Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Gotovi su

bar ovih nekoliko...upravo dolazim sa izricanja presude u specijalnom sudu za ratne zlocine u BGD-u za ubistvo Zorana Djindjica. Dok smo uzbudjeno stajali i slusali reci Sudije Nate, i culi tu prvu kaznu od 10 godina Legiji a pet Zvezdanu, tih nekoliko minuta dok nisu stigle ostalih cetrdeset godina zatvora, spakovala sam se i napustila zemlju...medjutim posle izricanja celokupne presude napustili su sa ogromnim negodovonjem salu klanovci zemunci kriminalci i ostala bagra...ostalo nas je vrlo malo da cujemo sjajan vatren politicki govor sudije dok je obrazlagala presudu...osecam se kao ljudsko bice kaze Milos moj drug iz ZUC-a i sudnica...

http://www.boingboing.net/2007/05/23/jasmina_teanoviae_ho.html


Mozda kao polovicno ljudsko

Mozda kao polovicno ljudsko bice posle ove presude. Egzekutori su kaznjeni, sad cekamo nastavak...


Zokster: "Egzekutori su

Zokster: "Egzekutori su kaznjeni, sad cekamo nastavak..."

Sasvim tacno. Sada cekamo novo sudjenje, na kome ce se utvrditi ko su naredbodavci i organizatori atentata na premijera Djindjica.


LS

kako se u sudu utvrdi ko su naredbobavci i organizatori? ael su to naredili u sudu? i organizovali u sudu? ma dal je to moguce?


cccc

tako sto se dozvoli advokatu da ispita svedoka, a ne selektivno...zelenovicu, nisi pazio na casu-sedi 1 ;)


a sto da ga ispituje

sto ovaj ne prica sam? nego ovi radio b92. ael oni ono? ma ne to? ono drugo? ael im studio nu pancevu. cuo sam da je tamo high for free. samo otvoris prozor i eto speed ball strihninac. to je zezanje do groba.


ipak

nema mnogo razlike izmedju lakih i teskih droga :)))))))))))


teske droge,

sokirana sam saznanjem da g17 plus ima i OMLADINU_
wtf)


pa im je nasledje

od titovih partizana.


A, pa nije to nista. Pazi

A, pa nije to nista. Pazi sad ovo - i DSS ima omladinu!!!

P.S. nadam se da ti je dobro, posto meni nije bilo kad sam ih video i cuo.


omladina dss

" Циљ организације био је да се пронађе алтернатива такозваном Уједињеном савезу антифашистичке омладине Југославије (УСАОЈ), који није био ништа друго него продужена рука СКОЈ, на исти начин на који је Народни фронт био продужена рука Комунистичке партије Југославије."


Ell

pa da li je moguce? Ovi su neverovatni. Znaci omladina DSS/a je starija od samog osnivaca,
Pa da povratis!


Kad covek toliko voli decu,

Kad covek toliko voli decu, mladost, radost... sve je moguce;-)


Ima ima

Sjajnu omladinu!

Kako su samo hrabri i pametni ti omladinci. Došli pred sud da bi vređali porodice osuđenih, kakva inteligencija. Ima li šta pametnije nego sačekati majku "čoveka" koji je upravo osuđen na 40(35,30...) godina i unositi joj se u lice, psovati je ...


ovo je idvratno sto ti pises

ti isti ljudi ne odustaju od velicanja njegovog imena, umesto da ze zavuku u misje rupe i da cute.
Logistiku imaju izvanrednu, moram da priznam. Mora da su zajedno sad kod majke na kafi i caju da se izjadaju kako ih je dss presao i obecao im da ce ga pustiti.


Pufna

Pravda je samo i iskljucivo pravda. Ona se u svojooj sustini razlukuje od osvete i linca. Stoga postoje mehanizmi, postoji dignitet pravosudja, postoje yakonom propisane kazne. Tu ulicnim okupljanjima nema mesta.
Veoma je ruzna scena okupljanja pred sudom. To nijednoj politickoj partiji nije potrebno. TO SE NE RADI. PRED SUDOVIMA SE NE DEMONSTRIRA a posebno ne kada je presuda osudjujuca. To partije koje su poslale omladinu na ulicu cak i znaju, zato su i poslali omladinu. Tako se mogu opravdati kako ih, mlade i impulsivne nisu mogli zaustaviti.
Jucerasnje demonstracije su pokazele da u Srbiji ne postoji potpuno zrela politicka opcija - oni koji su demonstrirali nije trebalo to da cine. Oni koji nisu demonstrirali, odlucili su da ne izadju na ulicu iz potpuno pogresnih razloga - koje ovde nema potrebe iznositi, jer svi slutimo koji su i koliko su ruzni.


ja nisam pozivala na linc

To sto ds pokusava da zamaze svoju brigu isturajuci gomilu sa plakatima "40 god. je malo", na to neka nasedaju njihovi buduci biraci.

Meni je bilo ogavno sto se dalmosu to tako strasno gadilo, kao da je to najstrasnija stvar vezana za ovo sudjenje.
Ipak neka lista prioriteta mora postojati. Pa tako i prilikom izjasnjavanja oko ovih zbivanja.

Strasno je sto se borba za pravdu sa institucija prenela na marketinski deo - red majica sa vucjom glavom, red demonstracija. Oni su u prednosti, imaju svu zutu stampu ( koja vest o presudi ne stavlja na naslovnu stranu!), pisu knjige, po parlamentu cujemo svakakve gluposti. Gde ces vise?!
I ne vidim da tu ni porodica osudjenog nesto kaska za njima.
Svako neumesno ponasanje ( treci prst ili psovke) osudjujem, ali naznaciti sa takvom indignacijom na samo to u moru uzasa, to je za mene LICEMERJE.


vi mozda niste, ali oni ispred suda jesu pozivali na linč

To sam istakao, jer mi bode oči, jer dolazi od onih političkih struktura od kojih sam očekivao da vode ovu zemlju u bolje a oni su samo pokazali KOLIKO SU ISTI. Niko nije u prednosti jer oni drže žutu a ovi svu ostalu štampu.

Strašno mi je kada vidim koliko je vlast promenila iste one ljude sa kojima sam devedesetih šetao, 5. oktobra jurišao na skupštinu...

Ono što se desilo ispred suda je bolesno likovanje na neprimerenom mestu, i ništa više od toga.


nije bas isto

ne preteruj, nije da je isto ali moglo bi to i bolje. mogli su fino da prodju bez izlaska na ulicu.
jes da su malo impulsivno delovali, ali jake su to emocije. nema bas potrebe toliko da se ljutimo. na kraju krajeva, ako hocemo idealne politicare, necemo imarti ko dan nam upravlja zemjom.
problem je, cini mi se, i u tome sto su srbi dugo vodili politiku na ulici, pa se tesko odvikavaju.


A i Srbi

imaju bolest koja je trajnog karaktera: svi, uvek, hoce da ucestvuju u nekoj i nekakvoj politici. I svi hoce da osecaju zaslugu za neku odluku, dogadjaj... Treba nam samo mali povod i evo nas, u punoj snazi, da objasnjavamo, protestvujemo, dokazujemo. Jedino sto nikad ne radimo je - slusamo.
Super, bagra je kaznjena, pravni sistem je profunkcionisao, ja mislim da je sve dobro proslo, a poneki incident... pa toga ce kod nas uvek biti.


slazem se

i mislim da izlazenje na ulice treba cuvati za ekstremne slucajeve gde postoji jasan cilj. ovde ga nije bilo. makar ga ja nisam video. no, nek ide zivot, ako nam je takav folklor, neka. vazno je da pravosudje funkcionise. nadam s eda ce tako i nastaviti.


e ovo nije normalno!

pa ko je bre pozivao na linc??? izasle tri stranke ispred specijalnog suda i svaka od tih stranaka imala je neki svoj raylog. Incident se sastojao u tome sto je neko zvizdao ubicama, a ubice pretile okupljenima... Meni je krajnje licemerno sto je DS tek sad dosao na sudjenje i kao i uvek imali su neku nejasnu poruku.. jeste 40 godina je malo ali to je po nasem zakonu maksimalna kazna. LDP nije protestvovao protiv suda i sudske odluke, nego je poslao jasnu politicku poruku da iza ubistva svakog premijera a posebno dr. Zorana Djindjica ima politicki motiv i politicku pozadinu, ciji nalogodavci i finansijeri u ovom procesu nisu razotkriveni. LDP je samo poslao vrlo jednostavnu i jasnu poruku "Nije gotovo!". A o licemernosti g17 necu ni da pricam. Da, Biljana, potpuno je neverovatno da i oni imaju omladinu, i ko su ti ljudi. Evo ja cu da skocim u savu ako je neko od onih ofarbanih momaka i devojaka imao i jedan profilisan politicki stav o bilo cemu ili su tu dosli da bi dobili po 1000 din "za sok"...
Koliko su politicari isti, istiji i drugaciji mislim da se jasno moze videti svakog skupstinskog radnog dana medju narodnim poslanicima. Manite se tih udbasih tema "svi su oni isti"...


E bas se o tome radi

Samo nisu zviždali ubicama već njihovim porodicama, i nisu samo zviždali već su ih vređali, psovali...

Svi oni su bili tu iz istog razloga, da prikupe još koji politički poen na Zoranov račun. Da li se neko od njih juče setio da ode do Zoranovog groba i zapali sveću? Sve to je najobičnije LEŠINARENJE !

A "svi su oni isti" je više Nušićevski nego udbaški, al ...

@Dejan Stanković
Na žalost ne mogu da se složim sa vama. Impulsivnost i jake emocije bi mogli biti prihvatljivi argumenti u slučaju spontanog okupljanja nekontrolisane mase, ali ovo su bile organizovane političke grupe, koje su došle da iskažu svoj politički stav.
Što se idealnih političara tiče, ne gajim ja tu nikakve iluzije ali ovo što mi imamo na političkoj sceni je daleko ispod prihvatljivog minimuma odgovornosti i ...


Ili mongoloidnim

Ili mongoloidnim nabildovanim i celavim i istetoviranim facama koje okruzuju njihove porodice. izasla je i jedna trudna devojka okruzena istim tipovima pa se niko nije usudio da joj zvizdi...
A sveca na grobu ce bas da pomogne ubijenom premijeru i nama svima! e gluposti! necu vise da se prepucavam sa ovakvim imbecilnim idejama ciji je pravi cilj samo da brani ubice. Reci cu samo jos ovo:
Jasno se vidi ko je pruzao podrsku sudjenju:
da li oni koji su se pojavili samo poslednjeg dana ili oni klinci koji su svakog dana pratili sudjenje i u galeriji suda sedeli rame uz rame sa pajtosima ubica. To pokazuje, ne samo hrabrost, nego i motive. Pa vi vidite da li se radi o skupljanju politickih poena ili iskrenoj zelji da se pruzi podrska najnapadanijoj instituciji i procesu u drzavi.


Ja vas nisam vređao...

I iako itekako imam šta da kažem o vašim prizemnim argumentima, zadržaću to za sebe jer se u tako nisku diskusiju ne upuštam, a vaše jednoumlje u stilu "KO NE MISLI OVAKO, TAJ KLEVEĆE I LAŽE" pokušajte da prodate nekom drugom. U međuvremenu možete da se raspitate ko je napisao ovaj stih i na koje vreme se odnosi,i da malo razmislite o tome.
Ovim završavam dijalog sa vama.


no, nebitno je sta ovce ovde na blogu mekecu,

nego je ovo vazno:

LDP: Krivične prijave ako Radovanović ne pokrene postupak
Autor: Beta | 24.05.2007 - 13:56

Liberalno-demokratska partija (LDP) podneće krivične prijave protiv premijera Vojislava Koštunice i njegovih saradnika ako Specijalno tužilaštvo ne bude pokrenulo postupak za utvrđivanje političke pozadine ubistva Zorana Đinđića.
Na konferenciji za novinare, lider LDP-a Čedomir Jovanović je najavio da će pravni zastupnici te partije razgovarati sa specijalnim tužiocem Slobodanom Radovanovićem i izrazio očekivanje da će on pokrenuti taj postupak.
LDP neće pristati da slučaj ubistva Đinđića ostane završen izricanjem presuda ubicama, naveo je Jovanović.
Ako Radovanović ne pokrene postupak, LDP će podneti krivične prijave protiv Koštunice, tadašnjeg načelnika Generalštaba VJ Nebojše Pavkovića i šefa vojne službe bezbednosti Aca Tomića zbog toga što nisu reagovali u skladu sa zakonom na oružanu pobunu Jedinice za specijalne operacije (JSO) 2001. godine.
Jovanović je najavio da će se druga prijava odnositi na prikrivanje okolnosti pod kojima se predao bivši komandant JSO Milorad Ulemek, osuđen na 40 godina zatvora za organizovanje ubistva Đinđića, kao i zbog toga što nije istraženo gde se skrivao i ko mu je u tome pomagao.
Ta krivična prijava takođe bi obuhvatila Koštunicu, tadašnje ministre policije i pravde Dragana Jočića i Zorana Stojkovića, šefa BIA Radeta Bulatovića, šefa kabineta premijera Aleksandra Nikitovića i direktora Radio televizije Srbije Aleksandra Tijanića.
Lider LDP-a je ocenio da sudski proces ubicama Đinđića nije mogao da pruži odgovor na pitanja kakva je politička pozadina ubistva premijera jer se bavio utvrđivanjem krivice optuženih i dodao da je vlada na čijem je čelu Koštunica najveća prepreka da se to otkrije.
Dodao je da je juče izrečena presuda samo prvi korak u tom pravcu i čestitao sudskom veću, tužiocima i policajcima koji su radili na otkrivanju ubica bivšeg premijera Zorana Đinđića.


Dalmos

"Svi oni su bili tu iz istog razloga, da prikupe još koji politički poen na Zoranov račun. Da li se neko od njih juče setio da ode do Zoranovog groba i zapali sveću? Sve to je najobičnije LEŠINARENJE !"

Gospodine Dalmos
teske uvrede filovane jeftinom patetikom crkvenih sveca i suza nad nadgrobnim plocama Zracite neobavestenoscu licemerjem. Tuposcu.
Zaga


Još uvreda

Kada neko na argumente odgovori uvredama tu je sve jasno, zato ni vama neću odgovoriti, a vi nastavite da živite u svom svetu i sa vašom istinom.


Quote: Ima ima dalmos (24

Quote:

Ima ima
dalmos (24 Maj, 2007 - 11:58)

Sjajnu omladinu!

Kako su samo hrabri i pametni ti omladinci. Došli pred sud da bi vređali porodice osuđenih, kakva inteligencija. Ima li šta pametnije nego sačekati majku "čoveka" koji je upravo osuđen na 40(35,30...) godina i unositi joj se u lice, psovati je ...


Okupljanje omladine DS-a i LDP-a ispred suda u vreme donošenja presude je vid pritiska na sud.Takođe i prisustvo šefa izvršne vlasti-predsednika Republike izricanju presude i hvaljenje sudija od strane ministra pravde.Da li će ministar pravde kuditi Vrhovni sud ako ukine prvostepenu presudu,pošto hvali prvostepeni sud?Šta ima da traži predsednik Republike i čelnik izvršne vlasti u prostorijama sudske vlasti?
Time se demonstrira superiornost partijske nomenklature i izvršne vlasti nad sudskom.


who the f is ovaj babic?!

koja li je tvoja logika, majke ti?! ti si sad, na samom kraju, kad je vecina posetila sudjenje kao neki fashion show, ti si nasao da palamudis o pritisku na sud, a za ove 3 godine ni jednom nisi primetio koliko se opstruira taj proces? ne busaj se da se predstavis kao da razmisljas i vladas informacijama, kad ovde nije niko blesav. osim mozda tebe.


Quote: who the f is ovaj

Quote:

who the f is ovaj babic?!
KafaJeGotova (26 Maj, 2007 - 02:19)

koja li je tvoja logika, majke ti?! ti si sad, na samom kraju, kad je vecina posetila sudjenje kao neki fashion show, ti si nasao da palamudis o pritisku na sud, a za ove 3 godine ni jednom nisi primetio koliko se opstruira taj proces? ne busaj se da se predstavis kao da razmisljas i vladas informacijama, kad ovde nije niko blesav. osim mozda tebe.


Mladi "Skojevci" ispred suda,predsednik Republike u sudu-to nije fashion show već jasan signal sudskoj vlasti ko je "gazda".Još i ministar pravde koji hvali sudsku odluku koja je podložna žalbi čime vrši pritisak i na Vrhovni sud da slučajno ne ukine "hvaljenu" presudu.
To nije nezavisno sudstvo već direktan pritisak političkih stranaka i izvršne vlasti na sudsku vlast.
Najveću moguću opstrukciju postupka je izvršio Kljajević-provereni sudijski kadar Batića i LDP-a,koji nije bio sposoban da završi postupak već je napustio suđenje u toku.


Babic wrote:

Quote:
Ima li šta pametnije nego sačekati majku "čoveka" koji je upravo osuđen na 40(35,30...) godina i unositi joj se u lice, psovati je ...

Pa Babicu, jel ta majka nekad negde rekla da joj je zao sto je njen sin ubio premijera ili pomagao u udruzenom zlocinackom poduhvatu?

Ja vala nigde ne procitah da ta majcica zali sto je Zoran, takodje neciji sin, takodje neciji tata, takodje neciji suprug, ubijen...

Misli malo. Ne bacaj se po tasaturi ko nezrav.

A to sto si rec covek stavio pod znake navoda, govori da tvoja podsvest takodje me misli da je on covek. Ili ne znas da pises. Nesto jeste. Bolje ovo prvo. Za drugo ima leka, ima pravopis.

Hag


citirali ste babićevo citiranje mog komentara :)

Da li treba linčovati svakog člana šire familije ubica koji se nije ogradio od istih. I da li možete da zamislite kako svaki član porodice organizuje svoju konferenciju za novinare na kojoj se javno odriče ubice. Ti ljudi imaju pravo da veruju u nevinost svojih najbližih, i u zaveru i ...
Poenta je baš u tom pravu da misle drugačije, i da nisu učinili nikakvo krivično delo, i da ga time što misle drugačije i dalje ne čine.
Što se tiče znaka navoda nisu tu slučajno, i svoje mišljenje o ubicama sam već izneo na ovom blogu


Dalmos,

oprosti što sam tvoj citat pripisala drugom. Opet bih isto napisala.

Ne treba nikog linčovati, bar što se mene tiče, ali ne treba ostavljati prostora za veličanje ljudi koji su ubojali vezane ljude, ubili premijera, Stambolića zalili u živi kreč, ubili Čuruviju, Ibarska magistrala...

Sve su to isti ljudi.

Mama ima pravo da misli šta god hoće o svom sinčiću. Zanimljivo je i da se nikada nisu pitale te mamice i ženice oklen kuće, kola, lova... Od plate?

Znale su one odlično šta im radi familija. I nije ubistvo premijera prva stvar koju su učinili.

Recimo, Zvezdan je bio u ratu u Bosni. Šta misliš da je tamo radio? Prepoznao ga je jedan logoraš koji je mučen od iste te cvećke. Sve ima na ICTY, listaj, gugluj ako hoćeš da znaš.

Sad, kad vidim ovu fotku, ne znam da li mamica treba da se brine. Treba ako im oduzmu imovinu. Onda da, onda nema više (nezasluženo) lagodnog života. A ako je mogla da očekuje drugačiji kraj, ja stvarno ne znam šta je njoj u glavi, a ni ostalim mamam, sestrama, ženama...

Razumeš!

Hag


slažem se, gotovo u potpunosti

Ova je rasprava započeta zbog ponašanja omladinaca ispred suda, koje sam okarakterisao kao jadno, bedno, glupo i nazvao ga lešinarenjem.

