Zadnjih godina - a paz' mene,

imam iskustva sa tom ekipom, kakvo obelezje za dosije jedne DEVOJCICE - mesta su im varirala, tj. zavisi da li su bili oni u crnim "kombaticama" ili u zelenim. Malo porta, malo "mala porta" (ona kod Nikolajevske crkve), pa sve vise su krenuli naginjati od tih "religioznih" ka nekim mestima vise free-trade profila, tipa: "Maxim", "Ljubago", "Deni", itd. - sve diskont do diskonta...


Drakula

i Shaban - niko nije srecniji od nas :)


Ne-ne-nemam

ide-ide-ideju, ko ko ko bi bio bio do-do-dobar...


Miklja

je bio tragikomičan kao voditelj.. Da li se neko možda seća one idiotske pesmice koja je išla za vreme Radovanja? "Radovanje, radovanje... doći će nam nove pobede...trala-lala..."

S druge strane, ne treba mnogo talenta i truda da se prevaziđu takve emisije kao što su Žikina šarenica, Prođoh Vačle prođoh Madijušu, one kretenske emisije koje idu uveče oko 8-9 sa Nedeljkom Bilkićem i starinama narodne muzike (ko to još sluša!!) itd.

Moj glas ide Miklji. Bilo ko drugi, samo ne parve u koži međeda.


Ne kapiram zašto bi Zorica

Ne kapiram zašto bi Zorica Tomić bila loš izbor na tu funkciju. Možda ne bi bila najbolji, ali nije ni loš, brate.

Mene čudi da SPC lobi nije još isukao Aleksandru Janković kao svog keca iz rukava.

Ona bi odma' prebacija onaj Jerotićev "Agape" na RTS, dobili bismo "48 sati liturgija", a imali bismo i obrazovni dečiji program... "Moj svetac je veća faca od tvog" i "Kul sam - čuvam se za brak".

A Miklja je verovatno poslednja osoba koja bi mi pala na pamet.


:)

"Kul sam-cuvam se za brak"...pa, fenomenalno:))


Garantovano.

A biće i specijalna rubrika u emisiji, za one curice koje nisu bile 'kul' - "Bog se mršti na abortus - odgajaću kopile".

ps. emisiju da vodi, npr Igor Brakus.


A umesto Žikine šarenice

A umesto Žikine šarenice idu Pahomijeve šarenice (noćni program)...
A Dnevnik 2 počinje sa Pomoz Bog dragi gledaoci.

www.queeria.com


A

zavrsava se sa ZBOGOM


Pahomijeve šarenice!

RTS stvarno nije dugo imao kvalitetan noćni program. Bilo bi supiš kad bi u emisiji davali savete "Kako da zavedete muškarca svojih snova"

Lesson 1: Saznajte koji mu je omiljeni ice-cream flavour.


Queeria draga

- A Dnevnik 2 počinje sa Pomoz Bog dragi gledaoci. -

Hoces da umrem od smeha?
Za ovo si zasluzio nagradu, poslacu ti na blog golisave fotke Sergeja Trifunovica. : )


pz kakva je

TO nagrada?


Pahomijeva sharenica..


bolesna si

bas kao i pahomije.


Gle ko mi kaze..

Gle ko mi kaze..
ovde je cela fotka. Potrazi
http://blog.b92.net/node/5509?page=1


bolesna

jer verovatno nemas decu.da imas ne bi se tako "salila"


pazi kad ima

i to lepo i fino vaspitano.


drago mi je

sto je lepo vaspitano.To sto se "sali"na takav nacin je bolesno.


ekipo..

to shto radi Pahomije je bolesno. To shto drzava to ne sankcionishe- to je bolesno. A to shto mi, obicni gradnjani, podsecamo na pojavu da popovi seksualno zlostavljaju decu a da drzava ne reaguje je jedino shto mozemo da uradimo da se deci to ne dogadja. Gde ti tu vuidish shalu? Shta si ti poduzeo po tom pitanju? Kao gradjanin ...


ekipasaBanjice,

pa ja nisam nesto primetila da su se roditelji koji imaju decu pobunili protiv Pahomija, i SPC koja ocigledno tolerishe takvo njegovo ponasanje ( pokusala i da ga zataska ).


