Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Goran Miletic

Iskoristi JAT-ove mane

JAT 2006JAT 2006

Da li ste nekada leteli JAT-om (sada JAT airways) ? Odgovor je verovatno DA. A da li ste nekada slušali pesme Seke Aleksić ? Odgovor je verovatno NE. E pa ta estradna pojava (inače veoma podržava prava LGBT populacije) sem mnogih drugih stvari ima i jednu pesmu čiji je refren:

 

"Iskoristi moje mane,

sutra pričaj na sve strane,

da ovakvu nisi imao"

 

Dakle, taj refren je dopirao iz jednog od stanova u komšiluku dok sam pokušavao da razjasnim da li će avion za Sarajevo poleteti ili neće. Sve što se tog dana desilo vezano za JAT i pređašnja lična iskustva i iskustva prijatelja, neprijatelja i poznanika učvrstila su me u uverenju da JAT treba da uzme onaj refren kao svoj slogan.


Ljudska prava na švedski način

HR days 2006HR days 2006Baveći se ljudskim pravima i insistirajući na njihovom poštovanju na Balkanu, skeptici su me često pitali „A da li je to sve isto tamo u Švedskoj?" i „A ko tamo plaća one koji se bave ljudskim pravima ?"

Posle vožnje do Beograda i Stockhoma sa kompanijom koja je malo više nacionalni (sve je u bojama zastave, ćirilica je počela da vrišti i iz JATove revije, a stjuardese se ponašaju kao da smo zajedno čuvali ovce), a mnogo manje autoprevoznik, stigao sam u Stockholm. Veoma ljubazni policajac je posle više minuta proveravanja mog pasoša i vize, zahtevao da vidi i povratnu kartu, iako imam vizu na godinu dana. Verovatno bih ga upitao za detalje te provere, ali sam baš žurio. Kolege me čekaju i pre odlaska u Malme na „Human Rights Forum", idemo na jedan seminar koji organizuje RFSL (glavna organizacija koja se bavi LGBT pravima).


Mir, pravda, sloboda, jednakost

Kažu da je prvi put težak, specijalan i da se uvek pamti. Tako će verovatno biti i sa mojim prošlim blogom, koji je prvi. Ovaj je drugi pa će verovatno biti lakše.

Ljudi uglavnom vezuju dan posle „prvog puta" za nešto negativno, za „gorak ukus u ustima" ili osećanje kajanja. Kada sam čitao komentare na moj blog o Markalama, osećao sam se baš tako. Ali posle takvog osećanja tokom „jutra posle", uvek kažete sebi da će biti bolje.


Stid

markale: markalemarkale: markaleVećina onih koji me znaju, a uočili su da počinjem da pišem blog poželeli su mi da mi prvi blog bude optimističan, veseo i pun humora jer bi to ličilo na mene. Međutim, blogovi su uglavnom inspirisani onime što vas u datom trenutku okružuje. Ja sam već tri nedelje u Sarajevu i u narednih godinu dana ću živeti na relaciji BG - SA.


Syndicate content