Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

bizi

Lucy Moore

Lucy MooreLucy MooreI’m a twenty-two years old American and recent graduate of Harvard college, so why am I keeping a blog through B92.net?  Because of all the places I could have chosen to live after graduation—New York, London, Washington DC, or Winston-Salem, North Carolina (my home)—I picked Belgrade.  My decision wasn’t completely unfounded.  I’d been to the region before as a student.  So I think I know what I’m getting into… 


Sanja Perić

Rodjena 11. decembra 1974. Odrasla u Požarevcu. Živi u Beogradu. Za vreme studija (Pravni fakultet) flertovala sa medijima, radila na Indexu, Politici i City radiju. Pisala oduvek. U nekoliko antologija kratkih priča objavljivala svoje radove, jednom nagradjena (nagradu nikad dobila), al Bog će da plati! Od svoje šesnaeste jedini hobi joj je astrologija. Danas profesija. Svakodnevno radi sa klijentima, piše na svom sajtu www.astrologija-online.com, gde se argumentovano bori protiv estradnih astrologa i svih tabua koji astrologiju svrstavaju u sujeverje.


Tamara Skrozza

Tamara Skrozza rodjena je 1973. u Somboru, odakle je glavom bez obzira pobegla u devetnestoj. Kao već osvedočeni đak štreber, u Beogradu je uspešno studirala istoriju umetnosti. Ipak, ostala je večiti apsolvent. Ta činjenica pratiće je čitavog života, pa će, čak i ukoliko jednog dana dobije nagradu za životno delo, Pulicera ili Nobela, u očima vaskolike rodbine i komšiluka ostati promašen slučaj.


Nicholas Comrie

Nicholas ComrieNicholas ComrieNicholas is an Englishman and Serbophile living in Belgrade, where he has been working in various academic institutions and generally enjoying himself for the past two and a half years. He has previously worked as a researcher at the International Institute for Strategic Studies on their Armed Conflict Database. He graduated with a Masters in Politics, Violence and Reconciliation from the School of Slavonic and East European Studies and with a Bachelors in War Studies from King’s College, London.


Branislav Kovačević Cole

B.K. ColeB.K. ColeRođen o1. maja 1953 u Valjevu, od oca  poč. Ljubomira ( glumca ) i majke Ružice (službenice).


Dejan Stanković

Dejan StankovicDejan StankovicKnjiženi prevodilac stalno nastanjen u Portugalu.

Diplomirao arhitekturu u Beogradu.

Preveo, izmedju ostalog, portugalskog nobelovca Saramaga na srpski (toplo preporučujem – izvrsna književnost)


Mark Robert Pullen

Mark Robert PullenMark Robert Pullen

Mark Robert Pullen

aka Marko Pulenović

aka Big Pull

aka Mark Ovull

Once Upon a Time

Born 1976 and raised in Rovers-land, industrial east Hull, East Yorkshire, Humberside, England, Great Britain, the UK (all one place).


Biljana Srbljanović

Biljana SrbljanovićBiljana SrbljanovićBiljana Srbljanović, pisac, www.google.com


Vladan Aleksić

Seo za računar prvi put davne ’82. sa tek navršenih deset godina života, već tada shvativši da će njegov tok od tada biti pod trajnim uticajem tih čudnih elektronskih sprava. Mastiljara ga zasvrbela polovinom 80-ih kada počinje da piše za „Računare“, ne sluteći da će tačno deceniju kasnije postati glavni urednik pomenutog časopisa. Punoletstvo dočekuje zaluđen za CAD tehnologije i to će mu nekoliko narednih godina biti glavna preokupacija. Tada je i prvi put čuo škripavi zvuk modema koji uspostavlja vezu i od tada se navukao na računarske komunikacije. Od njih živi nekoliko poslednjih godina, prvo kod jednog „vodećeg domaćeg provajdera“, a sada kod „najvećeg domaćeg provajdera“ – veličina je relativna stvar na Internetu, zavisi samo da li gledate protok broja korisnika, novca ili megabita u sekundi.


Goran Svilanović

Poslanik u Skupstini, izabran na listi DS-Boris Tadic. Tadic zatrazio da napustim poslanicki klub i budem nezavistan poslanik, posto sam rekao da ce Kosovo biti nezavisno i potpisao izestaj Medjunarodne komisije za Balkan (www.balkan-commission.org).

Od tada sam formalno izvan tog poslanickog kluba, u sustini ponasam se kao i svi iz tog kluba. To znaci glasam kao i oni, dolazim u Skupstinu kada i oni. Oni (DS) su odlucili da ne prisustvuju zasedanjima Skupstine dok Ustavni sud ne donese odluku o mandatima koji su im prevarom oteti. Od tada ni ja ne dolazim na zasedanja Skupstine. Kada donesu drugu odluku, ponasacu se u skladu s njom.


