Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

B92

Thomas F. Anglero

Thomas F. AngleroThomas F. AngleroThomas F. Anglero is the Founder and CEO of Nuclei Networks, a service

provider dedicated to eliminating the "Digital-Divide" in the Nordic

countries and a VoIP service provider in emerging Balkan markets. 

Mr. Anglero was a senior executive adviser with Telenor AS where he was


Bojana Maljević

Bojana Maljević, glumica, rođena 28.05.1974. u Beogradu.

Kao dete bila je 11 godina član dečijeg-omladinskog dramskog studija Radio Televizije Beograd i u tom periodu snimila je nekoliko filmova, tv serija i radio drama.


Gorana Šećibović

GoranaGoranaRođena 1983.

Završila Filološku gimnaziju, i na putu da završi Filološki fakultet – Katedra za skandinavske jezike i književnosti (razlog upisa nepoznat, al’ bi’ opet to uradila).

Trenutno studira norveški na Univerzitetu u Oslu.


Vesna Knežević Ćosić

Vesna Knežević ĆosićVesna Knežević ĆosićRodjena u Zagrebu, filozofski fax, katedra za filozofiju zavrsila u BG, stanuje preko puta Tasmajdana, vegetarijanka, majka Viktora i Marijane, etnicki mesanac, ali zato vlasnica cistokrvnog nemackog ovcara (stene Majse), novinarka (bila urednica americkog casopisa BYTE za YU, sef redakcije svedskog casopisa Nyttit u Stokholmu, (sada radi u Nedeljnom Telegrafu i povremno pise za Danas), zivela po svetu (Boston, Amsterdam, Stokholm), biciklistkinja, obozava pesacenje al' na duge staze, objavila avanturisticki roman za decu i matorce Alisa na Tasnajdanu (Alisa je prethodni nemacki ovcar) u izdanju Dobar Naslov, sebe karkaterise kao neprilagodjenu:)


Gistro FM

SkočaSkočaSkoča je rođen u Beogradu pre 29 godina. Studirao srpski jezik i književnost, pa filozofiju, oba batalio. Svojevremeno je bio muzički urednik na Art televiziji, autor muzičke emisije ’Manje spike više pike’ na radio Venusu, saradnik Ritma srca all stars, a poslednje dve godine pravi emisiju ’Gistro FM’ na radiju b92.


Mića Marković

MILIVOJE MIĆA MARKOVIĆ

Kompozitor,dirigent, muzičar, publicista...


Milan M. Ćirković

Milan M. CirkovicMilan M. CirkovicMilan M. Ćirković (rođen 1971. godine u Beogradu) je viši naučni saradnik Astronomske opservatorije u Beogradu i docent na Departmanu za fiziku Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu. Odbranio je doktorat iz fizike na Državnom univerzitetu Njujorka (State University of New York at Stony Brook) 2000, gde je prethodno magistrirao iz geo-nauka 1995. godine. Njegovi glavni istraživački interesi su u oblastima astrobiologije (potraga za vanzemaljskim životom i SETI, antropički princip), kosmologije (tamna materija, buduća evolucija svemira) i filozofije (strela vremena, kauzalnost, epistemologija, analiza rizika, transhumanizam, interdisciplinarni dijalog). Objedinjujuća tema u ovim oblastima jeste priroda vremena, odnos vremena i kompleksnosti, kao i različiti aspekti evolucije otvorenih sistema koji se pronalaze širom univerzuma. Objavio je do sada dve knjige i oko stotinu naučnih radova u istraživačkim časopisima i u zbornicima radova sa međunarodnih konferencija. Poslednjih godina njegovi radovi su objavljivani u Monthly Notices of the Royal Astronomical Society, Physics Letters A, Philosophical Quarterly, Astrobiology, American Journal of Physics, Astronomy and Astrophysics, Foundations of Physics, i drugim vodećim međunarodnim časopisima za fiziku, astronomiju i filozofiju (više detalja o profesionalnom angažmanu na http://www.aob.bg.ac.yu/~mcirkovic). Objavio je i pedesetak naučno-popularnih članaka u domaćim i međunarodnim časopisima za popularnu nauku, te nekoliko književnoteorijskih ogleda. Preveo više naučno-popularnih knjiga na srpski, između ostalog i slavno delo Ser Rodžera Penrouza Carev novi um. Od ostalih stvari, obožava košarku, računarske igre (posebno Starcraft, Civilizaciju, System Shock i Heroes of Might & Magic), savremenu književnost, role-playing društvene igre, indijsku i italijansku kuhinju, crno-bele filmove, antičku istoriju, sklapanje modela brodova i aviona, šifrovane rukopise i slične zagonetke, slikarstvo (naročito Boša, Magrita, de Kirika, Ernsta i Eshera), pufnaste kućne ljubimce, usamljeničke šetnje, mostove, stare i iskrzane fotografije i još dosta toga što je teško pretočiti u reči.


