Kultura| Lingvistika| Mediji| Obrazovanje| Politika

Nas i Rusa? Ne pitaj! Ima nas k'o govana!

tasadebeli RSS / 31.07.2017. u 07:41

И после свега, и после распада СФРЈ, ратова деведесетих које су Срби све редом изгубили, како нам медији то кажу (не знам само откуд Република Српска; и не знам само откуд Војводина још увек у саставу Србије, као и Врање, Лесковац, Ниш), и после петооктобарске "демократске револуције" и после свих ових марионета које поставља на власт у Србији већ пуних 17 година што САД и Велика Британија, што Немачка, и после иживљавања са денацификацијом Срба кроз медије, образовање и културу, и после "политичке изузетности" и "политичке коректности" и после свих "културих деконтаминација" и после свих просеравања типа "ако вам је добро, онда ништа" и после ућуткивања неистомишљеника, још увек се код бивше браће из покојне СФРЈ јавља зебња од "доминантне Србије".

 

Па докле, бре, више?

 

 

"Istoričar: Srbiju će "požderati" sopstveni nacionalizam

Podgorica -- Istoričar Milivoj Bešlin izjavio je da je filozof Radomir Konstantinović bio u pravu kada je rekao da će Srbiju "prožderati" sopstveni nacionalizam.Bešlin je takođe ocenio i da srpski nacionalisti i dalje sanjaju da će se desiti "drugo poluvreme" ratova na prostoru bivše Jugoslavije.

"Srbija je u ratovima poražena, srpski nacionalizam je poražen, i to je jedan od razloga zašto je u Srbiji dominantna kultura poricanja, kultura zaborava", rekao je Bešlin sinoć za podgoričku Televiziju Atlas.

On je ocenio da se srpski nacionalizam danas odnosi kvislinški i podanički prema Rusiji, iako su se devedesetih godina u Srbiji smejali Hrvatskoj u kojoj se pevalo "Danke, Dojčland".

"A Rusija srpskom nacionalizmu daje iluziju da granice na Balkanu nisu konačne, da njihov poraz nije konačan i da je revanš moguć. I zbog toga se srpski nacionalisti, više mentalno nego oružano i materijalno, pripremaju za neku vrstu drugog poluvremena. Da sam na mestu suseda, ne bih uzimao zdravo za gotovo nekakve poruke iz Srbije o dobrosusedstvu i stabilnosti. Bio bih vrlo obazriv i pažljivo bih posmatrao kako će dominantna Srbija narednih godina da se ponaša", kazao je Bešlin.

On je ocenio da nominalna orijentacija Srbije ka Evropskoj uniji nije iskrena.

"Srbija u osnovi neće na Zapad. Njoj je poteban novac sa Zapada, jer ga sa Istoka neće dobiti. Zato je odnos prema NATO-u danas u Srbiji odnos prema čitavom političkom Zapadu, jer je jedino NATO garancija orijentisanosti ka Zapadu. Zbog toga je Srbija bila toliko nervozna zbog ulaska Crne Gore u NATO. Nezavisnošću Crne Gore, a ne nezavisnošću Kosova, zakovan je poslednji ekser u kovčeg u velikodržavnih pretenzija u Srbiji", rekao je Milivoj Bešlin.

On je ocenio da se u Srbiji podiže stepen nacionalizma, a društvo se rusifikuje.

"To znači da se dugoročno Crna Gora neće ostavljati na miru. Dakle, Srbija oslonjena na Rusiju, sukobljena sa Evropom i regionom, jeste Srbija koja će opet najpre posegnuti za Bosnom i Crnom Gorom", kazao je Bešlin."

 

(ЛИНК

 

Аха, добро... Значи зато се Шиптарима толико жури са тим решавањем питања Косова и коначног признања Србије да је Косово независна држава, а не територија на силу отета кршењем свих могућих дотадашњих правних међународних норми које су малима гарантовале какав-такав опстанак у свету великих.

 Дооооброооо...

 А пази ово:

"jer je jedino NATO garancija orijentisanosti ka Zapadu".

 Једино НАТО?

Једино? 

Па онда је и тај Запад најебао...

И јебо вас, бре, више и тај Радомир Константиновић! Помињете га као да вам је он друг Тита лично!

 

 

 

 

 

Но, добро, овај Бешлин је само још један од оних на које смо одавно навикли, а којих има и у Србији, нарочито Београду, колико год хоћеш... Није их тешко наћи за оваква просеравања... 

 

 

 

 

Ипак, ко зна... Можда "историчар" Бешлин, пошто је већ историчар, види даље него што ја видим јер сам ја само Таса...

Можда Србија стварно "има малог топа, затресла се сва Јевропа"? 

Ко зна, можда се Бешлин уплашио квантума политичке моћи и интелигенције у Србији, Драгише Бинића, вихорног крила Црвене звезде из дана када је она стала на кров Европе док су у ВИП ложи на стадиону честитке за успех размењивали Радмило Богдановић, Аркан, Вук Драшковић,... 

 

"Драгиша Бинић: Један је Владимир Путин!

Тексас кошуља, испод мајица с ликом Владимира Путина. Нови имиџ Драгише Бинића, или?- Светски тренд, чему чуђење - пита Бинић.

Цените првог човека Кремља?

- Обожавам... „Број један" је у свету, у свему. Водиља би требало да буде светским државницима, понаособ. Пример како се води и воли своја земља."

 

(ЛИНК

 

А пази ово тек на Бешлиново "једино НАТО" ударио Драгиша са  Путином на мајици "Светски тренд, чему чуђење"!

 

Дакле, да сумирамо, шта то имамо по српским медијима у овим топлим летњим данима?

 "Историчара" Бешлина који даје изјаву црногорској телевизији Атлас о Србији као претњи за суседе и, са друге стране, Драгишу Бинића, човека који решава укрштене речи тако да је за њега "град у Италији, три слова - Трс', а болест опасна по живот, четири слова - смрт.

Одлично!

Медији и новинарство, политичка јавна сцена, res publica, интерес заједнице,...

 Све то на високом демократском нивоу!

И уједно, потпуно испражњено од свих значења да би се атомизирано друштво на ионако већ одавно изоловане појединце који више не представљају никакву претњу по властодршце анестезирало до краја, да не би видело шта му то иде у сусрет... 

 

 

 

 

 

П.С. - Не мерем издржат', а да овде не окачим и коментаре испод оног чланка о Бинићу који носи мајицу са ликом Путина из Спортског журнала:

 

 Knego · 28 јул, 2017 22:31

Tako je Biniću...

Одговори
avatar.png
Peconi · 29 јул, 2017 20:00

Vodite ga kuci kad je dobar...

Одговори
avatar.png
Srbija nikada u EU · 28 јул, 2017 23:38

Od jednog Grobara imas veliki plus.Kad bi ovi nasi bar za trecinu radili kao Putin bili bi na krovu sveta.

Одговори
avatar.png
svasta · 29 јул, 2017 09:53

Stavio tiranina na majcu...

Одговори
avatar.png
Vlada · 29 јул, 2017 10:58

Izabran legitimno na slobodnim izborima za razliku od vecine sveta. Ako je to tebi tiranin, vrati se u skolu.

Одговори
avatar.png
Rambo · 29 јул, 2017 16:00

Svasta nista!!!Ne nego ce staviti Dimitrija Ljotica!

Одговори
avatar.png
Hero · 29 јул, 2017 09:31

Biniću ajde se malo pozabavi sa ljudima u Rusiji koji nemaju za osnovno a to je većina naroda. Kakav ti je to predsednik države kad žive 10% u luksuzu a ostali moraju da gledaju kako da prežive pogotovo penzioneri koji žive prosečno sa samo 150€ mjesečno i još preti preko drugi organima zatvorom onima koje se bune protiv takve politike. Baš vin Predsednik.!!!

Одговори
avatar.png
Kiril · 29 јул, 2017 10:57

Jel zivis u Rusiji pa tako tvrdis? Evo da ti nesto objasnim; Vec 15 godina zivim na relaciji Beograd-Moskva i zivot prosecnog Rusa je 75% kvalitetniji kako u ekonomskom a jos vise na nacionalnom nivou. Ne pricaj gluposti za koje ocigledno nemas pojma.

Одговори
avatar.png
JA · 29 јул, 2017 10:27

Uvek su Srbi plakali za diktatorima i ropstvom.

Одговори
avatar.png
хахаха · 29 јул, 2017 14:09

Типичан пример сеоског ђилкоша!

Одговори
avatar.png
long live putin · 30 јул, 2017 03:25

Tako je binicu, nisi ti glodar pa da nosis vokrija na majici...

Одговори

 

 

 

 

 

 

 

 

 Komentari (139)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

mariopan mariopan 08:03 31.07.2017

...

Taso, Srbine, jesi li ti još na Tasosu?

Polako sa tom lubenicom, udara u glavu.

Ne znam zašto se toliko bave Srbijom, zar nemaju svojih problema? Sve svoje rešili pa hajd da "pomognu" i nama?
tasadebeli tasadebeli 08:12 31.07.2017

Re: ...

mariopan
Taso, Srbine, jesi li ti još na Tasosu?

Polako sa tom lubenicom, udara u glavu.

Ne znam zašto se toliko bave Srbijom, zar nemaju svojih problema? Sve svoje rešili pa hajd da "pomognu" i nama?


А чиме би се, драга моја Мариопан, и бавили ако се не баве Србима?

Постоји опасност да би онда почели да се баве самим собом... Па да установе да су, у ствари, Срби.

П.С. - Јес, ево седим на тераси у Лименарији, испод лозе, пијуцкам јутарњу кафицу и читам јутарњу "штампу" на интернету...

