Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Ivan Marović

Ivan MarovićIvan MarovićIvan Marović, godina trideset (i dve-tri), sa Zvezdare. Muvao se po studentskom protestu daleke '96, pa potom u Otporu. Kad je propao na izborima krajem 2003, pobegao u Ameriku gde je naredne dve godine radio na strateškoj video igri "A Force More Powerful". Od svih pokušaja, jedino uspešno oborio holesterol (sa 6,4 na 5,1), mukotrpno stečen u Americi.
 
Pohadjao OŠ Veljko Dugosević, pa se spustio niz Milana Rakića u Šestu. Da bi izbegao vojsku tokom rata u Bosni, upisao Mašinac. Na kraju je ipak otišao u vojsku u septembru 2000. i bio jedan od poslednjih kojima je Sloba bio vrhovni komandant i koga je neuspešno branio, te je ovaj oboren s vlasti već posle dve nedelje. Nije bio u Beogradu petog oktobra i ne prihvata nikakvu odgovornost što nije bilo šestog oktobra. Posle svega se preusmerio na izučavanje medjunarodnih odnosa, što pokušava da magistrira.
 
U slobodno vreme čita stripove (Hugo Pratt), igra strategije (Europa Universalis II), sluša muziku, kako stranu (Ethan Lipton), tako i domacu (Činč). Nekada slušao Borghesiu i Laibach, ali se omatorilo... Nadasve voli da kuva, a u posedu je i tajnog recepta koji Marovići vekovima prenose sa oca na sina: u pitanju je jelo koje se u kulinarskim krugovima smatra nemogućim - ukusan sladak kupus.


knjige...

Genadij Petrovich Malahov

procitati zbog nacina zivota.

ovo za kupus je sjajno.
dodati lovor, jako malo belog bibera i umesto maslinovog ulja koje je najbolje na svetu, koristiti ulje od grozdja.
videces da je bolje.

i da svakako: ja obavezno u sve sto kuvam dodajem djumbir. To preporucujem svakome ko bi da ...malo duze.... zivi.

ascultare et altera pars


Znam...

... u pitanju je ulje od kostica grozdja (grapeseed oil), koristim ga prilicno redovno. Ali u ovo stavljam maslinovo, jer je takva tradicija u Marovica.