Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Gistro FM

Sonic Youth u Zagrebu u avgustu!

Dok su organizatori Exita ovih dana u nedoumici da li dovesti Leo Sayera, Kosheen, Beloved, Stakka Bo, Babylon Zoo ili neko slično, sveže i uvek aktuelno ime, u našem susedstvu se organizuju koncerti. Ako je verovati Monitoru i Mondu 27. avgusta u okviru InMusic festivala u Zagrebu sviraju Sonic Youth! Pored njih, za sad su izvesni New York Dolls.


Don Lennon - Intervju

Don Lennon je pop muzičar iz Bostona, trenutno nastanjen u New Yorku. Sredinom devedesetih svirao u bendu The Umpteens koji su izdali par kaseta i sedmoinčnu ploču sa šest pesama od kojih je Hang Out With My Friends bila manji hit na američkim koledž radio stanicama.


Wilsonesque

 

Pričati o pop muzici a ne pomenuti Brian Wilsona je isto kao biti na moru, a ne kupati se. Kada bi smo pokušali da saznamo nemoguće, kao npr ko je izmislio melodiju, siguran sam da bi se kroz taj razgovor, pored Lennon/McCartneya i Burt Bacharacha, više puta provlačilo Wilsonovo ime. O njegovim zaslugama na antologijskim albumima Pet Sounds i Smile je već sve napisano i ispričano, o njegovim mentalnim problemima kao i saradnji sa Van Dyke Parksom takođe. Ono čime bih se ja pozabavio je uticaj njegove muzike.


Yo La Tengo - Intervju

 

Dok se krčkaju neki neki novi intervjui, cenim da bi uz lazing on a sunny/sunday afternoon prijao (ipak) reprizirani intervju sa Ira Kaplanom, iz benda Yo La Tengo. Ovaj razgovor je emitovan u drugom izdanju Gistro FMa (od sada i zauvek Gfm), a prevod istog je originalno objavljem na starom Gfm blogu. Dakle ovo je treći i (definitivno) poslednji put da ga objavljujem. YLT su neizbežni kada negde postavljam temelje.


Gistro blog

 

Ja sam Skoča. Svake nedelje u ponoć, na radiju b92 se emituje muzička emisija Gistro FM, čiji sam autor (koga zanima, plejliste se nalaze ovde). Nisam ovde da bih reklamirao svoju emisiju. Još manje sam ovde da polemišem na temu politike - daleko od toga da sam apolitičan, ali o politici više volim da razglabam u užem krugu prijatelja, s obzirom da nikada nisam imao poriv da političkom neistomišljeniku dokazujem da nije u pravu. Redovan čitalac ovog bloga se već verovatno pita 'pa koji ćeš đavo ti onda ovde?' Tu sam samo iz jednog razloga - kako bi naš narod (obožavam ovu reč) rekao, tu sam da isrpavljam krive Drine, ili kako bi neki drugi narod rekao, tu sam da se borim protiv vetrenjača.


Syndicate content