Рекох, 'ајде да направим мало паузу од читања "Рубикон - тријумф и трагедија римске републике" и да видим шта има ново по српским медијима.

Кад оно све исто као и у поменутој књизи... Јбг!

П.П.С. - Ма није лубеница, него она раки од грожђа од синоћ...
mariopan mariopan 08:26 31.07.2017

Re: ...

tasadebeli
П.С. - Јес, ево седим на тераси у Лименарији, испод лозе, пијуцкам јутарњу кафицу и читам јутарњу "штампу" на интернету...


...i vidim mnogo su te nasekirali?

Nemoj se sekiraš, čivava uvek laje kad sretne veću keru. Nekoj keri se umiljava, od zorta, a na neku mora da kidiše, da se umili velikoj.

I mora da laje da bi je neko primetio inače bi neko mogao i da je nagazi.
highshalfbooze highshalfbooze 09:57 31.07.2017

Re: ...

П.С. - Јес, ево седим на тераси у Лименарији, испод лозе, пијуцкам јутарњу кафицу и читам јутарњу "штампу" на интернету...


Ne razumem zašto se onda nerviraš kada možeš lepo da uživaš.
Srbija već decenijama nije država nego sprdnja od države, za koju svaka budala može da lupeta koješta i da to ne budu lupetanja, već suva istina.
anonymous anonymous 10:09 31.07.2017

Re: ...

highshalfbooze
П.С. - Јес, ево седим на тераси у Лименарији, испод лозе, пијуцкам јутарњу кафицу и читам јутарњу "штампу" на интернету...


Ne razumem zašto se onda nerviraš kada možeš lepo da uživaš.
Srbija već decenijama nije država nego sprdnja od države, za koju svaka budala može da lupeta koješta i da to ne budu lupetanja, već suva istina.


Није ни Немачка држава, па су ретки Немци - будале, који су антинемачки раположени у тој мери, у којој се неки Срби непријатељски односе према својој земљи.
highshalfbooze highshalfbooze 13:15 31.07.2017

Re: ...

anonymous
Није ни Немачка држава, па су ретки Немци - будале, који су антинемачки раположени у тој мери, у којој се неки Срби непријатељски односе према својој земљи.

Грешиш грдно. Немачка јесте држава управо због тога што не бирају антинемачке будале да им врше власт. А то што кажеш да сам ја будала, па ок нека и јесам будала али ја ову земљу нисам довео у положај да на њу свака будала шиљи ону ствар. Ако сам нешто радио, радио сам у корист државе у којој живим. Можда зато и јесам будала кад нисам радио у своју корист а на штету државе.
anonymous anonymous 13:19 31.07.2017

Re: ...

highshalfbooze
anonymous
Није ни Немачка држава, па су ретки Немци - будале, који су антинемачки раположени у тој мери, у којој се неки Срби непријатељски односе према својој земљи.

Грешиш грдно. Немачка јесте држава управо због тога што не бирају антинемачке будале да им врше власт. А то што кажеш да сам ја будала, па ок нека и јесам будала али ја ову земљу нисам довео у положај да на њу свака будала шиљи ону ствар. Ако сам нешто радио, радио сам у корист државе у којој живим. Можда зато и јесам будала кад нисам радио у своју корист а на штету државе.


Не знам где си прочитао да сам рекао да си ти будала.


А не знам ни може ли држава да постоји без своје војске и аутономне и суверене унутрашње и спољне политике ?

И чије врховне органе власти без пардона прислушкује друга држава.
tasadebeli tasadebeli 19:28 31.07.2017

Re: ...

highshalfbooze

Ne razumem zašto se onda nerviraš kada možeš lepo da uživaš.Ко каже да се секирам?

За разлику од ових младаца који су цивилно служили војни рок чистећи позоришта и биоскопе после представа од семенки, а које је Вулин тек сада, мало касно додуше, ипак намерио да обучаава у руковању оружјем, ја сам своју обуку одавно прошао.

И злу не требало, дедина танџара стоји подмазана на тавану чекајући свој моменат ако затреба, не дај боже.

Него, само запушавам нос јер се од толиког смрада, што рече Преда, не мере више нормално живети... Онако као грађанин, Србин и држављанин Републике Србије.
elenold elenold 00:00 01.08.2017

Re: ...

tasadebeli


Ко каже да се секираm?
. . .


Mozda se ne sekiras , ali gde si bas izabrao da ti povod za temu bude sta je istoricar
iz Podgorice govorio o srpskom nacionalizmu.Istoricari " oficijelni" iz drazave koja je svoj jezik
utvrdila u 21 veku i koja je posle deset godina svog postojanja uvela sankcije
Rusiji, cuj CG uvela sankcije Rusiji niti je u EU niti je tada bila u NATO,
mislim da ne treba da posvecujes direktno toliku paznju.

Moze da ima neku epizodnu ulogu u okviru teme politika Amerike na Balkanu
i njeni izvodjaci prljavih radova prema Srbiji, ili vec ne znam kako smestiti u celokupan kontekst.
Naravno o crnogogorskoj vlasti i svim radovima koje izvodi protiv interesa srskog naroda
treba ozboljno posvetiti paznju, ma koliko ovde to mnogi ne bi zeleli.
tasadebeli tasadebeli 00:09 01.08.2017

Re: ...

elenold

Mozda se ne sekiras , ali gde si bas izabrao da ti povod za temu bude sta je istoricar
iz Podgorice govorio o srpskom nacionalizmu.И Драгишу "центриши" Бинића као контратежу и представника националистичке српске интелигенције?

Права тема је запаво ово:

Медији и новинарство, политичка јавна сцена, res publica, интерес заједнице,...

Све то на високом демократском нивоу!

И уједно, потпуно испражњено од свих значења да би се атомизирано друштво на ионако већ одавно изоловане појединце који више не представљају никакву претњу по властодршце анестезирало до краја, да не би видело шта му то иде у сусрет...А Бешлин - Бинић тандем који неумољиво тресе противничке мреже су само повод... Само повод...
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 11:56 01.08.2017

Re: ...

Ne znam zašto se toliko bave Srbijom, zar nemaju svojih problema?tragaju za saveznicima po EU, a Srbija je safelink - poslušni a ne koštaju mnogo.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 12:00 01.08.2017

Re: ...

bene_geserit bene_geserit 06:32 02.08.2017

Re: ...

anonymous
highshalfbooze
anonymous
Није ни Немачка држава ...

Грешиш грдно. Немачка јесте држава управо због тога што не бирају антинемачке будале да им врше власт.
А не знам ни може ли држава да постоји без своје војске и аутономне и суверене унутрашње и спољне политике ?
И чије врховне органе власти без пардона прислушкује друга држава.

Interesantno je kako USA uspeva da drzi Nemacku i druge EU zemlje u polozaju marionetskih drzava koje bez pogovora prate USA spoljnu politiku.
Verovatno je odgovor u tajnim sluzbama koje od WW2 drze amerikanci.
Zato i nema ikoga na vlasti u EU drzavama koji ce da bilo sta uradi protiv volje amera, niti moze da dodje na vlast iko ko nije pod njihovom kontrolom.

Evo ovaj poslednji dogadjaj sa USA sankcijama Rusiji koje idu direktno protiv ekonomije EU drzava (a u korist americke) - izvesno je da ce EU podguzne muve da to progutaju bez da pisnu.
predatortz predatortz 08:19 31.07.2017

Meteo alarm

Zbog izuzetno visokog pritiska, koji će u narednom periodu dolaziti sa Zapada i Juga, osećaće se pojačan smrad. Labilnije osobe će da se ponašaju neracionalnije nego inače, njihova razdražljivost će biti osetnija, uz vidno povećanje agresije, naročito prema neistomišljenicima.

Osobama imunim na pomenute tegobe se savetuje izbegavanje kontakta sa razdražljivim osobama, a ako to nije moguće onda ih ignorisati dok vetrovi ne rasčiste vazduh.
tasadebeli tasadebeli 08:46 31.07.2017

Re: Meteo alarm

predatortz
Zbog izuzetno visokog pritiska, koji će u narednom periodu dolaziti sa Zapada i Juga, osećaće se pojačan smrad. Labilnije osobe će da se ponašaju neracionalnije nego inače, njihova razdražljivost će biti osetnija, uz vidno povećanje agresije, naročito prema neistomišljenicima.

Osobama imunim na pomenute tegobe se savetuje izbegavanje kontakta sa razdražljivim osobama, a ako to nije moguće onda ih ignorisati dok vetrovi ne rasčiste vazduh.Видео сам, драги мој Предо, и ја тај метео аларм.

Видим да се притисак са Југа повећава, док се "поље ниског зрачног притиска са Запада креће преко Европе према Уралу".

Зато сам и решио да своју пажњу од овог момента више не посвећујем медијима.

Опасно је, брате, за здравље. Нарочито психичко здравље...

П.С. - Пуца овај интернет на Тасосу, лоша им инфраструктура.

Хтела америчка војска пре неког времена да им постави много бољи релеј на Ипсариону под условом да се дозволи америчким корпорацијама изградња ланца хотела на Тасосу (чиме би се острво неповратно упропастило и што би уништило све ове мале ситне бизнисе око туризма од којих мештани живе).

МеЏутим, Ташани се побунили, нису дозволили и тиме показали да res publica још увек није умрла. Јес да се сада пате са интернетом, али су зато барем сачували своје острво, природу на њему и свој начин живота.

П.П.С. -Нисам ја подбунио Ташане на демонстрације, мајке ми! То они све сами, слободоручно...
anonymous anonymous 08:57 31.07.2017

Re: Meteo alarm

predatortz
Zbog izuzetno visokog pritiska, koji će u narednom periodu dolaziti sa Zapada i Juga, osećaće se pojačan smrad. Labilnije osobe će da se ponašaju neracionalnije nego inače, njihova razdražljivost će biti osetnija, uz vidno povećanje agresije, naročito prema neistomišljenicima.