Preeeemija za RTS!!!

Ljudi, pa Miklja je jbn. PREMIJA za RTS.

Sem toga, gledam stvar sa vedrije strane - ako je, tako sprachfehler-ican bio smrt za usi kao voditelj, jednom osvanuv na celepenki RTS-a - barem ce u etar MANJE PRICATI...


u paketu sa njim ide i RADOVANJE

nemoj to da zaboravis. Cela zemlja ce odjekivati radovanje-radovanje sa svakog ugla ce ti se smesiti Zeljko Joksimovic, Lane Moje, Bjela, Niggor i ekipa i svi ce te terati da se Radujes!


Čekaj, pa i sad je tako...

Čekaj, pa i sad je tako... kič & šund na sve strane, uključujući i B92. Miklja ili ne, ja pretplatu RTS-u i dalje neću plaćati, a ni od kakvog aparatčika ne očekujem neke kvalitativne pomake u programu RTS-a...


Јел те нису

тужили?Јбте,сам сам себе шутао у дупе кад су на РТС-у избацили оно--"драги грађани,75% војвођанских домаћинстава плаћа претплату...бла,бла...хвала што нам верујете"...па све вам по списку,ко је рекао да вам верујем?!:(((


Ma pusti to... prljava

Ma pusti to... prljava propaganda :)


Директор РТС-а

мора у души да буде панкер!Једина емисија коју сам гледао на 3к је била "додатно убрзање"...а онда су је угасили:(


isti slucaj :)

bila je to odlicna emisija!


Aaaaa RADOVANJEEEE....

Ej, Lane, MOJNE!!!


Za pocetak, da se izjasne

kako se, zapravo, zovu. Koja je to ekipa! Sta su oni?

1) Javni servis RTS
2) Javni radiodifuzni servis u Republici Srbiji- JRSRS RTS
3) Javna servisna ustanova - JSU RTS
4) Servisna stanica (sa v.d. Rakom na celu)- SS RTS
5) Radiodifuzni servis Srbije- RSS RTS
6) Radiodifuzna ustanova Srbije- RUS RTS
7) Javni servis za uhljebljenje dembela -JSUD RTS

Ako bi se, medju tisucama "uposlenih u kuci" sproveo ovaj upitnik, mozda bi se dobilo ne vise od stotinak tacnih odgovora. E, onda od tih stotinak- napraviti novu radio-televiziju i raspisati javni konkurs za 3 direktora.
Ostalima podeliti otpremnine u visini republickog proseka za poslednjih 16 godina, i svakom po majicu sa natpisom "Ja nisam znao kako se zove ustanova u kojoj sam bio zaposlen".


nemam nista da dodam,

koliko samo kvalitetnih ljudi ima u Javnom Servisu i koliko kvalitetnih ljudi ceka sansu, da se pojave kao autori programa.
Ne, svaka ekipa vuce svoje "Radovanje" za sobom.
Ponekada se osecam kao na ringispilu. Samo mi malo fali da uhvatim "patku"


Dule

pojma nemam ko je Miklja! Dajte fotku ako imate.


P.R.

Bravo :))))))
narocito za natpis
P.S. mnogo je para


Da, konkurs!

Quote:
raspisati javni konkurs za 3 direktora

Po zakonu za mesto direktora RTS-a mora da se raspiše konkurs. Tijanić je nezakonito imenovan na ovo mesto, to su svi već zaboravili. I opet niko ne pominje konkurs, niti zakon, čak ni na ovom blogu, već će direktora ponovo imenovati oligarhija kad se svi lepo istale, a mi ćemo dotad da tračarimo - Miklja li će, Krstić li će...
Btw, pretplatu ne plaćam, niti nameravam. Nek' me tuže.