Da je to uradila spontano okupljena masa, ne bih tome pridavao nikakav značaj, ali su to bili organizovani predstavnici političkih subjekata koji su, na žalost, takvi kakvi su, trenutno naša jedina nada. Od njih očekujem odgovorno ponašanje a ne spuštanje na takav nivo, jer time samo jačaju svoje političke protivnike i guraju ovu zemlju u provaliju.Podsetiću vas da od 2000. godine radikalna stranka beleži konstantan rast, a da pritom "demokratski blok" (kako god to danas smešno zvučalo ima pod svojom kontrolom 90% medija, što je, uzgred još jedan pokazatelj koliko tapkamo u mestu, jer se mediji i dalje dele na ds-ove, dss-ove, ldp-ove, srs-ove ...

Što se tiče osuđenih, potpuno se slažem sa vama.


Uzas,

sta je njima zasmetalo . Deca se ne radjaju kao monstrumi, roditelji od njih naprave monstrume, svojom nebrigom i/ili zlostavljanjem. Zato nemam nimalo razumevanja za njih, niti opravdanje. Cak, sta vise, mislim da bi trebalo da snose veliku odgovornost za sve zlocine koje su pocinila njihova deca.


Slazem se

da je bolje ovako;-)


Dalmos ....ne seri...

Ima li šta pametnije nego sačekati majku "čoveka" koji je upravo osuđen na 40(35,30...) godina i unositi joj se u lice, psovati je ...

ima li sta pametnije nego sacekati oca dvoje dece - poprilicno copavog ,pritom - i sjuriti mu metak kroz srce...i osuditi ga na...
a/veciti mrak
b/vecito secanje
c/samo...secanje
...a posle se cinicno smejuljiti...whats the glory in this ?


Ne seri je strašan argument! Hvala!

Vaše jednoumlje i ostrašćenost, nesposobnost da se čuje tuđe mišljenje, zadojenost mržnjom prema svima koji ne misle baš kao i vi... strašno podseća ne na radikale nego na jednu mnogo goru ideologiju koja nas je sahranila u ovaj bezdan.

"ima li sta pametnije nego sacekati oca dvoje dece - poprilicno copavog ,pritom - i sjuriti mu metak kroz srce...i osuditi ga ..."

Ljudi koji su to uradili su bili u sudu i dobili su maksimalne kazne koje zakon može da im izrekne(po meni ne i dovoljne),nalogodavce ćemo teško videti u "specijalnim" klupa , bar jos neko vreme, ali to sigurno nisu ona trudnica ili ona baka koje su hrabri pioniri dočekali ispred suda.


Ti ili si ogranicen...

ili se sjajno foliras ...
pa ok - za tvoju informaciju : junak i patriota ima jos par presuda u vezi svog patriotskog junacenja, ako nisi znao - trudnica i baka su samo kolateralna steta ...verovatno mnogo manja nego sto je "lik koji ima petlju" naneo celoj Srbiji...uostalom ...poprilicno "trudnica" i "baki" ima daleko bolju licnu zastitu nego sto ju je imao pokojniPremijer ...ne pravi se naivan i prekini da lamentiras ...hoces pristojnost i razumevanje za ekipu koja je osakatila buducnost moje dece ?Zalutao si, prikane ...sacekaj da Kurir otvori blog, ili idi na onaj sajt prepun postovaoca "el commandantea" ...al meni nemoj da pokusavas da uvalis ostrascenost, pristojnost, etc ...posle 12.marta nisam kupac za to


"junak i patriota ima jos

"junak i patriota ima jos par presuda u vezi svog patriotskog junacenja, ako nisi znao - trudnica i baka su samo kolateralna steta"

Ima, ali da je dobio i trista godina, izašao bi za 40. Protivnik sam smrtne kazne, ali doživotna robija je nešto što po meni mora da postoji, zbog ovih i sličnih persona.

Ograničenost je kvalifikacija koju možete pokušati da primenite na sebi, jer je to jedino objašnjenje za vaš stav da ovde treba da postuju samo vaši istomišljenici.

Što se kurira tiče, nikada ga nisam držao u rukama,jer ne želim ni jednim dinarom da finansiram to smeće, a njihovu web stranicu posećujem u retkim prilikama kada me neka afera vezana za njihovo piskaranje zainteresuje.Ovde, pak, postoje ljudi koji ih već u osam sati ujutro citiraju, pošto su verovatno pretplatnici.

"uostalom ...poprilicno "trudnica" i "baki" ima daleko bolju licnu zastitu nego sto ju je imao pokojniPremijer ...ne pravi se naivan i prekini da lamentiras ...hoces pristojnost i razumevanje za ekipu koja je osakatila buducnost moje dece ?"

Događaji ispred suda su na žalost pokazali da im je to obezbeđenje i potrebno, ekipa koja je osakatila našu budućnost je iza rešetaka(bar neposredni izvršioci), a vaš stav izjednačavam sa stavom da im treba zatrti seme , zaključno sa devetim kolenom.


Naprotiv - neistomisljenici i treba da se suceljavaju

...ne mislim da ikome treba zabraniti postovanje ovde ...Uvek me razveseli duel sa nekim "pravovernim plesacem" koji, narrrrravno ZNA da "...nije sve bas onako kako izgleda.." ...a kad ih pitas kako je - ne zna da ti kaze . To je filozofija D Cosica & dementne ekipe oko njega, i ja za to nemam vremena i nemam strpljenja da kupujem taj tresh....zivot su mi pojeli, kao i mojim roditeljima, uostalom..
Ne treba im zatrti seme - nit sam mislio nit sam rekao ...ali je zaista simptomaticno da im treba zastita, jel ? To vise govori o nama samima nego o necemu sto oni - svojim prisustvom, pa i ponasanjem, ocigledno podrzavaju...jel ? Tako bi trebalo po tebi da ispadne ? Treba ja da osecam krivicu sto sam besan dok mi se svrckaju sa onim iskezenim vukovima, trse se okolo sa agencijama za zastitu /cega ? od koga ? ...samih sebe, verovatno.../ - i sad ja treba da se osecam lose sto bi im svakome po kofu fekalija na glavu sipao...
e pa, vidis ...dosta mi je samopreispitivanja i samokritike ...svi ti ljudi tamo sto su ih ispsovali imali su pravo ...Dok smo se mi preispitivali i jeli g.... - ekipa se u miru pripremila i odradila posao kojim nas je vratila 200 god unazad....postedi me patetike o baki i trudnici, leba ti...zvucis ko Mihajlov...malo te zabole za Ruzicu, Jovanu i Luku ...jel ? BAKA je bitna.... - povraca mi se od ovakve zamene teza
Aj molim te , pre nego sto se opet izlupetas - bar RAZMISLI malo ....- probaj, ne boli....


"sacekaj da Kurir otvori

"sacekaj da Kurir otvori blog, ili idi na onaj sajt prepun postovaoca "el commandantea" "

"ne mislim da ikome treba zabraniti postovanje ovde "

Odlučite se koje je vaše mišljenje.

"Dok smo se mi preispitivali i jeli g.... - ekipa se u miru pripremila i odradila posao kojim nas je vratila 200 god unazad....postedi me patetike o baki i trudnici, leba ti...zvucis ko Mihajlov...malo te zabole za Ruzicu, Jovanu i Luku ...jel"

Znam da se ponavljam, ali stih "KO NE MISLI OVAKO TAJ KLEVEĆE I LAŽE" je definicija onoga što vi ovde pišete. Ko god se ne slaže sa vama, i nije jeo ta g... sa vama zajedno, automatski je i onaj koga "malo zabole za Ružicu, Jovanu i Luku".Samo ste vi ti koji poštujete ono što je Zoran za života uradio,i ono što nam je ostavio u nasledstvo...Deca već u srednjoj školi uče principe logičkog razmišljanja, a ovakvo zaključivanje je dato kao elementarni primer pogrešne dedukcije.

"i sad ja treba da se osecam lose sto bi im svakome po kofu fekalija na glavu sipao...
e pa, vidis ...dosta mi je samopreispitivanja i samokritike "

Ma ne,bože sačuvaj, treba da se ponosite time,da širite svoje ideje drugima, siguran sam da je to pravi put u bolju, evropsku, Srbiju.
A i samopreispitivanje je kod vas davno prevaziđeno, što pokazuje visok stepen inteligencije.
Ovo slobodno odštampajte i okačite na zid, sjajno ste sebe definisali u samo dve rečenice!


Samo jedno pitanje ....

u vezi trudnice...
Jel to zena opt Aleksandra Simovica ?
Jel BEZGRESNO ZACELA ?
Offtopic ...al morao sam da pitam - naravno, bez obzira KO je trudnica, treba biti pristojan
2. pitanje /nagradno/ : Ko ima vece POLICIJSKO obezbedjenje - Legijina zena ili Nata Mesarovic ?

Kapiras ?...ili cu opet da fasujem neku etiketlu, eda bi ti bilo lakse ? Da pojasnim svoj stav - ovde se raspravlja o smaknucu prvog coveka jedne - kakve - takve - zemlje...a tvoji komentari me podsecaju na proteste ljubitelja slavuja povodom izgradnje aerodroma...Ljudi IMAJU pravo da budu besni zbog svega toga ....ljudi IMAJU pravo da ponekad i predju granicu kada pobesne - zato su ljudi , a ne roboti...Ako predju granicu - ne brinem se da vec neki brizan Jocicevac nece hitro reagovati...ionako ih ima POPRILICNO oko "sirotih baki i trudnica"....Sve to je jako slicno onoj prastaroj prici kako je Djindjic mafijas i svercer...pa da je tako bilo - zar ga ne bi Cobe prvi sa APETITOM uhapsio i ukatancenog slikao ?!?!?
to je sustina mog reagovanja na tvoje pisanje - ako je u pitanju RAT protiv mafije - i onih koji je PODRZAVAJU -a da ne podrzavaju to sto su njihovi najmiliji uradili, ne bi ni bili tamo jel..- dakle, ako je u pitanju rat, i opredeljivanje...onda mislim da ljudi imaju pravo da pokazu sta i koliko misle o svemu tome...Nadam se da sam i sa ovih par recenica predstavio sebe i svoje stavove i da si sada stekao malo potpuniju sliku......btw - lepo je zavaliti se, kasapiti neciji komentar , raditi copy/paste i praviti se veci katolik od pape...ugodna je to uloga, mada malo gotovanska...pomisljam da ti je poslastica da nekako pokusas da ljude dovedes u situaciju da ti se pravdaju....hm.... - upravo zato moje pravdanje i dalje objasnjavanje stavova tebi licno - posto nisam primetio da je nekome jos nesto bilo sporno - prestaje ....ako do sada nisi shvatio sta sam hteo da kazem , nema pomoci - bar ne od mene


Green,

to ce se dogoditi kada se nasi sudovi ociste od udbaskog sljama, a advokati porodice Djindjic dobiju priliku da ispitaju u unakrsnom ispitivanju sve svedoke koje su pozvali, a cije je svedocenje sud oznacio kao nebitno (dakle, Kostunicu, Jocica i ostatak kamarile).

Istina se ne moze sakriti. Nikada...


'el to istina?

Quote:
Istina se ne moze sakriti. Nikada...

... u božije uši.


sto rece jedan,

cim cujem ono nikada ja pripashem.


e onda...


mozda kao budala

zato sto je svako ko iole razmislja, pazljivo slusa i gleda,jasno ubedjen da ulemek nema veze sa ubistvom i da je zrtva kompromisa izmedju moralnih i nemoralnih s tim da se oni vise ne razlikuju. a da se cela prica sto pre zavrsi.
zar neko stvarno misli da se on predao u nadi da ce ga nova vlast osloboditi?? kada se iko u srbiji predao??

mozda je samo mislio da ga nova vlast nece ubiti?

mogao je da pobegne zauvek, ali Nije! porazmislite ipak malo o tome, makar.

ili, misaone igre radi, porazmislite o citavoj stvari sa kao pred-ubedjenjem da je on nevin! - karte ce se potpuno drugacije otvoriti...!

(samurai jack inace glasa za DS i G17, i cak postuje par ljudi iz LDPa, barem njihovu inteligenciju...)


DA

Razmisljao sam ja i o tome, zasto se predao.
Ipak, njegova odbrana (a o Zvezdanu da i ne govorim) ne lici mi na odbranu nevinog coveka.

moje licno misljenje jeste da su ta dvojica pobila mnogo ljudi u razne svrhe.
Tako, ako kojim slucajem i nisu ubili premijera greska nije velika...


Nije se on predao...

...njegovim gazdama se učinilo da je vreme da se pojavi na sudu i pomogne DSS-u da dobije predsedničke izbore. Setite se Mihajlova i optužbi koje je izgovorio ( pročitao Tijanićev tekst - stilska analiza kaže da je Tijanićev, jer samo je on u stanju napisati ovakvu rečenicu - "Neka se Živković i neka se Tadić...")...Zato su svi,sva minastarstva sile, šefovi kabineta i direktor javnoga servisa, išli sa njim na dogovor u noći tzv. predaje.
Potpuno se slažem sa onim što je u Poligrafu rekao danas Srđa Popović, a Srđa misli da je on bio celo vreme u Beogradu. Da je po uvođenju vanrednog stanja otišao do svojih bosova da pita šta dalje, a ovi ga sklonili, držali i na kraju poslali na sud da bi njihovi politički favoriti dobili izbore i imali u ruci sve poluge vlasti, sve pravne mehanizme za ukidanje suda, za abolicije, za postavljanje svojih ljudi na sve moguće pozicije. No, glup dil sa glupim ljudima, što kaza Beba u sudnici.


integralni text susreta bebe i legije u sudnici >>

da li se beba ovde ponasa nevino???
- pri citanju, molim koristiti sve raspolozive psiholoske mehanizme, i aktivno zamisljati scenu...

podnaslov bi mogao biti: "ne smem prestati da pricam, uh"

1. da li je tačno da je bila večera kod Dragoljuba Markovića 2001. godine na kojoj su bili prisutni prvookrivljeni Milorad Ulemek, Čedomir Jovanović, Ljubiša Buha, Dragoljub Marković i svedok prisutni Vladimir Popović koja je za temu imala prodaju oko 700 kilograma heroina kao državni posao pod okriljem državne bezbednosti i koji je trebao da realizuje i prema tvrdnji prvookrivljenog Milorada Ulemeka realizovan je u tri susedne zemlje preko reke uz pomoć i posredovanje u realizaciji tog posla pripadniak JSO-a, da li je kasnije.

2. bilo susreta u stanu kod svedoka Vladimira Popovića i da li je bilo uopšte govora o prodaji heroina, o tome na koji način treba da se od prodaje ostvarena dobit koristi i da li je potrebno da se kupi određena oprema od prodaje heroina za potrebe Jedinice za specijalne operacije.

Naime, ja ću Vas, svedoka Vladimira Popovića upoznti u odnosu na ove protivrečnosti sa onim što je tvrdio prvookrivljeni Millorad Ulemek. Svedok Vladimir Popović : Ne morate, ja to znam sve.
Predsednik veća: Znate šta, to što Vi znate, to je drugo pitanje, ali ja ću Vas ukratko bar, bez citiranja, ali ću Vas upoznti upravo sa tim da je prvookrivljeni u svojoj odbrani rekao, da je nakon hapšenja Slobodana Miloševića pozvan bio od Čedomira Jovanovića da dođe u znak zahvalnosti, da nije pala srpska krv prilikom te akcije hapšenja Slobodana Miloševića, da dođe na večeru kod Dragoljuba Markovića, da su bili prisutni ljudi kao što sam naveo i da je došlo do spontanog razgovora u kome je predloženo da se proda 700 kilograma heroina koji je zaplenjen, da ste Vi pitali o tome prvookrivljenog Milorada Ulemeka, da je on rekao da je upoznat sa tom akcijom policije, da ta droga postoji, a da ste Vi izjavili da niko nije lud od strane države da tako nešto uništi nego to država radi i prodaje. Dakle, da ste učestvovali u tome i da ste se dogovorili i da je on rekao takođe da će on osmisliti akciju, ali da će obavestiti i svoje pretpostavljene starešine, a da je neko od prisutnih, Čedomir Jovanović konkretno, rekao "pa mi smo država, mi smo ti ljudi" i da to Vi garantujete. Dakle, na te okolnosti treba da se suočite, pogledajte jedan drugog u oči i raspravite o istinitosti njegove odnosno Vaše tvrdnje kojom ste Vi negirali to.

Svedok Vladimir Popović: Samo mi tehnički recite kako to ide. Ko se prvi kome obraća?
Predsednik veća: Suštinski, to je znači spontanitet je potreban da bi Vi eventualno započeli ili prvookrivljeni nebitno, ali je predmet i tema upravo ove protivrečnosti u iskazima.
Svedok Vladimir Popović: Je li mogu ja, je li to nije problem?

Predsednik veća: Možete, ništa nije sporno. Okrenite se samo pogledajte jedan drugog u oči pa raspravite o istinitosti tih tvrdnji.

Svedok Vladimir Popović: Znači, tvrdnje te koje ste izneli su potpuno netačne, pošto sa Vama nikad u životu nisam bio u Surčinu, nikada u životu, ni pre podne, ni popodne, ni uveče, ni na kafi, ni na piću nismo se sreli u kolima. Nikada znači nisam bio u Surčinu, pa samim tim nisam mogao da budem ni na toj nekoj večeri koju ste izmislili. Sa Vama sam bio na večeri, sa Vama sam se video nekoliko puta. Svaki od tih puta sam ovde manje-više ponovio. Na večeri sam bio samo jedan jedini put u životu i to onoj večeri koju sam ovde pominjao u restoranu "Cepter" gde sam se pojavio poslednji i gde ste sedeli sa ljudima koje sam pomenuo. Nikada u svom životu sa Vama nisam pričao ništa na temu droge, ni na zezanju, ni u ozbiljnom sem kad sam bio prisutan na tom sastanku 7. januara kada je Zoran Đinđić sa Vama sa Čumetom razgovarao i ovo što sam već ovde ponovio. Prema tome, ja znam da su Vas naterali da to kažete. Znam da je nažalost to deo jednog lošeg dila koji ste spojili sa ljudima jako glup, zato što ja nikada nisam bio u Surčinu sa Vama. Nikada. Znači ja sam se sa Vama video, ja to ne krijem, video sam se 4 ili 5 puta. Razgovarao sam 2 ili 3 puta telefonom. Spreman sam da idem na sve poligrafe, za svaki od ovih naših viđenja postoje svedoci. Vi i ja se nikada u životu nismo videli sami. Nikada nigde sami se nismo sreli, nismo porazgovarali, nismo se kada smo bili u zajedničkim prostorijama izdvojili sa strane 2 sekunde i nešto porazgovarali. Nikada, izuzev jedne situacije, to sam prošli put pomenuo, kada sam Vas sreo na ulasku u zgradu Vlade, kada je bilo otkrivanje masovnih grobnica, kada ste mi u kratkim pantalonama rekli da bi bilo dobro da se vidim sa Subotićem da one pare da Keswneru i da bi to bilo dobro jer bi to malo pomoglo Jedinici. Prema tome, voleo bih evo sada ovde da meni kažete te detalje ako smo bili na večeri i kada je to bilo, kada je to bilo, kada sam ja to došao, koji je to deo bio i iz kog razloga ste imali potrebu takvu stvar da izmišljate i da lažete kada je i Vama i meni i svima ona potpuno smešna.

Okr. Milorad Ulemek: Jeste li završili?