Osobama imunim na pomenute tegobe se savetuje izbegavanje kontakta sa razdražljivim osobama, a ako to nije moguće onda ih ignorisati dok vetrovi ne rasčiste vazduh.


Да подвучем.И да додам .....Косово је тема .....и мета.
emsiemsi emsiemsi 11:21 31.07.2017

Re: Meteo alarm

anonymous
predatortz
Zbog izuzetno visokog pritiska, koji će u narednom periodu dolaziti sa Zapada i Juga, osećaće se pojačan smrad. Labilnije osobe će da se ponašaju neracionalnije nego inače, njihova razdražljivost će biti osetnija, uz vidno povećanje agresije, naročito prema neistomišljenicima.

Osobama imunim na pomenute tegobe se savetuje izbegavanje kontakta sa razdražljivim osobama, a ako to nije moguće onda ih ignorisati dok vetrovi ne rasčiste vazduh.


Да подвучем.И да додам .....Косово је тема .....и мета.

Косово је Србија !
pikuc pikuc 12:58 31.07.2017

Re: Meteo alarm

emsiemsi
anonymous
predatortz
Zbog izuzetno visokog pritiska, koji će u narednom periodu dolaziti sa Zapada i Juga, osećaće se pojačan smrad. Labilnije osobe će da se ponašaju neracionalnije nego inače, njihova razdražljivost će biti osetnija, uz vidno povećanje agresije, naročito prema neistomišljenicima.

Osobama imunim na pomenute tegobe se savetuje izbegavanje kontakta sa razdražljivim osobama, a ako to nije moguće onda ih ignorisati dok vetrovi ne rasčiste vazduh.


Да подвучем.И да додам .....Косово је тема .....и мета.

Косово је Србија !


Predlažem da neki bloger otvori temu KiM pa da započnemo simbolično taj unutrašnji dijalog baš ovde.
Ja bih ali nemam autorizaciju da pokrenem takav blog, jedino da me ugosti neki dobrovoljac.
Voleo bih čuti predloge različitih ljudi zašto su za ovo ili ono rešenje, šta donosi ovo ili ono rešenje, šta im je važno u donošenju rešenja, kako vide budućnost svog rešenja i sl.
Da pokušamo ujediniti razum i srce i zajednički pronaći najbolje rešenje za sva srca i sve razume.
Neće biti lako ali od nečega se mora krenuti, samo se rešiti neće.

Ajmo, ko je dobrovoljac?
uros_vozdovac uros_vozdovac 14:53 31.07.2017

Re: Meteo alarm

pikuc
emsiemsi
anonymous
predatortz
Zbog izuzetno visokog pritiska, koji će u narednom periodu dolaziti sa Zapada i Juga, osećaće se pojačan smrad. Labilnije osobe će da se ponašaju neracionalnije nego inače, njihova razdražljivost će biti osetnija, uz vidno povećanje agresije, naročito prema neistomišljenicima.

Osobama imunim na pomenute tegobe se savetuje izbegavanje kontakta sa razdražljivim osobama, a ako to nije moguće onda ih ignorisati dok vetrovi ne rasčiste vazduh.


Да подвучем.И да додам .....Косово је тема .....и мета.

Косово је Србија !


Predlažem da neki bloger otvori temu KiM pa da započnemo simbolično taj unutrašnji dijalog baš ovde.
Ja bih ali nemam autorizaciju da pokrenem takav blog, jedino da me ugosti neki dobrovoljac.
Voleo bih čuti predloge različitih ljudi zašto su za ovo ili ono rešenje, šta donosi ovo ili ono rešenje, šta im je važno u donošenju rešenja, kako vide budućnost svog rešenja i sl.
Da pokušamo ujediniti razum i srce i zajednički pronaći najbolje rešenje za sva srca i sve razume.
Neće biti lako ali od nečega se mora krenuti, samo se rešiti neće.

Ajmo, ko je dobrovoljac?


evo ja ću, ako želiš...

Šibni pp
pikuc pikuc 15:14 31.07.2017

Re: Meteo alarm

uros_vozdovac
pikuc
emsiemsi
anonymous
predatortz
Zbog izuzetno visokog pritiska, koji će u narednom periodu dolaziti sa Zapada i Juga, osećaće se pojačan smrad. Labilnije osobe će da se ponašaju neracionalnije nego inače, njihova razdražljivost će biti osetnija, uz vidno povećanje agresije, naročito prema neistomišljenicima.

Osobama imunim na pomenute tegobe se savetuje izbegavanje kontakta sa razdražljivim osobama, a ako to nije moguće onda ih ignorisati dok vetrovi ne rasčiste vazduh.


Да подвучем.И да додам .....Косово је тема .....и мета.

Косово је Србија !


Predlažem da neki bloger otvori temu KiM pa da započnemo simbolično taj unutrašnji dijalog baš ovde.
Ja bih ali nemam autorizaciju da pokrenem takav blog, jedino da me ugosti neki dobrovoljac.
Voleo bih čuti predloge različitih ljudi zašto su za ovo ili ono rešenje, šta donosi ovo ili ono rešenje, šta im je važno u donošenju rešenja, kako vide budućnost svog rešenja i sl.
Da pokušamo ujediniti razum i srce i zajednički pronaći najbolje rešenje za sva srca i sve razume.
Neće biti lako ali od nečega se mora krenuti, samo se rešiti neće.

Ajmo, ko je dobrovoljac?


evo ja ću, ako želiš...

Šibni pp


Mi smo već saradjivali :)

Važi, poslaću ti.
Samo da osmislim "koncept".
anonymous anonymous 08:52 31.07.2017

И ја сам....

...јутрос згранут прочитао .....
predatortz predatortz 09:00 31.07.2017

Re: И ја сам....

anonymous
...јутрос згранут прочитао .....


Ma, što bi bio zgranut?
Radovi su u toku, sad će da nas ubeđuju kako je u našem interesu da priznamo Kosovo, odreknemo se RS, Vojvodini damo "veće slobode" (kao da ih neko lancima veže ), a da se mi, sami, denacifikujemo i pacifikujemo. Naravno, da prestanemo sa pričama o našim žrtvama i sa insistiranjem na pravdi za njih, jer takve priče vraćaju u prošlost.

Kažem ti, postoji period intenzivnog smrada, već se zaudaranje oseća, no to je ništa kako će neki da zasmrde.
anonymous anonymous 09:13 31.07.2017

Re: И ја сам....


predatortz

Kažem ti, postoji period intenzivnog smrada, već se zaudaranje oseća, no to je ništa kako će neki da zasmrde.


Несрећа наших народа је одувек била у томе што је био са свих страна окружен другим непријатељским народима.

То је давало и даје сјајну прилику многим "интелектуалцима" да серуцну преко гране , мало код једних мало код других, а увек на штету Србије - и од такве зараде незаслужено, али врло пристојно живе.

Има таквих и на блогу.

Мало код браће Црногораца, мало код Албанаца или Хрвата, а мало више и за СНН.

Савршенство.

Али ни то није најгоре.

Већ је то чињеница, да многи то не примећују, већ као стадо иду за појединцима дивећи се њиховој мудрости и оштроумности, не примећујући да им на главу падају пљувачке.
elenold elenold 23:33 31.07.2017

Re: И ја сам....

predatortz
. . .
Radovi su u toku, sad će da nas ubeđuju . . .

Kažem ti, postoji period intenzivnog smrada, već se zaudaranje oseća, no to je ništa kako će neki da zasmrde.


Bas zato , mada ce me mnogi popljuvati naravno iz njima znanih razloga, izuzetno cenim
Kostunicu, sto im je rekao da li hoce Srbiju kao drzavu u EU ili to sto navodis da izvode radove,
i sto im je zahvalio na spremnosti da pruze " dobre usluge" oko deobe sa CG kada je izglasala
nezavisnost.
A vratio je mandat narodu kada je video da je vecina u njegovoj vladi
da se potpise sporazum sa Eulexom koji je samo jedan od izvodjaca radova, iz grupe externih izvodjaca.
Sve je lepo objasnio sta ce biti, da se sporazumom sa Eulexom radovi ubrzavaju. . .
elenold elenold 00:24 01.08.2017

Re: И ја сам....

anonymous
...

Несрећа наших народа је одувек била у томе што је био са свих страна окружен ...Izbrisah ovo sa drgim neprijateljskim narodima.

Ali nisu svi neprijateljski, Rumuni i Grci bar do sada koliko mi je poznato
nikada nisu bili neprijateljski nastrojeni.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 12:27 01.08.2017

Re: И ја сам....

predatortz


Ma, što bi bio zgranut?
Radovi su u toku, sad će da nas ubeđuju kako je u našem interesu da priznamo Kosovo, odreknemo se RS, Vojvodini damo "veće slobode" (kao da ih neko lancima veže ), a da se mi, sami, denacifikujemo i pacifikujemo. Naravno, da prestanemo sa pričama o našim žrtvama i sa insistiranjem na pravdi za njih, jer takve priče vraćaju u prošlost.nisam siguran da je ovo slučaj, jeste bio za vreme dinastije Klinton, al' čini mi se da će dinastija Tramp da raščisti sve, i da će otvoriti prostor za Ivanku 2020. a pošto ima zajedničke neprijatelje na tom putu, manje-više, Klićina mašinerija koja je i Srbiju opanjkavala, možda ćemo biti u prilici da menjamo ovu realnost.

ps. inače, vidim, Srbija potpisala masu ugovora sa Izraelom za cyber-defense. Vulin bunny-ca se odšlihtao tamo sovjetskim kadrovima kod nas (pričaju isti politički jezik), al' ovo je važan link. dobili su i Vojni Arhivi podršku Jad Vašema!
plausibel plausibel 09:09 31.07.2017

Ljudi i komentari.