Meni Zika Obretkovic izgleda

Meni Zika Obretkovic izgleda kao sasvim pristojno resenje.
PS zaboravio si da pomenes Da-Da-Danicu Vu-Vu-Vucenic.


Zika je car!

Mogao bi da vrati soder listu umesto dnevnika! :)


Da potsetim...

...Timoti Dzon Bajford je drzavljanin ove nam drzave.


Slatko se nasmejah !

Čeda pametno zbori, reče Dule Nedeljković !
Mis'im, šta reći !??


Tolerantan

hebiga , ne mozesh ti to ispratiti bez recnika . zato ne razumesh. za tvoj nivo je velja ilic plafon.


izvini,

jedini pametno zbori...


Dule,

Ja sam u jednom komentaru upotrebio Ziku Obretkovica u slicnom kontekstu kao ti, i posle mi bilo strasno zao. Hteo sam i da obrisem taj komentar ali nisam mogao jer mi prozvani odgovorio. Mislim da Zika zasluzuje vise.

Nego, Manda, jel' bese za njega Pera Lukovic rekao da je intrigantan ko' Bajone?


gde se

seti bajone-ta?
a manda da lichi na njega-lichi!


E sad, ne zaboravite i

E sad, ne zaboravite i Želimira & Višnju.

Takođe produkt (incident?) RTS-a.


Žix

Quote:
Ja sam u jednom komentaru upotrebio Ziku Obretkovica u slicnom kontekstu kao ti, i posle mi bilo strasno zao. Hteo sam i da obrisem taj komentar ali nisam mogao jer mi prozvani odgovorio. Mislim da Zika zasluzuje vise.

Pa i zaslužuje... stavljamo njegovo ime u isto comment-prozorče sa Tijanićevim, to baš i nije znak poštovanja. Nisam maliciozan, Žika stvarno nije ništa nikome naudio u životu, siguran sam. Nije ni mrava zgazio, a kamoli muvu. Ili bebu. A kamoli nazivao Bebe "lakirana bubašvaba".


intervju Bebe Popovica

http://ugradu.info/index.php?option=com_content&task=view&id=1022&Itemid=48

kazu da se Mishkovic angazovao, da intervju ne dodje u shtampu.


jao, neeeee

sve mi se cini da je to izgovor. kao - uveli smo 3k i sad morate da platite jos vecu pretplatu! a, smorcina ce biti 100%...


Pitanje dana (odgovor imam ali hocu da proverim)

Zasto je Dinkiceva omiljana seksi poza 57 ?


57?

nemam pojma:)


omiljena poza

57 + PDV = 69

ako je ovo iz vecernjih novosti onda povlacim "foru" =]


...

Ne to ovo ispod :)

A to čuh davno, al očigledno se nije mnogo proširilo. U svakom slučaju dobar.


Stara!

Jel ono bi 57+pdv=69

Jučerašnje V.N. rubrika TRN (aforizmi)

MORALA NAS JE PRITISNUTI VELIKA NUŽDA, DA BI NAM SE RODILA OVAKVA VLADA.


Dule,

Ja te obožavam! Najozbiljnije. Onako čovečanski, podrazumeva se, i bez ikakvih obaveza. :)
Pozdrav, kao i uvek, za Bo.

p.s. ovo nema veze sa blogom; spontano mi se nametnulo
p.p.s. beše li Koja, Disciplina kičme, pevušim je danima, ne mogu da je se oslobodim (osećaj takav, valjda):

Mali čovek želi preko crte
Preko crte želi ali ne sme
Njega koče propisane norme
Preko crte njegovo je mesto


Seherezada,

to je Sarlo Akrobata. Milan, Koja, VD


Šarlo,

tačno, pomešala sam, ali je Koja pevao, zar ne? Disciplina kičme: Ja imam šarene oči i Nemoj da bacaš betonske table...
Šarla sam obožavala. Najdraže su mi bile:
Niko, niko, kao ja, Oko moje glave, ma sve sam volela i naravno, naravno:

ONA SE BUDI

Ona puni osamnaest godina u junu
Ne zna sta da radi kada položi maturski ispit
Ljudi su vrlo zlobni dok gledaju njene grudi
Ljudi su zlobni dok gledaju njen ten

Ona se budi
Ona se budi

Celoga života nečim joj pune glavu
Lutkice, krpice, suknjice su stvari za devojčice
Igrati lastiš ona nikada nije znala
Skuvati ručak nikada nije bila njena stvar

Ona se budi
Ona se budi

Ona nema nikoga da joj kaže
Ti si moja, ti si moja, ti si...
Ona nema nikoga da joj kaže
Ti si moja, ti si moja, ti si...

Ljudi se čude, zar ona moze da misli
Ljudi se čude, zar ona sme da zna
Ljudi su vrlo zlobni dok gledaju njene grudi
Ljudi su zlobni dok gledaju njen ten

Ona se budi
Ona se budi

Ona nema nikoga da joj kaže
Ti si moja, ti si moja, ti si...
Ona nema nikoga da joj kaže
Ti si moja, ti si moja, ti si...

p.s. a kažu, nije muzika važna... ehhh...
p.p.s. Toma: Dal je moguće, Džej: Nedelja (uvek i samo posle nekih muškaraca dopuštam sebi taj luxuz), a bez ikakvog dopinga... i onda: Oči boje meda (najbolji uživo vokal... ikad... za mene)


Dule

ajde malo (u narednim danima)za umorne saborce nesto malo o muzici. Neke listice, best of, znas kako ti to lepo umes =]


Pitajte direktora RTS-a,

На веб адреси сајта РТС

http://www.rts.co.yu/rts_gmpitanje.asp

dok je još uvek na tom mestu, sutra će već biti kasno.


shta nas briga,

od sutra cemo da pitamo tebe!


Kakve veze...

... ima to sto je on dosadan sa tim kakav bi bio gendir javnog servisa? Pa nije njegov posao da pravi programsku shemu. Mozda je malo preterao na 3K sa kopiranjem americkih gameshow-ova iz sedamdesetih ali 3K je u njegovo vreme sa 15000 puta manjim budzetom bio 15000 puta zanimljiviji od oba kanala RTSa + Pink (minus filmovi i The Simpsons).

Covek je zdrav i cini se neisfrustriran, politicki anoniman (do sada), i dobar menadzer. Nije savrsen za tu poziciju naravno (trebalo bi da dovedu nekoga iz BBC-a da napravi javni servis i obuci ljude u prvih 5 godina) ali ako ce Tijanic da ode glasam za Miklju pre svih onih koje ste naveli + pola onih koje niste.

Zabrinuo bih se da je u pitanju pozicija glodura ili tako nesto... onda eto nama trikadura i blajnd dejta opet. No i ta dva tuku big brother i otvaranje kutija po regionima kad i gde hocete.


...

dosadan je bio eufemizam za nesposoban. Covek ni ne deluje pametno. Kako li je uopste zavrsio skole? Kad progovori vidi se usporenost razmisljanja, a ima ambiciju da bude direktor tolike kuce! Gle? Ni manje ni vise...


pufno

svaka ti je zlatna:) izvini za sliku, ali nekako mi je adekvatna.


Pa eno ga gos'n Tijanic koji

Pa eno ga gos'n Tijanic koji je po tom rezonovanju vrlo sposoban. A i skole je zavrsio.

Ja komentarisem iskljucivo iz ugla gledaoca i ponavljam da je sa minornim budzetom u vreme kad se Pink razbacivao okolo parama, oko sebe okupio ekipu koja je sad krem TV scene (kakav god krem to bio) da mu radi prilicno zanimljiv komercijalni program za skoro nikakve pare. Ja to ne vidim kao nesposobnost.

No slazem se da ga to ne kvalifikuje automatski da vodi javni servis.