Svedok Vladimir Popović: Jesam. Prvi deo, da.
Okr. Milorad Ulemek: Mogu ja sudijo?
Predsednik veća: Izvolite slobodno se suočite.
Okr. Milorad Ulemek: Prvookrivljeni Milorad Ulemek, alijas Sava Kovačević, kako ste me nazvali. Gospodine Popoviću, prvo, to što Vi ovde pričate, tu priču, tu priču pričajte u Beču, pričajte pred Vašim poslodavcima iz stranih obaveštajnih službi...
Svedok Vladimir Popović: Dobro. Nemojte politiku. Vratite se na suočenje. Dajte da pričamo o večeri gde sam pričao o drogi, pa posle da pričamo ako imate neku zamerku na ovo. Vratite se na drogu. Kada smo Vi i ja bili na večeri u Surčinu? Ja kažem, nisam bio nikada, nisam bio nikada. Neću da Vas teram da se kunete u decu, zato što ne možete da se kunete u decu, jer lažete. Nikada u životu sa Vama nisam bio u Surčinu. Recite sada zašto lažete? Vratite se posle na priču šta Vam se ne dopada iz moje priče. Da li sam ja strani plaćenik ili nisam, to nema nikakve veze sa ovim. Kada smo Vi i ja bili u Surčinu na toj večeri gde sam ja Vama rekao, "ajde da prodajemo drogu". Kada?
Okr. Milorad Ulemek: Gospodine Popoviću, prvo ja Vas nisam prekidao dok ste Vi pričali šta ste pričali. S obzirom da ste Vi bili takav pobornik demokratije, jeste da ovo nije parlament, ali budite bar malo parlamentarni pa saslušajte šta imam da kažem.
Svedok Vladimir Popović: Recite za ovu temu droge.
Okr. Milorad Ulemek: Što se tiče te droge, za koju se Vi pravite blesavi...
Svedok Vladimir Popović: Ja se pravim blesav. Dobro.
Okr. Milorad Ulemek: Da nikada nije bila večera, da se nikada nismo videli u Surčinu, da nikada nismo razgovarali o tome, takođe isto što pričate da nikda niste bili u Šilerovoj, mada to sudija nije napomenuo...
Svedok Vladimir Popović: Kada sam bio u Šilerovoj?
Okr. Milorad Ulemek: Kada ste bili u Šilerovoj?
Svedok Vladimir Popović: Kada?
Okr. Milorad Ulemek: Bili ste u junu u Šilerovoj 2002. godine.
Svedok Vladimir Popović: Stidite se. Stidite se.
Okr. Milorad Ulemek: Pa, Vi treba da se stidite.
Svedok Vladimir Popović: Ja?
Okr. Milorad Ulemek: Vi treba da se stidite.
Svedok Vladimir Popović: Kako Vas nije sramota?
Svedok Vladimir Popović: Pa, nikada u životu nisam bio u Zemunu, a ne u Šilerovoj. Pa to se zna. Pa nikada u životu nisam video Spasojevića.
Okr. Milorad Ulemek: Gospodine, niste videli Spasojevića?
Svedok Vladimir Popović: Nikada u životu.
Okr. Milorad Ulemek: Gospodine Popoviću...
Svedok Vladimir Popović: Kada?
Okr. Milorad Ulemek: P ošto ste Vi mene nazvali manipulantom, ja moram da Vam kažem...
Svedok Vladimir Popović: Tačno.
Okr. Milorad Ulemek: Vi ste moj guru. Vi ste moj idol.
Svedok Vladimir Popović: Molim?
Okr. Milorad Ulemek: Guru, znate šta znači guru?
Svedok Vladimir Popović: Mnogima sam ja idol. Pustite sada to. Recite meni kada sam ja video Spasojevića.
Okr. Milorad Ulemek: Kada ste videli Spasojevića?
Svedok Vladimir Popović: Kada?
Okr. Milorad Ulemek: Desetine puta.
Svedok Vladimir Popović: Kada? Kažite jedan.
Okr. Milorad Ulemek: Jedan.
Svedok Vladimir Popović: Jedan.
Okr. Milorad Ulemek: Evo reći ću.
Svedok Vladimir Popović: Ajde.
Okr. Milorad Ulemek: 6. oktobra u Surčinu u kancelarijama Dragoljuba Markovića.
Svedok Vladimir Popović: Nisam bio 6. oktobra u Surčinu.
Okr. Milorad Ulemek: Hoćemo dalje?
Svedok Vladimir Popović: Nisam bio. Pa, onda kažite 7-og, pa nemojte da lažete. Nema potrebe da lažete. Ja ne krijem ono što sam radio. Nema potrebe da izmišljate. Kako Vas nije sramota. Bili ste najmoćniji čovek države. Tresao se Beograd od Vas, pa budite muško pa recite jesam, naterao me je taj i taj da lažem. Niste sa mnom nikada bili na večeri u Surčinu. Nikada. Nikada nisam bio u Šilerovoj, nikada nisam video Dušana Spasojevića. Da sam video, pa nemam razloga da kažem da ne bi rekao.
Okr. Milorad Ulemek: Gospodine Popoviću nemojte da se uzbuđujete.
Svedok Vladimir Popović: Pa, ne. Ne mogu da verujem da ste Vi komandant...
Okr. Milorad Ulemek: Pa, ne mogu ni ja mnogo šta da verujem pa mi se evo dešava gospodine Popoviću.
Svedok Vladimir Popović: Nemojte da lažete mene. Nemate potrebe mene. Ja nisam protiv Vas. Ja Vas nisam vređao. Nema razloga da me lažete. Nema razloga da izmišljate.
Okr. Milorad Ulemek: Vi ste uz mene. Da, hvala. Kao što ste bili...
Svedok Vladimir Popović: Ne treba da mi zahvaljujete.
Okr. Milorad Ulemek: Kao što ste bili uz Premijera je li tako?
Svedok Vladimir Popović: Molim?
Okr. Milorad Ulemek: Molite se u crkvi. Dobro Vi čujete šta ja Vama kažem. Gospodine Popoviću...
Svedok Vladimir Popović: Da. Slušam, recite.
Okr. Milorad Ulemek: Slušate?
Svedok Vladimir Popović: Da.
Okr. Milorad Ulemek: Mislim...
Svedok Vladimir Popović: Kažite kada sam bio u Šilerovoj i kada sam video Spasojevića? Pa, to su teme o kojima...
Okr. Milorad Ulemek: Kada ste bili u Šilerovoj? Reći ću Vam. Bili ste u junu mesecu 2003. godine.
Svedok Vladimir Popović: Sa kim sam bio?
Okr. Milorad Ulemek: Sa kim ste bili?
Svedok Vladimir Popović: Da.
Okr. Milorad Ulemek: Bili ste gospodine Popoviću sa Čedom Jovanovićem i bili ste sa Dragoljubom Markovićem kada je upravo bila afera oko svađe Ljubiše Buhe Čumeta i Dušana Spasojevića.
Svedok Vladimir Popović: Ja sam bio?
Okr. Milorad Ulemek: Vi ste bili jedan od učesnika koji je trebalo da pomiri njih dvojicu.
Svedok Vladimir Popović: Je li Vi znate da sam ja u to vreme imao policijsko obezbeđenje? Je li to znate?
Okr. Milorad Ulemek: Ne znam. Moguće.
Svedok Vladimir Popović: E, pa ja ću Vam reći. Imao sam u to vreme policijsko obezbeđenje i policijska vozila i imao sam policijski eskort. Nikada u Beogradu nisam išao nigde, ni od moje kuće do zgrade Vlade, a da nije najmanje njih četvorica bilo sa mnom. Znači ako sam odlazio u Šilerovu, dolazila su i ta četvorica. Od te četvorice, trojica danas rade i dalje u policiji i sva trojica su u neposrednom obezbeđenju funkcionera današnje Vlade, pa valjda bi oni bili svedoci pa bi mogli to da potvrde. Nikada u životu...
Okr. Milorad Ulemek: Gospodine Popoviću, to je Vaša priča. To je Vaša priča.
Svedok Vladimir Popović: To nije moja priča, to su činjenice koje mogu da se provere. Ja ne izmišljam.
Okr. Milorad Ulemek: Koje činjenice?
Svedok Vladimir Popović: To su stvari koje, Lukoviću, nikada u životu nisam bio u Šilerovoj i Vi to znate i to znaju svi okrivljeni i to znaju svi ovde advokati i to zna cela javnost. Spletom okolnosti možda bi bio da me je neko nekada zvao ili da sam trebao. Nisam ja bežao od toga. Nikada čuo za Šilerovu nisam do 2002. godine i do početka to kada ste me proganjali i kada ste raspisivali poternice za mnom i po novinama pisali tekstove. Tada sam prvi put čuo za Šilerovu. Nikada nisam bio. Da sam bio rekao bih. Mislim, šta je to problem?
Okr. Milorad Ulemek: Bili ste. Bili ste gospodine.
Svedok Vladimir Popović: Pa, nisam bio. Možete da lažete Vi do sutra, ali ja se uopšte čudim zašto imate potrebe da lažete. Vi...
Okr. Milorad Ulemek: Nemam ja gospodine Popoviću da lažem.
Svedok Vladimir Popović: Pa, imate potrebe. Napravili ste...
Okr. Milorad Ulemek: Gospodine Popoviću ja da sam hteo da lažem, ja se ne bih predavao i ne bih ovde dolazio mečki na rupu.
Svedok Vladimir Popović: Nije tačno. Imali ste drugi plan. Obećali su Vam drugu stvar ovi sa kojima ste pravili taj glupi pakt i naterali...
Okr. Milorad Ulemek: Je li možete nešto konkretnije da mi kažete o tome pošto vidim da znate sve moje planove?
Svedok Vladimir Popović: Hoću. Na ministra policije Jočića i na Bulatovića, onog sa kojim ste ostali nasamo u kancelariji njegovog kabineta one noći kada ste dovedeni, neobrijani i sav izujedan i kada su zvali frizerku. Ja Vam kažem frizerka je došla iz beogradske policije da Vas šiša i brije.
Okr. Milorad Ulemek: Loši su Vam informatori.
Svedok Vladimir Popović: Nisu mi loše informacije. Tačne su mi informacije i onda ste jednog trenutka tražili da iz kancelarije izađu Guri i da izađe Milošević i ostali ste u tom kabinetu sami sa Jočićem i sa Bulatovićem, najmanje sat i po vremena i dogovorili se da dođete sutra ili prekosutra ovde da Vaši advokati sutra izmišljenu priču sa, i te gluposti, da odmah krenete da optužujete mene i bivšu Vladu za prodaju droge...
Okr. Milorad Ulemek: Loše su Vam informacije gospodine Popoviću.
Svedok Vladimir Popović: Nisu mi loše informacije. Napravili ste sa glupim ljudima glup pakt i zbog toga danas ovde ispaštate. Potpuno bez potrebe ste ubacili jednu stvar koja je netačna, pri tome ste našli jednu vrlo jaku kariku, a to sam ja, koji nikada sa Vama u Surčinu nije bio, koji se nikada nije video sa Dušanom Spasojevićem i koji nikada nije bio u Šilerovoj. Verovatno ste pretpostavili da jesam, možda, pa ste zato to rekli, ali da ste se malo bolje raspitali, oni i Vi i saznali da je ta stvar, saznali bi da je ta stvar nemoguća i nikada ne bi imali tu stvar potrebu da pričate nego bi pričali neku drugu stvar. To sa drogom, da je tačno, to nema nikakve veze sa ovim za šta ste Vi ovde optuženi i zašto bi Vi u svoju odbranu iznosili nešto što Vas dodatno uvaljuje u neko kriminalno delo.
Okr. Milorad Ulemek: Ja samo odgovaram na pitanja gospodina predsedavajućeg.
Svedok Vladimir Popović: Ali nema razloga zato što je koncept koji ste napravili bio u stvari taj da se ne priča ovde o tome ko je ubio Zorana Đinđića i šta ste Vi radili i gde ste se krili i ko Vas je krio i zašto Vas je krio, kao što sam i danas rekao. Evo kažem i Vama, spremate bekstvo iz zatvora. Ceo Beograd to zna. Šaljete ljude u Dubai da organizuju službu za obezbeđenje kojima ćete da odete.
Okr. Milorad Ulemek: Loše ste informisani gospodine Popoviću.
Svedok Vladimir Popović: Dobro. Loše sam informisan ali te mnoge moje loše informacije su se pokazale kao tačne i niko se tim mojim...
Okr. Milorad Ulemek: Nešto nisam primetio gospodine Popoviću.
Svedok Vladimir Popović: Niko se tim mojim lošim informacijama...
Okr. Milorad Ulemek: Nisam nešto primetio. Sve informacije koje ste iznosili...
Svedok Vladimir Popović: Loše primećujete.
Okr. Milorad Ulemek: Dobro. Sudija hoće li još dugo ovako ili, mislim ja mogu do sutra ovako, ali ja Vam kažem, ja ostajem pri onome što sam rekao.
Svedok Vladimir Popović: Lažete.
Okr. Milorad Ulemek: Odgovorno tvrdim...
Svedok Vladimir Popović: Lažete. Evo kažem Vam u lice, lažete. Nikada sa Vama u Surčinu nisam bio.
Okr. Milorad Ulemek: Vi lažete. Vi ste gospodine u problemu jer ste Vi...
Svedok Vladimir Popović: Ja u problemu?
Okr. Milorad Ulemek: Vašim ponašanjem i Vašim malverzacijama, Vašim zloupotrebama, možda i doveli do toga da pokojni Premijer bude ubijen.
Svedok Vladimir Popović: Dobro. To u nekom drugom sudu i u nekom drugom životu.
Okr. Milorad Ulemek: Pa, naravno.
Svedok Vladimir Popović: Lažete da sam bio sa Vama u Surčinu.
Okr. Milorad Ulemek: Ne. Vi lažete.
Svedok Vladimir Popović: Nikada sa Vama u Surčinu nisam bio, nikada sa mnom niste pričali o drogi...
Okr. Milorad Ulemek: Gospodine Popoviću, ja potpuno shvatam da ste Vi isfrustrirani i da Vi ovo morate da pričate da bi sebe oprali od nekih Vaših priča i kombinacija koje ste pravili, ali ja sam Vam rekao to pričajte u Beču, nemojte ovde da pričate.
Svedok Vladimir Popović: A što? Je li pričam, nije srpski ovo što sam rekao?
Okr. Milorad Ulemek: Pa, ne znam Vi ste rekli da...
Svedok Vladimir Popović: Je li Vi razumete šta sam rekao?
Okr. Milorad Ulemek: Pa možda i ne razumem, ali ja spadam u one...
Svedok Vladimir Popović: Hoćete još jednom da Vam kažem? Lažete Lukoviću, lažete da sam bio sa Vama u Surčinu. Nikada sa Vama u Surčinu nisam bio. Nikada. Kao što lažete da ste u mom stanu pričali sa mnom o drogi, u mom stanu ste pričali sa Stankom Subotićem o tome kako imate informacije hrvatske obaveštajne službe...
Okr. Milorad Ulemek: To nije tačno. To ste Vi izmislili.
Svedok Vladimir Popović: I to sam izmislio?
Okr. Milorad Ulemek: To ste izmislili.
Svedok Vladimir Popović: Pa, postoji svedok koji je živ, Stanko Subotić.
Okr. Milorad Ulemek: Pa, normalno koji je Vaš čovek i koji je Vaš kolega. Uopšte ne sumnjam da će on doći i da će potvrditi to što pričate.
Svedok Vladimir Popović: Je li i on trgovao drogu? Je li i on zato bio u stanu?
Okr. Milorad Ulemek: Ja to ne znam.
Svedok Vladimir Popović: Što niste već kad ste pominjali da ste u mom stanu pričali o drogi, da je u stanu bio i Stanko Subotić? Što to niste rekli?
Okr. Milorad Ulemek: To gospodine Popoviću, ja u Vašem stanu kada sam pominjao tu priču, ja sam rekao da sam pričao sa pokojnim Premijerom o nekim drugim temama.
Svedok Vladimir Popović: Kada to? U mom stanu?
Okr. Milorad Ulemek: U Vašem stanu.
Svedok Vladimir Popović: A gde sam ja bio?
Okr. Milorad Ulemek: Vi ste bili tu.
Svedok Vladimir Popović: Pa, šta ste pričali sa Premijerom?
Okr. Milorad Ulemek: Šta sam pričao sa Premijerom?
Svedok Vladimir Popović: Da.
Okr. MILORAD Ulemek: Ja sam to objasnio.
Svedok Vladimir Popović: Pa, ne. Kažite meni, pa bio sam tu. Jeste li šaputali sa Premijerom ili ste pričali glasno?
Okr. Milorad Ulemek: Ne. Glasno smo razgovarali.
Svedok Vladimir Popović: Pa, onda sam znači čuo i ja. Recite mi sada, podsetite me šta ste pričali sa njim?
Okr. Milorad Ulemek: Znate Vi dobro šta sam ja pričao.
Svedok Vladimir Popović: Znam. Rekli ste da ste dobili informaciju od hrvatske...
Okr. Milorad Ulemek: Ne. To Vi sada izmišljate, petljate Stanka Subotića jer znate da ne može da se operete od tog susreta jer sam ja na taj susret došao sam, a Vi dobro znate pošto sam došao sam da me je vratilo obezbeđenje Stanka Subotića i da se to nije desilo...
Svedok Vladimir Popović: Pa, to sam ja rekao. Niste Vi.
Okr. Milorad Ulemek: Ja?
Svedok Vladimir Popović: Ja sam to rekao.
Okr. Milorad Ulemek: To sam ja rekao pre Vas.
Svedok Vladimir Popović: Ne. Niste to rekli. Kao što niste pomenuli da je u stanu kod mene bio Stanko Subotić. Zašto niste pomenuli?
Okr. Milorad Ulemek: Zato što nije bio tema Stanko Subotić.
Svedok Vladimir Popović: Pa, ne, ali znači jeste li pričali o drogi sa mnom pred Stankom Subotićem?
Okr. Milorad Ulemek: Ne.
Svedok Vladimir Popović: A šta je on, zatvorio uši dok ste pričali sa mnom o drogi?
Okr. Milorad Ulemek: Molim?
Svedok Vladimir Popović: Pa, šta je radio Subotić dok ste sa mnom pričali o drogi?
Okr. Milorad Ulemek: Prvo, ja...
Svedok Vladimir Popović: Je li bio Subotić kod mene u stanu?
Okr. Milorad Ulemek: Jeste, bio je.
Svedok Vladimir Popović: Dok ste pričali sa mnom o drogi u mom stanu, šta je Subotić radio?
Okr. Milorad Ulemek: Subotić?
Svedok Vladimir Popović: Da.
Okr Milorad Ulemek: Prvo je, ja sam pričao sa Premijerom Đinđićem.
Svedok Vladimir Popović: O čemu? O drogi?
Okr. Milorad Ulemek: Ne o drogi.
Svedok Vladimir Popović: Pa, jeste li pričali sa mnom o drogi, to je tema?
Okr. Milorad Ulemek: Sa Vama?
Svedok Vladimir Popović: Da.
Okr. Milorad Ulemek: Vi sanjate gospodine Popoviću.
Svedok Vladimir Popović: Znači niste pričali?
Okr. Milorad Ulemek: Molim?
Svedok Vladimir Popović: Znači niste pričali sa mnom o drogi u mom stanu?
Okr. Milorad Ulemek: Ja se toga ne sećam.
Svedok Vladimir Popović: Pa, sada ću Vas podsetiti. Znate kakva vam je izjava? Da ste prvi put sa mnom razgovarali o drogi, u Surčinu na večeri, a da ste drugi put sa mnom razgovarali u mom stanu gde Vas je Premijer zvao, došli ste. Razgovarali ste sa njim, a onda je Premijer Đinđić izašao, a Vi ostali sa mnom još 5 minuta i tada pričali sa mnom o drogi. Nemam šta više da razgovaram.
Okr. Milorad Ulemek: Ne. Nismo pričali o drogi gospodine Popoviću nego smo pričali o tome kako da se naplati ta kompenzacija od droge.
Svedok Vladimir Popović: Znate šta? Kada se napiše ono što treba da se govori, a mnogo toga ima...
Okr. Milorad Ulemek: To ste se Vi zbunili gospodine Popoviću.
Svedok Vladimir Popović: Da bi Vi sa mnom pričali malopre ste, pre 5 minuta rekli da ja sanjam da ste sa mnom u mom stanu pričali o drogi. Svako može da pročita Vašu izjavu da ste rekli da ste pričali o drogi u mom stanu.
Okr. Milorad Ulemek: O raspodeli para gospodine Popoviću. O raspodeli para.