"Идем код хећим-баше да ми стави саргију, а после водим куче код ћехима хајванског, пошто га је ујео баја. Ова реченица би у преводу са босанског на српски, гласила: Идем код примаријуса да ми стави завој, а после водим куче код ветеринара, пошто га је ујео инсект.."

Prva rečenica tj pasus nepročitanog teksta Bosanski lavirint za srpski jezik.. sjetih se tebe, Taso.

I, prvi komentar:

Malik Tintilinić пре 4 дана

"Nije "ćehim" (ne znam da ova riječ ima ikakvo značenje u bilo kojem jeziku) nego "hećim" i nije "ujeO ga baja" nego "ujeLA ga baja", riječ/imenica "baja" u bosanskom jeziku je ženskog roda baš kao što je i riječ "buba". Nemam uvida u cjelokupan tekst autorke, ali pročitavši ovih uvodnih par rečenica ne slutim ništa posebno, najblaže rečeno... Inače tačna je tvrdnja da je "svojevremeno" (sredinom devedesetih, dakle tokom rata i poslije njega) postojao trend ponovnog oživljavanja nekih turcizama, arhaizama, ne bi li se i tako i time još više potcrtala razlika bosanskog jezika u odnosu na druge jezike, ili bosanska varijanta jednog te istog jezika u odnosu na srpsku ili hrvatsku varijantu jednog te istog nam jezika. Ali to je bila glupava nacionalistička stvar, baš kao što je to bilo i uvođenje ekavice za Srbe u BiH da bi se, kao, što više sjedinili sa Srbima u Srbiji i pokazali/dokazali svoje srpstvo ili purizmi i sasvim nove riječi u hrvatskom jeziku u Hrvatskoj, itd."

predatortz predatortz 09:15 31.07.2017

Re: Ljudi i komentari.


"Идем код хећим-баше да ми стави саргију, а после водим куче код ћехима хајванског, пошто га је ујео баја. Ова реченица би у преводу са босанског на српски, гласила:


Ispit u Sarajevu:

Bakterija je mahlena baja koja živi u havi i kad uđe u insana, ako ovaj ne ode kod hećima, insan bude toliko hasta da mu za heftu slijedi đenaza.
plausibel plausibel 09:15 31.07.2017

Re: Ljudi i komentari.

Čovječe..

:)
tasadebeli tasadebeli 19:31 31.07.2017

Re: Ljudi i komentari.

plausibel

Bosanski lavirint za srpski jezik..Па ето, и због тога су нам потребни они принципи српске културне политике о којима Мило Ломпар прича...

predatortz

Ispit u Sarajevu:plausibel plausibel 07:32 01.08.2017

Re: Ljudi i komentari.

и због тога су нам потребни они принципи српске културне политике

A, dobro. Oko tih principa se poprilično razumijemo, barem ja tebe..

:)

tasadebeli tasadebeli 08:52 01.08.2017

Re: Ljudi i komentari.

elenold

Ali nisu svi neprijateljski, Rumuni i Grci bar do sada koliko mi je poznato
nikada nisu bili neprijateljski nastrojeni.Имају и Румуни својих момената са влашком мањином у Србији. Исто као и Бугари мало јужније. Па онда свако користи прилику да шутне кобилу која лежи у блату.

Не заборави да су Румуни у Версају 1918. тражили читав Банат, па је само захваљујући личним и породичним везама Миленка Веснића са Вудроом Вилсоном Вршац ипак данас у Србији.

Једино Грци не траже ништа... Јбг, нема грчке мањине у Србији да је користе за то (ако не рачунаш Мариопан ).

Но, колико су жеље свакога од тих који би да шутирају поменуту заједничку нам кобилу Србију која лежи у блату оствариве, то је већ друго питање.

Или, да ти кажем то на финији диплоатски начин: Нема ту љубави и пријатељства. Само интереса.


plausibel

A, dobro. Oko tih principa se poprilično razumijemo, barem ja tebe..

:)И да додам још за нашег Фићу Младеновића у чије добре намере и жеље за Србију уопште не сумњам само се не слажем са његовим виђењем Србије у међународно-политичким оквирима:


Џон Ленон и Његош

Свет није никакво бесконфликтно место из песама Џона Ленона колико год те, Фићо, убеђивали у то.

У овом свету свако само гледа да опстане, па ако то мора да уради и на штету другога, урадиће.


Игуман Стефан

Ја сам проша сито и решето
овај грдни свијет испитао,
отрови му чашу искапио,
познао се с гркијем животом.
Све што бива и што може бити,
мени ништа није непознато;
што год дође ја сам му наредан.
Зла под небом што су сваколика
човјеку су прћија на земљу.
Ти си млад још и невјешт, владико!
Прве капље из чаше отрови
најгрче су и најупорније.
О да знадеш што те јоште чека!
Св'јет је овај тиран тиранину,
а камоли души благородној!
Он је состав паклене неслоге:
У њ ратује душа с тијелом,
у њ ратује море с бреговима,
у њ ратује зима и топлина,
у њ ратују вјетри с вјетровима,
у њ ратују живина с живином,
у њ ратује народ с народом,
у њ ратује човјек с човјеком,
у њ ратују дневи са ноћима,
у њ ратују дуси с небесима.
Т'јело стење под силом душевном,
колеба се душа у т'јелу.
Море стење под силом небесном,
колебљу се у мору небеса;
волна волну ужасно попире,
о бријег се ломе обадвије.
Нико срећан, а нико довољан,
нико миран, а нико спокојан.
Све се човјек брука са човјеком:
гледа мајмун себе у зрцало!
plausibel plausibel 10:49 01.08.2017

Re: Ljudi i komentari.

У овом свету свако само гледа да опстане, па ако то мора да уради и на штету другога, урадиће.

Da, dobro. Taso, Tasice, meni je, kako bih ti nježno rekla, djetinjasto danas gledati sebe, ljude i život kroz ovu rečenicu..

Vidi, i sibirski šamani bi bili nježni prema tebi, ovako kao ja..

:)

Huun-Huur-Tu
tasadebeli tasadebeli 19:24 01.08.2017

Re: Ljudi i komentari.

plausibel


Da, dobro. Taso, Tasice, meni je, kako bih ti nježno rekla, djetinjasto danas gledati sebe, ljude i život kroz ovu rečenicu..

Vidi, i sibirski šamani bi bili nježni prema tebi, ovako kao ja..Мислио сам на међународну политику, драга моја... О томе је била реч.

Ја ту не видим баш много љубави и пријатељства. Само пуки интерес.

Ефхаристо поли, што би рекли ови Грци око мене, на нежностима.

Не морају да буду сибирски, уопште... Мислим шамани...

И шта ти ту мени к'о да сам ја неки русофил, а да Руси нису ишли у Сибир исто као и они каубоји на Дивљи запад... Мени, овлашћеном српском учитељу, врачу, песнику, хећиму и пророчици, све то у исто време, и они што су ишли у Сибир и они што су носили светло цивилизације на Дивљи запад дођу некако исти душмани...

plausibel plausibel 19:32 01.08.2017

Re: Ljudi i komentari.

И шта ти ту мени к'о да сам ја неки русофил,

:)

Opet dobro,
mogla sam pisati nešto iz knjige Kratka rasprava o Bogu, čovjeku i njegovoj sreći*.. reko`, ne može kraće - o suštini koja Tasu uzrujava - od te kratke rasprave,
i odustanem,
od sažete nježnosti u Avgustu.. :)

*) Baruh Spinoza
emsiemsi emsiemsi 20:27 01.08.2017

Re: Ljudi i komentari.

plausibel
И шта ти ту мени к'о да сам ја неки русофил,

:)

Opet dobro,
mogla sam pisati nešto iz knjige Kratka rasprava o Bogu, čovjeku i njegovoj sreći*.. reko`, ne može kraće - o suštini koja Tasu uzrujava - od te kratke rasprave,
i odustanem,
od sažete nježnosti u Avgustu.. :)

*) Baruh Spinoza

Ђес !?
emsiemsi emsiemsi 20:33 01.08.2017

Re: Ljudi i komentari.

tasadebeli

...


За ТасуДебелог и весело друштво !


elenold elenold 21:11 01.08.2017

Re: Ljudi i komentari.

tasadebeli


Имају и Румуни својих момената са влашком мањином у Србији. Исто као и Бугари мало јужније. Па онда свако користи прилику да шутне кобилу која лежи у блату.


Но, колико су жеље свакога од тих који би да шутирају поменуту заједничку нам кобилу Србију . .


Ipak su Rumuni male mace u odnosu na druge.
A u vezi šutiranja, znas i sam, da u smutna vremena svaka šuša čini razna zla . . .
plausibel plausibel 21:47 01.08.2017

Re: Ljudi i komentari.

За ТасуДебелог и весело друштво !

Ne moraš mu pisati da je debeli..

Kao ne zna on, veseljače, kome se obraćaš? - m?

:)

milisav68 milisav68 06:19 02.08.2017

Re: Ljudi i komentari.

tasadebeli
Имају и Румуни својих момената са влашком мањином у Србији. Исто као и Бугари мало јужније. Па онда свако користи прилику да шутне кобилу која лежи у блату.

Не заборави да су Румуни у Версају 1918. тражили читав Банат, па је само захваљујући личним и породичним везама Миленка Веснића са Вудроом Вилсоном Вршац ипак данас у Србији.