Dejane,

taj krem je u mnogome zasluzan za ovakvu medijsku poplavu neukusa i dzukastva. Nikada nisu radili osnovnu medijsku ulogu. Stvarali kriterijume.
Ovde govorim o poslednjim godinama te televizije.
Oni su pioniri poltronstva ciljnim grupama. To tamo je, sve na gomili, bila velika kolicina luzera. Cast izuzecima, ali njih je jako malo. Ja ovde govorim iskljucivo o programu, a kao sto znas program rade autori koji su "kao" novinari. Pa, jebote, seti se samo Skrivenih Kamera i one budalastine "Ko ce koga", kojima su nas zasipali besomucno. Ko se tu sve nije slikao i pokusavao da se medijski eksponira. To je bila jedna dosadna televizija bez sarma i energije. To je sinonim dosade. Miklja je bio na celu te ekipe. Niko nije zaplakao za 3K kada je ugasen.


...

Quote:
Niko nije zaplakao za 3K kada je ugasen.

upravo to!
Imali su koncept- zezamo se na casovima odmora u srednjoj skoli.
I to da je srednja skola eventualno u BGD,pa da zbog toga mi treba da pomislimo da su oni bili strafta. Sami sebi su bili dovoljni.
kao novinari- 0 bodova
kao spikeri isto
EDIT: istina u paradi kicha nisu se bas posebno izdvajali.


Eh, pa kad nisu imalu

Eh, pa kad nisu imalu jedinog i neponovljivog Duleta Glavonju...
S obzirom na to da su bili deo RTS-a, nisu ni bili loši. Programi tipa Ko će koga, 3K dur i slično su "deset u glavu" za Velikog brata i onog Mandinog bućkuriša koji se prikazuje na B92 (koja eto važi za "deset u glavu" za pokojni 3K).
Možda niko nije zaplakao kad je 3K ugašen, ali recimo oni su profurali prenose NFL-a... ne treba ni to zaboraviti.


NFL

im je ustupljen za dzabe, nije to bila urednicka ideja. Dobro doslo im je da popune rupcage u programu, nije im smetao ni vecernji termin, ali pojavise se ona dva maestralna lika i napravise od toga senzacionalan program. Svaka njima cast, ja sam noci provodio uz NFL.


Slazem se Dule ali govorimo

Slazem se Dule ali govorimo o dve razlicite stvari. On nije trenirao te ljude niti ih takvima napravio vec ih okupljao oko projekata a ne oko novca. To je sposobnost upravljanja. Sav taj "krem", kako sam ih nesrecno nazvao, jeste sebe prodavao kasnije, ali oni nisu ni bili niti im je bio posao da budu "insajder" ili "latinica" pa niti novinari, vec izrazito popularni prezenteri. A to su postali na radiju Pingvin i kasnije na 3K uglavnom. Takva pozicija se na ovakvom trzistu, gde je standard biti mediokritet, se ne stice integritetom vec upravo poltronstvom i kombinacijama. Ili to ili radis nesto drugo. Ne znam kako je sada, posto vidim da je trziste proradilo, ali tada je bilo tako.

Ne kazem da on nece da se mesa u uredjivacku politiku, cak sam siguran da hoce, ali koliko losije od "48 sati svadba" to moze da bude?

Mene vise brine mentalitet male televizije, frke sa budzetima... takav senzibilitet kad se prenese u situaciju sa velikim budzetom i mnogo saradnika obicno proizvodi kich. Ali sam siguran i da ce puno kreativnih ljudi u RTS-u dobiti mnogo vise prostora nego sada... ko god da dodje.


po meni,

on zaista nije kapacitet za Javni Servis ni kao menadzer a kamoli novinar. 3K nije izrodio za sve godine ni jednog reprezentativnog novinara. To je bila skupina prosecnih ljudi skupljenih oko skromnog budzeta. Meni je jedino zao sto je RTS ulupala 20-tak godina uzalud u projekat zvani 3K, koji je poceo ako se secas kao OK Kanal, posle cega je usledilo i osnivanje 92-jke sa jedne i 3K sa druge strane. Vreme je pokazalo svoje.
U stvari tvoj komentar je vrlo precizno objasnio situaciju. Pozdrav