Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Yamanner Worm

Yamanner WormYamanner WormOni koji nemaju pametnija posla pa otvaraju svoje poštansko sanduče registrovano kod Yahoo.com, možda su primetili da im od prošle nedelje, tačnije od 12.06.2006., računar malo drugačije radi.
Crv koji je urađen samo za korisnike ovog webmail servisa stiže kao poruka, bez priloga i u naslovu stoji: "New Graphic Site". Jednom otvorena poruka, kopira se i šalje na sve kontakte iz adresara sa @yahoo.com i @yahoogroups.com domenima. Jednino ne može da "provali" u novi Yahoo! Mail Beta. Njegov zadatak je da pokupi što više mail adresa koje će kasnije koristiti u spam kampanjama.
Ovakve vesti nisu ništa novo i za to se već pobrinuo Symantec Security, dajući kompletno uputstvo kako postupiti u vezi sa Yamanner worm-om, međutim... Ne dešava se svaki dan da se tvorac ovakvog problema sam javlja. On je to učinio poslavši mail sa webmail adrese jednom od najposećenijih News sajtova silicon.com, ogranku news.com. U poruci koja počinje: "I don't like to disturb no one. I am from Iran..." navodni pisac ovog crva kaže da samo želi posao programera i ništa više.
Ako je ovaj tip dobio posao uništavajući nešto, onda će ga naći i Ilija Petković.