Misliš srpski deo Banata, pošto je to trećina oblasti koja se tako naziva, odnosno, to je rumunski naziv za Vojnu krajinu kojom je upravljao - Ban - na srpskom - banovina (zvuči poznato).

E, oni su se mnogo više klali sa Mađarima (i Rusima) oko teritorija, pa je taj deo Banata bio "kolateralna šteta".

Čak su `41. "zapretili" Nemcima da će da istupe iz sporazuma, ako se taj deo teritorije prepusti Mađarima, pa je on ostao pod upravom Nemaca.

Tako da Rumuni ne mogu u "isti koš" sa ostalim komšijama.

Uostalom, Miodrag Belodedić ti je živ primer odnosa Rumuna prema nama.

Nego, evo malo muzike za jutarnju kafu.

tasadebeli tasadebeli 19:35 02.08.2017

Re: Ljudi i komentari.

milisav68

Misliš srpski deo Banata,То!


Uostalom, Miodrag Belodedić ti je živ primer odnosa Rumuna prema nama.Белодедићи? Бивши официр румунске војске и играч Стеауе која је била првак Европе пре Звезде па тако Звезда ипак није највећи балкански клуб?

Па јес, и то што кажеш.

eloy eloy 09:22 31.07.2017

Па докле, бре, више?

tasadebeli tasadebeli 19:37 31.07.2017

Re: Па докле, бре, више?

eloy- Тата, тата, 'оћемо ић' на море?

- Питај маму.

- Мама, мама, 'оћемо ић' на море?

- Питај тату.

- Тата, тата, 'оћемо ић' на море?

- Шути, сине, шути.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 13:08 01.08.2017

Re: Па докле, бре, више?

Jesi video, Elojije, što nam Vulin-Vuca izblistao u Izraelu? Samo nemojte kupovati kao Davinić što je kupovao a da ne zna šta kupuje? Ministar odbrane koji pušku nije video, strašno koji smo mi partijluk.
eloy eloy 13:29 01.08.2017

Re: Па докле, бре, више?

Jesi video, Elojije, što nam Vulin-Vuca izblistao u Izraelu?


Ja sam mlad dečko, ne pratim ozbiljne stvari, volim sve što vole mladi. Ima li neka interesantnija tema ? Nešto o sexu recimo samo da nije u vugla tebra. Kad si se već javio, jesi li mazno nekad neku lezbejku ? To bi bila baš jaka priča.
plausibel plausibel 18:56 01.08.2017

-

Reci, jesi li čitao.. (?)

plausibel plausibel 19:02 01.08.2017

..

Srđan Fuchs Srđan Fuchs 06:10 02.08.2017

Re: ..

Koji od nas momaka treba da kaže da l' je čitao? Inače, ladno jesam ljubio lezbosa, ne jednog nego 3 komata, to je uobičajeno s Izraelkama, prvo što ima više žena, a drugo što su muškarci grubi, pa one beže u homo-svet. Ja, pošto su me pripremile moje Beograđanka da ne budem grubijan, sam ih ljubio časno, pa su onda htele da se ljubimo i s pišama.
anonymous anonymous 07:51 02.08.2017

Re: ..

Srđan Fuchs
Koji od nas momaka treba da kaže da l' je čitao? Inače, ladno jesam ljubio lezbosa, ne jednog nego 3 komata, to je uobičajeno s Izraelkama, prvo što ima više žena, a drugo što su muškarci grubi, pa one beže u homo-svet. Ja, pošto su me pripremile moje Beograđanka da ne budem grubijan, sam ih ljubio časno, pa su onda htele da se ljubimo i s pišama.


Ко се још љуби на тај начин.

eloy eloy 08:50 02.08.2017

Re: ..

to je uobičajeno s Izraelkama,


Dakle dok tebe nisam počeo da čitam stvarno nisam znao da u tom Izraelu svega ima, ali baš svega na jednom mestu. Prosto neverovatno.
plausibel plausibel 09:07 02.08.2017

Re: ..

Koji od nas momaka treba da kaže da l' je čitao?

Eloy.
Ima jedna scena prilagođena njegovom uzrastu. I težnjama.
eloy eloy 09:28 02.08.2017

Re: ..

Ima jedna scena prilagođena njegovom uzrastu. I težnjama.


Samo jedna ?

plausibel plausibel 09:31 02.08.2017

Re: ..

Samo jedna ?

Dovoljna, da pripadaš ceo.

p.s. jesam li ti rekla da ne zapišavaš komentare iza mene?
eloy eloy 09:36 02.08.2017

Re: ..

jesam li ti rekla da ne zapišavaš komentare iza mene?


Nebitno si za zapišavanje, odhebi i stegni sfinkter. Omaklo ti se samoj.
plausibel plausibel 09:40 02.08.2017

Re: ..

Nebitno si za zapišavanje, odhebi i stegni sfinkter. Omaklo ti se samoj.

Ali, možeš kod Krkara.

Zaorgijao je, pripremio teren za dopadljivo zapišavanje..
eloy eloy 10:01 02.08.2017

Re: ..

Ali, možeš kod Krkara.


Možda ti pomogne, crveni je meteoalarm - na snazi !

plausibel plausibel 17:50 02.08.2017

Re: ..

Moderator bloga je kao papa u mačijem jebalištu.

Eloy, pošto ja nikad ne kukam, cinkarila sam te..

Nema kukanja, možeš i da crkneš što se mene tiče. Pederu.
tasadebeli tasadebeli 19:44 02.08.2017

Re: ..

plausibel

o suštini koja Tasu uzrujava
Ја не знам одакле вама, људи, да се Таса узрујава око било чега... Чак ни око суштине... Ево, и сама си рекла


Moderator bloga je kao papa u mačijem jebalištu.па се ја, сходно томе, одавно понашам као поменути у том мачјем... птичјем... Ма није сад важно, животињке су свакако у питању које само расправљају о Богу, човеку и његовој срећи.
eloy eloy 20:22 02.08.2017

Re: ..

Eloy, pošto ja nikad ne kukam, cinkarila sam te..

Nema kukanja, možeš i da crkneš što se mene tiče. Pederu.


Ovo je već bolje i šaramantno.

Jesi li čitala ?
Treće izdanje naravno.
plausibel plausibel 20:38 02.08.2017

Re: ..

Ма није сад важно, животињке су свакако у питању које само расправљају о Богу, човеку и његовој срећи.


Prvo, napisao ti Emsi da si debel. Rekoh mu da to nije fino, ako nisi vidio.
Pazi, napisao je veliko D, TasaDebeli... da si Dragutin bilo bi DraGutin, jer ne bi on, ma kakvi, Emsi je dobrica, svi tako kažu..

Dva, danas slučajno nađem, al kakva slučajnost, tekst Skitski kraljevski kurgani iz Tuve, sa juga Sibira, odakle su i oni šamani.. o Skitima, nomadi sa osjećajem za lijepo, pravili od zlata figurice životinja..

Tri, ima jedna pričica, pričao Markes - ne tvrdi da je istina, urbana legenda, ovako: Pre više godina prvi put sam čuo za starog baštovana koji se ubio u lepoj kući u predgrađu Havane, poznatoj po tome što je u njoj živeo pisac Ernest Hemingvej. O samoubistvu su se čule razne verzije među kojima i ta da se baštovan utopio u bunaru. Već sama po sebi bizarna, priča je začinjena još bizarnijom pojedinosti da je Hemingvej iz istog bunara, ne znajući da je telo samoubice na dnu, pio vodu. Na pitanje kako nije primetio da se ukus vode promenio, odgovorio je: „Jedinu razliku koju smo uočili bila je da je voda postala slađa“.

E, tako je i sa religijom i kuknjavom, molitvom i bizarnim životom, ne mogu jedno bez drugog kao leš na dnu bunara i dobar pisac sa čašom hladne slatke bunarske vode.

Četiri, Spinozina Kratka rasprava o Bogu, čovjeku i njegovoj sreći je moja ovonedeljna preporuka svim divnim ljudima.

(Samo još da vidimo da li će Eloy gostovati kod tebe sa tekstom o npr devijantnoj edipovskoj nesigurnosti il tako nešto dopadljivo.. eto, nema smisla da mu brišeš komentare, nek se zabavi dok si na odmoru..)

.. i interesuje me da li si religiozan? – vidiš, to ne znam.

Ja nisam, čim od srca želim nekom da crkne, il?

Adieu.

:)

emsiemsi emsiemsi 21:25 02.08.2017

Re: ..

plausibel
Ма није сад важно, животињке су свакако у питању које само расправљају о Богу, човеку и његовој срећи.


Prvo, napisao ti Emsi da si debel. Rekoh mu da to nije fino, ako nisi vidio.
Pazi da je napisao veliko D, TasaDebeli... da si Dragutin bilo bi DraGutin, jer ne bi on, ma kakvi, Emsi je dobrica, svi tako kažu..

...


Ја тасадебели увек пишем ТасаДебели.
Појма немам како он изгледа.
Не знам нити како ти изгледаш.
на блогу знам само како изгледа Брајовић и нсарски јер је Брајовић неки дан дао линк на слику, јер су се фотографисали док су пили пиво.
Иначе, када смо код пива --- нервирало ме је када људи на врућини оставе испијене флаше пива, па почне да се 'осети'.
plausibel plausibel 21:30 02.08.2017

Re: ..

и нсарски јер је Брајовић неки дан дао линк на слику, јер су се фотографисали

Zezaš?

Kul.

:)

plausibel plausibel 21:46 02.08.2017

Re: ..

Emsi, imala sam nešto napisati o "izgledima" i "osetima", al me mrzi, tj šišmiš mi odvukao pažnju..

Eloy je ološ. To bi bilo za večeras dovoljno. Kad malo bolje razmislim - i duhovito.

eloy eloy 22:04 02.08.2017

Re: ..