Tatjana Momčilović

Tatjana Momčilović, imam 34 godine sve do 01. aprila kad ću napuniti 35.

Tatjana MomčilovićTatjana MomčilovićZivim u Minhenu vec skoro 6 godina. Udata sam i imam devojčicu Ninu koja ima 4,5 godine.

Nina kaze da je malo iz Minhena malo iz Beograda.

Radim kao HR u Minhenu u firmi koja je specijalizovana za ljude iz IT oblasti. Ja sam, naravno, zadužena za odeljenje Južna i Istočna Evropa.


Rade Rakočević

Rade RakočevićRade RakočevićRođen 9.7.1971. godine u mestu Gradačac, Bosna i Hercegovina. Završio Ekonomski fakultet u Beogradu 1994. godine, smer za bankarstvo. Iste godine počinje da radi u Credibel banci, koja je posle dve godine završila neslavno i otišla u stečaj. Od 1996. do 2000. godine bio je zamenik direktora u brokerskoj kući M&V investments.


Čedomir Antić

Čedomir Antić (1974)

Čedomir AntićČedomir Antić

Čedomir Antić radi kao istraživač na Balkanološkom institutu Srpske akademije nauka i umetnosti. Magistrirao je savremenu i novovekovnu istoriju na univerzitetima u Bristolu i Beogradu. Antić proučava diplomatsku istoriju i posebno odnose Velike Britanije i Srbije u 19. i 20. veku.


Povodom poslednje emisije Timofejeva, Press-ovog clanka i komentara na B92 blogu...

Pise Aleksandar Timofejev 

Janko, prijatelju.

Bas u ime prijateljstva i nekadasnjih zajednickih projekata oko pitanja Roma, mogao si da me nazoves, pre no sto si sasuo sve ovo po blogu, i da pitas da li je sve bas tako kako se tebi ucinilo ili, jos gore, kako si poverovao "groznom tabloidnom listu" i "dokonom lesinarskom uredniku". Moj broj, pretpostavljam, imas. I da mi u lice kazes sve sto zasluzujem ako sam kriv ili ako je kriva kuca u kojoj radim. Pa posle pisi.


Ruža Ćirković

Ja sam Ruza  sa devojacckim prezimenom  Chirkovich. Moja dva sina, Andrija  i Luka se prezivaju Matich.Mislim da je za njih  mozzda dobro da imaju svoje, a ne moje prezime.Mada mi se ccini da bi jednome od njih, po duhu, visse odgovaralo da se preziva Chirkovich, ili barem sa oba prezimena.Po profesiji, i visse nego po profesiji, sam novinar. Novinarstvom se bavim od 1977. godine. Pisala sam u dnevnom listu “Politika”. Bila sam novinar unutrassnjo-politiccke rubrike-  izvesstacc  iz Ustavnog suda Srbije  i Ustavnog suda Jugoslavije , a zatim  izvesstacc iz Savezne skupsstine.


Andrew Beaumont

Andrew BeaumontAndrew BeaumontMy brief CV is that I'm British, an Oxford educated 'Human Scientist' and sometime occupational psychologist, a retired (after 28 years) policeperson, a retired businessperson (selling flights in small expensive aeroplanes) and a retired independent advocate for people with mental health problems. I'm 58, I've lived in Serbia for 14 months and I've homes in Zemun and Zlatibor where I live with my Serbian wife Dijana. I'm an amateur pilot, an amateur musician and an amateur carpenter. Sometimes, I also write stuff.


Ahtisarijev predlog - šta ste vi čuli ?

Pratili smo prenos konferencije za štampu Martija Ahtisarija iz beogradskog Medija centra. Dalje možete pratiti reakcije blogera na ono što smo čuli od gospodina Ahtisarija, a na našem Info sajtu možete pratiti kakav će odjek ovo imati na političkoj sceni Srbije.  


Hugh Griffiths

Hugh GriffithsHugh GriffithsI’ve been enjoying the services of B92 since 1997, back in the good old, bad old days when any mention of Big Brother on the station would have involved Orwellian-esque surveillance/ interference rather than the current crop of perfectly-groomed young candidates cavorting in the TV studio.


Syndicate content