Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

LET THE EXORCISM BEGIN

Little Devil: U svakom od nas krije se đavolakLittle Devil: U svakom od nas krije se đavolakVeć mesecima se skoro bezuspešno lečim od mazohizma, koji je uzeo maha i plašim se da je neizlečiv (na veliku sreću svih sadista). Terapija lečenja sastoji se, između ostalog, u izbegavanju informativnih emisija svake vrste, pa makar to bila i „Žikina šarenica“ (o jutarnjem Dizanju ne smem ni da maštam), sve u cilju smanjenja moje neuroze. Pošto je moj doktor zaostao za svetom i internet mu je misaona imenica, nije mi izričito zabranio informisanje putem interneta, a što nije izričito zabranjeno to je dozvoljeno. Što bi rekla moja majka, mora Srbin da nađe rupu u zakonu. Ne mogu najbolje da objasnim kako i zašto, ali ono što mi je privuklo pažnju, dok sam čitao vesti na sajtu B92, jeste da je u Poljskoj povećan broj isterivača đavola. Fantastična ideja, koja svakako mora da se proširi i na našu državu s nedefinisanim granicama. Ponesen takvom idejom, došao sam i do spiska osumnjičenih (ne pred Haškim tribunalom) onih čiju dušu i telo je zaposeo the Devil.

1. Ekipa koja sinhronizuje Ren i Stimpi

Unapred moram da se izvinim dragim momcima i devojkama koji rade sinhronizaciju dotičnog crtanog filma (Vaco sestro, oprosti), ali uprkos ličnim simpatijama moram da vas proglasim zaposednutim od strane Đavola. Ko još može pri bogougodnoj pameti da ispeva „pržimo kobasice, to su naše ikone, dok mrtvačka zvona zvone“?! Niko, to je definitivno Luciferovo delo u cilju da pokvari srpsku omladinu. Sunđer Bob(an) je takođe diskutabilan, ali pošto ga radi ista ekipa, njihovim egzorcizmom ubićemo dve muve jednim udarcem.

2. Marko Vidojković

Unapred moram da se izvinim dragom Marku, ali uprkos ličnim simpatijama moram da ga proglasim zaposednutim od strane Đavola. Ko još može pri bogougodnoj pameti da napiše knjigu kao što je na primer „Kandže“, koja je tako mračna i puna nezemaljskih (čitaj đavolskih) elemenata?! Niko, to je definitivno Luciferovo delo u cilju da pokvari srpsku omladinu. Biljana Srbljanović je takođe diskutabilna, ali isterivanjem Đavola iz Marka Vidojkovića ubićemo dve muve jednim udarcem.

3. Srđan Dragojević

Unapred moram da se izvinim dragom Srđanu, ali uprkos ličnim simpatijama moram da ga proglasim zaposednutim od strane Đavola. Ko još može pri bogougodnoj pameti da snimi film kao što je „Mi nismo anđeli 1. 2. 3. 4. 5. do beskonačnosti“, čiji sam naslov daje logično rešenje jednačine „mi nismo anđeli = mi smo đavoli“?! Niko, to je definitivno Luciferovo delo u cilju da pokvari srpsku omladinu. Nad Srđanom Dragojevićem mora da se izvede minimum tripl egzorcizam, jer se usudio da snimi čak tri đavolska nastavka ovog filma. Stevan Filipović (Šejtanov ratnik) je takođe diskutabilan, ali isterivanjem Đavola iz Srđana ubićemo dve muve jednim udarcem.

4. Veran Matić

Unapred moram da se izvinim dragom Veranu, ali uprkos ličnim simpatijama moram da ga proglasim zaposednutim od strane Đavola. Ko još može pri bogougodnoj pameti da napravi medijsku kuću kao što je B92, koja je tako đavolska da nema potrebe objašnjavati i koji je dozvolio da se ovakav blog uopšte pojavi?! Niko, to je definitivno Luciferovo delo u cilju da pokvari srpsku omladinu. Jugoslav Ćosić je takođe diskutabilan, ali isterivanjem Đavola iz Verana ubićemo dve muve jednim udarcem.

5. Jelena Karleuša

Unapred moram da se izvinim dragoj Jeci, ali uprkos ličnim simpatijama moram da je proglasim zaposednutom od strane Đavola (Jeco sestro, oprosti). Ko još može pri bogougodnoj pameti da se slika razapeta na krst i da masturbira raspelom?! Niko, to je definitivno Luciferovo delo u cilju da pokvari srpsku omladinu. Lula Lu je takođe diskutabilna, ali isterivanjem Đavola iz Jece ubićemo dve muve jednim udarcem.

(Spisak je otvoren za dopunu)

Spisak onih kojima ne pomaže ni egzorcizam je mnogo duži i o tome neću ovoga puta. Oni idu direktno na lomaču.

Nisam hteo, naterali su me.

P. Azdejković

www.queeria.com