Samo još da vidimo da li će Eloy gostovati kod tebe sa tekstom o npr devijantnoj edipovskoj nesigurnosti il tako nešto dopadljivo.


Neće, nesiguran je.

Adieu.


Šečeru ( tvrdo Č ) zašto sad kad je najsladže ? Pobogu i zabogu !
Da li sam religiozan zbog ovog - ,, pobogu,, ?

emsiemsi emsiemsi 22:13 02.08.2017

Re: ..

plausibel
Emsi, imala sam nešto napisati o "izgledima" i "osetima", al me mrzi, tj šišmiš mi odvukao pažnju..

Eloy je ološ. To bi bilo za večeras dovoljno. Kad malo bolje razmislim - i duhovito.


Не дај се !
Олош ко олош !
eloy eloy 22:26 02.08.2017

Re: ..

Не дај се !
Олош ко олош !Emsi sardino, gde je tu rodna solidarnost ?
Osim ako je kumica u pitanju - ondak niš.


tasadebeli tasadebeli 04:59 03.08.2017

Re: ..

plausibel

Prvo, napisao ti Emsi da si debel. Rekoh mu da to nije fino,Мислиш ваљда, није политички коректно?

А да није фино... Што па да није фино? Фино исто као и Мршави, Клемпави, Носати, Кракати, Смрдљиви, Ћелави,...

Разних нас, брате, има на овом свету и то тај свет и чини много лепшим него да смо сви "политички коректни".

Уосталом, да нема нас дебелих, како бисте ви мршави уопште и знали да сте мршави, што би рекао Спиноза...


П.С. - Видим да се неки баш обрадују када Таса Дебели отвори нови блог јер то схвате као још једну прилику да пишу шта им прво падне на памет, као да је за писмени задатак дата нека слободна тема.

Ако, ако, нека... Воли Таса Дебели када се сви радују и нико не плаче...

Није Таса Дебели као неки на Блогу Б92 (који одмах банују такве несташне који пишу шта год им прво падне на памет ма о чему год био уводни текст), а овамо нам се јавно заклињу у Бога, мајку и отаџбину како никада не би ударили дете...plausibel plausibel 06:06 03.08.2017

Re: ..

Уосталом, да нема нас дебелих, како бисте ви мршави уопште и знали да сте мршави, што би рекао Спиноза...


Није Таса Дебели као неки на Блогу Б92 који одмах банују такве несташне који пишу шта год им прво падне на памет


Na nevinu podršku i razumijevanje koje iskazuješ spram mučenog Eloya,

Spinoza bi rekao: "Jaka stvar Debeli, jaka."
plausibel plausibel 06:08 03.08.2017

Re: ..

Neće, nesiguran je.

Ko? Mladic ili ti?
tasadebeli tasadebeli 06:21 03.08.2017

Re: ..

plausibel

Na ovu nevinu podršku i razumijevanje koje iskazuješ spram mučenog Eloya,Eloya?

Подршку?

Па управо је он један од тих за које ми прво падне на памет да га банујем када видим да дође на мој блог... К'о велим, када су то толики други паметни људи већ учинили, што не бих и ја, шта чекам који мој...

А онда се ипак, на другу лопту, суздржим јер у мени превлада онај Таса Дебели који воли када се сви радују када играју таблиће па победе. (Што би рекао... Овај пут не Спиноза него један мој другар, безазлена и незлобива душа, због чега се ја и дружим са њим и искрено га волим и поштујем.)

EDIT: А поводом тог радовања?

Ма није проблем уопште... Трудим се да будем широка душа и да спутам оне моје убилачке нагоне који ми се јављају на ону прву лопту... Пре оне друге лопте...

Видећеш већ... За који минут...

Самоубилачких нагона, фала драгом Богу, још увек немам.

Ваљда нисам пио воде са тих бунара у којима се даве баштовани.

Мада нисам баш ни сигуран да се баштовани и могу уопште удавити...plausibel plausibel 06:27 03.08.2017

Re: ..

воли када се сви радују када играју таблиће па победе

Na ovo bi Spinoza ostao bez teksta.
emsiemsi emsiemsi 07:24 03.08.2017

Re: ..

plausibel
Уосталом, да нема нас дебелих, како бисте ви мршави уопште и знали да сте мршави, што би рекао Спиноза...


Није Таса Дебели као неки на Блогу Б92 који одмах банују такве несташне који пишу шта год им прво падне на памет


Na nevinu podršku i razumijevanje koje iskazuješ spram mučenog Eloya,

Spinoza bi rekao: "Jaka stvar Debeli, jaka."

За кога је играо тај Спиноза ?
plausibel plausibel 07:28 03.08.2017

Re: ..

Zanemario je taktiku, ako ćeš pravo.
eloy eloy 09:33 03.08.2017

Re: ..


Ko? Mladic ili ti?


A da probaš da se baviš nečim kreativnijim

eloy eloy 10:02 03.08.2017

Re: Kada gledam tebe, k'o da vidim sebe

Па управо је он један од тих за које ми прво падне на памет да га банујем када видим да дође на мој блог... К'о велим, када су то толики други паметни људи већ учинили, што не бих и ја, шта чекам који мој...


Zar zbog žene Taso ? Sjebo si mi sad godišnji odmor. Ovo stvarno boli.


plausibel plausibel 13:54 03.08.2017

Re: ..

A da probaš da se baviš nečim kreativnijim

Rekla bih da ti je ova slika i najbolja - iz te deponije koju imaš u računaru..
eloy eloy 03:36 04.08.2017

Re :plausibel

Rekla bih da ti je ova slika i najbolja - iz te deponije


predatortz predatortz 09:27 31.07.2017

E, da...

.

edit:

napisah nešto pogano za radomira, pa obrisah.
u momentu ga pomešah sa onim drugim, što je utekao kod tuđmana.
radomir beše onaj srednjoškolac, što je mrzeo palanku.

izvinjavam se.
plausibel plausibel 13:13 31.07.2017

Re: E, da...

edit:
napisah nešto pogano za radomira, pa obrisah.

Ma da, divni blogeri nenavikli na pogan..

:)

Ima knjiga,..i, šta rekoše:

„Knjiga je napisana sa takvom energijom da umesto raznežene i/ili potresne novinske reportaže o tužnom životu dobijamo veličanstvenu satiru zloslutne, ohole ’normalnosti’.“ (Marćin Sendecki, Pšekruj)

"Veličanstvena satira* zloslutne, ohole normalnosti", ccc, svaka čast Marćine, valjalo je ovo smisliti..

*) Satirična je jutros i Nadežda, Na dijalog razbroj s’.

mariopan mariopan 14:02 31.07.2017

Re: E, da...

plausibel

*) Satirična je jutros i Nadežda, Na dijalog razbroj s’.


Ih, zašto mu treba da u kokpit uđu i putnici sa prtljagom, kad se on kormila već dočepao i vozzziiiiiiii....

...pa da ima dežurnog krivca kad sruši aviJon (srušili putnici, koj ih je zvao u kokpit), i da ima alibi za ono što je već uradio, ili namerava da uradi a još ne sme nikome da kaže?

I šta god da uradi to će da uradi "jer smo to mi želeli"
plausibel plausibel 14:04 31.07.2017

Re: E, da...

:)
eloy eloy 09:37 31.07.2017

Nas i Rusa? Ne pitaj! Ima nas k'o govana!


Koga ? Nas ili Rusa ?


Ribozom Ribozom 09:56 31.07.2017

Re: Nas i Rusa? Ne pitaj! Ima nas k'o govana!

Bese Margaret Tacher provalila da je idealan broj Rusa za velicinu drzave u kojoj zive 15 miliona.
Geografijo majko...
A oni ko zecevi puta deset...
emsiemsi emsiemsi 11:26 31.07.2017

Re: Nas i Rusa? Ne pitaj! Ima nas k'o govana!

Ribozom
Bese Margaret Tacher provalila da je idealan broj Rusa za velicinu drzave u kojoj zive 15 miliona.
Geografijo majko...
A oni ko zecevi puta deset...

Да ли је оно немачка канцеларка Ангела Меркел рекла да је неправедно да толико мален број Руса поседује толико светских ресурса --- или ми се то учинило ?!
vcucko vcucko 11:49 31.07.2017

Re: Nas i Rusa? Ne pitaj! Ima nas k'o govana!

emsiemsi
Ribozom
Bese Margaret Tacher provalila da je idealan broj Rusa za velicinu drzave u kojoj zive 15 miliona.
Geografijo majko...
A oni ko zecevi puta deset...

Да ли је оно немачка канцеларка Ангела Меркел рекла да је неправедно да толико мален број Руса поседује толико светских ресурса --- или ми се то учинило ?!

Medlin Olbrajt.

Angela igra za nas, samo ne sme baš da se vidi
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 11:52 01.08.2017

Re: Nas i Rusa? Ne pitaj! Ima nas k'o govana!

vcucko

Medlin Olbrajt.

Angela igra za nas, samo ne sme baš da se vidi.


Pa, i Donče. Nego, jeste počeli Anonimo, Taske, Emsi i ti da nosite brojanice oko levog zgloba, pošto vidim da sve pričate u prvom licu množine?


tasadebeli tasadebeli 19:12 01.08.2017

Re: Nas i Rusa? Ne pitaj! Ima nas k'o govana!