Svedok Vladimir Popović: Nema. Ovo je ponižavanje.
Predsednik veća: Suočenje je završeno.
Okr. Milorad Ulemek: Zahvaljujem gospodine sudija.
Predsednik veća: U redu je. Završeno je suočavanje.
Konstatujem da su suočena lica gledajući jedno drugo u oči ostali pri svojim iskazima.
Iskazi su konstatovani audio zapisom.
Da li postavljate zahtev za naknadu troškova pošto imate pravo na izgubljenu zaradu i troškove prevoza u svojstvu svedoka?
Svedok Vladimir Popović: Ne.
Predsednik veća: Dobro. Otpušta se svedok Vladimir Popović. Hvala, možete da idete.
Svedok Vladimir Popović: Hvala Vam.


a ja mislim da si ti zadojen

njega je Beba uhvatio u makazama. Sapleo se Legija o sopstvene lazi.
procitaj ponovo kad se pominje stan i gde se pricalo o drogi, kao i kad i ko pominje Subotica.


a zar ti ne vidis u toj prici

kradju vremena pred sam kraj i cinjenicu da obojica zele nesto da sakriju?! sem toga, prodaja droge je jedna prica a raspodela para druga, zar ne?


Masta radi svasta

Blago tebi kad sve vidis. Ali hajde da ostavimo emocije po strani i zanemarimo da je jedan od njih osudjen za ubistvo premijera, kriminalac i proveren lazov. Cela ova prica se klacka oko sledeceg:

Quote:
Svedok Vladimir Popović: Je li Vi znate da sam ja u to vreme imao policijsko obezbeđenje? Je li to znate?
Okr. Milorad Ulemek: Ne znam. Moguće.
Svedok Vladimir Popović: E, pa ja ću Vam reći. Imao sam u to vreme policijsko obezbeđenje i policijska vozila i imao sam policijski eskort. Nikada u Beogradu nisam išao nigde, ni od moje kuće do zgrade Vlade, a da nije najmanje njih četvorica bilo sa mnom. Znači ako sam odlazio u Šilerovu, dolazila su i ta četvorica. Od te četvorice, trojica danas rade i dalje u policiji i sva trojica su u neposrednom obezbeđenju funkcionera današnje Vlade, pa valjda bi oni bili svedoci pa bi mogli to da potvrde. Nikada u životu...
Okr. Milorad Ulemek: Gospodine Popoviću, to je Vaša priča. To je Vaša priča.
Svedok Vladimir Popović: To nije moja priča, to su činjenice koje mogu da se provere. Ja ne izmišljam.

Od svih koji smatraju da Popovic ne govori istinu, neko je mogao da proveri ovu informaciju. Koliko znam nije i za mene je to kraj price!


kraj price?

neke ljude nije tesko ubediti...
tipicno, hajde da smrljamo nesto pa da nastavimo da zivimo, a lud je onaj ko ne zaboravi sto pre celu pricu i ponosno se ne zagleda u buducnost... jbg


...

Pa ne Jack, nego ćemo da verujem jednom kriminalcu na reč? Jel' Beba ovde lepo rekao da postoji 4 čoveka koja su u svakom trenutku bila uz njega? Znači naveo je 4 svedoka, POLICAJCA, nasuprot reči jednog kriminalca. Znači ostavljamo po strani Bebinu reč, jer ni ja ne znam ko je on i šta je on, pa neću da mu verujem slepo!
I ko je sad lud u ovoj priči?


jeste

jeste


policajci su moralni sami po sebi, to im je posao!

i legija je u to vreme bio policajac!

to je bre bila samo 1 verbalna pobeda, kao i u politickim suceljavanjima. pritom, neke od tih stvari su "drzavne tajne"...
probaj samo da izgovoris sve sto je beba izgovorio, pogotovo na pocetku, i da ponovis toliko puta koliko i on, pa ako se ne nasmejes - priznajem sebi sopstvenu zadojenost i ludost.

(( da li je tu bilo suceljavanja uopste i ko ga je minirao - elegantno manipulatorski - ako nije? ))


samuraj

jel mi sad tebe treba da podsecamo ko je bio Legija i sta je sve radio db. Te ko je moralan u toj sluzbi a ko nikako nije.
nemoj da nas zamaras vise!


pufna

niko te ne tera da citas a kamoli da odgovaras!
tim pre, posto si toliko upucen...

nadam se da ti je poznat bebin angazman na pinku tijekom 90ih, ali on je samo zaradjivao pare, a to je cool.


...

i legija je u to vreme bio policajac!
========================
Ali Legija je sam na sudjenju sebe optužio da je prodavao drogu, što ga u startu kvalifikuje kao kriminalca. Da ne pominjem da je u to vreme bio na optuženičkoj kupi za otmicu i ubistvo Stambolića, za ubistva na Ibarskoj i sl.
A sa druge strane 3-4 policajca koji ne mora da znači 100% da će govoriti istinu, ali u svakom slučaju ću pre njima verovati nego onome koji za sebe kaže da je preprodavac droge.

A ovo "to je samo jedna verbalna pobeda" nije SAMO uopšte. na takvim primerima vidiš ko je spreman da laže a ko ne.
To ti je isto kao kad bi rekao za Legijin iskaz kako se on šunjao preko (čini mi se) Bankovog mosta, po snegu, na dan kad svi znaju da nije bilo ni S od snega da je to "mala greška". I šta ja njemu treba da verujem? Pomešao dane, godišnja doba, grad, državu?

I ne tražim ja da ti priznaš svoju zadojenost, iako se nijednom u toku sudjenja Zoranu Djindjiću i za vreme čitanja ovog transkripta nisam nasmejao, ali hoću da potražiš malo elementarne logike.


...

hvala ti sto imas zivaca za samuraje i slicne!


ja se oboma zahvaljujem

na revnosti i na toleranciji.
ocekivao sam mnogo gore komentare...

*to sto smo se SVI slozili da je ulemek kriv ne opravdava nas ako gresimo.
ali nije poenta u njemu nego u istini o ubistvu, a smatram da u razotkrivanju iste on moze najvise da pomogne!


Samurai, pa poenta valjda i

Samurai, pa poenta valjda i jeste da neko može da priča bez vredjanja? Super što smo se bar oko nečega složili, iako si na početku tvrdio da je svakome ko iole razmislja jasno da LEgija nije kriv.

A tebi Modesty hvala što si mi otvorila oči da sam naivan. Bupneš tu sa neba, pljuneš me i idemo dalje... Ne znam samo na kom jeziku ja tebi trebam da objašnjavam.
To što se tebi ne svidja "lifestyle" Bebe Popovića to nema veze sa temom. Takodje da li je nosio gajbice nema veze sa temom.
1. On je pozvan kao svedok. Odazvao se. Izneo neke tvrdnje. Pomenuo neke ljude. Sledeći korak bi trebalo da je pozivanje tih ljudi da svedoče, ali se oni nikad nisu pojavili. ZAŠTO???
2. Suočavanje Bebe i Legije (koje po meni uopšte nije bilo sudbonosno za ishod procesa, ali smo ga pomenuli i zato ja objašnjavam sve ovo). Legija je više puta uhvaćen u laži i sam sebe diskvalifikovao kao neko kome treba da verujemo. Bebu nismo ni jednom uhvatili u laži.
PONAVLJAM- ni ja ne znam ko je Beba, niti šta je on. Ali želim da se provere sve informacije koje je izneo. Da to sud uradi, a ne da čitam u Statusu ili ko zna gde šta on priča.


lepo ponasanje

nas je spojilo, ali ja nisam promenio uverenje da je ulemek u ovom slucaju zrtva koja svima odgovara. i da je to uzasno vidljivo.

kad sam rekao kako smo se SVI slozili da je on kriv, mislio sam na celokupnu javnost, na opste mesto: legija ubio djindjica!

dovidjenja!


Samurai Jack

Citaj malo , posto vidim da si u totalnoj konfuziji.

"Srđa Popović: Tako je stvar postavljena u optužnici i to bi trebalo da se dokaže. Po meni ima smisla što je stvar postavljena tako da je Ulemek izgubio posao i svoje mesto u Službi državne bezbednosti, da se tada i Spasojević uznemirio, jer on je bez Ulemeka i službe ništa, samo kriminalac svakog trenutka izložen hapšenju. I da su oni tada odlučili da izvedu tu pobunu. Ali, kao i kod ubistva, morate da shvatite da se takve stvari ne preduzimaju ako vi ne znate šta ćete posle. Ne možete da pravite pobunu, a da ne znate koga ćete da dovedete na mesto ministra unutrašnjih poslova i na čelo službe bezbednosti. I kada ubijate predsednika vlade s namerom da oborite tu vladu, vi znate koga ćete da dovedete na njegovo mesto. To bi inače bio besmislen postupak, jer ko će vas sutra zaštititi, kako ćete izbeći gonjenje. I oni su svakako imali plan i da nije bilo vanrednog stanja, što je bila jedna vrlo visprena, racionalna i vitalna ideja prethodne vlasti, možda bismo i videli u čemu se sastojao njihov dalji plan. Pobuna je uspela, ali vi možete smatrati da je i ubistvo uspelo, da je i taj udar uspeo, jer ako je bio cilj da se obori vlada, ona je pala, ne odmah, ali je pala i to zbog toga što je ostala bez Đinđića. Svakome je jasno da je zato pala. Kada sam se usudio da to kažem u sudnici, doživeo sam skandalizovanje u odnosu na moje predloge i bio onemogućen da ih do kraja iznesem. Smatram da je uzrok tome upravo činjenica da se promena koja je trebalo da se postigne atentatom u stvari desila i da sada, naravno, niko ne želi da sluša ovo o čemu ja pričam.

To je jedna nenormalna situacija, koja se najbolje ogleda u tome sa kakvom upornošću i koliko otvoreno postojeća izvršna vlast sabotira to suđenje na sve moguće načine: izjava Stojkovićeva da se ukine specijalni sud, izjava Jočićeva da proces treba da se vrati u stadijum istrage, izjava načelnika resora javne bezbednosti da je proces na staklenim nogama, izjava Gradimira Nalića da je proces montiran od početka do kraja, da su ti koji su ubili i sastavili celu optužnicu. Svako se tu našao pozvanim da nekako diskredituje to suđenje, a da ne pričam o onom sastanku koji je Jočić obavio sa Ulemekom u noći kada se predao, i to ne samo on, nego su tu bili i Bulatović i Stojković, sada čujemo i Tijanić i Nikitović. Zašto su se oni svi skupili, šta je bio njihov posao te noći sa Ulemekom? Kaže - da mu garantuju bezbednost. Pa mogli su da mu garantuju bezbednost i sutra, nisu morali da putuju sa Zlatibora da mu garantuju bezbednost.

Taj sastanak je sam po sebi krajnje sumnjiv iz prostog razloga što se on odigrava u sred predizborne kampanje, u kojoj se DSS ubi da dokaže da je Demokratska stranka narkodilerska stranka i da Đinđić ima sumnjive veze i poslove. I onda se svi oni sastanu sa Ulemekom kod Miroslava Miloševića u kabinetu, a onda se Ulemek pojavi na sudu i počne sam sebe da optužuje da je prošvercovao 600 kila heroina zajedno sa Čedom Jovanovićem - samo zato da bi pomenuo Čedu Jovanovića. Onda se to beskrajno ponavlja u kampanji DSS-a. A pre nego što Ulemek da svoj iskaz, Koštunica i Mihajlov nam na sav glas objašnjavaju da je, hvala bogu, uhapšen gospodin Legija, koji će sada objasniti svu istinu. Kao da je normalno očekivati da od čoveka koji je optužen za teško krivično delo čujete istinu. Moje iskustvo za sve ove godine mi govori da taj obično nešto laže. I na kraju krajeva, odakle njima uopšte saznanje da će on otkriti istinu, odakle oni znaju šta će on govoriti, ako se o tome već nisu dogovorili u ministarstvu unutrašnjih poslova.

Dakle, to je jedan galimatijas, jedno muljanje iz kojeg vi možete da izvučete zaključak da ta stranka ima neki poseban interes da se sve činjenice na tom suđenju dovedu u pitanje. Koštunica je odmah tvrdio da su tu uništavani dokazi, Aleksandar Tijanić tvrdi da on zna ko je platio 50.000 pripadnicima SAJ-a da ubiju Kuma i Spasojevića, to jest – streljaju ih, kako to oni kažu. Ja sam i njega predložio, da i on dođe u sud i kaže nam ko je platio tih 50.000 i kome je platio. Imamo i činjenicu da je predsedavajući sudskog veća napustio svoje mesto smatrajući da pod takvim pritiskom ne može dalje da sudi. Da ne pominjemo da je hapšen zamenik specijalnog tužioca, Jovanović, za disciplinski prekršaj za koji bi neko jedva bio pozvan na disciplinsku odgovornost, posle čega, uplašen, napušta tužilaštvo i drugi zamenik specijalnog tužioca. Pa se onda ubija jedan svedok, pa se ubija drugi svedok. Kada je ubijen Kriještorac, MUP izlazi sa saopštenjem da to nema nikakve veze sa suđenjem, a nikad nismo saznali sa čime ima veze, zašto je taj čovek ubijen, je li sprovedena neka istraga, je li se došlo do nekog rezultata, ništa od toga se ne zna. Ali MUP izlazi sa zvaničnom izjavom - da, tačno je, on je svedok u tom pretresu, ali njegovo ubistvo nema s tim nikakve veze. Ne znam na osnovu čega su to tvrdili i čudno je da se to tvrdi.

Svetlana Lukić: A drugi ubijeni svedok?

Srđa Popović: Drugi svedok je Vukojević, kojem je na njegov zahtev ukinuta zaštita. Ja smatram da zaštita nije ni ustanovljena u interesu svedoka, nego u interesu postupka. Nije on dobio telesnu stražu zato što je njegov telesni integritet tako dragocen, nego zato što on ima izuzetnu važnost za postupak i zaštita nije smela da mu bude oduzeta, bez obzira na njegove zahteve.

Predložio sam Jočića kao svedoka na niz okolnosti, između ostalog i na okolnost da li je pokušao da utiče na Ulemekov iskaz prilikom sastanka posle hapšenja. Predsedavajuća Nata Mesarović me je pitala - na osnovu čega, molim vas, možete da postavljate to pitanje. Ja sam joj rekao - sad ću da vam kažem na osnovu čega, na osnovu okolnosti koje ukazuju da je tako nešto bilo moguće i mislim da on o tome treba da bude pitan. A te okolnosti su da je on prvo poricao da se taj sastanak uopšte dogodio, pa je onda govorio da nije važno da li se dogodio, pa onda nije umeo da objasni zašto se dogodio, pa je govorio da je tamo bilo bezbedno, pa - znate, on je opasan čovek, pa je rekao čak i to da centralni zatvor ne radi noću, što je totalna besmislica. I na kraju je rekao - nije ni važno, šta ste toliko zapeli s tim, zašto je važno s kim se on video, s kim je razgovarao, čak i ako je bilo nezakonito. On je tvrdio da ima službenu belešku koju je povodom tog sastanka napravio i onda mu je B92 tražio da im dostavi tu službenu belešku. On je to odbio sa obrazloženjem da je to državna tajna, pa je odjednom ono što je bilo beznačajno i - šta me uopšte pitate za to - postalo državna tajna. I tek na insistiranje poverenika za javne informacije on je konačno dostavio tu belešku, po čijoj sadržini bi se moglo zaključiti da verovatno nije pisana te noći kada se to događalo nego mnogo kasnije, kada je taj sastanak postao problem, jer u toj belešci ima 10 stavova, a u njih 6 Jočić se brani od onih primedbi koje su mu kasnije stavljene. On ih je valjda anticipirao..."
http://www.b92.net/info/emisije/pescanik.php?yyyy=2007&mm=03&nav_id=235507


ruzica djindjic, septembar 06

"Ovo što se dešava je skaredno. Pitanje dužine sudskog procesa nije moje pitanje jer suđenjem neću vratiti muža, neću imati moralnu satisfakciju, ali ću možda imati satisfakciju da počinioce dela prepoznamo i da vidimo ko su", rekla je Ružica Đinđić.

pre 9 meseci su SVI znali da je ulemek ubio djindjica, izgleda da samo ona nije znala.
mislim da ne zna ni sada.

covek se predao. zar mislite da je neko mogao da mu garantuje slobodu nakon sto je ubio premijera? i da bu mu on poverovao?
a predao se zato sto je covek, a ne gnjida, zbog svoje porodice i zbog svojih drugara.
taj visak savesti mu je doneo 40god robije.
ali mu je omogucio da i dalje bude Covek.


Auuu koja glupost

Quote:
a predao se zato sto je covek, a ne gnjida, zbog svoje porodice i zbog svojih drugara.
taj visak savesti mu je doneo 40god robije.
ali mu je omogucio da i dalje bude Covek.


!

ti izgleda nikad nisi upoznao/la nekog ko je licnost, u svim potrebnim aspektima... u koga se ti zapravo mozes pouzdati? i za koju to minornu stvar?


jos gluposti

Quote:
ko je licnost, u svim potrebnim aspektima...

molim te, prosvetli me, koji su to potrebni aspekti licnosti?


zao mi je

ali stvarno to ne zasluzujes.
postoji stvar, nesto kao skrojena hrpa papira sa kao kartonskim omotom - zove se knjiga. priznajem, postoje svakojake ali ima i izuzetnih, koje ti promene zivot. (naravno da ne mislim na legijine knjige nisam ih ni citao)
e pa citanje knjiga moze da te izvuce iz zatvora tvoje dosudjene ti, okoline.
hajde i to da ti kazem ipak: tamo se nalaze licnosti! videces ih, stvarno (lol)


Lemon Pai

Pusti ga, mora da je pod utiskom Legijine knjige. To mu je vrlo moguce, prva i posledanja knjiga u zivotu koju je procitao,mada, ko zna, mozda je procitao i sabrana dela Vojislava Seselja i Dobrice Cosica . Sad kad isturi i neku pesmicu Matije Beckovica.


Kapi

slazem se
meni samo krivo sto se nisam uzdrzala od bilo kakvog komentarisanja te gomile glupetanja i bezobrazluka
time mu samo dadoh na vaznosti koju on realno nema


gluposti

gluposti


?

Quote:
a predao se zato sto je covek, a ne gnjida, zbog svoje porodice i zbog svojih drugara.
taj visak savesti mu je doneo 40god robije.
ali mu je omogucio da i dalje bude Covek.

Ubica premijera nije čovek, a još manje čovek sa veliko Č.


Č.

ma odkud ti znaš ko je ubio premijera?


a

naravno da se slazem da ubica premijera ne moze biti covek!


Organizator ili ubica,

nema razlike. A sad mi još kaži da Legija nije ubica.


ja verujem

da on nije ubio djindjica.
zeleo bih da verujem da jeste, isto koliko i ti.