Ivan Marović

Ivan MarovićIvan MarovićIvan Marović, godina trideset (i dve-tri), sa Zvezdare. Muvao se po studentskom protestu daleke '96, pa potom u Otporu. Kad je propao na izborima krajem 2003, pobegao u Ameriku gde je naredne dve godine radio na strateškoj video igri "A Force More Powerful". Od svih pokušaja, jedino uspešno oborio holesterol (sa 6,4 na 5,1), mukotrpno stečen u Americi.
 
Pohadjao OŠ Veljko Dugosević, pa se spustio niz Milana Rakića u Šestu. Da bi izbegao vojsku tokom rata u Bosni, upisao Mašinac. Na kraju je ipak otišao u vojsku u septembru 2000. i bio jedan od poslednjih kojima je Sloba bio vrhovni komandant i koga je neuspešno branio, te je ovaj oboren s vlasti već posle dve nedelje. Nije bio u Beogradu petog oktobra i ne prihvata nikakvu odgovornost što nije bilo šestog oktobra. Posle svega se preusmerio na izučavanje medjunarodnih odnosa, što pokušava da magistrira.


Nenad i Jelena Milić

Nenad ( 1962), pravnik, osnivač i član predsedništva LDPa. Dugogodišnji član DS. 1999-2000 radio kao Šef pravne službe DOSa.  Od 2001. do 2002.  bio Šef kabineta predsednika vlade Srbije Zorana Đinđića. Od 2002.do 2004.bio Zamenik ministra unutrašnjih poslova Srbije.

Jelena ( 1965), ing. elektrotehnike, clan GO GSS i Foruma za međunarodne odnose Evropskog pokreta u Srbiji.   Od 2001. do 2003. radila kao  istraživač i analitičar u Međunarodnoj kriznoj grupi, kancelarija za SCG. Od 2001.  redovno objavljuje u beogradskom Danasu. Od 2004.piše za prištinsku Gazeta Javu. Od 2005. ima nedeljnu spoljno-političku kolumnu u novosadskom Dnevniku. Radi kao pomoćnik Gorana Svilanovića, Predsedavajućeg Prvog radnog stola  Pakta za stabilnost Jugoistočne Evrope.  


Lilika

U jednom momentu, na jednoj  planeti  pojavila se i ova Lilika.                                         
Liliku  fasciniraju  uobicajeno fascinantne radnje, pa zato ona:
...pita,slusa,gleda,trazi,cucne,skoci,cisti,krene,sidje,cuje,(po)kaze,dodje,ode...
Najzanimljivija slika u njenom zivotu  je momenat (jednog dana u jednoj prostoriji) kada je videla prozor kroz koji je dopirala zaslepljujuca svetlost. Lilika je diplomirana kaleidoskopska sarenacija na delu.

Tanja Jakobi

Tanja JakobiTanja JakobiTanja Jakobi od 1988. godine do početka 2006. godine ekonomski novinar, potom svojevoljno poluražalovana i preregrutovana u ekonomskog konsultanta ili -cu.
Počela u Večernjim novostima, uređivala ekonomsku rubriku u Našoj borbi, pisala u NIN-u i Ekonomistu, sarađivala u Republici, Business Week, Economist Intelligence Unit i Institutional Investor. I dalje uredjuje Weekly Economic Bulletin, ekonomsko dete mnogo poznatijeg V.I.P News Service. Povremeno piše za Biznis i finansije i Ekonomist.
Za TV B 92 radila sa Jankom Baljkom na seriji „Ko je ubio Antu Markovića” i dokumentarnom filmu „Srbija u kontejneru”.
Diplomirala na Filozofskom fakuletu u Beogradu na odseku filozofija, magistrirala ekonomsko novinarstvo na njujorškom Baruch College. Jedan od prvih stipendista NGO-a nobelovca Džozefa Štiglica Initiative for Policy Dialogue i dobitnik američke državne stipendije Ron Brown.
U civilu najviše voli Njujork, brzo hodanje i obilaženje svih mogućih zabitih mesta na planeti, tim redom.


Maja Kuruc

Maja Kuruc je rođena 1975. u Sremskoj Mitrovici gde je završila osnovnu školu i prirodno-matematičkuGimnaziju. Nakon završenih studija na Fakultetu organizacionih nauka (smer za informacione sisteme) i sa nepunih godinu dana radnog iskustva, u avgustu 2000-te nalazi posao preko Interneta i odlazi u Švajcarsku. Živi i radi kao Software Engineer u Cirihu a u slobodno vreme voli da putuje, čita i piše.


Syndicate content