Srđan Fuchs

Nego, jeste počeli Anonimo, Taske, Emsi i ti da nosite brojanice oko levog zgloba, pošto vidim da sve pričate u prvom licu množine?А како ћемо се другачије у масовним медијима препознавати када дође до фајта?bene_geserit bene_geserit 06:40 02.08.2017

Re: Nas i Rusa? Ne pitaj! Ima nas k'o govana!

vcucko
Angela igra za nas, samo ne sme baš da se vidi

Jeste, zato uvozi milione sirijaca, avganistanca, somalijaca ... zato sto igra za nas. Cekaj, koji ste to vi?
vcucko vcucko 09:04 03.08.2017

Re: Nas i Rusa? Ne pitaj! Ima nas k'o govana!

bene_geserit
vcucko
Angela igra za nas, samo ne sme baš da se vidi

Jeste, zato uvozi milione sirijaca, avganistanca, somalijaca ... zato sto igra za nas. Cekaj, koji ste to vi?

Meni su ovde vać rezervisali kartu za Kolimu. I nisam se bunio.
Znači, mi.
Filip Mladenović Filip Mladenović 12:24 31.07.2017

Šifra srpskog nacionalizma

Srpski nacionalizam je smrdljivi, demagoški produkt mafijaško-ratnoprofiterskih-debeovskih-političkih struktura, čiji je glavni cilj održanje statusa quo, kako bi se nastavilo nesmetano pljačkanje države Srbije i njenog stanovništva.

Šifru tog produkta nedavno je opisao Viktor Ivančić:

"...Sredinom devedesetih, u svome berlinskom predavanju koje je održano pod naslovom ‘Jak razlog da se bude zajedno’, Peter Sloterdijk je nacije je opisao kao ‘kolektive zajedničkog slušanja’, sugerirajući da u modernome smislu one nisu ništa drugo do posljedice ‘obuhvatnih psiho-akustičnih inscenacija’ koje su jedine zaista u stanju učiniti da u zajedništvu sraste ‘ono što sebe sluša, ono što sebe skupa čita, što skupa sebe gleda na televiziji, što se skupa informira i uzbuđuje’.
Nimalo impresioniran predispozicijama mase, njemački filozof slušanje (čitanje, gledanje, ukratko – informiranost) izjednačava sa zarobljenošću, a ta se zarobljenost po njegovu sudu transformira u zanos. Uloga nacional-žurnalizma je da ‘proizvodi ujedinjujuće histerije i integrirajuće panike’ prizivajući tako u život naciju kao ‘vibrirajuće medijsko tijelo’, odnosno ‘čisto uzbuđenje samim sobom’. Mediji su posvećeni zadatku da informirani kolektiv trajnim tematskim iritacijama drže na okupu. Moderne nacije, drugim riječima, jesu ‘društva uzbuđivanja’ koja svoju formu osiguravaju medijski induciranim sinkronim stresom. Održavanje (barem) minimalne razine histerije i panike nužno je da bi se izbjeglo pogubno osipanje i eventualno postavljanje pitanja o samome smislu zajedništva, te će kao izvorište napetosti u pravilu poslužiti antagonistički konstruirani Drugi, neprijatelj opće prakse, jer ‘bez neprijatelja nacije nema ni nacije, bez stresa koji izaziva neprijatelj nema ni vlastitoga stresa’...

(LINK: http://www.portalnovosti.com/anatomija-nacional-zurnalizma)

Mene kao gradjanina Srbije zapanjuju razmere širenja gluposti, zabluda i mitova, a sve u cilju maskiranja ove šifre vladanja kod nas. Slobodan čovek je onaj koji je u stanju da sam sebe izdržava, tj. da ona/on i njena/njegova porodica ne žive ispod civilizacijskog minimuma.

Od dolaska na vlast nacional-socijalističkog režima Slobodana Miloševića, pod maskom zaštite tzv. srpskih nacionalnih interesa, pa sve do sada, Srbija i većina stanovništva KONSTANTNO propadaju. Samo jedan mali sloj stanovništva Srbije, koga čine mafijaši, ratni profiteri, visoki funkcioneri tajnih službi, političari i klijentilistički povezani pojedinci, živi iznad nivoa civilizacijskog minimuma, neko daleko više, a neko malo manje više.

Dakle, 1% stanovništva Srbije uz pomoć srpskog nacionalizma već 3 decenije drži u pokornosti 99% preostalog stanovništva, koje je zato prisiljeno:

1. Da se masovno iseljava u normalne i prosperitetne države širom sveta;
2. Da trpi ovu šifru vladanja po cenu bele kuge, gutanja antidepresiva, povećanja porodičnog nasilja, broja samoubistava zbog dugova...
emsiemsi emsiemsi 12:52 31.07.2017

Re: Šifra srpskog nacionalizma

Filip Mladenović
Srpski nacionalizam je smrdljivi, demagoški produkt mafijaško-ratnoprofiterskih-debeovskih-političkih struktura, čiji je glavni cilj održanje statusa quo, kako bi se nastavilo nesmetano pljačkanje države Srbije i njenog stanovništva.

Šifru tog produkta nedavno je opisao Viktor Ivančić:

"...Sredinom devedesetih, u svome berlinskom predavanju koje je održano pod naslovom ‘Jak razlog da se bude zajedno’, Peter Sloterdijk je nacije je opisao kao ‘kolektive zajedničkog slušanja’, sugerirajući da u modernome smislu one nisu ništa drugo do posljedice ‘obuhvatnih psiho-akustičnih inscenacija’ koje su jedine zaista u stanju učiniti da u zajedništvu sraste ‘ono što sebe sluša, ono što sebe skupa čita, što skupa sebe gleda na televiziji, što se skupa informira i uzbuđuje’.
Nimalo impresioniran predispozicijama mase, njemački filozof slušanje (čitanje, gledanje, ukratko – informiranost) izjednačava sa zarobljenošću, a ta se zarobljenost po njegovu sudu transformira u zanos. Uloga nacional-žurnalizma je da ‘proizvodi ujedinjujuće histerije i integrirajuće panike’ prizivajući tako u život naciju kao ‘vibrirajuće medijsko tijelo’, odnosno ‘čisto uzbuđenje samim sobom’. Mediji su posvećeni zadatku da informirani kolektiv trajnim tematskim iritacijama drže na okupu. Moderne nacije, drugim riječima, jesu ‘društva uzbuđivanja’ koja svoju formu osiguravaju medijski induciranim sinkronim stresom. Održavanje (barem) minimalne razine histerije i panike nužno je da bi se izbjeglo pogubno osipanje i eventualno postavljanje pitanja o samome smislu zajedništva, te će kao izvorište napetosti u pravilu poslužiti antagonistički konstruirani Drugi, neprijatelj opće prakse, jer ‘bez neprijatelja nacije nema ni nacije, bez stresa koji izaziva neprijatelj nema ni vlastitoga stresa’...

(LINK: http://www.portalnovosti.com/anatomija-nacional-zurnalizma)

Mene kao gradjanina Srbije zapanjuju razmere širenja gluposti, zabluda i mitova, a sve u cilju maskiranja ove šifre vladanja kod nas. Slobodan čovek je onaj koji je u stanju da sam sebe izdržava, tj. da ona/on i njena/njegova porodica ne žive ispod civilizacijskog minimuma.

Od dolaska na vlast nacional-socijalističkog režima Slobodana Miloševića, pod maskom zaštite tzv. srpskih nacionalnih interesa, pa sve do sada, Srbija i većina stanovništva KONSTANTNO propadaju. Samo jedan mali sloj stanovništva Srbije, koga čine mafijaši, ratni profiteri, visoki funkcioneri tajnih službi, političari i klijentilistički povezani pojedinci, živi iznad nivoa civilizacijskog minimuma, neko daleko više, a neko malo manje više.

Dakle, 1% stanovništva Srbije uz pomoć srpskog nacionalizma već 3 decenije drži u pokornosti 99% preostalog stanovništva, koje je zato prisiljeno:

1. Da se masovno iseljava u normalne i prosperitetne države širom sveta;
2. Da trpi ovu šifru vladanja po cenu bele kuge, gutanja antidepresiva, povećanja porodičnog nasilja, broja samoubistava zbog dugova...

Глупости !
Национализам као и сваки други национализам.
Да су Срби националисти приближни као Словенци, Хрвати, Албанци итд... не би били протерани са својих вековних локација.
Пошто нису били, тако су и прошли.
Док год им буду пречи интереси 'Региона', тако ће и да пролазе.
Но, ја верујем да је време комуњарства на издисају и да су Срби на путу да спознају и остварују своје интересе.
Нека Виктор Иванчић пише о национализму (ако се то код Хрвата може тако и назвати - док год Томпсон пева оне 'лепе песме', а они на то 'свршавајау', то се другачије зове) у свом народу. Но, за то му не би било довољно ни да има девет живота као мачка.
Filip Mladenović Filip Mladenović 13:01 31.07.2017

Re: Šifra srpskog nacionalizma

Vaš komenatar je upravo ono što gazde naše stvarnosti i priželjkuju: dok mi krademo, gradimo rezidencije sa garažama u kojima je po 10 i više automobila, dok nakrcavamo naše jahte i devizne račune u Lihenštajnu ili na Kajmanima, neka se ova sirotinja bavi Tomsonom, ustašama, balijama, šiptarima...

Umesto pisanja ovakvih kao naručenih komentara za alave gazde naše stvarnosti, evo jedne poučne pesme:

Milan Novković Milan Novković 13:11 31.07.2017

Re: Šifra srpskog nacionalizma

Filip Mladenović


Dakle, 1% stanovništva Srbije uz pomoć srpskog nacionalizma već 3 decenije drži u pokornosti 99% preostalog stanovništva, koje je zato prisiljeno:

1. Da se masovno iseljava u normalne i prosperitetne države širom sveta;
2. Da trpi ovu šifru vladanja po cenu bele kuge, gutanja antidepresiva, povećanja porodičnog nasilja, broja samoubistava zbog dugova...