Ma ne,

on je bio samo u prolazu.


ako mislish bukvalno, nije,

u naseg premijera je pucao i usmrtio ga, zvezdan jovanovic.


A zasto se uopste tolerise

A zasto se uopste tolerise takvo pisanje i prisustvo na blogu tipova poput tog Samuraja Kreka? Sta jos treba Samuraj Krek da napise da bi bio brisan ili banovan? Da je Legija ucinio dobro delo i da ga treba osloboditi?


Ma ...

... tako je, Zox.


slobodno

pisi umesto mene.
predupredi me!


Zokster

apsolutno se slazem
i sad se pojedoh sto sam uopste komentarisala njegove bljuvotine


haha

nije ti prijalo prosvetljenje?
pa da. nije trebalo rekao sam da nisi dostojna.


ajde

shic!


...


ćetkovićka

super je fotkica, hvala


Nema na čemu.

Samo da se zna, ja za tebe nisam Ćetkovićka, jer ne čuvamo ovce zajedno.


zao mi je

sto je tvoj nick = tvom punom imenu. nisam mogao da odolim...

i druga slicica ti je slatka, na kojoj ih planini nalazis?
neki cobanski kodeks?

izvini sad, ali stvarno! ovo su sale bez ikakve namere da vredjaju, vise kao podloga ili kolorit caskanju, kao i tvoje simpaticne slicice...


Ako je ono gore šala ...

... onda je to veoma bolesna šala. Samo ti uživaj u svojim šalama.


s.j.

evo pokazujes svoje pravo lice. Prvo se slazemo da je kriv, potom je covek koji iako nije kriv prihvata da odsluzi kaznu od 40 godina.
I sad ces da nam objasnjavas da je castan posao biti vojnik- ubica, i kriminalac. Koja je danasnja izvitoperena lekcija: kodeks casti kod kriminalaca?
Ne citas legijine knjige? Ma nemoj, verovatno ih drzis pod jastukom i przis se nocu.
Ti i ostali radikalski klinci, besbesni i zatupasti, prosto posto ste u nemogucnosti bilo sta kreativno i ispravno da uradite, se odusevljavate destrukcijom svake logike, jer tada zablistate u punom sjaju. presrecni u svom brlogu, ti i sve zage, lazne modestyb i slicni dvonosci.


?

rado bih ti odgovorio, vidim da se obracas meni ali prosto, mislim da si sišao sad na niži nivo komunikacije.

jesam bio malo patetičan u vezi sa ulemekovom predajom, priznajem, ali neka neko predlozi bolji razlog za njegovu predaju. naravno, osim onih "naredili su mu šefovi" ili "obećali su mu slobodu".

ali jednostavno, ne vređam.

zašto niko umesto toga ne komentariše reči ružice đinđić?

ps. molim vas, neka niko ne piše umesto mene ili da najavljuje ono šta se očekuje od mene pošto niste u pravu. žao mi je ako nekoga uzrujavam, ovo nisu provokacije nego lična uverenja.


...

bla,bla,bla


"jesam bio malo patetičan

"jesam bio malo patetičan
u vezi sa ulemekovom predajom"

A zasto si bio patietican?


Ponela ga osecanja (i miris

Ponela ga osecanja (i miris krvi).


odlično pitanje sonja k.

nije mi lako da odgovorim na njega...

malo sam upao u žar, verovatno ne bih li vas nagnao da uvidite da ta predaja nije uopšte mala stvar, ili detalj nekog dogovora. čovek se svesno predao, a optužen (i osuđen!) je za ubistvo premijera, i to đinđića. kako vi opravdavate tu ludost? barem da priznaje da je to organizovao pa ludak - ludak.

malo sam pratio i to suđenje, i realnog dokaza nema!
gomila poznatih političara je umešana u priču, iz obe prethodne vlade. svu su tu nešto brljali. a legiju, njega cemo da optužimo, sad je stvarno gotov.

nisam neki teoretičar zavere, ali ovo ne pije vodu.

kao što ne pije vodu i "činjenica" da je điki sam, zadnjicom otvarao vrata od vlade i da je u tom gestu pogođen. i toliko drugih nejasnoća postoji...

a o legiji sam opet čuo razne stvari koje se uopšte ne poklapaju sa tekućom istinom o njemu.

toliko


SA...J

"čovek se svesno predao, a optužen (i osuđen!) je za ubistvo premijera," . Samuraju nije ubistvo, u pitanju je ATENTAT.


Predao se zbog Joce Amaterdama

...aj ne foliraj se vise, jos ces poceti da ljude ubedjujes da je Ulemek fin i castan covek....citam sta pises ovde i muka mi je ...
Izgleda da si malo previse fasciniran uniformom, "kodeksima" itd...i da malo ne vidis sumu od drveca ... + jos starosrpski trazenje svih mogucih zavera i podzavera....Sad ispada - ako nisu svi otkriveni, onda Ulemek nije kriv ?!?!?!
Aj, leba ti probaj paznju da privuces na drugi nacin, a ne izmisljanjem, inace cu biti prinudjen da te prekrstim u Samuraj Mihajlo /v/ .....


Molim Restaka

da pogleda ovaj komentar o Ulemeku i razmisli da li je komentator zavredeo banovanje:

Quote:
a predao se zato sto je covek, a ne gnjida, zbog svoje porodice i zbog svojih drugara.
taj visak savesti mu je doneo 40god robije.
ali mu je omogucio da i dalje bude Covek.

Što se mene tiče, ovom 'samuraju' nije mesto ni na blogu, ni na slobodi.

Hvala.


Bravo za samuraja

Ne znam sta ste svi zapeli da branite Bebu kao da je on poznati istinoljubac i borac za pravdu?!! Pa jel ste se nekada zapitali odakle mu tolike pare i taj lifestyle... valjda je i on nosio puno gajbica. Ne kazem ja ni slucajno da Legija ne laze ali takodje, ni jednog trenutja mi ne pada na pamet da Beba govori istinu. To prosto vredja moju inteligenciju. Uostalom, sta ce takvom postenjacini toliko obezbedjenje? Pa nije on bio ni ministar, ni podpredsednik, niti smo ikada imali prilike da glasamo za njega. Dakle cemu celo to ludilo od bodygardova?? Da stite postenog coveka? Svasta... Sto ste bre vi neki naivni ljudi...


?

Quote:
To prosto vredja moju inteligenciju.

Kako može nešto da vređa inteligenciju? A kako može bilo šta da vređa inteligenciju tamo gde je nema?
_________

"Ovo je društvo u kome nama nikakve iskrenosti, ovde je sve improvizovano i relativno." - V. B. Popović


Quote: sta ce takvom

Quote:

sta ce takvom postenjacini toliko obezbedjenje

Quote:

Da stite postenog coveka?

pa valjda i posteni ljudi imaju neprijatelja. u kriminalizovanoj drzavi gde je mafija pustila korene, raditi odgovoran posao posteno moze biti jako rizicno. beba je mozda ovakav ili onakav, posten ili neposten, ali ovakvi argumenti su isprazna demagogija, zapravo cista glupost


i ponosno se ne zagleda u buducnost...

... u kojoj su svi pametni, lepi i beli.
Jel' sam pogodio?


sto da ne..

mada sam ja mislio o tome kao o pozi...


mada sam ja mislio o tome kao o pozi...

...sa uzdignutom desnom rukom?


aaaahh neee!

...sa glupavim pogledom napunjenim sitnim optimizmom, sa malo prakticne pameti i voljom da se i to zagubi u kakvom buducem automatskom ponasanju - sve do sledece "nevolje" koja je zapravo vec odavno tu!

eto, da razjasnimo to ;-)


premda

priznajem da su me tvoje natuknice zabavile


Uh, dobro je

Za trenutak sam pomislio da si ozbiljno oboleo. Svejedno, mislim da si zreo za AN. To je jedno lepo udruzenje, koje moze da ti pomogne u savladavanju odredjenih problema uz puno razumevanja, podrske i ljubavi.

P.S. Drago mi je da se zabavljas;-)


misaone igre

Quote:
ili, misaone igre radi, porazmislite o citavoj stvari sa kao pred-ubedjenjem da je on nevin! - karte ce se potpuno drugacije otvoriti...!

Ajd' da probam.

Hmmm...

Ne, ipak nista.


onda nista

premda ste suvise brzo promislili, cini se... ovo traje vise godina... anyway, thanx for a glance!


Tako je Zoks. Nadamo se da

Tako je Zoks. Nadamo se da ce istraga koju su obecali Srdji Popovicu biti pokrenuta i inspiratori izvedeni pred sud a politichka pozadina rasvetlljena. Samo ce tako pravda biti zadovoljena.


jasna

dodaj malo detalja-na primer kakav je bio govor sudije Mesarovic?


hocu napisacu tekst malo

hocu napisacu tekst malo kasnije
ovo je samo najava
bice i linkovi na govor sudije
sve u svemu rekla je da je to napad bio na demokratiju, na coveka, na dostojanstvo gradjana...govorila je jasno, ostro i precizno...


Posle cetrdeset godina na

Posle cetrdeset godina na slobodu ce, ako prezive, izaci starci. Ok presuda. A sta cemo sa onima koji ce se naziveti na slobodi i na istoj izziveti?


poptuno razumem da smo samo

poptuno razumem da smo samo na pola puta
ali posle rpesude skorpionima strasno sam se plasila da ce i ovo biti onako na pola
medjutim sto rece cinicno moj american friend
skorpioni su ubijali muslimane to se prasta
bojim se da je u pravu


Na pola puta...

znaci, led je probijen. I to je nesto. Za pocetak.

Na zalost, tvoj american friend je, empirijski, u pravu.


Ljudi,

nista nije zavrseno.
Mi jos uvek zivimo u Srbiji u kojoj se sve klima.
Vi svi zaboravljate na nas maestralni vrhovni sud koji sve presude ukida.

Vi svi zaboravljate na realnu mogucnost skorog dolaska radikala na vlast kad se Kostunici javi Sova a koja ce momentalno ponistiti sve to.

Takodje, zaboravljate da kod nas i pravosnazno osudjeni kriminalci i ubice setaju ulicama i izlaze na "vikende" kojom prilikom ginu na motorima i u vatrenim okrsajima.

Vi zaboravljate Milanovica.

Bojim se ja sve vreme da je Legija ucio od Eskobara.
Znate, da li je neko obratio paznju da li specijalni sud ili CZ imaju sva cetiri zida ?


...

Meni sve liči na ono "Pa šta hoćete, moglo je i gore". Čekam sad nekoga iz DS-a da izadje i da kaže "Eto nema onih koji su sve organizovali, ali mogao je Legija da dobije 10 godina, pa šta biste onda?"


u pravu si, mene je zapravo

u pravu si, mene je zapravo uplasila moja i ne samo moja, vec i nekih drugih u sali, strepnja, iako smo bili u neverici, poverovali smo da je i to moguce, ubijes predsednika i dobijes pet godina kao Zvezdan
eto dokle su nas doveli, mi smo zrtve politickog nasilja


e ljudi moji,

a ja placem od jutros. a ne znam bas da objasnim tacno zbog cega.
sve ovo je tako strasno, i njegove slike i moja zamisljena slika iz sudnice i sto nisam tamo i sto jesam tamo i sve to.


ne znam tacno ko je bio tamo

ne znam tacno ko je bio tamo ali mi smo stekli utisak da nas je jako malo bilo kako da kazem, nas koji ne moramo tu da budemo zbog posla
dok su njihovi bili u velikom broju, agresivni glasni i nasilni
napravili su incident izlazeci i vredjajuci glasno


ne znam tacno zasto

ali me to uopste ne iznenadjuje...tako je izgleda bilo tokom celog toka sudjenja...


evo kaze mi ljilja koja se

evo kaze mi ljilja koja se probila na galeriju da su bili sledeci ljudi gore
tadic korac sutanovac batic zoran zivkovic djelic, predstavnici ambasada
ali da je bilo dosta praznih mesta
mene i milosa milicija nije pustila gore, prosto nas znaju i ne vole...

ja kazem valjda zbog kosa i sto stalno belezimo
bilo je dana na sudjenju kad samo ejdna osoba sedi u sudnici, i to bilo ko s ulice da se zagreje


nego taj tvoj cinicni frend

me plasi jer skoro da je u pravu...kad vidim kako ide sa popustanjem politike uslovljavanja...kako se uslov maldic sve vise tanji...grozno


i u sudnici je bilo suza i

i u sudnici je bilo suza i kao neke vriske tu i tamo
mislim da je bilo tu nekoliko majki osudjenih
a i mi smo onako pustali po koju
meni je strasno bilo kad su krenuli u detalje s opisom ubistva, pogodjenog tela
sticajem okolnosti, neverovatnim ja sam bila na mestu zlocina desetak minuta ranije i primetila sam da je ulica jako pusta u sred dana
sad je sudija objasnila zasto


molim te da pojasnis...

ticajem okolnosti, neverovatnim ja sam bila na mestu zlocina desetak minuta ranije i primetila sam da je ulica jako pusta u sred dana
sad je sudija objasnila zasto

...zaista me zanima kako je to objasnjeno.... - posto sam , par puta, komentarisuci s prijateljima "najgori dan u srpskoj istoriji" rekao da imam utisak da je 12.marta vise od pola Beograda znalo da ce se "nesto" desiti ...a onaj ko je trebalo to da zna - nije...


djordje krsmanovic u sudnici

da li si cula da je taj dosao u sudnicu i da je tek tad uhapsen!_


DA li se zna

kakva je dalja procedura,mislim na zalbe,itd
i sta sa ovima kojima je sudjeno u odsustvu?
sa ovim Krsmanovicem sto je danas uhapsen?


Sigurno ce se zaliti. U tom

Sigurno ce se zaliti. U tom slucaju, zalbu upucuju Vrhovnom sudu Srbije kao nadleznom drugostepenom sudu u ovoj stvari.
Oni kojima se sudilo i koji su osudjeni u odsustvu ako se vrate u Srbiju ili ih uhapse pa ekstradiraju nasim vlastima, imaju pravo da traze ponavljanje postupka.


ubica i advokat mu u casovima predaha



Snimak MUP na kojem Zvezdan Jovanović objašnjava kako je na Fruškoj gori isprobavao pušku pre ubistva premijera Srbije Zoran Đindića, možete da pogledate ovde.


ovo

izgleda k'o ocijukanje,bre


AD

Pa "ocijukali" su uz jedan quicky u zbunju pa posle pripalili po cigaretu.


HEBOTE,BAS JE NASO GDE CE DA

HEBOTE,BAS JE NASO GDE CE DA JE MUVA:)


kuku kuku

-ima da te presavijem ko granu
-branicu te do poslednjeg minica koji imam


Strašno.

Ovako bez reči još je sablasnije.


Pa posle priča kako

je pod prinudom dao izjavu. Kako su mu pretili. A nikad pušku nije držao u ruci. Sve mu je namešteno i smešteno.
Fuj. Grozno.

H.


Znam, o tome sam i mislila sinoć...

Ali dobio je max. Ipak je to dobra vest.

Više od toga nam, izgleda, ne sleduje. Za sada. Do nekog drugog vremena, do neke druge vlasti. Do nekod drugog naroda? ;)


dozivotna

ja se malo ne razumem, ali zasto je kod nas kao max kazna odredjeno 40 god? jel imamo dozivotnu, kao opciju?


Dva akrepa

ni gluva ni slepa,
podjednako i ružna i lepa...

Mada ovo "lepa" malo teže...


sreli su se pre nedelju dana

sreli su se pre nedelju dana
u ulici ljutice bogdana

sve je poslo neslucenim tokom:

Prvo vanredno stanje, nesluceno za njih, pa hapsenja opet nesluceno za njih. A onda: Ceda van DS, ken na celo, Gavrilovic do njega, haos po specijalnom sudu, kohabitacija, do danasnjih izjava kena Micuna i DS "evo osudjeni su, gotovo je, bravo srpsko pravosudje, sad su svi zadovoljni, ovo je super, presuda konacna istina...
Da li je ovo nesluceno za nas?


ael ovi montaza,be

izmedju prve i ostale dve fote ima razmak. sha je bilo izmedju. jeli, akademik? A? ma pricaj be, sto se stidis?


a obratite paznju

na njegovo lezerno ponasanje. a kao priznao je pod prisilom. pazite, dozvoljeno mu je i da pushi. ona, pa ne cudi, tipicna sponzorusha.


veoma me podseca

na gdju Arezinu.


fali ton

na ovom snimku ili je to do mene?


Apsolutno postkoitalno....

..zanima me samo kome je u interesu da nekome sa takvom optuznicom - kao sto je Jovanovic - dodeli ocigledno ometenu osobu kao branioca ?!?!?!?! Treba li to nekome ?


jedva cekam siri izvestaj

i nadam se da cemo vrlo brzo biti svedoci sudjenju nalogodavcima atentata. Maksimalne kazne mi donekle ulivaju nadu.


ja se nadam da ova zena tu,

nikada vise nece zastupati nikog,
osim sebe same,
na sudjenju
istoj.

eto vam poema.


i da

bude isto uspesna
kao i ovaj put...

Nego, ima li kod nas ono po sluzbenoj duznosti ili ju je licno unajmio?


...

Ova je bila po službenoj dužnosti, koliko ja znam...


Ako je bila po sluzbenoj duznosti...

... cemu onda toliko ruzno o njoj?

I cemu toliko seksistickih komentara? Je l´ bi isto tako i da se radi o muskom advokatu??


...

Pa Dunjice, ne bih da ja objašnjavam umesto drugih, ali veruj mi da mi neko ponudi da me ona brani ja bih pitao da li postoji mogućnost da se sam branim. Ikao sam u sferi prava iskusan tako što sam gledao serije o advokatima. Ne znam da li si gledala onaj "film"? Ako nisi, onda mi je jasno tvoje čudjenje.


Nisam gledala film,

ja samo na osnovu onoga što čitam ovdje na blogu i vijestima b92. Nego, zasmetali su mi prije svega ti seksistički komentari, koje ni jedna žena ne zaslužuje i koji doista nemaju nikakve veze s njenom moralnošću i stručnošću.

Edit: ako je po službenoj dužnosti, ne znam kolike su joj mogućnosti da kaže ne? Zanimalo bi me kakve mogućnosti ima branitelj odbiti mandatara koji mu je dodijeljen po službenoj dužnosti? A da je ti ne bi uzeo za branitelja, to je, po meni drugi par cipela; o tome ne bi odlučivala ona, da li je ti prihvataš ili ne.


Uz duzno postovanje

...moram reci da se NAJSEKSISTICKIJE ponasala upravo pomenuta umetnica sa slike - tj braniteljica po sluzbenoj duznosti - tako da nasi komentari dolaze kao reakcija na njen nemi "show" prikazan u policijskom filmu...Osim toga - problem oko verodostojnosti Jovanovicevog iskaza se pojavljuje upravo povodom prisustva ili ne sluzbene braniteljice tokom ispitivanja optuzenog....missslimmmm - sloochajno ?!?!?!


Biki, nisi to gledala sinoć,

u Insajderu. Sve ti se vrati, stomak ti se okreće, a oni ležerno ćaskaju, koja puška, odakle je pucao, pa o nekim ukršetinim rečima... I gledaš u te oči ubice, dok puši, smeška se, odgovara. I misliš se, da li još ima negde pod kapom nebeskom ovakva zemlja čija većina građana ne haje za istinu, pravdu i moral...

EDIT: Skajp, plz.


insajder

bila je repriza danas popodne, ja gledala posle sudjenja
u odnosu na sudjenje je manje dramaticno
neverovatno je fizicka prisutnost insightful
ja nikad ranije nisam isla na sudjenja


jasmina

Da li postoji mogucnost da ujedinite vas blog sa onim od Jelene Milic “Zarez a ne tacka”? Ovako se samo ponavljamo i razvodnjavamo misljenja.


izvinjavam seja uopste

izvinjavam se
ja uopste nisam videla jelenin blog jer nisam pri kompu danima
skocila sam na brzinu ovo da podelim


a sada josh

ko je iz politichkog vrha podrzao celu stvar, kochio sudjenje, dogovorio predaju, pustio milenkovica,
omogucio uslove za atentat, sprechavao istragu o Curuviji
i sl.

Nekako ne osecam olakshanje.


ciao angie

ma ne, green. da te zloupotrebim. kako kako? ma cutibe. nego, ael ovde zajebavau il je neki praznik na firmu bobadersku, a?? ozbiljno te pitam.walk tall.


greeny dear,

ja nekako tuzna, bez obzira na presudu, jer su josh mnogi netaknuti, u situaciji da drze kurs u koji su nas skrenuli, ubivshi Zorana.


angie

ma jeste bre tuzno
vidis da svi cmizdrimo na ovaj ili onaj nacin
ja sam u nekom hajper stanju, ne znam sta cu sa sobom i gde da se skrasim
ali u odnosu na ona tri minuta kad smo se gledali s nevericom
miselci da ce se izvuci
ovo je veliko olaksanje
ja licno moram da naucim da se radujem dobrim vestima
vec godinama se ne usudjujem da poverujem da nesto dobro moze da nam se desi
tako da, posle svih sumronih komentara o skorpionima and company
ova zena Nata me je zaista potresla i inspirisala svojim govorom,
ajde nek neko nadje link na to
da ja sada ne pisem po secanju
isuvise sam bila uzbudjena dok sam je slusala da vodim beleske


Dzasmina,

slazem se za dobre vesti,
al' nek se vishe prodzara po politichkoj pozadini
i ochisti to leglo, shto josh uvek vuche konce u pogreshnom pravcu, a za sve nas.
Toliko smo u zaostatku.


niko od blogera, na oba

niko od blogera, na oba bloga, nije izrazio potpuno zadovoljstvo presudom. Svi sa nekom gorcinom u ustima komentarisu optuznicu. To vec nesto govori. Zar ne?


a shta to,

vec neshto?


toliko

Presuda je odlična, plašio sam se da ne bude nekih užasnih iznenađenja.

Nadam se da će odgovarati i Aco Tomić i R. Bulatović, kao i cela ekipa koja se družila sa Legijom u noći predaje, po ovom ili po onom osnovu. Tek tada će tragedija dobiti svoj epilog.

Nadam se i da je porodici Đinđić - Ružici, Mili, Jovani, Luki, Gordani - na današnji dan ipak bar malo, malo lakše.


jasmina

ne morate da se izvinjavate. Praticemo oba.


naravno

ja i nisam bila u sudnici....


S kim podeliti

Od kuce mi je stigla SMS poruka o presudi dok sam se vozila prigradskim autobusom prema kuci. Imala sam strasnu zelju da sa nekim podelim tu informaciju. A onda sam pogledala po ljudima oko sebe i pomislila da ako kazem glasno moze neko i da me napadne. I bila sam tuzna. Sve dok mozes biti napadnut zato sto su kriminalci kaznjeni s ovom zemljom nesto nije u redu.
Zelim svim srcem da se pred zakonom nadju i oni drugi spomenuti u presudi cija imena neznamo.


gospodjo,zar ne mislite da

gospodjo,zar ne mislite da ste malo paranoicni..


pa citajuci tvoje komentare

svi postajemo paranoicni. Uostalom koliko vas ima? Nagrnete u jatu, odjedared


ma hajte molim vas,zena bila

ma hajte molim vas,zena bila rada da usklikne zadovoljna dobijenom porukom,ali je mucenica bila uplasena svojim saputnicima,sve divljak do divljaka..ta nismo u ratnom stanju pobogu..

p.s. a i mozete nam uplasiti nasu dragu b.s. pa da ne dodje vise nikad vamo..


Sveznajuci: "ma hajte molim

Sveznajuci: "ma hajte molim vas,zena bila rada da usklikne zadovoljna dobijenom porukom,ali je mucenica bila uplasena svojim saputnicima,sve divljak do divljaka"

Ukljucujuci i Sveznajuceg.


?

Quote:

sve divljak do divljaka..ta nismo u ratnom stanju pobogu..

Tacno. Nismo u ratnom stanju vec pod okupacijom.
Na zalost, posten svet nije u stanju da se slozi ko je okupator pa ne podize ustanak.

Ipak, situaciju da mozes biti upucan ako napravis "gresku" ili pogresan potez u saobracaju ja ne znam kako nazvati ako ne ratnim stanjem.
Takvih pojava nema u drustvima kod kojih vlada mir.


Ne, nisam paranoicna

Samo mi se dogodilo upravo dok sam uplacivala sate za internet da je, dok je zena pisala priznanicu meni, upao tip i poceo da preti i meni i njoj samo zato sto je bio zamoljen da saceka dok zavrsi.
Dogodilo mi se da u autobusu dva tipa pocnu da se svadjaju pa jedan izvadi pistolj, a drugi noz.
Dogodilo mi se da me komsija radikal izvredja samo zato sto ne mislim isto kao on.
Dogodilo nam se svima da na Novom Beogradu neko stavi natpis ulice ... znate vec o cemu govorim.
Treba li vise pa da vam dokazem da nisam paranoicna samo nisam zelela da mi neko pokvari taj trenutak kada sam poverovala da nije bas sve tako lose i da mozda ima pravde.


pa tako vam je svuda.u

pa tako vam je svuda.u francuskoj uciteljica ne sme gleda u oci malog arapina,dok mu se obraca iz straha da je ne sacekaju ispred..itd..ne znam kakve to ima veze sa vasom paranojom da ste samo vi u bg bili radosni presudom zlocincima..btw,kako se niko ne seti da pomene ponekad stradale na ibarskoj magistrali!mozda zato sto su bili monarhisti?evo,ja kazem SLAVA IM i HVALA!!!


Gospodine sveznajuci

Dovoljan je jedan agresivni, destruktivni tip koji ce smatrati da treba da urlanjem ili/i nekim drugim fizickim radnjama izrazi svoje misljenje pa da se neprijatno osecate.
Sta vi zapravo hocete da kazete. Nije ceo Beograd takav. Pa i ja kazem NIJE. Ali ima takvih (dali ste videli one sa majicama) i dok ih ima tuzna smo mi zemlja. Ssaamo to sam htela da kazem. I jos ponesto ali ocito ne vama.
I u Francuskoj ce covek koji je ubio nekoga odgovarati. Da li je to sporno? Podrzace ga mozda njegova porodica. Verovatno ni to nije sporno. Ali ga nece podrzati oni koji bi ga morali osuditi.
Ako nekoga ubiju na Ibarskoj magistrali krivac mora biti uhapsen i osudjen, da li je to sporno? Ako ubijaju novinare ili im pometju bombe pod prozor, nadjimo krivce - jel sporno?
Da li govorimo o istom? Ali ima onih kojima i nije do toga? Da li je to sporno?


????

Quote:
ostalo nas je vrlo malo da cujemo sjajan vatren politicki govor sudije dok je obrazlagala presudu

A sta ovo treba da znaci? Ako je ono sto mislim, onda stvarno sramota!


anahide,

ne serendaj.ukratko.


Hvala Biljana

:(


Znaci vrlo jednostavnu stvar...

...a to je da je idiotski ocekivati da se u haoticnoj, Hobbesovskoj dzungli kakva je Srbija u pred-civilizacijskom stanju, moze sebi dozvoliti takav luksuz da se govori o cisto pravnim aspektima ovako strashnog zlocina, i ovako jasno ideoloski i politicki inspirisanih zlocinaca. Zamerati tome, g./gdjo Anahid jednako je kretenizmu pojedinih revizionista II svetskog rata koji su se nasli pogodjenim cinjenicom da su u Nirnbergu 1945/46 donesene "politicke presude". Pa sta ako su? Ono sto lezi u pozadini toga jeste ideja (koja je bliska ideolozima 33. neobavestene Srbije) da je nacizam eto tako, samo jedan politicki sistem od mogucih, i ako ga je narod zeleo (bilo tokom 30-tih negde ili tokom 90-tih negde drugde), sta sad mi tu kao ima da se zalimo. E pa sama takva ideja koja ne prepoznaje da su neki sistem i ideologija zlocinacki sami po sebi (a to se podjednako odnosi na komunjizam, da ne bude zabune) je kolaboracionisticka, kukavicka i oportunisticka, da ne pominjem jos veci greh, a to je da je jako glupa i na duge staze neisplativa.

Nadam se da je ova i ovakva presuda pocetak istinskog srpskog "nirnberskog procesa", ali ne u smislu sudskog procesa, vec u smislu neurofiziolosko-psiholoskog procesa dovodjenja svesti u kontakt sa realnoscu.


U

U svemu se u potpunosti slazem sa Vama osim da je komunizam po definiciji zlocinacki.

Ipak, da bih to obrazlozio morao bih da se udaljim od teme pa cu se ovde zaustaviti


Milan M. Cirkovic: "E pa

Milan M. Cirkovic: "E pa sama takva ideja koja ne prepoznaje da su neki sistem i ideologija zlocinacki sami po sebi (a to se podjednako odnosi na komunjizam, da ne bude zabune)"

Gospodine Cirkovicu, da ne bude zabune, Vi u pojedinim trenucima ocito gubite prisustvo duha. Da ne pominjem Vasu vec poznatu sklonost da formirate apsolutni referentni sistem u kome definisete apsolutne istine.
Ovo a propos komunizma.


lee smolin (novikove)!

vratio si is se Novikove (jel se tako zvase?) ti lazni naucnice iz lazne kalifornije. Kako te nije blam posle one mitomanije i patologije. Pa ispao si najgori i jos si tu. svi su ti se smejali. i sad svi znaju da si ti taj. Sto ne odes negde gde te ne poznaju?
ovo nema veze s tvojim komentarom, i sukobom sa bilo kim, vec sa tvojom jadnom i obolelom konfliktuoznom licnoscu.


Ne trabunjaj, "Poaro". Ja

Ne trabunjaj, "Poaro". Ja znam da si ti mlad, lep i glup, i da nista ne mozes da shvatis (niti si ikada mogao, a jos je izvesnije da nikada neces ni moci), ali sam se grdno nasmejao tvom komentaru.
Konfliktuozna licnost? Zasto komplikovati? "Konfliktna" je sasvim dovoljno. Da si pismen, znao bi. Naravno, ti si mlad, lep i glup, pa ti pismenost nije potrebna. I bogat, zaboravio sam.
Dragi Poaro, u sest slova sva pismenost ti je stala, koji skupa cine jednu rec - budala.
Kao i u pismenost ovoga koji vec godinama uporno tvrdi da su nacizam i komunizam suprotni polovi istog zla.


mamlaze

pa ti si pjesnik!
nisi samo lazov i onanista na dominantne zenske, ti si i pjesnik! pa se jos i rimuje, ljubi ga majka bolidnoga.
ajd sad malo da nam citiras krlezu, plz. pa da vidimo kako si ti pametan, nacitan i pismen.

ps. idi lazi nekog drugog, mitomane. samo pazi da te ne u'vate preko ip adrese.


nemoj tako

tvoj imenjak,detektiv, je suptilnije objasnjavao neke otkrivene tajne.;)
postedi nas ostale tvojih "lepih" reci. Napisi mu mejl i razjasnite to vec jednom. Ovako se obija o nasa ledja.


Nemoj sad da se femkaš, Punfo!

Narod voli vašar i primitivizam. Srpski narod.
Meni je ovaj lažni naučnik iz lažne Kalifornije, dapače, prirastao srcu. Zamisli, s velikim stepenom sigurnosti mogu da pretpostavim na koga misli dok se samozadovoljava! Kakva bliskost s nekim čiju njušku nikada nisam video, samo sam ga čuo kako njače? Nevoljeno biće, kači se s finim ljudima da se dopadne društvancetu u ćošku.


ne femkam se

nego ti ne uspeva to blacenje. Samo ispadas prost. Probaj neku drugu taktiku.
A meni svejedno, sem sto smeta kad prelistavam postove.
ni luk jela ni luk mirisala


Vidim ja

patoloski lazac se dopao drustvanjcetu u cosku.
ajd sad: svi, svi, svi!


...

ti si postao paranoican... ili se bar tako ponasas.
kako ne shvatas da osoba koja nije upucena u tvoje rasprave sa doticnim ne moze da zakljuci o cemu je rec. Ne pomaze ni citanje tvojih tekstova.


"Nacistoooo!" "Odlične veze."

Paranoja?!? Ne, ovo je eksperiment!?!
Sad vidiš, ako nisi ranije primetila, kako lovci na veštice kidišu? Svi, svi, svi! Uvek u trojkama. To su naučili od Kalabićevih koljača. Provereno uspešan metod.
Imaš dole primere. "Nacistoooo!" "Odlične veze." Smiješno!
Kad čopor nasrne posle ovog komentara biće još meterijala tog tipa.
Povod im nije potreban. Kao u Monti Pajtonu - Burn the whitch!!!
Da im je samo na tri dana vlast. Ne bi imali milosti. Gulazi bi bili prepuni. Po Terazijama bi se vešalo. Bez suđenja. Upreš prst i ode čovek. A nije to ni čovek, jer ko nije naš, on nije ni čovek. Jasno kao dan.
Od takvih se svaka politička opcija kad-tad ogradi. I oni u čije ime i u čiju korist oni pogrešno misle da rade će ih kad tad šutnuti. A onda će oni upirati prste i u njih.
To od sopstvenog urlanja ništa ne čuje. Da li su gori ovi koji su pametni a ludi ili oni drugi - glupi a ludi.


whitch or witch...

I'm not a whitch! I'm not a whitch!
but... you are stupid.
well...yes, but i m not a whitch.
you are silly!
yes...but i m not a whitch!
You are stinky?
Right! But i m not a WHITCH!!!!
Burn the dumb anyway.
Wait! And what do we burn apart from dumb, silly, stupid, stinky, foolish whitches?
More dumb, silly, stupid, stinky, foolish WHITCHES!


Još jedan sa gitarom

Pufna: "(Poaro,) ne uspeva ti to blaćenje. Samo ispadaš prost."

Ali Poaro nije prost, on je sirov, sadistički sirov, slika i prilika malog srpskog naciste, sa odličnim vezama.


The Empty House

Scena: Ulica Bejker, 221B

Dr Watson: "Ali, Holmse, o cemu ste mislili u trenutku kada ste bacili Morijartija u ponor?"
Holmes: "Cuo sam pucanj... bilo mi je jasno da Morijarti na mesto obracuna nije dosao sam; covek koji je tada na mene pucao, je isti onaj covek sa kojim cemo se danas sukobiti, drugi najopasniji kriminalac u Londonu, pukovnik Sebastijan Moran."
Dr Watson: "Ali tada, Holmse..."
Holmes: "Odlucio sam da nestanem. Tamo i tada."

"Odlucio sam da nestanem. Tamo i tada."


Dragi Poaro, cemu toliki Vas

Dragi Poaro, cemu toliki Vas bes? Pominjanje majke, onanisanja i poznatih zena u jednoj recenici? Na sta sada mislite? Kako biste me kada me "u'vatite preko IP adrese" lepo spalili u nekoj prigodnoj peci?
Vec sam Vam rekao - ne razumete, i ne pokusavajte da razumete...


"Trouble with psychics," my ass...

...jel to bese ona psycho knjiga na koju se ugleda nas lazni Smolin? Nego, pre nego sto nekog nazovete nepismenim, ne bi bilo lose da se pogledate u ogledalo. Bar jednom, pozeljno ujutru, tokom pranja zuba (komunisti nazalost nisu bili bas jaki sa oralnom higijenom)... Inace, strelce iz mraka prezirem (bas kao i snajperiste, sa kojima smo poceli na ovom blogu), tako da gospodine ili druze, ukoliko o totalitarizmu zelite da ozbiljno raspravljamo bilo bi uputno da se predstavite. Mada sa braniocima totalitarnih ideja, bili oni na tradicionalnoj levici ili desnici nema bas mnogo smisla raspravljati - oni ionako imaju odgovore na sva pitanja ovog sveta iz svojih Svetih Knjiga (pa jednima jedan sifilisticar i mentalni bolesnik, drugima drugi sifilisticar i par mentalnih bolesnika)...


Milane, moram ti čestitati

Milane, moram ti čestitati na komentarima povodom ove teme.

Žao mi je samo što trošiš energiju sa pogrešnim sagovornikom, ali zato činiš zadovoljstvo nama čitaocima,a poneko možda nešto i nauči, pa malo i promisli :)


Milane, Vi vrlo dobro znate

Milane, Vi vrlo dobro znate ko je naucnik pod cijim pseudonimom pisem. I da "Trouble with physics" nije jedina knjiga koju je objavio. Takodje znate i da njegov kredibilitet u naucnoj zajednici nije mali.
Sto se tice "odbrane totalitarnih ideja", jednostavno ste promasili poentu, kao i toliko puta do sada. Izjednacavate stvari koje se ne mogu izjednaciti, i sa neverovatnom lakocom ljudima pripisujete moralni relativizam.
A sto se tice predstavljanja, evo Vam odgovora, dragi Milane - obucite uniformu, uzmite policijsku znacku, pa cu Vam rado pokazati licnu kartu. Do tada, zadrzavam pravo da pisem pod pseudonimom koji sam izabrao. Nije Vam ovo prvi put da sirovo i divljacki nekoga prozivate - ostalo je upamceno kada ste jednog blogera pitali da li je istina da je on "ratni gradonacelnik". U mom slucaju, ostacete bez odgovora (bar mog).


Samo polako...

...da vidimo par stvari. Najpre, ja sam pitao doticnog blogera da li je istina to sto je pominjano u vise prethodnih postova. I takodje ne vidim u potpunosti sta je u tom pitanju konkretno uvredljivo - a pogotovo sta je tu "divljacko" (stvarno odlican izraz, moram da pocnem cesce da ga koristim)?! Jesam li ga optuzio da je ratni zlocinac? Nisam. Ja sam pitao za nesto sto je delovalo kao faktografsko pitanje koje svako ima pravo da postavi kad vidi u mediju - a blog je medij, mozda specifican, ali svejedno medij - neku informaciju ili spekulaciju.

Dalje, apsolutno ostajem pri stavu da su totalitarni sistemi sustinski isti, da je komunizam zlocinacki sistem koji je odneo vise zrtava nego svi zemljotresi, epidemije, vulkani i cunamiji u pisanoj istoriji covecanstva. I o tome postoji ogromna literatura o kojoj necu sad da Vas poucavam, da me ne biste optuzili za opet neko sacuvajboze divljastvo. Ali savetujem Vam da Hanu Arendt svakako procitate. Pored toga sto je zena sjajno pisala i podjednako dobro razmisljala, imajte malo na umu da je ona imala daleko vise razloga od Vas da nacizam smatra za inherentno gori od komunizma, posto joj je 3/4 porodice ubijeno u Holokaustu. Ali nije dozvolila da je emocije ponesu u necemu sto mora biti objektivna i racionalna naucna ocena. Njena teorija totalitarizma, koju su kasnije razvijali mnogi, i do koje je nezavisnim putem dosao ser Karl Popper (eto jos jednog mislioca *jevrejskog* porekla koji se nije gnusao ili ustrucavao pred zlikovackom prirodom komunizma; nadam se da ste procitali "Otvoreno drustvo", posebno drugi tom?) je ozbiljna naucna teorija, za razliku od bulaznjenja raznih drzavnih "filozofa", od Lisenka do Mihajla Markovica koji su pravdali i skrivali komunisticke zlocine. Ima i Danilo Kis jako lepo pismo jednoj od tih "placenih intelektualkinja", drugarici Simon de Sartr, koja je plakala kad je umro Staljin, a nije nikad kasnije nijednom recju izrazila zaljenje zbog miliona njegovih neduznih zrtava. Jedino gore od komunistickih parolasa su bili ti licemerni zapadni (i balkanski) "fellow travelers" koji su iz svojih fotelja pozdravljali svaki novi masovni zlocin, ali samo da je u interesu "proletarijata". Ali, da se ne rasplinjavamo.

Nije mi sasvim jasno zasto sad ja druge optuzujem za moralni relativizam, a Vi ste mene prvi (da ne kazem divljacki) napali za zagovaranje apsolutnih referentnih sistema. Vidite, ja sam tu Vasu optuzbu prihvatio, a Vi se sad pred prirodnom posledicom tog prihvatanja sklanjate. I normalno je da treba da se sklanjate, jer je relativizam i ako ste malo relativista, a malo niste. Malo niste kad su u pitanju zlocini "druge strane", a malo jeste kad su to "ipak nasi". E pa to smo culi vec mnogo puta - i tokom 30-tih i tokom 40-tih i tokom 50-tih i bogami tokom 90-tih. Nije nista novo - ostaje samo staro (apsolutno, mada ne nuzno i divljacko) licemerje.


Dobro, Milane, prihvatam Vas

Dobro, Milane, prihvatam Vas ljubazan poziv za diskusiju. Prvo, kao naucniku Vam bas ne stoji taj stav "momentalno se legitimisite, inace necu da pricam sa Vama", ali u ovom trenutku sam spreman da sitnice ostavim po strani.
Ako cemo po licnim iskustvima, nemam bas previse razloga da branim komunizam (pazite - komunizam ovde uzimam kao rec sa zadrskom), zato sto je moj pradeda prilicno stradao od novih vlasti posle oslobodjenja 1945. godine - sudjeno mu je kada i Zanki Stokic, sa obrazlozenjem da je kolaborirao sa okupatorom, prevodeci Sekspirove drame u Narodnom pozoristu za vreme okupacije.
Iz zatvora ga je izvadio Krcun, postujuci jednog od tvoraca srpske moderne knjizevnosti. Inace bi, izvesno, zavrsio pred streljackim vodom.
Spocitavate mi ovde mnogo toga sto nisam rekao, pucajuci iz svih oruzja (na moju srecu, corcima), a pre svega mi, sasvim necasno, spocitavate da branim masovna ubistva u zemljama Istocnog bloka posle II sv. rata, da maltene branim Gulag i ubistva iza "gvozdene zavese".
Naravno, to nema veze sa onim sto sam rekao, niti sa Vasim stavom da prihvatam moralni relativizam. Da objasnim jos jednom, da bi Vam bilo jasnije, pa da onda predjemo na neku smislenu diskusiju, ako Vam je uopste do iste vise stalo: uzasavam se svih zlocina, masovnih i pojedinacnih, osudjujem svako krsenje ljudskih prava, bilo ono masovno ili pojedinacno.
Kada smo to rascistili, i ako shvatate da ne diskutujete sa kloniranim Josifom Visarionovicem, onda biste mozda mogli odgovoriti na par suvislih pitanja.
Vrlo dobro znate da je, na primer, u vreme Miterana, francuska Socijalisticka partija pravila vladine koalicije sa francuskom KP, i to u vreme kada je francuska KP na Zapadu bila dobrano stigmatizirana zbog svoje komunisticke politike. Hocete li mi reci - da li je za Vas Miteran bio totalitarista? Da li su to mozda bili Brandt ili drugi istaknuti levicari sirom Evrope posle II sv. rata, koji su se usudili da u svoje vlade prime komuniste, mada svesni politickog i svakog drugog odijuma koji je prema njima vladao u zemljama Zapada, imajuci u vidu desavanja iza "gvozdene zavese"?
Vi tendirate da izjednacite ideju i sistem koji je ideju obukao u sasvim neprepoznatljivo ruho, dajuci joj pecat monstruoznosti, pominjete pri tom H. Arendt (sto je sasvim legitimno, ali u ovom slucaju ne proizvodi zeljeni efekat), i sagovornika optuzujete za licemerje. Jedino cega se niste setili je - da razdvojite strmu ravan i telo koje po njoj klizi.


Lee Smolin: ""Poaro". Ja

Lee Smolin: ""Poaro". Ja znam da si ti mlad, lep i glup"

Zaboravio si da pomenes i da vozi skupa kola. I da je bogat. Sam se time hvalio, nesrecni bogati lepotan i ljubitelj detektivskih romana.


Stupidity is an asset

Zokster: "Nesrecni bogati lepotan i ljubitelj detektivskih romana."

Netačno: "Glupi bogati lepotan i ljubitelj detektivskih romana."

Glup čovek ne može da bude nesrećan, ne kapira da je glup. Ma ne kapira ništa. Eto tu leži ključ moje sreće.


Poaro: "Glup čovek ne može

Poaro: "Glup čovek ne može da bude nesrećan, ne kapira da je glup. Ma ne kapira ništa. Eto tu leži ključ moje sreće."

Znaci da si polusrecan? Nije ni to tako lose.


Dakle, necu da trolujem ovaj blog...

...ali me zanima kakvo je to prisustvo duha potrebno da bi se priznala jednostavna istina (koju su odavno daleko pametniji od mene, poput Poppera ili Hane Arendt daleko bolje obrazlozili) da su svi totalitarizmi jako slicni i teorijski i fenomenoloski. A odlican lakmus papir za licemere jeste upravo kad se apostrofiraju zagovornici samo jednog totalitarizma, a onda oni drugi krenu da trijumfuju. Ili obratno. Nije Vam palo na pamet da bi se neki nacista mogao naci pogodjen time sto sam "izgubio prisustvo duha" (kao da se radi o spiritistickoj seansi, maltene)? Ali ste se Vi i prethodni komentator odmah osetili pogodjeni?

Sto se tice apsolutnog referentnog sistema (valjda je suprotnost relativni referentni sistem, stogod to bilo), zaboravili ste samo da kazete na sta se to odnosi, pa ovako retoricki to zvuci kao da ja sad negiram Ajnstajna, sta li? Nazalost, ta vrsta retorike je jako providna. Kad se radi o fizici, naravno da osporavam postojanje apsolutnih referentnih sistema onako kako su ih shvatali Njutn, Spinoza ili Laplas. Kad se radi o moralu, naravno da prihvatam postojanje apsolutnih vrednosti - i onoga sto je suprotno tome. Ubijati desetine miliona neduznih ljudi je u mom apsolutnom referentnom sistemu moralnih vrednosti apsolutno zlo. I, da, u pravu ste, potpuno je svejedno da li se to radi u ime vise rase ili u ime klasne borbe. Isto kao sto je ubistvo premijera dr Djindjica bilo i ostalo i zauvek ce biti apsolutno zlo. I ostace to i milion godina od sada, i milijardu, i kad Sunce postane crveni dzin za 6 milijardi godina. I to ce biti cak i da nema nikakvih istorijskih i pravnih dokumenata o tome. Isto kao sto ce uvek biti apsolutna istina da su Hitler, Staljin, Pol Pot, Berija, Milosevic, Tudjman, Krcun, Gering ili Kaganovic kriminalci i zlocinci.

A Vi koji prihvatate moralni relativizam upitajte se prvo da li cete svojim psiholoskim insinuacijama (tipa ko je izgubio prisustvo duha) vise naskoditi onome za sta se sami, koliko vidim zalazete. Ako je moral relativna kategorija, onda nemojte da se zacudite kad se pojave revizionisti koji ce osporavati i ove danasnje presude, bas kao sto idiotski nacisticki revizionisti osporavaju Ausvic i Treblinku, i kao sto idiotski komunisticki revizionisti osporavaju Gulag i "polja smrti". Ako jednog dana podignu spomenik legiji, za to moze biti odgovoran samo i iskljucivo moralni relativizam.


Milane

slazem se sa vama
iako sam citala h arent i prevodila davno
tek sad kad sam usla u pisanje slicnih fenomena
citam je neprekidno sa mnogo vise razumevanja
prosto da ne bih omanula
vise je i ne citiram
to je pattern


Zasto...

... imate potrebu da devalvirate presudu donetu posle mnogo muke i problema nekom pricom o ideologiji i politici??

Nije sud mesto za tu pricu. Jedino ako vam ne smeta da neko tu presudu obori zbog ovakvih gluposti?


zbog mojih gluposti nema

zbog mojih gluposti
nema sanse da se nesto mrdne


Jasmina,

nisam mislio na vas.


dobroeverbodyovaj dan je

dobro
everbody
ovaj dan je zaista bio tezak za nas
i znam da mogu da poniste presudu
i svasta jos
mozda sam bila the usual political idiot
pa ja sam cak mislila 2000 da kostunica nije opasnost
stvarno blogeri, jel kostunica ubija kao milosevic


Jasmina

ne bih ti znao dati odgovor na to pitanje ali evo vidim da dss omladina ima i svog predsjednika koji je "студент Факултета политичких наука и Академије за дипломатију и безбедност." sa naglaskom na bezbednost:-)


covece?!

covece?!
kakav sastav piletine u predsednistvu! Pretpostavljam da kad si student iz unutrasnjosti a hoces lepo da zivis u bgd, onda zarad interesa se krene u politicku kucu dss-a. Sad jos da nabace djonove na obraze i eto nama novog saziva u skupstini-bar jedne poslanicke grupe.
A kad ih samo cujem sa krilaticom ( zato sto su clanovi stranke):" mi smo dosli na vlast, mi cemo..."
utroba da ti se prevrne


OK, ako ste mislili na mene...

...moram da priznam da mi nije sasvim jasno sta ste mislili, tj. u kom smislu se moze oboriti presuda time sto ja kazem da ona ima ozbiljnu politicku i ideolosku tezinu? Bas kao sto je ima i ona iz Nirnberga? Sad, naravno, mozete Vi negirati da je ta tvrdnja o politickoj i ideoloskoj tezini tacna, to je Vase pravo i tu se onda razilazimo u misljenjima. Ali mi nije jasno kako iz tog razilazenja u misljenju dolazite do zakljucka da moje misljenje podriva presudu (ili da bi moglo - hvala na komplimentu, voleo bih da imam toliku moc, mada bih je svakako upotrebio drugacije - cak da dovede do njenog ponistenja?!).

A ne zaboravite da smo poceli sa time sto ste Vi izjavili da je politicki govor sudije sramota. Mene zanima da li je za Vas i recimo, govor sudije lorda Shawcrossa u Nirnbergu, onaj cuveni kad je rekao kako za rasiste nema milosti, i koji je ocigledno bio politicki, takodje sramota?


cisto ko suza!

cisto ko suza!


sad samo jos da sacekamo

legiju kako bezi iz mardelja a sluzba ga uspesno likvidira.

jel izjavio kostunica nesto?


jeste , kaze zadovoljan je

jeste , kaze zadovoljan je presudom
nego nam radikali nisu zadovoljni, hoce nalogodavce i oni
inace meni je pored svih masina i televizor umro
mozda je to neki znak


Jasmina, mozda je to znak da

Jasmina, mozda je to znak da radikali oce nagradu u Kanu? Za glumu. Za Oskara imamo kandidovanu onu masovku iz Skupshtine onomad kad su birali Tomu za preCednika


A sto

radikali ne pitaju Seselja ko je nalogodavac? A i sam Nikolic je nagovestio ubistvo Zorana Djindjica. Nego, to su folirantska posla, tipicno za radikale. Kao nezadovoljni su , smejurija.


bezocni i su,

bezocni i su, radikali
opalila bi im jedan virtuelni samar
jel ima neko fotku djindjica koju smem da koristim, mislim autorska prava i to


ma ja bih sve politicare

kroz jedno zesco batinanje, nema tu normalne moralne pravedne osobe.

crko tv? :)


I TV pored kompa telefona

I TV
pored kompa telefona moba masine za sudove
moja prijateljica tvrdi da ja imam neku energiju koja ubija masine
i ne dozvoljava mi da prilazim recimo njenom kompu
hebiga zato em vole zivotinje


Jasmina...

...nisi ti nego gremlini.


tv i ostala mehanika

! pa taj problem (slican) imam i ja...
ne nosim sat (osim sto me nervira pojam o vremenu) stane posle dva dana; dok sam radila u jednom kompjuterskoj firmi morala sam neku tesku spravu da nosim jer cim prodjem pored servera padne sistem i geeks dobiju nervni slom (:D) ...

na mobilni mogu da pricam ne vise od pola sata, iako imam extended battery.

imam desktop, nemam laptop, mozda zato mi pc radi ok.

ima neke veze sa magnetnim poljima mislim. ili sa baterijama :) ...ali mashina za sudove? sta joj radis? ne sme da radi ispiranje kad te vidi? :))


zeno andjelijo

nemoj mi reci da nisu gremlini
ne stvarno, da li je u pitanju neko naucno objasnjenje
kad sam imala moj prvi video trakas, back in 1978
bukvalno kad stane pored njega pojave se talasi na ekranu, kad se udaljim sve cool
satovi takodje
veoma je bilo ocito kad sam dobila z 18 rodjendan od caleta skupi patek filip koji je nrpekidno stajao pa smo ga vracali u radnju a svajcarci nisu znali sta s njim
masine za sudove konzumiram
mrzi me da perem sudove pa da ih stavljam u masinu, izgelda da je to fora
medjutim geldaj, i masinu za ves zajedno sa vesom cesto sredim
mojac erka mi ne da da diram njene stvari, od malena tako
jer kaze sve upropastim
i jako je bila tuzna sto svi imaju mame koje lepo peru ves a ona mora sama


Dzasmima

bacacica plamena!


nisam ja rekla gremlini :)

a jesu te drugarice ubedila da imas 'isceliteljsku' energiju?

tvoja cerka ko moj decko. kada krene da mi izvlaci sta je ovo, sta je ono...a za mene stvar ko stvar

dokazali smo do sada da je tvoja cerka (kako ima lepu krv bas joj zavidim:))) ozbiljnija od mame u nekim stvarima :D


draga

Jasmina, nisi rekla iz kog razloga ti trebaju slike. Evo ja pogledah na google, na sajtu demokratske stranke postoji citava galerija

ovde

a i b92 sigurno ima kolekciju njegovih fotografija koje su napravili njihovi fotografi, ja ovako na brzinu nadjoh samo jednu


e,

...skoro, pa mi lekovit ovaj sinhronicitet odgovora Jasmini!


Evo jedne


:)


ovog

sekunda se spremam da napisem isto.
poljubac, mila
p.s. pogledala slike u ovoj gore galeriji, one najranije i evo sad placem.


nemoj...

...znaš, danas dok se izricala presuda, ja sam znala jedno - postoji samo jedna prava kazna neposrednim ubicama, organizatorima, inspiratorima i finansijerima atentata, kazna koja se, na žalost, ne može ni izreći ni ostvariti, a to je da razumeju kakvog su čoveka ubili zajedničkim pucnjem u leđa.

Nisu ga ni upoznali, ni prepoznali, ni znali. Samo su mrzeli. I mrtvog ga mrze. I boje ga se.

Nemoj plakati.


jasmina...

Quote:
...jel ima neko fotku djindjica koju smem da koristim, mislim autorska prava i to...

Imaš dve na mom blogu - "click" na mart 2007, koristi slobodno.
A ima i na internetu njegovih fotografija slobodnih za korišćenje.


kako ide ono,

lopov prvi viche-hvatajte lopova!


Drago mi je da su Legija i

Drago mi je da su Legija i Zvezdan osuđeni na po 40 godina i da će ostatak svog života provesti u zatvoru gde im je i mesto. Naravno ostaje sumnja ko je sve još znao za pripremu atentata ili ko je još bio umešan? Ja verujem da ih je bilo još, iako za to nema dokaza a verovatno ih nikada neće ni biti. Naravno direktno politički odgovornim za atentat uvek ću smatrati V.Koštunicu zbog zabijanja noža u leđa Đinđiću i otvorenog podržavanja Crvenih beretki, protivljenja izručenjima u Hag i pravljenja atmosfere u kojoj su Đinđić i njegova vlada mafijaši koji krše zakon a Legija i C.beretke patriote koje štite poredak ove zemlje. Mislim da je Koštunica sve to radio svesno sa svojom ekipom-Tijanićem, Acom i ostalima, u svakom slučaju njegovi postupci su zabeleženi i zapamćeni. Kako se skoro svih političkih postupaka Vojislava Koštunice gnušam, teško mi je da ga gledam na mestu premijera znajući da je on doprineo Zoranovoj likvidaciji. Ostaje mi samo da mi bude drago što su ovi osuđeni, a da na Koštuničina buduća s****a gutam knedle dok ga vreme ne pregazi kao jednu totalno beznačajnog političara koji je živeo u vreme Zorana Đinđića.


Jeco,

Imace Kostunica sta da objasnjava na sudu, recimo ubistvo Gavrilovica.Istim se on metodama sluzi kao i Milosevic, nema tu razlike.


On je i ubistvo Gavrilovića

On je i ubistvo Gavrilovića beše pokušao da pripiše Đinđiću koliko se dobro sećam. To je ono što ga je činilo a i što ga čini bednim političarem. Ali da zna da sačuva fotelju, zna, ta umešnost mu se ne može osporiti.


ah jeco,

ne radi se tu o njegovoj umeshnosti, nego svi ovi oko njega, ukljucujuci i njega samog, umesani su u prljave poslove, niko u tom njihovom drustvu nije bez "putera na glavi" iliti shnenokli, tako da sistem ucene jako dobro moze da funkcionishe . pa pratila si valjda kako se pravila vlada. na kraju su svi akteri bili srecni i zadovoljni.


Ja mislim da nisu svi

Ja mislim da nisu svi srećni i zadovoljni, odnosno on jeste srećan a ovi iz DS ne verujem. Na kraju ipak se gleda rezultat, a on kaže da je Koštunica premijer, Jočić je ministar policije, sa 17% glasova to se po meni zove umešnost. U tome ima i prljavih nagodbi sigurno, ali na kraju je bitan rezultat koji je više nego impresivan za Koštunicu, sa 17% glasova. U svakom slučaju ne bih više pričala o Koštunici koji osim što zna izvrsno da ucenjuje i obmanjuje nije više vredan pomena. Njegove političke ideje će doživeti propast jer su nerealne a on je porilično nesposoban, ali da li ćemo i mi propasti sa njim zavisi od nas. Prvi 'izazov' će biti razrešenje pitanja Kosova.


Eh

O toj umesnosti su mi nekada mnogi govorili i za Milosevica, a meni se kosa dizala na glavi jer ne radi se tu ni o kakvoj umesnosti.

Naprotiv, svaki onaj nesposobnjakovic koga "sluzba" resi da sacuva na mestu kvazi-premijera ce i ostati na tom mestu.

Svako onaj ko pokusa od kvazi-premijera da postane premijer, zavrsice kao Djindjic.

I Rimom nisu upravljali carevi vec pretorijanska garda.
Oni su sebi postavljali careve koji im odgovaraju kako bi mogli da opravdaju svoju parazitsku funkciju.
Parazitu dakle treba domacin.
Kostunica je dobar domacin.
Za parazite.


e pa vidis

ervetor , ne glasaju oni tj. te sluzbe, nego glasa narod.


Ko glasa zna se, ali ko

Ko glasa zna se, ali ko kreira javno mnjenje na osnovu cega utice na glasace?


Mislis

tu verovatno i na glasanje za ustav na koje je izaslo 3 miliona ljudi u zadnja dva sata da Agim Ceku nebi slavio i kako bi sacuvali Kosovo.
Glasanje koje je trajalo dva dana i jos plus koliko treba.

Kazem, sluzba se bavi spletkarenjem i na svaki nacin tezi da za predsednika dovede osobu koja im odgovara.
Onog ko ne odgovara oni ubiju pa ti izvoli glasaj izmedju onih koje ti oni ponude.
Ajde probaj da se bavis nekim unosnim biznisom da vidis ko ce da te poseti i upita za zdravlje.

Na kraju krajeva, glasaci svakako sada nisu glasali za DSS a oni i dalje odlucuju o vecini stvari u ovoj zemlji.

kako se to menjaju zakoni u skupstini i kupuju poslanici bez obzira na rezultate glasanja ?
Kako su po potrebi poslanici cas vlasnici svojih mandata a cas nisu ?

kako funkcionise ustavni sud ?

A ti mislis sve je sala...


ervetor,

i ovde na blogu imash gomilu nekakvih kvazi inteletualaca koji se slazu sa politikom koju vodi tadice. hocu reci ,ta udba ne bi mogla nista da uradi da narod ima malo mozga. a da nije mocna, pokazuje i to sto se crna gora, ipak uspela da odvoji od srbije.


Kapi,

ajd objasni ti meni kako se razlikuje intelektualac od kvazi-intelektualca? Kad se za nekoga može reći da je intelektualac, a kada je očigledno da je kvazi-intelektualac?

I u koju grupu ti sebe svrstavaš - intelektualce (tj. intelektualke), ili kvazi-intelektualce (tj. kvazi-intelektualke)?

V.


vucko ,

kvazi intelektualac je svako onaj kome odgovara da srbija ostane na ovom stupnju razvitka.


Moram da priznam

da definicija zvuči vrlo originalno.

Do duše, odnos etimologije termina i ponuđene definicije podseća na onaj čuveni detalj iz Nušićeve "Autobiografije": "Kako je od reči Velbužd postala reč Ćustendil, to istorija ne ume da objasni, ali je gramatika kadra i to objasniti".

Kako tebi izgleda ova defincija termina i njegova prethodna upotreba - intelektualno, kvazi-intelektualno, ili neintelektualno?


Pa naravno

ali ne zaboravi da se nasa sluzba sastoji uglavnom od crnogoraca pa u skladu s tim nece da prave probleme svojim plemenima tamo dole...

U svakom slucaju Crna Gora je primer kako i gluplji rade pametnije samo kad nisu u Srbiji


pocinje oluja u beogradu da

pocinje oluja u beogradu
da li ce nam malo laknuti, pitam se


...bojim se da jedna nece

...bojim se da jedna nece biti dovoljna da spere svo smece i smrad... disace se malo lakse, ali nama treba nesto jace...


fotka mi treba uz tekst koji

fotka mi treba uz tekst koji sam napisala za inostranstvo
oni strogo vode racuna o autorskim pravima
hvala vam svima
gordanac koji je tvoj sajt
daj mi adresu


evo...

gordanac

e pa nisam znala da ti to radis!
vec samposlala neku koju sam nasla kod jelene milica
a boing odmah blognuo


...posto kod nuneta gore

...posto kod nuneta gore nije otvorena opcija za komentare, samo da se zahvalim za wallpaper nunetu i tamari.
a tekst vezan za tadica i cinjenicu da je mnoge ljude obmanuo krijuci se iza lika i dela zorana djindjica podseti me na ono kad idu slon i mrav a mrav ce slonu: ala trupcemo, svi nas cuju.

jos jednom hvala.


Tuzna sam i pretuzna

sto su ga ubili. Koliko je Zoran nama bio dobar tek cemo saznavati....kad uspemo toliko da naucimo.....Eeejjjjj.


Da je Zoran Đinđić, kamo lijepe sreće,

danas živ, sigurna sam da ne bi dobijao ni mali dio ove podrške koju dobija sada kada ga nema. Zašto ovaj narod (za)voli svoje velikane tek kada ih više nema?


Ja sam ga

voleo i onda.
Medjutim cinjenica je da je atmosfera bila takva da to nisam smeo ni da kazem tek tako...


Quote: Lee Smolin (23 Maj,

Quote:

Lee Smolin (23 Maj, 2007 - 13:58) *novo
Sasvim tacno. Sada cekamo novo sudjenje, na kome ce se utvrditi ko su naredbodavci i organizatori atentata na premijera Djindjica.

Nema nikakvog novog suđenja,jer su na ovom osuđeni počinioci ubistva dr.Zorana Đinđića.
Naredbodavci i organizatori atentata su po ovoj presudi Ulemek i njegova kriminalna grupa,a za bilo kakvo učešće nekih drugih lica koja nisu obuhvaćena presudom ne postoje nikakvi dokazi.
Presuda nije pravosnažna i drugostepeni sud je može po žalbi ukinuti,potvrditi ili preinačiti.
Postupak je daleko od završetka i treba se maksimalno uzdržati od preteranog komentarisanja.
Objavljivanjem presude počeo je da teče rok za pismenu izradu presude,jer je objavljena samo odluka(izreka,dispozitiv)a presuda u pravom smislu reči još ne postoji sve dok se ne izradi pismeni otpravak presude koji sadrži sve elemente sudske odluke.Rok koji nameće Zakonik o krivičnom postupku je izuzetno kratak,15 dana i ovaj rok je primeren za neko prosečno krivično delo koje se često pojavljuje u sudskoj praksi(krađa,teška krađa i slično) gde presuda ima 7-8 strana.
Ova presuda će biti mnogo obimnija,ja sam imao prilike da za ubistvo gledam presude koje su imale preko 100 strana,a ovde ima i više okrivljenih i mnogo je kompleksniji predmet sa ogromnim brojem dokaza.
Kršenje roka za izradu presude ne povlači neke posebne posledice,pa sudovi ove rokove prekoračuju i kada je reč o nešto složenijim parnicama i ne bi me začudilo da se završi presuda tek za 2-3 meseca.


I veliš Babiču...

...treba se uzdržavati..
A dalje insistirati na otkrivanju i procesuiranju inspiratora i političkih pokrovitelja, ništa...cccc
Kao Mićun...


Babic

tek stupio na duznost:-)
a kafa ce mu sigurno naskoditi;-)


nocna tica

ali stavrno nisam razumeo sta covek hoce da kaze... neke 'micun' fore prosipa, a ostatak posta, neki copy/paste nekih zakonskih rokova... verovatno da bi izgledao pametnije i informisanije?! ne zna on da te fore ne prolaze.


kafice

nije copy/paste, ovo ti je onaj najcrnji kostunicin legalizam koji od ubistva djindjica gura srbiju u blato.
s ovakvima ne treba uopste diskutovati, ne zato sto nisam za dijalog vec zato sto se s ljudima koji drze stranu ubicama nema sta razgovarati.
ima zox pravo, njih treba samo zajebavati, da prostis.
odoh spavati kafice, laku noc;-)


de ste ljudi

oibibio, daj jos jednom onog noja. :)


Idiot Babic preuzeo smenu.

Idiot Babic preuzeo smenu.


ali on melje

to je strasno. Postovi po dve strane, sve zaodenuti pravnim terminima bez reda i smisla. Pa na kraju zakljuci da je ubijati i krasti lepo, samo zato sto nije dokazano. A oni ce se potruditi ( pravno dakako) da to ne dokazu.
Da je malo pismeniji pa da pomislim da neki "nezavisni" analiticar iz NIN-a pise.


Quote: I veliš

Quote:

I veliš Babiču...
Drago Kovacevic (24 Maj, 2007 - 00:56)

...treba se uzdržavati..
A dalje insistirati na otkrivanju i procesuiranju inspiratora i političkih pokrovitelja, ništa...cccc
Kao Mićun...


Velim da se valja uzdržavati jer će sud doneti odluku o odgovornim za ubistvo.
Čitava priča o tzv."političkim pokroviteljima" zločina je prazna priča.Tim nebulozama se pokušavaju predstaviti Đinđićevi politički oponenti i tadašnja opozicija na neki način kao odgovorni za ubistvo.Uprkos tome što su zločin izvršili pripadnici jedinice policije koja je trebala da bude pod kontrolom ministra Mihailovića.


je l' ovo neki post, posta

je l' ovo neki post, posta radi?


babicu, babice

ja pomislio da si ti uginuo onomad. sta te drzi ovde, duso smezurana, a?


"Duso smezurana"!? =D Ovako

"Duso smezurana"!? =D
Ovako dobru sintagmu odavno nisam cula.
Fabulous! =)


Ko s' djavolom kostunice sadi..

kopam, pa reko, 'bote vidi ovo:

"
Ilić: Uskoro razgovori s Koštunicom i Čovićem
23. maj 2003. | 09:22 | Izvor: Blic

Čačak -- Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić najavio je da će uskoro početi razgovore s predsednikom Demokratske stranke Srbije Vojislavom Koštunicom i predsednikom Demokratske alternative i potpredsednikom Vlade Srbije Nebojšom Čovićem o strategiji za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora u Srbiji. Ilić je rekao da bi u te razgovore mogle biti uključene i "druge demokratske snage" koje podržavaju raspisivanje izbora i kao primer naveo G17 plus i Narodnu demokratsku stranku. "NS smatra da treba krenuti s nekim vidom protesta i možda bi bilo dobro da s tim krenemo na Vidovdan ili uoči tog praznika. Smatram da je došlo krajnje vreme za građansku neposlušnost, da vlast jednostavno bude naterana na izbore", rekao je Ilić. "Stranke pod firmom DOS koje su u vlasti više nisu DOS, a narod je već počeo da ih zove 'pink-koalicija'. Razbijena je koncepcija Vlade i ne znamo ko šta radi i ko je za šta odgovoran. To je vlada kompromisa, međusobnih 'dilova' i ustupaka. Nema ekonomskih reformi bez političkih i zato su neophodni izbori da prestane stanje totalne apatije, mrtvila, haosa i netrpeljivosti", rekao je Ilić.
"
kene, kene, ti stene...

hehehehe...


Kratko je pamćenje...

...a vidi se sve. Samo se malo vratiti u nazad.
Zanimljivo je da je danas šefica poslaničke grupe DS-a, upravo Nada Kolundžija, tadašnja poslanica Čovićeve stranke i učesnica u kampanji protiv Čede Jovanovića koju je vodio Čović, Velja i društvo...


Mali podsetnik

Koliko se secam DA ciji je Nada Kolundzija bila podpredsednik je srusila Zivkovicevu Vladu zajedno sa G17+?
Sad mi je jasno zato je ona sef poslanicke grupe DS-a, tako su je nagradili.
Evo ga i link na njenu biografiju:
Nada Kolundzija DS
Interesanan je ovaj deo iz biografije:

Quote:

У досадашњем политичком ангажовању, између осталог, била је народни посланик у Скупштини Републике Србије

Samo sto nigde ne stoji da je bila potpredsednik Coviceve stranke u to vreme.
Zna li neko gde je bila '90-tih godina?


Quote: Ko s' djavolom

Quote:

Ko s' djavolom kostunice sadi..
Deep Blue (24 Maj, 2007 - 04:20)

kopam, pa reko, 'bote vidi ovo:

"
Ilić: Uskoro razgovori s Koštunicom i Čovićem
23. maj 2003. | 09:22 | Izvor: Blic

Čačak -- Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić najavio je da će uskoro početi razgovore s predsednikom Demokratske stranke Srbije Vojislavom Koštunicom i predsednikom Demokratske alternative i potpredsednikom Vlade Srbije Nebojšom Čovićem o strategiji za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora u Srbiji. Ilić je rekao da bi u te razgovore mogle biti uključene i "druge demokratske snage" koje podržavaju raspisivanje izbora i kao primer naveo G17 plus i Narodnu demokratsku stranku. "NS smatra da treba krenuti s nekim vidom protesta i možda bi bilo dobro da s tim krenemo na Vidovdan ili uoči tog praznika. Smatram da je došlo krajnje vreme za građansku neposlušnost, da vlast jednostavno bude naterana na izbore", rekao je Ilić. "Stranke pod firmom DOS koje su u vlasti više nisu DOS, a narod je već počeo da ih zove 'pink-koalicija'. Razbijena je koncepcija Vlade i ne znamo ko šta radi i ko je za šta odgovoran. To je vlada kompromisa, međusobnih 'dilova' i ustupaka. Nema ekonomskih reformi bez političkih i zato su neophodni izbori da prestane stanje totalne apatije, mrtvila, haosa i netrpeljivosti", rekao je Ilić.
"
kene, kene, ti stene...

hehehehe...


Ovo mora da je krunski dokaz da su Ilić,Koštunica,Čović, g 17 +,povezani sa ubistvom.Eto,kao opozicija planirali su da traže raspisivanje izbora i smenjivanje vlade.Pretpostavljam da je iz "liberalno demokratske" vizure neoprostiv greh ako opozicione stranke hoće vanredne izbore i još kritikuju vladu.
Čim su oni tražili da se raspišu izbori i nešto kritikovali tadašnju Đinđićevu vladu,mora da su nešto upetljani u ubistvo.


Sta sve necete smisliti !!!!!

@babic

Pazi njega - nije presuda u pravom smislu reci! Nas pravni genije!!

I kaze nece biti novo sudjenje. Otkud znas, genije? Ja sam, recimo ubedjen da ce biti kad-tad.


Quote: Sta sve necete

Quote:

Sta sve necete smisliti !!!!!
gavroche (24 Maj, 2007 - 18:48)

@babic

Pazi njega - nije presuda u pravom smislu reci! Nas pravni genije!!

I kaze nece biti novo sudjenje. Otkud znas, genije? Ja sam, recimo ubedjen da ce biti kad-tad.


Presuda nije još ni urađena,već je samo objavljena izreka što je samo deo presude.Tek kada se u celosti izradi presuda sa obrazloženjem,onda je presuda završena.

Što se tiče novog suđenja,ono se može desiti kada "građanski talibani" dođu na vlast i počnu da okrivljuju svakoga ko je ikad bilo šta rekao protiv Đinđića i njegove vlade,i svakoga ko mu je bio politički oponent.Svakako,očekujem da će "istraga" biti proširena protiv svakoga ko je ikada bilo šta loše rekao o Čedi Jovanović.

Neki bi hteli da se sudi svakome ko je mrzeo Đinđića,ko se protivio njegovoj politici i kritikovao njegovu vladu.


Rizikujući da izazovem lavinu uvreda...

...moram da primetim da ti je i dioptrija, verovatno, veća od koeficijenta inteligencije.


Pa ja tek sada shvatio ko je

Pa ja tek sada shvatio ko je gordanac, baš glupo od mene :)))
dobro, ovo će samo uticati da prema ovom nicku imam još veće poštovanje :)))


this is so funny


metastaza,

u tvom slucaju nista cudno, ti se smejesh i na brasno


volim da se nasmejem

a sta ti sa brasnom radis, to je tvoj problem...


metastaza

ja sa brasnom zasmejavam tebe. a verujem da i pokazani prst izaziva smeh kod tebe


kapi

budi ljubazan/na i mani me se ako nemas sta smisleno da kazes.


metastaza,

hocu ako prestanesh da spominjesh djindjica u tvojim komentarima. jednostavno , gadi mi se kada ti to radish.


Kapi

mislin da sto se tice tog problema koji ti imas ja, a i slabo ko drugi moze da ti pomogne. Sram te bilo! O cemu ti govoris, kako te nije sramota? Kakvi tripovi covece.

Zahtevam da obrises ovo gore sto si napisao/la!


metastaza,

ne foliraj se.


kapi udbashu

kako se ti usudjujes da ovakve odvratne insinuacije prosipas o nekome koga nikada nisi upoznao/la, sa kim nikada nisi pricao/la, bez ijedne i najslabije vrste indicije da bih ja imao nesto protiv Djindjica? Ko ti mislis da si? I odakle ti hrabrost da se takvim grozotama bavis? Nemoj mi se obracati inace cu morati da te prijavim moderatorima. To sto ti radis je sramotno i daleko bilo da TI ikoga branis a kamoli Djindjica!

I dalje insistiram da obrises prethodne svoje postove.


nemoj samo da prijavljujes, molim te molim te molim

ej metastaza kad ces vec jednom promeniti taj nick?


hehe ,

metastaza, ti si mene nazvao udbasem i vidish, ja ne zahtevam da to obriseh , pre svega zato sto te drzim za kretena.


Nazalost, nisu gotovi,

odbrana ima pravo zalbe i iskoristice ga (ima ga i tuzilastvo, trazice maksimalne kazne za sve), a svi znamo ciji su ovi u VSS-u.


Sve je to politička promocija

stranaka koje su protestvovale ispred suda. Svi sada veličaju Zoranovo ime i svojataju ga i time pokušavaju da privuku birače. Sramota


Sherife,

Ne lupetaj bre!


A uzgred,

optužnica je šuplja ko švajcarski sir. Mislim, svakako da ovi svi koliko ih je zaslužuju i smrtnu kaznu zbog svih zločina koje su počinili, dokazanih i nedokazanih, ali ova optužnica koliko sam ja video ne pije baš vodu.


A zasto bi optuznica pila

A zasto bi optuznica pila vodu?


Kako kazes zasluzuju smrtnu

Kako kazes zasluzuju smrtnu kaznu zbog dokazanih i nedokazanih zlocina,a usput ti je suplja optuznica?
Daj neki primer(od onoga sto si ti video),sta je suplje,sta ne pije vodu?Ili mislis da jos treba da se doda?


A kako to optuznica "pije

A kako to optuznica "pije vodu"?


ma...

...budalastine.


Pre svega

Djindjicevo ubistvo nema veze sa antihaskim lobijem i sličnim glupostima. Sumnju da je to istina prvi je ispoljio Milan Veruović koji je uporno tvrdio da je i jedan hitac ispaljen iz pravca vladine zgrade, što je 2005. potkrepio i generalni sekretar Interpola Roland Noble. Djindjic u jednom trenutku uopšte nije bio spreman na dil sa zapadom u vezi sa Kosovom i još nekim ucenama. Zoran je zasmetao istim ljudima iz NATO-a koji su mu pomogli da svrgne Miloševića sa vlasti. Sve to isuviše podseća na JFK-a i Detroit 1963. Naravno, pravu istinu verovatno nikada nećemo saznati, kao ni imena ubica Kenedija.


Opet isto

Ima ljudi koji veruju da nikada nije bilo sletanja na mesec, ima ljudi koji veruju da je zemlja ploca na ledjima kornjace a ima ljudi koji veruju da su Djindjica ubili Amerikanci, Ceda, Beba, Albanci, masoni, Jevreji i biciklisti da bi nam oteli nas Jerusalim iliti cirka 15% nase duse. Hvatate se za slucaj Kenedi kao za slamku u pokusaju da skrenete paznju sa cinjenice da je prst koji je povukao oroz bio vodjen "patriotizmom".


kakva glupost! i kao sto je

kakva glupost!
i kao sto je sudija rekla optuzeni nisu kovali zaveru protiv djindjica zbog ekstradicije Hagu ( jer tada kao sto se zna niko iz JSO i nije bio optuzen od strane medjunarnodnog suda) vec zbog straha da ce biti pohapseni zbog mnogobrojnih zverskih ubistava koja su pocinili ( Ibarska, Stanbolic i sl).
I na kraju ne razumem taj razmetljivi prostakluk a jos manje taj nedostatak analitickog razmisljanja. I uopste razmisljanja!


posto

je covek mrtav, treba biti pazljiv- stambolic, laro.