Tih proverbialnih 1% ima svuda.

Tu su tako kako ti kažeš, u US, npr, među onim najljućim neo-liberalima, neo-cons, pa "kompleksima", military-security prvo, lekovi-vakcine, hrana, minerali, bankari, ...

U US, npr, imaš 50-60 miliona ljudi na food stamps, oko 15 miliona dece na ivici gladi (možda ovo "gladi" u navodnicima ako računaš da nije glad ishrana u kojoj nemaš problema da napabirčiš 2,500 kilokalorija dnevno - kukuruzni, slatki sirup danas baš roka, superb "value for money" ato ti je value funkcija broj kalorija.

Tu, dakle, ima i delova ljudske jednačine - sebičnost, gramzivost, bezosećajnost, i biće toga još dugo, i ljudi su odmalena uronjeni u to, pa se naviknu, pre ili kasnije.

U to ime, i ja ovo ponavljam ko papagaj, iako je svaka kritika na mestu, i poštena, kako masa kritike i kritičara pređe neki prag u društvu nova vrednost koju takva kritika generiše prilazi polako nuli.

Pa ja predlažem da svako kome je do iskrene kritike to i uradi, samo možda, nekako, dovoji dodatno vreme ili ga ponekad mazne od kritike u kojem će podržati pozitivne, progresivne snage, entitete, duhove i točkiće društva - tako će se, polako, kristalizovati elita, koja sada ne postoji, ka kojoj će se društvo polako okretati, i učiti.

Mnoge kritičke odrednice, atributi, kovanice i metafore su semantički degradirani zbog preterane upotrebe, po mom mišljenju, i iako smo svi krivi, svako od nas čitalaca koji ovako piše ili ponekad, svesno ili nesvesno, oseća, treba imati na umu da i ljudi koji dobro misle u svakom smislu imaju mane, dozvole sebi da počnu da troše manje vremena na neke kritičke osvrte.

Tj proto elita bi morala da ima nešto hladnokrvniju predstavu o svojim slušaocima i čitaocima.

Meni je, na primer, bilo zastrašujuće onomad, kako se pojavila vest da u jednoj bolnici nisu hteli da uzmu krv od davalaca "neprijateljse" partije.

Posle su mi pojasnili neki ljudi da je vest bila sumnjivog kvaliteta, možda netačna, ali dok se to nije ispostavilo meni je bilo zastrašujuće da to more kritičara tamo, i ne mislim ovo u lošem smislu, mislim na dobre ljude, nije potegnula za kamenicama, sela u kola i krenula put bolnice da vidi leđa "odgovornih"

Čisto da malo "talasam" vodu, i zbog tako datog prava sebi, evo i obaveze da se da savet, dvofazni, trofazni:

1. Pod hitno da se prestane sa kritikovanjem onih koji daju dobronamerne savete, pa i ako su u inostranstvu i tamo im je lako i udobno. Takve kritičare proglasiti za isprazne, nadrndane, dokone ljude. Znači isisavamo nešto energije iz razjedinjavanja i nesložne rabote.

2. Pod hitno da se okrene ka udrživanju u smislu pomoći gladnima. Glad je sramota danas u Evropi ne samo za vrhušku, gde se, kako primećuješ, nalaze razni, nego i za celo društvo. Ovako umumpavamo nešto energije u slogu i koheziju društva.

3. Pod hitno da se prestane učiti o nacionalizmu od Kiša i sličnih, pošto su to nedorečene, a harmonijski religiozne, pa opasne mantre, svađalačke. O nacionalizmu i patriotiznu treba učiti iz balansiranih izvora, ili, prosto, slediti neagresivno i dobro srce, koje nije briga koje je nacije neko i iz koje je države. Naime, i sam si primetio da je loš nacionalizam više pokriće za pljačkanje, i kanal za transmisiju lošeg i destruktivnog u loših ljudi, ili onih koji si pogubljeni i nema elite da ih posavetuje.
emsiemsi emsiemsi 13:23 31.07.2017

Re: Šifra srpskog nacionalizma

Filip Mladenović
Vaš komenatar je upravo ono što gazde naše stvarnosti i priželjkuju: dok mi krademo, gradimo rezidencije sa garažama u kojima je po 10 i više automobila, dok nakrcavamo naše jahte i devizne račune u Lihenštajnu ili na Kajmanima, neka se ova sirotinja bavi Tomsonom, ustašama, balijama, šiptarima...

Umesto pisanja ovakvih kao naručenih komentara za alave gazde naše stvarnosti, evo jedne poučne pesme:


Па добро !
Пиши онда о тим који краду.
Наравно, ако можеш о нашима - шта ме брига о хрватским, словеначким, регионским ... Нису ваљда они мутави да не знају сами, а нисмо ваљда ни ми.
emsiemsi emsiemsi 13:26 31.07.2017

Re: Šifra srpskog nacionalizma

Milan Novković
.
..

3. Pod hitno da se prestane učiti o nacionalizmu od Kiša i sličnih, pošto su to nedorečene, a harmonijski religiozne, pa opasne mantre, svađalačke. O nacionalizmu i patriotiznu treba učiti iz balansiranih izvora, ili, prosto, slediti neagresivno i dobro srce, koje nije briga koje je nacije neko i iz koje je države. Naime, i sam si primetio da je loš nacionalizam više pokriće za pljačkanje, i kanal za transmisiju lošeg i destruktivnog u loših ljudi, ili onih koji si pogubljeni i nema elite da ih posavetuje.

Да Милане.
Занимљиво је ово твоје, вероватно, инерција од онога комуњарског да је национализам најгоре зло, а да је најгоре од најгорег зла - српски национализам.
Мене, рецимо, није брига ко је које нације, све док не угрожава мене и моју нацију - тада ме постаје брига.
plausibel plausibel 13:30 31.07.2017

Re: Šifra srpskog nacionalizma

1. Pod hitno da se prestane sa kritikovanjem onih koji daju dobronamerne savete,

Jel to znači da ne pokazujem šta mislim kad vidim Aureusovu slatkoriječivu morbidnost?
plausibel plausibel 13:31 31.07.2017

..

- Il je ispravno Aureuseovu?

Filip Mladenović Filip Mladenović 13:36 31.07.2017

Re: Šifra srpskog nacionalizma

Svaki nacionalizam je loš i poguban, i na kratke i na duge staze.

Mogu da uvažim samo patriotizam, i to na ovakav način:

PATRIOTA JE OSOBA KOJA JE UVEK SPREMNA DA BRANI SVOJU OTADŽBINU OD - NJENE VLADE!

Najnoviji primer Edvarda Snoudena je višestruko poučan!
Milan Novković Milan Novković 13:44 31.07.2017

Re: Šifra srpskog nacionalizma

Filip Mladenović
Svaki nacionalizam je loš i poguban, i na kratke i na duge staze...

Nikako, i ti bi, isto, morao pod hitno da pročitaš "Three body p..." - pardon, ne to, nego Isaiaha Berlina i Herdera.

"...Berlin used the term ‘nationalism’ somewhat confusingly, to refer to two quite distinct, and morally very different, phenomena. The first of these was the sense of belonging, of collective identity, of which Herder had written. The second was the ‘inflamed’ form of this sentiment, which, feeding off of resentment, frustration and humiliation, became ‘pathological’. Berlin was sympathetic to the former, critical of the latter; but he recognised the relationship of the two, and was thus aware of the power and allure of nationalism.

Berlin insisted that the struggles for national liberation that marked his own day—primarily in the late 1940s, ’50s and ’60s—were not struggles for either negative or positive liberty as such, but rather expressed a craving for collective recognition, for status, for the sense of living among and being governed—however harshly—by members of one’s own group. Berlin credited Herder with the insight that belonging, and the sense of self-expression that membership bestows, are basic human needs; but it seems unlikely that he would have had to learn this lesson from Herder—it is more probable that it was his own appreciation of these needs that attracted him to that author in the first place. He was sharply aware of the pain of humiliation and dependency, the hatefulness and hurtfulness of paternalistic rule. His individualism and emphasis on liberty were qualified by his understanding of the human need for a sense of belonging to a community—an awareness sharpened, if not generated, by his own experience of exile, as well as by the influence of his mother’s passionate Zionism...
"
pikuc pikuc 13:48 31.07.2017

Re: Šifra srpskog nacionalizma

Filip Mladenović


Mene kao gradjanina Srbije zapanjuju razmere širenja gluposti, zabluda i mitova, a sve u cilju maskiranja ove šifre vladanja kod nas. Slobodan čovek je onaj koji je u stanju da sam sebe izdržava, tj. da ona/on i njena/njegova porodica ne žive ispod civilizacijskog minimuma.To nije definicija slobodnog čoveka već porodičnog čoveka sa odredjenim ličnim zahtevima važnim za njegovu porodicu u datom društvu takozvani 'američki san'.
Različita društva, različite porodice i zahtevi.
A,
Čovek je i onaj što nema porodicu i živi drugačiji san.

Sloboda je nešto drugo, ona garantuje nešto drugo iz čega proizilazi i to što pišeš.
Sloboda je jako skupa.
Za to što si gore pisao se mora boriti, jer da bi to gore bilo moraju svi biti ravnopravni pred zakonom, istih sansi.
Mora se izboriti za svet ravnopravnih ljudi pred jednim zakonom.
Sloboda je u zakonu ravnopravnih.
Kada kažem boriti se za slobodu kažem boriti se zakon ravnopravnih.
Jedan svet-jedan zakon stvaraju uslove da čovek diše svoju slobodnu volju kako želi ali da bude spreman i da odgovara za to što čini.
Jer sloboda je odgovornost pojedinca prema svetu i sveta prema pojedincu.


Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana